Κλέων Ι. | 30 Σεπτεμβρίου 2013

Δικηγόροι σε υποθέσεις με ακροδεξιό, εθνικιστικό και “χρυσαβγίτικο ενδιαφέρον”

[Πρωθυστερόγραφο: Υπενθυμίζουμε την ‘Πολιτική Αναδημοσιεύσεων‘, την οποία, παρακαλούμε διαβάστε την, σε περίπτωση αντιγραφής του άρθρου –ευχαριστούμε. Φυσικά, αναδημοσιεύσεις και reblog, με αναφορά στην πηγή, είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Οι σύνδεσμοι προς τις ιστοσελίδες των νεοναζί οδηγούν σε αντίγραφα αυτών· δεν τους χαρίζουμε κλικ και επισκεψιμότητα.].

Το μαχαίρι που περισυνέλεξε ο αστυνομικός μάρτυρας και με το οποίο δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας [Από 2015-11-04-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ - Μαρία Δήμα - Ντοκουμέντο ΕφΣυν Το μαχαίρι της δολοφονίας].

Το μαχαίρι που περισυνέλεξε ο αστυνομικός μάρτυρας και με το οποίο δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας [Από 2015-11-04-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Μαρία Δήμα – Ντοκουμέντο ΕφΣυν Το μαχαίρι της δολοφονίας].

Δικηγόροι σε υποθέσεις με ακροδεξιό, εθνικιστικό και ‘χρυσαβγίτικο ενδιαφέρον’

Ας σημειώσουμε μερικά ονόματα, που απασχόλησαν και θα απασχολήσουν -πιστεύουμε- τις στήλες των εφημερίδων το επόμενο διάστημα:

 

# Ιωάννης Ανδριόπουλος, δικηγόρος Αθηνών

– Είναι ο Αθηναίος δικηγόρος που έκανε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον του Νόμου για την ιθαγένεια (Νόμος Ραγκούση).
– Είναι ο ίδιος που έκανε την αναφορά εναντίον του Πέτρου Κωνσταντίνου (η τρίτη του δίωξη) λόγω ενός άρθρου σε ιστοσελίδα.
– Είναι ο ίδιος, μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Σάββα Μιχαήλ.
– Είναι ο ίδιος που είχε παραδεχθεί σε επιστολή του ότι από την ημέρα των τελευταίων εθνικών εκλογών (17/06/2012) υπέγραψε σύμβαση ιδιωτικού δικαίου με βουλευτή επαρχίας της Χρυσής Αβγής.

 

# Χριστίνα Τσαμπάζη, δικηγόρος Αθηνών

– Εκπροσώπησε τον πρώτο, τον Ιωάννη Ανδριόπουλο, ως πληρεξούσια στο ακροατήριο στην προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον του Νόμου Ραγκούση.
– Είναι, επίσης, δικηγόρος της Θ. Σορδέλη στην γνωστή υπόθεση του μαχαιρώματος Αφγανού υπήκοου τον Σεπτέμβριο 2011, με τις … 8 αναβολές, με την βεβαίωση περί ‘ψυχιατρικών προβλημάτων’ από τον χρυσαβγίτη ψυχίατρο Κώστα Παρασχάκη, υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο Νομό Λασηθίου.
– Και η ίδια έχει καταφύγει στο ΣτΕ για το θέμα της ιθαγένειας, αλλά για τις εισαγωγές στη Σχολή Ευελπίδων ‘μη Ελλήνων το γένος.
– Τον Σεπτέμβριο του 2012, ‘αγανακτισμένοι’ κάτοικοι επιτέθηκαν στα γραφεία της τανζανικής κοινότητας στην οδό Λεμεσού. Η αστυνομία απομάκρυνε τα μέλη της κοινότητας που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή εκεί, και οι φασίστες κατέστρεψαν ολοσχερώς τα γραφεία. Η αστυνομία συνέλαβε, τελικά, δύο άτομα, για τα οποία εμφανίστηκαν τρία άτομα στο Αστυνομικό Τμήμα για συμπαράσταση. Ηταν ο Ηλίας Παναγιώταρος, η Θέμις Σκορδέλη και η συγκεκριμένη δικηγόρος.
– Συνήγορος, επίσης, των τριών εκ των 5 που κατηγορήθηκαν για το γιαούρτι στο Αλαβάνο.
– Η Τσαμπάζη ήταν ένας εκ των δύο δικηγόρων που υπερασπίστηκαν στο Ναυτοδικείο τους 39 άνδρες του Λιμενικού που φώναζαν τα συνθήματα ‘το αίμα σου θα χύσουμε γουρούνι Αλβανέ‘ και ‘τους λένε Αλβανούς, τους λένε Σκοπιανούς, τα ρούχα μας θα φτιάξουμε με δέρμα απ’ αυτούς […]‘ κ.λπ.

 

# Στυλιανός Πυλιώτης, δικηγόρος Πειραιώς

– Ηταν ο δεύτερος συνήγορος στη δίκη των Λιμενικών, και τα όσα είπε στη δίκη (‘Ο Σόρος είναι πίσω απ’ όλα αυτά, πίσω από τον ανθελληνικό πόλεμο‘), εντάξει, ας μην τα σχολιάσουμε, τώρα.
– Τον Φεβρουάριο του 2013 ορίστηκε αναπληρωτής γραμματέας της νεοσυσταθείσης γραμματείας ‘Θεσμών και Μεταρρυθμίσεων’ της Νέας Δημοπρασίας.

Από όλα αυτά, ξεχωρίζει η ανάληψη της υπεράσπισης του δολοφόνου Γιώργου Ρουπακιά.
Χριστίνα Τσαμπάζη.

 

Bonus Track, κάποιοι δικηγόροι στη Θεσσαλονίκη που έφτιαξαν συνδικαλιστική παράταξη. Η νομική επιστήμη στην υπηρεσία των χρυσαβγίτικων ‘ιδεών’. Π.χ.

ΚΙΝΗΣH ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μία σύντομη νομική ανάλυση της έννοιας της εγκληματικής οργάνωσης.
h**p://kinisiethnikistondikigoron.blogspot.gr/2013/09/blog-post_3838.html

ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Γιώργος Ρουπακιάς: Το «μαχαιράκι» και οι «δύο γρατζουνιές»

 


 

Δείτε επίσης: Φάκελος Χρυσή Αυγή

# Θυμίζουμε επίσης τις έρευνες του ιστολογίου μας, καθώς και όλα τα άρθρα μας με ετικέτα ‘Χρυσή Αυγή‘:

# Φάκελος Χρυσή Αυγή στο XYZ Contagion – Ολες οι έρευνες και τα άρθρα:

Φάκελος Χρυσή Αυγή στο XYZ Contagion – Ολες οι έρευνες και τα άρθρα

# Φάκελος Σρεμπρένιτσα:

Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα

Διαβάστε τις νέες μεγάλες έρευνες του XYZ Contagion με θέμα ‘Οταν ο θύτης παριστάνει το θύμα‘:

– ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία για την συμμετοχή Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα: Οι δεσμοί αίματος του ελληνικού με τον σερβικό εθνικισμό και της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς με τη Χρυσή Αυγή’
https://xyzcontagion.com/srebrenica-more-evidence/

Και:

– ‘Οι ελληνικοί μύθοι για την γιουγκοσλαβική τραγωδία 1991-1995 και οι αλήθειες που δεν ακούστηκαν ποτέ στα ελληνικά ΜΜΕ‘.

Οι ελληνικοί μύθοι για την γιουγκοσλαβική τραγωδία 1991-1995 και οι αλήθειες που δεν ακούστηκαν ποτέ στα ελληνικά ΜΜΕ


[Για την Short version, κλικ εδώ ‘Οταν ο θύτης παριστάνει το θύμα’]
– ‘Ολη η αλήθεια για τη Σρεμπρένιτσα: Οι οκτώ συν μία αποδείξεις για το προσχεδιασμένο της οργανωμένης σφαγής’

Ολη η αλήθεια για τη Σρεμπρένιτσα: Οι οκτώ συν μία αποδείξεις για το προσχεδιασμένο της οργανωμένης σφαγής


– ‘Το θέμα της ελληνικής εμπλοκής στη Σρεμπρένιτσα στα μεγάλα ΜΜΕ (και όχι μόνο)
https://xyzcontagion.com/srebrenica-sta-mme/

Δείτε επίσης:

– ‘Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες: Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα‘ (Συνεργασία του ιστολογίου μας με το περιοδικό The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016)

Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες: Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα (Συνεργασία του ιστολογίου μας με το περιοδικό The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016)


‘ΕΝΟΧΟΣ ο Κάρατζιτς! Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφάσισε υπέρ των θυμάτων της γενοκτονίας στη Βοσνία’

ΕΝΟΧΟΣ ο Κάρατζιτς! Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφάσισε υπέρ των θυμάτων της γενοκτονίας στη Βοσνία


– ‘Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»): Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;’
https://xyzcontagion.com/2016/03/25/golden-dawn-hymn-noz-zica-srebrenica/

# Νέα κατηγορία με σειρά αποκαλυπτικών νέων ερευνών: ‘Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά‘.

# Ολα τα άρθρα του ιστολογίου μας μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα (Killah P).

# Εδώ τα άπαντα:
http://xyzcontagion.wordpress.com/greatest-hits/

# Το XYZ Contagion στα mainstream ΜΜΕ:
http://xyzcontagion.wordpress.com/mainstream-mme/

# Μεταφράσεις άρθρων του ιστολογίου μας σε αξιόλογες ιστοσελίδες και ΜΜΕ του εξωτερικού
http://xyzcontagion.wordpress.com/metafraseis/

# Οι ανακρίτριες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής διαβάζουν XYZ Contagion
http://xyzcontagion.wordpress.com/anakritries-diabazoun-xyzcontagion/

«Αν τεθεί σαν ερώτημα, φαίνεται πως ναι, η απάντηση είναι καταφατική· οι ανακρίτριες διαβάζουν XYZ Contagion.
Εξηγούμαστε:

Η Πέμπτη 10 Ιουλίου του 2014 ήταν μια καλή ημέρα. Οχι μόνο είδαμε τον Κασιδιάρη να προφυλακίζεται, αλλά είδαμε, επίσης, ότι ένα απόσπασμα από παλιό (2007) γραφτό του Μιχαλολιάκου, που είχαμε εντοπίσει και αναδείξει εμείς εδώ στο μπλογκ […], χρησιμοποιήθηκε από την ανακρίτρια στο ένταλμα (σελίδα 6) για την προφυλάκιση του Κασιδιαρέου, στα επιχειρήματα της για το επικίνδυνο ποιόν της συμμορίας (και μάλιστα στο υπ’ αριθμόν Α’ επιχείρημα της), όπως μπορείτε να δείτε […]

# Το βιβλίο του XYZ Contagion – Οι 9+1 άγνωστες σκηνές, τώρα σε βιβλίο (και σε e-book) + Η βιβλιογραφία για τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/01/e-book-of-9-1-scenes-bibliography/

XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2
http://xyzcontagion.wordpress.com/ebook/

[XYZ Contagion] – 9+1 σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [XYZ Contagion 2014]
http://xyzcontagion.wordpress.com/?attachment_id=4437

το οποίο προτείνεται, μάλιστα, και από τον Ιό της Εφημερίδας των Συντακτών

# Ιός – Νικόλαος Μιχαλολιάκος;;; Απών!!! Ο Φίρερ σχεδιάζει τη «μεγάλη απόδραση» (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-04-04) -κι ένα ακόμη ευχαριστώ!!!
https://xyzcontagion.com/2015/04/05/ios-mix-apon-xyz-contagion/

# Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις: Νέα στοιχεία – Εννιά συν μία άγνωστες σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή – Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #04]
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/11/kryfa-04-parakratos-nazistiko-zombi/

# Συγκεντρωμένες όλες οι ‘Εννέα συν μία σκηνές από την ιστορία της Χρυσής Αυγής‘, και εδώ με τον τίτλο ‘Η 4η μεγάλη έρευνα για τη Χρυσή Αυγή και την ιστορία της Ακροδεξιάς‘:
http://xyzcontagion.wordpress.com/q/

# Οι 9+1 σκηνές

Μικρή παρουσίαση: Τι θα διαβάσουν οι επισκέπτες του XYZ Contagion στην τέταρτη μεγάλη έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και τις κρυφές χρηματοδοτήσεις
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/30/mikri-parousiasi-episkeptes-tetarti-megali-erevna/

Η εισαγωγή-προοίμιο: Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/05/16/fasistikes-orgs-100-xronia/

Σκηνή Πρώτη #01: Φεβρουάριος 2005, Γήπεδο Παναθηναϊκού, ΓΑΔΑ, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/01/skini-01/

Σκηνή Δεύτερη #02: Ιούλιος 1964, ΕΚΟΦ, Εβραϊκή Συναγωγή, Παγκράτι (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/02/skini-02/

Σκηνή Τρίτη #03: 23 προς 24 Ιουλίου 1974, ΕΑΤ-ΕΣΑ, Βρετανική Πρεσβεία, Αεροδρόμιο Ελληνικού (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/03/skhnh-03/

Σκηνή Τέταρτη #04: Ιανουάριος 1977, Παγκράτι ξανά, Βόμβες σε βιβλιοπωλεία και κινηματογράφους (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/04/skhnh-04/

Σκηνή Πέμπτη #05: Νοέμβριος 1977, προεκλογική περίοδος, Ιταλία, Γραφεία Εθνικής Παράταξης στον Πύργο Αθηνών, Φυλακές Κορυδαλλού, Ξενοδοχείο Caravel (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/05/skini-05/

Σκηνή Εκτη #06: Ιανουάριος 1979, Βόμβες, όπλα και εκρηκτικά ξανά (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/06/skana-06/
΄
Σκηνή Εβδομη #07: 12 Απριλίου 1992, Ξενοδοχείο ‘Caravel’, Οργανισμός Κρατικών Λαχείων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/07/skini-07/

Σκηνή Ογδοη #08: Από την οδό Φιλολάου, Παγκράτι στο μέγαρο της Μεσογείων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/08/skhnh-08/

Σκηνή Ενατη #09: Από τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου στο Σήμερα, Connecting the dots (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/09/skini-09/

Σκηνή Δέκατη και Τελική #10 – Αυλαία: Ας συνοψίσουμε (Το παζλ συμπληρώνεται;;;) + Αντί επιλόγου + Υστερόγραφο: Η ομολογία για την μεταμφίεση, τη διπλή γλώσσα και το κρυφτούλι με την πραγματική τους ταυτότητα
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/10/skhnh-10/

 

# ‘Ροκ για την πατρίδα’ ή ‘πόγκο για τη σβάστικα’; Η Χρυσή Αυγή ξεκινάει ξανά τις εθνικοσοσιαλιστικές ‘Γιορτές Νεολαίας’: Μπύρες, τατουάζ και Sieg Heil, για τους μυημένους στο ναζισμό

‘Ροκ για την πατρίδα’ ή ‘πόγκο για τη σβάστικα’; Η Χρυσή Αυγή ξεκινάει ξανά τις εθνικοσοσιαλιστικές ‘Γιορτές Νεολαίας’: Μπύρες, τατουάζ και Sieg Heil, για τους μυημένους στο ναζισμό

# Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»)’: Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;

Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται ‘Noz, zica, Srebrenica’ (‘Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα’): Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;

# Η ιστορία του αρχιφύλακα Γεώργιου Μιχαλολιάκου: Πρόδωσε το ΕΑΜ για να πάει στα Τάγματα Ασφαλείας, μένοντας πιστός στον όρκο του προς τον Χίτλερ μέχρι το τέλος

Η ιστορία του αρχιφύλακα Γεώργιου Μιχαλολιάκου: Πρόδωσε το ΕΑΜ για να πάει στα Τάγματα Ασφαλείας, μένοντας πιστός στον όρκο του προς τον Χίτλερ μέχρι το τέλος

# Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/27/anoixti-epistoli-patera-xa/

# Ημέρα μύησης-ορκωμοσίας νέων μελών της Χρυσής Αυγής η 21η Δεκεμβρίου + Τα ψέματα και η προσπάθεια παραπλάνησης

Ημέρα μύησης-ορκωμοσίας νέων μελών της Χρυσής Αυγής η 21η Δεκεμβρίου + Τα ψέματα και η προσπάθεια παραπλάνησης

# Ο ακροδεξιός δολοφόνος της Αγγλίδας βουλευτίνας Jo Cox, οι σχέσεις του με την National Alliance του William Pierce κι ένα μυστικό ‘πανευρωπαϊκό συνέδριο’ της Χρυσής Αυγής το 1998

Ο ακροδεξιός δολοφόνος της Αγγλίδας βουλευτίνας Jo Cox, οι σχέσεις του με την National Alliance του William Pierce κι ένα μυστικό ‘πανευρωπαϊκό συνέδριο’ της Χρυσής Αυγής το 1998

# Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/05/16/fasistikes-orgs-100-xronia/

# Χρυσή Αυγή: Η κρυφή ιεραρχία, η πραγματική ηγεσία, το ‘χρίσμα’ για τα μυημένα μέλη και οι δοκιμασίες πριν τις τελετές μύησης (επιθέσεις σε ανύποπτους ‘εχθρούς της ράτσας’) [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #03]
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/24/kryfa-03-ierarxia-teletes/

# Τα σχέδια της Χρυσής Αυγής για το Πολίτευμα, όπως ακούστηκαν μέσα στο Πολιτικό της Γραφείο: «Στόχος μας η κατάργηση της Δημοκρατίας και η κατίσχυση της ‘Πολιτείας’ (=του Ράιχ)» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #02]
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/01/07/kryfa-02-sxedia-xa-politevma/

# Ξένοι νεοναζί καλεσμένοι του Γκέμπελς της Χρυσής Αυγής Γιώργου Μάστορα (Μισιάκα): «Η συναγωγή θα γίνει ένα ωραίο δημόσιο αποχωρητήριο» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #01]
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/12/10/kryfa-01-mastoras-synagogi/

# Βρήκαμε το επάγγελμα του Μιχαλολιάκου (αλλά το ξαναχάσαμε την επόμενη μέρα)

Βρήκαμε το επάγγελμα του Μιχαλολιάκου (αλλά το ξαναχάσαμε την επόμενη μέρα)

# Αφιέρωμα του περιοδικού The Greek Report στην αποφυλάκιση Ρουπακιά – Κι ένα σημείωμα της Μαρία Λούκα για την ‘ιστορική μνήμη της Χρυσής Αυγής’ και το XYZ Contagion (Περιοδικό The Greek Report, 18 Μαρτίου 2016, τεύχος #03)

Αφιέρωμα του περιοδικού The Greek Report στην αποφυλάκιση Ρουπακιά – Κι ένα σημείωμα της Μαρία Λούκα για την ‘ιστορική μνήμη της Χρυσής Αυγής’ και το XYZ Contagion (Περιοδικό The Greek Report, 18 Μαρτίου 2016, τεύχος #03)

# Καταγγελία από στέλεχος της Χρυσής Αυγής για διπλά λογιστικά βιβλία, αλληλοκαρφώματα και καυγάδες για τους ‘ΦΟΝ’ και άλλα προεκλογικά παρατράγουδα

Αλληλοκαρφώματα και καυγάδες για τους ‘ΦΟΝ’ της Χρυσής Αυγής και άλλα παρατράγουδα

# Οταν η Χρυσή Αυγή ομολογούσε την εξαπάτηση: «Είμαστε εθνικοσοσιαλιστές και δεν αλλάζουμε, αλλά θα παριστάνουμε τους ‘εθνικιστές’ για τον χαζό κόσμο»

Οταν η Χρυσή Αυγή ομολογούσε την εξαπάτηση: «Είμαστε εθνικοσοσιαλιστές και δεν αλλάζουμε, αλλά θα παριστάνουμε τους “εθνικιστές” για τον χαζό κόσμο»

# Πειθαρχικός έλεγχος και ΕΔΕ για τον χρυσαβγίτη πυρονόμο υμνητή του Χίτλερ και υβριστή της Μάγδας Φύσσα με το εμετικό παραλήρημα

Πειθαρχικός έλεγχος και ΕΔΕ για τον χρυσαβγίτη πυρονόμο υμνητή του Χίτλερ και υβριστή της Μάγδας Φύσσα με το εμετικό παραλήρημα: Δύο άρθρα από την Αυγή και την Εφημερίδα των Συντακτών, 2015-10-08

# Το μεγαλοστέλεχος της Χρυσής Αυγής με το εωσφορικό ποιητικό ‘έργο’ υβρίζει τη μητέρα του Παύλου Φύσσα «κυράτσα του πένθους», την ημέρα της κατάθεσής της στο δικαστήριο, 06/10/2015

Το μεγαλοστέλεχος της Χρυσής Αυγής με το εωσφορικό ποιητικό ‘έργο’ ύβριζε τη μητέρα του Παύλου Φύσσα «κυράτσα του πένθους», την ημέρα της κατάθεσής της στο δικαστήριο, 06/10/2015

# Η Χρυσή Αυγή απέκτησε τη δική της Blutfahne, τη ματωμένη παγανιστική σημαία SS του Χίτλερ, με το αίμα των νεκρών ναζιστών από το πραξικόπημα της μπυραρίας
http://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/02/blutfahne/

# Ποιοι πρωτοτύπησαν στις κιτς τελετές-φιέστες στις Θερμοπύλες με τις περικεφαλαίες, τις δάδες, τις «εξελιγμένες σβάστικες» (μαίανδρους) και την ‘κρυπτεία’ του Κασιδιάρη;;; Οι χιτλερόψυχοι της Χρυσής Αυγής ή οι φυσικοί τους πρόγονοι της Βέρμαχτ το 1941;;; – Φωτογραφίες

Ποιοι πρωτοτύπησαν στις κιτς τελετές-φιέστες στις Θερμοπύλες με τις περικεφαλαίες, τις δάδες, τις «εξελιγμένες σβάστικες» (μαίανδρους) και την “κρυπτεία” του Κασιδιάρη;;; Οι χιτλερόψυχοι της Χρυσής Αυγής ή οι φυσικοί τους πρόγονοι της Βέρμαχτ το 1941;;; – Φωτογραφίες

# Οι τρομοκρατικές επιδρομες της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Φλώρινας, στα χνάρια των Χαλυβδόκρανων της Εθνικής Ενώσεως Ελλάς (ΕΕΕ), 67 χρόνια πριν
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/23/xa-sta-xnaria-tis-eee-tromokratia-florina/

# Ελληνες ευρωβουλευτές καταγγέλλουν Μέρκελ και Ολάντ σαν συνωμότες και ενεργούμενα του σχεδίου από τα ‘Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών’ μέσα από την Ευρωβουλή στο Στρασβούργο

Ελληνες ευρωβουλευτές καταγγέλλουν Μέρκελ και Ολάντ σαν συνωμότες και ενεργούμενα του σχεδίου από τα ‘Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών’ μέσα από την Ευρωβουλή στο Στρασβούργο

# Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas διαφημίζει ανενόχλητη αδικήματα και παρανομίες, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές)

Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas διαφημίζει ανενόχλητη τα εγκλήματά της, όπως εμπρησμούς και βεβηλώσεις νεκροταφείων, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές)

# Δικογραφία για τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas και τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) μετά από δημοσίευμα του XYZ Contagion και καταγγελία του ΕΠΣΕ – Η ερώτηση στη Βουλή και οι απαντήσεις δύο υπουργείων

Δικογραφία για τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas και τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) – Η ερώτηση στη Βουλή και οι απαντήσεις δύο υπουργείων

# Τι έκαναν οι καταληψίες φοιτητές το πρώτο μεσημέρι της κατάληψης του Πολυτεχνείου και τι έκαναν οι χρυσαυγίτες και οι τραμπούκοι από το ‘Κόμμα 4ης Αυγούστου’ την τελευταία νύχτα του Πολυτεχνείου
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/17/foitites-xrysavgites-polytexneio/

# Χρυσαυγίτης (διπλωματούχος!!!) σε ‘αυτοάμυνα’ ρίχνει κάτω με κεφαλοκλείδωμα άνδρα των ΜΑΤ, καλύπτει το πρόσωπό του με κουκούλα και φωνάζει ανενόχλητος συνθήματα
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/07/09/xrysavgitis-diplomatouxos/

# Οι ανατριχιαστικές αντιλήψεις της -μεταμφιεσμένης αλλά πάντα εθνικοσοσιαλιστικής- Χρυσής Αυγής για τον Χριστιανισμό και για τον ρόλο της γυναίκας
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/01/antilipseis-xa-gia-xristianismo-gynaika/

# Εκτός Νόμου και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ΤΩΡΑ!!! – Τα Μητρώα Μελών σαν στοιχείο της δικογραφίας και η εμπειρία από άλλες χώρες
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/19/mitroo-melon-symmorias/

# Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή ‘Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη’ και στη ‘Διακήρυξη της Βαρκελώνης’, 1981 (Συνεργασία του ιστολογίου μας με τα ‘Ενθέματα’ της κυριακάτικης ‘Αυγής’, 2013-03-31)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/31/net/

# Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/04/epomides-ekriktika-mixaloliakos/

# Δύο πρώην υπαρχηγοί της Χρυσής Αυγής συμφωνούν: Η Νέα Δημοκρατία τύπωνε τα φυλλάδιά μας
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/03/18/ypagrhxoi-xrysh-avgh-nea-dimokratia/

# Ευθανασία και στείρωση για ‘άτομα με ειδικές ανάγκες, επιληπτικούς, αλκοολικούς και τοξικομανείς’: Ο δεκάλογος της Χρυσής Αυγής για την ‘ευγονική αναγκαιότητα’, την ‘διοικητική ιατρική’ και το ‘Aufartung’
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/06/13/eyfanasia-steirosi-dekalogos-xa-gia-amea/

# Νέα στοιχεία: Η πραγματική-πραγματική ιστορία πίσω από το στημένο ρεπορτάζ στο ‘Πρώτο Θέμα’ για τις ‘γριούλες που πηγαίνουν στο ΑΤΜ’ με την προστασία της Χρυσής Αυγής
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/02/grioules-atm-savvidis-apati/

# Ανήμερα του Ευαγγελισμού: Εκκλησία και Χρυσή Αυγή: Συγχωροχάρτια κι Ευλογίες για τα θεάρεστα έργα, τα πογκρόμ και τα μπραβιλίκια
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/03/28/ekklisia-xa-amvrosios-rigas/

# Εμφανής η δυστοκία στην στελέχωση των ψηφοδελτίων της Χρυσής Αυγής: Σφαγή στους κατηγορούμενους-‘βαρίδια’ μεσαία στελέχη και προνόμια στους ‘ημέτερους’ του Φίρερ
http://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/08/dystokia-ekloges-2015-sfagi/

# Μαϊμού η συνέντευξη τύπου της Χρυσής Αυγής στη ΔΕΘ: Οι ερωτώντες υποτιθέμενοι ‘δημοσιογράφοι’ ήταν στελέχη της συμμορίας και υποψήφιοι στις πρόσφατες εκλογές
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/13/maimou-synentefxi-typou-deth/

# Ενα ‘μικρό’ ‘λάθος’ του Μιχαλολιάκου: Επιβεβαιώνει ότι η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής γνώριζε (και παρακινούσε) τις δολοφονικές επιθέσεις, τις απόπειρες ανθρωποκτονίας και τους άγριους ξυλοδαρμούς
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/03/24/mixaloliakos-sms-lagos/

# Ανήλικοι στα γραφεία της Χρυσής Αυγής – Η ναζιστική συμμορία, θορυβημένη, διαψεύδει τις στρατολογήσεις και … αυτοδιαψεύδεται!!!
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/10/01/anilikoi-stratologisi-xrisi-avgi/

# Δικηγόροι σε υποθέσεις με ακροδεξιό, εθνικιστικό και ‘χρυσαβγίτικο ενδιαφέρον’
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/30/dikigoroi-akrodexia/

# Ιός – Τα έντυπα της ακροδεξιάς και η σχέση τους με τον πρωθυπουργό (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2013-06-25) + Ποιος είναι ο δημοσιο’γράφος’ Γιώργος Φράγκος της χρυσαβγίτικης εφημερίδας ‘Εμπρός’;;;
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/06/25/ios-entypa-akrodexias-fragkos-empros/

# Σβάστικες και Ζιγκ-Χάιλ από τον ‘ιδεολογικό’ καθοδηγητή και βασικό αρθρογράφο της ναζιστικής συμμορίας Γιώργο ‘Μάστορα’
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/05/20/mastoras/

# Ο χρυσαβγίτης υποψήφιος βουλευτής με το ρατσιστικό παραλήρημα για ‘φούρνους και σαπούνια’, στο πλάι του lieutenant Κασιδιάρη, στην μεγάλη του στιγμή
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/11/plomaritis-dipla-se-kasidiari/

# Νέες αποκαλύψεις για το παρελθόν της Χρυσής Αυγής από τον Ιό (άρθρο ‘Οι «δικές μας» τυφλές βόμβες’ στην Εφημερίδα των Συντακτών, 2013-04-20) και τον Ματτέο Αλμπανέζε (άρθρο ‘Οι Ιταλοί νεοφασίστες και η ελληνική χούντα’ στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της ΑΥΓΗΣ, 2013-04-21)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/04/21/ios-albanese/

# Διαβάστε στα Ενθέματα της ‘Αυγής’ αύριο Κυριακή 31 Μαρτίου: Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής (Προωθητική ενέργεια από τα ‘Ενθέματα’, το Left.gr και την Αυγή Online beta)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/30/proo8itiki-energeia-en8emata-left-gr/

# Στροφή 180 μοιρών του Φύρερ Μιχαλολιάκου: Δεν αποκλείω συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και τον Σαμαρά – Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου τώρα δικαιώνεται
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/26/mixaloliakos-synergasia-me-nd/

# Το μάθατε;;; Ο Μιχαλολιάκος ο … νοσταλγός των αγώνων ‘114’ των συνοδοιπόρων και κομμουνιστών ξεκίνησε ‘ανένδοτο 114’!!!
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/20/mixaloliakos-114-anendotos/

# Ποιός βουλευτής υπερασπιζόταν τη Χρυσή Αυγή μέσα στη Βουλή το 1998;;;
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/04/30/boyleftis-yperaspizotan-xrysi-avgi/

# Η χρυσαβγίτικη επιτομή της ηλιθιότητας – Ούτε μια προβοκάτσια δεν μπορούν να στήσουν χωρίς να καρφωθούν
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/10/30/sfyrodrepano-provokatsia-xa/

# Ενας εθνικοσοσιαλιστής υποψήφιος βουλευτής και τα λάγνα ανατολίτικα λικνίσματα της ναζιστοσυμμορίας Χρυσής Αυγής
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/01/30/zafeiropoulos-kousoumbrhs

# Η εμμονή της Χρυσής Αυγής με τους παιδικούς σταθμούς – Αντιγραφή του σχεδίου του NPD;;; + Δύο μικρές ειδήσεις
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/10/14/xrisi-avgi-paidiki-sta8moi/

# Ονομα: Μπαρμπαρούσης – Βαθμός: Ανθυπασπιστής (ΠΖ) – Μονάδα: …
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/07/29/mparmparousis/

# Η Χρυσή Αυγή αναγνωρίζει τον εαυτό της και τα στελέχη της σε κείμενο καταγγελίας εγκληματικών φασιστικών επιθέσεων, ως τους αυτουργούς των επιθέσεων αυτών
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/07/02/xrysi-avgi-elme-xanion-epitheseis/

# Η UEFA προειδοποιεί: Ρατσιστικό και νεοναζιστικό σύμβολο ο μαίανδρος της Χρυσής Αυγής
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/22/uefa-maiandros-xrysi-avgi/

# Οι στενοί συγγενείς του Καρατζαφέρη και της Χρυσής Αυγής – Φασιστικές, ναζιστικές, φιλοβασιλικές, φιλοχουντικές, ακροδεξιές οργανώσεις το 1984
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/05/05/fasistes-198-2/

 

Φάκελος Σρεμπρένιτσα

[…] Αυτό, όμως, το -κατά γενική ομολογία- επίτευγμα του XYZ Contagion, μεγαλύτερο ίσως και από την έκδοση του βιβλίου (XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2, αποκτήστε το εδώ δωρεάν) είναι το εξής αδιαμφισβήτητο γεγονός:

Είπαμε ότι θα στείλουμε στον εισαγγελέα τους Ελληνες εθελοντές φασίστες που πήγαν το 1995 στη Βοσνία να βοηθήσουν τους Σέρβους στις σφαγές αθώων και αμάχων και στις εθνικές εκκαθαρίσεις όπως στην Σρεμπρένιτσα -και το κάναμε.
Τους στείλαμε στον εισαγγελέα.

Και μάλλον κάναμε καλά, αφού οι αμετανόητοι εξακολουθούν να εξυμνούν ανατριχιαστικά την γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα και τα εγκλήματα πολέμου, λ.χ.
# Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»)’: Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;
https://xyzcontagion.com/2016/03/25/golden-dawn-hymn-noz-zica-srebrenica/

Ενας πρώτος στόχος, τον οποίο ελπίζαμε να καταφέρουμε αν και γνωρίζαμε τις δυσκολίες, ήταν, μετά την δημοσίευση της έρευνας και του υλικού (Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα), από τη δική μας δουλειά να γράψουν μεγάλες εφημερίδες και άλλα μέσα [Σ.Σ.: Δείτε επιλογή από τις κυριότερες δημοσιεύσεις σε μεγάλα ΜΜΕ εδώ αναλυτικά ‘Το θέμα της ελληνικής εμπλοκής στη Σρεμπρένιτσα στα μεγάλα ΜΜΕ (και όχι μόνο)‘, ή παρακάτω τον κατάλογο με όλες τις δημοσιεύσεις, μία προς μία].

Ενας δεύτερος, σε μια γωνιά του μυαλού μας, να γίνουν ερωτήσεις στη Βουλή. Εγινε κι αυτό (Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015). Και η απάντηση (Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 15 Ιουλίου 2015).

Και ο τελικός στόχος, που ομολογουμένως κανείς δεν περίμενε να συμβεί εύκολα, ήταν να γραφτεί απ’ τη δουλειά μας αναφορά στον εισαγγελέα. Τελικά δεν χρειάστηκε· οι στόχοι όλοι, όμως, επετεύχθησαν, και μία βδομάδα μάλιστα μετά την δημοσίευση της έρευνας, στις 22 Ιουνίου 2015, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κινήθηκε και διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα:

# Ολες οι εξελίξεις στην ‘μη στατική’ σελίδα (ενημερώνεται διαρκώς) ‘Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα‘:
https://xyzcontagion.com/justice-for-srebrenica/

Τον Ιούλιο του 2016, στην 21η επέτειο, παρουσιάσαμε τα ‘Νέα στοιχεία για την υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα‘: Διαβάστε την πλήρη νέα έρευνα ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Οι δεσμοί αίματος του ελληνικού με τον σερβικό εθνικισμό και της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς με τη Χρυσή Αυγή‘ ή τα αυτόνομα report με θέμα ‘Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα‘.

# Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα, 22 Ιουνίου 2015
https://xyzcontagion.com/2015/06/22/eisaggelia-prodikon-proanakrisi-srebrenica/

Λίγα λόγια απ’ το ιστορικό της υπόθεσης:

Με την ευκαιρία, πρέπει να πούμε εδώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αναγνώστες μας, που έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στη δουλειά μας με πολλούς τρόπους, αλλά και με την κατακόρυφη αύξηση των επισκέψεων, γύρω στις 200.000 σε λιγότερο από από έναν μήνα (και πάνω από 1.000.000 στον χρόνο που ακολούθησε), και να σημειώσουμε, επίσης, ότι οι συντάκτες του XYZ Contagion (πρέπει να) είναι ικανοποιημένοι και υπερήφανοι από όσα φάνηκαν όλο αυτό το διάστημα με αφορμή και επίκεντρο την εξαιρετικά σημαντική ιστορία της Σρεμπρένιτσα:
Στα πλαίσια της δημοσίευσης της έρευνας μας για την Σρεμπρένιτσα και την ελληνική εμπλοκή ‘Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα‘, πρώτα σκεφτήκαμε να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας μερικές πτυχές από τον γιουγκοσλαβικό εμφύλιο πόλεμο:

# ‘Τέσσερα χρόνια πόλεμος, 50 φωτογράφοι, 248 φωτογραφίες – Βοσνία 1992-1995’
https://xyzcontagion.com/2015/04/09/bosnia-248-photos/

Κατόπιν, προσπαθήσαμε ώστε η λέξη ‘Σρεμπρένιτσα’ να εμφανιστεί στην δημόσια συζήτηση, συνεπώς και να ανεβεί στην ιεράρχηση των μηχανών αναζήτησης, κι έτσι αποφασίσαμε να γράψουμε άρθρα για να θυμηθούν ή για να μάθουν τα γεγονότα όσοι και όσες ενδιαφέρονταν.

# ‘Πάνω από 8.000 εκτελεσμένοι άμαχοι, άοπλοι και αιχμάλωτοι, Σρεμπρένιτσα, Ιούλιος 1995: Ποιος θυμάται τη μεγαλύτερη θηριωδία σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο;;;’

Πάνω από 8.000 εκτελεσμένοι άμαχοι, άοπλοι και αιχμάλωτοι, Σρεμπρένιτσα, Ιούλιος 1995: Ποιος θυμάται τη μεγαλύτερη θηριωδία σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο;;; [Προειδοποίηση: Πολύ σκληρές εικόνες]

# ‘Τρεις ερωτήσεις δεν ακούγονται ποτέ εδώ και 20 χρόνια στη Σρεμπρένιτσα – Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία θυμάται τα 20 χρόνια από την μεγάλη σφαγή, 1995-2015’
https://xyzcontagion.com/2015/07/10/icty-remembers-20-years-srebrenica/

Εστιάσαμε στην μοναδική βαλκανική περίπτωση του Σερβοβόσνιου διοικητή της ΕΕΦ:

# ‘Ζβόνκο Μπάγιαγκιτς (Zvonko Bajagic): Ποιος ήταν ο Σερβοβόσνιος διοικητής της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς’
https://xyzcontagion.com/2015/06/12/prodimosiefsi-srebrenica-zvonko/

Με τη βοήθεια φίλων, φτιάχτηκε ένα βίντεο στο οποίο αναδείξαμε μεγάλο τμήμα από το κρίσιμο και χρήσιμο οπτικό υλικό:

# ‘Ελληνες εθελοντές και χρυσαυγίτες από την ΕΕΦ σε επιχειρήσεις στην Σρεμπρένιτσα, Ιούλιος 1995 – YouTube‘,
κι εδώ σε αγγλική version:
# ‘Greek Volunteers and Golden Dawn members during operations in the Srebrenica massacre, July 1995 – YouTube

Κατόπιν, και με τη βοήθεια φίλων και συνοδοιπόρων, η έρευνα βρήκε τον δρόμο της σε μεγάλα ‘συμβατικά’ λεγόμενα ΜΜΕ:

Στην Εφημερίδα των Συντακτών, 13/06/2015:
# ‘Ιός – Οι άνθρωποι από την Ελλάδα, Νέα στοιχεία για την εμπλοκή των συμπατριωτών μας εθελοντών του σερβοβοσνιακού στρατού στο μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου των μεταπολεμικών χρόνων (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-06-13)’

Ιός – Οι άνθρωποι από την Ελλάδα, Νέα στοιχεία για την εμπλοκή των συμπατριωτών μας εθελοντών του σερβοβοσνιακού στρατού στο μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου των μεταπολεμικών χρόνων (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-06-13)

Στο Εθνος, 14/06/2015:
# ‘Μαρία Ψαρά & Λευτέρης Μπιντέλας – Τα ελληνικά τάγματα εφόδου που μάτωσαν τη Σρεμπρένιτσα, Εγκλημα πολέμου με τη σφραγίδα της Χρυσής Αυγής (άρθρο στο Εθνος, 2015-06-14)’

Μαρία Ψαρά & Λευτέρης Μπιντέλας – Τα ελληνικά τάγματα εφόδου που μάτωσαν τη Σρεμπρένιτσα, Εγκλημα πολέμου με τη σφραγίδα της Χρυσής Αυγής (άρθρο στο Εθνος, 2015-06-14)

Στην Αυγή, 14/06/2015:
# ‘Στρατής Μπουρνάζος – Η σφαγή της Σρεμπρένιτσα και ο ρόλος των Ελλήνων εθελοντών, Είκοσι χρόνια από τη σφαγή, Μια αποκαλυπτική έρευνα του ιστολογίου ΧΥΖ Contagion (άρθρο στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της ΑΥΓΗΣ 2015-06-14)’

Στρατής Μπουρνάζος – Η σφαγή της Σρεμπρένιτσα και ο ρόλος των Ελλήνων εθελοντών, Είκοσι χρόνια από τη σφαγή, Μια αποκαλυπτική έρευνα του ιστολογίου ΧΥΖ Contagion (άρθρο στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της ΑΥΓΗΣ 2015-06-14)

και στα αγγλικά:
# ‘Stratis Bournazos – The Srebrenica massacre and the role of Greek volunteers: A revealing survey by XYZ Contagion (translation of an article first published in the Greek newspaper Avgi, 2015-06-14)’

Stratis Bournazos – The Srebrenica massacre and the role of Greek volunteers: A revealing survey by XYZ Contagion (translation of an article first published in the Greek newspaper Avgi, 2015-06-14)

και στα ισπανικά:
# ‘Stratis Bournazos – La masacre de Srebrenica y el papel de los voluntarios griegos: Una investigacion reveladora del blog XYZ Contagion sobre la implicacion de miembros de Aurora Dorada (traduccion de un articulo publicado en el periodico griego Avgi, 2015-06-14)’

Stratis Bournazos – La masacre de Srebrenica y el papel de los voluntarios griegos: Una investigacion reveladora del blog XYZ Contagion sobre la implicacion de miembros de Aurora Dorada (traduccion de un articulo publicado en el periodico griego Avgi, 2015-06-14)

Στην ιταλική Manifesto, 25/06/2015:
# ‘Dimitri Deliolanes – Strage di Srebrenica, c’era Alba Dorata (άρθρο στα ιταλικά του Δημήτρη Δεληολάνη στην ιταλική εφημερίδα Il Manifesto 2015-06-25)’

Dimitri Deliolanes – Strage di Srebrenica, c’era Alba Dorata (άρθρο στα ιταλικά του Δημήτρη Δεληολάνη στην ιταλική εφημερίδα Il Manifesto 2015-06-25)

Στα Νέα, 19/06/2015:
# ‘Ηλίας Κανέλλης – Ποιος θυμάται τη Σρεμπρένιτσα;;; Ελληνες εγκληματίες πολέμου (άρθρο στην στήλη ‘Ενστάσεις’, Τα Νέα 2015-06-19)’

Ηλίας Κανέλλης – Ποιος θυμάται τη Σρεμπρένιτσα;;; Ελληνες εγκληματίες πολέμου (άρθρο στην στήλη ‘Ενστάσεις’, Τα Νέα 2015-06-19)

Στην Καθημερινή, 08/07/2015:
# ‘Διονύσης Γουσέτης – Ελληνες εγκληματίες στη Σρεμπρένιτσα (άρθρο στην Καθημερινή, 2015-07-08)’

Διονύσης Γουσέτης – Ελληνες εγκληματίες στη Σρεμπρένιτσα (άρθρο στην Καθημερινή, 2015-07-08)

Σε αυτήν την προσπάθεια να δείξουμε την ελληνική συμμετοχή, σαν ένα άγος, σαν μια βαριά ντροπή που βαραίνει δομικά την πολιτική και δημόσια ζωή της χώρας μας, προσπαθώντας παράλληλα να είμαστε ακριβείς και δίκαιοι χωρίς να χαριστούμε σε κανένα, όπως σημείωσε και η Αυγή, 28/06/2015:
# ‘Ποιος θυμάται τη Σρεμπρένιτσα;;; (Σχόλιο στην στήλη ‘Ρήσεις & Παραπολιτικά’ της κυριακάτικης Αυγής, 28/06/2015)’

Ποιος θυμάται τη Σρεμπρένιτσα;;; (Σχόλιο στην στήλη ‘Ρήσεις & Παραπολιτικά’ της κυριακάτικης Αυγής, 2015-06-28)

… είχαμε τη βοήθεια, επίσης, από την πρώτη στιγμή, καλών φίλων από το περιοδικό Unfollow, 13/06/2015:
# ‘Θεόφιλος Τραμπούλης – Το άγος της Σρεμπρένιτσας (άρθρο στο UNFOLLOW 2015-06-13)’

Θεόφιλος Τραμπούλης – Το άγος της Σρεμπρένιτσας (άρθρο στο UNFOLLOW 2015-06-13)

… ή τον Χριστόφορο Κάσδαγλη από το περιοδικό ‘4 Τροχοί’ (άρθρο στο τεύχος Ιουλίου 2015, στήλη ‘Αντίλογος – Εφημερίδα αμφισβήτησης’)
# ‘Χριστόφορος Κάσδαγλης – Η ελληνική πτυχή μιας σφαγής (άρθρο στο περιοδικό ‘4 Τροχοί’, τεύχος Ιουλίου 2015, στήλη Αντίλογος – Εφημερίδα αμφισβήτησης)’

Χριστόφορος Κάσδαγλης – Η ελληνική πτυχή μιας σφαγής (άρθρο στο περιοδικό ‘4 Τροχοί’, τεύχος Ιουλίου 2015, στήλη ‘Αντίλογος – Εφημερίδα αμφισβήτησης’)

… ή το περιοδικό ‘Athens Review of Books’, ειδικά για τις φωτογραφίες που ανακαλύψαμε.
# ‘Filip David – Η Σρεμπρένιτσα τότε και σήμερα (Αρθρο στο περιοδικό Athens Review of Books, τεύχος #064, Ιούλιος-Αύγουστος 2015, Μετάφραση Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης)’

Filip David – Η Σρεμπρένιτσα τότε και σήμερα (Αρθρο στο περιοδικό Athens Review of Books, τεύχος #064, Ιούλιος-Αύγουστος 2015, Μετάφραση Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης)

… και αργότερα, από το The Books’ Journal
# ‘Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες: Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα’ (Συνεργασία του ιστολογίου μας με το περιοδικό The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016)

Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες: Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα (Συνεργασία του ιστολογίου μας με το περιοδικό The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016)

Αν και έπρεπε να ξεπεράσουμε πολλούς σκοπέλους από πολλά χρόνια παραπληροφόρησης και μονόπλευρης κάλυψης των γεγονότων, όπως λ.χ. ένα παράδειγμα εδώ:
# ‘Η πλαστογραφία 19χρονου ψεκασμένου Σέρβου ακροδεξιού ψευτοδημοσιογράφου με τη μαϊμού συνέντευξη του πρώην πράκτορα της CIA για τη Γιουγκοσλαβία και τα ερωτηματικά για τα έγκριτα ΜΜΕ’

Η πλαστογραφία 19χρονου ψεκασμένου Σέρβου ακροδεξιού ψευτοδημοσιογράφου με τη μαϊμού συνέντευξη του πρώην πράκτορα της CIA για τη Γιουγκοσλαβία και τα ερωτηματικά για τα έγκριτα ΜΜΕ

… τελικά, οι στόχοι μας σαν ερευνητικό ιστολόγιο που κάτι έχει να πει επιτεύχθηκαν, ίσως και με το παραπάνω:
Υπήρξε στις 25/06/2015
# ‘Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015’

Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015

Και στις 15/07/2015 υπήρξε η …
# ‘Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 15 Ιουλίου 2015’

Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 15 Ιουλίου 2015

Και τέλος, ο απώτερος στόχος:
# ‘Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα, 22 Ιουνίου 2015’

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα, 22 Ιουνίου 2015

Ολες οι ‘Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα’ θα βρίσκονται εδώ.
http://xyzcontagion.wordpress.com/justice-for-srebrenica/

Και για όποιον/α θέλει το υλικό σε έντυπη μορφή, στο αρχείο pdf περιέχονται όλες οι σελίδες της έρευνας, με τις εικόνες, τα URL των βίντεο και με όλα τα λινκ στο τέλος κάθε κεφαλαίου, υπό μορφή παραπομπών:
# ‘Srebrenica – Η 5η μεγάλη έρευνα για τη Σρεμπρένιτσα και την ελληνική εμπλοκή’

[XYZ Contagion] – Srebrenica Four pages – Intro + Two parts Study + Legal stuff [ALL Photo + Links] [May + June 2015] – xvbwczpq-book

Τέλος, όλες μας οι αποκαλύψεις συνοδεύονταν από μια σειρά δυσεύρετων φιλμ και βίντεο, τα οποία σκονίζονταν επί χρόνια σε κάποιες αποθήκες στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Τα ‘ξεθάψαμε’ και τα παρουσιάσαμε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό:
# Η PlayList του XYZ Contagion στο YouTube: Srebrenica Massacre by XYZ Contagion
https://www.youtube.com/playlist?list=PLir9jywufW_wIkujp0cV_-T09wZ7-tHAm

Ενα μεγάλο ευχαριστώ για το συναρπαστικό ταξίδι, και … συνεχίζουμε!

 

Η Χρυσή Αυγή στο XYZ Contagion – Μια σχέση … […] – Μικρή ιστορική αναδρομή
Ανήλικοι στα γραφεία της Χρυσής Αυγής – Η ναζιστική συμμορία, θορυβημένη, διαψεύδει τις στρατολογήσεις και … αυτοδιαψεύδεται!!!

Comments

 1. Δικηγορος της Σκορδελη δεν ειναι και ο Καπερναρος(βουλευτης Καμμενου)?

 2. Όχι, είναι δικηγόρος συγκατηγορούμενου της Σκορδέλη, από παραδρομή είχε γραφτεί αρχικά ότι ήταν της ίδιας της κυρίας με τα ψυχιατρικά πιστοποιητικά του γνωστού χρυσαυγίτη ψυχίατρου.

  Με την ευκαιρία:

  Εδώ ο κ.Καπερνάρος φέρεται ότι χάνει την ψυχραιμία του:
  “…Εμφανώς ενοχλημένος από παραπολιτικό σχόλιο του newpost.gr για την υπεράσπιση συγκατηγορουμένου της Χρυσαυγίτισσας Θέμιδος Σκορδέλη , o δικηγόρος και βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων , Βασίλης Καπερνάρος εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του προσωπικού του ιστολογίου χρησιμοποιώντας αρκετούς άκομψους- στην καλύτερη περίπτωση, χαρακτηρισμούς…”. http://www.inews.gr/225/o-v-kapernaros-echase-tin-psychraimia-tou-kai-xechase-oti-pleon-einai-kai-vouleftis.htm

  Εδώ ρεπορτάζ από την 6η αναβολή (συνολικά 8!):
  “…Η διαδικασία πάντως χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ήταν εξόχως αποκαλυπτική. Αρχικά δεν υπήρχε μεταφραστής και παρά το γεγονός ότι η πολιτική αγωγή πρότεινε μεταφραστή που υπέδειξαν αντιρατσιστικές οργανώσεις, το αίτημα δεν έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή καθυστέρηση. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν με ισχυρά μέτρα ασφαλείας εντός της αίθουσας, ενώ ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, ο Βασίλης Καπερνάρος, ζήτησε ταυτότητα από δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, που τον πλησίασε για να πληροφορηθεί για την υπόθεση, προκειμένου να της πει το όνομά του!…”

  http://archive.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=690629

  Εδώ ρεπορτάζ από την 7η αναβολή (με αίτημα Καπερνάρου)
  http://www.ksm.gr/%CE%B5%CF%80-%CE%B1%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CF%83-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7/

  Εδώ από την 8η:
  http://www.efsyn.gr/?p=59953

  “…Τη μία η Σκορδέλη αντιμετώπιζε… ψυχολογικά προβλήματα, την άλλη ο Λουκιανός είχε πάθει κολικό νεφρού, την άλλη απουσίαζε ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, ο αστυνομικός Ιωάννης Δήμος, ο οποίος δεν είχε κληθεί, την άλλη απουσίαζε ο μεταφραστής…Χθες στο εδώλιο παρουσιάστηκε μόνο ο Γιάννης Λουκιανός και αυτό μετά την παρότρυνση του δικηγόρου του Βασίλη Καπερνάρου, ο οποίος δήλωσε μάλιστα δημόσια στο δικαστήριο, για τον πελάτη του, ότι δεν ανήκει στη Χρυσή Αυγή….”.
  _____________________
  Σημ.Λασκ. Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις.
  Ούτε ο Ρουπακιάς ως γνωστόν ανήκει στη Χ.Α.

 3. Βασιλική Μετατρούλου
  1 Οκτωβρίου 2013 - 02:31

  Σ’ ευχαριστούμε, Λασκαράτε, θερμώς για την … πλούσια συλλογή.
  Βίος και πολιτεία ο συνήγορος.

 4. Εγώ ευχαριστώ κυρία Μετατρούλου για τα πολύ έγκυρα και τεκμηριωμένα άρθρα σας.
  Θέλω να προσθέσω όσο μπορώ πιο διακριτικά σεβόμενος το χώρο σας, πως ελπίζω να μην δούμε τον κ.Καπερνάρο υπουργό Δικαιοσύνης κάποιας κυοφορούμενης μελλοντικής ετερόκλητης αντιμνηνονιακής κυβερνητικής συμμαχίας.

 5. Νομίζω πως είναι ενδιαφέρον:

  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_01/10/2013_521037

  “….Απο τους Ανεξάρτητους Έλληνες στη ΝΔ και τώρα εκτός, ο συνήγορος Κασιδιάρη

  Τη διαγραφή του δικηγόρου Παύλου Σαράκη από τα μητρώα μελών του κόμματος «για αντικομματική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά» ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της ΝΔ……..”

 6. Βασιλική Μετατρούλου
  1 Οκτωβρίου 2013 - 16:14

  @5+7
  Τον χώρο μας εδώ, αγαπητέ Λασκαράτε, θα τον “σέβεσαι” (σχηματικά τα εισαγωγικά) όταν (θα) μας τιμάς συχνότερα με τα όσα ενδιαφέροντα γράφεις πάντα, και όχι όταν διπλοτριπλοσκέφτεσαι αν θα γράψεις και πόσα θα γράψεις. Είναι μεγάλη ευτυχία για μας να έχουμε τέτοιους σχολιαστές, όπως εσύ.

  Τον συγκεκριμένο δικηγόρο -δεν πιστεύω να κάνω λάθος- τον έχω συνδέσει με δύο περιπτώσεις, αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι όλες τις λεπτομέρειες. Η πρώτη όταν του έριξαν βιτριόλι (;;;) και έλεγε ότι το έκαναν κυκλώματα της νύχτας σε συνεργασία με την Ασφάλεια. Και η δεύτερη όταν είχε υπερασπιστεί έναν Τούρκο υπήκοο, αντικαθεστωτικό ή/και αριστερό ή/και “τρομοκράτη”, κάτι τέτοιο, σε μια υπόθεση στην οποία υπήρχαν και όπλα, αν δεν κάνω λάθος, με φουσκωτό στη Χίο. Μια πρόσφατη υπόθεση. Πρέπει να ψάξουμε περισσότερο.

 7. Βασιλική Μετατρούλου
  1 Οκτωβρίου 2013 - 22:48

  Δήμητρα Βελέντζα, δικηγόρος Παναγιώταρου:

  Φανατική οπαδός της Χ.Α η δικηγόρος του Παναγιώταρου

  http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=66198&category_id=86

  01/10/2013 – 12:06

  “Όλοι εμείς οι Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής θα δώσουμε τον εαυτό μας για το Ελληνικό Έθνος” είχε πει η κα Βελέντζα…

  Φανατική οπαδός της Χ.Α η δικηγόρος του Παναγιώταρου

  Η δικηγόρος Δήμητρα Βελέντζα, φανατική οπαδός της Χρυσής Αυγής, αναλαμβάνει την υπεράσπιση του κατηγορούμενου βουλευτή Ηλ.Παναγιώταρου.

  Η κ. Βελέντζα, η οποία έχει αναλάβει την υπεράσπιση του κατηγορούμενου βουλευτή της Χ.Α. παρά τη φημολογία πως ο Παναγιώταρος θα είχε ως συνήγορο τη δικηγόρο του Γιώργου Ρουπακιά, φαίνεται πως είναι φανατική υποστηρικτής του ακροδεξιού κόμματος.

  Τουλάχιστον έτσι προκύπτει από την ομιλία της στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Αθηνών της Χρυσής Αυγής, με τίτλο «Χρυσή Αυγή για μια Νέα Εθνικιστική Κοινωνία».

  Σας την παραθέτουμε αυτούσια:

  «Η συμμορία των αδίστακτων επίορκων αυτών πατριδοκάπηλων που ακκίζονται να ονομάζουν το εγκληματικό τους συνδικάτο «συνταγματικό τόξο» είναι αυτοί που με κάθε τρόπο έχουν εκφράσει το ατελείωτο και απύθμενο μίσος τους ενάντια σε κάθε Ελληνικό Ιδεώδες και Πολιτισμό, και έχουν πράξει το ΠΑΝ για την γενοκτονία του ελληνικού Έθνους. Οι ελληνόφωνοι δούλοι του παγκοσμιοποιημένου σιωνισμού, βάση προμελετημένου δόλιου και νοσηρού σχεδίου επέφεραν την πλήρη απογύμνωση της χώρας μας. Κατέστρεψαν την πρωτογενή μας αγροτογεωργική παραγωγή, την βιομηχανία και την βιοτεχνία, και μας στέρησαν την ανάπτυξη. Την υποδούλωσαν οικονομικά με πλαστά και τοκογλυφικά δάνεια, και απογείωσαν σε δυσθεώρατα ύψη το χρέος της χώρας. Οι κατάπτυστοι αυτοί ΠΡΟΔΟΤΕΣ άνοιξαν τα σύνορα της χώρας μας σε κάθε ξένο εγκληματικό και μη στοιχείο, καθιστώντας τον υπέροχο αυτό τόπο μια ανθρώπινη χωματερή της Ευρώπης, με απώτερο βέβαια σκοπό την αλλοίωση του γηγενούς πληθυσμού. Επέβαλαν στους Έλληνες και μόνον (εξαιρώντας όλους του ξένους εισβολείς) παράνομα αντισυνταγματικά και επαίσχυντα χαράτσια – κεφαλικούς φόρους στους νεοραγιάδες και άπλωσαν επάνω από τα κεφάλια μας το πέπλο μιας ασύδοτης συνεχούς τρομοκρατίας απειλώντας ότι θα μας αρπάξουν τα σπίτια, τις καταθέσεις, και το οτιδήποτε ο Έλληνας απέκτησε σε δεκαετίας με κόπο και ιδρώτα, για να το δωρίσουν στους διψασμένους για αίμα ξένους τοκογλύφους Εγκληματίες. Στα αφεντικά τους. Οι αδίστακτοι μαφιόζοι πατριδοκάπηλοι οδήγησαν χωρίς δισταγμό και τύψεις 4.000 συμπατριώτες μας στην αυτοκτονία προκειμένου να ολοκληρώσουν του διεστραμμένους σκοπούς τους. Τα επονείδιστα αυτά προδοτικά καθάρματα, όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Διέλυσαν τις Ένοπλές Δυνάμεις, υπονόμευσαν την παιδία, δηλητηρίασαν τις ψυχές των παιδιών, που λιποθυμάνε από την πείνα στα σχολεία. Καταλήστεψαν τα Δημόσια ταμεία. Κατακλέψανε τις επιδοτήσεις και τα δάνεια της ΕΟΚ. Ρημάξανε την οικονομία της χώρας με μίζες δισεκατομμυρίων που κατέληξαν στις τσέπες των αδίστακτων αυτών πολιτικών ΛΩΠΟΔΥΤΩΝ. ΞΕΣΚΙΣΑΝΕ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, και εξακολουθούν να το κάνουν σε ότι έχει απομείνει από αυτή. Εμείς οι Έλληνες Εθνικιστές είμαστε υπεύθυνοι και ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να σώσουμε το Έθνος και να το απαλλάξουμε από αυτή τη λαίλαπα, να το θεραπεύσουμε από αυτή την «αρρώστια» εξασφαλίζοντας την διαιώνιση και την ευημερία της Φυλής μας. ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να είμαστε Ηθικοί, Δραστήριοι, και δυναμικοί. Η κοσμοθεωρία μας και η έμπρακτη και συνεχής απόδειξη της με την στάση ζωής μας, μας κάνει ανίκητους απέναντι σε κάθε εχθρό του Ελληνισμού.

  Δεν φοβόμαστε γιατί μαχόμαστε για την ΑΛΗΘΕΙΑ και την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
  Όλοι εμείς οι Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής θα δώσουμε τον εαυτό μας για το Ελληνικό Έθνος, και… ή ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ, ή… ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ».

 8. Βασιλική Μετατρούλου
  3 Οκτωβρίου 2013 - 22:33

  Ας δούμε και τους άλλους δικηγόρους:

  Τι λένε τρεις δικηγόροι
  «Τάγματα εφόδου με πολιτική προβιά»

  Υποθέσεις δολοφονικών επιθέσεων από νεοναζί της Χ.Α.

  Η σύλληψη και δίωξη κατά των νεοναζιστών ηγετών της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης είναι μια δικαίωση για όσες και όσους εναντιωθήκαμε έμπρακτα στη φασιστική απειλή τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια και, ιδίως, την τελευταία τριετία. Όμως τα πράγματα συσκοτίζονται αναφέρουν σε κοινή δήλωση τρεις δικηγόροι που έχουν αναλάβει υποθέσεις δολοφονικών επιθέσεων από τους νεοναζί.

  Ο Τάκης Ζώτος και ο Θανάσης Καμπαγιάννης οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπόθεση δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν και η Ευγενία Κουνιάκη, δικηγόρος για την υπόθεση Σκορδέλλη-Λουκιανού-Μαρκουλάκη ανοίγουν μια σειρά ζητήματα που αξίζει να συζητηθούν.

  Διαβάστε παρακάτω όλο το κέιμενο:

  http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=389637

  […]

  Για να το πούμε κωδικά: η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα πολιτικό κόμμα που έχει στο εσωτερικό της εγκληματικά τάγματα εφόδου. Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματικά τάγματα εφόδου με την προβιά ενός πολιτικού κόμματος.

  […]

  Διαβάστε το, αξίζει πολύ.

 9. Βασιλική Μετατρούλου
  9 Οκτωβρίου 2013 - 10:45

  Συνέχεια για τον δικηγόρο Σαράκη:

  http://www.fylosykis.gr/2013/10/%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82/

  Ο δικηγόρος της Χρυσής Αυγής

  της Σίσσυς Βωβού

  Ότι στελέχη της Χρυσής Αυγής διακινούσαν γυναίκες και ήταν μπλεγμένα στο τράφικινγκ έχει γραφτεί πολλές φορές, γιατί είναι αλήθεια, μια αλήθεια που τώρα ανακαλύπτει και η πολιτεία. Και πώς να μην ήταν μπλεγμένα, είναι πολλά τα λεφτά, θα τα άφηναν;

  Σ’ αυτό το πλαίσιο, φανταζόμαστε, γνώρισαν και τον δικηγόρο Σαράκη, πρώην υποψήφιο βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και στη συνέχεια της Νέας Δημοκρατίας (μιλάμε για τις δύο τελευταίες εκλογές) και μέχρι πριν λίγες μέρες μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

  Γιατί τον κ. Σαράκη τον έχουμε δει στα δικαστήρια να υπερασπίζεται μαστροπούς και διακινητές γυναικών που τις είχαν στην καταναγκαστική πορνεία και μάλιστα να συκοφαντεί βαρύτατα το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης το οποίο κατάγγειλε ότι αυτό διακινούσε γυναίκες, αλλά παράλληλα δεν παρέλειπε να καταγγέλλει και τις γυναικείες οργανώσεις γενικότερα. Ο πελάτης του Σούλιος, έφαγε αρχικά 32 χρόνια φυλακή, αλλά στο εφετείο, ως εκ θαύματος, τα χρόνια κατέβηκαν στα 6 και βγήκε την ίδια μέρα.

  Το 2007 ο Σαράκης είχε δεχτεί επίθεση με καυστικό υγρό στο πρόσωπο, από άγνωστους, υπόθεση που δεν έχει ακόμα εξιχνιαστεί. Δημοσιογραφικές πληροφορίες ή κουτσομπολιά συνέδεαν το κακούργημα αυτό εναντίον του με το πελατολόγιό του και τις κοινωνικές του σχέσεις, μεταξύ των οποίων, εκτός από τους τράφικερς, ήταν κάποιοι με κότερα και πολλά κιλά κοκαΐνης. Συγκεκριμένα, δημοσιογράφος από εκπομπή του τον αποκάλεσε τότε «Ο μαύρος Πιτ».

  Από τις παρεμβάσεις του για την αθώωση των μαστροπών και την καταδίκη των γυναικών που άδικα τους έχουν καταγγείλει, πιθανώς τον πλησίασαν, τον γνώρισαν, τον συμβουλεύτηκαν, τον εκτίμησαν στελέχη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνταν για τράφικινγκ, χωρίς απ’ ότι ξέρουμε να έχουν καταδικαστεί ακόμα. Στη συνέχεια ίσως τον σύστησαν στην ηγεσία για τη νομική εκπροσώπηση του κόμματος για την υπόθεση της «άδικης», όπως τον ακούσαμε να λέει, προφυλάκισής τους και των άδικων καταγγελιών εναντίον τους.

  Σε τηλεοπτική εκπομπή που αναφερόταν στην επίθεση με αυγά εναντίον της κ. Κούρτοβικ στον Άγιο Παντελεήμονα, πριν πολλούς μήνες, που μάλιστα είχε γίνει έξω από το αστυνομικό τμήμα στο οποίο τώρα ανακαλύφθηκαν από τις αρχές «θύλακοι» που προηγουμένως ήταν «άγνωστοι», ο κ. Σαράκης δήλωνε την συμπαράστασή του προς την κ. Κούρτοβικ και την ανάγκη να κάνει ο/η δικηγόρος απερίσπαστος τη δουλειά του.

  Πριν από δύο χρόνια είχε τη νομική στήριξη των απαγωγέων της κόρης του Δημάρχου Ιωαννίνων, που την είχε απαγάγει για λύτρα μια συμμορία 5 ατόμων. Στην αγόρευσή του στο δικαστήριο είχε πει το ευφυέστατο «περισσότερο με φιλοξενία μοιάζει και όχι με απαγωγή, αφού της έδιναν και μπίρες να πιει».

  Το να είναι νομικός εκπρόσωπος της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, βέβαια, είναι κι αυτή μια δουλειά, έστω και αν με τόση ταύτιση τους υπεράσπισε αυτές τις μέρες μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

  Εξάλλου καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, όπως λέει ο λαός μας. Και οι διακινητές γυναικών και οι Χρυσαυγίτες δικαιούνται νομικής εκπροσώπησης. Απλώς, ο κ. Σαράκης έχει ένα γραφείο κυρίως εξειδικευμένο, φαίνεται, σε τέτοιου είδους «δύσκολες» αλλά και προσοδοφόρες, αν τουλάχιστον κρίνουμε από το τράφικινγκ, υποθέσεις.

  Η Νέα Δημοκρατία τον διέγραψε από τις τάξεις της μόλις ανέλαβε τους Χρυσαυγίτες, μια και δεν θέλει να είναι μέλος της ένας δικηγόρος που ασκεί νόμιμα καθήκοντα, αλλά πολιτικά απαράδεκτα για το κόμμα τους.

  Δεν διανοήθηκε βέβαια, κρίνοντας εκ των πράξεών της, να διαγράψει από τις τάξεις έναν δικηγόρο-μέλος της επειδή υπερασπίζεται τράφικερς. Τον διέγραψε όταν το πολιτικό της συμφέρον συγκρούστηκε με την υπεράσπιση των Χρυσαυγιτών. Δηλαδή, το πολιτικό μέτρησε πάνω από το κοινωνικό και, δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει μόνο για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

 10. Βασιλική Μετατρούλου
  22 Νοεμβρίου 2013 - 16:15

  Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος είναι ο εργοδότης του δικηγόρου Ανδριόπουλου που μήνυσε την Εργατική Αλληλεγγύη | JailGoldenDawn

  http://jailgoldendawn.wordpress.com/2013/11/22/%CE%BF-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CE%BB/

  Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Εργατική Αλληλεγγύη, ο δικηγόρος Ι. Ανδριόπουλος είναι επιστημονικός συνεργάτης του βουλευτή Λάρισας της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου. Όπως αναφέρει η εφημερίδα (STOP στη βιομηχανία μηνύσεων της Χρυσής Αυγής):

  “Τον Αύγουστο του 2010 ο Ι. Ανδριόπουλος, που υποστηρίζει ότι κινήθηκε προσωπικά και ότι τα κίνητρά του ήταν καθαρά “πατριωτικά”, καταθέτει προσφυγή στο ΣτΕ με στόχο να βγάλει το νόμο Ραγκούση που έδινε με το σταγονόμετρο ιθαγένεια σε παιδιά μεταναστών, αντισυνταγματικό.

  Μετά από την “μεγάλη του επιτυχία” να κερδίσει την προσφυγή και ενώ ο Ανδριόπουλος είχε ήδη διοριστεί σαν επιστημονικός συνεργάτης του Βουλευτή Λάρισας της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, έκανε μήνυση στην Εργατική Αλληλεγγύη στις 21/11/2012 για δυσφήμιση, για άρθρο της εφημερίδας με τίτλο «Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά», το οποίο κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις σε βάρος του δικαιώματος να παίρνουν ιθαγένεια τα παιδιά των μεταναστών”.

  Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι ο Ανδριόπουλος μήνυσε τη δημοσιογράφο Κατερίνα Θωίδου, τον διευθυντή Πάνο Γκαργκάνα και τον εκδότη Τάσο Αναστασιάδη για “συκοφαντική δυσφήμιση” και “εξύβριση” με την αιτιολογία ότι σε άρθρο της εφημερίδας χαρακτηριζόταν “φασίστας”.

  Για την υπόθεση, μπορείτε να πληροφορηθείτε περισσότερα εδώ.
  Η «Εργατική Αλληλεγγύη» δικάζεται έπειτα από μήνυση συνεργάτη της ΧΑ | TVXS – TV Χωρίς Σύνορα
  http://tvxs.gr/node/143746

  Η εκδίκαση θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκέμβρη, οπότε και θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια στη Σχολή Ευελπίδων.

 11. Τέλος Χαρτοσήμου
  24 Νοεμβρίου 2013 - 23:35

  Σε ένα εξαιρετικό άρθρο από ένα πολύ αξιόλογο μπλογκ:

  Ένας: Ξεμπερδέψαμε; (3) – Οι σχέσεις του κράτους με τους νεοναζί
  http://enas1983.blogspot.gr/2013/11/3.html

  Δικηγόροι σε χρυσαυγίτικες υποθέσεις

  Σύμφωνα με το διαδικτυακό blog XYZcontagion τρεις δικηγόροι (Αθήνας και Πειραιά) σχετίζονται με υποθέσεις “χρυσαβγίτικου ενδιαφέροντος”. Αυτοί είναι οι εξής, Ιωάννης Ανδριόπουλος, δικηγόρος Αθηνών, Χριστίνα Τσαμπάζη, δικηγόρος Αθηνών, Στυλιανός Πυλιώτης, δικηγόρος Πειραιώς. Ο πρώτος, νομικός επιστημονικός συνεργάτης βουλευτή επαρχίας της χρυσής αυγής, εκπροσωπήθηκε στο ΣτΕ από την δεύτερη όταν έκανε προσφυγή εναντίον του Νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια. (πηγές: XYZcontagion – Δικηγόροι σε υποθέσεις με ακροδεξιό, εθνικιστικό και “χρυσαβγίτικο ενδιαφέρον”, Matrix24 – Ανδριόπουλος: Αυτή είναι η σχέση μου με τη Χρυσή Αυγή)

  Η δεύτερη ήταν δικηγόρος της γνωστής πλέον “αγανακτισμένης” Θέμιδος Σκορδέλη στην υπόθεση του μαχαιρώματος Αφγανού υπηκόου τον Σεπτέμβρη του 2011. Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη δίκη αναβλήθηκε οκτώ φορές λόγω “ψυχιατρικών προβλημάτων” με βεβαίωση από τον χρυσαυγίτη ψυχίατρο Κώστα Παρασχάκη, υποψήφιο της χρυσής αυγής στον νομό Λασηθίου. Σύμφωνα πάντα με το XYZcontagion αλλά και με το Athens Indymedia, η Χριστίνα Τσαμπάζη ανέλαβε και την υπεράσπιση του δολοφόνου του Πάυλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά. (πηγές: XYZcontagion – Δικηγόροι σε υποθέσεις με ακροδεξιό, εθνικιστικό και “χρυσαβγίτικο ενδιαφέρον” , Athens Indymedia)

  Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει ο τρίτος εξ αυτών, Στυλιανός Πυλιώτης ο οποίος μαζί με την Χριστίνα Τσαμπάζη, ήταν συνήγοροι υπεράσπισης των 39 λιμενικών οι οποίοι φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα την 25η Μαρτίου του 2010 στην παρέλαση της Αθήνας. Ο Στυλιανός Πυλιώτης ορίστηκε τον Φεβρουάριο του 2013 αναπληρωτής γραμματέας της νεοσυσταθείσας γραμματείας θεσμών και μεταρρυθμίσεων από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. (πηγές: XYZcontagion – Δικηγόροι σε υποθέσεις με ακροδεξιό, εθνικιστικό και “χρυσαβγίτικο ενδιαφέρον”, Δελτίο Τύπου Νέας Δημοκρατίας 13 Φεβρουαρίου 2013)

 12. Βασιλική Μετατρούλου
  28 Νοεμβρίου 2013 - 20:57

  Συνέχεια στις αποκαλύψεις από το εξαιρετικό ιστολόγιο JailGoldenDawn:

  “Είναι Εβραίος ο Αλέξης Τσίπρας;” αναρωτιέται ο “συκοφαντημένος” ως “φασίστας” Ι.Ανδριόπουλος | JailGoldenDawn
  http://jailgoldendawn.wordpress.com/2013/11/28/%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%89/

  Στη μήνυσή του κατά της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη, ο Γιάννης Ανδριόπουλος, δικηγόρος και επιστημονικός συνεργάτης του βουλευτή Λάρισας της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, δηλώνει ότι “συκοφαντήθηκε” από τη δημοσιογράφο Κατερίνα Θωίδου που τον αποκάλεσε “φασίστα”.

  Χωρίς περαιτέρω σχόλια, παραθέτουμε screen shots από τη σελίδα του Ανδριόπουλου στο facebook με κάποιες από τις αμέτρητες αναρτήσεις που θα μπορούσαμε να παραθέσουμε.

  andriopoulos1

  Φωτο 1: Η κορυφή της σελίδας

  andriopoulos2

  Φωτό 2: αναρτήσεις με ομιλία σε εκδήλωση κατά του Gay Pride και των αντιρατσιστικών νόμων.

  http://jailgoldendawn.files.wordpress.com/2013/11/andriopoulos3.jpg

  Φωτο 3: αναρτήσεις εξωφύλλου του φασιστικού Στόχου υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ και ενός βίντεο με τίτλο “Η καταγωγή του Αλέξη Τσίπρα!”

  Στο βίντεο, ο γνωστός φασίστας Χατζάρας επιδίδεται σε ένα αντι-εβραϊκό υβρεολόγιο, “ανακαλύπτοντας” ότι το πραγματικό όνομα του Αλέξη Τσίπρα είναι “Άξελ” και είναι Εβραίος, αφού η οικογένεια Τσίπρα “δεν έχει τάφους στην Άρτα”, κλπ κλπ.

  Στη δίκη στις 12 Δεκέμβρη, θα μάθουμε αν θα υπάρξει δικαστής που θα επικυρώσει με δικαστική απόφαση ότι αυτό το παραλήρημα που ανάρτησε ο “συκοφαντημένος” Ανδριόπουλος δεν έχει όνομα.

  Έχει. Και λέγεται φασισμός.

 13. Τέλος Χαρτοσήμου
  30 Νοεμβρίου 2013 - 18:55

  Αναδημοσιεύεσεις:

  ((i)) Indymedia :: Athens :: Forum :: ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ + ΚΥΠ= LOVE 5
  από @λλος 21:55, Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013
  https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1496354#1498544

  χρυσαυγίτες δικηγόροι-αδελφός Μιχαλοφύρερ κτλ
  από @ntifa 19:53, Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

 14. Τέλος Χαρτοσήμου
  9 Δεκεμβρίου 2013 - 12:39

  Οι επιστημονικές και άλλες συνεργασίες Μάκη Βορίδη και Χρυσής Αυγής :: left.gr

  http://left.gr/news/oi-epistimonikes-kai-alles-synergasies-maki-voridi-kai-hrysis-aygis

  Η Χρυσή Αυγή ενέταξε στο δυναμικό της ως επιστημονικούς συνεργάτες, δύο δικηγόρους από την μεγάλη πολιτική δεξαμενή της παραδοσιακής-δεξιάς.

  Οι δικηγόροι Γιάννης Ζωγράφος, συνεργάτης του πολιτικού γραφείου του Μάκη Βορίδη, και Γιάννης Ανδριόπουλος, ο οποίος υπήρξε εις εκ των δικηγόρων που έφεραν στο ΣτΕ το θέμα του νόμου περί Ιθαγένειας (όπως δημοσιεύει η ακροδεξιά εφημερίδα Ελεύθερος Κόσμος), αποτελούν επισήμως κομμάτι του think-tank, της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Το περιστατικό, οι μεταγραφές εντός της δεξιάς πολυκατοικίας, από τα μετριοπαθή και νομιμόφρονα στα ακραία και φασιστικά “διαμερίσματά” της, είναι μια ζωντανή απόδειξη της ενδοεπικοινωνίας που αυτές οι πολιτικές τάσεις έδειχναν και συνεχίζουν να δείχνουν σε τέτοιου τις πρακτικές. Παράλληλα αναδεικνύεται εύγλωττα, η στενή επιστημονική συνεργασία μεταξύ της φερόμενης ως αντισυστημικής Χρυσής Αυγής και των καθεστωτικών-κυβερνητικών κομματιών, τα οποία υποτίθεται ότι η Χρυσή Αυγή μάχεται. Προϊόντος του χρόνου, η Χρυσή Αυγή ξεδιπλώνει τον συστημικό χαρακτήρα της, συζητώντας θεωρητικά προνομιακά με τα κομμάτια της δεξιάς, ενώ η συνετή δεξιά, φαίνεται να υποκύπτει πολύ εύκολα στους νεο-φασιστικούς πειρασμούς. Η φιλελεύθερη φιλολογία περί συνάντησης των “άκρων” καταρρέει, μπροστά στους θερμούς εναγκαλισμών δεξιών νεοφιλελεύθερων και Χρυσής Αυγής.

 15. Τέλος Χαρτοσήμου
  9 Δεκεμβρίου 2013 - 22:20

  Εμμισθος συνεργάτης της Χ.Α. ο μηνυτής της «Εργατικής Αλληλεγγύης», Εφημερίδα των Συντακτών, 09/12/2013

  http://www.efsyn.gr/?p=157760

  09/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Εμμισθος συνεργάτης της ΧΑ ο μηνυτής της «Εργατικής Αλληλεγγύης»

  Ποιος είναι ο Ιωάννης Ανδριόπουλος που σέρνει στα δικαστήρια τους τρεις δημοσιογράφους της εφημερίδας και ποια η σχέση του με τον βουλευτή Λάρισας του νεοναζιστικού μορφώματος, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο.

  Ο Ι. Ανδριόπουλος, όπως ο Πλεύρης, ο Βορίδης και πολλά στελέχη τού τότε ΛΑΟΣ, υπέγραφε το 2009 για την αποφυλάκιση του «Αυτόνομου Εθνικιστή» πρώην χρυσαυγίτη Δ. Παπαγεωργίου, αρθρογράφου ακροδεξιών εφημερίδων και αρχισυντάκτη του εθνικιστικού περιοδικού «Patria»

  Της Αφροδίτης Τζιαντζή

  Ποιος είναι ο Ιωάννης Ανδριόπουλος, που σέρνει στα δικαστήρια την Πέμπτη τους τρεις δημοσιογράφους της «Εργατικής Αλληλεγγύης»; Εκτός από την προσφυγή στο ΣτΕ για να ακυρώσει ως αντισυνταγματικό τον νόμο Ραγκούση, ο έμμισθος συνεργάτης του χρυσαυγίτη βουλευτή Λάρισας Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου έχει ενορχηστρώσει μια βιομηχανία μηνύσεων κατά αντιφασιστών, πανεπιστημιακών, αριστερών κομμάτων και οργανώσεων, ακόμα και κατά ολόκληρων κοινοβουλευτικών ομάδων. Εχει μηνύσει για «εσχάτη προδοσία και παράβαση καθήκοντος» όλους όσοι ψήφισαν τον νόμο Ραγκούση, συνολικά 174 βουλευτές. Ευλόγως η μήνυση δεν έφτασε ποτέ στα δικαστήρια.

  Μήνυσε όλη την Αριστερά

  Εφτασε όμως το σκέλος μιας άλλης, εξίσου εξωφρενικής πολυ-μήνυσης, αυτής που είχε καταθέσει μαζί με τη Θέμιδα Σκορδέλη και τον Ηλία Παναγιώταρο εναντίον σχεδόν όλης της Αριστεράς τον Μάιο του 2009. Από τον μακρύ κατάλογο των μηνυόμενων, που περιλάμβανε από το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέχρι αντιρατσιστικές οργανώσεις και κοινότητες μεταναστών, απομονώθηκαν τα ονόματα του γραμματέα του ΕΕΚ Σάββα Μιχαήλ και του πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Κ. Μουντζούρη, οι οποίοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια τον Σεπτέμβριο του 2013 και αθωώθηκαν πανηγυρικά.

  Επιπλέον ο Ανδριόπουλος έχει καταθέσει μήνυση κατά του δημοτικού συμβούλου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ Π. Κωνσταντίνου, επειδή έγραψε σε ανακοίνωσή του ότι «έμμισθος συνεργάτης της Χ.Α. μήνυσε την «Εργατική Αλληλεγγύη»». Ο Ανδριόπουλος έχει παραδεχθεί την έμμισθη σχέση του με βουλευτή της Χ.Α. ως «επιστημονικού συνεργάτη». Η επιστημονική συνεργασία περιλαμβάνει τη μήνυση κατά του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου Ελασσόνας για συκοφαντική δυσφήμηση, επειδή δημοσίευσαν ψήφισμα καταγγελίας της παρουσίας της Χ.Α. σε εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες από φασιστικά στρατεύματα στην κοινότητα Τσαριτσάνης.

  Η Βουλή έχει αποφασίσει από 16 Οκτωβρίου την άρση ασυλίας του Χ. Αλεξόπουλου, διερευνώντας υπόθεση παράνομου ραδιοφωνικού σταθμού. Πλούσια είναι η δράση των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου στη Λάρισα, με ξυλοδαρμούς και μαχαιρώματα μεταναστών, ενώ παράλληλα η Χ.Α. έστηνε δουλεμπορικά γραφεία «εργασίας μόνο για Ελληνες».

  Ο Ι. Ανδριόπουλος, όπως ο Πλεύρης, ο Βορίδης και πολλά στελέχη τού τότε ΛΑΟΣ, υπέγραφε το 2009 για την αποφυλάκιση του «Αυτόνομου Εθνικιστή» πρώην χρυσαυγίτη Δ. Παπαγεωργίου, αρθρογράφου ακροδεξιών εφημερίδων και αρχισυντάκτη του εθνικιστικού περιοδικού «Patria», που συνελήφθη για επίθεση σε αντιφασίστες στους Αμπελόκηπους και προφυλακίστηκε καθώς είχε ήδη καταδικαστεί για επίθεση σε μέλος του ΣΕΚ. Σε εκδηλώσεις του «Patria» συμμετέχει εκφράζοντας ρατσιστικές απόψεις και ο Ανδριόπουλος, ενώ η πιο δημοφιλής στα εθνικιστικά μπλογκ δήλωσή του είναι ότι «η Ελλάδα έχει 5.800.000 λαθραίους».

 16. Πρόσφατα ο Σαράκης δέχτηκε επίθεση σε παιδότοπο στη Βουλιαγμένης.”Ωραία” πράγματα. Επίσης δεν κατανοώ που είναι το κακό κάποιος δικηγόρος να αναλαμβάνει συγκεκριμένες υποθέσεις λόγω ιδεολογικού κινήτρου. Π.χ. η Κούρτοβικ και ο Φυτράκης τόσα χρόνια κάνουν κ΄άτι διαφορετικό;

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published / Required fields are marked *