Κλέων Ι. | 21 Νοεμβρίου 2018

Ο «Μαύρος Ήλιος» των SS, οι ναζιστικοί χαιρετισμοί, και οι σημαίες της Χρυσής Αυγής: Από τις κερκίδες της Εθνικής στον εισαγγελέα: Η συμβολή του XYZ Contagion: Αρθρα στην Εφημερίδα των Συντακτών και στην Αυγή

Δείτε αυτές εδώ τις φωτογραφίες πρώτα: Εχουν ημερομηνία 18/11/2018, και είναι από τον αγώνα Ελλάδα-Εσθονία, στο ΟΑΚΑ:

 

ΟΑΚΑ, 18/11/2018: Αγώνας Ελλάδα-Εσθονία: Ναζιστικοί χαιρετισμοί και ο 'Μαύρος Ηλιος' των SS στην εξέδρα (Η αυθεντική φωτογραφία σε πολύ μεγάλη ανάλυση)

ΟΑΚΑ, 18/11/2018: Αγώνας Ελλάδα-Εσθονία: Ναζιστικοί χαιρετισμοί και ο ‘Μαύρος Ηλιος’ των SS στην εξέδρα (Η αυθεντική φωτογραφία σε πολύ μεγάλη ανάλυση)

 

ΟΑΚΑ, 18/11/2018: Αγώνας Ελλάδα-Εσθονία: Σερβικές εθνικιστικές 'αποσχιστικές' σημαίες & ναζιστικοί χαιρετισμοί

ΟΑΚΑ, 18/11/2018: Αγώνας Ελλάδα-Εσθονία: Σερβικές εθνικιστικές ‘αποσχιστικές’ σημαίες & ναζιστικοί χαιρετισμοί

 

ΟΑΚΑ, 18/11/2018: Αγώνας Ελλάδα-Εσθονία: Μια δυσάρεστη έκπληξη, που μας θυμίζει, όμως, ότι ο αντισημιτισμός υπάρχει παντού. Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι: Ο συγκεκριμένος δεν αγαπάει τους Παλαιστίνιους. Απλά, μισεί περισσότερο (και πάνω απ' όλα) τους Εβραίους.

ΟΑΚΑ, 18/11/2018: Αγώνας Ελλάδα-Εσθονία: Μια δυσάρεστη έκπληξη, που μας θυμίζει, όμως, ότι ο αντισημιτισμός υπάρχει παντού. Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι: Ο συγκεκριμένος δεν αγαπάει τους Παλαιστίνιους. Απλά, μισεί περισσότερο (και πάνω απ’ όλα) τους Εβραίους.

 

Πρόκειται για νεοναζί, φασίστες και άλλους ακροδεξιούς. Μετά από τη δίκη της ναζιστικής συμμορίας, και μετά από την ‘έκθεση’ στο φως των δραστηριοτήτων των διαφόρων νεοναζιστικών μορφωμάτων τύπου Combat-18, Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές ΑΜΕ, Γαλάζια Στρατιά και αναρίθμητες άλλες, λογικά, θα περίμενε κανείς να μην πλέον τόσο προκλητικοί όσο παλαιότερα, τις εποχές της ανομίας και της ανοχής των κρατικών μηχανισμών απέναντί τους.

Ομως, όχι, εξακολουθούν να είναι προκλητικοί.

Και στις προκλήσεις αυτού του είδους, ο προοδευτικός, δημοκρατικός κόσμος απαντάει με τα νόμιμα όπλα του: Τον νόμο και τους άλλους κανονισμούς στους οποίους συμφωνήσαμε όλοι, σαν κοινωνία.

Fast Forward, τρεις μέρες μετά:

Με αυτήν εδώ την είδηση (‘Στον εισαγγελέα οι ναζιστικές προκλήσεις στο ΟΑΚΑ‘, Εφημερίδα των Συντακτών, 20/11/2018), το ερασιτεχνικό ιστολόγιο το οποίο διαβάζετε αυτή την στιγμή βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως έχει κάνει πλέον ‘καρέ του χρυσαβγίτη‘:

Είναι η τέταρτη φορά που ξεκινάει εισαγγελική έρευνα ή ΕΔΕ εναντίον νεοναζί, αποκλειστικά και μόνο από τη δουλειά των ανθρώπων αυτής εδώ της ιστοσελίδας.

Οι προηγούμενες υποθέσεις, χρονολογικά, ήταν η συμμετοχή Ελλήνων παραστρατιωτικών στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, η τρομοκρατική δράση της Combat-18 και ο πυρονόμος χρυσαβγίτης υβριστής της Μάγδας Φύσσα.

Και τώρα, οι συγκεκριμένοι νεοναζί πρόκειται να ιδρώσουν λίγο, στενάχωρα:

[UPDATE: Επίσημο: H UEFA ανακοίνωσε κι αυτή έρευνα για τα γεγονότα στο Ελλάδα-Εσθονία!, Gazzetta, 21/18/2018]

Εφημερίδα των Συντακτών, 20/11/2018: 'Ναζιστική αθλιότητα στο ΟΑΚΑ', με αναφορά στο XYZ Contagion.

Εφημερίδα των Συντακτών, 20/11/2018: ‘Ναζιστική αθλιότητα στο ΟΑΚΑ’, με αναφορά στο XYZ Contagion.

 

– «O υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, έστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, και στον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, τα δημοσιεύματα με το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού από τις νεοναζιστικές εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ προκειμένου να ενημερωθούν και να προβούν στις ενέργειες που προβλέπει ο νόμος.
Τη ναζιστική πρόκληση, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα της εθνικής ομάδας με την Εσθονία το βράδυ της Κυριακής, έφερε στη δημοσιότητα το xyzcontagion.
Ομάδα ατόμων που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατούσαν σημαίες με τον μαύρο ήλιο των SS και με το σύμβολο της Χρυσής Αυγής, χαιρετούσαν ναζιστικά και λίγο αργότερα έκαψαν μια τουρκική σημαία».

Ολα ξεκίνησαν την επομένη του αγώνα Ελλάδας-Εσθονίας στο ΟΑΚΑ. Εχοντας στα χέρια μας οπτικό υλικό, που φαίνεται ότι κανείς (πλην του φωτορεπόρτερ) δεν αξιολόγησε όπως θα έπρεπε, προχωρήσαμε σε αυτήν εδώ την ανάρτηση στη σελίδα μας στο Facebook, γράφοντας τα εξής:

«Ηρθε στα χέρια μας μια μάλλον αποκλειστική φωτογραφία από την κερκίδα του χτεσινού παιχνιδιού Ελλάδα-Εσθονία στο ΟΑΚΑ. Για το αποτέλεσμα του αγώνα θα διαβάσετε στις μέσα σελίδες (δεν έχουμε αθλητικά, πλάκα κάνουμε), αλλά δεν είναι αστείο το γεγονός πως υπήρξε μια διπλή ναζιστική πρόκληση από τους αγνούς (υποθέτουμε) ‘Ελληνόψυχους‘ (ας τους πούμε) ‘φιλάθλους‘:

– Είδαμε:

– όχι μόνο την τουρκική σημαία να καίγεται,
– όχι μόνο ‘αρχαιοελληνικούς’ χαιρετισμούς, ξέρετε, από εκείνους με το υψωμένο χέρι που δεν έκαναν ποτέ οι Ναζί, μόνο ο Μεταξάς και οι αρχαίοι,
– όχι μόνο σημαίες με δαφνοστεφανωμένο τον μαίανδρο (εξελιγμένη σβάστικα) της Χρυσής Αβγής,
– όχι μόνο αυτονομιστικές σημαίες της ‘Βορείου Ηπείρου’,
– όχι μόνο εθνικιστικές σερβικές σημαίες της Republica Srpska, οι σωβινιστικές και φασιστικές, οι λεγόμενες «αποσχιστικές από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη», προφανώς απάντηση-‘εκδίκηση΄ για το προ διετίας ζήτημα με το πανό «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα») που σήκωσαν οι ίδιοι ανεγκέφαλοι οπαδοί στο Καραϊσκάκη, βλ εδώ την τότε ανάρτησή μας που ανέδειξε το θέμα και ανάγκασε τα ΜΜΕ να το παίξουν για να φτάσει στον εισαγγελέα, και το άρθρο μας ‘Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»)

… αλλά είδαμε, με κάποια δόση έκπληξης, είν’ η αλήθεια και το εξαιρετικά σημαντικό occult σύμβολο ναζισμού και εθνικοσοσιαλισμού, τον λεγόμενο ‘Μαύρο Ήλιο των SS’:

 

Για να το πούμε στη γλώσσα των οπαδών αυτών: Schwarze Sonne ή Sonnenrad (12 σιγμοειδείς ακτινωτοί ρούνοι)

Για να το πούμε στη γλώσσα των οπαδών αυτών: Schwarze Sonne ή Sonnenrad (12 σιγμοειδείς ακτινωτοί ρούνοι)

 

Ναι, φαίνεται πως η Γαλάζια Στρατιά δεν διαλύθηκε, και φαίνεται επίσης ότι έχουν αναπτύξει τεχνικές για να περνάνε στα γήπεδο ό,τι τραβάει η ψυχή τους.

Ανάμεσα τους, και ο Μαύρος Ηλιος των SS με τους 12 σιγμοειδείς ακτινωτούς ρούνους.

Ονομάζεται επίσης ‘Schwarze Sonne’ ή ‘Sonnenrad’, και αποτελεί βασικό σύμβολο ‘αναγνώρισης’ μεταξύ των νεοναζιστών. Εχει συνδεθεί με τα SS λόγω του Heinrich Himmler και χρησιμοποιήθηκε σε τελετές μύησης στο εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα. Δεσπόζει στο μωσαϊκό του πύργου Βέβελσμπουργκ, τον οποίο είχε αγοράσει το 1933 ο Himmler με στόχο να το μετατρέψει κέντρο των SS. Συγκαταλέγεται στη λίστα των συμβόλων που είναι απαγορευμένα σε τουλάχιστον δύο γερμανικά κρατίδια,

Και, με την ευκαιρία, να δείτε, ένας βουλευτής χρυσαβγίτης τον έχει τατουάζ στη γάμπα του, σε σημείο που να μην φαίνεται, χμμμμ, κάπου το λέει αυτό, νομίζουμε εδώ:

– Αλληλοκαρφώματα και καυγάδες για τους ‘ΦΟΝ’ της Χρυσής Αυγής και άλλα παρατράγουδα
https://xyzcontagion.com/2015/09/19/xa-dipla-logistika-vivlia-von/

Πρόκειται για τον Φώτη Γραικό, για να μην σας κρατάμε σε αγωνία.

Με τον Μαύρο Ηλιο ορκίζονται, μεταξύ άλλων, κάθε 21η Δεκεμβρίου οι μυημένοι Ναζί χρυσαβγίτες του ‘κλειστού κύκλου’:

– Ημέρα μύησης-ορκωμοσίας νέων μελών της Χρυσής Αυγής η 21η Δεκεμβρίου: Τα ψέματα και η προσπάθεια παραπλάνησης
https://xyzcontagion.com/2014/06/23/parnitha-21-dec-orkomosia/

Υπενθυμίζουμε ότι για την UEFA, η οποία έχει μηδενική ανοχή στα σύμβολα μίσους, ο Μαύρος Ηλιος των SS αναφέρεται ρητώς στη σελίδα 7 του σχετικού εγχειρίδιου της Farenet (Football Against Racism in Europe, FARENET.org) μαζί με σύμβολα των SS, της Χρυσής Αυγής (συγκεκριμένα, με παραδείγματα, βλ. εικόνες) και άλλα:

 

 

… όπως άλλωστε και το σήμα της ΧΑ, ήδη από το 2012, όταν το είχαμε αναδείξει εδώ στο ιστολόγιο, βλ.:

Ακροδεξιό και νεοναζιστικό κόμμα η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με την UEFA

 

– Η UEFA προειδοποιεί: Ρατσιστικό και νεοναζιστικό σύμβολο ο μαίανδρος της Χρυσής Αυγής, XYZ Contagion, 22/05/2012
https://xyzcontagion.com/2012/05/22/uefa-maiandros-xrysi-avgi/

Μήπως κάποιος από τους αρμόδιους οργανισμούς, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ΕΠΟ, ΣΕΓΑΣ, ίσως ΕΠΑΕ ευρύτερα, και τα πειθαρχικά τους όργανα, πρέπει λίγο να επιληφθούν;»

Αυτά γράφαμε την Δευτέρα 19/11/2018. Την επόμενη μέρα, και αφού είδαμε ότι το θέμα πήρε, τελικά, διαστάσεις, όπως έπρεπε, γράφαμε:

«Πάρα πολλές ιστοσελίδες το ανέδειξαν, συν ένα πρωτοσέλιδο σήμερα στην εφημερίδα Αυγή, και όλο αυτό -αυτή είναι η αλήθεια-, μόνο επειδή το αναδείξαμε εμείς εδώ.

Το πρωτοσέλιδο της Αυγής, 20/11/2018: 'Νεοναζιστικές προκλήσεις σε άδειες κερκίδες Εμφάνισαν μάυρη σημαία σύμβολο των SS στον αγώνα Ελλάδα-Εσθονία'

Το πρωτοσέλιδο της Αυγής, 20/11/2018: ‘Νεοναζιστικές προκλήσεις σε άδειες κερκίδες Εμφάνισαν μάυρη σημαία σύμβολο των SS στον αγώνα Ελλάδα-Εσθονία’

 

Για την ιστορία, τις επίμαχες φωτογραφίες τις είχαν στα χέρια τους εκείνοι οι υπεύθυνοι που θα έπρεπε να προσέξουν την στάση των οπαδών στις κερκίδες, αλλά δεν καταλάβαιναν τι έβλεπαν.
Λογικό, υπό μία έννοια, διότι το να γνωρίζει κανείς τον Μαύρο Ηλιο των SS (τους 12 σιγμοειδείς ακτινωτούς ρούνους του Schwarze Sonne ή Sonnenrad), είναι κάπως για τις μεγαλύτερες τάξεις ενασχόλησης με τον ναζισμό.
Και δεν τους ψέγει κανείς επειδή δεν το ήξεραν.
Τους ψέγει επειδή δεν φρόντισαν να ρωτήσουν τι στον κόρακα είναι αυτό το σύμβολο, που υψώθηκε μάλιστα δίπλα σε εκείνους που έκαναν ναζιστικούς χαιρετισμούς».
Τέλος πάντων, το κοντρόλ μου λέει τώρα στο ακουστικό ότι τα παρακάτω ΜΜΕ πράγματι αυτή τη φορά ανέφεραν αυτήν εδώ την πτωχή πλην τιμία σελίδα που βρίσκεστε, και μας έκαναν τη χάρη αυτή τη φορά (αναλογία 1 προς 10, με άλλες φορές που απλά αντιγράφουν ή ‘δανείζονται’, δηλαδή κλέβουν χωρίς να ρωτάνε).
Στα σχόλια, θα βάλουμε και τα ΜΜΕ/ιστοσελίδες που ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ τον ΚΟΠΟ να κάνουν μια αναφορά «το βρήκαμε εκεί», έτσι για να γνωρίζουμε σιγά-σιγά τους ανέντιμους και τους ανυπόληπτους.
‘Τιμητική’ αναφορά στο ΠΟΝΤΙΚΙ Web, για την τελευταία του φωτογραφία, με τη Γαλάζια Στρατιά, το πανό με τον μαίανδρο και τον κέλτικο σταυρό και το σύνθημα για ‘Πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι η Κωνσταντινούπολη’ 🙂 Από που να είναι, άραγε; Πάντως, συμπτωματικά, την είχαμε κρατήσει και εμείς εδώ, πριν 15-20 χρόνια, βλ. ‘Ναζί με στολή φιλάθλου (άρθρο για τη ‘Γαλάζια Στρατιά’ της Χρυσής Αυγής)‘, συμβαίνουν συμπτώσεις 🙂
Δεν πειράζει, ούτως ή άλλως, όλοι ξέρουν για τη φανέλα παίζουμε (pun NOT intended, εδώ)
Εμείς (και όσοι μας εμπιστεύτηκαν) το χρέος μας το κάναμε. Να δούμε τώρα αν οι υπεύθυνοι των ελληνικών αθλητικών πραγμάτων θα δώσουν εξηγήσεις και τι είδους στην UEFA. Να έρχεται, άραγε, τιμωρία από την UEFA»;

 

Οποιος θέλει, μπορεί να διαβάσει τη συνέχεια εδώ:

 

 

Τελικά, όντως οι αρμόδιοι κινήθηκαν και η υπόθεση πηγαίνει στον εισαγγελέα.

– Μαρία Δήμα, Προκαταρκτική για τα ναζιστικά σύμβολα στο ΟΑΚΑ: Ο Μαύρος Ηλιος συνδέεται με τα SS και τον Χάινριχ Χίμλερ, Εφημερίδα των Συντακτών, 21/11/2018
https://www.efsyn.gr/arthro/prokatarktiki-gia-ta-nazistika-symvola-sto-oaka

Εφημερίδα των Συντακτών, 21/11/2018: Μαρία Δήμα: Προκαταρκτική για τα ναζιστικά σύμβολα στο ΟΑΚΑ: Ο Μαύρος Ηλιος συνδέεται με τα SS και τον Χάινριχ Χίμλερ.

Εφημερίδα των Συντακτών, 21/11/2018: Μαρία Δήμα: Προκαταρκτική για τα ναζιστικά σύμβολα στο ΟΑΚΑ: Ο Μαύρος Ηλιος συνδέεται με τα SS και τον Χάινριχ Χίμλερ.

 

 

«Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η προκλητική ανάρτηση από ομάδα ακροδεξιών του ναζιστικού συμβόλου «Μαύρος Ηλιος» στις κερκίδες του ΟΑΚΑ στο ματς της Ελλάδας με την Εσθονία το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Κάτι που είχε αναδείξει η ερευνητική ομάδα XYZ Contagion.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ευάγγελος Ιωαννίδης, έδωσε εντολή στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Εισαγγελίας για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διακριβωθεί εάν και από ποιους έχουν διαπραχθεί αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο.
Υπενθυμίζεται ότι σχετική αναφορά, ζητώντας τη διερεύνηση του θέματος, είχε αποστείλει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, καθώς και στον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.
[…]
Τη ναζιστική πρόκληση, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα της εθνικής ομάδας με την Εσθονία το βράδυ της Κυριακής, έφερε στη δημοσιότητα το xyzcontagion».

Ευχάριστη έκπληξη, το γεγονός πως ο καλός δημοσιογράφος Πέτρος Κατσάκος αφιέρωσε την στήλη του στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας ‘Αυγή’ (βλ. ‘Το XYZ Contagion και οι κοιμώμενες αρχές‘, Αυγή, 21/11/2018), στο ταπεινό, πτωχό πλην τίμιο ιστολόγιο το οποίο διαβάζετε αυτή την στιγμή, γράφοντας τα εξής, σε μία αναδρομή προηγουμένων δειγμάτων εργασίας μας (και το διαφήμισε την προηγούμενη ημέρα έτσι):

Αυγή, 21/11/2018: Το XYZ Contagion και οι κοιμώμενες αρχές

Αυγή, 21/11/2018: Το XYZ Contagion και οι κοιμώμενες αρχές

 

«Να ξεκινήσουμε δίνοντας τα εύσημα στην ερευνητική ιστοσελίδα XYZ Contagion για τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών με τους νεοναζί στις κερκίδες του ΟΑΚΑ στον αγώνα της Εθνικής με την Εσθονία και να επισημάνουμε τον διαρκή αγώνα των διαχειριστών της ιντερνετικής αυτής ομάδας κατά του φασισμού και του ναζισμού στη χώρα μας. Είναι γεγονός ότι οι ερευνητές του XYZ Contagion έχουν κατά καιρούς ρίξει φως σε πάμπολλα νεοναζιστικά κρούσματα στον χώρο του οπαδικού κόσμου, με μικρές και μεγάλες φασιστικές συμμορίες να ρυπαίνουν με τα συνθήματα και τα πανό τους τα γήπεδα χωρίς το αθλητικό ρεπορτάζ να δίνει την παραμικρή σημασία σε τέτοιου είδους προκλητικές ενέργειες.

Ήταν, για παράδειγμα, το XYZ Contagion που είχε αναδείξει και είχε υποχρεώσει τον Τύπο να προχωρήσει στην αναπαραγωγή της είδησης για το εμετικό πανό που είχε αναρτηθεί πριν δύο χρόνια στο γήπεδο Καραϊσκάκη και έγραφε στα σέρβικα «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα») και αναφερόταν στην σφαγή των μουσουλμάνων κατοίκων της πρώην γιουγκοσλαβικής πόλης στη Βοσνία από Σέρβους εθνικιστές κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Ενός πολέμου που στο πλευρό των παρακρατικών Σέρβων είχαν συστρατευτεί και δικοί μας χρυσαυγίτες, οι οποίοι έκτοτε και κατά καιρούς χρησιμοποιούσαν το σύνθημα που το 2016 εισήγαγαν και στο Καραϊσκάκη.

Όπως επίσης ξεχωριστής σημασίας ήταν παλιότερη έρευνα του XYZ Contagion για την περίφημη ‘Γαλάζια στρατιά’ των ακροδεξιών και νεοναζί οπαδών της Εθνικής Ελλάδος, ιδρυτικό μέλος της οποίας ήταν και ο μετέπειτα βουλευτής της Χ.Α. Ηλίας Παναγιώταρος. Τα στοιχεία μάλιστα που οι ερευνητές της ομάδας είχαν φέρει στη δημοσιότητα είχαν υποχρεώσει τη μέχρι τότε κοιμώμενη τον ύπνο του δικαίου ΕΠΟ να προχωρήσει σε ενέργειες αποκλεισμού των μελών της συγκεκριμένης ομάδας από τους αγώνες της Εθνικής, αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία αν κρίνει κανείς από την ευκολία που κάποιοι βάζουν στο γήπεδο πανό με ναζιστικά σύμβολα που η ίδια η UEFA έχει κατατάξει στη μαύρη λίστα του φασισμού και του ρατσισμού.

Όσο αξιέπαινη είναι λοιπόν η προσπάθεια του XYZ Contagion για την ανάδειξη των φασιστικών προκλήσεων στα ελληνικά γήπεδα, άλλο τόσο αξιοπρόσεκτη είναι η ολιγωρία των αρμοδίων αρχών που συμπεριφέρονται ωσάν να διακατέχονται από πλήρη άγνοια για το τι επιτρέπεται και το τι απαγορεύεται στους χώρους των οποίων την ευθύνη φέρουν».

 

Να σημειώσουμε, επίσης, την απόλυτη αδιαφορία των αθλητικών εφημερίδων. Σαν να μην τους αφορά το θέμα αυτό, ενώ εξελίσσεται μέσα στην ίδια τους την αυλή. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, επικράτησε σιωπή (αλλά τι να περιμένει κανείς, όταν επαγγελματίας αθλητικογράφος είδε τον Μαύρο Ηλιο, και ο κολιουμνιστ, σε ένα πολύ έντιμο κατά τα άλλα, κείμενο γνώμης, παραδέχτηκε ότι τον πέρασε για τον δίσκο της Φαιστού!).

Για τις προηγούμενες υποθέσεις κατά τις οποίες νεοναζί πήγαν στον εισαγγελέα λόγω της εργασίας των ανθρώπων αυτής εδώ της ιστοσελίδας, μπορείτε να δείτε:

Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα

Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα

Πειθαρχικός έλεγχος και ΕΔΕ για τον χρυσαβγίτη πυρονόμο υμνητή του Χίτλερ και υβριστή της Μάγδας Φύσσα με το εμετικό παραλήρημα: Δύο άρθρα από την Αυγή και την Εφημερίδα των Συντακτών, 2015-10-08
https://xyzcontagion.com/2015/10/08/paterakis-ede-avgi-efsyn/

Δικογραφία για τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas και τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) μετά από δημοσίευμα του XYZ Contagion και καταγγελία του ΕΠΣΕ – Η ερώτηση στη Βουλή και οι απαντήσεις δύο υπουργείων
https://xyzcontagion.com/2015/11/22/dikografia-combat18-ame/

Οχι, εντάξει, ας το πουν αυτό και οι υβριστές μας, και ειδικά εκείνοι οι «επαγγελματίες της επανάστασης και της Αριστεράς», ξέρετε ποιοι 🙂

Τούτοι εδώ, και τούτοι εδώ: ‘Εσύ τι έχεις κάνει ΓΙΑ τη Χρυσή Αβγή‘ (χιουμοριστικό από φίλους μας, που πάντα θέλαμε να το παραθέσουμε);


[UPDATE 16/03/2019]

Με αφορμή την μεγάλη σφαγή με τους 50 νεκρούς στη Νέα Ζηλανδία, από τον ακροδεξιό τρομοκράτη, στις 15/03/2019, ο Δημήτρης Ψαρράς σημειώνει στο άρθρο του ‘Ο «Τουρκοφάγος» ναζιστής’, Εφημερίδα των Συντακτών, 16/03/2019

Το «μανιφέστο» του μακελάρη και οι μοιραίες … ιδεολογικές συγκρίσεις με τη Χρυσή Αυγή: Ο «Μπρέντον Τάραντ» αυτοπαρουσιάζεται ως σύγχρονος υπερασπιστής των «Ευρωπαίων» και φέρεται να υιοθετεί όλα τα στερεότυπα της σύγχρονης ξενόφοβης Ακροδεξιάς.

Στο «μανιφέστο» του, που επιγράφεται «Η μεγάλη αντικατάσταση» και αναφέρεται στην επίθεση που δέχεται η «λευκή φυλή» από «αλλόφυλους εισβολείς» κάθε είδους, ο «Μπρέντον Τάραντ» αυτοπαρουσιάζεται ως σύγχρονος υπερασπιστής των «Ευρωπαίων» και φέρεται να υιοθετεί όλα τα στερεότυπα της σύγχρονης ξενόφοβης Ακροδεξιάς.

Για το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του «μανιφέστου» του ο «Τάραντ» έχει επιλέξει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά εμβλήματα του σύγχρονου νεοναζισμού, τον λεγόμενο «Μαύρο Ηλιο» (Schwarze Sonne), ο οποίος αποτελείται από κυκλικό συνδυασμό 12 σημάτων των Ες-Ες και τον είχε επιλέξει ο Χάινριχ Χίμλερ για το στρατηγείο του στον πύργο Βέβελμπουργκ.

Το σήμα αυτό είναι δυστυχώς πολύ γνωστό στην Ελλάδα, εφόσον το χρησιμοποιεί κατά κόρον η εγχώρια ναζιστική οργάνωση. Αλλά το ίδιο σύμβολο εμφανίστηκε και πρόσφατα στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, στον αγώνα Ελλάδας-Εσθονίας (18.11.2018), μαζί με ναζιστικούς χαιρετισμούς από μερίδα χρυσαυγιτών φιλάθλων. Για την υπόθεση, που αποκάλυψε το ιστολόγιο xyzcontagion, ζήτησε διερεύνηση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης».

Εφημερίδα των Συντακτών, 16/03/2019: Δημήτρης Ψαρράς, 'Ο «Τουρκοφάγος» ναζιστής', με μια μικρή αναφορά στο XYZ Contagion: «Το σήμα αυτό είναι δυστυχώς πολύ γνωστό στην Ελλάδα, εφόσον το χρησιμοποιεί κατά κόρον η εγχώρια ναζιστική οργάνωση. Αλλά το ίδιο σύμβολο εμφανίστηκε και πρόσφατα στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, στον αγώνα Ελλάδας-Εσθονίας (18.11.2018), μαζί με ναζιστικούς χαιρετισμούς από μερίδα χρυσαυγιτών φιλάθλων. Για την υπόθεση, που αποκάλυψε το ιστολόγιο xyzcontagion, ζήτησε διερεύνηση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης».

Εφημερίδα των Συντακτών, 16/03/2019: Δημήτρης Ψαρράς, ‘Ο «Τουρκοφάγος» ναζιστής’, με μια μικρή αναφορά στο XYZ Contagion: «Το σήμα αυτό είναι δυστυχώς πολύ γνωστό στην Ελλάδα, εφόσον το χρησιμοποιεί κατά κόρον η εγχώρια ναζιστική οργάνωση. Αλλά το ίδιο σύμβολο εμφανίστηκε και πρόσφατα στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, στον αγώνα Ελλάδας-Εσθονίας (18.11.2018), μαζί με ναζιστικούς χαιρετισμούς από μερίδα χρυσαυγιτών φιλάθλων. Για την υπόθεση, που αποκάλυψε το ιστολόγιο xyzcontagion, ζήτησε διερεύνηση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης».

 


 

Με την ευκαιρία, όποιος θέλει μπορεί να δει και μια προηγούμενη υπόθεση, με πρωταγωνιστές τον Τάκη Τσουκαλά και τους αδερφούς Αντετοκούνμπο. Είχαμε και σε εκείνη την υπόθεση μια μικρή συμβολή, που η καλή δημοσιογράφος Ελλη Ζώτου, την πρόσεξε. Αντιγράφουμε από το ‘μη στατικό’ κείμενό μας (ενημερώνεται συνεχώς), με τίτλο ‘Το XYZ Contagion στα mainstream ΜΜΕ

Στην υπόθεση με τα ρατσιστικά παραληρήματα του Τάκη Τσουκαλά, η οποία προκάλεσε ορθώς μηνυτήρια αναφορά, διαβάζουμε στην εφημερίδα ‘Αυγή’, Τρίτη 13/11/2018, ρεπορτάζ της Ελλης Ζώτου, με τίτλο ‘Ο Τάκης Τσουκαλάς, η μήνυση και ο επαναλαμβανόμενος ρατσιστικός λόγος: Θύμα του αθλητικού τηλεσχολιαστή ξανά τα αδέλφια Αντετοκούνμπο‘:

– «Δεν είναι πρώτη φορά που ο Τάκης Τσουκαλάς έχει μιλήσει απαξιωτικά και με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς για τα αδέλφια Αντετοκούνμπο, με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να συγκεντρώνει το μένος του σχολιαστή, δεδομένου ότι παίζει μπάσκετ με την ομάδα του Παναθηναϊκού.
Μόλις πριν από πέντε μήνες, όπως αναφέρει το ιστολόγιο XYZ Contagion, στις 18 Ιουνίου 2018 είχε πει σε άλλη εκπομπή του:
‘Να μην ξεχάσω τον καραγκιόζη τον Αντεμπακούμπο. Που το παίζει Έλληνας… Και μην μου πει κανείς για τον αδελφό του ότι δοξάζει την Ελλάδα και τέτοια. Ζαμάν φου είναι κι αυτός […] Αυτά δεν τα κάνουν οι Έλληνες, άλλοι ιθαγενείς τα κάνουνε. Εγώ δεν τον έχω για Έλληνα πάντως’».

Εφημερίδα 'Αυγή', 13/11/2018: Ελλη Ζώτου, 'Ο Τάκης Τσουκαλάς, η μήνυση και ο επαναλαμβανόμενος ρατσιστικός λόγος: Θύμα του αθλητικού τηλεσχολιαστή ξανά τα αδέλφια Αντετοκούνμπο' (Αναφορά σε XYZ Contagion).

Εφημερίδα ‘Αυγή’, 13/11/2018: Ελλη Ζώτου, ‘Ο Τάκης Τσουκαλάς, η μήνυση και ο επαναλαμβανόμενος ρατσιστικός λόγος: Θύμα του αθλητικού τηλεσχολιαστή ξανά τα αδέλφια Αντετοκούνμπο’ (Αναφορά σε XYZ Contagion).

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι το XYZ Contagion μας θύμισε πως οι ίδιοι ρατσιστικοί χαρακτηρισμοί για τα αδέλφια Αντετοκούνμπο είχαν χρησιμοποιηθεί από τον ‘διασκεδαστικό τύπο’ που μας κάνει να γελάμε, κ. Τάκη Τσουκαλά.

 

 


 

 

– Τα παρακάτω ΜΜΕ/ιστοσελίδες φέρθηκαν ΟΚ:

Πριν την εισαγγελική παραγγελία:

Ναζιστική αθλιότητα στο ΟΑΚΑ | Η Εφημερίδα των Συντακτών
http://www.efsyn.gr/arthro/nazistiki-athliotita-sto-oaka-0

Ο Μαύρος Ήλιος των SS και η σημαία του ΜΑΒΗ στις κερκίδες του ΟΑΚΑ | Alfavita
https://www.alfavita.gr/koinonia/273945_o-mayros-ilios-ton-ss-kai-i-simaia-toy-mabi-stis-kerkides-toy-oaka

Ναζιστικοί χαιρετισμοί και ο «Μαύρος Ήλιος» των SS από οπαδούς της Εθνικής στο Ελλάδα-Εσθονία (Pics) | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
http://www.topontiki.gr/article/298078/nazistikoi-hairetismoi-kai-o-mayros-ilios-ton-ss-apo-opadoys-tis-ethnikis-sto-ellada

Ο «Μαύρος Ήλιος» των SS στο Ελλάδα-Εσθονία (Pics) – Fosonline
https://www.fosonline.gr/plus/epikairotita/article/30835/o-mayros-ilios-ton-ss-sto-ellada-esthonia-pics

Ναζιστικοί χαιρετισμοί από οπαδούς της Εθνικής στο Ελλάδα – Εσθονία | Madata.GR
https://www.madata.gr/epikairotita/social/650967-nazistikoi-chairetismoi-apo-opadoys-ths-ethnikhs-sto-ellada-esthonia.html

Ο «Μαύρος Ήλιος» των SS από νεοναζί στον αγώνα της Εθνικής
https://tvxs.gr/news/ellada/o-mayros-ilios-ton-ss-apo-opadoys-tis-ethnikis-ston-agona-ellada-esthonia

ΝΤΡΟΠΗ: Ο «Μαύρος Ήλιος» των SS από νεοναζί στον αγώνα της Εθνικής | SPORTIN
https://sportin.gr/article/ntropi-o-mayros-ilios-ton-ss-apo-neonazi-ston-agona-tis-ethnikis

Εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ με φασιστικούς χαιρετισμούς |thetoc.gr
http://www.thetoc.gr/athlitika/article/eikones-ntropis-sto-oaka-me-fasistikous-xairetismous

Ναζιστικοί χαιρετισμοί και σημαία με σύμβολο των Ες-Ες στον αγώνα της Εθνικής | LiFO
https://www.lifo.gr/now/sport/215757/nazistikoi-xairetismoi-kai-simaia-me-nazistiko-symvolo-ston-agona-tis-ethnikis

Εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ: Ναζιστικά σύμβολα και χαιρετισμοί στον αγώνα Ελλάδα-Εσθονία (εικόνες) | Athens Voice
https://www.athensvoice.gr/sport/sports/495072_eikones-ntropis-sto-oaka-nazistika-symvola-kai-hairetismoi-ston-agona-ellada

Εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ με ναζιστικούς χαιρετισμούς – Έρχεται μεγάλη “καμπάνα” – The President
https://www.thepresident.gr/2018/11/20/66266/

Ναζιστικό ντελίριο σε αγώνα της Εθνικής στο ΟΑΚΑ – ThePressProject
https://www.thepressproject.gr/article/136351/Nazistiko-ntelirio-se-agona-tis-Ethnikis-sto-OAKA

Εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ | ΑΘΗΝΑ984
http://athina984.gr/wp-site/2018/11/20/eikones-ntropis-sto-oaka/

Άνεμος Αντίστασης: Ανενόχλητοι φασίστες στις κερκίδες της Εθνικής Ελλάδας
https://anemosantistasis.blogspot.com/2018/11/blog-post_703.html

Εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ με ναζιστικούς χαιρετισμούς και σημαία του «Μαύρου Ήλιου» – Ποδόσφαιρο – Ελλάδα | sport-fm.gr: ΣΠΟΡ FM 94.6
http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/eikones-dropis-sto-oaka-me-nazistikous-xairetismous-kai-simaia-tou-maurou-iliou/3567368

Εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ με φασιστικά σύμβολα και ναζιστικούς χαιρετισμούς! (ΦΩΤΟ) : aek365
http://www.aek365.com/article.php?id=624725

Εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ με φασιστικά σύμβολα και ναζιστικούς χαιρετισμούς! (ΦΩΤΟ)
http://sport.news-24.gr/%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BF%CE%B1%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/

Εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ με ναζιστικούς χαιρετισμούς και σημαία του «Μαύρου Ήλιου» (Photos) | Documento
https://www.documentonews.gr/article/eikones-ntrophs-sto-oaka-me-nazistikoys-xairetismoys-kai-shmaia-toy-mayroy-hlioy-photos

Sportotal.gr – Εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ με φασιστικά σύμβολα και ναζιστικούς χαιρετισμούς! (ΦΩΤΟ)
http://www.sportotal.gr/total-news/101935-eikones-dropis-sto-oaka-me-fasistika-symvola-kai-nazistikoys-xairetismoys-foto

Εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ με ναζιστικούς χαιρετισμούς και σημαία του «Μαύρου Ήλιου» – Balla.com.cy
https://balla.com.cy/2018/11/19/eikones-ntropis-sto-oaka-me-nazistikoys-chairetismoys-kai-simaia-toy-mayroy-ilioy/

Η «μαύρη κερκίδα» του ΟΑΚΑ | Το Κουτί της Πανδώρας
https://www.koutipandoras.gr/article/i-mayri-kerkida-toy-oaka

Ναζιστική πρόκληση στις κερκίδες του ΟΑΚΑ – Πρόλογος
https://www.prologos.gr/%ce%bd%ce%b1%ce%b6%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%ba%ce%b5%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85/

Έλληνες οπαδοί χαιρετούν ναζιστικά στον αγώνα Ελλάδα-Εσθονία κρατώντας σημαία των SS | Τι λες τώρα;
https://www.tilestwra.com/o-mayros-ilios-ton-ss-apo-opadoys-tis-ethnikis-ston-agona-ellada-esthonia/

Ο «Μαύρος Ήλιος» των SS από νεοναζί στον αγώνα της Εθνικής – Independent Corfu
https://independentcorfu.blogspot.com/2018/11/ss.html

Στον εισαγγελέα οι ναζιστικές προκλήσεις στο ΟΑΚΑ
https://www.evrytanika.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1284383:%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BF%CE%B1%CE%BA%CE%B1&catid=53:2011-11-23-14-55-18&Itemid=146

– Μετά την εισαγγελική παραγγελία:

Μαρία Δήμα, Προκαταρκτική για τα ναζιστικά σύμβολα στο ΟΑΚΑ: Ο Μαύρος Ηλιος συνδέεται με τα SS και τον Χάινριχ Χίμλερ, Εφημερίδα των Συντακτών, 21/11/2018
https://www.efsyn.gr/arthro/prokatarktiki-gia-ta-nazistika-symvola-sto-oaka

Πέτρος Κατσάκος, Το XYZ Contagion και οι κοιμώμενες αρχές’, Αυγή, 21/11/2018,
http://www.avgi.gr/article/10811/9360084/to-xyz-contagion-kai-oi-koimomenes-arches

Το XYZ Contagion και οι κοιμώμενες αρχές :: left.gr
https://left.gr/news/xyz-contagion-kai-oi-koimomenes-arhes

Τάσος Τσατάλης, Παρέμβαση της ΕΦΠ (Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος) ζητάει ο ΓΓ Αθλητισμού Συναδινός για το Ελλάδα-Εσθονία, Εφημερίδα των Συντακτών, 22/11/2018
http://www.efsyn.gr/arthro/paremvasi-tis-efp-zitaei-o-synadinos-gia-ellada-esthonia

Ο Εισαγγελέας Ψάχνει τους Νεοναζί του ΟΑΚΑ – VICE
https://www.vice.com/gr/article/9k4kyv/o-eisaggeleas-psaxnei-toys-neonazi-toy-oaka

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον «μαύρο ήλιο» του ναζισμού στο ΟΑΚΑ | Έθνος
https://www.ethnos.gr/athlitismos/5775_parembasi-eisaggelea-gia-ton-mayro-ilio-toy-nazismoy-sto-oaka

Ζητάει την τιμωρία των νεοναζί του ΟΑΚΑ ο Βασιλειάδης – Ποδόσφαιρο – Ελλάδα | sport-fm.gr: ΣΠΟΡ FM 94.6
http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/zitaei-tin-timwria-twn-neonazi-tou-oaka-o-basileiadis/3567538

Ζητάει την τιμωρία των νεοναζί του ΟΑΚΑ ο Βασιλειάδης | BLOKO
http://www.bloko.gr/2018/11/blog-post_728.html

Στον Άρειο Πάγο το θέμα των οπαδών της Εθνικής με το ναζιστικό σύμβολο – Sputnik Ελλάδα
https://sputniknews.gr/athlitika/201811201434437-areios-pagos-opadoi-ethniki-nazistiko-symvolo/

Ζητάει την τιμωρία των νεοναζί του ΟΑΚΑ ο Βασιλειάδης, 24Sports & News
http://www.24sports.com.cy/gr/sports/podosfairo/ellada/ellada-ethniki/zitaei-tin-timoria-ton-neonazi-toy-oaka-o-basileiadis

Ο Εισαγγελέας Ψάχνει τους Νεοναζί του ΟΑΚΑ | Radio4.GR
https://radio4.gr/%CE%BF-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CF%88%CE%AC%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CF%85/

 

 


 

Δείτε επίσης άρθρα με θέμα ‘Ποδόσφαιρο + Πολιτική‘:

# Ποδοσφαιρικοί αγώνες «προς ενίσχυσιν και υπέρ των συμμοριοπλήκτων», Φθινόπωρο του 1949
https://xyzcontagion.com/2011/04/15/symmoriopliktoi-olympiakos-aris/

# Ποδόσφαιρο στον Πόλεμο, στην Κατοχή και στον Εμφύλιο
https://xyzcontagion.com/2011/04/12/podosfairo-polemos-katoxi-emfylios/

# Η κατοχή και οι «χούλιγκαν», Επεισόδια στο ποδόσφαιρο του 1944 (άρθρο στην “Ελευθεροτυπία” 2011-05-08)
https://xyzcontagion.com/2011/05/08/dimitris-psarras-katoxi-kai-hooligan/

# Παναχαϊκή hoax – Ο μύθος για την ίδρυση της Παναχαϊκής από αναρχικούς
https://xyzcontagion.com/2011/04/25/panaxaiki-hoax/

# Ιός – Ναζί με στολή φιλάθλου (άρθρο για τη ‘Γαλάζια Στρατιά’ της Χρυσής Αυγής στην Ελευθεροτυπία 2001-12-01)
https://xyzcontagion.com/2001/12/01/ios-nazi-me-stoli-filathlou-2001-12-01/

# Η UEFA προειδοποιεί: Ρατσιστικό και νεοναζιστικό σύμβολο ο μαίανδρος της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.com/2012/05/22/uefa-maiandros-xrysi-avgi/

 

 


 

Πανόραμα της Γαλάζιας Στρατιάς 1998-2018

 

Η ‘ανύπαρκτη’ σφραγίδα ‘Χρυσή Αυγή-Αγχιβασίην’: Αλλη μια μικρή στιγμή στη δίκη της οργάνωσης του Μιχαλολιάκου
Πως ο Μιχαλολιάκος αυτολογοκρίθηκε στο θέμα της συμμετοχής χρυσαβγιτών στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα: Ολες οι διαγραμμένες σελίδες

Comments

 1. Οι διαχειριστές του Ιστολογίου XYZ Contagion
  21 Νοεμβρίου 2018 - 19:13

  Μέσα στο άρθρο υπάρχουν τα ΜΜΕ/ιστοσελίδες που φέρθηκαν ΟΚ, και έκαναν αναφορά στο αποκλειστικό του XYZ Contagion:

  – Οι παρακάτω ΔΕΝ φέρθηκαν ΟΚ (δειγματοληπτικά):

  – Πριν την εισαγγελική παραγγελία:

  Η «μαύρη κερκίδα» του ΟΑΚΑ | Candia Doc
  http://www.candiadoc.gr/2018/11/19/i-mayri-kerkida-toy-oaka/

  Ανεπίτρεπτο! Ναζιστικοί χαιρετισμοί και ο “Μαύρος Ήλιος” των SS στο ματς της Εθνικής [pics] – Ειδήσεις
  https://www.newsit.gr/athlitika/anepitrepto-nazistikoi-xairetismoi-kai-o-mayros-ilios-ton-ss-sto-mats-tis-ethnikis-pics/2661645/

  Ανεπίτρεπτο. Ναζιστικοί χαιρετισμοί και ο “Μαύρος Ήλιος” των SS στο ματς της Εθνικής – 24ωρο
  http://24wro.com.gr/1783009/anepitrepto-nazistikoi-chairetismoi-kai-o-quot-mauros-ilios-quot-ton-ss-sto-mats-ths-ethnikis/

  Ναζιστικό πάρτι στο ΟΑΚΑ με χαιρετισμούς και τον διαβόητο Μαύρο Ήλιο των SS – Εθνική Ελλάδας – SPORT 24
  https://www.sport24.gr/football/ellada/ethniki_elladas/nazistiko-parti-sto-oaka-me-xairetismous-kai-ton-diavohto-mauro-hlio-twn-ss.5367537.html

  Ναζιστικοί χαιρετισμοί και σημαίες στο ΟΑΚΑ (φωτογραφίες) :: left.gr
  https://left.gr/news/nazistikoi-hairetismoi-kai-simaies-sto-oaka-fotografies

  Εικόνες ντροπής από φασίστες στις εξέδρες του ΟΑΚΑ
  http://www.nooz.gr/sports/1519479/eikones-ntropis-apo-fasistes-stis-exedres-toy-oaka

  Εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ: Ναζιστικοί χαιρετισμοί και ο «Μαύρος Ηλιος» των SS από φιλάθλους στο Ελλάδα-Εσθονία [εικόνες] | iefimerida.gr
  https://www.iefimerida.gr/news/459700/eikones-ntropis-sto-oaka-nazistikoi-hairetismoi-kai-o-mayros-ilios-ton-ss-apo-filathloys

  Εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ: Ναζιστικοί χαιρετισμοί και πανό από φιλάθλους στο Ελλάδα-Εσθονία | Madata.GR
  https://www.madata.gr/athletic/650984-eikones-ntrophs-sto-oaka-nazistikoi-chairetismoi-kai-pano-apo-filathloys-sto-ellada-esthonia.html

  Οι εικόνες της ντροπής στο ΟΑΚΑ, με τους ναζιστικούς χαιρετισμούς και τα φασιστικά σύμβολα (φωτο) | Candia Doc
  http://www.candiadoc.gr/2018/11/20/oi-eikones-tis-ntropis-sto-oaka-me-toys-nazistikoys-chairetismoys-kai-ta-fasistika-symvola-foto/

  Ναζιστές στο ΟΑΚΑ με σημαία του «Μαύρου Ήλιου» (pics) | Ποδόσφαιρο: Ελλάδα & Ελλάδα | gazzetta.gr
  http://www.gazzetta.gr/football/ellada/article/1294150/nazistes-sto-oaka-me-simaia-toy-mayroy-ilioy-pics

  Νεοναζί στο ΟΑΚΑ με σημαία του «Μαύρου Ήλιου» των SS – Newsbeast
  https://www.newsbeast.gr/sports/arthro/4221425/neonazi-sto-oaka-me-simaia-toy-mayroy-ilioy-ton-ss

  Οργή για τους ναζιστές στο ΟΑΚΑ! Εμφανίστηκαν με σημαία του «Μαύρου Ήλιου» φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα
  https://thecaller.gr/athlitismos/orgi-gia-toys-nazistes-sto-oaka-emfanistikan-me-simaia-toy-mayroy-ilioy-fonazontas-ethnikistika-synthimata/

  Νεοναζί στο ΟΑΚΑ με σημαία του «Μαύρου Ήλιου» των SS – Daily-News.GR
  https://www.daily-news.gr/sports/%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BF%CE%B1%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%85/

  Νεοναζί στο ΟΑΚΑ με σημαία του «Μαύρου Ήλιου» των SS – besdes
  http://besdes.gr/2018/11/20/%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BF%CE%B1%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%85/

  Νεοναζί στο ΟΑΚΑ με σημαία του «Μαύρου Ήλιου» των SS | daypress.gr
  https://www.daypress.gr/index.aspx?aid=326233&cid=12

  Νεοναζί στο ΟΑΚΑ με σημαία του «Μαύρου Ήλιου» των SS – Trelokouneli.gr
  https://www.trelokouneli.gr/neonazi-sto-oaka-me-shmaia-tou-maurou-iliou-ton-ss/

  Ναζιστές στο ΟΑΚΑ με σημαία του «Μαύρου Ήλιου» (pics) |
  https://shootandgoal.cyprustimes.com/podosfero/diorganosis/nations-league/nazistes-sto-oaka-me-simaia-toy-mayroy-ilioy-pics/

  Ελλάδα – Εσθονία: Ναζιστικοί χαιρετισμοί από Έλληνες οπαδούς στο παιχνίδι της Εθνικής
  https://www.pagenews.gr/2018/11/19/athlitismos/ellada-esthonia-nazistikoi-xairetismoi-apo-ellines-opadous-sto-paixnidi-tis-ethnikis/

  Ναζιστικά σύμβολα στον αγώνα της Εθνικής, εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ (photos) – Novasports.gr
  http://www.novasports.gr/podosfairo/diethneis/nations-league/article/420933/nazistika-sumvola-ston-agona-tis-ethnikis-eikones-dropis-sto-oaka-photos/

  Eικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ: Ναζιστικά σύμβολα στον αγώνα της Εθνικής
  http://www.thestival.gr/sports/item/419101-eikones-ntropis-sto-oaka-nazistika-symbola-ston-agona-tis-ethnikis

  Εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ με ναζιστικούς χαιρετισμούς και σημαία του «Μαύρου Ήλιου» (ΦΩΤΟ) | Filathlos.gr | Το Εγκυρότερο Αθλητικό Blog!
  https://www.filathlos.gr/ellada/460476-eikones-ntropes-sto-oaka-me-nazistikoys-chairetismoys-kai-semaia-toy-mayroy-elioy

  Εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ με ναζιστικούς χαιρετισμούς και σημαία του «Μαύρου Ήλιου» – ΦΩΤΟ
  http://www.enikos.gr/sports/608454/eikones-ntropis-sto-oaka-me-nazistikous-chairetismous-kai-simaia-

  Εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ με ναζιστικούς χαιρετισμούς και σημαία του «Μαύρου Ήλιου» – ΦΩΤΟ | tempo24.news
  https://tempo24.news/eidisi/208046/eikones-ntropis-sto-oaka-me-nazistikoys-hairetismoys-kai-simaia-toy-mayroy-ilioy-foto

  ΣΟΚ! Ναζιστικές σημαίες στις εξέδρες του ΟΑΚΑ – Έρχεται… – Sportdog.gr – Αθλητικά Νέα | Ειδήσεις | Sport
  http://sportdog.gr/sports/podosfairo/article/489623/sok-nazistikes-shmaies-stis-eksedres-toy-oaka-erxetai-timwria-apo-thn-uefa

  Ναζιστικές σημαίες στις εξέδρες του ΟΑΚΑ – Έρχεται τιμωρία από την UEFA; (Εικόνες) – Αθλητικά
  http://athlitikapress.com/2018/11/20/%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF/

  ΣΟΚ! Ναζιστικές σημαίες στις εξέδρες του ΟΑΚΑ – Έρχεται… – Newpost.gr
  http://newpost.gr/athlitika/705663/sok-nazistikes-shmaies-stis-eksedres-toy-oaka-erxetai-timwria-apo-thn-uefa-fwto

  Ναζιστικές σημαίες στις εξέδρες του ΟΑΚΑ – Έρχεται τιμωρία από την UEFA;
  https://www.gnomip.gr/dance/98127

  Εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ: Ναζιστικοί χαιρετισμοί και ο «Μαύρος Ηλιος» των SS από φιλάθλους στο Ελλάδα-Εσθονία [εικόνες]
  https://www.newsone.gr/athlitika/ikones-ntropis-sto-oaka-nazistiki-cheretismi-ke-o-mavros-ilios-ton-ss-apo-filathlous-sto-ellada-esthonia-ikones/

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Ναζιστικοί χαιρετισμοί και ο “Μαύρος Ήλιος” των SS στο ματς της Εθνικής [pics]
  https://diktiospartakos.blogspot.com/2018/11/ss-pics.html

  Χαιρέτησαν ναζιστικά και ύψωσαν σημαία των SS φασίστες που πήγαν στον αγώνα Ελλάδα – Εσθονία – GreekMoney.gr
  http://greekmoney.gr/%CF%87%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%8D%CF%88%CF%89%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1/

  Εικόνες ντροπής στο Ελλάδα – Εσθονία: Ναζιστικοί χαιρετισμοί και σύμβολα. Ποια σημαία έκαψαν
  http://www.fimes.gr/2018/11/ethniki-elllados-nazi/

  Αθλιότητες στο ΟΑΚΑ: Ναζιστικοί χαιρετισμοί, σημαίες «Μαύρου Ήλιου» | in.gr
  https://www.in.gr/2018/11/20/sports/football/athliotites-sto-oaka-nazistikoi-xairetismoi-simaies-mayrou-iliou/

  Alphafreepress.gr Εικόνες – σοκ από την εξέδρα των φιλάθλων της Εθνικής Ελλάδος | Alphafreepress.gr
  http://www.alphafreepress.gr/%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%AC%CE%B8%CE%BB%CF%89/

  ΟΑΚΑ: Εικόνες ντροπής – Ναζιστικοί χαιρετισμοί – Σημαία του «Μαύρου Ήλιου» — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)
  http://www.skai.gr/news/sports/article/390028/oaka-eikones-dropis-nazistikoi-hairetismoi-simaia-tou-maurou-iliou/

  ΟΑΚΑ: Εικόνες ντροπής – Ναζιστικοί χαιρετισμοί – Σημαία του «Μαύρου Ήλιου» – ΛΑΜΙΑ FM-1 Ειδήσεις από την Στερεά Ελλάδα
  http://www.lamiafm1.gr/%CE%BF%CE%B1%CE%BA%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE%CF%82-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CF%87%CE%B1%CE%B9%CF%81/

  Ναζιστικό «πάρτι» στο ΟΑΚΑ με χαιρετισμούς και τον διαβόητο «Μαύρο Ήλιο» των SS – Sport24 104.1
  https://www.sport24patras.gr/site/?p=509863

  Ναζιστικοί χαιρετισμοί και η σημαία των SS στον αγώνα Ελλάδας – Εσθονίας
  https://meaculpa.gr/pop/sports/13742-nazistikoi-xairetismoi-kai-i-simaia-ton-ss-ston-agona-elladas-esthonias

  Ναζιστικοί χαιρετισμοί, σημαίες Χρυσής Αυγής, ”Μαύρος Ήλιος” κ.α στον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας (ΕΙΚΟΝΕΣ) – seleo.gr
  https://seleo.gr/koinwnia/285344-nazistikoi-chairetismoi,-shmaies-chryshs-ayghs,-mayros-hlios-k-a-ston-agwna-ths-ethnikhs-elladas-eikones

  Ο «Μαύρος Ήλιος» των SS νεοναζί στον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας | Αγώνας της ΚρήτηςΑγώνας της Κρήτης
  http://agonaskritis.gr/%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%AE%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-ss-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CF%8E/

  – Μετά την εισαγγελική παραγγελία:

  Παρέμβαση Εισαγγελέα για τα ναζιστικά σύμβολα στο ΟΑΚΑ – CNN.gr
  https://www.cnn.gr/news/ellada/story/155383/paremvasi-eisaggelea-gia-ta-nazistika-symvola-sto-oaka

  Εισαγγελική έρευνα για ναζιστικό σύμβολο στο Ελλάδα – Εσθονία – Liberal
  https://www.liberal.gr/arthro/229888/epikairotita/2018/eisaggeliki-ereuna-gia-nazistiko-sumbolo-sto-ellada—esthonia.html

  Παρέμβαση Εισαγγελέα για τα ναζιστικά σύμβολα στο ΟΑΚΑ | Newsbomb
  https://www.newsbomb.gr/ellada/dikaiosynh/story/935304/paremvasi-eisaggelea-gia-ta-nazistika-symvola-sto-oaka

  «Μαύρος ήλιος» : Ερευνα για το ναζιστικό σύμβολο στο ΟΑΚΑ διέταξε ο Εισαγγελέας – ΤΑ ΝΕΑ
  https://www.tanea.gr/2018/11/20/greece/law/nazistiko-symvolo-sto-oaka-entoli-gia-ereyna-edose-o-eisaggeleas/

  Προκαταρκτική έρευνα για τα ναζιστικά σύμβολα στο ΟΑΚΑ – Κοινωνία | News 24/7
  https://www.news247.gr/koinonia/prokatarktiki-ereyna-gia-ta-nazistika-symvola-sto-oaka.6669101.html

  Την τιμωρία των νεοναζί του ΟΑΚΑ ζητά ο Βασιλειάδης | Ποδόσφαιρο | ANT1 News
  http://www.ant1news.gr/news/Sports/article/520664/tin-timoria-ton-neonazi-toy-oaka-zita-o-basileiadis

  Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας για τους νεοναζί του ΟΑΚΑ | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
  http://www.kathimerini.gr/996140/article/epikairothta/ellada/prokatarktikh-e3etash-dieta3e-o-eisaggeleas-gia-toys-neonazi-toy-oaka

  Γ. Βασιλειάδης Στο Κόκκινο: «Τα νεοναζιστικά μορφώματα πρέπει να απομονωθούν» – Στο κόκκινο
  http://www.stokokkino.gr/article/1000000000070666/G-Basileiadis-sto-Kokkino-Ta-neonazistika-morfomata-prepei-na-apomonothoun

  Έρευνα για τους νεοναζί στο ΟΑΚΑ: «Τα νεοναζιστικά μορφώματα πρέπει να απομονωθούν», λέει ο Γ. Βασιλειάδης :: left.gr
  https://left.gr/news/g-vasileiadis-ta-neonazistika-morfomata-prepei-na-apomonothoyn

  Διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τα ναζιστικά σύμβολα στο ΟΑΚΑ | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
  https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10095501

  Εισαγγελική έρευνα για το ναζιστικό σύμβολο «μαύρος ήλιος» στο Ελλάδα-Εσθονία
  https://www.protothema.gr/greece/article/840481/eisaggeliki-ereuna-gia-to-nazistiko-sumvolo-mauros-ilios-sto-ellada-esthonia/

  Προκαταρκτική εξέταση για τα ναζιστικά σύμβολα στο ΟΑΚΑ – Paraskhnio.gr
  https://www.paraskhnio.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9/

  Παραπολιτικά | Εισαγγελική εντολή για το ναζιστικό σύμβολο στις κερκίδες του ΟΑΚΑ
  https://www.parapolitika.gr/article/isangeliki-entoli-gia-to-nazistiko-simvolo-stis-kerkides-tou-oaka

  Εισαγγελέας για τα ναζιστικά σύμβολα στις εξέδρες του Ελλάδα – Εσθονία – Dikastiko.gr
  https://www.dikastiko.gr/%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87/

  Οπαδοί που αγαπούν κάπως εριστικά την Εθνική Ελλάδος έστησαν ναζιστικό παρτάκι στις κερκίδες του ΟΑΚΑ
  https://luben.tv/abaluben/abanews/167188

  Στον Εισαγγελέα έστειλαν τις φωτογραφίες των νεοναζί από το ΟΑΚΑ, μάλλον όχι για ντοκιμαντέρ
  https://luben.tv/abaluben/abanews/167266

  Παρέμβαση Βασιλειάδη μετά τις νεοναζιστικές προκλήσεις στο ΟΑΚΑ – dailythess | Ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη
  https://www.dailythess.gr/paremvasi-vasileiadi-meta-tis-neonazistikes-prokliseis-sto-oaka/

  a-sports.gr :: Εισαγγελική έρευνα για το ναζιστικό σύμβολο στο ΟΑΚΑ
  http://www.a-sports.gr/articles-203926/eisaggelikh-ereuna-gia-to-nazistiko-sumbolo-sto-oaka.htm

  Εισαγγελική έρευνα για το ναζιστικό σύμβολο «μαύρος ήλιος» στο Ελλάδα-Εσθονία – LamiaNow.gr – Ειδήσεις από τη Λαμία
  https://lamianow.gr/eisaggeliki-ereyna-gia-to-nazistiko-symvolo-mayros-ilios-sto-ellada-esthonia/

  Εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ: Ναζιστικοί χαιρετισμοί και ο «Μαύρος Ηλιος» των SS από φιλάθλους στο Ελλάδα-Εσθονία [εικόνες] | INBOX
  https://www.inboxnews.gr/athlitika/eikones-ntropis-sto-oaka-nazistikoi-hairetismoi-kai-o-mayros-ilios-ton-ss-apo-filathloys

  Ναζιστικά φαινόμενα «αμαύρωσαν» το ματς της εθνικής με την Εσθονία στο ΟΑΚΑ
  https://www.altsantiri.gr/sports/nazistika-fainomena-amayrosan-to-mats-tis-ethnikis-me-tin-esthonia-sto-oaka/

  Εισαγγελική έρευνα για το ναζιστικό σύμβολο στο ΟΑΚΑ | Usay.gr | Όλες οι ειδήσεις με την υπογραφή του Άκη Παυλόπουλου
  https://www.usay.gr/article/262140/eisaggeliki_ereyna_gia_to_nazistiko_symbolo_sto_oaka.html?category_id=3267

  Ναζιστές στο ΟΑΚΑ με σημαία του «Μαύρου Ήλιου» – Aixmi.gr – Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο – Έκτακτη επικαιρότητα
  https://www.aixmi.gr/index.php/nazstes-sto-oaka-me-simaia-tou/

  Την τιμωρία των ατόμων που σήκωσαν νεοναζιστικά σύμβολα στο ΟΑΚΑ ζητά ο Βασιλειάδης – Now24.gr
  https://now24.gr/tin-timoria-ton-atomon-pou-sikosan-neonazistika-symbola-sto-oaka-zita-o-basileiadis/

  https://www.facebook.com/xyzcontagion/posts/2165325926819334

 2. Η σελίδα σας στο fb εξαφανίστηκε, τι έγινε;;;; Σας έριξαν;;;;:(

 3. Spyridon Tsakos (@SpyroDr)
  11 Δεκεμβρίου 2018 - 21:16

  Η σελίδα σας στο fb εξαφανίστηκε, τι έγινε;;;:(

 4. Καλησπερα, η σελιδα σας στο facebook δεν λειτουργει πλεον; Σας παρακαλουουσα τακτικα.
  Σας την εριξαν ή την κλεισατε εσεις;
  Αν σας την εριξαν υπαρχει τροπος να επανελθει, απλα θελει συλλογικη προσπαθεια και να επικοινωνηθει.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published / Required fields are marked *