TJ Stretch | 27 Ιανουαρίου 2017

«Το Ολοκαύτωμα δεν συνέβη ποτέ, αλλά ήταν φοβερό και οι Εβραίοι το άξιζαν!»: Οι αρνητές του Ολοκαυτώματος και η ταινία ‘Denial’ (2016)

Για όσους τον ξέρουν, ο Dr Nicholas Terry είναι ένας σύγχρονος ήρωας των ψηφιακών καιρών του 21ου αιώνα μας. Ο νεαρός Αγγλος καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Exeter, με ειδικότητα στις σπουδές του Β’ΠΠ και του Ολοκαυτώματος, κάνει ένα τιτάνιο έργο εδώ και πολλά χρόνια, και μάλλον δύσκολα μπορεί να βρεθεί άλλος διανοούμενος που να μπορεί να συγκριθεί μαζί του, στην Αγγλία σίγουρα, ίσως και παγκοσμίως. Είναι ο άνθρωπος που παρακολουθεί κάθε προσπάθεια των ‘αναθεωρητών‘ -δηλαδή των αρνητών- του Ολοκαυτώματος να βρουν νέα ‘στοιχεία’ (ή να ανακυκλώνουν παλαιότερα με νέες μεθόδους) που να στοιχειοθετούν ότι «το Ολοκαύτωμα δεν συνέβη», και δεν διστάζει να μπαίνει στον βούρκο τους για να τα αποδομεί και να αποδεικνύει σε όλους πόσο μεγάλοι ψεύτες και πλαστογράφοι είναι. Και αυτό, σε επίπεδο συμβάντος, προσώπου, εγγράφου, μαρτυρίας, τεχνικής λεπτομέρειας, -οτιδήποτε.

– New online generation takes up Holocaust denial, Conspiracy theorists are flocking to outlandish websites, warns lecturer, The Guardian, 22/01/2017
https://www.theguardian.com/world/2017/jan/22/online-conspiracy-theories-feed-holocaust-denial

– Holocaust Memorial Day: Why Denouncing Deniers Is More Important Than Ever, The Huffington Post, 27/01/2017
http://www.huffingtonpost.co.uk/entry/holocaust-denial_uk_588a41bbe4b02af0a3d5c594

Σε λίγες μέρες, πρόκειται να κυκλοφορήσεις κι ένα βιβλίο σε επιμέλεια δική του, που βάζει στο στόχαστρο αυτό ακριβώς: την άρνηση του Ολοκαυτώματος.

Ο Dr Terry είναι και άνθρωπος με χιούμορ. Εδώ και χρόνια, έχει σε περίοπτη θέση στο ιστολόγιό του μια ‘πρόκληση προς αρνητές’: Αφορά τις πρώτες φάσεις του Ολοκαυτώματος το 1941-1942, στις ανατολικές περιοχές. Εκεί μεταφέρθηκαν πάνω από 1.400.000 Εβραίοι, οι οποίοι δολοφονήθηκαν όλοι. Οι αρνητές υποστηρίζουν ότι τα στρατόπεδα εκεί ήταν μόνο στρατόπεδα μεταφοράς και όχι στρατόπεδα θανάτου. Αφού λοιπόν οι Εβραίοι ‘απλά μεταφέρθηκαν’, λογικά θα υπάρχουν κάποιοι από το 1,5 εκατομμύριο που τελικά επέζησαν. Ο Dr Terry προσφέρει 4.000$ σε όποιον παρουσιάσει ακλόνητα στοιχεία έστω τεσσάρων κρατουμένων που τελικά δεν πέθαναν. Η πρόκληση στέκει αναπάντητη μέχρι σήμερα, επτά χρόνια μετά.

Οποιος έχει δει την ταινία ‘Denial‘ (2016), με θέμα την δικαστική διαμάχη το 2000, μεταξύ του David Irving απ’τη μια, και της Deborah Lipstadt και του αγγλικού εκδοτικού της οίκου Penguin Books Ltd και τεσσάρων άλλων πωλητών βιβλίων απ’ την άλλη, για το βιβλίο της ‘Denying the Holocaust: The Growing Assault on Truth and Memory‘, εκδόσεις New York Free Press/Penguin, 1993, γνωρίζει ότι η παρανοϊκή θέση «το Ολοκαύτωμα δεν συνέβη ποτέ, και είναι ψέμα, μύθος, hoax» δεν διαγράφηκε ποτέ από τη δημόσια σφαίρα, παρά την πρόοδο των ιστορικών σπουδών και τα εκατομμύρια των αποδείξεων που έρχονται συνεχώς στο φως. Είχε πάντα οπαδούς από τότε που ξεκίνησε συστηματικά, κατά τη γνώμη μας τη δεκαετία του 1960· βρήκε μεγαλύτερα ακροατήρια στη δεκαετία του 1990, με την εφεύρεση του ίντερνετ και την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών μέσων· και ζει μια νέα ζωή, ίσως την μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη στην Ιστορία, τώρα που μιλάμε, εξαιτίας -ως προς το ‘τεχνικό’ κομμάτι- των κοινωνικών δικτύων, και, εξαιτίας, κατά τη γνώμη μας πάλι, της επιτυχίας των τηλεοπτικών σειρών τύπου CSI.

Ναι, ακούγεται παράξενο, αλλά είναι αλήθεια, και αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν όλοι οι μάχιμοι υπερασπιστές της αλήθειας στις ψηφιακές λεωφόρους. Φυσικά, δεν είναι μόνο αυτοί οι δύο λόγοι: Υπάρχει κι ένας τρίτος, διαχρονικός και αδιαμφισβήτητος: Ο αντισημιτισμός και το αντιεβραϊκό μίσος, συνήθως συνδυασμένα με τον θαυμασμό στον εθνικοσοσιαλισμό.

Οι πραγματικοί ιστορικοί συχνά αναφέρονται στο συνονθύλευμα ψευτοϊστορικών, νεοναζί, οπαδών θεωριών συνωμοσίας και απλά ηλίθιων που στεγάζονται κάτω από την ταμπέλα ‘αναθεωρητές/ρεβιζιονιστές/αρνητές του Ολοκαυτώματος‘ με τη λέξη ‘Bewegung‘ (στα γερμανικό ‘κίνημα’). Η λέξη χρησιμοποιείται με συγκεκριμένο σκοπό, αφού ‘Bewegung’ ήταν η λέξη που χρησιμοποιούσαν οι χιτλερικοί του NSDAP για το ‘κίνημά’ τους τη δεκαετία του 1920. Σχηματικά, όποιον ρόλο έπαιζε τη δεκαετία του 1990 η Deborah Lipstadt, απέναντι στο μεγαλύτερο μέχρι τότε ‘Bewegung’ αρνητών, με προεξάρχοντες τότε τον αυτοδίδακτο ιστορικό David Irving, τον Mark Weber με το ψευδοακαδημαϊκό Institute of Historical Review και τον (εβραϊκής καταγωγής) ‘ειδικό’ επί των τεχνικών θεμάτων David Cole, τον ίδιο ακριβώς ρόλο παίζει σήμερα ο Dr Terry απέναντι στους αστοιχείωτους και άμυαλους οπαδούς της Alt-Right, τους memes shitlords και τα τρολ που βρίσκονται κυριολεκτικά κατά χιλιάδες στα σχόλια κάθε σχετικής σημαντικής ανάρτησης με θέμα την άρνηση, λ.χ. πάρτε για παράδειγμα τα σχεδόν 5.000 σχόλια κάτω από το τρέηλερ της ταινίας στο Youtube.

Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Το 1996, ο Irving μήνυσε σε αγγλικό δικαστήριο την Lipstadt και την Penguin, για συκοφαντική δυσφήμιση, διότι τον είχε χαρακτηρίσει, μεταξύ άλλων, ‘αρνητή του ολοκαυτώματος, παραχαράκτη της ιστορίας, ρατσιστή και αντισημίτη‘. Η Lipstadt τον κατηγόρησε ότι διαστρεβλώνει τα ιστορικά στοιχεία για να εξυπηρετήσουν την δική του ιδεολογική ατζέντα, τον αντισημιτισμό του και τις φιλοναζιστικές του πεποιθήσεις. Ο Irving αντέτεινε ότι η (εβραϊκής καταγωγής) Lipstadt είχε ‘συνωμοτήσει’ για να καταστρέψει τη φήμη του και να απειλήσει τον τρόπο που έβγαζε ‘τα προς το ζην του’. Υπόψη, το βιβλίο είχε εκδοθεί το 1993, αλλά ο Irving δεν είχε κάνει μήνυση τότε. Περίμενε μέχρι να εκδοθεί από αγγλικό εκδοτικό οίκο, όπως και έγινε το 1996, και μόνο τότε προχώρησε στη μήνυση. Οι κακές γλώσσες λένε ότι η μήνυση είχε και μια κερδοσκοπική πλευρά, επειδή τότε αντιμετώπιζε πολλά οικονομικά προβλήματα αφού δεν μπορούσε να βρει εκδότη για τα δικά του βιβλία, και είχε ξεκινήσει τον ιδωτικό εκδοτικό οίκο ‘Focal Point’, με χρηματοδότηση από το κοινό, εγχείρημα που δεν πήγε καλά. Αν η μήνυσή του είχε κατατεθεί σε αμερικανικό δικαστήριο, τότε το βάρος της απόδειξης θα έπεφτε στον μηνυτή, ο οποίος θα έπρεπε να αποδείξει όχι μόνο ότι η Lipstadt τον συκοφάντησε και είπε ψέματα, αλλά και ότι το έκανε εσκεμμένα και με πλήρη αδιαφορία για την αλήθεια. Στα βρετανικά δικαστήρια, το βάρος της απόδειξης είναι αντίστροφα: πέφτει στον εναγόμενο, γεγονός που σημαίνει ότι η Lipstadt έπρεπε να αποδείξει ότι οι δηλώσεις της ήταν αληθινές και καλώς χαρακτήρισε τον Irving ‘αρνητή του ολοκαυτώματος, παραχαράκτη της ιστορίας, ρατσιστή και αντισημίτη’. Δεν αναφέρεται στην ταινία, αλλά η Penguin αρνήθηκε εξωδικαστικό διακανονισμό, με τον Irving να ζητάει 500 μόνο λίρες για ηθική βλάβη, τις οποίες θα έδινε σε ίδρυμα παιδιών ΑμΕΑ, όπως είναι, άλλωστε, η μία από τις κόρες του. Με αμοιβαία συμφωνία ενάγοντος και εναγομένου, η υπόθεση κρίθηκε ενώπιον ενός μόνο δικαστή, και όχι από Σώμα Ενόρκων, ενώ ο Irving αποφάσισε να υποστηρίξει την υπόθεση μόνος του, σαν δικηγόρος του εαυτού του, χωρίς άλλους συνηγόρους. Στην τελική του αγόρευση, ο Irving, σε μια στιγμή κούρασης απευθύνθηκε στον δικαστή με την προσφώνηση ‘Mein Fuhrer’. Δεν θα ήταν spoiler, όλοι γνωρίζουν ότι ο Αγγλος αυτοδίδακτος ιστορικός έχασε τελικά την υπόθεση, υπέστη συντριπτική ήττα, κι έτσι με σφραγίδα δικαστηρίου μπορεί κάποιος πλέον να τον αποκαλέσει ‘αρνητή, αντισημίτη, ρατσιστή και φιλοναζί’. Υποχρεώθηκε να πληρώσει εκατομμύρια λίρες για τα έξοδα της δίκης. Οταν το δικαστήριο έμαθε ότι σχεδίαζε να δηλώσει πτώχευση και να κάνει έφεση, τον υποχρέωσε σε άμεση πληρωμή. Το αίτημα για την έφεση δεν έγινε δεκτό.

Ιστορικά, δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι ‘οι Ναζί ήταν οι πρώτοι αρνητές του Ολοκαυτώματος‘. Π.χ. φρόντισαν να καταστρέψουν όλα τα στοιχεία και όλες τις αποδείξεις της δολοφονικής φρενίτιδας μεταξύ 1941-1944 στα ανατολικά κατεχόμενα εδάφη της Πολωνίας και της ΕΣΣΔ (αλλά και στην Σερβία), στα στρατόπεδα Belzec, Sobibor και Treblinka, συμπεριλαμβανομένων των γεγονότων στο Babi Yar, στην επιχείρηση που έμεινε γνωστή ως ‘Aktion 1005‘. Το 1943, σε μια ομιλία του στους στρατηγούς των SS στο Poznan (Posen), ο Reichsfuhrer των SS Heinrich Himmler προειδοποιεί τους υφισταμένους του και τους διατάζει να κρατήσουν μυστική την επιχείρηση εξόντωσης των Εβραίων και να προσέχουν να μην καταγράφεται τίποτε.

Με την πάροδο του χρόνου, δημιουργήθηκε ένας κώδικας. Οι Γερμανοί είχαν μια κωδικοποιημένη γλώσσα, με μια συγκεκριμένη ορολογία, η οποία, μάλιστα εξελισσόταν όσο περνούσε ο καιρός. Ποτέ δεν μίλησαν για ‘εξόντωση’ ή ‘θανάτωση’. Στα έγγραφά τους και σε όλες τις κρατικές και στρατιωτικές διαταγές, πάντοτε μιλούσαν για ‘ειδική μεταχείριση’, ‘ειδική δράση’ ή ‘εκκένωση’ κ.ο.κ. Ενας λόγος για αυτή την πολύ σαφή πολιτική ήταν πως όταν μαθεύτηκε το πρόγραμμα εξόντωσης 70.000 τουλάχιστον ΑμΕΑ ‘Aktion T4‘, υπήρξαν αντιδράσεις και κατακραυγή, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας, και η ηγεσία των Ναζί δεν ήθελε να επαναληφθούν αυτές και με την ‘Τελική Λύση‘. Λέξεις όπως ‘θάλαμος αερίων’ και ‘θάνατος μέσω δηλητηρίασης’ κ.λπ. ήταν απαγορευμένες και δεν έπρεπε επ’ ουδενί να χρησιμοποιηθούν. Ωστόσο, υπήρξαν κάποιες σπάνιες εξαιρέσεις σε αυτή την τακτική, κυρίως διότι στην κατασκευή και στην τροφοδοσία των θαλάμων αερίων εμπλέκονταν πολλοί φορείς και άνθρωποι. Ετσι, σε μια επιστολή 29/01/1943, από τον λοχαγό του αρχιτεκτονικού γραφείου των SS Karl Bischoff προς τον συνταγματάρχη των SS Hans Kammler, σχετική με την πρόοδο που είχε σημειωθεί στις εργασίες στο Krematorium II, υπάρχει η λέξη ‘Vergasungskeller‘, η οποία περιγράφει ακριβώς το ‘κελάρι αερίου’, ‘gassing cellar’, δηλαδή έναν ανθρωποκτόνο θάλαμο αερίων. Αυτό ήταν ένα μικρό λάθος που όχι μόνο αποδεικνύει ότι υπήρχε θάλαμος αερίων στο Krema ΙΙ, αλλά ότι ο λοχαγός αρχιτέκτονας Bischoff ήξερε ακριβώς για ποια δουλειά ήταν αυτή η κατασκευή.

Οι Ναζί, λοιπόν, ήταν οι πρώτοι αρνητές του Ολοκαυτώματος. Επειδή αρνήθηκαν ακόμη και στους εαυτούς τους ότι η βιομηχανική εξόντωση εκατομμυρίων θυμάτων ήταν μια πραγματικότητα και συνέβαινε. Ο αρνητισμός εμφανίστηκε ακριβώς την επόμενη μέρα από την λήξη του Β’ΠΠ. Για την πορεία του Bewegung στην Ευρώπη μέχρι τη δίκη Irving-Lipstadt, δεν χρειάζεται να επεκταθούμε ιδιαιτέρως. Τα γεγονότα έχουν καταγραφεί αρκετά ικανοποιητικά από τον Ιό:

Οι αντισημίτες της προόδου

«Η άρνηση του Ολοκαυτώματος ως στράτευση σε έναν απροκάλυπτο αντισημιτισμό συνδέεται ιστορικά με τη φιλοναζιστική ακροδεξιά. Στην πορεία ωστόσο της συγκρότησης αυτού του ρεύματος υπήρξαν ορισμένες περιπτώσεις ατόμων αριστερής προέλευσης που υιοθέτησαν τις απόψεις των αρνητιστών ισχυριζόμενοι ότι η αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος δεν συνεπάγεται αυτόματα την πολιτική τους μετατόπιση. Στην πραγματικότητα όμως, όλοι οι ‘αριστεροί’ αρνητιστές σχετίστηκαν στενά με τις νεοναζιστικές ομάδες και τις εκδόσεις τους, ενώ χρησιμοποίησαν στο έπακρο τις διεθνείς τους διασυνδέσεις.
Ο αρνητισμός εμφανίστηκε την επαύριο της λήξης του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και στηρίχθηκε εξαρχής σε ένα αναπόδεικτο αξίωμα: ο εθνικοσοσιαλισμός ουδέποτε επιδίωξε τη συστηματική εξόντωση των Εβραίων, ενώ το Ολοκαύτωμα συνιστά μια γιγαντιαία πολιτικό-οικονομική παραχάραξη της ιστορίας καθοδηγούμενη από το κράτος του Ισραήλ. Στη Γαλλία, οι απόψεις αυτές διατυπώθηκαν για πρώτη φορά προς το τέλος της δεκαετίας του ’40 από τον φιλοναζιστή Μορίς Μπαρντές, ο οποίος υποστήριξε ότι οι νικητές επιβάλλουν τη δική τους εκδοχή για τα γεγονότα και ότι το μοναδικό σφάλμα της Γερμανίας υπήρξε ότι έχασε τον πόλεμο. Περιθωριακές σε μια κοινωνία που διατηρούσε ακόμη έντονα τα αντιφασιστικά ανακλαστικά της, οι θέσεις αυτές θα αποκτούσαν στη Γαλλία μεγαλύτερο ακροατήριο κατά τη δεκαετία του ’50. Στη διαδικασία αυτή σημαντικός υπήρξε ο ρόλος του Πολ Ρασινιέ, παλιού στελέχους του Κομμουνιστικού Κόμματος και κρατούμενου των ναζιστικών στρατοπέδων. Ξεκινώντας από την ‘απομυθοποίηση’ της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατουμένων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ο Ρασινιέ προχώρησε στη σταδιακή αμφισβήτηση των δεδομένων του Ολοκαυτώματος: οι θάλαμοι αερίων ήταν λιγότεροι από ό,τι πιστεύεται, τα θύματα της γενοκτονίας δεν έφθασαν ποτέ τα έξι εκατομμύρια, ο πόλεμος υπήρξε αποτέλεσμα συνωμοσίας εμπόρων όπλων και σκοτεινών ομάδων αποτελούμενων από μασόνους και Εβραίους. Σύντομα, ο ‘αριστερός’ Ρασινιέ θα συνδεόταν στενά με τους γαλλικούς και γερμανικούς νεοναζιστικούς κύκλους και τα έντυπά τους. Από το 1955 μάλιστα επέλεξε ως εκδότη του τον Μορίς Μπαρντές, τον άνθρωπο που το 1967 θα εκφωνούσε και τον επικήδειό του.
Η επόμενη φουρνιά αρνητιστών (ο Ελβετός Ζ. Αμοντρίζ, ο Γάλλος Ροκ, κ.ά.) ήταν άτομα συνδεδεμένα εξαρχής με τον ευρωπαϊκό νεοναζισμό. Να ξεχωρίσουμε τον Γερμανό Τις Κριστόφερσεν, έναν παλιό στρατιώτη των Ες-Ες που υπηρέτησε στο Αουσβιτς και μετά τον πόλεμο εμφανίστηκε ως δημοσιογράφος: Το βιβλίο του ‘Το ψέμα του Αουσβιτς’ κυκλοφόρησε το 1973, μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και πούλησε ένα με δύο εκατομμύρια αντίτυπα, αποτελώντας την κύρια ‘πηγή’ των μεταγενέστερων αρνητιστών. Λίγο αργότερα θα εμφανιζόταν ο Γάλλος Φορισόν, ειδικός σε θέματα λογοτεχνίας, ο οποίος ομολόγησε κάποτε ότι άρχισε να ασχολείται με τους θαλάμους αερίων μόλις διάβασε το έργο του Ρασινιέ. ‘Αριστερός’ ή ‘απολιτικός’ -κατά δική του πάντοτε δήλωση-. ο Φορισόν έμελλε σύντομα να αποκτήσει φήμη ‘εμπειρογνώμονα’ και να αποδεχθεί πάμπολλες προσκλήσεις από ακροδεξιά και νεοναζιστικά κόμματα της Γερμανίας, της Ελβετίας και της Σουηδίας.
Αντίστοιχες υπήρξαν οι εκλεκτικές πολιτικές συγγένειες και των λοιπών αρνητιστών που εμφανίστηκαν προς το τέλος της δεκαετίας του ’70: του Αμερικανού Αρθουρ Μπουτς, καθηγητή πληροφορικής, το βιβλίο του οποίου (‘Η απάτη του 20ού αιώνα’, 1976) εκδόθηκε στις ΗΠΑ και κυκλοφόρησε στη Βρετανία από τις εκδόσεις του ‘Εθνικού Μετώπου’ του Γερμανού Βίλχελμ Στέγκλιχ (‘Ο μύθος του Αουσβιτς’, 1979) που συνδέεται άμεσα με τη μεταπολεμική γερμανική ακροδεξιά του Αυστραλού Τζον Μπένετ που ξεκίνησε από το Συμβούλιο Κοινωνικών Δικαιωμάτων της χώρας του για να καταλήξει σύμμαχος της αυστραλιανής ακροδεξιάς του Βρετανού Ρίτσαρντ Χάργουντ, συγγραφέα της μπροσούρας ‘Πέθαναν πράγματι έξι εκατομμύρια;’ (1974), ο οποίος αργότερα ανέλαβε τη διεύθυνση του περιοδικού του ‘Εθνικού Μετώπου’ του γερμανικής καταγωγής Ερνστ Τσίντελ που εγκαταστάθηκε στον Καναδά, όπου συνεργάστηκε με αντισημιτικά έντυπα και υπήρξε συνιδρυτής της ομάδας ‘Λευκή Δύναμη’. Ο Φορισόν και ο πρώην Ες-Ες Κριστόφερσεν υπήρξαν οι βασικοί μάρτυρες που κάλεσε να τον υπερασπιστούν, όταν κατηγορήθηκε από μια παλιά κρατούμενη ότι ‘διαδίδει ψευδείς πληροφορίες που διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα’. Εκτός των λοιπών σχετικών δραστηριοτήτων του, ο Τσίντελ είναι και χρηματοδότης των γερμανικών νεοναζιστικών ομάδων.
Η πιο πρόσφατη (αλλά ολιγάριθμη) γενιά αρνητιστών στη Γαλλία και την Ιταλία προέρχεται από τα κινήματα του ’68. Ο Πιερ Γκιγιόμ είναι ο χαρακτηριστικότερος ίσως εκπρόσωπος αυτής της τάσης: γνώρισε από νωρίς τα γραπτά του Ρασινιέ κι αργότερα επηρεάστηκε ιδιαίτερα από το έργο του Φορισόν. Στην ίδια ομάδα μπορεί να ενταχθεί και ο Σερζ Τιόν, καθώς και ο Αλέν Γκιγιονέ. Ο Γκιγιονέ αυτοχαρακτηρίζεται ακροαριστερός αλλά είναι ένας φανατικός αντισημίτης και υπήρξε ο μοναδικός έως σήμερα Γάλλος που καταδικάστηκε για τα κείμενά του σε μη εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης. Στο κλίμα αυτό, η έκδοση του βιβλίου του Ροζέ Γκαροντί από τον οίκο ‘La vieille Taupe’ δεν αποτέλεσε έκπληξη: πρώην ακροαριστερές, οι εκδόσεις αυτές είναι από καιρό βήμα νεοναζιστικών και ρατσιστικών απόψεων».

Αξίζει, όμως, να ρίξουμε μια ματια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Εκεί, λοιπόν, το 1955 ένας ακροδεξιός ρατσιστής, ο Willis Carto ίδρυσε μια σημαντική φασιστική οργάνωση, με το όνομα ‘Liberty Lobby‘. Από την πρώτη στιγμή, και μέχρι την πτώχευσή της το 2001 όταν συγκρούστηκε με το ψευδοακαδημαϊκό Institute of Historical Review του αρνητή Mark Weber που είδαμε προηγουμένως, η Liberty Lobby τασσόταν υπέρ ενός ‘φυλετικά αγνού’ αμερικανικού κράτους, και, ασφαλώς, κατηγορούσε τους Εβραίους για όλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι ΗΠΑ και ο κόσμος ολόκληρος. Ο Carto είχε σχέσεις και βρισκόταν πίσω από σχεδόν όλα τα ακροδεξιά σημαντικά μορφώματα των ΗΠΑ, συμπεριλβανομένου και της National Alliance του William Pierce, ο οποίος ήταν καλεσμένος της ναζιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή το 2000, βλ. σχετικά «Ο ακροδεξιός δολοφόνος της Αγγλίδας βουλευτίνας Jo Cox, οι σχέσεις του με την National Alliance του William Pierce κι ένα μυστικό ‘πανευρωπαϊκό συνέδριο’ της Χρυσής Αυγής το 1998»

Η Liberty Lobby άρχισε να δημοσιεύει συστηματικά υλικό άρνησης του Ολοκαυτώματος από το 1969. Ο Carto το 1975 προχώρησε στην έκδοση του ‘Spotlight‘, ένα σκληρό αντισημιτικό ρατσιστικό έντυπο, διοργάνωσε το πρώτο ψευδοακαδημαϊκό ‘συνέδριο’ αρνητών, και αργότερα συνεργάστηκε με το Institute of Historical Review, δημοσιεύοντας θεωρίας συνωμοσίας και ‘ρεβιζιονιστικό’ υλικό, έχοντας πάντα στο στόχαστρο ‘τους Σιωνιστές’. Το 1993 ήρθαν σε ρήξη με τους επικεφαλής του Ινστιτούτου διότι ο Carto, σύμφωνα με την ετυμηγορία της δίκης που έχασε οκτώ χρόνια αργότερα, έκλεβε εν ψυχρώ από τους λογαριασμούς του IHR και επιδιδόταν σε μια σειρά από άλλες απάτες. Οταν το IHR έτρεξε την διαβόητη καμπάνια του ‘Προσφέρουμε 50.000$ σε όποιον μας φέρει αποδείξεις ότι έστω και ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε σε θάλαμο αερίων από τους Ναζί‘, και ο επιζών Mel Mermelstein τους πήγε στα δικαστήρια (και δικαιώθηκε) επειδή αθέτησαν τον λόγο τους, ο Carto μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού ‘Radio Free America’ που είχε ιδρύσει στο μεταξύ, βλέποντας ότι η δίκη εξελισσόταν σε Βατερλό, αποφάσισε να προωθήσει μια πιο σκληρή αντισημιτική ατζέντα, και σαν πρώτο βήμα προχώρησε στο να αναλάβει πραξικοπηματικά την διεύθυνση του ψευτοεπιστημονικού περιοδικού του IHR ‘Journal of Historical Review’. Λόγω πολλών άλλων οικονομικών διαφορών με το IHR, της τάξης των δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων, οι πρώην φίλοι και συνεργάτες κατέληξαν στα δικαστήρια, ο Carto έχασε, και για να αποφύγει όλες τις δυσάρεστες επιπτώσεις, κήρυξε πτώχευση σε όλους τους οργανισμούς του. Πρόλαβε όμως να μετονομάσει το ‘Spotlight’ σε ‘American Free Press‘, ένα έντυπο που κυκλοφορεί ακόμα, εκδίδει και ‘βιβλία’ συνωμοσιολογικού και συναφούς περιεχομένου, στην ίδια σκληρή ρατσιστική, αντισημιτική και φασιστική γραμμή, και έχει καταχωρηθεί σαν ‘Hate group’ από το SPLC, ενώ βρίσκεται και στο ραντάρ της ADL

Ο Andrew Anglin με μπλουζάκι της ΧΑ, καλεσμένος στις κιτς γιορτές τους στις Θερμοπύλες, τον Ιούλιο του 2013. Λογικά, μετά ο Μάστορας θα τον πήγε βόλτα, για να πουν μαζί, όπως συνηθίζουν: «Η συναγωγή θα γίνει ένα ωραίο δημόσιο αποχωρητήριο»

Ο Andrew Anglin με μπλουζάκι της ΧΑ, καλεσμένος στις κιτς γιορτές τους στις Θερμοπύλες, τον Ιούλιο του 2013. Λογικά, μετά ο Μάστορας θα τον πήγε βόλτα, για να πουν μαζί, όπως συνηθίζουν: «Η συναγωγή θα γίνει ένα ωραίο δημόσιο αποχωρητήριο»

 

Για ποιο λόγο μας ενδιαφέρουν όλα αυτά;

Ο σημερινός διευθυντής του ‘American Free Press’ είναι Ελληνας, ο Pete Papaherakles, Πέτρος Παπαηρακλής («is a writer and political cartoonist for AFP and is also AFP’s outreach director»). Γεννημένος στην Ελλάδα και Αμερικανός πολίτης από το 1986, ο Papaherakles δεν είναι μόνο ένας κλασικός αρνητής του Ολοκαυτώματος -αν και χρησιμοποιεί ‘επιχειρήματα’ που έχουν όλα καταρριφθεί και θεωρούνται ξεπερασμένα από άλλους, πιο ‘σοφιστικέ’ αρνητές, παράδειγμα εδώ, μια συνέντευξη στους διάσημους ηλίθιους δίδυμους αδερφούς Rizoli-, αλλά και αποτελεί τη φωνή της Χρυσής Αυγής στο Daily Stormer του επίτιμου καλεσμένου της ΧΑ στις Θερμοπύλες το 2013, σκληρού ναζιστή και υποστηρικτή του Τραμπ Andrew Anglin. Ολα τα παρακάτω άρθρα έχουν γραφτεί από τον Papaherakles, ο οποίος εκτός από τα να δίνει κείμενα στο ναζιστικό Daily Stormer, παίρνει και αβανταδόρικες συνεντεύξεις από την Ζαρούλια και άλλους χρυσαβγίτες, με κεντρικό θέμα πάντα, τις ‘εβραϊκές συνωμοσίες’. Ολες εκείνες οι περίεργες χρυσαβγίτικες θεωρίες πως ‘τους κυνηγάνε οι σιωνιστές της Αμερικής και όλου του κόσμου’, αν πάει κανείς πίσω στον χρόνο, θα δει ότι έχουν για πηγή τους τον Papaherakles

Papaherakles Pete (Παπαηρακλής Πητ), ομογενής δημοσιογράφος, ιδιοκτήτης AFP American Free Press
http://web.archive.org/web/20131007112903/http://www.totalfascism.com/golden-dawn-arrests-come-just-five-days-after-world-jewish-congress-demanded-the-party-be-destroyed/
http://web.archive.org/web/20131023054029/http://www.dailystormer.com/former-greek-justice-minister-golden-dawn-assault-was-ordered-by-international-jewry/
http://americanfreepress.net/international-jewry-behind-greek-witch-hunt/
http://www.dailystormer.com/international-jewry-behind-greek-witch-hunt/
http://americanfreepress.net/the-rise-of-golden-dawns-terrifies-globalists/
http://americanfreepress.net/greek-politicians-jailed-golden-dawn-under-attack/
https://americanfreepress.net/insider-greek-nationalist-party-framed/
http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/eleuthero-amerikaniko-diktuo-pagideuthke-to-komma-twn-ellhnwn-ethnikistwn
http://golden-dawn-international-newsroom.blogspot.gr/

Και φυσικά, για να κλείσει ο κύκλος και να μην μείνει καμία αμφιβολία, όλοι θυμόμαστε τις προκλητικές δηλώσεις που έκανε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. Μια φορά ο Κασιδιάρης, αναφερόμενος στον Irving είχε πει το θρυλικό «είμαστε κι εμείς, όπως κι εσείς, κρατούμενοι συνείδησης». Αλλά και από το βήμα της Βουλής, όταν αναφέρθηκε στον εαυτό του ως «αρνητής του Ολοκαυτώματος των Εβραίων». Η δήλωση είχε γίνει με αφορμή την άρνηση του Ισραηλινού επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή να παραστεί στην προκαταρκτική με αιτιολογία ότι σε αυτήν συμμετέχουν αρνητές του Ολοκαυτώματος από τους Ναζί. Ο προκλητικός νεοναζί είχε δηλώσει συγκεκριμένα: «Ο κ. Μιωνή λέει πως δεν έρχεται στην Επιτροπή γιατί κάποιοι αρνούνται το Ολοκαύτωμα! Και φυσικά συμμετέχουν στην Επιτροπή αρνητές του Ολοκαυτώματος».

Νοέμβριος 2011, σε ένα από το ψευτοσυνέδρια των αρνητών. Ο David Irving και ο Pete Papaherakles (Πητ Παπαηρακλής), ομογενής δημοσιογράφος και διευθυντής στο AFP American Free Press, που είχε ιδρυθεί το 1975 από τον Willis Carto.

Νοέμβριος 2011, σε ένα από το ψευτοσυνέδρια των αρνητών. Ο David Irving και ο Pete Papaherakles (Πητ Παπαηρακλής), ομογενής δημοσιογράφος και διευθυντής στο AFP American Free Press, που είχε ιδρυθεί το 1975 από τον Willis Carto.

 

Ας επιστρέψουμε στον Davig Irving. Ο Irving αρνήθηκε ότι ήταν ρατσιστής. Ομως στο ημερολόγιό του βρέθηκε η εγγραφή με το τραγουδάκι που μάθαινε στην μικρή του κόρη Jessica, για το ‘άριο μωρό’ που δεν θα παντρευτεί πίθηκο ή νέγρο:

– «I am a baby Aryan/ Not Jewish or sectarian/ I have no plans to marry/ An ape or Rastafarian».

Αρνήθηκε ότι είναι αντισημίτης. Ομως η υπεράσπιση της Deborah Lipstadt έδειξε βίντεο με τον Irving να μιλάει σε συγκέντρωση της National Alliance και να αφηγείται στο νεοναζιστικό ακροατήριο τι απάντησε σε κάποιον Εβραίο εκπρόσωπο κοινότητας παλαιότερα:

– «Εσείς οι Εβραίοι είστε απεχθείς σε όλον τον κόσμο. Οι άνθρωποι σας μισούν εδώ και 3.000 χρόνια, σας απεχθάνονται τόσο πολύ ώστε να σας κυνηγάνε από χώρα σε χώρα, από πογκρόμ σε διωγμό, από διωγμό σε ‘τελετή εξαγνισμού’ και ξανά πίσω σε πογκρόμ και σε διωγμό. Και όμως ποτέ δεν αναρωτηθήκατε για ποιο λόγο. Βλέπετε. αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε εσάς και σε εμένα. Ποτέ δεν κοιτάζεστε στον καθρέφτη για να αναρωτηθείτε γιατί είστε τόσο αντιπαθείς, τι ακριβώς είναι αυτό που η υπόλοιπη ανθρωπότητας βρίσκει απεχθές στον εβραϊκό λαό, σε τέτοιο βαθμό που επανειλημμένα σας βάζουν στην κρεατομηχανή. Και τότε εκείνος [ο Εβραίος συνομιλητής του Irving] απάντησε μαινόμενος: ‘Δηλαδή, θέλεις να πεις ότι εμείς οι Εβραίοι είμαστε οι υπεύθυνοι για το Αουσβιτς;’ Και του είπα, ‘ναι’, η σύντομη απάντηση σε αυτό είναι ‘ναι, εσείς οι Εβραίοι είστε υπεύθυνοι’».

Αρνήθηκε ότι έχει σχέσεις με νεοναζί. Ομως οι φωτογραφίες και τα βίντεο, όχι μόνο να συμμετέχει, αλλά και να είναι βασικός ομιλητής στα γερμανικά σε διαδήλωση υπέρ του Rudolf Hoess ήταν πασίγνωστα, όπως και το γεγονός πως στο αστυνομικό δελτίο της Αστυνομίας του Ορεγκον το 2009, δύο skinhead από αντίπαλες συμμορίες, τους Volksfront και τους Hammerskins, μαχαιρώθηκαν στη διάλεξη που έδινε εκεί.

1987, ο Davig Irving σε διαδήλωση υπέρ του Rudolf Hoess

1987, ο Davig Irving σε διαδήλωση υπέρ του Rudolf Hoess

A martyr for Germany: 1987, ο Davig Irving βασικός ομιλητής (στα γερμανικά!) σε διαδήλωση υπέρ του Rudolf Hoess

A martyr for Germany: 1987, ο Davig Irving βασικός ομιλητής (στα γερμανικά!) σε διαδήλωση υπέρ του Rudolf Hoess

1987, ο Davig Irving βασικός ομιλητής (στα γερμανικά!) σε διαδήλωση υπέρ του Rudolf Hoess

1987, ο Davig Irving βασικός ομιλητής (στα γερμανικά!) σε διαδήλωση υπέρ του Rudolf Hoess

 

Αρνήθηκε ότι δείχνει ασέβεια στα θύματα και ότι τα καταηγορεί για όσα έπαθαν. Ομως ο χαρακτηρισμός του ‘A.S.S.H.O.LES’ [Auschwitz Survivors, Survivors of the Holocaust and Other Liars] για τους επιζώντες του Ολοκαυτώματος ήταν γνωστός σε όλους, όπως και το γεγονός ότι αναφερόταν στους επιζώντες ως ‘φρενοβλαβείς, υστερικούς και ανισόρροπους’. Και σε μια νεοναζιστική σύναξη εξιστορούσε τι είχε πει σε μια ‘επιζώσα, δήθεν αυτόπτη μάρτυρα’ που ζούσε στην Αυστραλία:

«Εχετε αυτό το τατουάζ. Ολοι σας συμπονούμε με τη μεγαλύτερη δυνατή συμπάθεια για αυτό. Αλλά πόσα χρήματα έχετε αποκτήσει χάρη σε αυτό κατά τα τελευταία 45 χρόνια; Μπορώ να υπολογίσω: 250.000 δολάρια! Μισό εκατομμύριο! Σίγουρα όχι λιγότερα. Αυτό είναι το πόσο έχετε αποκομίσει για το τατουάζ σας από τους Γερμανοούς και τους Αμερικανούς φορολογούμενους. Κυρίες και κύριοι, σας πληρώνουν τρία δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, εκεί στο κράτος του Ισραήλ. Χώρια οι αποζημιώσεις σε ανθρώπους όπως η κυρία με το τατουάζ. Αυτή θα πει: ‘Γιατί όχι, αφού υπέφερα;’. Θα της πω ‘Οχι, δεν έχετε υποφέρει. Καθόλου. Εχετε επιβιώσει. Εξ ορισμού δεν έχετε υποστεί τίποτε, ούτε καν το μισό από όσους έχασαν τη ζωή τους. Εκείνοι υπέφεραν.πραγματικά. Εσείς δεν έχετε υποφέρει. Εσείς είστε εκείνη που κάνει περιουσίες από αυτό. Εξηγήστε μου λοιπόν, αυτό. Γιατί πρέπει όλοι εσείς οι άνθρωποι να παίρνετε συνεχώς αυτά τα τεράστια ποσά, αλλά οι Αυστραλοί στρατιώτες που υπέφεραν για πέντε χρόνια στα ιαπωνικά στρατόπεδα και στις φυλακές να μην έχουν δει στη ζωή τους ούτε μια δεκάρα;»
[Ομιλία στο Πόρτλαντ, Ορεγκον. 18/09/1996].

Το πιο χαρακτηριστικό όλων, όμως, σχετικά με την Υβρι του Davig Irving ήταν όταν προσπαθούσε να αντιστρέψει πλήρως την πραγματικότητα και να μεταβιβάσει στους άλλους τα δικά του παραπτώματα, μια τακτική πολύ γνωστή από όλους τους σύγχρονους νεοναζί, και στην Ελλάδα από την ΧΑ. Ετσι, κατηγόρησε τους κατηγόρους του για … ρατσισμό εναντίον του και πως τον σημαδεύουν με ‘λεκτικά κίτρινα αστέρια‘:

«Η λέξη ‘αρνητής’ είναι ιδιαιτέρως διαβολική. Κάποιος που έχει πλήρη έλεγχο των διανοητικών του ικανοτήτων, έστω και με ελάχιστη γνώση των γεγονότων του Β’ΠΠ, αποκλείεται να αρνηθεί ότι η τραγωδία των Εβραίων συνέβη πραγματικά, όσο και αν τυχόν διαφωνούντες ιστορικοί μπορεί να επιθυμούν να στρεψοδικήσουν σχετικά με την έκταση, τα μέσα, τις ημερομηνίες ή άλλες μικρολεπτομέρειες. Η λέξη ‘αρνητής’ είναι ανάλογη με το να αποκαλείται κάποιος παιδόφιλος ή βίαιος σύζυγος που δέρνει. Είναι ένα λεκτικό κίτρινο αστέρι».

Και ακόμα, χειρότερα, όταν μίλησε για αντίστροφο ‘λίβελο του αίματος‘ εναντίον των οπαδών του Χίτλερ:

«Το Ολοκαύτωμα είναι κάτι σαν θρησκεία. Το πνευματικό μας καθήκον είναι να αντιστρέψουμε αυτήν την τάση μέσα στην επόμενη γενιά. Σε λίγα χρόνια, κανείς δεν θα πιστεύει αυτό το συγκεκριμένο παραμύθι. Ο κόσμος θα λέει, όπως λέω κι εγώ τώρα, ότι αγριότητες διαπράχθησαν. Ναι, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αλλά δεν υπήρχαν εργοστάσια θανάτου. Ολα αυτά είναι μόνο ένας λίβελος του αίματος κατά του γερμανικού λαού».

Ενα από τα μεγάλα διλήμματα της ηρωίδας είναι το αν πρέπει οι επιζώντες να καταθέσουν στο δικαστήριο και να ακουστεί η φωνή τους ή αν πρέπει να ακούσει τους δικηγόρους της που δεν θέλουν να συμβεί κάτι τέτοιο για να μην εκτεθούν στην χυδαιότητα του Irving, όταν θα τις εξετάζει στο εδώλιο. Τελικά, κανένας επιζών δεν ανέβηκε στο εδώλιο.

Κάποια χρόνια αργότερα, ο Irving είχε μια τραγωδία στη ζωή του. Η κόρη του Josephine διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια με την οποία πέρασε όλη την ενήλικη ζωή της. Ο Irving, όπως ομολόγησε αργότερα το σκεφτόταν πολύ: Αν η κόρη μου ζούσε στην Γερμανία της δεκαετίας του 1930, τότε σίγουρα θα ήταν ένα από τα θύματα του προγράμματος ευθανασίας ‘Aktion T4’. Κάποια στιγμή είχε ένα ατύχημα και έμεινε ανάπηρη. Ακόμα χειρότερα, τώρα υπήρχαν δύο λόγοι για να θανατωθεί από την ιδεολογία που υποστήριζε ο πατέρας της. Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι ολόκληρη η οικογένεια του Irving είχε προβλήματα μαζί του λόγω της πίστης του στον ναζισμό. Ο δίδυμος αδερφός του, ένας συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος άλλαξε το επώνυμό του για να μην αναγνωρίζεται. Ο άλλος μεγαλύτερος αδερφός του, απόστρατος αξιωματικός της αεροπορίας, τον καταδίκασε δημόσια. Οι άλλες τρεις κόρες του δεν του μιλούσαν και δεν ήθελαν σχέσεις μαζί του. Η μία ούτε καν τον κάλεσε στον γάμο της, η άλλη αρνήθηκε να του δώσει την διεύθυνση του σπιτιού του στο Λονδίνο όταν βγήκε από την φυλακή και έψαχνε προσωρινό κατάλυμα. Η πρώτη του γυναίκα μετανάστευσε και προτίμησε να είναι μακριά και να μην βλέπει όσο ήθελε τις κόρες τους παρά να βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και να έχει να αντιμετωπίσει τον τύπο και την κοινωνία για τη δημοσιότητα του πρώην συζύγου του.
Τελικά, η σχιζοφρενής κόρη λίγο μετά αυτοκτόνησε πέφτοντας από ένα παράθυρο ψηλού ορόφου. Στην κηδεία της ο Irving έλαβε ένα στεφάνι με λουλούδια και μια κάρτα η οποία έγραφε ‘Ευσπλαχνικός θάνατος, πραγματικά‘ και υπογραφή ‘Philipp Bouhler και φίλοι’. Philipp Bouhler ήταν το όνομα του επικεφαλής του προγράμματος ευθανασίας του Χϊτλερ και η φράση ‘ένας αλήθινά ευσπλαχνικός θάνατος’ ήταν η φράση του Χίτλερ, τόσο για τους ανάπηρους όσο και για τους Εβραίους, όταν τους έστελνε στο θάνατο, σε αντίθεση λ.χ., όπως σημείωνε ο ίδιος ο Χϊτλερ σε νυχτερινές συζητήσεις, με τα βασανιστήρια στα οποία υποβάλλονταν οι Εβραίοι τον Μεσαίωνα στις χώρες της Ευρώπης. Ο Χίτλερ πίστευε ότι ένας ακαριαίος θάνατος είναι ευσπλαχνική πράξη, ενώ η διαρκής ταλαιπωρία και ο βασανισμός πράξη απάνθρωπη.

Πάρα πολύ σκληρή αυτή η κάρτα. Ομως, σε κάποιο βαθμό κατανοητή
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τελικά η φωνή των επιζώντων και η φωνή της Josephine ακούστηκε.

Η ταινία είναι καλή και θα την προτείναμε σε όποιον δεν γνωρίζει πολλά για το ζήτημα της άρνησης του Ολοκαυτώματος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τέτοιου είδους ταινίες, βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα και ειδικότερα σε διάσημες δίκες, μπορεί να μένουν πιστές στον σκελετό της ιστορίας και να μην περιέχουν κραυγαλέες διαστρεβλώσεις, ωστόσο είναι πάντα προϊόντα μαζικής κατανάλωσης, με κύριο στόχο τη διασκέδαση και το κέρδος. Το ίδιο συνέβη λ.χ. με την ιστορία του Larry Flynt ή της Erin Brockovich. Αυτό σημαίνει ότι τα γεγονότα δεν αποδίδονται πάντα πιστά και στην λεπτομέρειά τους, ότι υπάρχουν ανισοβαρείς προσεγγίσεις συγκεκριμένων πτυχών της ιστορίας, και πιθανόν να κατασκευάζονται ή να υπερτονίζονται άλλες πτυχές ώστε να προκληθεί το ‘δικαστικό δράμα’ και η συνοδευτική αγωνία που είναι απαραίτητα συστατικά της επιτυχίας τους.
Ετσι για παράδειγμα, η εναρκτήρια σκηνή με τον Irving να φωνάζει στο αμφιθέατρο που δίνει διάλεξη η Deborah Lipstadt «δίνω 1.000 λίρες σε όποιον μου φέρει απόδειξη ότι το Ολοκαύτωμα συνέβη» δεν είναι αυθεντική, βέβαια. Δεν υπάρχει έννοια ή αντικείμενο ‘μία απόδειξη ότι το Ολοκαύτωμα συνέβη’. Δεν στέκει, δεν μπορεί να πει κανείς κάτι τέτοιο, είναι απλά ένα εύρημα για μια καλή εισαγωγή και ένα ενδιαφέρον trailer. Στην πραγματικότητα, αυτό που ζήτησε ο Irving τότε, και έδινε 1.000 λίρες ήταν το αρχιτεκτονικό σχέδιο (blueprint) από τους θαλάμους αερίων στο Αουσβιτς-Μπίρκεναου, με τις τρύπες στην οροφή. Σκηνοθετική αδεία, δεν χάλασε ο κόσμος. Ενα άλλο σημείο που μπορεί να πει κανείς ότι δεν είναι τέλειο στην απόδοση είναι εκεί που ο Irving στριμώχνεται στο δικαστήριο από τον συνήγορο, σχετικά με την χρήση ενός θαλάμου και λέει «Δεν είμαι ιστορικός του Ολοκαυτώματος, είμαι ιστορικός του Χίτλερ». Και του απαντάει ο συνήγορος «και τότε γιατί ασχολείστε με το Ολοκαύτωμα;». Αυτό συνέβη, με αυτά τα λόγια ακριβώς από την πλευρά του Irving, αλλά όχι με αφορμή την χρήση ενός θαλάμου· με αφορμή τις αναφορές για τις εκτελέσεις ανατολικά το 1941, π.χ. στο Κίεβο. Ο Irving, για να βγει από την δύσκολη θέση έκανε την παραδοχή πως δεν είναι ιστορικός του Ολοκαυτώματος, και ο συνήγορος απάντησε «δεν νομίζω ότι υπάρχει διαφορά» (και όχι «και τότε γιατί ασχολείστε με το Ολοκαύτωμα;»), ρεζιλεύοντας τον ακόμη μία φορά.

Γενικότερα, όποιος θελήσει να ενδιαφερθεί περισσότερο, το καλύτερο ντοκιμαντέρ στο θέμα της δίκης ήταν εκείνο του PBS/NOVA Online με τίτλο ‘Holocaust on Trial‘ (2000), με σκηνοθέτη τον Leslie Woodhead. Ο Woodhead μόλις είχε τελειώσει για το BBC το προηγούμενό του ντοκιμαντέρ, το εξαιρετικό ‘A Cry from the Grave, The Srebrenica Massacre‘ (1999), για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στο Β’ Μέρος της έρευνας του XYZ Contagion για την άλλη μεγάλη τραγωδία, ‘Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής‘.

Από τη δίκη βγήκαν ακόμη μερικά πολύ καλά βιβλία:

– Ο ιστορικός Peter Longerich πήρε τις δύο εκθέσεις του για την ευθύνη των Ναζί και του Χίτλερ, σαν μια πρώτη μαγιά, και κατόπιν έγραψε το καλύτερο βιβλίο που έχει γραφτεί ποτέ για το θέμα της ευθύνης του Χίτλερ, ‘Η άγραφη διαταγή’. Κυκλοφόρησε και στα ελληνικά αλλά από πολύ μικρό εκδοτικό οίκο και κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του, αλλά είναι εξαιρετικό, αφού δίνει όλη την μεγάλη εικόνα.
– Ο εμπειρογνώμων στο Αουσβιτς αρχιτέκτονας καθηγητής Robert Jan van Pelt έγραψε κι εκείνος βιβλίο για τα τεχνικά ζητήματα.
– Ο ιστορικός Richard Evans επίσης έγραψε ένα πολύ καλό βιβλίο για τη δίκη και τους αρνητές
– Η Lipstadt έγραψε και δεύτερο βιβλίο μετά τη δίκη

Το ωραιότερο όλων όμως είναι το γεγονός ότι από τη δίκη φτιάχτηκε μία ιστοσελίδα με τα πρακτικά και τα έγγραφα που χρησιμοποιήθηκαν, ‘Debunking Holocaust Denial – Holocaust Denial on Trial‘. Κάθε φορά που κάποιος χρειάζεται μια τεκμηριωμένη απάντηση σε κάποια από τις προκλητικές και συνήθως ανόητες αιτιάσεις των αρνητών του Ολοκαυτώματος, μία από τις πηγές στις οποίες μπορεί να βρει την λύση είναι το ‘Debunking Holocaust Denial’. Οι υπόλοιπες βρίσκονται στην δεξιά στήλη με τα προτεινόμενα link στο ιστολόγιο ‘Protocols Without Zion‘ (‘Τα Πρωτόκολλα χωρίς τη Σιών, ο λίβελος του αίματος, η Shoah και ο νέος αντισημιτισμός. Ενα ιστολόγιο ενάντια στο αντιεβραϊκό μίσος. Διότι το μίσος που ξεκινά με τους Εβραίους δεν τελειώνει ποτέ μόνο με τους Εβραίους’).

Μην χάσετε την ταινία, αν και οι πραγματικές απαντήσεις βρίσκονται αλλού:

Jean-Claude Pressac, Auschwitz: Technique and Operation of the Gas Chambers, 1989
Raul Hilberg, The Destruction of the European Jews, 1961
Lucy Dawidowicz, The War Against the Jews, 1975
Deborah Lipstadt, Denying the Holocaust: The Growing Assault on Truth and Memory. New York: Free Press, 1993
John Zimmerman, Holocaust Denial: Demographics, Testimonies, and Ideologies. Lanham, MD: University Press of America, 2000
Michael Shermer & Alex Grobman, Denying History: Who Says the Holocaust Never Happened and Why Do They Say It? Berkeley: University of California Press, 2000
Ted Gottfried, Deniers of the Holocaust: Who They Are, What They Do, Why They Do It. Brookfield, CT: Twenty-First Century Books, 2001
Peter Longerich, Η άγραφη διαταγή, Ο ρόλος του Χίτλερ στην Τελική Απόφαση, εκδόσεις Καλοκάθη, 2007 (The Unwritten Order: Hitler’s Role in the Final Solution, 2001, or Der ungeschriebene Behehl: Hitler und der Weeg zur ‘Endlosung’, Piper 2001)
Richard Evans, Lying About Hitler, History, Holocaust, and the David Irving Trial, New York: Basic Books, 2001
Robert Jan van Pelt, The Case for Auschwitz: Evidence from the Irving Trial, Indiana University Press 2002
Deborah Dwork & Robert Jan van Pelt, Auschwitz: 1270 to the Present, 2002
Laurence Rees, Auschwitz: The Nazis and the ‘Final Solution’, BBC Books, 2005)
Deborah Lipstadt, History on Trial: My Day in Court with David Irving, Harper Perennial, 2005
Stephen Atkins, Holocaust Denial as an International Movement, 2009
James & Lance Morcan, Debunking Holocaust Denial theories, 2016
David Cesarani, The Final Solution: The Fate of the Jews 1933-1949, Macmillan, 2016
Christian Gerlach, The Extermination of the European Jews, Cambridge University Press, 2016

Τέλος, είναι πολύ ωραίο το γεγονός ότι στην τεκμηρίωση των συνηγόρων της Deborah Lipstadt ενάντια στο ‘No holes, no Holocaust!’ του Davig Irving, διάλεξαν τρεις μαρτυρίες από τρεις Ζοντερκομάντο. Ο ένας ήταν Ελληνας από τη Θεσσαλονίκη, ο Σλόμο Βενέτσια που πέθανε το 2012 αλλά πρόλαβε να γράψει βιβλίο.

Στις 26 Ιανουαρίου 2007, ο ΟΗΕ υιοθέτησε ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει την άρνηση του Ολοκαυτώματος. Η Γενική Συνέλευση δήλωσε ότι η άρνηση «ισοδυναμεί με έγκριση της γενοκτονίας σε όλες τις μορφές της». Το 2008, η Ευρωπαϊκή Ενωση υιοθέτησε, επίσης, απόφαση-πλαίσιο για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας (2008/913). Απαιτεί από τα κράτη μέλη της ΕΕ να τιμωρήσουν μέσω του ποινικού τους δικαίου κάθε δημόσια επιδοκιμασία, άρνηση ή χονδροειδής υποτίμηση σε περιπτώσεις γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που διέπραξαν οι Ναζί, όταν μια τέτοια συμπεριφορά έχει ως στόχο να υποκινήσει βία ή μίσος κατά συγκεκριμένων θρησκευτικών ή εθνοτικών ή άλλων μειονοτήτων.

Η γνώση του παρελθόντος, έλεγε προφητικά ο Walter Benjamin, λειτουργεί σαν την ανάμνηση που ανακαλούμε την ώρα του κινδύνου για να σωθούμε.

Μπορείτε να βοηθήσετε να καταπολεμηθεί η άρνηση του Ολοκαυτώματος και η αντισημιτική ρητορική μίσους. Οποτε βλέπουμε κάποιο σχετικό βίντεο, πρέπει να ερχόμαστε σε αυτήν την σελίδα και να το καταχωρούμε:
http://www.stopholocaustdenial.org/index.aspx

Γιατί είναι σημαντική η αντιμετώπιση της άρνησης του Ολοκαυτώματος:

Η άρνηση του Ολοκαυτώματος είναι μια προσπάθεια να αμφισβητηθούν και να διαγραφούν από την δημόσια μνήμη τα γεγονότα κατά τη ναζιστική γενοκτονία των Εβραίων της Ευρώπης. Η άρνηση του Ολοκαυτώματος και κάθε διαστρέβλωση ή παραποίηση των γεγονότων αυτών αποτελούν μορφές αντισημιτισμού. Είναι βέβαιο ότι παρακινούνται από το μίσος κατά των Εβραίων και προσπαθούν να οικοδομήσουν έναν ισχυρισμό, σύμφωνα με τον οποίο το Ολοκαύτωμα δεν συνέβη, αλλά εφευρέθηκε ή ότι τα γεγονότα διογκώθηκαν υπερβολικά από τους Εβραίους ως μέρος ενός σχεδίου για την προώθηση εβραϊκών και ισραηλινών συμφερόντων. Οι απόψεις αυτές διαιωνίζουν μακροχρόνια αντισημιτικά στερεότυπα. Οι απεχθείς αυτές κατηγορίες είναι οι ίδιες τότε και τώρα: Επαιξαν τον ίδιο καθοριστικό ρόλο τη δεκαετία του 1930, θέτοντας τα θεμέλια για την διάπραξη του εγκλήματος των εγκλημάτων, και επιχειρούν σήμερα την ίδια παραμόρφωση, και κατάχρηση της Ιστορίας με στόχο να υπονομευθεί η Ιστορική Μνήμη.

Η ναζιστική δίωξη κατά των Εβραίων ξεκίνησε με λόγια. Κλιμακώθηκε με περισσότερα λόγια, με διακρίσεις, ‘ταξινόμηση’, πόλωση, αποκτήνωση, απανθρωποποίηση, προετοιμασία, δίωξη και έφτασε στην εξόντωση. Και κορυφώθηκε με την γενοκτονία. Οι συνέπειες για τους Εβραίους ήταν τρομακτικές, αλλά ο πόνος, ο θάνατος και η καταστροφη δεν περιορίστηκε μόνο στους Εβραίους. Εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι από όλους τους ευρωπϊκούς λαούς είχαν νεκρούς, θύματα, πρόσφυγες, έγιναν σκλάβοι σε καταναγκαστικά έργα, και βέβαια εκατομμύρια δολοφονήθηκαν. Το Ολοκαύτωμα δείχνει ότι όταν μια ομάδα βρίσκεταο σε κίνδυνο, κανένας δεν είναι ασφαλείς και όλες οι άλλες ομάδες, όλοι οι άνθρωποι είναι ευάλωτοι.

Η άρνηση ή διαστρέβλωση της ιστορίας είναι επίθεση στην αλήθεια και την κατανόηση. Η μνήμη και η διαφύλαξη του παρελθόντος είναι ζωτικής σημασίας για το πώς εμείς οι ίδιοι καταλαβαίνουμε τους εαυτούς μας, την κοινωνία μας και τους στόχους μας για το μέλλον. Η σκόπιμη άρνηση και διαστρέβλωση των ιστορικών στοιχείων απειλούν τη διαφύλαξη της δημοκρατίας και των ατομικών δικαιωμάτων.

Η άρνηση του Ολοκαυτώματος, η πλαστογράφηση της Ιστορίας, και όλη αυτή η κατάχρηση είναι στρατηγικές για τη μείωση της δημόσιας συμπάθειας προς τους Εβραίους και συνεπώς προς κάθε μειονότητα ή αδύναμη ομάδα ανθρώπων, για την υπονόμευση της νομιμότητας του κράτους του Ισραήλ, που ορισμένοι πιστεύουν ότι δημιουργήθηκε ως αποζημίωση για τον εβραϊκή διωγμό κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, και κυρίως, για την επανάληψη της τραγωδίας. Σήμερα, το Διαδίκτυο, λόγω της ευκολίας πρόσβασης και διάδοσης του μηνύματος και λόγω της φαινομενικής ανωνυμίας και της εσφαλμένης αντίληψης του κοινού πως αποτελεί αξιόπιστη πηγή για όλα τα ζητήματα, αποτελεί τον κύριο αγωγό της άρνησης του Ολοκαυτώματος.

Η άρνηση του Ολοκαυτώματος, σαν θεωρία, βρίσκεται ακριβώς στην ίδια κατηγορία με τις θεωρίες «η γη είναι επίπεδη» και «υπάρχουν άνθρωποι-ερπετά». Κανένας σοβαρός γεωγράφος ή βιολόγος δεν θα σπαταλήσει το χρόνο του συζητώντας για τέτοια πράγματα στο συνέδριο της ‘Society of the Flat Earth’ και ‘Human Lizards Studying Association’ (αν υπάρχουν τέτοιες εταιρείες). Με την ίδια ακριβώς λογική, κανένας σοβαρός ιστορικός δεν θα διανοηθεί να μπει σε συζήτηση με έναν αρνητή του Ολοκαυτώματος.

Η άρνηση του Ολοκαυτώματος δεν μπορεί να θεωρείται αιτιολογημένη ‘εναλλακτική άποψη’. Πρέπει να θεωρείται αυτό που αποδεικνύεται από τις τακτικές και τα κίνητρα, αλλά και από την όλη προσέγγιση, των αρνητών: Μια σκόπιμα παραπλανητική πολεμική μεταμφιεσμένη και κρυμμένη σε ένα ψευδοακαδημαϊκό περιτύλιγμα.

Οι αρνητές είναι απλά αντισημίτες που προσπαθούν να πλαστογραφήσουν την Ιστορία για τους δικούς τους κακόβουλους σκοπούς. Η άρνηση είναι, στην πραγματικότητα, ένα τέχνασμα για να επιτεθεί ο οπαδός του Χίτλερ και ο αντισημίτης σε μια μειονότητα, την ώρα που είναι πιο ευάλωτη από ποτέ, στο πιο ευαίσθητο θέμα στη ζωή ενός ανθρώπου: Οταν βιώνει την απώλεια, στην εν ψυχρώ δολοφονία της οικογένειας και των φίλων, στον χαμό των δικών του προσώπων.

Σε κάποιες χώρες του κόσμου, η άρνηση του Ολοκαυτώματος είναι αδίκημα και τιμωρείται από τον Νόμο. Σε άλλες, οι αρνητές έχουν όλη την ελευθερία και κάθε δικαίωμα να διαδίδουν τα ψέματά τους. Προσωπική γνώμη, διαφωνούμε με την ποινικοποίηση της άρνησης του Ολοκαυτώματος και με την ύπαρξη σχετικών νόμων. Οχι μόνο διότι μπορούν να παρουσιάζονται σαν διωκόμενοι, όχι μόνο διότι τα ιστορικά ζητήματα δεν λύνονται στα δικαστήρια ή σε άλλες κρατικές υπηρεσίες, όχι μόνο διότι η ποινικοποίηση οποιασδήποτε άποψης δεν συμβαδίζει με τις αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Κυρίως, διότι θέλουμε να μπορούν να λένε τα ψέματά τους, όσο δεν προκαλούν σε βία και μίσος, για να τους απαντάμε, να διατηρούμε τη μνήμη ζωντανή, και να μην μπορούν να ισχυριστούν ότι η ‘κυρίαρχη άποψη’ είναι η μονόπλευρη άποψη της εξουσίας και των ισχυρών, δηλαδή προπαγάνδα. Ο Irving ισχυρίστηκε ότι ονομάζοντας τον ‘αρνητή, αντισημίτη, ρατσιστή και φιλοναζί’ καταπατήθηκε το δικαίωμά του στην ελεύθερη έκφραση. Στην πραγματικότητα συνέβη το αντίθετο ακριβώς. Ο Irving προσπάθησε να φιμώσει την Lipstadt, με τις εξοντωτικές του αγωγές. Θέλουμε να μπορεί να λέει τις βλακείες του ελεύθερα, για να μπορούμε κι εμείς να δείχνουμε τα κίνητρά του και να αναδεικνύουμε τις άσχημες αντιεπιστημονικές μεθόδους του που τον καθιστούν ασόβαρο και γελοίο. Ας μιλάνε οι αρνητές. Κανείς δεν τους σέβεται. Ο σεβασμός κερδίζεται. Στους αρνητές αξίζει μόνο η περιφρόνηση.

Σήμερα, σε έναν κόσμο στον οποίο γινόμαστε μάρτυρες με την καθημερινή άνοδο του ρατσισμού, ο αντισημιτισμός δεν έχει εξαλειφθεί, συνεπώς η συνειδητοποίηση αυτού του γεγονότος είναι κρίσιμη. Μια κοινωνία που ανέχεται τον αντισημιτισμό είναι ευπαθής και σε άλλες μορφές ρατσισμού, μίσους, και καταπίεσης. ‘Το μίσος που ξεκινά με τους Εβραίους δεν τελειώνει ποτέ με τους Εβραίους

Οι βασικοί ισχυρισμοί των αρνητών του Ολοκαυτώματος είναι τρεις:

– ότι η δολοφονία περίπου έξι εκατομμυρίων Εβραίων κατά τη διάρκεια του Β’ΠΠ δεν συνέβη ποτέ,
– ότι οι Ναζί δεν είχαν καμία επίσημη πολιτική ή σχέδιο ή πρόθεση να εξοντώσουν τους Εβραίους,
– και ότι οι θάλαμοι αερίων στα στρατόπεδα θανάτου όπως στο Αουσβιτς-Μπίρκεναου δεν υπήρξαν ποτέ.

Στη συνθηματική γλώσσα των αρνητών του Ολοκαυτώματος βρίσκουμε το σχήμα αυτό και ως ‘six/plan/gas‘. Συνοδεύεται από άλλες στρεβλώσεις και ψέματα, όπως λ.χ. οι ισχυρισμοί πως οι Εβραίοι δεν δολοφονήθηκαν και απλά ‘μεταφέρθηκαν’ κατά τις πρώτες φάσεις του Ολοκαυτώματος, δηλαδή πως δεν συνέβησαν ποτέ:

– οι δολοφονίες από τις μονάδες Einsatzgruppen μετά την εισβολή στη Ρωσία το 1941,
– η γενοκτονία των Εβραίων από τα ανατολικά γκέτο (στην Ostland και στην ‘Γενική Κυβέρνηση’) το 1942-1943,
– και οι μαζικές δολοφονίες στα στρατόπεδα Reinhard (Treblinka, Belzec και Sobibor).

Επίσης:

– ο Χίτλερ δεν έδωσε ποτέ ευθεία διαταγή για το πρόγραμμα γενοκτονίας ή δεν ήξερε τίποτε ή ήταν πρωτοβουλίες κατωτέρων του,
– το Zyklon B ήταν μόνο για να σκοτώνουν ψείρες,
– οι μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων είναι όλες πλαστές,
– οι καταθέσεις των Ναζί στο Δικαστήριο της Νυρεμβέργης και στις δίκες στη Γερμανία τις δεκαετίες 1950 και μετά ήταν προϊόν βασανισμών και εκβιασμών
– οι εναέριες φωτογραφίες των συμμάχων δείχνουν άλλα πράγματα από αυτά που λένε οι ειδικοί
– τα σχέδια κατασκευής των θαλάμων αερίων ήταν σχέδια για νεκροτομεία, αντιαεροπορικά καταφύγια ή χώρους απολύμανσης
– τα πτώματα ποτέ δεν πέρασαν από αυτοψίες κι έτσι δεν έχουμε ιατροδικαστικές forensics εκθέσεις
– η ενδοϋπηρεσιακή αλληλογραφία μεταξύ υπηρεσιών του στρατού και του κράτους, όπως και όλες οι αναφορές που έφταναν μέχρι τον Χίτλερ για την πρόοδο του προγράμματος εξόντωσης δεν είναι αυτό που νομίζουμε

Κι αφού φτάσαμε εκεί, από κει και μετά, ό,τι τραβάει η ψυχή του αντισημίτη αρνητή:

– ότι το ημερολόγιο της Αννας Φρανκ είναι πλαστό,
– ότι είναι τμήμα της συνωμοσίας και ειδικά εφέ οι ιστορίες με κατασκευή σαπουνιών από ανθρώπινο λίπος, λαμπατέρ από ανθρώπινο δέρμα και όργανα διατηρημένα σε φορμόλη (θαρρείς και είναι σημαντικά όλα αυτά για να αποδείξει κανείς τη γενοκτονία, κι αυτό ανεξάρτητα από το γεγονός πως όλα αυτά τα τελείως ασήμαντα έχουν διερευνηθεί και απαντηθεί καταλλήλως)
– ότι η πραγματική γενοκτονία είναι εκείνη των βομβαρδισμών της Δρέσδης, του Παλαιστινιακού ζητήματος και των κομμουνιστικών καθεστώτων
– ότι το Ταλμούδ και οι Εβραίοι και οι Σιωνιστές μιλούσαν για ‘έξι εκατομμύρια Εβραίων σε κίνδυνο’ από τον 19ο αιώνα (μιλούσαν και για 4, και για 5, και για 7, και για 3, αλλά αυτά επίτηδες τα αφήνουν απ’ έξω οι αρνητές)
– ότι αν η Shoah ήταν αλήθεια, δεν θα χρειαζόταν αντιρατσιστικοί νόμοι σε ορισμένες χώρες, για να φυλακίζονται οι αρνητές ενώ πρόκειται δήθεν μόνο για το ‘δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης’
– ότι το Ολοκαύτωμα είναι βιομηχανία για κέρδος μέσω αποζημιώσεων στους επιζώντες και για νομιμοποίηση του Ισραήλ και για την χρήση της κατηγορίας περί αντισημιτισμού για να σιωπήσουν οι κριτικές φωνές στα θέματα της πολιτικής των Ισραηλινών

… και χιλιάδες άλλα. Που όλα όμως, έχουν ένα κοινό σημείο: ξεκινούν από τον αντισημιτισμό, πηγαίνουν βήμα-βήμα σε όλα με κάτι παραπάνω από εμφανές το αντιεβραϊκό μίσος, και καταλήγουν πάντα με τον αντισημιτισμό και το ‘εβραϊκό σχέδιο παγκόσμιας κυριαρχίας’. Σαν να μην μάθαμε τίποτε απολύτως από το 1933 μέχρι σήμερα.

Χρέος μας είναι να αντεπιθετούμε, με τα δικά μας μέσα: Την αξιοπιστία και την τεκμηρίωση.

Πως αντιμετωπίζουμε τους αρνητές του Ολοκαυτώματος

Γνωρίζοντας Ιστορία. Οι αρνητές του Ολοκαυτώματος δεν είναι εξυπνότεροι, ούτε πιο καταρτισμένοι από εμάς. Για θεωρητική ή ιδεολογική γνώση, δεν το συζητάμε καν. Η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι λίγο καλύτεροι από ομιλώντες παπαγάλους, αν όχι πιθήκους. Στο μόνο σημείο που χρειάζεται κανείς να προσέξει, όταν επιχειρούν να παρασύρουν τους συνομιλητές τους σε δαιδαλώδεις ανούσιες συζητήσεις για αποσπασματικές λεπτομέρειες που αναδεικνύουν ίσα-ίσα για να προκαλέσουν αμφιβολίες στο μυαλό των καλοπροαίρετων ανθρώπων που δεν είναι και τόσο γνώστες (όχι ότι δεν μπορούμε να τις αντικρούσουμε), είναι το εξής:

Το Ολοκαύτωμα, σαφώς και έχει αποδειχτεί. Η διαδικασία δεν ήταν διαφορετική στην απόδειξη του Ολοκαυτώματος από ό,τι στην απόδειξη οποιασδήποτε άλλης υπόθεσης, ιστορικής ή ακόμα και ποινικής, αφού το θέλουν έτσι. Βέβαια, οι αρνητές του Ολοκαυτώματος χρησιμοποιούν σαν μοχλό στην απεχθή ρητορική τους μία αλήθεια: Οτι ποτέ κανείς δεν σκέφτηκε το 1945 ότι αυτό που έβλεπαν μπροστά στα μάτια τους και μύριζαν και ακουμπούσαν και άκουγαν και δονούσε όλες τις αισθήσεις τους, ότι θα βρεθούν κάποτε άνθρωποι που θα το αμφισβητήσουν. Πως να σκεφτεί κανείς το 1945 κάτι τόσο αδιανόητο, την στιγμή που η φρίκη και η τραγωδία βρίσκεται παντού γύρω του;
Κι έτσι, δεν υπήρξε πρόβλεψη να κρατήσουν όλα εκείνα τα forensics στοιχεία που απαιτούν σήμερα οι επίδοξοι CSI τρολ του διαδικτύου.
Ωστόσο γνωρίζουμε, έστω και με τα υπάρχοντα μέσα, ότι το Ολοκαύτωμα συνέβη. Πως;
Εχουμε π.χ., χωρίς ιδιαίτερη ιεράρχηση και χωρίς να περιορίζονται οι αποδείξεις μόνο σε αυτά:

Γραπτά κείμενα, έγγραφα και ντοκουμέντα: εκατοντάδες χιλιάδες διαταγές, επιστολές, σημειώματα, σχέδια, παραγγελίες, λογαριασμούς, ομιλίες, άρθρα, απομνημονεύματα, και ομολογίες.
Μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες: Περιγραφές από επιζώντες, Kapo, Sonderkommando, φρουρούς των SS, διοικητές, κατοίκους των γύρω περιοχών, αντιστασιακών, ακόμη και ναζί των ανωτέρων κλιμακίων, που κανείς τους ποτέ δεν αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα στις δίκες που ακολούθησαν (στις πρώτες καταθέσεις στη δίκη της Νυρεμβέργης, στο σχετικό ερώτημα αν ήξεραν ότι ο σκοπός των στρατοπέδων τύπου Αουσβιτς-Μπίρκεναου ήταν η εξόντωση απάντησαν σχεδόν όλοι αρνητικά, αλλά αργότερα όλοι οι δικαζόμενοι διαφοροποιήθηκαν και προτίμησαν την δικαιολογία ‘εκτελούσα διαταγές’)
Φωτογραφίες: επίσημες στρατιωτικές φωτογραφίες αλλά και φωτογραφίες του Τύπου, όπως και μυστικές φωτογραφίες που ελήφθησαν από κρατούμενους, αεροφωτογραφίες που ελήφθησαν από ανεξάρτητους στρατιωτικούς οργανισμούς και βρέθηκαν μετά τον πόλεμο όλες να συμφωνούν, αλλά και από συμμαχικά και γερμανικά φιλμ,
Τα ίδια τα στρατόπεδα συγκέντρωσης: Πάρα πολλά στρατόπεδα συγκέντρωσης, στρατόπεδα εργασίας, και στρατόπεδα θανάτου σώζονται σε διαφορετικό βαθμό διατήρησης ή ανακατασκευής με βάση τα πρωτότυπα
‘Αρνητικές’ άποδείξεις: Λ.χ. αν 5 με 6.000.000 Εβραίοι δεν σκοτώθηκαν, τότε πού πήγαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι;

Χρειάζεται, λοιπόν, πολύ καλή γνώση και εξειδίκευση στα επιμέρους ζητήματα, και βέβαια, και στα ‘τεχνικά’, για να τους αντιμετωπίσει κανείς επιτυχώς. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με το διάβασμα και τα βιβλία και με το να εμπιστευόμαστε αξιόπιστες πηγές.
Αυτοί εστιάζουν σε τεχνικές λεπτομέρειες και σε μικρές πτυχές του ζητήματος, ίσα-ίσα για να ενσπείρουν αμφιβολίες. Οποιος μπει στο παιχνίδι να συζητήσει μαζί τους για καμινάδες, τούβλα, θάλαμους αερίων, τύφο, τατουάζ κ.ο.κ., αν δεν είναι καλά καταρτισμένος ίσως και να έχει χάσει το μισή παρτίδα. Εντός ολίγου βρίσκεται να μιλάει και να προσπαθεί να πείσει για ανούσια ζητήματα, λ.χ. γιατί τα τούβλα στα κρεματόρια κρατάνε τόσα μιλιγκράμ αερίου Zyklon-B, πόσο χρόνο θέλει για να καεί ένα πτώμα, μετά από πόσα χρόνια φεύγει το μελάνι από το τατουάζ ή πόσο γρήγορα πεθαίνει κανείς αν προσβληθεί από τύφο κτλ. Οχι ότι δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει ΚΑΙ εκεί, αλλά σκοπός τους είναι αυτή η αποσπασματική χρήση στοιχείων να δημιουργήσει αμφιβολίες στις συνειδήσεις των καλοπροαίρετων ανθρώπων, -κι ό,τι κερδίσουν. Και στον επιστημονικό τομέα (αυτοί δεν είναι επιστήμονες, βέβαια) μπορεί κανείς να τους κάνει σκόνη.
Ολα έχουν απαντηθεί στα λινκ που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Δεν υπάρχει ρωγμή που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους αρνητές. Ολα.

Αλλά μόνο στα αγγλικά, δυστυχώς. Δεν πρέπει να υπάρχει κάποια βάση δεδομένων με απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που θέτουν οι αρνητές, ή κάτι παρόμοιο, στα ελληνικά, αφού στην Ελλάδα υπάρχουν μεν πολλοί αρνητές του Ολοκαυτώματος αλλά δεν υπάρχει οργανωμένο κίνημα αρνητών.
Κάποιος έχει μεταφράσει στα ελληνικά ένα κείμενο αρνητών, το έχει ανεβάσει στο scribd, και το υπερασπίζεται με πάθος.

Ακόμα κι αυτό, που είναι η τελική τους ‘ομοβροντία’, δηλαδή συγκεντρωμένη και συμπυκνωμένη όλη τους η προσπάθεια και όλο το άσχημο έργο τους, με λίγη προσοχή και με τις κατάλληλες ερωτήσεις, αν προσπαθήσει κανείς, μπορεί να γίνει σκόνη και όλα τους τα ‘επιχειρήματα’ να κονιορτοποιηθούν, και εντός ολίγου να αναγκάζονται να λένε βλακείες και να κάνουν χίλια ακροβατικά και λογικά άλματα ή και να αντικρούουν ακόμα-ακόμα και τις δικές τους θέσεις: Ο μεταφραστής πρέπει να είναι αυτός εδώ, ο ‘Τάλως’ σε αυτή την συζήτηση στα ‘Hellenic Hoaxes’, που ίσως αξίζει να διαβαστεί διότι δείχνει το γρήγορο αδιέξοδο στο οποίο μπορεί να βρεθεί σχετικά εύκολα ένας αρνητής.

Υπενθυμίζουμε, στην Ελλάδα, η πρώτη έκδοση -ή έστω η πρώτη που καταφέραμε να εντοπίσουμε- με το σχήμα ‘six/plan/gas’ ήταν τον Νοέμβριο του 1979, στο περιοδικό ‘Ιστορία Εικονογραφημένη’, με συνέντευξη του Robert Faurisson.Το ίδιο το περιοδικό χαρακτήριζε τη νέα θεωρία ‘εξοργιστική’ και συνοδευόταν από συντριπτική απάντηση του ιταλού καθηγητή Εντσο Καλότι. Για την επόμενη δεκαετία, οι ναζιστικές εκδόσεις ‘Ελεύθερη Σκέψις‘ θα είναι ο κύριος ελληνικός αγωγός του αρνητισμού, εκεί που ο διάσημος χρυσαβγίτης υβριστής της μητέρας του Παύλου Φύσσα Οδυσσέας Πατεράκης (εν ενεργεία εποχικός πυροσβέστης, στέλεχος της ΤΟ Ηρακλείου, από τους πρώτους αρθρογράφους στο περιοδικό της ΧΑ στις αρχές της δεκαετίας του 1980), εξέδωσε την ποιητική του συλλογή όπου εξυμνεί τον Εωσφόρο, βλ. Το μεγαλοστέλεχος της Χρυσής Αυγής με το εωσφορικό ποιητικό ‘έργο’ ύβριζε τη μητέρα του Παύλου Φύσσα «κυράτσα του πένθους», την ημέρα της κατάθεσής της στο δικαστήριο, 06/10/2015

Περιοδικό Ιστορία, Νοέμβριος 1979, 'Αμφισβητούνται οι θάλαμοι αερίων', συνέντευξη με τον Robert Faurisson. Εντυπωσιακά ψύχραιμη η αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου. Στο επόμενο τεύχος του περιοδικού της εβραϊκής κοινότητας 'Χρονικά', στην στήλη με την καταγραφή των εβραϊκών θεμάτων που απασχόλησαν τα ΜΜΕ τον προηγούμενο μήνα, υπήρχε απλά μια σειρά που έλεγε ότι το περιοδικό Ιστορία δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο 'Αμφισβητούνται οι θάλαμοι αερίων. Τίποτε παραπάνω. Ενα μήνα αργότερα, τον Φεβρουάριο του 1980, στη στήλη αλληλογραφίας του περιοδικού Ιστορία, συναντάμε σύντομη επιστολή του ΚΙΣ στην οποία αναφέρονται τα εξής: 'Πιστεύοντας πάντα στην αρχή του διαλόγου, θέλουμε να συγχαρούμε το περιοδικό για τη δημοσίευση των απόψεων γύρω από τους θαλάμους αερίων των χιτλερικών στρατοπέδων'. Ετσι απλά.

Περιοδικό Ιστορία, Νοέμβριος 1979, ‘Αμφισβητούνται οι θάλαμοι αερίων’, συνέντευξη με τον Robert Faurisson. Εντυπωσιακά ψύχραιμη η αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου. Στο επόμενο τεύχος του περιοδικού της εβραϊκής κοινότητας ‘Χρονικά’, στην στήλη με την καταγραφή των εβραϊκών θεμάτων που απασχόλησαν τα ΜΜΕ τον προηγούμενο μήνα, υπήρχε απλά μια σειρά που έλεγε ότι το περιοδικό Ιστορία δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο ‘Αμφισβητούνται οι θάλαμοι αερίων. Τίποτε παραπάνω. Ενα μήνα αργότερα, τον Φεβρουάριο του 1980, στη στήλη αλληλογραφίας του περιοδικού Ιστορία, συναντάμε σύντομη επιστολή του ΚΙΣ στην οποία αναφέρονται τα εξής: ‘Πιστεύοντας πάντα στην αρχή του διαλόγου, θέλουμε να συγχαρούμε το περιοδικό για τη δημοσίευση των απόψεων γύρω από τους θαλάμους αερίων των χιτλερικών στρατοπέδων’. Ετσι απλά.

 

Ωστόσο, δεν είναι η μοναδική μέθοδος. Σύμφωνα με τη δική μας εμπειρία, υπάρχουν άλλοι δύο επιτυχείς μέθοδοι, μία που εστιάζει στην ‘ακαδημαϊκή‘ πτυχή του ζητήματος και μία στην ‘πολιτική

Θυμάστε την επιστολή του 1943, από τον λοχαγό του αρχιτεκτονικού γραφείου των SS, σχετική με την πρόοδο που είχε σημειωθεί στις εργασίες στο Krematorium II και την λέξη ‘Vergasungskeller’, ‘θάλαμο αερίων’;

Φυσικά οι αρνητές του Ολοκαυτώματος απορρίπτουν το συγκεκριμένο έγγραφο σαν στοιχείο απόδειξης του Ολοκαυτώματος. Ολοι διαφωνούν κατηγορηματικά και ομόφωνα με την μόνη λογική εξήγηση, και ισχυρίζονται ότι δεν επρόκειτο για ‘θάλαμο αερίων’. Περισσότερο ενδιαφέρον, όμως, υπάρχει όταν προσπαθήσει κάποιος να καταλάβει τι ακριβώς λένε ότι ‘ήταν’, πάντα κατά τους αρνητές του Ολοκαυτώματος. Ετσι, έχουν πει ότι ήταν νεκροτομείο σύμφωνα με τον Fred Leuchter, θάλαμος καθαρισμού σύμφωνα με τον Carlo Mattogno, χώρος αποθήκευσης για προμήθειες σύμφωνα με τον Robert Faurisson, χώρος παραγωγής αερίου καυσίμου σύμφωνα με τον Arthur Butz, και ακόμα αποχέτευση, δωμάτιο θεραπείας, χώρος υποκαπνισμού, χώρος απολύμανσης και αντιαεροπορικό καταφύγιο. Αναφέρουμε το περιστατικό διότι αναδεικνύει μια εξαιρετικά σημαντική πτυχή: Ωραία, οι αρνητές του Ολοκαυτώματος απορρίπτουν όλες τις συγκλίνουσες αποδείξεια και όλα τα αλληλοϋποστηριζόμενα στοιχεία, και φυσικά απορρίπτουν ολόκληρο το αφήγημα των πραγματικών ιστορικών για την αλυσίδα των γεγονότων. Είπαν όμως ποτέ με πειστικό τρόπο τι πραγματικά πιστεύουν ότι συνέβη;

Οι αρνητές του Ολοκαυτώματος βλέπουν τους εαυτούς τους ως διαδόχους του Σέρλοκ Χολμς και ως πρωταγωνιστές των σειρών CSI. Εστιάζουν ιδιαιτέρως πολύ σε τεχνικές λεπτομέρειες, σε αντιφάσεις ή λάθη ή παραλείψεις, και πολύ αποσπασματικά και επιδερμικά, ψάχνουν για εκείνα τα στοιχεία που υποτίθεται ότι θα τους δώσουν πρόσβαση στην ‘κρυμμένη αλήθεια’, σαν να πρόκειται για υπόθεση από δικαστικό δράμα τύπου Matlock στην τηλεόραση. Νομίζουν πως θα βρουν εκείνη τη μία ρωγμή στην ιστορία που θα καταρρίψει ολόκληρο το οικοδόμημα της υπόθεσης, μπροστά στον δικαστή και στο σώμα των ενόρκων, και θα πουν ‘Busted, case closed, I beat you in court’. Για να ξετυλίξουν μετά το πρωτόγονο σκεπτικό τους, πως δηλαδή οι θάλαμοι αερίων στο Αουσβιτς-Μπίρκεναου και αλλού δεν υπήρξαν ποτέ, και συνεπώς δεν ήταν στρατόπεδο εξόντωσης, άρα δεν πέθαναν τόσοι πολλοί Εβραίοι, άρα δεν υπήρξε σχέδιο εξόντωσης, άρα το Ολοκαύτωμα είναι μύθος. Πιστεύουν πάντα, και σε κάθε νέα σειρά στοιχείων που προκύπτουν από την δουλειά των πραγματικών ιστορικών και ερευνητών του Ολοκαυτώματος, ότι θα ανακαλύψουν εκείνη τη μικρή ρωγμή στην αλυσίδα των αποδείξεων και των στοιχείων που θα τους οδηγήσει στο να αρνηθούν όλες τις συγκλίνουσες και συσσωρευτικές αποδείξεις. Είναι πολύ εύκολο να ψάχνει κανείς να βρει ένα λάθος, μία ασυνέπεια, μια παράλειψη ή μία αντίφαση στο έργο των άλλων -πράγματα που συμβαίνουν στον καθημερινό αγώνα των πραγματικών ιστορικών με τα αρχεία και την ιστορική τεκμηρίωση. Αν η γνώση μας για το Ολοκαύτωμα περιοριζόταν σε πολύ λίγες πληροφορίες και σε μια πολύ μικρή ομάδα στοιχείων, ίσως και να είχε νόημα, αυτή η εύκολη δουλειά, να κάνει κανείς υποθέσεις για κάθε στοιχείο που προκύπτει πως ‘είναι άχρηστο επειδή δεν αποδεικνύει τίποτα’. Αυτό είναι εύκολο. Η αλήθεια είναι όμως, ότι οι ‘αποδείξεις’ για τους θαλάμους αερίων είναι εκατομμύρια, και συχνά δεν έχουν καν άμεση σχέση με το Αουσβιτς-Μπίρκεναου λ.χ. Συνεπώς, το δύσκολο είναι -και αυτό το αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι- να πάρουν όλα αυτά τα στοιχεία και τις αποδείξεις και να συνθέσουν με αυτές ένα δικό τους αφήγημα που να τα εξηγεί όλα και να απαντάει σε κάθε πιθανή ερώτηση σχετικά με την πορεία των γεγονότων. Αυτή είναι η θεμελιώδης πλάνη της άρνησης του Ολοκαυτώματος -και, παρεμπιπτόντως, αυτό είναι ένα από τα καλύτερα επιχειρήματα εναντίον τους:
Αν, λοιπόν, έχουν δίκιο οι αρνητές του Ολοκαυτώματος σε όλα όσα λένε, τότε υπάρχουν εκατομμύρια στοιχείων και αποδείξεων που βρίσκονται μόνα τους και αποσπασματικά εκεί έξω, δηλαδή ‘ξεκρέμαστα’ για να το πούμε απλά, -και περιμένουν κάποιον να τα βάλει σε μια σειρά. Αν δεν συνέβη το Ολοκαύτωμα, όπως ισχυρίζονται οι αυτοδίδακτοι τσαρλατάνοι που δεν έχουν καμία γνώση για την μεθοδολογία της Ιστορικής επιστήμης, τότε, όση φαντασία και ευρηματικότητα κι αν διαθέτει κάποιος απ’ αυτούς, είναι αδύνατον να εφεύρει μια συνολική και καθολική αφήγηση που να καλύπτει κάθε πτυχή, κάθε στοιχείο, κάθε συμβάν και κάθε λεπτομέρεια. Οπως είχε πει και ο λεγόμενος ‘πατέρας της αποδόμησης’ Λόρδος Τζον Μπόλινγκμπρόουκ «Παιδέψου όσο μπορείς και όσο αντέχεις· αν το γεγονός είναι κατασκευή, ποτέ δεν θα βρεις ένα σενάριο που να εξηγεί τα πάντα: Αν όμως κάνεις για μια στιγμή την παραδοχή πως το γεγονός δεν έχει κατασκευαστεί, τότε όλες αυτές οι μέχρι τώρα ανυπέρβλητες δυσκολίες εξαφανίζονται και φεύγουν από τη μέση, και όλα βρίσκουν το νόημά τους».

Πράγματι, στην περίπτωση του Αουσβιτς-Μπίρκεναου, ειδικότερα, είναι σημαντικό, όταν ασχολείται κάποιος με τα επιχειρήματα των αρνητών, να θυμάται ότι, παρά τους ισχυρισμούς τους για το αντίθετο, το βάρος της απόδειξης πέφτει επάνω στους δικούς τους ώμους. Δεν είναι πραγματικοί ιστορικοί, αλλά αν για μια στιγμή κάνουμε την παραδοχή πως ενδεχομένως είναι ικανοί να υπερασπιστούν το δικό τους ισχνό κι αδύναμο ‘αφήγημα’ και να χτίσουν την ‘υπόθεσή’ τους, τότε γιατί μέχρι στιγμής, και έπειτα από 50 χρόνια εντατικής ενασχόλησης με το θέμα, οι ρεβιζιονιστές αρνητές του Ολοκαυτώματος δεν έχουν ακόμη αρχίσει να αναλάβει το έργο της ‘αναθεώρησης της ιστορίας’ που τόσο διαφημίζουν; Πραγματικός ‘αναθεωρητισμός’ θα ήταν, όχι μόνο το να (προσπαθεί να) ‘καταστρέψει’ κανείς την ισχύουσα αναγνωρισμένη θεώρηση του παρελθόντος, αλλά και να προσφέρει μια ‘εναλλακτική’ λύση σε όλες τις απορίες και τα ερωτήματα. Η Ιστορία, βέβαια, δεν έχει ‘εκδοχές’, για να πούμε ότι λ.χ. η δική μου είναι η mainstream εκδοχή και η δική σου είναι η ‘εναλλακτική’. Η Ιστορία μπορεί να έχει διαφορετικές προσεγγίσεις, ερμηνείες, θεωρίες ή απόψεις επάνω στα γεγονότα, αλλά δεν έχει ‘έναλλακτικά γεγονότα’. Μέχρι σήμερα οι αρνητές του Ολοκαυτώματος δεν ήταν σε θέση να παράγουν, σε 50 χρόνια προσπάθειας, μιας αντι-αφήγηση στην καθολικώς αποδεκτή ιστορία του Αουσβιτς. Οι αρνητές ισχυρίζονται ότι είναι ‘αναθεωρητές ιστορικοί’, αλλά έχουν αποτύχει οικτρά στην παραγωγή μια θεωρίας που να προσφέρει μια αληθοφανή, ‘αναθεωρημένη’ εξήγηση των γεγονότων. Δεν φτάνει μόνο η ‘μηδενιστική’ ατζέντα. Και είναι απαράδεκτο κάθε φορά που φτάνουν σε αδιέξοδο να επικαλούνται κάποια ‘παγκόσμια εβραϊκή συνωμοσία’ για να βγουν από την δύσκολη θέση. Ο ίδιος αισχρός αντισημιτικός λόγος χρησιμοποιείται:

– σαν αιτία για να εξηγήσει τα αίτια του Β’ΠΠ (δηλώσεις τόσο παράλογες όσο λ.χ. «Οι Εβραίοι ήταν οι επιτιθέμενοι στη Γερμανία, και ο Χίτλερ λειτούργησε αμυντικά όταν ξεκίνησε το Ολοκαύτωμα, μόνο που δεν ξεκίνησε κανένα Ολοκαύτωμα, γιατί το Ολοκαύτωμα είναι ένα ψέμα των Εβραίων, οι οποίοι αξίζουν να πεθάνουν σε ένα Ολοκαύτωμα»)
– ο ίδιος ακριβώς λόγος για να δικαιολογηθεί το Ολοκαύτωμα σαν γεγονός («σιωνιστικό σχέδιο για να επιταχυνθεί η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ»)
– και ο ίδιος πάλι όταν αναγκάζονται να απαντήσουν στις εύλογες παρατηρήσεις ολόκληρου του πολιτισμένου κόσμου, πως το Bewegung τους είναι απλά ένα περιθωριακό και ανυπόληπτο φαινόμενο, που δεν έχει καμία θέση στην ακαδημαϊκη κοινότητα και του αξίζει να βρίσκεται μόνο σε σελίδες οπαδών θεωριών συνωμοσίας όπως αυτών που λένε ότι η Γη είναι επίπεδη και η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι άνθρωπος-σαύρα («ο παγκόσμιος Εβραίος προσπαθεί να μας φιμώσει και να ποινικοποιήσει την ελευθερία του λόγου μας, διότι φοβάται ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια που επιμελώς κρύβει»).

Μπορεί, λοιπόν, οι αρνητές του Ολοκαυτώματος να έχουν επιδείξει μεγάλη δημιουργικότητα και πλούσια φαντασία στην επινόηση πολλών ‘εναλλακτικών’ εξηγήσεων για κάθε πτυχή και κάθε στοιχείο της ιστορίας, που για όλον τον υπόλοιπο λογικό κόσμο δείχνει πέραν πάσης αμφιβολίας το εσκεμμένο πρόγραμμα γενοκτονίας που έμεινε γνωστό ως ‘η Τελική Λύση’, μπορεί να επιτίθονται με μανία στο έργο των πραγματικών ιστορικών που κοπιάζουν να αναπαραστήσουν την εικόνα του παρελθόντος με ακρίβεια και αξιοπιστία, αλλά κανένας από αυτούς δεν αποδείχτηκε ικανός να εισέλθει στην κοινότητα των πραγματικών ιστορικών. Διότι αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε πρώτα να αποδεχτεί όλους τους κανόνες και τα κριτήρια και τους περιορισμούς της ιστοριογραφίας, κατόπιν την μεθοδολογία και τον τρόπο λειτουργίας της ακαδημαϊκής κοινότητας, ώστε να αναγκαστούν να ασχοληθούν σοβαρά με ζητήματα όπως λ.χ. η αιτιώδης συνάφεια ή η σχετικότητα μεταξύ των γεγονότων ή η σωρευτική σύγκλιση των στοιχείων, για να μπορέσουν να παρουσιάσουν στο τέλος μια έστω αληθοφανή αφήγηση, μια ιστορία που θα τους αναγκάσει να επιλέξουν μία μόνο ερμηνεία μεταξύ των χιλιάδων επιλογών που έχουν φανταστεί και έχουν παρουσιάσει μέχρι τώρα, ανάλογα με το θέμα κάθε φορά.
Αυτό δεν συνέβη, και ούτε υπάρχει έστω και μία πιθανότητα στο δισεκατομμύριο να συμβεί. Οι αρνητές του Ολοκαυτώματος θα βρίσκονται πάντα στο περιθώριο.

Τέλος, η ‘πολιτική’ μέθοδος, εκείνη που επικεντρώνει στο θέμα του κινήτρου των αρνητών του Ολοκαυτώματος

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάται κανείς είναι ότι οι αρνητές είναι αναγκασμένοι να ζουν μέσα σε μια βαθιά αντίφαση: Λατρεύουν τον Χίτλερ, ακριβώς επειδή στράφηκε εναντίον των Εβραίων και προκάλεσε την εξόντωσή τους σε εκατομμύρια, αλλά δεν μπορούν να το πουν αυτό ευθέως. Διότι αν το παραδεχτούν, (νομίζουν ότι) θα δικαιωθούν οι Εβραίοι για τον διωγμό που υπέστησαν. Αυτό δεν πρόκειται να το πει ποτέ κανένας αρνητής, διότι κατ’ αυτούς, οι Εβραίοι πάντα και μόνο αδικούν, ποτέ δεν αδικούνται. Οι αρνητές μισούν τόσο πολύ τους Εβραίους και οτιδήποτε εβραϊκό, ώστε τα αντικείμενα του μίσους τους, μαζί και το Ισραήλ σαν η συλλογική εβραϊκή οντότητα, πρέπει να έχουν άδικο στα πάντα. Στους αρνητές υπάρχει μία μόνο εικόνα: Ο Εβραίος είναι άδικος, ακόμη κι όταν σαν ανυπεράσπιστος και γυμνός άμαχος δολοφονείται με ιδιαιτέρως απεχθή μέθοδο, συστηματικά και βιομηχανικά.

Επίσης, σε μια άλλη σημαντική πτυχή, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι οι αντισημίτες χιτλερικοί αρνητές του Ολοκαυτώματος θέλουν να ζήσουν σε έναν κόσμο όπου δεν υπάρχουν Εβραίοι ή εβραϊκή επιρροή. Οι Ναζί το είχαν πετύχει αυτό σε μεγάλο βαθμό, έστω και προσωρινά, και αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι αρνητές έλκονται από το ναζισμό. Το γεγονός πως σήμερα δημόσια αρνούνται πως οι Ναζί προσπάθησαν για τη δημιουργία του εν λόγω κόσμου μέσω γενοκτονίας, είναι απαγορευτικό για την προσέλκυση νέων οπαδών για ‘τον σκοπό’. Τα ινδάλματά τους δεν πρέπει να παρουσιάζονται τόσο σκληροί, δολοφονικοί και απάνθρωποι, άσχετα αν αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που οι αναθεωρητές τα θαυμάζουν και αποτελούν ινδάλματα. Ετσι, δημόσια, για λόγους στρατολόγησης και δημόσιας εικόνας, οι αρνητές προσπαθούν να ‘ανακτήσουν’ το Ολοκαύτωμα από τα χέρια του πολιτισμένου κόσμου, να το ‘αναθεωρήσουν’, δηλαδή να το διαστρεβλώσουν και να το πλαστογραφήσουν, έτσι ώστε -κατ’ αυτούς- να είναι αδύνατο οι Εβραίοι και το Ισραήλ να αποκτήσουν συμπάθεια ή -πάλι κατ’ αυτούς- νομιμοποίηση για την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ. Μ’ αυτόν τον τρόπο πιστεύουν ότι θα καταστήσουν τον εθνικοσοσιαλισμό πιο ελκυστικό.

Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το εξής πολύ σημαντικό: Δεν είναι όλοι οι αντισημίτες αναγκαστικά και αρνητές του Ολοκαυτώματος. Π.χ., πολλοί ‘αριστεροί’ αντισημίτες μπορεί να παραδέχονται ότι το Ολοκαύτωμα συνέβη, μπορεί μέχρι και να κλαίνε ή έστω να συγκινούνται όταν βλέπουν εικόνες από τη Shoah και νεκρούς Εβραίους (δεν δείχνουν την ίδια συγκίνηση και για τους ζωντανούς Εβραίους, βέβαια, λ.χ. όταν πεθαίνουν αθώοι από τρομοκρατικά χτυπήματα ή λόγω της τζιχάντ, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία, ‘αντισιωνιστική’), αλλά αν κανείς ξύσει λίγο την επιφάνεια, θα δει ότι ο λεγόμενος ‘αντισιωνισμός’ εφάπτεται σε αρκετά σημεία με εκείνη την αφήγηση που θέλει τους Εβραίους της Ευρώπης του Μεσοπολέμου όχι και τόσο αθώους στην υπόθεση της προσπάθειάς τους να φτιάξουν μια εθνική εστία στα πατρογονικά τους εδάφη. Δεν είναι αναγκαία τα παραδείγματα, θεωρούμε, αλλά όποιος περιηγηθεί στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα ‘αριστερών’ ‘αντισιωνιστών’, όλο και κάποιο τέτοιο θα συναντήσει:

Τυπικό δείγμα αντισημιτικού μίσους από κάποιους οργανικά άσχετους με την Ιστορία και φανατικά αστοιχείωτους. Η ήττα του ναζισμού περνάει από τη διάλυση του Ισραήλ. Κουμμουνιστικά πράγματα. Και 'αριστερά'.

Τυπικό δείγμα αντισημιτικού μίσους από κάποιους οργανικά άσχετους με την Ιστορία και φανατικά αστοιχείωτους. Η ήττα του ναζισμού περνάει από τη διάλυση του Ισραήλ. Κουμμουνιστικά πράγματα. Και ‘αριστερά’.

 

Δυστυχώς, είναι γεγονός πως η γεννημένη στην ακροδεξιά αντισημιτική αυτή τάση, που εμφάνιζε την συστηματική εξόντωση των Εβραίων από τους Ναζί ως ψεύδος και τμήμα ενός τεχνάσματος με το οποίο οι ‘σιωνιστές του Ισραήλ’ αποσπούσαν οικονομική και πολιτική υποστήριξη από τις δυτικές χώρες, πλέον δεν γνωρίζει όρια δεξιάς και αριστεράς. Την έχουν ενστερνιστεί άτομα από την άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος. Κλασικό παράδειγμα είναι ο Norman Finkeistein, ο οποίος αδυνατεί να κατανοήσει τη διάκριση ανάμεσα στην όποια χρήση ή και πολιτική εκμετάλλευση του Ολοκαυτώματος (γεγονός που συμβαίνει σε όλες τις χώρες με τις εθνικές τους ιστορίες) από συγκεκριμένους φορείς, που όμως δεν εκπροσωπούν το σύνολο της εβραϊκής παρουσίας, ούτε καν στο Ισραήλ ή στο σύνολο των κρατικών δομών του, με την ίδια την εμπειρία των θυμάτων, που θεωρεί ότι περίπου αδιαφορούν για αυτήν. Στο πλαίσιο αυτό η μνεία του ότι τελικά «δεν είναι όλη η ρεβιζιονιστική φιλολογία εντελώς άχρηστη» δεν ακούγεται καθόλου παράδοξη, βλ. το πολύ κακό δοκίμιό του ‘Η Βιομηχανία του Ολοκαυτώματος. Σκέψεις για την εκμετάλλευση της εβραϊκής οδύνης’, Αθήνα 2001, 120-121.

Οι Εβραίοι δεν πρέπει ποτέ να αντιμετωπιστούν σαν ίσοι. Ετσι, ο καλός ο αντιιμπεριαλιστής τους απαγορεύει να έχουν το ίδιο δικαίωμα με όλους τους άλλους λαούς, το δικαίωμα σε μια εθνική εστία. Ενας ηλίθιος τις προάλλες σε μια συζήτηση, όταν του είπαν ότι απλά οι ρημαγμένοι επιζώντες του Ολοκαυτώματος ζητούσαν μόνο λιγότερο από 0,2% του (και δικού τους) εδάφους της Μέσης Ανατολής, μεγάλο μέρος του οποίου το είχαν ήδη αγοράσει επειδή ήθελαν να φτιαχτεί ειρηνικά και με τον διεθνή νόμο η εθνική τους εστία, πως ο ΟΗΕ τους το έδωσε, και πως οι Αραβες των 22 αραβικών κρατών -που πολλά απ’ αυτά ιδρύθηκαν παράλληλα με το Ισραήλ- έλεγαν (και λένε) συνεχώς όχι με τα όπλα και επειδή ‘έτσι λέει το Κοράνι για τους Εβραίους’, εκείνος έκανε μια φριχτή και αποκρουστική παρομοίωση τύπου ‘οι Εβραίοι μπούκαραν στα εδάφη της Μέσης Ανατολής όπως ο Χίτλερ ήθελε μια φέτα από τη Ρωσία, σωστά;’ Ηταν ανίκανος, δηλαδή να κάνει την στοιχειώδη σκέψη ‘μα είχε ο Χίτλερ μαζί του τον ΟΗΕ/Κοινωνία των Εθνών;’ Σαν τυπικός Ελλην αντιιμπεριαλιστής της δεκαετίας του 1970, (δηλαδή σαν τυπικό απομεινάρι-δεινόσαυρος του ψυχρού πολέμου) τόλμησε να βάλει ίσα κι όμοια την εθνικοσοσιαλιστική θεωρία και πρακτική του ‘ζωτικού χώρου που πρέπει να πάρουμε από τις υπανθρώπους’ με τις κατεστραμμένες ψυχές που άφησε πίσω το έγκλημα των εγκλημάτων, η Shoah. Οι εναπομείναντες Εβραίοι απλά έψαχναν ένα ασφαλές καταφύγιο ώστε ο επόμενος Χίτλερ να μην μπορέσει τόσο εύκολα να τους ξετρυπώσει απ’ τις κρυψώνες που κρύβονταν έπειτα από 2.000 χρόνια διωγμών και πογκρόμ, αλλά ο ‘αριστερός’ μισαλλόδοξος αντισημίτης έκανε την διεστραμμένης σύλληψης νοηματική ρατσιστική χυδαιότητα του παραλληλισμού ‘Ναζισμός = Σιωνισμός’, όπου ‘Σιωνισμός = ρατσισμός + ιμπεριαλισμός’. Εχει όνομα αυτή η προσέγγιση, όσο κι αν όσοι την διακινούν πιστεύουν ότι «δεν είναι, δεν μπορεί να είναι, αντισημίτες». Ονομάζεται αντισημιτισμός, και μας απειλεί όλους. Καταλαβαίνετε ότι πλέον μιλάμε όχι πια για τη ρήση, που αποδίδεται -μάλλον εσφαλμένα- στον Μπέμπελ, ότι ο «αντισημιτισμός είναι ο σοσιαλισμός των ηλιθίων», όπως έναν αιώνα πριν, αλλά για «τον «αντισημιτισμό, τον αντιιμπεριαλισμό των ηλιθίων», όπως λέει κι ο Moishe Postone, στο ‘Ενα ακόμα Γερμανικό Φθινόπωρο’. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε σε αυτό το μάλλον αρκετά διαφωτιστικό άρθρο.
«Δικαιώματα, ‘αντι-Σιωνισμός’ και μοντέρνος αντισημιτισμός: Λίγες σκέψεις», όπως και σε αυτό «Το μίσος που ξεκινά με τους Εβραίους δεν τελειώνει ποτέ με τους Εβραίους».

Επίσης, και ειδικότερα για την Ελλάδα: Δεν είναι όλοι οι σημερινοί φιλοναζί και ακροδεξιοί αναγκαστικά και ενεργοί αρνητές του Ολοκαυτώματος. Π.χ. υπάρχουν πολλοί χρυσαβγίτες που ούτε καν την έννοια ‘άρνηση Ολοκαυτώματος’ γνωρίζουν. Δυνητικά, ναι, είναι. Και είναι βέβαιον, με τις παρέες που κάνουν και με τις ανοησίες στις οποίες εκτίθενται ψηφιακά κάθε μέρα, η απόσταση μέχρι να γίνουν κι αυτοί ενεργοί αρνητές του Ολοκαυτώματος είναι πολύ μικρή. Αυτό έπρεπε να σημειωθεί, διότι καμιά φορά με τον διάλογο και με την ενδεδειγμένη σωστή χρήση ιστορικών πηγών, ίσως μερικοί να έχουν μια ευκαιρία να μην καταντήσουν περίγελως του κόσμου και αρνητές αποδεδειγμένων αδιαμφισβήτητων ιστορικών γεγονότων. Αν πέσετε πάνω σε κάποιον, ίσως αξίζει μια προσπάθεια να τον προλάβετε πριν κυλιστεί στον αναθεωρητικό βούρκο -άλλη επιλογή δεν υπάρχει, αν θέλουμε να σκοτώσουμε το ναζιστικό τέρας, δυστυχώς, μόνο η ενημέρωση μέσω διαλόγου μας έχει απομείνει.

Ομως, ούτε αυτή είναι η καρδιά του ζητήματος. Το ακόμη πιο σημαντικό με τους αρνητές είναι άλλο:

Είναι η επίθεση στα θύματα και στους επιζώντες. Είναι η ψυχρή δολοφονική μανία να θέλεις να πληγώσεις κάποιους την ώρα που είναι πιο ευάλωτοι από ποτέ, στο πιο ευαίσθητο θέμα στη ζωή ενός ανθρώπου: Στον χαμό των δικών του προσώπων.
– Είναι η προσπάθεια να μας απογυμνώσουν όλους απ’ την ανθρωπιά μας. Οταν ένας αρνητής σου δείχνει μια φωτογραφία με σκελετωμένους κρατούμενους του Νταχάου ή ανοίγει μια συζήτηση αν φαίνεται το τατουάζ στο χέρι του Elie Wiesel, και προσπαθεί να σε παρασύρει να συζητήσετε αν η φωτογραφία είναι πραγματική ή πειραγμένη, αν η σκιά είναι εκείνη που πρέπει, αν υπάρχουν πρόσωπα με μοντάζ μέσα στην εικόνα, σε πόσο καιρό η μελάνη του τατουάζ φεύγει κ.ο.κ., αυτό που πραγματικά επιδιώκει είναι να σταματήσεις να εστιάζεις στα γεγονότα εκείνα που προκάλεσαν τους σκελετωμένους κρατούμενους και το σφράγισμα των ανθρώπων με τατουάζ, δηλαδή στις ναζιστικές θηριωδίες.
Μην του κάνετε την χάρη (όχι ότι δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε κάθε, μα κάθε ένσταση και ανοησία τους· ασφαλώς και μπορούμε, και με μεγάλη πειθώ και επιστημονικά δεδομένα).

Πείτε του, πρόσωπο με πρόσωπο, ότι γνωρίζετε καλά τι προσπαθεί να επιτύχει: Ο αρνητής του Ολοκαυτώματος όταν αρνείται το έγκλημα, θέλει να συγκαλύψει το έγκλημα, διότι θέλει να εγκωμιάσει το έγκλημα, διότι θέλει να επαναλάβει το έγκλημα.

«Η άρνηση της γενοκτονίας αποτελεί συγκάλυψη της γενοκτονίας, και η άρνηση-συγκάλυψη είναι το τελικό στάδιο της ίδιας της γενοκτονίας, είναι τμήμα του εγκλήματος και είναι έγκλημα η ίδια».

Ή όπως έχει γραφτεί με αφορμή τους αντίστοιχους αρνητές της Σρεμπρένιτσα (‘Οι ιδεολόγοι της αθλιότητας και η αθλιότητα της ιδεολογίας τους: Μια σημείωση για τους αρνητές, υπερασπιστές και απολογητές των εγκληματιών πολέμου, δεξιούς κι αριστερούς‘)

«Πάντα μαζί με τα φασιστικά εγκλήματα, μαζί με τον ναζισμό, τις πρακτικές εθνοκάθαρσης και τα εγκλήματα πολέμου, πάει και η άρνηση όλων αυτών. Διαχρονικά. Στην πραγματικότητα, η άρνηση είναι τμήμα -και μάλιστα πολύ σημαντικό- των ίδιων των εγκλημάτων, είναι έγκλημα η ίδια».

Κάθε γενοκτονία, σύμφωνα με τους ειδικούς και τους θεωρητικούς, έχει 10 διακριτά στάδια (σε παλαιότερη ήταν 8, τώρα επικαροποιήθηκε και είναι 10 στάδια):

Τα 9 είναι αυτά εδώ:

Classification Symbolization Discrimination Dehumanization Organization Polarization Preparation Persecution Extermination

Βλ. λ.χ. την εργασία του Gregory H. Stanton ‘The Ten Stages of Genocide and Preventing Genocide‘ του 1996, επικαιροποιημένη πρόσφατα, στην οποία περιγράφονται επακριβώς όλα τα στάδια μιας συγκεκριμένης γενοκτονίας, αλλά ισχύει για όλες.

Το δέκατο και τελικό στάδιο της γενοκτονίας είναι «η συγκάλυψη και η άρνηση της ίδιας της γενοκτονίας» …

Denial

Φαινόμενο που το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά: Οπως ακριβώς συμβαίνει με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, το ίδιο συμβαίνει και με όλες τις άλλες γενοκτονίες, λ.χ. με τη γενοκτονία των Αρμενίων, με τα γεγονότα της Σρεμπρένιτσα, με τη Ρουάντα, με τη Καμπότζη κ.ο.κ.. Κανείς αρνητής καμίας γενοκτονίας δεν ενδιαφέρεται εγκυκλοπαιδικά για την ιστορική ακρίβεια ή για την επιστημονική τεκμηρίωση των γεγονότων. Κανείς, ούτε ένας. Αλλο είναι το πραγματικό κίνητρο των αρνητών, που όλοι μοιράζονται ένα κοινό χαρακτηριστικό: Απέχθεια για τα θύματα και συμπάθεια για τους θύτες.

Και αν το αναλύσει κανείς το θέμα σε βάθος, θα διαπιστώσει τελικά ότι το ενδιαφέρον των αρνητών προκύπτει επειδή πολύ απλά συμφωνούν με τη γενοκτονία. Θέλουν να την εξυμνήσουν στην πραγματικότητα, θέλουν να ξανασυμβεί, δικαιώνουν και συντάσσονται με τις ‘ιδέες’ των θυτών, θεωρούν ότι καλώς συνέβη και λυπούνται που δεν ήταν εκεί να συμμετέχουν κι αυτοί. Επειδή δεν μπορούν να το κάνουν αυτό και να δείξουν ανοιχτά το μίσος τους, προτιμούν την αμφισβήτηση και την άρνηση.
Δηλαδή, εργάζονται για την επανάληψή της, και αυτό είναι το πλέόν σημαντικό.

Στο τέλος όμως το κίνητρο είναι το ίδιο: Ο Αντισημιτισμός τους και η ιδέα πως «οι Εβραίοι το άξιζαν».

Αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς, ακόμα και σε μια συζήτηση σε φόρουμ στο ίντερνετ. Ο αρνητής πάντα, εκτός από την αμφισβήτηση των στοιχείων και των γεγονότων, κάποια στιγμή θα εκφράσει απέχθεια ή και μίσος του για τα θύματα. Ανεπαίσθητα ή έντονα, δεν έχει σημασία, πάντως κάποια στιγμή η αποστροφή του θα φανεί, και μαζί συχνά θα κατηγορήσει τα θύματα και θα ρίξει τις ευθύνες πάνω τους.

Επίσης, το πιθανότερο είναι μετά από μία ή δύο ερωτήσεις, ο αρνητής να αρνηθεί την … άρνησή του και να αρχίζει να σκίζει ιμάτια μετά βδελυγμίας πως αυτός δεν κατηγορεί τα θύματα και πως το ενδιαφέρον του είναι καθαρά ακαδημαϊκό, αλλά όλα αυτά φαίνονται πως είναι προπέτασμα καπνού για να κρυφτεί το βασικό: Το μίσος προς τους Εβραίους.

Το βέβαια, λοιπόν, είναι ότι όλοι οι αρνητές του Ολοκαυτώματος είναι και αντισημίτες και φιλικοί προς τον Ναζισμό ή/και θαυμαστές του Χίτλερ. Ολοι, μηδενός εξαιρουμένου. Υπάρχουν και μερικοί περίεργοι που ισχυρίζονται ότι έχουν εβραϊκή καταγωγή, όπως καναδυο παραγωγοί φιλμ που έκαναν κάτι αναθεωρητικές δουλειές, ή 1-2 Ισραηλινοί πολίτες, αλλά αυτοί μάλλον έχουν τους δικούς τους λόγους και αποτελούν την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Στο μυαλό του αρνητή του Ολοκαυτώματος, οι Εβραίοι είναι μια διαβολική οντότητα, είτε κατά μόνας, είτε συλλογικά, έχουν πάντα άδικο και πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν ο απόλυτος εχθρός. Ετσι, ο αρνητής ποτέ δεν θα παραδεχτεί ότι ο λόγος που αρνείται το Ολοκαύτωμα είναι αποκλειστικά και μόνο επειδή στην πραγματικότητα (κρυφά) εγκωμιάζει το Ολοκαύτωμα. Και θέλει να το δει να ξανασυμβαίνει.

Είναι προτιμότερο, λοιπόν, να αντιμετωπίζονται πολιτικά, είναι απλό:

– «Κύριοι, είστε κι εσείς εγκληματίες. Οποιος συγκαλύπτει ένα έγκλημα, είναι κι αυτός τμήμα και άρα αυτουργός του ίδιου του εγκλήματος».

Ή για να φανεί ακόμα περισσότερο το μέγεθος της γελοιότητας, δείξτε στους άλλους συνομιλητές που παρακολουθούν τι πραγματικά λέει ο αρνητής του Ολοκαυτώματος:

– «Το Ολοκαύτωμα δεν συνέβη ποτέ, είναι μια φάρσα, αλλά ήταν φοβερό και οι Εβραίοι το άξιζαν».

Μην έχετε αμφιβολία. Τίποτε δεν είναι πιο δυνατό από την αλήθεια. Σήμερα, αρχές του 2017, οι τρεις βασικότερες προσωπικότητες του ‘αναθεωρητικού’ Bewegung, οι στυλοβάτες της άρνησης του Ολοκαυτώματος και τα ινδάλματα εκατομμυρίων νεοναζί σε όλον τον κόσμο, σήμερα, όλοι τους παραδέχονται στον ένα ή στον άλλο βαθμό την ήττα τους και το ξεπερασμένο των ιδεών που κάποτε εξέφραζαν. Ο ειδικός των ‘ιστορικών αρχείων’ της ναζιστικής Γερμανίας, ο ό,τι πλησιέστερο σε ‘ακαδημαϊκό” και ο ειδικός (και μάλιστα εβραϊκής καταγωγής) στα ‘τεχνικά’ ζητήματα, όλοι σήμερα με σκυμμένο κεφάλι λένε ότι ‘Ναι, το Ολοκαύτωμα ή κάποιες σημαντικές πτυχές του πράγματι συνέβησαν’ (‘David Irving, Mark Weber, David Cole, all three iconic revisionism cornerstones, more or less, now admit Holocaust happened‘)

 


 

Δείτε επίσης:

# Ολα τα άρθρα του ιστολογίου με θέμα το ‘Ολοκαύτωμα‘ και ‘Εβραίοι‘ και ‘Αντισημιτισμός

# Οι δωσίλογοι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης – 1942: «Αρκετά εβραϊκά όντα έμειναν στον τόπο» – 1943: «Αι ελληνικαί γεννεαί θα εορτάσουν όταν αποκαθαρθή η γάγγραινα με τους κίτρινους αστέρας» (Από το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Ελλάδας, το ‘Μαύρο Σάββατο’ της 11ης Ιουλίου 1942)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/13/mavro-sabbato/

# Δύο μαζικές εκτελέσεις Ελλήνων Εβραίων στην κατεχόμενη Θεσσαλονίκη, πριν ή παράλληλα με το Ολοκαύτωμα

Δύο μαζικές εκτελέσεις Ελλήνων Εβραίων στην κατεχόμενη Θεσσαλονίκη, πριν ή παράλληλα με το Ολοκαύτωμα

# Ιστορίες επιβίωσης από το Ολοκαύτωμα: Τρεις Εβραίοι αντιστασιακοί στο αεροδρόμιο Τατοΐου: Κάρολος Μορντόχ, Νικ Μενασέ, Σαμ Πεσάχ

Ιστορίες επιβίωσης από το Ολοκαύτωμα: Τρεις Εβραίοι αντιστασιακοί στο αεροδρόμιο Τατοΐου: Κάρολος Μορντόχ, Νικ Μενασέ, Σαμ Πεσάχ

# «Είμαστε όλοι Εβραίοι»: Ο Αμερικανός επιλοχίας που έσωσε όλους τους στρατιώτες του, Εβραίους και μη Εβραίους, με μία φράση

«Είμαστε όλοι Εβραίοι»: Ο Αμερικανός επιλοχίας που έσωσε όλους τους στρατιώτες του, Εβραίους και μη Εβραίους, με μία φράση

# Γνωρίζει η Εκκλησία της Ελλάδας ότι η Αποστολική Διακονία συνεργάζεται εμπορικά με την αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική ‘Ελεύθερη Ωρα’;;;

Γνωρίζει η Εκκλησία της Ελλάδας ότι η Αποστολική Διακονία συνεργάζεται εμπορικά με την αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική ‘Ελεύθερη Ωρα’;;;

# Η έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες 2015: Πολλά περιστατικά αντισημιτισμού, ισλαμοφοβίας, ρητορικής μίσους και διακρίσεων λόγω θρησκείας: Δύο γεγονότα που είχε αναδείξει το XYZ Contagion

Η έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες 2015: Πολλά περιστατικά αντισημιτισμού, ισλαμοφοβίας, ρητορικής μίσους και διακρίσεων λόγω θρησκείας: Δύο γεγονότα που είχε αναδείξει το XYZ Contagion

# Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas διαφημίζει ανενόχλητη τα εγκλήματά της, όπως εμπρησμούς και βεβηλώσεις νεκροταφείων, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές)

Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas διαφημίζει ανενόχλητη τα εγκλήματά της, όπως εμπρησμούς και βεβηλώσεις νεκροταφείων, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές)

# Δικογραφία για τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas και τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) μετά από δημοσίευμα του XYZ Contagion και καταγγελία του ΕΠΣΕ – Η ερώτηση στη Βουλή και οι απαντήσεις δύο υπουργείων

Δικογραφία για τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas και τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) – Η ερώτηση στη Βουλή και οι απαντήσεις δύο υπουργείων

# Ελληνες ευρωβουλευτές καταγγέλλουν Μέρκελ και Ολάντ σαν συνωμότες και ενεργούμενα του σχεδίου από τα ‘Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών’ μέσα από την Ευρωβουλή στο Στρασβούργο

Ελληνες ευρωβουλευτές καταγγέλλουν Μέρκελ και Ολάντ σαν συνωμότες και ενεργούμενα του σχεδίου από τα ‘Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών’ μέσα από την Ευρωβουλή στο Στρασβούργο

# Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»)’: Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;

Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται ‘Noz, zica, Srebrenica’ (‘Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα’): Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;

# Ναζιστική Οργάνωσις Αθηνών (ΝΟΑ), μια αντισημιτική οργάνωση, παράρτημα της Κου Κλουξ Κλαν στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1960, που έκανε επιθέσεις σε εβραϊκούς στόχους και ‘προειδοποιούσε’ για «ιουδαϊκά σχέδια».

Ναζιστική Οργάνωσις Αθηνών (ΝΟΑ), μια αντισημιτική οργάνωση, παράρτημα της Κου Κλουξ Κλαν στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1960

# Σκηνή Δεύτερη #02: Ιούλιος 1964, ΕΚΟΦ, Εβραϊκή Συναγωγή, Παγκράτι (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/02/skini-02/

# Από το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Ελλάδας, Ιωάννινα, 25 Μαρτίου 1944, όλη η σειρά των 19 φωτογραφιών
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/05/25/ioannina-ebraioi/

# ‘Καλή αντάμωσιν, Φιλιά εις τα παιδιά’, το τελευταίο σημείωμα του πατέρα, 02/04/1944
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/07/filia-eis-ta-paidia-simeioma-patera/

# Πλαστές ταυτότητες που έσωσαν ζωές, στην κατεχόμενη Αθήνα (Συνεργασία του ιστολογίου μας με τα ‘Ενθέματα’ της κυριακάτικης ‘Αυγής’, 2012-01-29)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/01/29/synergasia-me-enthemata-ebraioi-athinas/

# Ελληνική ποιητική ανθολογία για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Ελλάδας (έκδοση του περιοδικού του ΚΙΣ ‘Χρονικά’, 2006)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/05/27/anthologia-poiimata-olokaytoma/

# Yad Vashem – Οι Ελληνες Δίκαιοι των Εθνών: 328 ονόματα Greek Righteous Among the Nations Honored by Yad Vashem [έως την 01 Ιανουαρίου 2016]
http://wp.me/p1k8qz-5j

# Μωυσής Μιχαήλ Μπουρλάς (1918-2011) – ‘Ελληνας, Εβραίος και αριστερός’, ο ‘Βύρων’ του ΕΛΑΣ
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/03/19/moysis-mpourlas-1918-2011/

# Αννα Μαρία Δρουμπούκη – Η θεσμική μνήμη του Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα (Αρθρο στο περιοδικό Books’ Journal 2012-11-ΝΟΕ ΤΧ#025)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/11/03/anna-maria-droumpouki-mnimi-olokaftoma-books-journal/

# Ντοκιμαντέρ – Η άγνωστη εξέγερση των Ελλήνων Εβραίων στο Αουσβιτς τον Οκτώβριο του 1944
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/12/ntokimanter-agnosti-eksegersi-ellines-ebraioi/

# Δημήτρης Ψαρράς – Η εξίσωση του μίσους (άρθρο στην ‘Ελευθεροτυπία’ 2011-06-23)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/06/23/dimitris-psarras-exisosi-tou-misous/

# ‘Το ολοκαύτωμα στα Βαλκάνια’, ένας νέος αξιόλογος συλλογικός τόμος
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/05/06/olokaytoma-sta-balkania-syllogikos-tomos/

# Χάγκεν Φλάισερ – Εφτασε η ώρα της πνευματικής αντεπίθεσης (συνέντευξη στην ΑΥΓΗ 2012-05-27)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/27/hagen-fleischer-synentefxi-avgi/

# Στατιστική του περιοδικού Τύπου (εφημερίδων) στην πολυγλωσσική Θεσσαλονίκη του 19ου και αρχών του 20ου αιώνα
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/04/04/statistiki-typou-thessaloniki/

# Μίκης Θεοδωράκης: Να διευκρινίσω ένα πράγμα, ότι είμαι αντισημίτης
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/02/08/mikis-theodorakis-eimai-antisimitis/

# Δημήτρης Ψαρράς – Σπίθα, Τιμή, Χρυσή Αυγή;
http://x2t.com/spitha-timi-xa

# Ενα εγχειρίδιο αντίδοτο στην ακροδεξιά προπαγάνδα: Η νέα έκδοση ‘Ας μιλήσουμε καθαρά για την ακροδεξιά’ του Κωστή Παπαϊωάννου
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/27/papaioannou-as-milisoume-gia-akrodexia/

# Η εισαγωγή-προοίμιο: Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/05/16/fasistikes-orgs-100-xronia/

# Το καινούριο βιβλίο του Umberto Eco – Το κοιμητήριο της Πράγας
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/04/14/umberto-eco-to-koimitirio-tis-pragas/

# Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις: Νέα στοιχεία – Εννιά συν μία άγνωστες σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή – Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #04]
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/11/kryfa-04-parakratos-nazistiko-zombi/

Το 2016 στο XYZ Contagion (Ανασκόπηση, με τις πιο σημαντικές στιγμές, 2016 in review) + Τα 20 πιο δημοφιλή άρθρα του 2016
Χρυσή Αυγή: Τιμούμε τη σβάστικα και βεβηλώνουμε τον Εθνικό Υμνο και την Γαλανόλευκη στην επέτειο του Χίτλερ – Η αληθινή πατρίδα του Νίκου Μιχαλολιάκου και της ομάδας του

Comments

 1. Το λινκ για την ταινία ξαναδείτε το φίλοι μου.

 2. ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** ή Aproskynitos
  11 Φεβρουαρίου 2017 - 08:39

  Δυστυχώς ή ευτυχώς στο: http://ellinikahoaxes.gr/2016/07/12/michael-shermer-holocaust/ δεν δημοσιεύουν πλέον σχόλιά μου όπως ακριβώς κάνεις και εσύ . Αυτή είναι η δημοκρατία που πρεσβεύεται εσείς οι Εβραίοι και οι εβραιόδουλοι . Είστε κατάπτυστοι και θρασίμια .

 3. Οι διαχειριστές του Ιστολογίου XYZ Contagion
  12 Φεβρουαρίου 2017 - 11:49

  @8

  Δεν μπορώ να ξέρω για ποιο λόγο δεν δημοσιεύονται τα σχόλιά σου στο Hellenic Hoaxes, αλλά μπορώ να φανταστώ:
  Διότι οι άνθρωποι βαρέθηκαν εκεί να βλέπουν συνεχώς τις ίδιες ανοησίες που επαναλαμβάνεις συνεχώς, και πιθανόν διότι δεν θέλουν τον αντισημιτικό ρατσιστικό σου λόγο.
  Τους έφτασες στα όριά τους, προφανώς, όπως έφτασες και μένα που αναγκάστηκα να απαντήσω 20 φορές για την ίδια βλακεία με τον πληθυσμό και για την άλλη βλακεία με τα δημοσιεύματα με τα 6.000.000 πριν τον Β’ΠΠ.

  https://disqus.com/home/discussion/ellinikahoaxesgr/michael_shermer_8211/#comment-3126306373

  Φυσικά, ούτε εδώ έχεις μέλλον. Οταν καταλήγεις να λες σε κάθε, μα σε κάθε σχόλιο, πράγματα όπως ‘Αυτή είναι η δημοκρατία που πρεσβεύεται εσείς οι Εβραίοι και οι εβραιόδουλοι.Είστε κατάπτυστοι και θρασίμια’, τότε ούτε εδώ είσαι ευπρόσδεκτος.
  Πάρε το μίσος σου και την απύθμενη βλακεία σου αλλού, εδώ δεν είναι χώρος για τέτοια. Είναι χώρος για σοβαρούς ανθρώπους.

 4. Μελανό σημείο στο κατά τα άλλα εξαιρετικό αυτό άρθρο είναι η διεξοδική, συνοπτική δαιμονοποίηση κάποιων αριστερών με βάση ελλιπή και αρκετά αλλοιωμένα στοιχεία και ισχυρισμούς. Ο Λέων Κόκοτας ειδικά (τον οποίο στοχοποιεί το σκρην-σοτ) ποτέ δεν θα αμφισβητούσε, εξ όσων γνωρίζω (αφού τον γνωρίζω) ούτε μία λέξη από το άρθρο σας… πλην του “τηλεγραφικού” εκείνου εδαφίου σας που τον συκοφαντεί ως αντισημίτη.

  Ούτε ένα λινκ, αλήθεια? Ετσι “ξεμπερδεύει” κανείς με το θέμα αυτό, της άδικης δαιμονοποίησης? Η συμφωνία της Χααβάρα, στην οποία αναφέρθηκε ο Λέων Κόκοτας (και ο έτερος “αριστερός αντισημίτης” Χριστόφορος Τριαντάφυλλος) είναι υπαρκτό γεγονός. Δεν βαραίνει τους Εβραίους σαν σύνολο αλλά ΠΟΛΥ συγκεκριμμένους φανατικούς και ακροδεξιούς σιωνιστές, που πρόσφεραν ακόμη και στον Χίτλερ τις καλές υπηρεσίες τους προκειμένου να δράσουν “για το καλό του Ισραήλ”.

  Επίσης οι προαναφερθέντες 2 άνθρωποι δεν συμφωνούν σε όλα μεταξύ τους και ο δεύτερος είναι πολύ φανατικότερος (υπέρ των Παλαιστίνιων από τον πρώτο). Ορισμένες απόψεις του είναι συζητήσιμες και διαφωνώ μαζί του. Μάλιστα κάποτε με μπλοκάρισε και στο φέησμπουκ. Ετσι όμως, όπως τους τσουβαλιάζετε όλους μαζί, γίνονται όλοι ίδιοι και εξίσου κακοί, όπως οι… μαύροι για την Κου Κλουξ Κλάν.

  Θα μπορούσα να πω περισσότερα… αλλά βλέπω ότι το άρθρο αυτό δεν το έγραψε η Βασιλική Μετατρούλου, η οποία κάποτε δεινοπάθησε σε μπλογκ φανατικών σιωνιστών, οπότε το αφήνω σε εσάς να συζητήσετε μεταξύ σας.

 5. Υ.Γ. Η συμφωνία της Χααβάρα μπορεί βέβαια να δικαιολογηθεί σαν “κίνηση από ανάγκη”, κλπ. Παρόλ’ αυτά έθρεψε την άνοδο και της φασιστικής Lehi, όπως σίγουρα θα ξέρετε. Δεν μιλάτε πάντα με αγράμματους πολιτκκά. Αντιγράφω σχετικό εδάφιο από τη βικιπαίδεια.

  Lehi initially sought an alliance with Fascist Italy and Nazi Germany, offering to fight alongside them against the British in return for the transfer of all Jews from Nazi-occupied Europe to Palestine.[2] Believing that Nazi Germany was a lesser enemy of the Jews than Britain, Lehi twice attempted to form an alliance with the Nazis.[2] During World War II, it declared that it would establish a Jewish state based upon “nationalist and totalitarian principles”.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Lehi_(group)

 6. Οι διαχειριστές του Ιστολογίου XYZ Contagion
  19 Φεβρουαρίου 2017 - 17:59

  Omadeon, γιατί τα κάνεις αυτά όλα;
  Το άρθρο του συνεργάτη μας είχε σκοπό να δείξει ένα παράδειγμα αριστερού αντισημιτισμού, και μάλιστα σκληρού, ανιστόρητου και ίδιας λογικής με τον νεοναζιστικό αντισημιτισμό. Δεν υπήρχε καμία πρόθεση να αναφερθεί οποιοδήποτε πρόσωπο, γι’ αυτό άλλωστε και διαγράφηκαν τα στοιχεία. Εκείνο το όνομα που διέκρινες, έπρεπε να καταλάβεις ότι μας διέφυγε. Δεν είναι κάποιο γνωστό πρόσωπο σε εμάς ή γενικότερα, κι έτσι υπήρξε αμέλεια στο να σβηστεί κι εκείνου το όνομα.

  Που να το ξέραμε ότι ο φίλος μας θα το εντόπιζε και θα πήγαινε να ‘ενημερώσει’ (και δεν είναι η πρώτη φορά)
  Ειλικρινά, τώρα.
  Διαβάζεις ολόκληρο το άρθρο, και το μοναδικό που έχεις να πεις και να κάνεις είναι να κρατήσεις print-screen, να σώσεις σε archive, να κατεβάσεις τις εικόνες, να τις σώσεις, να τις ανεβάσεις αλλού, να γράψεις σχόλιο, άντε πάλι τα ίδια, print-screen, σώσιμο σε archive, και μετά tag, ιστορίες, προβλήματα πάλι.
  Αυτό όλο πρέπει να σου πήρε κάνα δίωρο-τρίωρο, έτσι;
  Και ποιος ο λόγος;
  Δε μ’ ενδιαφέρει, βέβαια, αλλά τόσο πολύ έχεις ανάγκη να γίνεις αποδεκτός από κάποιους;
  Αυτή η δουλοπρεπής και ‘υποτελής’ συμπεριφορά (είσαι και φίλος υποτίθεται) έχει ένα όνομα μόνο ‘γλείψιμο’, αν θες να στο πω στα ίσα.
  Καλύψαμε το όνομα εκείνου του άλλου ψεκασμένου σκληρού ναζιστή αντισημίτη και συ, σαν κοινός καταδότης, πήγες και το έγραψες ΚΑΙ ΑΥΤΟ στα σχόλια, μη σεβόμενος τίποτα.
  Που να ξέρει ο άλλος ότι εξαρτάσαι τόσο πολύ από αυτούς τους νεοναζί που φωνάζουν ‘Θάνατο στους Εβραίους’, συγγνώμη δεν θα το ξανακάνουμε
  Κανείς φυσιολογικός άνθρωπος δεν τρώει τη ζωή του για να κάνει τέτοια πράγματα, που μόνο κακό προκαλούν και βάζουν ανθρώπους σε φασαρίες.

  Οχι ότι δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν, βέβαια.
  Ας μην αυτοπαραμυθιάζονται ότι βρίσκονται στο ‘ύψος ενός Φιλκενστάιν’ (στο ποιο; το δοκίμιο του Φιλκενστάιν είναι σκουπίδι μηδαμινής αξίας, με χιλιάδες λάθη μέσα). Ο Φιλκενστάιν αναφέρθηκε με αφορμή την συμπάθειά του για τους ανρητές του Ολοακυτώματος. Το όνομα του άλλου … δεν αναφέρθηκε καν! Από λάθος έμεινε.

  Μιλάς για συκοφαντία και στοχοποίηση.
  Κάνεις λάθος.
  Ούτε το ένα, ούτε το άλλο.
  Οι άνθρωποι είναι πορωμένοι αντισημίτες, τιμή τους και καμάρι τους.

  Διάβασε εδώ για ποιο λόγο.
  https://protocolswithoutzion.wordpress.com/2017/02/19/antisemites-who-thin-of-themselves-as-non-racists/

  Και φυσικά τελείωσες από εδώ.
  Οταν γίνεται για πολλοστή φορά, να αφήνεις συκοφαντίες και ψέματα, δεν πιστεύω να έχεις παραπάνω απαιτήσεις;

  Αλλωστε δικά σου λόγια δεν είναι αυτά;

  Ετσουξε πολύ η αναφορά στη συμφωνία της Χααβάρα, που είδε ο Χριστόφορος Τριαντάφυλλος στον τοίχο σου και τη μετέφερε αλλού (δεν ξέρω ακόμη ΠΩΣ και ΠΟΥ αλλά θα το βρω). Το γεγονός ότι ένα μεγάλο τμήμα του σιωνισμού είχε φασιστικές ιδέες και προσφέρθηκε να συνεργαστεί και με τον Χίτλερ κατά της Αγγλίας με αντάλλαγμα την ίδρυση του Ισραήλ, είναι αυτό που εξόργισε κάποιους

  Τι αστείος που είσαι.
  Ακου ‘έτσουξε’.
  Τι να τσούξει βρε αστοιχείωτε;
  Που δεν μπορείς, όχι ιστορική προοπτική να έχεις, αλλά ούτε καν ημερολογιακή.
  Τόσο άσχετος είσαι. Δεν μπορείς να βάλεις 5 γεγονότα σε μια σειρά, ο μεγάλος εγγράματος πολιτικά, μορφώνεσαι αποκλειστικά και από την Wikipedia, και καταλήγεις Τριαντάφυλλος.

  Συμβουλή μου, μην ασχολείστε με αυτά τα θέματα άλλο. ή ανοίξτε πρώτα κανένα βιβλίο, μπας και ξεστραβωθείτε, νούμερα, ή αφήστε τα στην άκρη.

  Και αυτοί οι εξωφρενικοί και εντελώς άσχετοι ισχυρισμοί που εμφανίστηκαν, όπως ‘δεν αμφιβάλλω πάντως για τη συστράτευση με τους Ψαρράδες και τη γενικότερη … δυσωδία του ΣΥΡΙΖΑ‘, ‘κατρακύλα‘, ‘εμείς και σωστά δεν πάιζουμε με το ολοκαύτωμα. τα τσογλάνια αυτά μπορούν να παίζουν με τις οικογένειες των παλαιστινίων’ και άλλα πολλά και αποκρουστικά, και κυρίως, άσχετα με την υπόθεση, εντάξει τώρα, είσαι πολύ ΟΚ να τα έχεις σε περίοπτη θέση. Οπως και άλλες φορές. Λένε κάποιους πράκτορες, και δεν αντιδράει κανείς, σαν να πρόκειται για το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου.

  Να, ο φίλος σου, δες εδώ, που έτρεξες να τον ικανοποιήσεις:

  XYZ Contagion Τα παιδιά τα παιδιά,τα φιλαράκια τα καλά ~ TILL THE HALT
  https://archive.is/nNVBM#selection-605.0-611.56

  Την ευκαιρία για σπέκουλα δεν θα άφηναν ποτέ ανεκμετάλλευτη οι σκληροί ναζιστές του ‘Μαύρου Κρίνου/Combat-18/Αυτόνομοι Μπογιατζήδες Εθνικιστές’, οι οποίοι αμέσως έσπευσαν κι αυτοί να δείξουν τον … ‘Διεθνή Σιωνισμό’ από πίσω, μπερδεύοντας όμως κι αυτοί, όπως ακριβώς έκαναν εσκεμμένα και οι παραπάνω αριστεροί αντισημίτες, τις σελίδες που αρέσουν σε τρίτους, στο ‘Against Antisemitism’, συγκεκριμένα:

  https://archive.is/IzlPq

  Είναι καλό. Οταν σε κατηγορούν ακριβώς για τα ίδια πράγματα κρετίνοι που φαινομενικά τουλάχιστον βρίσκονται, (ή ορθότερα, θεωρούν τους εαυτούς τους να βρίσκονται), ‘απέναντι’, τότε σημαίνει ότι πας καλά. Αλλωστε, τους ενώνει ο αντισημιτισμός, η ίδια συνωμοσιολογική αντίληψη της Ιστορίας και το μίσος προς τους Εβραίους, ουδεμία έκπληξις.

  Αυτό είναι στοχοποίηση, για όποιον βλάκα δεν καταλαβαίνει. Οχι να αποδεικνύεις με επιχειρήματα και χίλιους ορισμούς από 1.000 διανοούμενους ότι η εξίσωση ‘Haavara = Ναζισμός’ είναι αντισημιτισμός.

  Μείνε με αυτόν καλύτερα. Εδώ δεν έχεις θέση. Οποιος έχει φίλους σκληρούς ναζί αντισημίτες, ούτε για αστείο εδώ πέρα.
  Λυπάμαι για σένα και για τους ομοίους σου που ζείτε ακόμα στον Μεσαίωνα και ψάχνετε πάντα αποδιοπομπαίους τράγους και συνωμοσίες.

 7. Με τη συμφωνία Haavara, την οργάνωση Lehi και τις άλλες ανιστόρητες ανοησίες δεν πρόκειται να ασχοληθώ εδώ, όπως δεν θα ασχοληθώ και με το στοιχειώδες παιδικό ερώτημα ‘γιατί είναι αντισημιτισμός να λέει κανείς ‘Θάνατος στους Εβραίους, Θάνατος στο Ισραήλ, να καταστραφεί’ κ.λπ. Δεν θέλω να καταχραστώ εδώ τη φιλοξενία, όποιος θέλει μπορεί να πάει να τα διαβάσει εδώ
  https://protocolswithoutzion.wordpress.com/2017/02/19/antisemites-who-thin-of-themselves-as-non-racists/

  Θα αντιγράψω όμως το τμήμα για το ‘Σχήμα Livingstone’, διότι είναι άγνωστο και είναι κάτι που συναντάμε κάθε μέρα

  The Livingstone Formulation

  Η ‘κατηγορία’ ήταν πως αποκαλέσαμε κάποιους αριστεροί αντισημίτες με το όνομά τους, δηλαδή ‘αριστερούς αντισημίτες’. Προσέξτε, παρακαλώ, ένα τελευταίο σημείο, που αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας το γεγονός πως μιλάμε για φανατικούς αμετανόητους αντισημίτες, τιμή τους και καμάρι τους.

  Το να αποκαλείς κάποιον ‘ρατσιστή’ είναι βαριά κατηγορία και προκαλεί πάντα αντιδράσεις: Ο ‘κατηγορούμενος’ θα σου ζητήσει τον λόγο και θα σου πει ‘πες μου γιατί είμαι ρατσιστής, δείξε μου τις αποδείξεις σου’. Αυτό συμβαίνει πάντα, και δικαιολογημένα, όταν το ρατσιστικό σχόλιο είναι ομοφοβικό, σεξιστικό, αντιμεταναστευτικό, ισλαμοφοβικό, ‘fatophobia’ κ.λπ. Οταν δηλαδή το θύμα είναι γκέη, γυναίκα, μετανάστης, μουσουλμάνος κ.λπ. Μόνο σε μία περίπτωση ο ρατσιστής δεν εστιάζει στην ‘κατηγορία’ αλλά απαντάει με εντελώς διαφορετικό τρόπο: Οταν ο ρατσιστής είναι αντισημίτης.
  Τότε, είναι σχεδόν βέβαια ότι θα πει πρώτα κάτι σαν:

  – Ο αντισημιτισμός, λένε, είναι μια κατηγορία που αποδίδουν οι σιωνιστές σε όσους είναι αντισιωνιστές.

  Ή αλλιώς:

  – Οι κακοί ‘σιωνιστές’ επιχειρούν να στιγματίσουν με την κατηγορία του αντισημιτισμού τους ‘καλούς αντισιωνιστές’ (συγγνώμη για τα πολλά εισαγωγικά αλλά δεν αποδίδεται αλλιώς -τα νοήματα είναι πολύ λεπτά).

  Και αμέσως μετά, 9 στις 10 περιπτώσεις, ο αντισημίτης θα κατηγορήσει αυτόν που του επισήμανε το ρατσιστικό σχόλιο πως είναι ‘σιώνι’ ή με κάποια παρόμοια υβριστική και συκοφαντική λέξη. Δηλαδή, όπως είπαμε στην αρχή, πράκτορας, ενεργούμενο, πληρωμένοι του σιωνισμού κ.λπ. Αν σας συμβεί αυτό, τότε δεν χρειάζεται μετά να έχετε την παραμικρή αμφιβολία: Ο άνθρωπος σας είναι πορωμένος, συνειδητός, φανατικός αντισημίτης.

  Διότι ο εν λόγω ρατσιστής,

  – αποφεύγει να συζητήσει με τον ‘κατήγορό’ του τους λόγους της ‘κατηγορίας’, λ.χ. ‘γιατί με λες αντισημίτη, πρέπει να μου το αποδείξεις αυτό, πάμε στον ορισμό να δούμε τι αντισημιτικό είπα’
  – δεν ασχολείται με την ουσία του αντισημιτικού του σχολίου, ούτε με καλή πίστη δοκιμάζει να μπει σε διάλογο για να αποδείξει ότι έχει δίκιο
  – αντιθέτως, τα διαγράφει όλα και πηγαίνει κατευθείαν σε μια θεωρία συνωμοσίας, δηλαδή στο «με κατηγορείς για αντισημίτη διότι αυτό κάνουν πάντα οι Εβραίοι και οι ‘σιωνιστές’, προσπαθούν να φιμώσουν την αντίθετη φωνή με την κατηγορία του αντισημισμού»
  – ταυτοχρόνως, προσπαθεί να απαξιώσει τον συνομιλητή του, να τον παρουσιάσει όχι σαν κάποιον ειλικρινή αντιρατσιστή που δεν θέλει να ακούγονται ρατσιστικά αντιεβραϊκά σχόλια, αλλά σαν κάποιον που συμμετέχει σε κάποιο σκοτεινό, κρυφό σχέδιο, για να υποστηρίξει τα ‘σιωνιστικά συμφέροντα’, σαν κάποιον εξ ορισμού ψεύτη και δολοπλόκο απέναντι στους τίμιους και καθόλου ρατσιστές ‘αντισιωνιστές’.

  Αυτό έκανε και ο εν λόγω αντισημίτης που θέλει να πιστεύουμε ότι δεν είναι αντισημίτης. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται ‘The Livingstone Formulation’, προέρχεται ευθέως από την ‘λογική’ των Πρωτοκόλλων των Σοφών της Σιών (Εβραίοι που συνωμοτούν για κυριαρχία και έλεγχο και βρίσκονται πίσω από κάθε συνωμοσία) και θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα γι’ αυτό το πολύ βασικό concept σε επόμενο σημείωμα. Μέχρι τότε, την περιφρόνησή μας σε αντισημίτες και ειδικά σε όσους από τους προσφιλείς μας αντισημίτες πιστεύουν ότι δεν είναι αντισημίτες. Θα βρίσκονται πάντα στο στόχαστρο της έντιμης και τεκμηριωμένης κριτικής, ας το γνωρίζουν αυτό.

  Μέχρι τότε, οι υποστηρικτές του ρατσιστικού και απεχθούς ακόμη και στον ίδιο τον Πρόεδρο Αμπάς BDS (μετεξέλιξη του ναζιστικού ‘kauft nicht bei Juden’, όπως ακριβώς το ‘Εξοντώστε το Ισραήλ από το ποτάμι στην θάλασσα’ είναι μετεξέλιξη του ‘Geh nach Palastina, du Jud’), το οποίο ο ιδρυτής του Ilan Pappe κατέστρεψε σε μία μόνο φράση αποκαλύπτοντας ότι δεν ήταν παλαιστινιακή πρωτοβουλία, αλλά πρωτοβουλία δυτικών, μπορούν να παρακολουθήσουν αυθεντικά στιγμιότυπα κινηματογραφημένα στην πρώτη συνεδρίαση των Εβραίων συνωμοτών από τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών. Ενα φιλμ ντοκουμέντο.

  Τι να κάνουμε, υπάρχουν οι ορθολογιστές, υπάρχουν κι οι ψεκασμένοι.

 8. Οι διαχειριστές του Ιστολογίου XYZ Contagion
  19 Φεβρουαρίου 2017 - 23:23

  Για το παραπάνω γεγονός, την άθλια συκοφαντική δυσφήμηση από τον ‘αριστερό’ ρατσιστή, βρήκα σημειώσεις.
  https://archive.is/nNVBM

  Είχαν γραφτεί, φαίνεται, παλαιότερα, δεν ξέρω ακριβώς με ποιο σκοπό -πάντως δεν μου μοιάζει για πρόπλασμα άρθρου. Ισως για ‘Σημείωση’ στο FB, δεν ξέρω πάλι.
  Αξίζει να τις μοιραστούμε.

  Αν και αυτά τα συκοφαντικά ‘πράκτορες, πρεσβεία, παίρνεις μεροκάματο’ κ.λπ. θα επιθυμούσα σφόδρα να μου τα έλεγε πρόσωπο με πρόσωπο. Αλλά στο ελληνικό ίντερνετ, οι συκοφάντες καλοπερνάνε διότι δεν τους πειράζει κανείς και μπορούν να λένε ό,τι θέλουν χωρίς στοιχεία και χωρίς αποδείξεις. Ελάτε να πείτε τα ίδια αυτά διά ζώσης, να δείτε τι ωραία θα περάσουμε μετά. Αλλά στο ίντερνετ, είπαμε, ο νόμος τους συκφάντες και τους πλαστογράφους προστατεύει στην πραγματικότητα, κι όχι τα θύματα των συκοφαντιών.

  Οι σημειώσεις:

  Διαβάστε πρώτα αυτή τη θέση-παρότρυνση-διακήρυξη, είναι μία που βρήκαμε τυχαία:

  – «Μέχρι να αποδοθεί η δικαιοσύνη που είναι η καταστροφή του φυτευτού Ιμπεριαλιστικού ψευδοκράτους Ισραήλ και που μαζί του θα φέρει την κοινωνική απελευθέρωση,θα είμαστε αυτοί που θα δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ για να το πετύχουμε»
  https://archive.is/EJX6R

  Αν σας έκανε να αισθανθείτε ωραία, ή ακόμα χειρότερα αν συμφωνείτε, τότε μάλλον θα πρέπει ν’ αρχίσετε να ανησυχήσετε σοβαρά. Αν δε το κάνετε, τότε την επόμενη φορά που θα είστε υποχρεωμένοι να εκφράσετε λ.χ. κάποιον αποτροπιασμό για τα ‘ναζιστικά εγκλήματα’ ή το Ολοκαύτωμα, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και τη ‘μάσκα που κλαίει’ (όπως αυτές στο θέατρο) ή τα χαρτομάντηλα που έφτιαξε η Σόφτεξ ειδικά για τους κροκόδειλους, διότι κανείς δεν θα σας πιστέψει. Μάλλον θα είστε από εκείνους που τους Εβραίους τους θέλουν μόνο νεκρούς, έτσι, γιατί είναι cool να χρησιμοποιούμε το Ολοκαύτωμα σε κούφιες και ανέξοδες αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές φιλολογικές ασκήσεις.

  Ναι, ασφαλώς, καμία αντίρρησις, ο ναζισμός και ο φασισμός και το έργο τους είναι κακό πράγμα,.
  Μήπως, όμως, μαζί, θα ήταν προτιμότερο, κάθε φορά που τους καταδικάζουμε να θυμόμαστε λίγο και τα θύματά τους;
  Το αντίθετο του ‘Ξεχνώ’ δεν πρέπει να είναι πάντα μόνο το ‘Θυμάμαι’, ειδικά αν αυτό το ‘θυμάμαι’ δεν συνοδεύεται από πράξεις.
  Καμιά φορά, το αντίθετο του ‘Ξεχνώ’ πρέπει να είναι η λέξη ‘Δικαιοσύνη’, και πιο ειδικά, ‘Δικαιοσύνη για τα θύματα’.
  Το είχε πει κάποιος ξένος λόγιος αυτό («Is it possible that the antonym of ‘forgetting’ is not ‘remembering’, but justice?»), και όταν δεν αναγνωρίζουμε στα θύματα το δικαίωμα να μπορούν να ζουν ασφαλείς, ειδικά μετά από τόσες διώξεις 2.000 ετών και μετά ολόκληρο Ολοκαύτωμα, τότε κάπου ο Χίτλερ χαμογελάει χαιρέκακα για τα εγγονάκια του με το αριστερό αντιιμπεριαλιστικό καμουφλάζ.
  https://xyzcontagion.com/2016/06/30/what-read-series-srebrenica-more-ev/

  Εμείς δεν έχουμε τέτοιους ενδοιασμούς. Εκτός από την παραδοσιακή μήτρα της ακροδεξιάς, αναγνωρίζουμε τον αντισημιτισμό και σε άλλα σημεία του πολιτικού φάσματος, στην αριστερά, και θέλουμε να πιστεύουμε, ή έστω θεωρητικά, ότι δεν διστάζουμε να τον δείχνουμε [*].

  Πέσαμε επάνω σε αυτό το αστείο και … αυτορεζιλευτικό (λέξη με ΤΜ) λιβελογράφημα:

  XYZ Contagion Τα παιδιά τα παιδιά,τα φιλαράκια τα καλά ~ TILL THE HALT
  https://archive.is/nNVBM#selection-605.0-611.56

  Η ιστορία ξεκινάει από εδώ.
  Εγνωσμένοι ρατσιστές αντισημίτες και άνθρωποι που μισούν τους Εβραίους σαν Εβραίους, για την ταυτότητά τους, όπως μισούν και το Ισραήλ σαν ‘έκφραση του Εβραίου ανάμεσα στα κράτη’, του ‘συλλογικού Εβραίου’, οι ίδιοι δήθεν αριστεροί αντιιμπεριαλιστές που ζητάνε άνευ όρων υποστήριξη στην Χαμάς, στην τρομοκρατία και στη τζιχάντ, για να μην σου κολλήσουν με βεβαιότητα την ταμπέλα ‘σιώνι’, ‘φιλοσιωνιστής’ ή ‘εβραιόφιλος’ (θαρρείς και είναι βρισιά!), δυσαρεστήθηκαν από μια ανάρτηση που κάναμε και το έδειξαν αυτό με πολύ μίσος και εμπάθεια.

  https://www.facebook.com/xyzcontagion/posts/1178600505491886?comment_id=1180833091935294

  Τους ξέρουμε, τους βλέπουμε καθημερινά και πιθανόν πολλοί συναναστρεφόμαστε μαζί τους, τουλάχιστον μέχρι να καταλάβουμε ότι ο ‘αντιρατσισμός’ τους είναι ψεύτικος και σταματάει εκεί που βρίσκει Εβραίους -συγγνώμη, ‘Σιωνιστές’ ήθελα να πω, αφού κι εκείνοι ποτέ δεν κάνουν καμία διάκριση, ‘όλοι οι Εβραίοι είναι Σιωνιστές’ λένε, ‘αλλά όλοι οι σιωνιστές δεν είναι Εβραίοι’, παναπεί υπάρχουν και τα ‘πρακτοράκια της Μοσάντ και της Πρεσβείας’, ήτοι όποιος διαφωνεί μαζί τους στο αντιεβραϊκό μίσος. Είναι, με λίγα λόγια, οι γνωστοί μας αντισημίτες που κρύβουν το μίσος τους για τους Εβραίους, την επιδίωξή τους να καταστραφεί το Ισραήλ ώστε ο επόμενος επίδοξος Χίτλερ να μπορέσει να ξετρυπώσει πιο εύκολα τους Εβραίους απ’ τις κρυψώνες τους, την περιφρόνησή τους για το Ολοκαύτωμα και την λύπη τους που ο Χίτλερ δεν μπόρεσε να τελειώσει τη δουλειά και να τους ξεκάνει όλους, πίσω από την έννοια-λάστιχο ‘αντισιωνισμός’. Είναι οι ίδιοι που μοιράζονται με τους ναζιστές της ΧΑ και του Μαύρου Κρίνου την ίδια καθαρά συνωμοσιολογική οπτική, την βγαλμένη μέσα από τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών, και τις ίδιες συκοφαντίες. Θύμωσαν διότι βλέπουν πως κάποιοι χωρίς ταμπού και μεροληψίες, κάποιοι που ακούνε πάντα, χωρίς προκαταλήψεις και τις δυο πλευρές, προτού αποφασίσουν και κάποιοι που ενδιαφέρονται να ενημερώνονται συνεχώς αλλά όχι μονομερώς, ενδέχεται να έχουν τις δικές τους απόψεις για τη Μέση Ανατολή:

  Και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε το μυαλό τους -ένα μυαλό εκπαιδευμένο στην συνωμοσιολογία και στην οπτική από τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών- ήταν πως ‘κάποιοι σας πληρώνουν’, πως υπάρχει συνωμοσία εδώ, υπάρχει δοσοληψία, υπάρχει δολοπλοκία και σκοτεινό σχέδιο, προφανώς για να κατηγορηθεί το ελληνικό κίνημα συμπαράστασης (όπως το εννοούν αυτοί) στον παλαιστινιακό λαό, θαρρείς και μόνο αυτοί έχουν κάποιο ISO στην έκφραση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, ή -ακόμα χειρότερα- μόνον αυτοί ξέρουν ποιο είναι το καλύτερο για τους Παλαιστίνιους -ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥΣ!

  Την ευκαιρία για σπέκουλα δεν θα άφηναν ποτέ ανεκμετάλλευτη οι σκληροί ναζιστές του ‘Μαύρου Κρίνου/Combat-18/Αυτόνομοι Μπογιατζήδες Εθνικιστές’, οι οποίοι αμέσως έσπευσαν κι αυτοί να δείξουν τον … ‘Διεθνή Σιωνισμό’ από πίσω, μπερδεύοντας όμως κι αυτοί, όπως ακριβώς έκαναν εσκεμμένα και οι παραπάνω αριστεροί αντισημίτες, τις σελίδες που αρέσουν σε τρίτους, στο ‘Against Antisemitism’, συγκεκριμένα:

  https://archive.is/IzlPq

  Είναι καλό. Οταν σε κατηγορούν ακριβώς για τα ίδια πράγματα κρετίνοι που φαινομενικά τουλάχιστον βρίσκονται, (ή ορθότερα, θεωρούν τους εαυτούς τους να βρίσκονται), ‘απέναντι’, τότε σημαίνει ότι πας καλά. Αλλωστε, τους ενώνει ο αντισημιτισμός, η ίδια συνωμοσιολογική αντίληψη της Ιστορίας και το μίσος προς τους Εβραίους, ουδεμία έκπληξις.

  Ασφαλώς, πρόκειται περί ηλιθίων, που τα βλέπουν όλα άσπρο-μαύρο και που τα έχουν όλα τακτοποιημένα στο μυαλό τους σε κουτάκια. Ολα, χωρίς αμφιβολίες, ξέρουν ποιοι έχουν πάντα δίκιο και μόνο δίκιο, ποιοι έχουν πάντα άδικο και μόνο άδικο, και ποιοι είναι οι κακοί του έργου και ποιοι είναι οι καλοί. Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που θα ονομάσουν με το καλημέρα ‘προπαγάνδα’ οτιδήποτε δεν συμβαδίζει με τη δική τους υπεραπλουστευμένη εικόνα που έχουν για ό,τι συμβαίνει γύρω τους και για οτιδήποτε τους κλονίζει τις βεβαιότητες, με μοναδικό σκοπό να αποφύγουν να μπουν στην κριτική αξιολόγηση των ερεθισμάτων για σκέψη και αυτών που ενδεχομένως διαβάζουν (ΑΝ διαβάζουν ποτέ κάτι). Αυτό, στην πραγματικότητα, υπονομεύει τους ίδιους και την όποια κριτική τους ικανότητα, διότι το επόμενο βήμα από το να χαρακτηρίζεις κάτι που δε σε βολεύει ‘προπαγάνδα’ είναι να χαρακτηρίσεις τον δημιουργό της ‘πράκτορα’ ή ‘ενεργούμενο’ των μηχανισμών προπαγάνδας, -και ήδη γλίστρησες στην συλλογιστική των Πρωτοκόλλων, -αλλά δεν θα κάνουμε και φροντιστήριο για τις σταθερές του Ορθού Λόγου εδώ -όποιος θέλει, να τις βρει μόνος του κι ας ξεκινήσει απ’ το βιβλίο Λογικής Α’ Γυμνασίου (αν και στο … επίπεδο που βρίσκονται αυτοί, και το λογαριασμό της ΔΕΗ να διαβάσουν, καλό θα τους κάνει). Απλά, δεν θέλουν να καταλάβουν ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Και ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα, όσο διαβάζει κανείς Ιστορία, τόσο χρειάζεται περισσότερο διάβασμα για την κατανόηση της μεγαλύτερης εικόνας, αντί να γίνεται πιο απλή.
  Αυτοί όμως τα ξέρουν όλα: Οποιος δεν είναι 100% με εμάς, είναι 100% ‘σιωνιστής’, και αυτό το βαφτίζουν ‘αντισιωνισμό’, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση, που θα γίνει αργότερα ενδελεχώς.

  Παράδειγμα, το BDS. Ονομάζουν ‘αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό’ την υποστήριξη στο γενικευτικό, άρα ρατσιστικό κίνημα BDS, το οποίο δεν ‘τιμωρεί’ το κράτος του Ισραήλ για τις πράξεις του, αλλά στοχεύει (συλλογική ευθύνη λέγεται, και είναι ναζιστική έμπνευση) στο να κάνει να υποφέρουν όλοι ανεξαιρέτως οι κάτοικοι του Ισραήλ, ανεξάρτητα αν είναι θρήσκοι ή άθεοι, Αραβες ή Εβραίοι, πολεμοχαρείς ή φιλειρηνιστές, απλά και μόνο επειδή ζουν εντός των συνόρων του Ισραήλ.
  Γι’ αυτό το θέμα θα έχουμε αργότερα μια πολύ απλή ερώτηση.

  Οι ίδιοι αυτοί βαφτίζουν ‘Παλαιστινιακή Αντίσταση’ (έτσι, με κεφαλαία) τις τρομοκρατικές δολοφονικές επιθέσεις σε ανύποπτους πολίτες, χωρίς να κάνουν τον κόπο να εξηγήσουν λ.χ. για ποιο λόγο το να σκοτώνει κανείς νήπια στο πάρκο και γιαγιάδες σε εστιατόρια αποτελεί υπερήφανο ‘αντιιμπεριαλιστικό’ αγώνα ή πως προωθείται η ιδέα της Ειρήνης και της συμβίωσης με αυτόν τον τρόπο. Ετσι λένε, ‘είμαστε με την ένοπλη παλαιστινιακή αντίσταση, με όποιον τρόπο επιλέγουν αυτοί’. Αρα, και με την τρομοκρατία, και με την τζιχάντ. Συνεπώς, δεν τους ενδιαφέρει ούτε η ειρήνη, ούτε η συμβίωση. Να τους ενδιαφέρει, άραγε, η τιμωρία βάσει συλλογικής ευθύνης; Μήπως γι’ αυτό, άλλωστε, αποφεύγουν να πουν αυτό που σκέφτονται και να αναφερθούν με τον κανονικό όρο ‘οι Εβραίοι’. Ποτέ δεν το χρησιμοποιούν, ακόμη κι όταν μιλάνε γενικά, λ.χ. για τους ‘μη σιωνιστές’ Εβραίους.
  Υπάρχουν και τέτοιοι, άραγε, στα μυαλά των αντισημιτών;
  Οχι.
  ΟΛΟΙ οι Εβραίοι είναι σιωνιστές κατ’ αυτούς, γι’ αυτό και όποτε ξερνούν το μίσος τους, προτιμούν τον αμφιλεγόμενο όρο ‘οι σιωνιστές’, σαν διαβατήριο ελευθέρας για να δικαιολογούνται όλα -ακόμα και οι φόνοι.

  Ο μεγάλος αγωνιστής Jew-hater, λοιπόν, έσκυψε με πρακτόρικο ζήλο επάνω στα χιλιάδες προφίλ που έτυχε να κάνουν Like στη σελίδα μας στο FB, και βρήκε ο Πουαρό τη λύση της συνωμοσίας. Ανακάλυψε ότι ανάμεσα στους αναγνώστες (διότι αυτό σημαίνει ‘κάνω Like σε μια σελίδα’, σημαίνει ότι επιθυμώ να εμφανίζονται ενημερώσεις της σελίδας αυτής στο Time-Line μου) είναι και η Ισραηλιτική Κοινότητα Ελλάδας.
  ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ.
  Νάτη η συνωμοσία.

  Το αστείο είναι πως όταν (όχι μόνο τους φτύνουν, αλλά και) τους κάνουν άσχημη καζούρα, αυτοί και νομίζουν ότι βρέχει, αλλά και το φχαριστιούνται κιόλας πιστεύοντας ότι δροσίζονται στη βροχή.
  Τους γελάει ο κόσμος, όταν με το καλημέρα βρίσκουν τη ‘συνωμοσία’, στυλ ‘ρε τι είν’ αυτά που λέτε, στα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών τα βρήκατε;’, κι αυτοί επιμένουν ότι ναι, γνωρίζουν, ναι υπάρχει συνωμοσία και επειδή είναι πολύ ξύπνιοι, μόνο αυτοί την ανακάλυψαν.

  Παρακάτω, ρεζιλεύεται περισσότερο. Ανακαλύπτει ότι αυτός ο Χ άλλος χρήστης έκανε share σε μια δική μας ανάρτηση με ένα χαρακτηριστικό αντισημιτικό απόσπασμα του Ριζοσπάστη, και το share αυτό είναι, λέει ο ανεγκέφαλος, απόδειξη πως ‘κάποια συνεργασία υπάρχει’. Είναι πραγματικά για γέλια. Οπως ακριβώς και ο ναζιστής του Μαύρου Κρίνου μιλάει για ‘Διεθνή Σιωνισμό’, έτσι κι αυτός μόνο με τη συνωμοσιολογία δουλεύει, -που είναι και πολύ μεγάλη ευκολία, αμαλάχειναούμ’

  Συνωμοσία.
  Αυτό είναι, η εύκολη εξήγηση:

  Μια κατηγορία (συκοφαντία, για την ακρίβεια) που λύνει αυτόματα όλα τα προβλήματα και μας επιτρέπει να αποφύγουμε τη σκληρή δουλειά να διαβάσουμε και να σκεφτούμε (απαπαπαπα!) για να μάθουμε τα γεγονότα.
  Συνωμοσία, όχι μόνο στο τι ακριβώς συμβαίνει εκεί κάτω και ποιες δυνάμεις συγκρούονται, αλλά και απέναντι σε όποιον μιλάει πέρα απ’ την κυρίαρχη αφήγηση.
  Τι θα είναι, για να μας αναποδογυρίζει τις βεβαιότητες και να μας βάζει φυτίλια ότι μπορεί αυτά όλα που ακούμε δεκαετίες τώρα και η κυρίαρχη αφήγηση ίσως και να μην είναι οι σωστές;
  Πράκτορας θα είναι, ασφαλώς.
  Μοσάντ και πρεσβείες, σιώνια, πράκτορες και συνωμοσίες.
  Και σιώνια, όλων των ειδών τα σιώνια.

  Φυσικά, εδώ στην Ελλάδα, είστε ελεύθεροι να πιστεύετε και στον Αη-Βασίλη ακόμα. Οποιος θέλει, μπορεί να ρεζιλεύεται, δεν είναι υποχρεωτικό να είναι όλοι σοβαροί.
  Γι’ αυτό και η πρώτη μας αντίδραση ήταν ‘Πολύ ωραίο. Θα μας πεις κι άλλα από τα ‘Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών’, έχεις κι άλλο τέτοιο ρεπερτόριο;

  Στη συνέχεια, ψάχνει πάλι με μεγάλο ενθουσιασμό όλες τις σελίδες στις οποίες έχει κάνει Like αυτός ο άλλος (ο τρίτος Χ χρήστης που είπαμε). Νάσου κι άλλη απόδειξη της συνωμοσίας.

  (Δεν ξέρω ποιος είναι τόσο ανθεκτικός ώστε να αντέχει τόση πολλή βλακεία μαζεμένη, εμείς πάντως δυσκολευόμαστε τώρα που τα γράφουμε -από τα γέλια!)

  Συνεχίζει και λέει για τους αξιοπρεπέστατους και πολύ καταρτισμένους Terminal119:

  – «χυδαία και ύπουλη Σιωνιστική προπαγάνδα υπερ του Ισραήλ»

  Λέει κατόπιν, χωρίς να ντρέπεται και χωρίς να αντιλαμβάνεται πόσο αστείο είναι (μα το βάζει και σαν μεσότιτλο, ο κρετίνος!):
  https://archive.is/nNVBM#selection-533.0-533.45

  – «Δείξε μου τα ‘λάικ’ σου να σου πω ποιος είσαι».

  Φυσικό είναι να βρει υποστήριξη από τη γνωστή σκληρή αντισημίτισσα (ναι, ‘αντισιωνίστρια’ κι αυτή, ξέρουμε, ξέρουμε) Sibilla, που ακόμα ζει στη δεκαετία του 1970 και ονειρεύεται νέες αεροπειρατίες και ομηρίες Εβραίων, κακώς δεν τους έριξαν τότε τη βόμβα στο βρωμοεβραϊκό τους σιωνιστικό ‘κράτος’, να τελειώνουμε, άσε που και ο Χίτλερ έκανε μισές δουλειές.

  Δεν χρειάζεται να το πούμε: Αν έπρεπε να διαλέξουμε, λ.χ. μεταξύ των Terminal119 από τη μια, και αυτωνών εδώ των ηλίθιων φανατικών αντισημιτών από την άλλη, χωρίς δεύτερη σκέψη θα διαλέγαμε τους πρώτους, άσχετα σε πόσα σημεία διαφωνούμε με την ανάλυσή τους και άσχετα με την κριτική που έχουμε γι’ αυτούς. Ο νεάντερταλ συνωμοσιολόγος αντισημίτης δεν αντιλαμβάνεται ότι ο αντισημιτισμός μας αφορά όλους. Νομίζει ότι το μίσος για τους Εβραίους εξαιτίας της ταυτότητάς τους είναι κάτι θεμιτό, αν όχι και ευπρόσδεκτο, αλλά που να καταλάβει ότι αυτός ο ρατσισμός είναι η κορωνίδα των ρατσισμών και φυσικά ο πιο δολοφονικός, ακριβώς επειδή δεν έχει να κάνει με τους Εβραίους (μόνο). Εχει να κάνει με την εξουσία του να υποβαθμίζεις μια άλλη ανθρώπινη ύπαρξη στο επίπεδο του ‘υπανθρώπου’ και άρα να δικαιολογείς την εξόντωσή του. Θυμηθείτε και τα δέκα στάδια της γενοκτονίας (Classification Symbolization Discrimination Dehumanization Organization Polarization Preparation Persecution Extermination Denial), από που άρχισαν όλα, σε όλες τις γενοκτονίες και σε όλες τις εθνοκαθάρσεις -ακόμα και στην παλαιστινιακή κατοχή.

  Και είμαστε με τους πρώτους, διότι, το λιγότερο, των πρώτων δεν γυαλίζει το μάτι τους με φόνους αθώων, ούτε ξερνάνε μίσος με τόσο ανορθολογισμό μαζί, ούτε χαρακτηρίζουν ανθρώπους με τον Χ τρόπο επειδή έτυχε κάποιος να κάτσει δίπλα τους ή έκανε like στη σελίδα τους ή πήρε like από κάποιον, ούτε ισχυρίζονται ότι ακόμα και το Facebook συνωμοτεί εναντίον τους
  https://archive.is/owAjZ

  Ας μη γελιόμαστε. Οι Terminal119 του είναι τόσο αντιπαθείς επειδή ήταν από τους πρώτους που μίλησαν για τον αντισημιτισμό εντός της ελληνικής αριστεράς, έστω κι αν η αρχική τους προσέγγιση είχε κάποια προβλήματα διότι είχαν εμπνευστεί από το γερμανικό αντιφασιστικό κίνημα και σε κάποια σημεία είχαν προσπαθήσει να μεταφέρουν στα καθ’ ημάς προβληματισμούς εντός της γερμανικής κοινωνίας για το τραύμα του ναζισμού που δεν ταίριαζαν και τόσο στην ελληνική πραγματικότητα. Αυτό όμως δεν μειώνει καθόλου την αξία της πρωτοπόρας τους προσπάθειας, και ο λόγος που είναι τόσο αντιπαθείς σε τόσους πολλούς Ελληνες αριστερούς αντισημίτες είναι αυτός ακριβώς: Επειδή έβαλαν το μαχαίρι στην πληγή και τους έδειξαν τα (ρατσιστικά) χάλια τους και την άγνοιά τους για το τρομακτικό γεγονός του Ολοκαυτώματος που πάντα συνοδεύει τον ψευδεπίγραφο ‘αντισιωνισμό’ τους, στην πραγματικότητα το σκληρό αντιεβραϊκό ρατσιστικό μίσος.

  Από την άλλη, βλέπει κανείς, ο άνθρωπος αυτός, Χριστός κι Απόστολος, μα ποιος είναι τέλος πάντων, βλέπει μυστικές υπηρεσίες και συνωμοσίες παντού, π.χ. εδώ, αλλά και κάθε τρεις του λέξεις, η τέταρτη είναι πάντα ‘μυστικές υπηρεσίες’, χωρίς υπερβολή
  https://archive.is/i7B4y#selection-231.178-231.238
  https://goo.gl/0bRHdu

  Δείτε μόνο την … ‘ανάλυσή’ του (τι … ανάλυση τώρα, λέμε, με τα χίλια ζόρια, ούτε καν σαν ευφημισμό δεν μπορούμε να το πούμε, μαύρο χάλι, του νηπιαγωγείου) για το πρόβλημα της Μέσης Ανατολής, δείτε τα ναζιστικά βίντεο που χρησιμοποιεί, και δείτε φυσικά και την πεντακάθαρη αντισημιτική του και εβραιοοκτόνα επιδίωξη, πιο καθαρά δεν γίνεται:

  – «Μέχρι να αποδοθεί η δικαιοσύνη που είναι η καταστροφή του φυτευτού Ιμπεριαλιστικού ψευδοκράτους Ισραήλ και που μαζί του θα φέρει την κοινωνική απελευθέρωση,θα είμαστε αυτοί που θα δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ για να το πετύχουμε»
  http://tillthehalt.blogspot.gr/2016/05/blog-post_41.html
  https://archive.is/EJX6R

  Ανίατη περίπτωση. Με ηλίθιους δεν χάνουμε την ώρα μας, λυπόμαστε πολύ. Που και που μπορεί να κάνουμε λίγη πλάκα, ΟΚ, νομίζουμε το διακιούμαστε αυτό.

  Εμείς συνηθίζουμε να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους και να μην κρυβόμαστε πίσω από λέξεις-φερετζέδες. Τους ακροδεξιούς εθνικιστές του Ισραήλ τους λέμε ακριβώς έτσι, αυτό που είναι, ‘ακροδεξιούς εθνικιστές του Ισραήλ’.
  Ενώ αυτοί, τι κάνουν;
  Βαφτίζουν ‘σιωνιστές’ ΟΛΟΥΣ τους Εβραίους, απλά και μόνο για να μην ακούγεται άσχημα ο αντισημιτισμός τους και για να μην τους κατηγορήσει κάποιος για ρατσισμό. Ποτέ όμως δεν λένε, ποτέ δεν χρησιμοποιούν τον όρο ‘οι Εβραίοι’, όταν μιλάνε για ‘μη σιωνιστές’ Εβραίους. Γιατί; Επειδή κατ’ αυτούς ΟΛΟΙ οι Εβραίοι είναι ‘σιωνιστές’, είναι τόσο απλό. Αφού είναι αντισημίτες, ρατσιστές, και μάλιστα σκληροί και υπέρ της βίας και της τρομοκρατίας, και με τελική επιδίωξη την καταστροφή του κράτους που φτιάχτηκε, μεταξύ άλλων, και για την προστασία του περισσότερου διωκόμενου λαού από τα πογκρόμ και τις διώξεις και τις μαζικές δολοφονίες σε πάνω από 100 χώρες του κόσμου.

  Οσο, λοιπόν, οι παρανοϊκοί και πειραγμένοι συνωμοσιολόγοι κάθονται και ψάχνουν ποιοι έκαναν λάικ, ανάμεσα σε 3.000 προφίλ, ή ποιος έκανε share κάτι δικό μας για να συμπεράνουν συνωμοσία, τόσο θα τους προκαλούμε με όπλο μας τον Ορθό Λόγο. Ας έρθουν.

  Αρα, στο τελικό του ερώτημα:
  https://archive.is/unN4Y#selection-607.0-613.56

  – «Αυτά τα λίγα με ένα πρώτο ψάξιμο και το ρητορικό ερώτημα παραμένει: Ποιοι είναι αυτοί που πιστεύουμε πως θα τους ‘μαλώσουν’;

  οφείλουμε να ρωτήσουμε κι εμείς -να μην μένουμε με την αγωνία- ποιοι.

  – ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ;;

  (οι χρηματοδότες μας, οι χειριστές μας στη Μοσάντ, η Πρεσβεία)

  [*] Παρακαλώ να ληφθούν υπόψη πρώτα και τα εξής:

  Ξέρουμε ότι το θέμα αυτό είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και ευαίσθητο. Μια λάθος λέξη φτάνει για να χαρακτηριστεί κάποιος είτε ‘φιλοσιωνιστής’, είτε αντισημίτης. Είναι σαν να περπατάς σε τεντωμένο σκοινί χωρίς δίχτυ. Εμείς όμως δεν χρωστάμε σε κανέναν. Δεν έχουμε δεσμούς, και δεν εξαρτιόμαστε από δεσμά, κι έτσι, πιστεύουμε ότι η κριτική μας είναι ισοβαρής και -προσπαθούμε- πάντα τεκμηριωμένη και με αποδείξεις.

  Γεγονός είναι πως ούτε ποτέ γλείψαμε κάποιον από την εβραϊκή κοινότητα για λόγους αποδοχής ή αυτεπιβεβαίωσης, ούτε υπάρχει ενδεχόμενο να μη μας φανεί αποκρουστική η θέση ‘να πατήσουμε τις αραβικές κατσαρίδες’, αλλά και ούτε βαφτίζουμε ‘αντισιωνισμό’ το να χαίρεται κανείς με δολοφονίες αθώων με δράστες θρησκόληπτους τζιχαντιστές που θα πάνε στον παράδεισο με 72 παρθένες όταν ξεκάνουν μαθητές και ηλικιωμένους ‘σιωνιστές’, αλλά και ούτε, όποτε πέφτουμε επάνω σε Ελληνα Εβραίο, σκεφτήκαμε ποτέ να τον ρωτήσουμε πιεστικά να μας πει τη γνώμη του για το μεσανατολικό.

  Εμείς έχουμε -προσπαθούμε να έχουμε- οδηγό πάντα την αλήθεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δικαιοσύνη και την ισονομία. Και τον Ορθό Λόγο.

  Καλύτερα, λοιπόν, να τα ξεκαθαρίσουμε τώρα με τον εύκολο τρόπο, με συναίνεση που λένε, παρά αργότερα και με τον δύσκολο ή με φασαρίες και αλληλοκατηγορίες. Οπως κάναμε με τη Σρεμπρένιτσα και με τα γεγονότα της Γιουγκοσλαβίας, το ίδιο σχεδιάζουμε να κάνουμε και με τα θέματα της Μέσης Ανατολής. Οποιος ΔΕΝ θεωρεί το XYZ Contagion … πράκτορες και πληρωμένους, ας μείνει. Μάλλον θα ωφεληθεί, θα μάθει πολλά και ίσως ανοίξουν νέες γωνίες στην οπτική του.
  Οι άλλοι, παρακαλώ, να μας αδειάζουν τη γωνιά από τώρα.
  Ούτε θα μας λείψουν, ούτε θα τους λείψουμε.
  Ούτε από περιέργεια να μην μείνουν στα πέριξ, δεν τους θέλουμε, είναι ανεπιθύμητοι.
  Δρόμο, το λέμε απλά.

 9. @ Omadeon

  Κύριε,
  θα ήθελα από την πλευρά μου να διευκρινίσω τα εξής:

  Εγώ προσωπικά δεν έχω τίποτε μαζί σου.

  Θα ήθελα, όμως, να σε συμβουλέψω για το εξής:
  Λέξεις που δεν γνωρίζεις, καλύτερα να μην τις χρησιμοποιείς. Ή να συμβουλεύεσαι λεξικά.

  Μίλησες για ‘στοχοποίηση’, πως το κείμενο εδώ ‘στοχοποιεί’ κάποιον φίλο σου -εννοείται άδικα, αφού πάντα η στοχοποίηση έχει κάποιο αρνητικό πρόσημο. Δεν γνωρίζεις το νόημα της λέξης.
  Στοχοποίηση έχουμε όταν εστιάζουμε σε κάποιο πρόσωπο, ρίχνουμε τον προβολέα πάνω του, το βγάζουμε στην βιτρίνα, βάζουμε το όνομά του σε τίτλους, μαζεύουμε ό,τι στοιχεία μπορούμε να βρούμε γι’ αυτόν, και αρχίζουμε να διαλαλούμε και να φωνάζουμε σε όλους ‘ελάτε να τον δείτε, ελάτε να δείτε τι έκανε ο τάδε’, ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους δεν τον γνωρίζουν να τον μάθουν, και σε όσους τον γνωρίζουν να βγάλουν τα απωθημένα τους επάνω του, να βρίσουν και να συκοφαντήσουν.
  Σου φαίνονται οικεία όλα αυτά;

  Μπράβο, το βρήκες! Είναι ακριβώς αυτό που έκανες εσύ σε εμάς εδώ όταν μας συκοφάντησες πως δήθεν ‘στοχοποιήσαμε’ και ‘είπαμε ψέματα’ για τον ρατσιστή φίλο σου.
  Εμείς αντίθετα, δεν είχαμε καμία πρόθεση, ούτε καν να αναφερθούμε σε κάποιο πρόσωπο. Το μήνυμα που διακινούν θέλαμε να δείξουμε, το ‘τι λένε’, και όχι το ‘ποιος το λέει’. στο επιχείρημα εστιάσαμε, όχι στον αγγελιοφόρο. Γι’ αυτό και σβήσαμε τα ονόματα, ατυχώς όχι όλα. Ευτυχώς που βρέθηκες εσύ, όμως, και τα έβγαλες όλα στη σέντρα, και εμάς στα μανταλάκια σου.

  Η στοχοποίηση σχεδόν πάντα συνδυάζεται με ψέματα, με συκοφαντίες και με πλαστογράφηση της πραγματικότητας.
  Στοχοποίηση ήταν αυτό που έκανε ο φίλος σου παλαιότερα.στο XYZ Contagion.
  Εδώ, ο κολλητός σου με τις λίγο ‘όχι και τόσο μετριοπαθείς απόψεις’.

  Ο ψεκασμένος:
  https://archive.is/nNVBM#selection-605.0-611.56

  Αυτό πλαστογραφεί και ψεύδεται, εμείς όχι.

  Στην στοχοποίηση, λοιπόν, που εσύ μας πρόσφερες για δώρο (προφανώς για να εκφράσεις τις ευχαριστίες σου, που σου άρεσε το κείμενο που διάβασες), έκανες άλλη μια πλαστογραφία.
  Είπες ότι τους ‘συκοφαντήσαμε’, επειδή τους είπαμε αυτό που είναι, ‘αριστεροί αντισημίτες’.

  Καταλαβαίνω ότι είναι φίλοι σου, ότι μοιράζεστε ίδια ας τα πούμε, ‘ιδεολογικά’ (δεν είναι ‘ιδεολογικά’, δεν έχουν σχέση με ιδέες) τερτίπια, και ότι ενδεχομένως θεωρείς ότι αν πούμε τον τάδε φίλο σου αντισημίτη, είναι, κατά κάποιον τρόπο, σαν να λέμε κι εσένα που τους κάνεις παρέα και μοιράζεσαι μαζί τους τις ίδιες ή παρόμοιες απόψεις.
  Εσύ φυσικά μπορείς να ζεις στα σύννεφα και να λες ταυτόχρονα ‘δεν είναι αντισημίτες, μη τους συκοφαντείτε ως τέτοιους’, και την ίδια στιγμή να τους απευθύνεις ερωτήσεις τύπου ‘μήπως είναι λίγο βαρύ να μιλάτες για καταστροφή και θάνατο του Ισραήλ;’

  Καταλαβαίνεις ότι αυτά τα δύο τελευταία δεν πάνε μαζί. Τι παραπάνω χρειάζεται κανείς, όταν ο ίδιος του διακηρύσσει στεντορείως ότι ‘δουλεύει για τον θάνατο του εβραϊκού κράτους’;
  Ε, αφού στο λέει, είναι αντισημίτης.
  Εσύ γιατί του το αρνείσαι;
  Χρειάζονται μήπως κι άλλα ‘στοιχεία’;
  Είναι ‘ελλιπή και αλλοιωμένα’ τα παρόντα;
  Γιατί του στερείς τη χαρά αυτή, να είναι και να δηλώνει αντισημίτης, τιμή του και καμάρι του.

  Συνεπώς, συκοφαντία δεν ήταν, οπότε πρέπει να ζητήσεις και γι’ αυτό συγγνώμη.

  Εχω ακούσει ότι είσαι ένα άκακο τρολ που συχνά μπλέκεται σε καταστάσεις περίεργες έως αστείες, πολλές φορές, χωρίς κακούς σκοπούς και σκοπιμότητες. Δεν γνωρίζω αν αληθεύει ότι βρίσκεσαι στην 7η (έβδομη) δεκαετία της ζωής σου, και μου είναι δύσκολο να το πιστέψω αυτό. Εχω δει μερικές υποθέσεις με τις οποίες είχες σχέση, και έχω προσέξει ένα μοτίβο: Μιλάς πολύ, και μιλάς πολύ για πράγματα που δεν γνωρίζεις. Εκείνη η περίπτωση με τον καθηγητή Marko Attila Hoare, ομολογώ ότι με φρίκαρε, όλα εκείνα τα συμπεράσματα εναντίον του, κάποια εκ των οποίων βασισμένα στο … μικρό του όνομα. Τελικά δεν ήταν τρολάρισμα, ήταν η πραγματικότητα.

  Οπως είπα στην αρχή, δεν έχω τίποτα μαζί σου, όπως δεν θα μπορούσαν έχω τίποτα με ένα χαζό παιδί, αν τυχόν κάνει κάποια απερισκεψία.
  Εσύ, όμως, είσαι μεγάλος.
  Και γίνεσαι επικίνδυνος.
  Μη σου φαίνεται παράξενο αυτό που λέω.
  Οταν στοχοποιείς τον κόσμο όπως ακριβώς μας έβγαλες εμάς στα μανταλάκια, τελικά δεν είσαι και τόσο άκακος.
  Με τέτοιο βαθμό αδυναμίας κρίσης και με τόσο θολωμένα κριτήρια και με τόσο μικρή δυνατότητα αντίληψης, τελικά αποτελείς κίνδυνο.

  Θα σε παρακαλούσα να απέχεις και να ξεχάσεις οτιδήποτε έχει σχέση με ό,τι συμβαίνει εδώ γύρω. Κάνε μας τη χάρη, άφησέ μας ήσυχους, δεν θέλουμε να τρώμε τη ζωή μας με τέτοιες ανοησίες επειδή έτσι το θέλουν τρίτοι. Εχουμε σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε.

 10. Τέλος Χαρτοσήμου
  20 Φεβρουαρίου 2017 - 10:51

  Πόσο {@#$%} είσαι ρε Ομαντεόν;
  Διάβασες αυτό το άρθρο, που όμοιό του δεν μπορείς να βρεις ούτε στα επί πληρωμή περιοδικά και εφημερίδες, και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες να κάνεις ήταν να πας και να συκοφαντήσεις τους ανθρώπους στην ακροδεξιά σου παρέα, και να τους κατηγορήσεις άδικα ότι “στοχοποίησαν” και “συκοφάντησαν” τους αντισημίτες φίλους σου;
  Αφού είναι αντισημίτες, μόνοι τους το λένε, δουλεύουν για το θάνατο του εβραϊκού κράτους.
  Εξηντα -τόσο χρονών άνθρωπος, τι είναι αυτά που κάνεις;
  Συγχίστηκα πρωί-πρωί.

 11. Καλά ρε Ομαδεόν τόσο σιχτίρισμα έφαγες από τους αριστερούς αντισημίτες γιατί διαφώνησες με μία της παρέας που αρνούνταν την ύπαρξη των θαλάμων αερίων….και μυαλό δεν έβαλες. Όταν δε, τόλμησες να πεις δειλά και με περισσή ευγένεια ότι θα ήταν καλό να μην αποκαλούμε το Ισραήλ ναζιστικό κράτος (γιατί δίνουμε τροφή στον Σιωνισμό να μας τη λέει) άκουσες τα εξ αμάξης και υπόνόησαν ότι κάνεις σιωνιστική προπαγάνδα!! Η άλλη έλεγε ότι δεν υπήρξαν ποτέ οι θάλαμοι, μια άλλη συμπλήρωνε ότι ό,ποιος δεν έχει ζήσει τους εβραίους από κοντά δε μπορεί να ξέρει τί άνθρωποι είναι, και οι αντισημίτες όχι μόνο δεν έκαναν την παραμικρή παρατήρηση στις δυο αυτές και σε ένα σωρό άλλα λουλούδια, αλλά τα έβαλαν μαζί σου μέχρι που πήρες πόδι από τη συζήτηση.Τέτοια άτομα όσο και να τα γλείφεις δεν πρόκειται να σε συμπαθήσουν, γι ‘αυτούς θα είσαι πάντα ένας χρήσιμος ρουφιάνος.

 12. Αριστεροί εναντίων της κοινότητας των GAY, των Κουρδων, των ΜΚΟ που ασχολούνται με τους πρόσφυγες και πάνω από όλα των Εβραίωσιωνιστών! Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά την υπόστήριξη στον ISIS και την πίστη σε αεροψεκασμούς…μας βγαίνει αυτό το site.

  http://tillthehalt.blogspot.gr/2017/02/gay.html

 13. Ειλικρινά εκπλήσσομαι ΚΑΙ με τον όγκο ΚΑΙ με το (παντελώς αχρείαστο κατ’ εμέ) μένος, να μην πω μίσος… με το οποίο αντιμετωπίζετε κόποιον ο οποίος σχολίασε κόσμια, συμφώνησε με ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ του άρθρου (το οποίο χαρακτήρισα “εξαιρετικό”) ΚΑΙ με την ανάλυσή σας εξ ολοκλήρου, αλλά… υπέδειξε ένα συγκεκριμμένο λάθος (κατά τη γνώμη μου πάντα). Κι αυτό διότι όπως είπα ΞΕΡΩ τον συγκεκριμμένο άνθρωπο, έχουμε πιει καφέ μαζί δια ζώσης και ΔΕΝ με “έβαλε” αυτός να εντοπίσω το λάθος σας. Ισα-ίσα ΕΓΩ τον ειδοποίησα και με ευχαρίστησε κιόλας…

  ΤΙ κάθεστε και γράφετε κατεβατά ολόκληρα για να με πείσετε σε κάποια πράματα με τα οποία ΣΥΜΦΩΝΩ? (και μετά να με διώξετε κιόλας, μαζί με το πιο ακραίο υβρεολόγιο, αντί να φερθείτε με την πρέπουσα κοσμιότητα)?

  Ενοχλείστε τόσο πολύ, επειδή θεωρώ ότι ο Λέων Κόκκοτας ΕΙΔΙΚΑ δεν είναι αντισημίτης? Ε, γνώμη μου είναι. ΠΩΣ να το κάνουμε? Δεν είπα ότι δεν υπάρχει αριστερός αντισημιτισμός. Ισα-ίσα ΥΠΑΡΧΕΙ και είναι ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα. Ακόμη πιο μεγάλο πρόβλημα όμως είναι να μπορούμε νάμαστε ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟΙ και όχι άδικα εμπαθείς.

  Εκτιμώ πάντως το σχόλιο 18 κάποιου Κώστα. Είναι σωστά ΟΛΑ αυτά που λέει, μόνο που συκοφαντεί στο τέλος όταν με βρίζει ως “ρουφιάνο”. Ναι, έφαγα πολύ εικονικό ξύλο σε εκείνη τη συζήτηση, επειδή τόλμησα να πω ΑΛΗΘΕΙΕΣ που οι αριστεροί (και μη-) αντισημίτες αρνούνται συστηματικά. Αρνητές Ολοκαυτώματος ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ. Και μετά ο εμπαθής Χριστόφορος με μπλοκάρισε. Δεν θα εκπλαγώ αν δω χειρότερα δείγματα από τον ίδιο. Λόγω μπλοκαρίσματος όμως έπαψα να τον παρακολουθώ από τότε. Η αφήγηση του Κώστα είναι ΑΚΡΙΒΗΣ, αλλά ο χαρακτηρισμός μου ως “ρουφιάνου” είναι κατάπτυστος.

  Πρέπει να καταλάβετε κάποτε, ΠΟΙΟΙ είναι ρουφιάνοι, και ΠΟΙΟΙ προσπαθούν να είναι δίκαιοι.

  Προφανώς κάποιοι από εσάς (ΕΛΠΙΖΩ όχι εσύ Βασιλική) έχετε γραμμένα στα παλαιά σας υποδήματα την ΠΛΗΡΗ αλήθεια, όπως ο συνεργάτης σας που δήλωσε ευθέως το εξής ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ ΨΕΥΔΕΣ:

  Με τη συμφωνία Haavara, την οργάνωση Lehi και τις άλλες ανιστόρητες ανοησίες δεν πρόκειται να ασχοληθώ εδώ

  Ε, αν θεωρεί ότι η οργάνωση Lehi είναι “Ανιστόρητη ανοησία” ΕΙΤΕ ψεύδεται ασύστολα, ΕΙΤΕ δεν ξέρει που παν τα τέσσερα και είναι εμπαθής φανατίλας. Να τον χαίρεστε και να τα πείτε και στους Ψαρράδες.

  ΚΡΙΜΑ που τόσο αξιόλογη έρευνα γίνεται από ΤΟΣΟ εμπαθείς εθελοτυφλούντες ανθρώπους. Καλά σας τα είπα και στο φ/β ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ.

 14. Τέλος Χαρτοσήμου
  21 Φεβρουαρίου 2017 - 12:28

  Omadeon γράφει:

  – Ισα-ίσα ΕΓΩ τον ειδοποίησα και με ευχαρίστησε κιόλας

  Ε, αυτό λέμε. Οτι φέρεσαι σαν γλείφτης τους και σαν ρουφιάνος τους. Μόνος σου το είπες.

  Το ότι αγνοείς και τον ορισμό του αντισημίτη, και την έννοια της λέξης ‘στοχοποίηση’, δεν θέλει και διδακτορικό για να το καταλάβει κανείς.

  Το ‘Να τον χαίρεστε και να τα πείτε και στους Ψαρράδες’ είναι μεγάλη χυδαιότητα. Δεν έχουν καμία σχέση αυτά με ό,τι συζητιέται εδώ, αλλά καλά έκανες που το είπες. Να λες πραγματικά αυτό που σκέφτεσαι και να δείχνεις πραγματικά ποιος είσαι και τους ανεμόμυλους που κυνηγάς.

 15. Το θέμα με τη Haavara και τους ‘ναζί σιωνιστές’ είναι ΑΡΝΗΣΗ του Ολοκαυτώματος.
  Οπως το ακούτε, ΑΡΝΗΣΗ.
  Ούτε σχετικοποίηση, ούτε soft denial.
  Είναι hardcore denial, και ρωτήστε όποιον σοβαρό μελετητή θέλετε.

  Το Ολοκαύτωμα δεν είναι μόνο οι στιγμές που Εβραίοι πέθαιναν στους θάλαμους αερίων ή εκτελούνταν ανατολικά. Το Ολοκαύτωμα το μελετάει κανείς στο σύνολό του, από τις αρχές του αιώνα, και φυσικά από την περίοδο πριν να ανεβεί ο Χίτλερ στην εξουσία, και φυσικά την περίοδο 1933-1945. Για να δει τον αντισημιτικό λόγο από τον οποίον ξεκίνησαν όλα. Δεν μπορείς να ‘αντικαθιστάς’ στην ιστορία του Ολοκαυτώματος ό,τι δεν σου αρέσει, επειδή δεν ταιριάζει με τις σημερινές ‘αντισιωνιστικές’ σου ιδεοληψίες.
  Οταν αφαιρείς τον σκληρό αντισημιτισμό των ετών 1933-1939 και προσπαθείς να εντάξεις την Haavara στην σχετική αφήγηση για να πεις ‘να, δείτε οι Σιωνιστές ήταν συνεργοί του Χίτλερ’ δεν είναι μόνο κλασικό αντισημιτικό στερεότυπο (‘οι Εβραίοι το έκαναν αυτό στον εαυτό τους’ και ‘οι Εβραίοι πάντα πηγαίνουν γυρεύοντας’). Δεν είναι μόνο ύψιστη προσβολή στα θύματα. Είναι εν ψυχρώ ΑΡΝΗΣΗ των γεγονότων και ‘αναθεώρηση’ (με την κακή έννοια) της ιστορικής αφήγησης.

  Επίσης, το να ονομάζει κανείς ‘ναζί’ τους ‘σιωνιστές’ του 1933 που προσπαθούσαν να βρουν τρόπους να σώσουν τους ανθρώπους τους που κινδύνευαν από πογκρόμ και διώξεις παντού σε όλη την Ευρώπη τότε, και το να πιστεύει ότι έκανε κάποια μεγάλη ανακάλυψη τύπου ‘Σιωνισμός = Ναζισμός’ με αυτό, όλα αυτά δείχνουν απλά το μέγεθος της άγνοιας του. Αλλά είναι αντισημιτικός λόγος αυτός.

  Φυσικά, ούτε αυτό μπορεί να καταλάβει ο Ομαντεόν και σίγουρα θα το αρνηθεί. Υποθέτω για τον εξής λόγο: Μάλλον είχε βρει κάτι για την Haavara παλιά. Οταν, σαν κλασικός mainstream ‘αντισιωνιστής’ μισούσε το Ισραήλ (όπως το μισούσε όλη η Ελλάδα από το 1974 και μετά, έτσι χωρίς λόγο ή μάλλον επειδή εκεί έχει Εβραίους), και έψαχνε αφορμές για να το μισήσει περισσότερο, τότε που ήταν ένας (πιο) μικρός ignoramus (τώρα απλά είναι πιο μεγάλος ignoramus).
  Αυτό, μάλλον το θεώρησε μεγάλο εύρημα και μεγάλη ανακάλυψη, για να αποδείξει τον ‘φασιστικό χαρακτήρα των Σιωνιστών’ (φαίνεται αυτό και από την έπαρση τύπου ‘δεν είμαστε αγράμματοι πολιτικά’ και ‘έτσουξε’).
  Και το ‘χει δέσει κόμπο, ότι αυτό το μικροεπεισόδιο στην μεγάλη, τεράστια ιστορία του ναζιστικού αντισημιτισμού, νομίζει ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό.

  Δεν είναι, όμως, και εν πάση περιπτώσει, αν θέλει να βρει φασιστικά στοιχεία εντός του Ισραήλ, ας ξεκινήσει από εκεί που υπάρχουν αυτά, και από τότε που έγινε κράτος και μετά. Να κρίνει τους Ισραηλινούς ακροδεξιούς με τα ίδια κριτήρια που κρίνει τους ακροδεξιούς από άλλες χώρες. Οταν εφαρμόζει κανείς διπλά στάνταρντ, και ξεχωρίζει μία μόνο χώρα από όλες τις χώρες που έκαναν εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ή αγώνα για την εθνική τους αποκατάσταση, και ‘τυχαίνει’ μόνο σε αυτή τη χώρα να ψάχνει να βρει ‘φασιστικά στοιχεία’ τύπου Lehi ΠΡΙΝ την ίδρυση του κράτους, τότε και αυτή η μεροληψία έχει όνομα: Αντισημιτισμός. Η Haganah εξελίχθηκε στον επίσημο στρατό του Ισραήλ, ούτε η Ιργκούν, ούτε η Lehi. Δεν λέει κανείς ότι δεν υπήρχαν ακροδεξιά και τρομοκρατικά στοιχεία ανάμεσα στους Εβραίους και στους Σιωνιστές που προσπαθούσαν για τη δημιουργία κράτους. Αλλά η γενίκευση για την Lehi, που επειδή για καναδυό χρόνια νόμιζε ότι συμφέρον τους ήταν η συμπαράταξη με τους Ναζί, και το να εστιάζει κανείς μόνο σε αυτό για να βγάλει συμπεράσματα ‘Σιωνισμός = Ναζισμός’ μπορεί να γίνει μόνο από όσους είναι προκατειλημμένοι εναντίον της ύπαρξης του Ισραήλ, δηλαδή αντισημίτες.

  Το γεγονός πως δεν καταλαβαίνει ότι η (ας την πούμε) ‘λογική’ του γλιστράει προς την λογική των Πρωτόκολλων των Σοφών της Σιών, φαίνεται από κάτι ακόμα, πολύ χαρακτηριστικό. Λέει σε ένα σημείο:

  «Ετσουξε πολύ η αναφορά στη συμφωνία της Χααβάρα, που είδε ο Χριστόφορος Τριαντάφυλλος στον τοίχο σου και τη μετέφερε αλλού (δεν ξέρω ακόμη ΠΩΣ και ΠΟΥ αλλά θα το βρω). Το γεγονός ότι ένα μεγάλο τμήμα του σιωνισμού είχε φασιστικές ιδέες και προσφέρθηκε να συνεργαστεί και με τον Χίτλερ κατά της Αγγλίας με αντάλλαγμα την ίδρυση του Ισραήλ, είναι αυτό που εξόργισε κάποιους»

  Ποιους μπορεί να ‘έτσουξε’ και γιατί μπορεί να τους ‘έτσουξε’; Διαβάζει κάποιος ένα κείμενο για την Αρνηση του Ολοκαυτώματος στο οποίο υπήρχε ένα γραφικό που αποδεικνύει ότι νεοναζί και ‘αριστεροί’ αντισημίτες είναι το ίδιο. Το κείμενο είναι γραμμένο από κάποιους που ασχολούνται με την Ιστορία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το φασιστικό φαινόμενο. ΠΟΙΟΙ είναι και ΤΙ είναι για να τους ‘τσούξει’; Τι συμφέροντα έχουν ή δεν έχουν ώστε να τους ‘τσούξει’ κάτι που συνέβη στην Γερμανία πριν 80 χρόνια; Γιατί να εξοργίσει αυτό τον οποιοδήποτε; Αν κάποιος δεν έχει συμφέροντα, τότε ποιος ο λόγος να ‘τσούξει’;

  Το ‘έτσουξε’ σημαίνει στην πραγματικότητα ‘έτσουξε αυτούς που συνωμοτούν υπέρ των Σιωνιστών’. Τους ‘έτσουξε’ γιατί εμείς, οι ‘αντισιωνιστές’ τους αποκαλύψαμε.
  Είναι πραγματικά σιχαμερός αυτός ο άρρωστος τρόπος σκέψης, αλλά ο αντισημιτισμός είναι πολύ μεγάλη και κολλητική ασθένεια.
  Μόνο αν κάποιος έχει στο μυαλό του μέσα τον κόσμο του χωρισμένο σε κουτάκια και ψυχανεμίζεται ‘αόρατους εχθρούς’ που συνωμοτούν κ.λπ., θα κάνει μια τέτοια βλακώδη παρατήρηση.

  Με τους ψεκασμένους Τριαντάφυλλους και τους άλλους φανατικά αντισημίτες που έμπλεξε, δεν ήθελε πολύ, με δεδομένη την πολυεπίπεδη άγνοιά του, -ακόμη κι αν δεν ήταν εξ αρχής- να καταλήξει να γίνει σαν κι αυτούς, δηλαδή αντισημίτης που δεν πιστεύει ότι είναι αντισημίτης. Αν μιλάει σαν πάπια, αν περπατάει σαν πάπια, αν φωνάζει σαν πάπια, τότε μάλλον είναι πάπια.

 16. Οι διαχειριστές του Ιστολογίου XYZ Contagion
  21 Φεβρουαρίου 2017 - 13:13

  Μεταφέρω εδώ την άποψη της ΒΜ:

  Ο Omadeon φαίνεται να μην γνωρίζει τον ορισμό του αντισημίτη. Νομίζει ότι είναι απλά ένα ίδιο είδος ρατσισμού όπως όλα τα άλλα, λ.χ. εναντίον των τσιγγάνων, κάποιος είναι ρατσιστής μόνο αν πει ‘φύγε από ‘δω βρωμόγυφτε’, ομοίως κάποιος είναι αντισημίτης μόνο αν πει ‘φύγε από ‘δω Οβριέ τσιγγούνη’.
  Κρίνοντας από όσα διάβασα, δεν έχει ιδέα, φαίνεται σαν άσχετος με το θέμα.
  Ενώ ο αντισημιτισμός είναι ένα πολύ ευρύτερο πράγμα.
  Φυσικά δεν θα του αρέσουν αυτά που θα πω και μάλλον θα τα αρνηθεί, όπως αρνείται και το γεγονός ότι, ενώ ο φίλος του μιλάει ευθέως για ‘Θάνατο στους Εβραίους’, αυτός βρίσκει τα στοιχεία ‘ελλιπή και αλλοιωμένα’ για να τον πει κανείς αντισημίτη. Θαρρείς και χρειάζεται τίποτε άλλο.
  Αντε βγάλτε άκρη τώρα.

  Ομοίως, δεν πρέπει να έχει ιδέα για την έννοια της λέξης ‘στοχοποίηση’. Την χρησιμοποιεί χωρίς να γνωρίζει τι σημαίνει. Το γραφικό δεν ήταν στοχοποίηση. Αυτό που έκανε ο Ομαντεόν στο XYZ Contagion ΗΤΑΝ στοχοποίηση. Δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό.
  Υπήρχε ένα γραφικό, με σβησμένα ονόματα, που απλά μπήκε στο XYZ Contagion για να υπογραμμίσει έναν τίτλο. Κανείς δεν το πρόσεξε. Ακόμα και ο ίδιος που από αμέλεια αναφέρεται εκεί, μπορεί να το έβλεπε και να το προσπερνούσε. Ο καλοθελητής Ομαντέον, χωρίς να τον νοιάζει το όλο θέμα, χωρίς να έχει άμεση εμπλοκή, μπερδεύτηκε στο ζήτημα και τα έκανε ως συνήθως μαντάρα. Χάλασε τον κόσμο με αυτό το γραφικό, το πήρε από την αφάνεια, έφαγε πόσες ώρες να αποθηκεύσει, να φτιάξει print-screen, να κατεβάσει, να ανεβάσει κ.λπ., έστρεψε όλους τους προβολείς επάνω του, το έκανε πρώτο θέμα, άφησε από κάτω να γραφτούν όλου του κόσμου οι ψευτιές και οι συκοφαντίες (τι για Ψαρράδες διαβάσαμε, τι για ΣΥΡΙΖΑ, τι για Θάτσι και για Νετανιάχου, απολύτως άσχετα θέματα), άφησε τις αισχρές ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙΣ τύπου ‘ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΩΝΙΑ’, δηλαδή ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ, κι ακόμα σφυρίζει αδιάφορα.

  Εντάξει, για να γλείφει μ’ αυτόν τον τρόπο όλους αυτούς τους υποτιθέμενους ή πραγματικούς (δεν μ’ ενδιαφέρει) φίλους, έτσι απλά για να γίνει αρεστός, χωρίς να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες, φαίνεται ότι κάποια ανάγκη εξυπηρετεί όλο αυτό. Ειλικρινά σηκώνω τα χέρια ψηλά. Δεν ξέρω πως να αντιμετωπίσει κανείς έναν άνθρωπο 62 ετών που κάνει τέτοια πράγματα.

  Για το θέμα αν καταλαβαίνει ότι δείχνει αντισημίτης.
  Δεν θα πω τελεσίδικα ότι είναι κι αυτός ένας από τους τελειωμένους αντισημίτες που πιστεύουν ότι δεν είναι αντισημίτες.
  Αλλά χρειάζεται πάρα πολύ μελέτη εκ μέρους του.
  Και δεν θα το κάνω αυτό (ακόμα), διότι απλά τον γνωρίζω και έχει μια περίοδο χάριτος μέχρι να συνειδητοποιήσει όλα αυτά τα πράγματα. Απαλλάσσεται λόγω ασχετοσύνης, με λίγα λόγια.

  Αν ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΞΕΡΑ και τον άκουγα να λέει αυτά τα ίδια πράγματα, τότε, όχι μόνο εγώ αλλά κι οποιοσδήποτε ασχολείται λίγο σοβαρά με θέματα αντισημιστισμού, τότε αναμφισβήτητα θα τον χαρακτήριζε αντισημίτη.
  Φυσικά, θα τα αρνηθεί όλα αυτά στην αρχή, επειδή πιστεύει ότι αρκεί κανείς να λέει ‘δεν παίζουμε με το Ολοκαύτωμα’, κι εντάξει, μετά μπορεί να λέει ό,τι χαζομάρα του κατεβεί στο κεφάλι χωρίς συνέπειες, όπως αυτά τα αντισημιτικά στερεότυπα με τη Haavara και τη Lehi και τους ‘ναζί σιωνιστές’ κ.λπ., αλλά δεν πάει έτσι.
  Αυτό, το ‘δεν παίζουμε με το Ολοκαύτωμα’, είναι κατ’ αρχάς θετικό, αλλά ο Ομαντεόν ΔΕΝ το αποδεικνύει ΚΑΙ έμπρακτα, αφού διακινεί αυτές τις ανοησίες για τη Haavara και για τους ‘ναζί σιωνιστές’ όπου βρεθεί κι όπου σταθεί. Δηλαδή, παρότι δηλώνει αλλιώς, ΠΑΙΖΕΙ με το Ολοκαύτωμα.
  Είναι ένα άλλο σημείο που πρέπει να προσέξει.

  Τώρα, αν επιμείνει ότι αντισημίτες είναι μόνο και αποκλειστικά αυτοί που δεν γουστάρουν τους Εβραίους και λένε ‘φύγε από ‘δω Οβριέ τσιγγούνη’, τότε κακό του κεφαλιού του. Δεν θα φάμε και όλη μας τη ζωή με τον Ομαντεόν. Αν εξακολουθήσει να βλέπει κάποιους να λένε ‘Θάνατος στους Εβραίους, να καταστραφεί το Ισραήλ’ και πιστεύει ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αντισημίτες επειδή έτσι δηλώνουν κι επειδή δεν λένε ‘Οβριέ τσιγγούνη’ και τους υπερασπίζεται και φτάνει στο σημείο να βάζει τους ανθρώπους εδώ σε τέτοιες φασαρίες με τις βλακείες που κάνει, σαν φίλος, μάλιστα, τότε σημαίνει ότι δεν έχει καμία ελπίδα, και συνεπώς πρέπει να θεωρείται συνειδητός αντισημίτης.
  Απλά πράγματα.

 17. Με τις υπερβολές του Χριστόφορου Τριαντάφυλλου έχω ξεκαθαρίσει τη θέση μου. Βαριέμαι να διαβάσω τις εμπαθέστατες σεντονάτες ανοησίες σας, θα το κάνω άλλη στιγμή.

  Μέσα στη δική σας αρρωστημένη φανατίλα , το να ειδοποιηθεί κάποιος συκοφαντημένος για τη συκοφαντία εναντίον του, είναι “ρουφιανιά”. ΟΚ. πάμε παρακάτω.

  ΕΣΕΙΣ βρίζετε ΚΑΙ συκοφαντείτε π.χ. το κίνημα BDS, ένα από τα τελευταία ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ μέσα πίεσης προς το Ισραήλ να αλλάξει τις ρατσιστικές πολιτικές του. Και είναι κίνημα όπου πρωτοστατεί η ΕΒΡΑΙΑ Naomi Klein.

  Γιαε περισσότερα, δείτε τον τοίχο μου στο φ/β. Σας τάψαλλα εκεί δεόντως. Είσαι ΑΝΙΑΤΟΙ τελικά, παρόλη την αξιόλογη αντι-φασιστική σας έρευνα που χαραμίζετε.

 18. Υ.Γ. Ας προσθέσω ότι το κίνημα BDS το στηρίζουν ΟΧΙ ΜΟΝΟ Εβραίοι αντιφρονούντες αλλά ΚΑΙ πολλοί Αραβες πολίτες του Ισραήλ (και της Δυτικής Οχθης) ΠΑΡΟΛΟ που τους ΒΛΑΠΤΕΙ οικονομικά (και όχι μόνο)…

 19. Υ.Γ. Κλέων… αντί να κλαιες για τη Λεχί, τράβα στη βικιπαίδεια και κάνε παράπονα. Υπάρχει ελπίδα να λογοκρίνεις όσα λέει το λήμμα…
  (μην αρχίσω τώρα να φέρνω κι ΑΛΛΑ στοιχεία εδώ, που θα χαραμιστούν κι αυτά).

 20. Οι διαχειριστές του Ιστολογίου XYZ Contagion
  21 Φεβρουαρίου 2017 - 14:26

  Ωστε γνωρίζεις τι είναι το BDS, έτσι;
  Το BDS έχει σαν στόχο την καταστροφή του εβραϊκού κράτους. Το ήξερες;
  Οχι, διότι είσαι άσχετος, κύριε, όπως είσαι άσχετος και με όλα τα άλλα θέματα.

  Διάβασε εδώ για ποιο πράγμα δουλεύεις:

  – BDS is a comprehensive, international strategy that seeks to present Israel as a pariah state analogous to Apartheid South Africa. Designed to isolate Israel politically, economically, militarily, academically and culturally, many of its member organizations aim to delegitimize the Two-State Solution and promote one state for both people, effectively replacing Israel with an Arab-majority state in all the territories of Israel, the West Bank and Gaza. BDS has become the central organizing principle around which almost all anti-Israel activity now revolves.

  – The answer is obvious from public statements by BDS activists:
  BDS founder Omar Barghouti says, ‘Definitely most definitely we oppose a Jewish state in any part of Palestine.’ (He clarifies in context that by ‘Palestine’ he means all of Israel, and not merely a particular territory).
  https://vimeo.com/75201955

  CalState Professor of Political Science and BDS leader Assad Abu Khalil says, ‘The real aim of BDS is to bring down the State of Israel,’ and that ‘this should be stated as an unambiguous goal.’
  https://web.archive.org/web/20160427221237/http://english.al-akhbar.com/node/4289

  One BDS activist, Anna Baltzer, put it simply, ‘We need to wipe out Israel.’
  https://www.youtube.com/watch?v=tnpilMYsR0I&feature=youtu.be&t=35s

  One can easily find large numbers of similar statements from BDS leaders and activists.
  So despite the claim that BDS is a ‘human rights movement,’ its leaders are clear that BDS is actually a movement to destroy Israel and its concept of a Jewish state.

  It should be noted that BDS has never objected to the existence of the world’s 57 Muslim nations nor to the world’s 124 Christian nations nor to the world’s six Buddhist nations. It is only the world’s one Jewish state that BDS activists single out for overthrow and destruction.

  When challenged on their single-minded obsession with destroying the world’s only Jewish country, BDS activists claim that they are concerned with Israeli occupation of Palestinian land (again, a reference to all of Israel rather than any particular territory). But there are presently 124 governments in the world involved in territorial disputes, and BDS activists object to exactly none of them. Except Israel.

  Finally, BDS supporters resort to inaccurate claims of apartheid along with false analogies to the darkest years of South Africa. HonestReporting has thoroughly debunked those claims in this video, which we released during the BDS supported, ‘Israel Apartheid Week,’ last March.
  Countries throughout the world issue visas to visit, to work, and other similar activities. There is no country in the world that issues a visa for people to advocate for the destruction of the host country, nor is there any county in the the world that would be expected to let such a person stay after violating the terms of their visa.
  Quite simply: Israel should be held to the same standards as every other country on Earth.

 21. Και που να μάθεις ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος Αμπάς σαφώς και είναι ΚΑΤΑ του (δυτικής έμπνευσης και κατασκευής) BDS που θέλει να τελειώσει ‘το απαρτχάιντ’.

  Και δεν είναι ο μόνος ή η εξαίρεση. Πάρα πολλοί Παλαιστίνιοι υποστηρίζουν ότι το BDS όχι μόνο δεν είναι επωφελές, αλλά είναι και βλαβερό. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά, για όποιον τα αναζητήσει, θα τα βρει:
  Η PLO είναι κατά, ο σύμβουλος του Αμπάς Majdi Khaldi είναι κατά, ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Al-Quds Sari Nusseibeh είναι κατά, ο Bassam Eid, ιδρυτής του Palestinian Human Rights Monitoring Group, αλλά και ο εμβληματικός διανοούμενος Edward Said, όλοι αυτοί είναι εναντίον του BDS, και μάλιστα με πολύ πειστικά επιχειρήματα.

  Η ερώτησή μας:
  – Για ποιο λόγο οι Ελληνες δείχνουν τέτοιο ζήλο, τη στιγμή που οι Παλαιστίνιοι είναι το λιγότερο διχασμένοι επάνω στο BDS; Πως γίνεται αυτοί οι ξένοι, οι τρίτοι, οι παρατηρητές να είναι τόσο ένθερμοι υποστηρικτές του, την στιγμή που ο ίδιος ο Πρόεδρος Αμπάς σαφώς δεν είναι υπέρ του; Εύκολο.

  Απάντηση:
  – Διότι είτε ενημερώνονται μόνο από αντισημίτες -είτε είναι αντισημίτες και οι ίδιοι τους.

  Αυτοί, λοιπόν, που δεν σας τα λένε όλα, βαφτίζουν τα ρατσιστικής έμπνευσης και συλλογικής ευθύνης μποϊκοτάζ (‘Μην αγοράζετε από Εβραίους’, διότι ‘Die Juden sind unser Ungluck’, που έλεγε και το NSDAP), ακόμη και πολιτιστικών προϊόντων ή ανταλλαγές φοιτητών μεταξύ πανεπιστημίων σαν ‘υποστήριξη στην παλαιστινιακή αντίσταση’ -και εξηγούν ‘δηλαδή στη Χαμάς’.

  Πηγαίνετε να τους ρωτήσετε τώρα, σας τα λένε καλά όλα ή σας δουλεύουν;

  Το BDS δεν είναι πρωτοβουλία της Παλαιστινιακής “Κοινωνίας των πολιτών’. Είναι δυτικής έμπνευσης και εφαρμογής.
  Το αποκαλύπει εδώ ο ηγέτης του Ilan Pappe

  – Ilan Pappe destroys BDS, claims its central pillar is not true
  Ilan Pappe seems to say that the call for BDS is built on a lie but suggests it is important for historical purposes to pretend otherwise. This is a professor at the head of a department in a UK University.
  Because boycotts hurt innocent citizens, the ethical underpinnings are difficult to suppport. In an effort to con people into believing the call for boycott of Israel was comparable with the South African movement, international activists put together the greatest humanitarian swindle of all. BDS. The aims of hamas wrapped up in a parcel fit for Amnesty international….Here is Illan Pappe confirming that the tail wagged the dog.

  A Palestinian activist and scholar, Ruba Salih, who is chairing a session tries to correct Ilan Pappe at one point, saying:

  – ‘Well the Palestinains launched BDS in 2005’.

  – ‘Yes, yes’, replies Pappe. He makes a face which shows that he knows that what is being said is not true.
  – ‘Not really, but yes. OK. For historical records, yes’.

  Ruba Salih then smiles, strokes his shoulder and makes clear:
  – ‘That’s important’.

  Pappe replies to her, nodding and smiling, quietly, embarrassed, patronisingly, knowingly:
  – ‘It’s not true but it’s important’.

  https://www.youtube.com/watch?v=IjPJSvTezSo

  – While BDS is depicted as a home-grown Palestinian societal movement, its academic component was the 2002 brainchild of European academics, British sociologist David Hirsh wrote on the website, Engage, on Sunday. Hirsh dissected a new video showing Palestinian academic and activist, Ruba Salih, with the Israeli-born professor and BDS advocate, Ilan Pappe.
  In response to Salih saying, ‘Well the Palestinians launched BDS in 2005,’ Pappe responds, ‘Not really, but yes, OK, for historical records, yes.’
  Hirsh writes ‘Ilan Pappe knows that it is a lie that the boycott campaign was launched by a ‘call’ from ‘Palestinian civil society.’ He knows it is a lie, but he’s content nevertheless for it to be solidified into what he calls ‘historical records.’’ BDS says it seeks to impose pressure on Israel to secure concessions for Palestinians, but it has rapidly metastasized into a full-blown call for an economic boycott of Israel with highly dangerous parallels to German fascism.
  https://engageonline.wordpress.com/2016/08/28/ilan-pappe-admits-that-bds-was-not-initiated-by-a-call-from-palestinian-civil-society/

  Κι αν υπάρχουν στη λίστα με τις υπογραφές 171 σύλλογοι, συντεχνίες, οργανώσεις, συλλογικότητες κ.λπ. που να δείχνουν ότι ολόκληρη η παλαιστινιακή κοινωνία συμμετέχει ψυχή τε και σώματι σε αυτό, δεν θα είναι και πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι αν λ.χ. πάνω-πάνω βλέπει το όνομα της Χαμάς ο ξερωγώ Σύλλογος Οδοντιάτρων Παλαιστίνης και το Παλαιστινιακό Χαμόγελο του Παιδιού, μάλλον λίγο δύσκολα θα αρνηθεί να βάλει και τη δική του υπογραφή στη λίστα, έτσι δεν είναι;

 22. Nα ποια είναι η σωστή προσέγγιση για το BDS

  The Third Narrative, What’s the Problem with BDS? A Progressive Critique
  http://goo.gl/Cwu12C

  – David Hirsh, Why BDS is antisemitic, 01/06/2016
  https://engageonline.wordpress.com/2016/06/01/why-bds-is-antisemitic-david-hirsh/

  – David Hirsh, Opposing the campaign to exclude Israelis from the global academic community, 21/01/2014
  https://engageonline.wordpress.com/2014/01/21/opposing-the-campaign-to-exclude-israelis-from-the-global-academic-community/

  Και να ποιες είναι οι ρίζες του:

  BDS is a direct and provable continuation of the Arab anti-Jewish boycotts in the 1920s and 1930s and subsequent Arab League Boycott, restructured through non-governmental entities to evade U.S. anti-boycott legislation and repackaged in the language of ‘social justice’ to appeal to Western liberals.

  A video of my full presentation (40 minutes) plus Q&A (20 minutes)
  https://www.scribd.com/presentation/334533461/The-REAL-History-of-the-BDS-Movement

  and my full slide show (pdf. here) are embedded at the bottom of this post.
  https://www.scribd.com/presentation/334533461/The-REAL-History-of-the-BDS-Movement

  – Αν είστε πραγματικοί αφοσιωμένοι και ειλικρινείς οπαδοί του BDS και θέλετε να μποϋκοτάρετε το Ισραήλ στα αλήθεια, μην ξαναχρησιμοποιήσετε υπολογιστή, καθώς όλα οι επεξεργαστές Intel και Celeron είναι ισραηλινές εφευρέσεις, μην στείλετε ξανά μηνύματα SMS με Apple και Messenger, όπως και όλη η τεχνολογία 4G αλλά και τα USB φλασάκια, διότι κι αυτή η τεχνολογία στο Ισραήλ αναπτύχθηκε, και για να είμαστε ακριβείς, μην χρησιμοποιήσετε ξανά προϊόν της Microsoft αφού χωρίς τα ισραηλινά τσιπάκια τίποτα δεν θα λειτουργούσε.
  Το πιο σημαντικό, μην αγοράσετε ξανά φάρμακα για τον καρκίνο, το AIDS και μια σειρά άλλων νοσημάτων. Η αντιμετώπισή τους γίνεται σχεδόν αποκλειστικά με φάρμακα που παράγονται στο Ισραήλ.
  Και μια σειρά άλλων τεχνολογιών, ηλεκτρικό αυτοκίνητο, συλλέκτες ηλιακής ενέργειας και η λίστα είναι ατελείωτη.

 23. Οι διαχειριστές του Ιστολογίου XYZ Contagion
  21 Φεβρουαρίου 2017 - 14:33

  Γιατί το λένε ‘BDS’ και δε το λένε ευθέως ‘Μην αγοράζετε από τους Εβραίους’;
  Θα ήταν πιο ειλικρινές.

  Ή ακόμα προτιμότερο ‘Μην αγοράζετε από τους τσιφούτηδες τους Εβραίους, χτυπήστε τους εκεί που πονάνε, στα λεφτά’.
  Αυτό κι αν θα ‘ταν ειλικρινές και θα έδειχνε πλήρως την οπτική τους.

  Joking aside, τώρα, είναι λίγο παράταιρο να διαβάζεις ότι ο ίδιος ο πρόεδρος Αμπάς δεν το θέλει το BDS (ή έστω, δεν είναι 100% υπέρ του, το θεωρεί ζημιογόνο), όπως και άλλοι πολλοί εντός της παλαιστινιακής κοινωνίας το απορρίπτουν, κι εδώ στην Ελλάδα να είναι όλοι βασιλικότεροι του βασιλέως. Αραγε κι ο Αμπάς προδότης είναι; Κι ο Edward Said; Κι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου; Διότι άλλη λογική εξήγηση δεν υπάρχει. Πρέπει να είναι προδότες, πως αλλιώς.

  Λ.χ. το ήξερες ότι το BDS γίνεται ΕΡΗΜΗΝ των άμεσα ενδιαφερομένων, δηλαδή των ίδιων των Παλαιστινίων;
  Ούτε ο Αμπάς βγήκε να το υποστηρίξει, ποτέ, ούτε οι υπουργοί του, ούτε κάποια σημαντικό πρόσωπο στην Παλαιστινιακή Αρχή.
  Οτι αυτοί που υποστηρίζουν αυτό το άκρως γενικευτικό, και άρα ρατσιστικό μέτρο, το κάνουν μόνο επειδή μισούν τους Εβραίους σαν Εβραίους;
  Μποϊκοτάρουν τώρα Πανεπιστήμια και θεατρικούς θιάσους, και του κάνουν ζημιά του σιωνιστικού τέρατος και υποστηρίζουν τώρα με αυτόν τον τρόπο τις επιδιώξεις των Παλαιστινίων για ελευθερία και δικαιοσύνη.
  Α@#$δια.
  Επειδή είναι αντισημίτες το κάνουν.

 24. Κανείς δεν είπε να “μποΪκοτάρουμε τους ΕΒΡΑΙΟΥΣ”. Επιχειρήματα υπέρ και κατά του μποΪκοτάζ υπάρχουν πολλά. Ομως είναι ΑΛΗΤΕΙΑ να το λέτε ρατσιστικό.

  Η πολλή γνώση γεγονότων σας τύφλωσε και κάνετε λογικά άλματα ιδιαίτερα ενοχλητικά, διαστρεβλώνοντας καίρια σημεία ΚΑΙ απειλώντας ακόμη κι εμένα ότι θα με βγάλετε “αντισημίτη”.

  Ε, ΔΕΝ θα το καταφέρετε, ΟΥΤΕ μπορείτε να ξέρετε ΤΙ τράβηξα ΚΑΙ από τις δύο πλευρές φανατισμένων για το Παλαιστινιακό.

 25. Ναι, το είπαμε για τη Lehi.
  Μη μας βάζεις να λέμε τα ίδια πράγματα σαν να μιλάμε σε κάνα παιδάκι που θέλει επανάληψη.
  Στα εξηγούμε.
  Δεν ήταν κάτι αντιπροσωπευτικό του κινήματος για εθνική αποκατάσταση τότε. Δεν έγινε ο στρατός του Ισραήλ. Ούτε η Ιργκούν έγινε ο στρατός του Ισραήλ. Η Χαγκανα έγινε.
  Οποιος θέλει να κρίνει την Lehi ¨εξω από το ιστορικό context, και να την ξεχωρίζει και να γενικεύει μόνο και μόνο επειδή είναι εβραϊκή, ας γνωρίζει ότι αυτό είναι αντισημιτισμός. Μόνο ένας αντισημίτης θα το έκρινε έτσι. Αντισημιτισμός είναι επίσης να διαστρεβλώνεις την ιστορική αφήγηση και να λες π.χ. Lehi + Nazi = Ενα και το αυτό.

  Μη μας λες ότι δεν είσαι αντισημίτης, τότε.
  Τι να κάνουμε;
  Είναι ο ορισμός του αντισημιτισμού, πήγαινε διάβαστον.

  Αν και στην περίπτωσή σου, νομίζω προέχει πρώτα να μάθεις τι σημαίνει φασισμός, γιατί έχω μια υποψία πως ούτε αυτό γνωρίζεις, τέλος πάντων.

 26. Και ΤΙ έγινε δηλαδή? Επειδή “αποκάλυψε” ο Ιλάν Παππέ ότι το BDS δεν το ξεκίνησαν Παλαιστίνιοι? Αναπαράγετε ΚΑΘΑΡΑ φιλο-ισραηλινή προπαγάνδα. Αυτό ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
  Σας είπα κι εγώ για τη Ναόμι Κλάϊν. Αν τολμάτε φέρτε δικά της άρθρα που σας απαντούν εκτενώς.

  ΠΑΝΤΑ υπέρ μόνο της μίας πλευράς. Στο μεταξύ το Ισραήλ θα καταντήσει αμιγώς θεοκρατικό κι εσείς θα ζείστε στο ρομαντικό αντι-αντισημιτικό σας Κόζμο.

 27. Α, Κλέων σταμάτα τα αχυρένια επιχειρήματα. Εγώ ΔΕΝ ΕΙΠΑ αυτό που λες ΤΩΡΑ (ότι είπα).
  Ξεκαθάρισα ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ότι το πρόβλημα της Lehi αφορούσε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟΥΣ ακροδεξιούς Εβραίους και ΟΧΙ το ΣΥΝΟΛΟ των σιωνιστών. Παρόλ’ αυτά το μελανό στίγμα της Ιστορίας ΥΠΑΡΧΕΙ, ιδιαίτερα από τότε που “αναγνωρίστηκαν σαν ήρωες” οι φασίστες της Λεχί. Σου έφερα ΑΚΡΙΒΕΣ απόσπασμα της βικιπαίδειας. Αν το θεωρείς “αντιστόρητο” ή ψευδές κάνε τα παράπονά σου ΕΚΕΙ και ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΝΑ.

  Είναι αηδιαστικό να βάζεις λόγια στο στόμα μου που δεν είπα.

  Κατάλαβέ το. ΔΕΝ είσαι για τα δικά μου δόντια, παρά τις γνώσεις σου. Διότι είσαι μονομερής και επιλεκτικός σε αφάνταστο βαθμό.

 28. Οι φίλοι σου ονομάζουν ‘αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό’ την υποστήριξη στο γενικευτικό, άρα ρατσιστικό κίνημα BDS, το οποίο δεν ‘τιμωρεί’ το κράτος του Ισραήλ για τις πράξεις του, αλλά στοχεύει στο να κάνει να υποφέρουν όλοι ανεξαιρέτως οι κάτοικοι του Ισραήλ, ανεξάρτητα αν είναι θρήσκοι ή άθεοι, Αραβες ή Εβραίοι, πολεμοχαρείς ή φιλειρηνιστές, απλά και μόνο επειδή ζουν εντός των συνόρων του Ισραήλ.
  Μιλάνε για ‘τιμωρία στο κράτος-απαρτχάιντ’ παρόμοια με εκείνη την πίεση στη Νότια Αφρική, όμως ξεχνάνε μερικά πολύ σημαντικά πράγματα. Αλλο να μποϊκοτάρεις ένα κράτος για τις πράξεις του (και όχι για την ταυτότητά του), κι άλλο να τιμωρείς διά της αρχής της συλλογικής ευθύνης τον Χ μεταπτυχιακό φοιτητή του Πανεπιστημίου της Χάιφα, που μπορεί και να είναι και Αραβας, ή την Ψ ηθοποιό μιας εναλλακτικής σκηνής του Τελ-Αβίβ που μπορεί να είναι Χριστιανή, ή τον Ζ Δρούζο άνεργο που έκλεισε το εργοστάσιο στο οποίο εργαζόταν λόγω του BDS.
  ‘Συλλογική ευθύνη’ ονομάζεται, αν το έχετε ακουστά, και είναι ναζιστικής έμπνευσης.
  Και δεν το θέλουν το BDS όλοι οι Παλαιστίνιοι, με πρώτο-πρώτο ενάντιό του τον Πρόεδρο Αμπάς και την PLO.
  Σορπράιζ.

  Για να ξέρουμε τι λέμε και να μην εκτοξεύουμε φαντεζί εντυπωσιακές λεξούλες που μας πασάρουν πονηροί.
  Απαρτχάιντ ήταν η Νότια Αφρική.
  Με χωριστά λεωφορεία και τουαλέτες για λευκούς και μαύρους, χωριστές παραλίες, χωριστά σχολεία, και με τους μαύρους χωρίς δικαιώματα και ψήφο.
  Εκεί δεν πήγε ποτέ φυλακή λευκός πρωθυπουργός από την απόφαση μαύρου ανώτατου προέδρου του αντίστοιχου Αρειου Πάγου, όπως έχει συμβεί στο Ισραήλ, όταν Παλαιστίνιος ήταν ο δικαστής που έκλεισε φυλακή τον Εβραίο πρώην πρωθυπουργό. Ούτε μαύρος έγινε ποτέ στρατηγός, υπουργός ή πρύτανης, όπως συμβαίνει στο Ισραήλ. Ο νέος εκπρόσωπος τύπου του ισραηλινού στρατού είναι Παλαιστίνιος. Παλαιστίνιοι διαπρέπουν σε όλα τα απαιτητικά και ακαδημαϊκά και επιστημονικά επαγγέλματα όπως γιατροί, δικηγόροι, βιοχημικοί, ερευνητές, παρουσιαστές ειδήσεων, σταρ στις σόου-μπίζνες και πολλά ακόμα. Ο πρέσβης του Ισραήλ στη Νορβηγία είναι Παλαιστίνιος. Ο υπαρχηγός της Αστυνομίας είναι Παλαιστίνιος. Η νικήτρια του ισραηλινού Next Top Model είναι Παλαιστίνια. Ο αρχηγός της Χαποέλ Τελ-Αβίβ είναι Παλαιστίνιος. Δύο από τις πρόσφατες Μις-Ισραήλ είναι Παλαιστίνιες. Δρούζοι, Βεδουίνοι, Χριστιανοί και Αραβες γίνονται στρατηγοί, υπουργοί, βουλευτές και πρυτάνεις στα Πανεπιστήμια. Ο ίδιος ο Omar Barghouti, κεντρικός ηγέτης του BDS (που φωνάζει για ‘απαρτχάιντ’!), κάνει το διδακτορικό του στο πανεπιστήμιο του Τελ-Αβίβ. Ο Ahmed Tibi, κάποια στιγμή ήταν σύμβουλος του Αραφάτ και μέλος της ισραηλινής βουλής ταυτόχρονα. Μπορώ να συνεχίσω να αναφέρω παραδείγματα μέχρι αύριο.
  Αντίθετα, στην προσφιλή σας Ιορδανία και στον Λίβανο, οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ αποκλείονται από δεκάδες είτε επιστημονικά, είτε ακόμη και απλά (έως και χειρωνακτικά) επαγγέλματα όπως ταξιτζήδες και υπάλληλοι γραφείου και τους αποθαρρύνουν έως τους απαγορεύουν να αποκτήσουν ιδιόκτητα σπίτια.
  Αυτό δεν είναι απαρτχάιντ;
  Εκεί δεν είδα κανένα να διαμαρτύρεται.
  Μόνο στο Ισραήλ βλέπετε εσείς ‘το απαρτχάιντ’;
  Και τι απαρτχάιντ είναι αυτό, με ίσα δικαιώματα και δικαίωμα ψήφου;
  Τι απαρτχάιντ είναι αυτό που όλα τα τελευταία χρόνια, σε όλες τις δημοσκοπήσεις, το 20% των Αράβων πολιτών του Ισραήλ που ζουν μέσα στο Ισραήλ απαντούν σε ποσοστά 75% έως 90% ότι επιθυμούν να ζουν στο Ισραήλ και όχι στα κατεχόμενα και ότι τρέμουν στην ιδέα να βρεθούν κάτω από την κυριαρχία των φανατικών της Χαμάς και της Φατάχ.

  Αρα, δεν θέλεις να πεις ‘απαρτχάιντ’. Κάτι άλλο θέλεις να πεις, αλλά γι’ αυτό μη ρωτάς εμένα. Πήγαινε ρώτα εκείνους που σου γάνωσαν το μυαλό ότι πρόκειται για ‘απαρτχάιντ’ και που σε βάζουν να κολλάς τη λέξη αυτή πάντα δίπλα στη λέξη BDS.
  Και όταν το πεις σωστά, έλα να ξανασυζήτησουμε σοβαρά για την κατάσταση εκεί, κάτι που χρειάζεται να κάνουν όλοι οι Ελληνες παραπληροφορημένοι και θύματα επιτηδείων.

 29. Οι διαχειριστές του Ιστολογίου XYZ Contagion
  21 Φεβρουαρίου 2017 - 14:57

  Νομίζω ότι από εδώ τελείωσες, αγαπητέ φίλε Omadeon, τη στιγμή που είπες ότι η εν ψυχρώ συκοφάντηση του XYZ Contagion σαν ‘πράκτορες’ κ.λπ. από ανόητα ψεκασμένα παιδάκια σαν τον ΧΤ ήταν κάτι καλό που σου άρεσε. Δεν ξέρω, δεν φαντάζομαι πως θα σου μοιάζουν οι εχθροί.

  Ρατσιστές συναντάμε όλη μέρα. Δεν τους χρειαζόμαστε και εδώ και δεν τους θέλουμε μες στα πόδια μας. Ας πάρουν το αντιεβραϊκό τους μίσος αλλού.

 30. Α…. όμορφα συναρμολογείς τις συκοφαντίες σου Κλέων, ΠΑΝΤΑ με αχυρένια επιχειρήματα.

  Προσωπικά ΧΕΣΤΗΚΑ αν η Λεχί ήταν Εβραίκή ή Αραβική.
  ΕΞΙΣΟΥ (και περισσότερο) μεμπτό θεωρώ και τον Χουσέινι τον Αραβα μουφτή, κολλητό των ναζί.
  Είναι ΝΤΡΟΠΗ να στηρίζουν και σήμερα τη μνήμη του ορισμένοι παλαιστίνιιοι.
  Αλλά αυτά τάχω πει αλλού κι έχω φάει μπλοκάρισμα.

  Ως φαίνεται είμαι ΚΑΙ αντισημίτης ΚΑΙ πράκτωρ του σιωνισμού.

  ΧΑΧΑΧΑ…

 31. Κάτι άλλο, ελευθερώστε τα δικά μου σχόλια ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ και υπόσχομαι να μην ξανα-σχολιάσω. Οχι τίποτ’ άλλο, αλλά ΑΝ ΔΕΝ το κάνετε είστε ΑΛΗΤΕΣ και το κοινοποιήσω ΠΑΝΤΟΥ.

  Τα είπατε, τα είπα, είστε ξερόλες ανίκητοι. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

 32. Συγγνώμη, Ομαντεόν, αλλά πρέπει να είσαι πάρα πολύ χαζός και εύπιστος, όταν σου λένε ότι το Ισραήλ ΘΑ ΓΙΝΕΙ θεοκρατικό κράτος, και να το πιστεύεις έτσι απλά, χωρίς δεύτερη σκέψη, την στιγμή που η άλλη πλευρά τα κάνει όλα ΤΩΡΑ σύμφωνα με το Κοράνι (και ορισμένοι και με την Σαρία)!
  Είναι απίστευτο αυτό που λες, και δείχνει πόσο μονόπλευρα φανατικός και εντελώς απληροφόρητος είσαι.
  Υποπτεύομαι ότι αυτό έχει να κάνει με την ανάγκη για αποδοχή που επιζητάς από το αντισημιτικό σου σινάφι και από το ότι μάλλον θέλεις να γίνεσαι αρεστός (έτσι εξηγείται και το ότι δεν έχεις κανένα πρόβλημα να λες ότι γίνεσαι συνειδητά καταδότης και να το θεωρείς αυτό το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο, εσύ το είπες, μόνος σου ‘Ισα-ίσα ΕΓΩ τον ειδοποίησα και με ευχαρίστησε κιόλας’)

  Τέλος πάντων, αν ψάχνεις για θεοκρατία, μάλλον πρέπει να κοιτάξεις και σε αυτά. Οχι μόνο στη μοναδική δυτικού τύπου δημοκρατία μέσα στη Μέση Ανατολή, με ελεύθερο τύπο και ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και δικαιώματα για γκέη, μειονότητες κ.λπ. Είναι εντελώς χαζό αυτό που κάνεις, συγγνώμη, αλλά δεν σου κρύβει κανείς τον ελέφαντα στο δωμάτιο, απλά εσύ δεν θέλεις να τον δεις.

  Η Φατάχ είχε συνέδριο αυτές τις μέρες, φυσικά ο Αμπάς ξαναβγήκε πρόεδρος, όπως κρατάει και την ίδια θέση στην PLO και στην Παλαιστινιακή Αρχή, παρότι 84 ετών, και το γιόρταζαν στην τηλεόραση με βίντεο-κλιπ νέο τραγούδι ‘σφάξε, σφάξε, κομμάτιαστου το στήθος
  Το χειρότερο η διπλή γλώσσα του Αμπάς. Εξω κατηγορεί το Ισραήλ για ‘θρησκευτικό πόλεμο’ ενώ αυτός δήθεν κάνει μόνο εθνικοαπελευθερωτικό. Και μέσα μιλάει ευθέως για ισλαμική τζιχάντ.
  Οκτάστηλος τίτλος στο επίσημο πρακτορείο της ΠΑ:

  – Ό,τι κάνουμε τώρα εδώ είναι η μικρή ισλαμική τζιχάντ, καθήκον μας τώρα να περάσουμε στη μεγάλη τζιχάντ

  – Mahmoud Abbas calls for jihad
  https://archive.is/UQ0Jd#selection-2807.173-2809.7

  – Υπουργός για τα θρησκευτικά ζητήματα καλεί σε τζιχάντ, μετά προειδοποιεί για θρησκευτικό πόλεμο
  PA official calls for jihad, then warns of religious war, 12/11/2014
  http://www.memritv.org/clip_transcript/en/4592.htm
  In a November 6, 2014 interview on Palestinian Authority TV, Mahmoud Habbash, former PA minister of religious endowment, said that waging Jihad for the sake of the Al-Aqsa Mosque was a duty incumbent upon every Muslim worldwide, and warned that the flames of a religious war ‘could reach the U.S., Washington itself, Europe, Asia, Africa, everywhere.’ In a sermon delivered in Ramallah on November 7, 2014, in the presence of PA President Mahmoud Abbas, Habbash said that the battle being waged in Jerusalem is ‘the final phase, after which our banners will fly… over the minarets of Jerusalem, over its churches, its domes, its hills, its mountains, its alleys, and its homes.’ The sermon was broadcast by the PA’s Awda TV channel.

  – Αλλος υπουργός μιλάει για Islamic War against Jews (Ribat, Religious War)
  An integral part of this Palestinian Islamization are the PA teachings that Islam is at war with Jews. As cited above, the PA promotes hateful demonization and libels, which it bolsters with religious teachings that depict Jews as Satan, monkeys, pigs and the enemy of Allah. One poem that has become popular in the PA includes the words ‘our enemy, Zion, is Satan with a tail’. This poem has been recited by young children and adults multiple times on PA TV.
  http://palwatch.org/main.aspx?fi=1061

  ‘Our war with the descendants of the apes and pigs (i.e., Jews) is a war of religion and faith. Long Live Fatah!’
  [Official PA TV, Jan. 9, 2012]

  – PA Min of Religion: Allah chose us for Ribat, Official Palestinian Authority TV, 12/02/2010
  PA Minister of Religion Mahmoud Habbash:
  ‘Allah has preordained for us the Ribat (religious war) on this blessed land. We are committed to it by Allah’s command. Let no one be mistaken or under the illusion that Ribat (religious war) is a choice and nothing more. It is a commandment that necessitates hardship and requires the person to rush to fulfill this command. If Allah has chosen you for Ribat on the land of Ribat, you, the choicest of God’s servants, then this is an honor. The enemy is patient, it is waiting for the nation to collapse. The struggle over this land is not merely a struggle over a piece of land here or there. Not at all. The struggle has the symbolism of holiness, or blessing. It is a struggle between those whom Allah has chosen for Ribat and those who are trying to mutilate the land of Ribat’.

  – How fanatic are Palestinian Muslims? Pew survey says
  Select results from a new Pew survey of Muslims worldwide show that Palestinian Muslims are among the most religiously conservative and intolerant of all Muslim-majority countries.
  Many of the questions showed that Palestinian Muslims rated behind only Afghanistan, Iraq and sometimes a handful of others in their levels of fanaticism.
  Here are some of the survey questions with how Palestinian Muslims answered:
  http://elderofziyon.blogspot.com/2013/04/how-fanatic-are-palestinian-muslims-pew.html

  – What’s progressive about Palestine?
  http://elderofziyon.blogspot.com/2016/08/dear-linda-sarsour-whats-progressive.html
  So 89% of Palestinians would like to have Islamic Sharia law as ‘the official law of the land’ in Palestine; 87% believe a wife ‘must always obey her husband;’ 81% think people who commit adultery deserve to be stoned to death, and 62% want the death penalty for Muslims who leave Islam. How ‘progressive’ is that?
  Then there is the little matter of the longstanding Palestinian support for terrorism. As surveys going back some two decades demonstrate, Palestinians have always firmly backed terror attacks targeting Israeli civilians – whether it’s Hamas rocket attacks, suicide bombings of restaurants or buses, or so-called ‘lone wolf’ attacks. Just how immensely popular the killing of Israelis is among Palestinians was again demonstrated recently, when the supposedly ‘moderate’ Fatah faction tried to shore up its support ahead of municipal elections by listing the killing of 11,000 Israelis as the group’s top achievement.
  But even when the target is not Israel, Palestinians remain enthusiastic supporters of terrorism: in the wake of the 9/11 attacks, Pew monitored support for Osama bin Laden among Muslim publics for almost a decade, and Palestinians always emerged as bin Laden’s most ardent admirers. This is all the more noteworthy because the specific survey question Pew asked was quite convoluted and seemed designed to generate results that would minimize support for the Al Qaeda leader: survey participants were asked if they had ‘confidence’ in Osama bin Laden to ‘do the right thing regarding world affairs.’ Remarkably enough, in 2003, bin Laden actually inspired more ‘confidence’ in Palestinians than Yassir Arafat. Bin Laden for President of Palestine – how progressive is that?

  Διάβασες αυτήν εδώ την ανοησία και έβγαλες ετυμηγορία, έτσι;
  Ε, είσαι χαζός, λυπάμαι.

  – Για κοίτα εδώ λίγο τι μαθαίνουν στα παιδιά τους
  http://palwatch.org/main.aspx?fi=472&fld_id=473&doc_id=20168

  Δες κι αυτή τη φωτογραφία.
  https://www.gatestoneinstitute.org/pics/656.jpg

  Οχι, η φωτογραφία δεν είναι από τις βρωμοδουλειές του ISIS.
  Ούτε οι μασκοφόροι είναι του Ισλαμικού Κράτους (αν και τζιχαντιστές, μάλλον είναι).
  Ούτε οι άνθρωποι που σε λίγο θα αποκεφαλιστούν είναι Δυτικοί.

  Η φωτογραφία είναι από τη Γάζα.
  Οι μασκοφόροι είναι μέλη της Χαμάς.
  Και τα θύματα είναι Παλαιστίνιοι που οι τζιχαντιστές της Χαμάς τους κατηγορούν για κατασκόπους του Ισραήλ.

  Δείτε κι εδώ, την τύχη κάποιων άλλων:
  – Hamas victim dragged through the streets of Gaza City Tuesday by motorcycle was no collaborator, widow says
  http://www.nydailynews.com/news/world/hamas-victim-dragged-streets-no-collaborator-widow-article-1.1208004

  Τώρα για το BDS, αν δεν σε ενδιαφέρει ότι διακηρυγμένος του στόχος είναι η καταστροφή του εβραϊκού κράτους, καλώς. Μη φωνάζεις όμως μετά αν σε λένε αντισημίτη.

  BDS founder Omar Barghouti says, ‘Definitely most definitely we oppose a Jewish state in any part of Palestine.’ (He clarifies in context that by ‘Palestine’ he means all of Israel, and not merely a particular territory).Link

  CalState Professor of Political Science and BDS leader Assad Abu Khalil says, ‘The real aim of BDS is to bring down the State of Israel,’ and that ‘this should be stated as an unambiguous goal.’
  https://web.archive.org/web/20160427221237/http://english.al-akhbar.com/node/4289

  One BDS activist, Anna Baltzer, put it simply, ‘We need to wipe out Israel.’, Link

  Είσαι, και μάλιστα συνειδητός.

 33. Οι διαχειριστές του Ιστολογίου XYZ Contagion
  21 Φεβρουαρίου 2017 - 15:48

  Σιγά που σε λογοκρίναμε. Τα σχόλιά σου πηγαίνουν αυτόματα στα Σπαμ και πρέπει να τα ψάχνουμε για να τα ξεφλαγκάρουμε. Γι’ αυτό αργούν να εμφανιστούν. Η σπαμοπαγίδα, πάντως, μάλλον είναι πιο έξυπνη από σένα, μπορεί και αναγνωρίζει τις ανοησίες. Εσύ όχι.

 34. Τέλος Χαρτοσήμου
  21 Φεβρουαρίου 2017 - 16:03

  Λέει ο καταδότης:

  – «το να ειδοποιηθεί κάποιος συκοφαντημένος για τη συκοφαντία εναντίον του, είναι «ρουφιανιά».

  Ποια ‘συκοφαντία’; Οταν μόνος του λέει ‘Θάνατος στους Εβραίους, Θάνατος στο Ισραήλ, Θα το καταστρέψουμε’, χρειάζεσαι κι άλλες αποδείξεις ότι είναι αντισημίτης;
  Είσαι σίγουρος ότι γνωρίζεις τι είναι αντισημιτισμός;

  Και η μοναδική του αντίδραση ήταν κλασική αντίδραση, υπόδειγμα για textbook του Livingston Formulation, ‘είστε σιώνια, πράκτορες, γι’ αυτό τα λέτε αυτά’

  Δεν γνωρίζεις τι είναι αντισημιτισμός, είναι απλό.

 35. Τέλος Χαρτοσήμου
  22 Φεβρουαρίου 2017 - 14:45

  Είναι γελασμένοι κάποιοι αν νομίζουν ότι ο κόσμος θα αφήσει τους αντισημίτες να καθορίσουν τι συνιστά αντισημιτισμό και τι όχι.
  Είναι εξωφρενικό αυτό που συμβαίνει εδώ στην Ελλάδα. Θα αφήναμε ποτέ έναν βιαστή να αποφασίσει για τον ορισμό του σεξισμού; Εναν ομοφοβικό να καθορίσει τι συνιστά ρατσισμό ενάντια στους γκέη; Εναν ισλαμοφόβο να αποφασίσει πότε ο ρατσιστικός αντιμεταναστευτικός λόγος θυματοποιεί τους ξένους και τους μετανάστες και πότε όχι; Εναν ρατσιστή να διαλέξει ορισμό για τον ρατσισμό για να συμπεριληφθεί λ.χ. σε κάποιο νομοσχέδιο για την εχθροπάθεια και τον ρατσιστικό λόγο;
  Με τον ίδιο τρόπο, οι άνθρωποι που κάνουν αντισημιτικές δηλώσεις και ασκούν ρητορική μίσους απέναντι στους Εβραίους δεν μπορεί να είναι οι κατάλληλοι για να μας πουν πότε μια επίθεση σε Εβραίους και πότε μια αντισημιτική δήλωση αποτελούν αντισημιτισμό ή όχι, αλλά και πότε έχουμε άρνηση του Ολοκαυτώματος
  Απλά, δεν μπορεί να συμβεί αυτό.
  Δεν είναι δυνατόν οι πολίτες που πιστεύουν στον Ορθολογισμό και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα να το επιτρέψουν αυτό, και δεν θα συμβεί ποτέ.
  Μόνο τα θύματα και οι εξειδικευμένοι επιστήμονες επιτρέπεται να ορίζουν τον αντισημιτισμό. Κανείς άλλος. Ούτε το BDS, ούτε όσοι λένε ‘Θάνατος στο Ισραήλ’, ούτε όσοι απαντάνε σε επιχειρήματα μόνο με την συκοφαντία ‘είστε πληρωμένοι απ’ την Πρεσβεία’.

  Για την Συμφωνία Haavara

  – Haavara To describe Adolf Hitler as a Zionist is ‘grotesque’ says historian Antony Beevor.

  Adolf Hitler was “appalled at any suggestion he was assisting the foundation of a Jewish state” says historian Antony Beevor.

  https://amp.twimg.com/v/b5fbbf23-cdd6-42c6-8238-ed0298bd789f

  – Andrew Roberts – Haavara Ken Livingstone gets the history wrong on anti-semitism and Hitler – CapX
  https://capx.co/ken-livingstone-gets-the-history-wrong-on-anti-semitism-and-hitler/

  The Nazis couldn’t frankly care less where the Jews went, so long as they left Germany, preferably with as few possessions as possible. Later on they conceived ideas such as the Madagascar Plan of July 1940 which would they hoped involve mass migration to places where the Jews would suffer and eventually die of disease and malnutrition, all long before the full-scale genocidal programme conceived at the Wannsee Conference in 1942. Jews were being killed in large numbers as soon as the war began, but especially after Hitler’s invasion of Russia in June 1941. The idea that Hitler ever wanted a fully-functioning successful Jewish state in Palestine – the dream of Zionists – is ludicrous, as Mr Livingstone undoubtedly knows.

  – Ken Livingstone muddies history to support claims on Hitler and Zionism
  https://www.theguardian.com/politics/2016/apr/30/livingstone-muddies-history-to-support-hitler-and-zionism-claims?CMP=share_btn_tw

  There is a twisted kernel of truth at the heart of Livingstone’s claims when he alludes to the so-called Haavara (transfer) Agreement, although it took place in 1933 not 1932 as Livingstone suggests.
  Advertisement
  Deeply controversial amid a Jewish European boycott of German trade, it saw an agreement between Germany and German Zionists to facilitate the emigration of Jews to British Mandate Palestine – not Israel as Livingstone states, which did not exist until 1948 – by ensuring would-be Jewish emigrants could transfer part of their property.
  As Yf’aat Weiss explains in an essay for the Holocaust Memorial centre at Yad Vashem in Jerusalem, the Haavara agreement allowed “German Jews emigrating to Palestine to retain some of the value of their property in Germany by purchasing German goods for the Yishuv [the Jewish settlement in Mandatory Palestine], which would redeem them in Palestine local currency”.
  Its context, as Weiss points out, was as a deal forged under the threat of Nazi persecution. Following the end of Jewish emancipation in Germany, she writes: “German Jewry had to formulate survival tactics vis-a-vis the Nazi government of their own country.”
  The interest of some in the Zionist movement was to flee the rampant and increasingly dangerous antisemitism of the National Socialists, but the German interest in the Haavara agreement was both fear that the Jewish boycott of Germany might have wider economic effects – ultimately a misplaced anxiety – and a desire to push German Jews to flee.
  The Haavara agreement was designed to encourage the emigration of Jews from Germany in line with National Socialist policies, but it did not have in mind the foundation of a Jewish state in Palestine, a key tenet of Zionism.
  Indeed, by late 1937 an anti-Nazi German official involved in administering the agreement suggested that fear in Nazi circles that it might lead to a Jewish state, to which Hitler was implacably opposed, was leading to suggestions “it should be terminated.”
  Fatally for his garbled argument, in the final analysis Livingstone confuses agency and intention. Hitler wanted neither Jews in Germany nor in their own state. The Nazi vision was for the Jews to be removed from any kind of political influence. He facilitated some emigration in pursuit of a policy of ethnic cleansing to “concentrate” German Jews elsewhere.
  None of which amounts “to Hitler’s support for Zionism”, no matter how complex the history”.

  – ‘But Ken Livingstone is right; Google the Haavara agreement!’ – Harry’s Place
  http://hurryupharry.org/2016/04/30/%E2%80%9Cbut-ken-livingstone-is-right-google-the-haavara-agreement%E2%80%9D/

  – Yf’aat Weiss – The Transfer Agreement and the Boycott Movement: A Jewish Dilemma on the Eve of the Holocaust, Yad Vashem
  http://www.yadvashem.org/odot_pdf/Microsoft%20Word%20-%203231.pdf

  – Antisemitic “anti-Zionists” gleefully cherry-pick history of Haavara agreement ~ Elder Of Ziyon – Israel News
  http://elderofziyon.blogspot.com/2016/05/antisemitic-anti-zionists-gleefully.html

 36. UPDATE
  Η εξίσωση ‘Σιωνισμός = Ναζισμός’ από τους αντισημίτες που πιστεύουν ότι δεν είναι αντισημίτες
  https://protocolswithoutzion.wordpress.com/2017/02/19/antisemites-who-thin-of-themselves-as-non-racists/

  Και, τελικά, μήπως έγινε πραγματικότητα εκείνη η υποτιθέμενη ‘συμφωνία με τους Ναζί’, που δήθεν αποδεικνύει ότι η φασιστική και τρομοκρατική οργάνωση Lehi ήταν συνεργός των Ναζί στην γενοκτονία των Εβραίων, και άρα ότι η φιλοσοφία Σιωνισμού και Ναζισμού ήταν η ίδια και επιζεί στις πολιτικές του σύγχρονου Ισραήλ κ.λπ. κ.λπ.;

  Οχι, βέβαια.

  Η πρόταση έγινε, και πράγματι στελέχη της οργάνωσης του Avraham Stern το 1941 πρότειναν σε εκπροσώπους των Ναζί να συνταχθεί η Lehi στον πόλεμο στο πλευρό της Γερμανίας, σε αντάλλαγμα να δοθεί άδεια σε όλους τους Εβραίους που βρίσκονταν στις κατεχόμενες χώρες και στην ίδια την Γερμανία να μεταναστεύσουν σε ένα εβραϊκό κράτος. Τρία σημεία θα πρέπει να έχουμε κατά νου:

  – Αρχικά, κατά τη στιγμή της πρότασης αυτής η Lehi ήταν μια μικροσκοπική περιθωριακή ομάδα, όχι περισσότερο από μερικές δεκάδες μέλη, η οποία είχε ήδη διασυρθεί και κυνηγηθεί από τις μεγαλύτερες σιωνιστικές ομάδες στην Παλαιστίνη.
  – Δεύτερον, καμία απάντηση δεν ήρθε ποτέ από τους Ναζί, οπότε δεν υπήρξε ποτέ κάποια πραγματική συνεργασία Τρίτου Ράιχ και Σιωνιστών
  – Και τρίτον και σημαντικότερο, κατά τη στιγμή της πρότασης, ο Stern και η ηγεσία της Lehi πίστευαν ότι η πρόθεση του Χίτλερ ήταν να απελάσει τους Εβραίους της Ευρώπης στη Μαδαγασκάρη· κανείς δεν ήξερε τίποτε για οποιοδήποτε ναζιστικό σχέδιο γενοκτονίας για την εξόντωση των Εβραίων.

   

  Η Lehi, ήδη απαξιωμένη από πριν, έπειτα από την κατακραυγή όταν μαθεύτηκε η πρόταση αυτή, αναγκάστηκε να ξεκαθαρίσει τη θέση της σε μία ραδιοφωνική εκπομπή. Εκεί είπε, προς υπεράσπιση των πολιτικών της απόψεων, ότι οι προτάσεις της είχαν στόχο να ματαιώσουν την απομάκρυνση της εβραϊκής νεολαίας από τα εδάφη που έπρεπε να υπερασπιστούν οι Σιωνιστές στην Παλαιστίνη, διότι:

  «χρέος της Εβραϊκής νεολαίας και όλων όσων μπορούσαν να κρατήσουν όπλο ήταν η υπεράσπιση των αδελφών τους Εβραίων στην πατρογονική τους γη, ενάντια στους Αραβες τρομοκράτες που περιμένουν τη νίκη του Χίτλερ, με σκοπό να παραδώσουν την χώρα στους Ναζί για να φτιάξουν μαζί ένα καταπιεστικό καθεστώς»

  Η Lehi προσπάθησε να πείσει ότι η γραμμή της ήταν ‘άλλο ο προσωρινός μας διώκτης, και ο άλλο ο αληθινός εχθρός’. Σαν διώκτη, η Lehi έβλεπε τους Ναζί, και σαν αληθινό εχθρό έβλεπε τους Βρετανούς. Τελικά, η Lehi άλλαξε εντελώς την γραμμή της και υποσχέθηκε ότι δεν θα επιδίωκε άλλο να συνεργαστεί με τους Ναζί.

  Η Wikipedia και οι σύγχρονοι παπαγάλοι δεν αναφέρουν ότι οι απόψεις της Lehi για εκείνο το χρονικό διάστημα του ίσως και λιγότερο του ενός έτους προκάλεσαν το ανάθεμα από όλους τους άλλους στο σιωνιστικό κίνημα. Γεγονός είναι ότι η επίσημη εβραϊκή ηγεσία της εποχής, αγωνίστηκε σθεναρά στην Παλαιστίνη για την μέγιστη κινητοποίηση των Παλαιστινίων Εβραίων στις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις. Ολες οι άλλες σιωνιστικές ομάδες ήθελαν να ενταχθούν στην αντιναζιστικό αγώνα. Και πράγματι πολλοί εντάχθησαν.

  Διαβάστε σχετικά:
  – Joseph Heller, The Stern Gang: Ideology, Politics, and Terror, 1940-1949, 1995

  Το κείμενο της πρότασης της Lehi υπάρχει στο:
  – David Yisraeli, The Palestine Problem in German Politics 1889-1945, 1974

  – Yf’aat Weiss, The Transfer Agreement and the Boycott Movement: A Jewish Dilemma on the Eve of the Holocaust, Yad Vashem Shoah Resource Center, 1998

  «Το να περιγράψει κανείς τον Αδόλφο Χίτλερ σαν ‘Σιωνιστή’ είναι γελοίο και γκροτέσκο. Ο Χίτλερ αηδίαζε και εξέφραζε τον αποτροπιασμό σε οποιαδήποτε υπόνοια ότι μπορεί να έβλεπε θετικά την ίδρυση ενός εβραϊκού κράτους», λέει ο ιστορικός Antony Beevor.
  https://amp.twimg.com/v/b5fbbf23-cdd6-42c6-8238-ed0298bd789f

 37. Τέλος Χαρτοσήμου
  24 Φεβρουαρίου 2017 - 21:31

  Εριξα μια ματια στο συκοφαντικό τους χαλκείο.
  Τώρα ο ψεύτης Στάθης Omadeon παραδέχεται ότι η αναδημοσίευση του άρθρου εδώ από το Protocols Without Zion δεν ήταν τελικά ‘στοχοποίηση’ των αριστερών αντισημιτών φίλων του από εμάς, αλλά ήταν -κατ’ αυτόν- ‘συκοφάντηση’ απλή.
  Και δεν του άρεσε, λέει.
  Αλλά επειδή, λέει, ‘θυμώνει’ όταν βλέπει κάποιον να αποκαλείται ‘ρατσιστής’, το θεωρεί αυτό ‘είδος στοχοποίησης’.
  Αφού έκανε τη ζημιά και έβαλε τόσο κόσμο να τρέχει και να ασχολείται άδικα, τώρα κάνει την βρεγμένη γάτα:

  Ψεύτης και συκοφάντης.
  Αποδεδειγμένα:

  Γιώργος Στάθης για το γνωστό θέμα με τη διαβολή (που ξέθαψε το γραφικό κι έτρεξε να το καταδώσει στους αντισημίτες φίλους του):
  https://archive.is/e7Kcz

  – Προς Xristoforos Triantafillos II Η σωστή λέξη δεν είναι στοχοποίηση σου (από το XYZ Contagion) αλλά συκοφάντηση. Προσωπικά το θεωρώ ΠΟΛΥ βαρύ να πω κάποιον είτε αντισημίτη, είτε π.χ. ναζιστή. Αν κάποιοι το κάνουν άδικα σε κάποιον άλλον, θυμώνω. Και το θεωρώ είδος στοχοποίησης…
  https://archive.is/R8vRM#selection-3651.1-3657.219

  Α, ώστε ‘δεν είναι στοχοποίηση’, τώρα.
  Μπράβο μεγάλε, σου πήρε μια βδομάδα να το καταλάβεις, ανόητε.
  Ομως, δεν έχει το ηθικό σθένος να παραδεχτεί ότι αυτός προέβη σε στοχοποίηση δική μας και μας έδωσε βορά στους ρατσιστές φίλους του.
  Και κάνει ρελάνς στα ψέματα.
  Τον ρωτάει αυτός ο ΧΤ ο ψεκασμένος ‘Γιώργο Στάθη, τώρα που το θυμήθηκα. Με ποια λογική και γιατί έδωσες το όνομα μου στα σχόλια στο XYZ Contagion;‘, κι ο ψεύτης απαντάει ξεδιάντροπα, γλείφοντας και κάνοντας ‘τον καλό’ ακόμη και στον εξωγήινο ΧΤ:

  Γιώργος Στάθης

  – Προς Xristoforos Triantafillos II διάβασε καλύτερα τα σχόλια. Εχεις ΗΔΗ στοχοποιηθεί ξανά και ξανά ΚΑΙ με όνομα ΚΑΙ με αντίγραφα άρθρων σου. Επίσης το ίδιο το σκρην-σοτ έχει ευκρινώς ΚΑΙ το δικό σου όνομα.
  https://archive.is/R8vRM#selection-2957.1-2967.172

  Και:

  – Οι τύποι σε είχαν μελετήσει από παλίά και εκτός από το σκρην-σοτ που έχει ΚΑΙ το δικό σου όνομα μαζί με εκείνο του Λέοντα Κόκοτα, έβγαλαν στη φόρα αρχειοθετημένα άρθρα σου.
  https://archive.is/R8vRM#selection-3197.1-3203.172

  Φυσικά, και αυτό είναι ψέμα.
  Πότε ‘ξανά και ξανά’;
  Το όνομα του ΧΤ δεν υπήρχε πουθενά ΠΡΟΤΟΥ να το αναφέρει ο Στάθης στα σχόλια του αναδημοσιευμένου από το Protocols Without Zion άρθρου.
  Ο κρετίνος Στάθης δεν το καταλαβαίνει καν αυτό του κάνει: Τροφοδοτεί την παράνοια του ψεκασμένου ΧΤ. Ο ψεκασμένος πιστεύει ότι τον παρακολουθούν, και ο 63χρονος, παρακαλώ, Στάθης λέει ψέματα (‘Οι τύποι σε είχαν μελετήσει από παλιά, έβγαλαν στη φόρα αρχειοθετημένα άρθρα σου’) ενισχύοντας έτσι τις παραισθήσεις του ψεκασμένου. Μου είναι δύσκολο, βέβαια, να το πιστέψω αυτό, ότι είναι τόση η βλακεία του Στάθη που τον οδηγεί σε αυτή την συκοφαντική χυδαιότητα. Αλλά αν δεν είναι βλακεία, τότε είναι σκοπιμότητα, -τι άλλο;
  Οποιος θέλει, ας ψάξει με το Search/Ctrl+F εδώ που είμαστε τη λέξη ‘Τριαντάφυλλος’.
  Δεν θα βρει τίποτε.
  Πρώτη αναφορά είναι στο σχόλιο #10 από τον ίδιο τον αποδεδειγμένα ψεύτη Omadeon.
  Υπήρχε με πολύ αχνά γράμματα και σχεδόν αόρατο στο γραφικό που μεταφέρθηκε εδώ με το αναδημοσιευμένο άρθρο. Κανείς δεν το πρόσεξε, και κανείς δεν θα το πρόσεχε αν δεν είχαμε τη χαρά να μας επισκεφτούν ανήλικα. Και μόνο 2-3 μέρες μετά μπήκαν παρεμπιπτόντως εδώ 1-2 λινκ από το μπλογκ του ψεκασμένου ΧΤ, στα οποία μας αποκαλούσε και πάλι ‘πράκτορες’, αυτά που χαρακτηρίζει ο Στάθης ως ‘έβγαλαν στη φόρα αρχειοθετημένα άρθρα σου’. Και είχαμε κάθε δικαίωμα να τα δείξουμε σε όποιον θέλαμε να τα δείξουμε.
  Οπως αυτό:

  XYZ Contagion Τα παιδιά τα παιδιά,τα φιλαράκια τα καλά ~ TILL THE HALT
  https://archive.is/nNVBM#selection-605.0-611.56

  Οταν ο ΧΤ λέει ιστορίες μ’ αρκούδες και με πράκτορες και πρεσβείες, δεν μπορούμε;
  Είναι κι αυτό ‘στοχοποίηση’ του ΧΤ και των ρατσιστών από εμάς, άραγε;

  Ο ψεύτης Στάθης, είναι 63 ετών (!). Αλλά φέρεται σαν ανήλικος. Πρώτα μας σπιλώνει, πετάει λάσπη, και μετά αφήνει στον λίβελό του όλες αυτές τις συκοφαντίες για πράκτορες, πρεσβείες κ.λπ. σε περίοπτη θέση. Και κατόπιν, για να δικαιολογηθεί, λέει κατάφωρα ψέματα.
  Δικό μας το σφάλμα που νομίζαμε ότι είχαμε να κάνουμε με ενήλικα.

 38. Οι διαχειριστές του Ιστολογίου XYZ Contagion
  24 Φεβρουαρίου 2017 - 22:10

  Αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, εδώ ουδέποτε γράφτηκε μια φράση τύπου ‘ο τάδε είναι ρατσιστής ή αντισημίτης’. Οπως είπαμε, μόνο ένα γραφικό παρατέθηκε, και χαρακτηρίστηκε πολιτικά ως αυτό που ήταν: ‘αντισημιτικό από αριστερά’.
  Ουδεμία αναφορά έγινε σε πρόσωπα. Αλλά ο Στάθης ‘θυμώνει’, λέει, με κάτι τέτοια.

  Στα παλιά μας τα παπούτσια, αν θυμώνει. Αν ήταν σοβαρό ενήλικο πρόσωπο, θα έπρεπε μέχρι τώρα να έχει μάθει να κοντρολάρει τον θυμό του και νην κάνει τόσο απερίσκεπτες ενέργειες. Χώρια που όταν χαρακτηρίζεις κάποια γραπτά ρατσιστικά και αντισημιτικά και το αποδεικνύεις αυτό με ορισμούς και βιβλιογραφία, δεν είναι συκοφάντηση, ούτε απλή ούτε δυσφημιστική. Είναι πολιτική κριτική, και ο σοβαρός άνθρωπος ανοίγει πολιτικό διάλογο για να αποδείξει το δίκιο του.

  Βασικά, δικό μας λάθος.
  Οταν κάποιος σε λέει πράκτορα, κόβεις κάθε συζήτηση μαζί του.

  Δεν υπάρχει κάτι να συζητήσεις μαζί του.

  Τέλος πάντων, έριξα κι εγώ μια ματιά στα συκοφαντικά τους χαλκεία.

  Το μόνο που είδα ήταν η γνωστή επωδός, πράκτορες, πρεσβείες, πληρωμένοι κ.λπ. Ενας μάλιστα ανακάλυψε και πληρωμή ‘με το κομμάτι’. Δηλαδή, αποκλειστικά και μόνο λάσπη, διαβολή, συνωμοσιολογία, ψέματα, αστήριχτοι ισχυρισμοί και ξανά συκοφαντίες. Ο αποδεδειγμένα ψεύτης οικοδεσπότης, που τώρα παραδέχεται ότι δεν ήταν στοχοποίηση, δεν προβάλλει κάποια ένσταση. Δέχεται την συκοφαντική δυσφήμηση, όλες τις φορές που γράφτηκε, και επαυξάνει λέγοντας ‘ναι, δικαιολογημένα, είναι απόλυτα λογικό το να τους πει κάποιος πράκτορες’.

  Αναρωτιέμαι, μιλάνε πάντα με την ίδια ευκολία για πρόσωπα που δεν γνωρίζουν, και είναι πάντα τόσο επιρρεπείς στην συκοφάντηση; Τέτοιοι ισχυρισμοί, αν τυχόν τους κάνει κανείς κάπου σοβαρά, θα πρέπει να τους υποστηρίξει με στοιχεία. Τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί, που, άντε, ανοίγουν το στόμα τους, κι όποιον πάρει ο χάρος, σημεία και τέρατα, σπιλώνονται υπολήψεις, βγαίνουν φήμες, διακινούνται ιστορίες μ’ αρκούδες, έτσι, για πλάκα, με το τίποτα.

  Αν ήταν σοβαροί άνθρωποι, θα απαγόρευαν στους εαυτούς τους τέτοιες χυδαιότητες.

  Αλλά υπάρχει κι άλλο σημαντικό, επί της ουσίας. Οτι τη ‘μέθοδο’ της σπίλωσης και της συκοφάντησης, στην ουσία την χρησιμοποιούν διότι δεν μπορούν να απαντήσουν σε τίποτε. Απολύτως, σε τίποτε. Είναι γνωστό, αυτό κάνουν πάντα οι αντισημίτες. Ποτέ δεν συζητούν. ΠΟΤΕ, και για οτιδήποτε. Πετάνε ένα ψέμα, μια χαζομάρα, τύπου ‘οι Εβραίοι σκοτώνουν παιδιά’, ‘θεοκρατία’, ‘απαρτχάιντ’, ‘το Ισραήλ είναι ρατσιστικό’, ‘Σιωνιστές ίσον Ναζί’, και … αυτό είναι. Τους αντικρούεις με επιχειρήματα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία, κι αυτοί δεν μπαίνουν ποτέ στον παραμικρό διάλογο. Να σου αποδείξουν ότι κάνεις λάθος και ότι αυτοί έχουν δίκιο. Δεν έχω δει ποτέ κάποια σοβαρή συζήτηση με δαύτους.

  Λέει ας πούμε ο φοβερός τύπος των 62 ετών: ‘Είναι θεοκρατία’.
  Αλήθεια;
  Απόδειξέ το. Δείξε μας τα στοιχεία και ό,τι νομίζεις τεκμηριώνει τον ισχυρισμό αυτό. Που είναι η επέμβαση των θρησκευτικών ηγετών και της θρησκείας στην πολιτική ζωή. Που είναι ο έλεγχος των άλλων εξουσιών, της Δικαιοσύνης, της εκτελεστικής, της νομοθετικής εξουσίας; Τα ΜΜΕ, η εκπαίδευση, ο στρατός, η αστυνομία, είναι υπό τον έλεγχο της θρησκείας όλα αυτά; Τίποτα δεν έχει. Ακουσε μια χαζομάρα εκεί από τον αρχιγκουρού προπαγανδιστή ψεύτη, και την παπαγαλίζει.

  Το ίδιο με την οργάνωση Lehi. Λέει ‘πήγαινε στη Wikipedia’. Ωραία, πήγα. Δεν είδα να λέει πουθενά ότι λ.χ. η Lehi έγινε ο στρατός του Ισραήλ. Πως θα μπορούσε να γίνει, αφού ήταν όλο κι όλο λίγες δεκάδες; Ούτε καν η Ιργκούν έγινε ο στρατός του Ισραήλ.
  Τι θέλεις να μας πεις με το ‘πήγαινε στη Wikipedia’; Υπάρχει κάτι που υποστηρίζεις; Οτι υπήρχε μια ακροδεξιά οργάνωση πριν την δημιουργία του κράτους; Ωραία, υπήρχε, όπως σε όλες τις χώρες εκείνη την εποχή. Και μετά; Ποιο είναι το επιχείρημά σου εδώ; Τίποτα και πάλι, κανένα επιχείρημα.

  Γενικά, τους καταλαβαίνεις από το εξής:
  Θα κάνουν έναν ισχυρισμό. θα τους απαντήσεις με όλες τις αποδείξεις και θα τον καταρρίψεις, θα ψελλίσουν κάποια δικαιολογία, και μετά ξανά, πάλι από την αρχή, θα ξανακάνουν τον ίδιο ισχυρισμό, σαν να μην έχει μεσολαβήσει τίποτε. Δεν μπορούν να επεκταθούν σε κανένα απολύτως θέμα, διότι είναι εντελώς απληροφόρητοι. Ξέρουνε μόνο ένα παραμύθι, που δεν αποδεικνύεται με κανέναν τρόπο, και ξέρουν μόνο να το επαναλαμβάνουν συνεχώς. καλά τους είπε κάποιος ‘χιμπατζήδες και παπαγάλοι’.

  Τελικά, το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να σου βάζουν μια ταμπέλα, να σε κατηγορούν για ενεργούμενο σκοτεινών δολοπλόκων ή και για πράκτορα εσένα τον ίδιο, και πιστεύουν καθάρισες. Είναι τακτική αυτή, και είναι μια παραπάνω (και οριστική) απόδειξη ότι είναι αντισημίτες, απόγονοι του Streicher και συνωμοσιολόγοι με τη ‘λογική’ από τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών. Οι Εβραίοι που συνωμοτούν και πληρώνουν κόσμο κι έχουν παντού πλοκάμια κ.λπ.

  Λ.χ. αυτό εδώ το κείμενο, το οποίο θεωρείται μάλιστα και TOP από τους αριστερούς αντισημίτες

  – Η κοινωνική απελευθέρωση στην Παλαιστίνη περνά από την καταστροφή του σιωνιστικού κράτους
  https://avantgarde2009.wordpress.com/2012/11/22/4518/

  Αφήνουμε στην άκρη ότι μπορεί να έχει στον τίτλο την φράση ‘καταστροφή του σιωνιστικού κράτους’, και μέσα στο συμπέρασμα έχει απόσπασμα από Φιλκενστάιν που λέει:

  – «Φαίνεται λοιπόν πως ο πρόεδρος του Ιράν Αχμαντινετζάντ έχει δίκιο. Μόνο μια λύση υπάρχει για την Μέση Ανατολή και αυτή είναι η εξαφάνιση του Ισραήλ από τον χάρτη»

  Αλλά, εντάξει, ‘δεν είναι αντισημιτικό’, ΟΚ 🙂
  Ε, αφού το λέτε εσείς …

  Είναι, πιστεύω, πολύ εύκολο να το καταρρίψει κανείς. Εχει μέσα τόσα πολλά ψέματα και πλαστογραφίες, ειδικά στο κομμάτι για τον Β’ΠΠ, που νομίζω είναι παιχνιδάκι. Για τον TJ Stretch σίγουρα θα είναι σαν να κλέβει εκκλησία, αλλά να δούμε, αν θέλει να το κάνει debunk, θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Μόνο εγώ μέτρησα καμιά 6-7 χοντροκομμένα ψέματα.

  Μ’ αυτούς, λοιπόν, πρέπει να δεχτείς τα πάντα σαν αξιώματα. Ολα. Το Ισραήλ είναι ιμπεριαλιστικό, είναι αποικιοκρατικό, είναι απαρτχάιντ, είναι θεοκρατία, έχει σχέδιο εθνοκάθαρσης, σκοτώνει παιδιά.
  Γιατί όλα αυτά; Ετσι, επειδή το λέω εγώ, κι επειδή έτσι είναι αυτοί οι Εβραίοι όλοι, αυτά κάνουν πάντα, -συγγνώμη, οι Σιωνιστές, ήθελα να πω. Αν τολμήσεις να αμφισβητήσεις έστω μια λεπτομέρεια από όλα αυτά, τότε είσαι πράκτορας, και πληρώνεσαι.

  Τώρα, βέβαια, για κάτι εξωγήινους που δεν απαντάνε απολύτως σε τίποτε, και που ούτε καν γνωρίζουν την έννοια του ‘self-hate Jew’ (ο μεγάλος διανοούμενος νομιζει ότι σημαίνει το αντίθετο από ό,τι γνωρίζει όλος ο υπόλοιπος κόσμος), εντάξει, τι να πει κανείς, είναι μόνο χάσιμο χρόνου.

  Μία απάντηση προς στην Πρεσβεία του Israhell ~ TILL THE HALT
  https://archive.is/FcHzf

  Είναι πάρα πολύ αστείο, προειδοποιώ. Ανακάλυψε και ‘SS των Εβραίων’! Οταν το επίπεδό σου είναι τέτοιο ώστε να σου κάνει … διορθώσεις μέχρι κι ο … Omadeon (τύπου, μάλιστα, ‘μη λες ότι Χριστιανός κι αντισημίτης δεν γίνεται’), καταλαβαίνει κανείς το επίπεδό του, παρ’ όλα τα victory dances (‘σας κατατρόπωσα’ κ.λπ) και παρ’ όλες τις συκοφαντικές λάσπες (‘πρεσβείες’ και δε συμμαζεύεται). Μιλάμε ότι οι γνώσεις του, αν ήταν μηδενικές, θα ήταν ευχής έργο. Ειλικρινά το λέω. Ολα τα γνωρίζει στραβά κι ανάποδα, λειψά και διαστρεβλωμένα. Μόνο τα συνθήματα λέει σωστά. Ολες οι άλλες ‘γνώσεις’ του είναι με ‘αρνητικό πρόσημο’, είναι όλες λάθος, είναι ζημιά να τις έχει κανείς όλες τόσο στρεβλές και τόσο ανακριβείς, κάνουν κακό. Γι’ αυτόν ειδικά σκεφτόμουν, μήπως είναι κακό να αναφέρεται κανείς στις κοτρώνες που πετάει; Διότι τροφοδοτείται έτσι η παράνοιά του, ότι τον παρακολουθούν οι πρεσβείες, είναι στόχος hasbara operatives κ.λπ. Μην τυχόν τζαζέψει εντελώς, και το ‘χουμε βάρος στη συνείδησή μας (αν και, κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του εξ αρχής, έργο Omadeon είναι κι αυτό, οπότε … σ’ άλλου το λαιμό θα χρεωθεί, υποθέτω).

 39. Οι διαχειριστές του Ιστολογίου XYZ Contagion
  8 Μαρτίου 2017 - 15:00

  Παιδιά, το βάζω μόνο, όχι γιατί υπάρχει κάποια ουσία, αλλά επειδή είναι εξαιρετικά αστείο, όπως καθετί που αποδεικνύει ότι ο 63χρονος ανήλικος πάει για Νόμπελ Βλακείας.

  Victory dance από τον άνθρωπο-καταστροφή:

  Πάρτε κι αυτό, είστε για γέλια με τα ψεύδη σας…
  χαχαχα
  Ενα νέο… κωμικό και τεράστιο ψεύδος του μπλογκ ΧΥΖ είναι ότι (δήθεν) ουδέποτε είχαν ασχοληθεί με τον Χριστόφορο Τριαντάφυλλο, και ότι (δήθεν) εγώ έλεγα ψέμματα (όταν του είπα στο φέησμπουκ ότι “τον μελετάνε από παλιά”…)

  Ε, είναι ΠΟΛΥ ΗΛΙΘΙΟΙ διότι τους ξέφυγε το γεγονός της ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ του δικού τους “ασφαλούς αντιγράφου” (από κείμενο του Χριστόφορου). Η ημερομηνία εκέινη ήταν Μάιος του 2016 !!! Δηλαδή ΗΔΗ τον έψαχναν και φακέλλωναν δημόσια γραπτά του από τότε.

  ΔΕΝ τον έμαθαν από μένα και λένε ψέμματα, προσπαθώντας να σπείρουν έριδες μεταξύ εμού και του Χριστόφορου, τον οποίο θεωρούν ή ονομάζουν “φίλο μου” (χωρίς να είναι -ίσα-ίσα με είχε μπλοκάρει κάποτε)… ισχυριζόμενοι ότι εγώ έφερα στη συζήτησή τους το όνομά του.

  Ορίστε η ΑΠΟΔΕΙΞΗ του ψεύδους, στο ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ “ασφαλές αντίγραφο” (κειμένου του Χριστόφορου).
  (όπως το παράθεσαν στο εξής σχόλιό τους: https://xyzcontagion.com/2017/01/27/holocaust-denial/#comment-18279)

  https://archive.is/nNVBM

  Πάνω δεξιά, σ΄αυτο το ασφαλές αντίγραφο βλέπετε την ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ φύλαξης:

  26 May 2016 15:00:38 UTC

  Επίσης σημειώστε, ότι το (αρχικό) άρθρο του Χριστόφορου γράφτηκε Μάϊο του 2016 και τους ασκούσε κριτική, οπότε… αποκλείεται να μη το ήξεραν (όπερ έδει δείξαι). Εκείνοι προχώρησαν σε φύλαξη “ασφαλούς αντιγράφου” λίγες μέρες μετά το άρθρο.

  ΠΟΥ βλέπουμε την ημερομηνία του ΑΡΧΙΚΟΥ άρθρου? Μα… είναι απλό, υπάρχει στο ΙΔΙΟ το URL του.

  http://tillthehalt.blogspot.gr/2016/05/xyz-contagion.html

  (όπου /2016/05/ σηματοδοτεί 5ο μήνα του 2016).

  Εμ, ΔΕΝ είμαι χθεσινός, αλλά… ούτε και ψεύτης

  Και χτεσινός, και ηλίθιος, και ψεύτης.
  Ποια είναι η ‘απόδειξή του’ ακριβώς;

  Οτι υπήρχε ένα αντίγραφο του ψεκασμένου ΧΤ από τον Μάιο του 2016.
  Μάλιστα. Αυτό λέει μόνο, τίποτα άλλο.

  Ποιος το έκανε το αντίγραφο; Το γράφει πουθενά;
  Οχι βέβαια.
  Κανείς δεν ξέρει (και δεν έχει και σημασία όπως εξηγώ στη συνέχεια).

  Μπορεί να είχε κάνει ο against-antisemitism που αναφερόταν μέσα στην ‘κριτική του ΧΤ’ (ποια κριτική βρε βλάκα, για πράκτορες μιλάει, είδες κριτική εσύ ζωντόβολο;).
  Μπορεί κάποιος τρίτος
  Και όταν πήγαμε εμείς στο archive.is να το κάνουμε, να μας το έδειξε η εφαρμογή, όπως συνηθίζει όταν υπάρχει ήδη αντίγραφο, και απλά να το χρησιμοποιήσαμε, αντί να κάνουμε καινούργιο.

  Αλλά μπορεί να το κάναμε κι εμείς, το Μάιο του 2016, διόλου απίθανο
  Αφού μας αφορούσε, γιατί να μην το κάνουμε; Γούστο μας και καπέλο μας, δεν θα ρωτήσουμε κανέναν.

  Το θέμα δεν είναι πότε φτιάχτηκε το αντίγραφο, ή από ποιον.
  Το θέμα είναι πότε χρησιμοποιήθηκε δήμόσια.

  Αυτό είπαμε, ότι δεν είχαμε αναφερθεί ποτέ στον ψεκασμένο ΧΤ, κι αυτή είναι η αλήθεια: Οτι είπαμε ‘ΧΤ’ μόνο μετά τον 63χρονο ανήλικο καταδότη.

  Αλλά είναι τόσο ηλίθιος που πανηγυρίζει τώρα και το νομίζει για ‘απόδειξη’, και επιδίδεται σε victory dances επειδή λέει πρόσεξε την ημερομηνία.
  Ε, είναι αδύνατον να το καταλάβει, πρόκειται περί οργανικά ηλιθίου τελικά.
  Καταλαβαίνετε ότι αποκλείεται λογικός άνθρωπος να βρεθεί στην ίδια σελίδα με αυτόν τον ασυνάρτητο μαλάκα.
  Και χτεσινός, και ηλίθιος, και ψεύτης.
  Θα τον προτείνω για Νόμπελ Βλακείας.

  Αλλά, επιμένω, ο τύπος είναι επικίνδυνος. Μακριά του.

 40. Μήνυμα από ΒΜ:

  Ελεος ρε σεις, με τι με βάζετε να ασχολούμαι τώρα.
  Φυσικά, το θέμα του πότε φτιάχτηκε το αντίγραφο είναι απολύτως άσχετο.
  Αυτό που ειπώθηκε εδώ από τα παιδιά δεν ήταν κάτι σαν ‘το αντίγραφο φτιάχτηκε τώρα’, για να προσπαθήσει κανείς να δει αν η δήλωση είναι αληθής ή ψευδής.
  Δεν έχει καμία σημασία το ‘πότε φτιάχτηκε’, όπως αντιλαμβάνεται και ο πλέον ηλίθιος ανάμεσά μας.
  Η δήλωση ήταν ‘δεν είχαμε αναφερθεί ποτέ στον ΧΤ προηγουμένως, και το αντίγραφο χρησιμοποιήθηκε τώρα πρώτη φορά’, και σε αυτό δεν υπάρχει καμία διάψευση, είναι απολύτως ακριβές, όσο κι αν πανηγυρίζει ο εν λόγω.

  Τέλος πάντων, ενώ έχω τόσα πολλά και σημαντικά στους ώμους μου, αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιες ανοησίες. Είμαι έξω φρενών, όχι με εσάς φυσικά.

  Πρέπει να θυμάστε όλοι ότι σε τέτοιες ασυνάρτητες καταστάσεις, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος του doxxing.
  Ελπίζω να μην δούμε τίποτα τρελό ή τους εαυτούς μας σε ταινίες μικρού μήκους με ομιλούντα καρτούν και ψηφιακούς ηθοποιούς.
  Ας σταματήσει εδώ.

 41. Εμπρός της γης οι πσεκασμένοι
  10 Ιουλίου 2017 - 13:03

  http://imgur.com/a/lTv7i

  http://archive.is/aWn8Q

  Whenever someone makes a remarkable claim
  and cites GlobalResearch,
  they are almost certainly wrong.
  http://archive.is/9igZr

  Centre for Research on Globalization
  is known to promote conspiracy theories and falsehoods.
  http://archive.is/D8Usg

 42. Δεν χρειάζεται να ασχοληθεί κανείς πολύ με τους αρνητές του Ολοκαυτώματος. Καθένα από τα παρακάτω αποδεικτικά στοιχεία αρκεί από μόνο του για να εξατμίσει οριστικά ολόκληρο το αφήγημα τους. Κατανοώ γιατί δεν αναφέρεστε σε αυτά: Δεν θέλετε να προκαλέσετε στους ψυχικά άρρωστους αρνητές του Ολοκαυτώματος ψυχολογικό σοκ για ανθρωπιστικούς λόγους, γι αυτό κάνετε το παιχνίδι πιό δύσκολο, αλλά εγώ δεν θα είμαι τόσο γαλαντόμος.

  ● Υπάρχουν επίσημες (κρατικές) πολωνικές ιατροδικαστικές εκθέσεις, καθώς και πολλές άλλες επίσημες και ανεπίσημες εκθέσεις που αναφέρουν – όλες – ότι βρέθηκαν τεράστιες ποσότητες από ίχνη του αερίου Zyklon B στο Άουσβιτς.

  ● Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, που είχε συνεχή και απρόσκοπτη πρόσβαση στο Άουσβιτς καθώς και σε όλα τα άλλα στρατόπεδα κρατουμένων καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου, κατήγγειλε την εξόντωση τους στους θαλάμους αερίων και την αποτέφρωση τους. Αυτό ήταν κάτι προφανώς αναμενόμενο, αφού ήταν αδύνατο για τους ναζί να εξοντώσουν εκατομμύρια ανθρώπους ακριβώς κάτω από τη μύτη του Ερυθρού Σταυρού χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

  ● Μεταξύ των αποδεικτικών στοιχείων για το Ολοκαύτωμα, οι σοβιετικοί έφεραν μαζί τους και ράβδους «ανθρώπινου σαπουνιού». Με την έλευση των δοκιμών DNA, αυτές οι μπάρες σαπουνιού «φτιαγμένες από εβραϊκό λίπος» αποσύρθηκαν ήσυχα από τα μουσεία Ολοκαυτώματος όλου του κόσμου και εξαφανίστηκαν για πάντα από τις στήλες των εφημερίδων. Αυτό εξηγεί γιατί δεν βρέθηκαν σωροί στάχτης και άλλα ίχνη των εκατομμυρίων θυμάτων στο Άουσβιτς: Το DNA έδειξε ότι το λίπος που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των σαπουνιών ήταν όντως εβραϊκό, γι αυτό η εβραϊκή κοινότητα απαίτησε την απόσυρση τους, καθώς θεώρησαν προσβλητικό να εκτίθεται μέρος των θυμάτων στα μουσεία.

  Θα σας πρότεινα να μην χαρίζεστε στους αρνητές του Ολοκαυτώματος. Όταν ακράδαντα στοιχεία σαν αυτά κλείνουν οριστικά την υπόθεση άρνησης του ολοκαυτώματος, με το να αρνείστε να τα παρουσιάσετε τους δίνετε χρόνο για να δηλητηριάσουν με τις ιδέες τους ακόμα περισσότερους εύπιστους και αφελείς που θα πέσουν στην παγίδα τους.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published / Required fields are marked *