Β.Μ. | 13 Ιουλίου 2011

Δημήτρης Ψαρράς – Τοπλού και τόμπολα (πολιτικό παρασκήνιο στην “Ελευθεροτυπία” 2011-07-13)

Παρακολουθούμε την υπόθεση με τις επενδύσεις “fast track” στην περιοχή Κάβο Σίδερο του Νομού Λασιθίου και την εμπλοκή της Μονής Τοπλού, υπόθεση που έχει χαρακτηριστεί “Βατοπέδι της Κρήτης“.

Θυμίζουμε:

Η εξέλιξη:
Ο Δημήτρης Ψαρράς, εκ των φορέων του “Ιού“, σε ένα σχόλιο από τα “Πολιτικά παρασκήνια” της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” της Τετάρτης 13 Ιουλίου 2011 με τίτλο “Τοπλού και τόμπολα“.

Σκίτσο του Θανάση Πέτρου

Τοπλού και τόμπολα

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο πρόεδρος της εταιρείας Invest in Greece (IIG), κ. Αρις Συγγρός, με δήλωσή του προς την «Ε», διέψευσε χθες ότι έχει κατατεθεί φάκελος για υπαγωγή στο νόμο fast track της γνωστής επένδυσης στις αμφισβητούμενες εκτάσεις της μονής Τοπλού.

Ο κ. Συγγρός ανέφερε ότι το μόνο που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι μία απλή επιστολή της Minoan Group. Μένει έτσι εκτεθειμένη η εταιρεία, η οποία ανακοίνωσε επίσημα τη Δευτέρα ότι ο φάκελος έχει ήδη κατατεθεί και ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικές συνομιλίες με την IIG.

Η επένδυση, για το παρασκήνιο της οποίας έχει ήδη γράψει η «Ε» («Αρπα-κόλλα με υπογραφή Παμπούκη», 13/4/2011), είχε σταματήσει με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το οξύμωρο είναι ότι, την ίδια μέρα που η εταιρεία ανακοίνωνε την κατάθεση του φακέλου, ξεκινούσε στο Εφετείο Χανίων η δίκη του ηγούμενου της μονής Τοπλού και πραγματογνωμόνων του Δημοσίου με πολύ βαριές κατηγορίες, που συνδέονται με την παραχώρηση αυτής της περιοχής στη βρετανική εταιρεία.

Δ.Ψ.
Δημήτρης Τρίμης & Δημήτρης Ψαρράς – Δέκα χρόνια «φαγούρα» για την καταστολή διαδηλώσεων (άρθρο στην “Ελευθεροτυπία” 2011-07-03)
Αντα Ψαρρά – Μαχαίρι σε ό,τι μελαψό περνάει και ό,τι ξανθό παραφέρεται (άρθρο στην “Ελευθεροτυπία” 2011-07-16)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published / Required fields are marked *