Κλέων Ι. | 2 Ιουλίου 2011

Θύμα των ΜΑΤ και ο Δημήτρης Τρίμης (Ανακοίνωση από “Συσπείρωση Δημοσιογράφων”)

Ο Δημήτρης Τρίμης, εκ των φορέων του “Ιού“, είναι (για πολλά χρόνια και σε διάφορες χρονικές περιόδους) μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ. Η περιπέτειά του, από την ηλεκτρονική έκδοση της “Ελευθεροτυπίας”, Παρασκευή 01 Ιουλίου 2011, κλικ εδώ.

Σκίτσο του Θανάση Πέτρου.

Θύμα των ΜΑΤ και ο Δημήτρης Τρίμης

Ανακοίνωση για την επίθεση και τον τραυματισμό από τις δυνάμεις των ΜΑΤ του δημοσιογράφου της «Ε» και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ εξέδωσε κατά τη διάρκεια των εκτρόπων στο Σύνταγμα στις 29 Ιουνίου η συνδικαλιστική παράταξη των δημοσιογράφων «Συσπείρωση Δημοσιογράφων».

Φωτoγραφία: Σπύρος Τσακίρης

“Τετάρτη, 29/6/2011, ώρα: περίπου 14:00, στη Λ. Αμαλίας, στο τμήμα μεταξύ προαυλίου Βουλής (χώρος Αγνωστου Στρατιώτη) και εισόδου του Εθνικού Κήπου.  Τα χημικά και οι επιθέσεις των ΜΑΤ έχουν διώξει τον κόσμο, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τους διαδηλωτές προς όλες τις κατευθύνσεις, ιδίως εκείνους του ειρηνικούς πολίτες που έχουν υποχωρήσει επί της Λ. Αμαλίας προς το Ζάππειο”.

Ο Δημήτρης Τρίμης ερχόμενος από την πλευρά της οδού Οθωνος στο, κενό από πολίτες, εκείνο τμήμα της Λ. Αμαλίας, πλησιάζει  μόνος του -με τα χέρια ψηλά, και με τη δημοσιογραφική του ταυτότητα-  μια από τις  διμοιρίες και τους ζητά να σταματήσουν τις επιθέσεις και τον βομβαρδισμό με τα χημικά. Δυο τρεις ογκώδεις αστυνομικοί του επιτίθενται, τον βρίζουν, τον σπρώχνουν, τον κλωτσούν. Δεν φέρουν διακριτικά, ούτε ο επικεφαλής δηλώνει το όνομά του.  Πέφτοντας ο συνάδελφος έσπασε την κεφαλή της κερκίδας του αριστερού του χεριού.

Ο Δημήτρης Τρίμης πρόκειται να υποβάλει μήνυση κατά της Αστυνομίας”..

Αντα Ψαρρά – Στη θάλασσα λεφτά υπάρχουν! (άρθρο που δεν “χώρεσε” στην Ελευθεροτυπία 2011-07-01)
Δημήτρης Τρίμης & Δημήτρης Ψαρράς – Δέκα χρόνια «φαγούρα» για την καταστολή διαδηλώσεων (άρθρο στην “Ελευθεροτυπία” 2011-07-03)

Comments

 1. Βασιλική Μετατρούλου
  2 Ιουλίου 2011 - 12:24

  Δείτε ακόμη:
  Ηλεκτρονική Έκδοση enet.gr, 13:05 Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

  ΠΟΕΣΥ: «Αντιδημοκρατική και βάναυση η επίθεση των ΜΑΤ κατά δημοσιογράφων»

  Ως θλιβερά και απαράδεκτα χαρακτηρίζει τα επεισόδια της 28ης και 29ης Ιουνίου κατά τη διάρκεια των 48ωρων απεργιών και κινητοποιήσεων ενάντια στη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) και καταγγέλλει «την αναίτια, αντιδημοκρατική και βάναυση επίθεση αστυνομικών των ΜΑΤ κατά δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ, φωτογράφων, ηχοληπτών και άλλων τεχνικών».

  Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ έχει ως εξής:

  Η απρόκλητη και εγκληματική επίθεση κατά των δημοσιογράφων Γιώργου Αυγερόπουλου της ΝΕΤ και Δημήτρη Τρίμη, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Η.Ε.Α., λογίζεται από την Π.Ο.Ε.ΣΥ. ως επίθεση εναντίον όλων των δημοσιογράφων. Η κακοποίησή τους στόχευσε εναντίον όλων των εργαζόμενων στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Και η προμελετημένη εκτόξευση χημικών εναντίον τους, όπως και εναντίον των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών, με επικίνδυνες ασφυξιογόνες ουσίες, μεγεθύνει τις κυβερνητικές ευθύνες για την παρεμπόδιση των πολιτών στην άσκηση των θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων τους για ελεύθερη συγκέντρωση και διαδήλωση, για ελεύθερη ενημέρωση. Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην υπεκφεύγει με ρητορικές κατασκευές ξεπερασμένων μαύρων εποχών. Αξιώνει την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, όποιο πόστο και αν κατέχουν, και απαιτεί την άμεση απαγόρευση χρήσης δακρυγόνων και ασφυξιογόνων ουσιών κατά διερχομένων ή διαδηλωτών πολιτών. Η Π.Ο.Ε.ΣΥ., στην επόμενη συνεδρίασή της, θα εξετάσει τις νομικές διαδικασίες για την υποβολή μηνύσεων κατά συγκεκριμένων ή και άγνωστων οργάνων της αστυνομίας, για την κακοποίηση των πολιτών και την μετατροπή της Αθήνας και άλλων πόλεων σε «ανοιχτά Νταχάου» με ανεξέλεγκτο χημικό πόλεμο. Τέλος, η Π.Ο.Ε.ΣΥ. θα απευθυνθεί στη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, ζητώντας την έκφραση της αλληλεγγύης τους, στους κακοποιημένους και στοχευμένους από τις διωκτικές αρχές Έλληνες εργαζόμενους στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα”.

  Και
  Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011
  «Οι διαδηλωτές επενδύουν στη χρεοκοπία»!!!

  «Τα παιδιά της ακροδεξιάς δρούσαν χθες χέρι χέρι με τα παιδιά της Αστυνομίας», υποστήριξε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ -την ώρα που ο Αδ. Γεωργιάδης φώναζε ότι ο δημοσιογράφος της «Ε» Δ. Τρίμης είναι αρχηγός των κουκουλοφόρων- και μέμφθηκε την κυβέρνηση ότι ενορχήστρωσε και εκτέλεσε σχέδιο δράσης των ειρηνικών κινητοποιήσεων εγκαθιδρύοντας μια νέα μνημονιακή δημοκρατία, τη δημοκρατία του αυταρχισμού και του εκφοβισμού.

 2. Πόντος και Αριστερά
  4 Ιουλίου 2011 - 23:08

  -Οι συμμορίτες του ΠΑΣΟΚ

  http://pontosandaristera.wordpress.com/2011/07/04/symmorites/

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published / Required fields are marked *