Β.Μ. | 14 Μαΐου 2012

Αντα Ψαρρά – ΕΛΑΣ, Τιμή, Χρυσή Αυγή (άρθρο στο TVXS.gr 2012-05-14)

Η Αντα Ψαρρά, εκ των φορέων του ‘Ιού‘, σε ένα άρθρο της στο TVXS.gr με τίτλο ‘ΕΛΑΣ, Τιμή, Χρυσή Αυγή‘, Δευτέρα 14 Μαΐου 2012 με θέμα τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής του Νίκου Μιχαλολιάκου και τον ομφάλιο λώρο της με την Ελληνική Αστυνομία.

200x-xx-xx - Αθήνα κέντρο Πορεία Χρυσή Αυγή

 

ΕΛ.ΑΣ, Τιμή, Χρυσή Αυγή

Μέσα στον αντιμνημονιακό κυκλώνα πέρασαν σχεδόν απαρατήρητα τα επικίνδυνα πλοκάμια της νομιμοποίησης των ναζιστών στα ελληνικά νοικοκυριά. Ένα τέτοιο πλοκάμι και ίσως το πλέον ακραίο και επικίνδυνο είναι η αποδοχή των εγκληματικών μεθόδων και της ιδεολογίας τους σε μεγάλο μέρος της ΕΛΑΣ και ειδικά στις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Με ποια ΕΔΕ άραγε ο κ. Χρυσοχοίδης, ο κ. Παπουτσής, ο κ. Παυλόπουλος και κυρίως ο κ. Πολύδωρας με τους πραίτορες του θα εξηγήσουν σε όποιον επιμένει να διατηρεί τα δημοκρατικά του αντανακλαστικά, την φοβερή αυτή παραδοχή; Ότι δηλαδή η μισή αστυνομία ψήφισε Χρυσή Αυγή!

Πως θα ερμηνεύσει αύριο η ηγεσία της ΕΛΑΣ την λυσσαλέα επίθεση σε μετανάστες, δημοσιογράφους, εργαζόμενους και ανέργους με τα ανάποδα κλομπ, με τις κοτρόνες ακόμα και με τα όπλα; Πόσο επίκαιρο θα παραμένει στην Ελλάδα ακόμα και σήμερα το φοβερό εκείνο απόσπασμα του Μπέρτολτ Μπρέχτ για την ατάραχη στάση των γερμανών πολιτών όταν στην αρχή κυνηγούσαν τους Εβραίους, μετά τους κομμουνιστές, μετά τους τσιγγάνους, μετά τους ομοφυλόφιλους μέχρι που έφτασαν τα πογκρόμ στους ίδιους.

Πόσο πολύ έχει στραβώσει τις ευαίσθητες ηγεσίες των αριστερών και δημοκρατικών πολιτικών σχηματισμών το θέμα του μνημονίου ώστε να μην έχουν ακόμα εξεγερθεί με τα αποτελέσματα στις τάξεις της αστυνομίας; Πως είναι δυνατόν να μιλάνε για το φαινόμενο δημοσιογράφοι και αναλυτές και να μην γνωρίζουν τι σημαίνει ναζιστικό κόμμα στη Βουλή ενός ευρωπαϊκού κατά τα άλλα κράτους;

Ούτε μια έρευνα για το πώς φτάσανε εκεί τα πράγματα στην αστυνομία. Οι αγανακτισμένοι πολίτες που έγιναν συνεργοί σε έκνομες ενέργειες της ΕΛΑΣ εδώ και δεκαετίες είναι η μαγιά της φασιστικής ψήφου. Η εκτός ορίων προπαγάνδα της τηλεόρασης και όχι μόνο για την συνωνυμία εγκληματικότητας και μεταναστών που αύριο θα μεταφεθεί στις πλάτες των ανέργων ίσως ακόμα και των αριστερών έθρεψε τις ναζιστικές συμμορίες ακόμα και μέσα στις τάξεις της ΕΛΑΣ.

Το μίσος με το οποίο χτύπησαν τα ΜΑΤ όλες τις διαδηλώσεις των εργαζόμενων κατασκευάστηκε βήμα βήμα. Μέσα στα αστυνομικά τμήματα εναντίον μεταναστών χωρίς χαρτιά, στα κρυφά και χωρίς κανενός είδους τιμωρία, απέναντι στις νεολαιίστικες δυναμικές διαδηλώσεις με βίαιες στοχεύσεις αστυνομικών σε νέους αναλόγως των στερεότυπων της εμφάνισης (μακριά μαλλιά, σκουλαρίκι κλπ.), απέναντι σε απελπισμένους εργαζομένους, απέναντι στους εκπροσώπους θεσμών της δημοκρατίας, απέναντι ακόμα και σε άρρωστες γυναίκες και ηλικιωμένους.

Τώρα τα πράγματα βρίσκονται ήδη στο σημείο μηδέν. Στο σημείο που μετά από την τυχαία και λόγω εκλογικής διαδικασίας αποκάλυψη της διασποράς του μίσους και του ναζισμού μέσα στις τάξεις του μηχανισμού της ΕΛΑΣ, όλοι σωπάσανε. Δεν παραιτήθηκε ο υπουργός μόλις βγήκε η είδηση στην επιφάνεια, δεν κάλεσαν οι δημοκρατικοί φορείς τον κόσμο του σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, δεν μπήκε ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος σε διαδικασία περισυλλογής και σκέψης για αυτό το κατάντημα με τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή και στην αστυνομία.

Δεν έγινε τίποτα. Μόνο μερικές αδύναμες τηλεοπτικές εκπομπές ανθρώπων που ήταν φανερό ότι δεν προβληματιζόντουσαν χρόνια τώρα με αυτό το διαρκές αναδυόμενο φαινόμενο της φρίκης. Προς τιμή του βέβαια ο Φώτης Κουβέλης ήταν ο μόνος αρχηγός που επέλεξε, έστω και καθυστερημένα, στην πρώτη του δήλωση μετεκλογικά να αναφερθεί στην εγκληματική οργάνωση που μπήκε στη Βουλή.

Όλες οι εφημερίδες, τα πρακτορεία, τα κόμματα ακόμα και οι εκπρόσωποι κυβερνήσεων της Ευρώπης και όχι μόνο μίλησαν πριν από όλα γι’ αυτό το φαινόμενο, για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και για τις αντίστοιχες καταδίκες της χώρας. Ακόμα δεν ήξεραν καν το ποσοστό που πήρε η Χρυσή Αυγή στις τάξεις της ΕΛΑΣ κι την ανύπαρκτη θεσμική αντίδραση έστω και σαν απλές σκέψεις αντιμετώπισης του αυτού του φαινόμενου.

Τα πλοκάμια της Χρυσής Αυγής επί χρόνια έχουν εντοπιστεί σε χουλιγκανικούς συνδέσμους με «βαριά» ονοματεπώνυμα, σε μπράβους που με το αζημίωτο παρέχουν προστασία, σε στέκια και νυχτερινά μαγαζιά με γυναίκες, σε γυμναστήρια και μποντιμπιλντεράδικα και σε άλλα «ευαγή» ιδρύματα. Οι υπαινιγμοί και οι αποδείξεις για τη διασύνδεση με την αστυνομία παρέμενε μέχρι τώρα σε επίπεδο αριστερών καταγγελιών.

Τώρα που είναι χειροπιαστό και ατράνταχτο το γεγονός μέσα από τις αστυνομικές κάλπες τι πρόκειται να γίνει λοιπόν; Ποια θα είναι τα μέτρα της όποιας αντιμνημονιακής ή μνημονιακής ή οικουμενικής κυβέρνησης; Πόσοι μετανάστες πρέπει ακόμα να μαχαιρωθούν, πόσοι δημοσιογράφοι να χάσουν την ακοή τους, πόσοι πολίτες να σύρονται στα δικαστήρια επειδή δεν αρέσει η φάτσα τους σε κάποιον Ματατζή;;;

Το σημερινό κυνήγι της ψήφου δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι μπροστά στις εκδηλώσεις μίσους και στις αγαστές σχέσεις νεαρών αστυνομικών με εγκληματικές συμμορίες που δήθεν τους υπερασπίζονται. Οι φυλακές ψήφισαν Χρυσή Αυγή διότι πολλοί υπόδικοι και κατάδικοι ανήκουν στις τάξης της κι όχι επειδή είναι λαϊκά παιδιά όπως ισχυρίστηκε ο Μιχαλολιάκος.

Οι αστυνομικοί που έχουν ορκιστεί να φυλάνε το Σύνταγμα και τη δημοκρατία γιατί ψήφισαν τους ναζιστές; Πόσους ακόμα τέτοιους ψηφοφόρους έχει το κόμμα αυτό ακόμα και στην Ελληνική ανεξάρτητη δικαιοσύνη και στο Στρατό; Ακούει κανείς;;;

 

Δείτε επίσης:

‘Τα κάτω άκρα της Αστυνομίας-Σχέσεις ακροδεξιάς ΕΛ.ΑΣ’.

 


 

Δείτε επίσης: Φάκελος Χρυσή Αυγή

# Θυμίζουμε επίσης τις έρευνες του ιστολογίου μας, καθώς και όλα τα άρθρα μας με ετικέτα “Χρυσή Αυγή“:

# Φάκελος Χρυσή Αυγή στο XYZ Contagion – Ολες οι έρευνες και τα άρθρα

Φάκελος Χρυσή Αυγή στο XYZ Contagion – Ολες οι έρευνες και τα άρθρα

# Νέα κατηγορία με σειρά αποκαλυπτικών νέων ερευνών: “Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά“.

# Ολα τα άρθρα του ιστολογίου μας μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα (Killah P).

# Εδώ τα άπαντα:
http://xyzcontagion.wordpress.com/greatest-hits/

# Το XYZ Contagion στα mainstream ΜΜΕ:
http://xyzcontagion.wordpress.com/mainstream-mme/

# Μεταφράσεις άρθρων του ιστολογίου μας σε αξιόλογες ιστοσελίδες και ΜΜΕ του εξωτερικού
http://xyzcontagion.wordpress.com/metafraseis/

# Οι ανακρίτριες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής διαβάζουν XYZ Contagion
http://xyzcontagion.wordpress.com/anakritries-diabazoun-xyzcontagion/

«Αν τεθεί σαν ερώτημα, φαίνεται πως ναι, η απάντηση είναι καταφατική· οι ανακρίτριες διαβάζουν XYZ Contagion.
Εξηγούμαστε:

Η Πέμπτη 10 Ιουλίου του 2014 ήταν μια καλή ημέρα. Οχι μόνο είδαμε τον Κασιδιάρη να προφυλακίζεται, αλλά είδαμε, επίσης, ότι ένα απόσπασμα από παλιό (2007) γραφτό του Μιχαλολιάκου, που είχαμε εντοπίσει και αναδείξει εμείς εδώ στο μπλογκ […], χρησιμοποιήθηκε από την ανακρίτρια στο ένταλμα (σελίδα 6) για την προφυλάκιση του Κασιδιαρέου, στα επιχειρήματα της για το επικίνδυνο ποιόν της συμμορίας (και μάλιστα στο υπ’ αριθμόν Α’ επιχείρημα της), όπως μπορείτε να δείτε […]

 

# Το βιβλίο του XYZ Contagion – Οι 9+1 άγνωστες σκηνές, τώρα σε βιβλίο (και σε e-book) + Η βιβλιογραφία για τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/01/e-book-of-9-1-scenes-bibliography/

Το βιβλίο/E-book του XYZ Contagion, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2
http://xyzcontagion.wordpress.com/ebook/

[XYZ Contagion] – 9+1 άγνωστες σκηνές ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή
http://issuu.com/basilikimetatroulou/docs/xyz_9_1_final/0

[XYZ Contagion] – 9+1 σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [XYZ Contagion 2014]
https://xyzcontagion.com/wp-content/uploads/2014/10/xyz_9_1_final.pdf

[XYZ Contagion] – 9+1 σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [XYZ Contagion 2014]
http://xyzcontagion.wordpress.com/?attachment_id=4437

το οποίο προτείνεται, μάλιστα, και από τον Ιό της Εφημερίδας των Συντακτών
# Ιός – Νικόλαος Μιχαλολιάκος;;; Απών!!! Ο Φίρερ σχεδιάζει τη «μεγάλη απόδραση» (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-04-04) -κι ένα ακόμη ευχαριστώ!!!
https://xyzcontagion.com/2015/04/05/ios-mix-apon-xyz-contagion/

 

# Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις: Νέα στοιχεία – Εννιά συν μία άγνωστες σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή – Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #04]
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/11/kryfa-04-parakratos-nazistiko-zombi/

# Συγκεντρωμένες όλες οι “Εννέα συν μία σκηνές από την ιστορία της Χρυσής Αυγής“, και εδώ με τον τίτλο ‘Η 4η μεγάλη έρευνα για τη Χρυσή Αυγή και την ιστορία της Ακροδεξιάς‘:
http://xyzcontagion.wordpress.com/q/

# Οι 9+1 σκηνές

Μικρή παρουσίαση: Τι θα διαβάσουν οι επισκέπτες του XYZ Contagion στην τέταρτη μεγάλη έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και τις κρυφές χρηματοδοτήσεις
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/30/mikri-parousiasi-episkeptes-tetarti-megali-erevna/

Η εισαγωγή-προοίμιο: Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/05/16/fasistikes-orgs-100-xronia/

Σκηνή Πρώτη #01: Φεβρουάριος 2005, Γήπεδο Παναθηναϊκού, ΓΑΔΑ, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/01/skini-01/

Σκηνή Δεύτερη #02: Ιούλιος 1964, ΕΚΟΦ, Εβραϊκή Συναγωγή, Παγκράτι (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/02/skini-02/

Σκηνή Τρίτη #03: 23 προς 24 Ιουλίου 1974, ΕΑΤ-ΕΣΑ, Βρετανική Πρεσβεία, Αεροδρόμιο Ελληνικού (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/03/skhnh-03/

Σκηνή Τέταρτη #04: Ιανουάριος 1977, Παγκράτι ξανά, Βόμβες σε βιβλιοπωλεία και κινηματογράφους (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/04/skhnh-04/

Σκηνή Πέμπτη #05: Νοέμβριος 1977, προεκλογική περίοδος, Ιταλία, Γραφεία Εθνικής Παράταξης στον Πύργο Αθηνών, Φυλακές Κορυδαλλού, Ξενοδοχείο Caravel (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/05/skini-05/

Σκηνή Εκτη #06: Ιανουάριος 1979, Βόμβες, όπλα και εκρηκτικά ξανά (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/06/skana-06/
΄
Σκηνή Εβδομη #07: 12 Απριλίου 1992, Ξενοδοχείο “Caravel”, Οργανισμός Κρατικών Λαχείων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/07/skini-07/

Σκηνή Ογδοη #08: Από την οδό Φιλολάου, Παγκράτι στο μέγαρο της Μεσογείων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/08/skhnh-08/

Σκηνή Ενατη #09: Από τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου στο Σήμερα, Connecting the dots (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/09/skini-09/

Σκηνή Δέκατη και Τελική #10 – Αυλαία: Ας συνοψίσουμε (Το παζλ συμπληρώνεται;;;) + Αντί επιλόγου + Υστερόγραφο: Η ομολογία για την μεταμφίεση, τη διπλή γλώσσα και το κρυφτούλι με την πραγματική τους ταυτότητα
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/10/skhnh-10/

 

# ‘Ροκ για την πατρίδα’ ή ‘πόγκο για τη σβάστικα’; Η Χρυσή Αυγή ξεκινάει ξανά τις εθνικοσοσιαλιστικές ‘Γιορτές Νεολαίας’: Μπύρες, τατουάζ και Sieg Heil, για τους μυημένους στο ναζισμό

‘Ροκ για την πατρίδα’ ή ‘πόγκο για τη σβάστικα’; Η Χρυσή Αυγή ξεκινάει ξανά τις εθνικοσοσιαλιστικές ‘Γιορτές Νεολαίας’: Μπύρες, τατουάζ και Sieg Heil, για τους μυημένους στο ναζισμό

# Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»)’: Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;

Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται ‘Noz, zica, Srebrenica’ (‘Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα’): Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;

# Η ιστορία του αρχιφύλακα Γεώργιου Μιχαλολιάκου: Πρόδωσε το ΕΑΜ για να πάει στα Τάγματα Ασφαλείας, μένοντας πιστός στον όρκο του προς τον Χίτλερ μέχρι το τέλος

Η ιστορία του αρχιφύλακα Γεώργιου Μιχαλολιάκου: Πρόδωσε το ΕΑΜ για να πάει στα Τάγματα Ασφαλείας, μένοντας πιστός στον όρκο του προς τον Χίτλερ μέχρι το τέλος

# Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/27/anoixti-epistoli-patera-xa/

# Ημέρα μύησης-ορκωμοσίας νέων μελών της Χρυσής Αυγής η 21η Δεκεμβρίου + Τα ψέματα και η προσπάθεια παραπλάνησης

Ημέρα μύησης-ορκωμοσίας νέων μελών της Χρυσής Αυγής η 21η Δεκεμβρίου + Τα ψέματα και η προσπάθεια παραπλάνησης

# Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/05/16/fasistikes-orgs-100-xronia/

# Χρυσή Αυγή: Η κρυφή ιεραρχία, η πραγματική ηγεσία, το “χρίσμα” για τα μυημένα μέλη και οι δοκιμασίες πριν τις τελετές μύησης (επιθέσεις σε ανύποπτους “εχθρούς της ράτσας”) [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #03]
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/24/kryfa-03-ierarxia-teletes/

# Τα σχέδια της Χρυσής Αυγής για το Πολίτευμα, όπως ακούστηκαν μέσα στο Πολιτικό της Γραφείο: «Στόχος μας η κατάργηση της Δημοκρατίας και η κατίσχυση της “Πολιτείας” (=του Ράιχ)» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #02]
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/01/07/kryfa-02-sxedia-xa-politevma/

# Ξένοι νεοναζί καλεσμένοι του Γκέμπελς της Χρυσής Αυγής Γιώργου Μάστορα (Μισιάκα): «Η συναγωγή θα γίνει ένα ωραίο δημόσιο αποχωρητήριο» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #01]
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/12/10/kryfa-01-mastoras-synagogi/

# Βρήκαμε το επάγγελμα του Μιχαλολιάκου (αλλά το ξαναχάσαμε την επόμενη μέρα)

Βρήκαμε το επάγγελμα του Μιχαλολιάκου (αλλά το ξαναχάσαμε την επόμενη μέρα)

# Αφιέρωμα του περιοδικού The Greek Report στην αποφυλάκιση Ρουπακιά – Κι ένα σημείωμα της Μαρία Λούκα για την ‘ιστορική μνήμη της Χρυσής Αυγής’ και το XYZ Contagion (Περιοδικό The Greek Report, 18 Μαρτίου 2016, τεύχος #03)

Αφιέρωμα του περιοδικού The Greek Report στην αποφυλάκιση Ρουπακιά – Κι ένα σημείωμα της Μαρία Λούκα για την ‘ιστορική μνήμη της Χρυσής Αυγής’ και το XYZ Contagion (Περιοδικό The Greek Report, 18 Μαρτίου 2016, τεύχος #03)

# Καταγγελία από στέλεχος της Χρυσής Αυγής για διπλά λογιστικά βιβλία, αλληλοκαρφώματα και καυγάδες για τους ‘ΦΟΝ’ και άλλα προεκλογικά παρατράγουδα

Αλληλοκαρφώματα και καυγάδες για τους ‘ΦΟΝ’ της Χρυσής Αυγής και άλλα παρατράγουδα

# Οταν η Χρυσή Αυγή ομολογούσε την εξαπάτηση: «Είμαστε εθνικοσοσιαλιστές και δεν αλλάζουμε, αλλά θα παριστάνουμε τους “εθνικιστές” για τον χαζό κόσμο»

Οταν η Χρυσή Αυγή ομολογούσε την εξαπάτηση: «Είμαστε εθνικοσοσιαλιστές και δεν αλλάζουμε, αλλά θα παριστάνουμε τους “εθνικιστές” για τον χαζό κόσμο»

# Πειθαρχικός έλεγχος και ΕΔΕ για τον χρυσαβγίτη πυρονόμο υμνητή του Χίτλερ και υβριστή της Μάγδας Φύσσα με το εμετικό παραλήρημα

Πειθαρχικός έλεγχος και ΕΔΕ για τον χρυσαβγίτη πυρονόμο υμνητή του Χίτλερ και υβριστή της Μάγδας Φύσσα με το εμετικό παραλήρημα: Δύο άρθρα από την Αυγή και την Εφημερίδα των Συντακτών, 2015-10-08

# Το μεγαλοστέλεχος της Χρυσής Αυγής με το εωσφορικό ποιητικό ‘έργο’ υβρίζει τη μητέρα του Παύλου Φύσσα «κυράτσα του πένθους», την ημέρα της κατάθεσής της στο δικαστήριο, 06/10/2015

Το μεγαλοστέλεχος της Χρυσής Αυγής με το εωσφορικό ποιητικό ‘έργο’ ύβριζε τη μητέρα του Παύλου Φύσσα «κυράτσα του πένθους», την ημέρα της κατάθεσής της στο δικαστήριο, 06/10/2015

# Η Χρυσή Αυγή απέκτησε τη δική της Blutfahne, τη ματωμένη παγανιστική σημαία SS του Χίτλερ, με το αίμα των νεκρών ναζιστών από το πραξικόπημα της μπυραρίας
http://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/02/blutfahne/

# Ποιοι πρωτοτύπησαν στις κιτς τελετές-φιέστες στις Θερμοπύλες με τις περικεφαλαίες, τις δάδες, τις «εξελιγμένες σβάστικες» (μαίανδρους) και την “κρυπτεία” του Κασιδιάρη;;; Οι χιτλερόψυχοι της Χρυσής Αυγής ή οι φυσικοί τους πρόγονοι της Βέρμαχτ το 1941;;; – Φωτογραφίες

Ποιοι πρωτοτύπησαν στις κιτς τελετές-φιέστες στις Θερμοπύλες με τις περικεφαλαίες, τις δάδες, τις «εξελιγμένες σβάστικες» (μαίανδρους) και την “κρυπτεία” του Κασιδιάρη;;; Οι χιτλερόψυχοι της Χρυσής Αυγής ή οι φυσικοί τους πρόγονοι της Βέρμαχτ το 1941;;; – Φωτογραφίες

# Οι τρομοκρατικές επιδρομες της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Φλώρινας, στα χνάρια των Χαλυβδόκρανων της Εθνικής Ενώσεως Ελλάς (ΕΕΕ), 67 χρόνια πριν
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/23/xa-sta-xnaria-tis-eee-tromokratia-florina/

# Ελληνες ευρωβουλευτές καταγγέλλουν Μέρκελ και Ολάντ σαν συνωμότες και ενεργούμενα του σχεδίου από τα ‘Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών’ μέσα από την Ευρωβουλή στο Στρασβούργο

Ελληνες ευρωβουλευτές καταγγέλλουν Μέρκελ και Ολάντ σαν συνωμότες και ενεργούμενα του σχεδίου από τα ‘Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών’ μέσα από την Ευρωβουλή στο Στρασβούργο

# Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas διαφημίζει ανενόχλητη αδικήματα και παρανομίες, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές)

Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas διαφημίζει ανενόχλητη τα εγκλήματά της, όπως εμπρησμούς και βεβηλώσεις νεκροταφείων, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές)

# Τι έκαναν οι καταληψίες φοιτητές το πρώτο μεσημέρι της κατάληψης του Πολυτεχνείου και τι έκαναν οι χρυσαυγίτες και οι τραμπούκοι από το “Κόμμα 4ης Αυγούστου” την τελευταία νύχτα του Πολυτεχνείου
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/17/foitites-xrysavgites-polytexneio/

# Χρυσαυγίτης (διπλωματούχος!!!) σε “αυτοάμυνα” ρίχνει κάτω με κεφαλοκλείδωμα άνδρα των ΜΑΤ, καλύπτει το πρόσωπό του με κουκούλα και φωνάζει ανενόχλητος συνθήματα
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/07/09/xrysavgitis-diplomatouxos/

# Οι ανατριχιαστικές αντιλήψεις της -μεταμφιεσμένης αλλά πάντα εθνικοσοσιαλιστικής- Χρυσής Αυγής για τον Χριστιανισμό και για τον ρόλο της γυναίκας
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/01/antilipseis-xa-gia-xristianismo-gynaika/

# Εκτός Νόμου και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ΤΩΡΑ!!! – Τα Μητρώα Μελών σαν στοιχείο της δικογραφίας και η εμπειρία από άλλες χώρες
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/19/mitroo-melon-symmorias/

# Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή “Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη” και στη “Διακήρυξη της Βαρκελώνης”, 1981 (Συνεργασία του ιστολογίου μας με τα “Ενθέματα” της κυριακάτικης “Αυγής”, 2013-03-31)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/31/net/

# Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/04/epomides-ekriktika-mixaloliakos/

# Δύο πρώην υπαρχηγοί της Χρυσής Αυγής συμφωνούν: Η Νέα Δημοκρατία τύπωνε τα φυλλάδιά μας
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/03/18/ypagrhxoi-xrysh-avgh-nea-dimokratia/

# Ευθανασία και στείρωση για “άτομα με ειδικές ανάγκες, επιληπτικούς, αλκοολικούς και τοξικομανείς”: Ο δεκάλογος της Χρυσής Αυγής για την “ευγονική αναγκαιότητα”, την “διοικητική ιατρική” και το “Aufartung
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/06/13/eyfanasia-steirosi-dekalogos-xa-gia-amea/

# Νέα στοιχεία: Η πραγματική-πραγματική ιστορία πίσω από το στημένο ρεπορτάζ στο “Πρώτο Θέμα” για τις “γριούλες που πηγαίνουν στο ΑΤΜ” με την προστασία της Χρυσής Αυγής
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/02/grioules-atm-savvidis-apati/

# Ανήμερα του Ευαγγελισμού: Εκκλησία και Χρυσή Αυγή: Συγχωροχάρτια κι Ευλογίες για τα θεάρεστα έργα, τα πογκρόμ και τα μπραβιλίκια
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/03/28/ekklisia-xa-amvrosios-rigas/

# Εμφανής η δυστοκία στην στελέχωση των ψηφοδελτίων της Χρυσής Αυγής: Σφαγή στους κατηγορούμενους-“βαρίδια” μεσαία στελέχη και προνόμια στους “ημέτερους” του Φίρερ
http://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/08/dystokia-ekloges-2015-sfagi/

# Μαϊμού η συνέντευξη τύπου της Χρυσής Αυγής στη ΔΕΘ: Οι ερωτώντες υποτιθέμενοι “δημοσιογράφοι” ήταν στελέχη της συμμορίας και υποψήφιοι στις πρόσφατες εκλογές
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/13/maimou-synentefxi-typou-deth/

# Ενα “μικρό” “λάθος” του Μιχαλολιάκου: Επιβεβαιώνει ότι η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής γνώριζε (και παρακινούσε) τις δολοφονικές επιθέσεις, τις απόπειρες ανθρωποκτονίας και τους άγριους ξυλοδαρμούς
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/03/24/mixaloliakos-sms-lagos/

# Ανήλικοι στα γραφεία της Χρυσής Αυγής – Η ναζιστική συμμορία, θορυβημένη, διαψεύδει τις στρατολογήσεις και … αυτοδιαψεύδεται!!!
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/10/01/anilikoi-stratologisi-xrisi-avgi/

# Δικηγόροι σε υποθέσεις με ακροδεξιό, εθνικιστικό και “χρυσαβγίτικο ενδιαφέρον”
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/30/dikigoroi-akrodexia/

# Ιός – Τα έντυπα της ακροδεξιάς και η σχέση τους με τον πρωθυπουργό (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2013-06-25) + Ποιος είναι ο δημοσιο’γράφος’ Γιώργος Φράγκος της χρυσαβγίτικης εφημερίδας “Εμπρός”;;;
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/06/25/ios-entypa-akrodexias-fragkos-empros/

# Σβάστικες και Ζιγκ-Χάιλ από τον ‘ιδεολογικό’ καθοδηγητή και βασικό αρθρογράφο της ναζιστικής συμμορίας Γιώργο “Μάστορα”
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/05/20/mastoras/

# Ο χρυσαβγίτης υποψήφιος βουλευτής με το ρατσιστικό παραλήρημα για “φούρνους και σαπούνια”, στο πλάι του lieutenant Κασιδιάρη, στην μεγάλη του στιγμή
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/11/plomaritis-dipla-se-kasidiari/

# Νέες αποκαλύψεις για το παρελθόν της Χρυσής Αυγής από τον Ιό (άρθρο “Οι «δικές μας» τυφλές βόμβες” στην Εφημερίδα των Συντακτών, 2013-04-20) και τον Ματτέο Αλμπανέζε (άρθρο “Οι Ιταλοί νεοφασίστες και η ελληνική χούντα” στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της ΑΥΓΗΣ, 2013-04-21)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/04/21/ios-albanese/

# Διαβάστε στα Ενθέματα της “Αυγής” αύριο Κυριακή 31 Μαρτίου: Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής (Προωθητική ενέργεια από τα “Ενθέματα”, το Left.gr και την Αυγή Online beta)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/30/proo8itiki-energeia-en8emata-left-gr/

# Στροφή 180 μοιρών του Φύρερ Μιχαλολιάκου: Δεν αποκλείω συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και τον Σαμαρά – Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου τώρα δικαιώνεται
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/26/mixaloliakos-synergasia-me-nd/

# Το μάθατε;;; Ο Μιχαλολιάκος ο … νοσταλγός των αγώνων “114” των συνοδοιπόρων και κομμουνιστών ξεκίνησε “ανένδοτο 114”!!!
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/20/mixaloliakos-114-anendotos/

# Ποιός βουλευτής υπερασπιζόταν τη Χρυσή Αυγή μέσα στη Βουλή το 1998;;;
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/04/30/boyleftis-yperaspizotan-xrysi-avgi/

# Η χρυσαβγίτικη επιτομή της ηλιθιότητας – Ούτε μια προβοκάτσια δεν μπορούν να στήσουν χωρίς να καρφωθούν
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/10/30/sfyrodrepano-provokatsia-xa/

# Ενας εθνικοσοσιαλιστής υποψήφιος βουλευτής και τα λάγνα ανατολίτικα λικνίσματα της ναζιστοσυμμορίας Χρυσής Αυγής
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/01/30/zafeiropoulos-kousoumbrhs

# Η εμμονή της Χρυσής Αυγής με τους παιδικούς σταθμούς – Αντιγραφή του σχεδίου του NPD;;; + Δύο μικρές ειδήσεις
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/10/14/xrisi-avgi-paidiki-sta8moi/

# Ονομα: Μπαρμπαρούσης – Βαθμός: Ανθυπασπιστής (ΠΖ) – Μονάδα: …
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/07/29/mparmparousis/

# Η Χρυσή Αυγή αναγνωρίζει τον εαυτό της και τα στελέχη της σε κείμενο καταγγελίας εγκληματικών φασιστικών επιθέσεων, ως τους αυτουργούς των επιθέσεων αυτών
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/07/02/xrysi-avgi-elme-xanion-epitheseis/

# Η UEFA προειδοποιεί: Ρατσιστικό και νεοναζιστικό σύμβολο ο μαίανδρος της Χρυσής Αυγής
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/22/uefa-maiandros-xrysi-avgi/

# Οι στενοί συγγενείς του Καρατζαφέρη και της Χρυσής Αυγής – Φασιστικές, ναζιστικές, φιλοβασιλικές, φιλοχουντικές, ακροδεξιές οργανώσεις το 1984
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/05/05/fasistes-198-2/

 

Φάκελος Σρεμπρένιτσα

[…] Αυτό, όμως, το -κατά γενική ομολογία- επίτευγμα του XYZ Contagion, μεγαλύτερο ίσως και από την έκδοση του βιβλίου (XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2, αποκτήστε το εδώ δωρεάν) είναι το εξής αδιαμφισβήτητο γεγονός:

Είπαμε ότι θα στείλουμε στον εισαγγελέα τους Ελληνες εθελοντές φασίστες που πήγαν το 1995 στη Βοσνία να βοηθήσουν τους Σέρβους στις σφαγές αθώων και αμάχων και στις εθνικές εκκαθαρίσεις όπως στην Σρεμπρένιτσα -και το κάναμε.
Τους στείλαμε στον εισαγγελέα.

Και μάλλον κάναμε καλά, αφού οι αμετανόητοι εξακολουθούν να εξυμνούν ανατριχιαστικά την γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα και τα εγκλήματα πολέμου, λ.χ.
# Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»)’: Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;
https://xyzcontagion.com/2016/03/25/golden-dawn-hymn-noz-zica-srebrenica/

Ενας πρώτος στόχος, τον οποίο ελπίζαμε να καταφέρουμε αν και γνωρίζαμε τις δυσκολίες, ήταν, μετά την δημοσίευση της έρευνας και του υλικού (Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα), από τη δική μας δουλειά να γράψουν μεγάλες εφημερίδες και άλλα μέσα [Σ.Σ.: Δείτε επιλογή από τις κυριότερες δημοσιεύσεις σε μεγάλα ΜΜΕ εδώ αναλυτικά ‘Το θέμα της ελληνικής εμπλοκής στη Σρεμπρένιτσα στα μεγάλα ΜΜΕ (και όχι μόνο)‘, ή παρακάτω τον κατάλογο με όλες τις δημοσιεύσεις, μία προς μία].

Ενας δεύτερος, σε μια γωνιά του μυαλού μας, να γίνουν ερωτήσεις στη Βουλή. Εγινε κι αυτό (Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015). Και η απάντηση (Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 15 Ιουλίου 2015).

Και ο τελικός στόχος, που ομολογουμένως κανείς δεν περίμενε να συμβεί εύκολα, ήταν να γραφτεί απ’ τη δουλειά μας αναφορά στον εισαγγελέα. Τελικά δεν χρειάστηκε· οι στόχοι όλοι, όμως, επετεύχθησαν, και μία βδομάδα μάλιστα μετά την δημοσίευση της έρευνας, στις 22 Ιουνίου 2015, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κινήθηκε και διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα:

# Ολες οι εξελίξεις στην ‘μη στατική’ σελίδα (ενημερώνεται διαρκώς) ‘Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα‘:
https://xyzcontagion.com/justice-for-srebrenica/

Ντοκιμαντέρ – Η άγνωστη εξέγερση των Ελλήνων Εβραίων στο Αουσβιτς τον Οκτώβριο του 1944
Αντα Ψαρρά – Τα “talk show” της Χρυσής Αυγής (άρθρο στο RedNotebook.gr 2012-05-16)

Comments

 1. Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από όσο νομίζουμε.
  Μου το κατήγγειλε φίλος που είναι σε θέση να γνωρίζει, υπάρχει η είδηση και στο Ίντερνετ.
  Η Χρυσή Αυγή, στα χνάρια της Χαμάς, θα εντείνει αυτές τις μεθόδους αν η χώρα βγει από την Ε.Ε.:

  http://www.matrix24.gr/2012/05/%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%88%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83/

  Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΡΥΕΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

  Τα πράγματα φαίνεται ότι είναι πολύ χειρότερα απ’ ότι ίσως φανταζόμαστε. Κάποιοι που δήλωσαν Χρυσαυγίτες ήρθαν σ’ επαφή με πολύ γνωστό επιχειρηματία, του οποίου η εταιρεία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο και απείλησαν να κάψουν το εργοστάσιό του αν δεν διώξει τους ξένους (Πακιστανούς;) εργάτες.

  Συγκεκριμένα πριν μερικές ημέρες είπαν στον επιχειρηματία ότι πρέπει μέχρι τις 31 Μαΐου να διώξει τους ξένους εργάτες από το εργοστάσιό του στη Βάρη που φτιάχνει αρτοσκευάσματα. Στη θέση τους να προσλάβει, Έλληνες με κανονικό μεροκάματο και πλήρεις εισφορές. Εάν δεν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις, του είπαν ότι θα δει το εργοστάσιό του να γίνεται παρανάλωμα του πυρός.

  Αν ο επιχειρηματίας ασκείται στη «μαύρη εργασία», είναι υπόθεση των ελεγκτικών και φορολογικών αρχών του κράτους και όχι της Χρυσής Αυγής. Αν απασχολεί παράνομους μετανάστες, είναι υπόθεση της αστυνομίας να επέμβει και όχι της «στρατοχωροφυλακής» του Νικ. Μιχαλολιάκου.

  Να προσθέσουμε εδώ ότι η Χρυσή Αυγή φαίνεται να υιοθετεί τακτικές… Χεζμπολάχ και Αδελφών Μουσουλμάνων καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αμέσως προσεχές διάστημα εκτός από εταιρεία σεκιούριτι που πρόκειται να ιδρύσει, προτίθεται να λειτουργήσει στο σταθμό Λαρίσης, όπου και τα κεντρικά γραφεία της, διάφορα «κοινωνικά καταστήματα». Από παντοπωλείο και ρουχάδικο μέχρι φαρμακείο, προκειμένου να βοηθηθούν άποροι κάτοικοι.

  Όσο τα δημοκρατικά κόμματα τσακώνονται για το αν και πως πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση. Όσο διχάζονται για το αν είναι μονόδρομος ή όχι το μνημόνιο. Όσο καταγγέλλουν αλλήλους για το ποιος βλάπτει λιγότερο ή περισσότερο τη χώρα. Όσο ανταλλάσσουν κατηγορίες για το ποιος είναι δοσίλογος, μειωμένης εθνικής ευαισθησίας ή ανεύθυνος και συμμορίτης της δραχμής. Όσο γίνονται όλα αυτά και η χώρα βυθίζεται στην ανασφάλεια, την ύφεση, τη φτώχεια και την ανεργία, τόσο οι ακραίες φωνές θα ενδυναμώνουν. Τόσο οι φασίστες θα κατακτούν ζωτικό χώρο στην κοινωνία και στο πολιτικό σύστημα.

  Οι μεν φλυαρούν και οι άλλοι πράττουν. Όταν η αστυνομία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια και την περιουσία των πολιτών, είναι οι «ραβδούχοι» της Χρυσής Αυγής που αναλαμβάνουν να παίξουν αυτό το ρόλο. Όταν οι κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους απαξιώνονται και εκλείπουν, είναι οι «σταυροφόροι» του Μιχαλολιάκου που αναλαμβάνουν την προστασία των ανήμπορων πολιτών, ιδίως στις υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής. Όταν οι οργανώσεις των κομμάτων θυμίζουν μαγαζιά σε διάλυση, είναι οι «ταξιαρχίες» των Χρυσαυγιτών που εμφανίζονται ως πρότυπα πολιτικής και κοινωνικής δράσης. Όταν η Ευρωπαϊκή ταυτότητα της χώρας τσακίζεται και ξεφλουδίζει είναι ο έξαλλος και πρωτόγονος εθνικισμός που ανατέλλει.

  Τα «τάγματα εφόδου» της Χρυσής Αυγής έρχονται πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο πιστεύουμε. Μέχρι χθες πολιορκούσαν, από τα υπόγεια, τη Δημοκρατία. Σήμερα μπήκαν στο «ιερό» της, το Κοινοβούλιο. Αύριο μπορεί, εκτός από το εργοστάσιο του επιχειρηματία, να το κάψουν ως Μαυσωλείο του κοινοβουλευτισμού που, όντως, αυτή είναι η πικρή αλήθεια, κατάντησε. Είναι καιρός τα δημοκρατικά κόμματα να συνέλθουν, πριν οι βάρβαροι διαβούν. Αν απλώς βαυκαλίζονται, επειδή δήθεν βγήκαν στην οθόνη οι Χρυσαυγίτες και ο κόσμος τρόμαξε, τότε ίσως να εκπλαγούν δύο φορές στο μέλλον.

  Η Χρυσή Αυγή δεν είναι εκλογική μεταβλητή της Δημοκρατίας είναι πλέον υπολογίσιμη παράμετρος του δημοσίου βίου. Η απειλή της δεν είναι οι πολλές ή λίγες κοινοβουλευτικές έδρες που έχει ή θα έχει, αλλά η ενεργή και δημόσια συμμετοχή της στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι. Όσοι αρνούνται να το καταλάβουν αυτό, ίσως αναγκαστούν να το συνειδητοποιήσουν βίαια, όταν κάποια στιγμή, ξημερώματα, τους χτυπήσουν την πόρτα και δεν είναι ο γαλατάς αλλά ο μελανοχίτων Καιάδας…

 2. Βασιλική Μετατρούλου
  16 Μαΐου 2012 - 00:14

  Βλέπω, Λασκαράτε, ανοίξαν οι μπίζνες για τα καλόπαιδα.
  Από μικρά μαγαζάκια στο κέντρο της Αθήνας, χτυπάνε τώρα εργοστάσια και επιχειρήσεις με πολλούς εργαζόμενους.

  Το δεύτερο, για τις δομές τύπου Χαμάς, είναι εξαιρετικά σοβαρό, και δεν ξέρω αν η από δω πλευρά μπορεί να τους ανταγωνιστεί στα ίσα, τώρα που η συμμορία θα λάβει και κρατική επιχορήγηση.

 3. Τέλος Χαρτοσήμου
  16 Μαΐου 2012 - 00:26

  Ξυρισμένοι μπρατσαράδες σκίνχεντ εν ώρα εργασίας:

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=y_P1QWQXS_Q#!

 4. http://dosepasa.wordpress.com/2012/05/14/bx895/
  Στην Πλατεία Νέας Σμύρνης…
  Σάββατο μεσημέρι (12:30) 12η Μαΐου 2012
  Τα γεγονότα … η ερμηνεία … τα συμπεράσματα…
  Του Βασίλη ΨΑΛΛΙΔΑ – 14/05/2012

  Γεγονός 1ο. Πίναμε καφέ στην πλατεία και συζητάγαμε σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις. Στο τραπεζάκι είμαστε 3-4 φίλοι. Ξαφνικά είδαμε μερικούς από διπλανά τραπεζάκια να σηκώνονται από τις καρέκλες τους. Σηκωθήκαμε και εμείς. Είδαμε μια ομάδα νέων (17-25 ετών) να επιτίθενται σε δυο-τρις μαύρους μετανάστες. Δυο – τρις από την ομάδα των γελαστών νέων, τα μαυράκια όπως τους λέμε, που πάντα είναι χαμογελαστοί και πουλάνε την πραμάτεια τους για τον επιούσιο σεμνά και ταπεινά, είναι χρόνια στην πλατεία και πουλάνε CD, DVD, ρολόγια, ξύλινα διακοσμητικά, ομπρέλες, παιχνιδάκια κ.λπ. Η ομάδα των τραμπούκων ήταν περίπου 6-8 άτομα, κάποιοι από αυτούς φουσκωτοί, ένας βάσταγε ένα καδρόνι στο χέρι του και ένας άλλος τούβλο κεραμικό από τα έργα στη διπλανή πλατεία απάνω από το γκαράζ. Σηκωθήκαμε και πήγαμε κοντά. Μαζεύτηκαν καμία τριανταριά άτομα. Ο συγκεντρωμένος κόσμος υπερασπίσθηκε με λόγια και φωνές τους αμυνόμενους νέγρους. Αυτοί και ειδικά ένας από αυτούς αμυνόταν πολύ, κάποιοι άλλοι φοβισμένοι μάζευαν από κάτω την πεταγμένη και ρημαγμένη πραμάτεια τους. Οι τραμπούκοι έφυγαν ματωμένοι (δύο άτομα) από την αποτελεσματική άμυνα του μικροπωλητή μετανάστη, από την συμπαράσταση του κόσμου που τους γιουχάριζε και λόγω του ότι κάποιοι από την πλατεία μπήκαν ανάμεσα στους πολλούς επιτιθέμενους και στο λίγους μετανάστες. Η αναλογία «επιτιθεμένων» και «αμυνόμενων» είχε αλλάξει και εμφανίσθηκε «κόσμος» τα πράγματα δεν γίνονταν στα μουλωχτά, όπως αρχικά είχε ξεκινήσει το αρχικό γεγονός που δεν το είχαμε δει όμως.
  Δεν ήταν όλος ο συγκεντρωμένος κόσμος με τις ίδιες απόψεις. Κάποιοι, ελάχιστοι, 2-3 μάλιστα γελώντας και επιδοκιμάζοντας την επίθεση των τραμπούκων έλεγαν δυνατά σχόλια όπως: «αφήστε να γίνει ο δεύτερος γύρος να γελάσουμε…», «να δούμε να τρώνε ξύλο οι μαύροι…», «τι θα γίνει πια με τους μετανάστες;», « οι μετανάστες πρέπει να φύγουν…». Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους αντέδρασαν σε αυτές τις απόψεις. Αντέδρασαν με πάθος αποκαλώντας τις απόψεις αυτές κρυπτοφασιστικές, κάποιοι άλλοι τις χαρακτήρισαν φασιστικές και επικίνδυνες και με έντονο ύφος ακούσθηκαν πολιτικές τοποθετήσεις κατά αυτών των γεγονότων υπεράσπισης ή ανοχής τέτοιων φασιστικών επιθέσεων. Ξεκάθαρα φάνηκε ότι στην Νέα Σμύρνη δεν έχουν πέραση αυτές οι απόψεις, είτε των προπηλακισμών και των τραμπουκικών επιθέσεων, είτε της πολιτικής ανοχής ή ακόμη και επιδοκιμασίας των φασιστικών επιθέσεων.

  Γεγονός 2. Γυρίσαμε στο τραπεζάκι μας. Κόσμος από τα διπλανά τραπεζάκια που δεν είχε σηκωθεί, ρωτούσε να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι για τα γεγονότα. Και έτσι έγινε. Κάποιο ανέφεραν: «δεν πρέπει να υπάρχουν λαθρομετανάστες», «αυτοί οι πλανόδιοι πωλητές είναι παράνομοι…», «κόβουν τη δουλειά των μαγαζιών…», «εμείς φυσικά φταίμε που αγοράζουμε από αυτούς…», «αλλά ποιοι του πουλάνε οι έλληνες έμποροί του δίνουν τα προϊόντα και αυτοί τα πουλάνε για λίγα ευρώ..», «έλληνες τους νοικιάζουν σπίτια για να κοιμηθούν…», «το κράτος τους εκμεταλλεύεται κερδίζοντας από αυτούς με τις άδειες παραμονής..» κ.λπ. Η συζήτηση είχε φουντώσει…Στη συζήτηση μάλιστα βγήκε ότι αυτοί οι νέοι ήταν περίπου μια ώρα στα σκαλάκια του Γαλαξία και συζητούσαν μεταξύ τους, μαζεύτηκαν καμιά εικοσιπενταρία, δεν ήταν γνωστές φάτσες, μάλλον δεν ήταν Νεοσμυρνίωτες και η ηλικία τους ήταν 17-27 χρόνων. Μερικοί ήταν φουσκωτοί με κοντομάνικα, χωρίς μαύρα μπλουζάκια. Όλοι ήταν άντρες, καμιά κοπέλα.

  Γεγονός 3. Ξαφνικά πολύ κόσμος σηκώνεται από τα τραπεζάκια του και τρέχει πάλι προς το ίδιο σημείο. Εμείς πεταχτήκαμε και τρέξαμε και για να δούμε τι συμβαίνει. Βλέπουμε λοιπόν μια πιο μεγάλη ομάδα τραμπούκων να επιτίθενται στους μικροπωλητές, να φωνάζουν ότι οι μαύροι πρέπει να φύγουν από την πλατεία και να λένε «θα σας δείξουμε τώρα», ένας μόνο μαύρος να αμύνεται και μάλιστα και πάλι αποτελεσματικά και πολύ κόσμο να ορμάει και να μπαίνει ανάμεσα στον αμυνόμενο μετανάστη και στους τραμπούκους. Όταν εμείς φτάσαμε στο σημείο της συμπλοκής ο κόσμος ήταν περίπου 200 άτομα. Η αντίδραση του κόσμου ήταν αποφασιστική, τα συνθήματα δυνατά, ξεκάθαρα πολιτικά, αντιφασιστικά, κατά της βίας και της τρομοκρατίας. Όταν ήρθαν και άλλοι 3-4 φασίστες για να επιτεθούν όχι μόνο στον μαύρο μετανάστη αλλά και στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για συμπαρασταθεί οι συγκεντρωμένοι ξεπερνούσαν ήδη τα 500 άτομα. Ο συγκεντρωμένος κόσμος δεν έβλεπε μόνο, δεν ήταν θεατές, οι συγκεντρωμένοι είχαν ενεργητική συμμετοχή αντίστασης και καταδίκης της τραμπουκικής επίθεσης. Τα συνθήματα ήταν «φανταστικά» και η ατμόσφαιρα αντιφασιστική, δυναμική, υπήρχε ενεργητική δημοκρατική κινητοποίηση. Κάποιοι γονιοί μικρών παιδιών που έπαιζαν παραπέρα, ανέδειξαν και μια άλλη σημαντική πτυχή «δεν θέλουμε τα παιδιά μας να βλέπουν φασιστικές επιθέσεις και τραμπουκισμούς…». Μερικοί παππούδες, γιαγιάδες με καροτσάκια με μικρά εγγόνια αποδοκίμαζαν τη φασιστική επίθεση.

  Μερικές σημαντικές πληροφορίες:
  (1) μερικοί από τους τραμπούκους φασίστες δεν μίλαγαν καλά ελληνικά. Μια στιγμή δυο- τρεις μίλησαν αλβανικά μεταξύ τους.
  (2) Κάποιο «παράξενοι» μεσήλικες μπήκαν ξαφνικά ανάμεσα στον κόσμο που πήγε να πάρει στο κυνήγι τους φασίστες λέγοντας με αποφασιστικό και ήρεμο ύφος «αφήστε τους να φύγουν».
  (3) Οι περισσότεροι άνθρωποι αντέδρασαν και τους είπαν γιατί τάχα ανακατεύονται τώρα και τι ρόλο παίζουν. Τα αναπάντητα ερωτηματικά για τη συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων ίσως θα πρέπει να μας προβληματίσουν περισσότερο.
  (4) Οι ελάχιστοι τύποι, μάλιστα δε, θαμώνες της πλατείας, νεοσμυρνιώτες μεσήλικες που προηγούμενα είχαν υπερασπιστεί την επίθεση των τραμπούκων φασιστών δεν εμφανίσθηκαν ξανά.
  Οι φασίστες έφυγαν δαρμένοι, ματωμένοι, ηττημένοι και με την ουρά στα σκέλια.

  Γεγονός 4. Η συζήτηση όταν επιστρέψαμε στο τραπεζάκι μας άναψε πολύ περισσότερο.

  Γεγονός 5. Σε λίγο άρχισαν τηλέφωνα σε μερικούς από εμάς για να μάθουν νέα. Οι πληροφορίες έτρεχαν. Μάθαμε αργότερα ότι τα γεγονότα έτρεχαν στο διαδίκτυο. Σε blogs σε e-mailκ.λπ.

  Γεγονός 6. Έφτασαν στην πλατεία σε ένα τέταρτο περίπου, αρκετοί ενεργοί πολίτες κυρίως νέοι που πληροφορήθηκαν τα γεγονότα. Κατέβηκαν στην πλατεία για την υπεράσπιση της δημοκρατίας.

  Γεγονός 7. Έφτασαν στην πλατεία μερικοί καλά εξοπλισμένοι αστυνομικοί (κλομπ αλεξίσφαιρα κ.λπ.) ήταν μόνο τέσσερις (4). Μάζεψαν μερικά σπασμένα καδρόνια. Ήρθαν όμως πολύ αργά. Μετά από όλα τα γεγονότα και αργότερα από τους πληροφορημένους πολίτες από το διαδίκτυο.

  Γεγονός 8 ή ίσως Γεγονός 0. Η αφορμή από ότι έμαθα ξεκίνησε γιατί πήγαν να κλέψουν ρολόι με τσαμπουκά από ένα μικροπωλητή μετανάστη.

  Η αφήγηση και η αντίστοιχη ερμηνεία είναι δύσκολη. Θα μπορούσε να ήταν επιφανειακή, ευκαιριακή και επιπόλαια αν δεν συνδέει όλες τις υπάρχουσες πληροφορίες.
  1. Δεν γνωρίζουμε καλά την ομάδα των νέων τραμπούκων. Διαπιστώσαμε όμως τη συμπεριφορά της. Είναι ομάδα, κάποιοι από αυτούς έπαιζαν ένα αρχηγικό ρόλο, κάποιοι ακολουθούσαν. Είχαν συμπεριφορά φασιστική, τραμπουκική, δειλή και παράλληλα με τον «τσαμπουκά» ήταν κλέφτες. Στα μουλωχτά πήγαν και μάλιστα ομαδικά να δείρουν μετανάστες, να τους διώξουν από την πλατεία με τη βία. Επιτέθηκαν στον συγκεντρωμένο κόσμο, ένας –δυο μπροστά στα μάτια μας έριξαν μια κουτουλιά και προσπάθησαν να ρίξουν μπουνιές σε ανθρώπους που υπερασπίστηκαν με λόγια τους μετανάστες. Η έμπρακτη βία εναντία στα λόγια. Οι μπουνιές και οι κουτουλιές, τα καδρόνια και τα τούβλα στα λόγια και στα συνθήματα.
  Δεν έχει σημασία αν ήταν χρυσαυγίτες ή όχι. Είναι γεγονός, είναι πραγματικότητα ότι αυτή η ομαδική δειλή, και βίαιη επίθεση είναι φασιστική.
  2. Δεν γνωρίζουμε τον κόσμο που σηκώθηκε. άλλοι αντέδρασαν άμεσα άλλοι με μικρή διαφορά χρόνου. Η αντίδραση ήταν αποφασιστική, πολιτική, αντιφασιστική, κατά τη βίας, ενεργητική και όχι αμυντική αλλά με θέσεις με ηθικές αξίες.
  3. Κάποιο δεν αντέδρασαν καθόλου. Συνέχισαν να πίνουν τον καφέ τους. Ήταν και οι περισσότεροι.
  4. Κάποιοι αντέδρασαν αρχικά σαν συμπαραστάτες αυτής της φασιστικής επίθεσης. Ελάχιστοι αυτοί που μίλησαν υπέρ της φασιστικής επίθεσης. Αν στην ομάδα αυτή γνώριζαν ότι υπήρχαν νέοι αλβανοί μεταξύ των τραμπούκων τότε δεν μπορώ να ερμηνεύσω τη δικιά τους λογική. Τα επιχειρήματά τους αυτοαναιρούνται. Εξαιρετικά σημαντικά είναι ότι σχεδόν όλοι δεν γνώριζαν ότι οι τραμπούκοι αυτοί ήταν και κλέφτες ρολογιών.

  Τα συμπεράσματα είναι πολύπλοκα. Το παράδειγμα των βίων επιθέσεων μπορεί να πολλαπλασιαστεί. Είναι φασιστικό παραλήρημα κάποιων ομάδων νέων αγοριών που πιθανά και αυτοί είναι μετανάστες θα πρέπει να προβληματίσει κάθε ένα.
  Η επαγρύπνηση, η δική μας ατομική συμπεριφορά υπεράσπισης κάθε στιγμή του δίκαιου και το ηθικού είναι πλέον αναγκαία. Οι συλλογικές συζητήσεις και δράσεις είναι μπροστά μας…

 5. το απόσπασμα λανθασμένα αποδίδεται στον μπρεχτ. είναι του πάστορα Martin Niemöller. νομίζω αρκεί μια επίσκεψη στο wikiquotes, κ εμένα μου το επεσήμαναν σχετικά πρόσφατα.

 6. Έχει δημιουργηθεί ένα petition το οποίο ζητάει την παραπομπή μελών της ΧΑ στην δικαιοσύνη. ΨΗΦΙΣΤΕ: http://www.avaaz.org/en/petition/Investigate_the_Golden_Dawn_neoNazi_Party_of_Greece/

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published / Required fields are marked *