Η πλαστογραφία 19χρονου ψεκασμένου Σέρβου ακροδεξιού ψευτοδημοσιογράφου με τη μαϊμού συνέντευξη του πρώην πράκτορα της CIA για τη Γιουγκοσλαβία και τα ερωτηματικά για τα έγκριτα ΜΜΕ

Μιχάλης Ιγνατίου, Παντελής Σαββίδης, TVXS.gr, Ημεροδρόμος, enikos.gr, Sofokleousin.gr, NewsBomb, news247.gr, Zougla.gr κά.
[…]
Ας ρίξουμε μια ματιά και στον ‘συντάκτη’ Milos Cupurdija […] Αυτός είναι γεννημένος το 1993. Ενώ όλα κι όλα που έχει γράψει, είναι επιεικώς … αηδίες. Εχει ‘γράψει’ το 2012 (υποθέτουμε στην αρχή της ‘καριέρας’ του) ένα άρθρο στο οποίο μιλάει για «διαμάχη Μασόνων και Ιησουιτών για το ποιος θα κυριαρχήσει στη Σερβία».

Ξεκινάει λέγοντας ότι Μασόνοι και Ιησουίτες υπάρχουν και ότι οι Στοές ελέγχουν τα κράτη και τη Σερβία. Γιατί, λέει, επάνω στα χαρτονομίσματα βλέπουμε μόνο τους Ivo Andric, Vuk Karadzic, Dositej Obradovic, Nikola Tesla και άλλους τέτοιους;;;
Διότι ήταν Μασόνοι και Ιησουίτες.
Λέει μετά ότι ο Τζίντζιτς ήταν Μασόνος που αυτοί ελέγχουν τις ευρωπαϊκές χώρες, ο Κοστούνιτσα Ιησουίτης που αυτοί ελέγχουν τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία. Κι αυτός είναι ο λόγος που η Αγγλία δεν έχει ευρώ!!
Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε τη μετάφραση.

Είχε ‘πάρει’ και μια γραπτή συνέντευξη, ισχυρίζεται, μέσω ημεήλ ερωταπαντήσεων από τον Nigel Farage, το 2010, σε ηλίκία 17 ετών που κι αυτή δημοσιεύτηκε μόνο στα σερβικά σε ένα άλλο ανυπόληπτο σάιτ με πρώτη κατηγορία υλικού τα ‘Funny videos’, το οποίο μάλιστα, φιλοξενείται στην πλατφόρμα … ‘sites.google.com’ (!!!). Μόνο ένα παιδί θα έφτιαχνε σάιτ εκεί.

[…]

Ας ανακεφαλαιώσουμε. Ενας πολύ σοβαρός πρώην πράκτορας της CIA στα πλαίσια μια περιοδείας για ένα βιβλίο που δεν εκδόθηκε ποτέ, δίνει μια ‘αποκλειστική’ συνέντευξη σε έναν ψεκασμένο 19χρονο, παντελώς άγνωστο και ολίγον ψώνιο, που ποτέ δεν δούλεψε σε κάποιο ΜΜΕ, που παρουσιάζεται σαν … ανταποκριτής στον Λευκό Οίκο και που προηγουμένως έγραφε για πολέμους Μασόνων και Ιησουιτών και για δηλητηριάσεις από ψεκασμούς αεροπλάνων. Η ‘συνέντευξη’ δημοσιεύεται το 2012 σε ένα σερβοβοσνιακό πόρταλ, το οποίο δεν υπάρχει σήμερα, και στο οποίο μπορούσε ο καθένας να ανεβάσει ό,τι ήθελε. Από εκεί με τη μέθοδο του copy/paste και κυρίως με τη μέθοδο ‘ποτέ δεν ψάχνω την πηγή’, ανακυκλώνεται συνεχώς από τα ίδια φιλοσερβικά σκουπιδοσάιτ, καθώς και από μια σειρά ανυπόληπτων συνωμοσιολογικών, αντισημιτικών και ψευτο’αριστερών’ φιλοτσέτνικ ιστοσελίδων, χωρίς ποτέ να έχει φτάσει έστω και μια σειρά της υποτιθέμενης συνέντευξης σε κάποιο αξιοπρεπές ΜΜΕ ανά τον κόσμο.

Τώρα μπορείτε να συνεχίσετε να εμπιστεύεστε την ενημέρωσή σας στα γνωστά εμπορικά μεγάλα ΜΜΕ και στους γνωστούς έγκυρους και αξιόπιστους δημοσιογράφους. Εμείς, αυτό που έπρεπε να κάνουμε, το κάναμε -και μάλιστα τεκμηριωμένα.