Β.Μ. | 30 Μαΐου 2011

Αντα Ψαρρά – Στις πλατείες (πολιτικό παρασκήνιο στην “Ελευθεροτυπία” 2011-05-30)

Η Αντα Ψαρρά, εκ των φορέων του “Ιού“, σε ένα σχόλιό της, από τα “Πολιτικά παρασκήνια” της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” της Δευτέρας 30 Μαΐου 2011, με τίτλο “Στις πλατείες“.

Σκίτσο του Θανάση Πέτρου

Στις πλατείες

 Οσο κι αν τις μέρες αυτές πολιτικοί χώροι και ΜΜΕ στοργικά αγκαλιάζουν τους «αγανακτισμένους», δεν μπορεί να μη θυμούνται ότι έβγαζαν περίπου τρελό τον Αλέκο Αλαβάνο, όταν ζητούσε να γίνει στο Σύνταγμα αυτό που ξεκίνησε επίσης ειρηνικά και κυρίως μέσω Διαδικτύου στην πλατεία Αλ Ταχρίρ της Αιγύπτου.

Ισως χρειαζόταν η «μεσολάβηση» της ισπανικής νεολαίας, ώστε να έρθει το όλο πράγμα στο πιο «άσπρο» του και στο λιγότερο μουσουλμανικό, για να φτάσουν όλοι και κυρίως η τηλεόραση να χαιρετίσουν -και σωστά- τους χιλιάδες του Συντάγματος.

Χώρια που θα ήταν κάπως άκομψο για τα ΜΜΕ να μαζεύεται η νεολαία στο Σύνταγμα με μοναδικό παράδειγμα τις αραβικές πλατείες, ιδίως όταν ταυτόχρονα και κάθε βράδυ δέρνονται και μαχαιρώνονται μετανάστες σε άλλες πλατείες της Αθήνας χωρίς τηλεοπτικές αναφορές και παρ’ όλες τις πολλαπλές αστυνομικές περιπολίες.

 

Ελληνική ποιητική ανθολογία για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Ελλάδας (έκδοση του περιοδικού του ΚΙΣ “Χρονικά”, 2006)
Η πλήρης συλλογή, 47 τίτλοι, του Ιστορικού Αρχείου Ελληνικής Νεολαίας

Comments

  1. «Σε γνωρίζω από την κόψη» και «κλέφτες, κλέφτες»

    Πάνω από 20.000 κόσμος -“θα γέμιζε άνετα τη Λεωφόρο” έλεγε κάποιος στην παρέα του- συγκεντρώθηκε στην πλατεία Συντάγματος, κρατώντας περισσότερες από κάθε άλλη μέρα ελληνικές σημαίες, και τραγουδώντας πιο συχνά από κάθε άλλη φορά τον εθνικό ύμνο

    http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=281069

    Μαλλον δεν εννουσε και δεν περιμενε αυτο ο Κος Αλαβανος

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published / Required fields are marked *