Το XYZ Contagion στα mainstream ΜΜΕ

Η επιρροή του μπλογκ φαίνεται ότι … διευρύνεται (!;!;!;) με την πάροδο στου χρόνου …
… κι έτσι έχουμε, με φθίνουσα χρονολογική σειρά (από τα νεότερα, επάνω, προς τα παλαιότερα, κάτω):

[23/12/2018]

[..] Τέλος, θα θέλαμε να σημειώσουμε το εξής γεγονός (σαν χάρη στους αναγνώστες μας περισσότερο, αφού μετά από οκτώ χρόνια το εγχείρημα αυτό μάλλον έχει φτάσει στο σημείο που πρέπει να βάλει κάποιες τελείες):

Στο τελευταίο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά ‘Ο Αρχηγός’, εκδόσεις Πόλις, Αθήνα, Δεκέμβριος 2018, υπάρχει κάτι εξαιρετικά τιμητικό για ένα απλό, ερασιτεχνικό ιστολόγιο κάποιων απλών, τυχαίων πολιτών, οι οποίοι, όταν ξεκινούσαν το ταπεινό ιστολόγιο, ποτέ δεν φαντάζονταν ότι υπήρχε περίπτωση να συμπεριληφθεί η δουλειά τους σε έργα αξιώσεων:

Ο συγγραφέας αναφέρει το XYZ Contagion σε τρεις περιπτώσεις:

Η πρώτη στην παραπομπή #13 της σελίδας 144, στο υποκεφάλαιο ‘Ο Αρχηγός και οι δηλώσεις του‘, όταν κάνει την αποκάλυψη με την ‘αυτολογοκρισία’ του Φίρερ, στο θέμα της Σρεμπρένιτσα. Υπάρχουν όλα αναλυτικά σε ξεχωριστό μας άρθρο:

Πως ο Μιχαλολιάκος αυτολογοκρίθηκε στο θέμα της συμμετοχής χρυσαβγιτών στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα: Ολες οι διαγραμμένες σελίδες
https://xyzcontagion.com/2018/12/23/mixaloliakos-censor-himself-on-srebrenica-eef-issue-deletes-4-pages-from-new-edition-book-exthroi-kathestotos/

Αντιγράφουμε ένα μικρό απόσπασμα από το άρθρο αυτό:

‘Στη νέα έκδοση, λοιπόν, ο Φίρερ αποφάσισε να διαγράψει μερικά ‘ενοχλητικά’ σημεία της πρώτης έκδοσης. Αφαίρεσε κάποια αποσπάσματα που μιλούσαν για τους ‘καρατομηθέντες’ πρώην υπαρχηγούς Στέφανο Γκέκα και Αντώνη Ανδρουτσόπουλο (Περίανδρο), αλλά αφαίρεσε και ένα ολόκληρο τετρασέλιδο (σελ. 137-141), ίσως το πιο ηρωικό ολόκληρου του βιβλίου (αφού μιλούσε για πραγματικό πόλεμο και όχι για τους συνηθισμένους τραμπουκισμούς στο πεζοδρόμιο ή ξυλοδαρμούς στα σκοτεινά):

Ο λόγος στον Δημήτρη Ψαρρά, από το υποκεφάλαιο ‘Ο Αρχηγός και οι δηλώσεις του’, σελίδες 143-144:

«Αλλά αυτό που θέλει να εξαφανίσει ο Αρχηγός ήταν η τετρασέλιδη ομιλία του ‘εθελοντή στον πόλεμο της Βοσνίας συναγωνιστή Σ.Τ., δηλαδή Σπύρου Τζανόπουλου […]
Η συμμετοχή χρυσαυγιτών ‘εθελοντών’ στον πόλεμο της Βοσνίας είναι βέβαια γνωστή από την δημοσιογραφική έρευνα […]»’

 

Η τιμητική αναφορά (παραπομπή #13, σελίδα 144) είναι προς την πρώτη μας έρευνα για τη Σρεμπρένιτσα:

Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Το πλήρες κείμενο
https://xyzcontagion.com/srebrenica/

… και στο κείμενο του ‘Ιού’, που βασίστηκε στην έρευνα αυτή:

Ιός – Οι άνθρωποι από την Ελλάδα, Νέα στοιχεία για την εμπλοκή των συμπατριωτών μας εθελοντών του σερβοβοσνιακού στρατού στο μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου των μεταπολεμικών χρόνων (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-06-13)
https://xyzcontagion.com/2015/06/16/ios-anthropoi-apo-ellada-nea-stoixeia-srebrenica/

Αλλά οι τιμητικές αναφορές συνεχίζονται, και σε δύο ακόμη σημεία:

Η δεύτερη φορά είναι όταν μιλάει για τα επαγγελματικά του Μιχαλολιάκου, στο υποκεφάλαιο ‘Ενας είναι ο Αρχηγός‘, στη σελίδα 44, και στην υποσημείωση #25, όπου παραπέμπει στην έρευνά μας (Ιανουάριος 2015) με τίτλο:

Βρήκαμε το επάγγελμα του Μιχαλολιάκου (αλλά το ξαναχάσαμε την επόμενη μέρα)
https://xyzcontagion.com/2015/01/29/epaggelma-dravida-mix/

Και η τρίτη φορά, στο υποκεφάλαιο ‘Ο Αρχηγός και η βία της δεκαετίας του 1970‘, σελίδα 125-126, και υποσημείωση #24, όταν αναφέρει την αποκάλυψή μας για την συμμετοχή της ΧΑ στη ‘Μαύρη Φασιστική Διεθνή’, δηλαδή το κείμενο που είχε γραφτεί ειδικά για την ‘Αυγή της Κυριακής’ τον Μάρτιο του 2013:

Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή ‘Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη’ και στη ‘Διακήρυξη της Βαρκελώνης’, 1981
https://xyzcontagion.com/2013/03/31/net/

Δημήτρης Ψαρράς: Ο Αρχηγός Το αίνιγμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, Πόλις, 2018, σσ 125-126: Παραπομπή σε άρθρο του ιστολογίου για τη συμμετοχή της ΧΑ στη νεοναζιστική Διεθνή 'Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη' και στη 'Διακήρυξη της Βαρκελώνης', το 1981.

Δημήτρης Ψαρράς: Ο Αρχηγός Το αίνιγμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, Πόλις, 2018, σσ 125-126: Παραπομπή σε άρθρο του ιστολογίου για τη συμμετοχή της ΧΑ στη νεοναζιστική Διεθνή ‘Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη’ και στη ‘Διακήρυξη της Βαρκελώνης’, το 1981.

 

Ευχαριστούμε θερμά (για μία ακόμη φορά, αφού και παλαιότερα, η ομάδα του ‘Ιού’ είχε προτείνει το βιβλίο μας, τον Απρίλιο του 2015, βλ. ‘Ιός, Νικόλαος Μιχαλολιάκος; Απών! Ο Φίρερ σχεδιάζει τη «μεγάλη απόδραση» (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-04-04) -κι ένα ακόμη ευχαριστώ!‘)!

Ειρήσθω εν παρόδω, όσοι παρακολουθούσαν τη σελίδα μας στο Facebook γνωρίζουν, υποθέτουμε, το εξής γεγονός: Το βιβλίο τυπώθηκε για δεύτερη -και λογικά, τελευταία- φορά. Πάλι διαθέσαμε όλα τα αντίτυπα δωρεάν, και χωρίς καμία άλλη υποχρέωση για τους παραλήπτες (άλλωστε, το XYZ Contagion ποτέ δεν ζήτησε συνδρομές ή οικονομικές ενισχύσεις, αντιθέτως, βάζουμε κι απ’ την τσέπη μας για να κάνουμε αυτό που κάνουμε). Το βιβλίο εξαντλήθηκε, λοιπόν, και για δεύτερη φορά, κι έτσι τώρα είναι, -θα λέγαμε- ‘συλλεκτικό’. Αλλά, βέβαια, υπάρχει πάντα δωρεάν σε ψηφιακή μορφή, βλ:

Το βιβλίο/E-book του XYZ Contagion, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2
https://xyzcontagion.com/ebook/

 

[08/12/2018]

Με αφορμή την επέτειο για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η Εφημερίδα των Συντακτών εξέδωσε ένα ένθετο 64 σελίδων, το οποίο δόθηκε δώρο με την εφημερίδα, το Σάββατο 08 Δεκμεβρίου 2018. Σε επιμέλεια Τάσου Κωστόπουλου (εκ των συντακτών του ‘Ιού’, παλαιότερα), και με τίτλο ‘Ο Δεκέμβρης της οργής’, αποτελεί μάλλον το πιο ενδιαφέρον αφιέρωμα από όσα είδαμε στον τύπο και στα ΜΜΕ, στην επέτειο αυτή.

Το εξώφυλλο της έκδοσης: Τάσος Κωστόπουλος (επιμέλεια): Ο Δεκέμβρης της οργής, έκδοση Εφημερίδα των Συντακτών, Δεκέμβριος 2018.

Το εξώφυλλο της έκδοσης: Τάσος Κωστόπουλος (επιμέλεια): Ο Δεκέμβρης της οργής, έκδοση Εφημερίδα των Συντακτών, Δεκέμβριος 2018.

 

 

Στην σελίδα 04, και στο υποκεφάλαιο ‘Το χρονικό των γεγονότων’, όπως μπορούμε να δούμε χρησιμοποιήθηκε μία από τις τρεις φωτογραφίες-ντοκουμέντα, που βρίσκονται, από τον Οκτώβριο του 2011, στην κατοχή του ταπεινού ιστολογίου που διαβάζετε. Οι φωτογραφίες αυτές δημοσιεύτηκαν από το ιστολόγιό μας τον Φεβρουάριο του 2016, στο άρθρο μας με τίτλο ‘Συλλογή φωτογραφιών από 25 χρόνια διαδηλώσεων και συγκρούσεων με τα ΜΑΤ και με τους «αγανακτισμένους πολίτες» (1976-2000)‘.

Η 4η σελίδα της έκδοσης Τάσος Κωστόπουλος (επιμέλεια): Ο Δεκέμβρης της οργής, έκδοση Εφημερίδα των Συντακτών, Δεκέμβριος 2018. Υποκεφάλαιο 'Το χρονικό των γεγονότων'. Δεύτερη από πάνω, η φωτογραφία-ντοκουμέντο του XYZ Contagion.

Η 4η σελίδα της έκδοσης Τάσος Κωστόπουλος (επιμέλεια): Ο Δεκέμβρης της οργής, έκδοση Εφημερίδα των Συντακτών, Δεκέμβριος 2018. Υποκεφάλαιο ‘Το χρονικό των γεγονότων’. Δεύτερη από πάνω, η φωτογραφία-ντοκουμέντο του XYZ Contagion.

 

 

Για τις φωτογραφίες αυτές, και για το ειδικό βάρος που διαθέτουν σημειώναμε:

«Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, μόνο για ιστορικούς λόγους. Στη λογική, όπως είναι ιστορικό τεκμήριο οι φωτογραφίες με τον νεκρό Καλτεζά, με τον Γρηγόρη Λαμπράκη, με τον νεκρό Τσε Γκεβάρα, με τον Βιετναμέζο αιχμάλωτο ή και με τον Παύλο Φύσσα ακόμα. Οσο δε γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης (π.χ. πρωτοσέλιδο από το ανυπόληπτο αισχρό ‘Πρώτο Θέμα’ με τον νεκρό Παύλο Φύσσα, ενώ στην αγκαλιά της κοπέλας, ενώ περιμένουν το ασθενόφορο), οι φωτογραφίες αυτές πρέπει να υπάρχουν στη δημόσια σφαίρα διότι είναι ιστορικά τεκμήρια. Γι’ αυτό άλλωστε κι εμείς εδώ τις βάλαμε στην σχετική ανάρτηση μαζί με μία ακόμα από εκείνη τη μέρα, 378η, 379η και 380ή από τις συνολικά 380. Ακριβώς, για να μην θεωρηθεί ότι είχαμε την παραμικρή σκέψη ή συμβολή, ώστε να γίνουν προϊόντα εκμετάλλευσης».

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, επαναλαμβάνουμε ρητά, μόνο για ιστορικούς λόγους, μπορούν να ανοίξουν με τα εξής 3 λινκ. Απλά, πρέπει να περιμένετε μέχρι να φορτωθεί πλήρως η σελίδα, και μετά θα φανούν οι φωτογραφίες-ντοκουμέντα αυτές στις οθόνες σας:

1976-2000 – Συλλογή φωτογραφιών από 25 χρόνια διαδηλώσεων και συγκρούσεων με τα ΜΑΤ και με τους «αγανακτισμένους πολίτες»

1976-2000 – Συλλογή φωτογραφιών από 25 χρόνια διαδηλώσεων και συγκρούσεων με τα ΜΑΤ και με τους «αγανακτισμένους πολίτες»

1976-2000 – Συλλογή φωτογραφιών από 25 χρόνια διαδηλώσεων και συγκρούσεων με τα ΜΑΤ και με τους «αγανακτισμένους πολίτες»

Μία από αυτές τις φωτογραφίες, ο επιμελητής του τόμου θεώρησε σκόπιμο να συμπεριλάβει σαν ντοκουμέντο που πρέπει να υπάρχει, υποθέτουμε, κι έτσι μπορούμε να τη δούμε εδώ:

Αναφορά στο XYZ Contagion: Από την 4η σελίδα της έκδοσης Τάσος Κωστόπουλος (επιμέλεια): Ο Δεκέμβρης της οργής, έκδοση Εφημερίδα των Συντακτών, Δεκέμβριος 2018. Υποκεφάλαιο 'Το χρονικό των γεγονότων'. Δεύτερη από πάνω, η φωτογραφία-ντοκουμέντο του XYZ Contagion.

Αναφορά στο XYZ Contagion: Από την 4η σελίδα της έκδοσης Τάσος Κωστόπουλος (επιμέλεια): Ο Δεκέμβρης της οργής, έκδοση Εφημερίδα των Συντακτών, Δεκέμβριος 2018. Υποκεφάλαιο ‘Το χρονικό των γεγονότων’. Δεύτερη από πάνω, η φωτογραφία-ντοκουμέντο του XYZ Contagion.

 

 


 

[30/10/2018]

Στις 30 Οκτωβρίου 2018, είδαμε από τύχη ότι το New Republic (το ιστορικό προοδευτικό αμερικανικό περιοδικό, που κυκλοφορεί ανελλιπώς από το 1914), σε άρθρο του με πολλά λινκ για τη ΧΑ, για τις εξελίξεις στη δίκη και για την Ελευθερία Τομπαζόγλου σαν δικηγόρο της οικογένειας Φύσσα, -άρθρο με πολύπλευρη κάλυψη για όλες ίσως τις πτυχές του θέματος-, μεταξύ άλλων έχει και ένα λινκ προς τα άρθρα μας με το tag (‘κατηγορία’) Combat 18. Παραθέτει έτσι όλα τα άρθρα με θέμα ‘Blood & Honour και Combat-18’.

Το άρθρο είναι αυτό:

– Patrick Strickland, When Prosecuting Far-Right Violence Fails, The New Republic, 30/10/2018
https://newrepublic.com/article/151947/prosecuting-far-right-violence-fails

Οποιος θέλει να δει στην προτελευταία παράγραφο εκεί που λέει:

– «And in early March, Greek counter-terrorism police arrested several members of Combat 18 Hellas, a national socialist group that had executed a three-year string of some 30 attacks on left-wing squats and Jewish cemeteries. During subsequent searches of the suspects’ homes, investigators discovered ammonium nitrate, Molotov cocktails, knives, shotguns, fascist literature, and small quantities of narcotics; they learned also that the Combat 18 Hellas included former Golden Dawn members».

Στη φράση ‘learned also’, το λινκ από κάτω οδηγεί εδώ:

https://xyzcontagion.com/tag/combat-18-hellas/

Η παράγραφος από το άρθρο του Patrick Strickland, στο 'New Republic', στο ιστορικό προοδευτικό αμερικανικό περιοδικό, που κυκλοφορεί ανελλιπώς από το 1914, με το λινκ προς τα άρθρα μας με tag ('κατηγορία') Combat 18. Ο συντάκτης Patrick Strickland, για να βοηθήσει τους αναγνώστες να καταλάβουν, παραθέτει έτσι όλα τα άρθρα με θέμα 'Blood & Honour και Combat-18' που γράφτηκαν από το XYZ Contagion.

Η παράγραφος από το άρθρο του Patrick Strickland, στο ‘New Republic’, στο ιστορικό προοδευτικό αμερικανικό περιοδικό, που κυκλοφορεί ανελλιπώς από το 1914, με το λινκ προς τα άρθρα μας με tag (‘κατηγορία’) Combat 18. Ο συντάκτης Patrick Strickland, για να βοηθήσει τους αναγνώστες να καταλάβουν, παραθέτει έτσι όλα τα άρθρα με θέμα ‘Blood & Honour και Combat-18’ που γράφτηκαν από το XYZ Contagion.

 

Μια παλαιότερα φορά, το καλοκαίρι του 2015, το μικρό μας ερασιτεχνικό ιστολόγιο το είχε αναφέρει η Washington Post, στο section της με τα ‘πιο ενδιαφέροντα βίντεο της εβδομάδας’ είχε παρουσιάσει την αγγλική εκδοχή από το βίντεο που είχαμε φτιάξει για τους Ελληνες χρυσαβγίτες της ΕΕΦ στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, δηλαδή αυτό: ‘Greek Volunteers and Golden Dawn members during operations in the Srebrenica massacre, July 1995‘, XYZ Contagion, July 2015

Τώρα το XYZ Contagion και στο New Republic. Φαίνεται το σατανικό μας σχέδιο να αλώσουμε όλα τα mainstream ΜΜΕ εκ των έσω προχωράει καλά, και έχει επεκταθεί τώρα και overseas 🙂

 


 

[21/11/2018]

Δείτε αυτές εδώ τις φωτογραφίες πρώτα: Εχουν ημερομηνία 18/11/2018, και είναι από τον αγώνα Ελλάδα-Εσθονία, στο ΟΑΚΑ:

 

ΟΑΚΑ, 18/11/2018: Αγώνας Ελλάδα-Εσθονία: Ναζιστικοί χαιρετισμοί και ο 'Μαύρος Ηλιος' των SS στην εξέδρα (Η αυθεντική φωτογραφία σε πολύ μεγάλη ανάλυση)

ΟΑΚΑ, 18/11/2018: Αγώνας Ελλάδα-Εσθονία: Ναζιστικοί χαιρετισμοί και ο ‘Μαύρος Ηλιος’ των SS στην εξέδρα (Η αυθεντική φωτογραφία σε πολύ μεγάλη ανάλυση)

 

ΟΑΚΑ, 18/11/2018: Αγώνας Ελλάδα-Εσθονία: Σερβικές εθνικιστικές 'αποσχιστικές' σημαίες & ναζιστικοί χαιρετισμοί

ΟΑΚΑ, 18/11/2018: Αγώνας Ελλάδα-Εσθονία: Σερβικές εθνικιστικές ‘αποσχιστικές’ σημαίες & ναζιστικοί χαιρετισμοί

 

ΟΑΚΑ, 18/11/2018: Αγώνας Ελλάδα-Εσθονία: Μια δυσάρεστη έκπληξη, που μας θυμίζει, όμως, ότι ο αντισημιτισμός υπάρχει παντού. Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι: Ο συγκεκριμένος δεν αγαπάει τους Παλαιστίνιους. Απλά, μισεί περισσότερο (και πάνω απ' όλα) τους Εβραίους.

ΟΑΚΑ, 18/11/2018: Αγώνας Ελλάδα-Εσθονία: Μια δυσάρεστη έκπληξη, που μας θυμίζει, όμως, ότι ο αντισημιτισμός υπάρχει παντού. Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι: Ο συγκεκριμένος δεν αγαπάει τους Παλαιστίνιους. Απλά, μισεί περισσότερο (και πάνω απ’ όλα) τους Εβραίους.

 

Πρόκειται για νεοναζί, φασίστες και άλλους ακροδεξιούς. Μετά από τη δίκη της ναζιστικής συμμορίας, και μετά από την ‘έκθεση’ στο φως των δραστηριοτήτων των διαφόρων νεοναζιστικών μορφωμάτων τύπου Combat-18, Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές ΑΜΕ, Γαλάζια Στρατιά και αναρίθμητες άλλες, λογικά, θα περίμενε κανείς να μην πλέον τόσο προκλητικοί όσο παλαιότερα, τις εποχές της ανομίας και της ανοχής των κρατικών μηχανισμών απέναντί τους.

Ομως, όχι, εξακολουθούν να είναι προκλητικοί.

Και στις προκλήσεις αυτού του είδους, ο προοδευτικός, δημοκρατικός κόσμος απαντάει με τα νόμιμα όπλα του: Τον νόμο και τους άλλους κανονισμούς στους οποίους συμφωνήσαμε όλοι, σαν κοινωνία.

Fast Forward, τρεις μέρες μετά:

Με αυτήν εδώ την είδηση (‘Στον εισαγγελέα οι ναζιστικές προκλήσεις στο ΟΑΚΑ‘, Εφημερίδα των Συντακτών, 20/11/2018), το ερασιτεχνικό ιστολόγιο το οποίο διαβάζετε αυτή την στιγμή βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως έχει κάνει πλέον ‘καρέ του χρυσαβγίτη‘:

Είναι η τέταρτη φορά που ξεκινάει εισαγγελική έρευνα ή ΕΔΕ εναντίον νεοναζί, αποκλειστικά και μόνο από τη δουλειά των ανθρώπων αυτής εδώ της ιστοσελίδας.

Οι προηγούμενες υποθέσεις, χρονολογικά, ήταν η συμμετοχή Ελλήνων παραστρατιωτικών στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, η τρομοκρατική δράση της Combat-18 και ο πυρονόμος χρυσαβγίτης υβριστής της Μάγδας Φύσσα.

Και τώρα, οι συγκεκριμένοι νεοναζί πρόκειται να ιδρώσουν λίγο, στενάχωρα:

[UPDATE: Επίσημο: H UEFA ανακοίνωσε κι αυτή έρευνα για τα γεγονότα στο Ελλάδα-Εσθονία!, Gazzetta, 21/18/2018]

Εφημερίδα των Συντακτών, 20/11/2018: 'Ναζιστική αθλιότητα στο ΟΑΚΑ', με αναφορά στο XYZ Contagion.

Εφημερίδα των Συντακτών, 20/11/2018: ‘Ναζιστική αθλιότητα στο ΟΑΚΑ’, με αναφορά στο XYZ Contagion.

 

– «O υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, έστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, και στον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, τα δημοσιεύματα με το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού από τις νεοναζιστικές εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ προκειμένου να ενημερωθούν και να προβούν στις ενέργειες που προβλέπει ο νόμος.
Τη ναζιστική πρόκληση, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα της εθνικής ομάδας με την Εσθονία το βράδυ της Κυριακής, έφερε στη δημοσιότητα το xyzcontagion.
Ομάδα ατόμων που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατούσαν σημαίες με τον μαύρο ήλιο των SS και με το σύμβολο της Χρυσής Αυγής, χαιρετούσαν ναζιστικά και λίγο αργότερα έκαψαν μια τουρκική σημαία».

Ολα ξεκίνησαν την επομένη του αγώνα Ελλάδας-Εσθονίας στο ΟΑΚΑ. Εχοντας στα χέρια μας οπτικό υλικό, που φαίνεται ότι κανείς (πλην του φωτορεπόρτερ) δεν αξιολόγησε όπως θα έπρεπε, προχωρήσαμε σε αυτήν εδώ την ανάρτηση στη σελίδα μας στο Facebook, γράφοντας τα εξής:

«Ηρθε στα χέρια μας μια μάλλον αποκλειστική φωτογραφία από την κερκίδα του χτεσινού παιχνιδιού Ελλάδα-Εσθονία στο ΟΑΚΑ. Για το αποτέλεσμα του αγώνα θα διαβάσετε στις μέσα σελίδες (δεν έχουμε αθλητικά, πλάκα κάνουμε), αλλά δεν είναι αστείο το γεγονός πως υπήρξε μια διπλή ναζιστική πρόκληση από τους αγνούς (υποθέτουμε) ‘Ελληνόψυχους‘ (ας τους πούμε) ‘φιλάθλους‘:

– Είδαμε:

– όχι μόνο την τουρκική σημαία να καίγεται,
– όχι μόνο ‘αρχαιοελληνικούς’ χαιρετισμούς, ξέρετε, από εκείνους με το υψωμένο χέρι που δεν έκαναν ποτέ οι Ναζί, μόνο ο Μεταξάς και οι αρχαίοι,
– όχι μόνο σημαίες με δαφνοστεφανωμένο τον μαίανδρο (εξελιγμένη σβάστικα) της Χρυσής Αβγής,
– όχι μόνο αυτονομιστικές σημαίες της ‘Βορείου Ηπείρου’,
– όχι μόνο εθνικιστικές σερβικές σημαίες της Republica Srpska, οι σωβινιστικές και φασιστικές, οι λεγόμενες «αποσχιστικές από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη», προφανώς απάντηση-‘εκδίκηση΄ για το προ διετίας ζήτημα με το πανό «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα») που σήκωσαν οι ίδιοι ανεγκέφαλοι οπαδοί στο Καραϊσκάκη, βλ εδώ την τότε ανάρτησή μας που ανέδειξε το θέμα και ανάγκασε τα ΜΜΕ να το παίξουν για να φτάσει στον εισαγγελέα, και το άρθρο μας ‘Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»)

… αλλά είδαμε, με κάποια δόση έκπληξης, είν’ η αλήθεια και το εξαιρετικά σημαντικό occult σύμβολο ναζισμού και εθνικοσοσιαλισμού, τον λεγόμενο ‘Μαύρο Ήλιο των SS’:

 

Για να το πούμε στη γλώσσα των οπαδών αυτών: Schwarze Sonne ή Sonnenrad (12 σιγμοειδείς ακτινωτοί ρούνοι)

Για να το πούμε στη γλώσσα των οπαδών αυτών: Schwarze Sonne ή Sonnenrad (12 σιγμοειδείς ακτινωτοί ρούνοι)

 

Ναι, φαίνεται πως η Γαλάζια Στρατιά δεν διαλύθηκε, και φαίνεται επίσης ότι έχουν αναπτύξει τεχνικές για να περνάνε στα γήπεδο ό,τι τραβάει η ψυχή τους.

Ανάμεσα τους, και ο Μαύρος Ηλιος των SS με τους 12 σιγμοειδείς ακτινωτούς ρούνους.

Ονομάζεται επίσης ‘Schwarze Sonne’ ή ‘Sonnenrad’, και αποτελεί βασικό σύμβολο ‘αναγνώρισης’ μεταξύ των νεοναζιστών. Εχει συνδεθεί με τα SS λόγω του Heinrich Himmler και χρησιμοποιήθηκε σε τελετές μύησης στο εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα. Δεσπόζει στο μωσαϊκό του πύργου Βέβελσμπουργκ, τον οποίο είχε αγοράσει το 1933 ο Himmler με στόχο να το μετατρέψει κέντρο των SS. Συγκαταλέγεται στη λίστα των συμβόλων που είναι απαγορευμένα σε τουλάχιστον δύο γερμανικά κρατίδια,

Και, με την ευκαιρία, να δείτε, ένας βουλευτής χρυσαβγίτης τον έχει τατουάζ στη γάμπα του, σε σημείο που να μην φαίνεται, χμμμμ, κάπου το λέει αυτό, νομίζουμε εδώ:

– Αλληλοκαρφώματα και καυγάδες για τους ‘ΦΟΝ’ της Χρυσής Αυγής και άλλα παρατράγουδα
https://xyzcontagion.com/2015/09/19/xa-dipla-logistika-vivlia-von/

Πρόκειται για τον Φώτη Γραικό, για να μην σας κρατάμε σε αγωνία.

Με τον Μαύρο Ηλιο ορκίζονται, μεταξύ άλλων, κάθε 21η Δεκεμβρίου οι μυημένοι Ναζί χρυσαβγίτες του ‘κλειστού κύκλου’:

– Ημέρα μύησης-ορκωμοσίας νέων μελών της Χρυσής Αυγής η 21η Δεκεμβρίου: Τα ψέματα και η προσπάθεια παραπλάνησης
https://xyzcontagion.com/2014/06/23/parnitha-21-dec-orkomosia/

Υπενθυμίζουμε ότι για την UEFA, η οποία έχει μηδενική ανοχή στα σύμβολα μίσους, ο Μαύρος Ηλιος των SS αναφέρεται ρητώς στη σελίδα 7 του σχετικού εγχειρίδιου της Farenet (Football Against Racism in Europe, FARENET.org) μαζί με σύμβολα των SS, της Χρυσής Αυγής (συγκεκριμένα, με παραδείγματα, βλ. εικόνες) και άλλα:

 

 

… όπως άλλωστε και το σήμα της ΧΑ, ήδη από το 2012, όταν το είχαμε αναδείξει εδώ στο ιστολόγιο, βλ.:

Ακροδεξιό και νεοναζιστικό κόμμα η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με την UEFA

 

– Η UEFA προειδοποιεί: Ρατσιστικό και νεοναζιστικό σύμβολο ο μαίανδρος της Χρυσής Αυγής, XYZ Contagion, 22/05/2012
https://xyzcontagion.com/2012/05/22/uefa-maiandros-xrysi-avgi/

Μήπως κάποιος από τους αρμόδιους οργανισμούς, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ΕΠΟ, ΣΕΓΑΣ, ίσως ΕΠΑΕ ευρύτερα, και τα πειθαρχικά τους όργανα, πρέπει λίγο να επιληφθούν;»

Αυτά γράφαμε την Δευτέρα 19/11/2018. Την επόμενη μέρα, και αφού είδαμε ότι το θέμα πήρε, τελικά, διαστάσεις, όπως έπρεπε, γράφαμε:

«Πάρα πολλές ιστοσελίδες το ανέδειξαν, συν ένα πρωτοσέλιδο σήμερα στην εφημερίδα Αυγή, και όλο αυτό -αυτή είναι η αλήθεια-, μόνο επειδή το αναδείξαμε εμείς εδώ.

Το πρωτοσέλιδο της Αυγής, 20/11/2018: 'Νεοναζιστικές προκλήσεις σε άδειες κερκίδες Εμφάνισαν μάυρη σημαία σύμβολο των SS στον αγώνα Ελλάδα-Εσθονία'

Το πρωτοσέλιδο της Αυγής, 20/11/2018: ‘Νεοναζιστικές προκλήσεις σε άδειες κερκίδες Εμφάνισαν μάυρη σημαία σύμβολο των SS στον αγώνα Ελλάδα-Εσθονία’

 

Για την ιστορία, τις επίμαχες φωτογραφίες τις είχαν στα χέρια τους εκείνοι οι υπεύθυνοι που θα έπρεπε να προσέξουν την στάση των οπαδών στις κερκίδες, αλλά δεν καταλάβαιναν τι έβλεπαν.
Λογικό, υπό μία έννοια, διότι το να γνωρίζει κανείς τον Μαύρο Ηλιο των SS (τους 12 σιγμοειδείς ακτινωτούς ρούνους του Schwarze Sonne ή Sonnenrad), είναι κάπως για τις μεγαλύτερες τάξεις ενασχόλησης με τον ναζισμό.
Και δεν τους ψέγει κανείς επειδή δεν το ήξεραν.
Τους ψέγει επειδή δεν φρόντισαν να ρωτήσουν τι στον κόρακα είναι αυτό το σύμβολο, που υψώθηκε μάλιστα δίπλα σε εκείνους που έκαναν ναζιστικούς χαιρετισμούς».
Τέλος πάντων, το κοντρόλ μου λέει τώρα στο ακουστικό ότι τα παρακάτω ΜΜΕ πράγματι αυτή τη φορά ανέφεραν αυτήν εδώ την πτωχή πλην τιμία σελίδα που βρίσκεστε, και μας έκαναν τη χάρη αυτή τη φορά (αναλογία 1 προς 10, με άλλες φορές που απλά αντιγράφουν ή ‘δανείζονται’, δηλαδή κλέβουν χωρίς να ρωτάνε).
Στα σχόλια, θα βάλουμε και τα ΜΜΕ/ιστοσελίδες που ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ τον ΚΟΠΟ να κάνουν μια αναφορά «το βρήκαμε εκεί», έτσι για να γνωρίζουμε σιγά-σιγά τους ανέντιμους και τους ανυπόληπτους.
‘Τιμητική’ αναφορά στο ΠΟΝΤΙΚΙ Web, για την τελευταία του φωτογραφία, με τη Γαλάζια Στρατιά, το πανό με τον μαίανδρο και τον κέλτικο σταυρό και το σύνθημα για ‘Πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι η Κωνσταντινούπολη’ 🙂 Από που να είναι, άραγε; Πάντως, συμπτωματικά, την είχαμε κρατήσει και εμείς εδώ, πριν 15-20 χρόνια, βλ. ‘Ναζί με στολή φιλάθλου (άρθρο για τη ‘Γαλάζια Στρατιά’ της Χρυσής Αυγής)‘, συμβαίνουν συμπτώσεις 🙂
Δεν πειράζει, ούτως ή άλλως, όλοι ξέρουν για τη φανέλα παίζουμε (pun NOT intended, εδώ)
Εμείς (και όσοι μας εμπιστεύτηκαν) το χρέος μας το κάναμε. Να δούμε τώρα αν οι υπεύθυνοι των ελληνικών αθλητικών πραγμάτων θα δώσουν εξηγήσεις και τι είδους στην UEFA. Να έρχεται, άραγε, τιμωρία από την UEFA»;

 

Οποιος θέλει, μπορεί να διαβάσει τη συνέχεια εδώ:

 

 

Τελικά, όντως οι αρμόδιοι κινήθηκαν και η υπόθεση πηγαίνει στον εισαγγελέα.

– Μαρία Δήμα, Προκαταρκτική για τα ναζιστικά σύμβολα στο ΟΑΚΑ: Ο Μαύρος Ηλιος συνδέεται με τα SS και τον Χάινριχ Χίμλερ, Εφημερίδα των Συντακτών, 21/11/2018
https://www.efsyn.gr/arthro/prokatarktiki-gia-ta-nazistika-symvola-sto-oaka

 

Εφημερίδα των Συντακτών, 21/11/2018: Μαρία Δήμα: Προκαταρκτική για τα ναζιστικά σύμβολα στο ΟΑΚΑ: Ο Μαύρος Ηλιος συνδέεται με τα SS και τον Χάινριχ Χίμλερ.

Εφημερίδα των Συντακτών, 21/11/2018: Μαρία Δήμα: Προκαταρκτική για τα ναζιστικά σύμβολα στο ΟΑΚΑ: Ο Μαύρος Ηλιος συνδέεται με τα SS και τον Χάινριχ Χίμλερ.

 

 

«Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η προκλητική ανάρτηση από ομάδα ακροδεξιών του ναζιστικού συμβόλου «Μαύρος Ηλιος» στις κερκίδες του ΟΑΚΑ στο ματς της Ελλάδας με την Εσθονία το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Κάτι που είχε αναδείξει η ερευνητική ομάδα XYZ Contagion.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ευάγγελος Ιωαννίδης, έδωσε εντολή στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Εισαγγελίας για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διακριβωθεί εάν και από ποιους έχουν διαπραχθεί αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο.
Υπενθυμίζεται ότι σχετική αναφορά, ζητώντας τη διερεύνηση του θέματος, είχε αποστείλει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, καθώς και στον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.
[…]
Τη ναζιστική πρόκληση, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα της εθνικής ομάδας με την Εσθονία το βράδυ της Κυριακής, έφερε στη δημοσιότητα το xyzcontagion».

Ευχάριστη έκπληξη, το γεγονός πως ο καλός δημοσιογράφος Πέτρος Κατσάκος αφιέρωσε την στήλη του στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας ‘Αυγή’ στο ταπεινό, πτωχό πλην τίμιο ιστολόγιο το οποίο διαβάζετε αυτή την στιγμή, γράφοντας τα εξής, σε μία αναδρομή προηγουμένων δειγμάτων εργασίας μας (και το διαφήμισε την προηγούμενη ημέρα έτσι):

Αυγή, 21/11/2018: Το XYZ Contagion και οι κοιμώμενες αρχές

Αυγή, 21/11/2018: Το XYZ Contagion και οι κοιμώμενες αρχές

 

«Να ξεκινήσουμε δίνοντας τα εύσημα στην ερευνητική ιστοσελίδα XYZ Contagion για τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών με τους νεοναζί στις κερκίδες του ΟΑΚΑ στον αγώνα της Εθνικής με την Εσθονία και να επισημάνουμε τον διαρκή αγώνα των διαχειριστών της ιντερνετικής αυτής ομάδας κατά του φασισμού και του ναζισμού στη χώρα μας. Είναι γεγονός ότι οι ερευνητές του XYZ Contagion έχουν κατά καιρούς ρίξει φως σε πάμπολλα νεοναζιστικά κρούσματα στον χώρο του οπαδικού κόσμου, με μικρές και μεγάλες φασιστικές συμμορίες να ρυπαίνουν με τα συνθήματα και τα πανό τους τα γήπεδα χωρίς το αθλητικό ρεπορτάζ να δίνει την παραμικρή σημασία σε τέτοιου είδους προκλητικές ενέργειες.

Ήταν, για παράδειγμα, το XYZ Contagion που είχε αναδείξει και είχε υποχρεώσει τον Τύπο να προχωρήσει στην αναπαραγωγή της είδησης για το εμετικό πανό που είχε αναρτηθεί πριν δύο χρόνια στο γήπεδο Καραϊσκάκη και έγραφε στα σέρβικα «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα») και αναφερόταν στην σφαγή των μουσουλμάνων κατοίκων της πρώην γιουγκοσλαβικής πόλης στη Βοσνία από Σέρβους εθνικιστές κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Ενός πολέμου που στο πλευρό των παρακρατικών Σέρβων είχαν συστρατευτεί και δικοί μας χρυσαυγίτες, οι οποίοι έκτοτε και κατά καιρούς χρησιμοποιούσαν το σύνθημα που το 2016 εισήγαγαν και στο Καραϊσκάκη.

Όπως επίσης ξεχωριστής σημασίας ήταν παλιότερη έρευνα του XYZ Contagion για την περίφημη ‘Γαλάζια στρατιά’ των ακροδεξιών και νεοναζί οπαδών της Εθνικής Ελλάδος, ιδρυτικό μέλος της οποίας ήταν και ο μετέπειτα βουλευτής της Χ.Α. Ηλίας Παναγιώταρος. Τα στοιχεία μάλιστα που οι ερευνητές της ομάδας είχαν φέρει στη δημοσιότητα είχαν υποχρεώσει τη μέχρι τότε κοιμώμενη τον ύπνο του δικαίου ΕΠΟ να προχωρήσει σε ενέργειες αποκλεισμού των μελών της συγκεκριμένης ομάδας από τους αγώνες της Εθνικής, αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία αν κρίνει κανείς από την ευκολία που κάποιοι βάζουν στο γήπεδο πανό με ναζιστικά σύμβολα που η ίδια η UEFA έχει κατατάξει στη μαύρη λίστα του φασισμού και του ρατσισμού.

Όσο αξιέπαινη είναι λοιπόν η προσπάθεια του XYZ Contagion για την ανάδειξη των φασιστικών προκλήσεων στα ελληνικά γήπεδα, άλλο τόσο αξιοπρόσεκτη είναι η ολιγωρία των αρμοδίων αρχών που συμπεριφέρονται ωσάν να διακατέχονται από πλήρη άγνοια για το τι επιτρέπεται και το τι απαγορεύεται στους χώρους των οποίων την ευθύνη φέρουν».

 

Να σημειώσουμε, επίσης, την απόλυτη αδιαφορία των αθλητικών εφημερίδων. Σαν να μην τους αφορά το θέμα αυτό, ενώ εξελίσσεται μέσα στην ίδια τους την αυλή. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, επικράτησε σιωπή (αλλά τι να περιμένει κανείς, όταν επαγγελματίας αθλητικογράφος είδε τον Μαύρο Ηλιο, και ο κολιουμνιστ, σε ένα πολύ έντιμο κατά τα άλλα, κείμενο γνώμης, παραδέχτηκε ότι τον πέρασε για τον δίσκο της Φαιστού!).

 


 

[16/03/2019]

Με αφορμή την μεγάλη σφαγή με τους 50 νεκρούς στη Νέα Ζηλανδία, από τον ακροδεξιό τρομοκράτη, στις 15/03/2019, ο Δημήτρης Ψαρράς σημειώνει στο άρθρο του ‘Ο «Τουρκοφάγος» ναζιστής’, Εφημερίδα των Συντακτών, 16/03/2019

Το «μανιφέστο» του μακελάρη και οι μοιραίες … ιδεολογικές συγκρίσεις με τη Χρυσή Αυγή: Ο «Μπρέντον Τάραντ» αυτοπαρουσιάζεται ως σύγχρονος υπερασπιστής των «Ευρωπαίων» και φέρεται να υιοθετεί όλα τα στερεότυπα της σύγχρονης ξενόφοβης Ακροδεξιάς.

Στο «μανιφέστο» του, που επιγράφεται «Η μεγάλη αντικατάσταση» και αναφέρεται στην επίθεση που δέχεται η «λευκή φυλή» από «αλλόφυλους εισβολείς» κάθε είδους, ο «Μπρέντον Τάραντ» αυτοπαρουσιάζεται ως σύγχρονος υπερασπιστής των «Ευρωπαίων» και φέρεται να υιοθετεί όλα τα στερεότυπα της σύγχρονης ξενόφοβης Ακροδεξιάς.

Για το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του «μανιφέστου» του ο «Τάραντ» έχει επιλέξει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά εμβλήματα του σύγχρονου νεοναζισμού, τον λεγόμενο «Μαύρο Ηλιο» (Schwarze Sonne), ο οποίος αποτελείται από κυκλικό συνδυασμό 12 σημάτων των Ες-Ες και τον είχε επιλέξει ο Χάινριχ Χίμλερ για το στρατηγείο του στον πύργο Βέβελμπουργκ.

Το σήμα αυτό είναι δυστυχώς πολύ γνωστό στην Ελλάδα, εφόσον το χρησιμοποιεί κατά κόρον η εγχώρια ναζιστική οργάνωση. Αλλά το ίδιο σύμβολο εμφανίστηκε και πρόσφατα στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, στον αγώνα Ελλάδας-Εσθονίας (18.11.2018), μαζί με ναζιστικούς χαιρετισμούς από μερίδα χρυσαυγιτών φιλάθλων. Για την υπόθεση, που αποκάλυψε το ιστολόγιο xyzcontagion, ζήτησε διερεύνηση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης».

Εφημερίδα των Συντακτών, 16/03/2019: Δημήτρης Ψαρράς, 'Ο «Τουρκοφάγος» ναζιστής', με μια μικρή αναφορά στο XYZ Contagion: «Το σήμα αυτό είναι δυστυχώς πολύ γνωστό στην Ελλάδα, εφόσον το χρησιμοποιεί κατά κόρον η εγχώρια ναζιστική οργάνωση. Αλλά το ίδιο σύμβολο εμφανίστηκε και πρόσφατα στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, στον αγώνα Ελλάδας-Εσθονίας (18.11.2018), μαζί με ναζιστικούς χαιρετισμούς από μερίδα χρυσαυγιτών φιλάθλων. Για την υπόθεση, που αποκάλυψε το ιστολόγιο xyzcontagion, ζήτησε διερεύνηση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης».

Εφημερίδα των Συντακτών, 16/03/2019: Δημήτρης Ψαρράς, ‘Ο «Τουρκοφάγος» ναζιστής’, με μια μικρή αναφορά στο XYZ Contagion: «Το σήμα αυτό είναι δυστυχώς πολύ γνωστό στην Ελλάδα, εφόσον το χρησιμοποιεί κατά κόρον η εγχώρια ναζιστική οργάνωση. Αλλά το ίδιο σύμβολο εμφανίστηκε και πρόσφατα στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, στον αγώνα Ελλάδας-Εσθονίας (18.11.2018), μαζί με ναζιστικούς χαιρετισμούς από μερίδα χρυσαυγιτών φιλάθλων. Για την υπόθεση, που αποκάλυψε το ιστολόγιο xyzcontagion, ζήτησε διερεύνηση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης».

 


 

[13/02/2018]

Ενα χρόνο μετά τη δημοσιοποίηση του ανατριχιαστικού βίντεο με το μυστικό ναζιστικό κονσέρτο της Χρυσής Αυγής, μπορούμε να αποκαλύψουμε ποιοι ακριβώς εντόπισαν τον Μιχαλολιάκο, πρώτ’ απ’ όλα, αλλά και πολλούς από τους υπόλοιπους μεγαλοναζήδες στα κλιπ από τη συναυλία που κυκλοφορούσαν.

Μιλάμε για αυτή τη συγκλονιστική αποκάλυψη που διαβάσατε το πρωί της 13ης Φεβρουαρίου 2017:

Χρυσή Αυγή: Τιμούμε τη σβάστικα και βεβηλώνουμε τον Εθνικό Υμνο και την Γαλανόλευκη στην επέτειο του Χίτλερ – Η αληθινή πατρίδα του Νίκου Μιχαλολιάκου και της ομάδας του
https://xyzcontagion.com/2017/02/13/secret-concert-2005-01-30-vevilosi-galanolefki-me-simaies-ss/

 

Το σχετικό βίντεο:

Ύμνοι της Χ.Α. στο τρίτο Ράιχ και τα Ες Ες, 30/01/2005

 

Ηταν οι άνθρωποι από το ιστολόγιο που διαβάζετε.

 

 

[10/09/2018]

Το βίντεο παίχτηκε στη δίκη της ΧΑ, στο τμήμα με τα αναγνωστέα, σαν ‘βίντεο 30’, βλ. και Golden Dawn Watch

 


 

[04/07/2018]

Αλλη μια μικρή προσφορά, με στοργή και προδέρμ, από το XYZ Contagion προς τη ναζιστική συμμορία:

Η ‘ανύπαρκτη’ σφραγίδα ‘Χρυσή Αυγή – Αγχιβασίην’: Αλλη μια μικρή στιγμή στη δίκη της οργάνωσης του Μιχαλολιάκου
https://xyzcontagion.com/2018/07/04/anyparkti-sfragida-agxivasiin/

Στην ένσταση Μιχαλολιάκου κατά Δημήτρη Ψαρρά με την οποία ο Φίρερ αμφισβητεί την γνησιότητα του καταστατικού γράφει λέξη προς λέξη:

«Λόγω του γεγονότος ότι η πολιτική κίνηση ονομάζετο ήδη από το 1983 Λαϊκός Σύνδεσμος, η σχετική σφραγίδα έφερε τον τίτλο Λαϊκός Σύνδεσμος και όχι Χρυσή Αυγή-Αγχιβασίην, όπως φέρει το πλαστό έγγραφο».
[Ο Παππάς «καίει» τον Μιχαλολιάκο, Εφημερίδα των Συντακτών, 01/07/2018]

Ο Μιχαλολιάκος αρνείται ότι υπήρξε στην οργάνωσή του σφραγίδα με το σήμα ‘Χρυσή Αυγή-Αγχιβασίην’. Ομως, κοιτάζοντας στο περιοδικό της ΧΑ από το οποίο άρχισε η κόντρα με τον Σχολιαστή, δηλαδή στο τεύχος #33, Φεβρουάριος 1988, προσέξαμε ότι αν πάει κανείς μερικές σελίδες πίσω, βρίσκει μια διαφήμιση για ‘Σεμινάρια επιμόρφωσης’, στα οποία υπάρχει ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ η ΣΦΡΑΓΙΔΑ που αρνείται ο Μιχαλολιάκος, η σφραγίδα ‘Αγχιβασίην’. Αυτήν:

Περιοδικό Χρυσή Αυγή, τεύχος #33, Φεβρουάριος 1988, σελ. 15: Διαφήμιση για 'Σεμινάρια επιμόρφωσης' με την σφραγίδα 'Αγχιβασίην'.

Περιοδικό Χρυσή Αυγή, τεύχος #33, Φεβρουάριος 1988, σελ. 15: Διαφήμιση για ‘Σεμινάρια επιμόρφωσης’ με την σφραγίδα ‘Αγχιβασίην’.

 

Στην ίδια διαφήμιση, τον απολογισμό των ‘7 ετών εθνικοσοσιαλιστικής παρουσίας’ της ΧΑ τον κάνει η -ασφαλώς- επίσης ανύπαρκτη ‘Διεύθυνση Ιδεολογικών μελετών’, που επίσης δεν υπήρξε και δεν λειτούργησε ποτέ σύμφωνα με την ένσταση Μιχαλολιάκου!

 

 

Το δημοσιεύσαμε αυτό, το είδαν όσοι έπρεπε να το δουν, κι έτσι, στην επόμενη συνεδρίαση, 04/07/2018 …

Χρύσα Παπαδοπούλου (Υπεράσπιση οικογένειας Φύσσα): «Κ. Πρόεδρε, σας επιδεικνύω το σχετικό 5Α, το πρωτότυπο φύλλο της ΧΑ με την επίμαχη σφραγίδα».

 

Ω ναι.

Διαβάστε:

– Ναυαγεί η ένσταση του αρχηγού, Εφημερίδα των Συντακτών, 05/07/2018
https://www.efsyn.gr/arthro/nayagei-i-enstasi-toy-arhigoy

… όπου διαβάζουμε, σαφώς:

«Η κυρία Παπαδοπούλου κατέθεσε μάλιστα και ένα τεύχος από το περιοδικό της ΧΑ όπου είναι τυπωμένη σφραγίδα ταυτόσημη με τη σφραγίδα του Καταστατικού την οποία αμφισβητεί ο Μιχαλολιάκος».

 

Εκπομπή από Omnia TV και Υποπτο Μούσι, 06/07/2018: Η Δίκη της ΧΑ 115η εβδομάδα: Τα τελευταία αναγνωστέα έγγραφα και η ένσταση Μιχαλολιάκου για το καταστατικό της ναζιστικής οργάνωσης από τον Δημήτρη Ψαρρά: Η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, κ. Χρύσα Παπαδοπούλου συνεισφέρει τεύχος του περιοδκιού της ΧΑ με την διαβόητη 'Σφραγίδα Αγχιβασίην'

Εκπομπή από Omnia TV και Υποπτο Μούσι, 06/07/2018: Η Δίκη της ΧΑ 115η εβδομάδα: Τα τελευταία αναγνωστέα έγγραφα και η ένσταση Μιχαλολιάκου για το καταστατικό της ναζιστικής οργάνωσης από τον Δημήτρη Ψαρρά: Η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, κ. Χρύσα Παπαδοπούλου συνεισφέρει τεύχος του περιοδκιού της ΧΑ με την διαβόητη ‘Σφραγίδα Αγχιβασίην’

 

Στο δεύτερο μισό της εκπομπής, η υπόθεση για την ‘ανύπαρκτη’ σφραγίδα Αγχιβασίην’. Από το 18.40′ περίπου, η πλήρης περιγραφή της ένστασης και το γείωμα των συνηγόρων της ΧΑ από σχεδόν όλους τους παράγοντες της δίκης:

 


[Ιούλιος 2015]

Το -κατά γενική ομολογία- σημαντικότερο επίτευγμα του XYZ Contagion, μεγαλύτερο ίσως και από την έκδοση του βιβλίου (XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2, αποκτήστε το εδώ δωρεάν) είναι το εξής αδιαμφισβήτητο γεγονός:

Είπαμε ότι θα στείλουμε στον εισαγγελέα τους Ελληνες εθελοντές φασίστες που πήγαν το 1995 στη Βοσνία να βοηθήσουν τους Σέρβους στις σφαγές αθώων και αμάχων και στις εθνικές εκκαθαρίσεις όπως στην Σρεμπρένιτσα -και το κάναμε.
Τους στείλαμε στον εισαγγελέα.

Και μάλλον κάναμε καλά, αφού οι αμετανόητοι εξακολουθούν να εξυμνούν ανατριχιαστικά την γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα και τα εγκλήματα πολέμου, λ.χ.
# Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»)’: Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;
https://xyzcontagion.com/2016/03/25/golden-dawn-hymn-noz-zica-srebrenica/

Ενας πρώτος στόχος, τον οποίο ελπίζαμε να καταφέρουμε αν και γνωρίζαμε τις δυσκολίες, ήταν, μετά την δημοσίευση της έρευνας και του υλικού (Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα), από τη δική μας δουλειά να γράψουν μεγάλες εφημερίδες και άλλα μέσα [Σ.Σ.: Δείτε επιλογή από τις κυριότερες δημοσιεύσεις σε μεγάλα ΜΜΕ εδώ αναλυτικά ‘Το θέμα της ελληνικής εμπλοκής στη Σρεμπρένιτσα στα μεγάλα ΜΜΕ (και όχι μόνο)‘, ή παρακάτω τον κατάλογο με όλες τις δημοσιεύσεις, μία προς μία].

Ενας δεύτερος, σε μια γωνιά του μυαλού μας, να γίνουν ερωτήσεις στη Βουλή. Εγινε κι αυτό (Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015). Και η απάντηση (Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 15 Ιουλίου 2015).

Και ο τελικός στόχος, που ομολογουμένως κανείς δεν περίμενε να συμβεί εύκολα, ήταν να γραφτεί απ’ τη δουλειά μας αναφορά στον εισαγγελέα. Τελικά δεν χρειάστηκε· οι στόχοι όλοι, όμως, επετεύχθησαν, και μία βδομάδα μάλιστα μετά την δημοσίευση της έρευνας, στις 22 Ιουνίου 2015, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κινήθηκε και διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα:

# Ολες οι εξελίξεις στην ‘μη στατική’ σελίδα (ενημερώνεται διαρκώς) ‘Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα‘:
https://xyzcontagion.com/justice-for-srebrenica/

Τον Ιούλιο του 2016, στην 21η επέτειο, παρουσιάσαμε τα ‘Νέα στοιχεία για την υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα‘: Διαβάστε την πλήρη νέα έρευνα ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Οι δεσμοί αίματος του ελληνικού με τον σερβικό εθνικισμό και της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς με τη Χρυσή Αυγή‘ ή τα αυτόνομα report με θέμα ‘Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα‘.

Τα περιεχόμενα των 11 νέων report

Μικρή παρουσίαση: Τι θα διαβάσουν οι επισκέπτες του XYZ Contagion στη νέα σειρά ‘Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα: Νέα αποκλειστικά στοιχεία

Μικρή παρουσίαση: Τι θα διαβάσουν οι επισκέπτες του XYZ Contagion στη νέα σειρά ‘Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα: Νέα αποκλειστικά στοιχεία’

Εισαγωγή & Ντοκουμέντο #01: Η μαρτυρία του αστυνομικού που είδε στα χέρια των εθελοντών τις φωτογραφίες με τους σφαγμένους μουσουλμάνους (Από τη σειρά ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα’)

Εισαγωγή & Ντοκουμέντο #01: Η μαρτυρία του αστυνομικού που είδε στα χέρια των εθελοντών τις φωτογραφίες με τους σφαγμένους μουσουλμάνους (Από τη σειρά ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα’)

Ντοκουμέντο #02: Η φωτογραφία που αποδεικνύει ότι ο Ράτκο Μλάντιτς συναντήθηκε με την ΕΕΦ και τον Σερβοβόσνιο διοικητή της Zβόνκο Μπάγιαγκιτς μέσα στη Σρεμπρένιτσα, λίγο πριν ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του VRS διατάξει την εκτέλεση των αμάχων στο γήπεδο της Nova Kasaba

Ντοκουμέντο #02: Η φωτογραφία που αποδεικνύει ότι ο Ράτκο Μλάντιτς συναντήθηκε με την ΕΕΦ και τον Σερβοβόσνιο διοικητή της Zβόνκο Μπάγιαγκιτς μέσα στη Σρεμπρένιτσα, λίγο πριν ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του VRS διατάξει την εκτέλεση των αμάχων στο γήπεδο της Nova Kasaba (Από τη σειρά ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα’)

Ντοκουμέντο #03: Το βίντεο από την κατάθεση του Σερβοβόσνιου διοικητή της ΕΕΦ Zβόνκο Μπάγιαγκιτς υπέρ του Ράντοβαν Κάρατζιτς στη Χάγη και η πιεστική ανάκριση από τον κατήγορο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Ντοκουμέντο #03: Το βίντεο από την κατάθεση του Σερβοβόσνιου διοικητή της ΕΕΦ Zβόνκο Μπάγιαγκιτς υπέρ του Ράντοβαν Κάρατζιτς στη Χάγη και η πιεστική ανάκριση από τον κατήγορο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (Από τη σειρά ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα’)

Ντοκουμέντο #04: Ο Α2 αξιωματικός του VRS Vujadin Popovic επιβεβαιώνει το περιστατικό με τους Ελληνες εθελοντές και την κάμερα και την διαταγή να εκτελεστούν οι αιχμάλωτοι και οι άμαχοι που φωτογραφίζονταν από την ΕΕΦ στο γήπεδο της Nova Kasaba

Ντοκουμέντο #04: Ο Α2 αξιωματικός του VRS Vujadin Popovic επιβεβαιώνει το περιστατικό με τους Ελληνες εθελοντές και την κάμερα και την διαταγή να εκτελεστούν οι αιχμάλωτοι και οι άμαχοι που φωτογραφίζονταν από την ΕΕΦ στο γήπεδο της Nova Kasaba (Από τη σειρά ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα’)

Ντοκουμέντο #05: Επίσημες καταθέσεις στη Χάγη και νέα τεκμήρια για το έγκλημα της καταστροφής του μιναρέ από μικτά τμήματα του 10ου Αποσπάσματος Σαμποτάζ και μελών της ΕΕΦ

Ντοκουμέντο #05: Επίσημες καταθέσεις στη Χάγη και νέα τεκμήρια για το έγκλημα της καταστροφής του μιναρέ από μικτά τμήματα του 10ου Αποσπάσματος Σαμποτάζ και μελών της ΕΕΦ (Από τη σειρά ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα’)

Ντοκουμέντο #06: Νέα βίντεο από ειδησεογραφικά πρακτορεία με τους εθελοντές της ΕΕΦ τις ημέρες των επιχειρήσεων, να φυλάνε σκοπιά και να μεταφέρουν εξοπλισμό

Ντοκουμέντο #06: Νέα βίντεο από ειδησεογραφικά πρακτορεία με τους εθελοντές της ΕΕΦ τις ημέρες των επιχειρήσεων, να φυλάνε σκοπιά και να μεταφέρουν εξοπλισμό (Από τη σειρά ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα’)

Ντοκουμέντο #07: Η επιβεβαίωση: Τα μέλη του 10ου Αποσπάσματος Σαμποτάζ προμηθεύτηκαν πλαστές ταυτότητες από τον πρώην υφυπουργό Εσωτερικών του Μιλόσεβιτς για να διαφύγουν και να κρυφτούν στη Σερβία μετά το έγκλημα πολέμου στην Σρεμπρένιτσα

Ντοκουμέντο #07: Η επιβεβαίωση: Τα μέλη του 10ου Αποσπάσματος Σαμποτάζ προμηθεύτηκαν πλαστές ταυτότητες από τον πρώην υφυπουργό Εσωτερικών του Μιλόσεβιτς για να διαφύγουν και να κρυφτούν στη Σερβία μετά το έγκλημα πολέμου στην Σρεμπρένιτσα (Από τη σειρά ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα’)

Ντοκουμέντο #08: Επισκέπτες για τη ναζιστική οργάνωση ‘Χρυσή Αυγή’ από την Σερβία: Σημαίες των τσέτνικ, πορτρέτα του Αρκάν και Χρυσαυγίτες που εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται ‘Noz, zica, Srebrenica’ (‘Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα’)

Ντοκουμέντο #08: Επισκέπτες για τη ναζιστική οργάνωση ‘Χρυσή Αυγή’ από την Σερβία: Σημαίες των τσέτνικ, πορτρέτα του Αρκάν και Χρυσαυγίτες που εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται ‘Noz, zica, Srebrenica’ (‘Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα’) (Από τη σειρά ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα’)

Ντοκουμέντο #09: Το χαμένο φιλμ με τον Σερβοβόσνιο διοικητή της ΕΕΦ Zβόνκο Μπάγιαγκιτς και τον Ράντοβαν Κάρατζιτς να φανατίζουν τα σερβικά πλήθη εναντίον των Μουσουλμάνων συμπολιτών τους

Ντοκουμέντο #09: Το χαμένο φιλμ με τον Σερβοβόσνιο διοικητή της ΕΕΦ Zβόνκο Μπάγιαγκιτς και τον Ράντοβαν Κάρατζιτς να φανατίζουν τα σερβικά πλήθη εναντίον των Μουσουλμάνων συμπολιτών τους (Από τη σειρά ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα’)

Ντοκουμέντο #10: Ο τσέτνικ βοϊβόδας διοικητής της ΕΕΦ Ταγματάρχης Zβόνκο Μπάγιαγκιτς, ο Ράτκο Μλάντιτς και ο Ράντοβαν Κάρατζιτς σε κρυφή συγκέντρωση πίνουν ‘εις υγείαν του στόχου για τη Μεγάλη Σερβία’ (‘Velika Srbija’): Ενα ακόμη χαμένο φιλμ

Ντοκουμέντο #10: Ο τσέτνικ βοϊβόδας διοικητής της ΕΕΦ Ταγματάρχης Zβόνκο Μπάγιαγκιτς, ο Ράτκο Μλάντιτς και ο Ράντοβαν Κάρατζιτς σε κρυφή συγκέντρωση πίνουν ‘εις υγείαν του στόχου για τη Μεγάλη Σερβία’ (‘Velika Srbija’): Ενα ακόμη χαμένο φιλμ (Από τη σειρά ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα’)

Ντοκουμέντο #11: Οι υποστηρικτές των σφαγέων, στο φως και στο σκοτάδι – Προτεινόμενα αναγνώσματα με ιδιαίτερο νομικό ενδιαφέρον
https://xyzcontagion.com/2016/07/11/srebrenica-more-evid-11/

Από το 2015, με απόφαση του ΟΗΕ καθιερώθηκε Διεθνής Ημέρα για τα Θύματα των Γενοκτονιών, κι εμείς έχουμε σκοπό να την θυμόμαστε κάθε 9η Δεκεμβρίου. Srebrenica, Don't Forget 11 July 1995.

Από το 2015, με απόφαση του ΟΗΕ καθιερώθηκε Διεθνής Ημέρα για τα Θύματα των Γενοκτονιών, κι εμείς έχουμε σκοπό να την θυμόμαστε κάθε 9η Δεκεμβρίου. Srebrenica, Don’t Forget 11 July 1995.

 

# Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα, 22 Ιουνίου 2015
https://xyzcontagion.com/2015/06/22/eisaggelia-prodikon-proanakrisi-srebrenica/

 

[UPDATE 15 Ιουλίου 2015]

# Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 15 Ιουλίου 2015

Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 15 Ιουλίου 2015

Απάντηση, 15/07/2015, στην ερώτηση υπ' αριθμόν 3867/25-06-2015 των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καραγιαννίδη Χρήστου και Κατριβάνου Βασιλικής προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με θέμα 'Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα'.

Απάντηση, 15/07/2015, στην ερώτηση υπ’ αριθμόν 3867/25-06-2015 των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καραγιαννίδη Χρήστου και Κατριβάνου Βασιλικής προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με θέμα ‘Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα’.

 

[02 Ιουλίου 2015]

Σχηματίστηκε αυτεπαγγέλτως η ποινική δικογραφία ΑΒΜ Ω2015/89 κατά παντός υπευθύνου, με αντικείμενο την συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα. Η δικογραφία χρεώθηκε σε Εισαγγελέα για τη διενέργεια αυτοπρόσωπης προκαταρκτικής εξέτασης, και την ανάκριση έχει αναλάβει η εισαγγελέας η αρμόδια για τα ρατσιστικά εγκλήματα Ελένη Τουλουπάκη.
Με την ένδειξη ‘Ω’ είναι οι εμπιστευτικές δικογραφίες που χειρίζονται οι ίδιοι/ες οι εισαγγελείς.
Σχετικό έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών: 168.696/02-07-2015.
Το σχετικό με αριθμό εισερχ. πρωτ. 29719/22-06-2015 αφορά το δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Εθνος’ με τίτλο ‘Εγκλήματα πολέμου με τη σφραγίδα της Χρυσής Αυγής – Τα ελληνικά τάγματα πολέμου που μάτωσαν τη Σρεμπρένιτσα’

Μαρία Ψαρά & Λευτέρης Μπιντέλας – Τα ελληνικά τάγματα εφόδου που μάτωσαν τη Σρεμπρένιτσα, Εγκλημα πολέμου με τη σφραγίδα της Χρυσής Αυγής (άρθρο στο Εθνος, 2015-06-14)

 

[25 Ιουνίου 2015]

# Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015

Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015

Ερώτηση υπ' αριθμόν 3867/25-06-2015 των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καραγιαννίδη Χρήστου και Κατριβάνου Βασιλικής προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο 'Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα'.

Ερώτηση υπ’ αριθμόν 3867/25-06-2015 των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καραγιαννίδη Χρήστου και Κατριβάνου Βασιλικής προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο ‘Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα’.

 

[22 Ιουνίου 2015]

# Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα, 22 Ιουνίου 2015

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα, 22 Ιουνίου 2015

Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, Γραφείο Διευθύνοντος, Δελτίο Τύπου: Με αφορμή δημοσίευμα στο Εθνος, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα, 22 Ιουνίου 2015.

Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, Γραφείο Διευθύνοντος, Δελτίο Τύπου: Με αφορμή δημοσίευμα στο Εθνος, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα, 22 Ιουνίου 2015.

 

Από το Γραφείο Διευθύνοντος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών εκδόθηκε το εξής Δελτίο Τύπου, με ημερομηνία 22/06/2015:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Εθνος της Κυριακής’ της 14/06/2015 που αφορούσε εγκλήματα πολέμου που διαπράχθησαν στη Σρεμπρένιτσα και στα οποία φέρονται να συμμετείχαν και Ελληνες υπήκοοι, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση. Επισημαίνεται ότι είχε διενεργηθεί και το έτος 2004 από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έρευνα για το ίδιο ζήτημα που είχε ανατεθεί στην Εισαγγελέα κ. Αθηνά Θεοδωροπούλου από την οποία όμως δεν προέκυψε η ταυτότητα των δραστών.

 

Με λίγα λόγια, και αν καταλάβαμε σωστά, λέει ότι η έρευνα του 2005 είχε μεν διαγνώσει αδικήματα, αλλά δεν προσωποποιήθηκαν οι ευθύνες. Αυτή τη φορά, και με τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως, αυτός ο στόχος έρχεται πιο κοντά. Αυτή τη φορά, προφανώς λόγω της δημοσιότητας από την 5η μεγάλη έρευνα για τη Σρεμπρένιτσα και την ελληνική εμπλοκή, οι ευθύνες είναι πιο εύκολο -και υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις για- να αποδοθούν σε συγκεκριμένα πρόσωπα (ελπίζουμε δηλαδή) -όπως λέει χαρακτηριστικά «δεν προέκυψε η ταυτότητα των δραστών».

Το δημοσίευμα που αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου είναι το:
Μαρία Ψαρά & Λευτέρης Μπιντέλας – Τα ελληνικά τάγματα εφόδου που μάτωσαν τη Σρεμπρένιτσα, Εγκλημα πολέμου με τη σφραγίδα της Χρυσής Αυγής (άρθρο στο Εθνος, 2015-06-14)

Μαρία Ψαρά & Λευτέρης Μπιντέλας – Τα ελληνικά τάγματα εφόδου που μάτωσαν τη Σρεμπρένιτσα, Εγκλημα πολέμου με τη σφραγίδα της Χρυσής Αυγής (άρθρο στο Εθνος, 2015-06-14)

Περισσότερα στην ανάρτηση:
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα, 22 Ιουνίου 2015

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα, 22 Ιουνίου 2015

Ολες οι δικαστικές εξελίξεις της υπόθεσης θα καταγράφονται στην εξής σελίδα, η οποία βρίσκεται στην στήλη ‘Srebrenica’, τέρμα δεξιά στο menu της front-page:
Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα
http://xyzcontagion.wordpress.com/justice-for-srebrenica/

[ΤΕΛΟΣ UPDATE]

 

Η είδηση μεταδόθηκε σε πολλά συμβατικά και εμπορικά ΜΜΕ και πόρταλ, όπως λ.χ. (τυχαία παραδείγματα):

Μαρία Δήμα – Ερευνα για εγκλήματα Ελλήνων στη Σρεμπρένιτσα, Η Εφημερίδα των Συντακτών, 22/06/2015
https://www.efsyn.gr/arthro/ereyna-gia-egklimata-ellinon-sti-sremprenitsa

Αντωνία Ξυνού – Προκαταρκτική εξέταση για τη Σρεμπρένιτσα – NEWS247.gr, 22/06/2015
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/prokatarktikh-eksetash-gia-th-sremprenitsa.3541554.html

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – Προκαταρκτική εξέταση για τη Σρεμπρένιτσα | δημοκρατία, 22/06/2015
http://www.dimokratianews.gr/content/47911/prokatarktiki-exetasi-gia-ti-sremprenitsa

theTOC.gr – Νέα στοιχεία για τα εγκλήματα πολέμου στη Σρεμπρένιτσα | thetoc.gr, 22/06/2015
http://www.thetoc.gr/diethni/article/nea-stoixeia-gia-ta-egklimata-polemou-sti-sremprenitsa

 

Το 2000 υπήρχαν 161 εντάλματα σύλληψης, 25 εκ των οποίων δεν είχαν εκτελεστεί· το 2011, στις 22 Ιουλίου, ακριβώς 16 χρόνια μετά, με την σύλληψη του τελευταίου καταζητούμενου Goran Hadzic, δεν υπήρχε ούτε ένας φυγόδικος, όλοι είχαν περάσει την πόρτα του δικαστηρίου (Ηλθεν η ώρα σας).

Το 2000 υπήρχαν 161 εντάλματα σύλληψης, 25 εκ των οποίων δεν είχαν εκτελεστεί· το 2011, στις 22 Ιουλίου, ακριβώς 16 χρόνια μετά, με την σύλληψη του τελευταίου καταζητούμενου Goran Hadzic, δεν υπήρχε ούτε ένας φυγόδικος, όλοι είχαν περάσει την πόρτα του δικαστηρίου (Ηλθεν η ώρα σας).

 

Λίγα λόγια απ’ το ιστορικό της υπόθεσης:

Με την ευκαιρία, πρέπει να πούμε εδώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αναγνώστες μας, που έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στη δουλειά μας με πολλούς τρόπους, αλλά και με την κατακόρυφη αύξηση των επισκέψεων, γύρω στις 200.000 σε λιγότερο από από έναν μήνα, και να σημειώσουμε, επίσης, ότι οι συντάκτες του XYZ Contagion (πρέπει να) είναι ικανοποιημένοι και υπερήφανοι από όσα φάνηκαν όλο αυτό το διάστημα με αφορμή και επίκεντρο την εξαιρετικά σημαντική ιστορία της Σρεμπρένιτσα:
Στα πλαίσια της δημοσίευσης της έρευνας μας για την Σρεμπρένιτσα και την ελληνική εμπλοκή ‘Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα‘, πρώτα σκεφτήκαμε να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας μερικές πτυχές από τον γιουγκοσλαβικό εμφύλιο πόλεμο:

# ‘Τέσσερα χρόνια πόλεμος, 50 φωτογράφοι, 248 φωτογραφίες – Βοσνία 1992-1995’
https://xyzcontagion.com/2015/04/09/bosnia-248-photos/

Κατόπιν, προσπαθήσαμε ώστε η λέξη ‘Σρεμπρένιτσα’ να εμφανιστεί στην δημόσια συζήτηση, συνεπώς και να ανεβεί στην ιεράρχηση των μηχανών αναζήτησης, κι έτσι αποφασίσαμε να γράψουμε άρθρα για να θυμηθούν ή για να μάθουν τα γεγονότα όσοι και όσες ενδιαφέρονταν.

# ‘Πάνω από 8.000 εκτελεσμένοι άμαχοι, άοπλοι και αιχμάλωτοι, Σρεμπρένιτσα, Ιούλιος 1995: Ποιος θυμάται τη μεγαλύτερη θηριωδία σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο;;;’

Πάνω από 8.000 εκτελεσμένοι άμαχοι, άοπλοι και αιχμάλωτοι, Σρεμπρένιτσα, Ιούλιος 1995: Ποιος θυμάται τη μεγαλύτερη θηριωδία σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο;;; [Προειδοποίηση: Πολύ σκληρές εικόνες]

# ‘Τρεις ερωτήσεις δεν ακούγονται ποτέ εδώ και 20 χρόνια στη Σρεμπρένιτσα – Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία θυμάται τα 20 χρόνια από την μεγάλη σφαγή, 1995-2015’
https://xyzcontagion.com/2015/07/10/icty-remembers-20-years-srebrenica/

Εστιάσαμε στην μοναδική βαλκανική περίπτωση του Σερβοβόσνιου διοικητή της ΕΕΦ:

# ‘Ζβόνκο Μπάγιαγκιτς (Zvonko Bajagic): Ποιος ήταν ο Σερβοβόσνιος διοικητής της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς’
https://xyzcontagion.com/2015/06/12/prodimosiefsi-srebrenica-zvonko/

Με τη βοήθεια φίλων, φτιάχτηκε ένα βίντεο στο οποίο αναδείξαμε μεγάλο τμήμα από το κρίσιμο και χρήσιμο οπτικό υλικό:

# ‘Ελληνες εθελοντές και χρυσαυγίτες από την ΕΕΦ σε επιχειρήσεις στην Σρεμπρένιτσα, Ιούλιος 1995 – YouTube‘,
κι εδώ σε αγγλική version:
# ‘Greek Volunteers and Golden Dawn members during operations in the Srebrenica massacre, July 1995 – YouTube

Κατόπιν, και με τη βοήθεια φίλων και συνοδοιπόρων, η έρευνα βρήκε τον δρόμο της σε μεγάλα ‘συμβατικά’ λεγόμενα ΜΜΕ:

Στην Εφημερίδα των Συντακτών, 13/06/2015:
# ‘Ιός – Οι άνθρωποι από την Ελλάδα, Νέα στοιχεία για την εμπλοκή των συμπατριωτών μας εθελοντών του σερβοβοσνιακού στρατού στο μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου των μεταπολεμικών χρόνων (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-06-13)’

Ιός – Οι άνθρωποι από την Ελλάδα, Νέα στοιχεία για την εμπλοκή των συμπατριωτών μας εθελοντών του σερβοβοσνιακού στρατού στο μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου των μεταπολεμικών χρόνων (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-06-13)

Στο Εθνος, 14/06/2015:
# ‘Μαρία Ψαρά & Λευτέρης Μπιντέλας – Τα ελληνικά τάγματα εφόδου που μάτωσαν τη Σρεμπρένιτσα, Εγκλημα πολέμου με τη σφραγίδα της Χρυσής Αυγής (άρθρο στο Εθνος, 2015-06-14)’

Μαρία Ψαρά & Λευτέρης Μπιντέλας – Τα ελληνικά τάγματα εφόδου που μάτωσαν τη Σρεμπρένιτσα, Εγκλημα πολέμου με τη σφραγίδα της Χρυσής Αυγής (άρθρο στο Εθνος, 2015-06-14)

Στην Αυγή, 14/06/2015:
# ‘Στρατής Μπουρνάζος – Η σφαγή της Σρεμπρένιτσα και ο ρόλος των Ελλήνων εθελοντών, Είκοσι χρόνια από τη σφαγή, Μια αποκαλυπτική έρευνα του ιστολογίου ΧΥΖ Contagion (άρθρο στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της ΑΥΓΗΣ 2015-06-14)’

Στρατής Μπουρνάζος – Η σφαγή της Σρεμπρένιτσα και ο ρόλος των Ελλήνων εθελοντών, Είκοσι χρόνια από τη σφαγή, Μια αποκαλυπτική έρευνα του ιστολογίου ΧΥΖ Contagion (άρθρο στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της ΑΥΓΗΣ 2015-06-14)

και στα αγγλικά:
# ‘Stratis Bournazos – The Srebrenica massacre and the role of Greek volunteers: A revealing survey by XYZ Contagion (translation of an article first published in the Greek newspaper Avgi, 2015-06-14)’

Stratis Bournazos – The Srebrenica massacre and the role of Greek volunteers: A revealing survey by XYZ Contagion (translation of an article first published in the Greek newspaper Avgi, 2015-06-14)

και στα ισπανικά:
# ‘Stratis Bournazos – La masacre de Srebrenica y el papel de los voluntarios griegos: Una investigacion reveladora del blog XYZ Contagion sobre la implicacion de miembros de Aurora Dorada (traduccion de un articulo publicado en el periodico griego Avgi, 2015-06-14)’

Stratis Bournazos – La masacre de Srebrenica y el papel de los voluntarios griegos: Una investigacion reveladora del blog XYZ Contagion sobre la implicacion de miembros de Aurora Dorada (traduccion de un articulo publicado en el periodico griego Avgi, 2015-06-14)

Στην ιταλική Manifesto, 25/06/2015:
# ‘Dimitri Deliolanes – Strage di Srebrenica, c’era Alba Dorata (άρθρο στα ιταλικά του Δημήτρη Δεληολάνη στην ιταλική εφημερίδα Il Manifesto 2015-06-25)’

Dimitri Deliolanes – Strage di Srebrenica, c’era Alba Dorata (άρθρο στα ιταλικά του Δημήτρη Δεληολάνη στην ιταλική εφημερίδα Il Manifesto 2015-06-25)

Στα Νέα, 19/06/2015:
# ‘Ηλίας Κανέλλης – Ποιος θυμάται τη Σρεμπρένιτσα;;; Ελληνες εγκληματίες πολέμου (άρθρο στην στήλη ‘Ενστάσεις’, Τα Νέα 2015-06-19)’

Ηλίας Κανέλλης – Ποιος θυμάται τη Σρεμπρένιτσα;;; Ελληνες εγκληματίες πολέμου (άρθρο στην στήλη ‘Ενστάσεις’, Τα Νέα 2015-06-19)

Στην Καθημερινή, 08/07/2015:
# ‘Διονύσης Γουσέτης – Ελληνες εγκληματίες στη Σρεμπρένιτσα (άρθρο στην Καθημερινή, 2015-07-08)’

Διονύσης Γουσέτης – Ελληνες εγκληματίες στη Σρεμπρένιτσα (άρθρο στην Καθημερινή, 2015-07-08)

Σε αυτήν την προσπάθεια να δείξουμε την ελληνική συμμετοχή, σαν ένα άγος, σαν μια βαριά ντροπή που βαραίνει δομικά την πολιτική και δημόσια ζωή της χώρας μας, προσπαθώντας παράλληλα να είμαστε ακριβείς και δίκαιοι χωρίς να χαριστούμε σε κανένα, όπως σημείωσε και η Αυγή, 28/06/2015:
# ‘Ποιος θυμάται τη Σρεμπρένιτσα;;; (Σχόλιο στην στήλη ‘Ρήσεις & Παραπολιτικά’ της κυριακάτικης Αυγής, 28/06/2015)’

Ποιος θυμάται τη Σρεμπρένιτσα;;; (Σχόλιο στην στήλη ‘Ρήσεις & Παραπολιτικά’ της κυριακάτικης Αυγής, 2015-06-28)

… είχαμε τη βοήθεια, επίσης, από την πρώτη στιγμή, καλών φίλων από το περιοδικό Unfollow, 13/06/2015:
# ‘Θεόφιλος Τραμπούλης – Το άγος της Σρεμπρένιτσας (άρθρο στο UNFOLLOW 2015-06-13)’

Θεόφιλος Τραμπούλης – Το άγος της Σρεμπρένιτσας (άρθρο στο UNFOLLOW 2015-06-13)

… ή τον Χριστόφορο Κάσδαγλη από το περιοδικό ‘4 Τροχοί’ (άρθρο στο τεύχος Ιουλίου 2015, στήλη ‘Αντίλογος – Εφημερίδα αμφισβήτησης’)
# ‘Χριστόφορος Κάσδαγλης – Η ελληνική πτυχή μιας σφαγής (άρθρο στο περιοδικό ‘4 Τροχοί’, τεύχος Ιουλίου 2015, στήλη Αντίλογος – Εφημερίδα αμφισβήτησης)’

Χριστόφορος Κάσδαγλης – Η ελληνική πτυχή μιας σφαγής (άρθρο στο περιοδικό ‘4 Τροχοί’, τεύχος Ιουλίου 2015, στήλη ‘Αντίλογος – Εφημερίδα αμφισβήτησης’)

… ή το περιοδικό ‘Athens Review of Books’, ειδικά για τις φωτογραφίες που ανακαλύψαμε.
# ‘Filip David – Η Σρεμπρένιτσα τότε και σήμερα (Αρθρο στο περιοδικό Athens Review of Books, τεύχος #064, Ιούλιος-Αύγουστος 2015, Μετάφραση Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης)’

Filip David – Η Σρεμπρένιτσα τότε και σήμερα (Αρθρο στο περιοδικό Athens Review of Books, τεύχος #064, Ιούλιος-Αύγουστος 2015, Μετάφραση Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης)

… και αργότερα, από το The Books’ Journal
# ‘Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες: Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα’ (Συνεργασία του ιστολογίου μας με το περιοδικό The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016)

Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες: Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα (Συνεργασία του ιστολογίου μας με το περιοδικό The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016)

Αν και έπρεπε να ξεπεράσουμε πολλούς σκοπέλους από πολλά χρόνια παραπληροφόρησης και μονόπλευρης κάλυψης των γεγονότων, όπως λ.χ. ένα παράδειγμα εδώ:
# ‘Η πλαστογραφία 19χρονου ψεκασμένου Σέρβου ακροδεξιού ψευτοδημοσιογράφου με τη μαϊμού συνέντευξη του πρώην πράκτορα της CIA για τη Γιουγκοσλαβία και τα ερωτηματικά για τα έγκριτα ΜΜΕ’

Η πλαστογραφία 19χρονου ψεκασμένου Σέρβου ακροδεξιού ψευτοδημοσιογράφου με τη μαϊμού συνέντευξη του πρώην πράκτορα της CIA για τη Γιουγκοσλαβία και τα ερωτηματικά για τα έγκριτα ΜΜΕ

… τελικά, οι στόχοι μας σαν ερευνητικό ιστολόγιο που κάτι έχει να πει επιτεύχθηκαν, ίσως και με το παραπάνω:
Υπήρξε στις 25/06/2015
# ‘Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015’

Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015

Και στις 15/07/2015 υπήρξε η …
# ‘Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 15 Ιουλίου 2015’

Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 15 Ιουλίου 2015

Και τέλος, ο απώτερος στόχος:
# ‘Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα, 22 Ιουνίου 2015’

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα, 22 Ιουνίου 2015

Ολες οι ‘Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα’ θα βρίσκονται εδώ.
http://xyzcontagion.wordpress.com/justice-for-srebrenica/

Και για όποιον/α θέλει το υλικό σε έντυπη μορφή, στο αρχείο pdf περιέχονται όλες οι σελίδες της έρευνας, με τις εικόνες, τα URL των βίντεο και με όλα τα λινκ στο τέλος κάθε κεφαλαίου, υπό μορφή παραπομπών:
# ‘Srebrenica – Η 5η μεγάλη έρευνα για τη Σρεμπρένιτσα και την ελληνική εμπλοκή’

[XYZ Contagion] – Srebrenica Four pages – Intro + Two parts Study + Legal stuff [ALL Photo + Links] [May + June 2015] – xvbwczpq-book

Τέλος, όλες μας οι αποκαλύψεις συνοδεύονταν από μια σειρά δυσεύρετων φιλμ και βίντεο, τα οποία σκονίζονταν επί χρόνια σε κάποιες αποθήκες στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Τα ‘ξεθάψαμε’ και τα παρουσιάσαμε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό:
# Η PlayList του XYZ Contagion στο YouTube: Srebrenica Massacre by XYZ Contagion
https://www.youtube.com/playlist?list=PLir9jywufW_wIkujp0cV_-T09wZ7-tHAm

Ενα μεγάλο ευχαριστώ για το συναρπαστικό ταξίδι, και … συνεχίζουμε!

Η έρευνα βρήκε τον δρόμο της σε μεγάλα ‘συμβατικά’ λεγόμενα ΜΜΕ. Στην ιταλική Manifesto, στην Καθημερινή, στα Νέα, στην Εφημερίδα των Συντακτών, στο Εθνος, στην Αυγή, στο Athens Review of Books, στο περιοδικό ‘4 Τροχοί’, μέχρι και στο video section της Washington Post, αλλά και στο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά ‘Ο Αρχηγός’ για τον Νίκο Μιχαλολιάκο, και τελικά, εκεί που θέλαμε, στη Βουλή και στην Εισαγγελία. Δείτε επιλογή από τις κυριότερες δημοσιεύσεις σε μεγάλα ΜΜΕ εδώ αναλυτικά ‘Το θέμα της ελληνικής εμπλοκής στη Σρεμπρένιτσα στα μεγάλα ΜΜΕ (και όχι μόνο)


[22/11/2017]

### Στα τέλη Νοεμβρίου 2017, αμέσως μετά την καταδίκη Μλάντιτς σε ισόβια από το ICTY, μια σειρά δημοσιευμάτων σε ελληνικά μεγάλα και μικρότερα ΜΜΕ θυμήθηκαν την έρευνα του XYZ Contagion για την ελληνική εμπλοκή στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα.
Την ημέρα της καταδίκης, 22/11/2017, το XYZ Contagion έδωσε στη δημοσιότητα μια μικρή ανάλυση της σημασίας της καταδίκης Μλάντιτς, και μαζί έφερε στη δημοσιότητα ένα σπάνιο βίντεο του 1995, από τις παλιές καλές μέρες της ‘σερβοφιλίας’, δηλαδή της άνευ όρων υποστήριξης της σερβικής σωβινιστικής επεκτατικότητας, βλ.

Τότε που ενδιαφερόμασταν για το ζώδιο του Μλάντιτς (ΕΝΟΧΟΣ σε ισόβια για γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφάσισε υπέρ των θυμάτων στη Βοσνία)

Τότε που ενδιαφερόμασταν για το ζώδιο του Μλάντιτς (ΕΝΟΧΟΣ σε ισόβια για γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφάσισε υπέρ των θυμάτων στη Βοσνία)

«’Τι ζώδιο είσαι‘ ήταν η τελευταία ερώτηση του Βλάση Μπονάτσου προς στον στρατηγό τότε Ράτκο Μλάντιτς, εδώ στο 10.00′ περίπου.
Τι όμορφη στιγμή. Θαρρείς και τα γνωρίζαμε όλα γι’ αυτόν, μας έλειπε μόνο αυτή η πληροφορία περί ζωδίου, για να σχηματίσουμε πλήρη γνώμη για τον άνθρωπο που εκείνες τις στιγμές διέταζε εθνοκαθάρσεις. Ηταν μια ειδική εκπομπή του κακού show ‘Αλλα κόλπα’ στο Mega Channel (11/12/1995), που είχε σκοπό να μαζέψει χρήματα, να τα στείλουμε να βοηθήσουμε τους Σέρβους, αφού πριν και μετά τους είδαμε στις τηλεοράσεις μας να φιλιούνται τρεις φορές σταυρωτά (ο σερβικός τρόπος), παρουσία του Αλέξανδρου Λυκουρέζου. Συμπαρουσιαστής της εκπομπής ήταν ο Παύλος Τσίμας, ο οποίος σημείωνε για τον Μλάντιτς ότι είναι «ήρωας που αξίζει τη βοήθεια μας». Η εκπομπή ήταν μια τυπική εκπομπή σερβοφιλίας, ψεμάτων και κακής προπαγάνδας, όπως ήταν όλες οι παρόμοιες εκπομπές στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1990.
Ακούμε, λ.χ. τον Μλάντιτς να λέει χωρίς ντροπή πως δήθεν «ο Πάπας διέταξε τον βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ», και καμία αντίδραση δεν υπάρχει σ’ αυτήν την αισχρή ατεκμηρίωτη συκοφαντία. Κατηγορεί τον Ιζετμπέγκοβιτς για ‘ισλαμιστική τρομοκρατία’ λόγω ενός πνευματικού βιβλίου που είχε γράψει για τη θρησκεία του Ισλάμ το 1970, και θεωρείται δεδομένο. Οι σφαγές στις αγορές του Σαράγεβο ήταν λέει προβοκάτσιες, δηλαδή οι Μουσουλμάνοι σκοτώνονταν μόνοι τους, κι όλα είναι μέλι-γάλα. Σημαντική, επίσης, η αγιογραφία των Ελλήνων εθελοντών, μεταξύ τους και μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής, και του Σερβοβόσνιου διοικητή τους.

Ο Μπονάτσος έκανε μια χάρη στον πεθερό του Λυκουρέζο, με χειροκροτητή τον Τσίμα. Ολοι είχαν τη θέση τους: […]»

 

http://www.youtube.com/watch?v=UhvpFG01GrY

 

# Η εφημερίδα ‘Εθνος‘, 23/11/2017:

Μαρία Ψαρά & Λευτέρης Μπιντέλας, Τα ελληνικά τάγματα στη Σρεμπρένιτσα, Εθνος 23/11/2017
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/ta-ellhnika-tagmata-sthn-srempenitsa.4951827.html

 

# Στην εφημερίδα ‘Τα Νέα‘, ο Μιχάλης Μητσός γράφει για τον Μλάντιτς και το βίντεο με Μπονάτσο-Λυκουρέζο (και δεν ξεχνά να σημειώσει την κακή γελοιογραφία του Τάσου Αναστασίου στην Αυγή, που αναπαράγει τις γνωστές θεωρίες συνωμοσίας πως δήθεν πίσω από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ήταν η Γερμανία)
http://www.tanea.gr/opinions/all-opinions/article/5490114/thlipsh/

Μιχάλης Μητσός, Θλίψη, Νέα, 24/11/2017

Μιχάλης Μητσός, Θλίψη, Νέα, 24/11/2017

 

«Νιώθαμε ικανοποίηση όταν τους σκοτώναμε (…) Οταν σκοτώναμε μουσουλμάνους, υπήρχαν στιγμές που το γιορτάζαμε για να απομακρύνουμε την ένταση της μάχης. Ούτως ή άλλως, ήταν πολύ εύκολο να τους σκοτώσουμε διότι έκαναν επιθέσεις όπως τα γιουρούσια. Ολοι μαζί μας επιτίθονταν κι εμείς αφήναμε σε 13 λεπτά 300 νεκρούς».
Ετσι περιέγραψαν στον Στέλιο Βραδέλη δύο έλληνες εθελοντές, ο Δημήτρης και ο Τρύφωνας, τη συμβολή τους στη γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα («Ταχυδρόμος», 13/11/2004). Γι’ αυτά τους τα ανδραγαθήματα, ο αρχηγός των Σερβοβοσνίων Ράντοβαν Κάρατζιτς τούς απένειμε τον Μάιο του 1996 το Μετάλλιο του Λευκού Αγγέλου, την ανώτερη τιμητική διάκριση της Σερβίας. Τους υποδέχθηκε μάλιστα στο προεδρικό μέγαρο με τα λόγια: «Δύο είναι οι φυσικοί σύμμαχοι των Σέρβων. Ο Θεός και οι Ελληνες».
Κακώς σκανδαλιζόμαστε σήμερα με τέτοιες ιστορίες. Οι έλληνες εθελοντές, που ήταν συνολικά περισσότεροι από εκατό και δεν τιμωρήθηκαν ποτέ για τα εγκλήματά τους, είχαν τη ρητή ή άρρητη υποστήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των συμπατριωτών τους. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, διανοούμενοι, ιερωμένοι, δικηγόροι, καλλιτέχνες διακήρυσσαν ότι οι Σέρβοι έκαναν έναν αμυντικό πόλεμο και ότι οι καταγγελίες για σφαγές ήταν ψέματα των εχθρών της Ορθοδοξίας. Δεν υπήρχε ιδεολογική διαχωριστική γραμμή: δεξιοί κι αριστεροί, φασίστες και κομμουνιστές, τα ίδια έλεγαν. Στην καλύτερη περίπτωση αποφαίνονταν ότι στους πολέμους το πρώτο θύμα είναι η αλήθεια. Στη χειρότερη, ότι οι Μουσουλμάνοι αυτοβομβαρδίζονταν για να προκαλέσουν την επέμβαση της Δύσης.
Και ξέρετε κάτι; Πολλοί από αυτούς τα λένε ακόμη. Την επομένη της καταδίκης του Ράτκο Μλάντιτς σε ισόβια για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου βλέπεις δημοσιογράφους να σαρκάζουν για το «αμφιλεγόμενο» Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, σκιτσογράφους να ανυπομονούν για το πότε θα δικαστούν οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί και πολιτικούς να σιωπούν. Ισως εντέλει οι τελευταίοι να είναι και οι λιγότερο προκλητικοί. Απέναντι στους χιλιάδες νεκρούς, τα εκατομμύρια των εκτοπισμένων, τις χιλιάδες γυναίκες που έπεσαν θύματα βιασμών, είναι καλύτερα οι συνένοχοι των δημίων να σιωπούν. Ετσι κι αλλιώς συγγνώμη δεν θα ζητήσουν ποτέ.
Λίγους μήνες μετά τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, ο Μλάντιτς δέχθηκε στο αρχηγείο του έναν γνωστό έλληνα καλλιτέχνη που δεν είναι πια στη ζωή κι έναν γνωστό έλληνα δικηγόρο που ανέλαβε την υπεράσπισή του. Ανταλλάχθηκαν φιλιά και αγκαλιές, έγιναν περιηγήσεις, αποκαλύφθηκαν δυτικές συνωμοσίες και σκευωρίες, έπεσε γέλιο πολύ, και όταν ήλθε η ώρα του αποχαιρετισμού, μετά τις καινούργιες αγκαλιές και τα καινούργια φιλιά, ο καλλιτέχνης ρώτησε τον στρατηγό: «Τι ζώδιο είστε;». Ο Μλάντιτς τον κοίταξε παραξενεμένος, πρέπει να σκέφτηκε ότι οι Ελληνες παίζει να είναι πιο δαιμόνιοι ακόμη κι από τους Σέρβους, και του απάντησε ότι γεννήθηκε Μάρτιο.
Καμιά οργή πια. Ούτε έκπληξη. Μόνο μια απέραντη θλίψη.»

# Η εφημερίδα ‘Documento‘, 24/11/2017, «Ύψωσαν την ελληνική σημαία στη Σρεμπρένιτσα»: Όταν Έλληνες πολεμούσαν στο πλευρό του Μλάντιτς
http://www.documentonews.gr/article/ypswsan-thn-ellhnikh-shmaia-sth-sremprenitsa-otan-ellhnes-polemoysan-sto-pleyro-toy-mlantits

«Όπως αποκαλύπτει η ερευνητική ομάδα του Xyzcontagion, που έχει ασχοληθεί συστηματικά με την υπόθεση, οι Έλληνες της αυτοαποκαλούμενης Εθελοντικής Φρουράς συμμετείχαν στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, παρουσιάζοντας και σχετικό φωτογραφικό υλικό.
Όπως σημειώνει το Xyzcontagion, το φωτογραφικό υλικό «συμφωνεί με τις καταθέσεις τις οποίες έδωσε ο Σερβοβόσνιος διοικητής της ΕΕΦ ‘Duga puska’ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία, σαν μάρτυρας υπεράσπισης μιας σειράς καταδικασμένων Σερβοβόσνιων εγκληματιών πολέμου. Στις καταθέσεις αυτές, ο διοικητής της ΕΕΦ περιγράφει τις κινήσεις του εκείνες τις μέρες της πτώσης της Σρεμπρένιτσα και των άγριων μαζικών εκτελέσεων άοπλων και αιχμαλώτων, περιγράφει τις συναντήσεις τους με τον Μλάντιτς και άλλους υψηλόβαθμους Σερβοβόσνιους αξιωματικούς, και σημειώνει πως στις μετακινήσεις του αυτές στις περιοχές των εκτελέσεων συνοδευόταν από Έλληνες εθελοντές.
»Οι οποίοι Έλληνες εθελοντές, μάλιστα, όπως αποδεικνύεται και από τα τεκμήρια του Δικαστηρίου -που αποτελούν, πλέον, τεκμήρια της ενοχής των καταδικασμένων-, όχι μόνο βρίσκονταν στα χωράφια και τα γήπεδα που γίνονταν οι εκτελέσεις και οι μαζικές ταφές, μαζί με τον διοικητή τους και άλλους διοικητές και στελέχη του σερβοβοσνιακού στρατού, αλλά έβγαζαν και φωτογραφίες από τους μελλοθάνατους αιχμαλώτους, ή και από τις εκτελέσεις, ακόμα, σύμφωνα με το επίσημο σερβοβοσνιακό πρακτορείο ειδήσεων!»

 

# Στο ‘Vice‘, ο Θοδωρής Χονδρόγιαννος γράφει: ‘Ο Ρόλος των Ελλήνων «Πατριωτών» στη Γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα: Ο Ratko Mladic κρίθηκε ένοχος για γενοκτονία. Γιατί πόζαρε δίπλα σε στέλεχος της Χρυσής Αυγής; Και γιατί έγιναν ναζιστικοί χαιρετισμοί «για πλάκα» από Ελληνες εθελοντές;’ VICE, 28/11/2017, αξιοποιώντας πολλά δείγματα ντοκουμέντων και υλικών που έχει φέρει στο φως το XYZ Contagion, βίντεο, φωτογραφίες, έγγραφα, αλλά και σημειώνοντας ειδικότερα ένα θέμα που δεν θίγεται επαρκώς: Τις απειλές.
https://www.vice.com/gr/article/8x5z7a/o-rolos-twn-ellhnwn-patriwtwn-poy-symmeteixan-sth-genoktonia-ths-sremprenitsa

«Σύμφωνα με την έρευνα του XYZ Contagion (μέλη της ερευνητικής ομάδας είπαν στο VICE ότι έχουν δεχθεί πολλές απειλές εξαιτίας των στοιχείων που έχουν αποκαλύψει για την υπόθεση της ΕΕΦ), ο ρόλος των Ελλήνων εθελοντών δεν ήταν περιφερειακός. Το αντίθετο: βρέθηκαν εκεί όπου έγιναν οι μαζικές εκτελέσεις των Βόσνιων μουσουλμάνων».

Δεν ήταν η πρώτη φορά που το VICE.gr μίλησε για το θέμα: Στις 28/06/2016, ο Κώστας Κουκουμάκας είχε γράψει ‘Οι Έλληνες που Κατηγορήθηκαν από την Ελληνική Δικαιοσύνη για τη Σρεμπρένιτσα: Το VICE αποκαλύπτει το απαλλακτικό βούλευμα της Ελληνικής Δικαιοσύνης‘.

# Ο Λευτέρης Αρβανίτης, υπεύθυνος του γραφείου της 24MEDIA στη Θεσσαλονίκη, ζήτησε «η Ελληνική κυβέρνηση να ανοίξει και πάλι το φάκελο της ελληνικής συμμετοχής στο πόλεμο της Βοσνίας»: ‘Ο Ράτκο Μλάντιτς και το πιο καλοκρυμμένο μυστικό της Ελλάδας’, News 24/7, 23/11/2017
http://news247.gr/eidiseis/gnomes/o-ratko-mlantits-kai-to-pio-kalokrymmeno-mystiko-ths-elladas.4951762.html

«Τα χρόνια περνούν, τα Βαλκάνια πλέον δεν φλέγονται και οι πληγές κλείνουν με τα θύματα να ζητούν δικαιοσύνη. Η Βρετανική εφημερίδα Guardian χαρακτηρίζει τη δράση των Ελλήνων εθελοντών στη Βοσνία, το πιο καλοκρυμμένο μυστικό της Ελλάδας, καθώς μια ολόκληρη χώρα -με ελάχιστες εξαιρέσεις – έσβησε μερικά τηλεοπτικά και φωτογραφικά καρέ από τη συλλογική της μνήμη. Έμειναν μερικοί δημοσιογράφοι, όπως η ομάδα του Ίου, ο Τάκης Μίχας και πιο πρόσφατα η δημοσιογραφική ομάδα του Έθνους, να κυνηγούν μια αλήθεια. Το 2005 ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος έφερε το θέμα στη Βουλή, με αποτέλεσμα να διαταχθεί έρευνα από τον τότε υπουργό δικαιοσύνης κ.Παπαληγούρα, που το 2011 κατέληξε στο αρχείο.
Αν πιστέψουμε το συμβολισμό της καταδίκης Μλάντιτς, πράγματι ποτέ δεν είναι αργά για όσους διαπράττουν τέτοια εγκλήματα να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Δεν πρόκειται να ξυπνήσουμε φαντάσματα του παρελθόντος, αλλά μπορούμε να “διορθώσουμε” τη συλλογική μας μνήμη και τη σημερινή μας συνείδηση, για μια υπόθεση που έρχεται από το παρελθόν, αλλά μυρίζει μπόχα από το μέλλον. Δεν έχουν περάσει μερικοί μήνες από το ποδοσφαιρικό παιχνίδι Ελλάδας-Βοσνίας, όταν στο Καραϊσκάκη σηκώθηκε το ανατριχιαστικό πανό “Μαχαίρι-Σύρμα-Σρεμπρένιτσα” και αντιμετωπίστηκε ως ένας απλός χουλιγκανισμός. Ακριβώς γιατί στο συλλογικό φαντασιακό αυτής της χώρας, στη Σρεμπρένιτσα Έλληνες πολέμησαν με τους Σέρβους ορθόδοξους αδερφούς για να ανακόψουν την επέλαση των Μουσουλμάνων.
Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να ανοίξει και πάλι το φάκελο της ελληνικής συμμετοχής στο πόλεμο της Βοσνίας. Και να τα συζητήσουμε όλα. Τι είπαμε τότε, σε τι πιστέψαμε και ποιοι ήταν πίσω από τους Έλληνες παρακρατικούς. Αυτούς που πρέπει να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης για εγκλήματα πολέμου, να δικαιωθούν τα θύματα και να σταματήσει ο θάνατος να κάνει τις διακοπές του στο Σεράγεβο.
– Ο Λευτέρης Αρβανίτης είναι δημοσιογράφος και υπεύθυνος του γραφείου της 24MEDIA στη Θεσσαλονίκη»

# Από κει και μετά, είχαμε αμέτρητες click-bait αναδημοσιεύσεις του βίντεο με τα ‘Αλλα Κόλπα’ Μπονάτσου-Μλάντιτς-Λυκουρέζου-Μουσιώνη, όπως:

– Όταν ο Βλάσης Μπονάτσος ρωτούσε χαρούμενος τον Χασάπη των Βαλκανίων Μλάντιτς «Τι ζώδιο είσαι;» – Μικροπράγματα
http://mikropragmata.lifo.gr/zoi/otan-o-vlasis-mponatsos-rotouse-charoumenos-ton-chasapi-ton-valkanion-mlantits-ti-zodio-eisai/

– Όταν ο Βλάσης Μπονάτσος ρωτούσε χαρούμενος τον Χασάπη των Βαλκανίων Μλάντιτς «Τι ζώδιο είσαι;» | LiFO
http://www.lifo.gr/articles/mikropragmata/170105

– Η αμήχανη στιγμή που ο Μπονάτσος ρωτούσε έναν εγκληματία πολέμου για το ζώδιό του, LubenTV
http://luben.tv/stream/135386

– KLIK Magazine ® | Έλληνες εθνικιστές στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα;
https://www.klik.gr/gr/el/world/ellines-ethnikistes-sti-sfagi-tis-sremprenitsa-/

 


[10/08/2016]

### Η νέα έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες, για το έτος 2015 (‘International Religious Freedom Report for 2015’), η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στις 10 Αυγούστου 2016, στο τμήμα για την Ελλάδα, περιέχει αρκετά περιστατικά αντισημιτισμού, ισλαμοφοβίας, ρητορικής μίσους και διακρίσεων λόγω θρησκείας. Είναι η 18η χρονιά, και η έκθεση on-line μπορεί να διαβαστεί εδώ:

«Members of minority religious groups, including Jews and Muslims, and immigrants experienced religious discrimination and hate speech. There were incidents of vandalism of cemeteries, religious memorials, and houses of worship, some of which government officials condemned»
http://www.state.gov/j/drl/rls/irf/religiousfreedom/index.htm?year=2015&dlid=256195#wrapper

Στο ‘Section III. Status of Societal Respect for Religious Freedom‘ (σελίδα 11 του αρχείου pdf) υπάρχουν αναφορές σε δύο γεγονότα που είχε αναδείξει το XYZ Contagion:

Στην έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες 2015, στο τμήμα για την Ελλάδα, και στο 'Section III. Status of Societal Respect for Religious Freedom' υπάρχουν αναφορές σε δύο γεγονότα που είχε αναδείξει το XYZ Contagion: Η Αποστολική Διακονία συνεργάζεται εμπορικά με την αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική 'Ελεύθερη Ωρα' και οι εξωκοινοβουλευτικοί ναζί από την ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) διαφημίζουν ανενόχλητοι τα εγκλήματά τους, όπως εμπρησμούς και βεβηλώσεις νεκροταφείων.

Στην έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες 2015, στο τμήμα για την Ελλάδα, και στο ‘Section III. Status of Societal Respect for Religious Freedom’ υπάρχουν αναφορές σε δύο γεγονότα που είχε αναδείξει το XYZ Contagion: Η Αποστολική Διακονία συνεργάζεται εμπορικά με την αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική ‘Ελεύθερη Ωρα’ και οι εξωκοινοβουλευτικοί ναζί από την ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) διαφημίζουν ανενόχλητοι τα εγκλήματά τους, όπως εμπρησμούς και βεβηλώσεις νεκροταφείων.

 

Το πρώτο είναι αυτό:

# Γνωρίζει η Εκκλησία της Ελλάδας ότι η Αποστολική Διακονία συνεργάζεται εμπορικά με την αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική ‘Ελεύθερη Ωρα’;

Γνωρίζει η Εκκλησία της Ελλάδας ότι η Αποστολική Διακονία συνεργάζεται εμπορικά με την αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική ‘Ελεύθερη Ωρα’;;;

Η έκθεση αναφέρει:

«In December the far-right newspaper Eleftheri Ora organized a book fair that included anti-Semitic material such as the Protocols of the Elders of Zion»
https://archive.is/wYHmn#selection-6763.0-6771.1

Και το δεύτερο αυτό:

# Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas διαφημίζει ανενόχλητη τα εγκλήματά της, όπως εμπρησμούς και βεβηλώσεις νεκροταφείων, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές)

Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas διαφημίζει ανενόχλητη τα εγκλήματά της, όπως εμπρησμούς και βεβηλώσεις νεκροταφείων, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές)

# Δικογραφία για τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas και τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) μετά από δημοσίευμα του XYZ Contagion και καταγγελία του ΕΠΣΕ – Η ερώτηση στη Βουλή και οι απαντήσεις δύο υπουργείων

Δικογραφία για τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas και τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) – Η ερώτηση στη Βουλή και οι απαντήσεις δύο υπουργείων

Η έκθεση αναφέρει:

«The self-proclaimed neo-Nazi group Combat 18 Hellas claimed responsibility for spraying graffiti containing anti-Semitic messages and swastikas over the entrance to the Jewish cemetery in Nikaia, Athens on October 21. In a statement claiming responsibility, Combat 18 Hellas said it had ‘made artistic renovations’ to the cemetery and had ‘left the graves for the next time.’ The KIS denounced the vandalism.
https://archive.is/wYHmn#selection-6779.436-6779.844

Το αρχείο pdf υπάρχει εδώ:
[US State Department Bureau of Democracy Human Rights and Labor] – International Religious Freedom Report for 2015 Section Greece [US State Department 2016] – 256407

 


[Μάιος 2016]

### Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες: Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα (Συνεργασία του ιστολογίου μας με το περιοδικό The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016)

Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες: Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα (Συνεργασία του ιστολογίου μας με το περιοδικό The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016)

Από το The Books’ Journal τχ#66, Μάιος 2016, κείμενο-συνεργασία, γραμμένο ειδικά για το περιοδικό από το XYZ Contagion με θέμα ‘Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες‘, και τίτλο ‘Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα‘, διαφορετικό, ασφαλώς, από το κείμενο που είχε δημοσιευτεί εδώ, τέλη Μαρτίου, με αφορμή την καταδίκη του σφαγέα γιατρού ‘ΕΝΟΧΟΣ ο Κάρατζιτς! Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφάσισε υπέρ των θυμάτων της γενοκτονίας στη Βοσνία’.

The Books' Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016

The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016

 

«ΡΚ: Πόσα πακέτα έχεις, δύο χιλιάδες;
ΜΝ: Τακτοποίησα δύο χιλιάδες τώρα και θα έχω κι άλλα μέχρι να νυχτώσει.
ΡΚ: Ολα τα πακέτα να παραδοθούν μέχρι τις 12 η ώρα αύριο. Στις αποθήκες. Οχι σ’ εκείνες τις αποθήκες, σε άλλες, αλλού. Μίροσλαβ, όλοι πρέπει να πεθάνουν. Σκότωσε τους όλους, κάθε έναν που πέφτει στα χέρια σου, όποιον βρεις εκεί, πρέπει να πεθάνει»
(Συνομιλία μεταξύ Κάρατζιτς και του υπαρχηγού του στη Σρεμπρένιτσα Miroslav Deronjic, στις 13 Ιουλίου 1995, την ώρα των επιχειρήσεων).

Στις 24 Μαρτίου, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) έκρινε τον πρώτο ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς ένοχο για μία κατηγορία για γενοκτονία (στη Σρεμπρένιτσα) και εννέα ακόμη κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου, στην Γιουγκοσλαβία των ετών 1991-1995. Μετά τις δίκες της Νυρεμβέργης, ο Κάρατζιτς είναι πλέον ο πιο υψηλόβαθμος πολιτικός που καταδικάζεται για γενοκτονία από διεθνές δικαστήριο στην Ευρώπη, και μάλιστα σε έναν πόλεμο που στοίχισε 130.000 ζωές, δημιούργησε πάνω από 3.000.000 πρόσφυγες και κατέστρεψε τις ζωές δεκάδων χιλιάδων βιασμένων γυναικών.

Η καταδίκη αυτή σηματοδοτεί το τελευταίο κεφάλαιο σε τρεις αλληλοσυνδεόμενες ιστορίες Υβρεως και Νέμεσης, στην Ευρώπη του ‘Ποτέ ξανά’, και μάλιστα στο γύρισμα της χιλιετίας.

[Η συνέχεια εδώ]

 


 

Αρχείο για την κατηγορία “Στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της ΑΥΓΗΣ” (άρθρα δικά μας που γράφτηκαν ειδικά για τα “Ενθέματα” της κυριακάτικης “Αυγής”)

### Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή “Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη” και στη “Διακήρυξη της Βαρκελώνης”, 1981 (Συνεργασία του ιστολογίου μας με τα “Ενθέματα” της κυριακάτικης “Αυγής”, 2013-03-31)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/31/net/

Ενθέματα Αυγής, Κυριακή 31/03/2013, Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή 'Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη' και στη 'Διακήρυξη της Βαρκελώνης', 1981

Ενθέματα Αυγής, Κυριακή 31/03/2013, Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή ‘Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη’ και στη ‘Διακήρυξη της Βαρκελώνης’, 1981

 

### Πλαστές ταυτότητες που έσωσαν ζωές, στην κατεχόμενη Αθήνα (Συνεργασία του ιστολογίου μας με τα “Ενθέματα” της κυριακάτικης “Αυγής”, 2012-01-29)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/01/29/synergasia-me-enthemata-ebraioi-athinas/

Ενθέματα Αυγής, Κυριακή 29/01/2012. Πλαστές ταυτότητες που έσωσαν ζωές στην κατεχόμενη Αθήνα.

Ενθέματα Αυγής, Κυριακή 29/01/2012. Πλαστές ταυτότητες που έσωσαν ζωές στην κατεχόμενη Αθήνα.

 

### Συνεργασία του ιστολογίου μας με τα “Ενθέματα” της κυριακάτικης “Αυγής” – Το πρώτο σημείωμα για την άγνωστη εφημερίδα “Η Ελλάς” των Δεκεμβριανών
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/12/04/2011-12-04-synergasia-me-enthemata-ellas/

Ενθέματα Αυγής, Κυριακή 04/12/2011. Εφημερίδα Η ΕΛΛΑΣ η επίσημη κυβερνητική εφημερίδα των Δεκεμβριανών.

Ενθέματα Αυγής, Κυριακή 04/12/2011. Εφημερίδα Η ΕΛΛΑΣ η επίσημη κυβερνητική εφημερίδα των Δεκεμβριανών.

 


 

Μεταφράσεις

### Από την 5η μεγάλη έρευνα για τη Σρεμπρένιτσα και την ελληνική εμπλοκή
Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Το πλήρες κείμενο
http://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica/

# Στρατής Μπουρνάζος – Η σφαγή της Σρεμπρένιτσα και ο ρόλος των Ελλήνων εθελοντών, Είκοσι χρόνια από τη σφαγή, Μια αποκαλυπτική έρευνα του ιστολογίου ΧΥΖ Contagion, Αυγή, 14/06/2015
https://xyzcontagion.com/2015/06/15/bournazos-sfagi-enthemata/

Εχει μεταφραστεί:

## Στα αγγλικά από την ιστοσελίδα x-pressed.org | an open journal, η οποία ενημερώνει το ξενόγλωσσο κοινό για τις εξελίξεις στην Ελλάδα της κρίσης σε πολλές γλώσσες

# Stratis Bournazos – The Srebrenica massacre and the role of Greek volunteers: A revealing survey by XYZ Contagion (translation of an article first published in the Greek newspaper Avgi, 2015-06-14)
https://xyzcontagion.com/2015/06/18/x-pressed-bournazos-srebrenica-translation-of-avgi

## Και στα ισπανικά:

# Stratis Bournazos – La masacre de Srebrenica y el papel de los voluntarios griegos: Una investigacion reveladora del blog XYZ Contagion sobre la implicacion de miembros de Aurora Dorada (traduccion de un articulo publicado en el periodico griego Avgi, 2015-06-14)
https://xyzcontagion.com/2015/06/18/spanish-x-pressed-bournazos-srebrenica-translation-of-avgi/

από:
Stratis Bournazos – The Srebrenica massacre and the role of Greek volunteers: A revealing survey by XYZ Contagion (translation of an article first published in the Greek newspaper Avgi, 2015-06-14)
http://www.x-pressed.org/?xpd_article=the-srebrenica-massacre-and-the-role-of-greek-volunteers-a-revealing-survey-by-xyz-contagion

 

## Ενα άρθρο το οποίο γράφτηκε απευθείας στα ιταλικά, βασισμένο κι αυτό στην μεγάλη έρευνα του XYZ Contagion για την ελληνική εμπλοκή στη Σρεμπρένιτσα το 1995:

# Dimitri Deliolanes – Strage di Srebrenica, c’era Alba Dorata (άρθρο στα ιταλικά του Δημήτρη Δεληολάνη στην ιταλική εφημερίδα Il Manifesto 2015-06-25)

Dimitri Deliolanes – Strage di Srebrenica, c’era Alba Dorata (άρθρο στα ιταλικά του Δημήτρη Δεληολάνη στην ιταλική εφημερίδα Il Manifesto 2015-06-25)

Αρθρο του Δημήτρη Δεληολάνη στην ιταλική εφημερίδα Il Manifesto, 25/06/2015, με τίτλο ‘Strage di Srebrenica, c’era Alba Dorata’. Η διαδικτυακή του έκδοση βρίσκεται εδώ:
L’inchiesta – Strage di Srebrenica, c’era Alba Dorata
http://ilmanifesto.info/strage-di-srebrenica-cera-alba-dorata/

Inchiesta. I fascisti greci erano presenti durante il grande massacro di civili e di prigionieri disarmati. Alcuni hanno partecipato rastrellamenti e imboscate attorno alla citta espugnata, uccidendo sul posto chiunque cercasse di salvarsi con la fuga

Dimitri Deliolanes, Strage di Srebrenica, c'era Alba Dorata, Il Manifesto, 25/06/2015, «Inchiesta. I fascisti greci erano presenti durante il grande massacro di civili e di prigionieri disarmati. Alcuni hanno partecipato rastrellamenti e imboscate attorno alla citta espugnata, uccidendo sul posto chiunque cercasse di salvarsi con la fuga». Η επιρροή του XYZ Contagion αυξάνεται και διευρύνεται. Τώρα, έχει περάσει τα σύνορα και πηγαίνει και για άλλες χώρες.

Dimitri Deliolanes, Strage di Srebrenica, c’era Alba Dorata, Il Manifesto, 25/06/2015, «Inchiesta. I fascisti greci erano presenti durante il grande massacro di civili e di prigionieri disarmati. Alcuni hanno partecipato rastrellamenti e imboscate attorno alla citta espugnata, uccidendo sul posto chiunque cercasse di salvarsi con la fuga». Η επιρροή του XYZ Contagion αυξάνεται και διευρύνεται. Τώρα, έχει περάσει τα σύνορα και πηγαίνει και για άλλες χώρες.

 

## For our non Greek readers:

# Watch a XYZ Contagion video:

Greek Volunteers and Golden Dawn members during operations in the Srebrenica massacre, July 1995

Two video scenes taken from unpublished, forgotten footage filmed by well-known international news agencies, like Associated Press, during the operations of the Bosnian Serb troops and paramilitaries in July of 1995 in Srebrenica. These reports were aired in July 1995 on TV stations all over the world and especially on Dutch national television.

From an XYZ Contagion study, based on 20 years of research, entitled:
‘The Srebrenica massacre, the Greek Volunteer Guard (EEF) and the involvement of Golden Dawn,’ which contains exclusive new evidence presented for the first time in Greece and internationally.

http://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica/

This study contains evidence that proves that Golden Dawn members and functionaries and other Greeks fascists of the so-called Greek Volunteer Guard (EEF) were actually there. Not simply ‘somewhere near Srebrenica’, but they were at the exact locations, at the football fields and meadows and abandoned warehouses, while the mass executions of 8,000+ POWs and unarmed civilians took place, at the exact time of the killings.

On 11 July 1995, ten members of the Greek Volunteer Guard and an eleventh Greek serving in a death squad unit invaded Srebrenica, along with Ratko Mladic’s troops and paramilitaries. Five of them can be seen at 00:17 in the footage. Their names are Spyros Tzanopoulos (EEF sergeant and member of the central committee of the neonazi Golden Dawn gang), Anna Florin, K. Kyriakidis, G. Lymperidis and Charalambos Dimoulas. The same five men, together with another two Greeks, Tryfonas Vasiliadis (EEF deputy commander) and Dimitris Zavitsanos (EEF master sergeant) can be seen at 00:44 of the footage.

Also in the area around the same time was the EEF’s Greek commander Antonios Mitkos, as can be seen at 02:50 in a photograph along with the EEF’s Serb commander, who used the pseudonym Duga Puska, and Ratko Mladic himself.

You can see a photo of all ten of them at 01:10. The names of the other two volunteers were Konstantinos Kaltsounis and Vasilios Schizas, who can be seen again at 02:37 in the video, joking around with a pig’s head, meant as an insult to Muslims.

There’s also a photograph of them, at 01:28, which was taken on the actual street where Mladic’s troops entered Srebrenica that 11 July 1995.

The 11th Greek who participated in the invasion of Srebrenica was Angelos Latsios (aka Andjelko Todorovic), a completely different story. He was a member, along with another Greek, of an elite death squad, the notorious 10th Sabotage Detachment. The 10. Diverzantski Odred carried out 1,200 executions of Bosniaks in 5 hours, for 5 deutschmarks a head. The 10th SD was under the direct orders of infamous war criminals like Mladic, Tolimir, Salapura, Beara, Pelemis, Franc Kos, etc. This squad had ‘contracts with a licence to kill’, according to the Humanitarian Law Center (Fond za Humanitarno Pravo) dossier on the 10th SD (entitled ‘Dosije: 10. diverzantski odred Glavnog staba vojske Republike Srpske’, Sarajevo, August 2011).

In the above video, you can see footage of them on their way to organise ambushes and burn houses, again along with paramilitary soldiers. Insignia can be seen of both the EEF and the elite death Squad, the 10th SD, as smoke rises from the background, a clear sign that some houses had been set on fire a short time before. Next, there’s footage of a squad of 7 EEF members on the day of the killings, 13 July, again along with the notorious 10th SD paramilitary death squad. Four members of this squad were convicted to 40-43 years’ imprisonment for war crimes and mass executions of unarmed civilians at the exact same football field where, on the same day and around the same time, the Greek volunteers and their Serb commander were present, taking photographs of prisoners (or dead prisoners).

The security chief of the Bosnian Serb Army (VRS), the military intelligence chief and other officers were there too. They have all been convicted. The security chief demanded that the photographs be handed up because they were evidence of the massacre, but Mladic had ordered that nothing was to be documented. The Serb commander of the EEF refused to give him these photographs. So, these images probably exist. Can they be the same photographs depicting the corpses of Muslim civilians that the Greek police uncovered in 2003 during a search of the home of a former volunteer who was being investigated for smuggling drugs and weapons?

# From a tribute to the Srebrenica Massacre:
https://xyzcontagion.com/srebrenica/

 


[Νοέμβριος 2015]

### Δικογραφία για τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas και τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) μετά από δημοσίευμα του XYZ Contagion και καταγγελία του ΕΠΣΕ – Η ερώτηση στη Βουλή και οι απαντήσεις δύο υπουργείων

Δικογραφία για τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas και τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) – Η ερώτηση στη Βουλή και οι απαντήσεις δύο υπουργείων

Στις 29/10/2015, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, έπειτα από το δημοσίευμα του XYZ Contagion για τις βεβηλώσεις εβραϊκών νεκροταφείων και τις απειλές των ναζιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων ‘Combat 18 Hellas’ και ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές), κατέθεσε στη Βουλή την υπ’ αριθμόν 666 ερώτηση προς τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης «σχετικά με την βεβήλωση εβραϊκού νεκροταφείου από το ελληνικό ‘Combat 18’ και τις απειλές της μέσω διαδικτύου».

Η ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:
http://www.syriza.gr/article/id/63068/Erwthsh-boyleyth-SYRIZA-schetika-me-thn-bebhlwsh-ebraikoy-nekrotafeioy-apo-to-ellhniko-Combat-18-kai-tis-apeiles-ths-mesw-diadiktyoy.html

Ερώτηση 666 του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη σχετικά με την βεβήλωση εβραϊκού νεκροταφείου από το ελληνικό Combat 18 και τις απειλές της μέσω διαδικτύου, 29/10/2015.

Ερώτηση 666 του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη σχετικά με την βεβήλωση εβραϊκού νεκροταφείου από το ελληνικό Combat 18 και τις απειλές της μέσω διαδικτύου, 29/10/2015.

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:

Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Με δημοσίευση στις 22 Οκτωβρίου 2015 στον ιστότοπό της, η δημοσιογραφική ομάδα ‘XYZ Contagion’ καταγγέλλει βεβήλωση εβραϊκού νεκροταφείου στην περιοχή της Νίκαιας από την ελληνική ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση ‘Combat 18 Hellas’.

Πρόκειται για παράρτημα της αγγλικής τρομοκρατικής οργάνωσης-δικτύου ‘Combat 18’, που συνιστά το βίαιο, τρομοκρατικό και ένοπλο τμήμα του ‘Blood & Honour’, που κι αυτό με τη σειρά του ήταν παρακλάδι της ναζιστικής συμμορίας της ‘Χρυσής Αυγής’. Χαρακτηριστικό των οργανώσεων αυτών, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι πως δρουν «οριζόντια», χωρίς δηλαδή κεντρική καθοδήγηση και ιδιαίτερη ιεραρχία. Από κει και το σλόγκαν τους «Ακέφαλη αντίσταση». Αποφασίζουν να «δρουν» αυτόνομα και εναπόκειται στην κρίση της καθεμιάς ομάδας ποιον τρόπο θα επιλέξουν. Εν προκειμένω, οι τρόποι που έχουν επιλέξει οι Έλληνες του ‘Combat 18’ είναι ιδιαιτέρως βίαιοι, παράνομοι και επικίνδυνοι.

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία «ζητάει από τις αρμόδιες αρχές να ανακαλύψει και να δικάσει τους υπεύθυνους, οι οποίοι διαθέτουν και οργανωμένο ιστότοπο και όνομα, αποκαλύπτονται οι ίδιοι με προκλητικές ενέργειες και φράσεις γεμάτες μίσος και ρατσισμό».

Η ίδια ανάληψη ευθύνης δημοσιεύεται στον ιστότοπο των ‘Ανένταχτων Μαιάνδριων Εθνικιστών’, μαζί με μία ευθεία απειλή, με τίτλο «Θα το πληρώσετε αυτό … δεν θα σας δείξουμε κανένα έλεος». Η ελληνική ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση ‘Combat 18’ δεν διστάζει να κάνει γνωστή την παρουσία της μέσω διαδικτύου και να διαφημίζει τα εγκλήματά της. Άλλοτε μόνη της κι άλλοτε σε συνεργασία με τους ‘Ανένταχτους Μαιάνδριους Εθνικιστές’. Οι «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές», μάλιστα, διαθέτουν σελίδα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ‘Facebook’, όπου κι εκεί ανενόχλητοι διαφημίζουν παράνομες πράξεις και εκτοξεύουν απειλές.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Για ποιους λόγους δεν έχουν μέχρι ώρας παρέμβει οι δικαστικές αρχές ή η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος;

2. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβούν ώστε να καταπολεμηθεί η διαδικτυακή δράση ναζιστικών μορφωμάτων;

Ο ερωτών βουλευτής
Καραγιαννίδης Χρήστος

 

Τα δύο υπουργεία απάντησαν, περίπου 20 μέρες αργότερα.
http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=143d5887-4f35-4165-a3b7-a541011b493f

Πρώτα ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, στις 18/11/2015. Στην απάντησή του, λέει ότι ρώτησε αν υπάρχει δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, όπου και η ευθύνη για το εβραϊκό νεκροταφείο της Νίκαιας, προφανώς, και του απάντησαν όχι. Ομως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, έπειτα από καταγγελία για το ίδιο θέμα του ΕΠΣΕ, όντως σχηματίστηκε αυτεπαγγέλτως δικογραφία, η με ΑΒΜ Δ 2015/1983, η οποία χρεώθηκε στην Εισαγγελέα Ρατσιστικής Βίας, και «παραγγέλθηκε στο Διοικητή του Τμήματος Ρατσιστικής Βίας, η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης». Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης:

Υπουργείο Δικαιοσύνης, υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος: Απάντηση στην ερώτηση 666 της 2015-06-25 του ΣΥΡΙΖΑ «σχετικά με τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου από το Ελληνικό Combat 18 και τις απειλές μέσω διαδικτύου».

Υπουργείο Δικαιοσύνης, υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος: Απάντηση στην ερώτηση 666 της 2015-06-25 του ΣΥΡΙΖΑ «σχετικά με τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου από το Ελληνικό Combat 18 και τις απειλές μέσω διαδικτύου».

 

Λίγες μέρες αργότερα, στις 22/11/2015, απάντησε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας. Ενημερώνει τον βουλευτή Καραγιαννίδη πως και στον Πειραιά, τελικά, κινήθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά, «έκαναν ενδελεχή έρευνα στα ηλεκτρονικά ίχνη των ατόμων», και το συλλεγέν υλικό υποβλήθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου και διενεργείται προανάκριση. Η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών:

Υπουργείο Εσωτερικών (Δημόσιας Τάξης), υπουργός Νίκος Τόσκας: Απάντηση στην ερώτηση 666 της 2015-06-25 του ΣΥΡΙΖΑ «σχετικά με τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου από το Ελληνικό Combat 18 και τις απειλές μέσω διαδικτύου».

Υπουργείο Εσωτερικών (Δημόσιας Τάξης), υπουργός Νίκος Τόσκας: Απάντηση στην ερώτηση 666 της 2015-06-25 του ΣΥΡΙΖΑ «σχετικά με τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου από το Ελληνικό Combat 18 και τις απειλές μέσω διαδικτύου».

 

# Θυμίζουμε το δημοσίευμα:
Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas διαφημίζει ανενόχλητη τα εγκλήματά της, όπως εμπρησμούς και βεβηλώσεις νεκροταφείων, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές)

Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas διαφημίζει ανενόχλητη τα εγκλήματά της, όπως εμπρησμούς και βεβηλώσεις νεκροταφείων, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές)

Υπάρχει κάποιος να μετρήσει πόσα αδικήματα περιγράφονται σε αυτό το μικρό σημείωμα και πόσους και ποιους νόμους έχουν παραβιάσει;;;
Και δεν θα συνυπολογίσουμε τις απειλές, ασφαλώς (που, με την ευκαιρία, έχουν απευθύνει πολλές φορές και στο παρόν ιστολόγιο με αφορμή τις αποκαλύψεις του για την Σρεμπρένιτσα και όχι μόνο). Δεν τους φοβάται κανείς. Αλλά μήπως εδώ υπάρχει αυγχώρητη ολογωρία από την πλευρά των λειτουργών της Δικαιοσύνης;;; Μήπως θα πρέπει πάλι να φτάσουμε σε ανθρώπινα θύματα για να πέσουμε απ’ τα σύννεφα ξανά;;;

 

 

[UPDATE 07 Μαρτίου 2018]

Τελικά, στις αρχές Μαρτίου 2018, μάθαμε ότι οι θρασύδειλοι τραμπούκοι συνελήφθησαν, λ.χ.

– Ετοιμάζονταν να βάλουν βόμβες σε καταλήψεις στέγης μεταναστών!, Εφημερίδα των Συντακτών, 08/03/2018
http://www.efsyn.gr/arthro/etoimazontan-na-valoyn-vomves-se-katalipseis-stegis-metanaston

– Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση ‘Combat 18 Hellas’/AME (επιλογή από δημοσιεύματα), JailGoldenDawn, 11/03/2018
https://wp.me/p4S9O7-3lT

– Η δομή της Combat 18: Ποιοι οι ρόλοι: Τι είπαν στις απολογίες τους οι συλληφθέντες, Documento, 07/03/2018
https://archive.is/Z1Cho#selection-1123.0-1159.181

«Οι ρόλοι που ανέθετε ο αρχηγός
Στον Μπαλάσκα είχε αναθέσει τον ρόλο της πραγματοποίησης ενεργειών και τους έδινε τις εντολές για τους στόχους και τον τρόπο δράσης όπως την τοποθέτηση και ενεργοποίηση του εκρηκτικού μηχανισμού στην κατάληψη «Σινιάλο» και στο στέκι «Άνω-Κάτω» Πατησίων, το κάψιμο της τούρκικης σημαίας, αναγραφή συνθημάτων για τη Μακεδονία κλπ.
Στον Γιώργο Μακρή είχε αναθέσει επικοινωνιακό ρόλο. Την προώθηση των συμφερόντων της οργάνωσης μέσω της δραστηριοποίησης του σε πολιτικούς φορείς. Ο Μακρής παρείχε στα μέλη νομική βοήθεια, έδινε συνεντεύξεις και δημιουργούσε σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα.
Ο Γιώργος Δημητρίου είναι υπεύθυνος για τις αναρτήσεις της οργάνωσης στις διάφορες ιστοσελίδες. Ο Μπαλάσκας που έκανε τις ενέργειες του έστελνε το υλικό, φωτογραφικό και βιντεοληπτικό και κείμενα. Ο Δημητρίου έδινε τις εντολές στα μέλη, τι να κάνουν για να είναι ασφαλή. Πάγια εντολή του σε περίπτωση που υπάρχει άσχετο άτομο στο σημείο της κάθε δράσης, ήταν το μέλος να απομακρύνεται και να μην κάνει τίποτα.
Ο Μεταλληνός Σπύρος έχει ενταχθεί τουλάχιστον από τον Δεκέμβρη του 2017, έπαιρνε εντολές από τον Μπαλάσκα και συνέλεγε πληροφορίες για πιθανούς στόχους, και έκανε και δράσεις όπως τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών (κατάληψη «Σινιάλο»)
Τι είπαν στις πρώτες προανακριτικές απολογίες

Ο Γεώργιος Δημητρίου παραδέχθηκε την ένταξή του στην οργάνωση πριν από το 2010 με ρόλο συντονιστή. Δήλωσε ότι η οργάνωση είναι ακέφαλη χωρίς αρχηγό.
Ο Χρήστος Μπαλάσκας αποδέχθηκε τη συμμετοχή του στις ενέργειες. Δήλωσε ότι επιθυμούσε να απεμπλακεί αλλά τον απειλούσε ο φερόμενος ως αρχηγός,
Ο Σπύρος Μεταλληνός αποδέχθηκε τη συμμετοχή του στις ενέργειες, όπου είχε τον ρόλο του ατόμου που βιντεοσκοπούσε τις ενέργειες.
Ο Αλεπίδης Αθανάσιος αποδέχθηκε ότι συμμετείχε σε περίπου 4 επιθέσεις της οργάνωσης, όπως στην κατάληψη Βανκούβερ, είτε έχοντας τοποθετήσει γκαζάκια, είτε βιντεοσκοπώντας την ενέργεια. Δήλωσε ότι δεν έχει συμμετάσχει τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια.
Οι Σάββας Αμανατίδης, Παναγιώτη Αβραμίδης, Σπυρίδων Σόλος και Γεώργιος Παπαδόπουλος, δήλωσαν ότι θα απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή, ενώ ο Μακρής Γεώργιος αρνήθηκε τις κατηγορίες».

Η Εφημερίδα των Συντακτών (Μάνος Τσαλδάρης) και η Αυγή (Ελλη Ζώτου) δεν παρέλειψαν να σημειώσουν τη συμβολή του μικρού αυτού ιστολογίου στην εξέλιξη της υπόθεσης:

– Μάνος Τσαλδάρης – Ξηλώνουν τη ναζιστική «Combat 18 Hellas» (Αναφορά σε XYZ Contagion + ΕΠΣΕ), Εφημερίδα των Συντακτών, 07/03/2018
http://www.efsyn.gr/arthro/xilonoyn-ti-nazistiki-combat-18-hellas

«Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής ξεκίνησαν πριν περίπου ενάμιση χρόνο, όταν κρίθηκε ότι η δικογραφία που είχε σχηματιστεί στις αρχές Νοεμβρίου του 2015 από το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Κρατικής Ασφάλειας έπρεπε να διερευνηθεί σε υψηλότερο επίπεδο. Αφορμή για τον σχηματισμό της δικογραφίας υπήρξαν οι καταγγελίες του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι και του ιστολογίου «xyz contagion» για πράξεις ρατσισμού και βίας που είχαν γίνει από τις οργανώσεις «Combat 18 Hellas» και «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές» και για τις οποίες είχαν αναλάβει την ευθύνη με αναρτήσεις στο ίντερνετ.
Οι τότε έρευνες των ηλεκτρονικών ιχνών είχαν οδηγήσει σε ορισμένα συμπεράσματα τα οποία διαβιβάστηκαν αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, που με τη σειρά της διέταξε περαιτέρω προανάκριση της υπόθεσης».

Εφημερίδα των Συντακτών, 07/03/2018: Αναφορά στο XYZ Contagion και στο ΕΠΣΕ.

Εφημερίδα των Συντακτών, 07/03/2018: Αναφορά στο XYZ Contagion και στο ΕΠΣΕ.

 

– Ελλη Ζώτου – Πέντε συλλήψεις μελών ναζιστικής οργάνωσης (Αναφορά σε XYZ Contagion), Αυγή. 07/03/2018
http://www.avgi.gr/article/10813/8752777/pente-syllepseis-melon-nazistikes-organoses

«Η διαδικτυακή μάλιστα παρουσία τους είχε προκαλέσει και την ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη έπειτα από το δημοσίευμα του XYZ Contagion. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούσε τότε τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη για ποιο λόγο δεν έχουν παρέμβει μέχρι στιγμής οι δικαστικές αρχές ή έστω η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με τη βεβήλωση εβραϊκού νεκροταφείου και τις απειλές της μέσω Διαδικτύου.
Κάπου εκεί εξαφανίζεται η δική τους ιστοσελίδα και έκτοτε φαίνεται να φιλοξενούνται από τους «συναγωνιστές» Ανένταχτους Μαιάνδριους Εθνικιστές (ΑΜΕ), με τους οποίους συνεργάζονται όμως και σε επίπεδο δράσης όπως προκύπτει από τις αναλήψεις ευθύνης».

Αυγή. 07/03/2018: Αναφορά στο XYZ Contagion

Αυγή. 07/03/2018: Αναφορά στο XYZ Contagion

 

Διότι, όπως μπορούμε να δούμε και στις παρακάτω εικόνες, οι Combat-18/ΑΜΕ και ο αρχηγός των … ακέφαλων αυτών οργανώσεων ήταν ιδιαιτέρως λυσσασμένοι με το XYZ Contagion, ήδη από πριν, για το θέμα της Σρεμπρένιτσα. Χάσαμε το λογαριασμό πόσες αναφορές είχαν κάνει πριν αναδείξουμε το άσχημο έργο τους, για να μην αναφέρουμε ότι έβγαιναν μέχρι και για συνθήματα μετά, βλ. τύπου ‘Noz, Zica, Srebrenica’ στις … ‘Αυτόνομες Ελληνικές Ζώνες’ της Αθήνας, με αποκλειστικό τους ίσως σκοπό να … πικάρουν τους συντελεστές του ιστολογίου και τους συνεργάτες μας. Δεν πειράζει, εμείς τρέφουμε μόνο καλά αισθήματα για τη δραστηριότητά τους, και στο τέλος του άρθρου μπορούμε όλοι μαζί πλέον (εκτός κι αν δεν επιτρέπονται smartphone στη φυλακή), να χαρούμε ορισμένες από τις αναρτήσεις μας στη Facebook σελίδα, αυτών των ημερών. Αδικα πήγε τόση χολή.

 

 

 

 

 

 

Μας μπερδεύουν κάτι τέτοια και δεν ξέρουμε που ακριβώς να τα κατατάξουμε. Αυτό τώρα, ακριβώς από πάνω, είναι ευθεία απειλή; Μάλλον είναι, σωστά; Ο πρώτος του φίλος που εμφανίζεται στην αρχή είναι ο γνωστός υπάλληλος του ΥΠΕΞ που ακούστηκε σε σχέση με Ιμια και Combat-18/ΑΜΕ.

[UPDATE 14/03/2018: Τελικά ο εν λόγω κ. Αντώνης Μιχαλόπουλος αποδεικνύεται ‘γνωστός’ και επιρρεπής στις απειλές, ενώ φαίνεται και να αλλάζει προφίλ συχνά]
29/11/2016: Ακραία αντισημιτικά σχόλια στο facebook – RACIST CRIMES WATCH
https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2016/11/29/1-210/

Αλλη μια απειλή από τον κύριο Αντώνη Μιχαλόπουλο (Antonis Michalopoulos, διεγραμμένο προφίλ), μέσω Facebook, στις 12/11/2018.

Αλλη μια απειλή από τον κύριο Αντώνη Μιχαλόπουλο (Antonis Michalopoulos, διεγραμμένο προφίλ), μέσω Facebook, στις 12/11/2018.

 


 

Μπορούμε επίσης, τώρα να δούμε. όλη τη δουλειά του ΕΠΣΕ: Ολα τα έγγραφα, με χρονολογική σειρά

– 29/10/2015: Αναφορά ανενόχλητων αξιόποινων πράξεις ρατσισμού και βίας AME/Combat 18 – RACIST CRIMES WATCH
https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2015/10/29/1-524/

– 22/11/2015: Δικογραφία για τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas και τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) – Η ερώτηση στη Βουλή και οι απαντήσεις δύο υπουργείων – RACIST CRIMES WATCH
https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2015/11/22/1-162/

– 14/04/2016: Συμπληρωματική αναφορά ανενόχλητων αξιόποινων πράξεων ρατσισμού και βίας ΑΜΕ/Combat 18 – RACIST CRIMES WATCH
https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2016/04/14/1-525/

– 14/09/2016: Αίτημα για ανάσυρση από αρχείο άγνωστων δραστών αναφοράς για κατά συρροή πολύχρονες ανενόχλητες αξιόποινες πράξεις ρατσισμού και βίας από ΑΜΕ/Combat 18 – RACIST CRIMES WATCH
https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2016/09/14/2-96/

– 21/06/2017: Επιστολή στις αρχές για τη ρατσιστική επίθεση σε γειτονιά των Ρομά στο Μενίδι Αττικής – RACIST CRIMES WATCH
https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2017/06/21/3-15/

– 16/06/2017 ως 04/07/2017: Μήνυση (και συμπληρωματικές μηνύσεις) για συρροή ρατσιστικών εγκλημάτων των ναζιστικών οργανώσεων Απέλλα και ΑΜΕ/Combat 18 – RACIST CRIMES WATCH
https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2017/06/16/3-24/

– 26/02/2018: Αίτηση ανάσυρσης πέντε δικογραφιών για ρατσιστικά εγκλήματα – RACIST CRIMES WATCH
https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2018/02/26/1-522/

– 12/03/2018: Αίτηση ανάσυρσης τριών δικογραφιών για 42 εγκλήματα των ΑΜΕ/Combat 18 – RACIST CRIMES WATCH
https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2018/03/12/1-528/

Ολα τα σχετικά άρθρα από το RACIST CRIMES WATCH βρίσκονται κάτω από το tag ‘Combat 18 Hellas‘:


[Μάρτιος 2018]

Μπορούμε να πούμε τώρα, μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων της Combat-18/ΑΜΕ (Η δομή της Combat 18: Ποιοι οι ρόλοι: Τι είπαν στις απολογίες τους οι συλληφθέντες, Documentonews.gr, 07/03/2018), και ειδικότερα για τον κ. δικηγόρο Πειραιώς Γ. Μ, ο οποίος έτυχε να μας προκαλέσει την προσοχή για τρεις λόγους:

Ο πρώτος λόγος ήταν αυτός: Τον θυμόμαστε χαρακτηριστικά διότι τότε με το πανό ‘Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα‘ είχε γράψει ένα εντυπωσιακό fiction, αυτό:
Οποιος αντέχει να διαβάσει 200 ψέματα σε 3 λεπτά, πραγματικό επίτευγμα:
https://archive.is/S04Jz#selection-855.1-855.695

1.
Λέγαμε τότε: ‘Δικηγόρος με διεθνείς σπουδές εγκωμιάζει τη γενοκτονία ενώ κατασκευάζει απολύτως φανταστικά γεγονότα για να στηρίξει ‘την άποψή του’ («Ολλανδοί οι ιατροδικαστές που ανακάλυψαν λέει και πτώματα ορθόδοξων στος μαζικούς τάφους», λέει!). Που τα έμαθε να τα κάνει αυτά, στο Ανθρωπιστικό Διεθνές Δίκαιο που διδάχτηκε άραγε;’

 

2.
Ο δεύτερος επειδή είχε ανακοινώσει ότι θα κάνει ελληνικό τμήμα AltRight.gr, … μαζί με κάποιον ‘Χρήστος Αθανασιάδης (Christos Athanasiadis)‘ … αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε.

 

Εδώ, μάλιστα, μιλάει στην Τατιάνα την εποχή του δημοψηφίσματος (ολόκληρο το βίντεο, εδώ)

3.
Και ο τρίτος λόγος … επειδή μιλάει από μόνο του το εξής:

 

Δεν πειράζει, στο παρόν ιστολόγιο αρκούν αυτά:

 


[Μάρτιος 2013]

### Ευρεία αποδοχή παρατηρήσαμε και στο άρθρο μας με τίτλο ‘Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή “Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη” και στη “Διακήρυξη της Βαρκελώνης”, 1981 (Συνεργασία του ιστολογίου μας με τα “Ενθέματα” της κυριακάτικης “Αυγής”, 2013-03-31)’:
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/31/net/

Εχει μεταφραστεί:

## Στα ιταλικά από το αντιφασιστικό ιστολόγιο AteneCalling.org
Kleonas Ioannidis – Quando Alba Dorata aderiva al “Nuovo Ordine Europeo” neonazista e alla “Dichiarazione di Barcellona” (1981), Una rivelazione sul passato nazista di Alba Dorata, 10/04/2013
http://atenecalling.org/quando-alba-dorata-aderiva-al-nuovo-ordine-europeo-neonazista-e-alla-dichiarazione-di-barcellona-1981/

## Στα αγγλικά από την ιστοσελίδα x-pressed.org | an open journal, η οποία ενημερώνει το ξενόγλωσσο κοινό για τις εξελίξεις στην Ελλάδα της κρίσης σε πολλές γλώσσες (όπου επίσης υπάρχουν και λινκ για την ιταλική και την ελληνική version)
Kleon Ioannides – When Golden Dawn joined the international neo-Nazi New European Order and the “Barcelona Declaration”,1981 » x-pressed | an open journal, 31/03/2013
http://www.x-pressed.org/?xpd_article=when-golden-dawn-joined-the-international-neo-nazi-new-european-order-and-the-barcelona-declaration1981

# Ολες οι μεταφράσεις στο x-pressed.org βρίσκονται κάτω από το tag
http://www.x-pressed.org/?xpd_author=kleon-ioannides

… όπως, επίσης, βρίσκεται ένα πολύ όμορφο banner, φτιαγμένο απ’ τους φίλους μας του x-pressed.org, το οποίο οδηγεί στο βιβλίο μας:

Ευχαριστούμε τους φίλους από το X-pressed.org για το πανέμορφο banner!

Ευχαριστούμε τους φίλους από το X-pressed.org για το πανέμορφο banner!

 


 

Διάφορα

[Μάρτιος 2016]

### Αναδημοσιεύουμε ένα μικρό σημείωμα της Μαρίας Λούκα με θέμα την ‘ιστορική μνήμη της Χρυσής Αυγής’ και τη δουλειά του XYZ Contagion, από το περιοδικό The Greek Report, 18 Μαρτίου 2016, τχ #03. Το σημείωμα αποτελεί τμήμα μεγαλύτερου διπλού αφιερώματος στην απελευθέρωση Ρουπακιά, και μπορείτε να διαβάσετε όλα τα ρεπορτάζ εδώ, ‘Αφιέρωμα του περιοδικού The Greek Report στην αποφυλάκιση Ρουπακιά – Κι ένα σημείωμα της Μαρία Λούκα για την ‘ιστορική μνήμη της Χρυσής Αυγής’ και το XYZ Contagion‘ -με την σύμφωνη γνώμη του περιοδικού. Το περιοδικό αυτό έχει διαφορετική φιλοσοφία, ‘επιστροφή στο χαρτί’, κι έτσι δεν ανεβάζει την ύλη του στο διαδίκτυο, ακόμα κι όταν το τεύχος έχει μαζευτεί απ’ τα περίπτερα.
Οταν η Μαρία Λούκα μιλάει για το «πιο πρόσφατο εύρημα», εννοεί το κείμενο του XYZ Contagion για τον ταγματασφαλήτη πατέρα του Φίρερ, ‘Η ιστορία του αρχιφύλακα Γεώργιου Μιχαλολιάκου: Πρόδωσε το ΕΑΜ για να πάει στα Τάγματα Ασφαλείας, μένοντας πιστός στον όρκο του προς τον Χίτλερ μέχρι το τέλος’.

Μαρία Λούκα, Η ιστορική μνήμη της Χρυσής Αυγής (Σημείωμα στο περιοδικό The Greek Report, 18 Μαρτίου 2016, τχ #03). Συνοδεύει τα ρεπορτάζ 'Ο Ρουπακιάς και το χαμένο στοίχημα της πολιτείας' από τη Μίνα Μουστάκα και 'Released!' από τη Μαρία Ψαρά και τον Λευτέρη Μπιντέλα, σελίδες 26-29.

Μαρία Λούκα, Η ιστορική μνήμη της Χρυσής Αυγής (Σημείωμα στο περιοδικό The Greek Report, 18 Μαρτίου 2016, τχ #03). Συνοδεύει τα ρεπορτάζ ‘Ο Ρουπακιάς και το χαμένο στοίχημα της πολιτείας’ από τη Μίνα Μουστάκα και ‘Released!’ από τη Μαρία Ψαρά και τον Λευτέρη Μπιντέλα, σελίδες 26-29.

 

Μαρία Λούκα, Η ιστορική μνήμη της Χρυσής Αυγής
Μια ομάδα νέων επιστημόνων που δραστηριοποιείται γύρω από το ιστολόγιο XYZ Contagion έχει ξεκινήσει ενδελεχή έρευνα, μέσα από τη μελέτη ιστορικών αρχείων, βιβλιογραφικών αναφορών και παλιών δημοσιευμάτων, για να βρει τις ρίζες των σημερινών στελεχών της Χρυσής Αυγής, Τις βρήκαν, λοιπόν, στη σκοτεινή πλευρά της ιστορίας, αυτής που εμπεριέχει τον ένοπλο δωσιλογισμό , τα Τάγματα Ασφαλείας και τα πέτρινα χρόνια της δικτατορίας.
Ξεκαθαρίζουν εξαρχής ότι δεν πρόκειται για καμία θεωρία «οικογενειακής ευθύνης», αλλά για την ανάλυση της ιστορικής μνήμης που υπερασπίζεται η ναζιστική οργάνωση. Τα ευρήματα είναι πολλά και αποκαλυπτικά.
Ο πατέρας του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Επιτήδειου, Αθανάσιος Επιτήδειος, είχε μια διαδρομή από τα Τάγματα Ασφαλείας της Κατοχής στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων επί χούντας. Ο πατέρας του Νο 2 της οργάνωσης Χρήστου Παππά, ο στρατιωτικός Ηλίας Παππάς, ήταν μέλος της χουντικής «Επαναστατικής Επιτροπής» και αποτάχθηκε το 1975, λόγω της συμμετοχής του στο «πραξικόπημα της πιτζάμας» (επανήλθε αργότερα, αξιοποιώντας παράθυρα της νομοθεσίας).
Παρόμοια αποτυπώματα βρίσκει κανείς για τους προγόνους κι άλλων στελεχών της οργάνωσης. Το πιο πρόσφατο εύρημα αφορά τον πατέρα του Νίκου Μιχαλολιάκου. Το κουβάρι ξετυλίχτηκε μέσα από τις αναφορές του ίδιου του «φύρερ». Σε μια ομιλία του στη Μάνη, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εδώ από το νησί έφυγε κρατούμενος ο πατέρας μου το 1944 για το Γουδί , για να σώσουν την Ελλάδα από τον κομμουνισμό».
Όπως προκύπτει από τα ιστορικά δημοσιεύματα και τα βιβλία δύο ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα σε διαφορετικές παρατάξεις, ο αρχιφύλακας Γεώργιος Μιχαλολιάκος, παρότι βασιλόφρονας, υπήρξε αρχικά μέλος του ΕΑΜ Γυθείου. Λίγο αργότερα, κάπου στο 1943, αυτομόλησε μαζί άλλους στο Τάγμα Ασφαλείας Γυθείου. Η δράση του συγκεκριμένου τάγματος είναι γνωστή, ιδίως ως προς την κάλυψη που παρείχε στους Γερμανούς κατά την αποχώρησή τους. Το φθινόπωρο του 1944, όταν οι Γερμανοί εγκατέλειψαν την Πελοπόννησο, το Τάγμα αποκλείστηκε στη νησίδα Κρανάη (Μαραθονήσι). Σταδιακά στους περισσότερους δόθηκε άδεια να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Οι πιο φανατικοί αρνήθηκαν και οδηγήθηκαν στο Γουδί, μαζί με τον οπλισμό τους. Ανάμεσα τους και ο Γιώργος Μιχαλολιάκος. Θα ενεργοποιηθούν ξανά στη μάχη των Δεκεμβριανών.

Για τα ρεπορτάζ ‘Ο Ρουπακιάς και το χαμένο στοίχημα της πολιτείας’ από τη Μίνα Μουστάκα και ‘Released!’ από τη Μαρία Ψαρά και τον Λευτέρη Μπιντέλα, εδώ:
# Αφιέρωμα του περιοδικού The Greek Report στην αποφυλάκιση Ρουπακιά – Κι ένα σημείωμα της Μαρία Λούκα για την ‘ιστορική μνήμη της Χρυσής Αυγής’ και το XYZ Contagion (Περιοδικό The Greek Report, 18 Μαρτίου 2016, τεύχος #03)

Αφιέρωμα του περιοδικού The Greek Report στην αποφυλάκιση Ρουπακιά – Κι ένα σημείωμα της Μαρία Λούκα για την ‘ιστορική μνήμη της Χρυσής Αυγής’ και το XYZ Contagion (Περιοδικό The Greek Report, 18 Μαρτίου 2016, τεύχος #03)


[Οκτώβριος 2015]

### Την ημέρα της δεύτερης κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα, Τρίτη 06 Οκτωβρίου 2015, το XYZ Contagion δημοσίευσε το κείμενο με τίτλο ‘Το μεγαλοστέλεχος της Χρυσής Αυγής με το εωσφορικό ποιητικό «έργο» υβρίζει τη μητέρα του Παύλου Φύσσα «κυράτσα του πένθους», την ημέρα της κατάθεσής της στο δικαστήριο‘.

Το κείμενο αναδημοσιεύτηκε σε αρκετούς ιστότοπους, όμως το Bloko.gr σοφά ποιώντας ανέδειξε στον δικό του τίτλο την ιδιότητα του ένστολου (με εθνόσημο και όρκο στο Σύνταγμα), δηλαδή του πυροσβέστη, ως εξής: «Ο εποχικός πυροσβέστης και μεγαλοστέλεχος της Χρυσής Αυγής με το εωσφορικό ποιητικό ‘έργο’ βρίζει τη μητέρα του Παύλου Φύσσα»:
http://www.bloko.gr/2015/10/blog-post_118.html

Το θέμα μεταφέρθηκε στον αρχηγό της Πυροσβεστικής στρατηγό Βασίλη Παπαγεωργίου κι από κει στον υπουργό, κι έτσι δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να διαταχτεί ΕΔΕ και πειθαρχικός έλεγχος, και μάλιστα κατά προτεραιότητα, την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 07 Οκτωβρίου. Την είδηση για την ΕΔΕ δημοσίευσε πρώτο το Bloko.gr.
http://www.bloko.gr/2015/10/blog-post_355.html

Την Πέμπτη 08 Οκτωβρίου, στην Αυγή η Ελλη Ζώτου -με αναφορά στο XYZ Contagion– και στην Εφημερίδα των Συντακτών οι Μάριος Διονέλλης και Μάνος Τσαλδάρης δίνουν το πλήρες ρεπορτάζ για την υπόθεση με την ΕΔΕ στον εωσφοριστή Πατεράκη.

Το άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών έχει τίτλο ‘ΕΔΕ για πυροσβέστη, Δημοσίευσε προσβλητικά σχόλια για τη μητέρα του Παύλου Φύσσα‘:
http://www.efsyn.gr/arthro/ede-gia-pyrosvesti

ΕΔΕ για πυροσβέστη
Συντάκτης: Μάριος Διονέλλης, Μάνος Τσαλδάρης, 08/10/2015

 Εφημερίδα των Συντακτών, Πέμπτη 08/10/2015. Μάριος Διονέλλης & Μάνος Τσαλδάρης, ΕΔΕ για πυροσβέστη Δημοσίευσε προσβλητικά σχόλια για τη μητέρα του Παύλου Φύσσα.

Εφημερίδα των Συντακτών, Πέμπτη 08/10/2015. Μάριος Διονέλλης & Μάνος Τσαλδάρης, ΕΔΕ για πυροσβέστη Δημοσίευσε προσβλητικά σχόλια για τη μητέρα του Παύλου Φύσσα.

 

Και το άρθρο της Αυγής -με την επισήμανση πως «την αποκάλυψη έκανε την Τρίτη, λίγες ώρες δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της Μ.Φύσσα, η ερευνητική ομάδα του ιστολογίου xyzcontagion»έχει τίτλο ‘ΕΔΕ για τον πυροσβέστη υμνητή του Χίτλερ και υβριστή της Μάγδας Φύσσα, Εμετικό παραλήρημα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής‘.
http://www.avgi.gr/article/5918279/ede-gia-ton-purosbesti-umniti-tou-xitler-kai-ubristi-tis-magdas-fussa

Ρεπορτάζ Ελλη Ζώτου, 08/10/2015
Ο παρ’ ολίγον υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της Χ.Α. και η ΕΔΕ εις βάρος του υποψήφιου περιφερειάρχη Κρήτης

Αυγή, Πέμπτη 08/10/2015. Ελλη Ζώτου, ΕΔΕ για τον πυροσβέστη υμνητή του Χίτλερ και υβριστή της Μάγδας Φύσσα, Εμετικό παραλήρημα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Αυγή, Πέμπτη 08/10/2015. Ελλη Ζώτου, ΕΔΕ για τον πυροσβέστη υμνητή του Χίτλερ και υβριστή της Μάγδας Φύσσα, Εμετικό παραλήρημα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής

 


[Νοέμβριος 2015]

### Με αφορμή το άρθρο μας:

# Η πλαστογραφία 19χρονου ψεκασμένου Σέρβου ακροδεξιού ψευτοδημοσιογράφου με τη μαϊμού συνέντευξη του πρώην πράκτορα της CIA για τη Γιουγκοσλαβία και τα ερωτηματικά για τα έγκριτα ΜΜΕ

Η πλαστογραφία 19χρονου ψεκασμένου Σέρβου ακροδεξιού ψευτοδημοσιογράφου με τη μαϊμού συνέντευξη του πρώην πράκτορα της CIA για τη Γιουγκοσλαβία και τα ερωτηματικά για τα έγκριτα ΜΜΕ

… στην ιστοσελίδα του Roger Lippman ‘Balkan Witness’ και στην κατηγορία ‘War-crimes deniers’, γράφει ο ειδικός για τα Βαλκάνια:
http://balkanwitness.glypx.com/baer.htm

Forged interview with ex-CIA agent Robert Baer

An article purporting to be an interview with former CIA agent Robert Baer, published on a Serbian nationalist blog, is a complete fabrication by a young Serb named Milos Cuperdija. The forgery is revealed and described on the website of the Greek independent investigative team XYZ Contagion, with a rough Google translation here. Cuperdija was 19 years old when he concocted the false interview.

Mr. Baer, being a secret agent, has not responded to inquiries about the interview, which he apparently had nothing to do with.

The fake Baer interview has been translated into English as well as Greek. It circulates among people who use it to support their denial of Serbian culpability for the Srebrenica massacre.

Cuperdija has a history of publishing fake stories, including one promoting the fantasy that airplanes spew chemicals in the air through their contrails, and another on Masons and Jesuits fighting over Serbia.

No honest or credible sources would rely on any of the statements in the fabricated interview. In that vein, the article has been promoted by Michel Chossudovsky’s Canadian group Global Research, a consistent purveyor of falsehoods about the former Yugoslavia.

 


[Απρίλιος 2015]

### Στο άρθρο του Ιού στην Εφημερίδα των Συντακτών, Σάββατο 04/04/2015, με τίτλο “Νικόλαος Μιχαλολιάκος;;; Απών!!! – Ο Φίρερ σχεδιάζει τη «μεγάλη απόδραση»“, στις προτάσεις “Διαβάστε/Δείτε/Επισκεφτείτε” που συνηθίζει ο Ιός, υπάρχει και η πρόταση-προτροπή να διαβαστεί και το δικό μας βιβλίο, “XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2, το οποίο έχει εξαντληθεί στην έντυπη μορφή του (ούτως ή άλλως δωρεάν το δίναμε σε όλους όσους μας το ζήτησαν), αλλά κατεβαίνει δωρεάν σε αυτό το λινκ:
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/01/e-book-of-9-1-scenes-bibliography/

Το σημείο στο άρθρο του Ιού:

Διαβάστε/Επισκεφθείτε

XYZ Contagion

«9+1 σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή». (Carpe Librum, Αθήνα 2014).

Προσβάσιμο και στο ιστολόγιο των συγγραφέων εδώ

Εφημερίδα των Συντακτών, Σάββατο 04/04/2015, σσ. 15-17, Ιός, Νικόλαος Μιχαλολιάκος;;; Απών!!! Ο Φίρερ σχεδιάζει τη «μεγάλη απόδραση», Στις προτάσεις «Διαβάστε/Δείτε/Επισκεφτείτε» που συνηθίζει ο Ιός, υπάρχει και η πρόταση-προτροπή να διαβαστεί και το βιβλίο, «XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2, το οποίο έχει εξαντληθεί στην έντυπη μορφή του (ούτως ή άλλως δωρεάν δινόταν σε όλους όσους το ζήτησαν), αλλά κατεβαίνει δωρεάν σε αυτό το λινκ.

Εφημερίδα των Συντακτών, Σάββατο 04/04/2015, σσ. 15-17, Ιός, Νικόλαος Μιχαλολιάκος;;; Απών!!! Ο Φίρερ σχεδιάζει τη «μεγάλη απόδραση», Στις προτάσεις «Διαβάστε/Δείτε/Επισκεφτείτε» που συνηθίζει ο Ιός, υπάρχει και η πρόταση-προτροπή να διαβαστεί και το βιβλίο, «XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2, το οποίο έχει εξαντληθεί στην έντυπη μορφή του (ούτως ή άλλως δωρεάν δινόταν σε όλους όσους το ζήτησαν), αλλά κατεβαίνει δωρεάν σε αυτό το λινκ.

 

Το αρχείο pdf με το τρισέλιδο από την Εφημερίδα των Συντακτών, Σάββατο 04/04/2015, σσ. 15-17, Ιός, Νικόλαος Μιχαλολιάκος;;; Απών!!! Ο Φίρερ σχεδιάζει τη «μεγάλη απόδραση» (+ Διαβάστε το 9+1 σκηνές του XYZ Contagion) κατεβαίνει και από εδώ και η αναδημοσίευση εδώ:
Ιός – Νικόλαος Μιχαλολιάκος;;; Απών!!! Ο Φίρερ σχεδιάζει τη «μεγάλη απόδραση» (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-04-04) -κι ένα ακόμη ευχαριστώ!!!
https://xyzcontagion.com/2015/04/05/ios-mix-apon-xyz-contagion/

 


[Ιανουάριος 2015]

### Ιανουάριος 2015, και το βιβλίο μας απόκτησε τη δική του σελίδα στη βάση δεδομένων της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής Biblionet, με αριθμό τίτλου 198281,
εδώ:
http://www.biblionet.gr/book/198281/

9+1 σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή

XYZ Contagion

Carpe Librum, 2014
144 σελ.
ISBN 978-618-81244-6-2, [Κυκλοφορεί – Εκκρεμής εγγραφή]

Πολιτική – Ιστορία – Ελλάς [DDC: 320.949 5]
Πολιτικά κόμματα – Ελλάς [DDC: 324.249 5]
Φασισμός [DDC: 320.533]

«Οι “Εννέα συν μία άγνωστες σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς” αποτυπώνουν το αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης πρωτότυπης συλλογικής έρευνας ετών με αντικείμενο τις διαδρομές και τις διασυνδέσεις -σε ομόκεντρους και τεμνόμενους κύκλους- των προσώπων και των οργανώσεων του ελληνικού φασισμού, από την 4η Αυγούστου μέχρι τις μέρες μας.
Αποκαλύπτονται, σαν σε παλίμψηστο, οι βαθύτερες σχέσεις και οι αλληλοεξαρτήσεις των προσώπων που έχουν πρωταγωνιστήσει στις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής Ιστορίας, ιχνηλατούνται οι άγνωστες στο ευρύ κοινό διαδρομές, -όπλα, κρυφές χρηματοδοτήσεις και παρακρατικές ενέργειες- και αποτυπώνεται το σύμπλεγμα του φασιστικού κρατικοπαρακράτους με την ακροδεξιά, εν σάρκα μία:
Μια “ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι”: Από το Μανιαδάκη στον Πλεύρη, στους ΕΚΟΦίτες, στον Τάκη Μιχαλόλια, στον Επαμεινώνδα Στάθη και στον Παξινόπουλο, από τους γερμανοτσολιάδες, τα Τάγματα Ασφαλείας, την ΕΣΠΟ και τον Φον Γιοσμά στους “Αλκιμους” και στην “Αντικομμουνιστική Σταυροφορία”, από το Κ4Α και τον ΕΣΕΣΙ στη χούντα και στον πραξικοπηματία Ηλία Παππά, απ’ τους δωσίλογους, τους μαυραγορίτες εθνοπροδότες συνεργάτες των Γερμανών και τους εφοπλιστές που πλούτισαν επί κατοχής στους βασιλόφρονες και στους ακροδεξιούς ιεράρχες, κι από όλους αυτούς στον Μιχαλολιάκο, στον Περδικάρη, στον Χρήστο Παππά και στους ακροδεξιούς τρομοκράτες βομβιστές της δεκαετίας του 1970, κι απ’ αυτούς στον Παναγιώταρο και τη “Γαλάζια Στρατιά” των νεοναζί χούλιγκαν και στον Κασιδιάρη και τα Τάγματα Εφόδου.
Οι αποκαλύψεις αυτές δημοσιεύτηκαν στο ιστολόγιο XYZ Contagion το φθινόπωρο του 2014, σαν ελάχιστος φόρος τιμής στην επέτειο ενός έτους από τη δολοφονία του Π. Φύσσα, και σαν μικρή προσφορά στο αντιφασιστικό κίνημα και στην οικοδόμηση ενός κυματοθραύστη απέναντι στη ναζιστική απειλή.

Στη μνήμη του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν».

… και με βιβλιογραφική εμφάνιση, εδώ:
http://www.biblionet.gr/main.asp?page=results&Titlesid=198281

[BiblioNet.gr] - XYZ Contagion - 9+1 σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή Στοιχεία έκδοσης + Περίληψη [18 Ιανουαρίου 2015]

[BiblioNet.gr] – XYZ Contagion – 9+1 σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή Στοιχεία έκδοσης + Περίληψη [18 Ιανουαρίου 2015]

… όπως, επίσης, τη δική της σελίδα απόκτησε, σαν συγγραφέας, και η συντακτική ομάδα, με αύξοντα αριθμό 111200,
http://www.biblionet.gr/author/111200/XYZ_Contagion

«Τα μέλη της ομάδας του ερευνητικού πολιτικού-ιστορικού ιστολογίου XYZ Contagion -ένα ιστολόγιο που “αγαπάει την έρευνα”, απ’ το οποίο συχνά τροφοδοτούνται τα συμβατικά ΜΜΕ με αποκαλύψεις και άλλο υλικό-, γεννήθηκαν στις δεκαετίες 1960 και 1970, και κατοικούν στη Θεσσαλονίκη. Έχουν κάνει σπουδές, κυρίως στις Θετικές Επιστήμες, όπως Πολυτεχνείο και Φυσικομαθηματική, και μεταπτυχιακά στην Πληροφορική και στις Βάσεις Δεδομένων βιβλιοθηκών και βιβλιοπωλείων. Παρότι τυπικά θα εντάσσονταν όχι στις -λεγόμενες- ανθρωπιστικές, αλλά στις “απάνθρωπες” (κατά το Νίκο Σβορώνο) σπουδές, ενδιαφέρονται και ερευνούν την Νεότερη Πολιτική Ιστορία, τα κοινωνικά κινήματα, τα Μέσα Ενημέρωσης και την βιβλιογραφία της δεκαετίας του 1940. Επιμελούνται βιβλιοθήκες, αρχεία και βάσεις δεδομένων, και δημοσιεύουν πρωτότυπες έρευνες και κείμενα, -ιστορικά, πολιτικά, βιβλιογραφικά και άλλα-, σε περιοδικά και εφημερίδες, αλλά κυρίως στο XYZ Contagion».

 

[BiblioNet.gr] - XYZ Contagion - Βιογραφικό Συγγραφέων [18 Ιανουαρίου 2015]

[BiblioNet.gr] – XYZ Contagion – Βιογραφικό Συγγραφέων [18 Ιανουαρίου 2015]

# Επίσης, στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Carpe Librum, εδώ
http://www.captainbookondemand.gr/books/detail/9-1

… κι εδώ:
http://www.captainbookondemand.gr/author/xyz-contagion/#more-1351

 

# Επίσης, στο Ελληνικό Κέντρο Διαχείρισης ISBN της Εθνικής Βιβλιοθήκης:
http://isbn.nlg.gr/index.php?lvl=author_see&id=89610

# Και στη Βάση Δεδομένων Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής ΟΣΔΕΛnet του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Εργων του Λόγου ΟΣΔΕΛ:
http://www.osdelnet.gr/book/1199275/

κι εδώ:
http://www.osdelnet.gr/results?Author_bio=1&Author=1106172

 

 


[Νοέμβριος 2018]

### Στην υπόθεση με τα ρατσιστικά παραληρήματα του Τάκη Τσουκαλά, η οποία προκάλεσε ορθώς μηνυτήρια αναφορά, διαβάζουμε στην εφημερίδα ‘Αυγή’, Τρίτη 13/11/2018, ρεπορτάζ της Ελλης Ζώτου, με τίτλο ‘Ο Τάκης Τσουκαλάς, η μήνυση και ο επαναλαμβανόμενος ρατσιστικός λόγος: Θύμα του αθλητικού τηλεσχολιαστή ξανά τα αδέλφια Αντετοκούνμπο‘:

– «Δεν είναι πρώτη φορά που ο Τάκης Τσουκαλάς έχει μιλήσει απαξιωτικά και με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς για τα αδέλφια Αντετοκούνμπο, με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να συγκεντρώνει το μένος του σχολιαστή, δεδομένου ότι παίζει μπάσκετ με την ομάδα του Παναθηναϊκού.
Μόλις πριν από πέντε μήνες, όπως αναφέρει το ιστολόγιο XYZ Contagion, στις 18 Ιουνίου 2018 είχε πει σε άλλη εκπομπή του:
‘Να μην ξεχάσω τον καραγκιόζη τον Αντεμπακούμπο. Που το παίζει Έλληνας… Και μην μου πει κανείς για τον αδελφό του ότι δοξάζει την Ελλάδα και τέτοια. Ζαμάν φου είναι κι αυτός […] Αυτά δεν τα κάνουν οι Έλληνες, άλλοι ιθαγενείς τα κάνουνε. Εγώ δεν τον έχω για Έλληνα πάντως’».

Εφημερίδα 'Αυγή', 13/11/2018: Ελλη Ζώτου, 'Ο Τάκης Τσουκαλάς, η μήνυση και ο επαναλαμβανόμενος ρατσιστικός λόγος: Θύμα του αθλητικού τηλεσχολιαστή ξανά τα αδέλφια Αντετοκούνμπο' (Αναφορά σε XYZ Contagion).

Εφημερίδα ‘Αυγή’, 13/11/2018: Ελλη Ζώτου, ‘Ο Τάκης Τσουκαλάς, η μήνυση και ο επαναλαμβανόμενος ρατσιστικός λόγος: Θύμα του αθλητικού τηλεσχολιαστή ξανά τα αδέλφια Αντετοκούνμπο’ (Αναφορά σε XYZ Contagion).

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι το XYZ Contagion μας θύμισε πως οι ίδιοι ρατσιστικοί χαρακτηρισμοί για τα αδέλφια Αντετοκούνμπο είχαν χρησιμοποιηθεί από τον ‘διασκεδαστικό τύπο’ που μας κάνει να γελάμε, κ. Τάκη Τσουκαλά.

 


[Φεβρουάριος 2019]

Από το Documento της Κυριακής 10/02/2019, στο ένθετο DocVILLE, σελ. 2, ο αρχισυντάκτης του κ. Παναγιώτης Φρούντζος γράφει σημείωμα γνώμης ‘Ας τους κεράσουμε μια πάστα‘, αρχίζοντας:

– «Αν δεν γνωρίζετε την ομάδα XYZ Contagion στο Facebook, καλό είναι να την αναζητήσετε …»

Η συνέχεια στην εικόνα:

Documento, Κυριακή 10/02/2019, ένθετο DocVILLE: Ο αρχισυντάκτης του κ. Παναγιώτης Φρούντζος γράφει σημείωμα γνώμης με τίτλο 'Ας τους κεράσουμε μια πάστα', αρχίζοντας: «Αν δεν γνωρίζετε την ομάδα XYZ Contagion στο Facebook, καλό είναι να την αναζητήσετε ...». Και εξηγεί τους λόγους, γιατί πρέπει να αναζητήσει ο κόσμος τη σελίδα XYZ Contagion.

Documento, Κυριακή 10/02/2019, ένθετο DocVILLE: Ο αρχισυντάκτης του κ. Παναγιώτης Φρούντζος γράφει σημείωμα γνώμης με τίτλο ‘Ας τους κεράσουμε μια πάστα’, αρχίζοντας: «Αν δεν γνωρίζετε την ομάδα XYZ Contagion στο Facebook, καλό είναι να την αναζητήσετε …». Και εξηγεί τους λόγους, γιατί πρέπει να αναζητήσει ο κόσμος τη σελίδα XYZ Contagion.

 


[Οκτώβριος 2016]

### Σε άρθρο του θεατρολόγου και εκπαιδευτικού Σπύρου Πετρίτη στην Εφημερίδα των Συντακτών, 22/10/2016, με τίτλο ‘Οι δάσκαλοι της ΧΑ παρόντες στις εκλογές των εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα;‘ και θέμα το χρυσαβγίτικο ψηφοδέλτιο στις εκλογές των εκπαιδευτικών, μία αναφορά στο ερευνητικό έργο του XYZ Contagion

«Παράλληλα, σύμφωνα με την επίσημη δικογραφία στην περίφημη, μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής, το πόρισμα της Πολιτικής Αγωγής και πλήθος άλλων ερευνητικών πορισμάτων, που είναι συγκεντρωμένα στα ακόλουθα site: https://jailgoldendawn.com/, http://goldendawnwatch.org/, https://xyzcontagion.com/, αλλά και στον ιστότοπο του Παραρτήματος του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ στην Ελλάδα, είναι καταφανές ότι η Χρυσή Αυγή, μόνο δημοκρατικό κόμμα δεν είναι!»

Εφημερίδα των Συντακτών, 22/10/2016: Σπύρος Πετρίτης, 'Οι δάσκαλοι της ΧΑ παρόντες στις εκλογές των εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα;': Αναφορά σε έρευνες XYZ Contagion.

Εφημερίδα των Συντακτών, 22/10/2016: Σπύρος Πετρίτης, ‘Οι δάσκαλοι της ΧΑ παρόντες στις εκλογές των εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα;’: Αναφορά σε έρευνες XYZ Contagion.

 


[Σεπτέμβριος 2016]

### Στο βιβλίο με τα στοιχεία ‘Θανάσης Κάππος & Κωνσταντίνος Κάππος, Αριστερά και ποδόσφαιρο, Εντός και εκτός γηπέδων’, που δόθηκε δωρεάν με την Εφημερίδα των Συντακτών στις 17/09/2016, υπάρχει ένα υποκεφάλαιο με τίτλο ‘Κύπελλο Βίτσι, Εμφύλιος και «ποδοσφαιρική Φρίκη»’, σσ 31-32 και φωτογραφικό υλικό σελ. 102, με αυτή την εικόνα.
Λογικά, στους αναγνώστες του XYZ Contagion θα φαίνονται οικεία όλα αυτά από τα άρθρα μας:

Ποδοσφαιρικοί αγώνες «προς ενίσχυσιν και υπέρ των συμμοριοπλήκτων», Φθινόπωρο του 1949

Ποδοσφαιρικοί αγώνες «προς ενίσχυσιν και υπέρ των συμμοριοπλήκτων», Φθινόπωρο του 1949

Ποδόσφαιρο στον Πόλεμο, στην Κατοχή και στον Εμφύλιο
https://xyzcontagion.com/2011/04/12/podosfairo-polemos-katoxi-emfylios/

Στοιχειώδης ευγένεια θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μικρή αναφορά, όμως όπως φαίνεται και από την εικόνα, μάλλον πολλά ζητάμε.

Από το βιβλίο 'Θανάσης Κάππος & Κωνσταντίνος Κάππος, Αριστερά και ποδόσφαιρο, Εντός και εκτός γηπέδων', έκδοση Εφημερίδα των Συντακτών, 2016, σσ. 31-32, υποκεφάλαιο 'Κύπελλο Βίτσι', και σελ. 102, φωτογραφικό υλικό. Στοιχειώδης ευγένεια θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μικρή αναφορά, όπως είναι η συνηθισμένη τακτική όταν χρησιμοποιείς υλικό άλλων, όμως όπως φαίνεται και από την εικόνα, μάλλον πολλά ζητάμε. Αλλωστε δεν είμαστε ποδοσφαιρικός ή οπαδικός ιστότοπος, (όπως στην δεύτερη εικόνα κάτω, όπου εκεί δίνεται σαν πηγή ένα φιλοολυμπιακό μπλογκ), ΟΚ, κατανοητόν, όμως η απορία αυτή πάντα έχεται και επανέρχεται: Να το κάνουν εμπορικά και ανυπόληπτα ΜΜΕ και σάιτ, λες ΟΚ, αλλά τόσο δύσκολο είναι πια να πει κανείς 'το διάβασα εκεί';

Από το βιβλίο ‘Θανάσης Κάππος & Κωνσταντίνος Κάππος, Αριστερά και ποδόσφαιρο, Εντός και εκτός γηπέδων’, έκδοση Εφημερίδα των Συντακτών, 2016, σσ. 31-32, υποκεφάλαιο ‘Κύπελλο Βίτσι’, και σελ. 102, φωτογραφικό υλικό. Στοιχειώδης ευγένεια θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μικρή αναφορά, όπως είναι η συνηθισμένη τακτική όταν χρησιμοποιείς υλικό άλλων, όμως όπως φαίνεται και από την εικόνα, μάλλον πολλά ζητάμε. Αλλωστε δεν είμαστε ποδοσφαιρικός ή οπαδικός ιστότοπος, (όπως στην δεύτερη εικόνα κάτω, όπου εκεί δίνεται σαν πηγή ένα φιλοολυμπιακό μπλογκ), ΟΚ, κατανοητόν, όμως η απορία αυτή πάντα έχεται και επανέρχεται: Να το κάνουν εμπορικά και ανυπόληπτα ΜΜΕ και σάιτ, λες ΟΚ, αλλά τόσο δύσκολο είναι πια να πει κανείς ‘το διάβασα εκεί’;

 


[Μάιος 2016]

### Ο Βρετανός συγγραφέας Bernard O’Connor, ειδικός στο θέμα της SOE, με πάνω από 30 βιβλία στο ενεργητικό του, ένα για κάθε χώρα, στο τελευταίο του με θέμα τη δράση της SOE στην κατοχική Ελλάδα και τίτλο ‘Sabotage in Greeceευχαριστεί το XYZ Contagion αναφέροντας ένα από τα μέλη του, για τη βοήθεια που του προσφέραμε όταν έψαχνε τις ελληνικές πτυχές των σαμποτάζ στην κατεχόμενη Ελλάδα. Κι αυτό, πέρα από τις σχετικές λίστες μας με τη βιβλιογραφία στο θέμα ‘SOE in Greece’, που μέχρι στιγμής έχουν βοηθήσει πολλούς ακόμη διαδικτυακούς ή όχι φίλους μας που είναι παθιασμένοι με την ιστορία του Β’ΠΠ, μεταξύ των οποίων πολλοί γνωστοί ξένοι συγγραφείς και ειδικοί, βλ. και «The National Archives (TNA) ‘Special Operations Executive SOE + Greece’ Kew’s collections + SOE in Greece basic bibliography»

Ευχαριστίες από τον Βρετανό συγγραφέα και ειδικό στο θέμα της SOE, με πάνω από 30 βιβλία στο ενεργητικό του, Bernard O'Connor, στο τελευταίο του βιβλίο με θέμα την Ελλάδα και τίτλο 'Sabotage in Greece'.

Ευχαριστίες από τον Βρετανό συγγραφέα και ειδικό στο θέμα της SOE, με πάνω από 30 βιβλία στο ενεργητικό του, Bernard O’Connor, στο τελευταίο του βιβλίο με θέμα την Ελλάδα και τίτλο ‘Sabotage in Greece’.

 


[Δεκέμβριος 2014]

### Ο Μενέλαος Χαραλαμπίδης, στο καινούργιο του βιβλίο με τίτλο “Δεκεμβριανά 1944, Η μάχη της Αθήνας“, εκδόσεις Αλεξάνδρεια, Αθήνα, 2014, στη σελίδα 14 του “Προλόγου” του, κάνει μια αναφορά στο XYZ Contagion, στο σημείο που ευχαριστεί όσους βοήθησαν. Ευχαριστούμε κι εμείς, με την σειρά μας, πάντα είναι χαρά μας να βοηθάμε, και ειδικά νέους και αξιόλογους ιστορικούς και ερευνητές. Το βιβλίο του Μενέλαου για τα Δεκεμβριανά είναι ό,τι πιο “κυκλωτικό” και συνεκτικό έχει γραφτεί μέχρι τώρα για την περίοδο αυτή. Στα συν του βιβλίου, και οι πρωτότυποι πολύ προσεκτικά φτιαγμένοι χάρτες με τις μάχες και τις κινήσεις των στρατιωτικών μονάδων στην πόλη.

Ο Μενέλαος Χαραλαμπίδης ευχαριστεί το XYZ Contagion. Ευχαριστούμε κι εμείς, με την σειρά μας!!!

Ο Μενέλαος Χαραλαμπίδης ευχαριστεί το XYZ Contagion. Ευχαριστούμε κι εμείς, με την σειρά μας!!!

 


[Νοέμβριος 2014]

### Ο Γιάννης Χάρης στην “Εφημερίδα των Συντακτών” στη σαββατιάτικη στήλη του “Ασκήσεις Μνήμης“, 29/11/2014, κάνει ένα μικρό καταχέριασμα στη Μιμή Ντενίση, για την παράστασή της με θέμα τη Σμύρνη, και τα όσα λέει για “συνωστισμούς” κ.λπ., και κάνει, μεταξύ άλλων, και αναφορά στο μπλογκ και στο άρθρο μας, για τον Richard Clogg και το βιβλίο τουRichard Clogg, “refugees crowded” το 1992 – Μαρία Ρεπούση, “(χιλιάδες) Ελληνες συνωστίζονται” το 2006“»). Μαζί παραθέτει και την εικόνα από το ιστολόγιό μας με την φωτοτυπία απ’ το βιβλίο του Clogg. Εχει τίτλο “Ντενίση αγαπημένη και συνωστισμένη” και βρίσκεται εδώ.

Γράφει ο Γιάννης Χάρης:

«[…] Χωρίς κανένας, ή πάντως η συντριπτική, πιστεύω, πλειονότητα, να έχει διαβάσει όχι ολόκληρο το τρισκατάρατο βιβλίο, την Ιστορία της Στ΄ Δημοτικού της Μαρίας Ρεπούση, αλλά ούτε καν την επίμαχη εξασέλιδη ενότητα, με πλήθος κείμενα, μαρτυρίες προσφύγων και εύγλωττο φωτογραφικό υλικό (ο Σμύρνης Χρυσόστομος να ευλογεί τους Ελληνες στρατιώτες, η Σμύρνη στις φλόγες, το λιμάνι να βουλιάζει από κόσμο κ.ά.) που αποτυπώνουν το μέγεθος της τραγωδίας.

Χωρίς επίσης να έχει ξανααντιδράσει κανένας, όταν διάβασε π.χ.

– για τους «πρόσφυγες που συνωστίζονται στην προκυμαία της Σμύρνης», όπως γράφει ο Ρίτσαρντ Κλογκ στη βραβευμένη μελέτη του Συνοπτική Ιστορία της Ελλάδας 1770-2000 (επισήμανση Βασιλικής Μετατρούλου, στο ιστολόγιό της XYZ Contagion, 3.3.2013) […]»

 

Εφημερίδα των Συντακτών, Σάββατο 29/11/2014, Γιάννης Χάρης, στήλη "Ασκήσεις Μνήμης", με τίτλο "Ντενίση αγαπημένη και συνωστισμένη" (Με αναφορά σε XYZ Contagion και στο άρθρο για Ρεπούση και Clogg)

Εφημερίδα των Συντακτών, Σάββατο 29/11/2014, Γιάννης Χάρης, στήλη “Ασκήσεις Μνήμης”, με τίτλο “Ντενίση αγαπημένη και συνωστισμένη” (Με αναφορά σε XYZ Contagion και στο άρθρο για Ρεπούση και Clogg)

 


[Νοέμβριος 2014]

### Σε μια πολύ διαφωτιστική συζήτηση μιάμισης ώρας με τίτλο “Η Χρυσή Αυγή στο εδώλιο“, μεταξύ του δικηγόρου και μέλους της ΚΕΕΡΦΑ κ. Θανάση Καμπαγιάννη, από την “Πρωτοβουλία Δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος – JailGoldenDawn” και του μπλόγκερ Ypopto Mousi στην εκπομπή του “The Barber Shop”, το βράδυ της 10ης Νοεμβρίου 2014, υπήρξαν πολλές αναφορές στο XYZ Contagion και στη δουλειά του και στο βιβλίο/e-book (βλ. “Το βιβλίο του XYZ Contagion – Οι 9+1 άγνωστες σκηνές, τώρα σε βιβλίο (και σε e-book) + Η βιβλιογραφία για τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής“), το οποίο φιλοξενείται πλέον και στις σελίδες του OmniaTV -Ευχαριστούμε θερμά!!!.

Διαδικτυακή εκπομπή "The Barber Shop", 11/10/2014, στο OmniaTV με τίτλο "Η Χρυσή Αυγή στο εδώλιο", Καλεσμένος ο δικηγόρος και μέλος της ΚΕΕΡΦΑ κ. Θανάσης Καμπαγιάννης, από την "Πρωτοβουλία Δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος - JailGoldenDawn". Ο παρουσιαστής της εκπομπής και μπλόγκερ Ypopto Mousi στην εκπομπή έκανε πολλές αναφορές στη δουλειά του XYZ Contagion και στο βιβλίο/e-book, το οποίο τον βοήθησε πολύ στην προετοιμασία του. -Ευχαριστούμε πολύ!!!

Διαδικτυακή εκπομπή “The Barber Shop”, 11/10/2014, στο OmniaTV με τίτλο “Η Χρυσή Αυγή στο εδώλιο”, Καλεσμένος ο δικηγόρος και μέλος της ΚΕΕΡΦΑ κ. Θανάσης Καμπαγιάννης, από την “Πρωτοβουλία Δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος – JailGoldenDawn”. Ο παρουσιαστής της εκπομπής και μπλόγκερ Ypopto Mousi στην εκπομπή έκανε πολλές αναφορές στη δουλειά του XYZ Contagion και στο βιβλίο/e-book, το οποίο τον βοήθησε πολύ στην προετοιμασία του. -Ευχαριστούμε πολύ!!!

 

Η εκπομπή είναι διαθέσιμη εδώ:

Βίντεο: The Barber Shop | Η Χρυσή Αυγή στο εδώλιο
https://omniatv.com/community/videos/video/1869-the-barber-shop-i-xrysi-avgi-sto-edolio?groupid=24

 

[vimeo 111465109 w=500 h=281]


[Σεπτέμβριος 2014]

### Ακριβώς ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και αφού σε όλο αυτό το διάστημα (θέλουμε να) πιστεύουμε ότι έχουμε καταθέσει κάποιον οβολό στο ξεσκέπασμα της ναζιστικής συμμορίας με τις έρευνες μας, τα μηνύματα που παίρνουμε είναι θετικά και ενθαρρυντικά. Φαίνεται πως κάποιοι έχουν εκτιμήσει τη δουλειά μας. Γι’ αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια τον αγαπητό φίλο Δημήτρη Ψαρρά για τη χαρά που μας έδωσε όταν είδαμε στη “Βιβλιογραφία” του νέου του βιβλίου με τίτλο “Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη να αναφέρεται το παρόν ιστολόγιο 🙂

 

Δημήτρης Ψαρράς, Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη, Ενας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εκδόσεις Ιδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, Αθήνα, Σεπτέμβριος 2014, σελίδα 69, βιβλιογραφίας συνέχεια· μεταξύ άλλων, αναφέρεται και το παρόν ιστολόγιο -ευχαριστούμε θερμά!!!

Δημήτρης Ψαρράς, Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη, Ενας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εκδόσεις Ιδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, Αθήνα, Σεπτέμβριος 2014, σελίδα 69, βιβλιογραφίας συνέχεια· μεταξύ άλλων, αναφέρεται και το παρόν ιστολόγιο -ευχαριστούμε θερμά!!!

 

 

ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Το εξώφυλλο, τα περιεχόμενα και η βιβλιογραφία της νέας έκδοσης του ελληνικού τμήματος του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, διά χειρός Δημήτρη Ψαρρά. Στη βιβλιογραφία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται και το παρόν ιστολόγιο -ευχαριστούμε θερμά!!!


[Σεπτέμβριος 2015]

### Η αγγλική έκδοση του βιβλίου του Δημήτρη Ψαρρά με τίτλο Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη κυκλοφόρησε φέτος τον Οκτώβριο (2015). Οπως και στην ελληνική έκδοση, είδαμε στη ‘Βιβλιογραφία’ (σελίδα 70) να αναφέρεται το παρόν ιστολόγιο. Οποιος θέλει να αποκτήσει το βιβλίο σε ψηφιακή μορφή, εδώ βρίσκεται η αγγλική έκδοση με τίτλο ‘Golden Dawn on trial’, έκδοση Rosa Luxemburg Stiftung (Ιδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ), 2015, και εδώ η ελληνική.

 

Dimitris Psarras (Δημήτρης Ψαρράς), Golden Dawn on trial, Rosa Luxemburg Stiftung, 2015, σελίδα 70, Βιβλιογραφία· μεταξύ άλλων, αναφέρεται και το παρόν ιστολόγιο -ευχαριστούμε θερμά!!!

Dimitris Psarras (Δημήτρης Ψαρράς), Golden Dawn on trial, Rosa Luxemburg Stiftung, 2015, σελίδα 70, Βιβλιογραφία· μεταξύ άλλων, αναφέρεται και το παρόν ιστολόγιο -ευχαριστούμε θερμά!!!

 

ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Το εξώφυλλο, τα περιεχόμενα και η βιβλιογραφία από την αγγλική έκδοση του ελληνικού τμήματος του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, διά χειρός Δημήτρη Ψαρρά. Στη βιβλιογραφία, αναφέρεται και το παρόν ιστολόγιο -ευχαριστούμε θερμά!!!

 


[Ιούλιος 2014]

### Αλλη μια ευχάριστη εξέλιξη. Με αφορμή το άρθρο “Χρυσαυγίτης (διπλωματούχος!!!) σε “αυτοάμυνα” ρίχνει κάτω με κεφαλοκλείδωμα άνδρα των ΜΑΤ, καλύπτει το πρόσωπό του με κουκούλα και φωνάζει ανενόχλητος συνθήματα“.

Επειτα από δεύτερο σχετικό άρθρο της Πρωτοβουλίας για την “Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος – JailGoldenDawn” στις 27/072014, με τίτλο “Ο λυγμός του ΜΑΤατζή και ο χρυσαυγίτης Αλέξανδρος Λύρης“, το οποίο αναδημοσιεύτηκε σε πλήθος ιστοσελίδων, πόρταλ και ιστολογιών (δείτε εδώ ορισμένα), όπως π.χ. και το ERT Open, όπου καταγγέλεται ότι, όχι μόνο δεν συνελήφθη ο καρατέκα χρυσαβγίτης αλλά προσελήφθη κιόλας σαν υπάλληλος στο Ευρωκοινοβούλιο από έναν από τους χρυσαβγίτες ευρωβουλευτές, με τη μέθοδο της γνωστής ταινίας του Χίτσκοκ (ο Συναδινός προσέλαβε την κόρη του Επιτήδειου, ο Φουντούλης προσέλαβε την κόρη του Συναδινού, ο Επιτήδειος προσέλαβε το τέκνο κάποιου τρίτου κ.ο.κ., κι όλοι μαζί προσέλαβαν ο καθένας και κάποιους χρυσαβγίτες),
τελικά, είδαμε σήμερα Τετάρτη 30/07/2014 το θέμα να φτάνει στις σελίδες του ημερήσιου τύπου, και ειδικότερα στην καλύτερη αυτήν την στιγμή ελληνική εφημερίδα, την “Εφημερίδα των Συντακτών“, σε άρθρο του Γιάννη Μπασκάκη με τίτλο “«Επιστήμονας» στο ξύλο” και υπότιτλο “Ο χρυσαυγίτης Αλέξανδρος Λύρης, που εμπλέκεται στα πρόσφατα επεισόδια με τα ΜΑΤ και τους ξυλοδαρμούς φωτορεπόρτερ έξω από το Εφετείο, αντί για το εδώλιο θα βρεθεί στην Ευρωβουλή ως «επιστημονικός συνεργάτης» του ευρωβουλευτή Λάμπρου Φουντούλη”.

http://www.efsyn.gr/?p=221401

Εδώ το άρθρο, και με χαρά είδαμε ότι χρησιμοποιήθηκαν και φωτογραφίες από το άρθρο μας για τον Λύρη, με τις πολλές φωτογραφίες και video still, εκείνες με τα χαρακτηριστικά κίτρινα κουτάκια 🙂

Εφημερίδα των Συντακτών, 30/07/2014, Γιάννης Μπασκάκης, «Επιστήμονας» στο ξύλο (Για τον Αλέξανδρο Λύρη)

Εφημερίδα των Συντακτών, 30/07/2014, Γιάννης Μπασκάκης, «Επιστήμονας» στο ξύλο (Για τον Αλέξανδρο Λύρη)

 

«Επιστήμονας» στο ξύλο

Ο χρυσαυγίτης Αλέξανδρος Λύρης, που εμπλέκεται στα πρόσφατα επεισόδια με τα ΜΑΤ και τους ξυλοδαρμούς φωτορεπόρτερ έξω από το Εφετείο, αντί για το εδώλιο θα βρεθεί στην Ευρωβουλή ως «επιστημονικός συνεργάτης» του ευρωβουλευτή Λάμπρου Φουντούλη.

Του Γιάννη Μπασκάκη

Βρήκε τελικά θέση στις Βρυξέλλες, όπως όλα δείχνουν, ο χρυσαυγίτης Αλέξανδρος Λύρης, o οποίος εμπλέκεται στα σοβαρά επεισόδια σε βάρος αστυνομικών και φωτορεπόρτερ από μέλη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο. Μπορεί να μην εξελέγη ευρωβουλευτής της ναζιστικής οργάνωσης, με την οποία ήταν υποψήφιος, αλλά διορίστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Λάμπρου Φουντούλη. Τον διορισμό του επιβεβαιώνει και το προσκείμενο στη Χρυσή Αυγή site «Εθνικισμός.net».

Ντοκουμέντα

«Από πού προκύπτει πως στις φωτογραφίες είναι ο “Αλέξανδρος Λύρης”, που επέλεξε ο κ. Φουντούλης για συνεργάτη του στις Βρυξέλλες; Εσείς τον ξέρετε προσωπικά; Ή κάποιος “κάτι σας είπε – κάτι άκουσε, για να σας πει;”», έγραψε η ιστοσελίδα χθες, απευθυνόμενη στους δικηγόρους της Πρωτοβουλίας JailGoldenDawn. Παραδέχεται δηλαδή ότι ο Λύρης διορίστηκε ως συνεργάτης του Φουντούλη, απλώς αμφισβητεί ότι είναι ο ίδιος που εικονίζεται στις φωτογραφίες από τα επεισόδια του Εφετείου.

Οι φωτογραφίες αυτές δεν είναι άλλες από τα καρέ του βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το διεθνές μέσο ενημέρωσης Russia Today (RT), από τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν την Παρασκευή 4/7/2014, με αφορμή τη μεταγωγή των Ν. Μιχαλολιάκου, Χρ. Παππά και Γ. Λαγού για συμπληρωματική απολογία. Εκεί φαίνονται τουλάχιστον τέσσερις χρυσαυγίτες να ξυλοκοπούν με μανία αστυνομικούς των ΜΑΤ.

Ο ένας εξ αυτών, όπως αποκάλυψε η Πρωτοβουλία δικηγόρων JailGoldenDawn, είναι ο Αλέξανδρος Λύρης, ο οποίος κάνει κεφαλοκλείδωμα σε αστυνομικό και τον ρίχνει κάτω, ενώ άλλος χρυσαυγίτης τον κλοτσάει στο κεφάλι. Στη συνέχεια και οι δύο τρέχουν για να μη συλληφθούν. Εκείνη την ημέρα κανένα μέλος της Χ.Α. δεν προσήχθη ή συνελήφθη από την αστυνομία.

Κατά την προεκλογική περίοδο (13/5/2014), ο Η. Κασιδιάρης ξεκινάει τη διαδικτυακή εκπομπή του, έχοντας στα αριστερά του την κόρη του αρχηγού, Ουρανία Μιχαλολιάκου, και στα δεξιά του τον τότε υποψήφιο ευρωβουλευτή, Αλέξανδρο Λύρη, τον οποίο εκθειάζει για το βιογραφικό του και ιδιαίτερα για τη θητεία του στις ειδικές δυνάμεις. Σύμφωνα λοιπόν με το βιογραφικό του, «είναι ενεργό μέλος του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής, με έντονη παρουσία και συμμετοχή στις δράσεις του κινήματος».

Εθνικοσοσιαλιστής

Ορκίστηκε μέλος της Χρυσής Αυγής στις 23/07/2011 και απόσπασμα από την ομιλία του κατά την τελετή ορκωμοσίας δοκίμων μελών συμπεριλαμβάνεται στο πόρισμα των εφετών ανακριτριών, Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου. Εκεί ο ίδιος προβάλλει τη ναζιστική ιδεολογία της οργάνωσης κάνοντας ευθέως λόγο για εθνικοσοσιαλισμό:

«Ως γνωστόν ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, που συμμετέχει κανονικά στις εκλογές. Λέει όμως αυτό όλη την αλήθεια; Σαφώς και όχι… Εμείς αυτό το κτήριο θα το γκρεμίσουμε από τα θεμέλια. Υστερα θα καταφύγουμε στα υγιέστερα στοιχεία του έθνους μας, για να οικοδομήσουμε πάνω στα ερείπια του ένα νέο κράτος. Ενα κράτος εθνικό, ένα κράτος σοσιαλιστικό, ένα κράτος επαναστατικό. Μια κοινωνία δυναμική, αξιοκρατική, επαναστατική, μακριά από το βόθρο του σήμερα. Μια κοινωνία του αίματος και της τιμής…».

 

# Επίσης, έπειτα από πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, Τετάρτη 30/07/2014:

Ελεύθερος Τύπος, Τετάρτη 30/07/2014, κάτω δεξιά, "Στις Βρυξέλλες ο Χρυσαυγίτης που χτύπησε αστυνομικό".

Ελέυθερος Τύπος, Τετάρτη 30/07/2014, κάτω δεξιά, “Στις Βρυξέλλες ο Χρυσαυγίτης που χτύπησε αστυνομικό”.

 

είδαμε πολλές από τις φωτογραφίες με τα χαρακτηριστικά κίτρινα κουτάκια να αναδημοσιεύονται σε πλήθος ΜΜΕ και πόρταλ, όπως π.χ. στην Ημερησία, στο Πρώτο Θέμα, στο Κουτί της Πανδώρας, στο iefimerida.gr, στο newsit.gr κά (δείτε ορισμένα τέτοια δημοσιεύματα εδώ).


[Ιούλιος 2014]

### Ηταν μια καλή ημέρα η Πέμπτη 10η Ιουλίου του 2014 (Τελικά, φαίνεται πως … “Οι ανακρίτριες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής διαβάζουν XYZ Contagion“).

Οχι μόνο είδαμε τον Κασιδιάρη να προφυλακίζεται, αλλά είδαμε, επίσης, ότι ένα απόσπασμα από παλιό (2007) γραφτό του Μιχαλολιάκου, που είχαμε εντοπίσει και αναδείξει εμείς εδώ στο μπλογκ, στο άρθρο μας στο οποίο είχαμε συλλέξει όλες τις αναφορές της ΧΑ σχετικά με τα σχέδιά τους για την κατάργηση της Δημοκρατίας και το πολίτευμα, (δηλαδή σε αυτό εδώ το άρθρο “Τα σχέδια της Χρυσής Αυγής για το Πολίτευμα, όπως ακούστηκαν μέσα στο Πολιτικό της Γραφείο: «Στόχος μας η κατάργηση της Δημοκρατίας και η κατίσχυση της “Πολιτείας” (=του Ράιχ)» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #02]“, είδαμε, λοιπόν, ότι χρησιμοποιήθηκε από την ανακρίτρια στο ένταλμα (σελίδα 6) για την προφυλάκιση του Κασιδιαρέου, στα επιχειρήματα της για το επικίνδυνο ποιόν της συμμορίας (και μάλιστα στο υπ’ αριθμόν Α’ επιχείρημα της), όπως μπορείτε να δείτε στη φωτοτυπία.

Εφετείο Αθηνών, Ειδικό Ανακριτικό Τμήμα, Ανακρίτρια Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, Ενταλμα προσωρινής κράτησης κατά του Ηλία Κασιδιάρη για κατοχή λειτουργικών πυροβόλων, 10 Ιουλίου 2014, σ. 6

Εφετείο Αθηνών, Ειδικό Ανακριτικό Τμήμα, Ανακρίτρια Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, Ενταλμα προσωρινής κράτησης κατά του Ηλία Κασιδιάρη για κατοχή λειτουργικών πυροβόλων, 10 Ιουλίου 2014, σ. 6

 

Το απόσπασμα (με το ακριβές ΔΙΚΟ μας quoting) είναι αυτό εδώ στα εισαγωγικά και το είχαμε παρουσιάσει με αυτο το συνοδευτικό κείμενο (κι από κάτω το όνομα της σκαναρισμένης εικόνας από το άρθρο του 2007 του Μιχαλολιάκου, με τη λεζάντα της):

«# Για να μην μείνει καμία αμφιβολία, θα κλείσουμε την καταγραφή των αποδείξεων παραθέτοντας τα λόγια του ίδιου του Μιχαλολιάκου, όταν απευθυνόταν στο στενό (τότε) κομματικό του ακροατήριο, μέσα από τις σελίδες του περιοδικού τους, το 2007. Σε ένα άρθρο με τίτλο “Υπάρχουν όρια στους συμβιβασμούς”, δεν λέει τίποτα διαφορετικό από την παραπάνω ανατριχιαστική προτροπή σε πράξεις βίας του fake Γκέμπελς Μάστορα κι από τα μαθήματα υπονόμευσης της Δημοκρατίας του αυθεντικού εγκληματία Γκέμπελς. Ο Μιχαλολιάκος ορμηνεύει τους μαθητευόμενους Χίμλερ και Γκέρινγκ του:

«Λέμε ναι σε όλους, γινόμαστε καλά παιδιά του συστήματος, ευλογούμε με κάθε τρόπο και με όλα τα “κύριε ελέησον” που διαθέτουμε το ένοχο πολιτικό σύστημα και όλα αυτά ασφαλώς με το αζημίωτο, αλλά έχουμε σκοπό να χρησιμοποιήσουμε τις ενέργειές μας σαν Δούρειο Ιππο για να αλώσουμε το σύστημα […], ο Οδυσσέας μπαίνοντας στο κάστρο διά της πλαγίας οδού, κατέσφαξε τους Τρώες, δεν μοίρασε δηλώσεις μετανοίας!!!»
Πηγή Περιοδικό Χρυσή Αυγή, τχ#134, 2007»

Ο Οδυσσέας κατέσφαξε, δεν μοίρασε δηλώσεις μετανοίας

Ο Οδυσσέας κατέσφαξε, δεν μοίρασε δηλώσεις μετανοίας

[UPDATE 2014-10-15]

Και ο Εισαγγελέας [Σ.Σ.: διαβάζει XYZ Contagion]!!! Οπως διαβάζουμε στην σελίδα 37 της εισαγγελικής πρότασης προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών για την υπόθεση της ΧΑ (λεπτομέρειες για την πρόταση από την Πρωτοβουλία JailGoldenDawn, εδώ), και ο Εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος, στο σημείο ιγ’ του υποκεφαλαίου “V) Διακηρύξεις της ηγεσίας, στελεχών και μελών του κόμματος” αναφέρει το συγκεκριμένο απόσπασμα με το ακριβές δικό μας quoting.

# Το απόσπασμα παίχτηκε μάλιστα και στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014, όπως μπορείτε να δείτε εδώ:

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014, βραδινό δελτίο ειδήσεων ΣΚΑΪ, απόσπασμα με τον "Δούρειο Ιππο" του Μιχαλολιάκου/

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014, βραδινό δελτίο ειδήσεων ΣΚΑΪ, απόσπασμα με τον “Δούρειο Ιππο” του Μιχαλολιάκου/

 

Και εδώ, γύρω στο 20.30” ξεκινάει το ρεπορτάζ:

http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=253175

[UPDATE 2014-10-20]

Επίσης, τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014, στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ, σε ρεπορτάζ για τη δίκη Αποστόλου-Σαλούφα με τίτλο “Χρυσή Αυγή: Για επίθεση κατηγορείται ο οδηγός του Νίκου Κούζηλου”, γύρω στο 02.10 του βίντεο, η ρεπόρτερ σημειώνει «Ο Μπαρέκας ήταν ένας από τους Δούρειους Ιππους της οργάνωσης για την άλωση του Κοινοβουλίου […]», και ακολουθεί το επίμαχο απόσπασμα:

http://www.nerit.gr/eidiseis/ellada/chrisi-avgi-gia-epithesi-katigorite-o-odigos-tou-n-kouzilou/

 

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014, απογευματινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ, με το επίμαχο απόσπασμα να πέφτει σε κάρτα στην οθόνη, στο ρεπορτάζ για τη δίκη Αποστόλου-Σαλούφα, η ρεπόρτερ σημειώνει «Ο Μπαρέκας ήταν ένας από τους Δούρειους Ιππους της οργάνωσης για την άλωση του Κοινοβουλίου [...]».

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014, απογευματινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ, με το επίμαχο απόσπασμα να πέφτει σε κάρτα στην οθόνη, στο ρεπορτάζ για τη δίκη Αποστόλου-Σαλούφα, η ρεπόρτερ σημειώνει «Ο Μπαρέκας ήταν ένας από τους Δούρειους Ιππους της οργάνωσης για την άλωση του Κοινοβουλίου […]».

[UPDATE 2015-02-06]

Είμαστε (γι’ άλλη μια φορά) χαρούμενοι διότι ο πασίγνωστος πλέον «Δούρειος Ιππος» βρήκε τη θέση του ΚΑΙ στο (αμετάκλητο) παραπεμπτικό βούλευμα!
Μιλάμε φυσικά για το βούλευμα 215/2015 του Συμβουλίου Εφετών για τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και τα τάγματα εφόδου, εκεί όπου αποτυπώνεται όλη η φρίκη της εγκληματικής δράσης με ονοματεπώνυμα, περιγραφές, συμμετοχές και τελικά βαριές κατηγορίες. Το Συμβούλιο Εφετών έκρινε και τώρα αναμένεται απλά ο τυπικός καθορισμός της ημερομηνίας διεξαγωγής της δίκης ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Διαβάζουμε στην τελευταία παράγραφο του αποσπάσματος για τον Κασιδιαρέο (με τα έντονα γράμματα), στο άρθρο των Αντα Ψαρρά & Μαρία Δήμα με τίτλο ‘Η φρίκη έχει ονοματεπώνυμο’, Εφημερίδα των Συντακτών, Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015:

«Ηλίας Κασιδιάρης, Ο «παρά τω Αρχηγώ»

«Από την εκτίμηση του συνόλου του αποδεικτικού υλικού δημιουργείται η πεποίθηση ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος εν γνώσει του μετέχει από ετών και ηγείται εγκληματικής οργάνωσης, κατά την έννοια του νόμου, η οποία υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος, οργανώνεται και αποσκοπεί στην υλοποίηση των αρχών και των θέσεών της, καθώς στην εγκαθίδρυση της ιδεολογικής της κοσμοθεωρίας διά βίαιων ενεργειών και εγκληματικών πράξεων σε βάρος όσων χαρακτηρίζει ως εχθρούς του Εθνους και του εθνικισμού.

»Ο ίδιος, ως ηγετικό στέλεχος παρά τω Αρχηγώ, συνέβαλε ουσιαστικά στην κατήχηση και εμπέδωση των σκοπών της οργάνωσης, αποσκοπώντας στη χειραγώγηση όσο το δυνατό μεγαλύτερου αριθμού μελών, τα οποία θα υπέβαλαν τη βούλησή τους στη βούληση της ομάδας, υποτασσόμενοι στις εντολές για ‘μάχη’ με στόχο την εξόντωση του ‘εχθρού’. Ο υπερασπιστικός ισχυρισμός του κατηγορουμένου, όπως άλλωστε και άλλων κατηγορουμένων, περί ‘πολιτικού κόμματος με νόμιμη πολιτική δράση’ δεν ασκεί οποιαδήποτε έννομη συνέπεια.

»Και τούτο επειδή η άσκηση εκ μέρους του εν λόγω κόμματος, πλην της εγκληματικής του δράσεως, παράλληλα και νόμιμων δραστηριοτήτων τόσο εντός του Κοινοβουλίου όσο και εκτός αυτού, δεν αναιρεί ούτε απομειώνει τον χαρακτηρισμό του ως εγκληματικής οργάνωσης. Εξάλλου, η συμμετοχή του κόμματος στο Κοινοβουλευτικό σύστημα της χώρας χρησιμοποιείται απ’ αυτό, αποκλειστικά και μόνον ως ‘μέσον’, ως ‘Δούρειος Ιππος’, για την επίτευξη των εγκληματικών σκοπών του, όπως άλλωστε απερίφραστα έχει δηλώσει ο Αρχηγός του Νικόλαος Μιχαλολιάκος».

Εφημερίδα των Συντακτών, Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015, Αντα Ψαρρά & Μαρία Δήμα, Η φρίκη έχει ονοματεπώνυμο, Ηλίας Κασιδιάρης Ο «παρά τω Αρχηγώ»

Εφημερίδα των Συντακτών, Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015, Αντα Ψαρρά & Μαρία Δήμα, Η φρίκη έχει ονοματεπώνυμο, Ηλίας Κασιδιάρης Ο «παρά τω Αρχηγώ»

 

[UPDATE 12/03/2018]

Πέντε χρόνια μετά, στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης, κατά τη διάρκεια της 233ης δικασίμου στην αίθουσα Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, Παρασκευή 12 Μαρτίου 2018, συμβαίνουν αυτά:

 

Στο feed του Golden Dawn Watch, 12 Μαρτίου 2018, στις 12:28 μμ, διαβάσαμε:

 

Golden Dawn Watch, 12 Μαρτίου 2018, στις 12:28 μμ: Διαβάζονται έγγραφα από το XYZ Contagion για Γιώργος Μισιάκας Μάστορας

Golden Dawn Watch, 12 Μαρτίου 2018, στις 12:28 μμ: Διαβάζονται έγγραφα από το XYZ Contagion για Γιώργος Μισιάκας Μάστορας

 

«Διαβάζονται κείμενα σχετικά γραμμένα από τον Γιώργο Μάστορα, κείμενο του Μάστορα με τίτλο ‘Εμετικός για άλλη μια φορά ο Κούλογλου’ που κλείνει ‘Σεβάσου όμως τη μνήμη των νεκρών που τα βρωμερά ανθρωποειδή της κόκκινης τρομοκρατίας δολοφόνησαν τόσο άγρια και χυδαία. Αν, βεβαίως, είσαι σε θέση να σεβαστείς τίποτα’ [Απευθυνόμενος στον μηνυτή Σ. Κούλογλου].
Πρόεδρος: Πάμε στο ‘πασπαρτού’ [Σ.Σ. blog με όνομα ‘paspartoy’]. Αφήνουμε τις πρώτες σελίδες … πάμε, πάμε προχωράμε.

Συνεχίζεται η ανάγνωση του εγγράφου υπ’ αρ. 217 με κείμενα σχετικά με μηνυτήρια αναφορά Κούλογλου και τίτλους όπως: ‘Κομμουνιστική πρόκληση στη χαβούζα του Κούλογλου: Ο Γιώργος και ο Μανώλης ήταν εγκληματίες’.

Διαβάζονται άρθρα του Μάστορα, άρθρα από το XYZ Contagion για την ταυτότητα και την ιστορία του Μάστορα στη ΧΑ, το πραγματικό του όνομα που είναι Μισιάκας όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Έθνους που επίσης διαβάζεται».

 

 

Κατά πάσα πιθανότητα, επρόκειτο για αυτά τα άρθρα:

# Σβάστικες και Ζιγκ-Χάιλ από τον «ιδεολογικό» καθοδηγητή και βασικό αρθρογράφο της ναζιστικής συμμορίας Γιώργο «Μάστορα», 20/05/2013

Σβάστικες και Ζιγκ-Χάιλ από τον “ιδεολογικό” καθοδηγητή και βασικό αρθρογράφο της ναζιστικής συμμορίας Γιώργο “Μάστορα”

# Ξένοι νεοναζί καλεσμένοι του Γκέμπελς της Χρυσής Αυγής Γιώργου Μάστορα (Μισιάκα): «Η συναγωγή θα γίνει ένα ωραίο δημόσιο αποχωρητήριο» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #01], 10/12/2013
https://xyzcontagion.com/2013/12/10/kryfa-01-mastoras-synagogi/

Στην ανασκόπηση της 102ης εβδομάδας από το Omnia TV, όπως μπορούμε να δούμε και στην εικόνα, ακούμε το Ypopto Mousi, γύρω στο 10.30′ του βίντεο:

Εκπομπή 'Η Δίκη της ΧΑ: 102η εβδομάδα': Δ' εκπομπή με Αναγνωστέα και εξέταση των εγγράφων 213-274: Στο 10.30: Αναφορά στο XYZ Contagion σχετικά με τον όμορφο Γιώργο Μισιάκα ή Μάστορα.

Εκπομπή ‘Η Δίκη της ΧΑ: 102η εβδομάδα’: Δ’ εκπομπή με Αναγνωστέα και εξέταση των εγγράφων 213-274: Στο 10.30: Αναφορά στο XYZ Contagion σχετικά με τον όμορφο Γιώργο Μισιάκα ή Μάστορα.

 

«Διαβάζονται άρθρα του Μάστορα, άρθρα από XYZ Contagion για την ταυτότητα και την ιστορία του Γιώργου Μάστορα στη ΧΑ, το πραγματικό του όνομα που είναι Μισιάκας».

 

 

Και συνεχίζει σχετικά με τη φωτογραφία του Μάστορα στην οποία φοράει μπλούζα με το σήμα των SA, δηλαδή των Ταγμάτων Εφόδου του Χίτλερ.

Ο υπάλληλος της Βουλής.

Ο υπάλληλος της Βουλής.

 

Remember Ναζήδες;
«Δούρειος Ιππος»;
Ασφαλώς και θυμάστε.

# Οι ανακρίτριες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής διαβάζουν XYZ Contagion (και ο Εισαγγελέας!)
https://xyzcontagion.com/anakritries-diabazoun-xyzcontagion/

[UPDATE ΤΕΛΟΣ]

 


[Απρίλιος 2014]

### Στο απογευματινό και στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης της Τρίτης 29/04/2014, στο καθημερινό καθιερωμένο ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στην υπόθεση της ΧΑ, ο δημοσιογράφος Ζώης Κακαβάς διάβασε εκτεταμένα αποσπάσματα από την επιστολή από το άρθρο:

# Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/27/anoixti-epistoli-patera-xa/

ενώ ταυτόχρονα έπεφταν κάρτες με τα λόγια του πατέρα, και εμφανίστηκαν και οι φωτογραφίες του άρθρου με τις σχετικές επεξηγήσεις.
Η αναφορά στο ιστολόγιο XYZ Contagion έγινε δυο φορές στη διάρκεια του 5λεπτου ρεπορτάζ


[Απρίλιος 2014]

### Την Τρίτη 29/04/2014, στην σελίδα 12 της Ελευθεροτυπίας, άρθρο από τον Νίκο Λακόπουλο με τίτλο “Η θρησκεία της Χρυσής Αυγής Η μυστική οργάνωση πίσω από το κόμμα”, στη σειρά “Φάκελος Οι Ναζί”, το 23ο Μέρος:
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=428019

Συμπεριλαμβάνει την (και βασίζεται στην) γνωστή επιστολή:

# Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/27/anoixti-epistoli-patera-xa/

Βρίσκεται σε αρχείο pdf, εδώ

2014-04-29-ΕΛΕΥΘ-ΣΕΛ-012 – Νίκος Λακόπουλος – Η Θρησκεία Της Χρυσής Αυγής Η Μυστική Οργάνωση Πίσω Από Το Κόμμα [Φάκελος Οι Ναζί 23ο Μέρος] – Η Επιστολή Στο XYZ Contagion – El12

 

Ελευθεροτυπία, 29/04/2014, σελίδα 12, Νίκος Λακόπουλος, Η θρησκεία της Χρυσής Αυγής Η μυστική οργάνωση πίσω από το κόμμα [Φάκελος Οι Ναζί 23ο Μέρος], Η επιστολή του πατέρα αποχωρήσαντος χρυσαβγίτη στο XYZ Contagion.

Ελευθεροτυπία, 29/04/2014, σελίδα 12, Νίκος Λακόπουλος, Η θρησκεία της Χρυσής Αυγής Η μυστική οργάνωση πίσω από το κόμμα [Φάκελος Οι Ναζί 23ο Μέρος], Η επιστολή του πατέρα αποχωρήσαντος χρυσαβγίτη στο XYZ Contagion.

# Επίσης, προτείνεται στο πρωτοσέλιδο, ως εξής “Φάκελος Ναζί – Ο άγνωστος θεός των χρυσαυγιτών – Η επιστολή του πατέρα ενός χρυσαυγίτη στο XYZ Contagion“:

 

Ελευθεροτυπία, Πρωτοσέλιδο Τρίτη 29/04/2014, Ο άγνωστος θεός των χρυσαυγιτών, Φάκελος Ναζί - Η επιστολή του πατέρα ενός χρυσαυγίτη στο XYZ Contagion

Ελευθεροτυπία, Πρωτοσέλιδο Τρίτη 29/04/2014, Ο άγνωστος θεός των χρυσαυγιτών, Φάκελος Ναζί – Η επιστολή του πατέρα ενός χρυσαυγίτη στο XYZ Contagion

 


 

### Και σε αγγλική μετάφραση από τον Damian Mac Con Uladh, στο Web EnetEnglish.gr της “Ελευθεροτυπίας”, 29/04/2014

EnetEnglish.gr, 14:09 Tuesday 29 April 2014

Father in warning to parents over Golden Dawn
Son became involved and later left the neonazi party, father says

Author: Damian Mac Con Uladh

«Describing himself as someone who always voted for the right, a father tells parents whose children are involved in Golden Dawn that it is never too late to get them off the ‘wrong path’.

A father whose son flirted with but later dropped out of Golden Dawn has addressed an open letter to parents whose children are involved in the neonazi party, appealing to them not to allow “paranoid, hate-filled, power-hungry maniacs” use their children “for their own destructive purposes and objectives”.

“I am a single pensioner and father of three children, who is greatly concerned for the future of this country and for the future of our children,” the unnamed father writes, in a lengthy message posted to the antifascist XYZcontagion blog».

 

http://www.enetenglish.gr/?i=news.en.politics&id=1890

Ελευθεροτυπία Web, 29/04/2014, Damian Mac Con Uladh, Greek father warns parents over Golden Dawn

Ελευθεροτυπία Web, 29/04/2014, Damian Mac Con Uladh, Greek father warns parents over Golden Dawn

 

Ευχαριστούμε πολύ, για την εξαιρετική απόδοση -και του ύφους!!!

 


[Απρίλιος 2014]

### Στην Εφημερίδα των Συντακτών, Κυριακή 27/04/2014, “Ανοιχτή επιστολή του πατέρα ενός χρυσαυγίτη”

http://www.efsyn.gr/?p=193019

Γράφει η ΕφΣυν:

«Επιστολή, που δημοσιεύτηκε και σαν σχόλιο στο άρθρο «Χρυσή Αυγή: Η κρυφή ιεραρχία, η πραγματική ηγεσία, το “χρίσμα” για τα μυημένα μέλη και οι δοκιμασίες πριν τις τελετές μύησης (επιθέσεις σε ανύποπτους “εχθρούς της ράτσας”)», δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα xyzcontagion.wordpress.com».

Εφημερίδα των Συντακτών, Κυριακή 27/04/2014, Ανοιχτή επιστολή του πατέρα ενός χρυσαυγίτη

Εφημερίδα των Συντακτών, Κυριακή 27/04/2014, Ανοιχτή επιστολή του πατέρα ενός χρυσαυγίτη

 

# Και από το TVXS.gr:

Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη | TVXS – TV Χωρίς Σύνορα
http://tvxs.gr/news/blogarontas/anoixti-epistoli-apo-ton-patera-enos-egkairos-apoxorisanta-xrysaygiti

 


[Μάρτιος 2014]

### Ο θόρυβος με το (ανύπαρκτο) “μυστήριο” με τη φωτογραφία του Αρη Βελουχιώτη

Την Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 δημοσιεύτηκε το άρθρο μας με τίτλο “Μετά 69 χρόνια, η μοναδική ανφάς χαμένη φωτογραφία με το κομμένο κεφάλι του Αρη Βελουχιώτη από τον φανοστάτη της πλατείας στα Τρίκαλα + Βιβλιογραφία”.
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/02/17/

[Σ.Σ.: Λόγω τεχνικού λάθους στο URL φαίνεται σαν ημερομηνία δημοσίευσης η 17η Φεβρουαρίου 2014, αλλά αυτό δεν ισχύει].
Η ανταπόκριση των επισκεπτών του διαδικτύου και η αναγνώριση της αξίας αυτού του μοναδικού ντοκουμέντου ιστορικής-ταξικής μνήμης ήταν άμεση και τεράστια. Μέσα στην πρώτη μέρα, οι επισκέψεις εκτινάχτηκαν στο τριπλάσιο του προηγούμενου ρεκόρ επισκεψιμότητας του ιστολογίου, ενώ μέσα σε 48 ώρες το άρθρο είχε ήδη περάσει στη Νο 2 θέση αναγνωσιμότητας, στο σύνολο των 300 περίπου αναρτήσεων μας, ξεπερνώντας όλα τα προηγούμενα άρθρα -πολλά εκ των οποίων έχουν αναρτηθεί πριν 2 ή 3 χρόνια, πίσω μόνο από το πιο πολυδιαβασμένο βιογραφικό με τις επωμίδες και τα εκρηκτικά του Μιχαλολιάκου (“Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4“)

Το feedback που δεχτήκαμε (σχόλια, μηνύματα, επιστολές, κοινοποιήσεις σε κοινωνικά δίκτυα κ.λπ) ήταν επίσης εντυπωσιακό σε όγκο και σε ποιότητα, ενώ το άρθρο αναδημοσιεύτηκε από κάποιους ιστότοπους και ιστολόγια, χωρίς κανείς να αμφισβητήσει τη γνησιότητά του (για κάποιες αναδημοσιεύσεις, κλικ εδώ, σχόλιο #5)

Ωσπου την Πέμπτη 20/03/2014, είδαμε στο ‘Εθνος‘ ένα δισέλιδο άρθρο για την φωτογραφία και τον Βελουχιώτη, με την υπογραφή του κ. Θοδωρή Ρουμπάνη, που, πραγματικά, πολύ τον εκτιμούμε και τον συμπαθούμε πολύ, ειδικά για τη δουλειά τώρα τελευταία με τη ναζιστική συμμορία, τα δυο βιβλία μαζί με τον Τάκη Κατσιμάρδο και πολλές άλλες δουλειές του.

Είχε τίτλο “ΕΞΗΝΤΑ ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ – Μυστήριο με φωτογραφία του Αρη Βελουχιώτη”.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63980435

Και ξεκινούσε έτσι:

«Σάλο έχει προκαλέσει η ανάρτηση στο Διαδίκτυο φωτογραφίας που από το blog «XYZ Contagion» υποστηρίζεται ότι παρουσιάζει το κομμένο κεφάλι του Αρη Βελουχιώτη. Ερχεται στο φως 69 χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ.

Μυστήριο με φωτογραφία του Αρη Βελουχιώτη

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20140320/low/newego_LARGE_t_420_54324718.JPG

Οι διαχειριστές του ιστότοπου, Κλέων Ιωαννίδης και Βασιλική Μετατρούλου, υποστηρίζουν πως είναι η μοναδική καταπρόσωπο εικόνα που αποτυπώθηκε από τον φανοστάτη της πλατείας των Τρικάλων, εκεί όπου οι διώκτες του έστησαν το “τρόπαιό” τους. Θεωρούν ότι η συγκεκριμένη απεικόνιση δεν υπάρχει στην πλούσια βιβλιογραφία για την Εθνική Αντίσταση, τον πρωταγωνιστή της και τις δραματικές τελευταίες ώρες του. Βεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει ούτε στα βιβλία, ούτε στα ντοκιμαντέρ, ούτε στα εικονογραφημένα αφιερώματα.

Το μόνο γνωστό είναι -και αναφέρεται στην ανάρτηση- πως μεταξύ 18 και 20 Ιουνίου 1945 στάλθηκε στην εφημερίδα “Ακρόπολις” από τον ανταποκριτή της με σκοπό να δημοσιευτεί. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργήθηκε αναστάτωση. Ποικίλες και αντιφατικές εκτιμήσεις διατυπώνονται από τους χρήστες του Ιντερνετ.

Ενστάσεις
Λόγω ακριβώς του δικαιολογημένου ενδιαφέροντος το «Εθνος» δημοσιεύει τη φωτογραφία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υιοθετεί το ντοκουμέντο ως γνήσιο και αδιαφιλονίκητο. Αλλωστε, άνθρωποι οι οποίοι έχουν ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα διατυπώνουν ενστάσεις. Θεωρούν εξαιρετικά αμφίβολο να υπάρχει τέτοιο ιστορικό τεκμήριο το οποίο παρέμενε στα αζήτητα σχεδόν επτά δεκαετίες».

Εθνος, 20/03/2014, σελ. 16, Θοδωρής Ρουμπάνης, Μυστήριο με φωτογραφία του Αρη Βελουχιώτη

Εθνος, 20/03/2014, σελ. 16, Θοδωρής Ρουμπάνης, Μυστήριο με φωτογραφία του Αρη Βελουχιώτη

 

Το πρώτο πράγμα που μας έκανε εντύπωση ήταν η έκταση του άρθρου: Το “Εθνος” αφιέρωσε ένα ολόκληρο δισέλιδο (!!!) απ’ άκρη σ’ άκρη για να μιλήσει για τη φωτογραφία και για τον Αρη.
Αν ήταν απλά μια … φάρσα, το λογικό θα ήταν ν’ αφιερώσουν το πολύ-πολύ ένα μονόστηλο (και εάν) και να το ξεπετάξουν στα γρήγορα. Ετσι κάνουν οι εφημερίδες σε τέτοιες περιπτώσεις.
Το δισέλιδο, και μάλιστα μπροστά-μπροστά και πριν από άλλες ειδήσεις της κατηγορίας “Κοινωνία”, συν το γεγονός πως το θέμα βρήκε θέση στην παρουσίαση των προτεινόμενων highlight, (ξέρετε στη 2η σελίδα εκεί που παρουσιάζονται επιγραμματικά οι προτάσεις με τα καλύτερα ρεπορτάζ), όλα αυτά συνηγορούν στο ότι μάλλον σοβαρά το αντιμετώπισαν το όλο ζήτημα, παρά σαν μια τυχαία … φάρσα.

Εθνος, 20/03/2014. Η δεύτερη σελίδα με τα highlights της ημέρας. Σάλος στο διαδίκτυο. Για τον Αρη. Πρόλογος στο κύριο δισέλιδο άρθρο του Θοδωρή Ρουμπάνη, 'Τα άγνωστα ντοκουμέντα από το τέλος του Αρη'.

Εθνος, 20/03/2014. Η δεύτερη σελίδα με τα highlights της ημέρας. Σάλος στο διαδίκτυο. Για τον Αρη. Πρόλογος στο κύριο δισέλιδο άρθρο του Θοδωρή Ρουμπάνη, ‘Τα άγνωστα ντοκουμέντα από το τέλος του Αρη’.

 

Και το τμήμα της φωτογραφίας με το κεφάλι έπιανε μισή σελίδα (κατακόρυφα), δηλαδή τη μισή αριστερά σελίδα, από πάνω μέχρι κάτω (ΟΚ, αυτό μπορεί να έγινε για να ξεπεράσουν τον σκόπελο του υδατογραφήματος, κατανοητόν).

Πρώτη φορά είδαμε σε εφημερίδα φωτογραφία που να πιάνει μισή ολόκληρη σελίδα, σε εξωφρενικές διαστάσεις 32×12 cm (!!!)
Δείτε την τεράστια επιμελώς κομμένη φωτογραφία, π.χ. εδώ:
http://www.enikos.gr/data/photos/77c15cebcb5901fe9a77ab529302e7e1.JPG

από το άρθρο στο Enikos.gr.

Εθνος, 20/03/2014, σελ. 17, Θοδωρής Ρουμπάνης, Μυστήριο με φωτογραφία του Αρη Βελουχιώτη

Εθνος, 20/03/2014, σελ. 17, Θοδωρής Ρουμπάνης, Μυστήριο με φωτογραφία του Αρη Βελουχιώτη

 

Φαίνεται, λοιπόν, ότι το άρθρο γράφτηκε (ή είχε ξεκινήσει να γράφεται) με το σκεπτικό πως η φωτογραφία είναι αυθεντική. Αλλιώς δεν εξηγείται η έκτασή του. Αλλά, ίσως, τελευταία στιγμή, να εμφανίστηκε και μια μικρή αμφιβολία (τύπου «κι αν μία στο εκατομμύριο δεν είναι γνήσια;;; -γιατί δεν την ξέρει κανείς άλλος αυτή τη φωτογραφία;;; -πως έχει ξεφύγει από τόσους και τόσους γνώστες και ειδικούς» κ.λπ. κ.λπ.). Κι έτσι, λογικά, δημοσιεύτηκε ολόκληρο το δισέλιδο, που 100% γράφτηκε με γνώμονα την γνησιότητα της φωτογραφίας -απλά, μπήκε και η ένσταση, για να είμεθα καλυμμένοι εάν και εφόσον.

Από εκεί και μετά, με την αντιγραφή του ιντριγκαδόρικου θέματος σε κάθε γωνιά του διαδικτύου, το ζήτημα (και οι ενστάσεις) κυριάρχησαν σε μεγάλο βαθμό και επί μακρόν σε όλα ανεξαιρέτως τα ειδησεογραφικά portal και ΜΜΕ -όλα εκτός από ένα.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι εμείς γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή ότι η γνήσια φωτογραφία είχε τελικά δημοσιευτεί στην Ακρόπολη της 21/06/1945, αλλά χωρίς να έχουμε δει το πρωτοσέλιδο ιδίοις όμμασι, προτιμήσαμε τη διατύπωση «με σκοπό να δημοσιευτεί», που ισχύει σε όλα τα ενδεχόμενα. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να ανατρέξουμε στο ίδιο το σώμα της εφημερίδας για να κάνουμε επιτόπου αυτοψία, παρότι προσπαθήσαμε (αλλά δεν χρειαζόταν κιόλας, από τη στιγμή που βρισκόταν σε ένα φάκελο μαζί με άλλα “σκουπίδια” -ή αν πρέπει να το πούμε πιο εξεζητημένα, “από τα κατάλοιπα”- με προέλευση τα γραφεία της “Ακρόπολη”, δηλαδή χαρτιά και πράγματα και φωτογραφίες μαζί με πολύ άλλο υλικό σε έναν φάκελο, που -δεν ξέρουμε, υποθέτουμε- δεν τους χρειάζονταν, και που κάποια στιγμή, αυτό ο φάκελος πετάχτηκε ή μπήκε στην άκρη ή παράπεσε ή φυλάχτηκε, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς, και από ένα γύρισμα της τύχης, εμφανίστηκε μόλις τώρα μέσα σε κάποια αποθήκη και βρέθηκε στα χέρια μας). Κοιτάξαμε σε πάνω από 15 τόμους με σειρές 15 διαφορετικών εφημερίδων στις βιβλιοθήκες της Θεσσαλονίκης -δυστυχώς, η παλαιότερη μεταπολεμική “Ακρόπολη” που βρήκαμε ήταν του 1959. Απευθυνθήκαμε και σε αντίστοιχες της Αθήνας, για να εντοπίσουμε φύλλα του τέλους Ιουνίου 1945, αλλά η απάντηση ήταν “από το 1945, μόνο σκόρπια φύλλα”.

Η φωτογραφία είναι αυθεντική. Το χάρτινο ντοσιέ μέσα στην οποία βρισκόταν, όπως είπαμε, προερχόταν από τα γραφεία της “Ακρόπολης” (υπάρχει κι άλλο πολύ υλικό μέσα), χωρίς αμφιβολία.

Αλλά κι όποιος έχει μάτια βλέπει. Να σημειώσουμε ένα στοιχείο μόνο, που σχολιάστηκε εκτενώς στο διαδίκτυο:

Η γραμμή της τριχοφυίας από την άκρη του μετώπου μέχρι τον κρόταφο και δίπλα στ’ αυτιά, κι από εκεί μέχρι την άκρη του στόματος (μουστάκι) και το σαγόνι (μούσι) είναι χαρακτηριστική κι αν συγκριθεί με τις άλλες δυο γνωστές φωτογραφίες από εκείνη τη μέρα, ταιριάζουν ακριβώς 100%.

Χώρια τα χαρακτηριστικά του προσώπου, δηλαδή.

Κατά σύμπτωση, την ίδια μέρα που δημοσιευόταν το άρθρο με τις ενστάσεις του “Εθνους”, καταφέραμε, τελικά, και εντοπίσαμε το φύλλο της 21/06/1945 της “Ακρόπολης” και το πιάσαμε στα χέρια μας

[ΕΔΩ Χώρος για πρωτοσέλιδο Ακρόπολης 21/06/1945]

Στη συνέχεια, γράψαμε μια απάντηση και την προωθήσαμε στους υπεύθυνους του “Εθνους”.

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους υπεύθυνους της εφημερίδας “Εθνος” και τον κ. Θοδωρή Ρουμπάνη ότι μόλις σήμερα, τελικά έφτασε στα χέρια μας το φύλλο της “Ακρόπολης” της 21/06/1945, όπου μαζί με την ανταπόκριση ενός δημοσιογράφου (“απεσταλμένου”) Ε. Θωμόπουλου (“Διατί ο Δράκος προέβη εις τον αποκεφαλισμόν του αρχηγού του”), υπάρχει και η συγκεκριμένη φωτογραφία, μαζί με άλλες δύο, μία του Δράκου και εκείνη τη γνωστή με τα δυο κεφάλια και τον κόσμο από κάτω. Να σημειώσουμε εδώ, ότι αυτό το γεγονός (πως τελικά δημοσιεύτηκε) το γνωρίζαμε, αλλά δεν το είχαμε διασταυρώσει εκείνη την στιγμή που γράφαμε το άρθρο μας, γι αυτό και προτιμήσαμε τη διατύπωση:

«Γνωρίζουμε ότι είχε σταλεί γύρω στις 18-20 Ιουνίου 1945 στην εφημερίδα “Ακρόπολη” από τον ανταποκριτή της, με σκοπό να δημοσιευτεί».

Απάντηση από το XYZ Contagion στις πιθανές ενστάσεις για την γνησιότητα της φωτογραφίας. Εθνος, 23/03/2014, στο άρθρο του Θοδωρή Ρουμπάνη με τίτλο 'Τα άγνωστα ντοκουμέντα από το τέλος του Αρη'

Απάντηση από το XYZ Contagion στις πιθανές ενστάσεις για την γνησιότητα της φωτογραφίας. Εθνος, 23/03/2014, στο άρθρο του Θοδωρή Ρουμπάνη με τίτλο ‘Τα άγνωστα ντοκουμέντα από το τέλος του Αρη’

 

Επίσης, θα πρέπει να σημειώσουμε πως η ποιότητα στην αυθεντική εκτύπωση του φύλλου της “Ακρόπολης” είναι πολύ χαμηλή, σε σχέση με την ποιότητα της φωτογραφίας που δημοσιεύσαμε εμείς, που είναι πολύ καθαρότερη, κι αυτό διότι η “δική” μας φωτογραφία προέρχεται από ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ και ΔΕΝ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ στις λεπτομέρειες με εκείνη από την Ακρόπολη (Προσοχή εδώ: Λέμε “στις λεπτομέρειες” και όχι στο ίδιο το κεφάλι, που είναι 100% όμοιο). Μαζί φαίνεται η πινακίδα που είχαν κρεμάσει στο δοκάρι, όπου διαβάζουμε (η ορθογραφία διατηρείται):

– ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ Ο Αρχηδίμιος του Ελληνικού Λαού

Τώρα, που έχουμε ολόκληρη τη σελίδα στα χέρια μας, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον -σωστά;;;»

Θέλουμε να υπογραμμίσουμε εδώ, ότι από όλα τα πόρταλ (Πρώτο Θέμα, Enikos.gr, NewsIt, NewsBeast, Iefimerida, StarTV, Παραπολιτικά, Μηχανή του Χρόνου, Το Χωνί, Makeleio.gr, DefenceNet.gr, CrashOnline.gr, Tlife.gr, BankWars.gr, Yahoo News, News247, Gazzetta.gr, PatrasTimes, Newpost.gr κ.λπ. κ.λπ και πόσα άλλα ακόμα, όλα ανυπόληπτα και εμπορικά) που αναδημοσίευσαν τις ενστάσεις του κ. Ρουμπάνη του Εθνους, μόνο το TVXS.gr ήταν εκείνο που δεν κράτησε τέτοιου είδους επιφυλάξεις και πίστεψε το λόγο μας, ότι είναι αυθεντική, και ότι με ένα τέτοιας ιστορικής/ταξικής σημασίας ιστορικό ζήτημα, εμείς δεν θα παίζαμε ποτέ.

Οι άλλοι όλοι, ας μας επιτραπεί εδώ, μάλλον ψιλοεκτέθηκαν, όταν οι αντιδράσεις τους κυμαίνονταν από:

– «Ενστάσεις: Λόγω ακριβώς του δικαιολογημένου ενδιαφέροντος το «Εθνος» δημοσιεύει τη φωτογραφία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υιοθετεί το ντοκουμέντο ως γνήσιο και αδιαφιλονίκητο. Αλλωστε, άνθρωποι οι οποίοι έχουν ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα διατυπώνουν ενστάσεις. Θεωρούν εξαιρετικά αμφίβολο να υπάρχει τέτοιο ιστορικό τεκμήριο το οποίο παρέμενε στα αζήτητα σχεδόν επτά δεκαετίες».

… έως και κάποιους που μίλησαν για … “μακάβρια φάρσα” (!!!).

Να πούμε … ψέματα ότι … στεναχωρηθήκαμε που όλοι οι παραπάνω εκτέθηκαν;;;
Οχι, βέβαια, -αντιθέτως, το απολαύσαμε.

Πάντως, ομολογούμε, όλοι τους είχαν μεγάλη φαντασία στους τίτλους που έβαλαν.
Διαλέξαμε μερικούς, βρίσκονται στο σχόλιο #12.

## ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ – Μυστήριο με φωτογραφία του κομμένου κεφαλιού του Άρη Βελουχιώτη – Η φωτογραφία έχει προκαλέσει σάλο στο διαδίκτυο, ενώ είναι άγνωστο αν πρόκειται για ντοκουμέντο ή φάρσα
http://www.protothema.gr/greece/article/363242/mustirio-me-fotografia-tou-kommenou-kefaliou-tou-ari-velouhioti/

## enikos.gr – Κοινωνία: Μυστήριο με “φωτογραφία” του Άρη Βελουχιώτη
http://www.enikos.gr/society/221977,Mysthrio_me_fwtografia_toy_Arh_Beloyxi.html

## NEWS247 – Μυστήριο με τη φωτογραφία του αποκεφαλισμένου Άρη Βελουχιώτη
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/mysthrio_me_th_fwtografia_toy_apokefalismenoy_arh_veloyxiwth.2698577.html

## NewsIt.gr – Η φωτογραφία μυστήριο του Άρη Βελουχιώτη που σαρώνει το διαδίκτυο | Ελλάδα
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=278097&catid=3

## Newsbeast.gr – Μυστήριο με τη φωτογραφία του κομμένου κεφαλιού του Άρη Βελουχιώτη
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/657029/mustirio-me-ti-fotografia-tou-kommenou-kefaliou-tou-ari-velouhioti/

## Star – Σάλος με φωτογραφία στο διαδίκτυο: Είναι αυτό το κομμένο κεφάλι του Άρη Βελουχιώτη;
http://www.star.gr/Pages/Ellada_Kosmos.aspx?art=219952&artTitle=salos_me_fotografia_sto_diadiktyo_einai_afto_to_kommeno_kefali_tou_ari_velouchioti

## Iefimerida.gr – Θρίλερ με φωτογραφία που φέρεται να δείχνει το κομμένο κεφάλι του Αρη Βελουχιώτη [εικόνες] | Ειδήσεις και νέα με άποψη
http://www.iefimerida.gr/news/147829/

## ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ – Μυστήριο με φωτογραφία του Άρη Βελουχιώτη
http://www.topontiki.gr/article/70263/Mustirio-me-fotografia-tou-Ari-Belouxioti

## parapolitika.gr – Μυστήριο με φωτογραφία του κομμένου κεφαλιού του Άρη Βελουχιώτη
http://www.parapolitika.gr/parapolitikablog/

## Makeleio.gr Το Site των Μεγάλων αποκαλύψεων – Mυστήριο με “φωτογραφία” του Άρη Βελουχιώτη
http://www.makeleio.gr/?p=72799

## Το ΧΩΝΙ – Μυστήριο με τη φωτογραφία του αποκεφαλισμένου Άρη Βελουχιώτη
http://www.toxwni.gr/ellada/item/14597-mystirio-me-ti-fotografia-tou-apokefalismenou-ari-velouxioti

## Bank Wars – Μυστήριο με φωτογραφία του Αρη Βελουχιώτη στην κρεμάλα
http://www.bankwars.gr/?p=196263

## PatrasTimes.gr – Μυστήριο με φωτογραφία του Αρη Βελουχιώτη (ΦΩΤΟ)
http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=58726

## Gazzetta.gr – Σάλος με φωτογραφία του Άρη Βελουχιώτη
http://www.gazzetta.gr/plus/article/597663/salos-me-fotografia-toy-ari-veloyhioti

## ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ – Άρης Βελουχιώτης. Αληθινή ή ψεύτικη η φωτογραφία με το κομμένο κεφάλι;;;
http://www.mixanitouxronou.gr/aris-velouchiotis-alithini-pseftiki-fotografia-kommeno-kefali/

## DefenceNet.gr – Στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν το κομμένο κεφάλι του Α.Βελουχιώτη (εικόνες)
http://www.defencenet.gr/defence/item/

## CrashOnline.gr – Η «φωτογραφία μυστήριο » του νεκρού Άρη Βελουχιώτη – Η Online εκδοχή του περιοδικού CRASH!
http://crashonline.gr/

## Tlife.gr – Η φωτογραφία μυστήριο του Άρη Βελουχιώτη που σαρώνει το διαδίκτυο
http://www.tlife.gr/Article/news-velouxiotis/0-9-59570.html

## Newpost.gr – Μυστήριο με «φωτογραφία» του Άρη Βελουχιώτη
http://newpost.gr/post/334635/mysthrio-me-fwtografia-toy-arh-beloyxiwth

## Yahoo Ειδήσεις Ελλάδα – Η φωτογραφία μυστήριο του Άρη Βελουχιώτη που σαρώνει το διαδίκτυο
http://gr.news.yahoo.com/093200459/

## Yahoo Ειδήσεις Ελλάδα – Θρίλερ με φωτογραφία που φέρεται να δείχνει το κομμένο κεφάλι του Αρη Βελουχιώτη [εικόνες]
http://gr.news.yahoo.com/131017807/

## Yahoo Celebrity Ελλάδας – Μυστήριο με φωτογραφία του κομμένου κεφαλιού του Άρη Βελουχιώτη
http://gr.celebrity.yahoo.com/news/095718597/

## Gossip-tv.gr – Σαρώνει στο διαδίκτυο η φωτογραφία που απεικονίζει τον Άρη Βελουχιώτη!!!
http://www.gossip-tv.gr/inside-stories/story/309681/saronei-sto-diadiktyo-i-fotografia-poy-apeikonizei-ton-ari-veloyhioti


 

Την Κυριακή 23/03/2014, το ‘Εθνος‘ και ο κ. Ρουμπάνης επανέρχεται στο θέμα. Αφορμή ήταν μια μαρτυρία του Ζαχαρία Π., που έφερε στο φως ο Ιάσονας Χανδρινός, μαζί με μία ακόμη φωτογραφία από εκείνη τη μέρα. Είχε τίτλο “ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ – Τα άγνωστα ντοκουμέντα από το τέλος του Αρη

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63981617#

Εθνος, 23/03/2014. Θοδωρής Ρουμπάνης, Τα άγνωστα ντοκουμέντα από το τέλος του Αρη. Σε πλαίσιο η απάντηση από το XYZ Contagion για τη γνησιότητα της φωτογραφίας.

Εθνος, 23/03/2014. Θοδωρής Ρουμπάνης, Τα άγνωστα ντοκουμέντα από το τέλος του Αρη. Σε πλαίσιο η απάντηση από το XYZ Contagion για τη γνησιότητα της φωτογραφίας.

 

Φαίνεται, σύμφωνα με το άρθρο του “Εθνους”, το κεφάλι του Τζαβέλλα, αν και ο φωτογράφος μάλλον στόχευε στα πρόσωπα και στις αντιδράσεις του πλήθους, γι’ αυτό και δεν στόχευσε στο κεφάλι, πάνω δεξιά, πίσω από το κεφαλαίο σίγμα, όπου διακρίνεται μια τούφα από τρίχες, ίσως να είναι μαλλιά, ίσως να είναι μούσια, ίσως να είναι το κεφάλι του Τζαβέλλα, ίσως να είναι το κεφάλι του Βελουχιώτη, αν η γωνία λήψης ήταν από την απέναντι πλευρά. Επίσης, υπάρχει μια φωτογραφία που λέει ότι απεικονίζει τον Κόζιακα, αλλά στην παραγμτικότητα δείχνει τον Θωμά Πάλλα.

Στο άρθρο, αφήνεται να εννοηθεί ότι η φωτογραφία που εμείς είχαμε δημοσιεύσει και την οποία αμφιβητούσε το “Εθνος” στις 20/03/2014, τώρα είναι γνήσια, και ως τέτοια υιοθετείται από την εφημερίδα και τον κ. Ρουμπάνη, αλλά υπάρχει και σε ξεχωριστό πλαίσιο η απάντηση-σχόλιο που είχαμε στείλει για το άρθρο της 20/03/2014

Διαβάζουμε:

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ – Τα άγνωστα ντοκουμέντα από το τέλος του Αρη

Η αποκοπή των κεφαλών από τις σορούς των ανταρτών, η έκθεσή τους στην κοινή θέα και τα κανιβαλικά πανηγύρια γύρω από τα μακάβρια τρόπαια ήταν μια συνήθης πρακτική για τις παρακρατικές συμμορίες της μεταβαρκιζιανής περιόδου και του εμφυλίου πολέμου.

Οι ανατριχιαστικές φωτογραφίες δημοσιεύονταν στις εφημερίδες της εποχής και αποτελούσαν τμήμα της άγριας εκστρατείας για την κατατρομοκράτηση του πληθυσμού.

Ετσι έγινε και με τον Αρη Βελουχιώτη. Φωτογραφίες με το κομμένο κεφάλι του, κρεμασμένο στον φανοστάτη της πλατείας Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα τον Ιούνιο του 1945 δημοσιεύτηκαν στον Τύπο του καιρού εκείνου. Μια άγνωστη φωτογραφία από τη μακάβρια έκθεση των Τρικάλων παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής». Κάτω από τον στύλο στέκονται βλοσυροί, με το δέος αποτυπωμένο στα πρόσωπά τους, άνθρωποι αποσβολωμένοι από το αποτρόπαιο θέαμα που παρουσιάζουν τα κρεμασμένα κεφάλια. Είναι του Τζαβέλα σ’ αυτό το στιγμιότυπο. Δεν διακρίνεται του Βελουχιώτη που αιωρείται ακριβώς δίπλα.

Πρόκειται για ιστορικό ντοκουμέντο από το αρχείο του ιστορικού Ιάσονα Χανδρινού. Δημοσιεύεται για πρώτη φορά, όπως έγινε και με τη μοναδική καταπρόσωπο εικόνα του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ μετά το τραγικό τέλος του την Παρασκευή 15 Ιουνίου 1945 ψηλά στα Τζουμέρκα, λίγο έξω από τη Μεσούντα, κοντά στον ποταμό Αχελώο (δημοσιεύτηκε στο XYZ Contagion).

Και σε ξεχωριστό πλαίσιο, τμήμα της απάντησής μας:

Απάντηση από το XYZ Contagion στις πιθανές ενστάσεις για την γνησιότητα της φωτογραφίας. Εθνος, 23/03/2014, στο άρθρο του Θοδωρή Ρουμπάνη με τίτλο 'Τα άγνωστα ντοκουμέντα από το τέλος του Αρη'

Απάντηση από το XYZ Contagion στις πιθανές ενστάσεις για την γνησιότητα της φωτογραφίας. Εθνος, 23/03/2014, στο άρθρο του Θοδωρή Ρουμπάνη με τίτλο ‘Τα άγνωστα ντοκουμέντα από το τέλος του Αρη’

 

«Αμεση ήταν η ανταπόκριση του μπλογκ XYZ Contagion στο δημοσίευμα του «Εθνους» που παρουσίασε την άγνωστη φωτογραφία με το αποκομμένο κεφάλι του Αρη Βελουχιώτη. Αναφέρουν:

‘Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους υπεύθυνους της εφημερίδας «Εθνος» και τον κ. Θοδωρή Ρουμπάνη ότι μόλις σήμερα, τελικά έφτασε στα χέρια μας το φύλλο της «Ακρόπολης» της 21/6/1945, όπου μαζί με την ανταπόκριση ενός δημοσιογράφου Ε. Θωμόπουλου («Διατί ο Δράκος προέβη εις τον αποκεφαλισμόν του αρχηγού του»), υπάρχει και η συγκεκριμένη φωτογραφία, μαζί με άλλες δύο. Να σημειώσουμε εδώ ότι αυτό το γεγονός (πως τελικά δημοσιεύτηκε) το γνωρίζαμε, αλλά δεν το είχαμε διασταυρώσει εκείνη τη στιγμή που γράφαμε το άρθρο μας, γι’ αυτό και προτιμήσαμε τη διατύπωση: Γνωρίζουμε ότι είχε σταλεί γύρω στις 18-20 Ιουνίου 1945 στην εφημερίδα «Ακρόπολη» από τον ανταποκριτή της, με σκοπό να δημοσιευτεί. Τώρα που έχουμε ολόκληρη τη σελίδα στα χέρια μας, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον – σωστά;;;’»


 

Το Σάββατο 29/03/2014, την σκυτάλη πήραν η εφημερίδα ‘Τα Νέα‘ και ο συντάκτης της κ. Δημήτρης Μανιάτης. Το δισέλιδο άρθρο είχε τίτλο “Το μυστήριο με το κομμένο κεφάλι του Αρη – Οι τελευταίες ώρες του αρχικαπετάνιου του ΕΛΑΣ ήρθαν ξανά στο προσκήνιο με αφορμή δύο φωτογραφίες και μία άγνωστη μαρτυρία”, και υπάρχει εδώ (αλλά το μισό άρθρο είναι κλειδωμένο):

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5102646/to-mysthrio-me-to-kommeno-kefali-toy-arh/

Στο άρθρο περιέχονται δηλώσεις του κ. Διονύση Χαριτόπουλου («Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν είναι αυθεντικές. Αυτό δεν αμφισβητείται»), αλλά από κει και πέρα, για όλα τα υπόλοιπα, κατά τη γνώμη μας, το άρθρο αυτό δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο λόγο ύπαρξης, από τη στιγμή που δεν παρουσίαζε κανένα νέο στοιχείο για την ιστορία του Αρη Βελουχιώτη. Σαν υποψία, πρέπει να γράφτηκε για να εκμεταλλευτεί το θόρυβο της συζήτησης των προηγουμένων ημερών. Συμπεριλαμβάνει τη μαρτυρία του Ζαχαρία Π. που έφερε στο φως ο Ι. Χανδρινός την Κυριακή 23/03/2014 στο “Εθνος”, κάνει λόγο για τη φωτογραφία με την τούφα από το κεφάλι του Τζαβέλλα (που όμως δεν τυπώνεται λόγω ίσως του copyright του “Εθνους”), ενώ σε τρία διαφορετικά σημεία αναφέρεται και στο XYZ Contagion, με έναν πολύ μπερδεμένο τρόπο. Ο αναγνώστης δεν μπορεί να καταλάβει τα πολύ άστοχα ελληνικά, για να δει επιτέλους ποια ακριβώς ήταν τα “νέα στοιχεία” που υπαγόρευσαν την συγγραφή του άρθρου, εκτός από τις δηλώσεις του κ. Διονύση Χαριτόπουλου.

Εκτενή αποσπάσματα αναδημοσιεύει το Enikos.gr, μαζί με σκαναρισμένες τις δύο σελίδες

enikos.gr – Κοινωνία: Το μυστήριο με το κομμένο κεφάλι του Άρη
http://www.enikos.gr/society/224177,To_mysthrio_me_to_kommeno_kefali_toy_Arh.html

# Η πρώτη παράγραφος:

«Φωτογραφίες και μία άγνωστη μαρτυρία ήρθαν να φωτίσουν αυτές τις ημέρες τις τελευταίες ώρες του Άρη Βελουχιώτη: Η μαρτυρία ενός διώκτη του πρωτοκαπετάνιου του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (ΕΛΑΣ) και δύο φωτογραφίες.
Τα νέα τεκμήρια έφερε στο φως ο ιστορικός Ιάσονας Χανδρινός και η μία φωτογραφία απεικονίζει τα κομμμένα κεφάλια του Άρη και του συντρόφου του Τζαβέλλα σε φανοστάτη των Τρικάλων και μαζεμένο πλήθος, ενώ η δεύτερη (που δημοσιεύθηκε και στον ιστότοπο ιστορικής καταγραφής και έρευνας ΧΥΖ Contagion) παρουσιάζει ανφάς το φρικτό θέαμα τον Ιούνιο του 1945»

# Σε άλλο σημείο:

«[…] Η δεύτερη φωτογραφία (που δημοσιεύθηκε και στον ιστότοπο ΧΥΖ Contagion) παρουσιάζει ανφάς το φρικτό θέαμα».

# Και στην απέναντι σελίδα, κάτω από την επίμαχη φωτογραφία:

«Η φωτογραφία είναι από το αρχείο του ιστότοπου XYZ Contagion και η δημοσίευσή της ανακίνησε το θέμα του αποκεφαλισμού στον Τύπο και την κοινότητα των ιστορικών. Το κομμένο κεφάλι του Αρη Βελουχιώτη, ενώ διακρίνεται και το οριζόντιο δοκάρι του φανοστάτη».

# Μέσα στο κείμενο, στην συνέντευξη του Διονύση Χαριτόπουλου, αναφέρεται δύο φορές ότι «δεν αμφισβητείται»:

«Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν είναι αυθεντικές. Αυτό δεν αμφισβητείται».

Τα Νέα, 29-03-2014, σελ. 042, Δημήτρης Μανιάτης, Το μυστήριο με το κομμένο κεφάλι του Αρη Οι τελευταίες ώρες του αρχικαπετάνιου του ΕΛΑΣ ήρθαν ξανά στο προσκήνιο με αφορμή δύο φωτογραφίες και μία άγνωστη μαρτυρία

Τα Νέα, 29-03-2014, σελ. 042, Δημήτρης Μανιάτης, Το μυστήριο με το κομμένο κεφάλι του Αρη Οι τελευταίες ώρες του αρχικαπετάνιου του ΕΛΑΣ ήρθαν ξανά στο προσκήνιο με αφορμή δύο φωτογραφίες και μία άγνωστη μαρτυρία

 

Από κει και μετά, εκατοντάδες αναδημοσιεύσεις σε πολλούς και γνωστούς ιστότοπους.

Η παρατήρηση που κάναμε για το κείμενο του κ. Μανιάτη ήταν η εξής: Τρεις αναφορές υπάρχουν στο XYZ Contagion, αλλά ούτε μία δεν αποδίδει την πραγματικότητα και τα γεγονότα. Μάλλον προείχε η εκμετάλλευση του θέματος και το μπάζωμα της ύλης με κάτι hot (που λένε) που συζητιόταν και δεν έπρεπε να χαθεί η ευκαιρία

Τα Νέα, 29-03-2014, σελ. 043, Δημήτρης Μανιάτης, Το μυστήριο με το κομμένο κεφάλι του Αρη Οι τελευταίες ώρες του αρχικαπετάνιου του ΕΛΑΣ ήρθαν ξανά στο προσκήνιο με αφορμή δύο φωτογραφίες και μία άγνωστη μαρτυρία

Τα Νέα, 29-03-2014, σελ. 043, Δημήτρης Μανιάτης, Το μυστήριο με το κομμένο κεφάλι του Αρη Οι τελευταίες ώρες του αρχικαπετάνιου του ΕΛΑΣ ήρθαν ξανά στο προσκήνιο με αφορμή δύο φωτογραφίες και μία άγνωστη μαρτυρία

 

Φωτοτυπίες εδώ:

http://xyzcontagion.wordpress.com/?attachment_id=3129

http://xyzcontagion.wordpress.com/?attachment_id=3128

 


 

Την Κυριακή 30/03/2014, το “Βήμα” ασχολείται, επίσης, με το θέμα, και κάνει μια αναφορά στο XYZ Contagion:

Λάμπρος Σταυρόπουλος, “Αρης Βελουχιώτης: Αι κεφαλαί εξετέθησαν εις κοινήν θέαν – Πώς περιγράφουν τα Aρχεία του ΓΕΣ τη μάχη στη Μεσούντα, τον θάνατο και τη διαπόμπευση του αρχικαπετάνιου του ΕΛΑΣ”

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=581779

«Το μακάβριο θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα προσφάτως με την ανάρτηση στο Διαδίκτυο μιας φωτογραφίας η οποία, όπως υποστήριξαν οι υπεύθυνοι του blog XYZ Contagion, απεικονίζει “ανφάς” το κομμένο κεφάλι του Αρη».

Το Βήμα, Κυριακή 30/03/2014, σελ. Α20, Λάμπρος Σταυρόπουλος, Αρης Βελουχιώτης «Αι κεφαλαί εξετέθησαν εις κοινήν θέαν», Πώς περιγράφουν τα Aρχεία του ΓΕΣ τη μάχη στη Μεσούντα, τον θάνατο και τη διαπόμπευση του αρχικαπετάνιου του ΕΛΑΣ

Το Βήμα, Κυριακή 30/03/2014, σελ. Α20, Λάμπρος Σταυρόπουλος, Αρης Βελουχιώτης «Αι κεφαλαί εξετέθησαν εις κοινήν θέαν», Πώς περιγράφουν τα Aρχεία του ΓΕΣ τη μάχη στη Μεσούντα, τον θάνατο και τη διαπόμπευση του αρχικαπετάνιου του ΕΛΑΣ

 


[Μάρτιος 2014]

### Στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 03/03/2015, ο φίλος Γιάννης Μπασκάκης σε άρθρο με τίτλο ‘Οι «περαστικοί» μάρτυρες της ΧΑ‘, στο οποίο καταγράφεται σειρά προσπαθειών παραπλάνησης από την πλευρά της ναζιστικής συμμορίας, η παράγραφος για τον Ιωάννη Βουλδή εικονογραφείται με οπτικό υλικό από το XYZ Contagion, και συγκεκριμένα από το άρθρο «Χρυσαυγίτης (διπλωματούχος!!!) σε ‘αυτοάμυνα’ ρίχνει κάτω με κεφαλοκλείδωμα άνδρα των ΜΑΤ, καλύπτει το πρόσωπό του με κουκούλα και φωνάζει ανενόχλητος συνθήματα».

«Οι Δημήτρης Ζαφειρόπουλος και Ιωάννης Βουλδής αναμένεται να καταθέσουν την Παρασκευή υπέρ του κατηγορούμενου (για ληστεία κατά συναυτουργία το 2005) χρυσαυγίτη βουλευτή Αρτέμη Ματθαιόπουλου ως δυο άνθρωποι που τυχαία βρέθηκαν στο σημείο του περιστατικού. Ασήμαντη λεπτομέρεια: Και οι δύο ήταν τότε στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης! Ο πρώτος υπήρξε υπαρχηγός μέχρι το 2007 και ο δεύτερος αποτελεί έναν από τους παλαιότερους ‘συναγωνιστές’»

Εφημερίδα των Συντακτών, 03/03/2015, Γιάννης Μπασκάκης, Οι «περαστικοί» μάρτυρες της ΧΑ (Φωτογραφία Ιωάννης Βουλδής και Ηλίας Κασιδιάρης από XYZ Contagion)

Εφημερίδα των Συντακτών, 03/03/2015, Γιάννης Μπασκάκης, Οι «περαστικοί» μάρτυρες της ΧΑ (Φωτογραφία Ιωάννης Βουλδής και Ηλίας Κασιδιάρης από XYZ Contagion)

 


[Μάρτιος 2014]

### Στην εμπορική και ανυπόληπτη εφημερίδα RealNews, ένας ακόμη ανυπόληπτος δημοσιο”γράφος”, κάποιος Αλέξανδρος Κόντης, βάζει την υπογραφή του κάτω από ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο, λέει “ανοίγει τον φάκελο” με τις βομβιστικές επιθέσεις των φασιστών στη Μεταπολίτευση. Αλλος ένας (έχουμε χάσει το λογαριασμό) που ντύνει οπτικά τις αντιγραφές του με υλικό, μεταξύ άλλων και από το άρθρο μας “Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4“. Το άρθρο με τον τεράστιο κόπο εδώ και σε pdf εδώ. Οι πολύ γνωστές φωτογραφίες:

RealNews, 23/03/2014, σελίδα 26: Η μόνη δουλειά που έκανε η ανυπόληπτη εφημερίδα ήταν να μετρήσει, λέει, τις βόμβες και να τις βρει 86. Μόνο που έκανε το άθροισμα από το τμήμα του σχετικού καταλόγου που υπάρχει στις "Επωμίδες και εκρηκτικά", και όχι από τον πλήρη κατάλογο, όπως τον είχε δημοσιεύσει ο "Ιός".

RealNews, 23/03/2014, σελίδα 26: Η μόνη δουλειά που έκανε η ανυπόληπτη εφημερίδα ήταν να μετρήσει, λέει, τις βόμβες και να τις βρει 86. Μόνο που έκανε το άθροισμα από το τμήμα του σχετικού καταλόγου που υπάρχει στις “Επωμίδες και εκρηκτικά”, και όχι από τον πλήρη κατάλογο, όπως τον είχε δημοσιεύσει ο “Ιός”.

 

Κατόπιν, η καλή εφημερίδα έκανε κι ένα copy/paste, στα γρήγορα, στο σημείο με την κατάδοση «όχι ενός, όχι δύο, αλλά επτά “συναγωνιστών” του». Πολύ παράξενο. Αφού εμείς είχαμε μιλήσει για “οχτώ συναγωνιστές“. Και για ξεκάρφωμα, γράφει και «σύμφωνα με έγγραφο που έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο». Είναι καλοί όλοι αυτοί, να εντοπίζουν τις “διαρροές στο διαδίκτυο”, αναμφίβολα.

Στην επόμενη σελίδα 27: Αριστερά, οι λεζάντες των ακριβώς από πάνω φωτογραφιών, και δεξιά ένα δείγμα της σωτήριας (για τους τεμπέληδες υπαλλήλους των εμπορικών ΜΜΕ) ανακάλυψης που λέγεται copy/paste.

Στην επόμενη σελίδα 27: Αριστερά, οι λεζάντες των ακριβώς από πάνω φωτογραφιών, και δεξιά ένα δείγμα της σωτήριας (για τους τεμπέληδες υπαλλήλους των εμπορικών ΜΜΕ) ανακάλυψης που λέγεται copy/paste.

 


[Οκτώβριος 2014]

Στο Βήμα, Κυριακή 12/10/2014:

Καραμπάτσος Θανάσης, Η Αθήνα της Κατοχής, 70 χρόνια από την Απελευθέρωση, Η πείνα, οι αγριότητες, οι διαδηλώσεις, οι δωσίλογοι και η μαύρη αγορά
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=640390

και στο academia.edu:
https://www.academia.edu/10089426/

«Εβραίοι

Η μαύρη σκιά των συνεργατών απαλύνεται ωστόσο από τη λαμπρή δράση δικτύων αλληλεγγύης στην κατοχική Αθήνα (και Ελλάδα).

Το κυνήγι των «υπανθρώπων» από τους ναζιστές σύμφωνα με τους «Νόμους της Νυρεμβέργης» άλλαξε την πληθυσμιακή σύνθεση μεγάλων αστικών κέντρων: Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Βόλος και Εύβοια φέρ’ ειπείν «άδειασαν» από εβραϊκούς πληθυσμούς ενώ στην Αθήνα οι 3.000 προπολεμικά εβραίοι έφτασαν σε 4.930 μετά τον πόλεμο τη στιγμή που μεσολάβησε ο απηνής διωγμός τους και η εξόντωση πολλών στα στρατόπεδα της «τελικής λύσης».

«Αυτό οφείλεται στο γεγονός της έλευσης στην πόλη διωκόμενων Εβραίων από άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης» επισημαίνει ο ιστορικός Κλέων Ιωαννίδης και εξηγεί: «Είτε απλοί άνθρωποι που αποφάσιζαν να δώσουν κρησφύγετο στους διωκόμενους συνανθρώπους τους, χωρίς να υπολογίζουν τον κίνδυνο της πιθανής εκτέλεσης αν εντοπιζόταν (“Όχι, πρέπει να μείνετε. Γιατί, παιδί μου, γιατί οι δικές μας ζωές να είναι πιο πολύτιμες από τις δικές σας;” είπε στον Αλφρέδο Κοέν ο χριστιανός γείτονάς του που τον έκρυβε), είτε δομές αλληλέγγυων που επίσης ρίσκαραν πολλά για να σώσουν ζωές, όπως η Αστυνομία του Άγγελου Έβερτ, η Εκκλησία του Αρχιεπίσκοπου Δαμασκηνού και οι αντιστασιακές οργανώσεις, κυρίως το ΕΑΜ».

Παρ’ όλα αυτά, περίπου 1.000 – 1.500 εβραίοι της Αθήνας συγκεντρώθηκαν στις 23 Μαρτίου 1944 στη Συναγωγή. Τους μετέφεραν στο Χαϊδάρι και από εκεί στα κρεματόρια του Άουσβιτς».

Βήμα, Κυριακή 12/10/2014: Καραμπάτσος Θανάσης, Η Αθήνα της Κατοχής, 70 χρόνια από την Απελευθέρωση, Η πείνα, οι αγριότητες, οι διαδηλώσεις, οι δωσίλογοι και η μαύρη αγορά (Αναφορά σε Κλέων Ιωαννίδης και άρθρο «Πλαστές ταυτότητες που έσωσαν ζωές, στην κατεχόμενη Αθήνα (Συνεργασία του ιστολογίου μας με τα "Ενθέματα" της κυριακάτικης "Αυγής", 2012-01-29)».

Βήμα, Κυριακή 12/10/2014: Καραμπάτσος Θανάσης, Η Αθήνα της Κατοχής, 70 χρόνια από την Απελευθέρωση, Η πείνα, οι αγριότητες, οι διαδηλώσεις, οι δωσίλογοι και η μαύρη αγορά (Αναφορά σε Κλέων Ιωαννίδης και άρθρο «Πλαστές ταυτότητες που έσωσαν ζωές, στην κατεχόμενη Αθήνα (Συνεργασία του ιστολογίου μας με τα “Ενθέματα” της κυριακάτικης “Αυγής”, 2012-01-29)».

 


[Μάρτιος 2014]

### Στην Ελευθεροτυπία της Κυριακής 16/03/2014, στο 3σέλιδο δεύτερο μέρος του αφιερώματος για την τύχη των δωσιλόγων, από την Καίτη Αναγνωστοπούλου, με τίτλο “Η Αριστοκρατία του εγκλήματoς – Ειδική Ασφάλεια“, μια φωτογραφία του Ιωάννη Ράλλη με αξιωματικούς της Ειδικής Ασφάλειας, αστυφύλακες και Ταγματασφαλήτες, είναι παρμένη, μαζί με τη λεζάντα επί λέξει, από το άρθρο μας:

Το δελτίο προγραφών και καταγγελιών με τους στοχοποιημένους από την ΟΠΛΑ προδότες – Η “κόκκινη βία” [*] της εφημερίδας “Κατηγορώ”, έκδοση της ΚΟΑ του ΚΚΕ, Αθήνα, 1944
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/06/03/deltio-prografon-opla-katigoro/

Η λεζάντα λέει:

«Ο Ιωάννης Ράλλης ενθαρρύνει μικτό απόσπασμα από αξιωματικούς της Ειδικής Ασφάλειας, αστυφύλακες και ταγματασφαλίτες»

ενώ η δική μας έλεγε (προσοχή στη διαφορά: γιώτα αντί ήτα)

«Ο Ιωάννης Ράλλης ενθαρρύνει μικτό απόσπασμα από αξιωματικούς της Ειδικής Ασφάλειας, αστυφύλακες και Ταγματασφαλήτες (διακρίνονται στο βάθος), ίσως λίγο πριν ή λίγο μετά από κοινή επιχείρηση “επιβολής του Κράτους και του Νόμου” εναντίον των ΕΑΜικών πληθυσμών».

Ελευθεροτυπία, Κυριακή 16/03/2014

Ελευθεροτυπία, Κυριακή 16/03/2014

 


[Νοέμβριος 2013]

### Στην Εφημερίδα των Συντακτών, Σάββατο 02/11/2013, στην σελίδα 9, στα “Πολιτικά Παρασκήνια”, ο φίλος Δημήτρης Αγγελίδης γράφει (κλικ εδώ για το δισέλιδο με τα “Πολιτικά Παρασκήνια” στην ΕφΣυν):

Εφημερίδα των Συντακτών, 02/11/2013. Πολιτικό παρασκήνιο, Δημήτρης Αγγελίδης, Πού κοιτάει το σφυροδρέπανο;

Εφημερίδα των Συντακτών, 02/11/2013. Πολιτικό παρασκήνιο, Δημήτρης Αγγελίδης, Πού κοιτάει το σφυροδρέπανο;

 

«Πού κοιτάει το σφυροδρέπανο;;;

Χρυσαυγίτικη προβοκάτσια σε βάρος της ΚΝΕ στην Ξάνθη έφερε στο φως το διεισδυτικό μπλογκ ΧΥΖ Contagion (xyzcontagion.wordpress.com). Ενα σύνθημα στο 1ο ΕΠΑΛ Ξάνθης έφερε την υπογραφή της ΚΝΕ και σφυροδρέπανο. Η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ κατηγόρησε τη Χ.Α. για προβοκάτσια και το σάιτ της Χ.Α. διαμαρτυρήθηκε: «Εχουν ξεφύγει οι κομμουνιστές! Εγραψαν απειλητικά συνθήματα με υπογραφή και τα ρίχνουν στη Χρυσή Αυγή». Αλλά την πάτησαν οι χρυσαυγίτες: ζωγράφισαν το σφυροδρέπανο ανάποδα. «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κουμμουνιστής, δεν υπάρχει ΚΚΕς, στον αιώνα τον άπαντα, που να ζωγράφιζε σφυροδρέπανο να κοιτάει δεξιά», γράφει το XYZ Contagion.

Δ.Αγγ.»

Μιλάει για αυτό μας το άρθρο:

Η χρυσαβγίτικη επιτομή της ηλιθιότητας – Ούτε μια προβοκάτσια δεν μπορούν να στήσουν χωρίς να καρφωθούν
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/10/30/sfyrodrepano-provokatsia-xa/


[Οκτώβριος 2013]

### Ανοίγουμε την τηλεόραση (Τρίτη 15/10/2013) στον Alpha και βλέπουμε την εκπομπή “360 Μοίρες – Ο κύκλος της αλήθειας” με την Σοφία Παπαϊωάννου, και βλέπουμε σε αρκετά σημεία τις γνωστές φωτογραφίες από τις ημέρες του Μιχαλολιάκου στον στρατό, αλλά και τα σχετικά με την χρηματοδότηση της ΧΑ από “μεγάλο κόμμα”.
Η εκπομπή ολόκληρη εδώ:

http://www.alphatv.gr/Movies-and-Series/Politiki-Enimerotiki-Ekpompi/360-%CE%9C%CE%BF%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%82.aspx


[Οκτώβριος 2013]

### Ανοίγουμε την τηλεόραση (Πέμπτη 10/10/2013) στον Alpha και βλέπουμε την εκπομπή “Αυτοψία” με τον Αντώνη Σρόιτερ με τη ζωή του Φύρερ:
https://www.facebook.com/aytopsia

κι εκεί που δείχνει τις φωτογραφίες του από όταν ήταν στο στρατό, διαβάζουμε από κάτω:

Πηγή: http://xyzcontagion.wordpress.com/

AlphaTV, Αυτοψία, 10/10/2013, Ο Ελλήνας Φύρερ (Το παρελθόν του Μιχαλολιάκου)· οι φωτογραφίες Μιχαλολιάκου απ' τον στρατό με αναφορά στην πηγή, δηλαδή σ' εμάς εδώ, στο XYZ Contagion στο 00.19'.01''

AlphaTV, Αυτοψία, 10/10/2013, Ο Ελλήνας Φύρερ (Το παρελθόν του Μιχαλολιάκου)· οι φωτογραφίες Μιχαλολιάκου απ’ τον στρατό με αναφορά στην πηγή, δηλαδή σ’ εμάς εδώ, στο XYZ Contagion στο 00.19′.01”

 

Κοίτα να δεις, σκεφτήκαμε, εμείς για πλάκα το ξεκινήσαμε το μπλογκ,
και τώρα μας έβγαλαν και στην τηλεόραση.

Η εκπομπή εδώ (αναφορές στα εκρηκτικά του Φύρερ και φωτογραφίες από την στρατιωτική του θητεία, από το 19.00 και μετά):

 


[Νοέμβριος 2014]

### Το ίδιο συνέβη στις 14/11/2014 και με το Δελτίο Ειδήσεων του STAR, με τη διαφορά πως αυτοί δεν έκαναν τον κόπο να αναφέρουν την πηγή:

Δελτίο Ειδήσεων STAR, 14/11/2014: Ιωάννης Γιαννόπουλος, Πρώην υπαρχηγός της ΧΑ μιλά για τα Τάγματα Εφόδου που ο ίδιος δημιούργησε και αποκαλεί λίγο τον Μιχαλολιάκο.

Δελτίο Ειδήσεων STAR, 14/11/2014: Ιωάννης Γιαννόπουλος, Πρώην υπαρχηγός της ΧΑ μιλά για τα Τάγματα Εφόδου που ο ίδιος δημιούργησε και αποκαλεί λίγο τον Μιχαλολιάκο.

 


[Οκτώβριος 2013]

### Διαβάζουμε το συλλογικό βιβλίο “Η ιστορία του νεοναζισμού στην Ελλάδα – Τα ντοκουμέντα της ναζιστικής βίας”, εκδόσεις Εθνος, Οκτώβριος 2013, και βλέπουμε:

  • Στις σελίδες 21-37 διάφορες εικόνες από το μπλογκ μας
  • Στις σελίδες 66-67 την λεγόμενη “Β’ κατάθεση Μιχαλολιάκου” για την υπόθεση του 1978, αντιγραφή από το μπλογκ μας
  • Στις σελίδες 59-65 πολλά αποσπάσματα αντιγραμμένα λέξη προς λέξη από το μπλογκ μας. Στη σελίδα 64, μάλιστα, τους ξέφυγε στο κόπυ/πέηστ ακόμα και ένα “[16]” που είναι ο αριθμός της παραπομπής.

Ολα τα παραπάνω προέρχονται από το άρθρο μας:
Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4

Το εξώφυλλο του βιβλίου:

Συλλογικό, Η ιστορία του νεοναζισμού στην Ελλάδα Τα ντοκουμέντα της ναζιστικής βίας, Εθνος, 2013

Συλλογικό, Η ιστορία του νεοναζισμού στην Ελλάδα Τα ντοκουμέντα της ναζιστικής βίας, Εθνος, 2013

 

http://www.zougla.gr/assets/images/960x/1112433.jpg

 


[Ιούλιος 2013]

### Η Αντα Ψαρρά, εκ των φορέων του “Ιού”, σε Παραπολιτικό Παρασκήνιο στην Εφημερίδα των Συντακτών, Παρασκευή 11 Ιουλίου 2013:

Αντα Ψαρρά – Μνήμες
http://www.efsyn.gr/?p=71700

Μνήμες…
Ενα φρεσκάρισμα της ιστορικής μνήμης που μπορεί να βοηθήσει τον νέο υπουργό κ. Καψή στο δύσκολο έργο των «απολύσεων για το καλό μας» έκανε το γνωστό και πολύ τεκμηριωμένο ιστολόγιο http://xyzcontagion.wordpress.com. Η πρώτη εκπομπή του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών (προγόνου της ΕΡΤ) έγινε άνοιξη του 1938. Τον Φεβρουάριο της επόμενης χρονιάς το καθεστώς Μεταξά, διαισθανόμενο τη σημασία του προπαγανδιστικού αυτού Μέσου, το μετέφερε στις αρμοδιότητες του υφυπουργείου Τύπου (δηλαδή Προπαγάνδας). Η πρώτη κίνηση του τότε υπουργού Θ. Νικολούδη ήταν να απολύσει όλους τους εργαζόμενους και να επαναπροσλάβει ευθύς αμέσως ένα ποσοστό 40% αυτών, για να «εργασθούν συντόνως και αρμοδίως». Πρώτη αρμοδιότητα του αναμορφωμένου προγράμματος ήταν η μετάδοση των αγορεύσεων του αρχηγού της κυβερνήσεως Ιωάννου Μεταξά!!!
Α.Ψ.


[Νοέμβριος 2012]

Για την περίπτωση Βαξεβάνη, HotDoc, Κουτί Πανδώρας, δείτε συγκεντρωμένα πολλά δείγματα της ανυπόληπτης συμπεριφοράς του, εδώ:
https://xyzcontagion.com/vaxevanis-clopyright/

### Στο περιοδικό HOT DOC, τεύχος #16, Γ’ Νοεμβρίου 2012, με εξώφυλλο και αφιέρωμα “Νίκος Μιχαλολιάκος – Ο Αγών του”:

HOTDOC, τχ #16, Γ' Νοεμβρίου 2012, Νίκος Μιχαλολιάκος, Ο αγών του, 29/11/2012

HOTDOC, τχ #16, Γ’ Νοεμβρίου 2012, Νίκος Μιχαλολιάκος, Ο αγών του, 29/11/2012

 

Τμήμα του υλικού και φωτογραφίες από το άρθρο μας:
Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4

HOTDOC, τχ #16, Γ' Νοεμβρίου 2012, Νίκος Μιχαλολιάκος, Ο αγών του, 29/11/2012

HOTDOC, τχ #16, Γ’ Νοεμβρίου 2012, Νίκος Μιχαλολιάκος, Ο αγών του, 29/11/2012

 

Από τη διαφημιστική προώθηση:

Το νέο τεύχος του περιοδικού HOTDOC κυκλοφορεί με κύριο θέμα τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Διαβάστε πως μέσα από μια «εντυπωσιακή» πορεία που ξεκίνησε από ξυλοδαρμούς και βομβιστικές επιθέσεις ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής κατάφερε αναμειγνύοντας ποίηση, παγανισμό, εθνικοσοσιαλισμό μυστικές υπηρεσίες και φυσικά αρκετά ψέματα να εισβάλει όχι μόνο στον Άγιο Παντελεήμονα αλλά και στα κανάλια και στη Βουλή.
http://wayback.archive.org/web/20140712225846/http://www.hotdoc.gr/node/73

Ν.Μιχαλολιάκος Ο ΑΓΩΝ ΤΟΥ
http://wayback.archive.org/web/20121201072936/http://www.koutipandoras.gr/?p=29223

-Πώς δημοσιογράφοι επιστρατεύονται σε στημένα ρεπορτάζ υπέρ της Χρυσής Αυγής
http://wayback.archive.org/web/20121201231507/http://www.koutipandoras.gr/?p=29241

-Πώς ο Μιχαλολιάκος κάρφωνε τους συντρόφους του
-Σε τι ποινές καταδικάστηκε ο Μιχαλολιάκος και με ποιες κατηγορίες για τις βόμβες του ’70
http://wayback.archive.org/web/20121201232816/http://www.koutipandoras.gr/?p=29235

-Ποιος είναι ο «σατανικά υπέροχος» θεός στον οποίο είναι αφιερωμένο ποίημα του Μιχαλολιάκου
http://wayback.archive.org/web/20121204001404/http://www.koutipandoras.gr/?p=29239

-Πώς «εγκατέλειψε» η οργάνωση τον άλλοτε ήρωα της Χρυσής Αυγής Περίανδο
http://wayback.archive.org/web/20121201143119/http://www.koutipandoras.gr/?p=29251

Και στο σχετικό βίντεο, που έπαιξε και στην τηλεόραση:

 

Εχει μεγάλο ενδιαφέρον, το εξής: Τα σημεία που επιλέγει να εστιάσει το ρεπορτάζ του Κώστα Βαξεβάνη είναι εν πολλοίς τα σημεία που έχει αναδείξει ο Δημήτρης Ψαρράς του ‘Ιού’ στο βιβλίο του για την ΧΑ (‘Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής, Ντοκουμέντα από την ιστορία και τη δράση μιας ναζιστικής ομάδας‘), εκδόσεις Πόλις, Οκτώβριος 2012. Προφανώς ο μεγάλος ρεπόρτερ-ερευνητής το διάβασε πρόσφατα και το ‘αξιοποίησε’. Φαίνεται, επίσης, ότι ο ΚΒαξ έχει κάνει αρκετές συζητήσεις με τον Αριστοτέλη Καλέντζη, και έχει μέσα 2-3 επεισόδια από τις σχέσεις Μιχαλολιάκου και Καλέντζη.
Επίσης, μας έκανε εντύπωση, στο σημείο που μιλάει για τις κατά καιρούς συμμαχίες της ΧΑ με άλλα ακροδεξιά μορφώματα (Πλεύρης, Βορίδης, Μιχαλόπουλος) μιλάει και για μια «συμμαχία με ομάδες εθνικιστών της Πατριωτικής Συμμαχίας». Είναι απαράδεκτο, κατά τη γνώμη μας, ρεπόρτερ που λέει ότι ασχολείται με την ΧΑ, να μην γνωρίζει ότι ‘Πατριωτική Συμμαχία’ ήταν ο κομματικός σχηματισμός που είχε φτιάξει ο Μιχαλολιάκος εκεί γύρω στο 2005-2006, όταν είχε αναστείλει, προσωρινά όπως φάνηκε, τη λειτουργία της ΧΑ για ένα μικρό χρονικό διάστημα.


[Ιούλιος 2013]

### Λάθος λόγω προχειρότητας (αν όχι τσαπατσουλιάς) από το περιοδικό HOT DOC, τεύχος 32, Α’ Ιουλίου 2013.
http://wayback.archive.org/web/20140914190332/http://www.hotdoc.gr/node/89

Σε άρθρο για τους συμβούλους του Σαμαρά με τίτλο “Οι άνθρωποι του προέδρου: Χρύσανθος Λαζαρίδης, Γιώργος Μουρούτης, Σίμος Κεδίκογλου, Φαήλος Κρανιδιώτης“, στο δισέλιδο ειδικά αφιερωμένο στον Χρύσανθο Λαζαρίδη, του Ι. Ν. Μαξίμου, “Από τον Μαρξ στον Σαμαρά”, πήραν τη φωτογραφία από την ανάρτηση εδώ:

Χρύσανθος Λαζαρίδης, μια φωτογραφία από τα χρόνια της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος Β’ Πανελλαδική, 1978
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/11/08/xrysan8os-lazaridis-foto-b-panelladiki/

… αλλά έβαλαν σε κύκλο με βελάκι και μεγέθυνση όχι τον Λαζαρίδη, αλλά τον πρώτο εξ αριστερών Γ. Φλώρο,
και λεζάντα “Διακρίνεται ο Χρύσανθος Λαζαρίδης την εποχή της Β’ Πανελλαδικής” κ.λπ. κ.λπ. ενώ έδειχναν τον Φλώρο.
Φαίνεται δεν πρόσεξαν να διαβάσουν ποιοι είναι “από δεξιά” και ποιοι “από αριστερά”.

Με τον κύκλο είναι ο Γιάννης Φλώρος. Ο Χρύσανθος είναι ο τέρμα δεξιά.

Με τον κύκλο αυτός που “διακρίνεται” είναι ο Γ. Φλώρος. Ο Χρύσανθος είναι ο τέρμα δεξιά.

 


[Σεπτέμβριος 2011]

### Στην εφημερίδα “Δρόμος της Αριστεράς”, 17/09/2011, στο άρθρο του Ιάσονα Χανδρινού, “«ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Πολυτεχνείο», «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς»: Το ΕΑΜ στην πολιτική μνήμη και συνθηματολογία”». υπάρχει και μία παραπομπή στο ιστολόγιό μας και στο άρθρο μας «Πως βγήκε το σύνθημα “ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς”»
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/08/23/synthima-eam-elas-meligalas/

Αναδημοσεύσαμε το κείμενο του Χανδρινού, εδώ, Ιάσονας Χανδρινός – «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Πολυτεχνείο», «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς»: Το ΕΑΜ στην πολιτική μνήμη και συνθηματολογία (άρθρο στον “Δρόμο της Αριστεράς” 2011-09-17) και μια παραπομπή στο ιστολόγιό μας»:
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/09/17/iasonas-xandrinos-eam-elas-meligalas/

σημειώνοντας τα εξής:

«Η επιρροή του μπλογκ φαίνεται ότι … διευρύνεται (!;!;!;), και έτσι, μετά από την εφημερίδα “ΑΥΓΗ”, κλικ εδώ, και την εφημερίδα “Τα Νέα”, κλικ εδώ, αλλά και πολλά και διάφορα ενημερωτικά σάιτ που έχει τύχει να παραπέμψουν στο ιστολόγιό μας,
τώρα διαβάζουμε στην εφημερίδα “Δρόμος της Αριστεράς”, ένα αφιέρωμα στα “70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ (Μέρος πρώτο)”, κλικ εδώ, που κλείνει με το άρθρο με τίτλο “«ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Πολυτεχνείο», «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς»: Το ΕΑΜ στην πολιτική μνήμη και συνθηματολογία”, κλικ εδώ, του φίλου Ιάσονα Χανδρινού, ιστορικού, συγγραφέα, και υποψηφίου διδάκτορα Ιστορίας.

Στο άρθρο αυτό, διαβάζουμε το εξής απόσπασμα:

«Αρχές της δεκαετίας του ’80. Το βάρος του «καυτού» εμφυλιακού παρελθόντος αισθητό και στα φοιτητικά αμφιθέατρα όπου αντιπαρατίθενται από τη μια η «ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος Β΄ Πανελλαδική» ή/και η εξέλιξή τους, οι «Αριστερές Συσπειρώσεις» και λοιπές εξωκοινοβουλευτικές ομάδες, και από την άλλη η τότε ταχέως αναπτυσσόμενη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ/ΟΝΝΕΔ, με Ρέιντζερς, Κένταυρους και λοιπές «ομάδες κρούσης». Όταν οι πρώτοι έβριζαν τους δεύτερους «ΔΑΠίτες-Χίτες-Ταγματασφαλίτες», οι δεύτεροι, παραδόξως για την κοινή λογική υιοθετούσαν το σύνθημα αυτό, για να τονίσουν αυτάρεσκα την ταυτότητα της «μαχητικής εθνικοφροσύνης», που οι πρώτοι τους απέδιδαν ως βρισιά και ως μομφή. Δηλαδή τα ΟΝΝΕΔόπουλα φώναζαν «Ζήτωσαν οι Χίτες, οι ταγματασφαλίτες, ζήτω η ΟΝΝΕΔ και οι ΔΑΠίτες», και τα τοιαύτα και έπαιρναν την απάντηση «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς», σε μια ενδιαφέρουσα «γηπεδική» συνομιλία πάνω στην πρόσφατη (1982) απόφαση του ΠΑΣΟΚ να αναγνωρίσει επίσημα την ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση (3)»

Η πρώτη σελίδα του «Δρόμου της Αριστεράς», τεύχος #081, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011. Κάτω αριστερά, το εξώφυλλο του ένθετου για τα «70 χρόνια ΕΑΜ».

Η πρώτη σελίδα του “Δρόμου της Αριστεράς”, τεύχος #081, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011. Κάτω αριστερά, το εξώφυλλο του ένθετου για τα “70 χρόνια ΕΑΜ”.

Το μπλογκ μας έχει την τιμητική του (ε ρε μεγαλεία!!!), μιας που το παραπάνω απόσπασμα, όπως σημειώνει ο συγγραφέας στις παραπομπές του, προέρχεται από τη δημοσίευση του μπλογκ μας με τίτλο “Πως βγήκε το σύνθημα ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς”, κλικ εδώ
Ευχαριστούμε το φίλο Ιάσονα για την τιμή της παραπομπής!!!.
Και μην ξεχάσετε να διαβάσετε το άρθρο 🙂».

 


[Απρίλιος 2011]

### Οι φωτογραφίες του Νίκου Παπάζογλου, από το ιστολόγιό μας στις εφημερίδες “ΝΕΑ” και “Αγγελιοφόρος”. Ευχαριστούμε για την τιμή!!!
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/04/27/foto-papazoglou-nea-aggelioforos/

«Ε, ρε μεγαλεία!!! 🙂
Η επιρροή του ιστολογίου αυξάνεται, και είδαμε τώρα, μετά το θάνατο του Νίκου Παπάζογλου, δύο άρθρα για αυτόν, σε “συμβατικά”, που λένε, ΜΜΕ, με υλικό από το μπλογκ μας.

Το πρώτο ήταν στην εφημερίδα “ΝΕΑ” της Παρασκευής 22 Απριλίου 2011, στο ένθετο “Νσυν”, με τίτλο “Ο Νίκος της γειτονιάς και της παρέας“, και με υπογραφή της Χάρης Ποντίδα.
Μπορείτε να δείτε εδώ, κάτω-κάτω, την αναφορά στο “ιστολόγιο της Βασιλικής Μετατρούλου”:

Τα Νέα, Ενθετο Νσυν, σ. 4, Χάρη Ποντίδα, Ο Νίκος της γειτονιάς και της παρέας (Τμήμα), 22/04/2011

Τα Νέα, Ενθετο Νσυν, σ. 4, Χάρη Ποντίδα, Ο Νίκος της γειτονιάς και της παρέας (Τμήμα), 22/04/2011

 

[…]

Πρέπει να σημειώσουμε εδώ, ότι οι υπεύθυνοι της εφημερίδας επικοινώνησαν μαζί μας και μας ενημέρωσαν για την επικείμενη δημοσίευση του υλικού, με τον δέοντα σεβασμό στη μνήμη του Νίκου Παπάζογλου.
Εδώ οι δύο σελίδες του άρθρου, οι οποίες δεν υπάρχουν στην on-line έκδοση της εφημερίδας. Τους ευχαριστούμε για την τιμή της αναδημοσίευσης.

Τα Νέα, Ενθετο Νσυν, σ. 3, Χάρη Ποντίδα, Ο Νίκος της γειτονιάς και της παρέας, 22/04/2011

Τα Νέα, Ενθετο Νσυν, σ. 3, Χάρη Ποντίδα, Ο Νίκος της γειτονιάς και της παρέας, 22/04/2011

 

Τα Νέα, Ενθετο Νσυν, σ. 4, Χάρη Ποντίδα, Ο Νίκος της γειτονιάς και της παρέας, 22/04/2011

Τα Νέα, Ενθετο Νσυν, σ. 4, Χάρη Ποντίδα, Ο Νίκος της γειτονιάς και της παρέας, 22/04/2011

 

Το δεύτερο άρθρο ήταν από την εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, ‘Αγγελιοφόρος της Κυριακής‘, με υπογραφή του Γιώργου Μητράκη, και τίτλο “Ολα τριγύρω αλλάζουνε“, και δημοσεύτηκε στο φύλλο του Σαββάτου/Κυριακής 23/24 Απριλίου 2011. Εδώ οι υπεύθυνοι ούτε μας ανέφεραν, ούτε μας ενημέρωσαν σχετικά, αλλά είναι γνωστές ποι σχέσεις της εκδοτικής εταιρείας της εφημερίδας “Αγγελιοφόρος” με τον ΔΟΛ, οπότε καταλαβαίνουμε όλοι. Μικρό το κακό. Τους ευχαριστούμε για την τιμή της αναδημοσίευσης».

Αγγελιοφόρος, Ολα τριγύρω αλλάζουνε (με δύο φωτογραφίες από το μπλογκ), 23/04/2011

Αγγελιοφόρος, Ολα τριγύρω αλλάζουνε (με δύο φωτογραφίες από το μπλογκ), 23/04/2011

 

Το άρθρο στα “ΝΕΑ” σε μορφή pdf:

 


 

Η σελίδα μας στο TVXS.gr

http://tvxs.gr/taxonomy/term/47990

 


Σκόρπιες αναφορές

[Απρίλιος 2013]

### Στα “ΕΝΘΕΜΑΤΑ” της “Αυγής”, Κυριακή 28 Απριλίου 2013, ο Κωστής Καρπόζηλος γράφει:

Κωστής Καρπόζηλος – Ο Μακαρέζος, ο Λαδάς και οι ιταλοί νεοφασίστες
http://www.avgi.gr/article/242060/o-makarezos-o-ladas-kai-oi-italoi-neofasistes

Ένα έγγραφο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αποκαλύπτει: Οι επαφές των ιταλών νεοφασιστών με τον Μακαρέζο και τον Λαδά | ΕΝΘΕΜΑΤΑ
http://enthemata.wordpress.com/2013/04/28/kkarp/

«Όπως ακριβώς στην Ελλάδα»

του Κωστή Καρπόζηλου

Τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου του 1971 ο Νικόλαος Μακαρέζος και ο Ιωάννης Λαδάς συνάντησαν έναν ενθουσιώδη ιταλό φίλο του ελληνικού δρόμου προς την αντιδημοκρατική εκτροπή. Δεν επρόκειτο για εθιμοτυπική ή διπλωματική επίσκεψη: ο ιταλός επισκέπτης έφτασε στην Αθήνα εκπροσωπώντας τη φασιστική οργάνωση Movimento Sociale Italiano (MSI), προκειμένου να ζητήσει τη συνδρομή του δικτατορικού καθεστώτος σε ένα σχέδιο γενικευμένης αποσταθεροποίησης στην Ιταλία. Η παρασκηνιακή συνάντηση εγγράφεται στις πυκνές επαφές μεταξύ τμημάτων της στρατιωτικής δικτατορίας και του δυναμικού ιταλικού νεοφασιστικού κινήματος, που βασιζόταν σε ιδεολογικές ταυτίσεις και, κυρίως, στη διάθεση συντονισμού του αντικομμουνιστικού αγώνα. Το τελευταίο διάστημα το ζήτημα των διεθνών διασυνδέσεων του δικτατορικού καθεστώτος και ο ρόλος των ελληνικών φασιστικών κύκλων στην Ιταλία έχει αναδειχθεί μέσα από δημοσιεύματα που αναζητούν εκεί, μεταξύ άλλων, τις καταβολές των μεταπολιτευτικών μεταπλάσεων της ελληνικής άκρας Δεξιάς [1]. Το ενδιαφέρον αυτό, που συνδέεται προφανώς με τις πολιτικές προκλήσεις του σήμερα, συμβάλλει ταυτόχρονα στη χαρτογράφηση ενός πεδίου που αντιμετωπιζόταν από την ελληνική ιστοριογραφία μάλλον με περισσή περιφρόνηση και αφελή καχυποψία: τη σημασία των μυστικών υπηρεσιών, τις γεωγραφικές εξακτινώσεις του αντικομμουνιστικού αγώνα, τα πολλαπλά νήματα που συνέδεαν τους εσωτερικούς μηχανισμούς της δικτατορίας με τις οργανώσεις του «ελεύθερου κόσμου».

[…]

[1] Βλ., λ.χ., το άρθρο του Κλέωνα Ιωαννίδη, για τις σχέσεις Χρυσή Αυγής και Νέας Ευρωπαϊκής Τάξης («Ενθέματα», 31.3.2013: εδώ και, στην ανεπτυγμένη εκδοχή του, στο μπλογκ της Βασιλικής ΜεταΤρούλου: εδώ) και το δημοσίευμα του Ιού «Οι “δικές μας” τυφλές βόμβες” (Η εφημερίδα των συντακτών, 20.4.2013: εδώ)

### Οι επαφές των ιταλών νεοφασιστών με Μακαρέζο και Λαδά | TVXS – TV Χωρίς Σύνορα
http://tvxs.gr/node/127147


[Απρίλιος 2013]

### Στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, Σάββατο 20 Απριλίου 2013, ο “Ιός” γράφει το άρθρο “Οι «δικές μας» τυφλές βόμβες”

και αναφέρει χαρακτηριστικά:

Για τις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με το CEDADE ενδιαφέρον έχει και η πρόσφατη αποκάλυψη του Κλέωνα Ιωαννίδη για τη συμμετοχή της ελληνικής οργάνωσης στο συνέδριο της Νέας Τάξης στη Βαρκελώνη το 1981 («Αυγή της Κυριακής», 31.3.2013).


[Απρίλιος 2013]

### Στα “ΕΝΘΕΜΑΤΑ” της “Αυγής”, Κυριακή 21 Απριλίου 2013, ο Ματέο Αλμπανέζε γράφει για την “στρατηγική της έντασης” και λέει:

Φασισμός, δημοκρατία και νεοφιλελευθερισμός | ΕΝΘΕΜΑΤΑ
http://enthemata.wordpress.com/2013/04/21/mateo/

Εξαιτίας της διεθνούς κρίσης που απλώνεται στον κόσμο τα τελευταία έξι χρόνια, ζούμε μια νέα «άνθηση» φασιστικών κινημάτων και ομάδων. Στην Ελλάδα ειδικά, η Χρυσή Αυγή κατόρθωσε μια απίστευτη εκλογική επιτυχία στις εκλογές του 2012. Η Χρυσή Αυγή όμως είναι μια παλιά οργάνωση και μπορούμε εύκολα να ιχνηλατήσουμε τις ρίζες της στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Εκείνη την εποχή, το 1979, ένας μικρός αριθμός «ακτιβιστών», που στο μέλλον θα γίνονταν Χρυσαυγίτες, ήταν παρόντες σε συνάντηση που οργάνωσε η Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη (NouvelleOrdreEuropéenne, NewEuropeanOrder, NOE). Η ΝΟΕ ήταν μια διεθνής οργάνωση που ιδρύθηκε στη δεκαετία του 1960 με στόχο να συνενώσει όλες τις φασιστικές ομάδες της Ευρώπης ώστε να αναπτύξουν κοινή στρατηγική [1]

[…]

[1] [σ.τ.Ε.: Βλ. και το σχετικό άρθρο του Κλέωνα Ιωαννίδη, στα «Ενθέματα», 30.3.2013]

 


[2018]

Σήμερα, 2019, δεν θα το περίμενε κανείς, αλλά ξεκινώντας από το άρθρο μας ‘Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4‘, και πολλά άλλα σαν αυτό, η εργασία των ανθρώπων του ιστολογίου αυτού έφτασε σε σημεία που δεν θα το περίμενε κανείς: Λ.χ. μπήκαν σαν παραπομπές και βιβλιογραφία σε πολύ σοβαρά ακαδημαϊκά βιβλία που μιλάνε για την ακροδεξιά. Το Academia συνεχώς μας ενημερώνει για νέα paper και βιβλία που περιέχουν παραπομπές προς το XYZ Contagion, και είναι αδύνατον να τα καταγράφει κανείς όλα, αλλά ενδεικτικά μπορούμε να δούμε, λ.χ.:

– Eurasianism and the European far right : reshaping the Europe-Russia relationship, Editors: Marlene Laruelle, Publisher: Lanham, MD: Lexington, 2015
http://www.worldcat.org/title/eurasianism-and-the-european-far-right-reshaping-the-europe-russia-relationship/oclc/907494911
https://catalog.lib.ecu.edu/catalog/3791409
https://www.amazon.com/Eurasianism-European-Far-Right-Europe-Russia/dp/149851068X

Οποιος θέλει να δει:

– Sofia Tipaldou (Σοφία Τυπάλδου) – The dawning of Europe and Eurasia The Greek golden dawn and its transnational links [Κεφάλαιο 09 Στο Συλλογικό & Laruelle, Marlene (ed) – Eurasianism and the European far right Reshaping the Europe-Russia relationship-ΣΕΛ-193-219] [Lanham 2015]
‘The dawning of Europe and Eurasia?: The Greek Golden Dawn and its transnational links’. In Laruelle, Marlene (ed.) Eurasianism and the European Far Right. Lanham, MD: Lexington, pp. 193-219. | Sofia Tipaldou – Academia.edu
https://www.academia.edu/27598418/_The_dawning_of_Europe_and_Eurasia_The_Greek_Golden_Dawn_and_its_transnational_links_._In_Laruelle_Marlene_ed._Eurasianism_and_the_European_Far_Right._Lanham_MD_Lexington_pp._193-219

– Sofia Tipaldou (Σοφία Τυπάλδου) – The dawning of Europe and Eurasia? : the Greek golden dawn and its transnational links 2015 (PDF Download Available)
https://www.researchgate.net/publication/313240245_The_dawning_of_Europe_and_Eurasia_the_Greek_golden_dawn_and_its_transnational_links


[2014]

Αλλη μια αναφορά σε δική μας δουλειά, στην εξής διδακτορική διατριβή:

Αννα Μαρία Δρουμπούκη, Μνημονικοί τόποι και δημόσια ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα: Μια συγκριτική προσέγγιση, Διδακτορική διατριβή, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ, Αθήνα, 2014, σελ. 263
https://core.ac.uk/download/pdf/49285304.pdf

… όπου παρατίθεται λινκ προς το Indy.gr, αναδημοσίευση δικού μας άρθρου:

Διδακτορική διατριβή από την Αννα Μαρία Δρουμπούκη, 'Μνημονικοί τόποι και δημόσια ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα: Μια συγκριτική προσέγγιση', Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ, Αθήνα, 2014, σελ. 263: Παράθεση από XYZ Contagion με λινκ από το κατηργημένο πλέον Indy.gr

Διδακτορική διατριβή από την Αννα Μαρία Δρουμπούκη, ‘Μνημονικοί τόποι και δημόσια ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα: Μια συγκριτική προσέγγιση’, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ, Αθήνα, 2014, σελ. 263: Παράθεση από XYZ Contagion με λινκ από το κατηργημένο πλέον Indy.gr

 

«Στην Ελλάδα ωστόσο, το ζήτημα των Σίντι-Ρομά στη διάρκεια της Κατοχής και η συμμετοχή τους στην Αντίσταση είναι ελάχιστα διερευνημένο [837]. Δύο μνημεία υπάρχουν για τους Ρομά, το ένα στον Ταύρο στην οδό Χαμοστέρνας, αφιερωμένο στους έντεκα Τσιγγάνους που εκτέλεσαν οι Γερμανοί τον Αύγουστο του 1944 για την αντιστασιακή τους δράση και η προτομή του καπετάν Βασίλη Μήτρου του ΕΛΑΣ Εύβοιας (καπετάν Γύφτου) στην Κύμη, τόπο καταγωγής του, που ανεγέρθηκε το 2005 [838].

[837] Ερευνες για το θέμα δεν έχουν γίνει, με εξαίρεση μια πανεπιστημιακή εργασία του Δημήτριου Τσακίρη με θέμα «Η συμπεριφορά των κατοχικών δυνάμεων απέναντι στους Έλληνες Τσιγγάνους και πώς επέζησε αυτή η μειονότητα» (Ιωάννινα 2004). Υπάρχει και η μοναδική μαρτυρία του Τσιγγάνου Ιωάννη Βρυσάκη, Προσωπική μαρτυρία στον Ίαν Χάνκοκ, μετάφραση Β. Μαρσέλος.
[838] http://web.archive.org/web/20110511223429/http://indy.gr/library/ellines-tsigganoi-stin-ethniki-antistasi-kai-sta-chronia-tis-katochis (15/2/2011)»


[Οκτώβριος 2015]

Στη σελίδα 6 από το σεμινάριο-κείμενο της Bασιλικής Σακκά με τίτλο ‘ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

… λέει:

«(Πλούσιο υλικό στην ιστοσελίδα xyzcontagion):»

Οι Ελληνες κουΐσλιγκ – Ιωάννης Ράλλης – Το βιβλίο Γεώργιος Ράλλης – Ο Ιωάννης Δ. Ράλλης ομιλεί εκ του τάφου, 1947


https://xyzcontagion.com/2013/06/03/deltio-prografon-opla-katigoro/

Βρίσκεται εδώ:

Τα Τάγματα Ασφαλείας (Νέο Υλικό) (pdf)


Στο λήμμα της αγγλικής Wikipedia για την ‘ελληνοσερβική φίλία‘. Μας έκαμαν και εμάς την τιμή να μας κατατάξουν στους ‘αρνητές’ της 🙂

https://en.wikipedia.org/wiki/Greece%E2%80%93Serbia_relations#Contradiction

Contradiction
«Some people related with the study of history finds the term ‘Hellenic-Serbian friendship’ non-existent and entirely constructed. That has nothing to do with the current relations of the two nations but with the term ‘Greek-Serbian friendship’ itself that seems to appear in the Year 1992 and not before.
In his article ‘Kosovo Serb Refugees: Unimportant Detail or The Real Ethnic Cleansing?’ Greek Helsinki Monitor and Humanist Union of Greece Spokesperson Panayote Dimitras claims that «This ‘Greek-Serbian friendship’ is a phenomenon of very recent years» [26].

Researchers of xyzcontagion, named the 2nd part of their main history-related article [27] «The non-existent and entirely constructed ‘Greek-Serbian friendship’ (Truths and myths about Yugoslavia # 02)» (In Greek)]

Another historian Loukianos Hassiotis author of ‘The Serbian presence’ describes the factors [28] of the Serbian presence in Greek Macedonia and by stating historical facts, claims that unpopular intentions between the two states are implied, without this meaning that they do not cooperate peacefully. He also uses the Serbian military propaganda [29] to aid his claims and speaks of «the myth of Greek-Serbian friendship».

[27] what really happened in Yugoslavia during the 1990s
https://xyzcontagion.com/yugoslavia-the-whole-truth/


Είχαμε τη χαρά να δούμε δύο λήμματα στο εξαιρετικό και τρομερά εθιστικό slang.gr, δύο λέξεις που ξεκίνησαν από το παρόν ιστολόγιο, και έγινα ευρύτερα γνωστές, και χρησιμοποιούνται πλέον. Τι άλλο να ζητήσει κανείς, τι άλλο επίτευγμα μένει;

Στο λήμμα ‘χιτλερόψυχος’:

χιτλερόψυχος – SLANG.gr
https://www.slang.gr/definition/28656-xitleropsyxos

… και στα παραδείγματα έχει το URL προς το XYZ Contagion, οπότε είχαμε γράψει στη σελίδα Facebook του Slang.gr κάτι σαν «τώρα κλείσαμε, τώρα δεν έχει τίποτε άλλο να πετύχουμε, βιβλία βγάλαμε, στείλαμε 4-5 φορές χρυσαβγίτες στον εισαγγελέα, μας ανέφερε το State Department και ερωτήσεις στη Βουλή, τώρα που μπήκαμε και στο slang.gr, έχει τίποτε άλλο να πετύχουμε; δεν έχει».

Και το δεύτερο input στα Slang Documentations μετά τον χιτλερόψυχο, ο …

Αναρχοβιόλης | SlangWiki | FANDOM powered by Wikia
http://el.slang.wikia.com/wiki/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CF%8C%CE%BB%CE%B7%CF%82

Και δίνει παραπομπή από το κείμενό μας ‘Παναχαϊκή hoax: Ο μύθος για την ίδρυση της Παναχαϊκής από αναρχικούς‘, 25/04/2011

«Τέλος πάντων, με τους χαζοχαρούμενους αναρχοβιόληδες που έχουν φτιάξει έναν ιδανικό ιδεατό κόσμο και πρέπει όλα να συμφωνούν με τις δοξασίες και τις ιδεοληψίες τους. Αν είναι και σπουδαστές που θέλουν να γίνουν επιστήμονες, άστα να πάνε. Ο πιο σοβαρός όλων των αναρχικών, αυτός που μελετάει την ιστορία του αναρχικού κινήματος δεν λέει τίποτα σχετικό, και αυτό φτάνει»
(Παναχαϊκή hoax – Ο μύθος για την ίδρυση της Παναχαϊκής από αναρχικούς)
https://xyzcontagion.com/2011/04/25/panaxaiki-hoax/#comment-1366


[Αύγουστος 2013]

Στην επίσημη ιστοσελίδα για τη ζωή και το έργο του Μιχάλη Νικολινάκου:

– Ο σεμνος ζεν πρεμιε και αγωνιστης της Εθνικης Αντιστασης, από το μπλοκο της Κοκκινιας στη μεγαλη οθονη. Απο τον Κλεων Νεμεα, 2013 – Μιχάλης Νικολινάκος
http://www.nikolinakos.com/%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%ce%bb%ce%ad%cf%89%ce%bd-%ce%bd%ce%b5%ce%bc%ce%ad%ce%b1/


[Ιανουάριος 2013]

### Στο ένθετο “Οι 150 μέρες που συγκλόνισαν την Ελλάδα – Απελευθέρωση-Δεκεμβριανά-Βάρκιζα”, Σειρά Ιστορικό Αρχείο #7, που είχε δοθεί μαζί με τον “Επενδυτή“, Ιανουάριο 2013, αρκετές φωτογραφίες από το άρθρο μας “Σπάνιες φωτογραφίες από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τη ναζιστική Κατοχή, 30 Οκτωβρίου 1944”
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/10/30/spanies-foto-uessaloniki-apelef8erosi/


[Σεπτέμβριος 2012]

### Στο ‘Βλήμα’, Κυριακή 23 Σεπτ 2012, ο Γιάννης Μπασκόζος γράφει για το Μελιγαλά, και λέει:

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=476215&h1=true#commentForm

Ο ιστορικός Ιάσων Χανδρινός αναφερόμενος στην εποχή των συνθημάτων αφηγείται τα εξής ευτράπελα;
«Αρχές της δεκαετίας του ’80. Το βάρος του “καυτού” εμφυλιακού παρελθόντος αισθητό και στα φοιτητικά αμφιθέατρα, όπου αντιπαρατίθενται από τη μια η ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος Β’ Πανελλαδική ή/και η εξέλιξή τους, οι Αριστερές Συσπειρώσεις και λοιπές εξωκοινοβουλευτικές ομάδες, και από την άλλη η τότε ταχέως αναπτυσσόμενη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ/ΟΝΝΕΔ, με Ρέιντζερς, Κένταυρους και λοιπές “ομάδες κρούσης”. Οταν οι πρώτοι έβριζαν τους δεύτερους “ΔΑΠίτες – Χίτες – Ταγματασφαλίτες”, οι δεύτεροι, παραδόξως για την κοινή λογική, υιοθετούσαν το σύνθημα αυτό, για να τονίσουν αυτάρεσκα την ταυτότητα της “μαχητικής εθνικοφροσύνης”, που οι πρώτοι τους απέδιδαν ως βρισιά και ως μομφή. Δηλαδή τα ΟΝΝΕΔόπουλα φώναζαν “Ζήτωσαν οι Χίτες, οι ταγματασφαλίτες, ζήτω η ΟΝΝΕΔ και οι ΔΑΠίτες”, και τα τοιαύτα και έπαιρναν την απάντηση “ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς”, σε μια ενδιαφέρουσα “γηπεδική” συνομιλία πάνω στην πρόσφατη (1982) απόφαση του ΠαΣοΚ να αναγνωρίσει επίσημα την ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση».

Απόσπασμα το οποίο βρίσκεται εδώ:

Πως βγήκε το σύνθημα “ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς”
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/08/23/synthima-eam-elas-meligalas/


[Μάρτιος 2011]

### Σε αυτό εδώ το κείμενο από την “ΑΥΓΗ” της Κυριακής 06 Μαρτίου 2011, με τίτλο “Μνήμες και εικόνες από το “καμίνι” της δεκαετίας του ’40″

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=603176

υπάρχουν πολλές αναφορές, αν όχι ατόφια αποσπάσματα, από

Τελικά υπάρχουν δύο ταινίες για “την αλήθεια για τα παιδιά της Ελλάδας” στον Εμφύλιο!
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/02/18/telika-yparxoun-dyo-tainies/


[Μάιος 2012]

### Στο περιοδικό HOT DOC, ΤΧ#03, 10 Μαΐου 2012

Γεωργία Λινάρδου, Ο Νίκος Μιχαλολιάκος: Ο μελαχρινός Αριος, άρθρο στο περιοδικό ΗOT DOC, 10/05/2012
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/10/georgia-linardou-nikos-mixaloliakos-melaxrinos-arios-hot-doc/

με φωτογραφίες από το άρθρο μας “Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4”
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/04/epomides-ekriktika-mixaloliakos/

Oπως, επίσης, έχει συμβεί και άλλη φορά με το HOT DOC, στο τεύχος #36, Β’ Σεπτεμεβρίου 2013, στο άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη με τίτλο “Τα δύο άκρα και η άκρη μιας παλιάς αλήθειας”, μια φωτογραφία από το “Κώστας Πλεύρης, ο εκλεκτός της χούντας και του Ιωάννη Λαδά, επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΛάΟΣ”
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/24/kostas-plevris-ladas-laos/

HOTDOC Τεύχος #36 Β' Σεπτεμβρίου 2013, σελ 20

HOTDOC Τεύχος #36 Β’ Σεπτεμβρίου 2013, σελ 20

 

Και στην επόμενη σελίδα, άλλη μια φωτογραφία από το Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4

HOTDOC Τεύχος #36 Β' Σεπτεμβρίου 2013, σελ 21

HOTDOC Τεύχος #36 Β’ Σεπτεμβρίου 2013, σελ 21

 


[Δεκέμβριος 2016]

### Οι Cyanna Mercury είναι μια progressive rock μπάντα (οι ίδιοι ονομάζουν ‘παγανιστικό’ το ροκ που παίζουν) η οποία έβγαλε το πρώτο της άλμπουμ ‘Archetypes’ τον Οκτώβριο του 2016. Στο βίντεο-κλιπ για το τραγούδι ‘The Lunatic’, που είναι αφιερωμένο στος κατοίκους της Αθήνας, βλέπει κανείς διάφορες εικόνες απ’ την παγκόσμια ιστορία, αλλά και πολλές -πάνω από 250- φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις 1976-2000, δηλαδή από το άρθρο του XYZ Contagion ‘Συλλογή φωτογραφιών από 25 χρόνια διαδηλώσεων και συγκρούσεων με τα ΜΑΤ και με τους «αγανακτισμένους πολίτες, 1976-2000

Οπως λένε:

«Mainly based on photos from XYZ Contagion’s feature on Athens riots 1976-2000»:
https://xyzcontagion.com/2016/02/01/bahala-25-xronia-1976-2000-all/

Μπορείτε να το δείτε εδώ:

Cyanna Mercury ? The Lunatic · #Archetypes

Produced by Dimitris Lilis & Cyanna Mercury
Co-produced, Mixed, Engineered by Alex Bolpasis
Recorded at Artracks studios
Mastered by James Plotkin

Video by Iam Nothe

Mainly based on photos from XYZ Contagion’s feature on Athens riots 1976 – 2000:

1976-2000 – Συλλογή φωτογραφιών από 25 χρόνια διαδηλώσεων και συγκρούσεων με τα ΜΑΤ και με τους «αγανακτισμένους πολίτες»

Music by Diamond Pr & Spyreas Sid
Lyrics by Spyreas Sid
http://cyannamercury.com/blog/the-lunatic/

© 2016 Cyanna Mercury

 


[Ιούνιος 2014]

### Με χαρά είδαμε τον Ιούνιο 2014 το XYZ Contagion να συμπεριλαμβάνεται στο τμήμα “Media and Communications” (“Citizen journalism and independent outlets, providing alternative views and reporting you won’t hear in Greek mainstream media”) και στο αντίστοιχο τμήμα του χάρτη “Map of grassroots groups in Greece (2nd edition)” του “Omikron Project“. Για την πρωτοβουλία αυτή, διαβάζουμε:

«What is this?
The map is a poster showing all the grassroots groups that are currently active in Greece, split into ten categories from neighbourhood assemblies to education movements to alternative micro-economies, with information on each group and details of an example group in each category. We’ve also included a list of all these groups in text format, with links to their websites (below).
All the groups have been verified by us as grassroots, explicitly not-for-profit, Greece-based and active as of June 2014. By ‘grassroots’, we mean that the groups are open for others to join and that, at the time of their inception, they had no affiliation with a profit-making entity».

Omikron Project, Map of grassroots groups in Greece [2nd edition], Ιούνιος 2014· είμαστε μέσα στο μπουκάλι, κάτω-κάτω.

Omikron Project, Map of grassroots groups in Greece [2nd edition], Ιούνιος 2014· είμαστε μέσα στο μπουκάλι, κάτω-κάτω.

Ενώ για το θέμα έχουν γράψει και πολλά mainstream ΜΜΕ (κλικ εδώ).

 


[Ιούνιος 2014]

### Η σιχαμερή φασιστική σκουπιδοφυλλάδα ‘ΣτόΚος’, με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα (‘Βίαζε και σκότωνε Ελληνες στην Κατοχή ο Ελευθέριος Αλεξόπουλος – Το μεγάλο ψέμα του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου’) στο τεύχος #656 της Πέμπτης 18/06/2014, και με άρθρο εντός, σελίδα 3, γραμμένο από τον ίδιο τον εκδότη της Σάββα Χατζηπαρασκευά (που τώρα υποστηρίζει τη ναζιστική συμμορία, μήπως μπορέσει και γλείψει κανένα κοκαλάκι από εκεί, ενώ πριν 20 περίπου χρόνια στεκόταν στο πλευρό του Σα-χλα-μαρά και της ΠΟΛΑΝ του), παρουσιάζει σαν δήθεν μεγάλη αποκάλυψη την ιστορία για τον ΕΑΣΑΔίτη παππού του πρώην χρυσαβγίτη Αλεξόπουλου, που βρίσκεται εδώ, στο υπ’ αριθμόν #5 κουΐζ:

Τέσσερα συν ένα επίκαιρα αποκαλυπτικά εκλογικά κουΐζ: Ο υπερ’πατριώτης’ βουλευτής που καλεί ξένο στρατό + Το ζεύγος νεοδημοκρατών που ηράσθησαν εντός της ΕΠΕΝ + Ο βασιλικός φίλος των Γλύξμπουργκ περιφερειάρχης + Ο δημοσιογράφος που βοήθησε το δικαστήριο της 17Ν + Το χειρότερο είδος ταγματασφαλήτη
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/05/27/tessera-syn-ena-quiz/

Αντέγραψε παραγράφους ολόκληρες και κατάκλεψε και το κολλάζ με την φωτοτυπία της ανακοίνωσης του ΕΑΣΑΔ με τον τίτλο της εφημερίδας ‘Λαρισαϊκός Τύπος’, όπως το βρήκε μέσα στην ανάρτησή μας.

Εφημερίδα Λαρισαϊκός Τύπος, 22/06/1944, Ανακοίνωση ΕΑΣΑΔ για απαγχονισμό Αλεξόπουλου

Εφημερίδα Λαρισαϊκός Τύπος, 22/06/1944, Ανακοίνωση ΕΑΣΑΔ για απαγχονισμό Αλεξόπουλου

 

Στόχος του ‘ΣτόΚου’ ήταν ασφαλώς να χτυπήσει τον μετανοημένο χρυσαβγίτη και να τον απειλήσει να μην ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.λπ. κ.λπ.

Το παρουσιάζει έτσι (συγγνώμη για τα αηδιαστικά λινκ):

ΣτόΚος, τχ #656 της 18/06/2014, με υπογραφή ΣΧ (Σάββας Χατζηπαρασκευάς), Βίαζε και σκότωνε Ελληνες στην Κατοχή ο Ελευθέριος Αλεξόπουλος - Το μεγάλο ψέμα του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου

ΣτόΚος, τχ #656 της 18/06/2014, με υπογραφή ΣΧ (Σάββας Χατζηπαρασκευάς), Βίαζε και σκότωνε Ελληνες στην Κατοχή ο Ελευθέριος Αλεξόπουλος – Το μεγάλο ψέμα του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου

 

ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ‘ΣΤΟΧΟ’: ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ…;;; ΒΙΑΖΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ…!!!! ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ…!!! ~ Εφημερίδα ‘Στόχος’ – Stoxos newspaper

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΩΣ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ ΕΞΕΘΕΣΕ ΤΟ ΓΟΗΤΡΟ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ … ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΓΙΑΤΙ… ‘ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ’ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΕ;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΙΘΑΝΗ ΑΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ…
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ‘ΣΤΟΧΟΣ’ – ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 – ΑΡ.Φ. 656 (1454)

h**p://www.stoxos.gr/2014/06/blog-post_8373.html

Ενώ δεν άργησε και η ίδια η ναζιστική συμμορία να αναδημοσιεύσει την ‘αποκάλυψη’ στην επίσημη ιστοσελίδα της:

Χρυσή Αυγή – Αποκαλυπτικό ντοκουμέντο από τον ‘Στόχο’: Δολοφόνος και βιαστής ο παππούς του Αλεξόπουλου
h**p://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/apokaluptiko-ntokoumento-apo-ton-stocho-dolofonos-kai-biasths-o-pappous-tou

Χρυσή Αυγή | Αποκαλυπτικό ντοκουμέντο για τον αποστάτη από τον ‘Στόχο’: Δολοφόνος και βιαστής ο παππούς του Αλεξόπουλου!
h**p://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/apokaluptiko-ntokoumento-gia-ton-apostath-apo-ton-stocho-dolofonos-kai-bias


[Σεπτέμβριος 2013]

### Η αποκάλυψη που είχαμε κάνει το Μάρτιο του 2012 (καθώς εμείς είμασταν αυτοί που συνδέσαμε τα γεγονότα), και έκτοτε έχει αναπαραχθεί σε χίλιες μεριές, τώρα την βλέπουμε και στο πρωτοσέλιδο της αχώνευτης εφημερίδας ‘Παρασκήνιο‘.

Λέει:

«Ο τέως υπαρχηγός [Σ.Σ.: Ζαφειρόπουλος] λέει ότι η ΧΑ έπαιρνε χρήματα από όλους τους πολιτικούς χώρους».

Εμείς, βέβαια ποτέ δεν είπαμε “από όλους τους πολιτικούς χώρους”. Εμείς είπαμε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Δύο πρώην υπαρχηγοί της Χρυσής Αυγής συμφωνούν: Η Νέα Δημοκρατία τύπωνε τα φυλλάδιά μας
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/03/18/ypagrhxoi-xrysh-avgh-nea-dimokratia/

Το ‘ρεπορτάζ‘ υπογράφει ένας Γιάννης Βασιλακόπουλος, ο οποίος πρέπει να είναι πολύ εργατικός και αφοσιωμένος στη δουλειά του δημοσιο’γράφος’, μιας που, όπως βλέπουμε, αντέγραψε λέξη προς λέξη το δικό μας κείμενο, με ακρίβεια κόμματος, αγκύλης και αποσιωπητικών. Αναμφίβολα κουράστηκε πολύ· ξέρετε τι είναι να βασανίζεται ο άλλος να κάνει ένα ολόκληρο βασανιστικό και χρονοβόρο κόπυ/πέηστ; Τρία ολόκληρα κλικ χρειάζονται, χώρια ο κόπος να κοτσάρει από κάτω την υπογραφή του. Λέξη προς λέξη, δείτε:

«Ο εν λόγω καλοντυμένος νεαρός υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής της Α΄ Αθήνας με τον ΛΑΟΣ και κάποια στιγμή ήρθε σε ρήξη με τους νεοναζί. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής της ρήξης, «και οι δύο ήταν κάποτε υπαρχηγοί της Χρυσής Αυγής, πρώτα ο Χάρης Κουσουμβρής και αργότερα ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος. Υπήρξαν συναγωνιστές, αλλά και αντίπαλοι, συγκατηγορούμενοι, αλλά και… αντίδικοι. Για διαφορετικούς λόγους, και οι δύο κάποια στιγμή αποχώρησαν από τη ναζιστική συμμορία». Ο Κουσουμβρής έγραψε βιβλίο, με τίτλο ‘Γκρεμίζοντας τον μύθο της Χρυσής Αυγής’, εκδόσεις Ερεβος, Πειραιάς, 2004, στο οποίο προχωράει σε αποκαλύψεις για όσα έζησε ‘από μέσα’. Μεταξύ άλλων, διαβάζουμε την απάντηση του ‘αρχηγού’ Νίκου Μιχαλολιάκου στις απορίες του Κουσουμβρή σχετικά με το ποιος χρηματοδοτούσε κάποιες δραστηριότητες της οργάνωσης: Εκαναν ‘αρπαχτές’ από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ, και αυτό δεν ήταν μεμπτό, διότι εξυπηρετούσε την ‘ιερότητα’ του αγώνα. Και ερχόμαστε στο σήμερα, 18 Μαρτίου 2012. Η εφημερίδα ‘Ελεύθερος Κόσμος’, που εξέδιδε ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, επανεκδίδεται μετά από σχεδόν έναν χρόνο που είχε σταματήσει η έκδοσή της. Στο άρθρο του Ζαφειρόπουλου, στο οποίο σχολιάζει τη σημερινή κατάσταση της Δεξιάς, της Ακροδεξιάς, των εθνικιστών κ.λπ. διαβάζουμε επί λέξει για τη Νέα Δημοπρασία:
«[…] Εξάλλου, σε αντίθεση με τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ δεν είναι άξια για περίπλοκες διαδρομές. Το πολύ-πολύ να τυπώσει κανένα ακροδεξιό φυλλάδιο, όταν το ΛΑΟΣ χρειαζόταν πλευροσκόπηση εκ των δεξιών του.
Ετσι εξηγούνται όλα: Η ΝΔ φέρεται ότι, για να περιορίσει την επιρροή του ΛΑΟΣ, ενίσχυε τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής».

Από εδώ:
Γιάννης Βασιλακόπουλος – Το παρακράτος δούλευε, το κράτος κοιμόταν, Παρασκήνιο, 28/09/2013

Το μόνο σημείο που θα μπορούσε να βάλει λίγο το μυαλό του να δουλέψει και να κάνει επιτέλους κάτι σαν συνεισφορά στη ‘συγγραφή’ του άρθρου αυτού, θα ήταν αν τακτοποιούσε λίγο τα εισαγωγικά και τα quotes. Αλλά πρέπει να είναι πολύ άχρηστος, αφού ακόμα και σε αυτόν τον τομέα τα έκανε μαντάρα.Ούτε που καταλαβαίνει ο αναγνώστης που ξεκινάνε οι δηλώσεις και που τελειώνουν τα παραθέματα. Αλήθεια, πληρώνεται αυτός ο άνθρωπος για τις κλεψιές και για τις αντιγραφές που κάνει;

Παρασκήνιο, πρωτοσέλιδο Σάββατο 28-09-2013

Παρασκήνιο, πρωτοσέλιδο Σάββατο 28-09-2013

 


[Μάρτιος 2013]

Προωθητική ενέργεια από τα ‘Ενθέματα’, το Left.gr και την Αυγή Online beta, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Δείτε τη συνέχεια με όλη την υπόλοιπη ύλη των “Ενθεμάτων”:

# Ιστολόγιο ΕΝΘΕΜΑΤΑ – Στα Ενθέματα αύριο Κυριακή 31 Μαρτίου Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής
http://enthemata.wordpress.com/2013/03/30/31-marti/

# Left.gr – Αυγή: Διαβάστε στα «Ενθέματα» της Κυριακής 31 Μαρτίου – Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής – Left.gr
http://left.gr/news/aygi-diavaste-sta-enthemata-tis-kyriakis

# Η Αυγή Online – beta.avgi.gr – Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής
http://beta.avgi.gr/article/152134/mia-apokalupsi-gia-to-nazistiko-parelthon-tis-xrusis-augis

# XYZ Contagion – Διαβάστε στα Ενθέματα της “Αυγής” αύριο Κυριακή 31 Μαρτίου: Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής (Προωθητική ενέργεια από τα “Ενθέματα”, το Left.gr και την Αυγή Online beta)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/30/proo8itiki-energeia-en8emata-left-gr/

Η συγκεκριμένη προωθητική ενέργεια δημοσιεύτηκε και στην ‘Εφημερίδα των Συντακτών‘, στο φύλλο του Σαββάτου 30 Μαρτίου 2013.


[Μάρτιος 2013]

Στο πρωτοσέλιδο της Κυριακής 31 Μαρτίου 2013 γράφει:

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη ναζιστική Διεθνή

Το πρωτοσέλιδο της Κυριακής 31 Μαρτίου 2013

Το πρωτοσέλιδο της Κυριακής 31 Μαρτίου 2013

 


[24/12/2018]

Οι επισκέπτες της σελίδας είδαν, πιστεύουμε, τον Δεκέμβριο του 2018, το άρθρο για την αυτολογοκρισία Φίρερ στο θέμα της Σρεμπρένιτσα, με αφορμή το βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά. Ο Δημήτρης Ψαρράς, έντιμος άνθρωπος και δημοσιογράφος με δεοντολογία, αναφέρει μέσα στο βιβλίο του το παρόν ιστολόγιο σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, αν και θα μπορούσε να μην το κάνει αυτό, -και κανείς δεν θα μπορούσε να του πει τίποτα.

Σε αντίθεση, είχαμε μια άλλη περίπτωση, καθόλου τιμητική για την γυναίκα αυτή, όπως θα δείτε σε λίγο:

Μπορείτε να δείτε αυτό εδώ το πόνημα, Δέσποινα Παρασκευά Βελουδογιάννη, ‘Ο Εχθρός, το Αίμα, ο Τιμωρός: Αναλύοντας δεκατρείς λόγους του «Αρχηγού» της Χρυσής Αυγής’, εκδόσεις Νήσος, Αθήνα, 2014.

Κατεβαίνει εδώ:

Αυτό γράφτηκε πρώτα (και κύρια) σαν διπλωματική εργασία, για να μπορέσει να πάρει το πτυχίο της. Κατόπιν, σκέφτηκε ότι θα ήταν καλή ιδέα να το εκδόσει και σαν βιβλίο. Μια τέτοια κίνηση πάντα βοηθάει σε ένα βιογραφικό. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα μάθει κανείς τίποτα ιδιαίτερο για τις τεχνικές του Φίρερ ή για τα τεχνάσματα στην ρητορική των ναζί, αν διαβάσει όλο αυτό το βιβλίο. Το βιβλίο αυτό υπάρχει μόνο για να καταγράψει τους λόγους και το περιεχόμενο, -και όχι για να τους αναλύσει με αξιώσεις. Και δικαιολογημένα, αφού πρόκειται μόνο για διπλωματική. Ισως σε κάποιο μεταπτυχιακό ή διδακτορικό, να μπορέσει να εμβαθύνει στην ανάλυση και λ.χ. να βρει τα μοτίβα και τα pattern ή να ανακαλύψει τις τεχνικές και τα τρικ της ΧΑ.
Εδώ όμως όχι, δεν το κάνει αυτό. Αλλωστε το λέει και η ίδια της, «σκοπός της ήταν οι βασικές θεματικές» του λόγου της ΧΑ.
Είναι μία τυπική, απλή, μάλλον φτωχή εργασία, φτιαγμένη με ‘εγχειρίδιο’ στη διάρθρωση και στη μέθοδο επεξεργασίας του θέματος, με όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά από τον τυφλοσούρτη κ.ο.κ., και η αλήθεια είναι ότι δεν προσθέτει και τόσα πολλά πράγματα στη γνώση μας για τη ΧΑ. Σε κάποιον άπειρο ή άσχετο, ίσως. Αλλά σε κάποιον που παρακολουθεί στενά το θέμα του ναζισμού, μάλλον όχι ή πάρα πολύ δύσκολα.

Θα σταθούμε σε ένα σημείο, εξαιρετικά σημαντικό γενικότερα, αλλά ίσως και το πιο ενδιαφέρον ολόκληρου του βιβλίου: Η διερεύνηση του οικογενειακού ιστορικού δωσιλογισμού και ένταξης σε παραστρατιωτικές οργανώσεις των μελών της οικογένειας του Φίρερ Μιχαλολιάκου. Μία λέξη είναι αρκετή: ‘Τάγματα Ασφαλείας‘.

Είναι γεγονός πως οι πρώτοι στην Ελλάδα που μίλησαν για το δωσιλογικό παρελθόν της οικογένειας Μιχαλολιακου με αποδείξεις, ήταν οι άνθρωποι αυτού εδώ του ιστολογίου.
Εμείς μπορέσαμε ενα αποκρυπτογραφήσουμε μια αδιόρατη αναφορά σε έναν λόγο του Φίρερ, εκείνον το 2013 στο Γύθειο, και να την συνδέσουμε με την ιστορία του Τάγματος Ασφαλείας της περιοχής, για να οδηγηθούμε στην εξής αποκάλυψη (κάτι που μάλλον προτιμούσε να μένει στην σκιά, αφού ποτέ άλλοτε δεν μίλησε γι’ αυτό):
Πως ο πατέρας του Μιχαλολιάκου ήταν ταγματασφαλήτης.

Στην πραγματικότητα όλα ξεκίνησαν από μία λέξη, ‘το νησάκι‘ (δηλαδή η Κρανάη), από το οποίο «τους πήραν και τους πήγαν στο Γουδί» (εννοούσε στα Δεκεμβριανά). Από αυτή τη μία λέξη, και ψάχνοντας και ερευνώντας την ιστορία της περιοχής, και βάζοντας μετά όλα τα (πολύ δυσεύρετα και δύσκολα) κομμάτια του παζλ στη σειρά, τελικά φτάσαμε να κατανοήσουμε όλη την ιστορία αυτή.

Τα είχαμε πει εδώ, πολύ αναλυτικά:

– Η ιστορία του αρχιφύλακα Γεώργιου Μιχαλολιάκου: Πρόδωσε το ΕΑΜ για να πάει στα Τάγματα Ασφαλείας, μένοντας πιστός στον όρκο του προς τον Χίτλερ μέχρι το τέλος
https://xyzcontagion.com/2015/02/19/georgios-mix-drvda-father/

Ανοίγουμε λοιπόν, να διαβάσουμε το βιβλίο της Παρασκευά, στο σημείο που πραγματεύεται αυτό το θέμα (σελίδες 140-141 και υποσημείωση #96 στη σελίδα 197):

 

Πράγματι διαβάζουμε ΟΛΑ τα παραπάνω και ΟΛΑ ΟΣΑ γράψαμε στο μπλογκ, πάρα πολύ αναλυτικά, και πόσο «εύκολο ήταν να συμπεράνουμε ότι ο πατέρας του ήταν ταγματασφαλίτης», και πως η δαιμόνια ερευνήτρια κατάλαβε, λέει, ότι ο πατέρας Μιχαλολιάκος πήγε στην Αθήνα και έλαβε μέρος στα Δεκεμβριανά. Πάλι «εύκολα» το κατάλαβε κι αυτό, βέβαια, φοβερά πράγματα.

Αλλά με μια μικρή διαφορά:

Υποσημείωση #96 στη σελίδα 197: Ευγνωμονεί τον συνάδελφο ιστορικό για την «καλοσύνη του να της γνωστοποιήσει τα σχετικά στοιχεία που ο ίδιος έχει αποδελτιώσει και διατηρεί», στοιχεία που οδήγησαν την δαιμόνια ερευνήτρια Δέσποινα Παρασκευά Βελουδογιάννη να καταλάβει «εύκολα».

Υποσημείωση #96 στη σελίδα 197: Ευγνωμονεί τον συνάδελφο ιστορικό για την «καλοσύνη του να της γνωστοποιήσει τα σχετικά στοιχεία που ο ίδιος έχει αποδελτιώσει και διατηρεί», στοιχεία που οδήγησαν την δαιμόνια ερευνήτρια Δέσποινα Παρασκευά Βελουδογιάννη να καταλάβει «εύκολα».

 

 

Ισχυρίζεται ότι της τα εξήγησε κάποιος συνάδελφός της, κάποιος υποψήφιος διδάκτορας, ιστορικός, προς τον οποίο, μάλιστα εκφράζει την ευγνωμοσύνη της. γράφει χαρακτηριστικά για την «καλοσύνη του να της γνωστοποιήσει τα σχετικά στοιχεία που ο ίδιος έχει αποδελτιώσει και διατηρεί».
Καλά κάνει, και δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι έτσι θα έγινε στ’ αλήθεια. Μάλιστα, μπαζώνει την σχετική σημείωση με όχι λιγότερα από … δέκα (!) έγγραφα. Μόνο που είναι όλα, πλην ενός, εντελώς άσχετα με το θέμα, αφού το κύριο εδώ δεν είναι το πως περνούσαν οι τ/αλήτες στο στρατόπεδο που τους είχαν οι Αγγλοι ή τι μέτρα υγιεινής πάρθηκαν εκεί ή τι έτρωγαν (!), αλλά το πως βρέθηκαν κρατούμενοι στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, και φυσικά, το ακόμα πιο κύριο, πως ξέρουμε ότι ανάμεσά τους ήταν και ο πατέρας Μιχαλολιάκος.
Εκεί, λοιπόν, ούτε η κ. Παρασκευά, ούτε ο ιστορικός έκαναν τον κόπο να γράψουν μισή λέξη σχετικά με το που τα έμαθαν όλα αυτά, ποιος μίλησε πρώτος, και ποιος έφερε όλες τις αποδείξεις ώστε να γίνει γνωστή τεκμηριωμένα η ιστορία αυτή.

Αλλά, με το χέρι στην καρδιά, ήταν έντιμο όλο αυτό;

Και σκεφτόμαστε: Ο ένας, ο ΔΨ, με τέτοια φήμη και 45 χρονια στο επάγγελμα και τόσα βιβλία, είναι πιστός στην δεοντολογία και αισθάνεται υποχρεωμένος να δώσει credit, σε τρεις μάλιστα περιπτώσεις, αν και δεν ήταν καθόλου απαραίτητο.
Ποιος θα μπορούσε να διανοηθεί να του πει κάτι, σε άνθρωπο με τέτοια προσφορά και τέτοιο έργο και τέτοια φήμη;

Και η άλλη, ούτε καν 30, γράφει διπλωματική μόνο για να πάρει βαθμό (διότι το ‘βιβλίο’ της αυτό είναι, η διπλωματική της καλλωπισμένη σε βιβλίο, για να το βάζει στο βιογραφικό της), πραγματική τριπλουνίστρια, να πηδάει από το ένα σημείο στο άλλο, και να επιδίδεται σε (πως αλλιώς να τις πεις;), σε υπεκφυγές, μόνο για να αποφύγει να δώσει το credit που οφείλει. Ναι, διότι η αλήθεια είναι ότι και σε άλλα αποσπάσματα του βιβλίου της υπάρχουν πολύ ισχυρές ενδείξεις πως χρησιμοποίησε και παρέθεσε δικά μας ευρήματα, αλλά προτιμήσαμε να μην επεκταθούμε σε όλα, διότι -εκτός του ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο και επίπονο λόγω της πολυπλοκότητας των θεμάτων-, αποτελεί ένα μικρό βασανιστήριο το να αναγκάζεται κανείς να παραθέτει τέτοια δυσάρεστα γεγονότα.
Διότι σε αυτές τις υποθέσεις, κάποιος είτε έχει αξιοπρέπεια και τηρεί τη δεοντολογία, είτε όχι. Δεν υπάρχει ‘λίγο’, δεν υπάρχουν ‘αποχρώσεις’, δεν υπάρχει ‘μέση οδός’. Είτε κάνεις το σωστό, είτε υποβιβάζεις τον εαυτό σου στην κατηγορία των μικρών κατεργαραίων.

Μπορεί κάποιος να πει «ε, εντάξει, δεν είναι και τόσο σημαντικό, αυτά γίνονται». Σύμφωνοι, αλλά ας μην ξεχνάμε το εξής: Εμείς εδώ είμαστε ερασιτέχνες και το κάνουμε για χόμπι, για fan, περισσότερο, -και αυτό, άσχετα αν το κάνουμε με επαγγελματική ευσυνειδησία. Αλλοι (πάρα, πάρα πολλοί άλλοι) κερδίζουν χρήματα από την λογοκλοπή αυτή, προσελκύουν διαφημίσεις, ή χτίζουν καριέρες, ή προσελκύουν πιθανούς εργοδότες, ή κονομάνε, ή τέλος πάντων, παρουσιάζονται σαν κάτι που δεν είναι.
Θα ήταν τόσο δύσκολο να κάνει μια απλή αναφορά;
Θυμίζω ότι το βιβλίο γράφτηκε ακριβώς λίγο μετά την δημοσίευση της έρευνας μας για τον πατέρα Μιχαλολιάκο, Ιανουάριο ή αρχές 2015. Δηλαδή ήταν πολύ φρέσκο για να ισχυριστεί κανείς ότι λ.χ. «το διάβασε αλλού», όπως θα μπορούσε ενδεχομένως να κάνει κάποιος σήμερα, σχεδόν 4 χρόνια μετά.
Τότε που γράφτηκε το βιβλίο, υπήρχε ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΠΗΓΗ, η δική μας.

Να υπενθυμίζουμε εδώ ότι ακριβώς το ίδιο συνέβη με άλλη νεαρή πτυχιούχο:

Δανάη Γιαννοπούλου, ‘Η μάχη της προπαγάνδας: Τα Δεκεμβριανά του 1944 μέσα από τον αθηναϊκό Τύπο’, εκδόσεις Ασίνη, Αθήνα, 2014.
http://www.biblionet.gr/book/198655/

Εγραψε ένα ολόκληρο βιβλίο βασισμένη σε υλικό που αν δεν το δίναμε εμείς στη δημοσιότητα, θα ήταν αδύνατον να γραφτεί το βιβλίο της αυτό, και η μοναδική παραπομπή που έκανε ήταν ένα σκέτο λινκ στο υλικό μας στο scribd!

 

Σαν να ανέβηκε μόνο του το υλικό ή σαν να μην πήρε ποτέ είδηση τα δύο σχετικά άρθρα που είχαμε γράψει, το ένα μάλιστα, στην Κυριακάτικη Αυγή:

Συνεργασία του ιστολογίου μας με τα ‘Ενθέματα’ της κυριακάτικης ‘Αυγής’ – Το πρώτο σημείωμα για την άγνωστη εφημερίδα ‘Η Ελλάς’ των Δεκεμβριανών

Συνεργασία του ιστολογίου μας με τα “Ενθέματα” της κυριακάτικης “Αυγής” – Το πρώτο σημείωμα για την άγνωστη εφημερίδα “Η Ελλάς” των Δεκεμβριανών

Ντοκουμέντο: Εφημερίδα ‘Η Ελλάς’, η επίσημη κυβερνητική εφημερίδα των Δεκεμβριανών του 1944 – Ολα και τα 46 φύλλα
https://xyzcontagion.com/2011/08/16/efimerida-ellas/

Τέλος πάντων.

Σε αυτή εδώ την (‘καρφιτσωμένη’) ανάρτηση και στα 82 σχόλια που ακολουθούν, μπορεί κάποιος να δει όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις, που κάποιοι έδωσαν ή δεν έδωσαν credit στη δουλειά των ανθρώπων από το ιστολόγιο, εδώ. Σημασία έχει μόνο το εξής:

Οτι εμείς δεν τρέχουμε πίσω από κανέναν. Αλλοι τρέχουν πίσω από μας. Αυτή είναι η αλήθεια. Και ο καθένας μας μπορεί να αυτοαξιολογηθεί στις κλίμακες αξιοπρέπειας και δεοντολογίας. Εμείς θα είμαστε πάντα στην κορυφή. Για τους άλλους, τίποτα δεν είναι σίγουρο.

 

Επίσης, εκτός από την παρούσα, άλλες σελίδες του ιστολογίου στις οποίες υπάρχουν σχεδόν όλες οι αναφορές από mainstream ΜΜΕ και γνωστούς επαγγελματίες, αξιοπρεπείς και όχι αξιοπρεπείς, σοβαρούς ανθρώπους και απατεώνες, έντιμους και λογοκλόπους:

– Το θέμα της ελληνικής εμπλοκής στη Σρεμπρένιτσα στα μεγάλα ΜΜΕ (και όχι μόνο)

Το θέμα της ελληνικής εμπλοκής στη Σρεμπρένιτσα στα μεγάλα ΜΜΕ (και όχι μόνο)

– Οι ανακρίτριες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής διαβάζουν XYZ Contagion (και ο Εισαγγελέας!)

Οι ανακρίτριες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής διαβάζουν XYZ Contagion (και ο Εισαγγελέας!)

– About Επειδή η αλήθεια είναι μεταδοτική

About (Επειδή η αλήθεια είναι μεταδοτική)

– Clopyright και Βαξεβάνης
https://xyzcontagion.com/vaxevanis-clopyright/