Κλέων Ι. | 16 Μαΐου 2011

Αντα Ψαρρά – Πογκρόμ το λένε (πολιτικό παρασκήνιο στην “Ελευθεροτυπία” 2011-05-16)

Η Αντα Ψαρρά, εκ των φορέων του “Ιού“, σε ένα σχόλιό της, από τα “Πολιτικά παρασκήνια” της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” της Δευτέρας 16 Μαΐου 2011, με τίτλο “Πογκρόμ το λένε“.

Να μην ξεχνιόμαστε. Πογκρόμ, Αθήνα, Μάιος 2011

Να μην ξεχνιόμαστε. Πογκρόμ, Αθήνα, Μάιος 2011

 

Πογκρόμ το λένε

«Αυτοδικία» ήταν η λέξη που κατά κόρον χρησιμοποιήθηκε από τα ΜΜΕ τα «μαύρα» 24ωρα που ακολούθησαν τη ληστεία μετά φόνου στην Ηπείρου. Η αυτοδικία, όμως, αφορά την ατομική απόφαση κάποιου «να πάρει το νόμο στα χέρια του» και να εκδικηθεί αυτόν που τον έβλαψε και, ενώ είναι πράξη ποινικά κολάσιμη, εμφανίζεται σαν απόδοση Δικαιοσύνης.
Το να χαρακτηρίζονται όμως «πράξεις αυτοδικίας» και να περνάνε στα «ψιλά» οι οργανωμένες και κατευθυνόμενες δολοφονικές ενέργειες εναντίον δεκάδων αθώων μεταναστών είναι εγκληματικό.

Είναι απόπειρες δολοφονίας από πρόθεση, με μαχαίρια και τσεκούρια, που στην περίπτωση του εικοσάχρονου παιδιού προκάλεσαν και το θάνατο.

Αν χρειαζόμαστε λοιπόν μια λέξη για να περιγράψουμε αυτό το φαινόμενο, η λέξη αυτή είναι «πογκρόμ».
Αντ.Ψ.

Και ποιοι το έκαναν;

Εφημερίδα Χρυσή Αυγή, 18/05/2011, λίγες μέρες μετά το πογκρόμ: Η ΧΑ στην πρωτοπορία για να ξαναγίνει η πατρίδα μας ελληνική. Το Μέτωπο Νεολαίας στάθηκε στο πλευρό συμπατριωτών μας 'Ιός. Πρέπει να χυθεί αίμα', 02/05/2015.

Εφημερίδα Χρυσή Αυγή, 18/05/2011, λίγες μέρες μετά το πογκρόμ: Η ΧΑ στην πρωτοπορία για να ξαναγίνει η πατρίδα μας ελληνική. Το Μέτωπο Νεολαίας στάθηκε στο πλευρό συμπατριωτών μας ‘Ιός. Πρέπει να χυθεί αίμα’, 02/05/2015.

 

Δείτε επίσης:

# Δημήτρης Ψαρράς – Το πογκρόμ κατά των μεταναστών σχεδιαζόταν ήδη από το 1997 (άρθρο στην “Ελευθεροτυπία” 2011-05-22)

Δημήτρης Ψαρράς – Το πογκρόμ κατά των μεταναστών σχεδιαζόταν ήδη από το 1997 (άρθρο στην «Ελευθεροτυπία» 2011-05-22)

# Slackers – Το πογκρόμ κατά των Ελλήνων μεταναστών, τον Αύγουστο του 1918 στον Καναδά
https://xyzcontagion.com/2011/01/27/slackers

Αντα Ψαρρά – Ελεύθεροι (για συλλήψεις ακροδεξιών, πολιτικό παρασκήνιο στην “Ελευθεροτυπία” 2011-05-16)
Ολα τα μέτρα της κυβέρνησης για το κέντρο της Αθήνας

Comments

 1. κ. θεμελης
  17 Μαΐου 2011 - 02:42

  (σχολιο στο ασχετο): εχω ηδη γραψει αλλου οτι επροκειτο περί μεγαλοφυους σχεδίου της ΕΥΠ σε συνεργασία με το Υπ. Εθν. Οικ. Η καμαριερουλα ηταν εκτακτο μισθοδοτούμενο προσωπικο της ΕΥΠ, με ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Ακολουθουσε (και κατεγραφε) τον ΔΝΤου, σε ΟΛΑ τα ξενοδοχεια. Ο σκοπος ηταν μια σειρα ασεμνων αλλα πολλα υποσχομενων φωτογραφιων, που θα οδηγουσε σε ανετη εκταμιευση δυο δοσεων του Δανειου. Δυστυχως, λογω των αντιμνημονιακων περικοπων ειχε να πληρωθεί 4 μηνες, με αποτελεσμα μια καποια πτωση του ηθικου της. Οταν ειδε και γυμνο το μεγαλειο του ΔΝΤου, εκει πια δεν αντεξε και ετραπη σε φυγη. Δυστυχως αλλο ενα καλα επεξεργασμενο σχεδιο για την σωτηρια της πατριδας κατεληξε στα σκουπιδια.

 2. κ. θεμελης
  19 Μαΐου 2011 - 10:27

  πολυ σωστο το σχολιο για την “αυτοδικια”…και σιγουρα δεν προκειται για λαθος. απλως, εξ απαλων ονυχων περνούν την προπαγανδα τους και διαμορφωνουν στασεις και συνειδησεις.

 3. Κλέων Νεμέας
  19 Μαΐου 2011 - 12:25

  Ο κ. Λασκαράτος από το (συν)αδελφικό ιστολόγιο
  επισημαίνει ότι και το “Βήμα” συγχέει σκοπίμως τις έννοιες “αυτοδικία” με την έννοια (και πολύ περισσότερο τις πράξεις που το συνοδεύουν) του “πογκρόμ”:
  Προφανώς αυτοδικία στη γλώσσα του Βήματος είναι το εξής. Χτυπώ όποιον μελαμψό βρω μπροστά μου για να τιμωρήσω κάποιον μελαχροινό που σκότωσε τον Έλληνα με την κάμερα. Αλλά αυτό δεν λεγεται αυτοδικία. Αυτοδικία είναι να χτυπήσω αυτόν που με χτύπησε.

  και
  Είχα επισημάνει μια αθλιότητα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, να αποκαλεί δηλαδή μέσω έρευνας της Κάπα Research, την τυφλή ρατσιστική βία κατά αθώων με το παραπλανητικό ψευδώνυμο ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ!!! για να βγάλει το άθλιο και παραπλανητικό συμπέρασμα πως οι μισοί πολίτες εγκρίνουν να βασανίζονται η να δολοφονουνται αθώοι!!! Η Άντα Ψαρρά βάζει τα πράγματα στη θέση τους στην Ελευθεροτυπία:

 4. Κλέων Νεμέας
  24 Μαΐου 2011 - 13:28

  Ο κ. Λασκαράτος από το (συν)αδελφικό ιστολόγιο roides.wordpress.com:

  «ΤΟ ΒΗΜΑ» ξέρει τι σημαίνει «αυτοδικία»;

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published / Required fields are marked *