Κλέων Ι. | 22 Νοεμβρίου 2015

Δικογραφία για τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas και τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) – Η ερώτηση στη Βουλή και οι απαντήσεις δύο υπουργείων

Δικογραφία για τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas και τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) μετά από δημοσίευμα του XYZ Contagion και καταγγελία του ΕΠΣΕ
Η ερώτηση στη Βουλή και οι απαντήσεις δύο υπουργείων

 

Στις 29/10/2015, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, έπειτα από το δημοσίευμα του XYZ Contagion για τις βεβηλώσεις εβραϊκών νεκροταφείων και τις απειλές των ναζιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων ‘Combat 18 Hellas’ και ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές), κατέθεσε στη Βουλή την υπ’ αριθμόν 666 ερώτηση προς τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης «σχετικά με την βεβήλωση εβραϊκού νεκροταφείου από το ελληνικό ‘Combat 18’ και τις απειλές της μέσω διαδικτύου».

Η ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:
http://www.syriza.gr/article/id/63068/Erwthsh-boyleyth-SYRIZA-schetika-me-thn-bebhlwsh-ebraikoy-nekrotafeioy-apo-to-ellhniko-Combat-18-kai-tis-apeiles-ths-mesw-diadiktyoy.html

Ερώτηση 666 του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη σχετικά με την βεβήλωση εβραϊκού νεκροταφείου από το ελληνικό Combat 18 και τις απειλές της μέσω διαδικτύου, 29/10/2015.

Ερώτηση 666 του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη σχετικά με την βεβήλωση εβραϊκού νεκροταφείου από το ελληνικό Combat 18 και τις απειλές της μέσω διαδικτύου, 29/10/2015.

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:

Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Με δημοσίευση στις 22 Οκτωβρίου 2015 στον ιστότοπό της, η δημοσιογραφική ομάδα ‘XYZ Contagion’ καταγγέλλει βεβήλωση εβραϊκού νεκροταφείου στην περιοχή της Νίκαιας από την ελληνική ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση ‘Combat 18 Hellas’.

Πρόκειται για παράρτημα της αγγλικής τρομοκρατικής οργάνωσης-δικτύου ‘Combat 18’, που συνιστά το βίαιο, τρομοκρατικό και ένοπλο τμήμα του ‘Blood & Honour’, που κι αυτό με τη σειρά του ήταν παρακλάδι της ναζιστικής συμμορίας της ‘Χρυσής Αυγής’. Χαρακτηριστικό των οργανώσεων αυτών, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι πως δρουν «οριζόντια», χωρίς δηλαδή κεντρική καθοδήγηση και ιδιαίτερη ιεραρχία. Από κει και το σλόγκαν τους «Ακέφαλη αντίσταση». Αποφασίζουν να «δρουν» αυτόνομα και εναπόκειται στην κρίση της καθεμιάς ομάδας ποιον τρόπο θα επιλέξουν. Εν προκειμένω, οι τρόποι που έχουν επιλέξει οι Έλληνες του ‘Combat 18’ είναι ιδιαιτέρως βίαιοι, παράνομοι και επικίνδυνοι.

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία «ζητάει από τις αρμόδιες αρχές να ανακαλύψει και να δικάσει τους υπεύθυνους, οι οποίοι διαθέτουν και οργανωμένο ιστότοπο και όνομα, αποκαλύπτονται οι ίδιοι με προκλητικές ενέργειες και φράσεις γεμάτες μίσος και ρατσισμό».

Η ίδια ανάληψη ευθύνης δημοσιεύεται στον ιστότοπο των ‘Ανένταχτων Μαιάνδριων Εθνικιστών’, μαζί με μία ευθεία απειλή, με τίτλο «Θα το πληρώσετε αυτό … δεν θα σας δείξουμε κανένα έλεος». Η ελληνική ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση ‘Combat 18’ δεν διστάζει να κάνει γνωστή την παρουσία της μέσω διαδικτύου και να διαφημίζει τα εγκλήματά της. Άλλοτε μόνη της κι άλλοτε σε συνεργασία με τους ‘Ανένταχτους Μαιάνδριους Εθνικιστές’. Οι «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές», μάλιστα, διαθέτουν σελίδα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ‘Facebook’, όπου κι εκεί ανενόχλητοι διαφημίζουν παράνομες πράξεις και εκτοξεύουν απειλές.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Για ποιους λόγους δεν έχουν μέχρι ώρας παρέμβει οι δικαστικές αρχές ή η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος;

2. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβούν ώστε να καταπολεμηθεί η διαδικτυακή δράση ναζιστικών μορφωμάτων;

Ο ερωτών βουλευτής
Καραγιαννίδης Χρήστος

 

Τα δύο υπουργεία απάντησαν, περίπου 20 μέρες αργότερα.
http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=143d5887-4f35-4165-a3b7-a541011b493f

Πρώτα ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, στις 18/11/2015. Στην απάντησή του, λέει ότι ρώτησε αν υπάρχει δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, όπου και η ευθύνη για το εβραϊκό νεκροταφείο της Νίκαιας, προφανώς, και του απάντησαν όχι. Ομως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, έπειτα από καταγγελία για το ίδιο θέμα του ΕΠΣΕ, όντως σχηματίστηκε αυτεπαγγέλτως δικογραφία, η με ΑΒΜ Δ 2015/1983, η οποία χρεώθηκε στην Εισαγγελέα Ρατσιστικής Βίας, και «παραγγέλθηκε στο Διοικητή του Τμήματος Ρατσιστικής Βίας, η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης». Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης:

Υπουργείο Δικαιοσύνης, υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος: Απάντηση στην ερώτηση 666 της 2015-06-25 του ΣΥΡΙΖΑ «σχετικά με τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου από το Ελληνικό Combat 18 και τις απειλές μέσω διαδικτύου».

Υπουργείο Δικαιοσύνης, υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος: Απάντηση στην ερώτηση 666 της 2015-06-25 του ΣΥΡΙΖΑ «σχετικά με τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου από το Ελληνικό Combat 18 και τις απειλές μέσω διαδικτύου».

 

Λίγες μέρες αργότερα, στις 22/11/2015, απάντησε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας. Ενημερώνει τον βουλευτή Καραγιαννίδη πως και στον Πειραιά, τελικά, κινήθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά, «έκαναν ενδελεχή έρευνα στα ηλεκτρονικά ίχνη των ατόμων», και το συλλεγέν υλικό υποβλήθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου και διενεργείται προανάκριση. Η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών:

Υπουργείο Εσωτερικών (Δημόσιας Τάξης), υπουργός Νίκος Τόσκας: Απάντηση στην ερώτηση 666 της 2015-06-25 του ΣΥΡΙΖΑ «σχετικά με τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου από το Ελληνικό Combat 18 και τις απειλές μέσω διαδικτύου».

Υπουργείο Εσωτερικών (Δημόσιας Τάξης), υπουργός Νίκος Τόσκας: Απάντηση στην ερώτηση 666 της 2015-06-25 του ΣΥΡΙΖΑ «σχετικά με τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου από το Ελληνικό Combat 18 και τις απειλές μέσω διαδικτύου».

 

Θυμίζουμε πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης ήταν ο ένας από τους δύο βουλευτές, μαζί με τη Βασιλική Κατριβάνου, που ασχολήθηκαν με το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, τον Ιούλιο του 1995. Εδώ η ‘Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στη Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015‘, εδώ ‘Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης‘, εδώ συνολικά οι ‘Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα‘, και εδώ ‘Η κάλυψη του θέματος της ελληνικής εμπλοκής στη Σρεμπρένιτσα στα μεγάλα ΜΜΕ (και όχι μόνο)‘.

Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015

Συνεπώς, -πληροφοριακά-, ήταν η τρίτη φορά που κινήθηκαν νομικές διαδικασίες με αφορμή τη δουλειά του XYZ Contagion, μαζί με τον ‘Πειθαρχικό έλεγχο και την ΕΔΕ για τον εωσφοριστή χρυσαυγίτη υβριστή της Μάγδας Φύσσα’: Ο χρυσαυγίτης πυρονόμος υμνητής του Χίτλερ με το εωσφορικό ποιητικό ‘έργο’ και μεγαλοστέλεχος της Χρυσής Αυγής που είχε υβρίσει τη μητέρα του Παύλου Φύσσα «κυράτσα του πένθους», την ημέρα της κατάθεσής της στο δίκη της εγκληματικής οργάνωσης στις 06/10/2015, υποχρεώθηκε σε πειθαρχικό έλεγχο και ΕΔΕ όταν το XYZ Contagion έκανε την αποκάλυψη για το εμετικό του παραλήρημα.

# Θυμίζουμε το δημοσίευμα:
Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas διαφημίζει ανενόχλητη τα εγκλήματά της, όπως εμπρησμούς και βεβηλώσεις νεκροταφείων, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές)

Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas διαφημίζει ανενόχλητη τα εγκλήματά της, όπως εμπρησμούς και βεβηλώσεις νεκροταφείων, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές)

Η ελληνική ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas ή C18 είναι παράρτημα (ή ίσως προσπάθεια μίμησης) της μητρικής αγγλικής τρομοκρατικής οργάνωσης-δικτύου Combat 18, όπως είναι γνωστό, λ.χ. λήμμα στη Wikipedia, εδώ.

Οπου 18, ασφαλώς, ίσον το 1ο και το 8ο γράμμα του αλφαβήτου, δηλαδή το A και το H αντί για ‘Adolf Hitler‘. Η Combat 18 ήταν το βίαιο, τρομοκρατικό και ‘ενοπλο’ πλοκάμι του ‘Blood & Honour‘, που ως γνωστόν σημαίνει ‘Αίμα και Τιμή’, το γνωστό ναζιστικό σλόγκαν. Για το ελληνικό ‘Blood & Honour’, που κι αυτό με τη σειρά του ήταν παρακλάδι της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αβγής, έχουμε μιλήσει σχετικά στην ‘Σκηνή Πρώτη‘ του βιβλίου του XYZ Contagion.

Χαρακτηριστικό των οργανώσεων αυτών, σύμφωνα με τους ίδιους, βέβαια, είναι πως δρουν ‘οριζόντια’, χωρίς δηλαδή κεντρική καθοδήγηση και ιδιαίτερη ιεραρχία. Από κει και το σλόγκαν τους ‘Ακέφαλη αντίσταση‘. Αποφασίζουν να ‘δράσουν’ αυτόνομα και εναπόκειται στην κρίση της καθεμιάς ομάδας ποιον τρόπο θα διαλέξουν. Οι τρόποι που έχουν διαλέξει οι Ελληνες C18 είναι ιδιαιτέρως βίαιοι, παράνομοι και επικίνδυνοι.

Αυτές τις μέρες είχαμε άλλη μία επίθεση από το ελληνικό Combat 18, άλλο ένα αδίκημα, ξανά με βεβήλωση εβραϊκού νεκροταφείου στη Νίκαια.
http://combat18hellas.blogspot.gr/2015/10/blog-post.html

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία «ζητάει από τις αρμόδιες αρχές να ανακαλύψει και να δικάσει τους υπεύθυνους [οι οποίοι] διαθέτουν και οργανωμένο ιστότοπο και όνομα, αποκαλύπτονται οι ίδιοι με προκλητικές ενέργειες και φράσεις γεμάτες μίσος και ρατσισμό» και καταλήγει

«Επαναλαμβάνουμε το μήνυμα που είχαμε στείλει στους βέβηλους και με άλλες τέτοιες ευκαιρίες: Δεν μας φοβίζετε».

Πράγματι, δεν φοβίζουν κανένα.

Την ίδια ανάληψη ευθύνης βλέπουμε δημοσιοποιημένη στο μπλογκ των ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές), μαζί με μία ευθεία απειλή (έκαναν λάθος στο μικρό όνομα, προφανώς) με τίτλο ‘Θα το πληρώσετε αυτό … δεν θα σας δείξουμε κανενα έλεος’.

«Σας προειδοποιούμε ότι όποιος βγει απο εσας στον δρόμο εκείνη την μέρα και τον πετύχουμε δεν θα σας δείξουμε κανένα έλεος …. Κατάλαβες Γιάννη Κωνσταντίνου, το ότι θα γίνει θα το έχετε εσεις ευθύνη …»
http://maiandrioi.blogspot.gr/2015_10_01_archive.html

Η ελληνική ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση C18 δεν διστάζει να κάνει γνωστή την παρουσία της μέσω διαδικτύου και να διαφημίζει τα εγκλήματά της. Αλλοτε μόνη της κι άλλοτε σε συνεργασία με τους ΑΜΕ-Ανένταχτους Μπογιατζήδες Εθνικιστές. Αν δεν είναι η ίδια ομάδα με άλλο όνομα, τότε σίγουρα πρόκειται για συγκοινωνούντα δοχεία. Οι Μπογιατζήδες, μάλιστα, έχουν και σελίδα στο Facebook, όπου κι εκεί ανενόχλητοι διαφημίζουν παράνομες πράξεις και εκτοξεύουν απειλές.

Σταχυολογούμε από την δράση της C18, κυρίως:

– Τον Φεβρουάριο του 2015 αναλαμβάνουν την ευθύνη για την βεβήλωση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα και για την επίθεση στο Αντιφασιστικό Στέκι Pasamontana στον Κορυδαλλό.
http://combat18hellas.blogspot.gr/2015/02/pasamontana.html

– Τον Μάιο του 2015, έχουμε πάλι ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στο αυτοδιαχειριζόμενο ‘Αγρός’ στο Ιλιον και στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Περιστερίου:
http://combat18hellas.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html

Γυρίζουν βίντεο με τους εαυτούς τους και τα εμπρηστικά υλικά και το δημοσιοποιούν στο διαδίκτυο, μαζί με την απαραίτητη σβάστικα, μία ‘κάρτα’ με την ανάληψη ευθύνης, ρητώς και κατηγορηματικώς. Εδώ στο 0.09′:

[UPDATE Μάρτιος 2018: Το αρχικό βίντεο καταργήθηκε από την οργάνωση, συνεπώς το ανεβάζουμε ξανά]:

https://youtu.be/IrTOjGq87fg?t=39s

 

Στο ίδιο βίντεο, στο 1.09′, φωτογραφίζονται με μαχαίρια στην επίθεση στο στέκι ‘Αγρός’, και στην επόμενη σκηνή, ένας απ’ αυτούς φορώντας κουκούλα ρίχνει εμπρηστικό υγρό στην πόρτα του κτιρίου και βάζει φωτιά.

Παρακάτω, στο 2.27′, βλέπουμε φωτογραφίες με όπλα, μαζί με ένα χέρι με ένα χαρακτηριστικό τατουάζ.

– Τον Ιούνιο του 2015 βάζουν φωτιά στο στέκι ‘Αντίπνοια’  στα Πετράλωνα:
http://combat18hellas.blogspot.gr/2015/06/blog-post.html

Ανεβάζουν νέο βίντεο, στο οποίο αναλαμβάνουν την ευθύνη μαζί με τους ΑΜΕ-Ανένταχτους Μπογιατζήδες Εθνικιστές και με μεγάλη αλαζονεία γράφουν «Οι Combat 18 και οι ΑΜΕ σας παρουσιάζουν το στέκι ‘Αντίπνοια’ Να ΦΛΕΓΕΤΑΙ». Στο 1.22 εμφανίζεται ένας κουκουλοφόρος να βάζει φωτιά και να φεύγει τρέχοντας.
[UPDATE 14/03/2018: Και αυτό το βίντεο των δραστών καταργήθηκε από την την Google (βγαίνει μήνυμα «Αυτό το βίντεο καταργήθηκε επειδή παραβαίνει την πολιτική του YouTube σχετικά με το βίαιο ή περιγραφικό περιεχόμενο»), αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να το ανεβάσουμε ξανά, όσες φορές κι αν προσπαθήσαμε, διότι προφανώς το περιεχόμενο έχει σημανθεί από την εταιρεία και μάλλον το απαγορεύει πλέον, συνολικά. Ωστόσο, το βίντεο υπάρχει, και μπορούμε να το δώσουμε σε όποιον μας το ζητήσει για σοβαρό λόγο].

https://youtu.be/OyqVsYWR9n8?t=1m22s

– Τον Μάιο του 2015, οι Ανένταχτοι Μπογιατζήδες Εθνικιστές (οι οποίοι βεβηλώνουν κι αυτοί εβραϊκά μνημεία, όπως στην Ρόδο τον Οκτώβριο του 2012, αλλά συνήθως βάφουν και ασχολούνται με σπρέι και μπογιές, όλες οι δράσεις τους εδώ) προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ‘Πυλαρινός’ στην Κόρινθο.
http://stekipularinou.espivblogs.net/2015/06/02/

Υπάρχει κάποιος να μετρήσει πόσα αδικήματα περιγράφονται σε αυτό το μικρό σημείωμα και πόσους και ποιους νόμους έχουν παραβιάσει;;;
Και δεν θα συνυπολογίσουμε τις απειλές, ασφαλώς (που, με την ευκαιρία, έχουν απευθύνει πολλές φορές και στο παρόν ιστολόγιο με αφορμή τις αποκαλύψεις του για την Σρεμπρένιτσα και όχι μόνο). Δεν τους φοβάται κανείς. Αλλά μήπως εδώ υπάρχει αυγχώρητη ολογωρία από την πλευρά των λειτουργών της Δικαιοσύνης;;; Μήπως θα πρέπει πάλι να φτάσουμε σε ανθρώπινα θύματα για να πέσουμε απ’ τα σύννεφα ξανά;;;

 

 

[UPDATE 29 Νοεμβρίου 2015]

Στο μεταξύ, φαίνεται πως ενώ η Αστυνομία αδυνατεί να τους εντοπίσει, ο Ελεύθερος Τύπος όχι μόνο τους βρίσκει, αλλά τους παίρνει και συνέντευξη:

Ελεύθερος Τύπος, 29/11/2015: Συνέντευξη ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) στον Αλέξανδρο Καλαφάτη: «Η Ελληνική Combat-18 είναι αίμα από το αίμα μας, σάρκα από τη σάρκα μας».

Ελεύθερος Τύπος, 29/11/2015: Συνέντευξη ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) στον Αλέξανδρο Καλαφάτη: «Η Ελληνική Combat-18 είναι αίμα από το αίμα μας, σάρκα από τη σάρκα μας».

 

[UPDATE 06 Ιουλίου 2016]

Νέες απειλές από τους εξωκοινοβουλευτικούς ναζί Combat 18/ΑΜΕ. Πάλι βιντεοσκοπούν εκρήξεις και εμπρησμούς και, στο 08.58 του βίντεο, εκτοξεύουν νέες απειλές:

https://youtu.be/OT3haORxMyE?t=8m58s

 

[UPDATE 08 Αυγούστου 2016]

Η έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες, για το έτος 2015 (‘International Religious Freedom Report for 2015’), η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στις 10 Αυγούστου 2016, στο τμήμα για την Ελλάδα, περιέχει αρκετά περιστατικά αντισημιτισμού, ισλαμοφοβίας, ρητορικής μίσους και διακρίσεων λόγω θρησκείας. Είναι η 18η χρονιά, και η έκθεση on-line μπορεί να διαβαστεί εδώ:

«Members of minority religious groups, including Jews and Muslims, and immigrants experienced religious discrimination and hate speech. There were incidents of vandalism of cemeteries, religious memorials, and houses of worship, some of which government officials condemned»
http://www.state.gov/j/drl/rls/irf/religiousfreedom/index.htm?year=2015&dlid=256195#wrapper

Στο ‘Section III. Status of Societal Respect for Religious Freedom‘ (σελίδα 11 του αρχείου pdf) υπάρχουν αναφορές σε δύο γεγονότα που είχε αναδείξει το XYZ Contagion:

Στην έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες 2015, στο τμήμα για την Ελλάδα, και στο 'Section III. Status of Societal Respect for Religious Freedom' υπάρχουν αναφορές σε δύο γεγονότα που είχε αναδείξει το XYZ Contagion: Η Αποστολική Διακονία συνεργάζεται εμπορικά με την αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική 'Ελεύθερη Ωρα' και οι εξωκοινοβουλευτικοί ναζί από την ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) διαφημίζουν ανενόχλητοι τα εγκλήματά τους, όπως εμπρησμούς και βεβηλώσεις νεκροταφείων.

Στην έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες 2015, στο τμήμα για την Ελλάδα, και στο ‘Section III. Status of Societal Respect for Religious Freedom’ υπάρχουν αναφορές σε δύο γεγονότα που είχε αναδείξει το XYZ Contagion: Η Αποστολική Διακονία συνεργάζεται εμπορικά με την αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική ‘Ελεύθερη Ωρα’ και οι εξωκοινοβουλευτικοί ναζί από την ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) διαφημίζουν ανενόχλητοι τα εγκλήματά τους, όπως εμπρησμούς και βεβηλώσεις νεκροταφείων.

 

Το πρώτο είναι αυτό:

# Γνωρίζει η Εκκλησία της Ελλάδας ότι η Αποστολική Διακονία συνεργάζεται εμπορικά με την αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική ‘Ελεύθερη Ωρα’;

Γνωρίζει η Εκκλησία της Ελλάδας ότι η Αποστολική Διακονία συνεργάζεται εμπορικά με την αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική ‘Ελεύθερη Ωρα’;;;

Η έκθεση αναφέρει:

«In December the far-right newspaper Eleftheri Ora organized a book fair that included anti-Semitic material such as the Protocols of the Elders of Zion»
https://archive.is/wYHmn#selection-6763.0-6771.1

Και το δεύτερο αυτό:

# Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas διαφημίζει ανενόχλητη τα εγκλήματά της, όπως εμπρησμούς και βεβηλώσεις νεκροταφείων, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές)

Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas διαφημίζει ανενόχλητη τα εγκλήματά της, όπως εμπρησμούς και βεβηλώσεις νεκροταφείων, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές)

# Δικογραφία για τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas και τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) μετά από δημοσίευμα του XYZ Contagion και καταγγελία του ΕΠΣΕ – Η ερώτηση στη Βουλή και οι απαντήσεις δύο υπουργείων

Δικογραφία για τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas και τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) – Η ερώτηση στη Βουλή και οι απαντήσεις δύο υπουργείων

Η έκθεση αναφέρει:

«The self-proclaimed neo-Nazi group Combat 18 Hellas claimed responsibility for spraying graffiti containing anti-Semitic messages and swastikas over the entrance to the Jewish cemetery in Nikaia, Athens on October 21. In a statement claiming responsibility, Combat 18 Hellas said it had ‘made artistic renovations’ to the cemetery and had ‘left the graves for the next time.’ The KIS denounced the vandalism.
https://archive.is/wYHmn#selection-6779.436-6779.844

Το αρχείο pdf υπάρχει εδώ:
[US State Department Bureau of Democracy Human Rights and Labor] – International Religious Freedom Report for 2015 Section Greece [US State Department 2016] – 256407

Βλ. περισσότερα:
# Η έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες 2015: Πολλά περιστατικά αντισημιτισμού, ισλαμοφοβίας, ρητορικής μίσους και διακρίσεων λόγω θρησκείας: Δύο γεγονότα που είχε αναδείξει το XYZ Contagion

Η έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες 2015: Πολλά περιστατικά αντισημιτισμού, ισλαμοφοβίας, ρητορικής μίσους και διακρίσεων λόγω θρησκείας: Δύο γεγονότα που είχε αναδείξει το XYZ Contagion

 

[UPDATE 31 Αυγούστου 2017]

Δύο χρόνια μετά, ο βουλευτής Χρήστος Καραγιαννίδης επανέρχεται με νέα ερώτηση:

Η απάντηση του υπουργού Τόσκα, απογοητευτική:

Ερώτηση για τις ναζιστικές οργανώσεις C18-AME‘, 31/08/2017

 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΜΕ/COMBAT-18, 31/8/2017 (Αρχείο pdf)
http://www.hellenicparliament.gr/Praktika/Synedriaseis-Olomeleias?search=on&DateFrom=31%2F08%2F2017&DateTo=31%2F08%2F2017

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Ακολουθεί η δέκατη όγδοη με αριθμό 1190/11-7-2017 επίκαιρη ερώτηση δεύτερου κύκλου του Βουλευτή Δράμας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Χρήστου Καραγιαννίδη προς τον Υπουργό Εσωτερικών, σχετικά με τη δράση των «Ανένταχτων Μαιάνδριων Εθνικιστών» και της «Combat 18 Hellas» στο Μενίδι. Θα απαντήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Νικόλαος Τόσκας. Κύριε Καραγιαννίδη, έχετε τον λόγο για δύο λεπτά.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Υπουργέ, η ερώτηση αυτή έρχεται σε συνέχεια γραπτής ερώτησης που είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2015. Έρχεται όμως ως επίκαιρη και αφορά τα γεγονότα που συνέβησαν στο Μενίδι μετά τον φόνο του εντεκάχρονου μαθητή από δύο ναζιστικές ομάδες, οι οποίες μάλιστα νιώθουν τόσο ασφαλείς και αλαζόνες που διαφημίζουν τις παραβατικές τους πράξεις στο διαδίκτυο. Και έρχεται τώρα γιατί είναι ένα φαινόμενο που δεν το γνωρίσαμε το 2017, αλλά ξεκινάει από το 2014-2015, και δεν βλέπουμε κάποια εξέλιξη σε δύο ομάδες που καταφανώς παραβατούν, σε δύο ομάδες που είναι εγκληματικές, σε δύο ομάδες που είναι ναζιστικές και σε δύο ομάδες που ουσιαστικά απειλούν όσους θεωρούν εχθρούς τους.
Πιστεύω ότι με έναν τρόπο πρέπει να ελέγξουμε όχι απλώς διοικητικά αυτές τις ομάδες, πώς λειτουργούν και τι κάνουν, αλλά πρέπει να συλληφθούν και να προσαχθούν στη δικαιοσύνη, γιατί στο Μενίδι πυρπολήθηκαν δύο σπίτια. Έγιναν επεισόδια και οι ομάδες αυτές διαφήμιζαν τη δράση τους ως την απάντηση προς τους αριστερούς ή προς το ελληνικό κράτος, γιατί δεν λαμβάνει τις απαραίτητες δράσεις. Δηλαδή χρίστηκαν αυτόκλητοι τιμωροί πραγμάτων με τα οποία οι ίδιοι δεν θα έπρεπε ούτε καν να ασχολούνται. Διότι αυτές οι ναζιστικές ομάδες είναι μέσα στο λαθρεμπόριο και πουλάνε προστασία, κάτι που γνωρίσαμε και από άλλες τέτοιες ναζιστικές οργανώσεις.
Το πιο επικίνδυνο βέβαια για αυτήν την ιστορία είναι το εξής: Μετά τη δίκη, που υπάρχει μέχρι σήμερα, της Χρυσής Αυγής, τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής αποσύρθηκαν από τον δρόμο. Το κενό, λοιπόν, αυτό έρχονται να το καλύψουν αυτές οι δύο νεοναζιστικές οργανώσεις. Τι θα κάνουμε; Με ποιον τρόπο θα τους ελέγξουμε και πότε θα προσαχθούν στη δικαιοσύνη;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Ευχαριστώ, κύριε Καραγιαννίδη και εσάς για τον χρόνο. Κύριε Υπουργέ, έχετε τον λόγο.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΣΚΑΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κατ’ αρχάς, κύριε Καραγιαννίδη, συμμερίζομαι και τις ανησυχίες σας και τους προβληματισμούς σας και γυρίζω πίσω στις δύσκολες αυτές μέρες του άδικου χαμού του παιδιού στο Μενίδι και στις αντιδράσεις που υπήρξαν από πολλές πλευρές, δίκαιες ή άδικες. Σε καμμία περίπτωση, όμως, δεν πρέπει να παρασύρονται ομάδες πολιτών είτε σε αυτενέργειες που δεν προβλέπονται από κανένα νόμο είτε πολύ περισσότερο σε ενέργειες τέτοιες που θίγουν ομάδες συγκεκριμένες, κοινωνικές ομάδες, που σε τίποτα δεν φταίνε. Μπορεί να φταίνε ορισμένα άτομα, αλλά όχι ομάδες, είτε φυλετικές είτε άλλες ομάδες πολιτών.
Στο συγκεκριμένο ζήτημα, στο ζήτημα του πώς αντιμετωπίζεται η παραβατικότητα στο διαδίκτυο και τι γίνεται με τις διάφορες ομάδες –και δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτές της ακραίας αντίληψης ομάδες στις οποίες αναφέρεστε στην ερώτησή σας, αλλά μιλάω γενικότερα- υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα, όχι μόνο στη νομοθεσία τη δική μας, αλλά και στη νομοθεσία όλων των χωρών που έχουν την πρόθεση και τη βούληση να αντιμετωπίσουν τα διάφορα φαινόμενα. Ξέρετε ότι υπάρχουν οι κεντρικοί πάροχοι του Google στην Αμερική, στον οποίον πρέπει να απευθυνθεί κάποιος για να δώσει στοιχεία για να διωχθούν από εκεί και πέρα, εκτός από δύο περιπτώσεις, την περίπτωση της παιδικής πορνογραφίας και την περίπτωση των τυχερών παιγνίων, όπου υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία. Είναι μεγάλο το πρόβλημα.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η οποία δεν αφέθηκε έτσι, έγινε έρευνα, προανάκριση από την Ελληνική Αστυνομία και ήδη, έχει υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή. Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, δεν μπορούμε να έχουμε ούτε πληροφόρηση, αλλά ούτε και να αναφερθούμε σ’ αυτά.
Το ζήτημα, βέβαια, της παρακολούθησης, της πρόληψης των διαφόρων ομάδων, που δρουν στην συγκεκριμένη περιοχή και έχουν ακραίες αντιλήψεις είναι ένα ζήτημα, το οποίο απασχολεί τις αρχές. Εφόσον υπάρχει παράβαση νόμου, φυσικά ασχολούνται οι αστυνομικές αρχές και θα ασχολούνται, ειδικά σε αυτή την περιοχή, μια περιοχή, η οποία έχει στοιχεία, τα οποία πρέπει να μας ανησυχούν και μας ανησυχούν. Έγινε αναφορά και στην προηγούμενη ερώτηση, γιατί είναι συνδυασμός πολλών παραβατικών συμπεριφορών. Θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με αυτά τα θέματα. Όμως, υπάρχουν δυσκολίες και λόγω του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και λόγω της ιδιομορφίας και των δυσκολιών της τεχνολογίας.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Ευχαριστώ, κύριε Υπουργέ. Κύριε Καραγιαννίδη, έχετε τον λόγο για τη δευτερολογία σας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ: Κύριε Υπουργέ, κατανοώ τα προβλήματα και έχετε δίκιο και υπάρχει βάση σε αυτά στα οποία αναφερθήκατε. Όμως, θέλω να πω το εξής: Δεν ήσασταν τον Φεβρουάριο του 2015 Υπουργός Δημόσιας Τάξης, αλλά η ερώτηση απευθυνόταν στον τότε Υπουργό Δημόσιας Τάξης και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Οι απαντήσεις, που μου δόθηκαν τότε στη γραπτή ερώτησή μου, ήταν αυτό που μου είπατε, ότι δεν μπορούμε να βρούμε στοιχεία, ο έλεγχος του διαδικτύου είναι δύσκολος και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προχωρήσει η υπόθεση.
Υπάρχει συνέντευξη αυτών των κυρίων στις 27-6-2017 και συνέντευξη το 2016: Στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» είναι ένας κύριος, που κάθεται αναπαυτικά στην πολυθρόνα του και εκπροσωπεί τους Αυτόνομους, Αυτοδιαχειριζόμενους Μαιάνδρους Εθνικιστές. Ο κύριος αυτός δεν έχει συλληφθεί. Ο κύριος αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος και δίνει συνέντευξη στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ» τις ημέρες των επεισοδίων.
Ξέρετε τι λέει; Να σας πω. «Οι Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές επιχειρούμε ως στρατιωτικό σώμα. Βρισκόμαστε σε αδιάκοπο πόλεμο με τη δημοκρατία και όσους την αποτελούν». Οι κύριοι αυτοί έχουν γυρίσει βίντεο στο «YouTube» και τα έχουν αναρτήσει και έχουν παραβεί όλο τον Ποινικό Κώδικα. Θα συλληφθεί; Δεν έχει γίνει κάτι γι’ αυτό. Μπορεί ο κύριος αυτός, που δεν έχει νόμιμη οργάνωση, που κυκλοφορούν με όπλα στους δρόμους, ρίχνουν μολότοφ, έχουν κάψει τέσσερα αντιφασιστικά στέκια στο Ίλιον, στον Κορυδαλλό, στο Περιστέρι να δίνει συνεντεύξεις στην εφημερίδα και να μην γίνεται κάτι; Την τεχνολογία την καταλαβαίνω. Έχετε δίκιο. Δεν μπορούμε να το ελέγξουμε. Στον βαθμό που μπορούμε να το ελέγξουμε, θα το δούμε. Όμως, εδώ πέρα έχουν αρχίσει να δίνουν συνεντεύξεις σε εφημερίδες και να διαφημίζουν τη ναζιστική τους σταδιοδρομία και τη ναζιστική τους στρατηγική.
Αυτό που ζητάμε είναι να συλληφθούν τώρα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Ευχαριστώ, κύριε συνάδελφε. Ορίστε, κύριε Τόσκα, έχετε τον λόγο.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΣΚΑΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών): Κύριε Καραγιαννίδη, σας είπα ότι συμμερίζομαι την ανησυχία σας, πλην όμως, ο νόμος έχει συγκεκριμένους κανόνες. Η υπόθεση, η προανάκριση έχει υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή και περιμένουμε από τη δικαιοσύνη να πάρει τις αποφάσεις της.
Σας ευχαριστώ.

[UPDATE 07 Μαρτίου 2018]

Τελικά, στις αρχές Μαρτίου 2018, μάθαμε ότι οι θρασύδειλοι τραμπούκοι συνελήφθησαν, λ.χ.

– Ετοιμάζονταν να βάλουν βόμβες σε καταλήψεις στέγης μεταναστών!, Εφημερίδα των Συντακτών, 08/03/2018
http://www.efsyn.gr/arthro/etoimazontan-na-valoyn-vomves-se-katalipseis-stegis-metanaston

– Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση ‘Combat 18 Hellas’/AME (επιλογή από δημοσιεύματα), JailGoldenDawn, 11/03/2018
https://wp.me/p4S9O7-3lT

– Η δομή της Combat 18: Ποιοι οι ρόλοι: Τι είπαν στις απολογίες τους οι συλληφθέντες, Documento, 07/03/2018
https://archive.is/Z1Cho#selection-1123.0-1159.181

«Οι ρόλοι που ανέθετε ο αρχηγός
Στον Μπαλάσκα είχε αναθέσει τον ρόλο της πραγματοποίησης ενεργειών και τους έδινε τις εντολές για τους στόχους και τον τρόπο δράσης όπως την τοποθέτηση και ενεργοποίηση του εκρηκτικού μηχανισμού στην κατάληψη «Σινιάλο» και στο στέκι «Άνω-Κάτω» Πατησίων, το κάψιμο της τούρκικης σημαίας, αναγραφή συνθημάτων για τη Μακεδονία κλπ.
Στον Γιώργο Μακρή είχε αναθέσει επικοινωνιακό ρόλο. Την προώθηση των συμφερόντων της οργάνωσης μέσω της δραστηριοποίησης του σε πολιτικούς φορείς. Ο Μακρής παρείχε στα μέλη νομική βοήθεια, έδινε συνεντεύξεις και δημιουργούσε σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα.
Ο Γιώργος Δημητρίου είναι υπεύθυνος για τις αναρτήσεις της οργάνωσης στις διάφορες ιστοσελίδες. Ο Μπαλάσκας που έκανε τις ενέργειες του έστελνε το υλικό, φωτογραφικό και βιντεοληπτικό και κείμενα. Ο Δημητρίου έδινε τις εντολές στα μέλη, τι να κάνουν για να είναι ασφαλή. Πάγια εντολή του σε περίπτωση που υπάρχει άσχετο άτομο στο σημείο της κάθε δράσης, ήταν το μέλος να απομακρύνεται και να μην κάνει τίποτα.
Ο Μεταλληνός Σπύρος έχει ενταχθεί τουλάχιστον από τον Δεκέμβρη του 2017, έπαιρνε εντολές από τον Μπαλάσκα και συνέλεγε πληροφορίες για πιθανούς στόχους, και έκανε και δράσεις όπως τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών (κατάληψη «Σινιάλο»)
Τι είπαν στις πρώτες προανακριτικές απολογίες

Ο Γεώργιος Δημητρίου παραδέχθηκε την ένταξή του στην οργάνωση πριν από το 2010 με ρόλο συντονιστή. Δήλωσε ότι η οργάνωση είναι ακέφαλη χωρίς αρχηγό.
Ο Χρήστος Μπαλάσκας αποδέχθηκε τη συμμετοχή του στις ενέργειες. Δήλωσε ότι επιθυμούσε να απεμπλακεί αλλά τον απειλούσε ο φερόμενος ως αρχηγός,
Ο Σπύρος Μεταλληνός αποδέχθηκε τη συμμετοχή του στις ενέργειες, όπου είχε τον ρόλο του ατόμου που βιντεοσκοπούσε τις ενέργειες.
Ο Αλεπίδης Αθανάσιος αποδέχθηκε ότι συμμετείχε σε περίπου 4 επιθέσεις της οργάνωσης, όπως στην κατάληψη Βανκούβερ, είτε έχοντας τοποθετήσει γκαζάκια, είτε βιντεοσκοπώντας την ενέργεια. Δήλωσε ότι δεν έχει συμμετάσχει τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια.
Οι Σάββας Αμανατίδης, Παναγιώτη Αβραμίδης, Σπυρίδων Σόλος και Γεώργιος Παπαδόπουλος, δήλωσαν ότι θα απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή, ενώ ο Μακρής Γεώργιος αρνήθηκε τις κατηγορίες».

Η Εφημερίδα των Συντακτών (Μάνος Τσαλδάρης) και η Αυγή (Ελλη Ζώτου) δεν παρέλειψαν να σημειώσουν τη συμβολή του μικρού αυτού ιστολογίου στην εξέλιξη της υπόθεσης:

– Μάνος Τσαλδάρης – Ξηλώνουν τη ναζιστική «Combat 18 Hellas» (Αναφορά σε XYZ Contagion + ΕΠΣΕ), Εφημερίδα των Συντακτών, 07/03/2018
http://www.efsyn.gr/arthro/xilonoyn-ti-nazistiki-combat-18-hellas

«Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής ξεκίνησαν πριν περίπου ενάμιση χρόνο, όταν κρίθηκε ότι η δικογραφία που είχε σχηματιστεί στις αρχές Νοεμβρίου του 2015 από το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Κρατικής Ασφάλειας έπρεπε να διερευνηθεί σε υψηλότερο επίπεδο. Αφορμή για τον σχηματισμό της δικογραφίας υπήρξαν οι καταγγελίες του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι και του ιστολογίου «xyz contagion» για πράξεις ρατσισμού και βίας που είχαν γίνει από τις οργανώσεις «Combat 18 Hellas» και «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές» και για τις οποίες είχαν αναλάβει την ευθύνη με αναρτήσεις στο ίντερνετ.
Οι τότε έρευνες των ηλεκτρονικών ιχνών είχαν οδηγήσει σε ορισμένα συμπεράσματα τα οποία διαβιβάστηκαν αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, που με τη σειρά της διέταξε περαιτέρω προανάκριση της υπόθεσης».

Εφημερίδα των Συντακτών, 07/03/2018: Αναφορά στο XYZ Contagion και στο ΕΠΣΕ.

Εφημερίδα των Συντακτών, 07/03/2018: Αναφορά στο XYZ Contagion και στο ΕΠΣΕ.

 

– Ελλη Ζώτου – Πέντε συλλήψεις μελών ναζιστικής οργάνωσης (Αναφορά σε XYZ Contagion), Αυγή. 07/03/2018
http://www.avgi.gr/article/10813/8752777/pente-syllepseis-melon-nazistikes-organoses

«Η διαδικτυακή μάλιστα παρουσία τους είχε προκαλέσει και την ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη έπειτα από το δημοσίευμα του XYZ Contagion. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούσε τότε τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη για ποιο λόγο δεν έχουν παρέμβει μέχρι στιγμής οι δικαστικές αρχές ή έστω η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με τη βεβήλωση εβραϊκού νεκροταφείου και τις απειλές της μέσω Διαδικτύου.
Κάπου εκεί εξαφανίζεται η δική τους ιστοσελίδα και έκτοτε φαίνεται να φιλοξενούνται από τους «συναγωνιστές» Ανένταχτους Μαιάνδριους Εθνικιστές (ΑΜΕ), με τους οποίους συνεργάζονται όμως και σε επίπεδο δράσης όπως προκύπτει από τις αναλήψεις ευθύνης».

Αυγή. 07/03/2018: Αναφορά στο XYZ Contagion

Αυγή. 07/03/2018: Αναφορά στο XYZ Contagion

 

Διότι, όπως μπορούμε να δούμε και στις παρακάτω εικόνες, οι Combat-18/ΑΜΕ και ο αρχηγός των … ακέφαλων αυτών οργανώσεων ήταν ιδιαιτέρως λυσσασμένοι με το XYZ Contagion, ήδη από πριν, για το θέμα της Σρεμπρένιτσα. Χάσαμε το λογαριασμό πόσες αναφορές είχαν κάνει πριν αναδείξουμε το άσχημο έργο τους, για να μην αναφέρουμε ότι έβγαιναν μέχρι και για συνθήματα μετά, βλ. τύπου ‘Noz, Zica, Srebrenica’ στις … ‘Αυτόνομες Ελληνικές Ζώνες’ της Αθήνας, με αποκλειστικό τους ίσως σκοπό να … πικάρουν τους συντελεστές του ιστολογίου και τους συνεργάτες μας. Δεν πειράζει, εμείς τρέφουμε μόνο καλά αισθήματα για τη δραστηριότητά τους, και στο τέλος του άρθρου μπορούμε όλοι μαζί πλέον (εκτός κι αν δεν επιτρέπονται smartphone στη φυλακή), να χαρούμε ορισμένες από τις αναρτήσεις μας στη Facebook σελίδα, αυτών των ημερών. Αδικα πήγε τόση χολή.

 

 

 

 

 

 

Μας μπερδεύουν κάτι τέτοια και δεν ξέρουμε που ακριβώς να τα κατατάξουμε. Αυτό τώρα, ακριβώς από πάνω, είναι ευθεία απειλή; Μάλλον είναι, σωστά; Ο πρώτος του φίλος που εμφανίζεται στην αρχή είναι ο γνωστός υπάλληλος του ΥΠΕΞ που ακούστηκε σε σχέση με Ιμια και Combat-18/ΑΜΕ.

[UPDATE 14/03/2018: Τελικά ο εν λόγω κ. Αντώνης Μιχαλόπουλος αποδεικνύεται ‘γνωστός’ και επιρρεπής στις απειλές, ενώ φαίνεται και να αλλάζει προφίλ συχνά]
29/11/2016: Ακραία αντισημιτικά σχόλια στο facebook – RACIST CRIMES WATCH
https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2016/11/29/1-210/


 

Μπορούμε επίσης, τώρα να δούμε. όλη τη δουλειά του ΕΠΣΕ: Ολα τα έγγραφα, με χρονολογική σειρά

– 29/10/2015: Αναφορά ανενόχλητων αξιόποινων πράξεις ρατσισμού και βίας AME/Combat 18 – RACIST CRIMES WATCH
https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2015/10/29/1-524/

– 22/11/2015: Δικογραφία για τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas και τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) – Η ερώτηση στη Βουλή και οι απαντήσεις δύο υπουργείων – RACIST CRIMES WATCH
https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2015/11/22/1-162/

– 14/04/2016: Συμπληρωματική αναφορά ανενόχλητων αξιόποινων πράξεων ρατσισμού και βίας ΑΜΕ/Combat 18 – RACIST CRIMES WATCH
https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2016/04/14/1-525/

– 14/09/2016: Αίτημα για ανάσυρση από αρχείο άγνωστων δραστών αναφοράς για κατά συρροή πολύχρονες ανενόχλητες αξιόποινες πράξεις ρατσισμού και βίας από ΑΜΕ/Combat 18 – RACIST CRIMES WATCH
https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2016/09/14/2-96/

– 21/06/2017: Επιστολή στις αρχές για τη ρατσιστική επίθεση σε γειτονιά των Ρομά στο Μενίδι Αττικής – RACIST CRIMES WATCH
https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2017/06/21/3-15/

– 16/06/2017 ως 04/07/2017: Μήνυση (και συμπληρωματικές μηνύσεις) για συρροή ρατσιστικών εγκλημάτων των ναζιστικών οργανώσεων Απέλλα και ΑΜΕ/Combat 18 – RACIST CRIMES WATCH
https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2017/06/16/3-24/

– 26/02/2018: Αίτηση ανάσυρσης πέντε δικογραφιών για ρατσιστικά εγκλήματα – RACIST CRIMES WATCH
https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2018/02/26/1-522/

– 12/03/2018: Αίτηση ανάσυρσης τριών δικογραφιών για 42 εγκλήματα των ΑΜΕ/Combat 18 – RACIST CRIMES WATCH
https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2018/03/12/1-528/

Ολα τα σχετικά άρθρα από το RACIST CRIMES WATCH βρίσκονται κάτω από το tag ‘Combat 18 Hellas‘:


 

Μπορούμε να πούμε τώρα, μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων της Combat-18/ΑΜΕ (Η δομή της Combat 18: Ποιοι οι ρόλοι: Τι είπαν στις απολογίες τους οι συλληφθέντες, Documentonews.gr, 07/03/2018), και ειδικότερα για τον κ. δικηγόρο Πειραιώς Γ. Μ, ο οποίος έτυχε να μας προκαλέσει την προσοχή για τρεις λόγους:

Ο πρώτος λόγος ήταν αυτός: Τον θυμόμαστε χαρακτηριστικά διότι τότε με το πανό ‘Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα‘ είχε γράψει ένα εντυπωσιακό fiction, αυτό:
Οποιος αντέχει να διαβάσει 200 ψέματα σε 3 λεπτά, πραγματικό επίτευγμα:
https://archive.is/S04Jz#selection-855.1-855.695

1.
Λέγαμε τότε: ‘Δικηγόρος με διεθνείς σπουδές εγκωμιάζει τη γενοκτονία ενώ κατασκευάζει απολύτως φανταστικά γεγονότα για να στηρίξει ‘την άποψή του’ («Ολλανδοί οι ιατροδικαστές που ανακάλυψαν λέει και πτώματα ορθόδοξων στος μαζικούς τάφους», λέει!). Που τα έμαθε να τα κάνει αυτά, στο Ανθρωπιστικό Διεθνές Δίκαιο που διδάχτηκε άραγε;’

 

2.
Ο δεύτερος επειδή είχε ανακοινώσει ότι θα κάνει ελληνικό τμήμα AltRight.gr, … μαζί με κάποιον ‘Χρήστος Αθανασιάδης (Christos Athanasiadis)‘ … αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε.

 

Εδώ, μάλιστα, μιλάει στην Τατιάνα την εποχή του δημοψηφίσματος (ολόκληρο το βίντεο, εδώ)

3.
Και ο τρίτος λόγος … επειδή μιλάει από μόνο του το εξής:

 

Δεν πειράζει, στο παρόν ιστολόγιο αρκούν αυτά:

 

[ΤΕΛΟΣ UPDATE]


 

Δείτε επίσης:

Ολα τα σχετικά άρθρα για Combat-18/ΑΜΕ και, εδώ, στην κατηγορία ‘Ακροδεξιά Τρομοκρατία‘ και ‘Νεοναζί‘.

# Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas διαφημίζει ανενόχλητη τα εγκλήματά της, όπως εμπρησμούς και βεβηλώσεις νεκροταφείων, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές)

Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas διαφημίζει ανενόχλητη τα εγκλήματά της, όπως εμπρησμούς και βεβηλώσεις νεκροταφείων, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές)

# Δικογραφία για τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas και τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) μετά από δημοσίευμα του XYZ Contagion και καταγγελία του ΕΠΣΕ – Η ερώτηση στη Βουλή και οι απαντήσεις δύο υπουργείων

Δικογραφία για τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas και τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) – Η ερώτηση στη Βουλή και οι απαντήσεις δύο υπουργείων

# Η έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες 2015: Πολλά περιστατικά αντισημιτισμού, ισλαμοφοβίας, ρητορικής μίσους και διακρίσεων λόγω θρησκείας: Δύο γεγονότα που είχε αναδείξει το XYZ Contagion

Η έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες 2015: Πολλά περιστατικά αντισημιτισμού, ισλαμοφοβίας, ρητορικής μίσους και διακρίσεων λόγω θρησκείας: Δύο γεγονότα που είχε αναδείξει το XYZ Contagion

# Το μεγαλοστέλεχος της Χρυσής Αυγής με το εωσφορικό ποιητικό ‘έργο’ υβρίζει τη μητέρα του Παύλου Φύσσα «κυράτσα του πένθους», την ημέρα της κατάθεσής της στο δικαστήριο, 06/10/2015

Το μεγαλοστέλεχος της Χρυσής Αυγής με το εωσφορικό ποιητικό ‘έργο’ ύβριζε τη μητέρα του Παύλου Φύσσα «κυράτσα του πένθους», την ημέρα της κατάθεσής της στο δικαστήριο, 06/10/2015

# Πειθαρχικός έλεγχος και ΕΔΕ για τον χρυσαβγίτη πυρονόμο υμνητή του Χίτλερ και υβριστή της Μάγδας Φύσσα με το εμετικό παραλήρημα: Δύο άρθρα από την Αυγή και την Εφημερίδα των Συντακτών, 2015-10-08

Πειθαρχικός έλεγχος και ΕΔΕ για τον χρυσαβγίτη πυρονόμο υμνητή του Χίτλερ και υβριστή της Μάγδας Φύσσα με το εμετικό παραλήρημα: Δύο άρθρα από την Αυγή και την Εφημερίδα των Συντακτών, 2015-10-08

# Ανάληψη Ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στην Κατάληψη Νοταρά 26 στις 24 Αυγούστου 2016: Οι εξωκοινοβουλευτικοί ναζί ‘Μοναχόλυκοι Ριζοσπαστικού Αυτόνομου Μαχητικού Εθνικοσοσιαλισμού’ ανέβασαν και βίντεο από την στιγμή της έκρηξης

Ανάληψη Ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στην Κατάληψη Νοταρά 26 στις 24 Αυγούστου 2016: Οι εξωκοινοβουλευτικοί ναζί ‘Μοναχόλυκοι Ριζοσπαστικού Αυτόνομου Μαχητικού Εθνικοσοσιαλισμού’ ανέβασαν και βίντεο από την στιγμή της έκρηξης

# Χρυσή Αυγή: Τιμούμε τη σβάστικα και βεβηλώνουμε τον Εθνικό Υμνο και την Γαλανόλευκη στην επέτειο του Χίτλερ – Η αληθινή πατρίδα του Νίκου Μιχαλολιάκου και της ομάδας του

Χρυσή Αυγή: Τιμούμε τη σβάστικα και βεβηλώνουμε τον Εθνικό Υμνο και την Γαλανόλευκη στην επέτειο του Χίτλερ – Η αληθινή πατρίδα του Νίκου Μιχαλολιάκου και της ομάδας του

# ‘Ροκ για την πατρίδα’ ή ‘πόγκο για τη σβάστικα’; Η Χρυσή Αυγή ξεκινάει ξανά τις εθνικοσοσιαλιστικές ‘Γιορτές Νεολαίας’: Μπύρες, τατουάζ και Sieg Heil, για τους μυημένους στο ναζισμό

‘Ροκ για την πατρίδα’ ή ‘πόγκο για τη σβάστικα’; Η Χρυσή Αυγή ξεκινάει ξανά τις εθνικοσοσιαλιστικές ‘Γιορτές Νεολαίας’: Μπύρες, τατουάζ και Sieg Heil, για τους μυημένους στο ναζισμό

# Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»)’: Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;

Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται ‘Noz, zica, Srebrenica’ (‘Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα’): Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;

# Ντοκουμέντο #08: Επισκέπτες για τη ναζιστική οργάνωση ‘Χρυσή Αυγή’ από την Σερβία: Σημαίες των τσέτνικ, πορτρέτα του Αρκάν και Χρυσαυγίτες που εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται ‘Noz, zica, Srebrenica’ (‘Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα’)

Ντοκουμέντο #08: Επισκέπτες για τη ναζιστική οργάνωση ‘Χρυσή Αυγή’ από την Σερβία: Σημαίες των τσέτνικ, πορτρέτα του Αρκάν και Χρυσαυγίτες που εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται ‘Noz, zica, Srebrenica’ (‘Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα’) (Από τη σειρά ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα’)

# Σκηνή Πρώτη #01: Φεβρουάριος 2005, Γήπεδο Παναθηναϊκού, ΓΑΔΑ, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)

Σκηνή Πρώτη #01: Φεβρουάριος 2005, Γήπεδο Παναθηναϊκού, ΓΑΔΑ, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)

# Οι ανακρίτριες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής διαβάζουν XYZ Contagion (και ο Εισαγγελέας!)

Οι ανακρίτριες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής διαβάζουν XYZ Contagion (και ο Εισαγγελέας!)

# Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015

Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015

# Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 15 Ιουλίου 2015

Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 15 Ιουλίου 2015

# Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα

Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα

# Το θέμα της ελληνικής εμπλοκής στη Σρεμπρένιτσα στα μεγάλα ΜΜΕ (και όχι μόνο)

Το θέμα της ελληνικής εμπλοκής στη Σρεμπρένιτσα στα μεγάλα ΜΜΕ (και όχι μόνο)

# Το XYZ Contagion στα mainstream ΜΜΕ
https://xyzcontagion.com/mainstream-mme/

Τρίτος χρόνος ‘Εφημερίδα των Συντακτών’ – Ολα τα κείμενα της ομάδας του ‘Ιού’ και των φορέων του, Αντα Ψαρρά, Δημήτρη Ψαρρά και Τάσου Κωστόπουλου
Η πλαστογραφία 19χρονου ψεκασμένου Σέρβου ακροδεξιού ψευτοδημοσιογράφου με τη μαϊμού συνέντευξη του πρώην πράκτορα της CIA για τη Γιουγκοσλαβία και τα ερωτηματικά για τα έγκριτα ΜΜΕ

Comments

 1. Τέλος Χαρτοσήμου
  9 Ιουνίου 2016 - 12:03

  Αναδημοσιεύσεις:

  Τι θα γίνει με το ακροδεξιό παρακράτος; Θα ασχοληθεί κανείς; | Tribune.gr
  http://www.tribune.gr/politics/news/article/252044/ti-tha-gini-akrodexio-parakratos-tha-ascholithi-kanis.html

 2. Οι διαχειριστές του Ιστολογίου XYZ Contagion
  8 Οκτωβρίου 2016 - 14:37

  [UPDATE 06 Ιουλίου 2016]

  Νέες απειλές από τους εξωκοινοβουλευτικούς ναζί Combat 18/ΑΜΕ. Πάλι βιντεοσκοπούν εκρήξεις και εμπρησμούς και, στο 08.58 του βίντεο, εκτοξεύουν νέες απειλές:

  https://youtu.be/OT3haORxMyE?t=8m58s

   

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published / Required fields are marked *