Β.Μ. | 7 Νοεμβρίου 2015

Τρίτος χρόνος ‘Εφημερίδα των Συντακτών’ – Ολα τα κείμενα της ομάδας του ‘Ιού’ και των φορέων του, Αντα Ψαρρά, Δημήτρη Ψαρρά και Τάσου Κωστόπουλου

Τρίτος (αλλά ‘τελευταίος και λειψός’ θα έπρεπε να λέει ο τίτλος) χρόνος του ‘Ιού’ στην ‘Εφημερίδα των Συντακτών’. Οπως κάναμε το 2014 για τον δεύτερο χρόνο (κλικ εδώ) και το 2013 για τον πρώτο (κλικ εδώ), συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε και φέτος όλα τα κείμενα του Ιού και των φορέων του, Αντας Ψαρρά, Δημήτρη Ψαρρά και Τάσου Κωστόπουλου συν ορισμένα των πρώην μελών του Ιού, Δημήτρη Τρίμη και Αγγέλικας Ψαρρά στην ‘Εφημερίδα των Συντακτών’, σήμερα, 07 Νοεμβρίου 2015, που είναι και η τρίτη επέτειος από την κυκλοφορία της εφημερίδας.

Η τελευταία εικονογράφηση, 'Μάιος 1990 έως Αύγουστος 2015": Ο αποχαιρετισμός, Μια διαδρομή 25 ετών έφτασε στο τέλος της, 29/08/2015

Η τελευταία εικονογράφηση, ‘Μάιος 1990 έως Αύγουστος 2015″: Ο αποχαιρετισμός, Μια διαδρομή 25 ετών έφτασε στο τέλος της, 29/08/2015

 

Ο τρίτος χρόνος του ‘Ιού’ στην ‘Εφημερίδα των Συντακτών’ τελειώνει (σαν ‘Ιός) στις 29 Αυγούστου 2015, αφού τότε διαβάσαμε στην εφημερίδα τον ‘Αποχαιρετισμό‘ (Μια διαδρομή 25 ετών έφτασε στο τέλος της, Η δημοσιογραφική ομάδα Ιός και η ομώνυμη στήλη του Σαββάτου παύει να υπάρχει)

Ακολουθούν τα κείμενα από 05/11/2014 έως 29/08/2015, με μια μικρή εισαγωγή για το καθένα (εκτός από όσα προέρχονται από τα ‘Πολιτικά Παρασκήνια’ στα οποία υπάρχει η πάγια εισαγωγή), και στη συνέχεια, μετά το υστερόγραφο, κάποια δημοσιεύματα της ‘Εφημερίδας των Συντακτών’ με αναφορές στην ομάδα μας και στο ιστολόγιό μας XYZ Contagion:

Τέλος, μην ξεχάσετε να κατεβάσετε το βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά ‘Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη, Ενας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα‘, εκδόσεις Ιδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, 2014 για την ελληνική έκδοση εδώ, και 2015 για την αγγλική, εδώ.

 

Ιός 2014-2015

2014-11-05-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Τάσος Κωστόπουλος – Πού ’σαι νιότη που ‘δειχνες (Αννα Παναγιωταρέα στην ΕΙΡΤ το 1975)

Παντελώς άσχετο θεωρεί τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου με την αντικατοχική αντίσταση των επόμενων χρόνων η καθηγήτρια Αννα Παναγιωταρέα.
2014-11-06-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Επίσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο των φυλακών
Άλλη μία επίσκεψη στην αθλιότητα στο κατ’ ευφημισμό νοσοκομείο.
2014-11-06-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Νέα επιστολή Μαζιώτη για συγκρότηση συνέλευσης αλληλεγγύης
Με κείμενό του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου indymedia.org, προτείνει την δημιουργία συνέλευσης αλληλεγγύης για όλους τους πολιτικούς κρατούμενους και φυλακισμένους αγωνιστές.
2014-11-06-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Πόσα «λάθη» σε μια είδηση (Καταδίωξη φορτηγού με 29 μετανάστες στην εθνική οδό Ορεστιάδας-Αλεξανδρούπολης)
«Μετά από καταδίωξη φορτηγού με 29 παράνομους μετανάστες που οδηγούσε Σύρος διακινητής στην εθνική οδό Ορεστιάδας – Αλεξανδρούπολης, η αστυνομία ακινητοποίησε το όχημα και τους συνέλαβε».
2014-11-06-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Το Αγρίνιο ξαναγίνεται Βραχώρι (Για Πάρκο Αγρινίου)
Ο πνεύμονας πρασίνου της πόλης της Αιτωλοακαρνανίας σβήνει, καθώς το πάρκο έχει μεταμορφωθεί σε εργοτάξιο, για πάνω από έναν χρόνο, όσο προσπαθούν να επιλέξουν την πιο «πρόσφορη» λύση για την «ανάπλαση» δήμαρχος και περιφερειάρχης. 
2014-11-07-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Αντα Ψαρρά – Εγκληματική βία (Επιθέσεις με οξύ σε γυναίκες)
Ετσι και αλλιώς, στις ουρές της Εφορίας θα κατέληγαν για να βρουν άκρη με τις εκπτώσεις και τους συμψηφισμούς. Ο λόγος για τους φορολογουμένους που πλήρωσαν το σύνολο του ΕΝΦΙΑ μέσω πιστωτικής κάρτας.
2014-11-07-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Κλοπές καλωδίων (Για εταιρείες ανακύκλωσης μετάλλου)
Κλοπές καθημερινές 
2014-11-07-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Βαριά ποινή σε ανήλικη στο Εφετείο
6 Ιουνίου 2010: Νεκρός με πολλαπλές μαχαιριές σε λίμνη αίματος βρέθηκε ηλικιωμένος μέσα στο σπίτι του στην Κερκίνη. Συλλαμβάνονται και έπειτα από πολύωρη ανάκριση ομολογούν δύο ανήλικες μαθήτριες.
2014-11-07-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Η «μεγαλομανία» του υπουργείου Τουρισμού (Βίντεο με εικόνες από την Χιτλερική Ολυμπιάδα)
Ανιστόρητη στην καλύτερη περίπτωση η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού που παραλίγο να ρεζιλέψει τη χώρα διεθνώς, «εξάγοντας» τον ελληνικό τουρισμό στο Λονδίνο με εικόνες από την Χιτλερική Ολυμπιάδα!
2014-11-07-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – «Αλληλεγγύη ενάντια στις φυλακές της απομόνωσης» (Νέα επιστολή Μαζιώτη)
Με νέο κείμενο-παρέμβαση ο Νίκος Μαζιώτης προτείνει τη συγκρότηση μιας συνέλευσης αλληλεγγύης για όσους κρατούμενους προορίζονται για τις φυλακές τύπου Γ.
2014-11-07-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Το μόνο δυνατό όπλο των γυναικών (Επεισόδιο Κανέλλη-Στύλιος)
Η ελληνική Βουλή έζησε χθες άλλη μια ανεπανάληπτη στιγμή εκφοράς σεξιστικού λόγου και αντρίλας.
2014-11-08-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Δημήτρης Τρίμης – Αγριάνθρωποι (Ανατριχιαστική παλιότερη ομιλία του ακροδεξιού βουλευτή της ΝΔ πλέον Θάνου Πλεύρη)
»Πρόεδρος της καρδιάς μας!
2014-11-08-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – «Περίανδρος» εναντίον «Κάτμαν»
Ο πρώην υπαρχηγός και ζωντανός θρύλος της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει τον Αρχηγό και άλλους συναγωνιστές του για τη δολοφονική επίθεση στην πλατεία Δικαστηρίων
2014-11-10-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις (Ηρακλής Κωστάρης σε απεργία πείνας για εκπαιδευτική άδεια)
Ενώ ο Ηρ. Κωστάρης δικαιούται εκπαιδευτική άδεια, οι αρμόδιοι δεν του δίνουν ελέω ΜΜΕ.
2014-11-10-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Τα Μέσα στους δημιουργούς τους
Τα αποτελέσματα της έρευνας της Public Issue είναι τραγικά (και) για τα ΜΜΕ, καθώς καταγράφουν την περαιτέρω επιδείνωση του δείκτη αξιοπιστίας τους.
2014-11-10-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Κάλεσες το «100»; Συλλαμβάνεσαι!!! (Περιπέτεια 19χρονης που κάλεσε το 100 και ο Ζητάς της έκανε μήνυση)
Η απίστευτη ιστορία 19χρονης που τρομοκρατημένη επειδή κάποιος χτυπούσε με δύναμη την πόρτα του σπιτιού της κάλεσε την αστυνομία και κατέληξε να δικάζεται για ψευδή αναφορά μετά από μήνυση ενός Ζητά.
2014-11-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Υπόμνημα της πολιτικής αγωγής στη δίκη για τη Χρυσή Αυγή
Το υπόμνημα της πολιτική αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος αναφέρεται με στοιχεία στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης από τη δεκαετία του ’90. 
2014-11-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Αλλού η Ελλάδα κι αλλού οι μύθοι της (τουριστική καμπάνια Ολγας Κεφαλογιάννη με στιγμιότυπα από Ολυμπιακούς του Χίτλερ)
Το κιτς συνοδεύει διαχρονικά τις τουριστικές μας καμπάνιες. Αυτή της Ολγας Κεφαλογιάννη κατάφερε να περιλάβει στιγμιότυπα από τους Ολυμπιακούς του Χίτλερ, αλλά και να εξαφανίσει κάθε ίχνος ζωής από τη σύγχρονη Ελλάδα. Αντίθετα, αγάλματα θεών και ηρώων ξεπηδάνε συνεχώς πελώρια, σαν φαντάσματα.
2014-11-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Δημοσιεύματα που ανεβάζουν μετοχές (τουριστικές μονάδες ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ πρώην Κάβο Σίδερο + Kilada Hills)
Στις 5 Νοεμβρίου δημοσιεύματα κρητικής εφημερίδας, αλλά και το site της εφημερίδας «Βήμα» γνωστοποίησαν την τελική έγκριση των δύο μεγάλων τουριστικών μονάδων ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ (πρώην Κάβο Σίδερο) και Kilada Hills.
2014-11-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Η Κατερίνα Παπακώστα ενισχύει το υπουργείο Παιδείας (Για το σχολείο του 18 ΑΝΩ)
Αφού η Κατερίνα Παπακώστα δήλωσε ότι το σχολείο του 18 ΑΝΩ χάρη στο υπουργείο Υγείας θα ανοίξει, συνέχισε καταγγέλλοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
2014-11-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Δολοφόνος σκυλιών στη Σύρο
Αν και ο δράστης ομολόγησε την πράξη του, λέγοντας ότι φοβήθηκε μήπως τα σκυλιά φάνε τα… πρόβατά του, ακόμα δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία.
2014-11-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ρατσιστικές κορόνες σε Επιτροπή της Βουλής (Καπερνάρος σε Βασιλική Κατριβάνου στη Βουλή)
Φραστικό επεισόδιο στη Βουλή μεταξύ του ανεξάρτητου βουλευτή Βασίλη Καπερνάρου και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου.  
2014-11-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Λαθροομιλίες (Καπερνάρος σε Βασιλική Κατριβάνου στη Βουλή)
Μιλώντας χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τα σωφρονιστικά ιδρύματα, ο ανεξάρτητος πρώην βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ., Βασίλης Καπερνάρος, ισχυρίστηκε ότι οι μετανάστες κρατούμενοι είναι πιο επικίνδυνοι από τους Ελληνες και δεν θα πρέπει να οδηγούνται στις αγροτικές φυλακές.
2014-11-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – «Γαμήστε τους!» (ΜΑΤ εναντίον φοιτητών στο Πολυτεχνείο)
Ηταν ένα θέαμα άγριο και συνάμα πρωτόγνωρο: χωρίς να πέσει ούτε πέτρα, δίχως να έχει προηγηθεί η παραμικρή αψιμαχία, η Στουρνάρη γέμισε ξαφνικά με τα ποδοπατημένα κορμιά εκατοντάδων άοπλων νέων παιδιών, που από τη μια στιγμή στην άλλη μετατράπηκαν σε πεδίο εκτόνωσης για δεκάδες άνδρες των ΜΑΤ.
2014-11-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Ενας υπεράκτιος … Ελληναράς (Για τις off-shore του Καρατζαφέρη)
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, η ευαισθησία του απέναντι στον τρόπο αντιμετώπισης των offshore, το ενδιαφέρον του για τα εξοπλιστικά και οι συμβουλές του στη μνημονιακή πολιτική.
2014-11-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Το «δικό μας» κάθαρμα (Για Αιγύπτιο στρατηγό Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι + Το άλλο τείχος 25 χρόνια μετά)
Μπορεί να είναι κάθαρμα, είναι όμως δικό μας κάθαρμα», συνήθιζε να λέει στις αρχές του εικοστού αιώνα ο Αμερικανός πρόεδρος Θεόδωρος Ρούσβελτ για κάποιον από τους προστατευόμενούς του Λατινοαμερικανούς δικτάτορες.
2014-11-12-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Εγκληματική οργάνωση από το 1996 (Υπόμνημα Πρωτοβουλίας για την Πολιτική Αγωγή + Δημήτρης Ζώτος)
Με υπόμνημα που κατέθεσε η Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χ.Α. έρχονται νέα στοιχεία για τη δράση του ναζιστικού μορφώματος.
2014-11-13-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Το μετρό σφυρίζει κλέφτικα (Παγκόσμια Ημέρα Θυμάτων Τροχαίων)
Στις 15 Νοεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Θυμάτων Τροχαίων. Η Ελλάδα, με την «ισχυρή» πρωτιά σε θανατηφόρα δυστυχήματα, θρηνεί κάθε χρόνο πάνω από 600 νεκρούς (πρώτη αιτία θανάτων στη νεολαία).
2014-11-14-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Σχολικό παράπτωμα;;; Στον εισαγγελέα!!! (Παιδί 14 ετών πήρε αποβολή στα Νέα Μουδανιά + σχηματίστηκε δικογραφία)
Ενα παιδί 14 ετών πήρε (προ ημερών) αποβολή για κάποιο σχολικό παράπτωμα στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.
2014-11-14-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Αντα Ψαρρά – Υποκρισία (Παρουσία Πέτρου Κωνσταντίνου στη Νομική δίπλα σε ανοιγμένα κεφάλια παιδιών από τα ΜΑΤ)
Στην Ισπανία βρίσκεται από σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, στο πρόγραμμα του οποίου προστέθηκε συνάντηση με την ηγεσία της Ενωμένης Αριστεράς στη Μαδρίτη. Αύριο το πρωί θα παραβρεθεί στο συνέδριο του Podemos ως επίτιμος προσκεκλημένος.
2014-11-15-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Με τα μάτια της πρεσβείας (Οι υπηρεσιακές αναλύσεις του Αμερικανού πρέσβη για τις επετειακές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο)
Σαράντα χρόνια μετά την πρώτη επέτειο του Πολυτεχνείου, η συλλογική απότιση φόρου τιμής στα θύματα της αντιδικτατορικής εξέγερσης εξακολουθεί ν’ αποτελεί σημείο αναφοράς για όλες τις εκδοχές της ελληνικής Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων.
2014-11-16-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Σύγχρονη ελληνική ομοφοβία (Αφίσα στη γέφυρα του Λονδίνου)
Την ώρα που στο Λονδίνο, όπως και σε άλλες πόλεις ανά τον πλανήτη, γιορτάζεται δημοσίως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας (20 Νοεμβρίου), μια αντίστοιχη αφίσα στη σημερινή Ελλάδα είναι βέβαιο ότι θα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων από την ελληνική «αντρίλα της καθαρότητας».
2014-11-17-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Το Πολυτεχνείο «Χ» (Επί χρόνια η δεξιά πολυκατοικία επιχειρεί να συκοφαντήσει το Πολυτεχνείο)
Eνας 18άρης δεν έχει κανέναν λόγο να συγκινείται από το «ηρωικό ’73». Επειδή όμως λοιδορείται από το σύστημα, οφείλουμε να πάρουμε θέση.
2014-11-17-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Η πρόκληση των αποστράτων (Συνάντηση ΧΑ με την θεσμικά αναγνωρισμένη Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού ΕΑΑΣ)
Η σκανδαλώδης συνάντηση του προεδρείου της ΕΑΑΣ με εκπροσώπους της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στρέφεται εναντίον του Ν. Δένδια, ο οποίος επισήμως κρατά σκληρή στάση απέναντι στη ναζιστική Χ.Α.
2014-11-17-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Μέρες του 1985 (Ενα μεταδικτατορικό Πολυτεχνείο + ο φόνος του Μιχάλη Καλτεζά)
Η επέτειος δεν αφορά μόνο την αντιδικτατορική εξέγερση του 1973. Αφορά και τις επετειακές πορείες των τεσσάρων δεκαετιών που ακολούθησαν˙ τους συλληφθέντες, τους τραυματίες και -προπαντός- τους νεκρούς των συγκρούσεων που σημάδεψαν κατά καιρούς αυτή τη συλλογική απότιση φόρου τιμής στο δικαίωμα αντίστασης σε κάθε αυταρχική εξουσία.
2014-11-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Πανεπιστήμιο με σεκιουριτάδες και ηλεκτρονική ψηφοφορία
«Οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ θα εισηγηθούν προς τις επί μέρους Σχολές την περιοδική διεξαγωγή ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων κατά Τμήματα» αναφέρει ανακοίνωση του Πανεπιστημίου.  
2014-11-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Κενό γράμμα οι άδειες κρατουμένων
Ο υπουργός «ποιείται την νήσσαν» για την απεργία πείνας.
2014-11-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Προληπτική κατάργηση του Συντάγματος (Ελεγχοι από μπάτσους πριν την πορεία για το Πολυτεχνείο)
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2014 – Ψηλά το κεφάλι! Ωρες πριν από την πραγματικά μεγάλη πολιτική συγκέντρωση χθες στο κέντρο της Αθήνας, την επέτειο του «Πολυτεχνείου» φαίνεται ότι… τη γιόρταζαν οι σιδερόφρακτες δυνάμεις του κράτους.
2014-11-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Την έκαψε ο Αδωνις (ΟΝΝΕΔίτισσα Ελλη Παπαγγελή + δηλώσεις για Πολυτεχνείο)
Πολύ κακώς ζητάει ο κ. Κουμουτσάκος από τη συνεργάτιδά του να ανακαλέσει όσα έγραψε στο facebook περί της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Γιατί η κυρία Παπαγγελή το μόνο που έκανε ήταν να αντιγράψει τα λόγια του Αδώνιδος Γεωργιάδου, ο οποίος σε τηλεοπτική του εκπομπή είχε πει ότι δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός στο Πολυτεχνείο.
2014-11-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Ποτάμι το κολλαγόνο (Δηλώσεις για Πολυτεχνείο από ΟΝΝΕΔίτισσα Παπαγγελή + Σταύρος Θεοδωράκης)
Χθες πρόσθεσαν τις δυνάμεις τους άλλοι δύο σοβαροί πολιτικοί παράγοντες του τόπου στον κυβερνητικό αγώνα κατά του «μύθου του Πολυτεχνείου», τον οποίο -ως γνωστόν, σύμφωνα με τη χουντική και νεοναζιστική προπαγάνδα- δημιούργησε η Αριστερά μετά τη Μεταπολίτευση.
2014-11-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Κουμουτσάκος εναντίον Γεωργιάδη (Η (ΟΝΝΕΔίτισσα Ελλη Παπαγγελή + οι δηλώσεις για Πολυτεχνείο του Αδωνη Γεωργιάδη)
Οσα έγραψε στο facebook για το Πολυτεχνείο η ΟΝΝΕΔίτισσα Ελλη Παπαγγελή, τα είχε πει παλαιότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. στην τηλεοπτική του εκπομπή.
2014-11-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Δύο εβδομάδες απεργία πείνας για να σπουδάσει!!! (Για σκληρή απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού)
Συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα η σκληρή απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού με το αυτονόητο και νόμιμο αίτημα να παρακολουθήσει τη σχολή στην οποία πέρασε, ενώ οι υπεύθυνοι παραμένουν βουβοί.
2014-11-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Κατηγορούμενοι οι διαδηλωτές, ΕΔΕ για τους αστυνομικούς (Για αστυνομικό πλιάτσικο σε ψιλικατζίδικο + ξυλοδαρμό ιδιοκτήτη on camera)
Στον ανακριτή οδηγήθηκαν οι πέντε από τους συνολικά επτά συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μετά την πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
2014-11-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ο πρύτανης «πυροβόλησε» (Δήλωση Φορτσάκη για Πολυτεχνείο τότε και τώρα)
Με την κοινότοπη και πάντα βολική παρατήρηση περί της Ιστορίας που επαναλαμβάνεται μόνο σαν φάρσα, ο πρύτανης Φορτσάκης και συνολικά η διοίκηση του ΕΚΠΑ δίνουν τη δική τους εκδοχή για το Πολυτεχνείο,
2014-11-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Χωρίς … ιθαγένεια (Δηλώσεις Ντινόπουλου για απόδοση ιθαγένειας στα αόρατα παιδιά μεταναστών)
Ρυθμίσεις με πολλά εμπόδια για λίγους και στις καλένδες επιτροπών το πρόβλημα των πολλών μεταναστών δεύτερης γενιάς.
2014-11-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Η ανθρωπογεωγραφία του μεγάλου συνωστισμού των φυλακών (Ολοι οι κρατούμενοι ανά είδος παρανομίας-εγκλήματος)
Με νέες εξαγγελίες για βελτίωση συνθηκών στις φυλακές επανήλθε σήμερα (Τετάρτη) στην επιτροπή της Βουλής ο Υπουργός Δικαιοσύνης. 
2014-11-20-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Χορήγηση ιθαγένειας με πολλούς αστερίσκους (Κουτσουρεμένη απόδοση ιθαγένειας στους αόρατους πολίτες)
Είναι δεδομένο ότι κάθε προσπάθεια, έστω και κουτσουρεμένης, απόδοσης ιθαγένειας στους αόρατους πολίτες είναι σίγουρα θετική. Σήμερα επανέρχεται μια τέτοια απόπειρα από το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά με πολλές ελλείψεις.
2014-11-20-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Οι offshore και η Χρυσή Αυγή (Εξώδικο από Δ. Βλαχόπουλος με μισθό 8.364 ευρώ + σύζυγος Αγγελική Μαίη Γεννατά για offshore)
Το εξώδικο του οικονομικού διευθυντή της οργάνωσης Δημητρίου Βλαχόπουλου, ο οποίος προσπαθεί να διαψεύσει ότι οι εξωχώριες εταιρείες που βρέθηκαν στην κατοχή του έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη ναζιστική οργάνωση, και οι αποκαλύψεις του ΣΔΟΕ
2014-11-20-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Δημήτρης Τρίμης – «Λίπος» (Στατιστικά στοιχεία από υπουργείο Εργασίας για συνταξιούχους και συντάξεις)
Δεν μπορεί κανείς να θεωρήσει αθώα τη δημοσίευση χθες από το υπουργείο Εργασίας των στατιστικών στοιχείων, τα οποία δείχνουν ότι: από τους 2.896.541 Ελληνες συνταξιούχους, οι 930.192 λαμβάνουν δύο συντάξεις κι άλλοι 329.925 τρεις.
2014-11-21-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Παλιά του τέχνη … (Ανδρέας Παπαμιμίκος πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ υπέρ Φορτσάκη και πανεπιστημιακής αστυνομίας)
Από τους πλέον ένθερμους οπαδούς του πρύτανη Φορτσάκη εμφανίζεται να είναι ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και στέλεχος της οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη με πολύ πλούσια δράση.
2014-11-22-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Μαρία Δήμα – Ενταση στο νοσοκομείο Κορυδαλλού
Αναταραχή επικράτησε χθες το πρωί στο νοσοκομείο κρατουμένων φυλακών Κορυδαλλού, όταν περίπου 25 κρατούμενοι, στην πλειοψηφία τους Γεωργιανοί, εξεγέρθηκαν νωρίς το πρωί στον χώρο του νοσοκομείου. 
2014-11-23-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Μικρολίμανο Συνεχίζεται η διαρροή πληροφοριών (Αιματηρή και παρά λίγο δολοφονική ενέργεια του δράστη με το καλάζνικοφ)
Ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις και κυρίως η αποκατάσταση της υγείας των θυμάτων άρχισε ο «διάλογος» για το προφίλ του δράστη. Το βέβαιο είναι ότι ακόμα κι αν δεν θρηνήσαμε κάποιο θύμα, η δολοφονική αυτή ενέργεια στο «ψαχνό» και στα τυφλά δεν μπορεί να εξηγηθεί αποκλειστικά με όρους μαφίας της νύχτας.  
2014-11-22-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Ο άλλος Νοέμβρης (Τρεις νεολαιίστικες ταινίες που παίχτηκαν το Νοέμβριο του 1970)
Μια τριλογία αμερικανικών ταινιών σημάδεψε τη γενιά που πήρε το όνομα του Πολυτεχνείου και στελέχωσε το αντιαμερικανικό κίνημα της δεκαετίας του ’70.
2014-11-22-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Δημήτρης Τρίμης – Μαφίες (Τηλεφωνικές συνομιλίες Μαρινάκη)
Ως το τέλος της χρονιάς σκοπεύουν να έχουν συστήσει το πανελλαδικό δίκτυο τα στελέχη του σοσιαλιστικού χώρου, που συναντώνται στη Θεσσαλονίκη, ενώ έπεται η Πελοπόννησος και η Κρήτη.
2014-11-24-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Κινδυνεύουν οι δύο απεργοί πείνας (Ηρακλής Κωστάρης + Νίκος Ρωμανός)
Από μια κλωστή κρέμονται η ζωή και η υγεία των Κωστάρη και Ρωμανού, με τον πρώτο να μεταφέρεται εσπευσμένα στον «Ευαγγελισμό».
2014-11-24-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Προκαταλήψεις (Απόψεις μαθήτριας για ελλείψεις στο σχολείο + υποψήφιας ΝΔ για νεκρούς του Πολυτεχνείου)
Η αντιμετώπιση από κοινού των δύο κοριτσιών με βάση την «ομορφιά» τους και τη σχέση τους με την πολιτική ήταν αυτογκόλ!
2014-11-24-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Πιστωτικές γραμμές για τους ιθαγενείς (Νέο μνημόνιο σαν Προληπτική πιστωτική γραμμή)
Στο Παρίσι πρόκειται να κριθούν τα συμπεράσματα των συζητήσεων με τις ελληνικές αρχές έως ότου οι δανειστές-επόπτες του «πειραματόζωου» λάβουν, όπως έχουν δηλώσει, «ικανοποιητικές απαντήσεις».
2014-11-24-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – To lock-out στην «Ελευθεροτυπία» (Εξελίξεις και απεργίες στην Τρίτη Οψη + στάση Οικονομόπουλου)
Η τρόικα και οι εργοδότες το απαιτούν, η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το συζητάει, ο εκδότης της «Ελευθεροτυπίας», κ. Χαρίλαος -Χάρης- Οικονομόπουλος, το εφαρμόζει ήδη. Πρόκειται για το περιβόητο lock-out για το οποίο τόσος θόρυβος γίνεται κατά την τελευταία διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών.
2014-11-24-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Η εξουσία στον τοίχο (Αφίσες + συνθήματα από φοιτητικές κινητοποιήσεις)
H παρουσίαση του πρύτανη Θόδωρου Φορτσάκη σε αφίσα ασφαλώς και δεν πρόκειται για σύμπτωση, αλλά για την αντανάκλαση της ελλειμματικής νομιμοποίησης που προσδίδει στις νέες ηγεσίες των ΑΕΙ η ουσιαστική κατάργηση της δημοκρατικής αρχής.
2014-11-26-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Το κρυφτούλι της «δολοφονικής συμμορίας» (Αγωγή κατά Der Spiegel + δημοσιογράφο Μάνφρεντ Ερτελ για τον όρο «δολοφονική συμμορία» Morderische Bande
Η Χρυσή Αυγή μήνυσε το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», αλλά, αντιλαμβανόμενη ότι αδυνατεί να πείσει πως δεν είναι εγκληματική οργάνωση, δεν παρέστη στη δίκη, την οποία και εξαφάνισε από τα ΜΜΕ της.
2014-11-26-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ψήφος-όνειδος της ΕΕ στον ΟΗΕ (Καταδίκη νεοναζισμού + Αποχή Ελλάδας)
Η Ελλάδα και οι εταίροι της απείχαν από ψηφοφορία στον ΟΗΕ που στόχευε στην καταπολέμηση του ναζισμού και όποιων άλλων πρακτικών οδηγούν στον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τις φυλετικές διακρίσεις.
2014-11-26-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Αδιαφορία για τη ζωή των απεργών πείνας (Κωστάρης + Ρωμανός)
Ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης και το Συμβούλιο των φυλακών συνεχίζουν την απόλυτη σιωπή η υγεία των απεργών πείνας Ηρακλή Κωστάρη και Νίκου Ρωμανού επιδεινώνεται ραγδαία. Για τον αγώνα που δίδουν έγιναν πολιτικές δηλώσεις.
2014-11-26-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η μητρική γλώσσα χαράζει σύνορα (Μειονοτικοί απόφοιτοι παιδαγωγικών σχολών αποκλείονται από τη … μειονοτική εκπαίδευση)
Ρατσιστική διάταξη ρητού αποκλεισμού των αποφοίτων, που προέρχονται από τη μειονότητα της Θράκης, των ελληνικών παιδαγωγικών σχολών από το ελληνόφωνο πρόγραμμα της μειονοτικής εκπαίδευσης κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή.
2014-11-28-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δύο Πολιτικά Παρασκήνια – Αντα Ψαρρά – Σε ξενοδοχείο (Συνεδρίαση η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ + Φορτσάκης) + Το μπαλόνι (Μπαλόνια Ζωής Κωνσταντοπούλου)
Μόλις το πρωθυπουργικό επιτελείο στη Βουλή έμαθε ότι ο -υπό αυστηρή πλέον εποπτεία- Γκίκας Χαρδούβελης μίλησε με κάποιους βουλευτές της Ν.Δ. και τους είπε για τη σκληρή στάση του ΔΝΤ επικράτησε ταραχή και ανησυχία.
2014-11-28-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Κρίσιμη μάχη για τη ζωή του δίνει ο Ν. Ρωμανός
«Με τους παλμούς της καρδιάς του να φτάνουν τους 170, η ανακοπή δυστυχώς είναι αναμενόμενη όπως κάποιοι ψιθυρίζουν, ενώ θα έπρεπε να το φωνάζουν», αναφέρει ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης.
2014-11-28-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Παιχνίδια με τις ζωές κρατουμένων (Για Ηρακλής Κωστάρης)
Στο παρά πέντε κι ενώ ο απεργός πείνας Ηρακλής Κωστάρης έπαθε σοβαρό υπογλυκαιμικό σοκ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών μετέθεσε στο άμεσο μέλλον τη μεταφορά του κρατουμένου στις ΚΑΥΦ (σύμφωνα με το αίτημά του), ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές του.
2014-11-28-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Πόσο κάνει η ψήφος;;; (Για φήμες εξαγοράς βουλευτών)
Ακούγοντας για τα 2-3 εκατομμύρια ως ένα ενδεικτικό ποσό πώλησης κρίσιμης ψήφου βουλευτών, που κυκλοφορεί στην πιάτσα, έχω ορισμένες σκέψεις περί της διαμόρφωσης μιας τέτοιας -υποθετικά μιλώντας πάντοτε- τιμής.
2014-11-28-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Ομολογία λεηλασίας (Για τη λεγόμενη γραμμή πίστωσης ECCL + Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ΕΚΤ)
Στη δημόσια συζήτηση όπως ορίζεται από τα επικοινωνιακά επιτελεία της συγκυβέρνησης και των φιλικών της ΜΜΕ, απουσιάζει εσκεμμένα προφανώς το ζήτημα της σχεδιασμένης από την τρόικα παράλληλης (πλην
2014-11-29-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Τα «Ερείπια» μιας πολιτικής (Για τεράστια θεσμική και συνταγματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων φορέων του AIDS)
Η Ελλάδα «γιορτάζει» την Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS στιγματίζοντας τους φορείς με τη διαβόητη υγειονομική διάταξη 39Α του Ανδρέα Λοβέρδου, που επανέφερε ο διάδοχός του Α. Γεωργιάδης και διατηρεί ο Μ. Βορίδης.
2014-11-30-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Η Κατερίνα δεν πρόλαβε την παγκόσμια ημέρα για το AIDS
Πόση ντροπή αντέχει ακόμα αυτή η χώρα και οι θεσμοί της όταν μια νέα κοπέλα που διαπομπεύτηκε βάζει τέλος στη ζωή της με τη θανατηφόρα δόση;
2014-12-01-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – «Είμαστε φορείς δικαιωμάτων» (Mε τον εκούσιο θάνατό της η Κατερίνα έστειλε το πιο δυνατό μήνυμα υπέρ των δικαιώματων των οροθετικών)
Η Κατερίνα ήταν μία από τις 27 τοξικοεξαρτημένες οροθετικές που διαπομπεύτηκαν το 2012. Διατράνωσε μέσα από τον Κορυδαλλό πως τα νοσήματα δεν φυλακίζονται, θεραπεύονται. Ο θάνατός της σημαδεύει την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.
2014-12-01-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων «Υγειονομικές βόμβες» (Για διαπόμπευση φορέων του AIDS)
Ηταν ίσως η πιο σκοτεινή στιγμή του ελληνικού φασισμού, αν και χωρίς ναζιστικά θούρια ή σβάστικες. Ο Ανδρέας Λοβέρδος αποφάσισε να διαφωτίσει τον λαό για την καταχθόνια απειλή που κρεμόταν πάνω από την ελληνική οικογένεια: τις εκδιδόμενες αλλοδαπές «υγειονομικές βόμβες».
2014-12-01-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Ποιος θα πάρει την ευθύνη για τον Νίκο Ρωμανό;;;
Αν επέλθει το μοιραίο -το οποίο θέλω να πιστεύω ότι κανένας σ’ αυτή τη χώρα δεν εύχεται, πλην ίσως ορισμένων διεστραμμένων, ποιος θα λογοδοτήσει για το έγκλημα και ποιος θα πάρει την ευθύνη για τα επακόλουθα;
2014-12-01-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Αντα Ψαρρά – Επιτέλους! (Αρχισαν να κινητοποιούνται κυβερνητικοί παράγοντες για Νίκος Ρωμανός)
Ενα βλέμμα -χίλιες λέξεις- του Ε. Βενιζέλου από τις εκδηλώσεις στο Φανάρι, κατά την επίσημη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου.Γιατί άραγε έχει αυτό το ύφος,κοιτάζοντας προς τον γνωστό επιχειρηματία Θεόδωρο Αγγελόπουλο, που ήταν επίσημος προσκεκλημένος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου;
2014-12-02-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Το «Πείραμα της Καισαριανής» (Ανάλυση ψηφοφορίας για Δήμο Καισιαριανής μεταξύ υποψήφιων ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ)
Με 231 ψήφους έχασε τις επαναληπτικές εκλογές στον Δήμο Καισαριανής ο (για λίγο) εκλεγμένος δήμαρχος Γιώργος Κοντόσταυλος του ΣΥΡΙΖΑ από τον υποψήφιο του ΚΚΕ Ηλία Σταμέλο. Ψήφισαν 7.930 από τους 23.833 δημότες Καισαριανής.
2014-12-02-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – «Μπαλάκι» η ζωή του Νίκου Ρωμανού
Με το υπουργείο Δικαιοσύνης να «νίπτει τας χείρας του», η ζωή του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού κρέμεται από την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά αν θα κάνει δεκτό το αίτημά του για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών
2014-12-02-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Η ζωή του Νίκου Ρωμανού στα χέρια άλλων
Σήμερα ή αύριο κρίνεται η πρόθεση της δικαιοσύνης να αποδίδει δίκαιο στη βάση της ισονομίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά ουσιαστικά στην προσπάθεια των δικαστών να εφαρμόζεται το δίκαιο με ανθρώπινο πρόσωπο και με κατανόηση.
2014-12-03-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Προς υπουργό Δικαιοσύνης (Για Νίκος Ρωμανός)
Μπροστά στον κίνδυνο απώλειας της ζωής ενός νέου ανθρώπου, υπήρχε και υπάρχει η δυνατότητα μιας υπουργικής πρωτοβουλίας πέρα από τις όποιες εκ των υστέρων νομοθετικές ρυθμίσεις.
2014-12-03-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Δημήτρης Ψαρράς – «Απάντηση»;;; (Παρουσίαση βιβλίου Τζον Μπρέιντι Κίσλινγκ Greek Urban Warriors Resistance and terrorism 1967-2014)
Εφυγε χτες από τη ζωή ένας από τους ωραιότερους ανθρώπους που ανέδειξε το αριστερό κίνημα των Αιγυπτιωτών Ελλήνων, ο δημοσιογράφος Βασίλης Κωνσταντινίδης. Ηταν ένας ευγενής, προσηνής άνθρωπος, που είχε μόνο φίλους, όπου κι αν εργάστηκε.
2014-12-03-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Plan B και όχι χάδια (Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ένα σοβαρό plan B κι όχι ωραία λόγια)
O ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ένα σοβαρό plan B κaι όχι ωραία λόγια για τους, έτσι κι αλλιώς, έντρομους συντηρητικούς νοικοκυραίους του καναπέ, διότι «ο δρόμος δεν θα είναι σπαρμένος με ροδοπέταλα», όπως με ειλικρίνεια τόνισε ο ίδιος ο ηγέτης του.
2014-12-03-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Οι φάρσες της ιστορίας (Για νέα εξέγερση τύπου Δεκέμβρη 2008 και κινδυνολογίες)
Την «πετυχημένη συνταγή» που ακολούθησαν μετά την εξέγερση της νεολαίας τον Δεκέμβρη 2008 φαίνεται ότι επιλέγουν τα επιτελεία του βαθέος κράτους και της συγκυβέρνησης, με αφορμή την κρίσιμη υπόθεση του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού. Θα τους αφήσουμε;
2014-12-04-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Χορεύοντας με την ανευθυνότητα (Για Νίκος Ρωμανός + στάση κρατικών υπευθύνων + ΜΜΕ)
Ο υπουργός Δικαιοσύνης στρίβει διά… νέου σκληρότερου νόμου ενώ ο κίνδυνος θανάτου για τον Νίκο Ρωμανό είναι μπροστά και ενώ στην Ελλάδα ποτέ δεν αφέθηκε να πεθάνει ένας απεργός πείνας.
2014-12-04-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Πάγωμα – Παράταση μνημονίου και εκλογές
Η …παράταση ίσως είναι μια κάποια λύση και για την τρόικα και για την επιβίωση του κ. Σαμαρά. Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει άλλα μέτρα λιτότητας και φτωχοποίησης.
2014-12-04-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Ενα μήνυμα ελπίδας (Το 93,66% των δικηγόρων αντίθετοι σε βασικές διατάξεις του νέου νομοσχεδίου)
Η απόρριψη από το 93,66% των δικηγόρων όλης της χώρας των σκληρών ταξικών αλλαγών στον υπό ψήφιση νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και η απόφασή τους για τη συνέχιση της απεργίας τους, μπορεί και πρέπει να γίνει υπόθεση των λαϊκών δυνάμεων.
2014-12-05-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ενός «λάθους», μύρια έπονται (Για Νίκος Ρωμανός και νομοθεσία για άδειες)
Πόσο κράτος δικαίου είναι άραγε το κράτος όπου όταν κάποιος παραβιάζει το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος, ο δικαστής τιμωρεί τους υπόλοιπους.
2014-12-05-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – «Φόρτσα Μπαλούρδο» (Για απόφαση πρύτανη Φορτσάκη να κλείσει μόνος του τη Νομική Αθηνών κηρύσσοντας lock-out)
Οι νεοφιλελεύθεροι ευρωπαϊστές της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου με πολιορκητικό κριό τον «πρύτανη-Μπαλούρδο» του ΕΚΠΑ φαίνεται να ετοιμάζονται να επιβάλλουν… στρατιωτικό νόμο για να διασωθούν στις καρέκλες της εξουσίας τους.
2014-12-05-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – «Συναινέσεις» και αποστασίες (Για διεργασίες εντός της δεξιάς)
Πάγωμα και μια μικρή παράταση εκλιπαρεί από την τρόικα ο Σαμαρά και ο Βενιζέλος. Καρότο και μαστίγιο προς την αξιωματική αντιπολίτευση για να μαζέψουν τους 180, μήπως και διασωθεί η συγκυβέρνηση με πρόεδρο Δημοκρατίας μια υποψηφιότητα τύπου Ντόρας…
2014-12-05-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ετυμηγορία για τρία βουλεύματα (Ενταση στη δίκη της ΣΠΦ)
2014-12-06-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Οι «αναρχικοί» του 1944
Ενώ ο Τσόρστιλ και το εκστρατευτικό σώμα του πολεμούσαν στην Αθήνα «τροτσκιστές», οι ντόπιοι συνεργάτες τους ήξεραν καλά πως απέναντί τους είχαν «αναρχικούς»
2014-12-08-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Οι δύο Ελλάδες (Για αντίθετους + αλληλέγγυους σε Ρωμανό)
Για τους κυβερνώντες και λοιπούς στυλοβάτες της «Ελλάδας των νοικοκυραίων», η απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού έμοιαζε με το ιδεώδες συμβολικό γήπεδο για την τρομολάγνα ανάκτηση του «μεσαίου» εκείνου κοινωνικού χώρου που η διαχείριση της κρίσης ωθεί σε μια αβέβαιη εκλογική ριζοσπαστικοποίηση.
2014-12-08-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Μια παρέμβαση αγωνίας για τον Νίκο Ρωμανό (Κείμενο-παρέμβαση της Νατάσας Παύλου)
Ρωμανέ θυμήσου και σκέψου: όταν τον Άρη (Βελουχιώτη), τον τσακίζανε με βασανιστήρια, αυτός υπόγραψε «δήλωση μετανοίας» (1939), αρνούμενος μια άσκοπη θυσία…
2014-12-08-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Προ παντός ειλικρίνεια (Για υποδείξεις σε ΣΥΡΙΖΑ)
Σε αρκετά από τα κείμενα των συστημικών ΜΜΕ τον τελευταίο καιρό και όσο η αποτυχία του ελληνικού «προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης» γίνεται φανερή, έχει ξεκινήσει το φλερτ με τη νέα κατάσταση που αναπόφευκτα έρχεται, δηλαδή με τον ΣΥΡΙΖΑ.
2014-12-09-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Εχεις την ψήφο σου και την αξιοπρέπεια σου (Σχέδιο Σαμαρά Εκδίκηση Αποθανέτω μετά των αλλοφύλων)
Μια μόνο κουβέντα για το κλίμα των επομένων εβδομάδων και ως τις εθνικές εκλογές: ήδη τα επικοινωνιακά επιτελεία των κυβερνητικών και λοιπών νεοφιλελεύθερων δυνάμεων εντός και εκτός συνόρων, ξεκίνησαν τον οικονομικό πόλεμο. Είναι σχεδιασμένη η επιχείρηση πρόκλησης πανικού.
2014-12-09-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ενας πατέρας αγωνίζεται (Συνάντηση πατέρα Ρωμανού με Σαμαρά)
Τη στιγμή που ο συνήγορος έλεγε ότι «δεσμευόμαστε ηθικά και νομικά, όταν θα πάρει την άδειά του ο Νίκος Ρωμανός θα την ασκήσει κατά τρόπο νόμιμο και θα τηρήσει τους όρους αδείας», ο Γιώργος Ρωμανός έφευγε από το Μαξίμου χωρίς ελπίδα.
2014-12-09-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Νέα τροπολογία για Ρωμανό στη Βουλή
Δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα (Τρίτη) η συζήτηση και η ψηφοφορία του νομοσχεδίου που αφορά και την τροπολογία για τον Νίκο Ρωμανό. Ακόμα και την ύστατη στιγμή γίνονται προσπάθειες να ενσωματωθούν οι τροπολογίες της αντιπολίτευσης για το επίμαχο ζήτημα.
2014-12-09-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Τάσος Κωστόπουλος – Αποστασία (Για αποστάτες 1965 και παράκαμψη εκλογών)
Πέντε δημοσιογράφοι όλοι κι όλοι βρεθήκαμε χθες στον «Ιανό» για να παρακολουθήσουμε τον μεγαλύτερο εν ενεργεία ρεπόρτερ στη Μέση Ανατολή, Πάτρικ Κόκμπερν, να παρουσιάζει το νέο του βιβλίο για το Ισλαμικό Κράτος, με τίτλο «Η επιστροφή των τζιχαντιστών».
2014-12-10-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Τάξις και ηθική (Φοροδιαφυγή Βούλτεψη και χαράτσι)
Ως γνωστόν η ψευδής δήλωση “πόθεν έσχες” συνιστά κακούργημα. Η Σοφία Βούλτεψη το γνωρίζει, γι αυτό και δήλωσε την πραγματική της ακίνητη περιουσία στη Βουλή.
2014-12-10-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ανάσες ελευθερίας και ζωής … (Για απόφαση για Ρωμανό και βραχιολάκι)
Μια μεγάλη νίκη που διεκδίκησε δίπλα στο Ρωμανό ολόκληρη η Ελλάδα και κυρίως η νεολαία της. Μια ύστατη και μοναδική τιμή όμως και για τον δολοφονημένο Αλέξη Γρηγορόπουλο στο πρόσωπο του αδελφικού του φίλου που ήρθε τόσο καθυστερημένα.
2014-12-10-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Μια ξεχωριστή Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Αναφορά σε Ρωμανό)
Στη σκιά της απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού γιορτάζεται σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
2014-12-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ο Νίκος μάς έδωσε ανάσες ελευθερίας (Αποτελέσματα από νίκη Ρωμανού)
Ο Νίκος Ρωμανός πέτυχε με την απίστευτη επιμονή στο δίκαιο αίτημά του να ενώσει όχι μόνο ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και πλήθος επώνυμων ή ανώνυμων πολιτών άλλων χωρών. Ενα πολύ θυμωμένο παιδί σημαδεμένο από τη δολοφονία του αδελφικού του φίλου στην ηλικία των 15 χρόνων, κατάφερε να αποδείξει ότι υπάρχουν και αγώνες που κερδίζονται.
2014-12-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Αντα Ψαρρά – Παρέμβαση (Εξοχη + συναισθηματικά φορτισμένη τοποθέτηση στη Βουλή από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για Ρωμανό)
Από το Λονδίνο έριξε τη «βόμβα» για την προεδρική εκλογή ο Κώστας Σημίτης, «μαυρίζοντας» τη διάθεση του Αντ. Σαμαρά και του Ευάγγ. Βενιζέλου λέγοντας ότι «Η προοπτική να συγκεντρώσει η συγκυβέρνηση τις απαιτούμενες 180 ψήφους είναι μη ρεαλιστική».
2014-12-12-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Οι κοινοτοπίες του Αδώνιδος Γεωργιάδη (Για άρθρο του στο Capital.gr σχετικά με Ρωμανό)
«Το κράτος δεν εκβιάζεται» διατείνεται ο Αδωνις. Δεν μας λέει: Οτι το κράτος μια χαρά εκβιάζεται, π.χ. ΔΝΤ, τρόικα, εφοπλιστικό κεφάλαιο, εργολαβίες κ.λπ. Συχνά υποκλίνεται κιόλας
2014-12-12-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Ο ξεχωριστός ασφαλισμένος κ. Ντινόπουλος
Τα μπερδεμένα ασφαλιστικά του θέματα φαίνεται ότι κατάφερε να «τακτοποιήσει» ο υπουργός Εσωτερικών (και δήμαρχος, δημοσιογράφος, δικηγόρος, βουλευτής κ.λπ.) Αργύρης Ντινόπουλος.
2014-12-12-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Τα άτιμα τα ΑΤΜ (Κινδυνολογία για χρεωκοπία τραπεζών κ.λπ)
Έχει και η υποκριτική κινδυνολογία τα όριά της. Ακούω και διαβάζω παντού ότι όσο υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε εκλογές με το μεγάλο ρίσκο ο λαός να (κάνει το …λάθος) να εκλέξει αριστερή κυβέρνηση, θα έρθει το τέλος του κόσμου. Θα κλείσουν οι τράπεζες, θα στεγνώσουν τα ΑΤΜ και η αγορά, δεν θα μπορεί κανείς να βγάλει έξω τα λεφτά του κ.λπ. Και φυσικά μετά θα έρθουν οι τροικανές κανονιοφόροι και τα βομβαρδιστικά…
2014-12-13-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Η Χρυσή Αυγή στη γερμανική Βουλή
Παρά την προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής, η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει καμιά πρεμούρα για τη δίωξή της. Μόνο το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς ανησυχεί για τη δράση της ναζιστικής οργάνωσης
2014-12-13-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – «Υπάρχει κίνδυνος, αν εφαρμοστεί ευρέως το βραχιολάκι» Συνέντευξη Νίκος Παρασκευόπουλος
Ο κίνδυνος είναι, αντί να μειωθούν οι προσωποκρατήσεις, πράγμα που πρέπει να γίνει, αφού θα υπάρχει το «βραχιολάκι», αυτές να αυξάνονται και να προτιμάται αυτό το μέτρο αντί για περιοριστικούς όρους. Ασφαλές μέτρο είναι για όσους δικαιούνται εκπαιδευτικές άδειες
2014-12-15-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Ούτε με την πρόκληση πανικού σώζεται ο Σαμαράς
Το έργο εκφοβισμού και πρόκλησης πανικού το… έχουμε ξαναδεί από το 2009 σε καμιά πενηνταριά εκδοχές. Αν δεν ψηφίσει η Βουλή τον Δήμα, λένε σήμερα ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, η Διαπλοκή, ο κάθε Αδωνις κι ο κάθε Τράγκας, οι οίκοι αξιολόγησης, κ.λπ., τότε θα γίνουν πρόωρες εκλογές
2014-12-15-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Μήπως η κ. Βούλτεψη θέλει … να ενεργοποιήσει τα CDS;;;
Μια υπουργός, όπως και σύμπασα η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, που δεν μπορεί να …κρύψει τη χαρά της κάθε φορά που οι “αγορές” υποβαθμίζουν περαιτέρω την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας επειδή θα “αποσταθεροποιηθούμε” εκλέγοντας μια αριστερή κυβέρνηση, απλώς αυτοκαταργείται.
2014-12-15-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Πρόεδρος με την ψήφο του Μπούκουρα; (video)
Με τον αριθμό των βουλευτών που συγκεντρώνει η κυβερνητική πρόταση για την προεδρική εκλογή να μην πλησιάζει καν το κρίσιμο όριο των 180, το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν στην εξίσωση και κάποιοι από τους «μετανοημένους» χρυσαυγίτες παραμένει ακόμα μακρινό.
2014-12-15-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Τι ζητάς αθανασία … (Οι φοιτητές γράφουν Ιστορία)
Πόσο μεγάλο νάναι / το κεφάλαιο της εποχής μας / στα πανεπιστημιακά βιβλία / ύστερα από δυο ή τρεις χιλιάδες χρόνια…/ Κι εμείς, / άραγε θα υπάρχουμε εμείς / πίσω από μια λέξη / ή ένα γράμμα;».
2014-12-16-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Στο αρχείο, πριν το πόρισμα Ντογιάκου, η επίθεση στο «Συνεργείο»
Ο εισαγγελέας δεν… είδε το πόρισμα των ανακριτριών και έβαλε στο αρχείο την επίθεση της Χρυσής Αυγής στο «Συνεργείο». Ωστόσο το μεταγενέστερο της απόφασης αυτής πόρισμα Ντογιάκου περιλαμβάνει πλήρως την υπόθεση αυτή για την οποία υπάρχουν ακλόνητα στοιχεία και φωτογραφίες.
2014-12-16-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Αντα Ψαρρά – «Τελεία» (Ιδρυση κόμματος από Απόστολος Γκλέτσος)
Την ίδρυση του κόμματός του «Τελεία» κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο δήμαρχος Στυλίδας, ηθοποιός Απόστολος Γκλέτσος. Το σήμα του κόμματος: μια γκρίζα σπείρα και στη μέση ένας γαλάζιος κύκλος. Το σύνθημά του: «Τελεία και πράξη».
2014-12-16-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Γιατί δεν μας λέτε το… πρόγραμμά σας κ. Σαμαρά και κ. Βενιζέλο;;;
Επιτέλους, θα μας πει ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και οι υπόλοιποι νεοφιλελεύθεροι οπαδοί της «εθνικής συναίνεσης» («επενδυτές», κεντρώοι διαπλεκόμενοι και δανειστές), πότε θα εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους. Δηλαδή, πότε θα κόψουν κι άλλο και ακόμα πιο άδικα τις συντάξεις και τη δημόσια ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, πότε θα προσθέσουν νέους φόρους…
2014-12-17-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Η μεγάλη μαφία του Μικρολίμανου
Κρίση και «πάρτι» συμφερόντων ισοπέδωσαν το Μικρολίμανο. Αυθαίρετες κατασκευές, καταπατήσεις πεζοδρομίων, παράνομος τζόγος, διακίνηση γυναικών και ναρκωτικών και «μπραβιλίκια» έχουν κάνει τον γραφικό όρμο απωθητικό σε Ελληνες επισκέπτες και ξένους τουρίστες
2014-12-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Παρανομήστε ελεύθερα και το 2016!!! (Επιστρέφονται πινακίδες και διπλώματα λόγω Χριστουγέννων)
Οι παραβάτες του νόμου οδηγοί, είτε επικίνδυνοι είτε ασυνείδητοι είτε επιθετικοί είτε απλά τα γνωστά τετράποδα που παρκάρουν σε διαβάσεις πεζών και αναπήρων ή στα πεζοδρόμια, αμνηστεύονται διά χειρός Κικίλια.
2014-12-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Η τιμή της ψήφου (Για καταγγελίες Ξουλίδου + Χαϊκάλη)
Οι κινδυνολόγοι και οι κάτοχοι της μόνης «επαναστατικής αλήθειας» τελικά δεν… επηρέασαν την αγοραία αξία της βουλευτικής ψήφου. Αν πιστέψουμε τις καταγγελίες της κ. Ξουλίδου, πριν από είκοσι μέρες και τη σημερινή, του κ. Χαϊκάλη η …τιμή της ψήφου των βουλευτών της αντιπολίτευσης για την στήριξη Δήμα και την επιβίωση της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, παραμένει στα ίδια επίπεδα. Δηλαδή, γύρω στα 3.000.000 ευρώ.
2014-12-20-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Αντα Ψαρρά – Ποδηλάτης (Θύμα τροχαίου στην Κατερίνη)
Με εφτά ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της Ν.Δ. σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Public issue η οποία διενεργήθηκε τηλεφωνικά το διάστημα 10-17 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.010 ατόμων.
2014-12-20-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Η Αλωσις του Αδώνιδος (Φανατισμός + ημιμάθεια = πλαστογραφία)
Δηλώνει φιλόλογος και ιστορικός, έχει δε ιδρύσει και δική του «σχολή». Ομως το συγγραφικό έργο του κ. Γεωργιάδη προδίδει την πραγματική του σχέση με τα γράμματα και την ιστορία.
2014-12-21-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Λεβεντιά ο Σαμαράς (Για διάγγελμα με κινδυνολογίες)
Που πήγε εκείνο το θηρίο που έσωσε τη χώρα, που πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα, που παρά λίγο θα έβγαινε στις αγορές, που θα προχωρούσε τις μεταρρυθμίσεις για να γίνουμε μια κανονική χώρα;
2014-12-22-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αγγέλικα Ψαρρά – Μόνο άντρες καταψηφίζουν τον Πρόεδρο
«Παρών» υποχρεώθηκαν να δηλώσουν όσες βουλεύτριες επέλεξαν να καταψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Τις ελάχιστες που αποτόλμησαν το «παρούσα» τις επανέφερε στην τάξη ο ψηφολέκτης, «βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους», σύμφωνα με τον ρεπόρτερ της ΝΕΡΙΤ.
2014-12-22-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ποιος πιστεύει τον βοσκό; (Υπόθεση Χαϊκάλη Αποστολόπουλου Καμμένου)
Το σκηνικό αποδόμησης της αξιοπιστίας του πολιτικού και μιντιακού συστήματος ξεκίνησε πολύ δικαιολογημένα μέσα από τους δρόμους της διαφθοράς, του ρουσφετιού και της ασυδοσίας ταυτόχρονα με την οικονομική κρίση συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
2014-12-22-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Η χαμένη τιμή του Κοινοβουλίου
Ο ιστορικός του μέλλοντος που θ’ ασχοληθεί με την τρέχουσα προεδρική μη εκλογή δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να διακρίνει τον ουσιαστικό πυρήνα των γεγονότων: τον διάχυτο πανικό ενός ολόκληρου συστήματος μπροστά στο φάντασμα της «πρόωρης» λαϊκής ετυμηγορίας.
2014-12-23-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Στο αρχείο και η λογική (Υπόθεση Χαϊκάλη-Αποστολόπουλου)
Να συμφωνήσουμε με όλους τους εστέτ, ότι η υπόθεση Χαϊκάλη – Αποστολόπουλου βρομάει και ότι πράγματι ανάμεσα στους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων πιθανότατα να υπάρχουν ευεπίφοροι σε… συναλλαγές για μεταβολή της πολιτικής τους στάσης και βεβαίως της ψήφου τους για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
2014-12-23-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Τι εννοεί ο πρωθυπουργός;;; (Διάγγελμα Σαμαρά για τρίτη ψηφοφορία και εκλογές)
Στην τρίτη ψηφοφορία δεν θα υπάρχει «Παρών», είπε ο πρωθυπουργός. Κι αν εμείς υποθέσουμε ότι πρόκειται να …απαγορεύσει τις εκλογές ως εθνικά επιζήμιες;
2014-12-26-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Ενας αποχαιρετισμός … (Για Σεραφείμ Φυντανίδης)
Λίγοι άνθρωποι αφήνουν πεθαίνοντας το σημάδι τους ανεξίτηλο όχι μόνο σε όσους τους αγάπησαν αλλά παντού. Ο διευθυντής της Ελευθεροτυπίας, έτσι όπως όλοι θα τον θυμούνται, χάραξε τη γραμμή αφετηρίας μιας ελεύθερης δημοκρατικής και ανεξάρτητης εφημερίδας.
2014-12-27-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Ο τρίτος θάνατος του Σεραφείμ Φυντανίδη
Οσοι πέρασαν από την «Ελευθεροτυπία» των καλών ημερών αναγνωρίζουν ότι αυτό το μοναδικό φαινόμενο για τον ελληνικό Τύπο πιστώνεται στην ευτυχή συνεργασία δύο ανθρώπων, του Κίτσου Τεγόπουλου και του Σεραφείμ Φυντανίδη.
2014-12-27-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Η γέννηση ενός άλλου Μεσσία (Ο μουσουλμάνος Μεσσίας Μάχντι εν έτει 1881)
Ο γιος ενός άσημου χτίστη ανακοινώνει πως είναι ο απεσταλμένος του Υψίστου, την έλευση του οποίου έχουν προαναγγείλει από καιρό οι Γραφές. Το κήρυγμά του συνασπίζει τους δυσαρεστημένους από την εξουσία και καταλήγει στην οικοδόμηση του πρώτου άτυπου Ισλαμικού Κράτους.
2014-12-27-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Μαύρος τζόγος με τη Χρυσή Αυγή (Τι σημαίνει η άρνηση της ΧΑ να ψηφίσει για Πρόεδρο τον Σταύρο Δήμα)
Και ξαφνικά ανακάλυψαν κάποιοι πολιτικοί αναλυτές ότι μπορεί η Χρυσή Αυγή να ανακατέψει τη μεθαυριανή, τρίτη κατά σειρά, απόπειρα εκλογής Προέδρου συντασσόμενη με την επιλογή του Σταύρου Δήμα. Το σενάριο αυτό δεν προέκυψε από πρωτοβουλία της ίδιας της ναζιστικής οργάνωσης αλλά από μερίδα των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης.
2014-12-29-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Τελικά οι εκλογές συμφέρουν (Για κινδυνολογία Σαμαρά)
O Αντ. Σαμαράς ομολογεί ότι από την ώρα που έχασε το κόμμα του από τον ΣΥΡΙΖΑ με 4 ποσοστιαίες μονάδες στις ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου και οι «κεντρώοι» εταίροι του άρχισαν να διαλύονται, έψαχνε να βρει μια ευκαιρία να πάει σε εκλογές.
2014-12-29-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Βαριές ποινές στους κατηγορούμενους «Πυρήνες»
Βαριές ποινές αποδόθηκαν σήμερα στους κατηγορούμενους στην τρίτη κατά σειρά δίκη για τα φερόμενα ως μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.
2014-12-29-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ο κυρίαρχος … εφοπλισμός (Με αφορμή ατύχημα στο Norman Atlantic)
Την επομένη της ναυτικής τραγωδίας τα ερωτήματα παραμένουν. Σε κάθε περίπτωση, στην Ελλάδα, ο καλός εφοπλισμός όλα τα αλέθει…
2014-12-29-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Το ίχνος της Βαβέλ (Ξενόγλωσσα συνθήματα)
Η καθιερωμένη πλέον φιέστα της υποδοχής του νέου χρόνου στο Σύνταγμα αποτελεί τη μοναδική δημόσια τελετή όπου η πολυπολιτισμική πραγματικότητα της σύγχρονης Ελλάδας όχι μόνο γίνεται αποδεκτή, αλλά και αναδεικνύεται θετικά σε αναπόσπαστο στοιχείο του γιορτινού ντεκόρ.
2014-12-29-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Κύριε Κουτσούμπα, μήπως οι αστοί τρομάξανε;;; (Για στάση ΚΚΕ απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ)
Μετά την τρίτη ψηφοφορία, θα πάμε με «σκληρό ροκ», στις 25 Ιανουαρίου 2015, σε μια αληθινή εκλογική ταξική αναμέτρηση. Αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς, το λένε όλοι οι σοβαροί άνθρωποι σ’ αυτή τη χώρα και όσοι ασχολούνται με τα ελληνικά πράγματα, σε όλη την Ευρώπη, την Αμερική κ.α.
2014-12-30-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Καμπάνες στους Πυρήνες
Ενας ποινικός μαξιμαλισμός κυριάρχησε χθες στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού κατά την εκφώνηση των ποινών στη δίκη με τα τρία βουλεύματα για τους κατηγορούμενους ως μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.
2014-12-30-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Αντα Ψαρρά – Ρατσισμός (Για μετανάστες και εθνικότητες διασωθέντων στο πλοίο Atlantic)
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν, για άλλη μια φορά, τα μέλη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, τα οποία μετά το τέλος της ψηφοφορίας στη Βουλή άρχισαν να χειρονομούν και να φωνάζουν προκλητικά «προδότες, θα πάτε στη φυλακή».
2014-12-30-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Μεταγωγές στο παρά πέντε από τον υπουργό Δικαιοσύνης
Σημερινά δημοσιεύματα φέρουν τους Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, Δημήτρη Κουφοντίνα και Νίκο Μαζιώτη να μεταφέρονται άμεσα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού.
2014-12-31-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Μαρία Δήμα – Ποδαρικό στον Δομοκό (Μεταγωγές σε φυλακές τύπου Γ’)
Αποφασισμένος να υπερασπιστεί το κατασταλτικό του έργο μέχρι την τελευταία στιγμή φαίνεται ο υπουργός Δικαιοσύνης. Η αρχή έγινε εσπευσμένα με τη μεταγωγή του Νίκου Μαζιώτη στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού, ενώ έπεται η μεταγωγή των Αλέξανδρου Γιωτόπουλου και Δημήτρη Κουφοντίνα.
2015-01-02-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Το δρομολόγιο της ντροπής (Για φορτηγό-κουφάρι Blue Sky M με 768 μετανάστες)
Το σαπιοκάραβο, που μετέφερε 768 πρόσφυγες, έδεσε τελικά στην Καλλίπολη της Ιταλίας με 4 επιβάτες νεκρούς. Αμείλικτα ερωτήματα προκύπτουν για τις ελληνικές αρχές, οι οποίες το άφησαν ανενόχλητο, παρ’ ότι είχαν ειδοποιηθεί για την επικινδυνότητα του ταξιδιού.
2015-01-02-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Απομόνωση διαρκείας (Μεταφορά «ειδικών» κρατουμένων στις φυλακές «υψίστης ασφαλείας» παραμονές της Πρωτοχρονιάς)
Ποδαρικό με σκληρές και απάνθρωπες συνθήκες για τους κρατουμένους κάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, που βιάζεται να στείλει στην απομόνωση όσους έχουν καταδικαστεί με τον τρομο-νόμο (198Α), αλλά και εκείνους που θεωρούνται επικίνδυνοι, είτε με κριτήριο το αδίκημά τους είτε με τη συμπεριφορά τους εντός φυλακών.
2015-01-02-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Στον Δομοκό Γιωτόπουλος, Κουφοντίνας και Τζωρτζάτος
Το πρωί της Παρασκευής μεταφέρθηκαν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, τύπου Γ’, όπου είχε ήδη μεταχθεί τις προηγούμενες μέρες ο Νίκος Μαζιώτης. Μαζί τους μεταφέρθηκαν και ποινικοί κρατούμενοι, χωρίς να γίνει γνωστό αν κρίθηκαν από το συμβούλιο των φυλακών επικίνδυνοι.
2015-01-02-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Εταιρείες με χασούρες, θαλασσοδάνεια και γκλαμουράτους ιδιοκτήτες
Ενώ έχει ξεκινήσει ελληνο-ιταλικός «πόλεμος» σχετικά με το τραγικά μακάβριο μπέρδεμα με τις λίστες επιβατών, τα περισσότερα ΜΜΕ σφυρίζουν αδιάφορα για τις καθ’ όλα νομότυπες συμπεριφορές των εταιρειών που διαθέτουν ή νοικιάζουν καράβια και εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι μέσα σ’ αυτά τίποτα δεν λειτουργεί.
2015-01-02-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δύο Πολιτικά Παρασκήνια – Αντα Ψαρρά – Εταιρείες (Ναυάγιο Norman Atlantic) + Δημήτρης Ψαρράς – Επιτήδειος (συνέντευξη με Matthew Heimbach)
Στο άρθρο του στο «Spiegel» υπογραμμίζει ότι το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για κούρεμα του χρέους μπορεί να είναι επαναστατικό, αλλά είναι αναγκαίο. Κάτι φαίνεται να αλλάζει, ακόμα και στα συντηρητικά μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας…
2015-01-03-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Το κρυφό πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής Ο Μιχαλολιάκος γράφει με ψευδώνυμο Νίκος Εξαρχος όσα δεν θέλει να ομολογήσει δημόσια
​ Πριν από τις συλλήψεις των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής είχαμε αποκαλύψει την ύπαρξη ενός βιβλίου το οποίο σε μεγάλο βαθμό περιλαμβάνει το κρυφό πρόγραμμα της ναζιστικής οργάνωσης. Ο τίτλος του βιβλίου είναι «Ομάδα Κρούσεως Λόγχη» και το υπογράφει κάποιος Νίκος Εξαρχος.
2015-01-03-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Στέργιος Ζιαμπάκας – ΣΥΡΙΖΑ με τα μυαλά στα κάγκελα (Ψήφοι στις φυλακές)
Μπορεί να δόθηκαν οι οδηγίες για το πώς θα ψηφίσουν οι κρατούμενοι στα εκλογικά τμήματα των φυλακών, αλλά -αν κρίνουμε με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιουνίου του 2012- το τι θα ψηφίσουν είναι μάλλον πολύ μακριά από τις κυβερνητικές… προσδοκίες.
2015-01-05-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Της πατρίδας μου το ντάμπινγκ (Αποπληθωρισμός + ελληνικά προϊόντα)
Οταν ψηφιζόταν το πρώτο Μνημόνιο, στα στέκια των τρέντι οικονομολόγων φοριόταν πολύ ο Ολιβιέ Μπλανσάρ. Μία πενταετία αργότερα ο κύριος Μπλανσάρ έχει σκίσει τα πτυχία του, παραδεχόμενος δημόσια ότι τα σκάτωσε στον υπολογισμό του διαβόητου «πολλαπλασιαστή».
2015-01-05-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Νέες «τυφλές» μεταγωγές στον Δομοκό
Μεταφέρθηκαν στον Δομοκό τέσσερις άνθρωποι από τις φυλακές Γ’ Τύπου του Κορυδαλλού χωρίς να έχουν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα, έτσι, για να μεταφερθούν και ενώ είναι γνωστό ότι οι συγγενείς τους ζουν στην Αθήνα. Την ίδια στιγμή πάλι τα «φημισμένα» λευκά κελιά του Κορυδαλλού μένουν άδεια μόνο με τέσσερις νέους ενοίκους προφανώς «επικίνδυνους», αφού μεταφέρθηκαν εκεί και ενώ αρχίζει παράλληλα ο «συνωστισμός» στον Δομοκό.
2015-01-05-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Κινδυνολογείτε, αλλά … με αιτία (Συκοφαντίες ΝΔ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ)
Γνωρίζουμε ότι στα επιτελεία του εκλογικού σχεδιασμού του κ. Σαμαρά έχουν επιλέξει ως μοναδικό τους… πολιτικό πρόγραμμα την καταιγίδα καταστροφολογίας για ό,τι λέει ή κάνει ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.
2015-01-06-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ο ΑΝΤ1 απέλυσε την Ερρικα Βαλλιάνου
Με την ιδιόρρυθμη συρτή φωνή, με την έντονη προσωπική χροιά και άποψη στο ζυγισμένο της ρεπορτάζ, συνηθίσαμε 20 χρόνια τώρα να ακούμε στον ΑΝΤ1 την Ερρικα Βαλλιάνου να κάνει το δικαστικό ρεπορτάζ. Από τη νέα όμως χρονιά με τις πολλές, μεγάλες και πολύπλοκες δικαστικές υποθέσεις η έμπειρη δικαστική συντάκτρια θα σταματήσει να παρεμβαίνει στα δελτία.
2015-01-06-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Τα «ανθρώπινα λάθη» του MEGA (Πόλεμος αντί για Podemos και άλλα λάθη)
Στις 7 Δεκεμβρίου 2008, μια μέρα μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το γνωστό κανάλι MEGA, μετέδωσε το μοναδικό βίντεο-ντοκουμέντο με την παραπλανητική προσθήκη ήχων ανύπαρκτων «επεισοδίων». Τότε είπαν πως ήταν λάθος. Χθες και σήμερα, όμως ένα ακόμα «ανθρώπινο – τεχνικό λάθος» ήρθε να προστεθεί στο… παλμαρέ του καναλιού
2015-01-07-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Οι Πυρήνες … διαψεύδουν τον δικηγόρο Φραγκίσκο Ραγκούση (Για σχέδιο Ξηρού για χτύπημα στις φυλακές)
Η σύλληψη Ξηρού και η ανακάλυψη κρησφύγετων, όπλων, εκρηκτικών, κλεμμένων Ι.Χ. και πλαστών ταυτοτήτων τροφοδότησαν για ένα τριήμερο τα ΜΜΕ, που δεν απέφυγαν τις προεκλογικές αναφορές περί επιτυχιών της κυβέρνησης και τις «απαραίτητες» αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ.
2015-01-07-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Οι μισαλλόδοξες δηλώσεις Σαμαρά «πονοκέφαλος» για Αβραμόπουλο, Μέρκελ
Οι ξενοφοβικές και ρατσιστικές απόψεις του πρωθυπουργού για τους πρόσφυγες στον Έβρο έφεραν σε δύσκολη θέση τόσο τον επίτροπο Μετανάστευσης όσο και τη Γερμανίδα καγκελάριο.
2015-01-07-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Πολιτική σπέκουλα υπογείου (Αφιερωμένο στον Αδωνι Γεωργιάδη)
Άδωνις Γεωργιάδης και Γιώργος Μουρούτης σπέρνουν μισαλλοδοξία ενώ κυλάει το αίμα των δημοσιογράφων στο Παρίσι
2015-01-07-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Στοχοποιημένος ο σκιτσογράφος και διευθυντής έκδοσης της «Charlie Hebdo»
Ο σκιτσογράφος και διευθυντής έκδοσης της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Charlie Hebdo», Σάρμπ, που δέχθηκε σήμερα (07/01) αποτρόπαιη επίθεση, υπήρξε στοχοποιημένος.
2015-01-07-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Σε γραμμή Μπαλτάκου ΝΔ-ΧΑ (Δηλώσεις Σαμαρά + Μιχαλολιάκου ποιος είναι περισσότερο ακροδεξιός)
Το φάντασμα του πρώην γεν. γραμματέα της κυβέρνησης πλανάται πάνω από τους προεκλογικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς της. Ο κ. Μπαλτάκος είχε σχεδιάσει από το 2012 τη σύγκλιση της Νέας Δημοκρατίας με τη Χρυσή Αυγή, αναπολώντας ένα ψυχροπολεμικού τύπου αντικομμουνιστικό μέτωπο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.
2015-01-07-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Ανίκανοι και επικίνδυνοι (Ντινόπουλος με εκλογικούς καταλόγους 18χρονων ψηφοφόρων)
Αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του Αργύρη Ντινόπουλου και της απερχόμενης συγκυβέρνησης Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που αποκάλυψε η «Εφ.Συν.», με τον αποκλεισμό από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 100.000 18άρηδων νέων ψηφοφόρων. Νομίζουν αλήθεια ότι έτσι θα γλιτώσουν την εκλογική συντριβή;
2015-01-08-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Γιώργος Δρούκας – Σαρμπ «Είμαστε όλοι άθεοι» Στεφάν Σαρμπονιέ (Σαρμπ) συνέντευξη στη Μοντ
«Προτιμώ να πεθάνω όρθιος από το να ζήσω γονατιστός». Αυτά έλεγε ο Στεφάν Σαρμπονιέ σε συνέντευξή του στη «Μοντ». Ο δημοσιογράφος που πήρε τότε τη συνέντευξη έγραφε ότι έξω από τα γραφεία της εφημερίδας τού Σαρμπ υπήρχαν μόνο δύο αστυνομικοί με πολιτικά που ρωτούσαν απλώς τον επισκέπτη πού πήγαινε.
2015-01-09-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Κι όμως! Δεν είμαστε όλοι «Σαρλί Εμπντό»
Η επόμενη μέρα μιας τρομακτικής πράξης που γυρνάει προς τα πίσω τις σελίδες του πολιτισμού, πέρα κι έξω από τις ανθρώπινες απώλειες, είναι συνήθως αμήχανη, παγωμένη και γεμάτη από αμφίθυμες σκέψεις και συναισθήματα. Είναι αυτό που λέμε μένεις άφωνος.
2015-01-09-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Μόνο ένας Μεγαλέξανδρος του έχει μείνει (Κινδυνολογία Σαμαρά)
Και ο Ντράγκι διαφοροποιείται από τις «Αγορές» και υιοθετεί την αγορά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κρατικών Ομολόγων. Μόνος, με τη Μέρκελ, ο κ. Σαμαράς πιστεύει ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.
2015-01-10-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Τι δεν λέει ο Σαμαράς (Μετανάστες + τζιχαντιστές)
Η «νηφάλια» άποψη που επαναλαμβάνεται τις τελευταίες μέρες και ώρες από τα πρωθυπουργικά μέχρι τα πλέον ακραία ακροδεξιά χείλη ξεχνάει (;) κάτι πολύ βασικό: Όλοι οι τζιχαντιστές που έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα συμπεριλαμβανομένων και των εκτελεστών της Γαλλίας γεννήθηκαν στην Ευρώπη. Αλλά μπροστά στην φανατική ρατσιστική πολιτική εκμετάλλευση αυτό φαίνεται ότι είναι μια μικρή λεπτομέρεια!
2015-01-10-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δύο Πολιτικά Παρασκήνια – Αντα Ψαρρά – Προπαγάνδα (Φαήλος για τζαμί + τζιχαντιστές) + Χωρίς «πόρτα» (Φορτσάκης υποψήφιος ΝΔ)
Δυσαρεστημένη εμφανίζεται η Λούκα Κατσέλη για το γεγονός ότι οι υποψήφιοι που υπέδειξε στον ΣΥΡΙΖΑ στην πλειονότητά τους δεν «περπάτησαν» στις εσωκομματικές διαδικασίες. Συνεργάτες της δεν έκρυβαν τη δυσφορία τους για την κατάσταση και ανέφεραν ότι επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να μεταφέρει την οπτική της.
2015-01-10-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Το αμαρτωλό «τρίγωνο» του Πειραιά
Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες και την πολεμική ατμόσφαιρα που (ξανα-)δημιουργήθηκε σε μια από τις εστίες διαχρονικών αμαρτιών του Πειραιά και συγκεκριμένα στο Μικρολίμανο, ο νέος δήμαρχος συναντήθηκε με ιδιοκτήτες σε γνωστή ψησταριά και «τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε».
2015-01-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Η σπέκουλα με τη «φυγή των καταθέσεων»
Οσοι φιλοκυβερνητικοί εσκεμμένα και όσοι επηρεάστηκαν από την κινδυνολογία της Ν.Δ. και άλλων μνημονιακών δυνάμεων περί «πολιτικής αβεβαιότητας» που δήθεν φέρνει η επερχόμενη εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν βγάλει κι άλλα λεφτά αυτόν τον καιρό εκτός συνόρων, είναι καταγεγραμμένοι επισήμως στα μηχανογραφικά κέντρα όλων των τραπεζών στην Ελλάδα και προφανώς στα κεντρικά του κ. Στουρνάρα και του κ. Χαρδούβελη. Αυτοί εκεί, και στο Μαξίμου, ξέρουν τα πάντα για τα λεφτά των πάντων…
2015-01-12-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Γιατί πληρώνουμε τις ασφαλιστικές εταιρείες; (Τροχαία και αποζημιώσεις)
Στις 16/1/2015 (κατόπιν αναβολής) πρόκειται να διεξαχθεί η συζήτηση της προσφυγής των δικηγορικών συλλόγων της χώρας στον Αρειο Πάγο κατά του Ν. 4092 που ψηφίστηκε επί υπουργίας Γ. Στουρνάρα και ευνοεί τις διεκδικήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών σε υποθέσεις τροχαίων.
2015-01-12-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Του έφυγε η μαγκιά (Ο μέγας τηλεπωλητής Άδωνις Γεωργιάδης εμπορεύεται χρόνια τώρα «ελληνισμό» και «υπεροχή»)
Ο μέγας τηλεπωλητής Άδωνις Γεωργιάδης που εμπορεύεται χρόνια τώρα «ελληνισμό» και «υπεροχή», τώρα μας απειλεί ακολουθώντας το γενικό πλαίσιο της κινδυνολογίας -για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους- με …βομβαρδισμό από τους εξ Εσπερίας δανειστές, αν εκλέξουμε κυβέρνηση της Αριστεράς.
2015-01-12-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Στον βωμό του «ελάχιστου κόστους» (ΑΝΕΚ, Σάμινα + Ιανός)
Σεπτέμβρης του 1970. Στην προβλήτα της Σούδας μια ολόκληρη πόλη συνωστίζεται για να καμαρώσει το «Κύδων», το πρώτο καράβι της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Κρήτης που είχε συσταθεί στις αρχές του 1967 ως απάντηση στο πολύνεκρο ναυάγιο της Φαλκονέρας με τα 241 θύματα (7.12.1966).
2015-01-12-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Να μην πει και μια (άθλια) κουβέντα παραπάνω; (Ντινόπουλος για υποτιθέμενο χρηματισμό Κουβέλη)
Ο Αργύρης Ντινόπουλος είπε για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ότι «πληρώθηκε καλά» για τη μη εκλογή Προέδρου. Το βίντεο εξαφανίστηκε αλλά ο κ. Ντινόπουλος παραμένει (ακόμα) όρθιος και στις επάλξεις του κόμματός του.
2015-01-13-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Γιάννης Μπασκάκης – Στο στόχαστρο των ναζιστών η «Εφ.Συν.»
Στρεφόμενη εναντίον της «Εφ.Συν.», η ναζιστική οργάνωση επιχειρεί να αποκρούσει τα συντριπτικά στοιχεία εις βάρος της, τα οποία περιέχονται στα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της εφημερίδας, και να προετοιμάσει την υπερασπιστική της γραμμή στην επικείμενη δίκη, με το επιχείρημα «τους έχουμε στείλει στη Δικαιοσύνη».
2015-01-13-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Τα … προσωπικά δεδομένα ενός καταφερτζή (Ψέματα Ντινόπουλου για χρηματισμό Κουβέλη)
Περιμένουμε και νέες μήνυσεις και αγωγές από τον Αργύρη Ντινόπουλο κατά πάντων για «παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων», καθώς κατά την άποψή του μια προεκλογική ομιλία αποτελεί «επεξεργασία στοιχείων» της προσωπικής του σφαίρας ώστε να μπορεί να λέει ό,τι να ‘ναι, χωρίς συνέπειες. Για τον μεθοδευμένο αποκλεισμό 100.000 18άρηδων νέων ψηφοφόρων εξακολουθεί βεβαίως να μη λέει κουβέντα.
2015-01-13-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Εικονολάτρης (Σαμαράς για θρησκευτικές εικόνες)
Ο Αντώνης Σαμαράς, γυρνώντας από το Παρίσι και πηγαίνοντας στα Γιάννενα, ξέχασε τα πολλά πολιτισμένα, τα ανεξίθρησκα και τα κοσμικά και με βαρυσήμαντη δήλωση καθησύχασε τους πολίτες ότι καμιά θρησκευτική εικόνα δεν θα κατεβεί από τα δημόσια κτίρια.
2015-01-13-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – ΕΣ – Ήττα της Χρυσής Αυγής στην προσπάθεια φίμωσης της «Εφ.Συν.»
Στο κενό έπεσε η επιχείρηση των χρυσαυγιτών να κλείσουν τη φωνή της «Εφημερίδας των Συντακτών», μετά την αθώωση του διευθυντή της Εφημερίδας, Νικόλα Βουλέλη και του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά, μέλους της ερευνητικής δημοσιογραφικής ομάδας «Ιός», με την οποία ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της μήνυσης που είχε υποβάλει ο Ηλίας Κασιδιάρης εναντίον της «Εφ.Συν.».
2015-01-14-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Μαρία Δήμα & Γιάννης Μπασκάκης – Απέτυχε η προσπάθεια φίμωσης της «Εφ.Συν.» από τη ΧΑ
Με ένα σκεπτικό που αποτελεί δεδικασμένο για την ελευθερία του Τύπου, το δικαστήριο αθώωσε τον διευθυντή της εφημερίδας μας, Νικόλα Βουλέλη, και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Ψαρρά, που είχαν μηνυθεί από τον Ηλία Κασιδιάρη για δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο προφυλακισμένος να υποδύεται τον αρχιφύλακα και να επιβλέπει το ξυλοκόπημα ενός κρατούμενου από δύο υποτιθέμενους αστυνομικούς.
2015-01-14-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Οι αλχημείες του κ. Χαρδούβελη
Το υπουργείο Οικονομικών σε προχθεσινή ανακοίνωσή του επιχείρησε να παρέμβει (και αυτό από την πλευρά του, μέρες που είναι) στο προεκλογικό κλίμα υπέρ της απερχόμενης συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και της τρόικας, υπογραμμίζοντας ορισμένα υποτιθέμενα «θέσφατα».
2015-01-14-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Το κόμμα «Ο,τι Κάτσει» (Για το Ποτάμι και ενδεχόμενο συνεργασίας και με ΝΔ και με αριστερά)
Το νέο κόμμα δεν έχει κανένα ταμπού, κανένα φραγμό και όριο, και αυτό το καυχιέται σαν να είναι προτέρημα… Μπορεί με την ίδια άνεση να αναλάβει «σταθεροποιητικό» ρόλο σε μια νεοφιλελεύθερη δεξιά κυβέρνηση που θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις κοινωνικά καταστροφικές και οικονομικά αδιέξοδες πολιτικές των δανειστών και της ντόπιας ελίτ, ή, εξίσου εύκολα, να κολλήσει σε ένα κυβερνητικό σχήμα με σοσιαλιστικό προσανατολισμό και πρόγραμμα που θα κινηθεί προφανώς σε αντίθετη κατεύθυνση.
2015-01-14-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Γιάννης Μπασκάκης – Η «Εφ.Συν.» στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής Όλα όσα έγιναν στο δικαστήριο
Σε συμβολικό επίπεδο η πένα νίκησε τη μπότα του ναζισμού. Η δικαστική αυτή απόφαση της αθώωσης του Διευθυντή της εφημερίδας μας, Νικόλα Βουλέλη και του δημοσιογράφου του «Ιού» Δημήτρη Ψαρρά είναι μια απόφαση που μπορεί να συμβάλει στην κατοχύρωση της ελευθερίας της έκφρασης. Γι’ αυτό και παραθέτουμε αναλυτικά το τι διαδραματίστηκε στο δικαστήριο. 
2015-01-14-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Γιώργος Τσιάρας – Απο-φασιστικές στιγμές (Παραλειπόμενα από δίκη Δημήτρη Ψαρρά + ΕφΣυν + Κασιδιάρη)
Ο μπαξές των οπαδών της Χρυσής Αυγής στο κτίριο 8 της Ευελπίδων είχε απ’ όλα τα «άνθη»: από ξυρισμένους σφίχτες με μαύρα μπουφάν και αγριωπά βλέμματα, μέχρι μεσόκοπες οξυζενέ ξανθιές -wannabe Αριες- κυρίες. Ολοι περίμεναν τον «Λιάκο» όπως αποκαλούσαν τον σιδηροδέσμιο Κασιδιάρη, για να τον αποθεώσουν
2015-01-15-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Ο πόνος της ΝΔ με τα λεφτά των Ελλήνων στο εξωτερικό
Όταν ο Άδωνις, πρώτα και μετά η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, ερωτούν «για ποιο λόγο ο Λάκης Λαζόπουλος έβγαλε πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό, την περίοδο 2010- 2011, την ώρα που οι Έλληνες ζούσαν τον τρόμο της χρεοκοπίας και γιατί δεν φέρνει τώρα τα λεφτά του πίσω στην πατρίδα;», προφανώς κάποιο λάκκο έχει η φάβα.
2015-01-15-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Λασσάνα Μπατίλι Ηρωας χωρίς χαρτιά (Ο 24χρονος μουσουλμάνος από το Μαλί που ούλευε στο εβραϊκό σούπερ μάρκετ)
Ο νεαρός μουσουλμάνος που έσωσε 6 ομήρους στο εβραϊκό σούπερ μάρκετ είναι ένας μουσουλμάνος μετανάστης χωρίς χαρτιά, που ζούσε μέχρι τώρα με την απειλή της απέλασης. Τώρα το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα του χορηγήσει γρήγορα την γαλλική υπηκοότητα.
2015-01-15-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Δεν βαρεθήκατε να διαψεύδεστε;;; (Σενάρια με Ξηρό και Πυρήνες και ποινικοποίηση του αναρχισμού)
Οταν η Αντιτρομοκρατική χαλάει τόσο «άσπλαχνα» τα ευφάνταστα και τόσο πρόθυμα αστυνομικά σενάρια που μέρες τώρα απασχόλησαν -ακόμα και μονοθεματικά- τις ειδήσεις σε κανάλια, ιστολόγια και Τύπο, η «οργή» περισσεύει!
2015-01-16-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Δημήτρης Αγγελίδης – 6+1 προτεραιότητες για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τα ανθρώπινα δικαιώματα δημιουργούν πολλές συγκλίσεις, αλλά και αποκλίσεις μεταξύ των κομμάτων που διεκδικούν την είσοδό τους στη νέα Βουλή, σύμφωνα με τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις. Ο δρόμος της περιστολής, της κατάργησης και της καταπάτησης δικαιωμάτων, ειδικά των ευάλωτων ομάδων, ήταν κυρίαρχη γραμμή της σημερινής κυβέρνησης στο νομοθετικό της έργο. Ειδικά, αν θυμηθούμε τις περίφημες «μπαλτάκειες» οδηγίες, τις τροπολογίες και τα βιαστικά νομοσχέδια των θερινών τμημάτων.
2015-01-16-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Διπλό φάουλ (Για αποκλεισμό της ΧΑ από τα κανάλια μίλησε ο Λαζόπουλος και υπαινίχθηκε εντολή της ΝΔ)
Για δεύτερη φορά ο Λάκης Λαζόπουλος κλείνει το μάτι στην παρέα των Μιχαλολιάκου-Κασιδιάρη, μιλώντας για αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τα κανάλια. Τον περασμένο Οκτώβριο είχε υιοθετήσει πλήρως τη θεωρία της «πολιτικής δίωξης» με εντολή Σαμαρά…
2015-01-17-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Η ευκολία να «είσαι Charlie»
Τελικά βρέθηκε πού συμφωνούν όλοι οι πολιτικοί μας αλλά κι εμείς οι δημοσιογράφοι και οι πολίτες κάθε λογής: είμαστε όλοι Charlie! Αλλά τι σημαίνει αυτό; Η υποκρισία που διέκριναν πολλοί στην παρουσία των ηγετών της Δύσης κατά το πανδημοκρατικό συλλαλητήριο του Παρισιού δεν περιορίζεται σ’ αυτούς.
2015-01-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Κατάληψη Χειμερινών Ανακτόρων (Φήμες για κατάληψη ΕΡΤ από Συριζαίους)
Αρχισαν ήδη οι εισβολές των εργατών και των αγροτών σε στόχους του συστήματος, το οποίο πρόκειται να καταρρεύσει το βράδυ της Κυριακής των εκλογών της 25ης του τρέχοντος Ιανουαρίου, μετά την εκλογική νίκη της Αριστεράς στη χώρα μας. Πρώτα στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης στη Βόρεια Ελλάδα και έπονται πολλές άλλες… βίαιες καταλήψεις.
2015-01-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Υπουργός (προεκλογικής) δικαιοσύνης (Δηλώσεις Αθανασίου για κυκλώματα και φυλακές τύπου Γ)
Προεκλογική παρέμβαση φόβου έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, αδυνατώντας να κρατήσει ακόμα και τα προσχήματα της θέσης που κατέχει και ως υπηρεσιακός υπουργός. Με δελτίο Τύπου συνδέει την πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση με την αναγκαιότητα λειτουργίας των φυλακών υψίστης ασφαλείας.
2015-01-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ενα κεράκι για τα Μάρμαρα (Κινδυνολογίες Σαμαρά)
Εφόσον οι πολίτες δεν μάσησαν στο φόβο του GRexit, δεν πανικοβλήθηκαν από τις αποκαλύψεις για τα (λίγο-πολύ γνωστά) κυκλώματα των μπράβων με τους συνεργούς σωφρονιστικούς και η Αμφίπολη δεν έκρυβε τον άσσο στο μανίκι του Αντώνη Σαμαρά, μόνη ελπίδα για τη Ν.Δ. παραμένει σταθερά η αγιοποίηση του γέροντα Παΐσιου και οι ουρές των πιστών που σπεύδουν να τον προσκυνήσουν.
2015-01-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Με τη γίδα στην πλάτη ο «Ελεύθερος Τύπος» (Κινδυνολογίες για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ)
Την ώρα που η εταιρεία του Αλέξη Σκαναβή επιβιώνει χωρίς να υφίσταται τις συνέπειες των νόμων, έχοντας φεσώσει κάπου με 5.000.000 ευρώ εργαζόμενους, ασφαλιστικά ταμεία κ.ά., τρομοκρατεί τους φοβισμένους «νοικοκυραίους» με μια διαρκή επίθεση διαστρέβλωσης των απόψεων της ΣΥΡΙΖΑ.
2015-01-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η αγωνία του οπαδού πριν την κάλπη (Προεκλογική συγκέντρωση ΝΔ 2012)
Η εποχή των πολυάνθρωπων προεκλογικών συγκεντρώσεων του παρελθόντος, όταν όλες οι βασικές αρτηρίες του αθηναϊκού κέντρου πλημμύριζαν από δεκάδες ή κι εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές των μεγάλων κομμάτων, έχει περάσει πια ανεπιστρεπτί. Μερικά στιγμιότυπα από τις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις της ΝΔ το 2012.
2015-01-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Οι ένστολοι της Χρυσής Αυγής
Στα ψηφοδέλτια της ναζιστικής οργάνωσης υπάρχει αστυνομι­κός για τον οποίο η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει ότι «συμμετέχει ενεργά από το 1989». Μέχρι χθες, πολλοί από τους «ενστόλους» διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους ενώπιον των εισαγγελέων και των ανακριτών ότι υπήρξαν απλώς ψηφοφόροι.
2015-01-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Η ελπίδα και η απελπισία (Αφίσες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κατά τις τελευταίες πέντε εκλογές)
Μία μόνο βδομάδα πριν από την ψηφοφορία της 25ης Ιανουαρίου, στις περισσότερες γειτονιές της Αθήνας είναι πιθανότερο να δεις εμπορικές αφίσες για φτηνό πετρέλαιο θέρμανσης παρά προεκλογικά υλικά κάποιου κόμματος, ιδίως κυβερνητικού.
2015-01-20-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Τσεκουράτες περγαμηνές (Διαδρομή Μάκης Βορίδης)
Προτού αναδειχθεί ηγετικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας την τελευταία τριετία, ο Μάκης Βορίδης είχε σταδιοδρομήσει επί δεκαετίες στα αντίστοιχα κλιμάκια της ελληνικής Ακροδεξιάς. Παρά τις «θεσμικές» επιλογές, παραμένει ο κομμουνιστοφάγος «εθνικο-συνδι-καλιστής» των μαθητικών του χρόνων.
2015-01-20-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Η δικαίωση του Αβέρωφ (Σύγκριση 5 αρχηγών της ΝΔ με Σαμαρά και Αβέρωφ για δημοκρατικές ευαισθησίες)
Τελικά ο Αντώνης Σαμαράς, γνήσιο τέκνο του Ευάγγελου Αβέρωφ (του γεφυροποιού), έχει δικαιώσει στο ακέραιο μαζί με το σημερινό στενό πολιτικό του επιτελείο όλο το αντικομμουνιστικό και «πατριωτικό» σύνθημα «Φωτιά και τσεκούρι» του συχωρεμένου.
2015-01-20-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Μαρία Δήμα – «Με απείλησε ευθέως στην αίθουσα του δικαστηρίου» (Δήλωση εφέτης Παρασκευή Καλαϊτζή + Διάλογοι από κύκλωμα εκβιαστών)
Στις φυλακές οδηγούνται σήμερα μετά τις χθεσινές απολογίες τους στους ανακριτές κατά της διαφθοράς δύο από τη χθεσινή «φουρνιά» των τεσσάρων κατηγορουμένων που εμπλέκονται στην υπόθεση του «κυκλώματος εκβιαστών», ενώ οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.
2015-01-21-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Τάσος Κωστόπουλος – Ο «φιλόσοφος» … (Γιανναράς αντικομμουνισμός στην Καθημερινή + Πότε διορίστηκε καθηγητής)
Φεύγοντας από το «Μακεδονία Παλάς» για την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας έπεσε πάνω στον Μπάνε Πρέλεβιτς και τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο. «Πρόεδρε, πας στο “Αλεξάνδρειο” για την ομιλία;», του είπε ο επικεφαλής της ΚΑΕ, για να πάρει την απάντηση: «Ναι, Μπάνε… Εκεί που έβαζες τα τρίποντα»!
2015-01-21-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Χρυσή Αυγή Ζήτω οι κατακτητές μας! (video) (Από συναυλία Ολική Κάθαρση + Καιάδας + Γερμανοί)
Ένα αποκαλυπτικό βίντεο-ντοκουμέντο από συγκέντρωση της ναζιστικής οργάνωσης όπου εξυμνούν τους άντρες τού γερμανικού στρατού κατοχής.
2015-01-21-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Ο Κώστας Γαβράς Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας;;;
Όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί με πολλές πιθανότητες την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής. Επομένως η επιλογή προσώπου από τη νέα κυβερνητική πλειοψηφία δεν επιτρέπεται να προκύψει συμβατικά, σαν κάποιος αναγκαίος συμβιβασμός του πολιτικού συστήματος.
2015-01-22-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Ο τορναδόρος του Μαξίμου (Ο Γ. Μουρούτης προσπάθησε να προκαλέσει πανικό στους πολίτες + κύμα φυγής των καταθέσεων)
Χθες ο Γ. Μουρούτης, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του απερχόμενου πρωθυπουργού, προσπάθησε για μια ακόμα φορά -εν γνώσει, υποθέτουμε, του κ. Σαμαρά και του επιτελείου της Ν.Δ- να προκαλέσει πανικό στους πολίτες και κύμα φυγής των καταθέσεων. Τί έκανε ο αθεόφοβος; Ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Facebook ορισμένα στοιχεία με τις εκροές των καταθέσεων από τις τράπεζες τις τρεις τελευταίες μέρες, που δεν μπορούν εκ του νόμου βεβαίως να διασταυρωθούν επισήμως, ώστε να επιβεβαιώσει την… προφητεία του.
2015-01-22-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δύο Πολιτικά Παρασκήνια – Δημήτρης Ψαρράς – Οψιμος αντιφασισμός + Αντα Ψαρρά – Ψήφος με αξία (Τρεις γιατροί στον ΣΥΡΙΖΑ)
Μήνυμα στους δοσατζήδες των τραπεζών να συνεχίζουν να παρενοχλούν τους δανειολήπτες ακόμη και κατά τη διαμεσολάβηση για τη ρύθμιση των δανείων τους στέλνει η κυβέρνηση με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αρμοδιότητες του Συνηγόρου του Καταναλωτή ως Διαμεσολαβητή.
2015-01-23-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Πατρίς – θρησκεία – γραβάτα (Σύγκρουση ανάμεσα σε δύο κόσμους)
Επιστροφή στα θεμέλια της δεξιάς πολυκατοικίας. Θα μπορούσαν οι εκλογές του 2015 να κριθούν στο πεδίο (και) της ενδυματολογικής διαφοράς; Με δεδομένα όσα έχει υποστεί η πλειονότητα αυτού του τόπου από τις μνημονιακές πολιτικές της τελευταίας πενταετίας, το ερώτημα μάλλον ειρωνικά σχόλια είναι φυσικό να προκαλεί.
2015-01-25-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – ALEXIS VENCIMOS! (Το πολιτικό μήνυμα της ανατροπής «ΣΥΡΙΖΑ και PODEMOS Venceremos»)
Vencimos* σημαίνει ότι το πολιτικό μήνυμα της ανατροπής -«ΣΥΡΙΖΑ και PODEMOS Venceremos»**-, μεταφέρεται και διαχέεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Στέλνει κύματα ελπίδας και ραγδαίων προοδευτικών αλλαγών κυρίως στους λαούς των υπερχρεωμένων χωρών όπου η εργατική τάξη και τα μεσαία στρώματα ήδη δοκιμάζουν όλο και πιο έντονα τα αυταρχικά (ταξικά) προγράμματα κοινωνικής καταστροφής της Μέρκελ…
2015-01-25-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Χαμόγελα και … γέλια (Για τηλεαστέρες και πάνελ καναλιών)
Οι πολίτες ψήφισαν ενώ στα εκλογικά κέντρα και στους δρόμους αποτυπώθηκαν αυτή τη φορά πολλά μεγάλα χαμόγελα.
2015-01-26-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Τα μαγειρέματα του συστήματος δεν πέρασαν
Το όραμα των αφεντικών της χώρας ήταν μια πολυκομματική Βουλή στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν «ανάδελφος» και οπωσδήποτε θα απείχε πολλές έδρες από την αυτοδυναμία.
2015-01-26-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Μεταξύ ακροδεξιών, κέρδισε ο γνήσιος
Μπορεί η ναζιστική οργάνωση να μην έφτασε τα ποσοστά των ευρωεκλογών του Μαΐου (9,38%), αλλά το γεγονός ότι προσέγγισε τις επιδόσεις της κατά τις προηγούμενες εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012 (6,97 και 6,92%) ασφαλώς επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται για ένα κόμμα-πομφόλυγα.
2015-01-27-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ο Νίκος Χατζηνικολάου «αποχαιρετά» τον Σαμαρά
Ο διευθυντής του Real FM κουνάει πολύ νευριασμένος το μαντίλι στον απερχόμενο πρωθυπουργό, ενώ πλησιάζει η ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς θα εγκαταλείψει την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.
2015-01-27-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Μάνος Τσαλδάρης – «Μαύρες» στολές και «κόκκινες» φυλακές (Ψήφοι φυλακισμένων και αστυνομικών)
Οπως δείχνουν τα στοιχεία της κυριακάτικης κάλπης, η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να στηρίζεται από τους ειδικούς φρουρούς και τους άνδρες των ΜΑΤ, παρά τη διασπορά της ψήφου στα εκλογικά τμήματα, ωστόσο στα καταστήματα κράτησης ο ΣΥΡΙΖΑ κατέκτησε ξανά άνετη αυτοδυναμία.
2015-01-27-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Οι δολοφόνοι της μνήμης (Ντοκιμαντέρ Night Will Fall με λήψεις που μοντάρισε ο Αλφρεντ Χίτσκοκ)
Διεθνής Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος σήμερα, και στις τηλεοράσεις πολλών χωρών θα προβληθεί για πρώτη φορά το ντοκιμαντέρ Night Will Fall, με σκηνές από τις πρώτες κινηματογραφικές λήψεις των συμμάχων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης το 1945. Όχι όμως και στην Ελλάδα…
2015-01-27-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – «Να δείξετε την αλληλεγγύη σας …» (Επιστολή για καθημερινή δωρεάν προσφορά χαρτιού υγείας στην Βούλτεψη + Ντινόπουλο)
Έλαβα και δημοσιεύω επιστολή αναγνώστη της Εφ.Συν:
2015-01-28-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τρία Πολιτικά Παρασκήνια – Δημήτρης Ψαρράς – Ενα μεγάλο ερωτηματικό (Κοτζιάς) + Ο πρώτος συμβιβασμός (Καμμένος) + Αντα Ψαρρά – Πολύ ωραίο στιλ
Ισως το μεγαλύτερο ερωτηματικό της νέας κυβέρνησης είναι το πρόσωπο του νέου υπουργού Εξωτερικών. Μπορεί ο καθηγητής Νίκος Κοτζιάς να προέρχεται από το ΚΚΕ και να έχει διατελέσει εμπειρογνώμονας του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά οι σημερινές του απόψεις για τη διεθνή πολιτική είναι ιδιάζουσες.
2015-01-28-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Το αφόρητο σύνδρομο του προπονητή (Με τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ έχει γεμίσει η χώρα πολιτικούς προπονητές + γέρους των Μάπετ)
Οι παλαιότεροι θα θυμούνται τους Στάτλερ και Ουώλντορφ, τους «γέρους» του διάσημου παγκοσμίως τηλεοπτικού προγράμματος «Μάπετ Σώου», κάτι γκρινιάρηδες τύπους που κάθονται στον εξώστη του θεάτρου και κατακρίνουν σχεδόν κάθε σκετς. Οι νεότεροι και οι παλαιότεροι γνωρίζουν επίσης και το… σύνδρομο του προπονητή.
2015-01-28-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ευγνώμων στον υπουργό Δικαιοσύνης η Χρυσούλα Γιαταγάνα
Η πρώην βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνεχάρη η νέα κυβέρνηση, ενώ τοποθετήθηκε δημόσια για το διορισμό του νέου υπουργού Δικαιοσύνης, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της προς το πρόσωπό του.
2015-01-29-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Αντα Ψαρρά – Κιτρινισμός (Ηλίας Κανέλλης για Ζωή Κωνσταντοπούλου να προσέρχεται στην ορκωμοσία με κίτρινο παλτό + Κουρουμπλής)
Ευτυχώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι πολύ ψηλή και μπορεί να μην είδε το σούρσιμο των εμετικών ερπετών στο διαδίκτυο που μπήκαν εμβόλιμα σε «δημοσιογραφικές» πένες, ενώ ο νέος υπουργός Υγείας στερείται την όραση και ούτε αυτός θα είδε τον χλευασμό της αδυναμίας του.
2015-01-29-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Συ είπας (Εκπληκτος με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης)
Εκπληκτος με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη χθεσινή ομιλία του στην Κ.Ο. του Ποταμιού: «Αν κάποιος έλειπε στο εξωτερικό τις τελευταίες 48 ώρες και επέστρεφε σήμερα στη χώρα, θα δυσκολευόταν να πιστέψει ότι αυτό που βλέπει είναι πραγματικότητα».
2015-01-29-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Στο Βήμα FM διαβάζουν «ΤΑ ΝΕΑ»;;; (Δημοσιογράφοι του ΔΟΛ χλευάζουν πετυχημένα κάποιες στιγμές τη νέα κυβέρνηση)
Δουλειά έπιασαν από το πρωί οι δημοσιογράφοι του ΔΟΛ για να χλευάσουν (πετυχημένα κάποιες στιγμές) τη νέα κυβέρνηση. Το δυσάρεστο είναι ότι ανάμεσα στη σαφή πολιτική τοποθέτηση και στα αστειάκια ξεγλιστρούν «αθώα» ψέματα, ανακρίβειες και προσβλητικά προσωπικά σχόλια.
2015-01-30-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ο … εκδηλωτικός κύριος Σουλτς (Στη συνάντηση Σουλτς-Τσίπρα μεγάλη γκάμα σημειολογικών παρατηρήσεων + γλώσσα του σώματος)
Τόσο τα πλάνα που κατέγραψαν οι κάμερες και οι φωτορεπόρτερ όσο και οι δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση έδειξαν ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βλέπει πως η ελπίδα μπορεί να έρθει στην Ελλάδα
2015-01-30-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ο Μπαλτάκος … βρυχάται στο ΒΗΜΑ FM
Από το σταθμό του ΔΟΛ ο Τάκης Μπαλτάκος χτυπάει το καμπανάκι στον Αντώνη Σαμαρά.
2015-01-30-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Πεδίον φοροελέγχου λαμπρόν!
Η Τράπεζα της Ελλάδος, το ΥΠΟΙΚ και λοιπές κρατικές υπηρεσίες γνωρίζουν τα ονοματεπώνυμα και τις διευθύνσεις των κατόχων κεφαλαίων, οι οποίοι ως… γνήσιοι πατριώτες φυγάδευσαν κάπου 32 δισ. στις off shore και στις ξένες τράπεζες από το 2009 έως και σήμερα. Και προφανώς η νέα κυβέρνηση μπορεί να αρχίσει αμέσως τους φορολογικούς ελέγχους.
2015-01-30-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Τάσος Κωστόπουλος – Επιστροφή στις ρίζες;;; (Στη γραμμή Βορίδη κινήθηκε πλήρως ο Σαμαράς μετά την ήττα)
Θέμα χρόνου η άρση της επιστράτευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ, την οποία ζήτησε χθες και η ΓΕΝΟΠ από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη. Η ιδιωτικοποίηση βγήκε από την πρίζα, καιρός να βγουν και οι εργαζόμενοι από την επιστράτευση.
2015-01-31-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Αντα Ψαρρά – Ακόμη πιο δεξιά (Μπαλτάκος ζητάει στροφή προς τα δεξιά)
Συνεχίζεται η διεθνής προβολή και αναγνώριση της «Εφ.Συν.», μετά τα πρωτοσέλιδά μας που έκαναν τον γύρο του κόσμου. Το εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό «Courrier international», είχε αυτή τη φορά αφιέρωμα στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές μέσα και από την αρθρογραφία ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ.
2015-01-31-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Υπηρέτης πολλών αφεντάδων (Θεαματική στροφή του «Βήματος» και των «Νέων» υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα)
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα έντυπα του ΔΟΛ (Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη) έκλεψαν την παράσταση την περασμένη εβδομάδα. Η θεαματική στροφή του «Βήματος» και των «Νέων» υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα έκανε τη μεγάλη έκπληξη στον χώρο των μέσων ενημέρωσης και μπέρδεψε ακόμα και τους φανατικούς τους αναγνώστες.
2015-02-02-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Εν είδει απολογισμού (Αφίσες από εθνικές εκλογές 25η Ιανουαρίου 2015)
Με τη σημαντικότερη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων 30 χρόνων ν’ ανήκει πλέον στην Ιστορία, θα περιοριστούμε σήμερα σ’ έναν σύντομο σχολιασμό της επίδοσης μικρών και μεγάλων μονομάχων στο προσφιλές μας πεδίο.
2015-02-02-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ο «διαφωτιστής» και πολυθεσίτης κύριος Λυκούργος Λιαρόπουλος
Ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Λυκούργος Λιαρόπουλος, αφού διέσχισε κατά σειρά τα δύο κυβερνητικά κόμματα (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) πέρασε στη φιλελεύθερη Δράση, κολύμπησε με «απλωτές» στο Ποτάμι και χθες οδηγήθηκε σε άμεση παραίτηση μετά την ακραία τοποθέτησή του υπέρ του Ντάισελμπλουμ.
2015-02-03-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Δεύτερος νεκρός στις φυλακές Δομοκού
Πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης (3/2) ο κρατούμενος στην Δ πτέρυγα των φυλακών Δομοκού  Μ.Α., 52 ετών. Σύμφωνα με μαρτυρίες συγκρατουμένων του, ο άνθρωπος ζητούσε από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας γιατρό και ποτέ το αίτημά του δεν ικανοποιήθηκε.
2015-02-04-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Στα … κάγκελα κατά του Ξηρού (Τα μέλη των Πυρήνων χαρακτηρίζουν τον Χριστόδουλο Ξηρό ρουφιάνο και προδότη)
Εναν ιδιότυπο μονόλογο έχουν ξεκινήσει κρατούμενοι καταδικασμένοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» με αφορμή την υπόθεση Χριστόδουλου Ξηρού. Με επιστολή-ανακοίνωση στην ιστοσελίδα Inter Arma και τίτλο «De profundis – Εκ βαθέων», τα μέλη των «Πυρήνων» κάνουν «αυτοκριτική» και χαρακτηρίζουν τον Χριστόδουλο Ξηρό «ρουφιάνο και προδότη».
2015-02-04-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Δηλώσεις εκ του ασφαλούς (του Πάνου Καμμένου στον ΑΝΤ1 περί κόκκινων γραμμών στην απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών)
Δικαιολογημένες ανησυχίες προκάλεσαν οι δηλώσεις του Π. Καμμένου περί κόκκινων γραμμών στην απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς. Τοποθετήθηκε για ζητήματα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας με κύρια αιχμή τον επανέλεγχο όλων των συμβάσεων των εξοπλιστικών προγραμμάτων και την αποκατάσταση των μισθολογίων των ενστόλων.
2015-02-04-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Δηλώσεις εκ του ασφαλούς για την ιθαγένεια (Εθνικιστική παραφωνία πλην των χρυσαυγιτών δεν θα κάνουν μόνο οι ΑΝΕΛΛ αλλά και η ΝΔ)
Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. Π. Καμμένος γνωρίζει ότι όταν θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απόδοση ιθαγένειας δεν θα χρειαστεί να δυσαρεστήσει το πατριωτικό-εθνικιστικό του ακροατήριο ψηφίζοντας αντίθετα, επειδή θα υπερψηφιστεί από ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, όπως έχουν προεκλογικά δεσμευτεί.
2015-02-05-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Μαρία Δήμα – Στο εδώλιο τα τάγματα εφόδου (Εκδόθηκε το αμετάκλητο παραπεμπτικό βούλευμα 215-2015 για την υπόθεση της ΧΑ)
Τρεις μήνες μετά την πρόταση του εισαγγελέα, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την παραπομπή σε δίκη 70 κατηγορούμενων, μεταξύ αυτών το σύνολο της ηγεσίας και της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, με κατηγορίες που αφορούν στην ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κι άλλα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.
2015-02-06-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Μαρία Δήμα – Η φρίκη έχει ονοματεπώνυμο (Στις 1.109 σελίδες του βουλεύματος αποτυπώνεται όλη η φρίκη της εγκληματικής δράσης με ονοματεπώνυμα)
Στις 1.109 σελίδες του αμετάκλητου παραπεμπτικού βουλεύματος για τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και τα τάγματα εφόδου αποτυπώνεται όλη η φρίκη της εγκληματικής δράσης με ονοματεπώνυμα, περιγραφές, συμμετοχές και τελικά βαριές κατηγορίες. Το Συμβούλιο Εφετών έκρινε και τώρα αναμένεται απλά ο τυπικός καθορισμός της ημερομηνίας διεξαγωγής της δίκης ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
2015-02-06-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – «Αποτύχαμε» κύριε Δήμου; Κιόλας; (Για άρθρο Νίκος Δήμου για αποτυχία στις πρώτες προσπάθειες της νέας κυβέρνησης για διαπραγμάτευση)
Βιάστηκε πολύ (αυτή τη φορά) ο Νίκος Δήμου να χαρακτηρίσει ως αποτυχία τις κυβερνητικές προσπάθειες για διαπραγμάτευση. Δεν κατανοούμε λοιπόν γιατί δεν επαναλαμβάνει ακριβώς αυτά τα λόγια τώρα που αντί για την κυβέρνηση Σαμαρά διαπραγματεύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με νωπή λαϊκή εντολή;
2015-02-06-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Η αποστομωτική απάντηση Βαρουφάκη σε χρήστη του twitter (Δεν το ξέρατε; Είμαι Εβραίος. Είμαι και Παλαιστίνιος κ.λπ)
Ο υπουργός Οικονομικών έδωσε την «απόλυτη» απάντηση σε αντισημίτη ρατσιστή, οδηγώντας τον πίσω στην τρύπα του σκοταδισμού του.
2015-02-06-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Κύριε Σόιμπλε ξαναδιαβάστε τον Γκέτε (Δηλώσεις Σόιμπλε για ποίημα Γκαίτε)
Ανάμεσα στα άλλα αλαζονικά που είπε, ως ο «κακός γυμνασιάρχης», ο κ. Σόιμπλε, στην κοινή συνέντευξη με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Βαρουφάκη στο Βερολίνο, ήταν και η αναφορά στο ποίημα «Zahme Xenien» του Γκαίτε, προκειμένου να μας πει, όπως γράφει ο ποιητής, «Kehre jeder vor seiner Türe».
2015-02-07-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Η «άλλη» δίκη της Χρυσής Αυγής Η δίκη της νεοναζιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης NSU (Nationalsozialistischer Untergrund Εθνικοσοσιαλιστικό Υπόγειο Δίκτυο)
Ομοϊδεάτες, αλλά και συνεργάτες της Χρυσής Αυγής βρίσκονται στον περίγυρο μιας γερμανικής νεοναζιστικής οργάνωσης που δικάζεται στο Μόναχο από το 2013, μια δίκη η οποία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2015.
2015-02-07-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Πέθανε ο συγγραφέας Αντρέ Μπρινκ
Πέθανε την Παρασκευή, ένας σπουδαίος λογοτέχνης υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συνέβαλε στην κατάργηση του απαρτχάιντ, ο Νοτιοαφρικανός Αντρέ Μπρινγκ.
2015-02-07-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Η καθαρή επιλογή (Διαφήμιση για συνεργείο καθαρισμού Σάρωθρον)
Για όσους εργοδότες (δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) κουράστηκαν να πληρώνουν σε εργολάβους καθαριότητας τριπλά και τετραπλά ποσά, για να τους καθαρίσουν τα κτίρια, ενώ ταυτόχρονα οι υπάλληλοι αυτών των εργολάβων πληρώνονται με μισθούς πείνας και χωρίς ασφάλεια, προτείνουμε το εικονιζόμενο συνεργείο καθαρισμού.
2015-02-09-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Τα «γαλάζια» στελέχη … ανασυντάσσονται (Ανθολόγιο με δηλώσεις της νεοδημοκρατικής Βαβέλ)
Στη σκιά των προγραμματικών δηλώσεων φαίνεται ότι το κόμμα Ν.Δ.-Σαμαρά αρχίζει να διαμελίζεται στις… συνιστώσες του. Ηδη από τις παραμονές των εκλογών τα καταστροφολογικά διαφημιστικά σποτ που επελέγησαν από το στενό γραφείο Σαμαρά άρχισαν να πυροδοτούν αντιδράσεις.
2015-02-09-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Στην καρδιά του καπιταλισμού (Τοίχοι της ελβετικής πόλης Βασιλεία)
Οταν γράφονταν τούτες οι γραμμές, το ακριβές περιεχόμενο των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης δεν είχε ακόμη ανακοινωθεί. Η σημερινή στήλη αφιερώνεται ως εκ τούτου στους τοίχους της ελβετικής πόλης Βασιλεία, όπως φωτογραφήθηκαν τον περασμένο μήνα στο περιθώριο ενός συνεδρίου Ιστορίας.
2015-02-09-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Δολιοφθορά από τις ελληνικές τράπεζες (Το καρτέλ των χρεοκοπημένων τραπεζών μειώνει τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας)
Οι Ελληνες τραπεζίτες προτρέπουν τους καταθέτες να αγοράζουν τίτλους Αμοιβαίων Κεφαλαίων Λουξεμβούργου, υπονομεύοντας ουσιαστικά την εύθραυστη ελληνική οικονομία, ενώ παράλληλα επιτυγχάνουν και τη μείωση …του γερμανικού χρέους.
2015-02-09-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Δημήτρης Αγγελίδης & Αννα Ανδριτσάκη & Ντάνι Βέργου – Μέλημα πρώτο, η κοινωνία
Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε με ιδιαίτερο συναισθηματισμό τους πολίτες στην Ελλάδα ότι θα υπηρετήσει τα συμφέροντά τους μέχρι κεραίας και έθεσε στην πρώτη γραμμή των κινήσεών του την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
2015-02-10-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – «Ο δρόμος της παρανομίας θα κλείσει» (Ομιλία νέος υπουργός για διαφθορά + καταπολέμηση φοροδιαφυγής Παναγιώτης Νικολούδης)
Ο νέος υπουργός του νέου υπουργείου για τη διαφθορά και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής Παναγιώτης Νικολούδης αφήνοντας όπως ο ίδιος είπε την εισαγγελική τήβεννο και φορώντας το κοστούμι του υπουργού δεν μάσησε τα λόγια του. Η εικοσάλεπτη ομιλία του για όσους την παρακολούθησαν έβαλε σε λόγια αυτό που όλοι οι πολίτες γνώριζαν και όλοι οι πολιτικοί εξήγγειλαν ότι θα καταπολεμούσαν ενώ κάποιων οι τσέπες γέμιζαν.
2015-02-10-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Δημήτρης Ψαρράς – Αντεπίθεση και αυτοκριτική (Συνέντευξη Κοτζιά στο Der Spiegel + Μήνυση στο Athens Review of Books)
Με συνέντευξή του στο «Der Spiegel» ο υπουργός Εξωτερικών επιχειρεί να διασκεδάσει τις πρώτες εντυπώσεις που προκάλεσε η υπουργοποίησή του, να διαφοροποιηθεί από τον Αλεξάντρ Ντούγκιν και πετάει το γάντι σε όσους του καταλογίζουν πάρε-δώσε με το ρεύμα των Ρώσων ακροδεξιών εθνικιστών.
2015-02-10-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – «Αστεία» και … αυτονόητα (Εξαγγελίες νέων υπουργών)
​ Με αστειάκια και ψιλοκοροϊδίες αντιμετώπισαν οι γνωστοί σχολιαστές των ΜΜΕ το γεγονός ότι κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων ο πρωθυπουργός έδωσε χώρο στους υπουργούς να ανακοινώσουν τις προτεραιότητες στους τομείς που τους αφορούν.
2015-02-10-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Το «ανθελληνικό» μανιτάρι (Σταύρος Ζωγράφος δάσκαλος στη Φλώρινα και περιπέτεια με σερβική σημαία δώρο από γιορτή Μανιταρόφιλων)
Η περιπέτεια ενός δασκάλου στην ακριτική Φλώρινα θυμίζει ότι στη χώρα μας δεν έχουν πάψει να κυβερνούν οι εμφυλιοπολεμικές ψυχώσεις.Στις 16 Οκτωβρίου 2014 του ανακοίνωθηκε υπουργική απόφαση «δυσμενής» μετάθεση «από υπαιτιότητα» του.
2015-02-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Αντισημιτικό ολίσθημα σε ρεπορτάζ των Νέων (Λίστα Λαγκάρντ + αναφορά σε γνωστή οικογένεια εβραϊκής καταγωγής)
Στο προχθεσινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», με νέες σχετικές αποκαλύψεις, έσπευσαν πάλι να αναφερθούν σε «γνωστή οικογένεια εβραϊκής καταγωγής» και σε «εισοδηματία εβραϊκής καταγωγής», με τη ρατσιστική υπόδειξη να αναπαράγεται αυτούσια σε δεκάδες διαδικτυακά μέσα.
2015-02-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Οι ανιστόρητες συγκρίσεις και οι κινητοποιήσεις του 1983
Δεν είχε ξεκινήσει καλά καλά η πρώτη αυθόρμητη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στις πιέσεις των οργάνων της ευρωζώνης (5/2) και οι υποστηρικτές ενός άμεσου συμβιβασμού έσπευσαν να κινδυνολογήσουν για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας λαϊκής κινητοποίησης, αντλώντας επιχειρήματα από το ιστορικό παρελθόν.
2015-02-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τρία Πολιτικά Παρασκήνια – Αντα Ψαρρά – Μέτωπο στον ναζισμό + ΟΛΠ και Cosco + Δημήτρης Ψαρράς – Αντισημιτικά
Με πάθος μίλησε χθες η Βασιλική Κατριβάνου χαιρετίζοντας τις πρωτοβουλίες του υπουργού Δικαιοσύνης για τα κρίσιμα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η βουλευτίνα, εκτός των άλλων μίλησε και για την ανάγκη μετώπου απέναντι στον ναζισμό και τον ρατσισμό της Χρυσής Αυγής.
2015-02-12-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Η «αριστερή» στροφή της ΧΑ (Δηλώσεις βουλευτών της ΧΑ και νέα γραμμή σαν διαπρύσιοι υποστηρικτές της νέας κυβέρνησης)
Εν όψει της επικείμενης δίκης τους, οι χρυσαυγίτες, οι οποίοι έχουν συνηθίσει να ποντάρουν στη στήριξη του βαθέος κράτους, επιδιώκουν τώρα να αποκτήσουν ερείσματα στους νέους κυβερνώντες. Αλλά με δεδομένο το πολιτικό χάσμα που χωρίζει την Αριστερά από τους ναζιστές, κάτι τέτοιο θα ήταν τουλάχιστον αφελές.
2015-02-12-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Εξαγγελίες ήταν και … πέρασαν (Ατάκες + εξαγγελίες Σαμαρά + Αμείλικτοι οι αριθμοί)
Αν εξαιρέσει κανείς τους αριθμούς του χρέους, που δυστυχώς είναι αμείλικτοι και αποδεικνύουν το χωρίς πάτο βαρέλι, έχει σημασία να δούμε τι πραγματικά ισχύει από όσα είπε ο τέως πρωθυπουργός και αν οι δικές του εξαγγελίες στις προγραμματικές δηλώσεις του 2012 έγιναν ή όχι πράξη.
2015-02-14-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Τάσος Κωστόπουλος – «Τοξική» διάταξη (Για νέο άρθρο 977 για τους πλειστηριασμούς + δικαιώματα μισθωτών)
Ηρθε να μετρήσει τις προθέσεις της κυβέρνησης, αλλά παραλίγο να… σκουριάσει από την αναμονή και αποφάσισε να ξαναπετάξει για Καναδά. Ο λόγος για τον Πολ Ράιτ, το αφεντικό της Eldorado Gold, ο οποίος πριν αναχωρήσει, έστειλε το μήνυμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει… «παρεξηγήσει» το επενδυτικό του πρόγραμμα.
2015-02-14-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Οι δυο γραμμές στην Ευρώπη (Μπρος Podemos και πίσω Grexit – Για διλήμματα στην Ευρώπη σχετικά με ελληνικό ζήτημα)
Τρεις εβδομάδες μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, κι ενώ η διαπραγμάτευση μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης διανύει την πρώτη, αβέβαιη φάση της, οι γραμμές της αντιπαράθεσης έχουν λίγο-πολύ χαραχτεί.
2015-02-16-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Ελεύθεροι πολιορκημένοι (Αποκρυπτογράφηση μηνυμάτων στις 3 συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα)
Κατ’ εξαίρεση, σήμερα θα ασχοληθούμε όχι με τοίχους αλλά με κινούμενα ίχνη πάνω στο σώμα της Ιστορίας: μια απόπειρα αποκρυπτογράφησης των μηνυμάτων που έστειλαν οι τρεις συγκεντρώσεις του τελευταίου δεκαημέρου στο Σύνταγμα.
2015-02-16-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Προπαγάνδα στην πρωινή ζώνη του ραδιοφώνου Μια έξοχα πολιτική επιχειρηματολογία τύπου Ντα Κάπο στον ραδιοσταθμό του ΔΟΛ
Μια έξοχα πολιτική επιχειρηματολογία τύπου «Ντα Κάπο» αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες στον ραδιοσταθμό του ΔΟΛ. Βλέποντας οι σχολιαστές την κυβέρνηση να… καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις και να μην καταλήγει σε συμφωνία μέσω της πολυπόθητης «κωλοτούμπας», άρχισαν την τρομοκρατία περί δραχμής.
2015-02-17-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – «Πολιτικός νάνος» η γερμανική ηγεσία
Η σκληρή και απάνθρωπη Γερμανία, που εκπροσωπεί τοκογλύφους και βιομήχανους ιμπεριαλιστικής ισχύος και στρατηγικών επιδιώξεων, αποκάλυψε το καταστροφικό της πρόσωπο. Έκανε ακριβώς αυτό για το οποίο την κατηγορεί η νέα ελληνική κυβέρνηση, η παγκόσμια Αριστερά και οι λαοί της Ευρώπης.
2015-02-17-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Αντα Ψαρρά – Πάλι τα ίδια (Νέος γύρος συζήτησης για σκάνδαλο υποκλοπών Vodafone)
Στον πάγο από τις 21 Ιανουαρίου 2015 έχει βάλει η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την εξέταση της συμφωνίας εξαγοράς του ΔΕΣΦΑ από την αζερική Socar ωστόσο απόφαση να ανασταλούν οι διαδικασίες έρευνας είχε ληφθεί πριν από τις εκλογές.
2015-02-17-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Οικονομικός … Εξαποδώ (Τρομοκρατία για καταθέσεις και χρεωκοπία από οικονομικά και πολιτικά sites)
Εκτός από τις καταστροφές και τον Αντίχριστο που θα έρθει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ εφημερίδων όπως η «Ελεύθερη Ωρα», στον τρομοκρατικό κατήφορο συνωστίζονται τώρα και τα έγκυρα οικονομικά και πολιτικά sites.
2015-02-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Δημοσιογράφοι Tο πλέον πανικόβλητο κομμάτι των πολιτών! (Ασκήσεις τρόμου + Τρόμος από τα ΜΜΕ)
Άλλος λίγο άλλος πολύ από την αρχή των συνομιλιών της κυβέρνησης με τους εταίρους άρχισαν τις ασκήσεις φόβου: «Τρόμος με το αδιέξοδο», «η Ελλάδα προκαλεί τους δανειστές της», «πανικός με τις δηλώσεις Σόιμπλε», «κωλοτούμπα αν γίνει συμβιβασμός»…
2015-02-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Ενωτική, δημοκρατική πρόταση (Υυποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου)
Η υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου εκ μέρους του πρωθυπουργού της πρώτης αριστερής κυβέρνησης της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, δεν ήταν, κατά την άποψή μου, η καλύτερη πρόταση για τον λαό ο οποίος έδιωξε με τον αδιάκοπο ανυποχώρητο αγώνα του τη μνημονιακή κυβέρνηση.
2015-02-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τρία Πολιτικά Παρασκήνια – Αντα Ψαρρά – Εθνική συναίνεση; + Γκρίνια (Υποψηφιότητα Παυλόπουλου) + Δημήτρης Ψαρράς – Δεν ξεχνούν (Εκδήλωση για Π. Φύσσα)
Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την υποψηφιότητα Νίκου Αλιβιζάτου και ώς εδώ όλα σεβαστά και ειδικά ο ίδιος ο Ν. Αλιβιζάτος. Οταν όμως στην ανακοίνωση στήριξης το ΠΑΣΟΚ επικαλείται ως επιχείρημα ότι κατά κάποιον τρόπο η υποψηφιότητα Παυλόπουλου δημιουργεί μέτωπο Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ, εκεί η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.
2015-02-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης & Τάσος Τσακίρογλου – Συντάκτες της ΕφΣυν σχολιάζουν την επιλογή Παυλόπουλου για ΠτΔ
Οι συντάκτες της «Εφ.Συν.», Τάσος Τσακίρογλου και Δημήτρης Τρίμης, γράφουν πώς είδαν την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας τη δεδομένη χρονική στιγμή από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση.
2015-02-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Μήπως την «κωλοτούμπα» την κάνει ο κ. Σόιμπλε; (Δήλωση Deutsche Welle Δεν υπάρχει δανειακό πρόγραμμα αλλά πρόγραμμα στήριξης)
Αν κάποιος πρόκειται να κάνει την αναμενόμενη περίφημη «κολωτούμπα» για να υπάρξει συμφωνία Ε.Ε με την Ελλάδα, όπως όλα δείχνουν, αυτός θα είναι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
2015-02-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Οι πρώτες επισκέψεις στις φυλακές (Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος)
Χθες το πρωί έγινε η πρώτη επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης στο Νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού. Εξαρχής ο Νίκος Παρασκευόπουλος είχε ιεραρχήσει ως πρωτεύον το ζήτημα της υγείας των κρατουμένων. Ηταν επομένως αναμενόμενες οι επισκέψεις και στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού και στο νοσοκομείο «Αγ. Παύλος».
2015-02-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Νεκροί στους δρόμους; Εντάξει, μωρέ! (Δύο νεκροί μοτοσυκλετιστές στο ίδιο σημείο)
Την περασμένη Κυριακή δύο μοτοσικλετιστές έχασαν τη ζωή τους στο ίδιο σημείο στη Λ. Αθηνών. Η πρώτη μοτοσικλέτα ανετράπη (;) για άγνωστο λόγο με αποτέλεσμα τον θάνατο του νεαρού 27χρονου οδηγού. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι επρόκειτο για εμπλοκή στο τροχαίο και ενός αυτοκινήτου που έσπευσε να εξαφανιστεί.
2015-02-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Λάθος δικαιολογία από τον Κυριάκο (Αρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να καταψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο)
Ως εδώ καλά, όμως η επισήμανση του κ. Μητσοτάκη για την «ανικανότητα» Παυλόπουλου να καταστείλει τα παιδιά που εξεγέρθηκαν το 2008 μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Γρηγορόπουλου, προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις.
2015-02-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Η «Λουφτβάφε» πάνω από την Ακρόπολη (Σόιμπλε απαγορεύει τη γέφυρα των 6 μηνών χωρίς μνημονιακά μέτρα που ζητά η Ελλάδα)
Μόνο το πολιτικό χαρακίρι, η μεγαλοπρεπής «κωλοτούμπα» και η αποχώρησή του από την πολιτική ή η… εισβολή της «Βέρμαχτ» έχουν απομείνει πλέον ως μοναδικές επιλογές για τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας, τους βιομήχανους και τους τοκογλύφους των «διεθνών αγορών» που εκπροσωπεί.
2015-02-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Ich bin Charlie (Για υποκρισία στις αντιδράσεις για την γελοιογραφία του Τάσου Αναστασίου στην Αυγή)
Περίσσεψε η υποκρισία, με τις αντιδράσεις για την γελοιογραφία του Τάσου Αναστασίου στην «Αυγή». Ακόμη κι ο πρωθυπουργός αισθάνθηκε υποχρεωμένος να διαφοροποιηθεί δημόσια, από την «ατυχή» έμπνευση του σκιτσογράφου να συγκρίνει τη στάση του Σόιμπλε με τη ναζιστική προσπάθεια οικονομικής εκμετάλλευσης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.
2015-02-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Λυκοφιλίες (Ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν τορπιλίζει την πορεία της Ελλάδας στην ευρωζώνη)
Ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν (ξανά) τορπιλίζει την πορεία της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Ο πάλαι ποτέ καλός φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή που τόσο πολύ είχε συνεισφέρει στο να μπει η Ελλάδα στην Ε.Ε.συντάσσεται τώρα με το κόμμα της δραχμής!
2015-02-20-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Η Θέμις αποκλείει τους ευάλωτους (Για τον αργό ρυθμό και τα συντηρητικά αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης)
Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και για το στοιχειώδες δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών στην αξιοπρεπή διαβίωση, η εκδήλωση στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, με διοργανωτή την Ελληνική Ενωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ανέδειξε την μεγάλη δυσκολία ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στη δυνατότητα πρόσβασης στη Δικαιοσύνη.
2015-02-21-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Je suis ΣΥΡΙΖΑ (Αιφνίδια μαζική μεταστροφή υπέρ της κυβέρνησης Τσίπρα ποικίλων ακροδεξιών + εθνολαϊκιστών αναλυτών)
Στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού που έχει αγκαλιάσει τη νέα κυβέρνηση προσχωρούν με ενθουσιασμό και κάποιοι που μέχρι τις εκλογές δεν ήθελαν ούτε να ακούσουν για Αριστερά, για ΣΥΡΙΖΑ και για Τσίπρα. Αυτοί έχουν τους δικούς τους λόγους.
2015-02-24-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Τάσος Κωστόπουλος – Κάρμινα μπουράνα (Τα πρώτα φαινόμενα αυριανισμού και «παγκαλοποίησης» εντός του ΣΥΡΙΖΑ)
Οσα σημειώθηκαν την Παρασκευή στο λιμάνι του Πειραιά, όταν κάποιοι προσπάθησαν να μεταπείσουν τους τέσσερις ναυτικούς που ήθελαν να κάνουν επίσχεση εργασίας γιατί ήταν απλήρωτοι εδώ και μήνες, πρέπει να προβληματίσουν τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα.
2015-02-24-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Μια άλλη ανάγνωση της δήλωσης Γλέζου (Η καλύτερη απόδειξη ότι δεν είναι σε θέση να υποχωρήσει άλλο η κυβέρνηση)
​ Πολύ βιάστηκαν όσοι έσπευσαν να «μαλώσουν» τον Μανώλη Γλέζο για τις γνωστές δηλώσεις του. Οποιος γνωρίζει την πορεία και τη στάση ζωής αλλά και την πολιτική ευφυΐα του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς θα έπρεπε να λάβει υπόψη του και ένα δεύτερο ενδεχόμενο.
2015-02-24-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Τράπεζες «λαδώματος» των ΜΜΕ; (Σπατάλες, αμοιβές και δαπάνες τρίτων σε στελέχη τραπεζών)
Αναπόφευκτα και κοιτώντας τα επίσημα στοιχεία μιας από τις ιδιωτικές συστημικές ελληνικές τράπεζες, και μάλιστα της μοναδικής από τις τρεις συστημικές τράπεζες στις οποίες το Δημόσιο είναι ο ο πλειοψηφικός μέτοχος, αναρωτιόμαστε αν ποτέ κανείς από τους τόσο αυστηρούς επόπτες του τραπεζικού μας συστήματος ευρωκράτες έκανε τον κόπο να το διαβάσει και να το ελέγξει.
2015-02-24-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – «Δεξιά παρένθεση» (Της νέας κυβέρνησης ώστε να της δοθεί ο χρόνος να εφαρμόσει το αριστερό της πρόγραμμα)
Προφανώς ο συμβιβασμός των Βρυξελλών με την τετράμηνη «γέφυρα», κατά την οποία εξασφαλίζεται επέκταση της τρέχουσας συμφωνίας δανειακής στήριξης, η οποία ωστόσο στηρίζεται σε μια σειρά από δεσμεύσεις της χώρας, δεν είναι για πανηγυρισμούς.
2015-02-25-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Ο τηλεπλασιέ Αδωνις
Η συζήτηση που έγινε την Τρίτη στη Βουλή, σχετικά με το θέμα της άρσης της ασυλίας του Άδωνιδος Γεωργιάδη, έφερε στην επιφάνεια ένα θέμα τηλεοπτικής, πολιτικής και φορολογικής ηθικής, που δυστυχώς δεν έχει απασχολήσει σχεδόν κανένα υπεύθυνο στη «χώρα του ό,τι να ‘ναι».
2015-02-25-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Ιμπεριαλιστική επιχείρηση «οικονομικής ασφυξίας» (Ψεύτικη είδηση από Stratfor ότι στέρεψαν τα ΑΤΜ της Πειραιώς στην Αθήνα)
Ψεύτικες ειδήσεις στην υπηρεσία του τραπεζικού πανικού (Bank Run). Το γνωστό «ευαγές ίδρυμα» Stratfor που αυτοπαρουσιάζεται ως «leader in Geopolitical Analysis» μετέδωσε την είδηση ότι «στέρεψαν τα ΑΤΜ της Πειραιώς στην Αθήνα, σύμφωνα με πηγές του».
2015-02-26-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Συνεπής στο λάθος της η Ζωή (Για συμμετοχή προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ στη Βουλή)
Η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε ένα πραγματικό δίλημμα. Ως αντιπολίτευση είχε υποχρεωθεί συχνά να αμφισβητεί τον τρόπο που η κυβέρνηση Σαμαρά μεταστράφηκε από συνομιλήτρια σε διώκτρια της Χρυσής Αυγής. Αλλά σήμερα δεν έχει το περιθώριο να κάνει το ίδιο λάθος με αντίθετη φορά.
2015-02-26-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Δεν τους πιάνεις πουθενά! (Τα χιουμοριστικά δίδυμα στον ΒΗΜΑ FM + η κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ)
Αυτά τα χιουμοριστικά δίδυμα στον ΒΗΜΑ FM δεν βολεύονται με τίποτα. Τώρα επικρίνουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί –άκουσον άκουσον- έκανε 10 ώρες συνεδρίαση και ακούστηκαν οι παρατηρήσεις όλων των στελεχών.
2015-02-26-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Γιάννης Μπασκάκης – Διακρίσεις και προβλήματα στην πρόσβαση στη Δικαιοσύνη (Για πρόσβαση στη Δικαιοσύνη από οικονομικά αδύναμους)
Το κρισιμότερο ανθρώπινο δικαίωμα που απορρέει και κατοχυρώνεται σε ένα κράτος δικαίου είναι αυτό των πολιτών να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη. Στη χώρα μας, τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι ομάδες του πληθυσμού και ειδικά οι φτωχοί καθιστούν την πρόσβασή τους στη Δικαιοσύνη από δύσκολη έως αδύνατη.
2015-02-27-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Τρομοκρατίας … συνέχεια! (Τρομοκρατία από ΜΜΕ για πιστωτικό γεγονός + δόση στο ΔΝΤ)
Από το βράδυ της Πέμπτης το… μεγάλο κανάλι μέχρι και σήμερα το πρωί το επιτελείο του ΔΟΛ και όλα τα συντηρητικά μέσα αποφάσισαν να συνταχθούν με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εμφανιζόμενοι βασιλικότεροι του βασιλέως για να προδικάσουν πιστωτικό γεγονός αν η Ελλάδα δεν εξοφλήσει τη δόση του Μαρτίου.
2015-02-28-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Εκδικητική (;) στέρηση εκπαιδευτικών αδειών σε κρατούμενους
Πιστοί στην τακτική Αθανασίου φαίνεται να παραμένουν πολλοί εισαγγελικοί λειτουργοί κι αυτό ενώ η προηγούμενη Βουλή είχε νομοθετήσει, με αφορμή την υπόθεση Ρωμανού, ότι θα συνεχιστεί η πλήρης παροχή δυνατότητας εκπαίδευσης των κρατουμένων. Δύο κρατούμενοι που σπούδαζαν κανονικά ξεκίνησαν απεργία πείνας μετά την απόρριψη σχετικού αιτήματος.
2015-02-28-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Ο Δούρειος Ιππος στο σύστημα Σόιμπλε (Ο Μπόντο Ράμελοφ από το Die Linke πρωθυπουργός στο γερμανικό κρατίδιο της Θουριγγίας)
Η γερμανική πολιτική ηγεσία και κυρίως τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αντιμετώπιζαν εδώ και μήνες την προοπτική μιας αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα ως ένα εξωπραγματικό σενάριο, το οποίο, αν εφαρμοζόταν, θα κατέστρεφε την ηρεμία της ευρωζώνης και της ίδιας της Ε.Ε. Είδαμε τελικά τι συνέβη.
2015-03-02-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Χρυσαυγίτικα νομικά τεχνάσματα (Με ελεύθερο τον Ρουπακιά και τους καθοδηγητές του θα διεξαχθεί η δίκη)
Ενώ αναμένεται η ανακοίνωση για τον ορισμό της δίκης της Χρυσής Αυγής, το 18μηνο κράτησης των πρώτων συλληφθέντων συμπληρώνεται και οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης θα αρχίσουν να αποφυλακίζονται, με πρώτο τον κατηγορούμενο Γιώργο Ρουπακιά.
2015-03-02-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Αλέξης όπως ΓΑΠ; (Εμβληματικά συνθήματα των ημερών του πρώτου + του δεύτερου μνημονίου)
Δέκα μέρες μετά τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου στο Eurogroup, καθώς η πραγματική έκταση του συμβιβασμού γίνεται ευρύτερα αντιληπτή και η ψήφιση ενός τρίτου αντιλαϊκού μνημονίου προβάλλει πλέον καθαρά στον ορίζοντα, αυτό που πλανιέται πάνω από την ελληνική κοινωνία είναι το φάντασμα ενός νέου 2010.
2015-03-02-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Ποιός θυμάται την περηφάνια της εργατικής τάξης;
Η νέα κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει, να εξοπλίσει θεσμικά και τεχνολογικά, αλλά κυρίως να στρέψει και να κινητοποιήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς κατά της πολυσχιδούς εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Δηλαδή, κατά της εισφοροκλοπής, της φοροδιαφυγής, της ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας.
2015-03-03-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Σενάρια προκαλούμενου τρόμου (H 22χρονη Αγγελική κατηγορείται για συμμετοχή στην προπαρασκευή μελλοντικής ενέργειας)
Την ώρα που στο κεντρικό δελτίο του Mega της Δευτέρας η Όλγα Τρέμη, με αυστηρό ύφος και με πλήρη αποδοχή του κατηγορητηρίου της Aντιτρομοκρατικής, κατακεραύνωνε το 22χρονο κορίτσι που εμφανιζόταν κουκουλωμένο υπό τους ήχους επιβλητικής μουσικής περίπου σαν ο Νο1 εγκληματίας αυτής της χώρας, ο πολίτης αναρωτιόταν ποιος είναι ο ένοχος και ποιος ο αθώος.
2015-03-03-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Εργοδότες κατσαπλιάδες (Οι εργοδότες δεν είναι ηλίθιοι. Είναι εκβιαστές)
Οι εργοδότες σε συνεννόηση μεταξύ τους ρίχνουν ακόμα περισσότερο τις… τιμές και τα δικαιώματα στην την «αγορά εργασίας» με τέτοιο τρόπο ώστε να κερδίζουν χρόνο, να υπονομεύσουν την φιλεργατική πολιτική Τσίπρα, να δημιουργήσουν δηλαδή τετελεσμένα και παγίδες…
2015-03-03-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Επιβεβαίωσε έμμεσα την Ακρίτα ο Γ. Πανούσης (Κείμενο-επιστολή Ελενα Ακρίτα προς Πανούση για υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη)
Ενώ έχουν ήδη αποκαλυφθεί πολλά σχετικά με όσα υπέστη ο φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης, η συγγραφέας Ελενα Ακρίτα δημοσίευσε κείμενο-επιστολή προς τον υπουργό Γιάννη Πανούση αναφέροντας ότι διαθέτει βάσιμες πληροφορίες για την εμπλοκή «πρωτοκλασάτου» Κρητικού βουλευτή στην ατιμωρησία της συμμορίας των φοιτητών.
2015-03-03-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Απεργία πείνας στις φυλακές Δομοκού (Από Γουρνάς + Κουφοντίνας + Μαζιώτης για απάνθρωπο καθεστώς + ρατσιστική αντιμετώπιση)
Ασφυξία προκαλούν στους κρατούμενους οι τιμωρητικοί νόμοι Αθανασίου και η απομόνωση τους, ειδικά στις φυλακές Τύπου Γ, οδηγώντας τους σε απεργίες πείνας. Παράλληλα, άλλοι κρατούμενοι διαμαρτύρονται με απεργίες πείνας για τη στέρηση των εκπαιδευτικών τους αδειών, ακόμα κι αν τα μαθήματα γίνονται μέσα στη φυλακή.
2015-03-04-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Η συγγένεια ως συνενοχή (Η μητέρα του Χρήστου Τσάκαλου προφυλακίστηκε γιατί υπερίσχυσε το μητρικό της ένστικτο)
Οι έγκλειστοι κατηγορούμενοι για τους «Πυρήνες» παραδέχτηκαν τις προπαρασκευαστικές ενέργειες της σχεδιαζόμενης απόδρασης, με το γκρέμισμα του τοίχου του Κορυδαλλού, και ανέλαβαν την όλη ευθύνη για το θέμα. Ο Χρήστος Τσάκαλος κατέθεσε χθες στον ανακριτή αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το σχέδιο απόδρασης.
2015-03-04-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Τρομοκράτες … εξ αίματος (Συλλήψεις συγγενών + φίλων των κατηγορουμένων για την οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς)
Η συγγενική σχέση (συνήθως) στην Ελλάδα δεν ποινικοποιείται και μάλιστα οι οικογενειακοί δεσμοί υπερκαλύπτουν την ποινική εμπλοκή. Αυτό όμως στις περιπτώσεις που σχετίζονται με τον όρο τρομοκρατία πολύ απλά παύει να ισχύει! Το έργο, γνωστό και χιλιοπαιγμένο, παίχτηκε άλλη μία φορά εν όψει και των κρίσεων που επίκεινται στα σώματα ασφαλείας. Και ο νέος υπουργός πού είναι; Πού είναι μια άμεση υιοθέτηση ενός τρόπου συνοδείας υπόπτων που να μην προσβάλλει την προσωπικότητά τους;
2015-03-03-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Καρφώνεστε κ. Νίκο Ανδρουλάκη (Κάρφωσε τη μεταφορά των αποθεμάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ προς την Τράπεζα της Ελλάδας)
Η συμπεριφορά του νεαρού πολιτικού μας φέρνει στο μυαλό ιστορίες με τους σπασίκλες μαθητές του σχολείου που καρφώνουν στο δάσκαλο την «αταξία» του «κακού» και ανταγωνιστή συμμαθητή τους που τόλμησε να αμφισβητήσει τη διδακτέα ύλη, εν όψει… διαγωνίσματος.
2015-03-05-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Πρωινός ρατσισμός (Ρεπορτάζ ΜΜΕ για «καταραμένους» μετανάστες + πρόσφυγες και τρομοκράτηση του κόσμου)
Από το πρωί το ραδιόφωνο του ΔΟΛ προσπαθεί να μας πείσει ότι οι περίπου 1.500 κρατούμενοι της Αμυγδαλέζας μαζί με τους υπόλοιπους που αφήνονται από τα κέντρα κράτησης θα… πνίξουν την Αθήνα. Κατά τα άλλα, η Ελλάδα γνώρισε την προσφυγιά στο πετσί της τόσο πολύ που το πετσί έγινε τελικά σόλα!
2015-03-05-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Σαμαράς – Επενδύοντας στην καταστροφή της χώρας
Αν τον κατηγορήσει κανείς με στοιχεία για την ελεεινή τακτική του, θα απαντήσει με ένα ανυπόστατο χειμαρρώδες υβρεολόγιο, ενώ παράλληλα θα διαφημίσει τον ανιδιοτελή «πατριωτισμό» του και τις θυσίες του για το καλό του «έθνους»… και της τρόικας.
2015-03-05-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Χρήστος Τσάκαλος «Τρομερή πίεση από την Αντιτρομοκρατική» (Απεργία πείνας μελών ΣΠΦ για ομηρία + προφυλάκιση συγγενών τους)
«Αυτή η απεργία πείνας δεν θα σταματήσει μέχρι να λήξει η ομηρία των συγγενών μας. Μάλιστα σύντομα θα ακολουθήσει και απεργία δίψας» σχολιάζει στην «Εφ.Συν.» ο Χρήστος Τσάκαλος, καταδικασμένος για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.
2015-03-06-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Προβληματικές πρωτοβουλίες από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Δεν είναι τυπολατρία η επιμονή της προέδρου της Βουλής. Με τις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες της το μήνυμα που στέλνει προς τη Δικαιοσύνη είναι μονοσήμαντα υπέρ όσων ψευδών επικαλείται προς υπεράσπισή της η ναζιστική οργάνωση.
2015-03-06-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Η ώρα της σύγκρουσης;;; (Εκβιαστικό σκηνικό από εταίρους + σύγκρουση με τους «θεσμούς» ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ)
Σε αυτό το προφανώς εκβιαστικό σκηνικό ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορέσει να αποφύγει τη σύγκρουση με τους «θεσμούς» (Ε.Ε. ΕΚΤ και ΔΝΤ) και να πει -εννοώντας το- «δεν πληρώνουμε με το αίμα των εργαζομένων τους τόκους των δανείων με τα μνημόνια που μας φόρτωσαν με το ζόρι οι κερδοσκόποι και οι δήθεν εταίροι».
2015-03-06-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Νίκος Παρασκευόπουλος Καταργούνται με νόμο οι φυλακές τύπου Γ’
Ο υπουργός Δικαιοσύνης σε συνέντευξή του στην «Εφ.Συν.» δηλώνει έτοιμος και αποφασισμένος για αλλαγές και εκδημοκρατισμό του Ποινικού Κώδικα. Η εξαγγελία για την άμεση υιοθέτηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας ως προς το σύμφωνο συμβίωσης είναι η αφετηρία μιας μεγάλης σειράς νομοθετικών πρωτοβουλιών του υπουργείου.
2015-03-07-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Συνεχόμενα φάουλ! (Ο δημοσιογράφος του ΔΟΛ Δημήτρης Τάκης αποφεύγει να συμπεριλάβει την ΕφΣυν στην ανάγνωση εφημερίδων)
Δημοσιογράφος που παρουσιάζει τις εφημερίδες σε πρωινή εκπομπή αποφεύγει να συμπεριλάβει την Εφημερίδα των Συντακτών στην ανάγνωση. Ευτυχώς σε κάθε περίπτωση υπάρχουν τα περίπτερα!
2015-03-07-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – «Να μην αγοράζουμε το επιχείρημα του αντιπάλου» (Συνέντευξη Γιάννης Μηλιός)
Συναντήσαμε τον Γιάννη Μηλιό στο σπίτι του στην Καστέλλα για μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, τώρα που τελείωσαν οι παρεμβάσεις και οι εσωκομματικές διαδικασίες. «Το μεγάλο μειονέκτημα για το μέλλον αυτής της συμφωνίας είναι ότι δεν εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση των αναγκών του κρατικού προϋπο-λογισμού», μας ανέφερε μεταξύ άλλων.
2015-03-07-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Η εξεταστική των ΜΜΕ (Η υιοθέτηση της πολιτικής των μνημονίων είναι καταγραμμένη στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων)
Πολλά από τα ερωτήματα που εξακολουθεί να γεννά η υιοθέτηση της πολιτικής των μνημονίων είναι καταγραμμένα ακόμα και στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Μεταξύ των πρόσφατων κυβερνητικών εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα συγκαταλέγεται ως γνωστόν και η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς οδηγηθήκαμε το 2010 ως χώρα στο πρώτο μνημόνιο.
2015-03-07-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Γιατί χαίρεται ο … χρυσαυγίτης;;; (Χρυσή Αυγή για πρωτοβουλίες Ζωής Κωνσταντοπούλου)
Οι πανηγυρισμοί των χρυσαυγιτών για τη στάση της προέδρου της Βουλής ή για τις δηλώσεις του Νίκου Χατζηνικολάου προδίδουν απλώς το «μάζευε κι ας είν’ και ρώγες». Τα εγκλήματα όμως στο όνομα του αγκυλωτού σταυρού και οι πρωταγωνιστές τους θα δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είτε ψηφίσουν είτε δεν ψηφίσουν στη Βουλή.
2015-03-08-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Το φάουλ σφυρίχτηκε κατά λάθος! (Διευκρίνιση δημοσιογράφου Δημήτρη Τάκη για παράλειψη να παρουσιάσει και την ΕφΣυν)
Καλοδεχούμενη η διευκρίνιση του δημοσιογράφου Δημήτρη Τάκη για την παράλειψη να παρουσιάσει χθες στην εκπομπή του -μαζί με τις υπόλοιπες εφημερίδες- και την «Εφημερίδα των Συντακτών». Ο ίδιος δήλωσε ότι πρώτη φορά έτυχε να συμβεί αυτή η παράλειψη. Ελπίζουμε να είναι είναι έτσι, για το καλό της έγκυρης ενημέρωσης.
2015-03-09-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Κασιδιάρης όπως Ζιρινόφσκι (Απαλλαγή Κασιδιάρη στη δίκη για χαστούκι σε Κανέλλη)
Προκάλεσε εντύπωση η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, με την οποία έπαψε η ποινική δίωξη κατά του Ηλία Κασιδιάρη. Το δικαστήριο μετέτρεψε μια επίθεση πολιτικής βίας ναζιστή με στόχο δύο γυναίκες πολιτικούς της Αριστεράς σε μια απλή επίθεση άντρα κατά γυναίκας.
2015-03-10-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Πόση υποκρισία ν’ αντέξει αυτή η χώρα;;; (Αντιδράσεις κομμάτων, φορέων + ΜΜΕ για γκράφιτι στο ΕΜΠ + βεβήλωση του μνημείου)
Έρευνες για το πραγματικά άσχημο γκράφιτι στο ΕΜΠ μαζί με σφοδρές αντιδράσεις κομμάτων, φορέων και ΜΜΕ για τη βεβήλωση του μνημείου κυριάρχησαν στις ειδήσεις. Την ίδια ώρα αρχαιολογικοί χώροι, νεότερα μνημεία και ιστορικά κτίρια θυσιάζονται μπροστά στις εργολαβικές και οικιστικές ορέξεις, χωρίς να χυθεί ούτε ένα «δάκρυ» αγανάκτησης και φρίκης.
2015-03-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Το πουλέν του Σκόμπι (Για Φαήλος Κρανιδιώτης απέναντι στους ερυθρόμυαλους)
Ο φιλοσαμαρικός ιστότοπος «Antinews» του Φαήλου Κρανιδιώτη ξαναχτύπησε. Κι αυτή τη φορά ξεπέρασε τον εαυτό του, παρομοιάζοντας τους κομμουνιστές με ζιζάνια που πρέπει να ξεριζωθούν και καταγγέλλοντας τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για το «έγκλημά» του να νομιμοποιήσει την Αριστερά το 1974. Ως συνεχιστής λοιπόν του Σκόμπι, του Τρούμαν και του δικτάτορα εμφανίζεται ο εξ απορρήτων του τέως πρωθυπουργού.
2015-03-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Πάλι οι μετανάστες (Πάνος Καμμένος + Νίκος Κοτζιάς + Γιάννης Πανούσης ξεπέρασαν τα όρια όχι απλώς του συνηθισμένου εθνικισμού)
Οι υπουργοί Πάνος Καμμένος, Νίκος Κοτζιάς και ώς ένα βαθμό ο Γιάννης Πανούσης ξεπέρασαν τα όρια όχι απλώς του συνηθισμένου εθνικισμού, που είναι γνωστό ότι εμπνέει τους δύο πρώτους, αλλά και του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
2015-03-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Η ποινικοποίηση της μητρότητας (Για συγγενείς μελών της ΣΠΦ)
Επιδεικνύοντας υπερβάλλοντα ζήλο η Αντιτρομοκρατική αφού συνέλαβε τον Χρ. Ξηρό και μετά την 22χρονη που φέρεται να είχε βοηθήσει τον Ξηρό και κάποιους κρατουμένους της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς για σχέδιο απόδρασης, επιδόθηκε στις συλλήψεις συγγενών των κρατουμένων με κύριο κριτήριο τα… επισκεπτήρια.
2015-03-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Μιά προβλέψιμη γλώσσα (O Πάγκαλος έβρισε τον Γιάνη Βαρουφάκη από το ΒΗΜΑ FM)
Σοκαρίστηκαν από τη λαθεμένη συμπεριφορά Βαρουφάκη απέναντι στους δημοσιογράφους την ημέρα που κλήθηκαν στο υπουργείο, αλλά δεν είχαν σοκαριστεί από την τεράστια έλλειψη όχι διαλόγου αλλά ούτε καν ενημέρωσης από την προηγούμενη κυβέρνηση.
2015-03-12-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Γκράφιτι συντήρησης (Σχόλιο του καθηγητή Ιστορίας στο ΕΚΠΑ Αντώνη Λιάκου για γκράφιτι στο ΕΜΠ)
Ο πόνος για τα μνημεία όσων συναινούν στην καταστροφή τους, στο όνομα του τουρισμού ή της ανάπτυξης, ή αδιαφορούν μπροστά στην απόλυτη εγκατάλειψή τους είναι απλώς άλλη μια καραμπινάτη και πολιτικά σκόπιμη υποκρισία.
2015-03-12-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Με τη σβάστικα στο μπράτσο (Χρυσής Αυγή + συζήτηση για γερμανικές αποζημιώσεις + άοσμη «πανεθνική» αντιγερμανική συναίνεση)
Tελικά, τι ανέλαβε να προστατέψει στο όνομα της «εθνικής ενότητας» η πρόεδρος της Βουλής; Το «πνεύμα ομοψυχίας και εθνικής ομοθυμίας για μια διεκδίκηση πανθομολογούμενη και συνομολογούμενη», όπως η ίδια υποστήριξε, ή την υστεροφημία όσων συνεργάστηκαν με τον κατακτητή για να πνίξουν στο αίμα την ελληνική Αντίσταση;
2015-03-12-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Αντα Ψαρρά – Χωρίς στοιχειώδη ευγένεια (Η εξαιρετικά πολιτικά ορθή συνήθεια δημοσιογράφων να αναφέρονται χυδαία σε γυναίκες πολιτικούς)
Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν -τόσο εντός όσο και εκτός- να διακωμωδήσουν τις προτάσεις του Γιάνη Βαρουφάκη για πάταξη της φοροδιαφυγής με μέτρα όπως η «λοταρία των αποδείξεων» και οι «μυστικοί εφοριακοί». Πιάστηκαν αδιάβαστοι όμως.
2015-03-12-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Ο ξεχωριστός μισθωτός κ. Χαρδούβελης
Δεν θα διαφωνήσω ότι ο τέως υπουργός πράγματι «εργάζεται σκληρά» επί πολλά χρόνια σε ιδρύματα, πανεπιστήμια, ινστιτούτα, επιχειρήσεις, μεγάλες τράπεζες και κυβερνήσεις. Αλλά για να είμαστε σοβαροί: τι μισθούς συμφωνούσε ο τέως υπουργός Οικονομικών με όλους αυτούς τους εργοδότες του;
2015-03-13-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ο αυστηρός Σταύρος Θεοδωράκης (Για καταλήψεις + Ρωμανό)
Σε άλλες εποχές ο Σταύρος Θεοδωράκης θα πήγαινε να μιλήσει με τους καταληψίες στη Νομική για να φτιάξει πλάνα που θα συνόδευαν τον ίδιο σε διάφορες πόζες και μοναχικούς περιπάτους. Σήμερα όμως σε αυστηρό τόνο ως αρχηγός κόμματος ζητάει άμεση λύση στην κατάληψη λόγω παρεμπόδισης των σπουδών των φοιτητών.
2015-03-13-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Στον Δομοκό για … άλλους λόγους (Φυλακές τύπυ Γ + Σοφιανίδης + Απεργία πείνας ΣΠΦ)
Ο απεργός πείνας Γιώργος Σοφιανίδης φαίνεται πως βρίσκεται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, όχι τόσο γι’ αυτά που έκανε, αλλά μάλλον γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση χρειαζόταν και μερικούς κρατουμένους, πέραν των «τρομοκρατών», για να δικαιολογήσει την ύπαρξη καταστημάτων κράτησης Τύπου Γ΄
2015-03-13-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Podemos y venceremos (Nα μην καταβληθούν 1-2 μήνες μισθοί δημοσίων υπαλλήλων για να πληρωθούν οι δόσεις των δανείων)
Nα μην καταβληθούν για 1-2 μήνες μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων για να πληρωθούν οι δόσεις των δανείων που λήγουν, απαίτησαν οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στις Βρυξέλλες μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων Αθήνας και θεσμών.
2015-03-13-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Στον βωμό του φιλελεύθερου λαϊκισμού (Ο Σταύρος Θεοδωράκης επιτέθηκε στον υπ Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο)
Με πρωτοφανή τρόπο επιτέθηκε χθες στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο ο αρχηγός του Ποταμιού λέγοντας ότι ο υπουργός έχει δώσει 4 (;) συνεντεύξεις για να δηλώσει την πρόθεσή του να δημεύσει τη γερμανική περιουσία. Το ακριβοπληρωμένο αστέρι του MEGA άφησε το σακίδιο κι έπιασε το φτυάρι.
2015-03-14-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Αντα Ψαρρά – Ικανοποιημένος (Ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος με την αναπληρώτρια υπουργό μετανάστευσης)
Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου στις 6 μ.μ. στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60) θα παρουσιαστεί το ιστορικό μυθιστόρημα «Οι ασήμαντοι» του επίτιμου δικηγόρου Αθηνών και συνεργάτη της «Εφ.Συν.» Θεόδωρου Η. Καραγιάννη.
2015-03-14-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Η «έρευνα-φάντασμα» για τα τσιγάρα (Πίσω από το λαθρεμπόριο προϊόντων καπνού υποδεικνύεται η δράση γνωστών ελληνικών εταιρειών)
Υποτίθεται ότι οι κυβερνήσεις καταπολεμούν τη φοροδιαφυγή. Ομως απ’ ό,τι φαίνεται αποφεύγουν να αγγίξουν το ζήτημα, ακόμα και όταν τους προσφέρεται έτοιμο από διεθνείς έρευνες που αποδεικνύουν ότι πίσω από το λαθρεμπόριο προϊόντων καπνού υποδεικνύεται η δράση γνωστών ελληνικών εταιρειών.
2015-03-16-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Οι τοίχοι σε διαβούλευση
Βανδαλισμός» ή αυτόνομη πολιτικοκοινωνική παρέμβαση; Οι χιλιάδες συμπολίτες μας, που τροφοδοτούν άθελά τους τη στήλη με το έργο και τις εμπνεύσεις τους, δεν περίμεναν, φυσικά, την αμφιλεγόμενη εικαστική παρέμβαση της ομάδας «Ikos&Case» στον εξωτερικό τοίχο του ΕΜΠ για να τοποθετηθούν πάνω σ’ αυτό το ψευτοδίλημμα.
2015-03-17-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Μάνος Τσαλδάρης – Από τον «μπάτσο-εχθρό της κοινωνίας» στη «συμφιλίωση αστυνομίας-πολιτών» (Συνέντευξη Υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης)
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν παύει να είναι ουσιαστικά υπουργός Δημόσιας Τάξης, υπεύθυνος για όλα τα ένστολα και μη τμήματα του μηχανισμού αυτού, για τις ενέργειές τους, αλλά και για την προστασία των πολιτών. Από μόνη της η θέση είναι αυτό που στερεότυπα αποκαλούμε «ηλεκτρική καρέκλα».
2015-03-17-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Αφήνουν τους αγενέστατους γιωταχήδες ατιμώρητους …
Γνωρίζω πολύ καλά ότι θα στεναχωρήσω πολλούς με την άποψη που εν συντομία θα αναπτύξω στις επόμενες γραμμές.
2015-03-17-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Αποσυμφόρηση των φυλακών προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης
Δόθηκε στη δημοσιότητα το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης από τον Νίκο Παρασκευόπουλο. Χωρίς εξαιρέσεις, με περισσότερη επιείκεια και με ισονομία αντιμετωπίζονται στα 13 άρθρα οι κρατούμενοι, οι ανήλικοι, οι αλλοδαποί, οι ασθενείς και ανάπηροι των φυλακών, οι εξαρτημένοι και οι υπερήλικοι.
2015-03-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Οτιδήποτε δεν συνάδει … με την πολιτική Σόιμπλε (Αυτό που τρομάζει το Capital.gr είναι ό,τι δεν συνάδει με την πολιτική Σόιμπλε)
Με τίτλο «Καληνύχτα Ελλάδα» ο συντάκτης του Capital.gr εμφανίστηκε χθες «τρομοκρατημένος» από την συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός την περασμένη Δευτέρα στο Εθνος. 
2015-03-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Μαρία Δήμα – Πιο … κοντά οι «ανθρώπινες φυλακές»
Με το νομοσχέδιο Παρασκευόπουλου για τον εκδημοκρατισμό του Σωφρονιστικού Κώδικα, καταργούνται οι φυλακές τύπου Γ΄, οι εκδικητικές εξαιρέσεις στην ποινική μεταχείριση κρατουμένων, προωθείται η αποσυμφόρηση των φυλακών, ενώ σημαντικές είναι οι ρυθμίσεις για ανηλίκους και τοξικοεξαρτημένους.
2015-03-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ανεπιθύμητος επικήδειος (Για τραγική ιστορία του Βαγγέλη Γιακουμάκη + άλλες περιπτώσεις εκφοβισμού)
Ένα μικρό ανώνυμο δείγμα του πώς τα παιδιά φτάνουν στο στάδιο του σχολικού και πανεπιστημιακού εκφοβισμού μέσα σε μια φοβική, βαθιά ρατσιστική και συντηρητική κοινωνική πραγματικότητα που τροφοδοτεί συνεχώς παρόμοια φαινόμενα, για να κλάψει μετά πάνω από τον τάφο του Βαγγέλη.
2015-03-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Σεμνά και μεσαιωνικά! (Υπόθεση Σάββα Ξηρού Δόξα στην ελληνική δημοσιογραφία της Ευρώπης και του Διαφωτισμού)
Δόξα στην ελληνική δημοσιογραφία της Ευρώπης και του Διαφωτισμού, που δεν διστάζει να προκρίνει τις πιο σκοτεινές απόψεις για την ποινική δικαιοσύνη, να τρομάξει την κοινή γνώμη και να κατακρίνει κάθε τι προοδευτικό στο όνομα της προστασίας του λαού από τον Σάββα Ξηρό, έναν άρρωστο με ποσοστό 80% αναπηρίας…
2015-03-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Ευρωπαϊκά μαθήματα φορολογικής υποκρισίας
Άπασες οι προπαγανδιστικές πριμαντόνες των διεθνών τοκογλύφων, των «θεσμών» και φυσικά τα φιλικά τους δήθεν σοβαρά Μέσα Ενημέρωσης έχουν ξεσαλώσει ότι είναι έτοιμοι να πολεμήσουν τους φοροφυγάδες Έλληνες μεγαλοκαταθέτες, αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται.
2015-03-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Η τελική λύση του κ. Σόιμπλε
Σύμφωνα με όσα διοχετεύουν διεθνώς στον Τύπο οι… κύκλοι των δανειστών (και μεταφράζονται και στην Ελλάδα), οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν ρευστότητα και ένα νέο bank run βρίσκεται σε εξέλιξη! Λένε, συγκεκριμένα, ότι «έφυγαν» ως 400 εκατ. ευρώ σε μια μέρα (την Τετάρτη), δηλαδή τα περισσότερα λεφτά σε ένα 24ωρο από τότε που εξελέγη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Εννοείται ότι κανείς επίσημος της ΕΚΤ δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει την …είδηση.
2015-03-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δύο Πολιτικά Παρασκήνια – Δημήτρης Ψαρράς – Η επιτυχία της προέδρου + Αντα Ψαρρά – Αμετροέπεια
Παρά την εντελώς αντίθετη πρόθεση της προέδρου της Βουλής, η χθεσινή συνεδρίαση του σώματος οδήγησε τελικά σε πολιτική απομόνωση της Χρυσής Αυγής. Προηγήθηκε το ΚΚΕ, το οποίο έθεσε την κόκκινη γραμμή που διαχωρίζει τη δημοκρατία από τους ναζιστές υπονομευτές της.
2015-03-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Αλλήθωρη δημοσιογραφία (Τα φοβικά ΜΜΕ οργίασαν ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης)
Τα φοβικά ΜΜΕ οργίασαν ολόκληρη τη χθεσινή ημέρα με συνεχείς αναφορές στην υποτιθέμενη φωτογραφική(;) διάταξη για τον Σάββα Ξηρό, φτάνοντας στο σημείο να απευθύνουν σε κάθε βουλευτή ή ευρωβουλευτή -κι ενώ το θέμα συζήτησης ήταν άσχετο- το ερώτημα αν συμφωνούν ή διαφωνούν με την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.
2015-03-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ανησυχητικές φήμες… (Ο πρώην εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τοποθετείται σε γραμματεία του υπουργείου Δικαιοσύνης)
Από χθες το πρωί κυκλοφόρησε η πληροφορία από πηγές του Μαξίμου ότι ο πρώην εισαγγελέας Δ. Παπαγγελόπουλος τοποθετείται σε γραμματεία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Το ίδιο το υπουργείο μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν γνώριζε τίποτα, ενώ παρόμοια άγνοια φέρεται να είχε και ο υπουργός Επικρατείας για τη Διαφθορά, Π. Νικολούδης.
2015-03-20-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Αλληλεγγύη ή σκοπιμότητα; (Συμπαραστάτες + αλληλέγγυοι σε Σάββα Ξηρό + ΣΦΠ ή εκμετάλλευση μιας απεργίας πείνας)
Μέχρι στιγμής σε όλες τις περιπτώσεις απεργιών πείνας, μιας πράξης δηλαδή που από μόνη της είναι εξαιρετικά σοβαρή και σχεδόν οριακή την πλήρη πρωτοβουλία είχε έχει και είναι απαραίτητο να έχει ο ίδιος ο απεργός που βάζει τη ζωή του σε κίνδυνο. Στην τελευταία απεργία πείνας που ακόμα και σήμερα συνεχίζεται με κύρια αιτήματα την κατάργηση των φυλακών Γ Τύπου, την ίση μεταχείριση και αποφυλάκιση των βαριά αναπήρων και αρρώστων και κατά συνέπεια του Σάββα Ξηρού και τέλος ειδικά για τα μέλη των ΣΠΦ την αποφυλάκιση των συγγενών τους, δόθηκε εκ των πραγμάτων απάντηση με διαφαινόμενη σε σύντομο διάστημα την υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών και των δεσμεύσεων του Υπ. Δικαιοσύνης.
2015-03-20-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Δημήτρης Ψαρράς – Ο νοών νοείτω (Την Ραχήλ Μακρή δεν την εκφράζουν οι απόψεις του ΣΥΡΙΖα για τη Χρυσή Αυγή)
Επανήλθε ο Κώστας Λαλιώτης με επιστολή του προς τον εισαγγελέα Εφετών και τον ειδικό γραμματέα ΣΔΟΕ, με κοινοποίηση στους υπουργούς Α. Φλαμπουράρη και Ν. Βαλαβάνη, ζητά την τάχιστη ολοκλήρωση ενδελεχούς ελέγχου στα στοιχεία που αφορούν την προσωπική και την οικογενειακή περιουσιακή του κατάσταση.
2015-03-20-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Κώστας Ζαφειρόπουλος & Αφροδίτη Τζιαντζή – Εργολαβικές εταιρείες Πώς απομυζούν Δημόσιο και εργαζόμενους
Η «Εφ.Συν.» ανοίγει τον φάκελο των εταιρειών καθαρισμού και σίτισης σε δημόσιους οργανισμούς. Υπερκέρδη, αδιαφανείς διαδικασίες σε προκηρύξεις και αναθέσεις, εικονικές συμβάσεις, ψεύτικες βεβαιώσεις, εκφοβισμοί και απόλυτη εργασιακή εκμετάλλευση είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν ένα «βρόμικο» καρτέλ.
2015-03-21-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Ελλάς Ελλήνων Ρατσιστών; (Ανοχή στον ρατσισμό και Χρυσή Αυγή)
Δεν είναι η Χρυσή Αυγή που προκαλεί τον διάχυτο ρατσισμό στη χώρα μας, αλλά ο διάχυτος ρατσισμός εκείνος που ανοίγει διάπλατα τις πύλες της δημοκρατίας σε μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση.
2015-03-22-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Τριήμερο Ψυχαναλυτικό Συμπόσιο (27-29 Μαρτίου) στην Αθήνα
Η Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας (ΕΕΨΨ) διοργανώνειτο 14ο Επιστημονικό της Συμπόσιο με θέμα «Ναρκισσισμός, 100 χρόνια μετά», το οποίο πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη συγγραφή του έργου του Σίγκμουντ Φρόιντ: «Εισαγωγή στο ναρκισσισμό, 1914».
2015-03-23-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Περί ηθικού και νόμιμου (Για συνταξιούχους δημοσιογράφους που εργάζονται μέσω ΕΠΕ Να σκύψει ο υπερχρεωμένος ΕΔΟΕΑΠ)
Από την εποχή υπουργίας Βουλγαράκη με τα «ιερά» συμβόλαια και τις συναφείς «ρυθμίσεις» στο σκάνδαλο Βατοπεδίου, του οποίου η δίκη αρχίζει μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια, είχαμε να ακούσουμε για τα ηθικά και νόμιμα.
2015-03-23-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Βέλη εξ αριστερών
Δύο μήνες μετά τις εκλογές κι έναν μήνα μετά τη «δημιουργικά ασαφή» συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, η τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης κι ευρωζώνης κάθε άλλο παρά έχει κριθεί. Οι διαφορετικές αναγνώσεις της συμφωνίας -ζήτημα πολιτικό κι όχι φυσικά νομικό- παραμένουν οφθαλμοφανείς.
2015-03-23-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – «Αδιέξοδη διελκυστίνδα» ζωής και θανάτου (Για απεργούς πείνας)
Το υπουργείο Δικαιοσύνης καλεί τους απεργούς πείνας να σταματήσουν τον αγώνα τους, αναφέροντας ότι «κάποια από τα αιτήματα των απεργών αντιστοιχούν σε από καιρό εξαγγελμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ενώ άλλα θα εξεταστούν στο πλαίσιο της αναθεώρησης των σχετικών κωδίκων».
2015-03-23-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – «Ο φασισμός δεν είναι ώριμο φρούτο που θα σαπίσει» (Συνέντευξη Λιάνα Κανέλλη)
Μιλήσαμε με τη Λιάνα Κανέλλη μετά την εμπειρία της στο δικαστήριο, αντιμέτωπη με τον Κασιδιάρη και τους οπαδούς του. Συζητήσαμε γι’ αυτήν αλλά και την επικείμενη δίκη, τη στάση του ΚΚΕ, το αντιφασιστικό μέτωπο και τη στάση της προέδρου της Βουλής.
2015-03-24-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δύο Πολιτικά Παρασκήνια – Αντα Ψαρρά – Λεβεντιές! (Σαμαράς κλαιγόταν στη Μέρκελ) + Φυλλάδα (ΜΜΕ παρουσιάζουν αισχρότητες της Bild)
Ο τέως πρωθυπουργός, αφού κόντεψε να δακρύσει την Κυριακή στην Καλαμάτα επειδή οι τουρίστες βρήκαν τα εμπορικά καταστήματα κλειστά και δεν είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν τσολιαδάκια ή κανένα πλυντήριο, χθες αποφάσισε να εγκαλέσει τον πρωθυπουργό να μην… κλαίγεται μπροστά στους ξένους ηγέτες.
2015-03-24-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Γιάννης Μπασκάκης – Χωρίς φυλακές τύπου Γ’, προς τι οι καταλήψεις; (Κατάληψη αντιεξουσιαστές στο Κόκκινο 105.5)
Αργά χθες το απόγευμα το υπουργείο Δικαιοσύνης επισήμως κατέθεσε στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης το νομοσχέδιο για την «κατάργηση των φυλακών Γ΄ Τύπου και άλλες διατάξεις», όπως ακριβώς το είχε δώσει και λίγες μέρες πριν στη δημοσιότητα ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.
2015-03-24-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Κρίσιμες ώρες για τους απεργούς πείνας
Παρά την έκκληση του υπουργού Δικαιοσύνης, οι 22 κρατούμενοι συνεχίζουν την απεργία πείνας, με κάποιους να αντιμετωπίζουν κινδύνους για τη ζωή τους. Ρητή είναι η εντολή του υπουργού για άμεση μεταφορά σε νοσοκομεία όσων η κατάσταση επιδεινώνεται.
2015-03-26-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Τα μέτρα έρχονται, αλλά οι φυλακές βράζουν
Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου για την αποφυλάκιση των συγγενών κρατουμένων για την υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ αύριο ολοκληρώνεται η διαβούλευση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ’ και αναμένεται άμεσα να εισαχθεί στη Βουλή.
2015-03-26-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Άκουσε τα εθνικιστικά συνθήματα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας; (Παρέλαση 25ης Μαρτίου)
Εθνικιστικά συνθήματα ακούστηκαν από δυνάμεις του στρατού, κατά τη διάρκειας της στρατιωτικής παρέλασης που έγινε στην Αθήνα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Σε βίντεο τμήμα των ΟΥΚ ακούγεται να φωνάζει: «Και το όνειρο μας είναι, στην Πόλη εμείς να μπούμε, σημαία να υψώσουμε, τον ύμνο εμείς να πούμε».
2015-03-26-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τρία Πολιτικά Παρασκήνια – Δημήτρης Τρίμης – Αφιερωμένο! (Αθλιότητες Τράγκα) + Μεγαλοσυνταξιούχοι + Αντα Ψαρρά – 25η Μαρτίου (Για παρέλαση)
Υπάρχουν τα Μαθηματικά αλλά και οι αδικίες ετών. Προχθές η «Die Welt» αναφερόταν στους θεσμούς που αξιολογούν την ελληνική οικονομία και θεωρούν ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα είναι υψηλές, παραθέτοντας στοιχεία των Βρυξελλών, που έδωσε ο κ. Βρούτσης της μνημονιακής συγκυβέρνησης.
2015-03-27-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Δημήτρης Ψαρράς – «Ενίσχυση της επιτελικής ομάδας» (Πρόσληψη Σταύρου Καρκαλέτση του ΛάΟΣ σε ομάδα ΥπΕθνικής Αμυνας)
Να ‘τανε μόνο τα συνθήματα των ΟΥΚ… Χθες ανακοινώθηκε επισήμως η «ενίσχυση της επιτελικής ομάδας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας» από τον Πάνο Καμμένο «με την προσθήκη του ιστορικού και αμυντικού αναλυτή Σταύρου Καρκαλέτση».
2015-03-27-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Διαβούλευση με μεγάλη συμμετοχή (Νομοσχέδιο υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών Γ’ Τύπου)
Συνεδρίασε χθες το απόγευμα η Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή με θέμα το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών Γ’ Τύπου και τις άλλες αλλαγές σε διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Δικαιοσύνης παρατείνει τη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης.
2015-03-27-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Απεργία πείνας και … υποσημειώσεις (Νέο νομοσχέδιο υπουργείου Δικαιοσύνης)
Πολλά μέτρα, πολλά σταθμά και μεγάλη έλλειψη ευαισθησίας για συγκεκριμένα «είδη» κατηγορουμένων δείχνουν τα διάφορα Συμβούλια Αποφυλακίσεων. Την ώρα που αποφυλακίζονται ποινικοί κρατούμενοι, δεν βρήκε εδώ και ένα μήνα… χρόνο να συνεδριάσει το αρμόδιο Συμβούλιο για το αίτημα αποφυλάκισης μιας μητέρας και μιας συζύγου κρατουμένων.
2015-03-27-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ν. Μπακογιάννη – Οχι διάλογος στις φυλακές (Ερώτηση Μπακογιάννη για διάλογο ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες)
Ερώτηση προς τον Νίκο Παρασκευόπουλο κατέθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη, κατηγορώντας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για διάλογο με τρομοκράτες και το υπουργείο για χάραξη πολιτικής μετά από διαπραγματεύσεις μαζί τους. «Οι βουλευτές επισκέπτονται δημόσιες υπηρεσίες και συνομιλούν με τους πολίτες, οι φυλακές δεν εξαιρούνται», ήταν η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης.
2015-03-28-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δύο Πολιτικά Παρασκήνια – Αντα Ψαρρά – Σκόπιμες συκοφαντίες (Μπακογιάννη γοα απεργούς πείνας) + Ευαισθητοποίηση (Για ΑμΕΑ)
Εγκαλεί την κυβέρνηση η Ντόρα Μπακογιάννη για επαφές με κρατούμενους καταδικασμένους για τρομοκρατία, αναφέροντας ότι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με κρατούμενους απεργούς πείνας στο νοσοκομείο. Από αυτό συνάγει το συμπέρασμα ότι στη βάση αυτών των συνομιλιών η κυβέρνηση χαράζει πολιτική στη Δικαιοσύνη.
2015-03-28-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ο Νταβίντ και η Κλώντια από την Πολωνία περιμένουν δικαίωση από το δικαστήριο (Νέα αναβολή στη δίκη για τροχαίο με δίδυμα)
Για τις 19 Ιουνίου 2015 προσδιορίστηκε από το Ναυτοδικείο Πειραιά η τέταρτη (!) απόπειρα εκκίνησης της ποινικής δίκης του ασυνείδητου οδηγού, υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, που ευθύνεται για τον βαρύ τραυματισμό των 7χρονων (τότε) δίδυμων Νταβίντ και Κλώντια και της μητέρας τους στο κέντρο της Αθήνας.
2015-03-28-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Στα νοσοκομεία με επιπλοκές (Απεργοί πείνας και νέο νομοσχέδιο υπουργείου Δικαιοσύνης)
«Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοινώνει ότι κατατέθηκε και συζητήθηκε στις 26.3.2015 στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή το σχέδιο νόμου που αφορά μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων μεταξύ των οποίων και την κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ’ τύπου» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ο υπουργός Ν. Παρασκευόπουλος.
2015-03-28-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Εμπόριο λευκής σαρκός και… «Λευκός Αρτος» (Δίκη για τη μεγαλύτερη διεθνή συμμορία τράφικινγκ με Ελληνες εγκεφάλους)
Μέσα σε (τουλάχιστον περίεργη) σιωπή προχωρά η εκδίκαση της υπόθεσης της μεγαλύτερης συμμορίας μαστροπείας στην Ελλάδα, ενώ τα μέλη του «ροζ κυκλώματος» συνεχίζουν ακόμα την δραστηριότητα τους. Οι αστυνομικές έρευνες είχαν ξεκινήσει από το 2007, έπειτα από καταγγελίες για «αγορά» δύο γυναικών από την Ουκρανία.
2015-03-28-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Η Αριστερά και η 25η Μαρτίου
Η επετειακή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο προκάλεσε ως γνωστόν την οργή του τέως πρύτανη Θόδωρου Φορτσάκη, που κατήγγειλε προκαταβολικά τη «βεβήλωση» του χώρου από το μίασμα της πολιτικής και δεν δίστασε να συγκρίνει έναν εκλεγμένο πρωθυπουργό με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο.
2015-03-29-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Συνέντευξη Τζόναθαν Μπόιντ από Inst Jewish Policy Research – Πολλοί Εβραίοι αισθάνονται ταραγμένοι από αντισημιτισμό Ευρώπης
Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις αύξησης του αριθμού των Εβραίων που φεύγουν από τη Γαλλία κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, και μετά τις δολοφονίες του Ιανουαρίου στο σούπερ μάρκετ kosher στο Παρίσι, οι περισσότεροι Εβραίοι ηγέτες αναμένουν ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το 2015.
2015-03-30-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Το κόκκινο και το μαύρο (Δομική κριτική σε μιλιταρισμό Καμμένου)
Οταν κοτζάμ υπουργός Εθνικής Αμυνας παίζει στρατιωτάκια σε φυσικό μέγεθος, λογικό κι αναμενόμενο είναι να σηκώσουν κεφάλι τα βατράχια, πλειοδοτώντας σε τσαμπουκά και υποσχόμενα να «πάρουν πίσω» όχι μόνο την Κερύνεια αλλά και τη βασιλεύουσα.
2015-03-30-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Αγωγές και υπουργοί Αγωγές Κοτζιά κατά ARB + Κατρούγκαλου κατά Χιώτη + Καμμένου κατά Πετρουλάκη Στ Θεοδωράκη
Θα περιμέναμε από τα στελέχη της κυβέρνησης, αντί να ακολουθήσουν τον εύκολο δρόμο των αγωγών, να προσχωρήσουν στην πάγια άποψη όλων των δημοσιογραφικών ενώσεων και να τροποποιήσουν τον τυποκτόνο νόμο, ο οποίος υποτίθεται ότι θεσπίστηκε για να προστατεύσει τους απλούς πολίτες από τα πανίσχυρα μέσα ενημέρωσης.
2015-03-30-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Αντα Ψαρρά – Ισονομία κατά βούληση! (Ευλαβική τήρηση του 18μηνου προφυλάκισης για τους χρυσαυγίτες)
Ο γενναίος υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος κατέθεσε αγωγή εναντίον του Ανδρέα Πετρουλάκη από τον οποίο απαιτεί 1 εκατομμύριο ευρώ ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη από πρόσφατο άρθρο του συναδέλφου. Και τούτο στο πλαίσιο της προσπάθειας για την τόνωση του κριτικού πνεύματος.
2015-03-30-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Επέστρεψαν στα κελιά τους Οι κρατούμενοι των Φυλακών Κορυδαλλού
Με ανακοίνωσή τους αργά το απόγευμα του Σαββάτου οι κρατούμενοι των Φυλακών Κορυδαλλού γνωστοποίησαν μεν την απόφασή τους να μην επιστρέψουν στα κελιά τους αλλά τελικώς επέστρεψαν μετά την διαβεβαίωση ότι ο γ.γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής και Σωφρονισμού, Π. Λάμπρου θα τους επισκεφθεί, όπως πράγματι έγινε.
2015-03-31-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δύο Πολιτικά Παρασκήνια – Αντα Ψαρρά – «Εσωτερικός εχθρός» (Μπαλτάκος για ΟΥΚ + Αντικομμουνισμό) + Φέρτε τα ΜΑΤ! (Καταλήψεις)
Μέχρι και τον Λένιν επιστράτευσε ο πρώην γενικός γραμματέας της πρώην κυβέρνησης Π. Μπαλτάκος μιλώντας στη φιλόξενη γωνιά του ραδιοφώνου του ΔΟΛ. Κατέφυγε μάλιστα και στο επιχείρημα ότι ο ιμπεριαλισμός χτυπάει την πόρτα της βουλευτίνας Β. Κατριβάνου και ο μόνος που μπορεί να τον αντικρούσει είναι τα… ΟΥΚ!
2015-03-31-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Κουκουλοφόροι και καθαρίσαμε! (Δημοσιογράφους + Καταληψίες της Πρυτανείας)
Διαφωνούν οι δημοκράτες δημοσιογράφοι με τα αιτήματα των καταληψιών της Πρυτανείας, στα οποία περιλαμβάνονται ισονομία για όλους, κατάργηση ειδικών εκδικητικών διατάξεων, αποφυλάκιση των βαριά αρρώστων και αναπήρων και τη μη ενοχοποίηση της συγγένειας;
2015-03-31-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Αντριλίκι αλλά κυρίως «λαθρομετανάστες» (Ομιλία Σαμαρά στη Βουλή με τον όρο λαθρομετανάστες)
Έχει φροντίσει να ενημερωθεί ο κ. Σαμαράς για τις θέσεις μεταναστευτικής πολιτικής που εξέθεσε στις Βρυξέλλες η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου και για το γεγονός ότι έγιναν δεκτές με πολύ θετικά σχόλια των εταίρων και φυσικά και του Έλληνα επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου;
2015-03-31-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Στον Κορυδαλλό θα διεξαχθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής (Ερώτηση Κατριβάνου προς υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο)
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου διατύπωσε ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο για τους όρους, τον τρόπο και κυρίως τον χώρο διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής.
2015-03-31-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Η Ντόρα Μπακογιάννη για την πρόεδρο της Βουλής (Ανασφαλής γυναίκα)
«Μόνο μια ανασφαλής γυναίκα θα ενοχλούνταν από ένα τέτοιο σχόλιο. Η κυρία Κωνσταντοπούλου είναι 100% ανασφαλής». Το σχόλιο αυτό δεν το έκανε κάποιος γνωστός για τη σεξιστική του συμπεριφορά μητροπολίτης, ούτε κάποιος γνωστός μισογύνης δημοσιογράφος ούτε φυσικά ένας ακραίος πουριτανός ακροδεξιός.
2015-04-01-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ο υπουργός να άρει το αδιέξοδο (Η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου αποφυλακίστηκε με όρους)
Με χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Εφετών η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου αποφυλακίστηκε με όρους, ενώ η σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου παραμένει προσωρινά κρατούμενη με ομόφωνη μάλιστα απόφαση του Συμβουλίου και με την αιτιολογία ότι θεωρείται ύποπτη για τέλεση αδικημάτων σχετικών με την οργάνωση ΣΠΦ.
2015-04-01-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ο συγκυβερνήτης και οι εταιρείες χαμηλού κόστους
Την ώρα που όλα τα ΜΜΕ, διεθνή και ντόπια, κάνουν φύλλο και φτερό την προσωπικότητα του ανθρώπου που οδήγησε στον θάνατο τους επιβάτες και το πλήρωμα της θυγατρικής εταιρείας του γερμανικού ιπτάμενου κολοσσού, τα ερωτήματα καίνε με τις αναλύσεις των ειδικών να καταλαμβάνουν ατέλειωτες ώρες στα ΜΜΕ.
2015-04-01-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Δημοσιογραφία μαύρη και κίτρινη (Σύμφωνο συμβίωσης Παρασκευόπουλος + επίκουρη ΑΠΘ Ιφιγένεια Καμτσίδου)
Με τρομερή αποκάλυψη η δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας «χτύπησε» ηλεκτρονικά σήμερα με διπλό στόχο τον Γ. Κατρούγκαλο και κυρίως τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.
2015-04-01-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Καταλύεται το κράτος ή κοντή μνήμη (Λόγω κινητοποιήσεων, καταλήψεων + διαδηλώσεων με αφορμή απεργία πείνας)
Τι είναι αυτό που σήμερα οδηγεί τους όψιμους αγανακτισμένους να μιλούν για την κατάλυση του κράτους; Μήπως απλά η αλλαγή της κυβέρνησης; Η ζωή ενός είχε μεγαλύτερη σημασία από τη ζωή των 20;
2015-04-02-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Αντα Ψαρρά – Ψυχραιμία (Ομοβροντία για ψύχραιμη στάση προέδρου Βουλής στην υπόθεση εισόδου αντιεξουσιαστών στη Βουλή)
Στις συκοφαντίες και στην μπουρδολογία ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος αποδεικνύεται αριστοτεχνικός. Εμφανίζει εαυτόν στοχοποιημένο και θύμα συμφερόντων και προσδοκά ότι οι δημότες του θα κάνουν πως δεν βλέπουν τα φαινόμενα θεσμικού εξευτελισμού κάθε έννοιας δημοκρατικής λειτουργίας της πόλης.
2015-04-02-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ασθενική μνήμη την ώρα που οι απεργοί πείνας κινδυνεύουν (Διαμαρτυρία στο προαύλιο της Βουλής από αλληλέγγυους)
Εμβρόντητοι εμφανίστηκαν χθες πολλοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι από την ενέργεια κάποιων αλληλέγγυων των απεργών πείνας να διαμαρτυρηθούν στο προαύλιο της Βουλής. Ακολούθησε ομοβροντία δηλώσεων, ενώ δόθηκε από τα ΜΜΕ η εικόνα της κατάλυσης του κράτους.
2015-04-02-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – ΕΛΑΣ-ΒΗΜΑ 1-0 (Ο αστυνομικός Φωτόπουλος τάπωσε τον ΔΟΛ για εισβολή αναρχικών στη Βουλή)
Ο αστυνομικός κ. Φωτόπουλος «τάπωσε» τους θυμωμένους από τα χθεσινή «εισβολή» δημοσιογράφους του ραδιοσταθμού του ΔΟΛ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί η δημοκρατία να φυλάγεται με ΜΑΤ, ούτε πολύ περισσότερο ο ναός της δημοκρατίας με κλούβες.
2015-04-02-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Πολιτικές σκοπιμότητες του ΠΑΣΟΚ στις πλάτες των κρατουμένων
Το κόμμα που υπερψήφισε όλες τις «έκτακτες» νομοθετικές ρυθμίσεις περιορισμού των δικαιωμάτων, τώρα επιτίθεται στην πρώτη προσπάθεια του υπουργείου Δικαιοσύνης για καλύτερες συνθήκες και αποσυμφόρηση στις φυλακές.
2015-04-03-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ενα αληθινό πρώτο βήμα (Για νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης)
​ Κατατέθηκε τελικά και χωρίς εκπτώσεις το ήδη κοινοποιημένο εδώ και αρκετές ημέρες νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Πρωταρχικά λοιπόν καταργούνται οι φυλακές τύπου Γ’ που επέβαλαν άλλο ένα έκτακτο δίκαιο για ειδικές κατηγορίες αδικημάτων.
2015-04-03-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ο «πόνος» τους για τη Βίκυ Σταμάτη (Για συγγενείς που βαρύνονται ακριβώς λόγω της συγγένειας)
Η συμπόνοια περίσσεψε (και σωστά) για την ψυχικά επιβαρυμένη Βίκυ Σταμάτη. Περίσσεψε από τις απολύτως κυνικές σε ότι αφορά άλλους κρατούμενους ραδιοφωνικές φωνές. Όσοι νομίζουν, όμως, ότι τους σχολιαστές τους έπιασε ο πόνος, ας μη βιαστούν.
2015-04-04-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Στην Ελλάδα της φόλας
Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων η σημερινή, αλλά στην Ελλάδα μαζί με τα σκυλιά, τις γάτες, τα γαϊδούρια, τα αρκουδάκια και κάθε άλλο είδος ζώου που εξοντώνουν οι συμπολίτες μας, παραβιάζονται συστηματικά όλες οι νομοθετικές διατάξεις που ισχύουν για την τιμωρία των ενόχων.
2015-04-04-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Νικόλαος Μιχαλολιάκος; Απών! (+ Διαβάστε το 9+1 σκηνές του XYZ Contagion)
Αντίθετα από όσα ισχυρίζεται κατά καιρός ο Νίκος Μιχαλολιάκος, οι χρυσαυγίτες είναι έτοιμοι να δηλώσουν οτιδήποτε προκειμένου να ξεγελάσουν τη Δικαιοσύνη. Και ο ίδιος προσπαθεί να αποφύγει το εδώλιο.
2015-04-04-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Τελειώνει ο χρόνος των απεργών πείνας (Επιβαρυντικές διατάξεις του κουκουλονόμου)
Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β. Κατριβάνου επιβεβαιώνει την κατάθεση δύο τροπολογιών σχετικά με τις επιβαρυντικές διατάξεις του «κουκουλονόμου» και την αυθαίρετη χρήση γενετικού υλικού, που θα ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η «Εφ.Συν.» θυμίζει τι δήλωναν προεκλογικά για τον «κουκουλονόμο» τα κόμματα.
2015-04-05-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ο ΔΟΛ υπέρμαχος της … αξιοκρατίας (Ο ΒΗΜΑτοδότης συνεχίζει την προσφιλή εκστρατεία σπίλωσης ανθρώπων)
Ξέχασε ο ΒΗΜΑτοδότης ότι στις προηγούμενες κυβερνήσεις, στις στρατιές των υπουργών και των δεκάδων συμβούλων τους, έμπαιναν όλοι μόνο με το «ΑΣΕΠ» της κομματικής ταυτότητας και εντελώς άσχετα από το αντικείμενο της προσωπικής τους εργασίας ή μόνο λόγω των συγγενικών δεσμών.
2015-04-03-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Αντα Ψαρρά – Διαμαρτυρία (Χθες μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη, συγγενείς των 22 απεργών πείνας)
Κυρίαρχο θέμα στη γενική συνέλευση του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ ήταν η χορηγία της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στο βόλεϊ του συλλόγου, που την περασμένη σεζόν είχε φέρει 200.000 ευρώ. Μια ομάδα μελών ζήτησε από τον Γιώργο Ανδρέου που διαχειρίζεται το μάνατζμεντ να δεσμευτεί ότι δεν θα συζητήσει ξανά με τη συγκεκριμένη εταιρεία.
2015-04-04-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Τάσος Κωστόπουλος – Βαθύ κράτος (Για Ν.4321-2015 για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών)
H πολιτική συμμετοχή, η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, η άνοδος της ακροδεξιάς, η ευρωπαϊκή ταυτότητα στην Ελλάδα και την Ευρώπη των αρχών του 21ου αιώνα στο επίκεντρο της αυριανής εκπομπής «Ιστορία Στο Κόκκινο» από τις 10 έως τις 11 το πρωί.
2015-04-06-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – «Το Ποτάμι» προκρίνει τις πρακτικές Αθανασίου!
Προεκλογικά το Ποτάμι δήλωνε υπέρμαχος των αλλαγών για ανθρώπινες συνθήκες στις φυλακές, ο δε αρχηγός του κόμματος έκανε δεκάδες τηλεοπτικές εκπομπές για το ίδιο θέμα. Τι μεσολάβησε, άραγε, και τώρα όλα αυτά πήραν μια τόσο ακροδεξιά και συντηρητική κατεύθυνση;
2015-04-06-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Γενετικό υλικό και Δικαιοσύνη
Σήμερα αναμένεται η εισαγωγή στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής δύο ακόμα συναφών τροπολογιών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’. Η μία αφορά την κατάργηση του λεγόμενου κουκουλονόμου και η άλλη τροπολογία την αυθαίρετη λήψη και χρήση DNA στα δικαστήρια.
2015-04-06-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Ο «ποινικός κώδικας» του ΔΟΛ (Αρθρο Πανούση στα Νέα και τακτική ΔΟΛ για ασφάλεια και ταραχές)
Το άρθρο Πανούση, η απόδραση Σταμάτη και η καμπάνια «νόμου και τάξης» φανερώνει ότι υπάρχει ένας «διπλός ποινικός κώδικας» για πολλά μέσα ενημέρωσης και κυρίως το συγκρότημα του ΔΟΛ, που έχει συνηθίσει να επιβάλλει τη δική του ατζέντα σε κρίσιμες πολιτικές συγκυρίες.
2015-04-06-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Η σούβλα στο απόσπασμα
Εβδομάδα παθών αυτή που ξεκινά σήμερα για τα φαγώσιμα ζώα που πέφτουν ομαδικά θύμα του τέλους της πατροπαράδοτης νηστείας. Ατομικές ευαισθησίες που παλιότερα αδυνατούσαν να εκφραστούν δημόσια μετατρέπονται σήμερα σε πολιτικό ρεύμα που οργανώνει τις δικές του κινητοποιήσεις.
2015-04-07-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Οταν Τα Νέα επιβάλλουν πολιτική (Στάση ΑΝΕΛΛ απέναντι σε νομοσχέδιο και αποφυλάκιση Σάββα Ξηρού)
Το γεγονός η εφημερίδα προεξοφλεί θριαμβευτικά την άποψη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προδικάζοντας την όποια απόφαση, είναι εξίσου προσβλητικό με τη συνήθη ειρωνεία απέναντι στο συγκεκριμένο κόμμα. Μήπως ξεχνούν την αποφυλάκιση Παττακού;
2015-04-07-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Αντα Ψαρρά – Διάκριση εξουσιών (Η συνένωση δύο υπουργείων δεν αποτελεί παρέμβαση της εκτελεστικής στη δικαστική εξουσία)
Ηταν στραβό το κλήμα, το ‘φαγε και ο γάιδαρος… Ο λόγος για τις εκκρεμείς αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ. Δεν έφταναν οι μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονταν, «έσφιξε» και το θέμα της ρευστότητας κι όλα έγιναν χειρότερα για την πραγματική οικονομία.
2015-04-07-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Κάθε αρχή και δύσκολη (Για νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης)
Ναι από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., σφοδρές αντιρρήσεις για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ από Ν.Δ., Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ. Οι διατάξεις για τους ανήλικους και τους εξαρτημένους είχαν ευρύτερη αποδοχή. Αύριο η συνεδρίαση με τους φορείς και η κατ’ άρθρο συζήτηση.
2015-04-08-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δύο Πολιτικά Παρασκήνια – Αντα Ψαρρά – Σαθρό επιχείρημα + Σαθρό επιχείρημα (2) (Για φυλακές και ποινές)
Επειδή πολλά συζητιούνται για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο γιγάντιο σχέδιο κατασκευής του αγωγού Turkish Stream, που θα μεταφέρει 65 δισ. κυβικά μέτρα αερίου στην κεντρική Ευρώπη, ας γνωρίζουμε πως ρυθμιστής για το αν θα υλοποιηθεί ή όχι ο αγωγός είναι η Ουκρανία, ειδικότερα οι ρωσο-ουκρανικές σχέσεις.
2015-04-08-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Η Ν.Δ. των «έκτακτων» νόμων (Για νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης + ενστάσεις από ΝΔ)
Στη συνεχιζόμενη σήμερα συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης πρόκειται να τεθούν ξανά οι ενστάσεις κυρίως από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ηδη η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην 4η εξουσία προδικάζει για το πολεμικό κλίμα απέναντι στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.
2015-04-09-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ψύχραιμες φωνές για τις ρυθμίσεις στις φυλακές
Μέσα στο πολεμικό κλίμα που καλλιεργείται τις ημέρες αυτές από τα ΜΜΕ με κύρια αφορμή κάποιες ακραίες εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας, ακούστηκαν στην επιτροπή της Βουλής οι ψύχραιμες φωνές των αρμόδιων φορέων που τοποθετήθηκαν πάνω στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.
2015-04-10-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Από τον Γεωργαλά στο MEGA (Το ψέμα και η προπαγάνδα για νομοσχέδιο υπουργείο Δικαιοσύνης)
Πιστό στη γραμμή του Γεωργίου Γεωργαλά, το χθεσινό δελτίο ειδήσεων του MEGA παρουσίασε τη φοβερή απειλή των κουκουλοφόρων που εκβιάζουν μέχρι και τον υπουργό Δικαιοσύνης. Ωστόσο, κάθε πολιτικός με αίσθημα δικαίου οφείλει να κλείσει τα αυτιά του στις φωνές του μίσους της πολιτικής σκοπιμότητας.
2015-04-10-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Το Πάσχα του μίσους (Η αντοχή του βάρβαρου εθίμου με το Κάψιμο του Ιούδα)
Το «κάψιμο του Ιούδα» είναι ένα έθιμο που αντέχει στο χρόνο. Δεν πάει να λέει η Ιερά Σύνοδος εδώ και 120 χρόνια ότι πρόκειται για «αντιχριστιανική πράξη»; Το «κάψιμο του Ιούδα» διατηρείται στις μέρες μας για να μαρτυρά τις βαθιές ρίζες του ελληνικού αντισημιτισμού.
2015-04-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Η ηρωίνη (όμως) σκοτώνει κύριε Πανούση (Για αστυνομικούς σε σπείρες)
Απόστρατος ανώτατος αστυνομικός συνελήφθη για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης 360 κιλών ηρωίνης. Λίγες ημέρες νωρίτερα άλλος εν ενεργεία ανώτερος αστυνομικός συνελήφθη για κατάχρηση στο ταμείο. Ο υπουργός Γιάννης Πανούση όλα αυτά προφανώς τα πληροφορείται…
2015-04-12-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Πασχαλινή συγχορδία (Για επεισόδια στο Πολυτεχνείο και κανάλια που έπαιζαν το θέμα πρώτη ή δεύτερη είδηση συνεχώς)
Η ορχήστρα του καρτέλ των καναλιών κατάφερε τη Μεγάλη Εβδομάδα να συγχρονιστεί κάτω από την ακροδεξιά μπαγκέτα του Αντώνη Σαμαρά. Ο στόχος προφανής: να ακυρωθούν οι όποιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες για εξανθρωπισμό των φυλακών και ισονομία.
2015-04-14-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Αντα Ψαρρά – Βεγγαλικά και καταλήψεις
Οι πρυτανικές αρχές διαμαρτυρήθηκαν ακόμα και για τον κίνδυνο να χαθούν ζωές από την κατάληψη της πρυτανείας. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις κινδύνευαν εξάμηνα, εξετάσεις, προγράμματα και άλλα σημαντικά πράγματα.
2015-04-14-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Συνέντευξη Δημήτρης Χριστόπουλος – Εμβληματικό ζήτημα η χορήγηση ιθαγένειας
Ο αν. καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Δημήτρης Χριστόπουλος πρόσφατα ορίστηκε σύμβουλος της αναπληρώτριας υπουργού Μετανάστευσης Τασίας Χριστοδουλοπούλου και με αφορμή την τοποθέτησή του αυτή, αλλά και την κυκλοφορία του νέου διαδικτυακού -αυτήν τη φορά- βιβλίου του, μιλάει στην «ΕφΣυν.».
2015-04-15-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – «Ανάσα ανθρωπιάς και δικαίου» (Για νομοσχέδιο υπουργείο Δικαιοσύνης)
Εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης, με τον Ν. Παρασκευόπουλο να προσπαθεί να εξηγήσει την ουσία των νέων διατάξεων. Την ίδια στιγμή σύμπασα η αντιπολίτευση, πλην ΚΚΕ, κατηγορούσε τον υπουργό ότι «ξεπληρώνει γραμμάτια σε φυλακισμένους τρομοκράτες και συγγενείς αυτών»…
2015-04-15-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Αντα Ψαρρά – Ποτάμι της … «οργής» (Για απόψεις Σταύρου Θεοδωράκη για μετανάστες)
Από «δόση σε δόση» φαίνεται ότι μεταθέτουν ορισμένοι «σκληροί» εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών την εκταμίευση της χρηματοδότησης. Στην «Handelsblatt» ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις εκτιμά ότι είναι «απίθανο» το Γιούρογκρουπ να υπογράψει τη λίστα μεταρρυθμίσεων της Αθήνας.
2015-04-15-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Και «πολεμικός ανταποκριτής» ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Κάλεσε τη δημοσιογράφο να συγκρίνει τι έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά + τι γίνεται σήμερα)
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. μιλώντας χθες το πρωί στον ΣΚΑΪ, αφού αναφέρθηκε στην απόλυτη ανομία που κυριαρχεί στην πρωτεύουσα και τις δραματικές συνέπειες για τη χώρα και τον τουρισμό λόγω της κατάληψης της Πρυτανείας, έδωσε και μια νέα εικόνα την προσφυγική ροή αυξάνονται στην Ελλάδα.
2015-04-16-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Συνήγορος Εύης Στατήρη – «Στη σωστή κατεύθυνση η τροπολογία» για τους όρους αποφυλάκισης προφυλακισμένων συγγενών κατηγορουμένων
Στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση μπαίνει σήμερα και η τροπολογία που αφορά την υπό όρους αποφυλάκιση προφυλακισμένων συγγενών κατηγορουμένων. Ο συνήγορος της Εύης Στατήρη, Θ. Μαντάς δηλώνει στην «Εφ.Συν.»: «Θεωρούμε ότι η προτεινόμενη τροποποίηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης κινείται στη σωστή κατεύθυνση».
2015-04-16-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Πολεμικός ανταποκριτής … εσωτερικού ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Επανήλθε δριμύτερος χθες το πρωί σε φιλικό του ραδιόφωνο)
Επανήλθε δριμύτερος χθες το πρωί σε φιλικό του ραδιόφωνο ο Κ. Μητσοτάκης. Αφού ανέλυσε τη γνωστή ακροδεξιά ατζέντα περί λαθρομετανάστευσης στρατοπέδων και Ομόνοιας, όλα φυσικά με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ, στράφηκε στο προσφιλές ζήτημα των κουκουλοφόρων που δίνουν εντολές στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
2015-04-16-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Κουκούλες vs γραβάτες (Για κατάργηση του ιδιώνυμου -γνωστού ως νόμου της κουκούλας)
Με αφορμή την προώθηση της κατάργησης -διά τροπολογίας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης- του ιδιώνυμου (γνωστού και ως «κουκουλονόμου»), η «Εφ.Συν.» θυμίζει τις τοποθετήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης το 2009, όταν και ψηφίστηκε λίγο μετά τη δολοφονία Αλέξη Γρηγορόπουλου.
2015-04-17-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Τα UFO στο Βήμα FM (Δήλωση Τασίας Χριστοδουλοπούλου για πρόσφυγες + μετανάστες που μετά από λίγο διάστημα εξαφανίζονται)
Δημοσιογράφοι αστειεύτηκαν για τη δήλωση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου ότι πολλοί από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που εισέρχονται στην Ελλάδα μετά από λίγο διάστημα «εξαφανίζονται», αποδίδοντας την εξαφάνισή τους στα UFO. Αν έκαναν όμως τον κόπο να μάθουν θα είχαν πληροφορηθεί «πόσο πάει» μια θέση σε νταλίκα για Ιταλία…
2015-04-17-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Οταν αδυνατίζει η μνήμη (Η θανατική ποινή στην Ελλάδα έχει καταργηθεί)
Η θανατική ποινή στην Ελλάδα έχει καταργηθεί και ανάμεσα σε αυτούς που ψήφισαν την κατάργησή της είναι και η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως δήλωσε και η ίδια χθες στη Βουλή. Η θανατική ποινή όμως δεν εφαρμόζεται μόνο με αποκεφαλισμό ή με θανατηφόρα ένεση.
2015-04-17-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δύο Πολιτικά Παρασκήνια – Αντα Ψαρρά – Καταπέλτης (Ομιλία Παφίλη για ΧΑ) + Θολή εικόνα (Μπερδεμένα τα είπε η βουλευτίνα Ποταμιού Λυμπεράκη)
Ψήφισμα με το οποίο ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει από το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που δίνει στους κρατούμενους με αναπηρίες τη δυνατότητα κατ’ οίκον έκτισης της ποινής τους, κατέθεσαν χθες στη Βουλή συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».
2015-04-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ξανά επίκαιρη η συζήτηση περί … επιείκειας (Αποσπάσματα από παλιά δημοσιεύματα του Ιού για αμνηστεία χουντικών)
Με αφορμή τις πρόσφατες συζητήσεις και διαμαρτυρίες για το ψηφισμένο πλέον νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, θυμίζουμε κάποια αποσπάσματα από παλιά δημοσιεύματα του Ιού σε μια προσπάθεια να φρεσκάρουμε κάπως τη μνήμη όλων μας.
2015-04-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – «Αντιρατσιστική» εθνική λογοκρισία (Υπόθεση Χάιντς Ρίχτερ)
Η ιστορική έρευνα στη χώρα μας δέχεται ένα νέο πλήγμα. Αυτή τη φορά από τον πολυσυζητημένο αντιρατσιστικό νόμο που ισχύει εδώ και λίγους μήνες, ύστερα από πολύχρονους δισταγμούς και την αλλαγή τριών υπουργών.
2015-04-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τρία Πολιτικά Παρασκήνια – Κατηγορίες (Σταύρος Θεοδωράκης) + Εκπληξη (Αναρχικοί συλληφθέντες) + Και στην Ιταλία; (12.000 μετανάστες)
Αποφάσεις για ηλεκτρονική καταγραφή όλων των συναλλαγών που πραγματοποιούνται στην αγορά σε πραγματικό χρόνο και για σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το υπουργείο Οικονομικών έχουν παρθεί και άλλες φορές. Ανακοινώθηκαν με τυμπανοκρουσίες, αλλά ακυρώθηκαν αθορύβως δίχως ποτέ να εξηγηθεί πώς και γιατί.
2015-04-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Μια μπανιέρα γεμάτη κόπρανα (Φασιστικές, ρατσιστικές και σεξιστικές εκφράσεις από Πρώτο Θέμα για ζεύγος Δρίτσα-Τασίας)
Το ζεύγος της λαθροσυμφοράς: ‘Λιάζεται’ το λιμενικό με το Δρίτσα της Τασίας…και άφησε να γεμίσουν τα νησιά μας με λαθρομετανάστες. Πολιτική γκουρού (η Τασία Χριστοδουλοπούλου). Με αυτούς τους τίτλους προλόγισε το αντίστοιχο τετρασέλιδό της η ελληνική BILD του Αναστασιάδη-Καραμήτσου-Σρόιτερ.
2015-04-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Αφήστε τον μόνο του … (Ιστοσελίδα της ΧΑ + 4σέλιδο ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος για τους «λαθρο»μετανάστες)
Η άγνοια του κολυμβητή της μπανιέρας και των συνεργατών του, για το τι αληθινά σημαίνει ιδεολογία και ανθρώπινα δικαιώματα, είναι προφανώς δεδομένη, αφού το Σύνταγμα, οι Διεθνείς Συμβάσεις, η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και η δεοντολογία είναι άχρηστες πατσαβούρες.
2015-04-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Πόσο επικίνδυνος είναι ο Σάββας Ξηρός; (Η επίσημη ιατροδικαστική έκθεση του 2012)
Ο Αμερικανός πρέσβης έδωσε σήμερα έκτακτη συνέντευξη τύπου για να εκφράσει επίσημα τη διαμαρτυρία της κυβέρνησης των ΗΠΑ μπροστά στο ενδεχόμενο αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού. Ήδη πάντως η κυβέρνηση έχει καθησυχάσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεδομένου ότι δεν πρόκειται περί αποφυλάκισης αλλά για κατ’ οίκον έκτισης της ποινής του.
2015-04-20-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς & Γιάννης Μπασκάκης – Η εγκληματική δράση της ΧΑ μέσα από τα δικά της ντοκουμέντα
Η βία και η τρομοκρατία δεν είναι μέσον για τη ναζιστική οργάνωση, αλλά το ίδιο το μήνυμά της προς τους οπαδούς και την κοινωνία. Επαίρεται για τις επιθέσεις της στα ίδια τα έντυπά της, που βρίθουν ενοχοποιητικών στοιχείων, όσο κι αν προσπαθεί αργότερα να εξαφανίσει τα τεκμήρια
2015-04-20-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Δύο άκρα, δύο σταθμά (Για δίκη της ναζιστικής συμμορίας)
Η δίκη της ναζιστικής συμμορίας ξεκινά σήμερα, κάθε επιφύλαξη για το τελικό αποτέλεσμά της είναι όμως θεμιτή. Οχι γιατί, όπως ισχυρίζονται οι χρυσαυγίτες και τα παπαγαλάκια τους, το κατηγορητήριο κατά των ηγετικών κλιμακίων της οργάνωσης είναι τάχα μου «αδύναμο»˙
2015-04-21-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Είναι τρομοκράτες (Χριστόδουλος Ξηρός και Νίκος Μαζιώτης στη λίστα των διεθνών τρομοκρατών των ΗΠΑ)
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπενθύμισε με ανακοίνωσή του ότι στη λίστα των διεθνών τρομοκρατών περιλαμβάνονται ο Χριστόδουλος Ξηρός και ο Νίκος Μαζιώτης. Είναι γνωστό ότι κάθε ένοπλη ομάδα ή άτομα που έχουν στο παρελθόν στραφεί εναντίον αμερικανικού στόχου σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου καταγράφονται στις λίστες των αμερικανικών υπηρεσιών.
2015-04-21-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Μαρία Δήμα – «Ακέφαλη» στο δικαστήριο η Χρυσή Αυγή (Ρεπορτάζ από πρώτη μέρα δίκης)
Η πολύκροτη δίκη των νεοναζί ξεκίνησε μετ’ εμποδίων, καθώς ο χώρος ήταν ακατάλληλος, χωρίς τους αρχηγούς (όπως είχε προαναγγείλει η «Εφ.Συν.») και με 44 από τους 70 κατηγορουμένους παρόντες, ωστόσο διακόπηκε για τις 7 Μαΐου. Ζητούν αλλαγή του χώρου δήμαρχος και ΕΣΗΕΑ.
2015-04-21-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Η δίκη της Χρυσής Αυγής να γίνει φραγμός στα εγκλήματα
Η δίκη της «Χρυσής Αυγής» δεν θα καταπολεμήσει τις ρατσιστικές ιδέες, αλλά θα θέσει τέλος στις εγκληματικές επιθέσεις της, τονίζει ο δημοσιογράφος της «Εφημερίδας των Συντακτών» και συγγραφέας Δημήτρης Ψαρράς σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.
2015-04-21-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Η 21η Απριλίου του Νίκου Μιχαλολιάκου
Μαζί με πολλά άλλα που κληροδότησε στη μεταπολιτευτική δημοκρατία το δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου ήταν και μια μικρή ομάδα νέων φανατικών εθνικοσοσιαλιστών, που επρόκειτο λίγα χρόνια αργότερα να δημιουργήσουν τη Χρυσή Αυγή.
2015-04-22-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ρεκόρ θανάτων μέσα στις φυλακές
Την ώρα που οι κρατούμενοι και ειδικά οι πλέον ευάλωτοι, οι άρρωστοι, οι ανάπηροι, οι εξαρτημένοι και τα παιδιά ανάσαιναν λίγο με την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, γνωστοποιήθηκε ένα τερατώδες νούμερο σύμφωνα με το οποίο μέσα στο 2015 μετράμε ήδη 22 νεκρούς στις φυλακές.
2015-04-23-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Βρέθηκαν … τα βραχιολάκια
Σε νέα κρίση πανικού χθες η έγκυρη δημοσιογραφία ανακάλυψε ότι «χάθηκαν τα βραχιολάκια». Ότι δηλαδή το μέτρο που ψηφίστηκε το 2013, είχε εξαγγείλει ότι θα υλοποιήσει πιλοτικά ο Χαρ. Αθανασίου με χρονοδιάγραμμα και με νομοθετική ρύθμιση που εξασφάλιζε και στον Ν. Ρωμανό τη δυνατότητα να σπουδάσει με βραχιολάκι, κάπου κόλλησε.
2015-04-23-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Όταν το επίπεδο του ακατάσχετου ακροδεξιού λόγου πιάνει πάτο
Ο χαρακτηρισμός που εκτόξευσε ο Άδωνις Γεωργιάδης εναντίον του προεδρεύοντος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, Βασίλη Διαμαντόπουλου, αλλά και η υψηλού επιπέδου παρέμβαση Ανδρέα Λοβέρδου δεν προβλήθηκαν από τα ΜΜΕ… για να μην οξυνθούν τα πνεύματα!
2015-04-23-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Η κοινότητα «Εν Δράσει» στο νέο της σπίτι
«Οι άνθρωποι έχουν τη δύναμη να αλλάζουν σε όποιο στάδιο κι αν βρίσκονται. Ας τους δώσουμε την ευκαιρία». Σε μια φορτισμένη συγκινησιακά αλλά και αισιόδοξη ατμόσφαιρα, η κοινότητα Εν Δράσει (ΚΕΘΕΑ) των ανδρικών φυλακών Κορυδαλλού εγκαινίασε χθες το νέο της σπίτι.
2015-04-24-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – «Χαλαρά» η δίκη για την Proton Bank
Αφού η δίκη έχει ήδη διακοπεί δύο φορές οι συνήγοροι των 43 κατηγορουμένων και του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την υπόθεση της Proton Bank και των επισφαλών δανείων ύψους 700 εκατ. ευρώ ζήτησαν αναβολή λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων σε άλλες δίκες.
2015-04-24-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ζήτω η Τράπεζα Πειραιώς!
Αφού όλες οι ιδιωτικές τράπεζες εισέπραξαν και συνεχίζουν να εισπράττουν το ζεστό χρήμα από την ΕΚΤ εξασφαλίζοντας την οικονομική τους ευρωστία ανεξέλεγκτα και χωρίς τα προαπαιτούμενα που υπάρχουν για ότι άλλο κινείται και αναπνέει στην Ελλάδα, τώρα άρχισαν οι κινήσεις… ανακούφισης.
2015-04-25-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Έφυγε από τη ζωή η Σύλβια Παπαδοπούλου
Άλλο ένα μέλος της πρώτης μεταπολιτευτικής γενιάς των αγωνιστών και διανοούμενων αναρχικών, η Σύλβια Παπαδοπούλου, έχασε χθες τη μάχη με τη ζωή.
2015-04-25-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δύο Πολιτικά Παρασκήνια – Αντα Ψαρρά -Ταύτιση (Σαμαρά-Μητσοτάκη) + Δημήτρης Ψαρράς – Μνήμη δικτατορίας (Εκδήλωση)
Την κριτική στήριξή του προς την κυβέρνηση συνεχίζει να παρέχει ο Φώτης Κουβέλης. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ με αντικείμενο το συνέδριο του Μαΐου, ο πρόεδρος του κόμματος θα υποστηρίξει –σύμφωνα με πληροφορίες– ότι στέκεται στο πλευρό της διαπραγματευτικής προσπάθειας.
2015-04-25-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Ψυχρός πόλεμος από τις ΗΠΑ (Εκστρατεία προπαγάνδας για τρομοκρατία + Ανησυχία για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ)
Μετά από αρκετά χρόνια, ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας ξαναγίνεται το νούμερο ένα θέμα στην ατζέντα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Μόνο που ο άγαρμπος τρόπος με τον οποίο επιχειρείται αυτή η επαναφορά προδίδει ότι η πραγματική ανησυχία των ΗΠΑ δεν είναι τόσο η «απειλή της τρομοκρατίας» όσο η ύπαρξη μιας αριστερής κυβέρνησης στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
2015-04-27-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Αφιέρωμα στον Σάββα από τα κυριακάτικα
Στα κυριακάτικα φύλλα κυρίαρχη θέση στην ελληνική επικαιρότητα -με τη ναυαρχίδα του Θ. Αναστασιάδη να ξεπερνάει κάθε προηγούμενο- έχει το «φλέγον» ζήτημα: Σάββας Ξηρός. Ολα τα δημοσιεύματα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι, αν ο σακατεμένος αυτός κρατούμενος εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής στο σπίτι του, αυτό θα σημάνει περίπου έναν νέο ελληνοαμερικανικό «πόλεμο».
2015-04-27-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Μάνος Τσαλδάρης – Ερχονται ηχηρές διώξεις για το «Noor One»
Η διαδρομή, η εταιρεία και τα πρόσωπα που συγκροτούσαν την εγκληματική οργάνωση που φαίνεται να οδηγείται στο εδώλιο, αυτήν τη φορά σχετικά με την υπόθεση των δύο τόνων ηρωίνης που μετέφερε δεξαμενόπλοιο «Noor One» τον Ιούνιο του 2014. Οι ανακριτικές αρχές «αγγίζουν» τον εγκέφαλο του καρτέλ.
2015-04-27-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Oι στάχτες του ευρωπαϊκού ονείρου
Mια στρατηγική αντίληψη για τις προοπτικές της ελληνικής κοινωνίας δοκιμάζεται σκληρά από την πραγματικότητα τις τελευταίες εβδομάδες. Οχι μόνο ο διαπραγματευτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης για έναν «έντιμο συμβιβασμό» με τους εταίρους-δανειστές, αλλά σύμπασα η στρατηγική επιλογή μισού αιώνα.
2015-04-27-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Η δίκη, οι μάρτυρες και οι δημοσιογράφοι (Για δημοσίευση λίστας με μάρτυρες κατηγορίας από Πρώτο Θέμα)
Ο κατάλογος των μαρτύρων της δίκης της Χ.Α., που δημοσιοποίησε το «Πρώτο Θέμα», εκτός από την πολιτική τοποθέτηση των μαρτύρων υποβαθμίζει και την όλη υπόθεση, αφού η δολοφονία Φύσσα καταγράφεται ως «υπόθεση Φύσσα», ενώ άλλες επιθέσεις χαρακτηρίζονται «επεισόδια».
2015-04-29-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Κόμπος στο στομάχι κάθε πολίτη (Υπόθεση Λευκός Αρτος Αφέθηκαν ελεύθεροι με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου)
Οι εύποροι κατηγορούμενοι για σωρεία κακουργημάτων καταδικάστηκαν μεν, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους με το ελαφρυντικό «του πρότερου έντιμου βίου». Τώρα θα συνεχίσουν ελεύθεροι να ψήνουν ψωμί στα αρτοποιεία τους, ενώ τα θύματά τους θα συνεχίσουν να κρύβονται στα σκοτάδια της δυστυχίας και της ντροπής.
2015-04-30-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδοκιμάζει τη … συγγένεια
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε χθες στο twitter σε περίπου 10 ανθρώπους που έχουν συγγενικές σχέσεις και έχουν αναλάβει θέσεις κοντά σε υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης, σχολιάζοντας ότι «για την κυβέρνηση μετράει περισσότερο ο βαθμός συγγένειας από την αξιολόγηση».
2015-05-01-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Σάββας Ξηρός – Έχω εκτίσει πολλαπλώς την ποινή μου
Όσοι άκουσαν την ηχητική παρέμβαση του Σάββα Ξηρού δεν είναι δυνατόν να μην κατανόησαν την οριακή κατάσταση αυτού του ανθρώπου σε κάθε επίπεδο της κλονισμένης υγείας του.
2015-05-02-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – «Πρέπει να χυθεί αίμα» (Πογκρόμ Μάιος 2011)
Για τον τρόπο που οργάνωσε το πογκρόμ η Χρυσή Αυγή διαθέτουμε ένα σημαντικό ντοκουμέντο. Και όπως συμβαίνει συνήθως, αυτό το ντοκουμέντο μάς το έχει προσφέρει η ίδια η οργάνωση, παρασυρμένη από την ανάγκη της να προβάλει την εγκληματική δράση της στους ίδιους τους οπαδούς της.
2015-05-04-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Τελικά ποιος έριξε τα μεροκάματα;
Mάιος 2010. Πέντε μήνες πριν από την ιστορική ρήση του Θόδωρου Πάγκαλου («όλοι μαζί τα φάγαμε»), κι ενώ το πρώτο Μνημόνιο ψηφίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων πάνω στις στάχτες της «Μαρφίν», μια διαμετρικά αντίθετη εκδοχή συλλογικής ευθύνης αποτυπώνεται στην αφίσα των αυτόνομων αντιφασιστικών ομάδων.
2015-05-04-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Αντα Ψαρρά – Ωκεανοί (Ο αρχηγός του Ποταμιού ζητάει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών)
Οι δημοσιογράφοι της Εφ. Συν. συγκεντρώνουν στα Πολιτικά Παρασκήνια τα παραλειπόμενα της καθημερινότητας στην πολιτική, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην τέχνη, στον αθλητισμό και στον κόσμο, ενώ ενημερώνουν και για δράσεις και εκδηλώσεις της καθημερινής ατζέντας.
2015-05-05-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Βγαίνουν στο φως τα αρχεία της ΕΛΑΣ
Τέσσερις δεκαετίες μετά τη Μεταπολίτευση, μια κρίσιμη πτυχή της ελληνικής ιστορίας ίσως πάψει επιτέλους να παραμένει στη σκιά. Ο λόγος για τα αρχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, το άνοιγμα των οποίων στους ερευνητές εξαγγέλθηκε από τον αν. υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Πανούση κατά τις πρόσφατες προγραμματικές δηλώσεις του
2015-05-05-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Οι αιτίες της φονικής συμπλοκής (Δύο Αλβανοί οι δράστες της δολοφονίας των δύο Πακιστανών κατά τη συμπλοκή στις Φυλακές Κορυδαλλού)
Δύο Αλβανοί, οι οποίοι βρίσκονται ανάμεσα στους 18 τραυματίες είναι, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι δράστες της δολοφονίας των δύο Πακιστανών, κατά τη συμπλοκή που έγινε προχθές στις Φυλακές Κορυδαλλού. Οι υπόλοιποι από τους 21 συνολικά τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο διέφυγαν τον κίνδυνο.
2015-05-05-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Νίκος Δένδιας – «Παραλείψεις που αφαιρούν ζωές» (Για συμπλοκή στις Φυλακές Κορυδαλλού)
Ο πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας έσπευσε να αποδώσει το προχθεσινό περιστατικό σε «αλλοπρόσαλλη τακτική που ακολουθεί η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία ομιλεί για δικαιώματα του ανθρώπου αλλά επιτρέπει διά παραλείψεων να αφαιρούνται ζωές στις φυλακές».
2015-05-06-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Υφυπουργός στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο Παπαγγελόπουλος (Ο πρώην εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στον τομέα της Διαφάνειας)
Με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίζεται ως υφυπουργός Δικαιοσύνης, με αρμοδιότητα στον τομέα της διαφάνειας, ο πρώην εισαγγελέας και επικεφαλής της ΕΥΠ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Στις 6 το απόγευμα η ορκωμοσία.
2015-05-06-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – «Οταν βρισκόμαστε σε μια υπεύθυνη θέση, μιλούμε μόνο όταν είμαστε βέβαιοι» (Συνέντευξη με υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο)
Επικοινωνήσαμε χθες το μεσημέρι με τον υπ. Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, ζητώντας του τη δική του άποψη για το φονικό περιστατικό στις φυλακές, για το οποίο έγιναν πλήθος επιθετικών δηλώσεων, αλλά και για τις χθεσινές δηλώσεις του Γιάννη Πανούση σχετικά με το άγριο έγκλημα του παιδοκτόνου.
2015-05-06-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ιδεοληψία; (Δηλώσεις Θάνος Πλεύρης πως ισχύουν οι κώδικες τιμής των φυλακών και όχι ο ψευτοανθρωπισμός των προοδευτικών)
Ο συνήγορος του κατηγορούμενου για βασανισμό Χιλιανού κρατουμένου, πρώην βουλευτής Θάνος Πλεύρης απεφάνθη ότι «ευτυχώς γι’ αυτούς τους εγκληματίες ισχύουν οι κώδικες τιμής των φυλακών και όχι ο ψευτοανθρωπισμός των προοδευτικών».
2015-05-07-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Υφυπουργός από … Μαξίμου (Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ανέλαβε υφυπουργός Δικαιοσύνης στον τομέα της Διαφάνειας)
Από χθες το απόγευμα ο τέως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με απόφαση του πρωθυπουργού ανέλαβε υφυπουργός στο υπουργείο Δικαιοσύνης στον τομέα της Διαφάνειας. Ο δικαστικός λειτουργός γεννήθηκε το 1953 και υπηρέτησε το δικαστικό σώμα από πολλές θέσεις.
2015-05-08-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Η πρώτη είδηση πήγε περίπατο (Για έκρηξη στα διυλιστήρια των Ελληνικών Πετρελαίων στον Ασπρόπυργο)
Πριν εξακριβωθεί η αιτία της έκρηξης στα ΕΛΠΕ, πριν η διοίκηση δώσει αναλυτικές εξηγήσεις για τις ακριβείς συνθήκες και τα μέτρα ασφάλειας και πριν τα νοσοκομεία εκδώσουν ανακοινώσεις για τους τραυματίες εργάτες, η είδηση «κατέβηκε» σε όλα τα συστημικά ΜΜΕ στην 7η και 8η θέση από τα δελτία των 11 π.μ. και μετά.
2015-05-08-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Μαρία Δήμα – Παίζουν καθυστερήσεις (Νέα διακοπή στην πολύκροτη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής)
Με βήματα σημειωτόν συνεχίζεται στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, καθώς το δικαστήριο χθες προχώρησε σε νέα διακοπή της για την Τρίτη 12 Μαΐου.
2015-05-09-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – «Πρέπει να επιμείνουμε σε μια καθαρή λύση» (Συνέντευξη Γιάννης Δραγασάκης)
Τα φορολογικά μέτρα θέλουν προσοχή, ακόμα κι αν αφορούν δίκαιες φορολογίες, διότι ως κοινωνία είμαστε σε μια κατάσταση υπερφορολόγησης αναφέρει στη συνέντευξή του στην «Εφ.Συν.» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και συμπληρώνει πως στις τράπεζες η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές σεβόμενη πάντα τα συμφέροντα των ιδιωτών μετόχων.
2015-05-09-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Το ένοχο μυστικό της Γερμανίας (Τρία σημαντικά ντοκουμέντα από τη Γερμανία για πολεμικές επανορθώσεις)
Επίσημα έγγραφα των γερμανικών αρχών επιβεβαιώνουν τις ελληνικές αξιώσεις και αποκαλύπτουν τις μεθοδεύσεις για την απόκρουσή τους. Το ρήγμα που άνοιξε η τοποθέτηση του Γερμανού προέδρου Γιόαχιμ Γκάουκ δεν ήταν δυνατόν να κλείσει με τις διορθωτικές επεμβάσεις μελών της γερμανικής κυβέρνησης.
2015-05-10-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Τρίμης – Αυτοί που δεν γιορτάζουν … (Αφιερώματα Χρυσής Αυγής εναντίον της αντιφασιστικής νίκης του 1945)
Από πολύ καιρό ο φίρερ Μιχαλολιάκος είχε φροντίσει να προετοιμάσει τους συναγωνιστές του ότι οφείλουν να προσέχουν τη σχετική ορολογία και να δηλώνουν εθνικιστές και όχι ναζιστές ή εθνικο­σοσιαλιστές. «Εμείς οι “προδότες” δεν έχουμε να απολογηθούμε σε κανένα δεξιό ή αριστερό κάθαρμα».
2015-05-10-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Οι δειλοί και τα κορόιδα (Ποτάμι και Πρώτο Θέμα είναι τελικά στο ίδιο μήκος κύματος για επιλογή δημοψηφίσματος)
Ποτάμι και Πρώτο Θέμα είναι τελικά στο ίδιο μήκος κύματος; Η μεν ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει ότι η επιλογή δημοψηφίσματος είναι καταστροφική επιλογή δειλών με το επιχείρημα ότι οι ηγέτες πρέπει να τολμούν να παίρνουν αποφάσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, ενώ το άρθρο του Αναστασιάδη γράφει ότι «ο εξυπνάκιας που σκέφτηκε το δημοψήφισμα να ψάξει αλλού για κορόιδα».
2015-05-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Σενάρια τρομολαγνείας με αφορμή μια σύλληψη (Η σύλληψη Σϊμου Σεϊσίδη από «ληστές με τα μαύρα» αποδείχτηκε τζούφια υπόθεση)
Στο κυνήγι της τρομοκρατίας βγήκαν πάλι τα ΜΜΕ το Σαββατοκύριακο με αφορμή τη σύλληψη ενός κατηγορούμενου για οικονομική εκκρεμότητα από παλιά υπόθεση ληστείας στη Ν. Χαλκηδόνα. Παρ’ όλα αυτά τα ΜΜΕ θυμήθηκαν τους «ληστές με τα μαύρα» στους οποίους, σύμφωνα πάντα με «πληροφορίες», ανήκε ο συγκεκριμένος.
2015-05-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Αντώνης Αραβαντινός και «καταγγελίες-σοκ» για τις φυλακές
«Το ξέφραγο αμπέλι των φυλακών» που θα φέρει ακόμα και την τζιχάντ στην Ελλάδα απασχόλησε όλες τις κυριακάτικες εφημερίδες. Μόνο που τα σενάρια για το μακελειό του Κορυδαλλού διέφεραν στο κάθε δημοσίευμα. Αναλόγως προσέγγισης ήταν κυκλώματα ναρκωτικών, ένας Ινδός εκβιαζόμενος, Αλβανοί, και φόβος για τζιχαντιστές.
2015-05-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Το αντιφασιστικό Βερολίνο
Η σημερινή στήλη περιορίζεται έτσι σε μια σύντομη καταγραφή του διαλόγου των τοίχων του Βερολίνου και της Δρέσδης γύρω από το επετειακό διακύβευμα των ημερών: την αναμέτρηση φασισμού και αντιφασισμού μέσα στην ίδια τη χώρα που γέννησε το Αουσβιτς.
2015-05-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Επιλεκτικές αναγνώσεις (Για σχολιαστές του ΒΗΜΑ FM Κακούσης-Πετρόπουλος)
Οι γνωστοί καθημερινοί σχολιαστές του ΒΗΜΑ FM (Κακούσης-Πετρόπουλος) φαίνεται ότι δεν είχαν φορέσει σήμερα το πρωί τα γυαλιά τους και δεν κατάφεραν να διαβάσουν τον πρώτο τίτλο της «Εφημερίδας των Συντακτών»: «Ιδού η αλήθεια κ. Στουρνάρα!»
2015-05-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δύο Πολιτικά Παρασκήνια – Αντα Ψαρρά – Ποιος στοχοποιεί; Κατάλογος με μάρτυρες κατηγορίας ΧΑ από Πρώτο Θέμα + Δειλοί και κορόιδα
Οι δημοσιογράφοι της Εφ. Συν. συγκεντρώνουν στα Πολιτικά Παρασκήνια τα παραλειπόμενα της καθημερινότητας στην πολιτική, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην τέχνη, στον αθλητισμό και στον κόσμο, ενώ ενημερώνουν και για δράσεις και εκδηλώσεις της καθημερινής ατζέντας.
2015-05-12-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ποια είναι αληθινά η ταμπακιέρα; (Υπόθεση με μέηλ Στουρνάρα)
Στην προσπάθεια κατάργησης της λογικής πολλοί σχολιαστές και αρθρογράφοι μπέρδεψαν στην υπόθεση του «μεηλ Στουρνάρα» το περιεχόμενο της… ταμπακιέρας! Άλλοι θεώρησαν ως ταμπακιέρα την ουσία των οικονομικών στοιχείων όπως περιγράφονται στο επίμαχο μέηλ.
2015-05-12-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Απλή επίπληξη από τη Βουλή (Εναντίον του Γιάννη Λαγού για επεισόδιο με Λιάνα Κανέλλη)
Μια απλή πολιτική καταδίκη τελικά αποφασίστηκε στην αρμόδια επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής εναντίον του Γιάννη Λαγού. Η Ολγα Γεροβασίλη υπέβαλε αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και για πρόταση μομφής υποστηρίζοντας ότι και η ίδια δέχεται συνεχώς απειλές και για το λόγο αυτό χρειάζεται ένα βήμα παραπέρα.
2015-05-12-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ελεύθερος ο Σίμος Σεϊσίδης
Μια είδηση που δεν έπαιξε ούτε στα κανάλια ούτε πολύ περισσότερο θα φιλοξενηθεί σε κυριακάτικα ρεπορτάζ είναι αυτή της διακοπής της σύλληψης και κράτησης του Σίμου Σεϊσίδη ο οποίος προσήχθη χθες στην Εισαγγελία Εφετών για την εκτέλεση της απόφασης με την οποία είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών.
2015-05-12-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Δημήτρης Ψαρράς – Βαρβαρική παλινδρόμηση (Για υποδοχή λειψάνων Αγίας Βαρβάρας + Αρχιεπίσκοπος Ιταλίας Γεννάδιος Ζερβός)
Οι δημοσιογράφοι της Εφ. Συν. συγκεντρώνουν στα Πολιτικά Παρασκήνια τα παραλειπόμενα της καθημερινότητας στην πολιτική, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην τέχνη, στον αθλητισμό και στον κόσμο, ενώ ενημερώνουν και για δράσεις και εκδηλώσεις της καθημερινής ατζέντας.
2015-05-13-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Αντα Ψαρρά – Στον Κορυδαλλό (Για αίθουσα δίκης ΧΑ + την ίδια μέρα δίκη ΣΠΦ)
Οι δημοσιογράφοι της Εφ. Συν. συγκεντρώνουν στα Πολιτικά Παρασκήνια τα παραλειπόμενα της καθημερινότητας στην πολιτική, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην τέχνη, στον αθλητισμό και στον κόσμο, ενώ ενημερώνουν και για δράσεις και εκδηλώσεις της καθημερινής ατζέντας.
2015-05-13-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Μαρία Δήμα – Θύματα και συγγενείς δήλωσαν πολιτική αγωγή (4η μέρα δίκης ΧΑ)
Κατά την τρίτη συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής, ήρθε η σειρά των θυμάτων της ναζιστικής οργάνωσης να διατυπώσουν τα αιτήματά τους για παράσταση πολιτικής αγωγής κατά των συγκεκριμένων φυσικών αυτουργών στις εις βάρος τους ενέργειες αλλά και του συνόλου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής.
2015-05-13-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Αθώα τετράποδα θύματα δολοφόνων (Για ψυχοπαθείς δράστες μαζικών δολοφονιών ζώων)
Σοκάρεται -και σωστά- η κοινή γνώμη, σε σημείο αποτροπιασμού, όταν κάποιο ειδεχθές έγκλημα δει το φως της δημοσιότητας. Εκατοντάδες τηλε-ώρες και πολυσέλιδα αφιερώματα στον ψυχοπαθή, αδίστακτο δράστη, συχνά ακόμα και πριν αποδειχτεί η ενοχή του.
2015-05-14-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – «Χρειαζόμαστε λόγο και όχι λόγια» (Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνοδεία μελών της Ιερά Συνόδου μετέβη στην Αγία Βαρβάρα για τα λείψανα)
Το ιερό λείψανο της Ιεράς Βαρβάρας προσκύνησε το πρωί ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος κατά την αποχώρησή του σημείωσε με έμφαση ότι όσοι προσέρχονται έχουν τα χέρια τους γεμάτα με αγάπη και φάρμακα σε μια εποχή που το φάρμακο δεν είναι εύκολο πράγμα.
2015-05-16-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Ντίνα Δασκαλοπούλου – Οσοι πιστοί προσέλθετε … (Μαρτυρία στην ουρά για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας)
Η «Εφ.Συν.» ακολούθησε τα πλήθη στο προσκύνημα των λειψάνων της Αγ. Βαρβάρας και στήθηκε στην ουρά με τους ανθρώπους που προσδοκούν τη θεία βοήθεια. Εθελόντρια δηλώνει «μπορεί και να μην είχε τόσο μεγάλη προσέλευση το λείψανο αν δεν είχε κάνει τις δηλώσεις ο Φίλης».
2015-05-16-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Μια Αμυγδαλέζα για τους Ποντίους
Χιλιάδες Πόντιοι βρήκαν τον θάνατο τη δεκαετία του 1920 στα «λοιμοκαθαρτήρια» και τα ξερονήσια της Ελλάδας. Επισήμως προσμετρώνται στα θύματα της «γενοκτονίας» που η πολιτεία θα γιορτάσει, όπως κάθε χρόνο, την ερχόμενη Τρίτη.
2015-05-17-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Μαρία Δήμα – Επεισοδιακή συνεδρίαση (Δίκη ΧΑ + επεισόδιο με ΣΠΦ)
Ενταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, όταν οι κρατούμενοι των Πυρήνων, που δικάζονταν σε διπλανό χώρο, άνοιξαν την πίσω πόρτα της αίθουσας φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας τα μπουκαλάκια νερού που κρατούσαν.
2015-05-17-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Κυριακάτικος πανικός (Κάθε εφημερίδα και ένα απόρρητο σχέδιο)
Κάθε εφημερίδα και ένα απόρρητο σχέδιο, κάθε εφημερίδα και ένα νέο «σκάνδαλο» Βαρουφάκη, κάθε εφημερίδα και μια νέα εσωκομματική διαμάχη, και όλες οι εφημερίδες της Κυριακής να συναγωνίζονται στις καταστροφολογικές γενικεύσεις τους επί παντός επιστητού.
2015-05-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Κρατάει … 17 χρόνια αυτή η κολόνια (Αγωγή από Αραβαντινό εναντίον Νίκου Βαφειάδη για ρεπορτάζ για φυλακές στο ΜΕΤΡΟ το 1997)
Από τον Ιούνιο του 1998 και μέχρι σήμερα, ο… διαχρονικός αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού διώκει δικαστικά για δυσφήμηση τον συντάκτη ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 1997 στο περιοδικό «Μετρό», ζητώντας 50 εκατ. δραχμές για «ηθική βλάβη».
2015-05-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Οι «υπερασπιστές» της Παιδείας (Ολοι εναντίον του Μπαλτά)
Μετωπική κατά των μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία ήταν η αρθρογραφία του συνόλου των υπέρμαχων του νόμου Διαμαντοπούλου, κυριακάτικων εφημερίδων, αλλά και μεγάλου μέρους τηλεοπτικών εκπομπών. Κάπως αδύναμο να υπερασπίζονται όλοι αυτή την ποιότητα στην Παιδεία έναντι του διεθνώς καταξιωμένου καθηγητή Αρ. Μπαλτά.
2015-05-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Το καφενείο του ΔΟΛ (Το καφενείο «Ντα Κάπο» σε πλήρη σύνθεση στο ραδιόφωνο του ΔΟΛ)
Καμιά σημασία δεν έχει για τους Β. Χιώτη, Γ. Παπαχρήστο και Ν. Παπαδόπουλο το γεγονός ότι ο τ. αντιπρύτανης Γ. Παντής αθωώθηκε από τη Δικαιοσύνη για τη δήθεν δωρεά κινητού στην κυρία Δραγούμη. Γι’ αυτούς μοναδική σημασία έχει η συμπόρευσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο διορισμός του στον ΟΛΘ.
2015-05-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Η οικοδόμηση της «βιομηχανίας αγωγών» (Τυποκτόνος Νόμος + Αγωγές εκατομμυρίων από επιχειρηματίες, πολιτικούς και δημοσιογράφους)
Ισοπεδωτικές για την ελευθεροτυπία είναι οι διατάξεις με τα αστρονομικά κατώτατα όρια του λεγόμενου «τυποκτόνου νόμου», που ψηφίστηκε αρχικά από την κυβέρνηση Ράλλη το 1981 και επικαιροποιήθηκε επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου το 1994.
2015-05-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Η σιωπή των φοιτητών + Η άλλη «παρένθεση» (ΠΑΣΟΚ το 1981)
Σίγουρα έχει πλάκα όλη αυτή η κινητοποίηση πρώην υπουργών, μεγαλοδημοσιογράφων, επιχειρηματιών της ιδιωτικής εκπαίδευσης κι «αντικομματικών» τέως πρυτάνεων ενάντια στις μεταρρυθμιστικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ.
2015-05-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Το (πελατειακό) κράτος πρόνοιας (Εργα και ημέρες Κεγκέρογλου)
Την ώρα που κατέρρεαν οι πόροι και οι δομές του υφυπουργείου Πρόνοιας λόγω κρίσηςαλλά και λόγω της διαχρονικής αδιαφάνειας των υπηρεσιών, με αποτέλεσμα δεκάδες φορείς να χρηματοδοτούνται χωρίς κανέναν έλεγχο, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξαγγείλει «νοικοκύρεμα».
2015-05-20-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Αποτελεσματική γκρίνια (Ο Σταύρος Θεοδωράκης παραπονέθηκε ότι είναι κομμένος από ΔΟΛ και Mega)
Ο Σταύρος Θεοδωράκης παραπονέθηκε ότι είναι κομμένος κυρίως από το ΔΟΛ μια και τον έχουν… εκχωρήσει στον Μπόμπολα και αμέσως η γνωστή δημοσιογραφική ευαισθησία των συναδέλφων του έσπευσε έστω και μέσω Mega να αποκαταστήσει το άδικο.
2015-05-20-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ο «καιόμενος» δεν είχε όνομα… (Για την αυτοπυρπόληση 30χρονου πρόσφυγα στο Κερατσίνι)
Χθες τα ξημερώματα στον Πειραιά αυτοπυρπολήθηκε ένα Σύρος πρόσφυγας. Ο άνθρωπος αυτός, ηλικίας 30 χρόνων, όπως μάθαμε από έναν ομοεθνή του, πριν αυτοπυρποληθεί προσπάθησε να κόψει τις φλέβες του και μετά προχώρησε στην ανατριχιαστική αυτή απόπειρα αυτοκτονίας.
2015-05-21-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Πρωτοβουλία για τον τυποκτόνο νόμο
Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι ήδη μελετάται νομοθετική παρέμβαση για για τον τυποκτόνο νόμο με τις οικονομικά εξουθενωτικές αγωγές εναντίον δημοσιογράφων, που συχνά «διορθώνει» η ίδια η Δικαιοσύνη.
2015-05-21-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Δημήτρης Αγγελίδης – Κωστής Παπαϊωάννου – «Τεχνητό το δίλημμα ασφάλεια ή δικαιώματα»
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δίνει απαντήσεις στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για όλα τα κρίσιμα προβλήματα του δύσκολου αυτού τομέα που παρέμενε πρακτικά επί δεκαετίες στην αφάνεια.
2015-05-23-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Γερμανία 1945-2015 Τα όρια της μνήμης
Εβδομήντα χρόνια μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η δημόσια εικόνα της Γερμανίας παραμένει σφραγισμένη από τα πεπραγμένα του γερμανικού εθνικισμού εκείνης της εποχής.
2015-05-25-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Η αδύνατη ανακωχή (Εργατικές διεκδικήσεις)
Οπως και να καταλήξει το σίριαλ της «διαπραγμάτευσης», σ’ ένα τρίτο δηλαδή μνημόνιο ή σε ρήξη ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους «θεσμούς», ένα μόνο πράγμα μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο: οι εργαζόμενοι έχουν μπροστά τους πολύ δρόμο για την ανάκτηση έστω κι ενός μικρού μέρους απ’ όσα έχασαν.
2015-05-25-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Μεταγωγές εν μέσω δίκης (Μαζιώτης και Γουρνάς ειδοποιήθηκαν ότι θα ξαναγυρίσουν στις φυλακές Δομοκού)
Μεγάλη ένταση σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στα ειδικά κελιά του υπογείου των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όταν οι κρατούμενοι Μαζιώτης και Γουρνάς ειδοποιήθηκαν ότι θα ξαναγυρίσουν στις φυλακές Δομοκού από που είχαν μεταχθεί για να παραστούν στο Εφετείο.
2015-06-25-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Και στο Ασυλο Ανιάτων, για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι
Η «Εφ.Συν.» ανοίγει ξανά τον φάκελο του Ασύλου που λειτουργεί ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και πρωταγωνιστεί σε υποθέσεις κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος, με αποκορύφωμα την αναδρομική «αμνήστευση» της διοίκησης από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το 2014.
2015-05-25-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Διαδήλωση αντιεξουσιαστών στη γερμανική πρεσβεία
Η πρώτη διαδήλωση της χρονιάς έξω από τη γερμανική πρεσβεία -και η πρώτη μαζική κινητοποίηση αυτής της κατηγορίας από την επιβολή του πρώτου Μνημονίου- πραγματοποιήθηκε το Σάββατο με πρωτοβουλία αντιεξουσιαστικών (και κάποιων μαρξιστικών) ομάδων.
2015-05-25-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Ο Μιχάλης της Γένοβας
Η απουσία του αριστερού ακτιβιστή εξακολουθεί να είναι αισθητή, έξι χρόνια από τον θάνατό του. Επιλέξαμε αποσπάσματα από την παθιασμένη και προφητική ομιλία του στη Γένοβα το 2001, μια μέρα πριν από τη δολοφονία από αστυνομικούς του 23χρονου Κάρλο Τζουλιάνι.
2015-05-26-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Ο δικός μας Μιχάλης (Για τον Παπαγιαννάκη)
Με αφορμή τη συγκινητική εκδήλωση που διοργανώθηκε χθες από τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας για την παρουσίαση του αρχείου Μιχάλη Παπαγιαννάκη, έξι χρόνια μετά τον θάνατό του, αναδημοσιεύουμε αποσπάσματα από τον χαιρετισμό του Ιού (31/5/2009) στον ακριβό μας φίλο.
2015-05-26-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Ενας άγιος των καταπιεσμένων (Για αγιοποίηση του δολοφονημένου αρχιεπισκόπου του Ελ Σαλβαδόρ, Οσκαρ Αρνούλφο Ρομέρο)
Η αγιοποίηση του δολοφονημένου αρχιεπισκόπου του Ελ Σαλβαδόρ, Οσκαρ Αρνούλφο Ρομέρο, από το Βατικανό το περασμένο Σάββατο αποτελεί, δίχως άλλο, τομή για την επίσημη αντιμετώπιση των κοινωνικά ριζοσπαστικών ρευμάτων που έχουν αναπτυχθεί στην Καθολική Εκκλησία.
2015-05-27-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Από τη βαρβαρότητα στην φροντίδα (Ψεύτικο ρεπορτάζ καναλιών για «Πίτμπουλ σε αμόκ κατασπαράσσει εννέα ανθρώπους»)
«Πίτμπουλ σε αμόκ κατασπαράσσει εννέα ανθρώπους»… Με αυτόν τον τρόπο τα περισσότερα ΜΜΕ αντιμετώπισαν την «είδηση» με το περιστατικό που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη.
2015-05-27-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Βουτιές βαθιά στα λύματα (Μπέος δήμαρχος Βόλου + πρόβλημα βλάβης βιολογικού καθαρισμού και μόλυνσης του Παγασητικού)
Βλάβη στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού προκάλεσε ρύπανση στην παραλία Αλυκές του Παγασητικού. Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος σιώπησε και τα έβαλε με τους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν το πρόβλημα και τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται.
2015-05-27-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ιστορική η μη έκδοση Τούρκου αγωνιστή Erol Gultekin
Μια ιστορική απόφαση πάρθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη χωρίς μάλιστα να ασκηθεί έφεση από τον εισαγγελέα: το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα τη μη έκδοση του Τούρκου αγωνιστή Erol Gultekin.
2015-05-27-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Το Άσυλο Ανιάτων θα παραμείνει ανοιχτό
Στα πολύ μαλακά έπεσαν οι συνδικαλιστές εργαζόμενοι του Ασύλου Ανιάτων, εναντίον των οποίων τα μέλη της διοίκησης είχαν υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.
2015-05-28-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Στα μαλακά οι εργαζόμενοι στο Ασυλο Ανιάτων (Εκδίκαση υπόθεσης συκοφαντική δυσφήμηση από ΔΣ Ασύλου Ανιάτων εναντίον συλλόγου εργαζομένων)
Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για τη συκοφαντική δυσφήμηση από μέλη της διοίκησης του Ασύλου Ανιάτων εναντίον της προέδρου και του αντιπροέδρου του συλλόγου εργαζομένων. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ναι μεν ενοχή αλλά αναγνώρισε ότι οι δύο συνδικαλιστές ουσιαστικά έκαναν το χρέος τους.
2015-05-28-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Οταν η τιβί δολοφονεί βάναυσα την κοινή λογική («Πίτμπουλ σε αμόκ κατασπαράσσει εννέα ανθρώπους») + Σώθηκε ο Μούρτος
«Πίτμπουλ σε αμόκ κατασπαράζει 9 ανθρώπους στη Θεσσαλονίκη». Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίστηκε το περιστατικό με ένα παρατημένο από τον ιδιοκτήτη του κουτάβι, το οποίο, ενώ έπαιζε με τους περαστικούς, ξαφνικά για άγνωστο λόγο αγρίεψε και δάγκωσε κάποιους.
2015-05-28-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Νεοφιλελεύθερος λαϊκισμός (ή όταν τα ΜΜΕ ανακαλύπτουν το δικαίωμα στην απεργία + επιπτώσεις ανθρωπιστικής κρίσης την περίοδο των μνημονίων)
Νεοφιλελεύθερος λαϊκισμός ή όταν τα ΜΜΕ ανακαλύπτουν το δικαίωμα στην απεργία και τις επιπτώσεις της ανθρωπιστικής κρίσης την περίοδο των μνημονίων.
2015-05-29-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – «Τελική λύση» α λα ελληνικά (Για ματαίωση της τελετής τοποθέτησης στην Καβάλα του μνημείου για το Ολοκαύτωμα)
Φάνηκε σαν μια απλή παρεξήγηση. Οι υπεύθυνοι για την εμπλοκή έσπευσαν αμέσως να διαψεύσουν την προσωπική τους ευθύνη. Κανένας δεν ήταν πρόθυμος να δεχτεί ότι η ματαίωση της τελετής τοποθέτησης στην Καβάλα του μνημείου για το Ολοκαύτωμα ήταν μια σκόπιμη ενέργεια.
2015-05-31-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ρέκβιεμ για τον Αχμέτ
Ο Αχμέτ ο πρόσφυγας πέθανε ολομόναχος στο νοσοκομείο την ώρα που οι ελληνικές γραφίδες του μίσους μετρούσαν τις …επιπτώσεις στον τουρισμό από τους πρόσφυγες που αντικρίζουν οι ξένοι τουρίστες στα διάφορα σημεία της Ελλάδας.
2015-06-02-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Αντα Ψαρρά – Σενάρια και διαρροές (Αστυνομικά σενάρια + διαρροές για Δραβίλας + Τσιρώνης κά)
Οι δημοσιογράφοι της Εφ. Συν. συγκεντρώνουν στα Πολιτικά Παρασκήνια τα παραλειπόμενα της καθημερινότητας στην πολιτική, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην τέχνη, στον αθλητισμό και στον κόσμο, ενώ ενημερώνουν και για δράσεις και εκδηλώσεις της καθημερινής ατζέντας.
2015-06-02-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Μια παύση και ένας διορισμός (Διορισμός στα ΨΝΑ Δημ. Πλουμπίδη αντί Π. Θεοδωράκη, πρώην συνεργάτη Νικ Κακλαμάνη + επιλογή Αδ. Γεωργιάδη)
Ανακοινώθηκε από τον αν. Υπουργό υγείας Α. Ξανθό η επιβεβλημένη κίνηση απομάκρυνσης του διοικητή του ΨΝΑ , Π. Θεοδωράκη (πρώην συνεργάτη του Νικήτα Κακλαμάνη και επιλογή του Αδ. Γεωργιάδη ) του οποίου η θητεία σημαδεύτηκε από σειρά σοβαρών περιστατικών στο ίδρυμα.
2015-06-02-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Φούσκωσαν τα αστυνομικά σενάρια τρόμου (Αστυνομικά σενάρια + διαρροές για Δραβίλας + Τσιρώνης κά)
Τα όπλα στην Νέα Αγχίαλο ήταν καθαρά. Το ένα μόνο βάφτηκε με το αίμα του αυτόχειρα, Σπύρου Δραβίλαπου. Οι πολύχρονες καταδίκες «τέτοιων» ληστών, είναι δεδομένη. Το πώς και γιατί οδηγήθηκαν εκεί, το γνωρίζουν οι ίδιοι αλλά και οι διωκτικοί μηχανισμοί, που τους καταδιώκουν.
2015-06-03-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Οι εργαζόμενοι «ξήλωσαν» τον διοικητή του ΨΝΑ (Για απομάκρυνση Παύλου Θεοδωράκη)
Την παύση του διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δρομοκαΐτειο», Παύλου Θεοδωράκη, αποφάσισε χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
2015-06-03-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Απορρίφθηκε το αίτημα του Νίκου Ρωμανού για «βραχιολάκι»
Φαίνεται ότι ορισμένοι αρμόδιοι εισαγγελείς δεν έχουν ακόμα πληροφορηθεί ούτε καν για την ψήφιση της «φωτογραφικής» τροπολογίας Αθανασίου σχετικά με τη δυνατότητα να δοθεί άδεια με προϋποθέσεις στον Νίκο Ρωμανό προκειμένου να σπουδάσει στη σχολή που πέτυχε.
2015-06-04-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ξαναμπλοκάρουν τη φοίτηση Ρωμανού
Το «όχι» του ανακριτή στην αίτησή του να συνεχίσει τις σπουδές ο Νίκος Ρωμανός έρχεται σε αντίθεση με την τροπολογία Αθανασίου, που προβλέπει να χορηγείται άδεια με «βραχιολάκι» σε κρατούμενους φοιτητές εφόσον έχουν περάσει το 1/3 των μαθημάτων του εξαμήνου
2015-06-04-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Γιάννης Μπασκάκης – Λύση από το Σεπτέμβριο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής
Στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Όπως ανέφερε η πρόεδρος του δικαστηρίου, η λύση για την αίθουσα που θα πραγματοποιηθεί η δίκη θα δοθεί τον Σεπτέμβριο, ενώ μέχρι τότε θα συμπίπτει με αυτήν των Πυρήνων της Φωτιάς.
2015-06-04-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δύο Πολιτικά Παρασκήνια – Αντα Ψαρρά – Απορρύθμιση (Απομάκρυνση Παύλου Θεοδωράκη από ΨΝΑ)+ «Μαρκάρισμα» (Μαρκαδόροι σε μετανάστες + Ποτάμι)
Οι δημοσιογράφοι της Εφ. Συν. συγκεντρώνουν στα Πολιτικά Παρασκήνια τα παραλειπόμενα της καθημερινότητας στην πολιτική, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην τέχνη, στον αθλητισμό και στον κόσμο, ενώ ενημερώνουν και για δράσεις και εκδηλώσεις της καθημερινής ατζέντας.
2015-06-05-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Μαρία Δήμα – Ποιος φοβάται την πολιτική αγωγή; (Δικηγόροι κατηγορουμένων στη δίκη ΧΑ για αποβολή της πολιτικής αγωγής)
Οι δικηγόροι των κατηγορούμενων προσπαθούν να θεωρηθεί ως μια απλή τρέχουσα δίκη με βαριά αδικήματα, αλλά μόνο για τους φυσικούς αυτουργούς που έδρασαν έτσι από μόνοι τους και χωρίς κανενός είδους αναφορές στην εγκληματική οργάνωση.
2015-06-06-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Οι «λύκοι» και οι «παγίδες» τους (Οι ρούνοι Wolfsangel της Χρυσής Αυγής και το Δϊστομο)
71 χρόνια από τη σφαγή του Διστόμου, τα ερωτήματα για τα «άσκοπα» εγκλήματα πολέμου των ναζιστικών στρατευμάτων οδηγούν σε απαντήσεις για τα εγκλήματα των σύγχρονων θαυμαστών του Χίτλερ.
2015-06-06-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Πρώτα οι τράπεζες, μετά οι εργαζόμενοι!
Μία από τις προτάσεις της κυβέρνησης προς τους θεσμούς είναι να προηγούνται οι απαιτήσεις των τραπεζών έναντι αυτών των εργαζομένων στην εκποιούμενη περιουσία μιας επιχείρησης που χρεοκόπησε και εκκαθαρίζεται.
2015-06-06-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δύο Πολιτικά Παρασκήνια – Αντα Ψαρρά – Ντροπή (Φαήλος Κρανιδιώτης για αριστερούς) + Αναλύσεις (Αντισοσιαλιστικό κρεσέντο από Capital.gr)
Οι δημοσιογράφοι της Εφ. Συν. συγκεντρώνουν στα Πολιτικά Παρασκήνια τα παραλειπόμενα της καθημερινότητας στην πολιτική, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην τέχνη, στον αθλητισμό και στον κόσμο, ενώ ενημερώνουν και για δράσεις και εκδηλώσεις της καθημερινής ατζέντας.
2015-06-08-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Γαλάτες και λύκοι (Συμβολισμοί σε αφίσες)
Καθώς η «διαπραγμάτευση» με τους εταίρους έχει μπει πια στην τελική της κλιμάκωση και η κυβέρνηση αρνείται να υποκύψει στο τελεσίγραφο των «θεσμών» για άνευ όρων συνθηκολόγηση, η δημόσια εικόνα της Ελλάδας αρχίζει να θυμίζει εκείνο το μικρό γαλατικό χωριό του Αστερίξ.
2015-06-08-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Ποτάμι… εξωτερικού (Συνέντευξη Στ. Θεοδωράκη στην παρισινή Le Monde με τίτλο Ο ΣΥΡΙΖΑ μέρος του παλιού πολιτικού συστήματος)
Σε μια καθαρτήρια συνέντευξη στην εφημερίδα «Le Monde» ο Σταύρος Θεοδωράκης θέλει να πείσει, μεταξύ άλλων και τους Γάλλους αναγνώστες, ότι αυτός πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια να χτυπηθεί η τριγωνική διαπλοκή των ΜΜΕ στην Ελλάδα!
2015-06-08-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Χτυπήματα κάτω από τη ζώνη (Ο μοναδικός αρχηγός που αναφέρθηκε στους μετανάστες στη Βουλή ήταν ο Σταύρος Θεοδωράκης)
Ο μοναδικός αρχηγός που αναφέρθηκε στο πρόβλημα των μεταναστών στη διάρκεια της συζήτησης για τις διαπραγματεύσεις στη Βουλή ήταν ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ομως ο πρόεδρος του άσπιλου Ποταμιού προχώρησε σε μια μεγάλη απρέπεια απέναντι στην πρόεδρο της Βουλής.
2015-06-08-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – «Μεσιτικά» ΜΜΕ (Διαφημίσεις σε κυριακάτικες εφημερίδες από φιλόδοξες επενδυτικές πρωτοβουλίες ομίλων real estate και εφοπλιστών)
Την ίδια στιγμή που τα κυριακάτικα φύλλα διατυμπάνισαν στο σύνολό τους σχεδόν την επερχόμενη ρήξη με την Ε.Ε. άνοιγαν «συμπτωματικά» τις σελίδες τους στις επενδυτικές πρωτοβουλίες ομίλων real estate και εφοπλιστών που σπεύδουν να θεμελιώσουν τα επενδυτικά τους «οράματα».
2015-06-08-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Η διοίκηση του Ασύλου Ανιάτων απαντά
Ενόψει της Γενικής Συνέλευσης, αύριο, των μελών της διοίκησης του Ασύλου Ανιάτων, η τελευταία κατέθεσε τις απαντήσεις αλλά και τις προθέσεις της στην εφημερίδα «Αυγή». Θυμίζουμε ότι αναλυτικό ρεπορτάζ για το Ασυλο δημοσιεύτηκε στην «Εφ.Συν.» στις 25/5/2015.
2015-06-08-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Εύλογες απορίες για την κράτηση της Εύης Στατήρη
Ο εφέτης ανακριτής απέρριψε για δεύτερη φορά την αίτηση αποφυλάκισης της συζύγου του Γεράσιμου Τσάκαλου, παρά τη θετική εισήγηση του εισαγγελέα. Ο ίδιος αρνείται στον Ν. Ρωμανό να συνεχίσει τις σπουδές του και στη μητέρα των αδελφών Τσάκαλου να επισκέπτεται στη φυλακή τα παιδιά της.
2015-06-08-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Παράτυπη λήψη γενετικού υλικού από τον Γρηγόρη Τσιρώνη
Φαίνεται ότι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει φτάσει ακόμα το ΦΕΚ με τον νέο νόμο και τις προϋποθέσεις λήψης γενετικού υλικού (DNA) για οποιονδήποτε συλλαμβάνεται ως ύποπτος για τέλεση κακουργήματος ο οποίος παρέχει εγγυήσεις δικαίου στον συλληφθέντα.
2015-06-09-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Μαρία Δήμα – Υπό όρους δεκτή η Πολιτική Αγωγή
Συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν χθες οι αγορεύσεις των υπερασπιστών των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Οπως στις πρώτες, έτσι και στις τελευταίες τοποθετήσεις ζητήθηκε η αποβολή της πολιτικής αγωγής όσον αφορά την κατηγορία για την εγκληματική οργάνωση.
2015-06-10-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Δολοφόνοι των παιδιών τους (Για άνδρα των ΜΑΤ που έπνιξε με τα χέρια του το 7χρονο κοριτσάκι του στον Εύοσμο)
Γιατί τώρα τέτοια σιωπή; Πού είναι οι πολύωρες εκπομπές και οι φωνές για το «κτήνος», το «ανθρωπόμορφο τέρας», τον «γυφτοβούλγαρο» που αφού σκότωσε το 4χρονο κοριτσάκι του, προχώρησε στην απόλυτη φρίκη, την περιγραφή της οποίας ζήσαμε με κάθε λεπτομέρεια στις κάμερες και στις εφημερίδες;
2015-06-10-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ο Κοτσώνης … συνομιλούσε υπέροχα (Υπόθεση πλοίου Noor One και 2 τόνοι ηρωίνη + Κούζηλος βουλευτής ΧΑ ήταν υποπλοίαρχος)
Μεγάλες… ουρές ξετυλίγονται στην υπόθεση του πλοίου «Noor One» που μετέφερε σε ελληνικό έδαφος πάνω από 2 τόνους ηρωίνη, ειδικά από τη στιγμή που συσχετίστηκε η δικογραφία με τηλεφωνικές συνομιλίες που αφορούσαν δικογραφία άλλης μεγάλης υπόθεσης μετά την προφυλάκιση του Αιμ. Κοτσώνη.
2015-06-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – «Δικάζετε την ένοπλη κοινωνική αντεπίθεση» (Εφετείο για τον Επαναστατικό Αγώνα + Δηλώσεις Γιάννης Ραχιώτης + Επιστολή από Πολα Ρούπα)
Ξεκίνησε χθες το πρωί, για να αναβληθεί τελικά, το Εφετείο για τον «Επαναστατικό Αγώνα». Η δικαστική αίθουσα του Κορυδαλλού έχει γίνει εξαιρετικά «περιζήτητη», δεδομένου ότι εκεί πλέον εκδικάζονται 4 υποθέσεις ταυτόχρονα.
2015-06-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Χωρίς προσχήματα (Γιώργος Κακούσης στον BHMA FM για προσλήψεις στην ΕΡΤ)
Ο συνάδελφος του ΒΗΜΑ FM μάλλον ξεχνάει, πρώτον, ότι τα πρόσωπα που θα πάνε στη δημόσια τηλεόραση ήταν απολυμένοι από αυτό το μέσο και, δεύτερον, ποιοι απαρτίζουν τους παρουσιαστές της πρωινής ζώνης του ραδιοσταθμού του ΔΟΛ.
2015-06-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – «Οι δικαστές οφείλουν να εφαρμόζουν τους νόμους» (Ανάκριση σε πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Μαρκή)
Δεν είναι ούτε συνηθισμένη ούτε συχνή η συζήτηση με έναν πρώην εισαγγελικό λειτουργό. Ωστόσο η δυνατότητα «ανάκρισης» του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Μαρκή, πέρα από τις αποστάσεις και τις διαφωνίες που μας χωρίζουν, ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.
2015-06-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ζήτω η δημοσιογραφία του ρατσισμού (Διασπορά ρατσιστικού οχετού από Πρώτο Θέμα για μετανάστες στη Λέσβο)
Πρωτοπορία στη διασπορά ρατσιστικού οχετού το Πρώτο Θέμα που αναδημοσίευσε και μάλιστα “εμπλουτισμένη” την “είδηση” για τους “θερμόαιμους μετανάστες πάσης εθνικότητας” που σχηματίζουν ουρές έξω από συγκεκριμένο οίκο ανοχής στη Λέσβο…
2015-06-12-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Οριστικά… εκτός (Για Γρηγόρης Ψαριανός)
«H ύπαρξή σου σε σκοτάδια όλο πηχτότερα βουτά. / Tάχα η θέλησή σου λίγη, τάχα ο πόνος σου μεγάλος; / Aχ, πού ‘σαι, νιότη, που ‘δειχνες πως θα γινόμουν άλλος!» Αυτοί ήταν στίχοι του αριστερού-αγωνιστή-λογοτέχνη και ποιητή Κώστα Βάρναλη στο ποίημα «Σκλάβοι Πολιορκημένοι».
2015-06-13-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Οι άνθρωποι από την Ελλάδα Νέα στοιχεία για την εμπλοκή των συμπατριωτών μας εθελοντών του σερβοβοσνιακού στρατού στη Σρεμπρένιτσα
Νέα στοιχεία για την εμπλοκή των συμπατριωτών μας εθελοντών του σερβοβοσνιακού στρατού στο μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου των μεταπολεμικών χρόνων. Ηταν το μαζικότερο έγκλημα που διαπράχθηκε μεταπολεμικά στην Ευρώπη.
2015-06-15-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Είστε ναζί, και φαίνεστε! (Προσπάθειες ΧΑ να κρύψει ναζιστικό χαρακτήρα + Ο Λαγός έχει τον χιτλερικό αετό στο στήθος του)
Οι χρυσαυγίτες απαρνιούνται τώρα την ιδεολογία τους για να γλιτώσουν, η εμμονή τους όμως στον ναζισμό δεν μπορεί κρυφτεί. Γνωρίζουν ότι ο χαρακτήρας της οργάνωσης αποτελεί, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, το κίνητρο των εγκληματικών της πράξεων.
2015-06-15-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Η βαριά σκιά του Φεβρουαρίου
Στο πετσί τους έμαθαν όμως τελικά πως ο μόνος αξιόπιστος συμβιβασμός είναι αυτός που βασίζεται όχι στις όποιες χάρτινες διαβεβαιώσεις, αλλά στην απτή διασφάλιση των υλικών προϋποθέσεων για έστω και δύσκολη φυσική επιβίωση.
2015-06-16-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Λιάζονται στην Ομόνοια! Ε και;
Μέχρι να σταματήσουν οι πόλεμοι και αρχίσουν να εφαρμόζονται οι υποχρεώσεις των χωρών απέναντι στους πρόσφυγες, ας παραμερίσουμε τον ρατσισμό μας και ας αφήσουμε τους εκπατρισμένους να λιαστούν με τα παιδιά τους στις πλατείες ή στα λιμάνια.
2015-06-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Δημήτρης Ψαρράς – Ο νέος εκπρόσωπος στο ΔΝΤ (Ο καθηγητής Μιχάλης Ψαλιδόπουλος)
Οι δημοσιογράφοι της Εφ. Συν. συγκεντρώνουν στα Πολιτικά Παρασκήνια τα παραλειπόμενα της καθημερινότητας στην πολιτική, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην τέχνη, στον αθλητισμό και στον κόσμο, ενώ ενημερώνουν και για δράσεις και εκδηλώσεις της καθημερινής ατζέντας.
2015-06-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Αυτό είναι το… GRexit (Ισως και πάνω από 300 δισ. φυγαδεύτηκαν από την αρχή της κρίσης)
Οι πατριώτες, με τα ελληνόμετρα στο ένα χέρι και τη φορτωμένη βαλίτσα με τα ευρώ που φυγάδευαν στο εξωτερικό στο άλλο, κουνάνε τώρα το δάχτυλο στην κυβέρνηση για την απόρριψη των απεχθών όρων και τον κίνδυνο… επιστροφής στη δραχμή!
2015-06-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ασυλο Ανιάτων… ευθυνών
Με ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς, βουλευτές της Ν.Δ. ζητούν να μάθουν σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι έλεγχοι, η καταγραφή και η αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας και ποια μέτρα θα πάρουν ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ιδρύματος.
2015-06-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Τα ΜΜΕ στο χακί! (Τα Νέα αποκαλύπτουν το έκτακτο σχέδιο που εκπόνησαν τα ΕΛΠΕ για την περίπτωση που η χώρα θα ξεμείνει από πετρέλαιο)
Από σήμερα το πρωί με σημαία τη ναυαρχίδα του ΔΟΛ (Τα Νέα) που αποκαλύπτει το έκτακτο σχέδιο που εκπόνησαν τα ΕΛΠΕ για την περίπτωση που η χώρα θα ξεμείνει από πετρέλαιο μέχρι την κάθε γωνιά που φτάνουν όλα τα μέσα που διαθέτει το συγκρότημα το σύνθημα είναι ένα: Πανικός παντού!
2015-06-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Οι δικαστές (τώρα) σκίζουν τα μνημόνια!
Με μια σειρά αποφάσεών τους Ελεγκτικό Συνέδριο και Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνουν «μνημονιακές» και αντισυνταγματικές τις περικοπές μισθών και συντάξεων διάφορων κατηγοριών εργαζομένων, επιβαρύνοντας τον ήδη ισχνό προϋπολογισμό.
2015-06-20-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Υπάρχουν στην Ελλάδα ολιγάρχες;
Την ώρα που συζητάμε για νέες περικοπές στις χαμηλές συντάξεις, οι πιο πλούσιοι Ελληνες, οι εφοπλιστές, κοιμούνται ήσυχοι, κάτω από τις προστατευτικές φτερούγες του Συντάγματος.
2015-06-20-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δύο Πολιτικά Παρασκήνια – Αντα Ψαρρά – Ολο και πιο… έγκυρα! (Τα Νέα για σχέδιο ΕΛΠΕ) + Από το Κούγκι… στο Γουδί (Ανδρέας Λοβέρδος απειλεί με εκτελέσεις)
Οι δημοσιογράφοι της Εφ. Συν. συγκεντρώνουν στα Πολιτικά Παρασκήνια τα παραλειπόμενα της καθημερινότητας στην πολιτική, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην τέχνη, στον αθλητισμό και στον κόσμο, ενώ ενημερώνουν και για δράσεις και εκδηλώσεις της καθημερινής ατζέντας.
2015-06-22-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Χλαμύδες, χρυσαυγίτες και ΝΔ (Αναπαράσταση μάχης Διρού)
Μια παράξενη κουστωδία συγκεντρώθηκε το πρωί της Κυριακής στην πλατεία της Αγ. Ειρήνης. Ανθρωποι ντυμένοι με κόκκινες χλαμύδες και περικεφαλαίες, η μπάντα του Δήμου Αθηναίων, ο βουλευτής της Ν.Δ., Γ. Κουμουτσάκος, ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, και κάποιοι πολίτες.
2015-06-22-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Ο λαός του Σόιμπλε (Για την «φιλοευρωπαϊκή» διαδήλωση της Πέμπτης 2015-06-18 στο Σύνταγμα)
Για δεύτερη φορά μέσα στο τελευταίο εξάμηνο η στήλη αφήνει τους τοίχους για να ασχοληθεί με τις κραυγές που αποτυπώθηκαν γραπτά στη «φιλοευρωπαϊκή» διαδήλωση. Κεντρικό μήνυμα της συγκέντρωσης ήταν η απαίτηση για πάση θυσία υποταγή στους όρους των δανειστών.
2015-06-22-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Πέντε χρόνια γεμάτα εκβιασμούς, τελεσίγραφα, και μπόλικα μέτρα (Ανασκόπηση πέντε χρόνων τού «μαζί τα φάγαμε, εσείς όμως θα πληρώσετε»)
Μια μικρή ανασκόπηση μέσα από τους κύριους τίτλους της πρώτης σε κυκλοφορία εφημερίδας «Τα Νέα», γεμάτη μνημόνια, απειλές, δόσεις, δάνεια, ελλείμματα και φυσικά ανεργία και φτώχεια. Αυτά ζει δυστυχώς ο κάθε Ελληνας τα τελευταία χρόνια της κρίσης.
2015-06-23-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Μαρία Δήμα – Μάχη για την εκπροσώπηση των θυμάτων (Εβδομη συνεδρίαση)
Τι υποστήριξαν οι δικηγόροι των υποθέσεων Φύσσα, ΠΑΜΕ και Αιγύπτιων στη συνεδρίαση που αναλώθηκε γύρω από το αν θα παρίσταται Πολιτική Αγωγή και για την υπόθεση της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και όχι μόνο για τις συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις.
2015-06-23-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Τότε και… τώρα! (Οι προηγούμενες συμφωνίες όπως τις αποτύπωνε ο καθημερινός Τύπος Τα ΝΕΑ)
Μια γεύση από τις προηγούμενες συμφωνίες όπως τις αποτύπωνε ο καθημερινός Τύπος (ΤΑ ΝΕΑ): 2010: Οδυνηρή σωτηρία / 2011: Σχέδιο σωτηρίας σε 4 βήματα / 2012: Όλα στο τραπέζι: δώρα, κατώτατος, ωριμάνσεις, εισφορές / 2013: Φόρος Απόλυτης Παράνοιας / 2014: Θα πληρώνουμε φόρο κάθε μήνα.
2015-06-25-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – «Δικαίωση» ύστερα από 7 χρόνια (Υπόθεση φόνου 22χρονου από πρόσκρουση του αυτοκινήτου του σε παράνομη διαφημιστική πινακίδα)
Επειτα από 7 χρόνια, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, εκδικάζοντας την υπόθεση φόνου του 22χρονου Αντώνη Κυριακόπουλου από πρόσκρουση του αυτοκινήτου του σε παράνομη διαφημιστική πινακίδα στη λ. Ποσειδώνος στις 12/10/2008, καταδίκασε πρωτόδικα τους ενόχους.
2015-06-25-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Στο Ασυλο Ανιάτων όλα επιτρέπονται
«Καυτά» έγγραφα για το Ασυλο Ανιάτων και το αδελφό Ιδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων (ΙΠΧΠ), που εμπλέκουν ακόμα και διευθύνσεις Εφοριών για την παροχή «βοήθειας» στο… κοινωφελές έργο παροχής ασυλίας στους υπεύθυνους της κακοδιαχείρισης των πόρων του Ιδρύματος, περιήλθαν στην κατοχή της «Εφ.Συν.».
2015-06-25-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ολοι με το… Γουδή (Απειλή Γιάννης Λοβέρδος για Γουδή και εκτελέσεις + ακολούθησε ο Χρήστος Παππάς)
Δεν πρόλαβε να τελειώσει την απειλή του για Γουδί και εκτελέσεις ο μετριοπαθής -κατά δήλωσή του- Ανδρέας Λοβέρδος και η ναζιστική οργάνωση, διά του εκπροσώπου της Χρήστου Παππά, έκανε την απειλή αυτή σημαία.
2015-06-26-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Μαρία Δήμα – Αντικρουόμενες απόψεις (Ογδοη συνεδρίαση με αγορεύσεις των δικηγόρων των θυμάτων)
Με διαφορετικές επιχειρηματολογίες οι τοποθετήσεις των δικηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι μάλιστα έκαναν αναφορές και για τις πολιτικές απόψεις των συνηγόρων και των θυμάτων. Η δίκη διεκόπη για τη Δευτέρα.
2015-06-27-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – «Οχι στις ατομο κεντρικές συμπεριφορές» (Συνέντευξη Γιάννης Μηλιός)
Αυτό που για μένα είναι προβληματικό και δυσάρεστο είναι να επικαλούμαστε ψήφο κατά συνείδηση ή κομματική πειθαρχία ανεξάρτητα από τις αποφάσεις του κόμματος, λέει ο Ο Γιάννης Μηλιός στους φορείς του Ιού στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
2015-06-27-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Κόμμα, πειθαρχία και συνείδηση (Τα διλήμματα του ΣΥΡΙΖΑ και των μελών του)
Μετά τον Σόιμπλε, τον Ντάισελμπλουμ και τον Ντράγκι, ο Αλέξης Τσίπρας θα κληθεί να πείσει και τους συντρόφους του. Πώς αντιμετωπίζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα ενός αριστερού κόμματος την πρόκληση μιας δύσκολης ψήφου;
2015-06-27-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Αφροδίτη Τζιαντζή – Διαδικτυακός σαματάς για το τίποτα; (Αρκάς και Facebook) + Χαιρετισμοί από τον «Σχολιαστή»
Η ανάρτηση σκίτσων του γνωστού σκιτσογράφου που ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση, στην επίσημη ιστοσελίδα του, προκάλεσε ιντερνετικό μπούλινγκ αλλά και εκδηλώσεις συμπαράστασης στον ίδιο. Τα σκίτσα με πρωτοβουλία του αποσύρθηκαν αλλά αργότερα επανήλθαν.
2015-06-27-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δύο Πολιτικά Παρασκήνια – Αντα Ψαρρά – Υπερασπιστές (Για επίθεση σε Αρκά) + Τάσος Κωστόπουλος – Ερευνητές (Για επιστήμονες Ακαδημίας Αθηνών)
Οι δημοσιογράφοι της Εφ. Συν. συγκεντρώνουν στα Πολιτικά Παρασκήνια τα παραλειπόμενα της καθημερινότητας στην πολιτική, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην τέχνη, στον αθλητισμό και στον κόσμο, ενώ ενημερώνουν και για δράσεις και εκδηλώσεις της καθημερινής ατζέντας.
2015-06-27-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Μαρία Δήμα – Δύο αθωώσεις και μία καταδίκη (Νίκος Ρωμανός + Αργύρης Ντάλιος αθώωση και Γιάννης Μιχαηλίδης κάθειρξη 13 ετών)
Το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε τον Νίκο Ρωμανό και τον Αργύρη Ντάλιο για την υπόθεση της «γιάφκας» του Βόλου και επέβαλε 13 χρόνια κάθειρξη στον Γιάννη Μιχαηλίδη για επίθεση εναντίον αστυνομικών στην Πεύκη
2015-06-27-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Λίγο πριν το διάγγελμα Τσίπρα (Αρθρο Σχέδιο περήφανη συνθηκολόγηση! στο φιλοσαμαρικό ANTINEWS)
«Σχέδιο περήφανη συνθηκολόγηση!» ήταν ο τίτλος του κεντρικού άρθρου στο φιλοσαμαρικό site ANTINEWS. Τώρα όμως τι θα πει συγκεκριμένος «ανώνυμος» με τον Αλέξη Τσίπρα να μην κάνει πίσω. Έτσι κι αλλιώς, με μνημόνιο ή με ρήξη πάλι ο Τσίπρας θα φταίει!
2015-06-28-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Δύο δημοψηφίσματα, δύο φάσεις, δύο πρωθυπουργοί
Ποιες είναι οι ομοιότητες, ποιες οι διαφορές και για ποιο λόγο οι δύο αρχηγοί ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξαν τελικά τη λύση του δημοψηφίσματος, παρότι στην πρώτη περίπτωση αποσύρθηκε, ενώ στην άλλη προκρίθηκε.
2015-06-28-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Σε Ποτάμι λαϊκισμού ο Σταύρος Θεοδωράκης
Έβγαλε χθες τη μάσκα του αντιλαϊκιστή το καλοπληρωμένο παιδί των Media, ο οποίος με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, που έως τώρα μόνο οι χρυσαυγίτες χρησιμοποιούν, χαρακτήρισε το σύνολο των βουλευτών της κυβέρνησης ως ανεπάγγελτους.
2015-06-29-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Η παγίδα (Επιχείρημα της προπαγάνδας των τριών θεσμών + ΚΚΕ σχετικά με τα μέτρα 8 δις ευρώ)
Επιχείρημα της προπαγάνδας των τριών θεσμών σχετικά με τα μέτρα 8 δισ. ευρώ δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει στη Βουλή και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.
2015-06-30-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Μαρία Δήμα – Οχι στην Πολιτική Αγωγή για την ηγεσία της ΧΑ (Ενατη συνεδρίαση Αποβολή Πολιτικής Αγωγής)
Αποβλήθηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των θυμάτων κατά των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, έπειτα από εισαγγελική πρόταση, εκτός από τις περιπτώσεις της δολοφονίας Φύσσα και των επιθέσεων εναντίον των Αιγυπτίων ψαράδων και των μελών του ΠΑΜΕ
2015-06-29-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Προλετάριοι όλων των χωρών συμβιβαστείτε; (Στάση του ΚΚΕ σε δημοψήφισμα)
Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου ελληνική κυβέρνηση έρχεται σε μετωπική αναμέτρηση με την Ευρωπαϊκή Ενωση, καλώντας μάλιστα τον λαό να στηρίξει με την ψήφο του την αντίσταση στα τελεσίγραφα των Βρυξελλών, και το κατεξοχήν «αντιευρωπαϊκό» κόμμα υπονομεύει ανοιχτά αυτήν την προσπάθεια.
2015-06-30-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τρία Πολιτικά Παρασκήνια – Τάσος Κωστόπουλος – «Μένουμε Χονγκ Κονγκ» + Αντα Ψαρρά – Τι έλεγε τότε! (Σαμαράς) + Απάντηση (Σταύρος Θεοδωράκης)
Οι δημοσιογράφοι της Εφ. Συν. συγκεντρώνουν στα Πολιτικά Παρασκήνια τα παραλειπόμενα της καθημερινότητας στην πολιτική, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην τέχνη, στον αθλητισμό και στον κόσμο, ενώ ενημερώνουν και για δράσεις και εκδηλώσεις της καθημερινής ατζέντας.
2015-07-01-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Δεν θα δικαιούνται διά να… απεργούν! (Οι ηγεσίες συνδικάτων, ομοσπονδιών + συλλόγων δεν θα δικαιούνται όχι να ομιλούν αλλά ούτε να διεκδικούν)
Ποιος θα τολμήσει να απεργήσει ή να ζητήσει συμπαράσταση από την κοινή γνώμη όταν σήμερα εκλιπαρεί την όποια συμφωνία με τους όποιους όρους επιβάλλουν οι θεσμοί και βρίζει τη σημερινή κυβέρνηση που δεν την υπογράφει;
2015-07-02-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Το κουίζ της ημέρας! Ποιοί πολιτικοί έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις; (Αντώνης Σαμαράς του 2011 στη ΔΕΘ και του 2015)
Ποιοί πολιτικοί δήλωναν πως «τα εύκολα ψέματα τα χορτάσατε. Τις πικρές αλήθειες πια τις ξέρετε», το 2011 και πως «όλα όσα κατέκτησε η Ελλάδα τα τελευταία σαράντα (!) χρόνια, βρίσκονται πια στον αέρα» το 2015;
2015-07-03-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Συστράτευση και συμπαράταξη (Επωδός σχολιαστών συστημικών ΜΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει με ΧΑ ΟΧΙ στο δημοψήφισμα)
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει με τη Χρυσή Αυγή ΟΧΙ στο δημοψήφισμα», είναι η σημερινή επωδός σχολιαστών συστημικών ΜΜΕ, που τώρα φέρονται να ανατριχιάζουν με την υποτιθέμενη συστράτευση, ενώ επί μήνες η Χ.Α. ψήφιζε μαζί με τη Ν.Δ. και ενίοτε μαζί με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι σε όλα τα νομοσχέδια.
2015-07-03-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ολα για το «ναι» (Χρήστος Χωμενίδης κινδυνολογεί σε συνέντευξή του στο ιστολόγιο της Ελλης Στάη)
Ο Χρήστος Χωμενίδης, σε συνέντευξή του στο ιστολόγιο της Ελλης Στάη, δήλωσε επί λέξει: «Το είπα ξανά και πριν από μερικές μέρες ότι η μοίρα της Ελλάδας, αν βρεθεί εκτός ευρώ και άρα σύντομα εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι να καταστεί δορυφόρος της Τουρκίας».
2015-07-03-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δύο Πολιτικά Παρασκήνια – Αντα Ψαρρά – Απόσυρση (ΟΤΟΕ ψήφισε ΝΑΙ) + Στημένα ρεπορτάζ (Προπαγάνδα με ανήμπορους ηλικιωμένους στα ΑΤΜ)
Οι δημοσιογράφοι της Εφ. Συν. συγκεντρώνουν στα Πολιτικά Παρασκήνια τα παραλειπόμενα της καθημερινότητας στην πολιτική, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην τέχνη, στον αθλητισμό και στον κόσμο, ενώ ενημερώνουν και για δράσεις και εκδηλώσεις της καθημερινής ατζέντας.
2015-07-04-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Δυο Ελλάδες στην κάλπη (Ενα φάντασμα πλανιέται τα τελευταία 24ωρα πάνω από την Ελλάδα, το φάντασμα του νέου εθνικού διχασμού)
Ενα φάντασμα πλανιέται τα τελευταία 24ωρα πάνω από την Ελλάδα: το φάντασμα του νέου εθνικού διχασμού που, αν πιστέψουμε τους οπαδούς του «Ναι», πυροδοτήθηκε από την απόφαση του πρωθυπουργού να θέσει τις απαιτήσεις των δανειστών στη λαϊκή ετυμηγορία.
2015-07-04-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Τι είναι το ΟΧΙ που δεν καταλαβαίνει το ΝΑΙ;
Τι δεν καταλαβαίνουν αυτοί που αναρωτιούνται για τη δυναμική του ΟΧΙ; Τι κάνει, για παράδειγμα, τον Γιάννη Πρετεντέρη ή την Όλγα Τρέμη να γουρλώνουν τόσο πολύ τα θυμωμένα (για πρώτη φορά από το 2009) μάτια τους;
2015-07-04-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Το δήθεν «όχι» της Ακροδεξιάς
Η Χρυσή Αυγή υπερψήφισε την πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος, δηλώνει ότι στηρίζει το «όχι», αλλά τα έντυπα της οργάνωσης ηγούνται του… αγώνα κατά των «μπολσεβίκων που μας κυβερνούν», ξετυλίγοντας σκέψεις για… «στρατό στους δρόμους».
2015-07-04-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Ο στρατός έχει «αναλάβει» από το… 2001 (Επίσημο αμυντικό δόγμα της χώρας η καταπολέμηση των «ασύμμετρων απειλών»)
Επαγγελματική ασχετοσύνη ή απλώς μαύρη προπαγάνδα; Ολοι αυτοί που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τη δήλωση του Πάνου Καμμένου, πως «οι ένοπλες δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας», έχουν πέσει έξω 14 ολόκληρα χρόνια.
2015-07-05-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Φταίει και η πλάτη του Αλέξη Τσίπρα (Η Κύρα Αδάμ στηλίτευσε τον πρωθυπουργό που μίλησε με την πλάτη στον Άγνωστο Στρατιώτη)
Τον πρωθυπουργό που μίλησε στους συγκεντρωμένους με την…. πλάτη στον Άγνωστο Στρατιώτη, στηλίτευσε η Κύρα Αδάμ. Αξίζει εδώ να θυμηθούμε τα ανάλογα τυπολατρικά μεσαιωνικά (και όχι μόνο) έθιμα.
2015-07-05-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ο Θέμος και οι καταθέσεις (Τρομοκρατικό άρθρο Θέμου Αναστασιάδη με τίτλο «Άδραξε τη μέρα Είναι η τελευταία μας στην Ευρώπη, με καταθέσεις»)
Το τρομοκρατικό άρθρο του Θέμου Αναστασιάδη με τίτλο «Άδραξε τη μέρα: Είναι η τελευταία μας στην Ευρώπη, με καταθέσεις» προαναγγέλλει το τέλος των τραπεζικών καταθέσεων των πολιτών. Πέρα από τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, αξίζει να θυμίσουμε σκηνές από το πρόσφατο παρελθόν.
2015-07-06-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τρία Πολιτικά Παρασκήνια – Αντα Ψαρρά – Τι εννοεί; + Τάσος Κωστόπουλος – Προλεταριακές θυρίδες + Δημήτρης Ψαρράς – «Ημερολόγιο εξορίας»
Οι δημοσιογράφοι της Εφ. Συν. συγκεντρώνουν στα Πολιτικά Παρασκήνια τα παραλειπόμενα της καθημερινότητας στην πολιτική, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην τέχνη, στον αθλητισμό και στον κόσμο, ενώ ενημερώνουν και για δράσεις και εκδηλώσεις της καθημερινής ατζέντας.
2015-07-06-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Εκδοχές του «Οχι»
Δύο κόσμοι συγκρούστηκαν στις κάλπες. Οχι μόνο από την άποψη της κοσμοθεωρίας και της ταξικής εκπροσώπησης, αλλά κι από την άποψη των υλικών πόρων που κινητοποιήθηκαν υπέρ του «ναι» ή του «όχι».
2015-07-07-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Τάσος Κωστόπουλος – Διπλή ψήφος (Τι ακριβώς σημαίνει το ιστορικό «όχι» της Κυριακής;)
Οι δημοσιογράφοι της Εφ. Συν. συγκεντρώνουν στα Πολιτικά Παρασκήνια τα παραλειπόμενα της καθημερινότητας στην πολιτική, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην τέχνη, στον αθλητισμό και στον κόσμο, ενώ ενημερώνουν και για δράσεις και εκδηλώσεις της καθημερινής ατζέντας.
2015-07-07-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Τα κανάλια, ο 13ος παίκτης του «όχι»
Αναρωτιούνται ακόμα όλοι οι αναλυτές πώς έπεσαν τόσο έξω, πώς ο Τσίπρας έβαψε πορτοκαλί τον χάρτη της Ελλάδας. Ενα μεγάλο μπράβο σε Μέγκα, ΑΝΤ1, Star, κ.λπ. και σε όλο το επιτελείο του Σκάι, για τη «βοήθεια» στο «Όχι».
2015-07-08-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Αντα Ψαρρά – Η εγκληματικότητα … εκτός ΑΤΜ (Αριθμός κλοπών και ληστειών κατά την τραπεζική αργία)
Οι δημοσιογράφοι της Εφ. Συν. συγκεντρώνουν στα Πολιτικά Παρασκήνια τα παραλειπόμενα της καθημερινότητας στην πολιτική, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην τέχνη, στον αθλητισμό και στον κόσμο, ενώ ενημερώνουν και για δράσεις και εκδηλώσεις της καθημερινής ατζέντας.
2015-07-08-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Περί προδοσίας… (Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακάλυψε την προδοσία + άρθρα του Ποινικού Κώδικα που ορίζουν την προδοσία)
Για να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη όλων αντιγράφουμε τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα που ορίζουν την προδοσία και κατά κύριο λόγο αναφέρονται σε όσους απειλούν να αποστερήσουν αυτόν που εκλεγμένος δημοκρατικά ασκεί την εξουσία στη χώρα, ειδικά αν μόλις προχθές πήρε μεγάλο ποσοστό αποδοχής.
2015-07-08-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Νίκος Φωτόπουλος – Κατασκευάζοντας «τραγικές» ειδήσεις… (Συνταξιούχοι πεθαίνουν και καταρρέουν στα ΑΤΜ)
Τα ΜΜΕ δεν αναζητούν μόνο τις ουρές στα ΑΤΜ. Αναζητούν ακόμα και νεκρούς ή έστω εικόνες απελπισμένων ανθρώπων. Κάνεις φυσικά δεν αντιλέγει ότι πολύς κόσμος είναι απελπισμένος και κυρίως οι ευάλωτοι πολίτες που αντιμετωπίζουν τώρα και την τραπεζική αργία.
2015-07-08-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Στα μανταλάκια το περιοδικό «Ανταίος»
Ενα νέο περιοδικό έφτασε χθες στα γραφεία της «Εφ.Συν.» με τον τίτλο «Ανταίος». Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε και, όπως αναφέρει το editorial, στόχος δεν είναι η οποιαδήποτε επιθυμία σύγκρισης με τον άλλον «Ανταίο», μια και ζούμε σε άλλη εποχή.
2015-07-08-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Μαρία Δήμα – Στο σκοτάδι η δίκη της Χρυσής Αυγής (Δέκατη συνεδρίαση Αρνηση για αναμετάδοση της δίκης + για απομαγνητοφωνημένα πρακτικά)
Το δικαστήριο υιοθέτησε την άρνηση των συνηγόρων των κατηγορουμένων, όχι μόνο στο να υπάρχει τηλεοπτική ή ραδιοφωνική αναμετάδοση της δίκης, αλλά ακόμα και να τηρούνται απομαγνητοφωνημένα πρακτικά.
2015-07-09-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δύο Πολιτικά Παρασκήνια – Τάσος Κωστόπουλος – Εύγλωττα στιγμιότυπα (Βέμπερ + Ντουσκ στην Ευρωβουλή) + Αντα Ψαρρά – Ρατσισμός (Μιλτ Βαρβιτσιώτης)
Οι δημοσιογράφοι της Εφ. Συν. συγκεντρώνουν στα Πολιτικά Παρασκήνια τα παραλειπόμενα της καθημερινότητας στην πολιτική, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην τέχνη, στον αθλητισμό και στον κόσμο, ενώ ενημερώνουν και για δράσεις και εκδηλώσεις της καθημερινής ατζέντας.
2015-07-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Η χειραφέτηση του τηλεθεατή (Πως απέτυχε η τρομοκρατική τηλε-καμπάνια του Ναι στο δημοψήφισμα)
Τελικά τα μέσα ενημέρωσης αποδείχτηκαν την Κυριακή χάρτινος (και ψηφιακός) τίγρης. Τα δόντια που έβγαζαν επί μια βδομάδα δεν τρόμαξαν κανέναν. Και έτσι μπήκαμε σε μια νέα περίοδο της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας.
2015-07-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Μεγάλα λόγια! (Ευριπίδης Στυλιανίδης και σεξιστικά σχόλια)
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, αφού έμεινε στην ιστορία ως ο υπουργός Παιδείας που ήταν στα μπουζούκια μετά τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, ξαναχτύπησε με το χθεσινό σεξιστικό του σχόλιο, που παρομοιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ με «γυναίκα».
2015-07-11-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Μετά το ελληνόμετρο το αριστερόμετρο (Για στελέχη ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν με τη νέα συμφωνία)
Το αριστερόμετρο δεν είναι χρήσιμο εργαλείο και η αποδοχή της «αριστερής παρένθεσης», πριν καν δοθεί η ευκαιρία να αποδειχτεί αν είναι τελικά μια απόλυτη ουτοπία, δεν μπορεί να προέρχεται από εκείνους που ανέδειξαν ως ρεαλιστική αυτήν ακριβώς την ουτοπία.
2015-07-13-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Η επόμενη μέρα για την Αριστερά
Οι ιδέες της Αριστεράς παρέμειναν εξαιρετικά μειοψηφικές στο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού. Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ακόμα και μεταξύ των υποστηρικτών του «Οχι» ουδέποτε έπαψε να κυριαρχεί η επιθυμία παραμονής στην Ε.Ε. και στο ευρώ.
2015-07-13-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Το κλείσιμο της παρένθεσης (Τρίτο μνημόνιο)
Ερχονται στιγμές που ο δημοσιογράφος θα ήθελε όσο τίποτα να είχαν διαψευστεί οι προβλέψεις του.
2015-07-13-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Τάσος Κωστόπουλος – Αξιοπιστία;; (Μικρή λεπτομέρεια του επίσημου ντοκουμέντου του νέου Μνημονίου)
Οι δημοσιογράφοι της Εφ. Συν. συγκεντρώνουν στα Πολιτικά Παρασκήνια τα παραλειπόμενα της καθημερινότητας στην πολιτική, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην τέχνη, στον αθλητισμό και στον κόσμο, ενώ ενημερώνουν και για δράσεις και εκδηλώσεις της καθημερινής ατζέντας.
2015-07-13-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Πλατφόρμες και ρεύματα (Διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ)
Στις κρίσιμες φάσεις παρόμοιων ψηφοφοριών τα κόμματα των προηγούμενων κυβερνήσεων ταρακουνήθηκαν συθέμελα, ενώ πολλοί υπουργοί και βουλευτές επέλεξαν την παραίτηση και την απόδοση της έδρας στο κόμμα, την ανεξαρτητοποίηση ή και μετακίνηση σε άλλα κόμματα.
2015-07-14-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Η «εμπιστοσύνη» Το βαρέλι χωρίς πάτο! (Χρονικό σχέσεων με τρόικα 2010-2015)
Πώς χάθηκε τελικά η «εμπιστοσύνη» των δανειστών της Ελλάδας; Είναι θέμα των 6 μηνών διακυβέρνησης από τη νέα κυβέρνηση, είναι μια παλιά πικρή ιστορία που ξεκινάει από το Καστελόριζο ή ήταν και είναι η Ελλάδα το πειραματόζωο αδιανόητων μέτρων και πρακτικών που την μετέτρεψαν στο κόκκινο πανί της ΕΕ;
2015-07-15-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Με ξόρκια; (Δίδυμο Πρετεντέρη-Τρέμη για σχέδια Βαρουφάκη για Grexit)
Το επόμενο που αναμένεται από το δίδυμο Πρετεντέρη-Τρέμη είναι η καταγγελία όσων σεισμολόγων και μηχανικών σχεδιάζουν την αντισεισμική θωράκιση της χώρας. Διαφορετικά δεν εξηγείται γιατί εγκαλούν τον Γ. Βαρουφάκη επειδή θέλησε να προνοήσει για τις συνέπειες ενδεχομένου Grexit.
2015-07-15-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Μαρία Δήμα – «Δεν είναι όλοι βουλευτές, αλλά όλοι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής» [15-07-15] (Ενδέκατη συνεδρίαση)
Σε ανεπανάληπτη γκάφα υπέπεσε ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στη χθεσινή συνεδρίαση της δίκης των νεοναζί, καθώς παραδέχτηκε πως όλοι οι κατηγορούμενοι είναι μέλη του ίδιου πολιτικού κόμματος.
2015-07-16-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – «Ρελάνς» Αυγενάκη κατά Βαλαβάνη (Δημοσιεύματα για αποσύρσεις 200.000 από τράπεζες της Κρήτης)
Τον τελευταίο καιρό, λίγο οι απειλές του Αδώνιδος Γεωργιάδη ότι θα βγάλουν όλοι τα λεφτά τους στο εξωτερικό, λίγο οι απειλές της Σοφίας Βούλτεψη οδήγησαν πολλούς επώνυμους και ανώνυμους… πατριώτες συμπολίτες μας να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.
2015-07-16-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Οι ελληνικές «Βερσαλίες» και οι ναζί (Βαρουφάκης σύγκριση συμφωνίας του Eurosummit με τη Συνθήκη των Βερσαλιών)
Στην παγίδα της προπαγάνδας της Χρυσής Αυγής έπεσε ο τέως υπουργός Οικονομικών καθώς και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς με διάφορες δηλώσεις τους την έχρισαν ως διάδοχο του «αντιμνημονιακού μετώπου», δηλώσεις «βούτυρο στο ψωμί» των ναζιστών.
2015-07-15-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Τάσος Κωστόπουλος – Κατά συρροήν (Κάθε υβριστική χοντράδα στο FB ή στο τουίτερ αναπαράγεται σαν «είδηση»)
Οι δημοσιογράφοι της Εφ. Συν. συγκεντρώνουν στα Πολιτικά Παρασκήνια τα παραλειπόμενα της καθημερινότητας στην πολιτική, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην τέχνη, στον αθλητισμό και στον κόσμο, ενώ ενημερώνουν και για δράσεις και εκδηλώσεις της καθημερινής ατζέντας.
2015-07-17-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Μαρία Δήμα – Βροχή «ομαδικών» ενστάσεων [Δίκη 16-07-15]
Η ενιαία στάση της υπεράσπισης των κατηγορουμένων ακόμα και σε επιμέρους ζητήματα ήταν εμφανής. Υποβλήθηκε ένσταση για ακυρότητα των εντολών της άρσης απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων ακόμα και στην περίπτωση της δολοφονίας Φύσσα.
2015-07-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Μικρά και μεγάλα εγκλήματα στον Υμηττό (Για πυρκαγιές)
Κάπνιζαν» οι άνθρωποι τα μελίσσια και «έφυγε ένα κάρβουνο κι έπεσε στα ξερά χόρτα». Με αυτή τη μαρτυρία συνελήφθησαν δύο άνθρωποι και οδηγούνται σήμερα στον ανακριτή για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια.
2015-07-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Εθνική Ευρώπης, γεια σου! (Oι «γνωστοί-άγνωστοι» ευρωκράτες στις Βρυξέλλες και τα σκάνδαλά τους)
Oι «γνωστοί-άγνωστοι» ευρωκράτες που πρωταγωνίστησαν στο έργο τρόμου των τελευταίων έξι μηνών στις Βρυξέλλες. Ο ευρωπαϊκός «θίασος» του έργου που παίχτηκε τους τελευταίους 6 μήνες στην κορυφή της Ε.Ε. είχε πολλούς πρωταγωνιστές.
2015-07-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Ιουλιανά 1965 Ψωμί κι ελευθερία
Οι καταιγιστικές εξελίξεις του καλοκαιριού του 1965, που έμειναν στην Ιστορία ως «Ιουλιανά», περικλείουν δύο διαφορετικά αλλά συμπληρωματικά φαινόμενα. Το ένα ήταν η περιφρόνηση της δημοκρατίας από τον βασιλιά Κωνσταντίνο και το δεύτερο ήταν η κάθοδος των μαζών στο πεζοδρόμιο.
2015-07-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Ιουλιανά 1965 Από τη «δημοκρατική παρένθεση» στην Αποστασία (Χρονολόγιο 1964-1965)
Τα Iουλιανά αποτελούν κορυφαίο ιστορικό γεγονός στην ιστορία της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Χρονολογικά καλύπτουν την περίοδο απο το έως τις 16 Φεβρουαρίου του 1964 έως και τις 26 Ιουλίου του 1965.
2015-07-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Ιουλιανά 1965 Γεννημένοι τη 15η Ιουλίου (Κόμμα 4ης Αυγούστου + Κώστας Πλεύρης)
Μία από τις «παράπλευρες απώλειες» που υπέστη η εύθραυστη ελληνική δημοκρατία τον Ιούλιο του 1965 ήταν η ίδρυση μιας νεοναζιστικής οργάνωσης η οποία αποτέλεσε τη μήτρα ποικίλων ακροδεξιών μαχητικών
2015-07-20-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Νέα κυβέρνηση, νέος «λαός» (Στροφή Τσίπρα και ύμνοι στον Καραμανλή Εθνάρχη)
Η διάρρηξη του κοινωνικού συμβολαίου που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία αφήνει ήδη σε τοίχους και οδοστρώματα ίχνη υβριστικά ή πικραμένα. Τα νωπά κατάλοιπα της καμπάνιας τού «Οχι» αποπνέουν πια μια πικρόχολη ειρωνεία.
2015-07-20-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Τέλεια είδηση! (Οι αστυνομικές αύρες στις πυρκαγιές)
Η είδηση που έκανε τη διαφορά ήταν η απόφαση της κυβέρνησης να θέσει στην υπηρεσία της Πυροσβεστικής τις αστυνομικές αύρες που έχουν αγοραστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού», δηλαδή των πολιτών.
2015-07-20-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τρία Πολιτικά Παρασκήνια – Τάσος Κωστόπουλος – Καταδρομικά + Δημήτρης Ψαρράς – Κλειστά επαγγέλματα + Αντα Ψαρρά – Ερημιά στα ΑΤΜ
Οι δημοσιογράφοι της Εφ. Συν. συγκεντρώνουν στα Πολιτικά Παρασκήνια τα παραλειπόμενα της καθημερινότητας στην πολιτική, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην τέχνη, στον αθλητισμό και στον κόσμο, ενώ ενημερώνουν και για δράσεις και εκδηλώσεις της καθημερινής ατζέντας.
2015-07-21-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – ΜΜΕ Βαρέλι δίχως πάτο! (Μισογυνισμός και σεξισμός στις ναυαρχίδες του Τύπου και των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ)
Ο μισογυνισμός και ο σεξισμός ξεχειλίζουν από τις ναυαρχίδες του Τύπου και των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ. Τελευταίο δείγμα οι «φερόμενες» ως αντιδράσεις της Μπ. Μπαζιάνα, συζύγου του πρωθυπουργού, σχετικά με την επιλογή Βαρουφάκη.
2015-07-22-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ενας μάρτυρας λιγότερος (Περίεργος θάνατος υπόδικου για υπόθεση «Noor 1» και φορτίου με δύο τόνους ηρωίνη)
Περίεργες… συμπτώσεις εντοπίζονται γύρω από τον μυστηριώδη θάνατο του Τούρκου κρατουμένου, ο οποίος γνώριζε τον ρόλο που έχει παίξει στην υπόθεση βασικός προφυλακισμένος κατηγορούμενος – Ο ίδιος, όπως και οι δύο Ινδοί κατηγορούμενοι, είχαν δεχτεί απειλές για τη ζωή τους
2015-07-22-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Πρώτα οι τραπεζίτες και έπονται οι πολίτες! (Συνέντευξη με δικηγόρο μέλος ΔΣ του ΔΣΑ Βασίλη Παπαστεργίου για το «υπέρ τραπεζών» νομοσχέδιο)
Προνομιακή μεταχείριση των τραπεζών, κατάργηση μαρτύρων, διευκόλυνση κατασχέσεων, ελαχιστοποίηση των προθεσμιών για τους οφειλέτες προβλέπει μεταξύ άλλων ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, που αυτή τη φορά φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. στη Βουλή.
2015-07-22-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Πόσο είναι το ΦΠΑ για εργαζόμενους σκλάβους; (Νεκρή 19χρονη ενοικιαζόμενη υπάλληλος)
Η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας τελικά σκοτώνει. Ένα νοικιασμένο 19χρονο κορίτσι από την Ουκρανία έχασε τη ζωή της στα πλαίσια του σύγχρονου δουλεμπορίου με τις ελληνικές αλυσίδες ξενοδοχείων να κόπτονται για τα ΦΠΑ και τις αυξήσεις εξουθενώνοντας τους εργαζόμενους.
2015-07-23-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Αντα Ψαρρά – «Αγαπημένο μου Μπουένος Αϊρες» (Βιβλιοπαρουσίαση από Κ. Τσιτσελίκη για βιβλίο της Ολγας Προφίλη)
Οι δημοσιογράφοι της Εφ. Συν. συγκεντρώνουν στα Πολιτικά Παρασκήνια τα παραλειπόμενα της καθημερινότητας στην πολιτική, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην τέχνη, στον αθλητισμό και στον κόσμο, ενώ ενημερώνουν και για δράσεις και εκδηλώσεις της καθημερινής ατζέντας.
2015-07-25-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Μια χούντα, μα ποια χούντα; (Χατζηβασιλείου Καλύβας Τζώρτζης σε ξέπλυμα χούντας)
Μπορεί οι ατομικές ελευθερίες να μην κινδυνεύουν σήμερα όπως το 1967, οι αντιπροσωπευτικοί όμως θεσμοί έχουν μπει πλέον για τα καλά στον γύψο. Ολοκληρώνοντας, έτσι, τη διαδικασία της σταδιακής εξαΰλωσής τους που ξεκίνησε με την εσπευσμένη επιβολή του πρώτου μνημονίου.
2015-07-30-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Η ύστατη «διαπραγμάτευση» του Τσίπρα
Μοναδική διέξοδος για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να αναγνωρίσει ότι η εκλογική του επιτυχία και ο σχηματισμός της κυβέρνησης δεν υπήρξαν αποτελέσματα ανατροπής πραγματικών συσχετισμών, αλλά προσωρινή απάντηση στα αδιέξοδα που είχαν δημιουργήσει οι προκάτοχοί του.
2015-08-01-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Το «Ημερολόγιο» ενός μικρού ανδρός (Ρένος Αποστολίδης για ημερολόγιο Ιωάννη Μεταξά)
Δεν υπάρχει άλλος πολιτικός που να έχει καταγράψει τόσο λεπτομερειακά τη ζωή του σε ημερολόγιο όσο ο δικτάτορας Μεταξάς. Και βέβαια, εκείνοι που δεν θέλουν ούτε να το ακούσουν είναι οι φανατικοί οπαδοί του.
2015-08-01-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Αντα Ψαρρά – Και τα βύσματα; (Για στράτευση Κορωνάκη και προβλήματα στον Στρατό)
Οι δημοσιογράφοι της Εφ. Συν. συγκεντρώνουν στα Πολιτικά Παρασκήνια τα παραλειπόμενα της καθημερινότητας στην πολιτική, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην τέχνη, στον αθλητισμό και στον κόσμο, ενώ ενημερώνουν και για δράσεις και εκδηλώσεις της καθημερινής ατζέντας.
2015-08-03-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Δημήτρης Ψαρράς – Ο Ελλην Λεπέν (Νικήτας Κακλαμάνης + προτάσεις Λεπέν στο Ευρωκοινοβούλιο για μεταναστευτικό)
Οι δημοσιογράφοι της Εφ. Συν. συγκεντρώνουν στα Πολιτικά Παρασκήνια τα παραλειπόμενα της καθημερινότητας στην πολιτική, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην τέχνη, στον αθλητισμό και στον κόσμο, ενώ ενημερώνουν και για δράσεις και εκδηλώσεις της καθημερινής ατζέντας.
2015-08-03-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Το φάντασμα του Σχεδίου Β
Ασαφής είναι η άποψη εκείνων που κυρίως επικαλούνται ως πανάκεια αυτό το Σχέδιο Β και εγκαλούν τον Αλέξη Τσίπρα που δεν κατέφυγε σ’ αυτό εγκαίρως. Βέβαια για πρώτη φορά διατυπώνεται σαφώς η άποψη ότι το πλαίσιο αυτού του Σχεδίου Β βρίσκεται εκτός Ε.Ε. και ευρωζώνης.
2015-07-04-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Τάσος Κωστόπουλος – Βουτιές στο παρελθόν (Η ΚΝΕ στέλνει εκδρομή τους Κνίτες στην Ακροναυπλία για να μην ψηφίσουν Οχι)
Οι δημοσιογράφοι της Εφ. Συν. συγκεντρώνουν στα Πολιτικά Παρασκήνια τα παραλειπόμενα της καθημερινότητας στην πολιτική, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην τέχνη, στον αθλητισμό και στον κόσμο, ενώ ενημερώνουν και για δράσεις και εκδηλώσεις της καθημερινής ατζέντας.
2015-08-07-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Τα βέλη του ρατσισμού στο πρόσωπο της υπουργού (Ομαδικά πυρά κατά της Τασίας Χριστοδουλοπούλου)
Ομαδικά πυρά, περιφρονητικές και αισχρές αναφορές δέχεται με διαφορετικές (;) αποχρώσεις η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της.
2015-08-08-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Λούφα και Χρυσή Αυγή (Εχει κυριολεκτικά εξαφανιστεί + Η νέα πολιτική γραμμή)
Στο περιθώριο των σημαντικών πολιτικών εξελίξεων ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Το δικαστήριο του Κορυδαλλού έχει ήδη συνεδριάσει 14 φορές, αλλά ακόμα δεν έχει μπει στην ουσία της υπόθεσης, κάτι που αναμένεται τον Σεπτέμβριο.
2015-08-10-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Δημήτρης Ψαρράς – Η «πλατφόρμα» (Για Δ. Στρατούλης και Iskra)
Μιλώντας στον Βόλο για τα πέντε χρόνια της ιστοσελίδας Iskra, ο Δ. Στρατούλης απαρίθμησε όσα θεωρεί θετικά στοιχεία στον νομοθετικό απολογισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Από τον κατάλογο απουσιάζουν οι ρυθμίσεις για την ιθαγένεια, το μεταναστευτικό, καθώς και η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’.
2015-08-17-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Αντα Ψαρρά – «Τζιχαντιστές» (Κινδυνολογίες για μετανάστες)
Τελικά η Αντιτρομοκρατική δεν πάει διακοπές και δυνάμεις της μεταβαίνουν στην Κω και στη Μυτιλήνη για να διασφαλίσουν ότι ανάμεσα στους μισοπνιγμένους και ταλαιπωρημένους πρόσφυγες δεν υπάρχουν… τζιχαντιστές. Η προσφιλής όμως θεωρία απλώς δημιουργεί ακόμα χειρότερο κλίμα στους κατοίκους. Γιατί άραγε;
2015-08-17-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Αντα Ψαρρά – Συγκοινωνούντα δοχεία (Οκτώ κάτοικοι εμφανίστηκαν να διαμαρτύρονται για μετεγκατάσταση προσφύγων στον Βοτανικό)
Οκτώ κάτοικοι εμφανίστηκαν χθες σε βίντεο να διαμαρτύρονται για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων στον Βοτανικό. Οι ίδιοι που έφτασαν να κάνουν και ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της προσπάθειας περίθαλψης των Σύρων προσφύγων πολέμου.
2015-08-17-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Εχω και κότερο! Να σου χαλάσω το μπάνιο; (Συμπεριφορά σκαφάτων στις παραλίες)
Οι σκαφάτοι που κατακλύζουν τις Κυκλάδες το καλοκαίρι, πέρα από το ότι διαθέτουν τα πολυτελή αυτά κότερα με παναμέζικες και άλλες φτηνές και αφορολόγητες σημαίες, έχουν και πολλές άλλες απαιτήσεις.
2015-08-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ο ΔΟΛ ατσαλώνει τη μισαλλοδοξία (Ειρωνίες ΒΗΜΑ FM σε Χριστοδουλοπούλου)
Απαντώντας σε δημοσιογράφο του «Βήμα FM» για το αν προετοιμάστηκε η κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό, η Τασία Χριστοδουλοπούλου δήλωσε ότι προσπαθεί να δίνει λύσεις, υπογραμμίζοντας τις υπερβολικές φετινές ροές προσφύγων.
2015-08-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Η λιτότητα στην Υγεία σκοτώνει
Μια δήλωση αλληλεγγύης στους πολίτες και στο δοκιμαζόμενο ΕΣΥ της Ελλάδας ήρθε από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα από τη μεγαλύτερη οργάνωση ακτιβιστών στην περίθαλψη, «Γιατροί για ένα Εθνικό Πρόγραμμα Υγείας» που αριθμεί πάνω από 19.000 μέλη, γιατρούς και επιστήμονες.
2015-08-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Η ελληνική ΤΙΝΑ (Δεν υπήρχε Σχέδιο Β και οι διαφωνίες είναι ηθικολογικές)
Κάτω από την πίεση να «εφευρεθεί» το «σχέδιο Β», διαμορφώνεται σήμερα ένα ρεύμα σκέψης στην Αριστερά, το οποίο θεωρεί ότι η επαγγελία της νομισματικής αλλαγής θα ριζοσπαστικοποιήσει την ελληνική κοινωνία και θα ανατρέψει από μόνη της τους σημερινούς δυσμενείς διεθνείς συσχετισμούς.
2015-08-18-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Αντα Ψαρρά – Στα… όρια (Για Ποτάμι και θέσεις σε μεταναστευτικό)
​ Περίεργες στροφές κάνει το «Ποτάμι» για να χτυπήσει την κυβέρνηση…Λοιδόρησε με τη λέξη «θρίαμβος» την έναρξη λειτουργίας για πρώτη φορά ανοιχτού κέντρου υποδοχής στον Ελαιώνα, δίνοντας μάλιστα παραπλανητικά αριθμητικά στοιχεία.
2015-08-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Τάσος Κωστόπουλος – Ομηρία (14 περιφερειακά αεροδρόμια εκχωρήθηκαν στη Fraport AG για ένα κομμάτι ψωμί)
Με τις υπογραφές των Γιάννη Δραγασάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Πάνου Σκουρλέτη και Γιώργου Σταθάκη, τα κλειδιά του ελληνικού τουρισμού παραδίδονται τελεσίδικα σε μία και μοναδική γερμανική εταιρεία.
2015-08-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ειδήσεις στο … ράφι (Για σύλληψη 7 υπόπτων για την άγρια ληστεία επιχειρηματία στην Υδρα)
Πώς κατασκευάζεται μια «είδηση» και αποκτάει το επιθυμητό «πολιτικό πρόσημο», ώστε ο νέος νόμος για την αποσυμφόρηση των φυλακών να φταίει για τη ληστεία και το θάνατο του θύματος στην Ύδρα. Όπως ο παλιός Νόμος έφταιγε για το ότι από το σύνολο των επιστροφών κρατουμένων από άδειες, το 2% τις παραβιάζει.
2015-08-19-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Επιχείρηση-σκούπα κατά της… μνήμης (Ο Δένδιας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για χειρισμούς στο μεταναστευτικό)
Ο Ν. Δένδιας, που ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά είχε… διακριθεί για τις ακραίες δηλώσεις και ενέργειές του κατά των «λαθρομεταναστών», τώρα κουνάει το δάχτυλο στην κυβέρνηση Τσίπρα για τη διαχείριση της πρωτοφανούς κατάστασης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.
2015-08-20-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Αντα Ψαρρά – Κατάντια (Επικρίσεις σε ΥπΔικ Παρασκευόπουλο για ηθική αυτουργία σε ληστεία στην Υδρα)
Ηθικός αυτουργός, λοιπόν, στη ληστεία της Υδρας ο υπ. Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, όπως ηθικοί αυτουργοί στην παραβίαση άδειας από τον Χριστόδουλο Ξηρό οι υπουργοί Δένδιας και Αθανασίου.
2015-08-20-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Στα χνάρια του Ρόζενμπεργκ (Η οργάνωση εξαπολύεται ανοιχτή ναζιστική προπαγάνδα)
Την ίδια ώρα που η ηγεσία της Χρυσής Αυγής «λουφάζει» και ο Αρχηγός της δηλώνει την πίστη του στο ευρώ, από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης που διαθέτει η οργάνωση εξαπολύεται ανοιχτή ναζιστική προπαγάνδα. Ξεχωρίζει η επαναφορά των παλιών συμβόλων της οργάνωσης.
2015-08-20-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Αφροδίτη Τζιαντζή & Νίκος Φωτόπουλος – Η «ακαριαία τήξη» της Ελληνικός Χρυσός
Το περιβάλλον και οι κάτοικοι των Σκουριών νίκησαν τα συμφέροντα της Ελληνικός Χρυσός, αφού έστω και προσωρινά διακόπτονται με απόφαση του Π. Σκουρλέτη οι εργασίες εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική. «Σκοπός μας να εξισορροπηθεί το δημόσιο, το ιδιωτικό και το κοινωνικό συμφέρον», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο υπουργός ΠΑΠΕΝ.
2015-08-21-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Δημήτρης Ψαρράς – Ευρώπη (Για αγάπη Αλαβάνου στο ευρωπαϊκό εγχείρημα και έξοδο από Ευρώ)
Τον Αλέκο Αλαβάνο είχε καλεσμένο η τηλεόραση του ΣΚΑΪ χθες το βράδυ, κατά την αναμονή του διαγγέλματος Τσίπρα. Ο έμπειρος πολιτικός ανέδειξε το «ηθικό πλεονέκτημα» ως κύριο ατού της υπό εκκόλαψη «αντιμνημονιακής συμμαχίας», αλλά αιφνιδίασε τους συνομιλητές του…
2015-08-21-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά & Νίκος Φωτόπουλος – «Πόλεμος» και πάλι στις Σκουριές
Η απόφαση του υπουργείου να αναστείλει τις δραστηριότητες της εταιρείας στις Σκουριές ανακούφισε τους κατοίκους, που έβλεπαν το βουνό να καταστρέφεται με εντατικούς ρυθμούς ενώ η προγραμματισμένη πορεία θα έχει ως στόχο να αυξήσει τις πιέσεις.
2015-08-21-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Επικίνδυνες παλινδρομήσεις του Χαράλαμπου Αθανασίου (Για δηλώσεις εναντίον Παρασκευόπουλου)
Καιρό είχε να παρέμβει ο πρώην εισαγγελέας και τέως υπουργός Χ. Αθανασίου στα πολιτικά δρώμενα. Με μια ανακοίνωση αποφάσισε να πάρει κι αυτός μέρος στη συκοφαντική και επικίνδυνη λαϊκίστικη προπαγάνδα ακολουθώντας τον Κυρ. Μητσοτάκη.
2015-08-21-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Υφέρπων (;) ρατσισμός! (Αναφορά ΜΜΕ σε πρόσφυγες σαν μετανάστες)
Τη στιγμή που όλοι οι Σύροι πρόσφυγες πολέμου που επιβιβάζονται στα πλοία με τα αγορασμένα από τους ίδιους εισιτήρια και μεταφέρονται στον Πειραιά οι περισσότεροι δημοσιογράφοι των συστημικών ΜΜΕ επιμένουν να αναφέρονται σε αυτούς με το χαρακτηρισμό μετανάστες.  
2015-08-22-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Εκλογές του Αυγούστου (Αδιάβαστος ο Λαφαζάνης σχετικά με προκήρυξη αυγουστιάτικων εκλογών)
Αδιάβαστος απεδείχθη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δηλώνοντας ότι ποτέ άλλοτε «αυγουστιάτικα δεν προκηρύχτηκαν εκλογές». Το παράξενο είναι ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν έσπευσε –κατά το πάγιο συνήθειό της- να τον διορθώσει.
2015-08-22-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Ο Σταύρος Θεοδωράκης «βρίσκει» τα λάθη του Αλέξη Τσίπρα
Μια απόλυτα… τεκμηριωμένη προσέγγιση από τον αρχηγό του Ποταμιού αναρτήθηκε στις ιστοσελίδες φτωχαίνοντας τον πολιτικό διάλογο πριν τις εκλογές, αν και υπάρχουν πολλά λάθη στην διάρκεια της επτάμηνης διακυβέρνησης, που δεν εντόπισε στην χαριτωμένη καταγραφή.
2015-08-24-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Αντα Ψαρρά – Πολλά…. ψέματα (ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΝΔ για κυβέρνηση και ψέματα)
Στα 20 ψέματα του Τσίπρα αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στα 11 λάθη του ο πρόεδρος του Ποταμιού ενώ η Ν.Δ. τη μια δήλωνε ότι γελιέται ο Αλέξης Τσίπρας αν νομίζει ότι θα ψηφίζει για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ τους εφαρμοστικούς νόμους…
2015-08-24-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Τάσος Κωστόπουλος – Η κραυγή των τοίχων Τι είν’ η Ευρώπη μας;
Mε την υπερψήφιση του τρίτου (και βαρύτερου) μνημονίου, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί νομοτελειακά την πορεία του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. προς τη διάσπαση και τη σταδιακή απαξίωση, οι σοβαρότεροι προασπιστές του «οδυνηρού συμβιβασμού» της 12ης Ιουλίου επιστρατεύουν κυρίως δύο επιχειρήματα….
2015-08-24-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Μεταναστευτικό Το μεγάλο δίλημμα της Αριστεράς
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ζήτημα των προσφύγων θα κυριαρχήσει στον προεκλογικό αγώνα. Αν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς που κατέληξαν στο Μνημόνιο υπήρξαν για τον ΣΥΡΙΖΑ η πιο σκληρή δοκιμασία της εφτάμηνης διακυβέρνησης, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης προβάλλει σήμερα ως μια εξίσου μεγάλη πρόκληση για το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς.
2015-08-26-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Λέρος Με προσχήματα η δημοτική αρχή εμποδίζει την ανθρώπινη φιλοξενία προσφύγων
Στη Λέρο, για λόγους… ανεξήγητους, ο δήμαρχος Μιχάλης Κόλιας απέσυρε την αρχική του συναίνεση να παραχωρηθεί το ένα από τα δύο κτίρια του ΠΙΚΠΑ ως χώρος φιλοξενίας προσφύγων κι ενώ ο υπουργός Υγείας το είχε παραχωρήσει με επείγον έγγραφο στη δημοτική αρχή.
2015-08-27-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Το κατά… Αθανασίου Σύνταγμα (Αντίθεσή ΝΔ σε ορισμό υπηρεσιακής πρωθυπουργού της προέδρου Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου)
Συνεχίζοντας την κόντρα που είχε και κατά την εκλογή της ως πρόεδρου του Αρείου Πάγου με τη Β. Θάνου, ο επί Ν.Δ. υπουργός Δικαιοσύνης επικαλείται προσχηματικά τον καταστατικό χάρτη της χώρας για να αμφισβητήσει εσφαλμένα την επιλογή της ως υπηρεσιακής πρωθυπουργού.
2015-08-27-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Δημήτρης Ψαρράς – Επιστροφή στη λογική; (Επανάληψη από Κανάλι Βουλής εκδηλώσεις Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους)
Είναι πολύ χρήσιμη η σχεδόν καθημερινή επανάληψη από το Κανάλι της Βουλής βίντεο από τις πολύωρες εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για να προβάλει την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.
2015-08-28-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Υπό διωγμό οι πρόσφυγες στην Κω (Συν απάντηση Χριστοδουλοπούλου σε Τράπεζα Πειραιώς για παραχώρηση ξενοδοχείου)
Στην Κω ο δήμαρχος ουσιαστικά απαγορεύει τον σεβασμό των Ευρωπαϊκών Συμβάσεων και τον ανθρωπισμό αρνούμενος να υποδείξει ένα χώρο περίθαλψης και υποδοχής των προσφύγων. Η Τράπεζα Πειραιώς αντιδράει στις απειλές και αποσύρει την προσφορά για χρήση του ξενοδοχείου «Captain Elias» λόγω του απειλητικού κλίματος.
2015-08-28-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Σε απεργία πείνας Γιωτόπουλος – Εύης Στατήρη (Σύντροφος Τσάκαλου)
Σε απεργία πείνας βρίσκεται εδώ και μέρες ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, κρατούμενος των πρώην φυλακών ασφαλείας στον Δομοκό ο οποίος δεν έχει δώσει ποτέ δείγματα επικινδυνότητας, είναι 71 ετών, ενώ ήδη η απεργία πείνας τού έχει προκαλέσει βλάβες στην υγεία του.
2015-08-29-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Το υπουργείο Μετανάστευσης σε έναν «Γιατρό του Κόσμου»
Ενας Γιατρός του Κόσμου, ο Γιάννης Μουζάλας, διαδέχεται την Τασία Χριστοδουλοπούλου ως αν. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στην υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τη Βασιλική Θάνου, επιλογή με ιδιαίτερο συμβολισμό στις μέρες μας για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.
2015-08-29-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Αντα Ψαρρά – Στην Ελλάδα μετανάστης στην Ευρώπη πρόσφυγας! (Ερωτήματα για τη δολοφονία του 17χρονου πρόσφυγα)
Τα ερωτήματα για τη δολοφονία του 17χρονου πρόσφυγα παραμένουν αναπάντητα. Πόσο ξεπλένει μια έστω και μη ηθελημένη προφανώς δολοφονία ενός παιδιού, το αν είναι μετανάστης κι όχι πρόσφυγας ή αν ο διακινητής είναι Τούρκος ή αν οι αρχές είναι έλληνες λιμενικοί ή αυστριακοί αστυνομικοί;
2015-08-29-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Δημήτρης Ψαρράς – Το κρυφτούλι της «θεσμικής» Ακροδεξιάς (Οι ποικίλες ακροδεξιές ομάδες γυαλίζουν τα γαλόνια τους για τον Γράμμο και το Βίτσι)
Επέτειος της «συντριβής του κομμουνιστοσυμμοριτισμού» σήμερα και οι ποικίλες ακροδεξιές ομάδες γυαλίζουν τα γαλόνια τους για να παραταχθούν στον Γράμμο και το Βίτσι. Σε εκδήλωση το 2013 η απεσταλμένη του Β. Μεϊμαράκη, Μ. Αντωνίου, είχε αποχωρήσει με τους συνοδούς της κάτω από απειλές και ύβρεις, ενώ οι ιερείς μάταια επιχειρούσαν να σκεπάσουν το επεισόδιο με… ψαλμωδίες.
2015-08-29-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Πολιτικό παρασκήνιο – Δημήτρης Ψαρράς – Κεντροδεξιά «παρένθεση»; (Η υπηρεσιακή κυβέρνηση αποπνέει έντονα κεντροδεξιό άρωμα)
Η υπηρεσιακή κυβέρνηση που συγκροτήθηκε αποπνέει έντονα κεντροδεξιό άρωμα. Βέβαια, χάρη στον Πρόεδρο είναι σαφής και η «καραμανλική» της απόκλιση. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών μόνο μέσω των τεχνοκρατών του.
2015-08-29-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Ο αποχαιρετισμός (Μια διαδρομή 25 ετών έφτασε στο τέλος της Η δημοσιογραφική ομάδα Ιός και η ομώνυμη στήλη του Σαββάτου παύει να υπάρχει)
Μια διαδρομή 25 ετών έφτασε στο τέλος της. Η δημοσιογραφική ομάδα «Ιός» και η ομώνυμη στήλη του Σαββάτου παύει να υπάρχει. Φυσικά οι φορείς του «Ιού» παραμένουν ενεργοί στην «Εφ.Συν.», που φιλοξένησε τη στήλη από το πρώτο της φύλλο τον Νοέμβριο του 2012.
2015-11-03-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Ιός – Παλιό αλλά (δυστυχώς) τόσο επίκαιρο! (Αναδημοσίευση από 2001-02-17-IosPress.gr – Καθένας κι η γενοκτονία του)
Με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για τη Γενοκτονία των Ποντίων, παραθέτουμε δημοσίευμα του «Ιού» που είχε δημοσιευθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2001.

 

ΥΓ: Επειδή κάποιοι, λογικά, θα απορήσουν με τον όγκο αυτόν της δουλειάς, να εξηγήσουμε πόσο απλό ήταν:

Οπως είπαμε, διαβάζαμε καθημερινά την ΕφΣυν και προσέχαμε ποια κείμενα είχαν γραφτεί από τον “Ιό” και τους 3 του “Ιού”. Το βράδι, όταν μπαίναμε στην ιστοσελίδα για να δούμε τι “Web only” υπήρχε, κάναμε bookmark τα άρθρα αυτά, δίνοντας την ημερομηνία και κάνοντας κόπυ/πέηστ την ονομασία. Σήμερα το πρωί, κάναμε Export των φάκελο των Bookmark σε αρχείο html. Και μετά τα αντιγράψαμε μέσα στο άρθρο. Πις οφ κέηκ (για όποιον είναι λίγο προνοητικός).


 


 

Αναφορές στο XYZ Contagion στην Εφημερίδα των Συντακτών

 

### Συνεργαστήκαμε με την ομάδα του Ιού, κι ένα από τα άρθρα για την ελληνική εμπλοκή στη Σρεμπρένιτσα που δημοσιεύτηκαν τον Ιούνιο του 2015 βρήκε τον δρόμο του για την Εφημερίδα των Συντακτών:

# Ιός – Οι άνθρωποι από την Ελλάδα, Νέα στοιχεία για την εμπλοκή των συμπατριωτών μας εθελοντών του σερβοβοσνιακού στρατού στο μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου των μεταπολεμικών χρόνων (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-06-13)

Ιός – Οι άνθρωποι από την Ελλάδα, Νέα στοιχεία για την εμπλοκή των συμπατριωτών μας εθελοντών του σερβοβοσνιακού στρατού στο μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου των μεταπολεμικών χρόνων (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-06-13)


Ιός, Οι άνθρωποι από την Ελλάδα, Η Εφημερίδα των Συντακτών, 13/06/2015
http://www.efsyn.gr/arthro/oi-anthropoi-apo-tin-ellada

Θα προσθέσουμε μερικές κρίσιμες ψηφίδες σ’ αυτό το παζλ, αξιοποιώντας υλικό από ένα εκτενές ρεπορτάζ που έθεσε στη διάθεσή μας η διαδικτυακή ερευνητική ομάδα XYZ.

[…]

Επισκεφθείτε:
> Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής
http://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica/

Το πλήρες κείμενο της δημοσιογραφικής έρευνας, στοιχεία της οποίας έχουν αξιοποιηθεί στον σημερινό «Ιό».

Το τρισέλιδο αφιέρωμα, σελίδες 17-19: Ιός, Οι άνθρωποι από την Ελλάδα, Νέα στοιχεία για την εμπλοκή των συμπατριωτών μας εθελοντών του σερβοβοσνιακού στρατού στο μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου των μεταπολεμικών χρόνων, Είκοσι χρόνια από την σφαγή της Σρεμπρένιτσα, Η Εφημερίδα των Συντακτών, 13/06/2015

Το τρισέλιδο αφιέρωμα, σελίδες 17-19: Ιός, Οι άνθρωποι από την Ελλάδα, Νέα στοιχεία για την εμπλοκή των συμπατριωτών μας εθελοντών του σερβοβοσνιακού στρατού στο μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου των μεταπολεμικών χρόνων, Είκοσι χρόνια από την σφαγή της Σρεμπρένιτσα, Η Εφημερίδα των Συντακτών, 13/06/2015

Το τρισέλιδο αφιέρωμα, σελίδες 17-19: Ιός, Οι άνθρωποι από την Ελλάδα, Νέα στοιχεία για την εμπλοκή των συμπατριωτών μας εθελοντών του σερβοβοσνιακού στρατού στο μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου των μεταπολεμικών χρόνων, Είκοσι χρόνια από την σφαγή της Σρεμπρένιτσα, Η Εφημερίδα των Συντακτών, 13/06/2015

Το τρισέλιδο αφιέρωμα, σελίδες 17-19: Ιός, Οι άνθρωποι από την Ελλάδα, Νέα στοιχεία για την εμπλοκή των συμπατριωτών μας εθελοντών του σερβοβοσνιακού στρατού στο μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου των μεταπολεμικών χρόνων, Είκοσι χρόνια από την σφαγή της Σρεμπρένιτσα, Η Εφημερίδα των Συντακτών, 13/06/2015

Το τρισέλιδο αφιέρωμα, σελίδες 17-19: Ιός, Οι άνθρωποι από την Ελλάδα, Νέα στοιχεία για την εμπλοκή των συμπατριωτών μας εθελοντών του σερβοβοσνιακού στρατού στο μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου των μεταπολεμικών χρόνων, Είκοσι χρόνια από την σφαγή της Σρεμπρένιτσα, Η Εφημερίδα των Συντακτών, 13/06/2015

Το τρισέλιδο αφιέρωμα, σελίδες 17-19: Ιός, Οι άνθρωποι από την Ελλάδα, Νέα στοιχεία για την εμπλοκή των συμπατριωτών μας εθελοντών του σερβοβοσνιακού στρατού στο μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου των μεταπολεμικών χρόνων, Είκοσι χρόνια από την σφαγή της Σρεμπρένιτσα, Η Εφημερίδα των Συντακτών, 13/06/2015

 


 

### Στο άρθρο του Ιού στην Εφημερίδα των Συντακτών, Σάββατο 04/04/2015, με τίτλο “Νικόλαος Μιχαλολιάκος;;; Απών!!! – Ο Φίρερ σχεδιάζει τη «μεγάλη απόδραση»“, στις προτάσεις “Διαβάστε/Δείτε/Επισκεφτείτε” που συνηθίζει ο Ιός, υπάρχει και η πρόταση-προτροπή να διαβαστεί και το δικό μας βιβλίο, “XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2, το οποίο έχει εξαντληθεί στην έντυπη μορφή του (ούτως ή άλλως δωρεάν το δίναμε σε όλους όσους μας το ζήτησαν), αλλά κατεβαίνει δωρεάν σε αυτό το λινκ:
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/01/e-book-of-9-1-scenes-bibliography/

Το σημείο στο άρθρο του Ιού:

Διαβάστε/Επισκεφθείτε

XYZ Contagion

«9+1 σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή». (Carpe Librum, Αθήνα 2014).

Προσβάσιμο και στο ιστολόγιο των συγγραφέων εδώ

Εφημερίδα των Συντακτών, Σάββατο 04/04/2015, σσ. 15-17, Ιός, Νικόλαος Μιχαλολιάκος;;; Απών!!! Ο Φίρερ σχεδιάζει τη «μεγάλη απόδραση», Στις προτάσεις «Διαβάστε/Δείτε/Επισκεφτείτε» που συνηθίζει ο Ιός, υπάρχει και η πρόταση-προτροπή να διαβαστεί και το βιβλίο, «XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2, το οποίο έχει εξαντληθεί στην έντυπη μορφή του (ούτως ή άλλως δωρεάν δινόταν σε όλους όσους το ζήτησαν), αλλά κατεβαίνει δωρεάν σε αυτό το λινκ.

Εφημερίδα των Συντακτών, Σάββατο 04/04/2015, σσ. 15-17, Ιός, Νικόλαος Μιχαλολιάκος;;; Απών!!! Ο Φίρερ σχεδιάζει τη «μεγάλη απόδραση», Στις προτάσεις «Διαβάστε/Δείτε/Επισκεφτείτε» που συνηθίζει ο Ιός, υπάρχει και η πρόταση-προτροπή να διαβαστεί και το βιβλίο, «XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2, το οποίο έχει εξαντληθεί στην έντυπη μορφή του (ούτως ή άλλως δωρεάν δινόταν σε όλους όσους το ζήτησαν), αλλά κατεβαίνει δωρεάν σε αυτό το λινκ.

 

Το αρχείο pdf με το τρισέλιδο από την Εφημερίδα των Συντακτών, Σάββατο 04/04/2015, σσ. 15-17, Ιός, Νικόλαος Μιχαλολιάκος;;; Απών!!! Ο Φίρερ σχεδιάζει τη «μεγάλη απόδραση» (+ Διαβάστε το 9+1 σκηνές του XYZ Contagion) κατεβαίνει και από εδώ και η αναδημοσίευση εδώ:
Ιός – Νικόλαος Μιχαλολιάκος;;; Απών!!! Ο Φίρερ σχεδιάζει τη «μεγάλη απόδραση» (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-04-04) -κι ένα ακόμη ευχαριστώ!!!
https://xyzcontagion.com/2015/04/05/ios-mix-apon-xyz-contagion/

 


 

### Η αγγλική έκδοση του βιβλίου του Δημήτρη Ψαρρά με τίτλο Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη κυκλοφόρησε φέτος τον Οκτώβριο (2015). Οπως και στην ελληνική έκδοση, είδαμε στη ‘Βιβλιογραφία’ (σελίδα 70) να αναφέρεται το παρόν ιστολόγιο. Οποιος θέλει να αποκτήσει το βιβλίο σε ψηφιακή μορφή, εδώ βρίσκεται η αγγλική έκδοση με τίτλο ‘Golden Dawn on trial’, έκδοση Rosa Luxemburg Stiftung (Ιδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ), 2015, και εδώ η ελληνική.

 

Dimitris Psarras (Δημήτρης Ψαρράς), Golden Dawn on trial, Rosa Luxemburg Stiftung, 2015, σελίδα 70, Βιβλιογραφία· μεταξύ άλλων, αναφέρεται και το παρόν ιστολόγιο -ευχαριστούμε θερμά!!!

Dimitris Psarras (Δημήτρης Ψαρράς), Golden Dawn on trial, Rosa Luxemburg Stiftung, 2015, σελίδα 70, Βιβλιογραφία· μεταξύ άλλων, αναφέρεται και το παρόν ιστολόγιο -ευχαριστούμε θερμά!!!

 

Οπως γράφαμε ακριβώς πριν ένα χρόνο:

### Ακριβώς ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και αφού σε όλο αυτό το διάστημα (θέλουμε να) πιστεύουμε ότι έχουμε καταθέσει κάποιον οβολό στο ξεσκέπασμα της ναζιστικής συμμορίας με τις έρευνες μας, τα μηνύματα που παίρνουμε είναι θετικά και ενθαρρυντικά. Φαίνεται πως κάποιοι έχουν εκτιμήσει τη δουλειά μας. Γι’ αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια τον αγαπητό φίλο Δημήτρη Ψαρρά για τη χαρά που μας έδωσε όταν είδαμε στη ‘Βιβλιογραφία’ του νέου του βιβλίου με τίτλο “Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη να αναφέρεται το παρόν ιστολόγιο 🙂

 

Δημήτρης Ψαρράς, Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη, Ενας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εκδόσεις Ιδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, Αθήνα, Σεπτέμβριος 2014, σελίδα 69, βιβλιογραφίας συνέχεια· μεταξύ άλλων, αναφέρεται και το παρόν ιστολόγιο -ευχαριστούμε θερμά!!!

Δημήτρης Ψαρράς, Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη, Ενας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εκδόσεις Ιδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, Αθήνα, Σεπτέμβριος 2014, σελίδα 69, βιβλιογραφίας συνέχεια· μεταξύ άλλων, αναφέρεται και το παρόν ιστολόγιο -ευχαριστούμε θερμά!!!

 

 

ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Το εξώφυλλο, τα περιεχόμενα και η βιβλιογραφία των εκδόσεων του ελληνικού τμήματος του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, διά χειρός Δημήτρη Ψαρρά. Στη βιβλιογραφία, επάνω στην αγγλική έκδοση και κάτω στην ελληνική, μεταξύ άλλων, αναφέρεται και το παρόν ιστολόγιο -ευχαριστούμε θερμά!!!


 

### Την ημέρα της δεύτερης κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα, Τρίτη 06 Οκτωβρίου 2015, το XYZ Contagion δημοσίευσε το κείμενο με τίτλο ‘Το μεγαλοστέλεχος της Χρυσής Αυγής με το εωσφορικό ποιητικό «έργο» υβρίζει τη μητέρα του Παύλου Φύσσα «κυράτσα του πένθους», την ημέρα της κατάθεσής της στο δικαστήριο‘.

Το κείμενο αναδημοσιεύτηκε σε αρκετούς ιστότοπους, όμως το Bloko.gr σοφά ποιώντας ανέδειξε στον δικό του τίτλο την ιδιότητα του ένστολου (με εθνόσημο και όρκο στο Σύνταγμα), δηλαδή του πυροσβέστη, ως εξής: «Ο εποχικός πυροσβέστης και μεγαλοστέλεχος της Χρυσής Αυγής με το εωσφορικό ποιητικό ‘έργο’ βρίζει τη μητέρα του Παύλου Φύσσα»:
http://www.bloko.gr/2015/10/blog-post_118.html

Το θέμα μεταφέρθηκε στον αρχηγό της Πυροσβεστικής στρατηγό Βασίλη Παπαγεωργίου κι από κει στον υπουργό, κι έτσι δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να διαταχτεί ΕΔΕ και πειθαρχικός έλεγχος, και μάλιστα κατά προτεραιότητα, την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 07 Οκτωβρίου. Την είδηση για την ΕΔΕ δημοσίευσε πρώτο το Bloko.gr.
http://www.bloko.gr/2015/10/blog-post_355.html

Την Πέμπτη 08 Οκτωβρίου, στην Αυγή η Ελλη Ζώτου -με αναφορά στο XYZ Contagion– και στην Εφημερίδα των Συντακτών οι Μάριος Διονέλλης και Μάνος Τσαλδάρης δίνουν το πλήρες ρεπορτάζ για την υπόθεση με την ΕΔΕ στον εωσφοριστή Πατεράκη.

Το άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών έχει τίτλο ‘ΕΔΕ για πυροσβέστη, Δημοσίευσε προσβλητικά σχόλια για τη μητέρα του Παύλου Φύσσα‘:
http://www.efsyn.gr/arthro/ede-gia-pyrosvesti

ΕΔΕ για πυροσβέστη
Συντάκτης: Μάριος Διονέλλης, Μάνος Τσαλδάρης, 08/10/2015

 Εφημερίδα των Συντακτών, Πέμπτη 08/10/2015. Μάριος Διονέλλης & Μάνος Τσαλδάρης, ΕΔΕ για πυροσβέστη Δημοσίευσε προσβλητικά σχόλια για τη μητέρα του Παύλου Φύσσα.

Εφημερίδα των Συντακτών, Πέμπτη 08/10/2015. Μάριος Διονέλλης & Μάνος Τσαλδάρης, ΕΔΕ για πυροσβέστη Δημοσίευσε προσβλητικά σχόλια για τη μητέρα του Παύλου Φύσσα.

 

Και το άρθρο της Αυγής -με την επισήμανση πως «την αποκάλυψη έκανε την Τρίτη, λίγες ώρες δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της Μ.Φύσσα, η ερευνητική ομάδα του ιστολογίου xyzcontagion»έχει τίτλο ‘ΕΔΕ για τον πυροσβέστη υμνητή του Χίτλερ και υβριστή της Μάγδας Φύσσα, Εμετικό παραλήρημα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής‘.
http://www.avgi.gr/article/5918279/ede-gia-ton-purosbesti-umniti-tou-xitler-kai-ubristi-tis-magdas-fussa

Ρεπορτάζ Ελλη Ζώτου, 08/10/2015
Ο παρ’ ολίγον υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της Χ.Α. και η ΕΔΕ εις βάρος του υποψήφιου περιφερειάρχη Κρήτης

Αυγή, Πέμπτη 08/10/2015. Ελλη Ζώτου, ΕΔΕ για τον πυροσβέστη υμνητή του Χίτλερ και υβριστή της Μάγδας Φύσσα, Εμετικό παραλήρημα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Αυγή, Πέμπτη 08/10/2015. Ελλη Ζώτου, ΕΔΕ για τον πυροσβέστη υμνητή του Χίτλερ και υβριστή της Μάγδας Φύσσα, Εμετικό παραλήρημα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής


 

### Ο Γιάννης Χάρης στην “Εφημερίδα των Συντακτών” στη σαββατιάτικη στήλη του “Ασκήσεις Μνήμης“, 29/11/2014, κάνει ένα μικρό καταχέριασμα στη Μιμή Ντενίση, για την παράστασή της με θέμα τη Σμύρνη, και τα όσα λέει για “συνωστισμούς” κ.λπ., και κάνει, μεταξύ άλλων, και αναφορά στο μπλογκ και στο άρθρο μας, για τον Richard Clogg και το βιβλίο τουRichard Clogg, “refugees crowded” το 1992 – Μαρία Ρεπούση, “(χιλιάδες) Ελληνες συνωστίζονται” το 2006“»). Μαζί παραθέτει και την εικόνα από το ιστολόγιό μας με την φωτοτυπία απ’ το βιβλίο του Clogg. Εχει τίτλο “Ντενίση αγαπημένη και συνωστισμένη” και βρίσκεται εδώ.

Γράφει ο Γιάννης Χάρης:

«[…] Χωρίς κανένας, ή πάντως η συντριπτική, πιστεύω, πλειονότητα, να έχει διαβάσει όχι ολόκληρο το τρισκατάρατο βιβλίο, την Ιστορία της Στ΄ Δημοτικού της Μαρίας Ρεπούση, αλλά ούτε καν την επίμαχη εξασέλιδη ενότητα, με πλήθος κείμενα, μαρτυρίες προσφύγων και εύγλωττο φωτογραφικό υλικό (ο Σμύρνης Χρυσόστομος να ευλογεί τους Ελληνες στρατιώτες, η Σμύρνη στις φλόγες, το λιμάνι να βουλιάζει από κόσμο κ.ά.) που αποτυπώνουν το μέγεθος της τραγωδίας.

Χωρίς επίσης να έχει ξανααντιδράσει κανένας, όταν διάβασε π.χ.

– για τους «πρόσφυγες που συνωστίζονται στην προκυμαία της Σμύρνης», όπως γράφει ο Ρίτσαρντ Κλογκ στη βραβευμένη μελέτη του Συνοπτική Ιστορία της Ελλάδας 1770-2000 (επισήμανση Βασιλικής Μετατρούλου, στο ιστολόγιό της XYZ Contagion, 3.3.2013) […]»

 

Εφημερίδα των Συντακτών, Σάββατο 29/11/2014, Γιάννης Χάρης, στήλη "Ασκήσεις Μνήμης", με τίτλο "Ντενίση αγαπημένη και συνωστισμένη" (Με αναφορά σε XYZ Contagion και στο άρθρο για Ρεπούση και Clogg)

Εφημερίδα των Συντακτών, Σάββατο 29/11/2014, Γιάννης Χάρης, στήλη “Ασκήσεις Μνήμης”, με τίτλο “Ντενίση αγαπημένη και συνωστισμένη” (Με αναφορά σε XYZ Contagion και στο άρθρο για Ρεπούση και Clogg)


 

### Στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 03/03/2015, ο φίλος Γιάννης Μπασκάκης σε άρθρο με τίτλο ‘Οι «περαστικοί» μάρτυρες της ΧΑ‘, στο οποίο καταγράφεται σειρά προσπαθειών παραπλάνησης από την πλευρά της ναζιστικής συμμορίας, η παράγραφος για τον Ιωάννη Βουλδή εικονογραφείται με οπτικό υλικό από το XYZ Contagion, και συγκεκριμένα από το άρθρο «Χρυσαυγίτης (διπλωματούχος!!!) σε ‘αυτοάμυνα’ ρίχνει κάτω με κεφαλοκλείδωμα άνδρα των ΜΑΤ, καλύπτει το πρόσωπό του με κουκούλα και φωνάζει ανενόχλητος συνθήματα».

«Οι Δημήτρης Ζαφειρόπουλος και Ιωάννης Βουλδής αναμένεται να καταθέσουν την Παρασκευή υπέρ του κατηγορούμενου (για ληστεία κατά συναυτουργία το 2005) χρυσαυγίτη βουλευτή Αρτέμη Ματθαιόπουλου ως δυο άνθρωποι που τυχαία βρέθηκαν στο σημείο του περιστατικού. Ασήμαντη λεπτομέρεια: Και οι δύο ήταν τότε στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης! Ο πρώτος υπήρξε υπαρχηγός μέχρι το 2007 και ο δεύτερος αποτελεί έναν από τους παλαιότερους ‘συναγωνιστές’»

Εφημερίδα των Συντακτών, 03/03/2015, Γιάννης Μπασκάκης, Οι «περαστικοί» μάρτυρες της ΧΑ (Φωτογραφία Ιωάννης Βουλδής και Ηλίας Κασιδιάρης από XYZ Contagion)

Εφημερίδα των Συντακτών, 03/03/2015, Γιάννης Μπασκάκης, Οι «περαστικοί» μάρτυρες της ΧΑ (Φωτογραφία Ιωάννης Βουλδής και Ηλίας Κασιδιάρης από XYZ Contagion)


 

### Τέλος, ο ‘Δούρειος Ιππος’ που είχε ξεκινήσει από εδώ βρίσκεται ξανά μπροστά μας:

Αντα Ψαρρά & Μαρία Δήμα, Η φρίκη έχει ονοματεπώνυμο, Ηλίας Κασιδιάρης Ο «παρά τω Αρχηγώ»

Αντα Ψαρρά & Μαρία Δήμα, Η φρίκη έχει ονοματεπώνυμο, Ηλίας Κασιδιάρης Ο «παρά τω Αρχηγώ»

 


Ολα τα άρθρα του ‘Ιού’ στην ΕφΣυν

Δείτε επίσης:

# Ολα τα άρθρα του ‘Ιού’ στην ΕφΣυν

# Ολα τα ‘κομμένα’ κείμενα των φορέων του ‘Ιού’ που δεν «χώρεσαν» στην Ελευθεροτυπία, Κείμενα εκτός Ελευθεροτυπίας.

# Ολα τα άρθρα του ιστολογίου μας με ετικέτα ‘Δημήτρης Ψαρράς‘.

# Ολα τα άρθρα του ιστολογίου μας με ετικέτα ‘Αντα Ψαρρά

# Ολα τα άρθρα του ιστολογίου μας με ετικέτα ‘Τάσος Κωστόπουλος

# Ολα τα άρθρα του ιστολογίου μας με ετικέτα ‘Δημήτρης Τρίμης

# Ολα τα άρθρα του ιστολογίου μας με ετικέτα “Αγγέλικα Ψαρρά

# Το XYZ Contagion στα mainstream ΜΜΕ
http://xyzcontagion.wordpress.com/mainstream-mme/

# Ολα τα άρθρα του ιστολογίου μας με ετικέτα ‘Ιός‘ …

… τους φορείς του οποίου πρέπει να ευχαριστήσουμε, αφού στο άρθρο τους “Νικόλαος Μιχαλολιάκος;;; Απών!!!“, 04/04/2015, πρότειναν στους αναγνώστες τους, στο τμήμα «Διαβάστε/Δείτε/Επισκεφτείτε» που συνηθίζουν, το βιβλίο μας «XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι», έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2, το οποίο έχει εξαντληθεί στην έντυπη μορφή του (ούτως ή άλλως δωρεάν δινόταν σε όλους όσους το ζήτησαν), αλλά κατεβαίνει δωρεάν σε αυτό το λινκ:
https://xyzcontagion.com/2014/11/01/e-book-of-9-1-scenes-bibliography/

# Ιός – Νικόλαος Μιχαλολιάκος;;; Απών!!! Ο Φίρερ σχεδιάζει τη «μεγάλη απόδραση» (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-04-04) -κι ένα ακόμη ευχαριστώ!!!

Ιός – Νικόλαος Μιχαλολιάκος; Απών! Ο Φίρερ σχεδιάζει τη «μεγάλη απόδραση» (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-04-04) -κι ένα ακόμη ευχαριστώ!!!

# Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά ‘Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής, Ντοκουμέντα από την ιστορία και τη δράση μιας ναζιστικής ομάδας’, εκδόσεις Πόλις, Οκτώβριος 2012
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/10/24/dimitris-psarras-neo-biblio-mavri-biblos-xrysis-avgis/

# Δημήτρης Ψαρράς – Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη Δικαιοσύνη – Η κάθαρση σε αναμονή (Συνέντευξη στο left.gr 2015-03-10)

Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη Δικαιοσύνη – Η κάθαρση σε αναμονή (Συνέντευξη Δημήτρη Ψαρρά στο left.gr 2015-03-10)

# Δημήτρης Ψαρράς – Δύο απροσδόκητοι συνήγοροι της Χρυσής Αυγής – Τα άρθρα του Τάκη Φωτόπουλου και του Γιώργου Δελαστίκ που αθωώνουν το ναζιστικό μόρφωμα
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/27/dimitris-psarras-fotopoulos-delastik/

# Δημήτρης Ψαρράς – Το αντιφασιστικό κίνημα και η δίκη της ΧΑ (Παρέμβαση στην εκδήλωση της συλλογικότητας ‘Ανήσυχοι Γονείς’ στη Νέα Σμύρνη 2014-12-04)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/12/05/psarras-paremvasi-anisixoi-goneis/

# Το καινούργιο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά για την ‘Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη’, μια εκδήλωση του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ -κι ένα ευχαριστώ!!!
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/15/psarras-nea-brosoura-gia-xa-rosa-lux-thanks/

# Δεύτερος χρόνος ‘Εφημερίδα των Συντακτών’ – Ολα τα κείμενα της ομάδας του ‘Ιού’ και των φορέων του, Αντα Ψαρρά, Δημήτρη Ψαρρά και Τάσου Κωστόπουλου
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/07/defteros-xronos-efsyn-ola-ios/

# Ενας χρόνος ‘Εφημερίδα των Συντακτών’ – Ολα τα κείμενα της ομάδας του ‘Ιού’ και των φορέων του, Αντα Ψαρρά, Δημήτρη Ψαρρά και Τάσου Κωστόπουλου
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/11/08/enas-xronos-ef-syn-ola-ios-foreis/

# Ιός – Ναζί με στολή φιλάθλου (άρθρο για τη ‘Γαλάζια Στρατιά’ της ‘Χρυσής Αυγής’)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2001/12/01/ios-nazi-me-stoli-filathlou-2001-12-01/

# Δημήτρης Ψαρράς – Τα αναβολικά του φασισμού
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/06/10/dimitris-psarras-ta-anavolika-tou-fasismou/

# Δημήτρης Ψαρράς – Χρυσή Αυγή: Η συμμορία που την έκαναν κόμμα
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/04/29/dimitris-psarras-xrysh-avgi-symmoria-ekanan-komma/

# Δημήτρης Τρίμης και Δημήτρης Ψαρράς: ‘Για τη Χρυσή Αυγή το μέσο (βία) είναι το μήνυμα’
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/08/dimitris-trimis-dimitris-psarras-egerthiti/

# Δημήτρης Τρίμης – Η σιωπή είναι συνενοχή: Για τη στάση των ΜΜΕ απέναντι στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/09/16/dimitris-trimos-siopi-einai-synenoxi/

# Δημήτρης Ψαρράς – Ε, όχι και «φασιστική», η Χρυσή Αυγή
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/10/07/dimitris-psarras-e-oxi-kai-fasistiki-epoxi/

## Δημήτρης Ψαρράς – Ο παππούς μας ο λαθρομετανάστης
http://x2t.com/pappous

# Δημήτρης Ψαρράς – Το πογκρόμ κατά των μεταναστών σχεδιαζόταν ήδη από το 1997
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/05/22/dimitris-psarras-to-pogkrom-1997-sxediazotan/

# # Δημήτρης Ψαρράς – Οι ‘ικέτες’ της Αθήνας και του Παρισιού
http://x2t.com/iketes

# Δημήτρης Ψαρράς – Ο Σπίθας και το Παιδί Φάντασμα την εποχή του Μνημονίου
http://x2t.com/spithas

# Δημήτρης Ψαρράς – Τα ‘νόμιμα’ στιλιάρια
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/07/01/dimitris-psarras-nomima-stiliaria-2/

# Δημήτρης Ψαρράς – Ο υιός του πατρός
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/18/dimitris-psarras-o-yios-tou-patros-thanos-plevris/

# Αντα Ψαρρά – Τα ‘talk show’ της Χρυσής Αυγής
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/16/anta-psarra-talk-show-xrysi-avgi-rednotebook/

# Αντα Ψαρρά – ΕΛΑΣ, Τιμή, Χρυσή Αυγή
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/14/anta-psarra-elas-timi-xrisi-avgi-tvxs/

# Αντα Ψαρρά – Εχει (ρατσιστικό) θέμα!!!
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/09/18/anta-psarra-exei-ratsistiko-thema-tvxs/

 

Το αυθεντικό ‘Χαιδάρι’ του Μάρκου Βαμβακάρη από χαμένη ηχογράφηση του 1966
Δικογραφία για τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas και τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) – Η ερώτηση στη Βουλή και οι απαντήσεις δύο υπουργείων

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published / Required fields are marked *