Ποιοι πρωτοτύπησαν στις κιτς τελετές-φιέστες στις Θερμοπύλες με τις περικεφαλαίες, τις δάδες, τις «εξελιγμένες σβάστικες» (μαίανδρους) και την “κρυπτεία” του Κασιδιάρη;;; Οι χιτλερόψυχοι της Χρυσής Αυγής ή οι φυσικοί τους πρόγονοι της Βέρμαχτ το 1941;;; – Φωτογραφίες

Πριν από τον Κασιδιάρη, τις δάδες στις κιτς τελετές-φιέστες στις Θερμοπύλες με τις περικεφαλαίες, την “κρυπτεία” και τις «εξελιγμένες σβάστικες» (μαίανδρους), τις άναβε ο ναζί στρατάρχης Λιστ της Βέρμαχτ, στην κατεχόμενη Ελλάδα του 1941

Σήμερα, το ιστολόγιό μας θα σας δείξει καραγκιοζιλίκια. Θα σας δείξουμε εικόνες, πριν από 73 χρόνια, ντάλα καλοκαίρι, Ιούλιο μήνα, όταν χιτλερόψυχοι ναζήδες με περίεργα αστεία κοστούμια και στολές, σε παράταξη, και κάτω από «εξελιγμένες σβάστικες» (μαιάνδρους), δίπλα σε βωμούς που καίγανε, με κάτι δάδες και κάτι άλλες φωτιές και στεφάνια, επιδίδονταν σε γελοίες θεατρικές παραστάσεις, υπό το βλέμμα των επικεφαλής αρχιναζήδων τους, που στο τέλος, μάλιστα, έδιναν και συγχαρητήρια στους υπασπιστές τους και λοιπούς κασιδιαρέους για την «άψογη διοργάνωση» των κιτς τελετών-φιεστών τους. Αστεία πράγματα, αδηλαδή, και ασόβαρα, μόνο γέλωταν προκαλούν.

Πρώτα, θα δούμε ένα Σώμα αλπινιστών της Βέρμαχτ, που εκείνο τον καιρό υπηρετούσε στην κατεχόμενη Ελλάδα. Εφτιαξαν μόνοι τους τις στολές, όπως διαβάζουμε, ντύθηκαν οι μισοί αρχαίοι Ελληνες και οι άλλοι μισοί αρχαίοι Πέρσες και αρχαίοι Αφρικανοί ζουλού (!!!), και κάτω από τους «εξελιγμένους μαιάνδρους» (σβάστικες) εξορμούσαν οι μεν στους δε, δήθεν ότι αναπαριστούσαν την αρχαία μάχη των Θερμοπυλών.

[…]

Ωχ, συγγνώμη, μπερδέψαμε τις φωτογραφίες. Οι δύο τελευταίες δεν προέρχονται από τη σειρά των κατοχικών φωτογραφιών που ανακαλύψαμε, μετά από 73 χρόνια. Είναι πρόσφατες, από τα τελευταία χρόνια. Οταν η ναζιστική χιτλερόψυχη οργάνωση κάνει τις δικές της αναπαραστάσεις και τα δικά της καραγκιοζιλίκια στο μνημείο των Θερμοπυλών. Συγγνώμη, δεν είναι δύσκολο να μπερδευτεί κανείς. Πιστεύουμε, έχουν δει οι αναγνώστες αυτές τις κιτς τελετές-φιέστες της Χρυσής Αυγής στις Θερμοπύλες με τις περικεφαλαίες, τις δάδες, τις «εξελιγμένες σβάστικες» (μαίανδρους) και την “κρυπτεία” του Κασιδιάρη.

[…]

Ηξεραν οι χιτλερόψυχοι ναζήδες του σήμερα, οι κασιδιαρέοι και λοιποί υπασπιστές του Φίρερ για αυτό το προηγούμενο του 1941;;;

Το συζητήσαμε αρκετά, και καταλήξαμε πως όχι. Ηταν ανεξάρτητα μεταξύ τους γεγονότα -αλλά όχι σύμπτωση.

[…]

Πως θα μπορούσαν, λοιπόν, να μην μισούν την μόρφωση;;;

Διότι, όπως είπε και ένας φιλόσοφος -με άλλη αφορμή και σε άλλο πλαίσιο, ίσως- «Η ημιμάθεια (και η ημιμόρφωση) δεν είναι μισή μόρφωση ή απουσία μόρφωσης· είναι η έχθρα απέναντι στη μόρφωση».

Και με την περίπτωση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, η ρήση επιβεβαιώνεται απόλυτα.

[…]

ΥΓ: Στο σημείο αυτό, θ’ αρπάξουμε την ευκαιρία αυτή, για ένα μικρό -αλλά πρακτικότατο- υστερόγραφο:

Κακά τα ψέματα, τα όπλα μας ενάντια στον ναζισμό δεν είναι και τόσα πολλά, ούτε τα έχουμε σε μεγάλη ποικιλία.

Ενα πολύ βασικό όπλο, όμως, είναι το εξής και το λέμε από την εμπειρία μας:

Οποιος φροντίζει να γελοιοποιεί την αμορφωσιά και τα καμώματα των ηλίθιων εθνικιστών και να διακωμωδεί και να δείχνει τη γελοιότητά τους (και των εθνικιστικών “ιδεών” τους), έχει στα χέρια του ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο.
Διότι κανείς δεν θέλει να ταυτίζεται άλφα, με τα πιο καθυστερημενα ζωντόβολα, λούμπεν βόιδΑ και ηλίθια χαϊβάνια της κοινωνίας και με τους αμόρφωτους στούρνους της χαμηλοτέρας υποστάθμης, -και πραγματικά, αυτό μπορεί να κόψει επιρροή και ψήφους,
(και βήτα -θε προσθέταμε- κανείς δεν θέλει να ταυτίζεται με επαγγελματίες μαχαιροβγάλτες και κακοποιούς, ειδικά δολοφόνους, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).