Β.Μ. | 2 Ιανουαρίου 2012

Διάλογοι για την “Ελευθεροτυπία” στο Facebook (Αναδημοσιεύσεις από τη σελίδα υποστηρικτών της “Ε”)

Αναδημοσιεύουμε δείγματα διαλόγων από την σελίδα υποστηρικτών της “Ελευθεροτυπίας” στο Facebook, “Η Ελευθεροτυπία δεν πρέπει να κλείσει”,
Αρχικά ένα άρθρο του κ. Νίκου Ρούσση, εργαζόμενου στην εφημερίδα και ανταποκριτή στο Στρασβούργο, σχετικά με τα τεκταινόμενα στην εφημερίδα, τις εξελίξεις, τις πιθανές λύσεις κ.λπ. (η ορθογραφία διατηρείται).

Τον διάλογο που ακολούθησε, στον οποίο ελέγχονται οι ανακρίβειες, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Τι γυρεύουν τέτοια ώρα, οι Ψαράδες μές την χώρα

Ας το διακομωδήσουμε λίγο το θέμα. Δεν πειράζει, μέρες πούναι.
Η εργοδοσία της “Ελευθεροτυπίας” αποφάσισε να καταφύγει το άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, για να διαπραγματευθεί η να πετύχει (άγνωστον) την σωτηρία μιας ιστορικής εφημερίδας.
Η συνέλευση των εργαζομένων σ’ αυτή την εφημερίδα, που μας σέρνει εδώ και μία βδομάδα, σε κυλιόμενες 48ωρες απεργίες, για την διασφάλιση της καταβολής των δεδουλευμένων μας, θ’ αποφασίσει αύριο, τι στάση θα κρατήσει, απέναντι στα νέα δεδομένα που αναπόφευκτα δημιουργεί η υπαγωγή της επιχείρησης στον πτωχευτικό κώδικα.
Δηλαδή? Τι στάση μπορεί να κρατήσει? Ν’ απαγάγει την Μάνια και να ζητήσει λυτρα? Να κάνει κατάληψη στα κτίρια της εφημερίδας?
Οχι βέβαια. Κατά τους φορείς του -αμφιλεγόμενου ως προς την εγκυρότητα και αντικειμενικότητα του- “Ιού” υπάρχει λύση.
Για τον επικεφαλής αυτών των ..ιών που δεν επιδέχονται, ως θεραπεία, κανένα εμβόλιο, ο οποίος τυχαίνει, αυτόν τον καιρό, να είναι και πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη, για όλα φταίει η ιδιοκτησία της εφημερίδας που δεν κράτησε καλό “τιμόνι” στη διαχείριση και φθάσαμε εδώ που φθάσαμε.
Τα είπε, άλλωστε και δημόσια, στα τηλεοπτικά κανάλια που προθύμως τον φιλοξένησαν.
Για τον έτερο φορέα του “Ιού” Δημήτρη Ψαρρά, το πρόβλημα το δημιούργησε η διευθυντική ομάδα της “Ε” η οποία, όπως είπε δημόσια πρόσφατα, θα πρέπει ν’ αλλάξει.
Θέτοντας, έτσι, υποψηφιότητα, για την αναληψη του διευθυντηρίου της εφημερίδας.
Για την έσχατη φορέα του “Ιού”, κυρία Αντα Ψαρρά, φταίνε οι επιλογές της ιδιοκτήτριας, που κατήργησε την στήλη του “Ιού”, αποστερώντας από τους Δημητράδες και τα Ουράνια Τόξα, την πρόσβαση στη δημοσιότητα, μετατρέποντας εν μία νυκτί όλους τους φορείς του “Ιού” σε απλούς συντάκτες.
Οι οποίοι, όμως, τέσσερις μήνες τώρα, δεν έχουν δώσει στην εφημερίδα που τους πληρώνει ούτε …μονόστηλο.
Αυτοί λοιπόν και οι …συνοδοιπόροι τους, κατακρίνουν, εκ των υστέρων, για κακοδιαχείριση την ιδιοκτησία της εφημερίδας (λές και ήτανε συνέταιροι ή μέτοχοι), επικρίνουν τη διευθυντική ομάδα της “Ε” για μεροληπτική στάση και λογοκρισία, έναντι των εμπνευσμένων “αποκαλύψεων του καναπέ” από τους φορείς του “ Ιού” και μιλούν στο διαδίκτυο, για λογαριασμό των 800 εργαζομένων της “Ε” ενώ δεν εκπροσωπούν παρά μόνον την πάρτη τους.
Ας δώσουν, λοιπόν, στη δημοσιότητα, το συμβόλαιο που είχαν υπογράψει με την “Ε”, στο οποίο θα εμφαίνονται προφανώς, οι αποδοχές τους, για την σύνταξη και επιμέλεια αυτής της αμφιλεγόμενης-ως προς την εγκυρότητα της- στήλης του Ιού.
Και στο οποίο θα εμφαίνονται και οι υποχρεώσεις που είχαν, τότε, αναλάβει.
Κι’ ας μας εξηγήσουν που οφείλεται αυτό το όψιμο μενος, έναντι της ιδιοκτησίας μιας εφημερίδας, από την οποία έφαγαν, πολλά χρόνια, όχι ψωμί αλλά παντεσπάνι..
Ποιός είναι ο ρόλος τους? Είναι ο δούρειος …Ιός άλλων συμφερόντων και ποίων?

ΥΓ 1 : Εργάζομαι, εδώ και τέσσερα χρόνια, ως ανταποκριτής της “Ε” στο Στρασβούργο, με μηνιαίες αποδοχές 1.300 ευρώ περίπου καθαρά, διατηρώντας μόνιμη στήλη ( “Προς Γνώση και συμμόρφωση…”) στην Κ.Ε, χωρίς να αμείβομαι γι’ αυτό.
ΥΓ 2: Δεν έχω καμία σχέση με την ιδιοκτησία ή την διευθυντική ομάδα της “Ε”, απλώς δεν μπορώ τα …παράξενα
ΥΓ 3 : Ακόμη περιμένω τον Δημήτρη Τρίμη να μου τηλεφωνήσει και από την σύντομη αλληλογραφία που είχα, μέσω e-mail, με τον Δημήτρη Ψαρρά, συγκρατώ μόνο τη διαπίστωση του ότι, τις πληροφορίες που έχω τις βγάζω από την …κοιλιά μου.
ΥΓ 4: Χρωστάω ήδη 4 ενοίκια, ζω με δανεικά από φίλους και περιμένω τους …Ψαράδες ν’ αναλάβουν τη διεύθυνση της “Ε”, για να δώ και εγώ μία άσπρη μέρα

Νίκος Ρούσσης
Δημοσιογράφος (Με κεφαλαία παρακαλώ και δεν δέχομαι αμφισβήτηση)

Δεν μπορεί κανείς να ξέρει τους λόγους της επίθεσης αυτής προς τους φορείς του “Ιού” με όλα αυτά τα άλλα σχετικά και άλλα άσχετα, αλλά είναι ψέμα ότι εδώ και μήνες δεν έχουν δώσει “ούτε μονόστηλο”. Εχουν δώσει και έχουν δημοαιευτεί κοντά 25 άρθρα και άλλα 10 “δεν χώρεσαν” δηλαδή κόπηκαν, π.χ. κλικ εδώ.

Τολμώ επίσης να ισχυριστώ βάσιμα ότι ο κ. Ρούσσης δεν διαβάζει ούτε ο ίδιος την εφημερίδα στην οποία εργάζεται, παρότι «δημοσιογράφος με κεφαλαία που δεν δέχεται αμφισβήτηση».
Διότι εκτός από την ανακρίβεια με τον αριθμό άρθρων που έγραψαν οι φορεις του Ιού,
βλέπω ότι ισχυρίζεται πως η Αντα Ψαρρά στο δικό της “προσωπικό” άρθρο προς τη Μάνια διαμαρτύρεται για το κόψιμο της στήλης “του Ουρανίου Τόξου και των Δημητράδων”, ενώ αυτό δεν ισχύει επίσης. Απλά η Αντα Ψαρρά κάνει μια αναφορά σε ΠΟΛΛΕΣ στήλες που κόπηκαν τελευταία, χωρίς να λέει κουβέντα για τη δικιά τους.
Το κείμενο της είναι (και) εδώ και αυτό που λέω φαίνεται καθαρά για όσους ξέρουν να διαβάζουν
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/12/22/anta-psarra-ora-0-gia-800/

Κατόπιν, ένας διάλογος περί δεοντολογίας, αλληλεγγύης και πολιτισμένου διαλόγου:

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

 

Στη συνέχεια υπήρξαν και τέτοιου είδους δείγματα:

«Γιατί με διέγραψες από το το γκρούπ βρε [κλητική γυναικείου ονόματος]. Εχω κι’ εγώ γυμνές φωτογραφίες μου να σου στέίλω και μάλιστα όχι όπως αυτές που έχεις έσύ, με τα οπίσθια, έχω άλλες όπου φαίνονται τα αρχίδια μου που έχω γράψει κάτι μουνάπανα σαν κι’ εσένα. Μαλακισμένη, ανέραστη και ξελιγωμένη για πούτσο σε λυπάται η ψυχή μου και η ψωλή μου».

Η κατάληξη των διαλόγων που ακολούθησαν ήταν αυτή εδώ (Νίκος Ρούσσης – Επιστολή “Τι θα κάνει η ΕΣΗΕΑ για χαφιέδες – παρατηρητήρια.

Και για να μην μείνουν σκιές, μιας που προσωπικά δεν έχω τίποτα με τον κ. Ρούσση ή με οποιονδήποτε άλλο. Πολιτικής φύσεως είναι τα ζητήματα. Και ασφαλώς υπάρχει και ζήτημα δεοντολογίας.
Θυμίζω:
Ο κ. Ρούσσης επιτέθηκε:

 

 • α) στη κ. Γεωργία Μυλωνάκη με σεξιστικά σχόλια
 • β) στον κ. Παναγιώτη Δημητρά (ότι «σιτίζεται από μυστικά κονδύλια του ΥπεΞ»)
 • γ) στους 3 από τους 4 φορείς του Ιού (ότι ντιλάρουν με «κάποια λαμόγια που ξεπλένουν μαύρο χρήμα» και ότι συνωμοτούν με «γνωστούς πλυντηριάδες για να απαξιώσουν την “Ε”» και να αναλάβουν αυτοί διευθυντικές θέσεις).

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αν το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ασχοληθεί με όλα αυτά (κάτι που δεν θεωρούμε πιθανό).

 

Το 2011 στο ιστολόγιό μας (2011 in review)
Ενας Κώστας Καραγιώργης, κι ένας Κώστας Καραγιώργης και το TVXS.gr

Comments

 1. Κλέων Νεμέας
  14 Ιανουαρίου 2012 - 23:34

  Η δημοσίευση, από ό,τι κατάλαβα, έγινε για να προστατευτούν οι συντελεστές του ιστολογίου από τις συκοφαντίες, τις ύβρεις, τις απειλές και τα ψέματα του κ. Ρούσση, του οποίου η χάρη έφτασε μεχρι εδώ

  http://web.archive.org/web/20120116215722/http://www.enimerosi24.gr/index.asp?a_name=entertainment&item_id=2362

 2. Κανένα σχόλιο. Με…ισοπεδώσατε

 3. προσεκτική αναγνώστρια
  15 Ιανουαρίου 2012 - 14:05

  Nikos Roussis
  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=296357570411569&id=100001119860215

  “Ας δικαιώσω, λοιπόν, τον τίτλο του χυδαιολόγου που μου έχουν προσάψει: ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ. ΑΡΚΕΤΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΠΑΛΙΟΚΟΥΦΑΛΕΣ. Ααααχ, μου έφυγε ένα βάρος…”

 4. Το δικό μου σχόλιο είναι άσχετο με το θέμα της ανάρτησης και της ζήτησης, αλλά σχετικό με τον Omadeon.

  @Omadeon,

  Το Σεπτέμβριο 2009 στο όνομα της Αρχής της Ακεραιότητας του ΥπερΚειμενικού Λόγου είχες φτιαξει μια ενδιαφέρουσα ιστοδελίδα με τίτλο «ΔΙΑΣΩΣΗ σβησμένων ποστ για ή από τον Vasko Gligorijevic» στην διεθυνση http://omadeon.com/vasko η οποία ιστοσελίδα τώρα δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο η «βιτρίνα» (κλικ εδώ: http://tiny.cc/gc4af )
  Μήπως μπορείς να επαναφέρεις το περιεχόμενο της ιστοσελίδας που έιχες στη διεύθυνση http://omadeon.com/vasko/ ή έστω να την τοποθετήσεις σε κάποια άλλη διεύθυνση?

  Συγνώμη για το άσχετο, με το θέμα της ανάρτησης, σχόλιο.
  Συνεχίστε την ενδιαφερουσα συζήτησή σας.

  • @Abecedar
   Βεβαίως πρέπει ΚΑΙ μπορώ να επαναφέρω την ιστοσελίδα που λες. Απλώς καθυστέρησα, μετά από μεταφορά δεδομένων σε άλλο σάητ. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον ΚΑΙ την υπενθύμιση.

   Για τη διένεξη Νίκου Ρούσση και άλλων, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη πριν δω όλα τα στοιχεία, αλλά (μια και υπήρξε φιλική προσέγγιση μεταξύ Νίκου και εμού) θα του έλεγα να προσέχει πολύ,
   διότι και όσα έφερε η Βασιλική στο φως για τις δικές του ανακρίβειες, δεν είναι αμελητέα, ούτε κι ήταν σωστή αντίδραση εκ μέρους του αυτές οι ακραίες ύβρεις που δεν τον τιμούν.
   Κι εγώ… βρίζω κατά καιρούς, αλλά… όχι κι έτσι αγαπητέ Νίκο.

 5. Πω..Πω Τωρα τα ειδα .. .
  Μαλιστα .

 6. Βασιλική Μετατρούλου
  3 Φεβρουαρίου 2012 - 22:51

  Κύριε Ray, εγώ μια ερώτηση έκανα, για να μάθω που είναι το λινκ.
  Μη με εμπλέκετε στις τυχόν κόντρες σας και στις τυχόν αψιμαχίες που έχετε με άλλους χρήστες στο ίντερνετ.
  Κι επειδή βλέπω ότι δεν αρχίσαμε καλά (“θα πρέπει να ντρέπεστε” με το καλημέρα),
  και σαν να έχω μια υποψία ότι αυτό το έργο το έχω ξαναδεί να παίζεται αλλού,
  σας το λέω από τώρα, θα κόβω με μεγάλη αυστηρότητα όλα τα σχετικά σχόλια.

 7. Βασιλική Μετατρούλου
  6 Φεβρουαρίου 2012 - 15:38

  Σβήστηκαν όλα τα σχόλια, που ήταν άσχετα με το ποστ, και που είχαν έστω και την παραμικρή υποψία για πιθανή αναφορά στην ΠΔ κκαι στον κ. ΤΦ.

  Δηλώνουμε εδώ, για άλλη μια φορά, ότι δεν πρόκειται να γίνουμε μέρος κανενός προβλήματος, ούτε να εμπλακούμε σε καμία διαμάχη.

  Θα εκτιμούσαμε πολύ εάν, όπως εμείς δεν ασχολούμαστε με κανέναν,
  έτσι και όλοι υπόλοιποι (ξέρουν αυτοί) να μην ασχολούνται με εμάς.

  Πιο κρυστάλλινα δεν γίνεται.
  Ελπίζουμε να εισακουστούμε, βασιζόμενοι στις καλές προθέσεις που καλούνται όλοι να επιδείξουν, εάν είναι σοβαροί άνθρωποι.

  Τελεία και παύλα .-

 8. Θράσος Χαϊδαρίου
  8 Φεβρουαρίου 2012 - 21:18

  Σβήστηκαν κάποια υβριστικά, συκοφαντικά, συνωμοσιολογικά και πρακτορολογικά εμετικά σχόλια,
  κάποιων διαδικτυακών αρουραίων και τραμπούκων, που έχουν την εντύπωση ότι τους έχει δοθεί το ελεύθερο να τρομοκρατούν.

  Διάλογο με ανώνυμους κουκουλοφόρους,
  με χαρακτηριστικά occult παράνοιας και μεγαλομανούς ιδεοληπτικής κομπλεξικής παραφροσύνης,
  και με σαφείς πρακτικές ολοκληρωτικής οργουελικής newspeak διαστρέβλωσης, σταλινικής λογοκρισίας και ναζιστικής φίμωσης του ορθού λόγου,
  δεν πρόκειται να ανοίξουμε.

 9. Εργαζόμενος άνεργος στην Ε
  14 Φεβρουαρίου 2012 - 21:03

  Ο κ. Ρούσσης εργάζεται και συνεπώς παίρνει τον μισθό του από το ΑΠΕ, και σήμερα είδα να δίνει ανταποκρίσεις και στο κανάλι της Βουλής. Δεν ξέρω αν παίρνει και δεύτερο μισθό από εκεί.

  Οι 870 εργαζόμενοι, που οι μισοί και παραπάνω σταμάτησαν τα παιδιά τους από τα φροντιστήρια και έχουν αφήσει απλήρωτους όλους τους λογαριασμούς, δεν έχουμε δεύτερες και τρίτες δουλειές.

 10. Ισίδωρος Πόσδαγλης
  20 Φεβρουαρίου 2012 - 14:34

  Και φυσικά, η βλακεία είναι ανίκητη:

  http://web.archive.org/web/20120220202240/http://www.enimerosi24.gr/index.asp?a_name=entertainment&item_id=2590

  Και το σιρκουλάρει κιόλας.
  http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2012/02/blog-post_19.html

 11. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται ανώνυμοι και με ψευδώνυμο κουκουλοφόροι του διαδικτύου.
  Για την δουλειά του ανταποκριτή του ΑΠΕ στο Στρασβουργο, κόβω ΔΠΥ και αμείβομαι με το…αστρονομικό ποσό των 480 ευρώ καθαρά το μήνα.
  Για τις ανταποκρίσεις που στέλνω στο Κανάλι της Βουλής εισπράτω, πάλι με ΔΠΥ, το ποσό των 990 ευρώ τον μήνα.
  Από την “Ε” έπαιρνα 1.300 ευρώ καθαρά το μηνα αλλά ήταν το μόνο μέσο που μου προσέφερε ασφαλιστική κάλυψη και συντάξιμα χρόνια.
  Πληρώνω 840 ευρώ το μήνα για νοικι και θέλω και γύρω στα 1500 ευρώ το μήνα για να ζήσω σε μία ξένη πόλη, εγώ και η οικογένεια μου. Σπίτι δεν έχω, αυτοκίνητο δεν έχω, εξοχικό δεν έχω και μεγάλη υπομονή δεν έχω. Μπορώ, αν αμφιβάλλετε, να σας στείλω και την φορολογική μου δήλωση.
  Αγωνίζομαι για την επανέκδοση της “Ε” και συνέβαλλα και θα ξανασυμβάλλω στην έκδοση απεργιακού φύλου, για τον απλούστατο λόγο ότι, στο Στρασβουργο, που αποτελεί πηγή ειδήσεων, δεν υπάρχει άλλος Ελληνας ανταποκριτής.Εγώ ξεκαθάρισα το ποιός ακριβώς είμαι και τι κάνω. Αμα αποφασίσετε να βγάλετε τις κουκούλες, να εγκαταλείψετε τα ψευδώνυμα και να μιλησετε επώνυμα μαζί μου, είμαι στη διάθεση σας.Ολα μου τα στοιχεία είναι γνωστά σε όλους.Τα δικά σας δεν ξέρω και προφανώς δεν θα τα μάθω, διότι φαίνεται ότι είστε οπαδοί του Κανένα και της ανωνυμίας στο διαδίκτυο, που σας επιτρέπει να βρίζετε και να λοιδωρείτε, χωρίς το φόβο της ανάληψης της οποιασδήποτε ευθύνης.

 12. Περίεργα “τερτίπια” στην έκδοση του “απεργιακού” φύλου της Ελευθεροτυπίας.

  Από το σύνολο των 800 και πλέον εργαζομένων-ανέργων της Ελευθεροτυπίας, μόνο 174 τίμησαν με την συμμετοχή τους την ΓΣ των εργαζομένων της εφημερίδας και απ’ αυτούς, οι 129 αποφάσισαν να προχωρήσουν στήν έκδοση δεύτερου απεργιακού φύλου, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012.
  Καμία αντίρρηση, αν το φύλο ήταν και θα είναι πράγματι απεργιακό. Διότι ένα φύλο με 56 σελίδες, που πωλείται έναντι 1 ευρώ στα περίπτερα, δεν μπορεί να είναι απεργιακό. Είναι εμπορικό, προσδίδει έσοδα σ’ αυτούς που το εξέδωσαν οι οποίοι, μάλιστα, υποχρεούνται και να φορολογηθούν επ’ αυτών των εσόδων.
  Τα ερωτήματα, λοιπόν, που ανακύπτουν, γύρω απ’ αυτή την προσπάθεια που προβάλλεται ως “επιστροφή των εργαζομένων της Ε”, είναι πολλά και αναπάντητα.
  Η παρέα των “ιών”, που περιστρέφεται -καθόλου απειλητικά- γύρω από τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη διαβεβαίωσε, σ’ όλους τους τόνους, στο διαδίκτυο, ότι την ευθύνη της έκδοσης αυτού του δήθεν απεργιακου φύλου ειχε η Αστική Μη Κερδοσκοπικη Εταιρία “Ενότητα”, που εκδιδει και τον “Κόσμο της Αριστεράς” και ότι, για την χρηματοδότηση της έκδοσης, συνέβαλλε η ιδια η ΕΣΗΕΑ με την καταβολή 10.000 ευρώ.
  Δυστυχώς, όμως, γι’ αυτούς, δεν υπάρχει επίσημη απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που να εγκρίνει την εκταμίευση αυτού του ποσού, για την έκδοση ενός φύλου, που μόνον απεργιακό δεν είναι.
  Σην ταυτότητα του φύλου, ως εκδότρια εταιρία, αναφέρεται η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία “Ενότητα”.
  Το δε φύλο μοιράσθηκε από το πρακτορείο “Αργος”, όπου μέτοχοι, μαζί με τον Ψυχάρη, τον Κουρή και άλλους εκδότες, είναι και η Χ.Κ.Τεγόπουλος.
  Η εκδότρια εταιρία της “Ελευθεροτυπίας” δηλαδή, κέρδισε από την διανομή ενός φύλου, που εκδόθηκε από τους εργαζόμενους που αντιδικούν μαζί της, για την είσπραξη των δεδουλευμένων τους.
  Σήμερα, όμως, στο λογιστήριο της ΕΣΗΕΑ, παρουσιάσθηκε ένα τιμολόγιο 6.500 ευρώ του “Ομίλου Καλοφωλιά”, που εκδίδει την εφημερίδα “Εξπρές”, προκειμένου να εισπραχθεί, με την δικαιολογία ότι αυτός ο Ομιλος εξέδωσε το δήθεν απεργιακό των εργαζομένων της “Ε”.
  Προφανώς η Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρία “Ενότητα”, δεν εμφανίσθηκε ως υπεύθυνη της έκδοσης, για να μην φορολογηθεί.
  Πριν από λίγες μέρες, ωστόσο, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είχε προκηρύξει απεργία στις εκδόσεις Καλοφωλιά διότι επέμενε να μην καταβάλλει τα δεδουλευμένα τυπογράφων και συντακτών.
  Τι έγινε και ο πρόεδρος της Ενωσης επέβαλλε την αναστολή της απεργίας στον Ομιλο χωρίς απόφαση του ΔΣ?
  Ποιός τελικά έβαλε τα χρήματα για την έκδοση του πρώτου “απεργιακού” φύλου, που αποτελεί απόπειρα έκδοσης μιας μεταλλαγμένης Ελευθεροτυπίας?
  Ποιός θα φορολογηθεί για τα έσοδα που προέκυψαν από τις πωλήσεις του φύλου? Ο Καλοφωλιάς ή η “Ενότητα”?
  Ποιός θα διαχειρισθεί τα υπόλοιπα χρήματα από τις πωλήσεις του πρώτου και ενδεχομένως του δεύτερου φύλου?
  Τι όφελος θα έχουν απ’ αυτό όσοι συνέβαλλαν με τη δουλειά τους στην έκδοση αυτού του φύλου?
  Ποιός θα αναλάβει την ευθύνη για την εξαπάτηση του αναγνωστικού κοινού που, μέσα από το υστέρημα του, δίνει το ένα ευρώ, για ν’ αγοράσει το δήθεν απεργιακό φύλο των εργαζομένων της “Ε” ενώ πρόκειται για ένα καθαρά εμπορικό φύλο που προσδίδει έσοδα σε συγκυριακούς εκδότες?
  Ως τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1985 απαιτώ, να απαντήσει δημόσια σ’ αυτά τα ερωτήματα το προεδρείο της Ενωσης και ειδικά ο πρόεδρος της Δημήτρης Τρίμης.
  Σ’ αυτήν την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με νόμους και με την αξιοπιστία που προσπαθούμε να ξανακερδίσουμε από τους πάλαι ποτέ αναγνώστες της Ελευθεροτυπίας.
  Δεν μπορούμε, λοιπόν, να μιλάμε ούτε με κουκούλες, ούτε ανώνυμα, ούτε να κάνουμε το κοροϊδο.
  Εξηγήσεις και διαφάνεια σ’ όλα, εδώ και τώρα, γιατί υπάρχουν και όργανα ελέγχου (ΣΔΟΕ) και εισαγγελείς.

  Νίκος Ρούσσης
  Ανταποκριτής της “Ε” και του ΑΠΕ στο Στρασβούργο

 13. Θράσος Χαϊδαρίου
  20 Φεβρουαρίου 2012 - 22:17

  Πολύ σημαντικά και ενδιαφέροντα ερωτήματα (και ξεκάθαρες τοποθετήσεις) από τον κ. Ρούσση, που φωτίζουν παρασκήνια, και που πρέπει να απαντηθούν, για να μην μείνει η δυσάρεστη αίσθηση σε όσους στήριξαν το απεργιακό φύλλο με τα χρήματα τους, ότι “εξαπατήθηκαν”.
  Για να δούμε αν θα υπάρξουν απαντήσεις πειστικές. Ίδωμεν.

 14. Ευχαριστώ αγαπητέ Θράσο.
  Οι απαντήσεις, όμως, που αναμένεις, θα πρέπει να είναι έπώνυμες έτσι, κι’ όχι από ανθρώπους που χρησιμοποιούν ψευδωνυμα, όπως Βασιλική Μετατρούλου, Ισίδωρος Πόσδαγλης, Εργαζόμενος άνεργος στην Ε και δεν συμμαζεύεται. Για να ξέρουμε με ποιούς ΄μιλάμε δηλαδή.

 15. ? ? ?

 16. Βασιλική Μετατρούλου
  8 Μαρτίου 2012 - 15:17

  ! ! !

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published / Required fields are marked *