Β.Μ. | 28 Μαΐου 2012

Γιώργος Καρατζαφέρης προς Κώστα Πλεύρη: “Είσαι και επίορκος και ανέντιμος και αναιδής και εκμεταλλευτής”

Δύσκολες οι ώρες και απελπιστική, ασφυκτική η κατάσταση του τελειόφοιτου Δημοτικού μποντιμπιλντερά κονφερασιέ εκπαιδευτή μοντέλων, αγράμματου δημοσιο’γράφου’, καταχραστή δημοσίων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συχνοτήτων και επαγγελματία πατριδέμπορα τηλεπρόεδρου Γιώργου Καρατζαφέρη, τώρα που βλέπει να φθίνει συνεχώς το πελατολόγιο του τηλεκόμματος-μπίζνας-πλυντηρίου υποδίκων και καταδικασμένων ΛάΟΣ, και μέσα στον πανικό του, ο επαγγελματίας ατακατζής προχωράει σε κινήσεις πανικού, όπως η προσφορά της πρώτης θέσης του ψηφοδελτίου Επικρατείας (όπως είδαμε εδώ) στον άλλοτε φίλο και μέντορα, κατόπιν εχθρό και άτιμο, μετά ξανά άριστο και πολύτιμο, και ξανά-μανά μετά ακραίο και ανέντιμο Κώστα Πλεύρη.

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει το λογαριασμό για το πόσες φορές έχουν ψυχρανθεί και απομακρυνθεί, και πόσες φορές έσμιξαν ξανά και ξανασυνεργάστηκαν ο κολοτούμπας τηλεπρόεδρος και ο δηλωμένος (ήδη από το 1965) αντιδημοκράτης αντικοινοβουλευτικός αντισημίτης, ανοιχτά ναζιστής (κατά δήλωσή του) και αποδεδειγμένα με δικαστική βούλα μέλος παρακρατικών οργανώσεων και πράκτορας της ΚΥΠ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γκουανταλαχάρας, εξ απορρήτων ιδιαίτερος και κουμπάρος του χουντικού αρχιπραξικοπηματία Ιωάννη Λαδά, θαυμαστής των SS και του Χίτλερ Κώστας Πλεύρης, ντόπιος φύρερ όλων των εγχώριων εθνικοσοσιαλιστικών, φασιστικών και ακροδεξιών οργανώσεων και κινημάτων.

Φροντιστηριακά μαθήματα από τον μέντορα στον μαθητή. Η φωτογραφία από το 1998, λίγο πριν (ή λίγο μετά, δεν έχει σημασία) από ακόμη ένα μάλωμα των δύο κοινοβουλευτικών ανδρών.

 

Εμείς είχαμε μείνει (κακώς!!!) τότε, στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, που ο Κώστας Πλεύρης δήλωνε στον Τάσο Τέλλογλου «στο ΛάΟΣ δεν με θέλουνε διότι με θεωρούν ακραίο», και ο Καρατζαφιόζος εξέδιδε ντιρεκτίβες για όλα τα στελέχη του κόμματος, στις οποίες απαγόρευε, με ποινή διαγραφής, την παρουσία μελών του τηλεκόμματος στις παρουσιάσεις του αντισημιτικού βιβλίου για τους Εβραίους του φύρερ Πλεύρη. Ενα τέτοιο (σημαντικό) στέλεχος, ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και υπαρχηγός άλλοτε του Μάκη Βορίδη στο ‘Εθνικό Μέτωπο’, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΛάΟΣ, ο Γιάννης Κουριαννίδης, δεν υπάκουσε στις διαταγές του ‘ταξίαρχου’ Αδ-όνειδος Γεωργιάδου-Μανωλίδου και διαγράφτηκε, κλικ εδώ.

O Γεωργιάδης για να εξηγήσει στους οπαδούς του τον τρόπο που λειτουργεί η πειθαρχία στο ΛΑΟΣ, το συνέκρινε με το στρατό:

«Τον κ. Κουριαννίδη τον παρέπεμψα εγώ προσωπικά στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κόμματος, διότι, αν και τόσο εγώ, ως Γραμματεύς της Κεντρικής Επιτροπής, όσο και ο κ. Μάκης Βορίδης, ως Γραμματεύς της Κ.Ο. του κόμματος, σαφώς του ξεκαθαρίσαμε ότι [είναι] κομματική εντολή, να μην ταυτίσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο την παρουσίαση του συγκεκριμένου βιβλίου του Κώστα Πλεύρη με το ΛΑΟΣ. Πάντως η ουσία παραμένει, ένα στέλεχος του Κόμματος, ιεραρχικά σε επίπεδο Ταγματάρχου, ας πούμε, έλαβε μία εντολή από δύο Ταξιάρχους».

Αυτές είναι όμως τώρα παλιές ιστορίες και ψιλά γράμματα για τον τηλεπρόεδρο που βρίσκεται πλέον σε δραματική κατάσταση. Βουΐζει η πιάτσα για το δάνειο που πήρε για να αγοράσει τα νέα γραφεία του κόμματος στην οδό Καλλιρόης, σε πολυόροφη πολυκατοικία με περισσή πολυτέλεια. Εχει βάλει υποθήκη κάποια από τα 37 ακίνητα (σύμφωνα με το τελευταίο πόθεν έσχες) και έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του τηλεοπτικού σταθμού ΤΗΛΕΑΣΤΥ στο κόμμα. Νόμιζε ο δυστυχής ότι η πορεία του ακροδεξιού μορφώματος θα ήταν συνεχώς ανοδική, και τώρα που βλέπει έντρομος το ταμείο να αδειάζει και το ποσοστό του να πέφτει κάτω ακόμη και από το 1,5% (που είναι το ελάχιστο όριο για να λάβει κάποιο κόμμα την κρατική χρηματοδότηση), σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συσπειρώσει το ακροδεξιό πελατολόγιό του, που φυλλοροεί στα τρία όμορα ακροδεξιά κόμματα της “πολυκατοικίας”, ο Καρατζαφύρερ μαζεύει ξανά όλη τη φύρα (καρατζα-φύρα) με πρώτο-πρώτο τον ιδρυτή του ‘Κόμματος 4ης Αυγούστου\, τον Κώστα Πλεύρη.

 

Κωνσταντίνος Πλεύρης, Διδακτορικό Πτυχίο επί Καθηγεσίας, Πανεπιστήμιο της Γκουανταλαχάρα, 1993

Κωνσταντίνος Πλεύρης, Διδακτορικό Πτυχίο επί Καθηγεσίας, Πανεπιστήμιο της Γκουανταλαχάρα, 1993

 

Εμείς, που νοιαζόμαστε πραγματικά για το μέλλον του κονφερασιέ μποντιμπιλντερά πολιτικού, θα θυμίσουμε τι έλεγε για τον τωρινό «τίμιο και αγνό πατριώτη του καλού αγώνος» Κώστα Πλεύρη, όταν το 1998 είχαν μαλώσει (για άλλη μια φορά!) με αφορμή ένα πρόστιμο 45.000.000 δραχμών που υποχρεώθηκε να καταβάλει το ΤΗΛΕΑΣΤΥ σε έναν στρατηγό, τον οποίο ο Κώστας Πλεύρης είχε συκοφαντήσει και καθυβρίσει μέσα από τις εκπομπές του. Τις λεπτομέρειες της ιστορίας αυτής μπορείτε να τις διαβάσετε στα λινκ στο τέλος του άρθρου.
Εμείς να σημειώσουμε μόνο ότι, λογικά, δεν πρέπει κανείς να εκπλήσσεται με τον πρωταθλητή των αλμάτων Καρατζαφέρη. Σήμερα μπορεί να είναι «και επίορκος και ανέντιμος και αναιδής και εκμεταλλευτής», αύριο «ο άριστος των αρίστων», αναλόγως το συμφέρον και τα άμεσα οφέλη του μεγαλύτερου καιροσκόπου στην ελληνική πολιτική Ιστορία:

Απολαύστε υπεύθυνα:

 

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:  Σήμερα του Κώστα του Πλεύρη, με πάρα πολλή θλίψη καρδιάς, του έστειλα ένα φαξ. Eστειλε κι εκείνος με τη σειρά του μία πρόσκληση με τον ίδιο τρόπο, με ένα φαξ, που προσκαλούσε το Telecity να πάει αύριο στην παρουσίαση του πολιτικού του κόμματος, που θα γίνει στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Του  έγραψα λοιπόν πάνω σ’ αυτή την πρόσκληση τα εξής 4 πράματα:

«Και επίορκος και ανέντιμος και αναιδής και εκμεταλλευτής.
Κάποιος που διαθέτει Ιστορικές Μνήμες,
Γιώργος Καρατζαφέρης».

Ο Κώστας ο Πλεύρης πριν από 8-9 χρόνια -ο ίδιος το έχει ομολογήσει-, για να πάει σπίτι του κρυβότανε. Φοβόταν κάποιες από τις πολιτικές πράξεις του παρελθόντος  και είχε κάποια αγωνία. Οταν ήλθε και με βρήκε, μου είπε «βάλε χέρι» Του λέω «ναι, έλα να μιλήσεις για ιστορία και θα σε βάλω εγώ σ’ αυτή τη μεγάλη κολυμβήθρα του Σιλωάμ που λέγεται προσπάθεια Telecity, να φύγεις απ’ αυτή τη ρετσινιά του φασίστα». Πράγματι, ο Κώστας ο Πλεύρης διατηρούσε μεγάλη ευγνωμοσύνη γι’ αυτή την πράξη. Και όπου κι αν ήταν το έλεγε. Κάποια στιγμή, όταν ο Κώστας Πλεύρης άρχισε να μας κάνει  εδώ μέσα κάποιες στραβοτιμονιές, τον εκάλεσα στο γραφείο και του είπα: «Κώστα, κοίταξε, είπαμε να λες ιστορία. Μη βρίζεις τον κόσμο, γιατί δημιουργούνται προβλήματα που δεν θέλει το Telecity». Πράγματι, ο ένας και μόνος λόγος που 10 χρόνια πήγαμε στο ΕΣΡ είναι ότι ο Κώστας Πλεύρης έβρισε ένα στρατηγό, λέγοντάς τον ψεύτη και κάτι άλλα πράγματα. Μας επιδίκασε ο στρατηγός και 70 εκατομμύρια δρχ. Ο κ. Πλεύρης είπε ότι «δεν έχω να δώσω μία» κι ως εκ τούτου πρέπει το Telecity να καταβάλει 70 εκατ. δρχ. στον κ. Μπέλμπα, γιατί ο κ. Πλεύρης τον έβρισε, μέσα απ’ το κανάλι, στη ζωντανή εκπομπή, όπου δεν μπορείς να φρενάρεις..
Επειδή, λοιπόν, ο κ. Πλεύρης έκανε τέτοια πράγματα και δεν ασχολείτο με την ιστορία και έκανε κάποιες άλλες παρασπονδίες, του ζήτησα την εκπομπή να τη γράφει. Πάλι έκανε αυτές τις αλχημείες. Για μακρύ χρονικό διάστημα τον είχα όπως θυμάστε και πέρυσι και πρόπερσι εκτός καναλιού. Ηρθε και με βρήκε και με διαβεβαίωσε ότι θα είναι απολύτως έντιμος. Μου έδωσε το λόγο της αντρικής του τιμής  -γι’ αυτό τον είπα ανέντιμο- και μου ορκίστηκε, όταν του έκανα το σχόλιο ότι «Κώστα, πας να μπεις στην πολιτική και θα δημιουργήσεις τεράστια προβλήματα, θα μου φορτώσετε πράγματα που δεν πρέπει», μου έδωσε τον όρκο του, όρκο για την οικογένειά του, για το παιδί του, ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την πολιτική, είναι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει.
Μετά από τον όρκο του, τον οποίον εδέχθην, συνέχισε να κάνει τις εκπομπές. Στις τελευταίες εκπομπές έκανε πράγματι προπαγάνδα, τον κάλεσα και του είπα:«Κώστα,  δεν πάει άλλο», και μου είπε: «Γιώργο, δεν θα κάνω τελικά το κόμμα, παρόλο που το έχω ονομάσει “Πρώτη Γραμμή”, γιατί το να μου λες ότι είμαι ανέντιμος εμένα μου κοστίζει πάρα πολύ». Του λέω «οι πράξεις σου το δείχνουν αυτό, να κάνεις ό,τι σε ευλογήσει ο Θεός». Σήμερα λοιπόν, μου έστείλε την πρόσκληση. Ετσι λοιπόν, ο Κώστας Πλεύρης (ο οποίος ιδιαίτερα βοηθήθηκε από αυτό το κανάλι, με τον τρόπο που όλοι εσείς γνωρίζετε, ήρθε εδώ για να μιλάει για Ελλάδα, μίλησε πράγματι πολλά  χρόνια και είπε πολλά ωραία ιστορικά πράγματα, τα καλύτερα που έχουν ακουστεί ποτέ και γι΄ αυτό τα φιλοξενήσαμε) δεν έχει καμιά θέση ανάμεσά μας, στην πολιτική οικογένεια. Θέλει να παίξει το προσωπικό του παιχνίδι, εκμεταλλευόμενος την αγάπη που του δείξατε εσείς, μέσα από το Telecity. Πρέπει να ξέρει, λοιπόν, ο Κώστας Πλεύρης, ο οποίος δεν παρέμεινε έντιμος απέναντι και στο κανάλι, αλλά και σε μένα που τον έβγαλα από εκείνη την τεράστια ταλαιπωρία της ρετσινιάς που είχε στο πρόσωπό του, ότι η πολιτική θέλει ένα στοιχείο. Το πρώτο στοιχείο που θέλει. Και δυστυχώς απέδειξε μέσα από την πράξη ότι δεν το διαθέτει, παρότι πίστευα ότι το διαθέτει: λεβεντιά.

[ΠΗΓΗ: Telecily,  10.5.1999]
__________

[Σημείωση: Η απομαγνητοφώνηση αυτή βρίσκεται στο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά ‘Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη, Η τηλεοπτική αναγέννηση της ελληνικής Ακροδεξιάς’, εκδόσεις Αλεξάνδρεια, Αθήνα, 2010 (για περισσότερα κλικ εδώ)].

Τις λεπτομέρειες της ιστορίας αυτής με τον στρατηγό μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ, από τον ‘Ιό‘:

Από το Μουσείο στο Δικαστήριο
http://www.iospress.gr/mikro1998/mikro19980124.htm

70 εκατομμύρια πρόστιμο στον “φίρερ”
http://www.iospress.gr/mikro1998/mikro19981003.htm

 


 

Ολα τα άρθρα για τον Γιώργο της καρδιάς μας

Ποιος βουλευτής υπερασπιζόταν τη Χρυσή Αυγή μέσα στη Βουλή το 1998;;;

Ποιος βουλευτής υπερασπιζόταν τη Χρυσή Αυγή μέσα στη Βουλή το 1998;;;

«Αν έχεις εμφάνιση που να πείθει και απολυτήριο Γυμνασίου, γίνε Μανεκέν Τηλεπαρουσιάστρια», ένα μικρό κουίζ

«Αν έχεις εμφάνιση που να πείθει και απολυτήριο Γυμνασίου, γίνε Μανεκέν Τηλεπαρουσιάστρια», ένα μικρό κουίζ

Καρατζαφέρης ο ΕΛΑΣίτης, ο “κομμουνιστοληστοσυμμορίτης ΕΑΜοβουργαροσλάβος ψειροκατσαπλιάς” μπάρμπας του Γεώργιου Καρατζαφέρη

Καρατζαφέρης ο ΕΛΑΣίτης, ο «κομμουνιστοληστοσυμμορίτης ΕΑΜοβουργαροσλάβος ψειροκατσαπλιάς» μπάρμπας του Γεώργιου Καρατζαφέρη

Ενας εθνικοσοσιαλιστής υποψήφιος βουλευτής και τα λάγνα ανατολίτικα λικνίσματα της ναζιστοσυμμορίας Χρυσής Αυγής
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/01/30/zafeiropoulos-kousoumbrhs

Ο Καρατζαφέρης πήγε στη Μονή Βατοπεδίου και προσκύνησε τον Εφραίμ
http://wp.me/p1k8qz-an

Οι στενοί συγγενείς του Καρατζαφέρη – Φασιστικές, ναζιστικές, φιλοβασιλικές, φιλοχουντικές, ακροδεξιές οργανώσεις το 1984

Οι στενοί συγγενείς του Καρατζαφέρη και της Χρυσής Αυγής – Φασιστικές, ναζιστικές, φιλοβασιλικές, φιλοχουντικές, ακροδεξιές οργανώσεις το 1984

Το νέο trendy σήμα του τηλεοπτικού κόμματος ΛάΟΣ

Το νέο trendy σήμα του τηλεοπτικού κόμματος ΛάΟΣ

Κώστας Πλεύρης, ο εκλεκτός της χούντας και του Ιωάννη Λαδά, επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΛάΟΣ

Κώστας Πλεύρης, ο εκλεκτός της χούντας και του Ιωάννη Λαδά, επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΛάΟΣ

Δημήτρης Ψαρράς – Τζαμαχιρία αλά … ελληνικά (άρθρο στην Ελευθεροτυπία 2011-03-13)
http://wp.me/p1k8qz-aC

Ο Μάκης Βορίδης στο συνέδριο του γαλλικού “Εθνικού Μετώπου” του Ζαν Μαρί Λεπέν

Ο Μάκης Βορίδης στο συνέδριο του γαλλικού «Εθνικού Μετώπου» του Ζαν Μαρί Λεπέν

Δημήτρης Ψαρράς – Ο υιός του πατρός (άρθρο στο RedNotebook.gr 2012-05-18, απόσπασμα από το βιβλίο του “Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη”)

Δημήτρης Ψαρράς – Ο υιός του πατρός (άρθρο στο RedNotebook.gr 2012-05-18, απόσπασμα από το βιβλίο του «Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη»)

Ναι, αλλά η ορθογραφία μαθαίνεται.

Ναι, αλλά η ορθογραφία μαθαίνεται.

Σκηνή Ογδοη #08: Από την οδό Φιλολάου, Παγκράτι στο μέγαρο της Μεσογείων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)

Σκηνή Ογδοη #08: Από την οδό Φιλολάου, Παγκράτι στο μέγαρο της Μεσογείων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)

Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις: Νέα στοιχεία – Εννιά συν μία άγνωστες σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή – Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #04]

Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις: Νέα στοιχεία – Εννιά συν μία άγνωστες σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή – Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #04]

Δημήτρης Ψαρράς – Χρυσή Αυγή: Η συμμορία που την έκαναν κόμμα (άρθρο στην “Εποχή” 2012-04-29)

Δημήτρης Ψαρράς – Χρυσή Αυγή: Η συμμορία που την έκαναν κόμμα (άρθρο στην «Εποχή» 2012-04-29)

Τα βίντεο με τις ομιλίες από την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Ψαρρά – “Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη”, 2011-03-15

Τα βίντεο με τις ομιλίες από την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Ψαρρά – «Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη», 2011-03-15

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην “Ελληνοφρένεια” του Ρ/Σ “ΣΚΑΪ” – Συνέντευξη του Δημήτρη Ψαρρά, 2011-03-15

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην «Ελληνοφρένεια» του Ρ/Σ «ΣΚΑΪ» – Συνέντευξη του Δημήτρη Ψαρρά, 2011-03-15

Δημήτρης Ψαρράς – “Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη, Η τηλεοπτική αναγέννηση της ελληνικής Ακροδεξιάς”, η παρουσίαση του βιβλίου

Δημήτρης Ψαρράς – «Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη, Η τηλεοπτική αναγέννηση της ελληνικής Ακροδεξιάς», η παρουσίαση του βιβλίου

Η παρουσίαση του βιβλίου, Δημήτρης Ψαρράς – “Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη, Η τηλεοπτική αναγέννηση της ελληνικής Ακροδεξιάς”

Η παρουσίαση του βιβλίου, Δημήτρης Ψαρράς – «Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη, Η τηλεοπτική αναγέννηση της ελληνικής Ακροδεξιάς»

Αντα Ψαρρά – Στη θάλασσα λεφτά υπάρχουν! (άρθρο που δεν “χώρεσε” στην Ελευθεροτυπία 2011-07-01)

Αντα Ψαρρά – Στη θάλασσα λεφτά υπάρχουν! (άρθρο που δεν «χώρεσε» στην Ελευθεροτυπία 2011-07-01)

Δημήτρης Ψαρράς – Το πογκρόμ κατά των μεταναστών σχεδιαζόταν ήδη από το 1997 (άρθρο στην “Ελευθεροτυπία” 2011-05-22)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/05/22/dimitris-psarras-to-pogkrom-1997-sxediazotan/

 

 


 

Ολα τα άρθρα με θέμα ‘Ακροδεξιά‘ και ‘Κώστας Πλεύρης

Το ψηφοδέλτιο που ο Μάκης Βορίδης θα προτιμούσε να ξεχάσει

Το ψηφοδέλτιο που ο Μάκης Βορίδης θα προτιμούσε να ξεχάσει

Κώστας Πλεύρης, ο εκλεκτός της χούντας και του Ιωάννη Λαδά, επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΛάΟΣ

Κώστας Πλεύρης, ο εκλεκτός της χούντας και του Ιωάννη Λαδά, επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΛάΟΣ

Δημήτρης Ψαρράς – Τζαμαχιρία αλά … ελληνικά (άρθρο στην Ελευθεροτυπία 2011-03-13)
http://wp.me/p1k8qz-aC

Σχέσεις Κώστα Πλεύρη και αραβικών καθεστώτων, και μία μήνυση

Σχέσεις Κώστα Πλεύρη και αραβικών καθεστώτων, και μία μήνυση

Ενας καθηγητής, ο Ζουράρις, κι ένας δικηγόρος, ο Πλεύρης (αλλά τη δεκαετία του 1940, στην Κατοχή)
http://x2t.com/zourar

Τι έκαναν οι καταληψίες φοιτητές το πρώτο μεσημέρι της κατάληψης του Πολυτεχνείου και τι έκαναν οι χρυσαυγίτες και οι τραμπούκοι από το “Κόμμα 4ης Αυγούστου” την τελευταία νύχτα του Πολυτεχνείου

Τι έκαναν οι καταληψίες φοιτητές το πρώτο μεσημέρι της κατάληψης του Πολυτεχνείου και τι έκαναν οι χρυσαυγίτες και οι τραμπούκοι από το “Κόμμα 4ης Αυγούστου” την τελευταία νύχτα του Πολυτεχνείου

Νέες αποκαλύψεις για το παρελθόν της Χρυσής Αυγής από τον Ιό (άρθρο “Οι «δικές μας» τυφλές βόμβες” στην Εφημερίδα των Συντακτών, 2013-04-20) και τον Ματτέο Αλμπανέζε (άρθρο “Οι Ιταλοί νεοφασίστες και η ελληνική χούντα” στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της ΑΥΓΗΣ, 2013-04-21)

Νέες αποκαλύψεις για το παρελθόν της Χρυσής Αυγής από τον Ιό (άρθρο «Οι «δικές μας» τυφλές βόμβες» στην Εφημερίδα των Συντακτών, 2013-04-20) και τον Ματτέο Αλμπανέζε (άρθρο «Οι Ιταλοί νεοφασίστες και η ελληνική χούντα» στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της ΑΥΓΗΣ, 2013-04-21)

Σκηνή Τρίτη #03: 23 προς 24 Ιουλίου 1974, ΕΑΤ-ΕΣΑ, Βρετανική Πρεσβεία, Αεροδρόμιο Ελληνικού (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/03/skhnh-03/

 

Χάγκεν Φλάισερ – Εφτασε η ώρα της πνευματικής αντεπίθεσης (συνέντευξη στην ΑΥΓΗ 2012-05-27)
Δημήτρης Ψαρράς – Τα αναβολικά του φασισμού (άρθρο στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της ΑΥΓΗΣ 2012-06-10)

Comments

 1. ..ο δηλωμένος (ήδη από το 1965) αντιδημοκράτης αντικοινοβουλευτικός αντισημίτης….

  Σύμφωνα με τον Ιό της Ε ήδη από το 1960 είχε δημιουργήσει την φασιστική οργάνωση της “4ης Αυγούστου”
  http://www.iospress.gr/ios2005/ios20050116a.htm
  Το σωστό είναι ότι δηλωμένος αντιδημοκράτης ήταν ήδη πριν από το 1960 , αλλά η οργάνωση της 4ης Αυγούστου δημιουργήθηκε το 1965.

  Όπως περιγράφει ομοϊδεάτης του:
  ΄Στα τελευταία χρόνια της δεκαετίας του 1950, μια μικρή ομάδα νέων ανθρώπων που εμπνέονται από τα εθνικιστικά και κοινωνικά ιδεώδη και η οποία ιδεολογικά ανέτρεχε στο ένδοξο καθεστώς της 4ης Αυγούστου του Εθνικού Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά, αρχίζει την πολιτική της δραστηριότητα. Ο νεαρός τότε Κωνσταντίνος Πλεύρης μαζί με άλλους νέους συναγωνιστές του συμμετέχουν σε διάφορους μικρούς ιδεολογικούς πυρήνες, όπως ήταν οι Ελπιδοφόροι Νέοι και το Νεοελληνικόν Κίνημα.
  Έτσι τον Ιούλιο του 1965 ιδρύεται επισήμως το Κ4Α, και στεγάζεται σε γραφεία στην Αθηνα στην οδό Μπομπουλίνας. Αρχηγός του Κ4Α ορίσθηκε ο Κ. Πλεύρης, την διοικούσα επιτροπή την αποτελούσαν μεταξύ άλλων οι Δημοπουλος, Δενδρινός, Μανωλόπουλος, Βασιλόπουλος και Κόμπης.
  Την 1η Αυγούστου του 1965, κυκλοφορεί το πρώτο φύλο της δεκαπενθήμερης εφημερίδας «4η Αυγούστου» με διευθυντή τον Δ. Δημόπουλο.
  Το 1965 ο Κ. Πλεύρης εκδίδει το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Αντιδημοκράτης»

  http://arisdeslis.blogspot.com/2011/08/h-e-4.html

 2. Τέλος Χαρτοσήμου
  29 Μαΐου 2012 - 11:15

  Αναδημοσίευση από

  http://ahairlessape.wordpress.com/2012/05/28/%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%8D/

  Kομμένο και ραμμένο στα μέτρα ενός που κάνει, λέει

  ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ: Αποκάλυψη σοκ!!! Δείτε πώς ο τηλεπρόεδρος Καρατζαφέρης βρίζει και αδειάζει τον Κώστα Πλεύρη!!!
  http://olikiantistasi.blogspot.gr/2012/05/blog-post_7280.html

  Ο ίδιος εθνικοπαράφρων φασίστας αντέγραψε το άρθρο, με αλλαγμένο τίτλο εδώ:
  http://elnewsgr.blogspot.gr/2012/05/blog-post_3137.html

  Κι άλλος που έκανε κοπτορραπτική στο κείμενο και έβαλε τίτλο “Το πλυντήριο ΛΑΟΣ έβαλε… νέα ..μπουγάδα”
  http://ixnos.blogspot.gr/2012/05/blog-post_7450.html

  http://www.axortagos.gr/apokalipsi-sok-deite-pos-tileproedros-karatzaferis-vrizei-kai-adeiaze.html

  http://www.katohika.gr/2012/06/blog-post.html

 3. Ο Κώστας Πλεύρης κατηγορήθηκε ως πράκτορας της ΚΥΠ. Μάλιστα, παρουσιάστηκαν και κάποια έγγραφα που αποδείχτηκαν πλαστά και οι κομίζοντες τα έγγραφα αυτά, έχουν καταδικαστεί.

 4. Τέλος Χαρτοσήμου
  29 Μαΐου 2012 - 20:18

  Φίλε από τη Νεολαία του ΛάΟΣ, μάλλον δεν έχεις καλή εποπτεία όλων των γεγονότων.

  Δεν μιλάμε για το γνωστό έγγραφο που είχε δημοσιευθεί από την “Αυριανή” το 1984, το οποίο φέρεται να έχει συνταχθεί από την ΚΥΠ το 1981 και να περιλαμβάνει -ως μισθωτούς καταδότες- πολλά από τα επώνυμα στελέχη της ακροδεξιάς (Κ. Πλεύρης, Γρ. Μιχαλόπουλος, Ν. Μιχαλολιάκος, Π. Δάκογλου, κά) και το οποίο διακινήθηκε εκτεταμένα από τον κ. Σοφιανόπουλο από το “Κόμμα Ελληνισμός”, που ήταν και μέλος της Κ.Ε. του ΛάΟΣ.

  Μιλάμε για μια άλλη δίκη, με πρωταγωνιστή τον κ. Πλεύρη, που ήθελε να δείξει εμπράκτως ότι θίγεται από το βιβλίο του Νίκου Κλειτσίκα «Το ελληνικό φοιτητικό κίνημα και ο αντιδικτατορικός αγώνας στην Ιταλία» (Εκδόσεις «Προσκήνιο», Αγγελος Σιδεράτος, Αθήνα 2000). Το 2001 ο κ. Πλεύρης υπέβαλε αγωγή στον συγγραφέα και στον εκδότη.

  Η απόφαση 6207/2004 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (δικαστές Αθ. Γεροστάθης, Σ. Λιγνού, Κ. Βενιού) που συνεδρίασε στις 18/12/03, εκδόθηκε στις 4/11/04 και έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, διότι αντιμετωπίζει με ευρύ και σύγχρονο πνεύμα το δικαίωμα κρίσης πολιτικών προσώπων.

  Εκεί μέσα λέει:

  «Ο ενάγων (Κ. Πλεύρης) είχε σχέση με την ΚΥΠ, πράγμα που δεν αρνείται. Δηλώνει δε στην αγωγή του ότι δεν θεωρεί το χαρακτηρισμό του ως πράκτορα της ΚΥΠ, που του αποδίδεται στο βιβλίο, ως δυσφημιστικό. Ασχολήθηκε μάλιστα με τους έλληνες μετανάστες στη Δυτική Ευρώπη προκειμένου να διαπιστωθεί από το τότε καθεστώς η ύπαρξη, η οργάνωση και ο τρόπος δράσης της αντιδικτατορικής δράσης τους στο εξωτερικό. Στο βιβλίο παρατίθεται αυτούσια μια “Αναφορά περί της εν γένει ανθελληνικής δράσεως εις Ιταλίαν”, από την οποία προκύπτει ο τρόπος σκέψεως και δράσεως των προσώπων που ενεργούσαν για λογαριασμό τού υπό τις διαταγές του ενάγοντος τμήματος της ΚΥΠ».

  και αλλού

  «Το καθεστώς της δικτατορίας στην Ελλάδα μετά την εγκατάστασή του το 1967 σε συνεργασία με τη CIA, η οποία ανησυχούσε για την άνοδο της επιρροής του κομμουνιστικού κόμματος στην Ιταλία παρείχε στις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και στις νεοφασιστικές οργανώσεις που δρούσαν τότε στην Ιταλία, πληροφορίες, εκπαίδευση, υποστήριξη, συνεργασία με πράκτορες της ΚΥΠ και όπλα, με σκοπό την υπονόμευση του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Ιταλία και την εγκαθίδρυση δικτατορίας. Ο ενάγων υπήρξε κατά τα προαναφερθέντα έμπιστος των δικτατόρων, έμπειρος συνεργάτης της ΚΥΠ και με διασυνδέσεις με τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και με τις προαναφερθείσες φασιστικές οργανώσεις της Ιταλίας. Με τη δράση του αυτή προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στα σχέδια της CIA στην Ελλάδα και στην Ιταλία και ενήργησε ουσιαστικά ως πράκτοράς της, ασχέτως της αποδείξεως της αλήθειας ή της αναλήθειας της ιδιότητας αυτής του ενάγοντος με την έννοια του μισθοδοτούμενου πράκτορα της CIA. Εξάλλου κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να αποδειχθεί από τους εναγομένους λόγω του απορρήτου της πληροφορίας αυτής».

  Το βλέπεις κι εσύ ο ίδιος με τα μάτια σου:
  “Τιμή μου και καμάρι μου που ήμουνα πράκτορας της ΚΥΠ” λέει με λίγα λόγια ο κ. Πλεύρης.

 5. ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ
  29 Μαΐου 2012 - 22:24

  Reblogged this on ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.

 6. Μία ξεκάθαρη τοποθέτηση από τον Γιάννη Κουριαννίδη, όπως τη διάβασα σε μια ηλεκτρονική λίστα εθνικιστών:

  Συναγωνιστές, γειά σας.

  Έχω πολύν καιρό να γράψω στη λίστα, αν και παρακολουθώ ανελλιπώς όλα όσα γράφονται εδώ.
  Ο λόγος ήταν ότι δεν ήθελα να έρθω σε αντιπαράθεση αυτήν ειδικά την εποχή, που δυστυχώς είναι κομβική για τον ελληνικό εθνικισμό και διότι πιστεύω ότι όλοι μας θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να αποφύγουμε τη δημιουργία καταστάσεων που μπορεί να προκαλέσουν ή να διευρύνουν αγεφύρωτα χάσματα ανάμεσά μας.
  Επειδή ξεκίνησε μία συζήτηση με αφορμή το άρθρο μου «Μικροπολιτική» που δημοσιεύθηκε αρχικώς στον Ελ. Κόσμο την 26/05/2012, επιτρέψτε μου μια δυο διευκρινίσεις:
  1. Σε καμμία περίπτωση δεν αμφισβητώ, τόσο το γενναίον ήθος όσο και τον ρομαντισμό του αγώνα του κ. Κων. Πλεύρη. Θεωρώ, όμως, ότι δυστυχώς, ο Γ. Καρατζαφέρης εκμεταλλεύθηκε την ευψυχία του, όπως και των λοιπών συναγωνιστών (Γιαννάκενας, Καρδαράς, Πολατίδης, Τζιόπας, Τουσιάδης, Τσιόλας, Πλιάτσικας, είναι μόνον λίγοι εξ αυτών) που δίνουν τον συγκινητικό αυτόν αγώνα άδολα, προδομένοι και γνωρίζοντας ότι πράγματι οι Μήδοι θα διαβούνε. Γι᾽ αυτό και φυσικά ο αγώνας τους δεν είναι μάταιος, ασχέτως αποτελέσματος. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, όμως, δεν σεβάστηκε αυτόν τον αγώνα, έναν αγώνα που ίσως μάλιστα του αποδώσει οικονομικά οφέλη πιάνοντας το 1.5% και παίρνοντας την επιχορήγηση. Κι αυτό δεν καταδεικνύεται μόνον από το ότι δεν έβαλε ούτε έναν εθνικιστή σε εκλόγιμη θέση (με εξαίρεση φυσικά τον Ηλία Πολατίδη, που χρόνια τώρα δίνει τη μάχη του με επιτυχία στην περιφέρειά του), αλλά και κυρίως με το ότι έβαλε τον κ. Πλεύρη να τρέχει για να φέρει ψήφους, μπας και εκλεγεί ο … Κύρτσος, αφού το να πιάσει το ΛΑΟΣ περίπου 4,3% που απαιτείται για να εκλέξει έναν βουλευτή επικρατείας ένα κόμμα, είναι κάτι που ανήκει στο πλαίσιο της πιο τρελής φαντασίας. Αντιθέτως, στην έστω απίθανη περίπτωση που πιάσει το 3%, εκλέγεται αμέσως ο Κύρτσος και η εθνικιστική πτέρυγα (χάρη στην οποία θα έχει μπει στη Βουλή το ΛΑΟΣ) μένει χωρίς εκπροσώπηση, εκτός αν καταφέρει να εκλέξει ο ΛΑΟΣ βουλευτή στις Σέρρες. Σε ανυπόγραφο σχὀλιο του Ε.Κ. του περασμένου Σαββάτου (που μυρίζει Καρατζαφέρη από χιλιόμετρα!) φωτογραφίζομαι και εγκαλούμαι να κάνω την αυτοκριτική μου, επειδή, δήθεν, η εθνικιστική τάση του ΛΑΟΣ δεν δέχθηκε να βοηθήσει την προσπάθεια της εισόδου του κόμματος στη Βουλή, μη ανταποκρινόμενη στην «πρόσκληση» του Γ.Κ. Αιτιολογείται, μάλιστα, η άρνηση αυτή από τον «ανώνυμο» αρθρογράφο, με λασπολογήματα που αρμόζουν μόνο στις δικές του προσλαμβάνουσες και νοοτροπία («ζήτησαν χρήματα και δεν τους δόθηκαν», «θέλησαν να μείνουν ως χρυσές εφεδρείες» και άλλες αθλιότητες!). Ποιός μιλάει αλήθεια για αυτοκριτική! Ο άνθρωπος που πέταξε στα σκουπίδια τη μεγάλη ευκαιρία που του έδωσαν οι Έλληνες πατριώτες, για να σφυρηλατήσει ένα σφριγηλό πατριωτικό κίνημα και να ηγηθεί ενός περήφανου αγώνα για την αποτίναξη των δυναστών της πατρίδας μας, δλδ. των ξένων τοκογλύφων και των εγχώριων υπηρετών τους. Αντιθέτως συντάχθηκε μαζί τους και προσπάθησε να αντλήσει «καταξίωση» από το συνάφι τους. Όταν έφαγε τα μούτρα του, αντί να κάνει αυτός την αυτοκριτική του, εγκαλεί θρασύτατα τους άλλους!
  2. Ο Καρατζαφέρης δεν με διέγραψε ούτε τον Μάρτιο του 2010, κατά την παραπομπή μου στο Πειθαρχικό του ΛΑΟΣ από τους Γεωργιάδη και Βορίδη, λόγω της συμμετοχής μου στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Κ. Πλεύρη, ούτε τον Ιούνιο του ιδίου έτους μετά την καταγγελία εκ μέρους μου της δωσιλογικής απόφασής του να υπογράψει την πρώτη αποικιοκρατική σύμβαση δανεισμού μαζί με το ΠΑΣΟΚ και την Ντόρα. Στην 1η περίπτωση το δίδυμο Γεωργιάδη – Βορίδη ατύχησε, αφού ο πρώτος γελοιοποιήθηκε μέσα από το μπλόγκ του, όταν έβγαλε ο ίδιος σε δημόσια διαβούλευση τα περί της επικείμενης διαγραφής μου και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτό, με αποτέλεσμα να πιάσει το θέμα ο ΙΟΣ της Ελευθεροτυπίας και να τον κάνει ρόμπα. Έτσι, εκεί που θα έμενε το θέμα μέσα στους 4 τοίχους της αίθουσας της παρουσίασης του βιβλίου, το έκανε βούκινο σε όλη την Ελλάδα. Εγώ δεν είχα παρά να πάρω την εφημερίδα μαζί μου στο Πειθαρχικό και να θέσω το απλό ερώτημα: «Ποιός πιστεύετε ότι πρέπει να διαγραφεί, εγώ ή ο … Γραμματέας του κόμματος;». Το αποτέλεσμα ήταν φυσικά οδυνηρό για τον Γεωργιάδη! Στην 2η περίπτωση, δεν διαγράφηκα, απλούστατα διότι … πρόλαβα να παραιτηθώ την 26η Ιουνίου 2010, ενώ το Πειθαρχικό (στο οποίο παρεμπιπτόντως ποτέ δεν εκλήθην!) υποτίθεται ότι συνεδρίασε την 7η Ιουλίου και … με διέγραψε!!!
  Όλες οι μετέπειτα εξελίξεις φυσικά με δικαίωσαν σε όλα, δυστυχώς! Τί να το κάνεις, όμως; Το πατριωτικό κίνημα βρέθηκε πολλἀ χρόνια πίσω. Κι αυτό οφείλεται όχι τόσο στον Καρατζαφέρη, του οποίου το ποιόν, το ήθος και οι επιδιώξεις ήταν εξ αρχής γνωστές. Υπεύθυνη πρωτίστως για την εξέλιξη αυτή είναι η μέχρι πρότινος ηγεσία της εθνικιστικής τάσης του ΛΑΟΣ, η οποία επέλεξε τον προσωπικό αρριβισμό, τον τυχοδιωκτισμό και την υποταγή στα κελεύσματα του συστήματος, που οδήγησαν στην προδοσία. Για την εξέλιξη αυτή, βεβαίως, έχουμε όλοι τις ευθύνες μας.

  Γιάννης Χ. Κουριαννίδης

 7. Επώνυμος Έλλην, Ανωνύμως
  4 Δεκεμβρίου 2013 - 21:33

  Ο Πλεύρης έχει εξηγήσει ότι δεν είναι κατά της Δημοκρατίας γενικότερα αλλά κατά αυτής της συγκεκριμένης μορφής “δημοκρατίας” που έχει επιβληθεί στον Δυτικό Κόσμο (και στην Ελλάδα) ως ΔΗΘΕΝ δημιούργημα της Αρχαίας Αθήνας και του τότε δημοκρατικού πολιτέυματος (το οποίο παρεμπιπτόντως, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα δεν ήταν καθόλου Δημοκρατικό). Aυτή η επιβολή μιάς κατ’ όνομα μόνον Δημοκρατίας που δεν δίνει στον Λαό την Δύναμη αλλά μιά επίφαση λαϊκής κυριαρχίας είναι η καταστροφή της ιδέας της πραγματικής Δημοκρατίας. Έχει επίσης εξηγήσει ότι το να ασπάζεσαι ή έστω να αποδέχεσαι τα όποια καλά ενός πολιτεύματος και να απορρίπτεις τα μη σωστά δεν σε κάνει απαραίτητα οπαδό της ιδεολογίας αυτού του πολιτεύματος. Υπό αυτή την έννοια το να εκφράζεις θετική άποψη για μια πλευρά του Φασισμού του Μουσολίνι ή τον Ναζισμό του Χιτλερ δεν σε κάνει αυτόματα Ιταλό φασίστα ή Γερμανό Ναζί της εποχής του Μεσοπολέμου. Το απόλυτο κακό υπάρχει μόνο στην φαντασία ορισμένων. Στην ανθρώπινη ζωή μας όμως η φύση του ανθρώπου είναι τέτοια που δημιουργεί συμφέροντα που οδηγούν σε συγκρούσεις που καταλήγουν σε πολέμους που δημιουργούν τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Για να είμαι ειλικρινής ο ίδιος ο Άνθρωπος είναι ένα από τα Εγκλήματα κατά της ίδιας της ύπαρξής του. Πάντως, όταν θέλουμε να κρίνουμε ένα άνθρωπο οφείλουμε να είμαστε αντικειμενικοί και να τον κρίνουμε για αυτά που έχει κάνει όχι τόσο για αυτά που λέει ή αυτά που πιστεύει. Ευτυχώς ακόμα το φρόνημα ΔΕΝ διώκεται, διώκονται και τιμωρούνται οι πράξεις. Αν διαφωνούμε με τα λόγια και τις ιδέες κάποιου, η απάντηση ΔΕΝ είναι η σπίλωση της προσωπικότητας του άλλου αλλά η έκφραση άλλων ιδεών που αναιρούν τα λόγια του άλλου. Αυτό τουλάχιστον επιβάλλει η έννοια της Δημοκρατίας για την -φαντάζομαι- οποία τόσο “κόπτεσθε”. Η υπόθεση Καρατζαφέρη είναι σαφώς για γέλια, ο τύπος αυτός είναι για τα μπάζα και κακώς που ένας αντικειμενικά μορφωμένος άνθρωπος όπως ο Κ. Πλεύρης, έμπλεξε από ανάγκη με ένα τέτοιο ντενεκέ, προφανώς για να έχει βήμα από την τηλεόραση. Τέλος, στο βιογραφικό του Πλεύρη έχετε αρκετά λάθη, γιατί δεν του στέλνετε ένα γράμμα να σας πει ακριβώς ποιό είναι το “¨βιογραφικό” του. Πάντως να είσαι πράκτορας της ΚΥΠ δεν με χαλάει καθόλου, από την στιγμή που υπερασπίζεσαι το συμφέρον της πατρίδας σου. Τι θα σας ικανοποιούσε δηλ. να είναι μυστικός πράκτορας της KGB; Έλεος πια, η ιδεοληψία δεν έχει όριο…

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published / Required fields are marked *