Β.Μ. | 7 Μαΐου 2012

Αντα Ψαρρά – Κακές ειδήσεις (άρθρο στο RedNotebook.gr 2012-05-07)

Η Αντα Ψαρρά, εκ των φορέων του “Ιού”, σε ένα άρθρο της, στο RedNotebook.gr, την Τρίτη 07 Μαΐου 2012, με τίτλο “Κακές ειδήσεις“.

Σκίτσο του Θανάση Πέτρου

Κακές ειδήσεις

Ένα ναζιστικό κόμμα, μια φασιστική συμμορία μπαίνει στην Βουλή, και μάλιστα χωρίς αυτό να αποτελεί την πρώτη και κύρια είδηση στα χείλη κάθε πολίτη και κάθε πολιτικού

Tης Άντας Ψαρρά

«Σας αρέσουν οι κακές ειδήσεις: εμένα ναι αν θέλετε κακές ειδήσεις εγώ θα σας πω αλλά γιατί να προτιμάς τις κακές ειδήσεις λέω στον εαυτό μου σ’ αρέσει η οδύνη σ’ αρέσει το χάος, όχι κάθε άλλο απλώς νομίζω πως οι άνθρωποι είναι πολύ πιο ωραίοι πεσμένοι καταγής παρά όρθιοι πείτε μου αν θέλετε τις ειδήσεις μου. Κι ένα άλλο πράγμα που δικαιώνει την προτίμησή μου για τις κακές ειδήσεις έναντι των καλών είναι ο τρόπος με τον οποίο ακούγονται οι κακές ειδήσεις η καταγοήτευση του ακροατηρίου τα μάτια που γουρλώνουν τα στόματα που χάσκουν οι γροθιές που σφίγγουν και ξεσφίγγουν αρπάζονται από την κάθε λέξη με παρακολουθούν με μια ένταση που με χαροποιεί ενώ οι καλές ειδήσεις τους κάνουν να γελούν διακόπτουν τόσο που σκέφτονται και μακαρίζουν την καλή τους τύχη χάνουν τις μισές …» (*)

Να δούμε τις κακές ειδήσεις, λοιπόν. Για να σοκαριστούμε, να σκεφτούμε και να αντιδράσουμε.

-Ένα ναζιστικό κόμμα, μια φασιστική συμμορία μπαίνει στην Βουλή, και μάλιστα χωρίς αυτό να αποτελεί την πρώτη και κύρια είδηση στα χείλη κάθε πολίτη και κάθε πολιτικού.

Η δικαιολογημένη αγωνία για το οικονομικό και κοινωνικό αύριο επέτρεψε την υποβάθμιση της συγκλονιστικής αυτής πραγματικότητας, της μοναδικής αυτής ευρωπαϊκής πρωτιάς με την επαναφορά του Χίτλερ και των οπαδών του στο «λίκνο» της δημοκρατίας και το τέλος, όχι μόνο της μεταπολίτευσης, αλλά της ιστορικής παράδοσης του αντιφασιστικού μετώπου και της ελληνικής αντίστασης.

# Ένα ναζιστικό κόμμα, μια φασιστική συμμορία μπαίνει στην ελληνική Βουλή. Κι ενώ άφωνη η Ευρώπη παρακολουθεί αυτό το μέγιστο πισωγύρισμα της Ελλάδας, η ελληνική κοινή γνώμη και κυρίως οι μεταχρονολογημένες φωνές των πολιτικών και των ΜΜΕ αποφεύγουν ακόμα να ιεραρχήσουν σαν κυρίαρχη αυτή τη ζοφερή εξέλιξη, ενώ αποδεικνύεται πέρα από κάθε αμφιβολία η απόλυτα λανθασμένη τακτική της συνειδητής υποβάθμισης αλλά και αγνόησης της ανόδου των νεοφασιστών.

# Εστω και τώρα, έστω και καθυστερημένα, πρέπει να μάθει ο κόσμος, να θυμηθούν οι παλιοί και να πληροφορηθούν οι νεότεροι ότι ο αντισυστημικός-αντιμνημονιακός χαρακτήρας αυτής της εγκληματικής συμμορίας βάσει και δικαστικών αποφάσεων δεν είναι το κύριο στοιχείο της ταυτότητάς της. Οι αντισυγκεντρώσεις και οι βίαιες αντιπαραθέσεις με τη Χρυσή Αυγή δεν αποδείχτηκαν με κανένα τρόπο ικανές να περιορίσουν το σύγχρονο φλερτ με τον αντισημιτισμό, το ρατσισμό, τον εθνικοσοσιαλισμό, τον εθνικισμό και το έγκλημα, πολλών εξαγριωμένων συμπολιτών μας. Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα να ξεδιπλωθεί όλο το περιεχόμενο της πολιτικής πρότασης αυτής της συμμορίας των νεοναζί τώρα πριν να είναι πολύ αργά.

# Οσο οι μούτζες, οι ροχάλες, οι θεωρίες συνομωσίας, το δίκαιο του αίματος και οι εθνικιστικές κορώνες στολίζουν τα σαλόνια μας, τόσο θα αναβιώνει η γερμανική δεκαετία του ΄30 με τα -ήδη- υπό κατασκευή στρατόπεδα, την ισοπέδωση της αξιοπρέπειας των αδύναμων και την εγκληματική μισαλλόδοξη δράση.

* Από το «Υστατο Σήμερα», του Χάουαρντ Μπάρκερ. Το θεατρικό αυτό έργο αφορά στην αναγγελία της είδησης της ολικής καταστροφής, στη Σικελία, του Αθηναϊκού στρατού

Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4
Δημήτρης Τρίμης και Δημήτρης Ψαρράς για το “εγέρθητου” των χρυσαυγιτών: “Για τη Χρυσή Αυγή το μέσο (βία) είναι το μήνυμα”

Comments

 1. Κόκκινο Μετερίζι
  10 Μαΐου 2012 - 03:18

  Ο Ιός έχει συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αντιφασιστική και αντιναζιστική διαφώτιση του λαού, μέσα από το μαζικό στην απεύθυνση βήμα που του έδινε η πάλαι ποτέ Ελευθεροτυπία. Σε μια εποχή που ο υστερικός σωβινισμός ήταν η κυρίαρχη ιδεολογία που περνούσε η αστική τάξη μέσα στο λαό, όλοι οι δημοκράτες θα θυμούνται με θετικό πνεύμα τα κείμενα και τις αποκαλύψεις του.

  Η αλήθεια είναι όμως πως το ΣΥΡΙΖΑίικο “κύριος εχθρός η ΠΑΣΟΚοΝΔ” ή ακόμα χειρότερα το “κάτω η δεξιά” εννοώντας όχι τη μαύρη δοσιλογική ακροδεξιά αλλά το κάτω η φιλελεύθερη οικονομικά κεντροδεξιά από την πλευρά του αντινεοφιλελεύθερου κρατικοφασιστικού μετώπου λαλιωτικού ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ, οι αυταπάτες για το “διεθνισμό – αντιεθνικισμό” της βρώμικης κλίκας Σημίτη – Γιώργου Παπανδρέου, η λαγνεία για το “αντινεοφιλελεύθερο” κίνημα και τις κουκούλες του που στο μυαλό μερικών συνιστούσανε “αντικαπιταλιστική επανάσταση”, η δικαιολόγηση της εγκληματικής γραμμής των ανοιχτών συνόρων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ (και παραπίσω πιο μαζεμένα λεγόμενου “ΚΚΕ”) που έστελνε τους απροστάτευτους μετανάστες λεία στα μαχαίρια της Χρυσής Αυγής και στο μίσος του ντόπιιου άνεργου λαού, η ανοχή στο κλείσιμο εργοστασίων από το ΣΥΝ με οικολογικά και άλλα προσχήματα και ακόμη χειρότερα η παρεμπόδιση επενδύσεων με “αντικαπιταλιστικά” επειχειρήματα κάποτε θα πληρώνονταν ακριβά.

 2. Τέλος Χαρτοσήμου
  10 Μαΐου 2012 - 13:56

  Καλώστονε.

  Τώρα, το να προσπαθήσει κανείς να ανοίξει συζήτηση μαζί σου,
  για να θέσει επιχειρήματα που αποδεικνύουν ότι υπάρχουν και άλλοι αριστεροί/κομμουνιστές/ελευθεριακοί/προοδευτικοί αγωνιστές,
  και ότι δεν είναι όλοι μια απόχρωση που βρίσκεται κάπου μεταξύ της μαύρης δεξιάς και της μαύρης σοσιαλιδημοκρατίας,
  μάλλον θα είναι χαμένος κόπος.

  Συνεπώς, θα σε ρωτήσω κάτι άλλο:
  Πιστεύεις ότι είναι ενδεδειγμένο το να προσπαθεί κανείς να εξηγεί τα τεκταινόμενα στην σύγχρονη επχή με εργαλεία του 1920 και του 1930;;;
  Υπόψη ο Στάλιν γεννήθηκε πριν 130 χρόνια πάνω-κάτω.

  Και just for the record, που λένε,
  εσύ είσαι περισσότερο προς την ΟΑΚΚΕ και εν μέρει προς την Αναγέννηση (του 1965),
  και όχι τόσο προς την ΣΑΚΕ (τι θυμήθηκα τώρα!!!) και την Ανασύνταξη 1918-1955,
  σωστά;;;

 3. Κόκκινο Μετερίζι
  11 Μαΐου 2012 - 22:48

  Γεια χαρά.

  Το τι θεωρεί ο καθένας χαμένο κόπο σε αυτή τη ζωή είναι άκρως υποκειμενικό, οπότε δεν υπεισέρχομαι, είναι προσωπική σου επιλογή (επίτρεψε μου τον ενικό, μιας και οι δυο μιλάμε με ψευδώνυμο εδώ).

  Ποτέ δεν υπονόησα ότι όλοι είναι μια απόχρωση μεταξύ μαύρης δεξιάς και μαύρης σοσιαλδημοκρατίας, υπονόησα ότι ο χώρος των ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ “ρουφάει” σα ρουφήχτρα την αυθόρμητη αριστερά και πρόοδο και τη μετατρέπει στο αντίθετό της, ακόμα και όταν πρόκειται για πραγματικά τίμιους και προοδευτικούς ανθρώπους.

  Τώρα, για τα θεωρητικά εργαλεία του ’20 και του ’30, αφ’ ενός, μιας και έριξες μια ματιά και στο ιστολόγιο, νομίζω θα διαπίστωσες ότι ακόμη και αν διαφωνείς 100%, η ανάλυση πατάει στον αιώνια νέο και προοδευτικό διαλεκτικό υλισμό και όχι στη μεταφυσική ή σε δογματικές – προκάτ απαντήσεις. Ο,τιδήποτε λέγεται, δικαιολογείται εξαντλητικά, ειδικά αν είναι μια άποψη που εκ πρώτης όψης φαντάζει παράδοξη (π.χ. για τη φασιστική ρώσικη επιρροή στην Ελλάδα και ειδικά μέσα στις ηγετικές κλίκες της λεγόμενης “αριστεράς” στη χώρα μας).

  Πιθανά εσύ να θεωρείς σύγχρονα υλικά για την ερμηνεία του κόσμου π.χ. τον “εκπληκτικό μαρξισμό” των “Θέσεων” του Μηλιού, δηλαδή το σύμφυρμα ρεφορμισμού – κρατικολαγνείας και “αντικαπιταλιστικού-εδώ-και-τώρα” νεοτροτσκισμού. Αλλά δεν τον βλέπω να ερμηνεύει τίποτα με αυτά τα εργαλεία, ούτε βλέπω κανέναν μεταμοντέρνο από αυτούς που θαυμάζονται γενικά στους κύκλους της λεγόμενης “προοδευτικής διανόησης” (που έχει πράγματι και αρκετούς προοδευτικούς ανθρώπους μέσα της) να έχει προχωρήσει τη σκέψη των λαών πέρα από απλοϊκά σχήματα του στυλ “κεφάλαιο-εργασία σκέτο”, “παγκοσμιοποίηση – αντιπαγκοσμιοποίηση”, “τεχνολογία – περιβάλλον” κλπ. υπεραντιδραστικές μικροαστικές, στην καλύτερη περίπτωση ρεφορμιστικές και στη χειρότερη φασιστικές φρεναπάτες.

  Ας αφήσουμε λοιπόν το Στάλιν, τον ηγέτη της χώρας και του λαού που σύντριψε το Χίτλερ, στην ησυχία του, γιατί είναι οι “αντισταλινικοί” της ψευτοαριστεράς που μας οδηγήσανε να έχουμε σήμερα 21 ναζιστές βουλευτές μέσα στο κοινοβούλιο (και πρώτη αντισταλινική και αρχιτροτσκίστρια, όσο κι αν σου κάνει εντύπωση, κατατάσσω τη σιχαμερή Παπαρήγα).

  Όσο για το δικό μου ποιόν σαν ΚΜ, για να σου ικανοποιήσω την καλώς εννοούμενη “διαστροφή” να με κατατάξεις ακριβώς, σου λέω αφ΄ενός ότι δεν είμαι μέλος κόμματος ή οργάνωσης, αλλά αναγνωρίζω σαν νήμα της επαναστατικής γραμμής στην Ελλάδα το εξής σχήμα, χωρίς άκριτη αποδοχή ΟΛΩΝ όσων έχουν πει ή πράξει τα παραπάνω κόμματα ή ρεύματα.

  ΣΕΚΕ – ΚΚΕ 1918-1956
  Παράνομες ΚΟΒες του ΚΚΕ στις ανατολικές χώρες που εμειναν πιστές στο Ζαχαριάδη και στο μαρξισμό λενινισμό και ειδικά μαοϊστική ομάδα Ράφτη – Λακαρέα 1956-1964
  ΚΚΕ(Μ-Λ) στις ανατολικές χώρες – “Αναγέννηση – ΟΜΛΕ” στην Ελλάδα 1964 – 1970
  ΕΚΚΕ 1970-1982
  ΜΛΚΚΕ 1976-1982
  ΕΚΚΕ-ΜΛΚΚΕ 1982-1985
  ΟΑΚΚΕ 1985-2012

  Ευχαριστημένος – νη;;;-))))

 4. Έχει δημιουργηθεί ένα petition το οποίο ζητάει την παραπομπή μελών της ΧΑ στην δικαιοσύνη. ΨΗΦΙΣΤΕ: http://www.avaaz.org/en/petition/Investigate_the_Golden_Dawn_neoNazi_Party_of_Greece/

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published / Required fields are marked *