Β.Μ. | 27 Μαΐου 2014

Τέσσερα συν ένα αποκαλυπτικά κουίζ: Ο υπερ”πατριώτης” βουλευτής που καλεί ξένο στρατό + Το ζεύγος νεοδημοκρατών που ηράσθησαν εντός της ΕΠΕΝ + Ο βασιλικός φίλος των Γλύξμπουργκ περιφερειάρχης + Ο δημοσιογράφος που βοήθησε το δικαστήριο της 17Ν + Το χειρότερο είδος ταγματασφαλήτη

Τέσσερα συν ένα αποκαλυπτικά κουίζ

Εχει περάσει καιρός από το τελευταίο κουίζ (όλα τα προηγούμενα κουίζ εδώ), γι’ αυτό βάζουμε μαζεμένα τώρα, τέσσερα συν ένα. Παρακαλούμε, τις απαντήσεις στα σχόλια, πλούσια δώρα 🙂

 

Εφημερίδα Λαρισαϊκός Τύπος, 22/06/1944, Ανακοίνωση ΕΑΣΑΔ για απαγχονισμό Αλεξόπουλου

Εφημερίδα Λαρισαϊκός Τύπος, 22/06/1944, Ανακοίνωση ΕΑΣΑΔ για απαγχονισμό Αλεξόπουλου

 

 

1 – Ο βουλευτής που μέσα στη Βουλή κάλεσε στρατό ξένης χώρας να εγκατασταθεί εντός της Ελλάδας για να διαφυλάξει τα συμφέροντα αυτού του ξένου κράτους.

Δεν είναι κάτι που έχει ξανασυμβεί -απ’ όσο θυμόμαστε- στα 40 χρόνια της μεταπολιτευτικής μας δημοκρατίας. Και δεν είναι ασήμαντο: Αποτελεί ίσως την ύψιστη προδοσία που μπορεί να διαπράξει Ελληνας. Ας μην ξεχνάμε, λ.χ., ότι και οι Ιταλοί, πριν επιτεθούν στην Ελλάδα το 1940, δεν έστειλαν τον πρεσβευτή τους στον Μεταξά για να του πει:

«Θέλουμε να μας παραδώσετε τη χώρας σας για να σας καθυποτάξουμε και για να κάνουμε κατοχή».

Οχι. Δεν συνομιλούν έτσι τα κράτη στα πρόθυρα του πολέμου. Οι Ιταλοί είπαν:

«Θέλουμε να μας δώσετε άδεια πρόσβασης στις οδικές αρτηρίες της Ελλάδας, γιατί θέλουμε να φυλάξουμε κάποια σημεία που μας ενδιαφέρουν».

Στην πραγματικότητα, βέβαια, κατοχή ήθελαν να κάνουν. Ετσι κι εδώ ο συγκεκριμένος βουλευτής, όταν προτείνει να καλέσουμε ξενό στρατό για να “προστατεύσει” κάποιες τοποθεσίες στις οποίες υπάρχουν συμφέροντα αυτού του ξένους κράτους, ουσιαστικά προδοσία διαπράττει. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το κόμμα του βουλευτή αυτού συνηθίζει να κατηγορεί όλα τα υπόλοιπα κόμματα για … προδοσία!!!

Ποιος είναι (ο προδότης);;;

 

 

2 – Τα δύο μεγαλοστελέχη κυβερνητικού κόμματος που ηράσθησαν εντός της Νεολαίας ΕΠΕΝ.

Εκείνος είναι πρωτοκλασάτο στέλεχος. Εκείνη υποψήφια ευρωβουλευτίνα. Αυτή την στιγμή εργάζονται για το μεγάλο αυτό κόμμα, αλλά πριν 25-30 χρόνια συναντήθηκαν και αγαπήθηκαν και ηράσθησαν και fell into their χούντικ love εντός της Νεολαίας ΕΠΕΝ, εντός δηλαδή του κόμματος των βασιλοχουντικών, εκείνες τις ωραίες εποχές που ο αδελφός του υπερσαχΑριου Φύρερ της ναζιστικής συμμορίας, ο δικηγόρος Μιχαλόλιας φυγάδευε κασέτες με ηχογραφημένα μηνύματα του αρχιπραξικοπηματία Παπαδόπουλου για να τις παίζουν μέσα στο ξενοδοχείο Caravel και να ονειρεύονται πως με την ίδρυση της ΕΠΕΝ, οι “έγκλειστοι αξιωματικοί” θα αποφυλακιστούν μια ώρα αρχίτερα από τα “κάτεργα της Δημοκρατίας”.

Αργότερα υπανδρεύσθησαν, χώρισαν και τώρα βρίσκονται στους κόλπους του ίδιου κόμματος να μάχονται για τη δημοκρατία και ενάντια στον … φασισμό!!!

Ποιοι είναι;;;

 

 

3 – Ο εκλεγμένος αυτοδιοικητικός, φίλος και συμμαθητής των παιδιών του Γλύξμπουργκ, που πήρε το μέρος τους στη διαμάχη τους με δημοκρατικούς δασκάλους που ήθελαν να εφαρμόσουν το Νόμο.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, τα τρία μεγαλύτερα παιδιά του Κοκού (Αλεξία, Παύλος και Νικόλαος) έπρεπε να πάρουν το απολυτήριο λυκείου. Ο Κοκός, τότε, υποτίθεται “δούλευε” στις επιχειρήσεις του Λάτση στο Λονδίνο [Σ.Σ.: Ο Λάτσης είχε πει το αμίμητο: «Τον έχω στο μισθολόγιο για να μπορώ να τον καθυβρίζω όποτε μου κάνει κέφι»]. Και ήθελε τα παιδιά του να πάρουν το χαρτί από ελληνικό ίδρυμα, με την σφραγίδα του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, αν και θα μπορούσαν να βγάλουν οποιοδήποτε άλλο ιδιωτικό σχολείο ξένης χώρας. Προφανώς, είχε τα σχέδιά του. Πάντοτε είχε μια ελπίδα για επιστροφή στο θρόνο, ο ίδιος του ή κάποιο από τα πριγκιπόπουλά του, και σκεφτόταν ότι θα ήταν θετικό αν είχαν “ελληνική παιδεία”. Ετσι λοιπόν, απευθύνθηκε στην ελληνική παροικία πλούσιων και εφοπλιστών της Αγγλίας, και με τη βοήθεια και του πρεσβευτή και του τοπικού εκεί ελληνορθόδοξου ιεράρχη, κατόρθωσαν να φτιάξουν ένα απολύτως ιδιωτικό σχολείο, με δικούς τους καθηγητές και πρόγραμμα σπουδών. Είχαν, όμως, ένα μικρό πρόβλημα: Ηθελαν να αναγνωριστεί το σχολείο αυτό σαν σχολείο του επίσημου ελληνικού κράτους. Ουδεμία δυσκολία, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το αναγνώρισε αμέσως.

Ομως, για να γίνουν όλα by the book, έπρεπε το υπουργείο να στείλει κάποιους λίγους δασκάλους από την Ελλάδα, πέρα από τους άλλους διορισμένους από την παρέα του Κοκού και από τους εφοπλιστές. Και έτυχε αυτοί οι δάσκαλοι να είναι δημοκρατικών πεποιθήσεων. Στο μεταξύ, είχε αλλάξει και η κυβέρνηση στην Ελλάδα, και ήταν το ΠΑΣΟΚ στα πράγματα. Οταν οι δημοκρατικοί καθηγητές πήγαν εκεί, συνάντησαν μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Το σχολείο, δεν ήταν σχολειο: Εμοιαζε με καφετέρια. Τα παιδιά του Κοκού, των εφοπλιστών και του προσωπικού της Πρεσβείας που φοιτούσαν εκεί, έρχονταν όποτε ήθελαν, έφευγαν όποτε ήθελαν, απαιτούσαν να περνάνε τα μαθήματα χωρίς να κάνουν εργασίες και να προβιβάζονται στις τάξεις χωρίς να περνάνε τεστ και εξετάσεις, και γενικά, ήταν μια κατάσταση στην οποία φαινόταν ότι οι μαθητές και οι οικογένειες τους θεωρούσαν το ίδρυμα προσωπικό τους τσιφλίκι.

Σ’ αυτά όλα τα προβλήματα, έπρεπε να προστεθούν και οι ανάγωγες και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές των παιδιών του Γλύξμπουργκ: Εβαζαν υπογραφές στα απουσιολόγια και στα τεστ και στα γραπτά “Διάδοχος Παύλος”, “Πριγκίπισσα Αλεξία” και “Πρίγκιπας Νικόλαος”, και επέμεναν να τους αποκαλούν με τα “βασιλικά” τους ονόματα και τίτλους. Οι δάσκαλοι έσβηναν τις απαράδεκτες υπογραφές, τα πριγκιπόπουλα επέμεναν.

Ωσπου έφτασε η ρήξη. Τότε οι γονείς των πλουσιόπαιδων χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα για να “σωφρονίσουν” τους δημοκρατικούς δασκάλους, που το μόνο που ήθελαν ήταν να εφαρμόζονται οι κανονισμοί. Στην αρχή με καλοπιάσματα και “φιλικές κουβεντούλες”, αργότερα με απειλές και φωνές και σκηνές, και στο τέλος με προσπάθειες χρηματισμού.

Τελικά, δεν πέρασε το δικό τους (των πλουσίων). Αν και 2 καθηγητές αναγκάστηκαν να παραιτηθούν, τελικά η κατάσταση ομαλοποιήθηκε, αφού προηγουμένως τα γεγονότα πήραν μια κάποια έκταση στον Τύπο.

Ο άνθρωπος μας, σαν γιος ισχυρού ανθρώπου, φοιτούσε κι αυτός στο συγκεκριμένο σχολείο. Διαβάζοντας το βιβλίο “Οταν ήμουν δάσκαλος των παιδιών του Γλύξμπουργκ”, που έγραψε αργότερα ένας από τους καθηγητές, μαθαίνουμε ότι ο σημερινός εκλεγμένος αυτοδιοικητικός, τότε ήταν στην παρέα των πριγκηπόπουλων, και ότι είχε κι αυτός το δικό του μερίδιο στις δύσκολες καταστάσεις που πέρασαν τότε οι δημοκρατικοί καθηγητές.

Ποιος είναι;;;

Δεν μπορούμε να δώσουμε άλλα hints, γιατί το κουίζ θα γίνει πολύ εύκολο, αλλά ίσως αυτό εδώ το (εξκιούζμη) λινκ να βοηθήσει να καταλάβει ο αναγνώστης για ποιον μιλάμε.

 

4 – Ο δημοσιογράφος που μόνος του και εθελοντικά ανάλαβε να βοηθήσει το δικαστήριο της ΕΟ 17 Νοέμβρη να κατανοήσει τα οικονομικά της οργάνωσης.

Αυτό το κουίζ, ίσως με την πρώτη ματιά να μην μοιάζει και τόσο επίκαιρο, όμως στην πραγματικότητα είναι διπλά επίκαιρο. Και λόγω της πρόσφατης ανακίνησης του θέματος της 17Ν στα ΜΜΕ (βιβλίο Κουφοντίνα, απόδραση Ξηρού, επιστολές Τζωρτζάτου-Κουφοντίνα, βιβλίο Σάββα Ξηρού κ.λπ), αλλά, κυρίως, λόγω του ονόματος του συγκεκριμένου δημοσιογράφου.

Ας δώσουμε ο πλαίσιο της ιστορίας αυτής, λέγοντας μερικά πράγματα.

Το φθινόπωρο του 2003, η δίκη της 17Ν πλησίαζε στο τέλος της, μετά από 8 μήνες δικαστικής διαδικασίας. Η αλήθεια είναι ότι με τα οικονομικά της οργάνωσης δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα το δικαστήριο. Τα οικονομικά της είχαν την θέση τους στις ερωτήσεις και στις αγορεύσεις δικαστών και συνηγόρων πολιτικής αγωγής, βέβαια, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όπως οι άλλες πράξεις της 17Ν, δολοφονίες και βόμβες κ.λπ. Αλλωστε, στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμιά παράδοση, λ.χ. εξειδικευμένων αστυνομικών-δικαστικών-οικονομολόγων ή εξειδικευμένων περί οικονομικών, όπως π.χ. υπάρχουν στο εξωτερικό, ας πούμε στο FBI και στην IRS, εκείνοι οι εξπέρ στα οικονομικά, που μπορούν να βρουν και την τελευταία οικονομική συναλλαγή των προς διευρεύνηση κατηγορουμένων.

Ευτυχώς, όμως, που στην Ελλάδα έχουμε εθελοντές δημοσιογράφους του ελεύθερου ρεπορτάζ, που μόνοι τους, εθελοντικά κι απ’ την καλή τους την καρδιά, αναλαμβάνουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους του Νόμου σε τέτοιες περιπτώσεις. Ετσι κι ο δικός μας άνθρωπος, χωρίς (;;;) να του το ζητήσει κανείς, έκανε το εξής:

Ζήτησε και πήρε από την Αντιτρομοκρατική τα τρία πολυσέλιδα και μεγάλου μεγέθους τετράδια της οργάνωσης, στα οποία κάποιος (μάλλον ο Κουφοντίνας, σύμφωνα με το συμπέρασμα του ανθρώπου μας) κατέγραφε με μεγάλη επιμέλεια όλα τα έξοδα και τα ποσά που άλλαζαν χέρια εντός της οργάνωσης. Ηταν 3 μεγάλα τετράδια σπιράλ, συνολικά εκατοντάδες σελίδες, στα οποία υπήρχαν κυριολεκτικά χιλιάδες εγγραφές. Ενα πολύ δύσκολο υλικό, για να το εξετάσει κανείς. Κανονικά, θα έπρεπε επάνω σε αυτές τις χιλιάδες εγγραφές, να δουλέψουν συνεργεία ολόκληρα εξειδικευμένων με τα λογιστικά επαγγελματιών, για να βγει άκρη.

Κι όμως, ο άνθρωπός μας βγήκε ασπροπρόσωπος. Κάθησε κάτω, εξέτασε μία-μία τις εγγραφές (που συνήθως είχαν ποσό-μέλος-αιτιολογία), και έβγαλε και πολλά συμπεράσματα, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και από το δικαστήριο, αλλά και από την Αστυνομία:

Πραγματικά, έκανε δουλειά μυρμηγκιού. Λ.χ. έκανε cross-check με τις ενέργειες της οργάνωσης και αντιστοίχησε τα έξοδα των προηγούμενων ημερών της κάθε ενέργειας, σε σημείο λ.χ. να βρει και να καταγράψει ότι στην τάδε ενέργεια με έκρηξη βόμβας, δόθηκαν «1.000 δραχμές για μπαταρίες, 3.000 για σκάλα, 500 δρχ για ταξί, 200 δρχ για τηλεκάρτες» κ.ο.κ. Με ακρίβεια κατοστάρικου, μιλάμε. Και αμέσως μετά έπιανε την επόμενη ενέργεια, πάλι στο ίδιο μοτίβο. Τόσα για γάντια, τόσα για μπουφάν, τόσα για βενζίνα, τόσα για κλειδιά, τόσα για κράνος. Δεν παρέλειψε να καταγράψει σε ειδικό σύνολο τα έξοδα της οργάνωσης για “γιορτές-συνεστιάσεις-γεύματα”, ξέρετε τώρα, στα τσιπουράδικα που λέγανε τότε ότι πήγαιναν τα μέλη της 17Ν. Σε ειδική κατάταξη, κατέγραψε όλα τα έξοδα που φαίνεται να είχαν κάποια σχέση με νοικιασμένους χώρους, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αλλού πάλι, εστίασε στα ποσά “συναλλάγματος” που φαίνεται έπρεπε να προμηθευτούν τα μέλη της 17Ν, και μαζί έβαζε και το ποσό της προμήθειας για την αλλαγή του νομίσματος!!! Τρομερή δουλειά!!!

Ολα αυτά, δηλαδή τις αυθεντικές σελίδες των τετραδίων, μαζί με τις δικές του σημειώσεις για τα έξοδα της κάθε ενέργειας συν μερικά κείμενα με συμπεράσματα, τα εξέδωσε σε ειδική έκδοση 128 σελίδων η εφημερίδα για την οποία δούλευε τότε ο δημοσιογράφος μας. Μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο:

Τα 3 τετράδια της 17Ν Το ταμείο της οργάνωσης, Ντοκουμέντο Ολα τα στοιχεία για τους καταζητούμενους και τους «ελεύθερους» που καταζητούνται, έκδοση ΔΟΛ, 2003.

Τα 3 τετράδια της 17Ν Το ταμείο της οργάνωσης, Ντοκουμέντο Ολα τα στοιχεία για τους καταζητούμενους και τους «ελεύθερους» που καταζητούνται, έκδοση ΔΟΛ, 2003.

 

Αλλά δεν έμεινε εκεί. Εκανε κατηγοριοποιήσεις και ομαδοποιήσεις των εξόδων των τετραδίων ανά άτομο-μέλος της 17Ν. Τόσες χιλιάδες δραχμές έπαιρνε σε μηνιαία βάση ο “Μιχάλης” της οργάνωσης (κι έβαζε σε παρένθεση το πραγματικό όνομα), τόσες χιλιάδες δραχμές έπαιρνε ο “Λουκάς” της οργάνωσης, τόσες ο “Αλέκος”, τόσες ο “Λάμπρος”. Κατόπιν έκανε προσθέσεις, έβγαλε σύνολα, έκανε διαιρέσεις, έβγαλε μέσους όρους για κάθε έναν από τα “γνωστά μέλη”, αλλά στο τέλος της έκδοσης, κράτησε το καλύτερο!!!

Βρήκε, λοιπόν, ότι στα τετράδια μέσα υπήρχαν οκτώ ονόματα (ψευδώνυμα) τα οποία δεν αντιστοιχούσαν σε κανένα από τα γνωστά ψευδώνυμα των κατηγορουμένων μελών. Και ότι τα 4 εκ των 8 ονομάτων, βρήκε ότι ελάμβαναν τακτικά και σε σταθερή βάση μεγάλα ποσά από τον ταμία, άρα -σου λέει και καταλήγει- «υπάρχουν 8 άγνωστοι και ασύλληπτοι, εκ των οποίων οι 4 (τρεις άντρες και μια γυναίκα) με πολύ ενεργό ρόλο».

Και στο τέλος των συμπερασμάτων του, ως μη όφειλε, έκανε και κάποιους σύντομους υπολογισμούς του τύπου:

«Αν αυτά τα 3 τετράδια πιάνουν 7 χρόνια και μέσα τους διακινούνται τόσα εκατομμύρια δραχμές, τότε στα 18 χρόνια, πόσα εκατομμύρια διακινήθηκαν;;; -και στα 27 χρόνια ύπαρξης της οργάνωσης, πόσα εκατομμύρια χρειάστηκαν;;;».

Και συνεπακόλουθα:

«Ναι, αλλά βρέθηκαν μόνο αυτά τα χχχ ποσά, ενώ η λεία από τις yyy ληστείες ανέρχεται στο ποσό των zzz δραχμών -συνεπώς, που βρίσκονται τα υπόλοιπα χρήματα;;;»

Αναμφισβήτητα, ήταν μια μεγάλη στιγμή στην καριέρα του εκλεκτού ρεπόρτερ, που -πιστεύουμε- με μεγάλη υπερηφάνεια να την υπογραμμίζει στο βιογραφικό του.

Ποιος είναι ο … εθελοντής δημοσιογράφος;;;

 

 

5 – Ποιο είναι το χειρότερο και πιο εμετικό είδος δωσίλογου ταγματασφαλήτη συνεργάτη των Γερμανών;;;

Αυτό δεν είναι ακριβώς κουίζ, αλλά έχει την σημασία του (και την πλάκα του) -και είναι κι επίκαιρο.

Πριν λίγες βδομάδες, όταν ο χρυσαβγίτης Αλεξόπουλος απολογήθηκε από το βήμα της Βουλής, οι παλιοί του συναγωνιστές στη ΧΑ δεν του χαρίστηκαν. Κι έγραψαν ένα μικρό σχόλιο στην σκουπιδοφυλλάδα τους (τεύχος 876, 14/05/2014) για να τον καρφώσουν επειδή στη συνέντευξή του στο Εθνος, μίλησε για “ναζί”.

Και του υπενθύμιζαν:

«Ξέχασες, Βαλάντη, που πριν λίγους μήνες μας έδειχνες μέσα στα γραφεία ένα παλιό ρολόι-ιστορικό κειμήλιο που άφησε ο παππούς σου, το οποίο είχε επάνω κάποια “περίεργα σύμβολα”;;;»

Εφημερίδα Χρυσή Αυγή, 14/05/2014, τχ#0876, σ. 4, Κυνοβουλευτικός Ωτακουστής - «Ξέχασες Βαλάντη που πριν λίγους μήνες μας έδειχνες μέσα στα γραφεία ένα παλιό ρολόι-ιστορικό κειμήλιο που άφησε ο παππούς σου με κάτι περίεργα σύμβολα;;;»

Εφημερίδα Χρυσή Αυγή, 14/05/2014, τχ#876, σ. 4, Κυνοβουλευτικός Ωτακουστής – «Ξέχασες Βαλάντη που πριν λίγους μήνες μας έδειχνες μέσα στα γραφεία ένα παλιό ρολόι-ιστορικό κειμήλιο που άφησε ο παππούς σου με κάτι περίεργα σύμβολα;;;»

Μιλάνε, ασφαλώς, για εκείνα τα “περίεργα σύμβολα”, που όποτε τους συμφέρει είναι “γαμμάδια” που βρίσκονται επάνω στις … Καρυάτιδες (γι’ αυτό κι έχει τη σβάστικα στο μπράτσο του ο Κασιδιαρέος, όπως είπε στον Χατζηνικολάου προχτές), και όποτε τους συμφέρει είναι … δεν είναι γαμμάδια, όπως π.χ. αυτήν την βδομάδα, που οι ναζί έκαναν μήνυση σε μια τοπική εφημερίδα της Ηλείας, απλά και μόνο επειδή άλλαξε το σύμβολό τους, και αντί για τον μαίανδρο, έβαλε στη θέση του το … γαμμάδιον.
Βλ. εδώ, «Μήνυση της Χρυσής Αυγής προς την εφημερίδα «Πρωινή”» :
http://xapyrgos.wordpress.com/2014/05/26/

 

«Τον παππού μου τον κρέμασαν οι ναζί γιατί βοηθούσε τους αντάρτες», δήλωσε, λοιπόν, ο Χρυσοβαλάντης με τ’ όνομα [Σ.Σ.: Θα θυμάστε, προφανώς, ότι το όνομα αυτό είχε γίνει μόδα στις δεκαετίες του 1970 και 1980, από το περίφημο μήλο της Ιεράς Μονής της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στην Λυκόβρυση Αττικής, το οποίο (μήλο) ήταν υπεύθυνο και βοηθούσε στις εγκυμοσύνες άτεκνων γυναικών].

«Ο παππούς μου, Ελευθέριος Αλεξόπουλος, συνελήφθη σε ηλικία 33 χρόνων έπειτα από ενέδρα, το 1944 στη Γιάννουλη γιατί μετέφερε εφόδια και τρόφιμα στους αντάρτες. Οι Γερμανοί προς παραδειγματισμό τον κρέμασαν στην πλατεία του χωριού, αφήνοντας το πτώμα του να αιωρείται για έξι ημέρες».
http://www.eleftheria.gr/index.asp?cat=7&aid=40394#.U4SZ987fSsd

Λέει ψέματα, ασφαλώς. Ο παππούς του ήταν μέλος του ΕΑΣΑΔ (πρόκειται για τα Τάγματα Ασφαλείας της Θεσσαλίας), που ήταν περιβόητοι για τα δύο και μοναδικά πράγματα που έκαναν: Να σκοτώνουν όποιον ήθελαν, όποτε ήθελαν, όπως ήθελαν και μετά να κάνουν πλιάτσικο. Και τον κρέμασαν οι ίδιοι οι Γερμανοί γιατί υπερέβη τα εσκαμμένα, παναπεί τόση βαρβαρότητα και τόσο επαίσχυντη συμπεριφορά φάνηκε υπερβολική, ακόμη και γι’ αυτά τα βάρβαρα ναζιστικά καθάρματα.

Θα μπορούσαμε να πούμε, λοιπόν, ότι “το χειρότερο και πιο εμετικό είδος δωσίλογου ταγματασφαλήτη συνεργάτη των Γερμανών” είναι εκείνο το είδος δωσίλογων που ακόμα κι οι Γερμανοί -με βαριά καρδιά- παίρνουν απόφαση να τους κρεμάσουν. Αν και, όπως θα δείτε, υπάρχει και χειρότερο είδος.

Τι είχε συμβεί;;; Ο παππούς Αλεξόπουλος έκανε με το ΕΑΣΑΔίτικο απόσπασμά του επιδρομή στο χωριό Γιάννουλη. Εκεί βρήκαν τον πρόεδρο του Γεωργικού Συνεταιρισμού Δημήτρη Τζανίδη, ο οποίος μόλις είχε πάρει χρήματα απ’ την τράπεζα για να αγοράσει θεριστικό σπάγγο για τα μέλη του συνεταιρισμού. Για να τον ληστέψουν, τον σκότωσαν πρώτα, του πήραν τα χρήματα και κατόπιν πέταξαν το πτώμα του στα σιτάρια. Οταν βρέθηκε το πτώμα, αργότερα, ήταν μισοφαγωμένο απ’ τα σκυλιά. Σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης, ο δολοφονημένος πρόεδρος ήταν κι ό ίδιος γερμανόφιλος και κολλητός του τοπικού Γερμανού φρούραρχου. Ο παππούς, με λίγα λόγια, δεν δίστασε να σκοτώσει δικό του άνθρωπο, ομοϊδεάτη του, απλά και μόνο για να τον ληστέψει. Γιατί, πως να το κάνουμε τώρα, τουλάχιστον τα άλλα καθάρματα του ΕΑΣΑΔ σκότωναν “αντιπάλους” για να πλιατσικολογήσουν. Αυτός δεν δίστασε να σκοτώσει δικό του άνθρωπο.

Ομως, η συνέχεια είναι ακόμη χειρότερη. Υπάρχει κι άλλος πάτος, θα αναρωτηθεί κανείς;;; Υπάρχει, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι μετά τις δολοφονίες δικών του συμμάχων, βίαζε και τις κόρες του, «προέβη εις μοιχείαν γυναικών και βιασμόν αδελφών Ελληνίδων», όπως γράφει ο αξιωματικός των ΕΑΣΑΔ. Προσοχή σ’ εκείνο των «αδελφών Ελληνίδων» (δηλαδή όχι τίποτα «κομμουνιστριών», αλλά «δικών μας, αδελφών εθνικιστών»), που λέει στην ανακοίνωση του για την τιμωρία των ΕΑΣΑΔιτών, ο “Στρατιωτικός Διοικητής ΕΑΣΑΔ” Κώστας Καραγιώργος, όπως δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα “Λαρισαϊκός Τύπος” στις 22/06/1944.

Εφημερίδα Λαρισαϊκός Τύπος, 22/06/1944, Ανακοίνωση ΕΑΣΑΔ για απαγχονισμό Αλεξόπουλου

Εφημερίδα Λαρισαϊκός Τύπος, 22/06/1944, Ανακοίνωση ΕΑΣΑΔ για απαγχονισμό Αλεξόπουλου (κλικ για μεγέθυνση)

 

Σύμφωνα με το βιβλίο “ΕΑΣΑΔ” του Σταύρου Παπαγιάννη, εκδόσεις Σόκολη, Αθήνα, 2007, ενάμιση μήνα μετά, στις 29/07/1944, για τις πράξεις αυτές, οι Γερμανοί κρέμασαν και τον γιο του Αλεξόπουλου, Αθανάσιο.


Αυτά ήταν τα 4 επίκαιρα αποκαλυπτικά (όπως θα διαπιστώσετε όταν θα βρείτε/δείτε τις απαντήσεις). Απαντήστε, και όπως πάντα …

… ‘Πλούσια Δώρα’! Για όλους! Χωρίς κλήρωση! Ολοι κερδίζουν!!

 

[UPDATE]

Ολες οι απαντήσεις βρέθηκαν:

1 – Ποιος είναι ο βουλευτής που μέσα στη Βουλή κάλεσε στρατό ξένης χώρας να εγκατασταθεί εντός της Ελλάδας για να διαφυλάξει τα συμφέροντα αυτού του ξένου κράτους;;;

2 – Ποια είναι τα δύο μεγαλοστελέχη κυβερνητικού κόμματος που ηράσθησαν εντός της Νεολαίας ΕΠΕΝ;;;

3 – Ποιος είναι ο εκλεγμένος αυτοδιοικητικός, φίλος και συμμαθητής των παιδιών του Γλύξμπουργκ, που πήρε το μέρος τους στη διαμάχη τους με δημοκρατικούς δασκάλους που ήθελαν να εφαρμόσουν το Νόμο;;;

4 – Ποιος είναι ο δημοσιογράφος που μόνος του και εθελοντικά ανάλαβε να βοηθήσει το δικαστήριο της ΕΟ 17 Νοέμβρη να κατανοήσει τα οικονομικά της οργάνωσης.

5 – Ποιο είναι το χειρότερο και πιο εμετικό είδος δωσίλογου ταγματασφαλήτη συνεργάτη των Γερμανών;;;

 

Απαντήσεις:

1 – Ο προδότης ονομάζεται Κασιδιαρέος. Και είπε μέσα στη Βουλή, στη συνεδρίαση της 26/09/2012:

«Φανταστείτε μόνο μία απλή μονάδα των ρωσικών ειδικών δυνάμεων σε συνεργασία με τον ελληνικό Στρατό να στάθμευε στην Αλεξανδρούπολη για την ασφάλεια του αγωγού».
Βουλή των Ελλήνων, ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 26/9/2012

2 – Ο Μαυρουδής Βορίδης και η Ζωή Ράπτη. Είχαν παντρευτεί με κουμπάρο εκείνον του Εθνικού Μετώπου. Μαζί με τους υιούς χουντικούς Χολέβα και Μομφεράτο κάνουν χουντική τριπλέτα στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

3 – Ο υιός Απόστολος Τζιτζικώστας. Εδώ και η μαρτυρία ενός από εκείνους τους 3 καθηγητες που αντιστάθηκαν στην παρέα Τζιτζικώστα-Γλύξμπουργκ:
http://www.homo-naturalis.gr/home/content/view/826/67/

4 – Να το πάρει το Ποτάμι;;; Ε, ναι, είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης από το … Ποτάμι!!! Και το βιβλίο αυτό “Τα 3 τετράδια της 17Ν, Το ταμείο της οργάνωσης, Ντοκουμέντο, Ολα τα στοιχεία για τους καταζητούμενους και τους «ελεύθερους» που καταζητούνται” τυπώθηκε από τον ΔΟΛ στα τέλη του 2003.

5 – Η απάντηση δόθηκε εντός της ανάρτησης. Το πιο αηδιαστικό είδος δωσίλογου ταγματασφαλήτη συνεργάτη των Γερμανών είναι εκείνος που τον κρεμάνε οι ίδιοι οι Γερμανοί για εγκλήματα που ούτε οι ναζί δεν μπορούσαν ν’ ανεχτούν. Κι απ’ αυτούς, το χειρότερο είδος είναι όσοι σκοτώνουν για να ληστέψουν δικούς τους συν-ταγματασφαλήτες ομοϊδεάτες τους. Κι απ’ αυτούς, οι ακόμα πιο σιχαμεροί είναι εκείνοι που, αφού σκοτώσουν για να ληστέψουν τους ομοϊδεάτες τους, μετά βιάζουν και τις γυναίκες και τις αδελφές τους. Πιο κάτω δεν υπάρχει στην ευγενή συνομοταξία των δωσιλόγων -αν όχι και σε ολόκληρο το ανθρώπινο είδος.

 


 

Δείτε επίσης:

Kι άλλα άρθρα στην κατηγορία ‘Κόμικ + Γελοιογραφία + Χιούμορ‘.

Και για όσους τα έχασαν, όλα τα προηγούμενα ‘Κουίζ‘:

# Κουίζ: Διαβάστε τα άγνωστα ακραία ερωτικά (“άσεμνα”) ποιήματα και βρείτε τον διάσημο ποιητή
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/04/27/quiz-asemna-poihmata/

# Κουίζ με δέκα άγνωστες σπάνιες φωτογραφίες – Δίνοντας εικόνα στα άγνωστα πρόσωπα γνωστών ιστορικών προσωπικοτήτων
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/02/25/quiz-me-deka-spanies-fotografies/

# Απάντηση στο κουίζ: “Γιατί την 7η Απριλίου 1941 οι Αθηναίοι βγήκαν στους δρόμους με τουρκικές σημαίες;;;” + 2 σκίτσα εποχής
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/11/28/quiz-1941-a8inaioi-me-tourkikes-simaies/

# Μικρό καλοκαιρινό κουίζ – Ποιοι είναι οι δύο 14χρονοι;;;
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/08/05/kalokairino-quiz-14xronoi/

# Ποιός βουλευτής υπερασπιζόταν τη Χρυσή Αυγή μέσα στη Βουλή το 1998;;;
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/04/30/boyleftis-yperaspizotan-xrysi-avgi/

# Ιστορικό/πολιτικό κουίζ: Ποιός ήταν ο εμπαθής και φανατικός Κνίτης που αναστάτωσε το συνέδριο των ιστορικών στο Λονδίνο το 1978;;;
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/03/28/empathis-fanatikos-knitis-synedrio-londino/

# «Αν έχεις εμφάνιση που να πείθει και απολυτήριο Γυμνασίου, γίνε Μανεκέν Τηλεπαρουσιάστρια», ένα μικρό κουίζ
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/04/07/an-exeis-emfanisi-gine-maneken/

# Οι δημοσιογράφοι που ξεσκόνισαν τη χούντα (από το περιοδικό “Αντί” 1974-09-07)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/02/05/dimosiografoi-pou-xeskonisan-ti-xounta/

Bonus Track (με το μαλακό και με μεγάλη προσοχή και κριτική στάση!!!):
# Η ΚΝΕ καταδικάζει το φύλλο Νο#8 της ‘Πανσπουδαστικής’ και τη θεωρία για τους «350 προβοκάτορες της ΚΥΠ»!!!
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/04/01/kne-katadikazei-panspoudastiki/

Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής
Ευθανασία και στείρωση για “άτομα με ειδικές ανάγκες, επιληπτικούς, αλκοολικούς και τοξικομανείς”: Ο δεκάλογος της Χρυσής Αυγής για την “ευγονική αναγκαιότητα”, την “διοικητική ιατρική” και το “Aufartung”

Comments

 1. Το νέο περιφερειάρχη τον είχα μαθητή το 1982 στο Hellenic College of London. Γιος του “βασιλικού” βουλευτή Τζιτζικώστα, χωρίς ιδιαίτερες ικανότητες και σπουδές,, ελέω….νεποτισμού τον βλέπουμε σήμερα περιφερειάρχη στη Θεσσαλονίκη. Κι ας υπήρχαν στο ίδιο σχολείο δεκάδες άλλοι μαθητές, χίλιες φορές αξιότεροι από τον Τζιτζικώστα. Δεν είχαν, όμως…”μπάρμπα στην Κορώνη”.

 2. Οι διαχειριστές του Ιστολογίου XYZ Contagion
  27 Μαΐου 2014 - 22:03

  Ευχαριστούμε για την απάντηση!!!

  🙂

  Ασφαλώς, εμείς γνωρίζουμε την ιστορία από τις εφημερίδες και από το βιβλίο “Οταν ήμουν δάσκαλος των παιδιών του Γλύξμπουργκ” που αναφέραμε, καθώς και από διηγήσεις ανθρώπων που θυμούνται εκείνα τα γεγονότα.

  Εσείς, ασφαλώς, γνωρίζετε πολλά παραπάνω (και περισσότερο έγκυρα!!!)

 3. Ο άντρας στο ερώτημα 2 άνετα θα μπορούσε να είναι ο Βορίδης, αλλά δεν πάει το μυαλό μου ποια ήταν η γυναίκα του. Βρίσκομαι σε καλό δρόμο τουλάχιστον;

 4. Απάντηση στο 1, αφού έκλεψα λίγο 🙂

  Ο προδότης ονομάζεται Κασιδιαρέος. Και είπε μέσα στη Βουλή, στη συνεδρίαση της 26/09/2012

  «Φανταστείτε μόνο μία απλή μονάδα των ρωσικών ειδικών δυνάμεων σε συνεργασία με τον ελληνικό Στρατό να στάθμευε στην Αλεξανδρούπολη για την ασφάλεια του αγωγού».
  Βουλή των Ελλήνων, ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 26/9/2012

  http://blo.gr/aw3

 5. Σχετικά με τη βασιλική οικογένεια, ο μόνος που μου έρχεται στο μυαλό είναι πρώην υπουργός και υιός αξιωματούχου του βασιλιά. Δεν γνωρίζω εάν συμμετείχε σε εκλογές αυτοδιοίκησης. Για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω.

 6. Δεν είδα το προηγούμενο σχόλιο.

 7. Σόρυ παιδιά έτσι όπως το έγραψα φαίνεται ότι εγώ ήμουν ο δάσκαλος του Τζιτζι …στην πραγματικότητα, από τον ενθουσιασμό μου που βρήκα την απάντηση δεν ανέφερα την πηγή : Η φράση από πάνω ανήκει μάλλον στον Νίκο Αδαμόπουλο και είναι αντιγραφή από εδώ http://www.homo-naturalis.gr/home/content/view/826/67/

 8. Θράσος Χαϊδαρίου
  27 Μαΐου 2014 - 22:24

  @3 προς Μάρκο.

  Ναι, σε καλό δρόμο βρίσκεσαι. Το ξέρω γιατί το είχα διαβάσει. Ο Βορίδης είναι και η πρώην ΕΠΕΝίτισσα γυναίκα του είναι η Ζωή Ράπτη. Μαζί με τους υιούς χουντικούς Χολέβα και Μομφεράτο κάνουν χουντική τριπλέτα στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

 9. Οι διαχειριστές του Ιστολογίου XYZ Contagion
  27 Μαΐου 2014 - 22:33

  @7

  Ευχαριστούμε για τη διευρίνηση -και για το πολύ ενδιαφέρον λινκ!!! Επιβεβαιώνει η μαρτυρία του δασκάλου πλήρως την ιστορία μας 🙂

  «Το νέο περιφερειάρχη τον είχα μαθητή το 1982 στο Hellenic College of London. Γιος του “βασιλικού” βουλευτή Τζιτζικώστα, χωρίς ιδιαίτερες ικανότητες και σπουδές,, ελέω….νεποτισμού τον βλέπουμε σήμερα περιφερειάρχη στη Θεσσαλονίκη. Κι ας υπήρχαν στο ίδιο σχολείο δεκάδες άλλοι μαθητές, χίλιες φορές αξιότεροι από τον Τζιτζικώστα. Δεν είχαν, όμως…”μπάρμπα στην Κορώνη”»

  Και.

  «Εχουμε από παλιά κάτι κατάλοιπα-σύνδρομα φόβου και ψυχαναγκασμού με τις …βασιλικές Ιστορίες. Ξανάρχονται έντονες και βασανιστικές οι παλιές εκείνες φοβίες από την εποχή που ως αποσπασμένος του ελληνικού υπουργείου παιδείας, νέος τότε καθηγητής (1982), τοποθετήθηκα στο Ελληνικό Κολλέγιο Λονδίνου και είχα μαθητές μου τα παιδά του τ. βασιλιά Κωνσταντίνου.
  ΄Εγινε ο … μέγας χαμός εκίνη την εποχή στην Αγγλία. “Ομηρικός πόλεμος στο Hellenic College of London”, έγραφαν οι Times του Λονδίνου. Ο ” βασιλιάς” και οι εφοπλιστές ήθελαν πάση θυσία τα παιδιά να πάρουν απολυτήριο από το δημόσιο ελληνικό σχολείο με τους τίτλους διάδοχος και πρίγκιπες!
  ΄Ετσι ξεκίνησε ο πόλεμος. Εμείς, 3 μόνο καθηγητές του Δημοσίου από τους 40 του Κολλεγίου (!), να παλεύουμε “με νύχια και δόντια”, να μην πάρουν τα παιδιά απολυτήρια με τέτοιους τίτλους…ευγενείας ,με υπογραφές δημοσίων, Ελλήνων εκπαιδευτικών και σφραγίδα της ελληνικής δημοκρατίας. Τότε ακόμα ο Κωνσταντίνος δεν είχε σταματήσει να έχει πολιτικές βλέψεις.
  Από εκείνη την εποχή πίστευα πως θα ερχόταν μια μέρα,που ο ίδιος ο Κωνσταντίνος ή τα παιδιά του θα δημιουργούσαν πρόβλημα στη χώρα. Σήμερα, διαβάζοντας την παραπάνω είδηση με την εγκατάσταση του Νικόλα στην Ελλάδα και συνδυαζοντας
  1. τις σχέσεις “Βασιλιά”-Εφοπλιστών
  2.τις σχέσεις Μιχαλολιάκου-Εφοπλιστών
  3. Την πληροφορία (από καλή πηγή) πως ο τ.βασιλιάς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, αρχίζουν τα “φίδια να με ζώνουν” πάλι, οι ίδοι εφιάλτες, όπως τότε. Λες, να προετοιμάζουν το Νικόλα να ηγηθεί του ακροδεξιού συρφετού της Ελλάδας,τώρα που ο Μιχαλολιάκος μας… “τελειώνει” και σύντομα θα εξαφανιστεί από το…συνταγματικό τόξο;
  “Ο… θεός να βάλει το χέρι του”,μην ξυπνήσουν πάλι τα φαντάσματα!

  Σήμερα, ακούγοντας κι αυτό με την πρό(σ)κληση Τζιτζικώστα να παραστούν μέλη της εγκληματικής συμμορίας των Νεο-Ναζί στην παρέλαση, σκέφτομαι πως καθόλου τυχαίες δεν πρέπει να είναι αυτές οι “συμπτώσεις”. Ο Νικόλας εγκαθίσται μόνιμα στη χώρα, ο Τζιτζικώστας βγαίνει φανερά και “δείχνει ταυτοτητα”. (Απορώ με το Αντώνη Σαμαρά, που κρατάει σήμερα τον Τζιτζικώστα στη θέση του μετά από τέτοια απαράδεκτη πρόκληση!).
  Τί έχουν στο μυαλό τους οι ακροδεξιοί -φιλοβασιλικοί εφοπλιστές στο Λονδίνο και βγάλανε “μπροστά” τον “πρίγκιπα” και τον περιφερειάρχη; Πάνε να συσπειρώσουν την ακροδεξιά και τους Νεο-Ναζί, τώρα που τελείωσε το παιχνίδι με την παρτίδα “Μιχαλολιάκος”; Δεν είμαστε καλά, μα καθόλου καλά.
  Και κάτι άλλο. Λένε τα ΜΜΕ: “Απαντώντας ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε χαρακτηριστικά πως “η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε καμία περίπτωση δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας από τον κύριο Μπουτάρη”.
  Και από ποιον, Αποστόλη, θα πάρεις επιτέλους και σύ μαθήματα δημοκρατίας; Μεγάλωσες σε φιλοβασιλική οικογένεια, σπούδασες σε βασιλικό σχολείο, “κώλος και βρακί” ήσουν-είσαι με τους εφοπλιστές. Τα δικά μου δημοκρατικά μηνύματα, ως έφηβος τότε μαθητής στην Α’ τάξη του Λυκείου το 1982 στο Λονδίνο, φαίνεται ( από τη μετέπειτα πορεία σου) πως δε σε επηρέασαν. “Μπαινάκης βγαινάκης”! Εξελίσσεσαι σε ακροδεξιό-φιλοβασιλικό “χαρτί” των εφοπλιστών.
  Μην προκαλείς, λοιπόν. Δεν το έχουμε σε τίποτα να “κουβαλήσουμε” στην Ελλάδα του 2013, τον “ομηρικό πόλεμο” του Λονδίνου το 1982-83. Εμείς παραμένουμε αμετακίνητοι, όπως,τότε, στις επάλξεις μας.
  Κανόνισε!»

  http://www.homo-naturalis.gr/home/content/view/826/67/

 10. Τέλος Χαρτοσήμου
  30 Μαΐου 2014 - 11:22

  Αναδημοσιεύσεις:

  Κόκκινος Τύπος: 4+1 επίκαιρα αποκαλυπτικά εκλογικά κουΐζ
  http://kokkinostupos.blogspot.gr/2014/05/41.html

  Οδόφραγμα κριτικής, ανέργων και φτωχών: Τέσσερα συν ένα επίκαιρα αποκαλυπτικά εκλογικά κουΐζ: Ο υπερ”πατριώτης” βουλευτής που καλεί ξένο στρατό + Το ζεύγος νεοδημοκρατών που ηράσθησαν εντός της ΕΠΕΝ + Ο βασιλικός φίλος των Γλύξμπουργκ περιφερειάρχης + Ο δημοσιογράφος που βοήθησε το δικαστήριο της 17Ν + Το χειρότερο είδος ταγματαφαλήτη
  http://odofragma-skas.blogspot.gr/2014/06/17.html

 11. Οι διαχειριστές του Ιστολογίου XYZ Contagion
  19 Ιουνίου 2014 - 15:21

  Η σιχαμερή φασιστική σκουπιδοφυλλάδα “ΣτόΚος”, με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα (“Βίαζε και σκότωνε Ελληνες στην Κατοχή ο Ελευθέριος Αλεξόπουλος – Το μεγάλο ψέμα του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου”) στο τεύχος #656 της Πέμπτης 18/06/2014, και με άρθρο εντός, σελίδα 3, γραμμένο από τον ίδιο τον εκδότη της Σάββα Χατζηπαρασκευά (που τώρα υποστηρίζει τη ναζιστική συμμορία, μήπως μπορέσει και γλείψει κανένα κοκαλάκι από εκεί, ενώ πριν 20 περίπου χρόνια στεκόταν στο πλευρό του Σα-χλα-μαρά και της ΠΟΛΑΝ του), παρουσιάζει σαν δήθεν μεγάλη αποκάλυψη την ιστορία για τον ΕΑΣΑΔίτη παππού του πρώην χρυσαβγίτη Αλεξόπουλου, που βρίσκεται εδώ, στο υπ’ αριθμόν #5 κουίζ:

  Τέσσερα συν ένα επίκαιρα αποκαλυπτικά εκλογικά κουΐζ: Ο υπερ”πατριώτης” βουλευτής που καλεί ξένο στρατό + Το ζεύγος νεοδημοκρατών που ηράσθησαν εντός της ΕΠΕΝ + Ο βασιλικός φίλος των Γλύξμπουργκ περιφερειάρχης + Ο δημοσιογράφος που βοήθησε το δικαστήριο της 17Ν + Το χειρότερο είδος ταγματασφαλήτη

  http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/05/27/tessera-syn-ena-quiz/

  Αντέγραψε παραγράφους ολόκληρες και κατάκλεψε και το κολλάζ με την φωτοτυπία της ανακοίνωσης του ΕΑΣΑΔ με τον τίτλο της εφημερίδας “Λαρισαϊκός Τύπος”, όπως το βρήκε μέσα στην ανάρτησή μας. Στόχος του “ΣτόΚου” ήταν ασφαλώς να χτυπήσει τον μετανοημένο χρυσαβγίτη και να τον απειλήσει να μην ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.λπ. κ.λπ.

  Το παρουσιάζει έτσι (συγγνώμη για τα αηδιαστικά λινκ):

  ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΣΤΟΧΟ”: ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ…;;; ΒΙΑΖΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ…!!!! ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ…!!! ~ Εφημερίδα “Στόχος” – Stoxos newspaper

  Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΩΣ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ ΕΞΕΘΕΣΕ ΤΟ ΓΟΗΤΡΟ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ … ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΓΙΑΤΙ… “ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ” ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΕ;;;

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΙΘΑΝΗ ΑΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ…
  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΣΤΟΧΟΣ” – ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 – ΑΡ.Φ. 656 (1454)

  h**p://www.stoxos.gr/2014/06/blog-post_8373.html

  Είναι δύσκολο να το πιστέψεις αλλά τα ντοκουμέντα είναι τρανταχτά και αδιαμφισβήτητα…Μέχρι σήμερα γνωρίζουμε από τις δηλώσεις του ίδιου, πως τον παππού του τον εκτέλεσαν οι Γερμανοί, στην κατοχή γιατί μετέφερε τρόφιμα στους… αντάρτες! Πολύ ωραία όμως το παραμύθι για να είναι αληθινό… Η πραγματικότητα είναι πως ναι… οι Γερμανοί αποφάσισαν την εκτέλεση του Ελευθέριου Αλεξόπουλου το 1944, αλλά όχι για τους λόγους που νομίζαμε ή που μας άφηναν να νομίζουμε…

  Ένα εκπληκτικό ντοκουμέντο από την εποχή που καταγράφεται μάλιστα σε εργασία πρωταγωνιστή των γεγονότων λέει εντελώς διαφορετικά πράγματα. Σοκαριστικά και αδιανόητα. Όπως αδιανόητη και σοκαριστική ήταν η δράση του Ελευθέριου Αλεξόπουλου στην κατοχή!

  Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή… Από τον Σεπτέμβριο του 1943 όταν φαινόταν πως οι Γερμανοί αργά ή γρήγορα θα έχαναν τον πόλεμο, ειδικά μετά την ενεργή ένταξη των ΗΠΑ κατά της Σοβιετικής Ένωσης (που μέχρι και το 1942 είχε συμφωνίες με την Ναζιστική Γερμανία).

  Η εξόριστη ελληνική κυβέρνηση του Καΐρου, προέτρεψε και ενθάρρυνε (σχεδόν διέταξε) Αξιωματικούς και άλλα κρατικά όργανα που είχαν παραμείνει στον Ελλαδικό χώρο για την δημιουργία των ταγμάτων ασφαλείας προς αντιμετώπιση του κομμουνισμού, ο οποίος μέσω του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ είχε απόλυτα επικρατήσει στην Ελλαδική ύπαιθρο και ετοιμαζόταν με την απελευθέρωση να αναλάβει την εξουσία δια της βίας βεβαίως έχοντας ήδη εξαφανίσει με σφαγές και δολοφονίες κάθε ένοπλη αντιστασιακή δράση που δεν ελεγχόταν…

  Στα αυτά πλαίσια στην Θεσσαλία και με την ανοχή των Γερμανικών Δυνάμεων κατοχής στην αρχή και την πλήρη στήριξη τους αργότερα, δημιουργήθηκε ο ΕΑΣΑΔ (Εθνικός Αγροτικός Σύνδεσμος Αντικομουνιστικής δράσης) στον οποίο βέβαια προσχώρησαν όπως ήταν λογικό και «ιδεολόγοι» εθνικοσοσιαλιστές, άλλοι άνευ ιδεολογίας, οι οποίοι δήλωναν αντικομουνιστές, άλλοι που προηγουμένως ήταν ενταγμένοι στο ΕΔΕΣ ή ακόμα και στο ΕΑΜ, οι οποίοι κατά καιρούς, είχαν εκδιωχθεί από τις γραμμές τους για να εκδικηθούν τους διώκτες τους, αλλά και οικονομικούς δεινοπαθούντες, με την ελπίδα ότι οι αποδοχές και άλλα ωφέλει που ανάμεναν από την ένταξη τους θα ανακούφιζαν την δυστυχία τους, αλλά και πολλά περιθωριακά στοιχεία που διείδαν «λούφα» και πλιάτσικο.

  Τον Μάιο του 1944 τα εγκλήματα και οι θηριωδίες μερίδας ενταγμένων στον ΕΑΣΑΔ ήταν τέτοια που ο Ερυθρός Σταυρός, ο τοποτηρητής του ασθενή και απουσιάζοντα στην Αθήνα Μητροπολίτη Λάρισας και Πλαταμώνα Δωροθέου, Κύριλλος καθώς και άλλοι παράγοντες της πόλης, έκαναν διαβήματα στις γερμανικές αρχές κατοχής, για την τήρηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, και για τα στυγερά εγκλήματα κάποιον εκ των ΕΑΣΑΔιτών, που άλλωστε ήταν υπεύθυνες (οι Γερμανικές δυνάμεις κατοχής) σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις περί πολέμου για την τήρηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας στην κατεχόμενη χώρα.

  Η φρίκη αυτών των εγκλημάτων και οι έντονες διαμαρτυρίες που ακολούθησαν ανάγκασαν τους Γερμανούς να συλλάβουν μερικούς από τους ενεχόμενους στα εγκλήματα ΕΣΑΔίτες, να συγκροτήσουν στρατοδικεία και να τους δικάσουν δημόσια στις 15-20 Μαρτίου 1944 στην αίθουσα του κεντρικού κινηματογράφου «ΠΑΛΛΑΣ» και κάποιους από αυτούς να τους καταδικάσουν στην ποινή του θανάτου, με την κατηγορία ότι «ως όργανα των δυνάμεων κατοχής στη Ελλάδα εξέθεσαν με τις εγκληματικές τους πράξεις το γόητρο του γερμανικού στρατού».

  Σε αυτή την δημόσια δίκη, η οποία ήταν ανοιχτή και οι Γερμανοί είχαν καλέσει τον ντόπιο πληθυσμό να την παρακολουθήσει, δύο από τους κατηγορούμενους και ΕΑΣΑΔίτες καταδικάστηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν με απαγχονισμό: ο Δημήτρης Ψαθάς στον Αμπελώνα ως υπαίτιος του θανάτου των 17 εκτελεσθέντων εκεί στις 17 και 27 Μαΐου 1944, και ο Ελευθέριος Αλεξόπουλος στη Γιάννουλη, ως υπαίτιος της ληστείας και του φόνου του προέδρου του τοπικού γεωργικού συνεταιρισμού.

  Χαρακτηριστικότατη είναι η ανακοίνωση του ιδίου του Στρατιωτικού Διοικητή του ΕΑΣΑΔ που δημοσιεύθηκε στον «Λαρισαϊκό τύπο» στις 22 Ιουνίου του 1944 και την οποία παραθέτουμε:

  «Ε.Α.Σ.Α.Δ ΛΑΡΙΣΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ.

  Την 18ην Ιουνίου 1944 εξετελέσαμεν εν Γιαννούλη δημοσία, δι΄ απαγχονισμού, τον στατιώτην της οργανώσεως μας Αλεξόπουλο Ελευθέριον διότι, ως όργανον του Ε.Α.Σ.Α.Δ., ενώ είχεν υποχρέωσιν να υποστηρίξει την τιμήν, οικογένειαν και περιουσίαν των Ελλήνων, ούτος μόνον δεν προσεπάθησεν να ανταποκριθεί εις τας υποχρεώσεις του αυτός, αλλά προέβη εις Καζακλάρ εις μοιχείαν γυναικών, βιασμών αδελφών Ελληνίδων, εις λεηλασίας και αρπαγήν περιουσιών, τελικώς δε εξετέλεσε και τον Πρόεδρον Συνεταιρισμού Γιαννούλης με σκοπόν να τον ληστεύσει. Ατυχώς, εν Καζακλάρ εξετράπησαν ευθείας οδού και της ψηλής Αντικομμουνιστικής αποστολής των και άλλα μέλη της οργανώσεως μας, όπως ο Μαλλιάρας Δημ(ήτριος( ο Τζανής ]τζώκας [ Κωνσταντίνος, ο Σπυρόπουλος Θεόδ[ωρος[, ο Αρχιμανδρίτης Ηλείας. Ούτοι, μετά το παραστράτημα των, εδραπέτευσαν και κρύβονται βοβούμενοι την σύλληψιν και τον πέλεκιν της δικαιοσύνης.

  – Παρακαλούμεν τους πάντας να παράσχουν υμίν στοιχεία δια την ενεστώσαν διαμονήν και σύλληψιν των.

  Εν Λαρίση την 20ην Ιουνίου 1944.
  Ο Στρατιωτικός Διοικητής
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ»

  Υπάρχουν βέβαια και άλλα στοιχεία …εξόχως σημαντικά, αλλά νομίζουμε πλέον είναι ξεκάθαρο. Δεν χωράει καμία αμφιβολία για την δράση του Ελευθέριου Αλεξόπουλου τον οποίον καταδίκασαν ακόμη και οι φρικαλέοι Ούννοι, ενώ εκτέλεσαν οι ίδιοι οι συναγωνιστές του. Και βέβαια όλα αυτά δεν τα καταθέτουμε τυχαία τώρα…

  Τα ερωτηματικά που προκύπτουν όχι μόνο από το μεγάλο ψέμα που μας έδωσε να φάμε ο πρωταγωνιστής των ημερών, είναι πολλά. Αλλά αυτό που προκαλεί κάποιες εντυπώσεις παραπάνω είναι η στήριξη που του παρέχει το συγκρότημα του στην κατοχή συνεργάστηκε με τους Γερμανούς και που προφανώς θεωρεί τον ελευθέριο Αλεξόπουλο «συναγωνιστή», ετοιμάζοντας με δημοσιεύματα τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, (που αποκλείεται να μην γνωρίζει την κατοχική δράση του πρόγονού του) να εκλέξει Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας…

  Μας προκαλεί εντύπωση πως το σύστημα δεν γνωρίζει αυτή την ιστορία. Κι εντάξει το σύστημα, οι Εβραίοι της Λάρισας που δεν είναι και μετρημένοι στα δάχτυλα, δεν γνώριζαν; Ή όλοι αυτοί γνώριζαν αλλά η συγκεκριμένη ιστορία δεν ταίριαζε με το σχέδιο τους και για αυτό την απέκρυψαν; Τι να πει και τι να αναρωτηθεί και να αναλογιστεί; Το μόνο σίγουρο είναι ότι… όχι δεν έχει πιάσει πάτο… Πάει ακόμα παρακάτω!

  Ενώ δεν άργησε και η ίδια η ναζιστική συμμορία να αναδημοσιεύσει την “αποκάλυψη” στην επίσημη ιστοσελίδα της:

  Χρυσή Αυγή – Αποκαλυπτικό ντοκουμέντο από τον “Στόχο”: Δολοφόνος και βιαστής ο παππούς του Αλεξόπουλου
  h**p://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/apokaluptiko-ntokoumento-apo-ton-stocho-dolofonos-kai-biasths-o-pappous-tou

  Χρυσή Αυγή | Αποκαλυπτικό ντοκουμέντο για τον αποστάτη από τον “Στόχο”: Δολοφόνος και βιαστής ο παππούς του Αλεξόπουλου!
  h**p://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/apokaluptiko-ntokoumento-gia-ton-apostath-apo-ton-stocho-dolofonos-kai-bias

 12. Για να είμαστε ακριβείς, ο πρώτος που ασχολήθηκε διαδικτυακά με το σόι του Αλεξόπουλου ήταν ο ΗΛΙΑΚΟΣ από το μπλογκ Ιστορία Κατοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published / Required fields are marked *