Σκηνή Ενατη #09: Από τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου στο Σήμερα, Connecting the dots (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)

«Οταν γινόταν έφοδος της αστυνομίας, τα στιλέτα, τα κλομπ και τα πτυσσόμενα μαχαίρια τα μάζευε ο Πατέλης [Σ.Σ.: ο πυρηνάρχης Νίκαιας], τα έβαζε σε μία σακούλα, τα έδινε στη μάνα του και εκείνη τα μετέφερε σπίτι της. Κάθε φορά που γινόταν έφοδος της αστυνομίας, η οργάνωση είχε έγκαιρη ειδοποίηση από αστυνομικό του Τμήματος Νικαίας, τον Γιοβανίδη» ισχυρίστηκε ένας μάρτυρας

«Εφοπλιστές και εκατομμυριούχοι και νονοί της νύχτας και μεγαλόσχημοι ρασοφόροι που διάκεινται φιλικά προς στην ακροδεξιά φροντίζουν να ενισχύουν με διάφορους τρόπους τη ΧΑ, ενώ την ίδια στιγμή χρυσαβγίτες κερδίζουν … λαχεία και τυχερά παίγνια».

Η ΧΑ ανδρώθηκε ακολουθώντας (ή συμμετέχοντας παρασιτικά) την ανάπτυξη φέουδων εντός του ελληνικού κράτους και των ελληνικών ελίτ, ας πούμε της “ελληνικής αστικής τάξης” στη βαλκανική εκδοχή της: Λίγο μαφία, λίγο καπιταλισμός, λίγο διασυνδέσεις με όσους έχουν κρατική εξουσία, και πάντα το χρήμα μαύρο και κάτω απ’ το τραπέζι. Οπως γράφτηκε κάπου, ατομικά συμφέροντα που κατά περίπτωση συμμαχούν ή αντιμάχονται άλλα ατομικά συμφέροντα, ποιος θα πρωτομπεί στην υπηρεσία κάποιων άλλων ατομικών συμφερόντων, για να τα βάλουν με κάποια άλλα ατομικά συμφέροντα.

# ΣΗΜΕΙΟ 3ο: Πάντως, στους σχεδιασμούς της ΧΑ υπάρχει από παλιά η πλήρης παράδοση του χώρου και των εργαζομένων στο εφοπλιστικό κεφάλαιο.

# ΣΗΜΕΙΟ 4ο: Ενας άλλος κλάδος επιχειρηματιών με ιδιαίτερες οικονομικές και άλλες σχέσεις με τη ναζιστική οργάνωση είναι ο ευγενής κλάδος των υπηρεσιών security, συνοδείας και προστασίας.

# ΣΗΜΕΙΟ 9ο: Η σχέση κυκλωμάτων της νύχτας με τη ναζιστική συμμορία και τους τοπάρχες της σε περιοχές όπως της Νίκαιας:

# Οσοι ασχολούνται με την υπόθεση της ΧΑ, σίγουρα θα θυμούνται τις αποκαλύψεις για τον καρατομημένο πρώην Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας (της περιοχής του Λαγού) […]

# Διότι, όπως είπε εν ολίγοις και εκείνος ο Νικαιώτης χρυσαβγίτης στο διάλογο στο τηλέφωνο που καταγράφηκε από τις συνακροάσεις:

«[…] άμα δεν μιλάγανε με τον πούστη τον Γιοβανίδη και τους άλλους δεν θα έβγαινε ότι είμαστε μαζί με την αστυνομία, ούτε οι νυχτερινές, ούτε αυτή η εκπαίδευση, ούτε όλα αυτά που κάναμε, με τους ασύρματους, με τον Γιοβανίδη και με τους μπάτσους»