Κλέων Ι. | 16 Μαΐου 2014

Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής

Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής

Αυτό το κείμενο είναι, ουσιαστικά, ο πρόλογος στο επόμενο (τέταρτο) άρθρο της σειράς ‘Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά‘ με τίτλο ‘Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις: Νέα στοιχεία – Εννιά συν μία άγνωστες σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή – Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #04]‘, που μπορεί να διαβαστεί σε τμήματα (‘Σκηνές’) αρχίζοντας από την ‘Σκηνή Πρώτη #01: Φεβρουάριος 2005, Γήπεδο Παναθηναϊκού, ΓΑΔΑ, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)’.

[Σ.Σ: Στο μεταξύ, μπορείτε να δείτε και την παρουσίαση εδώ ‘Μικρή παρουσίαση: Τι θα διαβάσουν οι επισκέπτες του XYZ Contagion στην τέταρτη μεγάλη έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και τις κρυφές χρηματοδοτήσεις‘].

Και ο πρόλογος αυτός φιλοδοξεί να απαντήσει σε δυο στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους ερωτήσεις:

– Ενας αιώνας φασιστικές οργανώσεις: Πως τοποθετείται η ναζιστική συμμορία στο timeline της γενεαλογίας της ελληνικής ακροδεξιάς;

– Και πως συνέβη τελικά να εκτιναχτεί σε τέτοιο βαθμό και να φτάσει να έχει κεντρικό ρόλο στην πολιτική σκηνή τα τελευταία χρόνια;

Τα θύματα επιθέσεων της Χρυσής Αυγής για το διάστημα 2011-2013, μέχρι τον Παύλο Φύσσα. Το γραφικό από την Εφημερίδα των Συντακτών

Τα θύματα επιθέσεων της Χρυσής Αυγής για το διάστημα 2011-2013, μέχρι τον Παύλο Φύσσα. Το γραφικό από την Εφημερίδα των Συντακτών

 

Φοβόμαστε πως αυτές οι δύο ερωτήσεις δεν είναι ανεξάρτητες η μία απ’ την άλλη, και συνεπώς, δεν είναι εφικτό να απαντηθούν αυτόνομα.

Ας προσπαθήσουμε ένα σχέδιο απάντησης:

# Πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι η μελέτη της ελληνικής ακροδεξιάς στην υπάρχουσα βιβλιογραφία δεν έχει φτάσει σε ικανοποιητικά επίπεδα και δεν έχουν απαντηθεί τα ιστορικά ερωτήματα με σχετικά ολοκληρωμένο τρόπο. Ή αλλιώς, υπάρχουν πολλά κενά στην σχετική αφήγηση.
Η οποία απαντάται συνήθως με ένα σχήμα που σε γενικές γραμμές μοιάζει κάπως έτσι:

Επίστρατοι ——> Τρία Εψιλον ——> Καθεστώς 4ης Αυγούστου ——> Τάγματα Ασφαλείας ——> Χούντα ——> ‘Τρίτο κύμα’ ακροδεξιάς με Καρατζαφέρη, και τώρα με την χιτλερική, ναζιστική, εθνικοσοσιαλιστική εγκληματική οργάνωση ΧΑ

# Δεν θα διαφωνήσουμε. Απλά θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε -με τις μικρές μας δυνάμεις και όπου αυτό είναι εφικτό- κάποια κενά. Από την δεκαετία του 1910 και μετά, πράγματι, μπορούμε να μιλάμε για φασιστικές οργανώσεις, και μάλιστα μαζικές. Ολοι αρχίζουν από τους Επίστρατους.
Κατόπιν, κάθε δεκαετία (λίγο-πολύ) έχει τα δικά της οργανωμένα φασιστικά μορφώματα:

# Στις δεκαετίες του 1920 (προς τα τέλη) και 1930, έχουμε τα ‘Τρία Εψιλον‘ (Χαλυβδόκρανοι, ΕΕΕ, 3Ε) και διάφορα άλλα μικρά φασιστικά/εθνικοσοσιαλιστικά κόμματα, κομματίδια και οργανώσεις, πολλά εκ των οποίων απαριθμούνται στο βιβλίο ενός στελέχους των κομμάτων αυτών, του Π. Ι. Στεριώτη, με τίτλο ‘Προσπάθειαι άξιαι τιμής – Τα φασιστικά κινήματα στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου’, στα βιβλία ενός Ιάκωβου Χονδροματίδη, αλλά -κυρίως- στην πολύ προσεγμένη δουλειά που μπορεί να βρει κανείς σε μικρά εναλλακτικά βιβλιοπωλεία με τίτλο ‘Σπουδές στο Γαλανόμαυρο, Ο Ελληνικός Φασισμός στο Μεσοπόλεμο Περί της Ιστορίας του Φασισμού και της σημερινής της χρήσης‘, εκδόσεις Antifascripta, 2013.

# Την περίοδο 1936-1941, έχουμε το μεταξικό καθεστώς -γνωστά πράγματα, δεν θα επεκταθούμε.

# Την δεκαετία του 1940, έχουμε τα Τάγματα Ασφαλείας και τις άλλες δωσιλογικές οργανώσεις, την περίοδο της Κατοχής, που συνέχισαν και την επόμενη περίοδο 1945-1949, στη Λευκή Τρομοκρατία και στον Εμφύλιο, συχνά με τα ίδια πρόσωπα, ως παραστρατιωτικές/παρακρατικές οργανώσεις, ενάντια ‘στον κομμουνισμό’ και στο πλευρό του Στρατού και της Χωροφυλακής.

# Η επόμενη περίοδος, 1950-1967, εξετάζεται σαν μία ενιαία περίοδος, σε σχέση πάντα με την ύπαρξη οργανωμένων μορφών φασισμού. Είναι αλήθεια ότι η δεκαετία του 1950 είναι ίσως η πιο παραμελημένη περίοδος, από την πλευρά ακαδημαϊκού-ιστορικού ενδιαφέροντος. Δεν είχαμε διακριτές, ανεξάρτητες φασιστικές οργανώσεις και συσσωματώσεις, μιας που οι φορείς του φασισμού λειτουργούσαν άνετα μέσα στην ‘καχεκτική δημοκρατία’ και στα αστικά κόμματα, με την κάλυψη του νόμου, και πάντα υπό την ομπρέλα του αντικομμουνισμού και της εθνικοφροσύνης. Ετσι κάποιες προσπάθειες, όπως το Εθνικό Κόμμα Χιτών ή οι κομματικοί σχηματισμοί που επιχείρησαν οι Τουρκοβασίλης και Μανιαδάκης, τελικά, δεν ευδοκίμησαν. Αλλά ίσως δεν χρειαζόταν κιόλας, από τη στιγμή που η ίδια η ‘Βασιλευομένη Δημοκρατία’ είχε μια τέτοιας έκτασης φασιστική υποδομή, σε όλα τα επίπεδα (κρατικοί φορείς, παρακράτος, στρατός, υπηρεσίες ασφαλείας, ΚΥΠ, ΤΕΑ, παρασύνταγμα, νομοθετικό πλέγμα με έκτακτους νόμους όπως ο 509/1947, το Γ’ Ψήφισμα, ο νόμος περί κατασκοπείας 375/1936 κά), ώστε ειλικρινά να μην ξέρει κανείς τι να περιγράψει σαν ‘νεοφασισμό στην Ελλάδα’ και τι ν’ αφήσει απ’ έξω.
Εμείς πιστεύουμε, όμως, ότι η περίοδος 1950-1967 καλό θα ήταν να διαιρεθεί σε δυο υποπεριόδους: Την περίοδο 1950-1958, για την οποία ισχύουν τα παραπάνω, και την περίοδο 1958-1967, στην οποία υπάρχουν επιπροσθέτως ορισμένα άλλα, -πολλά και διαφορετικά- ποιοτικά χαρακτηριστικά.

# Με την εκτίναξη της ΕΔΑ στο 24% στις εκλογές του 1958, το βαθύ κράτος ενεργοποιήθηκε. Θα διαβάσετε αλλού για τις ‘μυστικές επιτροπές’ αντιμετώπισης του κομμουνισμού που φτιάχτηκαν με τη βοήθεια των υψηλότερων κλιμακίων της εξουσίας, δίπλα και μέσα στις μυστικές ‘υπηρεσίες ασφαλείας’ του κράτους, του Στρατού και της Αστυνομίας-Χωροφυλακής. Ο Σάββας Κωνσταντόπουλος είχε περιγράψει το 1968 την ημέρα γέννησης αυτών των μυστικών επιτροπών. Είχαν γεννηθεί μέσα στο σπίτι του ίδιου του Κωνσταντίνου Καραμανλή, και μέσω αυτών -και χάρη στα μυστικά κονδύλια- γνώρισε όλος ο κρατικός μηχανισμός τη χαρισματική προσωπικότητα του Γεώργιου Παπαδόπουλου.

# Βεβαίως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο στράτευμα, ‘μυστικοί σύνδεσμοι’ τύπου ΙΔΕΑ ή τύπου ‘μικρής χούντας των συνταγματαρχών’ και ‘μεγάλης χούντας των στρατηγών’ δεν έπαψαν ποτέ να λειτουργούν στο παρασκήνιο και στα υπόγεια. Ανάμεσα στα άλλα, από το 1943 και μετά, οι Ειδικές Δυνάμεις (ΛΟΚ) είχαν πάντα έναν ιδιαίτερο ρόλο και είχαν πάντα πολύ ιδιαίτερες σχέσεις με το βαθύ κράτος. Ξεκινώντας από τον ‘Ιερό Λόχο’ και την ‘Ορεινή Ταξιαρχία’, που ήταν στην επιρροή, αν όχι δημιούργημα, του μεσανατολίτικου πρώιμου ΙΔΕΑ (ή/και ΕΝΑ λεγόμενος), κι από κει στα Δεκεμβριανά και στον Εμφύλιο, οπότε και γίναν κανονικό τμήμα του στρατού με αμερικάνικη καθοδήγηση, κι από κει στην ένταξη στο ΝΑΤΟ και τις αναγκαστικές επιχειρήσεις τύπου Stay Behind, Gladio, Κόκκινη Προβιά, που έκρυβαν όπλα σε μυστικές αποθήκες για να πολεμήσουν πίσω απ’ τις γραμμές του εχθρού αν γινόταν κομμουνιστική εισβολή (τα είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου αυτά, και για το μυστικό πρωτόκολλο στην συμφωνία ένταξης στο ΝΑΤΟ, και κάτι λίγα είχε πει και στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ο τότε υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαρβιτσιώτης), και μέχρι τη χούντα, πάντα τα ΛΟΚ και οι Ειδικές Δυνάμεις είχαν δεύτερη ατζέντα. Γι’ αυτό και δεν είναι τυχαία η ένταξη του τελευταίου διοικητή τους, του Ελευθέριου Συναδινού, στα ψηφοδέλτια της ΧΑ.

# Την ίδια περίοδο, στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο εν Ελλάδι φιλοχιτλερισμός σήκωνε κεφάλι. Κι αυτή είναι μια πτυχή που δεν έχει μελετηθεί αρκετά, και στην συνέχεια, ελπίζουμε να δώσουμε ορισμένα ενδεικτικά στοιχεία. Δεν ήταν μόνο οι φασιστικές οργανώσεις τύπου ΕΚΟΦ, Αλκιμοι, ‘Ελπιδοφόροι Νέοι’, συν οι διάφορες οργανώσεις τύπου ‘Καρφίτσα‘ ή ‘Εθνική Αντικομμουνιστική Σταυροφορία‘ με τους ‘εθνικόφρονες ΕΛΑΣίτες‘ και τον γερμανοντυμένο Φον Γιοσμά -του οποίου ο γιος, παρεμπιπτόντως, αφού πέρασε απ’το ΛάΟΣ, είναι τώρα υποψήφιος με τη ΧΑ-, οι οποίες εξιστορούνται στο βιβλίο του Ανδρέα Λεντάκη για τις παρακρατικές οργανώσεις. Υπήρχαν κι άλλοι, καθαροί ναζί και χιτλερικοί, όπως θα δούμε στη συνέχεια. Που, όμως, τα δίκτυά τους δεν ήταν απομονωμένα από τα δίκτυα των άλλων γνωστών μορφωμάτων της ελληνικής ακροδεξιάς, όπως θα δείξουμε.

# Μετά, έχουμε ασφαλώς την περίοδο της χούντας 1967-1974. Δεν έχουμε να πούμε πολλά σ’ αυτό το θέμα, εκτός από κάποιες ιστορίες ανθρώπων, που είχαν δράση πριν το 1967, που είχαν δράση μέσα στη χούντα, και που συνέχισαν τη δράση τους και στη Μεταπολίτευση, μπολιάζοντας τους νεότερους ‘εθνικιστάς’ με τις μισάνθρωπες ‘ιδέες’ τους και δίνοντάς τους την ευλογία για να συνεχίσουν ό,τι ξεκίνησαν αυτοί.

# Και φτάνουμε στη Μεταπολίτευση. Η οποία, κι αυτή, κτγμ, δεν είναι ένα ενιαίο κομμάτι της ιστορικής αφήγησης, όταν η συζήτηση φτάνει στις εκφάνσεις της ακροδεξιάς. Κατά τη γνώμη μας, θα πρέπει να χωριστεί σε δύο περιόδους:

# Την περίοδο της πλήρους ανυποληψίας της ακροδεξιάς, 1974-1990 και την περίοδο της ανάκαμψής της και της ανάπτυξης διαφόρων εκφάνσεων και συνιστωσών της, 1990-2010, για να φτάσουμε στο σήμερα και την παρουσία της ναζιστικής συμμορίας, 2010-2014, με το εντελώς πρωτόγνωρο σκηνικό.

# Κατά την περίοδο 1974-1990, η ακροδεξιά όλων των αποχρώσεων βολόδερνε μέσα στην γενική κατακραυγή και την ανυποληψία, χωρίς να καταφέρει ποτέ τίποτα το σημαντικό. Παρά το ευρύ φάσμα αποχρώσεων κάθε είδους, δεν κατάφερνε σπουδαία πράγματα, ούτε είχε καμιά ιδιαίτερη απήχηση. Αλλωστε, ένας κύριος κορμός της αποτελούνταν από προδικτατορικούς πολιτευτές (αν όχι και προπολεμικούς, δηλαδή), γερασμένους και μαθημένους αλλιώς. Δεν είναι τυχαίο ότι το κόμμα του Μαρκεζίνη, αν δεν κάνουμε λάθος (ή μήπως ήταν η ΕΠΕΝ;), μέσα σε μια θητεία παρουσίας στην Ευρωβουλή τη δεκαετία του ’80, αναγκάστηκε να αλλάξει τρεις φορές των ευρωβουλευτή του, λόγω … θανάτου εκ γήρατος. Ακόμα και το 6,8% της Εθνικής Παράταξης δεν χρειάζεται υποχρεωτικά να πιστωθεί στην φασιστική ακροδεξιά. Παρότι είχε μαζέψει σαν ομπρέλα πάσης φύσης ακροδεξιούς, από χιτλερικούς μέχρι πρώην Κεντρώους αστούς οπαδούς της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια τελευταία έκλαμψη της προδικτατορικής υπερσυντηρητικής δεξιάς, φιλοβασιλική, αντικομμουνιστική, φιλοχουντική -αλλά κοινοβουλευτική. Κι έτσι δεν βάστηξε ούτε για μια εκλογική περίοδο. Πολύ σύντομα απορροφήθηκε από την κυρίως Δεξιά του Καραμανλή. Και τα διάφορα άλλα μορφώματα, ΕΝΕΚ, ΕΠΕΝ, Κόμμα Προοδευτικών κ.λπ. ποτέ δεν κατάφεραν να έχουν απήχηση μεγαλύτερη από λίγες χιλιάδες ψήφους.
Ταυτόχρονα, στον ίδιο χώρο κινούνταν ακραίες ακροδεξιές ομάδες, που κινούνταν πέρα απ’ τα όρια της νομιμότητας, ασκώντας τρομοκρατία, βάζοντας βόμβες και θέτοντας ζωές σε κίνδυνο. Πολλά από τα πρόσωπα σε αυτές τις ομάδες είχαν σχέσεις με Ιταλούς νεοφασίστες και διδάσκονταν απ’ αυτούς. Η γνωστή μας ‘στρατηγική της έντασης‘, που επιχειρήθηκε στα καθ’ ημάς στη δεκαετία του 1970 από ‘συναγωνιστές’ του Μιχαλολιάκου, και που ξαναεπιχειρήθηκε στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, μέχρι μόλις πριν λίγους μήνες και μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ενας ‘ήπιος’ και ‘χαμηλής έντασης’ εμφύλιος, όπως ομολόγησε και ο ίδιος ο Παναγιώταρος, με χαρακτηριστικά δείγματα τις επιθέσεις σε Μελιγαλά, Πέραμα, Κερατσίνι.
Σ’ αυτά τα χρόνια, ανδρώθηκαν και μεγαλούργησαν δίκτυα φασιστών που τα βλέπουμε να πρωταγωνιστούν σήμερα. Μ’ αυτούς θα ασχοληθούμε ιδιαιτέρως στο επόμενο κείμενο.

# Από το 1990 και μετά, όμως, αλλάζουν τα πράγματα. Ας μην ξεχνάμε εδώ, ότι μαζί την πτώση των σοσιαλιστικών καθεστώτων, στην Ελλάδα υπήρξε άλλη μια σημαντική προσαρμογή: Το (εικονικό ή πραγματικό, δεν έχει σημασία) θάψιμο της εμφύλιας διαμάχης, που όμως συνέβη σε 3 φάσεις:
Πρώτα το 1974, με την νομιμοποίηση του ΚΚΕ, μετά το 1982 με την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης από το ΠΑΣΟΚ και τέλος, το 1989 με την ‘Αρση συνεπειών του Εμφυλίου’ στο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης.

# Οι ακροδεξιοί τότε δεν μιλούσαν για ‘ηγεμονική κυριαρχία της Αριστεράς’. Αυτό είναι κατοπινό εύρημα, των τελευταίων χρόνων. Ομως, όλη την προηγούμενη 20ετία, 1990-2010 υπήρχε προεργασία. Πολλοί δούλευαν και πολλές καταστάσεις διαμορφώνονταν, σαν τις πηγές ενός ποταμού, που ξεκινούν σαν ρυάκια απ’ τα ψηλά βουνά για να φτάσουν όλα μαζί να εκβάλουν στη σημερινή θάλασσα, που κοντεύει να μας πνίξει, κι εμάς και τη Δημοκρατία, βλέποντας τον ‘λαό μας’ να επιβραβεύει την πλέον αισχρή και αποκρουστική και μισάνθρωπη βερσιόν της ελληνικής ακροδεξιάς με ποσοστά που ούτε στα όνειρά τους δεν θα έβλεπαν οι φασίστες εδώ και πολλά χρόνια. Μέχρι το 1990, κανείς δεν συγκινούνταν από τις ακροδεξιές ιαχές και από τις θεωρίες συνωμοσίας κι έτσι αυτές δεν διακινούνταν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ο κόσμος δεν έδινε σημασία. Θυμηθείτε μόνο τον Σαρτζετάκη και το τόσο προσφιλές αργότερα στην ακροδεξιά παραφιλολογία, το ‘Εθνος Ανάδελφον’, που είχε πει. Κανείς δεν κατάλαβε ότι είχαμε για πρόεδρο της Δημοκρατίας, επί 5 ολόκληρα χρόνια, 1985-1990, έναν βαμμένο εθνικιστή, σκοταδιστή, βαριά αντικομμουνιστή, θρησκόληπτο.

Κι ερχόμαστε έτσι στο δεύτερο ερώτημα: Πως συνέβη, τελικά, να εκτιναχτεί η ελληνική ακροδεξιά σε τέτοιο βαθμό ώστε να φτάσει να έχει κεντρικό ρόλο στην πολιτική σκηνή τα τελευταία χρόνια;

Πως έγινε και φτάσαμε ο ‘λαός μας’, ο ‘εκλεκτός λαός μας’, που όλοι τον κολακεύουν και του χαϊδεύουν τ΄αυτιά, πως συνέβη και έφτασε την Γκεστάπο στο 20%; Και πως θα ξεμπλέξουμε;
Για το δεύτερο, για το πως θα ξεμπλέξουμε, μάλλον δεν είμαστε οι πλέον αρμόδιοι να μιλήσουν.
Για το πρώτο, για το ποιοι ήταν οι παράγοντες που την ανύψωσαν, μπορούμε να καταθέσουμε κάποιες σκέψεις, όπως λένε ‘κτγμ’:

Δεν υπάρχει μία απάντηση, που να περικυκλώνει το θέμα από όλες τις οπτικές γωνίες.
Ηταν συνδυασμός παραγόντων.
Κάποιους απ’ αυτούς θα προσπαθήσουμε να ανιχνεύσουμε στη συνέχεια -όχι ιεραρχικά, αλλά με τυχαία σειρά-, για την τελευταία περίοδο που ήταν, όπως είπαμε, η περίοδος 1990 μέχρι 2010, όταν η ΧΑ απέκτησε την θέση της στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας:

### Τι έπαιξε ρόλο, λοιπόν, και έσπασε το ‘αυγό του φιδιού’ (που, ασφαλώς, προϋπήρχε και δεν δημιουργήθηκε τώρα πρόσφατα, και αποκλειστικά λόγω κρίσης);
Ασφαλώς, το πρώτο σημαντικό είναι το γεγονός πως υπήρχε το απαραίτητο πρόπλασμα:

Ο βούρκος.

# Ενα οριζόντιο στρώμα πεποιθήσεων, που διαπερνούσε αδιακρίτως όλες τις παρατάξεις, όλα τα κόμματα, κι όλο το πολιτικό φάσμα, από τους χιτλερικούς βομβιστές μέχρι τους αναρχικούς και τους ένοπλους της @/@ριστεράς, μέσα στις οποίες (πεποιθήσεις) έβλεπε κανείς να διακινούνται ιδέες (ή ‘ιδέες’) -κατά περίπτωση ή όλες μαζί- ξενοφοβικές, ρατσιστικές, ‘εθνοκεντρικές’, σεξιστικές, αντισημιτικές, κατά των γκέι, αντιφεμινιστικές, ελληναράδικες με όλα τα ψέματα και τα αιώνια παραμύθια, πως οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια κ.λπ. Υπήρχε πάντα στην ελληνική κοινωνία ένα υπόστρωμα (ή και ‘καθίζημα’ μπορεί να το πει κανείς) φασιστικών ή φιλοφασιστικών απόψεων, ακόμη και στην καθημερινή ζωή, και με διάφορες μορφές.
Πιο ευκρινώς, φαινόταν αυτό το καθίζημα σε ένα τμήμα του εκλογικού σώματος, ίσως το λιγότερο μορφωμένο και πολιτικοποιημένο, που όμως έφτανε το 15-20% και μετακινούνταν ανάμεσα στις δύο μεγάλες παρατάξεις του δικομματισμού, και αυτό ήταν αρκετό ώστε να καθορίζει αυτό το 15-20% κάθε φορά ποιο από τα δύο κόμματα θα έχει την αυτοδυναμία.
Αυτοί όλοι βρήκαν άνετη διέξοδο στη ρητορική της ΧΑ. ‘Είμαστε φασίστες, τιμή μας και καμάρι μας’, διαβάζεις παντού στα κοινωνικά δίκτυα.

# Μια μεγάλη τομή ήταν το λεγόμενο Μακεδονικό με τα εθνικιστικά συλλαλητήρια και τον συνακόλουθο παροξυσμό.
Ξαφνικά, όλοι θυμήθηκαν ότι είναι απόγονοι του ‘αρχαίου ελληνικού πνεύματος’ και του ‘αρχαίου ελληνικού κάλλους’, ότι εμείς είμασταν που εκπολιτίσαμε τους βαρβάρους, και ότι αυτοί ‘μας απειλούν’. Το πρώτο σημαντικό ακροδεξιό-εθνικιστικό κόμμα που είδαμε να φτάνει και σε ποσοστά 8,5% μετά από δεκαετίες ολόκληρες, η ‘Πολιτική Ανοιξη‘, φτιάχτηκε βασιζόμενο εξ ολοκλήρου στην ‘σκοπιανή απειλή’ και στις βλακείες περί ‘γυφτοσκοπιανών που θελουν να μας πάρουν τα εδάφη’, ξέρετε τώρα, πανσλαβισμός, εκδίκηση των ‘Βουργάρων’ που δεν μπόρεσαν τόσες φορές να πατήσουν πόδι στο Αιγαίο κ.λπ.
Μαζί, οι ανοησίες για το (ανύπαρκτο) ‘μουσουλμανικό τόξο‘ που δήθεν μας περικυκλώνει από βόρεια και ανατολικά και δήθεν μας απειλεί. Οσο είδατε εσείς κάποια μουσουλμανική απειλή από τους Μουσουλμάνους της Αλβανίας, από τους Αλβανούς της ΔτΜ και από τους μουσουλμάνους της Βουλγαρίας, άλλο τόσο είδαμε κι εμείς. Ομως η λάσπη μένει και κάνει δουλειά.
Κι από κει, είναι ένα βήμα μακριά να ισχυριστεί κανείς ότι όλοι μας απειλούν κι ότι έρχονται κι από πάνω στην πατρίδα μας για να την καταστρέψουν και για μας υποδουλώσουν ξανά, με πολλούς και διάφορους τρόπους από αυτούς που εφευρίσκει η ‘σιωνιστοκρατούμενη Νέα Τάξη Πραγμάτων’:
Αλβανοί κανονικοί, Αλβανοί του UCK, Αλβανοί του Κοσσόβου, Σλαβομακεδόνες, Βούλγαροι, Τούρκοι, αλλά και -βεβαίως- Εβραίοι, το Ισραήλ, οι μετανάστες από τον Καύκασο, οι πάσης φύσης ‘ισλαμιστές’ μέχρι την Αλ Κάιντα. Και τώρα, μας απειλούν και οι Δυτικοευρωπαίοι, μαζί με τους Αμερικανούς, φυσικά (η αριστερόστροφη ‘εθνολαϊκή αφήγηση’, που προσφάτως υιοθετήθηκε και από την δεξιόστροφη ‘εθνολαϊκή αφήγηση’, με τη διαφορά πως τους Αμερικανούς αντικατέστησαν οι Γερμανοί και η ΕΕ).

# Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ιδιωτική τηλεόραση με την παντοκρατορία της σε πολλά επίπεδα. Δηλαδή το αντίθετο ακριβώς της παιδείας και της μόρφωσης, συν η χειραγώγηση της ενημέρωσης για χάρη και προς όφελος των ελίτ. Και ας μην ξεχνάμε εδώ, τα δεκάδες λαθρόβια κανάλια τύπου ΤΗΛΕΤΩΡΑ του καταδικασμένου εκδότη-εκβιαστή Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, TELECITY του καρατζακλόουν, ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, το κανάλι του Παπανικόλα και άλλα πολλά, σε Αθήνα και περιφέρεια, όπου διάφοροι τύποι όπως ο Κυριάκος ο Φελόπουλος και ο άλλος ο κουμπάρος του Καρατζαφιόζου, ο Λιακόπουλος, ένας με εμμονές για τους Εβραίους πρώην σκληροπυρηνικός ΠΑΣόΚος Σπύρος Χατζάρας, ένας Αργυρόπουλος μαθηματικός-κομπογιαννίτης, οι αδελφοί Γεωργιάδη, πολλοί συντάκτες και συνεργάτες φασιστικών εντύπων όπως ο ΣτόΚος, η Ελεύθερη Ωρα, ο Ελεύθερος Κόσμος κ.λπ., και δεκάδες άλλοι, ‘διαβασμένοι’, υποτίθεται, ‘ξυπνούσαν’ τον κόσμο με τις υποτιθέμενες ‘αποκαλύψεις’ τους, αυτοί οι δήθεν ‘υποψιασμένοι’ και ‘ψαγμένοι’, με αποτέλεσμα όλες οι βλακείες που τύπωνε επί χρόνια ο φασιστικός ‘ΣτόΚος’ και δεν πουλούσε πάνω από 500 φύλλα, ξαφνικά να εισβάλουν στα σαλόνια των σπιτιών μας και να διαπαιδαγωγήσουν στρατιές ολόκληρες κοιμισμένων και αποχαυνωμένων τηλεθεατών.

# Κίνδυνοι δεν υπάρχουν μόνο για το έθνος μας από τους ξένους. Κίνδυνοι υπάρχουν και στις γειτονιές μας: Μας απειλούν και οι Ανατολικοευρωπαίοι: Οι Αλβανοί, ως γνωστόν, έχουν μόνο αρνητικά χαρακτηριστικά: όλα τα κακά του κόσμου και ό,τι άσχημο σχεδίασε ο Θεός να υπάρχει, όλα βρίσκονται σε όλους και σε κάθε ένα ξεχωριστά από οποιονδήποτε κατάγεται απ’ την Αλβανία (εκτός απ’ τους Βορειοηπειρώτες, φυσικά, που είναι το ακριβώς αντίθετο, το απόλυτο καλό, αφού έχουν ελληνικό DNA). Εκτός από τους Αλβανούς, όλοι οι Ανατολικοευρωπαίοι που μεγάλωσαν μέσα στον κομμουνισμό, όλοι είναι φορείς αρνητικών και παραβατικών συμπεριφορών: Ρουμάνοι πορτοφολάδες, Ρώσοι μαφιόζοι, Γεωργιανοί βιαστές, Μολδαβοί σωματέμπορες, Πολωνοί ζήτουλες, Ουκρανές και Τσεχοσλοβάκες αντροχωρίστρες, Σέρβοι μπράβοι, Κροάτες με μαϊμού εταιρείες import-export, Βούλγαροι κακοποιοί και Βούλγαροι-Ρομά κακοποιοί και σωματέμποροι, Ρουμάνοι κακοποιοί και Ρουμάνοι-Ρομά κακοποιοί και εκμεταλλευτές ανηλίκων, και πάει λέγοντας. Κάποιος που είναι σήμερα 30 χρονών, μ’ αυτές τις βλακώδεις γενικεύσεις να ακούγονται γύρω του παντού μεγάλωσε.

# Σε έναν απίστευτο, ελληνικής κοπής ‘ιδεολογικό’ αχταρμά, η ‘εθνική αφήγηση‘ (ας πούμε του Παπαρρηγόπουλου), που λέει ότι δήθεν καταγόμαστε από την αρχαία Ελλάδα, και ότι μοιραζόμαστε την ίδια καταγωγή με πληθυσμούς εκτός συνόρων, τους οποίους πρέπει να ενώσουμε με την μητέρα πατρίδα, συναντήθηκε με την αφήγηση της εθνικοφροσύνης, με τους ‘εσωτερικούς εχθρούς’ του έθνους που ήταν υποχείρια στος εξωτερικούς εχθρούς (Σλάβους). Και οι δυο αφηγήσεις συναντήθηκαν και με τις δυο μορφές της ‘εθνικολαϊκής αφήγησης‘, και της δεξιόστροφης, και της αριστερόστροφης· δεν έχει σημασία, τώρα, ποιοι ακριβώς είναι οι ξένοι εχθροί και οι ντόπιοι προδότες τους, σημασία έχει να υπάρχουν πάντα κάποιοι να μας απειλούν.
Επάνω σ’ αυτό το ανεκδιήγητο τσίρκο, ήλθε και κλείδωσε και η βασική χρυσαβγίτικη ‘ιδεολογική’ αφήγηση: Πως καπιταλισμός και κομμουνισμός, ή αν θέλετε δεξιά και αριστερά ή μαρξισμός και φιλελευθερισμός, είναι τα ‘δίδυμα αδερφάκια του Σιωνισμού’ ή του ‘Εβραίου’ που μολύνει τη ράτσα, και που είναι ο προαιώνιος εχθρός του Ελληνα. Κάπου εκεί, ο πανσλαβισμός, σαν απειλή, υποχώρησε από τότε που μας απειλούσε επειδή η Ρωσία είχε αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ σαν ΔτΜ, και τώρα οι Ρώσοι είναι φίλοι μας και το ‘ξανθό γένος’ είναι αυτό που θα μας σώσει, αφού έτσι είπαν ο μοναχός Παΐσιος, ο Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Χριστόδουλος και ο Λιακόπουλος.

# Αλλο σημαντικό σημείο: Ο καταναλωτισμός, ο φιλοτομαρισμός, και συνακόλουθα η απολιτίκ στάση. Οπως τα life-style εξώφυλλα και η high-class προχώ ‘νοοτροπία’ του ΚΛΙΚ/ΝΙΤΡΟ με τα concept ‘η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή’, τα ‘in & out’ και τα ‘1.000 πράγματα που πρέπει να κάνει ένας άντρας πριν τα 30′ (που όμως όλα ήθελαν ένα κάρο λεφτά κι έτσι όλοι έμειναν να παίρνουν μόνο μάτι για το πως περνούν οι πλούσιοι), αλλά και η τρέλα με το χρηματιστήριο για γρήγορο πλουτισμό. Και κάπου εκεί, τα πρώτα editorial που τα διάβαζαν εκατομμύρια απ’ τις νεότερες ηλικίες με θέματα όπως: ‘Πολιτικοί (με όμικρον γιώτα), όλοι ίδιοι είναι’ κ.λπ.
Αλλά η μπάλα της απαξίωσης πήρε και την πολιτική (με ήτα), κι έτσι το cool του απολιτίκ κλείδωσε αργότερα με το χρυσαβγίτικο σύνθημα για τους ‘Αλήτες, προδότες, πολιτικοί’.

# Μια άλλη μεγάλη τομή ήταν η αναρρίχηση του ακροδεξιού σκοταδιστή Χριστόδουλου στην κορυφή της ηγεσίας της Ιεραρχίας. Η Εκκλησία ποτέ δεν έπαψε να παίζει κεντρικό ρόλο, τόσο σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, όσο και στη διαμόρφωση προσωπικοτήτων. Ας αναφέρουμε, μόνο, εδώ την επιρροή οργανώσεων Ζωή και Σωτήρ (άντρα πρακτόρων και πληρωμένων από μυστικά κονδύλια) και τα Κατηχητικά. Θυμηθείτε ότι μέχρι και τη δεκαετία του 1980, η συνδρομή σε περιοδικά όπως το ‘Προς τη Νίκη’ ήταν υποχρεωτική στα σχολεία.
Αργότερα με τον ΑρχιεπίσΚοτο Χρυσόδουλα, όλα αυτά μπήκαν στη φυσική τους ροή και το μέτωπο ‘για τις ταυτότητες’ έπρεπε να μας προϊδεάσει για το τι θ’ ακολουθούσε.

# Αλλο σημαντικό γεγονός, και σίγουρα από τα καθοριστικότερα, ήταν η ψυχή τε και σώματι συμπαράταξη του 99% του ελληνικού βούρκου με την σερβική θεοκρατική σωβινιστική μεγαλοϊδεατική ρατσιστική ακροδεξιά και με το φασιστικό δολοφονικό καθεστώς Μιλόσεβιτς-Κάρατζιτς-Μλάντιτς-Σέσελι-συζύγου Μιλόσεβιτς:
Απόσπασμα από την έρευνα ‘Οι ελληνικοί μύθοι για την γιουγκοσλαβική τραγωδία 1991-1995 και οι αλήθειες που δεν ακούστηκαν ποτέ στα ελληνικά ΜΜΕ

Οι ελληνικοί μύθοι για την γιουγκοσλαβική τραγωδία 1991-1995 και οι αλήθειες που δεν ακούστηκαν ποτέ στα ελληνικά ΜΜΕ

Η υπόθεση του άξονα Αθηνών-Βελιγραδίου είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση των δυνατοτήτων του ελληνικού βαθέος κράτους, και μάλιστα σε ζητήματα έξω από τα σύνορα. Επρόκειτο για την αγαστή συνεργασία:

– των πολιτικών και οικονομικών ελίτ,
– των μεγαλοεπιχειρηματιών, των εφοπλιστών και των πάσης φύσεως εργολάβων των Βαλκανίων που έσπαζαν το εμπάργκο και έκαναν λαθρεμπόριο,
– των ΜΜΕ που έκρυβαν επιμελώς την αλήθεια και μονοπωλούσαν την πληροφόρηση σε προκλητικά μεροληπτικό βαθμό,
– των μυστικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών ασφαλείας (ή αυτονομημένων τμημάτων τους) που βοηθούσαν υπογείως τους Σέρβους αδελφούς μας,
– των αυτονομημένων μηχανισμών του στρατού που παρέδιδαν στρατιωτικά μυστικά και σχέδια της Δύσης στους εμπολέμους φίλους μας
– της Εκκλησίας που βοηθούσε με υλικούς (αλλά και ‘πνευματικούς’) τρόπους τους σφαγείς, την ώρα που μπροστά στα μάτια των απεσταλμένων ρασοφόρων άνθρωποι σφάζονταν και κομματιάζονταν,
– της Δικαιοσύνης που έκανε τα στραβά μάτια σε κατάφωρες παραβιάσεις εγχώριων και διεθνών νόμων,
– της ακροδεξιάς, λάιτ ή ναζιστικής, που παρείχε από υλική βοήθεια και ψυχική συνδρομή μέχρι μισθοφόρους και στρατολογημένους ηλίθιους που νόμιζαν ότι θα πάνε εκεί να παίξουν πόλεμο και να γίνουν ήρωες,
– της μαφίας και των κυκλωμάτων της νύχτας, ακόμη και εκείνων της παραλιακής, με όλα όσα έχουν γίνει γνωστά για λαθρεμπόριο, προστασία, συνεργασία και παροχή κρησφυγέτων σε καταζητούμενα πρωτοπαλίκαρα του Αρκάν, εμπόριο όπλων, σπάσιμο εμπάργκο και λαθρεμπόριο πετρελαίου, τσιγάρων, λευκής σάρκας κ.ο.κ.
– των πολιτικών κομμάτων όλων των αποχρώσεων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, και των μηχανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης που επίσης βοηθούσαν με χίλιους τρόπους,
– μεγάλου τμήματος των οργανικών διανοούμενων και ακαδημαϊκών που είχαν αναλάβει εργολαβικά την εκλαΐκευση της προπαγάνδας και την διασπορά συκοφαντιών, κινδυνολογιών και θεωριών συνωμοσίας.

Ολοι αυτοί οι παράγοντες μαζί (κι ελπίζουμε να μην ξεχάσαμε κάποια από τις συνιστώσες του βαθέος κράτους) οδήγησαν σε εκείνα τα περίφημα 99% υποστήριξης του εθνικού μας βούρκου στο ακροδεξιό δολοφονικό καθεστώς Μιλόσεβιτς-Κάρατζιτς-Μλάντιτς-Σέσελι-συζύγου Μιλόσεβιτς.

Ηταν η εποχή που από το πουθενά εμφανίστηκε στην Ελλάδα μια ανεξήγητη σερβοφιλία. Μια άνευ όρων συμπαράταξη όλων με το σερβικό σωβινιστικό καθεστώς –των κομμάτων, των ΜΜΕ, της Εκκλησίας, της Ακροδεξιάς, λάιτ ή ναζιστικής, των αυτονομημένων μηχανισμών του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών, των πολιτικών και οικονομικών ελίτ, της μαφίας και των κυκλωμάτων της νύχτας, και των οργανικών διανοούμενων και ακαδημαϊκών και όσων είχαν αναλάβει εργολαβικά την εκλαΐκευση της σερβικής προπαγάνδας και την διασπορά συκοφαντιών, κινδυνολογιών και θεωριών συνωμοσίας για τον δήθεν «κίνδυνο» που αντιμετώπιζαν οι καλοί και αμυνόμενοι Σέρβοι από μία φανταστική συμμαχία «ΝΑΤΟ-ΕΕ-Κλίντον-Βατικανού-Τουρκίας-Τσιλέρ-Μπερίσα-Ιζετμπέγκοβιτς-Μουτζαχεντίν-Γκλιγκόροφ-Γερμανίας-ΕΟΚ-Εβραιοσιωνισμού», (ζήτω ο ορθόδοξος και αντιιμπεριαλιστικός άξονας «Μιλόσεβιτς-Γιέλτσιν-Κάρατζιτς-Ελλάδας»).

Στην πραγματικότητα, αυτή η σερβοφιλία ήταν ο μετασχηματισμός του αντιτουρκικού μίσους, που εύκολα, και με τη βοήθεια των ΜΜΕ, παραλλάχτηκε σε μίσος αντιαλβανικό και αντιμουσουλμανικό. Οι Σέρβοι χρησιμοποίησαν άψογα στην προπαγάνδα τους τις μαζικές συλλογικές ψυχώσεις των Ελλήνων και το μίσος και τον φόβο τους απέναντι στους «προαιώνιους εχθρούς Τούρκους», κατά συνέπεια και απέναντι στην «ισλαμική απειλή». Ηξεραν ότι επάνω στην αντιτουρκική ελληνική ψύχωση, είχε έλθει και είχε κλειδώσει τότε, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, και η «αντισκοπιανή» ψύχωση. Το δογμα «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου» κυριάρχησε κι έτσι, μαζί με τη συνωμοσία από τη Δύση, το Βατικανό, τους Αμερικάνους, τους Γερμανούς, την ΕΟΚ, τον Σιωνισμό, που δήθεν απειλούσε την Σερβία, άρα και την Ορθοδοξία, άρα και την Ελλάδα, οι Σέρβοι άφησαν τους Ελληνες να πιστεύουν ότι θα «καθαρίσουν για πάρτη τους» και πως θα μας προσφέρουν στο πιάτο την Δημοκρατία της Μακεδονίας (το σύνθημα «Σύνορα με τη Σερβία» δονούσε συλλαλητήρια, τηλεοπτικά πάνελ και μυαλά «ελληνόψυχων»), και (γιατί όχι;) και τη Βόρειο Ηπειρο, όταν θα ερχόταν η σειρά των Αλβανών. Ο φασίστας Σέσελι είχε ανακηρύξει προληπτικά τη «Σερβική Δημοκρατία της Κοιλάδας του Βαρδάρη» και έδινε συνεντεύξεις στην εφημερίδα της Χρυσής Αυγής, με τίτλο «Τα Σκόπια πρέπει να διαλυθούν!» (21/02/1993), όπου πρότεινε το μοίρασμα της γειτονικής χώρας μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας. Ο Κάρατζιτς υποσχόταν στους Ελληνες «100.000 στρατιώτες όταν θα χτυπιόμαστε με τους Τούρκους», ενώ ο παραστρατιωτικός ηγέτης Ζέλικο Ραζνάτοβιτς (καπετά Αρκάν) ανέβαζε σε ένα εκατομμύριο τους Σέρβους στρατιώτες που θα βοηθούσαν μάλιστα την Ελλάδα να εκδιώξει τους Τούρκους από την Κύπρο και να καταλάβει όλο το νησί. Κάποιοι ανόητοι Ελληνες βουλευτές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πήγαιναν στο Πάλε, αναγνωρίζοντας έτσι ξεχωριστή κρατική οντότητα στο μόρφωμα του Κάρατζιτς, και συζητούσαν σοβαρά μαζί του τι μπορεί να γίνει για να βοηθήσουμε τους Κούρδους να πλήξουν την Τουρκία ανατολικά, έτσι ώστε να «καθαρίσουμε» μετά μαζί, Ελληνες και Σέρβοι, στα δυτικά. Ο Μιλόσεβιτς, σε μια επίσημη επίσκεψη του τότε υπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Σαμαρά, τον πήρε και τον οδήγησε στη μυστική αίθουσα επιχειρήσεων. Ανοίγοντας μπροστά του χάρτες με «μετακινήσεις πληθυσμών», του πρότεινε ευθέως «κοινά σύνορα», δηλαδή διαμελισμό της Μακεδονίας. Τέτοιος διαμελισμός, βέβαια, δεν συνέβη ποτέ, όμως διαμελίστηκαν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων από έναν πόλεμο που ξεκίνησε από την σερβική εθνικιστική παράνοια -και από την προσπάθεια των χρεωκοπημένων παλαιών ελίτ να διατηρήσουν τα προνόμιά τους και να εξασφαλίσουν πόρους και υλικά οφέλη στη νέα εποχή ώστε να γίνουν και επίσημα οι νέες «αστικές τάξεις» στις νέες εθνικές αγορές. Αλλά οι αιτίες της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας είναι άλλο θέμα, που χρειάζεται να ειπωθεί ξεχωριστά.

«Τίποτα δεν κατέκτησα σ’ αυτόν τον πόλεμο», έλεγε ο Μλάντιτς. «Απελευθέρωσα μόνο όσα εδάφη ήταν σερβικά, και μάλιστα όχι όλα. Υπάρχουν κι άλλα που μας περιμένουν. Κι η Τεργέστη, κι αυτή σερβική πόλη είναι». Σε στενό κύκλο, σίγουρα θα συμπλήρωνε: «κι η Θεσσαλονίκη, κι αυτή περιμένει να ελευθερωθεί». Αλλωστε, κι ο Κάρατζιτς, όταν δεν τον άκουγαν οι Ελληνες, έλεγε ότι οι Μακεδόνες είναι ξεχωριστό έθνος, παρακλάδι του σερβικού, και πως κάποτε πρέπει κι αυτοί να ενωθούν με τη μητέρα Σερβία. Οι Ελληνες, όμως, είχαν κλείσει πεισματικά τα μάτια, και απαγόρευαν στον εαυτό τους να δει το πραγματικό πρόσωπο του σερβικού μεγαλοϊδεατισμού για χάρη της «ελληνοσερβικής αδελφότητας». Κι ας είχε αναγνωρίσει η «φίλη και αδελφή» Σερβία την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας με το συνταγματικό της όνομα από πολύ νωρίς, παρ’ ότι δημόσια διαβεβαίωνε την ελληνική ηγεσία πως «δεν θα κάνουμε καμία ενέργεια στο ζήτημα των Σκοπίων που θα έβλαπτε τα συμφέροντα της Ελλάδας».

Κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο οι δυνάμεις του Κάρατζιτς να πολιορκούν και να βομβαρδίζουν πόλεις επί 3,5 και 4 χρόνια, να εκκαθαρίζουν εθνικά το 70% της Βοσνίας και το 30% της Κροατίας που είχαν καταλάβει κεραυνοβόλα (κάτι ευνόητο, αφού ετοιμάζονταν από τη δεκαετία του 1980 γι’ αυτό), να χρησιμοποιούν τον βιασμό σαν όπλο εθνοκάθαρσης, να εκτελούν μαζικά χιλιάδες αμάχους σε κάθε επιχείρηση και να κάνουν όλα τα άλλα εγκλήματα για τα οποία καταδικάστηκε ο σύγχρονος Ρήγας Φεραίος, -κι εμείς οι Ελληνες, ήμασταν ευχαριστημένοι να στέλνουμε ανθρωπιστική βοήθεια, όχι στα θύματα και στους πολιορκούμενους, αλλά στους θύτες και στους επιτιθέμενους, η οποία κατέληγε στη μαύρη αγορά που οι ίδιοι οι Σέρβοι δημιουργούσαν με τις πολιορκίες, είτε μετατρεπόταν σε όπλα για σφαγές αμάχων και σκληρό συνάλλαγμα σε παχυλούς λογαριασμών σε ελληνικές και κυπριακές τράπεζες.

Η γραμμή υποστήριξης και δικαιολόγησης των θηριωδιών του καθεστώτος του μοναρχικού αντικομμουνιστή Κάρατζιτς, του αδίστακτου εξουσιοφρενούς καιροσκόπου Μιλόσεβιτς και του υπερεθνικιστή σωβινιστή και ρατσιστή Μλάντιτς, ήταν στην πραγματικότητα η εκπαίδευση μεγάλων τμημάτων του ελληνικού πληθυσμού στον αντιδυτικό εθνικοσοσιαλισμό. Η «σερβοφιλία» εκπαίδευσε μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων στον αντιευρωπαϊσμό, στην αποδοχή των θεωριών συνωμοσίας ως ερμηνευτικά εργαλεία για ό,τι συμβαίνει γύρω μας, στην αγιοποίηση ακόμα και του επιθετικού και δολοφονικού εθνικισμού σαν υπέρτατη αξία που μπορεί να φτάνει μέχρι και στις εθνοκαθάρσεις αφού ο ‘αλλος’ είναι υπάνθρωπος και δικαιολογείται η εξόντωσή του και τέλος, στην αποδοχή ενός υφέρποντος εθνικοσοσιαλισμού. Η άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι αποτέλεσμα και αυτού του γεγονότος τη δεκαετία του 1990, μαζί με την αντιμακεδονική υστερία και την αντιαλβανική ρατσιστική ξενοφοβία· -χρειάστηκε μόνο ελληνική η κρίση για να επιτρέψει σε αυτές τις ιδεολογίες να αναδυθούν και να καταγραφούν σε διευρυμένα ποσοστά.

Ο αντιδυτικισμός είναι το κίνητρο των προσεγγίσεων των «αριστερών» αντιιμπεριαλιστών αρνητών, οι οποίοι έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην διακίνηση του άριστα φιλοτεχνημένου ψέματος, το οποίο λόγω ελλειψης αντιλόγου θεωρείται πλέον αυταπόδεικτη αλήθεια, ότι δήθεν «η κακιά δύση επιτέθηκε στους καλούς και αμυνόμενους Σέρβους και διέλυσε τη Γιουγκοσλαβία». Δεν λένε την αλήθεια. Τη Γιουγκοσλαβία δεν τη διέλυσε ούτε ο καπιταλισμός, ούτε ο ιμπεριαλισμός. Τη διέλυσε ο εθνικισμός. Ο καπιταλισμός επωφελήθηκε αργότερα. Ολη αυτή η ανεδαφική παραφιλολογία «όλες οι κοινότητες έφταιγαν εξίσου και όλοι έκαναν εγκλήματα» και «οι εμφύλιοι πόλεμοι είναι οι χειρότεροι», στην πραγματικότητα αθωώνει τα εγκλήματα των δολοφονικών ακροδεξιών σερβικών ηγεσιών και δικαιολογεί το διεφθαρμένο ολιγαρχικό καθεστώς τους.
Φυσικά, ούτε προοδευτικοί είναι, ούτε υπάρχει τίποτε ‘αριστερό’ στην προσέγγισή τους. Ποτέ αριστερός ή ουμανιστής δεν θα υποστήριζε την καταστροφή μιας πολυεθνικής κοινωνίας για χάρη ενός φασιστικού μεγαλοϊδεατισμού. Οι ανιστόρητες απόψεις τους και -κυρίως- η άρνηση τους να καταδικάσουν ευθέως την εθνοκάθαρση και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των θυμάτων και των επιζώντων, τους καθιστούν ηθικά συνένοχους στα εγκλήματα που έλαβαν χώρα στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Ό,τι είναι ο Πλεύρης και η Χρυσή Αυγή για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, είναι αυτοί αντίστοιχα για τα θύματα των εθνοκαθάρσεων των Σέρβων. Αλλωστε, σύμφωνα με τους ειδικούς, «η συγκάλυψη και η άρνηση της γενοκτονίας είναι το όγδοο και τελικό στάδιο της ίδιας της γενοκτονίας», είναι τμήμα της ίδιας της γενοκτονίας.

Και μια λεπτομέρεια: Οταν είχαν συλλάβει τον Μιλόσεβιτς, το σύνθημα της διακομματικής επιτροπής βουλευτών που ζητούσαν την απαλλαγή του ήταν: «Στη Χάγη δικαζόμαστε όλοι». Εξακολουθούν, άραγε, να το πιστεύουν αυτό; Η σιωπή τους στην καταδίκη Κάρατζιτς δείχνει ότι: ναι, το πιστεύουν και παραμένουν αμετανόητοι, απλά διστάζουν να το παραδεχτούν δημόσια -κι αυτό είναι χειρότερο.

# Για περισσότερα, μπορείτε να δείτε τις σχετικές μας έρευνες:

Η ανύπαρκτη και εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη ‘ελληνοσερβική φιλία’

Η ανύπαρκτη και εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη ‘ελληνοσερβική φιλία’ (Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #02)

Οι ‘αριστεροί αντιιμπεριαλιστές’ συνήγοροι των Σέρβων, οι ακροδεξιοί δωσίλογοι τσέτνικ και η σερβική ‘Μεγάλη Ιδέα’

Οι ‘αριστεροί αντιιμπεριαλιστές’ συνήγοροι των Σέρβων, οι ακροδεξιοί δωσίλογοι τσέτνικ και η σερβική ‘Μεγάλη Ιδέα’ (Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #03)

Ρίχνοντας την ευθύνη στα θύματα: Συγκάλυψη και άρνηση, το όγδοο και τελικό στάδιο της ίδιας της γενοκτονίας: 8.372 έρευνες ανθρωποκτονίας και οκτώ συν μία αποδείξεις

Ρίχνοντας την ευθύνη στα θύματα: Συγκάλυψη και άρνηση, το όγδοο και τελικό στάδιο της ίδιας της γενοκτονίας: 8.372 έρευνες ανθρωποκτονίας και οκτώ συν μία αποδείξεις (Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #10)

Απόσπασμα από το άρθρο με τίτλο ‘Οι ιδεολόγοι της αθλιότητας και η αθλιότητα της ιδεολογίας τους: Μια σημείωση για τους αρνητές, υπερασπιστές και απολογητές των εγκληματιών πολέμου, δεξιούς κι αριστερούς + Προτεινόμενη βιβλιογραφία’

Οι ιδεολόγοι της αθλιότητας και η αθλιότητα της ιδεολογίας τους: Μια σημείωση για τους αρνητές, υπερασπιστές και απολογητές των εγκληματιών πολέμου, δεξιούς κι αριστερούς + Προτεινόμενη βιβλιογραφία (Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #11)

Η ρητορεία των ‘αριστερών αντιιμπεριαλιστών’ και η σχεδόν μεταφυσική τους άρνηση να δεχτούν τις εθνοκαθάρσεις και τα εγκλήματα γενοκτονίας στην πρώην Γιουγκοσλαβία, για τα οποία ευθύνονται οι Μιλόσεβιτς, Κάρατζιτς, Μλάντιτς και οι τσέτνικ οπαδοί τους Σέρβοι εθνικιστές, αντανακλούν μια νεοσταλινική αντίληψη απέναντι στο υποτιθέμενο τελευταίο ‘σοσιαλιστικό’ προπύργιο, που στην πραγματικότητα ήταν μια δικτατορία που αποδείχτηκε -με συντριπτικά στοιχεία- πρωταθλήτρια Ευρώπης ανάμεσα στα καθεστώτα με δολοφονική και διεφθαρμένη φύση. Πρόκειται για στρεψοδικία, η οποία σκόπιμα αγνοεί τις ευθύνες των Σέρβων σωβινιστών φασιστών του εν λόγω καθεστώτος για την καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας και ανεπιτυχώς προσπαθεί να μεταβιβάσει τον σωβινισμό σε Κροάτες, Μουσουλμάνους και Αλβανούς, αγνοώντας όλα τα γεγονότα και όλες τις ιστορικές αποδείξεις. Ολοι εκείνοι που διαμαρτύρονται κάθε φορά που αναδεικνύονται τα σερβικά εγκλήματα και όλοι εκείνοι που απαιτούν να κατονομάζονται και οι άλλοι σαν υπεύθυνοι με εκφράσεις του τύπου «ναι, αλλά και οι Αλβανοί, Βόσνιοι, Κροάτες, δυτικοί, αυτοί δεν έκαναν εγκλήματα;», ξεχνάνε ποιος ξεκίνησε τον πόλεμο και ποιος είναι ο θύτης. Ασφαλώς έκαναν και οι άλλοι εγκλήματα, αν και ποσοτικά και σε σχέση με την ένταση, την συχνότητα και τον αριθμό θυμάτων δεν φτάνουν ούτε σε μικρό κλάσμα των αντίστοιχων σερβικών, όμως όποιος απαιτεί κάθε φορά να αναφέρονται στο ίδιο επίπεδο είναι σαν να ζητάει κάθε φορά που κάποιος μιλάει για τις θηριωδίες των ναζί στην Ελλάδα, να λέει μαζί «ναι, αλλά και ο ΕΛΑΣ και ο ΕΔΕΣ σκότωσαν άδικα πολλούς Γερμανούς». Ή σαν να ζητάει, όποτε κάποιος κάνει μια αναφορά στο Ολοκαύτωμα, να μην ξεχνάει ποτέ να λέει μαζί «ναι, αλλά και οι πολιορκημένοι Εβραίοι στο γκέτο της Βαρσοβίας εξόντωσαν πολλούς SS». Ας είμαστε σοβαροί. Πάντα σε έναν πόλεμο υπάρχει η αδικία του επιτιθέμενου και το δίκιο του αμυνόμενου. Και στην περίπτωση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, επιτιθέμενοι και θύτες ήταν οι άνθρωποι της εγκληματικής οργάνωσης εντός του σερβικού κράτους.
Οι ‘αριστεροί αντιιμπεριαλιστές’ αρνητές δεν είναι ούτε προοδευτικοί, ούτε γνήσιοι αντιιμπεριαλιστές. Οι ανιστόρητες και αντιδημοκρατικές-φιλοφασιστικές απόψεις τους και -κυρίως- η άρνηση τους να καταδικάσουν τον φασισμό και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των θυμάτων και των επιζώντων, τους καθιστούν ηθικά συνένοχους στα εγκλήματα που έλαβαν χώρα στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Για να μην αναφέρουμε στο σημείο αυτό ότι αυτού του είδους οι απόψεις και η ‘σερβοφιλία’ εκπαίδευσε μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων τηλεθεατών στον αντιευρωπαϊσμό, στην αποδοχή των θεωριών συνωμοσίας σαν ερμηνευτικά εργαλεία για τα πάντα, στην αγιοποίηση του εθνικισμού σαν υπέρτατη αξία που μπορεί να φτάνει μέχρι και στις εθνοκαθάρσεις αφού ο ‘αλλος’ είναι υπάνθρωπος και δικαιολογείται η εξόντωσή του και, στο τέλος-τέλος, στον ίδιο τον εθνικοσοσιαλισμό. Η άνοδος της ναζιστικής συμμορίας είναι αποτέλεσμα και αυτού του γεγονότος, απλά η κρίση τα σφράγισε όλα αυτά και επίσημα.

Τουλάχιστον, πρέπει να το επαναλάβουμε, ας μην προσβάλλουν τα θύματα όλοι αυτοί.

# Αλλος σημαντικός παράγοντας: Το ίντερνετ, και ειδικότερα αυτό της -ας την πούμε- δευτέρας περιόδου, μετά το 2003, οπότε και με την εμφάνιση της πλατφόρμας blogspot είχαν όλοι πλέον τη δυνατότητα να φτιάξουν τη δική τους ιστοσελίδα (μπλογκ). Ετσι είδαμε ξαφνικά, ο ακροδεξιός συνωμοσιολογικός λόγος και η συγγενική παραφιλολογία να γιγαντώνονται, να πολλαπλασιάζονται και να φτάνουν παντού ηλιθιότητες όπως η ‘δήλωση Κίσινγκερ‘, το γνωστό Λερναίο κείμενο για την ελληνική γλώσσα και όλες οι παραλλαγές των αποδεδειγμένα πλαστών από το 1921 ‘Πρωτοκόλλων των Σοφών της Σιών‘. Στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι που νομίζουν, σοβαρά-σοβαρά, ότι τους κυνηγάει αυτοπροσώπως και κάθε έναν ξεχωριστά ο ίδιος ο Σόρος για να τους βάλει τσιπάκι και να τους καταστρέψει τη θρησκεία (άσχετα, τώρα, αν στην εκκλησία πάνε μόνο στην Ανάσταση) και ο ίδιος ο Κίσινγκερ αυτοπροσώπως για να τους ξεμάθει τη γλώσσα (όχι ότι ποτέ την γνώριζαν την γλώσσα ή ότι έχουν γράψει με άλλο τρόπο εκτός ανορθόγραφων κεφαλαίων, αυτοί οι ίδιοι που όταν τους πιάνει ρίγος στο Facebook και θέλουν με δάκρυσμένα μάτια τους να αναφωνήσουν γραπτώς τον Εθνικό Υμνο ξεκινάνε έτσι ‘και ζαμπρότα ντριωμένη …’).
Και ξαφνικά, εκεί που στην Ελλάδα ζήτημα αν υπήρχαν λίγες χιλιάδες Εβραίων, που ζούσαν φιλήσυχα χωρίς να φαίνονται πουθενά, μετά την σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή κατά 97% των κοινοτήτων τους μέχρι το 1944, είδαμε ξαφνικά να υπάρχει κατακλυσμός αντισημιτικών δοξασιών, που αν έπεφτε απ’ τον ουρανό ένας εξωγήινος και διάβαζε την ελληνική μπλογκόσφαιρα, θα νόμιζε ότι οι ‘Σιωνιστές’ (διάβαζε: οι Εβραίοι) ελέγχουν κάθε πλευρά της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής μας και καταπιέζουν όλα, και τα 10.000.000 ‘αυτοχθόνων’ Ελλήνων, κατά διαταγή του Σόρος και της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Μια απίστευτη, κυριολεκτικά, παρανοϊκή κατάσταση, που μόνο με τον Μεσαίωνα μπορεί να συγκριθεί, με κύριο στόχο τους Εβραίους, σε κάθε δυνατή ‘μορφή’ (σύμφωνα με τα μυαλά των ‘υποψιασμένων’): Εβραίοι απλοί, Εβραίοι από το Ισραήλ, Εβραίοι από τις ΗΠΑ, Ελληνοεβραίοι (χωρίς καμιά διαφοροποίηση, αν λ.χ. προέρχονται από τις αρχαίες κοινότητες Ρωμανιωτών), Ελληνοεβραίοι που πηγαίνουν στο Ισραήλ για τη διπλή υπηκοότητα, Ελληνοεβραίοι που δεν πηγαίνουν στο Ισραήλ γιατι θέλουν να διαβρώσουν την συνοχή των Ελλήνων εκ των έσω, ΕβραιοΜασόνοι, ΕβραιοΜασόνοΡοταριανοί, ΕβραιοΜασόνοΜπίλντερμπεργκ, ΕβραιοΜασόνοΙλλουμινάτοι, ΕβραιοΜασόνοΜάρτυρες του Ιεχωβά, ΕβραιοΜασόνοΣαηεντολόγοι, Σιωνιστές, Ραββίνοι, Ελληνες πολιτικοί κρυφοΕβραίοι επειδή φόρεσαν κιπά (άρα αποκαλύφτηκαν), Ελληνες πολιτικοί κρυφοΕβραίοι επειδή δεν φόρεσαν κιπά (άρα το αποκρύπτουν πονηρά σκεπτόμενοι), κι εκεί επάνω, η μπάλα παίρνει όποιον έχει λίγο παράξενο επώνυμο ή κάποια ρίζα σε ξένο κράτος: Εβραίος ο υφυπουργός τότε Ροζάκης, που τώρα τον λένε παντού Ρόζενμπεργκ (αντί για Ροζενστάιν;)· ΟλλανδοΕβραία (!) μια καθηγήτρια που έχει το ‘Βαν’ στο επώνυμό της· Εβραίος ο Χρυσοχοΐδης, που λεγόταν Κοεμτζής και το άλλαξε, αφού το είχε αλλάξει πριν χρόνια σε Κοεμτζής από … Κοέν· Εβραίος ο Τσίπρας επειδή τον λένε Αλέξη, δηλαδή Αλεξ, δηλαδή Αξελ κι επειδή, -λέει ο Χατζάρας-, στα νεκροταφεία της Αρτας δν υπάρχουν τάφοι με το όνομα Τσίπρας, άρα ήταν Εβραίος και το άλλαξε [Σ.Σ.: Για το Θεό σας, ποιος νορμάλ άνθρωπος πηγαίνει σε όλα τα νεκροταφεία μιας περιφέρειας και τα ψάχνει τάφο-τάφο για να δει αν υπάρχει τάφος με το τάδε όνομα;]· Εβραίος ο ΓΑΠ, Εβραίος ο Σημίτης, Εβραίος ο Εβερτ, Εβραίος ο Παπούλιας, Εβραίος ο Μάνος, να μην τα πολυλογούμε, όποιος θέλει να βρει εβραϊκή ρίζα, γιατί έτσι τον βολεύουν οι πλαστές θεωρίες και συνωμοσιολογίες του, στο τέλος θα την βρει! Δεν υπάρχει περίπτωση! Μεσαίωνας κανονικός. Και, όπως είπαμε, αλίμονο σε όποιον τυχαίνει να έχει λίγο παράξενο επώνυμο. Εδώ ο Λιακόπουλος, στα δικά του ‘Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών’, στη λίστα με τους ‘Εβραίους που ελέγχουν το Χόλιγουντ’, είχε μέσα και τον Τέλη Σαβάλας, το Ελληνόπουλο από τη Λακωνία. Προφανώς κάποιος κρετίνος συνάδελφος Λιακόπουλος των ΗΠΑ, που έφτιαχνε τέτοιους καταλόγους, είδε το επώνυμο ‘Σαβάλας’, του φάνηκε ασυνήθιστο -‘Εβραίος’, αποφάνθηκε, σου λέει!

# Ταυτόχρονα συνέβη: Η αποενοχοποίηση των ακραίων σκοταδιστικών δοξασιών από τον συνδυασμό όλων των παραπάνω, αλλά και με τον ρόλο καταλύτη που έπαιξε ο Καρατζαφέρης και όλοι εκείνοι που είχε μαζέψει στο κανάλι του. Ολα αυτά αναβαθμίστηκαν και εισχώρησαν σαν ‘σοβαρός’ πολιτικός λόγος στην κεντρική πολιτική σκηνή, μέχρι που έφτασαν να συμβάλουν στην συγκρότηση κυβέρνησης το 2011, όταν ήδη είχε αρχίσει να ανεβαίνει στον βούρκο το σκοταδιστικό ‘άστρο’ της ναζιστικής συμμορίας, σε μια πιο hardcore εκδοχή όλων των προηγουμένων.

 

### Κι εκεί, ήλθε η κρίση και οι τεκτονικές αλλαγές που τη συνοδεύουν.

Εκεί που όλα τα παραπάνω, συν όλα όσα θα ακολουθήσουν, όταν συναντιούνται μεταξύ τους, πολλαπλασιάζονται και γιγαντώνονται. Οπως όταν κάποιος βάλει δυο καθρέφτες, τον ένα απέναντι στον άλλο, και κοιτάξει μέσα να δει το είδωλό του, θα το δει εκατομμύρια φορές, έτσι όπως ο ένας καθρέφτης αντικατοπτρίζει τον απέναντί του.

Με την κρίση, είχαμε κι άλλους σημαντικούς παράγοντες:

# Οι αγανακτισμένοι, ή μάλλον η μία από τις δυο πλατείες τους, πήραν τη φιλολογία ‘όλοι ίδιοι είναι’ και ‘όλοι οι πολιτικοί φταίνε εξίσου’, πολλαπλασίασαν τα decibel του μηνύματος και συναντήθηκαν με τις παρόμοιες ιαχές της ΧΑ. Το πολιτικό σύστημα απονομιμοποιήθηκε (και) στη συνείδηση του κόσμου, ενώ είδαμε να συμβαίνει η αποενοχοποίηση (αν όχι η νομιμοποίηση) των πιο ακραίων εκδοχών εναντίωσης σε αυτό -από τους πάσης φύσεως παραβατικούς που μάζευε ο Καρατζαφέρης, μέχρι τους καθαρά ποινικούς της ΧΑ, και μέχρι τις παρυφές του οργανωμένου εγκλήματος.

# Τα ΜΜΕ την εντελώς (α)κατάλληλη στιγμή, έπαιξαν κι αυτά τον ρόλο τους με το να παρουσιάζουν τους μαχαιροβγάλτες χρυσαβγίτες σαν τα προσκοπάκια που περνάνε απέναντι τις γριές και καθαρίζουν-βάφουν διαμερίσματα, ακόμα και ότι βρίσκουν δουλειά σε άνεργους νέους, ενώ την ίδια στιγμή ξεδιπλωνόταν ένα σχέδιο στο οποίο συμμετείχαν -λόγω υλικών απολαβών- τα δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος, δίπλα, έξω αλλά και μέσα στην Αστυνομία, μαζί με κυκλώματα ανθρώπων της νύχτας, και φυσικά και με τη συμμετοχή των ποινικών της ναζιστικής συμμορίας. Αλλωστε αυτοί οι χώροι επικαλύπτονται, όταν ο ένας δεν είναι υποσύνολο του άλλου. Το παράδειγμα της πλατείας του Αγίου Παντελεήμονα είναι ενδεικτικό, αλλά όχι το μόνο. Τα ίδια γίνονταν και στο Πέραμα, στον Πειραιά, τα ίδια και σε πολλές επαρχιακές πόλεις.

# Ο κόσμος έβλεπε το βιωτικό του επίπεδο να φτάνει στα τάρταρα, το υποτιθέμενο όποιο ‘κράτος πρόνοιας’ να εξαφανίζεται και η ζωή του να χειροτερεύει με γεωμετρική πρόοδο. Κι εκεί, αντί να καθήσει και να σκεφτεί ποιος φταίει για τις τρομακτικές ανισότητες και να δει τι θα κάνει στη συνέχεια και σε ποιο πολιτικό φάσμα βρίσκεται το συμφέρον του, του καλοάρεσε η ιδέα πως μπορεί ανέξοδα και χωρίς κόστος να ‘τιμωρήσει‘ τους υπεύθυνους, που όπως είπαμε, ήταν οι ‘πολιτικοί’ (με όμικρον γιώτα). Κι αφού ήταν αδύνατο να μπει ο καθένας τους ξεχωριστά μέσα στη Βουλή και να ξυλοφορτώσει όποιον πολιτικό βρει μπροστά του, διάλεξε να εξουσιοδοτήσει τα μούσκουλα και τους ΚΔΟΑ με τα μαύρα, αφού όλοι τους έμοιαζαν (γιατί ήταν) σαν μπράβοι και σαν άνθρωποι της νύχτας και του υποκόσμου. Μήπως δεν ήξερε ο κόσμος ότι είναι μπράβοι; Ασφαλώς και το ήξερε. Μοιάζουν μπράβοι γιατί είναι μπράβοι.

# Ολες οι παραπάνω φωνές έχουν μεγάλες επιδόσεις στον λαϊκισμό, στην κινδυνολογία και στο χάιδεμα των αυτιών και τις κολακείες προς τον περιούσιο ‘λαό μας’. Θυμηθείτε τις περιπτώσεις εκείνες που ο ανορθολογισμός τους λειτούργησε σαν συγκολλητική ουσία σε μια σειρά από φαιά μέτωπα: Από την ιστορία με την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες μέχρι την υστερία για το βιβλίο Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού και στην φωνηεντειάδα της άσχετης δασκάλας απ’ τη Ραφήνα. Οι ίδιοι άνθρωποι που πρωταγωνιστούσαν σ’ αυτές τις ιαχές, ήταν εκείνοι που με άλλου τύπου ιαχές ξεσήκωναν τον κόσμο και έσπαγαν τα νεύρα των υπολοίπων, όταν θεωρούσαν ‘μεγάλες εθνικές επιτυχίες’ την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη Eurovision και εκείνου του κυπέλλου στο ποδόσφαιρο το 2004, αλλά και όταν ήταν ανίκανοι να δεχτούν την ήττα στο ποδόσφαιρο από την ομάδα της Αλβανίας και έβγαιναν σε πογκρόμ, και με νεκρούς ακόμα, όταν ένα γκολ αντιστοιχούσε περίπου σε εθνική ήττα.

# Κι έτσι, φτάσαμε στη Χρυσή Αυγή. Ολα τα παραπάνω και όσοι τα πιστεύουν βρήκαν τη φυσική τους κοίτη στον μισαλλόδοξο λόγο μιας χιτλερικής εγκληματικής οργάνωσης, με στελέχη ανθρώπους της νύχτας και του υποκόσμου. Ενας λόγος που ικανοποιεί οποιαδήποτε έκφραση του ανορθολογισμού το ίδιο καλά, όσο λίγο ή πολύ φασίστας κι αν είναι ο οπαδός. Ενας λόγος που αναδεικνύει σαν ‘αλήθειες’ αποκλειστικά και μόνο ψέματα, βλακείες και μισάνθρωπες ‘ιδέες’ μεταξύ βίας, μίσους και θανάτου. Οι ψηφοφόροι της γνωρίζουν ότι τα μαχαίρια που σκότωσαν τον Π. Φύσσα, τον Σ. Λουκμάν και τους άλλους μετανάστες έχουν και τα δικά τους αποτυπώματα επάνω. Φαίνεται πως η ψευδής εντύπωση πως η ΧΑ θα ‘τιμωρήσει’ τους κακούς ‘πολιτικούς’ και πως έτσι θα επανακτήσουν την χαμένη ‘εθνική τους υπερηφάνεια’ είναι πιο σημαντική από τις σώφρονες φωνές που λένε ότι με τον φασισμό υπάρχει πάντα άσχημη κατάληξη. Βέβαια, η Ιστορία δείχνει ότι στο τέλος ο φασισμός πάντα ηττάται. Συνεπώς, το θέμα είναι πόση ζημιά θα προλάβει να κάνει -όση του επιτρέψουμε εμείς.

### Αυτές είναι, σε γενικές γραμμές, οι δικές μας εκτιμήσεις, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι έχουμε αφήσει πολλές άλλες συνιστώσες απ’ έξω -μόνο κάποια βασικά σημεία είχαμε σκοπό να θίξουμε. Δεν μιλήσαμε για τις σχέσεις της ναζιστικής παραστρατιωτικής και παρακρατικής συμμορίας με το βαθύ κρατικοπαρακράτος, όπως επίσης δεν μιλήσαμε και για τις σχέσεις της με τα οικονομικά συμφέροντα των ελίτ, αλλά αυτά τα δύο θέματα είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η επόεμνη έρευνα.

# Ο φασισμός και οι φασίστες, όπως κι αν τους συναντήσεις, έχουν, μεταξύ άλλων δυο σταθερές, δύο άξονες που καθορίζουν την στάση τους:
Ο πρώτος είναι (και ίσως από κει να ξεκινούν όλα) ότι θεωρούν τους εαυτούς τους ανώτερους από τους άλλους.
Είτε μιλάμε για κράτη, είτε για κόμματα/οργανώσεις/συμμορίες, είτε για μεμονωμένα άτομα, είτε μιλάμε σε επίπεδο διακρατικών σχέσεων, είτε σε επίπεδο πόλης ή γειτονιάς, είτε σε επίπεδο οικογένειας ή προσωπικών σχέσεων, οι φασίστες πιστεύουν ότι αυτοί είναι ΟΙ! ανώτεροι (συχνά για να καλύψουν τα κόμπλεξ κατωτερότητας τους).

Ο δεύτερος άξονας είναι συνέχεια του πρώτου, και λέει πάνω-κάτω, ότι αφού είσαι ανώτερος, πρέπει να επιτίθεσαι. Λ.χ. δεν νοείται έθνος/κράτος που δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Είναι ένδειξη αδυναμίας αυτό. Τα ισχυρά κράτη υποδουλώνουν τα αδύναμα (‘ζωτικός χώρος’ κ.λπ). Το ίδιο και στα άλλα επίπεδα. Στις πόλεις πρέπει να ‘ξεβρωμίσουν’ από αυτούς που ‘μολύνουν την ράτσα’. Και στα σπίτια τους, δέρνοντας τις γυναίκες και τις φιλενάδες τους, αν όχι και τα παιδιά τους.

Ετσι είναι οι φασίστες, και δεν αλλάζουν.
Αν ήταν αλλιώς, δεν θα ήταν φασίστες.

Στο τέλος, θα βρεθεί κάποιος πιο ισχυρός που θα τους βάλει στη θέση τους. Η παντοδυναμία τους ποτέ δεν ήταν αιώνια, σε όλα τα επίπεδα.

Το κακό είναι, ότι μένουν ζωντανές οι πεποιθήσεις τους (δεν μπορώ να τις πω ‘ιδέες’, γιατί οι ιδέες δεν έχουν σχέση με τη βία, το μίσος και το θάνατο).

Εντάξει, εδώ είμαστε τώρα, σε μια τέτοια φάση.
Δείχνουν προς στιγμήν ότι ‘σοβαρεύτηκαν και φόρεσαν κοστούμια’ (κατά την Παπαρήγα) αλλά αυτό είναι προσωρινό. Είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου.
Διπλή γλώσσα.
Οταν βρίσκονται μόνοι τους, οι κώδικες τους είναι συγκεκριμένοι και δεν αλλάζουν.
Πριν τις εκλογές, μπορεί να προβάλουν τους μορφωμένους ‘διδάκτορες και επιστήμονες και απόστρατους που κοσμούν τα ψηφοδέλτιά τους’, αλλά στις ίδιες γραμμές στην ιστοσελίδα τους, διαβάζουμε άρθρα που τελειώνουν ‘Τον Μάη καίμε τον Ιούδα’ και άρθρα που λένε ‘Ξαναγυρίζουμε και τρέμει η γη’, κλείνοντας το μάτι στους μυημένους, πως ουσιαστικά ‘Είμαστε ναζί, είμαστε περήφανοι γι’ αυτό και δεν πρόκειται ν’ αλλάξουμε ποτέ’.

Είμαστε σε ένα σημείο καμπής, εδώ και τώρα. Ακόμη και μία ψήφο πάνω από 6.9% να πάρουνε, θα το θεωρήσουν επιτυχία.
Εχουμε να σηκώσουμε τα μανίκια τώρα, για να δούμε πως θα ξεμπλέξουμε, κάτι που δυστυχώς μάλλον δεν θα συμβεί σύντομα.

 

# Εμείς θα προσπαθήσουμε για άλλη μια φορά να προσθέσουμε ένα μικρό λιθαράκι στη γνώση την σχετική με τη ναζιστική συμμορία, με ένα καινούργιο κείμενο:

Οπως θα διαπιστώσουν οι αναγνώστες μας στη συνέχεια, πρόκειται για ένα κείμενο που καταπιάνεται με όλες τις γνωστές και -κυρίως- άγνωστες πτυχές των οικονομικών συναλλαγών της ΧΑ, μαζί και παράλληλα με μια -κατά κάποιον τρόπο- ιστορική περιήγηση στις γενιές του ελληνικού εθνικοσοσιαλισμού. Θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε μερικά κενά στην εξιστόρηση των πεπραγμένων των δικτύων της ελληνικής ακροδεξιάς και να δείξουμε τις σχέσεις και τις συγγένειες μεταξύ διαφορετικών περιόδων. Μια αλυσίδα που ξεκινάει απ’ το Μεσοπόλεμο και φτάνει, περισσότερο σε ευθεία γραμμή και λιγότερο με τεθλασμένα ευθύγραμμα τμήματα, μέχρι τις μέρες μας.

Για να το πούμε σχηματικά:
Μέχρι στιγμής, όλοι όσοι γράφουν για τη ΧΑ, αυτό που κάνουν είναι να δείχνουν στην κοινή γνώμη ‘φωτογραφίες’ του ζόμπι (=αυτό που φαίνεται), με την εξαίρεση του Ιού/Δημήτρη Ψαρρά και κάποιων ελάχιστων, που δεν δείχνουν απλά ‘φωτογραφίες’ αλλά ‘ακτινογραφίες’ του ζόμπι, με τον σκελετό του και τα απόκρυφα όργανά του.
Ισως, μια τέτοια X-Ray ακτινογραφία του ζόμπι της ελληνικής ακροδεξιάς και του φονικού κρατικοπαρακράτους, μπορέσουμε να σας δείξουμε. Μια ακτινογραφία που ξεκινάει από την 4η Αυγούστου και φτάνει στην μόλις πριν λίγους μήνες συγκροτημένη ‘Επιτροπή Οικονομικών’ της ναζιστικής συμμορίας, με ιδιαίτερη προσοχή σε όλες (όσες καταφέραμε να μάθουμε) τις πηγές χρηματοδότησης. Με αρκετά από τα ‘οστά’, αλλά και τα νεύρα και τους ιστούς με τα οποία συνδέονται, από κάποια όργανα του ζόμπι.

Θα ήθελα, τώρα να δώσω το λόγο στους συνεργάτες του ιστολογίου, και αν μπορούν, ας γράψει στα σχόλια ο καθένας λίγα λόγια για το αυριανό κείμενο:

[Η συνέχεια στα σχόλια ή στην παρουσίαση εδώ ‘Μικρή παρουσίαση: Τι θα διαβάσουν οι επισκέπτες του XYZ Contagion στην τέταρτη μεγάλη έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και τις κρυφές χρηματοδοτήσεις‘]

 


 

[UPDATE]

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στις αρχές Οκτωβρίου 2014 και λίγο μετά, οδήγησε στο βιβλίο:

# Το βιβλίο του XYZ Contagion – Οι 9+1 άγνωστες σκηνές, τώρα σε βιβλίο (και σε e-book) + Η βιβλιογραφία για τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/01/e-book-of-9-1-scenes-bibliography/

Το βιβλίο/E-book του XYZ Contagion, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2
http://xyzcontagion.wordpress.com/ebook/

[XYZ Contagion] – 9+1 άγνωστες σκηνές ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή
http://issuu.com/basilikimetatroulou/docs/xyz_9_1_final/0

[XYZ Contagion] – 9+1 σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [XYZ Contagion 2014]
http://xyzcontagion.wordpress.com/?attachment_id=4437

το οποίο προτείνεται, μάλιστα, και από τον Ιό της Εφημερίδας των Συντακτών
# Ιός – Νικόλαος Μιχαλολιάκος; Απών! Ο Φίρερ σχεδιάζει τη «μεγάλη απόδραση» (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-04-04) -κι ένα ακόμη ευχαριστώ!
https://xyzcontagion.com/2015/04/05/ios-mix-apon-xyz-contagion/

 


 

Η νέα μεγάλη έρευνα στη σειρά ‘Η Χρυσή Αυγή: Νέα στοιχεία – Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #xx‘, όπου xx ο αύξων αριθμός), μετά από τα προηγούμενα κείμενά μας σ’ αυτή τη σειρά:

Οι άλλες έρευνες:

# Η πέμπτη μεγάλη έρευνα για τη Σρεμπρένιτσα και την ελληνική εμπλοκή

Srebrenica – Η πέμπτη μεγάλη έρευνα για τη Σρεμπρένιτσα και την ελληνική εμπλοκή

# ‘Ροκ για την πατρίδα’ ή ‘πόγκο για τη σβάστικα’: Η Χρυσή Αυγή ξεκινάει ξανά τις εθνικοσοσιαλιστικές ‘Γιορτές Νεολαίας’: Μπύρες, τατουάζ και Sieg Heil, για τους μυημένους στο ναζισμό

‘Ροκ για την πατρίδα’ ή ‘πόγκο για τη σβάστικα’; Η Χρυσή Αυγή ξεκινάει ξανά τις εθνικοσοσιαλιστικές ‘Γιορτές Νεολαίας’: Μπύρες, τατουάζ και Sieg Heil, για τους μυημένους στο ναζισμό

# Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις: Νέα στοιχεία – Εννιά συν μία άγνωστες σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή – Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #04]
https://xyzcontagion.com/2014/10/11/kryfa-04-parakratos-nazistiko-zombi/

[Σ.Σ.: Από την τέταρτη μεγάλη έρευνα, όπως πιθανόν γνωρίζουν οι τακτικές επισκέπτες του ιστολογίου μας, προέκυψε το βιβλίοXYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2′, το οποίο κατεβαίνει δωρεάν και από αυτό εδώ το λινκ. Το βιβλίο αυτό, το έχει προτείνει και η ομάδα του ‘Ιού’ της Εφημερίδας των Συντακτών:

Ιός – Νικόλαος Μιχαλολιάκος; Απών! Ο Φίρερ σχεδιάζει τη «μεγάλη απόδραση» (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-04-04) -κι ένα ακόμη ευχαριστώ!!!

Συγκεντρωμένες όλες οι ‘Εννέα συν μία σκηνές από την ιστορία της Χρυσής Αυγής‘, και εδώ με τον τίτλο ‘Η τέταρτη μεγάλη έρευνα για τη Χρυσή Αυγή και την ιστορία της Ακροδεξιάς

# Χρυσή Αυγή: Η κρυφή ιεραρχία, η πραγματική ηγεσία, το ‘χρίσμα’ για τα μυημένα μέλη και οι δοκιμασίες πριν τις τελετές μύησης (επιθέσεις σε ανύποπτους ‘εχθρούς της ράτσας’) [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #03]

Χρυσή Αυγή: Η κρυφή ιεραρχία, η πραγματική ηγεσία, το “χρίσμα” για τα μυημένα μέλη και οι δοκιμασίες πριν τις τελετές μύησης (επιθέσεις σε ανύποπτους “εχθρούς της ράτσας”) [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #03]

# Τα σχέδια της Χρυσής Αυγής για το Πολίτευμα, όπως ακούστηκαν μέσα στο Πολιτικό της Γραφείο: «Στόχος μας η κατάργηση της Δημοκρατίας και η κατίσχυση της ‘Πολιτείας’ (=του Ράιχ)» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #02]

Τα σχέδια της Χρυσής Αυγής για το Πολίτευμα, όπως ακούστηκαν μέσα στο Πολιτικό της Γραφείο: «Στόχος μας η κατάργηση της Δημοκρατίας και η κατίσχυση της “Πολιτείας” (=του Ράιχ)» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #02]

# Ξένοι νεοναζί καλεσμένοι του Γκέμπελς της Χρυσής Αυγής Γιώργου Μάστορα (Μισιάκα): «Η συναγωγή θα γίνει ένα ωραίο δημόσιο αποχωρητήριο» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #01]
https://xyzcontagion.com/2013/12/10/kryfa-01-mastoras-synagogi/

Στην εισαγωγή του τελευταίου λινκ υπάρχει το σκεπτικό αυτής της νέας σειράς, συνεπώς εδώ θα θυμίσουμε μόνο πως όλα τα άρθρα της νέας κατηγορίας ‘Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά‘ θα βρίσκονται σε αυτό εδώ το λινκ, μαζί με κάποιες προηγούμενες δημοσιεύσεις μας, οι οποίες -όπως τουλάχιστον σημειώνουν πολλοί- έχουν βοηθήσει στην ενημέρωση του κόσμου για το πραγματικό ποιόν της οργάνωσης, έχουν χρησιμεύσει στην ιδεολογική θωράκιση του αντιφασιστικού κινήματος και έχουν χρησιμοποιηθεί στον δημόσιο λόγο αρκετά, όπως αυτές για τα εκρηκτικά και τα όπλα του Φύρερ Μιχαλολιάκου κατά την δεκαετία του 1970 (κλικ εδώ), ή για την προσχώρηση της ναζιστική γκρούπας στην Νεοναζιστική Διεθνή ήδη από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της (κλικ εδώ), ή για το (ανύπαρκτο) επάγγελμα του Φίρερ της ναζιστικής γκρούπας (κλικ εδώ), ή για τον ταγματασφαλήτη πατέρα του, όπως και για τους δωσίλογους, προδότες, χίτες και τ/αλήτες προγόνους όλων των ηγετικών στελεχών (κλικ εδώ), ή για την υπόγεια χρηματοδότησή της από μεγάλα κόμματα (κλικ εδώ) ή για την στρατολόγηση ανηλίκων (κλικ εδώ), ή για τη διπλή γλώσσα («Είμαστε εθνικοσοσιαλιστές και δεν αλλάζουμε, αλλά θα παριστάνουμε τους ‘εθνικιστές’ για τον χαζό κόσμο») και εξαπάτηση των ψηφοφόρων (κλικ εδώ), ή για την 21η Δεκεμβρίου σαν παγανιστική-μυστικιστική-ναζιστική ημέρα μύησης-ορκωμοσίας νέων μελών της Χρυσής Αυγής (κλικ εδώ), ή για τις ανατριχιαστικές αντιλήψεις της -μεταμφιεσμένης αλλά πάντα εθνικοσοσιαλιστικής- Χρυσής Αυγής για τον Χριστιανισμό και για τον ρόλο της γυναίκας (κλικ εδώ), ή για τις απόψεις της ΧΑ (ευθανασία και στείρωση) για τα «άτομα με ειδικές ανάγκες, επιληπτικούς, αλκοολικούς και τοξικομανείς» και την ‘ευγονική αναγκαιότητα’, την ‘διοικητική ιατρική’ και το ‘Aufartung’ (κλικ εδώ), αλλά και ένα σημείωμα με θέμα την εμπειρία άλλων χωρών στην αντιμετώπιση αντικοινοβουλευτικών ναζιστικών εγκληματικών συμμοριών όπως η ΧΑ (κλικ εδώ), όπως και η μοναδική ‘Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή‘ κ.ο.κ. Μπορείτε να το κάνετε ‘bookmark‘, για γρήγορη πρόσβαση, και με την ευκαιρία, εδώ βρίσκεται και μια ανακεφαλαίωση με πολλές από τις προηγούμενες έρευνες.
Φάκελος Χρυσή Αυγή στο XYZ Contagion – Ολες οι έρευνες και τα άρθρα

Φάκελος Χρυσή Αυγή στο XYZ Contagion – Ολες οι έρευνες και τα άρθρα

Εκτός συναγωνισμού, η έκτη μεγάλη έρευνα ‘Στον κόσμο του Blood & Honour’ με θέμα ‘‘Ροκ για την πατρίδα’ ή ‘πόγκο για τη σβάστικα’; Μπύρες, τατουάζ και Sieg Heil, για τους μυημένους στο ναζισμό‘, η πέμπτη μεγάλη έρευνα ‘Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα’ και η συμπληρωματική της ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία για την συμμετοχή Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα: Οι δεσμοί αίματος του ελληνικού με τον σερβικό εθνικισμό και της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς με τη Χρυσή Αυγή‘, και ‘Οι ελληνικοί μύθοι για την γιουγκοσλαβική τραγωδία 1991-1995 και οι αλήθειες που δεν ακούστηκαν ποτέ στα ελληνικά ΜΜΕ‘. Μαζί, επίσης για πρώτη φορά ‘Ολη η αλήθεια για τη Σρεμπρένιτσα‘.

ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Πανόραμα της ακροδεξιάς. Ενα μικρό δείγμα από εικόνες από το αρχείο του XYZ Contagion.

 


 

Δείτε επίσης: Φάκελος Χρυσή Αυγή

# Θυμίζουμε επίσης τις έρευνες του ιστολογίου μας, καθώς και όλα τα άρθρα μας με ετικέτα ‘Χρυσή Αυγή‘:

# Φάκελος Χρυσή Αυγή στο XYZ Contagion – Ολες οι έρευνες και τα άρθρα:

Φάκελος Χρυσή Αυγή στο XYZ Contagion – Ολες οι έρευνες και τα άρθρα

# Φάκελος Σρεμπρένιτσα:

Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα

Διαβάστε τις νέες μεγάλες έρευνες του XYZ Contagion με θέμα ‘Οταν ο θύτης παριστάνει το θύμα‘:

– ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία για την συμμετοχή Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα: Οι δεσμοί αίματος του ελληνικού με τον σερβικό εθνικισμό και της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς με τη Χρυσή Αυγή’
https://xyzcontagion.com/srebrenica-more-evidence/

Και:

– ‘Οι ελληνικοί μύθοι για την γιουγκοσλαβική τραγωδία 1991-1995 και οι αλήθειες που δεν ακούστηκαν ποτέ στα ελληνικά ΜΜΕ‘.

Οι ελληνικοί μύθοι για την γιουγκοσλαβική τραγωδία 1991-1995 και οι αλήθειες που δεν ακούστηκαν ποτέ στα ελληνικά ΜΜΕ


[Για την Short version, κλικ εδώ ‘Οταν ο θύτης παριστάνει το θύμα’]
– ‘Ολη η αλήθεια για τη Σρεμπρένιτσα: Οι οκτώ συν μία αποδείξεις για το προσχεδιασμένο της οργανωμένης σφαγής’

Ολη η αλήθεια για τη Σρεμπρένιτσα: Οι οκτώ συν μία αποδείξεις για το προσχεδιασμένο της οργανωμένης σφαγής


– ‘Το θέμα της ελληνικής εμπλοκής στη Σρεμπρένιτσα στα μεγάλα ΜΜΕ (και όχι μόνο)
https://xyzcontagion.com/srebrenica-sta-mme/

Δείτε επίσης:

– ‘Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες: Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα‘ (Συνεργασία του ιστολογίου μας με το περιοδικό The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016)

Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες: Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα (Συνεργασία του ιστολογίου μας με το περιοδικό The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016)


‘ΕΝΟΧΟΣ ο Κάρατζιτς! Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφάσισε υπέρ των θυμάτων της γενοκτονίας στη Βοσνία’

ΕΝΟΧΟΣ ο Κάρατζιτς! Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφάσισε υπέρ των θυμάτων της γενοκτονίας στη Βοσνία


– ‘Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»): Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;’
https://xyzcontagion.com/2016/03/25/golden-dawn-hymn-noz-zica-srebrenica/

# Νέα κατηγορία με σειρά αποκαλυπτικών νέων ερευνών: ‘Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά‘.

# Ολα τα άρθρα του ιστολογίου μας μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα (Killah P).

# Εδώ τα άπαντα:
http://xyzcontagion.wordpress.com/greatest-hits/

# Το XYZ Contagion στα mainstream ΜΜΕ:
http://xyzcontagion.wordpress.com/mainstream-mme/

# Η έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες 2015: Πολλά περιστατικά αντισημιτισμού, ισλαμοφοβίας, ρητορικής μίσους και διακρίσεων λόγω θρησκείας: Δύο γεγονότα που είχε αναδείξει το XYZ Contagion

Η έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες 2015: Πολλά περιστατικά αντισημιτισμού, ισλαμοφοβίας, ρητορικής μίσους και διακρίσεων λόγω θρησκείας: Δύο γεγονότα που είχε αναδείξει το XYZ Contagion

# Μεταφράσεις άρθρων του ιστολογίου μας σε αξιόλογες ιστοσελίδες και ΜΜΕ του εξωτερικού
http://xyzcontagion.wordpress.com/metafraseis/

# Οι ανακρίτριες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής διαβάζουν XYZ Contagion
http://xyzcontagion.wordpress.com/anakritries-diabazoun-xyzcontagion/

«Αν τεθεί σαν ερώτημα, φαίνεται πως ναι, η απάντηση είναι καταφατική· οι ανακρίτριες διαβάζουν XYZ Contagion.
Εξηγούμαστε:

Η Πέμπτη 10 Ιουλίου του 2014 ήταν μια καλή ημέρα. Οχι μόνο είδαμε τον Κασιδιάρη να προφυλακίζεται, αλλά είδαμε, επίσης, ότι ένα απόσπασμα από παλιό (2007) γραφτό του Μιχαλολιάκου, που είχαμε εντοπίσει και αναδείξει εμείς εδώ στο μπλογκ […], χρησιμοποιήθηκε από την ανακρίτρια στο ένταλμα (σελίδα 6) για την προφυλάκιση του Κασιδιαρέου, στα επιχειρήματα της για το επικίνδυνο ποιόν της συμμορίας (και μάλιστα στο υπ’ αριθμόν Α’ επιχείρημα της), όπως μπορείτε να δείτε […]

# Το βιβλίο του XYZ Contagion – Οι 9+1 άγνωστες σκηνές, τώρα σε βιβλίο (και σε e-book) + Η βιβλιογραφία για τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/01/e-book-of-9-1-scenes-bibliography/

XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2
http://xyzcontagion.wordpress.com/ebook/

[XYZ Contagion] – 9+1 σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [XYZ Contagion 2014]
http://xyzcontagion.wordpress.com/?attachment_id=4437

το οποίο προτείνεται, μάλιστα, και από τον Ιό της Εφημερίδας των Συντακτών

# Ιός – Νικόλαος Μιχαλολιάκος;;; Απών!!! Ο Φίρερ σχεδιάζει τη «μεγάλη απόδραση» (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-04-04) -κι ένα ακόμη ευχαριστώ!!!
https://xyzcontagion.com/2015/04/05/ios-mix-apon-xyz-contagion/

# Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις: Νέα στοιχεία – Εννιά συν μία άγνωστες σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή – Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #04]
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/11/kryfa-04-parakratos-nazistiko-zombi/

# Συγκεντρωμένες όλες οι ‘Εννέα συν μία σκηνές από την ιστορία της Χρυσής Αυγής‘, και εδώ με τον τίτλο ‘Η 4η μεγάλη έρευνα για τη Χρυσή Αυγή και την ιστορία της Ακροδεξιάς‘:
http://xyzcontagion.wordpress.com/q/

# Οι 9+1 σκηνές

Μικρή παρουσίαση: Τι θα διαβάσουν οι επισκέπτες του XYZ Contagion στην τέταρτη μεγάλη έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και τις κρυφές χρηματοδοτήσεις
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/30/mikri-parousiasi-episkeptes-tetarti-megali-erevna/

Η εισαγωγή-προοίμιο: Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/05/16/fasistikes-orgs-100-xronia/

Σκηνή Πρώτη #01: Φεβρουάριος 2005, Γήπεδο Παναθηναϊκού, ΓΑΔΑ, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/01/skini-01/

Σκηνή Δεύτερη #02: Ιούλιος 1964, ΕΚΟΦ, Εβραϊκή Συναγωγή, Παγκράτι (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/02/skini-02/

Σκηνή Τρίτη #03: 23 προς 24 Ιουλίου 1974, ΕΑΤ-ΕΣΑ, Βρετανική Πρεσβεία, Αεροδρόμιο Ελληνικού (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/03/skhnh-03/

Σκηνή Τέταρτη #04: Ιανουάριος 1977, Παγκράτι ξανά, Βόμβες σε βιβλιοπωλεία και κινηματογράφους (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/04/skhnh-04/

Σκηνή Πέμπτη #05: Νοέμβριος 1977, προεκλογική περίοδος, Ιταλία, Γραφεία Εθνικής Παράταξης στον Πύργο Αθηνών, Φυλακές Κορυδαλλού, Ξενοδοχείο Caravel (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/05/skini-05/

Σκηνή Εκτη #06: Ιανουάριος 1979, Βόμβες, όπλα και εκρηκτικά ξανά (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/06/skana-06/
΄
Σκηνή Εβδομη #07: 12 Απριλίου 1992, Ξενοδοχείο ‘Caravel’, Οργανισμός Κρατικών Λαχείων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/07/skini-07/

Σκηνή Ογδοη #08: Από την οδό Φιλολάου, Παγκράτι στο μέγαρο της Μεσογείων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/08/skhnh-08/

Σκηνή Ενατη #09: Από τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου στο Σήμερα, Connecting the dots (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/09/skini-09/

Σκηνή Δέκατη και Τελική #10 – Αυλαία: Ας συνοψίσουμε (Το παζλ συμπληρώνεται;;;) + Αντί επιλόγου + Υστερόγραφο: Η ομολογία για την μεταμφίεση, τη διπλή γλώσσα και το κρυφτούλι με την πραγματική τους ταυτότητα
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/10/skhnh-10/

 

# ‘Ροκ για την πατρίδα’ ή ‘πόγκο για τη σβάστικα’; Η Χρυσή Αυγή ξεκινάει ξανά τις εθνικοσοσιαλιστικές ‘Γιορτές Νεολαίας’: Μπύρες, τατουάζ και Sieg Heil, για τους μυημένους στο ναζισμό

‘Ροκ για την πατρίδα’ ή ‘πόγκο για τη σβάστικα’; Η Χρυσή Αυγή ξεκινάει ξανά τις εθνικοσοσιαλιστικές ‘Γιορτές Νεολαίας’: Μπύρες, τατουάζ και Sieg Heil, για τους μυημένους στο ναζισμό

# Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»)’: Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;

Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται ‘Noz, zica, Srebrenica’ (‘Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα’): Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;

# Η ιστορία του αρχιφύλακα Γεώργιου Μιχαλολιάκου: Πρόδωσε το ΕΑΜ για να πάει στα Τάγματα Ασφαλείας, μένοντας πιστός στον όρκο του προς τον Χίτλερ μέχρι το τέλος

Η ιστορία του αρχιφύλακα Γεώργιου Μιχαλολιάκου: Πρόδωσε το ΕΑΜ για να πάει στα Τάγματα Ασφαλείας, μένοντας πιστός στον όρκο του προς τον Χίτλερ μέχρι το τέλος

# Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/27/anoixti-epistoli-patera-xa/

# Ημέρα μύησης-ορκωμοσίας νέων μελών της Χρυσής Αυγής η 21η Δεκεμβρίου + Τα ψέματα και η προσπάθεια παραπλάνησης

Ημέρα μύησης-ορκωμοσίας νέων μελών της Χρυσής Αυγής η 21η Δεκεμβρίου + Τα ψέματα και η προσπάθεια παραπλάνησης

# Ο ακροδεξιός δολοφόνος της Αγγλίδας βουλευτίνας Jo Cox, οι σχέσεις του με την National Alliance του William Pierce κι ένα μυστικό ‘πανευρωπαϊκό συνέδριο’ της Χρυσής Αυγής το 1998

Ο ακροδεξιός δολοφόνος της Αγγλίδας βουλευτίνας Jo Cox, οι σχέσεις του με την National Alliance του William Pierce κι ένα μυστικό ‘πανευρωπαϊκό συνέδριο’ της Χρυσής Αυγής το 1998

# Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/05/16/fasistikes-orgs-100-xronia/

# Χρυσή Αυγή: Η κρυφή ιεραρχία, η πραγματική ηγεσία, το ‘χρίσμα’ για τα μυημένα μέλη και οι δοκιμασίες πριν τις τελετές μύησης (επιθέσεις σε ανύποπτους ‘εχθρούς της ράτσας’) [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #03]
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/24/kryfa-03-ierarxia-teletes/

# Τα σχέδια της Χρυσής Αυγής για το Πολίτευμα, όπως ακούστηκαν μέσα στο Πολιτικό της Γραφείο: «Στόχος μας η κατάργηση της Δημοκρατίας και η κατίσχυση της ‘Πολιτείας’ (=του Ράιχ)» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #02]
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/01/07/kryfa-02-sxedia-xa-politevma/

# Ξένοι νεοναζί καλεσμένοι του Γκέμπελς της Χρυσής Αυγής Γιώργου Μάστορα (Μισιάκα): «Η συναγωγή θα γίνει ένα ωραίο δημόσιο αποχωρητήριο» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #01]
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/12/10/kryfa-01-mastoras-synagogi/

# Βρήκαμε το επάγγελμα του Μιχαλολιάκου (αλλά το ξαναχάσαμε την επόμενη μέρα)

Βρήκαμε το επάγγελμα του Μιχαλολιάκου (αλλά το ξαναχάσαμε την επόμενη μέρα)

# Αφιέρωμα του περιοδικού The Greek Report στην αποφυλάκιση Ρουπακιά – Κι ένα σημείωμα της Μαρία Λούκα για την ‘ιστορική μνήμη της Χρυσής Αυγής’ και το XYZ Contagion (Περιοδικό The Greek Report, 18 Μαρτίου 2016, τεύχος #03)

Αφιέρωμα του περιοδικού The Greek Report στην αποφυλάκιση Ρουπακιά – Κι ένα σημείωμα της Μαρία Λούκα για την ‘ιστορική μνήμη της Χρυσής Αυγής’ και το XYZ Contagion (Περιοδικό The Greek Report, 18 Μαρτίου 2016, τεύχος #03)

# Αλληλοκαρφώματα και καυγάδες για τους ‘ΦΟΝ’ της Χρυσής Αυγής και άλλα παρατράγουδα

Αλληλοκαρφώματα και καυγάδες για τους ‘ΦΟΝ’ της Χρυσής Αυγής και άλλα παρατράγουδα

# Οταν η Χρυσή Αυγή ομολογούσε την εξαπάτηση: «Είμαστε εθνικοσοσιαλιστές και δεν αλλάζουμε, αλλά θα παριστάνουμε τους ‘εθνικιστές’ για τον χαζό κόσμο»

Οταν η Χρυσή Αυγή ομολογούσε την εξαπάτηση: «Είμαστε εθνικοσοσιαλιστές και δεν αλλάζουμε, αλλά θα παριστάνουμε τους “εθνικιστές” για τον χαζό κόσμο»

# Πειθαρχικός έλεγχος και ΕΔΕ για τον χρυσαβγίτη πυρονόμο υμνητή του Χίτλερ και υβριστή της Μάγδας Φύσσα με το εμετικό παραλήρημα

Πειθαρχικός έλεγχος και ΕΔΕ για τον χρυσαβγίτη πυρονόμο υμνητή του Χίτλερ και υβριστή της Μάγδας Φύσσα με το εμετικό παραλήρημα: Δύο άρθρα από την Αυγή και την Εφημερίδα των Συντακτών, 2015-10-08

# Το μεγαλοστέλεχος της Χρυσής Αυγής με το εωσφορικό ποιητικό ‘έργο’ ύβριζε τη μητέρα του Παύλου Φύσσα «κυράτσα του πένθους», την ημέρα της κατάθεσής της στο δικαστήριο, 06/10/2015

Το μεγαλοστέλεχος της Χρυσής Αυγής με το εωσφορικό ποιητικό ‘έργο’ ύβριζε τη μητέρα του Παύλου Φύσσα «κυράτσα του πένθους», την ημέρα της κατάθεσής της στο δικαστήριο, 06/10/2015

# Η Χρυσή Αυγή απέκτησε τη δική της Blutfahne, τη ματωμένη παγανιστική σημαία SS του Χίτλερ, με το αίμα των νεκρών ναζιστών από το πραξικόπημα της μπυραρίας
http://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/02/blutfahne/

# Ποιοι πρωτοτύπησαν στις κιτς τελετές-φιέστες στις Θερμοπύλες με τις περικεφαλαίες, τις δάδες, τις «εξελιγμένες σβάστικες» (μαίανδρους) και την ‘κρυπτεία’ του Κασιδιάρη;;; Οι χιτλερόψυχοι της Χρυσής Αυγής ή οι φυσικοί τους πρόγονοι της Βέρμαχτ το 1941;;; – Φωτογραφίες

Ποιοι πρωτοτύπησαν στις κιτς τελετές-φιέστες στις Θερμοπύλες με τις περικεφαλαίες, τις δάδες, τις «εξελιγμένες σβάστικες» (μαίανδρους) και την “κρυπτεία” του Κασιδιάρη;;; Οι χιτλερόψυχοι της Χρυσής Αυγής ή οι φυσικοί τους πρόγονοι της Βέρμαχτ το 1941;;; – Φωτογραφίες

# Οι τρομοκρατικές επιδρομες της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Φλώρινας, στα χνάρια των Χαλυβδόκρανων της Εθνικής Ενώσεως Ελλάς (ΕΕΕ), 67 χρόνια πριν
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/23/xa-sta-xnaria-tis-eee-tromokratia-florina/

# Ελληνες ευρωβουλευτές καταγγέλλουν Μέρκελ και Ολάντ σαν συνωμότες και ενεργούμενα του σχεδίου από τα ‘Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών’ μέσα από την Ευρωβουλή στο Στρασβούργο

Ελληνες ευρωβουλευτές καταγγέλλουν Μέρκελ και Ολάντ σαν συνωμότες και ενεργούμενα του σχεδίου από τα ‘Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών’ μέσα από την Ευρωβουλή στο Στρασβούργο

# Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas διαφημίζει ανενόχλητη αδικήματα και παρανομίες, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές)

Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas διαφημίζει ανενόχλητη τα εγκλήματά της, όπως εμπρησμούς και βεβηλώσεις νεκροταφείων, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές)

# Δικογραφία για τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas και τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) μετά από δημοσίευμα του XYZ Contagion και καταγγελία του ΕΠΣΕ – Η ερώτηση στη Βουλή και οι απαντήσεις δύο υπουργείων

Δικογραφία για τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas και τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) – Η ερώτηση στη Βουλή και οι απαντήσεις δύο υπουργείων

# Τι έκαναν οι καταληψίες φοιτητές το πρώτο μεσημέρι της κατάληψης του Πολυτεχνείου και τι έκαναν οι χρυσαυγίτες και οι τραμπούκοι από το ‘Κόμμα 4ης Αυγούστου’ την τελευταία νύχτα του Πολυτεχνείου
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/17/foitites-xrysavgites-polytexneio/

# Χρυσαυγίτης (διπλωματούχος!!!) σε ‘αυτοάμυνα’ ρίχνει κάτω με κεφαλοκλείδωμα άνδρα των ΜΑΤ, καλύπτει το πρόσωπό του με κουκούλα και φωνάζει ανενόχλητος συνθήματα
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/07/09/xrysavgitis-diplomatouxos/

# Οι ανατριχιαστικές αντιλήψεις της -μεταμφιεσμένης αλλά πάντα εθνικοσοσιαλιστικής- Χρυσής Αυγής για τον Χριστιανισμό και για τον ρόλο της γυναίκας
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/01/antilipseis-xa-gia-xristianismo-gynaika/

# Εκτός Νόμου και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ΤΩΡΑ!!! – Τα Μητρώα Μελών σαν στοιχείο της δικογραφίας και η εμπειρία από άλλες χώρες
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/19/mitroo-melon-symmorias/

# Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή ‘Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη’ και στη ‘Διακήρυξη της Βαρκελώνης’, 1981 (Συνεργασία του ιστολογίου μας με τα ‘Ενθέματα’ της κυριακάτικης ‘Αυγής’, 2013-03-31)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/31/net/

# Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/04/epomides-ekriktika-mixaloliakos/

# Δύο πρώην υπαρχηγοί της Χρυσής Αυγής συμφωνούν: Η Νέα Δημοκρατία τύπωνε τα φυλλάδιά μας
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/03/18/ypagrhxoi-xrysh-avgh-nea-dimokratia/

# Ευθανασία και στείρωση για ‘άτομα με ειδικές ανάγκες, επιληπτικούς, αλκοολικούς και τοξικομανείς’: Ο δεκάλογος της Χρυσής Αυγής για την ‘ευγονική αναγκαιότητα’, την ‘διοικητική ιατρική’ και το ‘Aufartung’
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/06/13/eyfanasia-steirosi-dekalogos-xa-gia-amea/

# Νέα στοιχεία: Η πραγματική-πραγματική ιστορία πίσω από το στημένο ρεπορτάζ στο ‘Πρώτο Θέμα’ για τις ‘γριούλες που πηγαίνουν στο ΑΤΜ’ με την προστασία της Χρυσής Αυγής
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/02/grioules-atm-savvidis-apati/

# Εκκλησία και Χρυσή Αυγή: Συγχωροχάρτια κι Ευλογίες για τα θεάρεστα έργα, τα πογκρόμ και τα μπραβιλίκια. Ανήμερα του Ευαγγελισμού.
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/03/28/ekklisia-xa-amvrosios-rigas/

# Μικρά μυστικά της Χρυσής Αυγής: Η εμφανής δυστοκία στην στελέχωση των ψηφοδελτίων: Σφαγή στους κατηγορούμενους-‘βαρίδια’ μεσαία στελέχη και προνόμια στους ‘ημέτερους’ του Φίρερ
http://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/08/dystokia-ekloges-2015-sfagi/

# Μικρά μυστικά της Χρυσής Αυγής: Μαϊμού η συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ: Οι ερωτώντες υποτιθέμενοι ‘δημοσιογράφοι’ ήταν στελέχη της συμμορίας και υποψήφιοι στις πρόσφατες εκλογές
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/13/maimou-synentefxi-typou-deth/

# Ενα ‘μικρό’ ‘λάθος’ του Μιχαλολιάκου: Επιβεβαιώνει ότι η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής γνώριζε (και παρακινούσε) τις δολοφονικές επιθέσεις, τις απόπειρες ανθρωποκτονίας και τους άγριους ξυλοδαρμούς
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/03/24/mixaloliakos-sms-lagos/

# Ανήλικοι στα γραφεία της Χρυσής Αυγής – Η ναζιστική συμμορία, θορυβημένη, διαψεύδει τις στρατολογήσεις και … αυτοδιαψεύδεται!!!
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/10/01/anilikoi-stratologisi-xrisi-avgi/

# Δικηγόροι σε υποθέσεις με ακροδεξιό, εθνικιστικό και ‘χρυσαβγίτικο ενδιαφέρον’
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/30/dikigoroi-akrodexia/

# Ιός – Τα έντυπα της ακροδεξιάς και η σχέση τους με τον πρωθυπουργό (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2013-06-25) + Ποιος είναι ο δημοσιο’γράφος’ Γιώργος Φράγκος της χρυσαβγίτικης εφημερίδας ‘Εμπρός’;;;
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/06/25/ios-entypa-akrodexias-fragkos-empros/

# Σβάστικες και Ζιγκ-Χάιλ από τον ‘ιδεολογικό’ καθοδηγητή και βασικό αρθρογράφο της ναζιστικής συμμορίας Γιώργο ‘Μάστορα’
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/05/20/mastoras/

# Ο χρυσαβγίτης υποψήφιος βουλευτής με το ρατσιστικό παραλήρημα για ‘φούρνους και σαπούνια’, στο πλάι του lieutenant Κασιδιάρη, στην μεγάλη του στιγμή
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/11/plomaritis-dipla-se-kasidiari/

# Νέες αποκαλύψεις για το παρελθόν της Χρυσής Αυγής από τον Ιό (άρθρο ‘Οι «δικές μας» τυφλές βόμβες’ στην Εφημερίδα των Συντακτών, 2013-04-20) και τον Ματτέο Αλμπανέζε (άρθρο ‘Οι Ιταλοί νεοφασίστες και η ελληνική χούντα’ στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της ΑΥΓΗΣ, 2013-04-21)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/04/21/ios-albanese/

# Διαβάστε στα Ενθέματα της ‘Αυγής’ αύριο Κυριακή 31 Μαρτίου: Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής (Προωθητική ενέργεια από τα ‘Ενθέματα’, το Left.gr και την Αυγή Online beta)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/30/proo8itiki-energeia-en8emata-left-gr/

# Οταν ο Φύρερ Μιχαλολιάκος έκανε στροφή 180 μοιρών: Δεν αποκλείω συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και τον Σαμαρά – Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου τώρα δικαιώνεται
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/26/mixaloliakos-synergasia-me-nd/

# Το μάθατε;;; Ο Μιχαλολιάκος ο … νοσταλγός των αγώνων ‘114’ των συνοδοιπόρων και κομμουνιστών ξεκίνησε ‘ανένδοτο 114’!!!
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/20/mixaloliakos-114-anendotos/

# Ποιός βουλευτής υπερασπιζόταν τη Χρυσή Αυγή μέσα στη Βουλή το 1998;;;
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/04/30/boyleftis-yperaspizotan-xrysi-avgi/

# Η χρυσαβγίτικη επιτομή της ηλιθιότητας – Ούτε μια προβοκάτσια δεν μπορούν να στήσουν χωρίς να καρφωθούν
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/10/30/sfyrodrepano-provokatsia-xa/

# Ενας εθνικοσοσιαλιστής υποψήφιος βουλευτής και τα λάγνα ανατολίτικα λικνίσματα της ναζιστοσυμμορίας Χρυσής Αυγής
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/01/30/zafeiropoulos-kousoumbrhs

# Η εμμονή της Χρυσής Αυγής με τους παιδικούς σταθμούς – Αντιγραφή του σχεδίου του NPD;;; + Δύο μικρές ειδήσεις
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/10/14/xrisi-avgi-paidiki-sta8moi/

# Ονομα: Μπαρμπαρούσης – Βαθμός: Ανθυπασπιστής (ΠΖ) – Μονάδα: …
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/07/29/mparmparousis/

# Η Χρυσή Αυγή αναγνωρίζει τον εαυτό της και τα στελέχη της σε κείμενο καταγγελίας εγκληματικών φασιστικών επιθέσεων, ως τους αυτουργούς των επιθέσεων αυτών
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/07/02/xrysi-avgi-elme-xanion-epitheseis/

# Η UEFA προειδοποιεί: Ρατσιστικό και νεοναζιστικό σύμβολο ο μαίανδρος της Χρυσής Αυγής
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/22/uefa-maiandros-xrysi-avgi/

# Οι στενοί συγγενείς του Καρατζαφέρη και της Χρυσής Αυγής – Φασιστικές, ναζιστικές, φιλοβασιλικές, φιλοχουντικές, ακροδεξιές οργανώσεις το 1984
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/05/05/fasistes-198-2/

 

Φάκελος Σρεμπρένιτσα

[…] Αυτό, όμως, το -κατά γενική ομολογία- επίτευγμα του XYZ Contagion, μεγαλύτερο ίσως και από την έκδοση του βιβλίου (XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2, αποκτήστε το εδώ δωρεάν) είναι το εξής αδιαμφισβήτητο γεγονός:

Είπαμε ότι θα στείλουμε στον εισαγγελέα τους Ελληνες εθελοντές φασίστες που πήγαν το 1995 στη Βοσνία να βοηθήσουν τους Σέρβους στις σφαγές αθώων και αμάχων και στις εθνικές εκκαθαρίσεις όπως στην Σρεμπρένιτσα -και το κάναμε.
Τους στείλαμε στον εισαγγελέα.

Και μάλλον κάναμε καλά, αφού οι αμετανόητοι εξακολουθούν να εξυμνούν ανατριχιαστικά την γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα και τα εγκλήματα πολέμου, λ.χ.
# Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»)’: Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;
https://xyzcontagion.com/2016/03/25/golden-dawn-hymn-noz-zica-srebrenica/

Ενας πρώτος στόχος, τον οποίο ελπίζαμε να καταφέρουμε αν και γνωρίζαμε τις δυσκολίες, ήταν, μετά την δημοσίευση της έρευνας και του υλικού (Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα), από τη δική μας δουλειά να γράψουν μεγάλες εφημερίδες και άλλα μέσα [Σ.Σ.: Δείτε επιλογή από τις κυριότερες δημοσιεύσεις σε μεγάλα ΜΜΕ εδώ αναλυτικά ‘Το θέμα της ελληνικής εμπλοκής στη Σρεμπρένιτσα στα μεγάλα ΜΜΕ (και όχι μόνο)‘, ή παρακάτω τον κατάλογο με όλες τις δημοσιεύσεις, μία προς μία].

Ενας δεύτερος, σε μια γωνιά του μυαλού μας, να γίνουν ερωτήσεις στη Βουλή. Εγινε κι αυτό (Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015). Και η απάντηση (Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 15 Ιουλίου 2015).

Και ο τελικός στόχος, που ομολογουμένως κανείς δεν περίμενε να συμβεί εύκολα, ήταν να γραφτεί απ’ τη δουλειά μας αναφορά στον εισαγγελέα. Τελικά δεν χρειάστηκε· οι στόχοι όλοι, όμως, επετεύχθησαν, και μία βδομάδα μάλιστα μετά την δημοσίευση της έρευνας, στις 22 Ιουνίου 2015, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κινήθηκε και διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα:

# Ολες οι εξελίξεις στην ‘μη στατική’ σελίδα (ενημερώνεται διαρκώς) ‘Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα‘:
https://xyzcontagion.com/justice-for-srebrenica/

Τον Ιούλιο του 2016, στην 21η επέτειο, παρουσιάσαμε τα ‘Νέα στοιχεία για την υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα‘: Διαβάστε την πλήρη νέα έρευνα ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Οι δεσμοί αίματος του ελληνικού με τον σερβικό εθνικισμό και της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς με τη Χρυσή Αυγή‘ ή τα αυτόνομα report με θέμα ‘Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα‘.

# Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα, 22 Ιουνίου 2015
https://xyzcontagion.com/2015/06/22/eisaggelia-prodikon-proanakrisi-srebrenica/

Λίγα λόγια απ’ το ιστορικό της υπόθεσης:

Με την ευκαιρία, πρέπει να πούμε εδώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αναγνώστες μας, που έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στη δουλειά μας με πολλούς τρόπους, αλλά και με την κατακόρυφη αύξηση των επισκέψεων, γύρω στις 200.000 σε λιγότερο από από έναν μήνα (και πάνω από 1.000.000 στον χρόνο που ακολούθησε), και να σημειώσουμε, επίσης, ότι οι συντάκτες του XYZ Contagion (πρέπει να) είναι ικανοποιημένοι και υπερήφανοι από όσα φάνηκαν όλο αυτό το διάστημα με αφορμή και επίκεντρο την εξαιρετικά σημαντική ιστορία της Σρεμπρένιτσα:
Στα πλαίσια της δημοσίευσης της έρευνας μας για την Σρεμπρένιτσα και την ελληνική εμπλοκή ‘Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα‘, πρώτα σκεφτήκαμε να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας μερικές πτυχές από τον γιουγκοσλαβικό εμφύλιο πόλεμο:

# ‘Τέσσερα χρόνια πόλεμος, 50 φωτογράφοι, 248 φωτογραφίες – Βοσνία 1992-1995’
https://xyzcontagion.com/2015/04/09/bosnia-248-photos/

Κατόπιν, προσπαθήσαμε ώστε η λέξη ‘Σρεμπρένιτσα’ να εμφανιστεί στην δημόσια συζήτηση, συνεπώς και να ανεβεί στην ιεράρχηση των μηχανών αναζήτησης, κι έτσι αποφασίσαμε να γράψουμε άρθρα για να θυμηθούν ή για να μάθουν τα γεγονότα όσοι και όσες ενδιαφέρονταν.

# ‘Πάνω από 8.000 εκτελεσμένοι άμαχοι, άοπλοι και αιχμάλωτοι, Σρεμπρένιτσα, Ιούλιος 1995: Ποιος θυμάται τη μεγαλύτερη θηριωδία σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο;;;’

Πάνω από 8.000 εκτελεσμένοι άμαχοι, άοπλοι και αιχμάλωτοι, Σρεμπρένιτσα, Ιούλιος 1995: Ποιος θυμάται τη μεγαλύτερη θηριωδία σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο;;; [Προειδοποίηση: Πολύ σκληρές εικόνες]

# ‘Τρεις ερωτήσεις δεν ακούγονται ποτέ εδώ και 20 χρόνια στη Σρεμπρένιτσα – Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία θυμάται τα 20 χρόνια από την μεγάλη σφαγή, 1995-2015’
https://xyzcontagion.com/2015/07/10/icty-remembers-20-years-srebrenica/

Εστιάσαμε στην μοναδική βαλκανική περίπτωση του Σερβοβόσνιου διοικητή της ΕΕΦ:

# ‘Ζβόνκο Μπάγιαγκιτς (Zvonko Bajagic): Ποιος ήταν ο Σερβοβόσνιος διοικητής της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς’
https://xyzcontagion.com/2015/06/12/prodimosiefsi-srebrenica-zvonko/

Με τη βοήθεια φίλων, φτιάχτηκε ένα βίντεο στο οποίο αναδείξαμε μεγάλο τμήμα από το κρίσιμο και χρήσιμο οπτικό υλικό:

# ‘Ελληνες εθελοντές και χρυσαυγίτες από την ΕΕΦ σε επιχειρήσεις στην Σρεμπρένιτσα, Ιούλιος 1995 – YouTube‘,
κι εδώ σε αγγλική version:
# ‘Greek Volunteers and Golden Dawn members during operations in the Srebrenica massacre, July 1995 – YouTube

Κατόπιν, και με τη βοήθεια φίλων και συνοδοιπόρων, η έρευνα βρήκε τον δρόμο της σε μεγάλα ‘συμβατικά’ λεγόμενα ΜΜΕ:

Στην Εφημερίδα των Συντακτών, 13/06/2015:
# ‘Ιός – Οι άνθρωποι από την Ελλάδα, Νέα στοιχεία για την εμπλοκή των συμπατριωτών μας εθελοντών του σερβοβοσνιακού στρατού στο μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου των μεταπολεμικών χρόνων (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-06-13)’

Ιός – Οι άνθρωποι από την Ελλάδα, Νέα στοιχεία για την εμπλοκή των συμπατριωτών μας εθελοντών του σερβοβοσνιακού στρατού στο μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου των μεταπολεμικών χρόνων (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-06-13)

Στο Εθνος, 14/06/2015:
# ‘Μαρία Ψαρά & Λευτέρης Μπιντέλας – Τα ελληνικά τάγματα εφόδου που μάτωσαν τη Σρεμπρένιτσα, Εγκλημα πολέμου με τη σφραγίδα της Χρυσής Αυγής (άρθρο στο Εθνος, 2015-06-14)’

Μαρία Ψαρά & Λευτέρης Μπιντέλας – Τα ελληνικά τάγματα εφόδου που μάτωσαν τη Σρεμπρένιτσα, Εγκλημα πολέμου με τη σφραγίδα της Χρυσής Αυγής (άρθρο στο Εθνος, 2015-06-14)

Στην Αυγή, 14/06/2015:
# ‘Στρατής Μπουρνάζος – Η σφαγή της Σρεμπρένιτσα και ο ρόλος των Ελλήνων εθελοντών, Είκοσι χρόνια από τη σφαγή, Μια αποκαλυπτική έρευνα του ιστολογίου ΧΥΖ Contagion (άρθρο στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της ΑΥΓΗΣ 2015-06-14)’

Στρατής Μπουρνάζος – Η σφαγή της Σρεμπρένιτσα και ο ρόλος των Ελλήνων εθελοντών, Είκοσι χρόνια από τη σφαγή, Μια αποκαλυπτική έρευνα του ιστολογίου ΧΥΖ Contagion (άρθρο στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της ΑΥΓΗΣ 2015-06-14)

και στα αγγλικά:
# ‘Stratis Bournazos – The Srebrenica massacre and the role of Greek volunteers: A revealing survey by XYZ Contagion (translation of an article first published in the Greek newspaper Avgi, 2015-06-14)’

Stratis Bournazos – The Srebrenica massacre and the role of Greek volunteers: A revealing survey by XYZ Contagion (translation of an article first published in the Greek newspaper Avgi, 2015-06-14)

και στα ισπανικά:
# ‘Stratis Bournazos – La masacre de Srebrenica y el papel de los voluntarios griegos: Una investigacion reveladora del blog XYZ Contagion sobre la implicacion de miembros de Aurora Dorada (traduccion de un articulo publicado en el periodico griego Avgi, 2015-06-14)’

Stratis Bournazos – La masacre de Srebrenica y el papel de los voluntarios griegos: Una investigacion reveladora del blog XYZ Contagion sobre la implicacion de miembros de Aurora Dorada (traduccion de un articulo publicado en el periodico griego Avgi, 2015-06-14)

Στην ιταλική Manifesto, 25/06/2015:
# ‘Dimitri Deliolanes – Strage di Srebrenica, c’era Alba Dorata (άρθρο στα ιταλικά του Δημήτρη Δεληολάνη στην ιταλική εφημερίδα Il Manifesto 2015-06-25)’

Dimitri Deliolanes – Strage di Srebrenica, c’era Alba Dorata (άρθρο στα ιταλικά του Δημήτρη Δεληολάνη στην ιταλική εφημερίδα Il Manifesto 2015-06-25)

Στα Νέα, 19/06/2015:
# ‘Ηλίας Κανέλλης – Ποιος θυμάται τη Σρεμπρένιτσα;;; Ελληνες εγκληματίες πολέμου (άρθρο στην στήλη ‘Ενστάσεις’, Τα Νέα 2015-06-19)’

Ηλίας Κανέλλης – Ποιος θυμάται τη Σρεμπρένιτσα;;; Ελληνες εγκληματίες πολέμου (άρθρο στην στήλη ‘Ενστάσεις’, Τα Νέα 2015-06-19)

Στην Καθημερινή, 08/07/2015:
# ‘Διονύσης Γουσέτης – Ελληνες εγκληματίες στη Σρεμπρένιτσα (άρθρο στην Καθημερινή, 2015-07-08)’

Διονύσης Γουσέτης – Ελληνες εγκληματίες στη Σρεμπρένιτσα (άρθρο στην Καθημερινή, 2015-07-08)

Σε αυτήν την προσπάθεια να δείξουμε την ελληνική συμμετοχή, σαν ένα άγος, σαν μια βαριά ντροπή που βαραίνει δομικά την πολιτική και δημόσια ζωή της χώρας μας, προσπαθώντας παράλληλα να είμαστε ακριβείς και δίκαιοι χωρίς να χαριστούμε σε κανένα, όπως σημείωσε και η Αυγή, 28/06/2015:
# ‘Ποιος θυμάται τη Σρεμπρένιτσα;;; (Σχόλιο στην στήλη ‘Ρήσεις & Παραπολιτικά’ της κυριακάτικης Αυγής, 28/06/2015)’

Ποιος θυμάται τη Σρεμπρένιτσα;;; (Σχόλιο στην στήλη ‘Ρήσεις & Παραπολιτικά’ της κυριακάτικης Αυγής, 2015-06-28)

… είχαμε τη βοήθεια, επίσης, από την πρώτη στιγμή, καλών φίλων από το περιοδικό Unfollow, 13/06/2015:
# ‘Θεόφιλος Τραμπούλης – Το άγος της Σρεμπρένιτσας (άρθρο στο UNFOLLOW 2015-06-13)’

Θεόφιλος Τραμπούλης – Το άγος της Σρεμπρένιτσας (άρθρο στο UNFOLLOW 2015-06-13)

… ή τον Χριστόφορο Κάσδαγλη από το περιοδικό ‘4 Τροχοί’ (άρθρο στο τεύχος Ιουλίου 2015, στήλη ‘Αντίλογος – Εφημερίδα αμφισβήτησης’)
# ‘Χριστόφορος Κάσδαγλης – Η ελληνική πτυχή μιας σφαγής (άρθρο στο περιοδικό ‘4 Τροχοί’, τεύχος Ιουλίου 2015, στήλη Αντίλογος – Εφημερίδα αμφισβήτησης)’

Χριστόφορος Κάσδαγλης – Η ελληνική πτυχή μιας σφαγής (άρθρο στο περιοδικό ‘4 Τροχοί’, τεύχος Ιουλίου 2015, στήλη ‘Αντίλογος – Εφημερίδα αμφισβήτησης’)

… ή το περιοδικό ‘Athens Review of Books’, ειδικά για τις φωτογραφίες που ανακαλύψαμε.
# ‘Filip David – Η Σρεμπρένιτσα τότε και σήμερα (Αρθρο στο περιοδικό Athens Review of Books, τεύχος #064, Ιούλιος-Αύγουστος 2015, Μετάφραση Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης)’

Filip David – Η Σρεμπρένιτσα τότε και σήμερα (Αρθρο στο περιοδικό Athens Review of Books, τεύχος #064, Ιούλιος-Αύγουστος 2015, Μετάφραση Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης)

… και αργότερα, από το The Books’ Journal
# ‘Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες: Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα’ (Συνεργασία του ιστολογίου μας με το περιοδικό The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016)

Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες: Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα (Συνεργασία του ιστολογίου μας με το περιοδικό The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016)

Αν και έπρεπε να ξεπεράσουμε πολλούς σκοπέλους από πολλά χρόνια παραπληροφόρησης και μονόπλευρης κάλυψης των γεγονότων, όπως λ.χ. ένα παράδειγμα εδώ:
# ‘Η πλαστογραφία 19χρονου ψεκασμένου Σέρβου ακροδεξιού ψευτοδημοσιογράφου με τη μαϊμού συνέντευξη του πρώην πράκτορα της CIA για τη Γιουγκοσλαβία και τα ερωτηματικά για τα έγκριτα ΜΜΕ’

Η πλαστογραφία 19χρονου ψεκασμένου Σέρβου ακροδεξιού ψευτοδημοσιογράφου με τη μαϊμού συνέντευξη του πρώην πράκτορα της CIA για τη Γιουγκοσλαβία και τα ερωτηματικά για τα έγκριτα ΜΜΕ

… τελικά, οι στόχοι μας σαν ερευνητικό ιστολόγιο που κάτι έχει να πει επιτεύχθηκαν, ίσως και με το παραπάνω:
Υπήρξε στις 25/06/2015
# ‘Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015’

Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015

Και στις 15/07/2015 υπήρξε η …
# ‘Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 15 Ιουλίου 2015’

Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 15 Ιουλίου 2015

Και τέλος, ο απώτερος στόχος:
# ‘Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα, 22 Ιουνίου 2015’

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα, 22 Ιουνίου 2015

Ολες οι ‘Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα’ θα βρίσκονται εδώ.
http://xyzcontagion.wordpress.com/justice-for-srebrenica/

Και για όποιον/α θέλει το υλικό σε έντυπη μορφή, στο αρχείο pdf περιέχονται όλες οι σελίδες της έρευνας, με τις εικόνες, τα URL των βίντεο και με όλα τα λινκ στο τέλος κάθε κεφαλαίου, υπό μορφή παραπομπών:
# ‘Srebrenica – Η 5η μεγάλη έρευνα για τη Σρεμπρένιτσα και την ελληνική εμπλοκή’

[XYZ Contagion] – Srebrenica Four pages – Intro + Two parts Study + Legal stuff [ALL Photo + Links] [May + June 2015] – xvbwczpq-book

Τέλος, όλες μας οι αποκαλύψεις συνοδεύονταν από μια σειρά δυσεύρετων φιλμ και βίντεο, τα οποία σκονίζονταν επί χρόνια σε κάποιες αποθήκες στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Τα ‘ξεθάψαμε’ και τα παρουσιάσαμε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό:
# Η PlayList του XYZ Contagion στο YouTube: Srebrenica Massacre by XYZ Contagion
https://www.youtube.com/playlist?list=PLir9jywufW_wIkujp0cV_-T09wZ7-tHAm

Ενα μεγάλο ευχαριστώ για το συναρπαστικό ταξίδι, και … συνεχίζουμε!

 

Μια στιγμή απόλυτου κακού και μια στιγμή απόλυτου καλού, απ’ τα χρόνια της Κατοχής + Συν η αποκάλυψη ενός μαγικού μυστικού: Ποιο είναι το απόλυτο αντικαταθλιπτικό;;;
Τέσσερα συν ένα αποκαλυπτικά κουίζ: Ο υπερ”πατριώτης” βουλευτής που καλεί ξένο στρατό + Το ζεύγος νεοδημοκρατών που ηράσθησαν εντός της ΕΠΕΝ + Ο βασιλικός φίλος των Γλύξμπουργκ περιφερειάρχης + Ο δημοσιογράφος που βοήθησε το δικαστήριο της 17Ν + Το χειρότερο είδος ταγματασφαλήτη

Comments

 1. Τέλος Χαρτοσήμου
  17 Μαΐου 2014 - 17:50

  Αναδημοσιεύσεις

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής
  http://diktiospartakos.blogspot.gr/2014/05/blog-post_4397.html

  Όλα εδώ…: ‘Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά’
  http://kostasvaitsis71.blogspot.gr/2014/06/blog-post_1794.html

  Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής | BLOKO
  http://www.bloko.gr/2016/08/blog-post_275.html

 2. Συμφωνώ με το σχήμα που παρουσιάζετε στο β μισό του ποστ και περιμένω με ενδιαφέρον το επόμενο, αλλά έχω μια ένσταση.

  Το Μακεδονικό έχει κομβική σημασία: τότε κινητοποιήθηκε για εθνικιστικούς λόγους καθολικά η ελληνική κοινωνία με τη συναίνεση όλων των κόμματων (πλην του τότε ΚΚΕ) και κατέστησαν κοινοί τόποι σε όλο το πολιτικό φάσμα οι εθνικιστικές θέσεις περί κινδύνων, ιμπεριαλιστών που μας επιβουλεύονται κοκ. Όπως έχει γράψει ο Άκης Γαβριηλίδης (στο κλείσιμο αυτού του κειμένου) η συνέχιση του Σκοπιανισμού υπό το ένδυμα πλέον του πουΓουΔουΜισμού -η άρνηση, με άλλα λόγια, του μακεδονικού χαρακτήρα της ταυτότητας των ακατονόμαστων γειτόνων της Ελλάδας- συμβάλλει στη διαιώνιση του όλου ιδεολογικού σχήματος που νομιμοποιεί τη θέση του ελληνικού εθνικισμού στη διακρατική αυτή διαμάχη. Είναι ζήτημα μεγάλης σημασίας για την ακύρωση των προϋποθέσεων ισχυροποίησης του φασισμού στην Ελλάδα να διαρραγεί αυτή η συναίνεση γύρω από το Μακεδονικό. Θέλω να πω ότι βρίσκω ειρωνικό σε ένα κείμενο που ορθά εντοπίζει τη σημασία του Μακεδονικού στην πορεία προς την ανάδυση της ΧΑ να γίνεται λόγος για την “ΠΓΔΜ” ή τη “ΔτΜ” και όχι για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπως άλλωστε έκανε και ο Ελεφάντης δέκα χρόνια πριν. Ίσως φαίνεται ότι δεν κάνει κάποια διαφορά, αλλά πιστεύω ότι είναι τόσο εμποτισμένος ο δημόσιος λόγος από την εθνικιστική παράνοια στο θέμα αυτό ώστε να έχει ιδιαίτερη σημασία η μεταβολή της κατάστασης.

 3. Κλέων Νεμέας
  18 Μαΐου 2014 - 10:54

  @4

  Γράφεις:

  «βρίσκω ειρωνικό […] να γίνεται λόγος για την “ΠΓΔΜ” ή τη “ΔτΜ” και όχι για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας»

  Δεν καταλαβαίνω που βλέπεις την ειρωνεία, και υποθέτω ότι κάπου έχει μπλεχτεί με τα αρχικά:

  Οταν εμείς μιλάμε για τη ΔτΜ (που σημαίνει ασφαλώς Δημοκρατία της Μακεδονίας, σωστά;;;) την αναφέρουμε ακριβώς έτσι: ΔτΜ, όπως σ’ εκείνο το σημείο με τους Αλβανούς της ΔτΜ (βάλε στο search «από τους Αλβανούς της ΔτΜ»).

  Οταν θέλουμε να γράψουμε για το γεγονός της αναγνώρισης της ΠΓΔΜ σαν ΔτΜ, π.χ. από τη Ρωσία, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το γράψει κανείς αυτό (άσχετα πως θέλει ο συγγραφέας να ονομάζει την ΔτΜ) παρά μόνο έτσι: «Η Ρωσία αναγνώρισε την ΠΓΔΜ σαν ΔτΜ», πρώτον διότι αυτό ήταν το γεγονός, αν κάποιος θελήσει να το ψάξει στις εφημερίδες του 1993, και δεύτερον διότι αν γράψει π.χ. «Η Ρωσία αναγνώρισε τη ΔτΜ σαν ΔτΜ» δεν βγάζει νόημα, και πιθανώς να μην καταλάβει ο αναγνώστης για ποιο πράγμα μιλάμε.

 4. Βασιλική Μετατρούλου
  18 Μαΐου 2014 - 11:29

  @4

  Εγώ πάλι θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η διαφορά μεταξύ “Σκοπιανισμού” και “πουΓουΔουΜισμού”;

 5. Τέλος Χαρτοσήμου
  18 Μαΐου 2014 - 14:26

  @4

  Θα ήθελα κι εγώ, με την ευκαιρία αυτή, να σημειώσω κάτι:

  Αυτό το μπλογκ (στου οποίου το δυναμικό έχω την χαρά να ανήκω σχεδόν στον μισό χρόνο ζωής του, και συνεπώς γνωρίζω πολύ καλά τι έχει γραφτεί και πως και πότε), από τις πρωτες στιγμές της παρουσίας του στο ελληνικό διαδίκτυο (αρχές του 2011, συγκεκριμένα), ήταν μάλλον από τα πολύ λίγα μπλογκ που εξαρχής ξεκαθάριζαν ότι η ονομασία των γειτόνων μας δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτήν που οι ίδιοι θέλουν, δηλαδή ΔτΜ, και ότι -κι αυτό μου είχε κάνει εντύπωση, όταν το είχα διαβάσει-, ότι δεν είναι δουλειά απολύτως κανενός, μα κανενός, το πως θα ονομάζονται και τι ονομασία θα διαλέξουν για τους εαυτούς τους.

  Θυμίζω ότι από τις πρώτες αναρτήσεις, πρώτοι μήνες του 2011, υπήρχε κατηγορία «Μακεδονικό» (αν μετράω σωστά, με 22 άρθρα -όλα κάτω από το λινκ),
  και υπήρχαν και υποκατηγορίες (tag) «Μακεδονική γλώσσα» (με 11 άρθρα) αλλά και «Περιοδικό “Μακεδονικό Ενημερωτικό Δελτίο”» (με 6 άρθρα), που -αν δεν κάνω λάθος- ήταν το πρώτο σημείο ή ένα από τα πρώτα σημεία στο ίντερνετ, που μπορούσε κανείς να βρει τεύχη του περιοδικού αυτού των Ελλήνων πολιτών εθνικά Μακεδόνων.

  Τώρα, το πόσο (ή το εάν) αυτό έχει βοηθήσει στην απεμπλοκή της ελληνικής πολιτικής ζωής και του δημόσιου λόγου από τον “μακεδονισμό/σκοπιανισμό/πουγουδουμισμό”, είναι στην κρίση του καθενός -τα λινκ, πάντως, υπάρχουν και είναι στη διάθεση όλων.

 6. #5: Ως προς τη διαφορά μεταξύ του να γράφει κανείς “ΔτΜ” και “Δημοκρατία της Μακεδονίας”: το πρώτο συγκαλύπτει τον επίμαχο όρο. // “Η Ρωσία αναγνώρισε πλέον τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με το συνταγματικό της όνομα”.

  #6: Η διαφορά έγκειται στο αν επιλέγει ο ομιλητής/συγγραφέας να αναφερθεί στη Δημοκρατία της Μακεδονίας ως “κράτος των Σκοπίων/Σκόπια” ή “πουγουδουμου/φυρομ” ώστε να αποφύγει να την αναφέρει με το όνομά της.

  #7: Αυτό που ήθελα να επισημάνω είναι ακριβώς το ειρωνικό του να χρησιμοποιούνται όροι που συγκαλύπτουν τον αυτοπροσδιορισμό των εθνικά Μακεδόνων (όπως “ΔτΜ”) από κάποιους που υπερασπίζονται το δίκαιο του αιτήματός τους να αυτοπροσδιορίζονται ατομικά και συλλογικά.

 7. Τέλος Χαρτοσήμου
  22 Μαΐου 2014 - 23:38

  Εντάξει, μάλλον ψάχνεις ψύλλους στ’ άχυρα και μάλλον ήλθες εδώ για να ταλαιπωρήσεις κόσμο άδικα.
  Ολος ο κόσμος χρησιμοποιεί αρχικά για πολύ γνωστές ονομασίες, εκτός αν εσύ γράφεις πάντα Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα αντί για ΠΑΣΟΚ, και Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αντί για ΟΗΕ. Βλέπεις, όταν κανείς πληκτρολογεί, πάντα μα πάντα, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο κι έτσι (σορπράιζ!!!) ανακαλύπτονται συντομογραφίες που πολύ γρήγορα χρησιμοποιούνται ευρέως, ακριβώς γι΄αυτό: Για να κερδίζει χρόνο ο συντάκτης. Αυτό θα ήταν το πρώτο που θα σκεφτόταν ένας καλοπροαίρετος άνθρωπος που ξέρει να διαβάζει, τουλάχιστον.

  Οταν, βέβαια στο εξηγούμε με τρεις διαφορετικούς τρόπους, κι όταν σου δείχνουμε πλήθος άρθρων από περασμένες χρονιές που αποδεικνύουν ότι (εξκιούζμη) λες μαλακίες, κι εσύ επιμένεις ότι η χρήση των αρχικών γίνεται για “συγκάλυψη” ή για “αποφυγή σε αναφορά” ή για ειρωνία, σημαίνει ότι είσαι είτε κακοπροαίρετος, είτε εξυπνάκιας, είτε -το πιθανότερο- και τα δύο.

  Γι’ αυτό, δεν είσαι ευπρόσδεκτος εδώ.

 8. Βασιλική Μετατρούλου
  22 Μαΐου 2014 - 23:53

  @9

  Χμμμμ, για το αν ξέρει να διαβάζει ο από πάνω εξυπνάκιας, που είπες, έχω πολύ ισχυρές αμφιβολίες.

  Τον ρώτησα «ποια είναι διαφορά μεταξύ “Σκοπιανισμού” και “πουΓουΔουΜισμού”», η διαφορά λέμε, Η ΔΙΑΦΟΡΆ,
  και απαντάει:

  «Η διαφορά έγκειται στο αν επιλέγει ο ομιλητής/συγγραφέας να αναφερθεί στη Δημοκρατία της Μακεδονίας ως “κράτος των Σκοπίων/Σκόπια” ή “πουγουδουμου/φυρομ” ώστε να αποφύγει να την αναφέρει με το όνομά της».

  Δηλαδή, αναφέρει … ομοιότητες, και συγκεκριμένα ένα (άσχετο) κοινό χαρακτηριστικό στις δύο έννοιες, που θα μπορούσε να είναι και οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό -αλλά δεν μας ενδιαφέρει.

  Η ΔΙΑΦΟΡΆ είπαμε, η διαφορά ποιά είναι, ρωτήσαμε,
  όχι η ομοιότητα, που δεν μας ενδιαφέρει κιόλας στην από πάνω συζήτηση.

  Αστονε, χάνουμε τον χρόνο μας άδικα.

 9. Τέλος Χαρτοσήμου
  30 Σεπτεμβρίου 2014 - 14:18

  Από την έκκληση στο τέλος του κειμένου

  «Θα ήθελα, τώρα να δώσω το λόγο στους συνεργάτες του ιστολογίου, και αν μπορούν, ας γράψει στα σχόλια ο καθένας λίγα λόγια για το αυριανό κείμενο:

  [Η συνέχεια στα σχόλια]»

  και με αφορμή την παρουσίαση:

  Μικρή παρουσίαση: Τι θα διαβάσουν οι επισκέπτες του XYZ Contagion στην τέταρτη μεγάλη έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και τις κρυφές χρηματοδοτήσεις
  http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/30/mikri-parousiasi-episkeptes-tetarti-megali-erevna/

  θα ήθελα να σημειώσω τα εξής:

  «Βλέπω τον τίτλο “Η άγνωστη Χρυσή Αυγή – Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι”, και σκέφτομαι, πράγματι, συμφωνώ· και δεν νομίζω να έβρισκα πιο κατάλληλες λέξεις: Ταιριάζει πολύ ένας χαρακτηρισμός τύπου “μια ακτινογραφία” της μεταμφίεσης του ζόμπι της ελληνικής ακροδεξιάς και του φονικού κρατικοπαρακράτους, υπό την εξής έννοια:

  Να το πούμε κάπως σχηματικά:
  Μέχρι στιγμής, όλοι όσοι γράφουν για τη ΧΑ, αυτό που κάνουν είναι να δείχνουν στην κοινή γνώμη “φωτογραφίες” του ζόμπι (=αυτό που φαίνεται), με την εξαίρεση του Ιού/Δημήτρη Ψαρρά και της Μαρίας Ψαρά, που μάλλον είναι οι καλύτεροι -αν όχι οι μόνοι- που δεν δείχνουν απλά “φωτογραφίες” αλλά “ακτινογραφίες” του ζόμπι, με τον σκελετό του και τα -ας πούμε- απόκρυφα όργανά του.
  Ισως, μια τέτοια X-Ray ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, με αρκετά από τα “οστά”, αλλά και τα νεύρα και τους ιστούς με τα οποία συνδέονται, από κάποια όργανα του ζόμπι, ίσως να μπορέσουμε να δείξουμε κι εμείς μ’ αυτή τη δουλειά μας, που μας πήρε κυριολεκτικά χρόνια για να φτιαχτεί -καθώς πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και όλη την προηγούμενη γνώση και εμπειρία όλων αυτών των 20-25 ετών που ασχολούμαστε με τη δραστηριότητα της ΧΑ, έχοντας ένα μάτι ανοιχτό πάνω της.

  Μπήκαμε σε χωράφια πρωτόγνωρα για μας, και όσο το ψάχναμε, τόσο διασταυρωνόταν, τουλάχιστον τα βασικά στοιχεία. Ανατρέξαμε σε πάνω από 70 βιβλία, μεταξύ των οποίων όλα τα απολογιστικά του Φύρερ και των άλλων της συμμορίας, και σε εκατοντάδες τεύχη της εφημερίδας και του περιοδικού τους. Εντυπα, βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά, σειρές ολόκληρες με συνεχόμενα τεύχη, τα κατεβάσαμε όλα για να τα ψάξουμε και να μπορέσουμε να διασταυρώσουμε τις ιστορίες που αποκαλύπτονταν μπροστά στα μάτια μας. Δεν θα ήταν υπερβολή αν έλεγα ότι έχουμε διαβάσει σχεδόν οτιδήποτε έχει γραφτεί ΑΠΟ την συμμορία αλλά και ΓΙΑ την συμμορία, και μόνο ένα 5-10% του υλικού προέρχεται από το ίντερνετ.

  Θα δείτε μια ιστορία που ξεκινάει από την 4η Αυγούστου και φτάνει στην μόλις πριν λίγους μήνες συγκροτημένη “Επιτροπή Οικονομικών” της ναζιστικής συμμορίας, με ιδιαίτερη προσοχή σε όλες (όσες καταφέραμε να μάθουμε) τις πηγές χρηματοδότησης της ναζιστικής οργάνωσης. Πολλές-πολλές ιστορίες και πολλές-πολλές αποκαλύψεις και πράγματα που δεν γνωρίζει ο κόσμος, ούτε καν ίσως και όσοι ασχολούνται συστηματικά μαζί της και την μελετούν, ακόμα και επαγγελματικά θα έλεγα. Οντως, άγνωστα πράγματα σε πολύ μεγάλο ποσοστό, 70 ή 80 ή ίσως και 90% -δεν μπορώ να υπολογίσω ακριβώς- αυτών που γράφουμε μέσα δεν έχουν γραφτεί πουθενά αλλού, είναι πρωτόγνωρα πράγματα.

  Εχουμε φτάσει από τρεις διαφορετικούς δρόμους σε πολύ σημαντικά συμπεράσματα, σχετικά με την ΧΑ. Αν δεν μας κάνει χιούμορ το σύμπαν, που λένε, κι ο διάβολος αυτοπροσώπως, δηλαδή αν δεν πρόκειται για σατανικές αδιανόητες συμπτώσεις, μάλλον είμαστε πολύ κοντά στο να δούμε τις κλωστές εκείνες που αν τις τραβήξει κάποιος θα δούμε πράγματα και θάματα. Σίγουρα, λείπουν πολλά κομμάτια απ’ το παζλ, αλλά όσα έχουμε κατορθώσει να βρούμε, βάζοντάς τα το ένα δίπλα στο άλλο, όλα κολλάνε απόλυτα μεταξύ τους.

  Ταυτόχρονα, το κείμενο αυτό είναι γραμμένο με τέτοιον τρόπο ώστε να δώσει την ευκαιρία ακόμη και σε καλούς γνώστες της ελληνικής ακροδεξιάς και των φασιστικών οργανώσεων των τελευταίων 80 ετών, να εμπλουτίσουν ακόμα περισσότερο τις γνώσεις τους, ανακαλύπτοντας όλο και βαθύτερες σχέσεις και αλληλοεξαρτήσεις και κοινές διαδρομές μεταξύ των προσώπων που έχουν πρωταγωνιστήσει στον ελληνικό φασισμό, από τη δικτατορία Μεταξά μέχρι τις μέρες μας. Ορισμένα καθαρά ιστορικά πράγματα (συν την γνώμη μας για την εκτίναξη της συμμορίας) είχαμε πει εδώ, στο άρθρο μας με τίτλο “Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής“.

  Ομως στην παρούσα εργασία, θα ανακαλύψει ο αναγνώστης ένα -το λέμε συνθηματικά μεταξύ μας-, ένα γαϊτανάκι, όχι και τόσο πολυδαίδαλο -αφού οι ίδιες φυσιογνωμίες βγαίνουν μπροστά μας, ξανά και ξανά-, που προκαλεί πραγματικά εντύπωση: Πως κινούνται και σε ομόκεντρους και σε τεμνόμενους κύκλους, από το 1936 μέχρι το 2014, οι πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας έχουν την σφραγίδα των προσώπων αυτών, σε μια πραγματικά περίεργη σκυταλοδρομία διαδοχής, όπου η μια φασιστική οργάνωση προκύπτει, μπλέκεται και παίρνει το δαχτυλίδι από την προηγούμενη για να γίνει το ίδιο με την επόμενη. Οταν οι αναγνώστες μας διαβάσουν την εργασία, αυτό το παλίμψηστο θα αποκαλυφτεί μπροστά στα μάτια τους, το εγγυόμαστε.

  Το κουβάρι ξετυλίγεται απ’ την αρχή. Απ’ τη δικτατορία Μεταξά, περνάμε στο 1964:
  Σκεφτείτε μόνο ότι το 1964 βρέθηκαν στην ίδια αίθουσα δικαστηρίου και στην ίδια πλευρά των αντιδίκων:

  – Ο αδελφός του Μιχαλολιάκου, ο Μανιαδάκης, ο αρχηγός της ΕΚΟΦ και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΧΑ Επαμεινώνδας Στάθης, ένα στέλεχος επί Κατοχής της προδοτικής ΕΣΠΟ, ανοιχτά γκεσταπίτης, ο δικηγόρος Αλφαντάκης (επίσης δεν έχει αναδειχτεί ο ρόλος του διαχρονικά), ένας ακραιφνής εθνικοσοσιαλιστής-παγανιστής που αργότερα “σταδιοδρόμησε” μαζί με Ιταλούς φασίστες-βομβιστές στην Ιταλία όταν βρέθηκε στην ηγεσία του συλλόγου Ελλήνων φασιστών φοιτητών της Ιταλίας (ΕΣΕΣΙ) και πιο μετά ήταν ένας απ’ τους 7 συνιδρυτές της ΧΑ, ένας άλλος χιτλερικός και αργότερα βομβιστής συγκατηγορούμενος του Μιχαλολιάκου στις δίκες στα τέλη των 70ς και αρκετοί ακόμα χιτλερικοί της εποχής!!! (Λεπτομέρειες εντός ολίγου) 🙂

  Είναι γραμμένο, λίγο, και -ας πούμε- με μια υποψία αστυνομικού μυθιστορήματος τύπου “who done it”, -το λέω σχηματικά, ασφαλώς· απλά, έχει κάποιο σασπένς μέχρι να φτάσει κανείς στο τέλος και στα συμπεράσματα και να μπορέσει να συνδυάσει όλα τα πρόσωπα και όλες τις καταστάσεις. Αλλά δεν είναι fiction, ασφαλώς. Ολα όσα γράφονται μέσα έχουν παραπομπές και αποδείξεις στο 1000% των αναφορών».

 10. Η δική μου συνεισφορά:

  Ας πούμε υποθετικά, αν είχατε στη διάθεσή σας, όχι μία, αλλά 3 ή 4 κλωστές που αν τις τραβήξετε θα ξεμπλεχτεί το κουβάρι και θα φανούν κάποια ανέλπιστα πράγματα στο κρυφό παλίμψηστο της ΧΑ (αυτό που προσπαθεί να σοβαντίσει για να ξεγελάει τον κόσμο και να μεταμφιέζεται πιο εύκολα), και συγκεκριμένα:

  – με ποιες εταιρείες όπλων και σχετικού υλικού (που αποδεικνύεται ότι τελικά μάλλον πρόκειται για τα κοινά συμφέροντα μίας εταιρείας) έχουν κάνει συναλλαγές μεγαλοστελέχη της ΧΑ, ή/και η Χρυσή Αβγή, για ένα διάστημα αρκετών ετών, πριν περίπου 10-15 χρόνια σίγουρα, αλλά ίσως και πολύ πρόσφατα, και μάλιστα ότι στις εγκαταστάσεις τους εκεί στεγάζονται άλλες 4 τουλάχιστον εταιρείες όπλων, οι οποίες μάλιστα κάνουν δουλειές επίσημα σαν προμηθευτές της ΕΛΑΣ και όχι μόνο

  – ότι στις εγκαταστάσεις αυτές των εταιρειών ανακαλύπτονται απ’ την Αστυνομία παράνομα όπλα, επί 40 χρόνια, αρχίζοντας από το 1963, και όλα έχουν σχέση με πρόσωπα απ’ όλες τις γενιές του ελληνικού εθνικοσοσιαλισμού, με συγκατηγορούμενους φίλους και “συναγωνιστές” του Μιχαλολιάκου στη Μεταπολίτευση

  – ότι οι μέντορες και η παρέα του Μιχαλολιάκου και του Καλέντζη, δηλαδή οι βομβιστές της δεκαετίας του 1970, και οι φασίστες επιχειρηματίες της ΕΠΕΝ της δεκαετίας του 1980, -ή έστω κάποιοι απ’ αυτούς-, βοηθάνε ακόμα οικονομικά και με άλλους τρόπους τη ΧΑ -και ότι ορισμένοι σχετίζονται με τις εταιρείες όπλων που είπαμε πριν

  – τι είδους παρτίδες είχε η συμμορία με διακριτά και ανεξάρτητα μεταξύ τους δίκτυα ανθρώπων που αποδεδειγμένα συνεργάζονταν με μυστικές υπηρεσίες και που ήταν (οι άνθρωποι αυτοί) χωμένοι σε χοντρά κυκλώματα (και παραδικαστικά)

  – ότι πιθανές πηγές χρηματοδότησης της ΧΑ (ή άλλων οικονομικών συναλλαγών) δεν είναι μόνο οι εφοπλιστές που ανέφερε ο Guardian (αν και περιμένουμε περισσότερες αποδείξεις) αλλά βρίσκονται και σε άλλους χώρους -και σε ποιους

  – και μερικά άλλα πράγματα ακόμα, επίσης πολύ αναπάντεχα και ενδιαφέροντα, αλλά και αρκετά περισσότερο ιστορικής φύσεως, απαραίτητα να τα γνωρίζει όποιος θέλει να εμβαθύνει στα ενδότερα της συμμορίας, -πράγματα, όμως, που κολλάνε απόλυτα, έτσι ώστε να δει κανείς τη μεγαλύτερη εικόνα,

  ρωτάμε, θα τις τραβούσατε τις κλωστές αυτές για να δείτε τι συμβαίνει στα κρυφά πίσω από τις κλειστές πόρτες της ΧΑ;;;

  Φυσικά και θα τις τραβούσατε.
  Ποιος δεν θα τις τραβούσε;;;

  Και, μπορούμε να διαβεβαιώσουμε εδώ: Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη. Αντλήσαμε κάθε πιθανή και απίθανη πληροφορία, και χρησιμοποιήσαμε κάθε πιθανή και απίθανη πηγή, ούτως ώστε να ελέγξουμε και να διασταυρώσουμε ακόμη και το παραμικρό κομματάκι πληροφορίας.

  Και ΟΛΑ όσα έχουμε βρει, με την εμπειρία που έχουμε, θα λέγαμε με πλήρη επίγνωση ότι όλα ΚΑΝΟΥΝ PERFECT SENSE.

 11. Βασιλική Μετατρούλου
  30 Σεπτεμβρίου 2014 - 14:21

  Και η δική μου:

  Είχαμε υποσχεθεί ότι μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ Fascism Inc του Infowar του Αρη Χατζηστεφάνου και των λοιπών εξαιρετικών συνασπισμένων δυνάμεων, εμείς στο XYZ Contagion θα σας δείξουμε μια ανάλογη δουλειά, και συγκεκριμένα την αντίστοιχη ιστορία του -ας πούμε-, του Φασισμού ΕΠΕ -αλλά στην ελληνική πραγματικότητα.

  Πρόκειται για μια δουλειά τεκμηριωμένη με 200++ υποσημειώσεις από πάνω από 70 βιβλία και από το σύνολο σχεδόν των εντύπων της συμμορίας, από το 1980 μέχρι σήμερα, συν 200 μάλλον άγνωστες εικόνες, φωτογραφίες και αποσπάσματα από έγγραφα και βιβλία. Εχουμε κάνει συνδυασμούς με βιβλία, δημοσιεύματα, μαρτυρίες, άρθρα, συνεντεύξεις, προσωπικές συνομιλίες με πρώην μέλη κ.λπ. και θελήσαμε να δώσουμε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εικόνα και να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες από τις πτυχές και τις κρυφές γωνίες του θέματος, δηλαδή να παραθέσουμε, με συγκροτημένο τρόπο, όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με το θέμα.

  Πράγματι, προκύπτει μια συγκεκριμένη και μάλλον άγνωστη εικόνα για τα πεπραγμένα της συμμορίας, που ίσως, -το τονίζουμε-, ίσως όντως να έχουμε μπροστά μας εκείνες τις ξεκρέμαστες κλωστές που αν τις τραβήξει κανείς, θα μπορέσει να δει πράγματα και θάματα, μεταξύ των οποίων όπλα και χρηματοδοτήσεις και παρακρατικές δραστηριότητες διαφόρων ειδών. Αλλιώς, άλλη εξήγηση δεν υπάρχει, ενδέχεται, να πρόκειται για τρελές σατανικές συμπτώσεις.

  Σε κάποια φάση, είχαμε σκεφτεί ότι θα μπορούσε όλο αυτό -που έχει και μια ξεχωριστή ιστορικής φύσεως αξία, ας πούμε, πέρα απ’ τις τρέχουσες πτυχές με τις πιθανές χρηματοδοτήσεις της ΧΑ-, θα μπορούσε να γίνει και (σαν) ντοκιμαντέρ ή κάτι παρόμοιο. Σημειώνω εδώ, η ιδέα ήταν εντελώς ανεξάρτητη απ’ την αντίστοιχη του InfoWar -όταν ξεκινήσαμε εμείς, τότε δεν είχε ειπωθεί τίποτα ακόμη για τον σχεδιασμό του “ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΕ”. Και η αλήθεια είναι ότι το κείμενο αυτό γράφτηκε ώστε να μπορεί να γίνει και (κάτι σαν) σενάριο. Το μόνο που έλειπε ήταν το οπτικό υλικό. Τις απαραίτητες φωτογραφίες τις είχαμε όλες σε μια άκρη (υπάρχουν τώρα όλες εντός της ανάρτησης), και έμενε να βρεθούν σκηνές από βίντεο και να μονταριστούν όλα. Αλλά ο συνεργάτης που θα μας βοηθούσε σ’ αυτό, κάτι πολύ σοβαρό του έτυχε, δυστυχώς, και αποχώρησε -πολύ φιλικά, κι έτσι δεν έγινε, αλλά δεν απελπιζόμαστε, μπορεί να γίνει στο μέλλον 🙂
  Ειλικρινά το λέμε, με κάθε επίγνωση, πρόκειται για μια έρευνα που -πιστεύουμε- θα ωφελήσει όλους, τόσο τους καλούς γνώστες της ιστορίας της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, όσο και οποιονδήποτε άλλο θέλει να μάθει τι κρύβεται πίσω από την συμμορία και τις μεταμφιέσεις της.

  Στο μεταξύ, μπορούν οι επισκέπτες του ιστολογίου να πάρουν μια μικρή γεύση και μια ιδέα από το τι πρόκειται να ακλουθήσει, βλέποντας τις εικόνες στο slideshow.
  http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/30/mikri-parousiasi-episkeptes-tetarti-megali-erevna/

  ### Ξεκινάμε αύριο, Τετάρτη 01 Οκτωβρίου 2014, με την “Σκηνή Πρώτη: Φεβρουάριος 2005, Γήπεδο Παναθηναϊκού, ΓΑΔΑ, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων“.

  Θα ακολουθήσουν:

  # Σκηνή Πρώτη: Φεβρουάριος 2005, Γήπεδο Παναθηναϊκού, ΓΑΔΑ, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

  # Σκηνή Δεύτερη: Ιούλιος 1964, ΕΚΟΦ, Εβραϊκή Συναγωγή, Παγκράτι

  # Σκηνή Τρίτη: 23 προς 24 Ιουλίου 1974, ΕΑΤ-ΕΣΑ, Βρετανική Πρεσβεία, Αεροδρόμιο Ελληνικού

  # Σκηνή Τέταρτη: Ιανουάριος 1977, Παγκράτι ξανά, Βόμβες σε βιβλιοπωλεία και κινηματογράφους

  # Σκηνή Πέμπτη: Νοέμβριος 1977, προεκλογική περίοδος, Ιταλία, Γραφεία Εθνικής Παράταξης στον Πύργο Αθηνών, Φυλακές Κορυδαλλού, Ξενοδοχείο “Caravel”

  # Σκηνή Εκτη: Ιανουάριος 1979, Βόμβες, όπλα και εκρηκτικά ξανά

  # Σκηνή Εβδομη: 12 Απριλίου 1992, Ξενοδοχείο “Caravel”, Οργανισμός Κρατικών Λαχείων

  # Σκηνή Ογδοη: Από την οδό Φιλολάου, Παγκράτι στο μέγαρο της Μεσογείων

  # Σκηνή Ενατη: Από τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου στο Σήμερα, Connecting the dots

  # Σκηνή Δέκατη και Τελική-Αυλαία: Ας συνοψίσουμε (Το παζλ συμπληρώνεται;;;) + Αντί επιλόγου + Υστερόγραφο: Η ομολογία για την μεταμφίεση, τη διπλή γλώσσα και το κρυφτούλι με την πραγματική τους ταυτότητα.

 12. Εδώ λεπτομέρειες για τον φασισμό στο interbellum

  http://www.scribd.com/doc/236168799/Η-ΜΑΥΡΗ-ΣΚΙΑ#scribd

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published / Required fields are marked *