Εθνομηδενιστές μαθηματικοί προτρέπουν τους μαθητές να συμπληρώσουν εθνομηδενιστικά ραβδογράμματα
Το εθνικοπατριωτικό μπλοκ που είχε πρωτοστατήσει στην απόσυρση του βιβλίου Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού, μάλλον θα ανοίξει ένα νέο μέτωπο, εναντίον του βιβλίου Μαθηματικών της ίδιας τάξης, αυτή τη φορά.
Και το λέμε αυτό, γιατί, μα κοιτάξτε τώρα μια άσκηση Μαθηματικών που διάλεξαν οι εθνομηδενιστές, μισέλληνες και απάτριδες Μαθηματικοί του Υπουργείου Παιδείας.
Προβλέπω ερώτηση στη Βουλή από τον κ. Κυριάκο Βελόπουλο, διότι εκείνο το «ευτυχώς λίγες φωνές διαμαρτυρίας» (εννοείται, εναντίον των ξένων) θα τους έχει κάτσει στο λαιμό, των βουλευτών του ΛάΟΣ.
Κινεζομπολσεβίκος
9 Μαΐου 2011 - 15:21
Βρίσκω το ιστολόγιό σας ιδιαίτερα ενδιαφέρον, και το παρακολουθώ σχεδόν ανελλιπώς.
Δεν έχω καμία αντίρρηση ούτε διαφορά στην απέχθεια που σας προκαλούνε οι εθνοσωβινιστές, όπως βγαίνει και από την παραπάνω ειρωνική γι’ αυτούς και ωραία δημοσίευση.
Ωστόσο, είμαι υποχρεωμένος να σημειώσω κάτι: ο “αντιρατσισμός” τύπου Υπουργείου Παιδείας και ΣΥΝ-ΔΗΜΑΡ, ο λεγόμενος και καθεστωτικός αντιρατσισμός είναι πιστεύω η πιο εύκολη και σίγουρη μέθοδος για να γιγαντωθούνε οι εθνοφασίστες και οι ναζιστές.
Γιατί;; Γιατί απλούστατα ο καθεστωτικός αντιρατσισμός ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ. Ας πάρουμε τηνν παραπάνω σελίδα από το βιβλίο των Μαθηματικών.
Ψέμα 1ο: Καμία οικονομική ανάπτυξη και άνθιση δε γνώριζε η Ελλάδα την εποχή που άρχισε το μεταναστευτικό ρεύμα. Η περίοδος 1990-2000 δεν υπήρξε περίοδος εκβιομηχάνισης και εκτίναξης της παραγωγής, όπως π.χ. η περίοδος 1950-1960 στη μεταπολεμική Δυτική Γερμανία. Απόδειξη ότι η τεράστια πλειοψηφία της μεταναστευτικής φτωχολογιάς που ήρθε στη χώρα μας μετά το 1990, πλην της οικοδομής, απασχολήθηκε σε κλάδους έντασης εργασίας κι όχι έντασης κεφαλαίου π.χ. στους αγρούς, σε μικροβιοτεχνίες κλπ κι όχι σε μεγάλες παραγωγικές μονάδες, που τότε γκρεμίζονταν αντί να χτίζονται (αυτό άλλωστε έφερε και τη χρεοκοπία, η βαθιά αποβιομηχάνιση). Απόδειξη πως ουσιαστικά οι αποβιομηχανιστές της χώρας αντικατέστησαν ουσιαστικά με το φτηνό μεταναστευτικό μεροκάματο το φρένο που έβαλαν στις παραγωγικές δυνάμεις και την ανάπτυξή τους. Εξ ου και η άθλια δουλοκτητική πραγματικότητα στην ελληνική ύπαιθρο, που τη νιώθουν στα κορμιά τους οι μετανάστες.
Ψέμα 2ο: Η ελληνική κοινωνία τους δέχτηκε σαν παιδιά της και οι φωνές διαμρτυρίας είναι λίγες. Αυτό το κρύψιμο του κεφαλιού στο χώμα, η “εξαφάνιση” του εθνορατσισμού ενός μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας, δεν είναι μια απλή μεσοαστική κοσμοπολίτικη αφ’ υψηλού άγνοια, όπως λένε οι εθνικοΚαραμπελιάδες εθναμύντορες και σπιθαίοι φασίστες. Είναι συνειδητή απόκρυψη των ευθυνών κυβερνήσεων και ΚΥΡΙΩΣ της λεγόμενης “αριστεράς”, που ποτέ δε διαφύλαξαν τα μεροκάματα, άφησαν τους μετανάστες λόγω εξαθλίωσης να τα σπάσουν (δεν ψέγω τους μετανάστες, απλά περιγράφω τι συνέβη), δημιούργησαν μια αλληλομισούμενη εργατική ταξη δύο ταχυτήτων και τώρα κάνουν μάθημα στη φτωχολογιά “μα μην είστε ρατσιστές, να αγαπάτε τους μετανάστες”. Αν αυτοί οι κύριοι είχαν περιφρουρήσει νομικά και ΚΥΡΙΩΣ συνδικαλιστικά το ενιαίο μεροκάματο Ελλήνων – μεταναστών, ο εθνορατσισμός θα ήταν υπόθεσή ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΩΝ, π.χ. των παραδοσιακών ακροδεξιών και των περιθωριακών ναζιστών, που τώρα πάνε να γίνουν ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
Ψέμα – Παραίνεση 3ο (3η): Η τελευταία παραίνεση για συζήτηση για το αν έχουν δίκιο όσοι ανησυχούν για την αύξηση του αριθμού των μεταναστών. Προφανώς θέλει να εκφράσει με άλλα λόγια τη γραμμή των “ανοιχτών συνόρων”. ΑΥΤΟ ΠΙΑ ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. Η γραμμή δηλαδή που δικαιώνει τη δουλεμπορική αλυσίδα Καρζάι – Αχμαντινετζάντ – Ερντογάν – Παπανδρέου, ειδικά στον καιρό του 20% ανεργίας. Η γραμμή που με άλλα λόγια λέει “νέοι και γέροι οργανωθείτε στη Χρυσή Αυγή”. Η γραμμή που λέει “κάτω το Δουβλίνο 2”, δηλαδή βουρ ανοιχτά σύνορα σε όλη την ΕΕ και Λεπέν πρώτη δύναμη στη Γαλλία, αναγέννηση του ναζισμού στη Γερμανία, ακροδεξιά κόμματα παντού με διψήφια ποσοστά. Αν πάνω σε αυτή την απερίγραπτη κρίση δε θέτεις ζήτημα προσωρινού ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ, είναι σα να καλείς σε πογκρόμ και για τους ήδη εγκατεστημμένους μετανάστες. Πώς θα ενωθούν Έλληνες και παλιοί μετανάστες πάνω στην μεγάλη πείνα, όταν έρχονται καθημερινά νέες καραβιές εξαθλιωμένων, που δεν υπάρχει μεροκάματο για να δουλέψουν;;
Παιδιά, τελειώσανε οι εποχές των γενικών διακηρύξεων. Αν θέλουμε να τσακίσουμε τους φασίστες και κυρίως τους ναζήδες, δε φτάνει πια να τους “πικάρουμε” με την πολυεθνική προ 1913 Θεσσαλονίκη (αυτό όντως είναι θετικό και μπράβο σε αυτόν που το ενέταξε στο βιβλίο των Μαθηματικών). Πρέπει σα δημοκράτες και αριστεροί να απαντάμε -νομίζω- στα ζωτικά ερωτήματα των μαζών κι όχι απλά να κριτικάρουμε τον εθνικισμό τους αφ’ υψηλού, χωρίς να εξετάζουμε τους υλικούς όρους που τον γεννάνε. Γιατί αλλιώς εμείς θα λέμε τα -σωστά- αντιρατσιστικά και διεθνιστικά μας, κι οι Σπίθες, τα ΛΑΟΣ και οι Χρυσές Αυγές θα πάρουνε το λαό και θα μας περάσουνε από μαχαίρι…
Κλέων Νεμέας
9 Μαΐου 2011 - 19:56
Καλώς ήλθες, και σε ευχαριστούμε πολύ για τα εξαιρετικά και άκρως ενδιαφέροντα σχόλια, που φαίνονται από μακριά ότι είναι προϊόν “βαθιάς και σκληρής” σκέψης, και που ανοίγουν πολλά και κρίσιμα ζητήματα.
κ. θεμελης
11 Μαΐου 2011 - 12:44
ενδιαφερον το σχολιο, μερικες σκορπιες σκεψεις για την μαθηματικη ασκηση, αλλα και για το πρωτο σχολιο:
Βρισκω εντελως αστοχη την ασκηση για αλλους λογους: Μπλεκει απο μονα τους 3-4 τουλαχιστον “μπερδεμενα” θεματα ιστοριας και συγχρονης μεταναστευσης (για λογους…διαθεματικης παιδειας;;) για ποιο λογο αραγε;; για να προβληματισθουν επι των θεματων τα παιδια λυνοντας ασκησεις μαθηματικων; ακομη κι αν θεωρηθει η στοχευση ορθη, η ασκηση θα οδηγησει σε μπερδεμενα παιδικα μυαλα…ουτε μαθηματικα θα μαθουν, ουτε θα προβληματισθουν στην ιστορια. ας αφησουμε οτι προϋποτιθεται δασκαλος που σκαμπαζει κατι για τα θεματα… στατιστικα, ειναι μαλλον απιθανο να εχει ιδεα…πιστευω οτι απλως επιτεινει την συγχυση που ηδη υπαρχει στα μυαλα των ενηλικων και την προωθει στα μυαλα των παιδιων.
Οσον αφορα στο θεμα της πολυεθνικης θεσ/νικης, καλο ειναι μεν να το μαθαινουν τα παιδια, αλλα το ερωτημα ειναι τι σχεση εχει αυτο με την αλλαγη της δομης του πληθυσμου εκει αργοτερα, σε συνδυασμο με το επιχειρημα των εθνικιστων για πιθανη αλλαγη “της συνθεσης του ελληνικου κρατους” λογω της συγχρονης μεταναστευσης. πιθανωτατα καμμια σχεση δεν εχει, απλως θα επιτεινει την κατασταση σαλατας στο μυαλο των παιδιων. (Ασε και τον σολοικισμο “συνθεση του κρατους” αντι “συνθεση του πληθυσμου”).
Στα σχολια βλεπω εναν, ας πω ντεσισιονισμο, αν δηλαδη η Αριστερα επαιρνε τις σωστες αποφασεις και τις εφαρμοζε, θα ηταν διαφορετικη η εξελιξη. Αλλα δεν ειναι δουλεια της Αριστερας (ασε που γενικα επισημανε το προβλημα)της ισοτητας αμοιβων ή της ασφαλισμενης εργασιας των μεταναστων ή της αποφασης για ανοιχτα ή κλειστα συνορα κοκ. Εδω τις αποφασεις τις πηρε η Πολιτεια που και μιζες ηθελε, και χαμηλο κοστος για να πληρωνει λιγωτερα για τα “λαμπρα” εργα πχ των Ολυμπιακων, της εισοδου στην ΟΝΕ και στο ευρω κοκ. Ασφαλως επισης δεν υπηρξε πραγματικη οικονομικη αναπτυξη βασισμενη στην βιομηχανια (ασε που βιομηχανια δεν υπηρξε ουτως ή αλλως ποτε), αλλα υπηρξε οικοδομικος-κατασκευαστικος οργασμος (αεροδρομια, ολυμπιακα εργα, γηπεδα, εθνικες οδοι…) και μια φαινομενικη αναπτυξη βασισμενη σε δανεικα. Αλλα συγκριση με μεταπολεμικη γερμανια δεν μπορει να υπαρξει για αλλους λογους, οχι επειδη η αναπτυξη εκει βασισθηκε πραγματι στην βιομηχανια. Αλλα διοτι στην γερμανια η μεταναστευση βασισθηκε σε διακρατικες συνθηκες και ηταν απολυτως ελεγχομενη, αφου η γερμανια χρειαζοταν εργατικα χερια που δεν ειχε λογω λειψανδριας που προκαλεσε ο πολεμος και των δυσθεορατων αναγκων που προκαλουσε η αναγκη της πολυ γρηγορης ανασυγκροτησης. Η μεταναστεση στην Ελλαδα προηλθε απο τυχαια περιστατικα περισσοτερο και κυριως η μεγαλη μαζα των πρωτων μεταναστων ηταν απο αλβανια απο αλβανια, οπου οι εξαθλιωμενοι ανθρωποι το “εσκαγαν” προς εκει που ηταν ευκολωτερο να ξεφυγουν, ασχετως αν στην πορεια καλυψαν πραγματικες αναγκες, ενω υπαρχει και το πραγματικο γεγονος οτι η ελλαδα ειναι γεωφυσιολογικα πυλη εισοδου στην ευρωπη και ειναι απόλυτως δυσχερες να φυλαχθουν τα συνορα, εκτος αν εφαρμοσθουν εντελως απανθρωπες “μεθοδοι φυλαξης συνορων”. αυτα καμμια σχεση δεν εχουν με οικονομικη αναπτυξη ή με την ελλειψη της. και το απολυτο κλεισιμο συνορων δυσκολα μπορει να ζητηθει απο οποιαδηποτε Αριστερα και για λογους αρχης, αλλα και για το προφανες της απανθρωπιας που χρειαζεται για να εφαρμοσθει.
Οσον αφορα στον ρατσισμο, αυτος ειναι διαχυτος στην Ελλαδα ουτως ή αλλως, αν και στην αρχη της δεκαετιας μαλλον αμηχανια υπηρχε. Δεν θα διαφωνησω παντως οτι η Αριστερα οντως πρεπει να προσεχει στις θεσεις της, διοτι αθελα της τροφοδοτει τον φασιστικο ρατσισμο, αν και νομιζω οτι αυτος θα θεριευε ουτως ή αλλως. τι υπαρχει σοβαρη ανοδος της εγληματικοτητας, και μαλιστα της βιαιης, λογω αλλοδαπων, ειναι βεβαιο, ακομη κι αν στατιστικα (για αλλους λογους) δεν αποτυπωνεται καθαρα το προβλημα. Οτι το κεντρο ειναι αδιαβατο τα βραδυα κυριως λογω συμμοριων αλλοδαπων ειναι τεραστιο θεμα. Πιστευω ομως χρειαζονται και αντιστοιχες επιστημονικες ερευνες για να “βοηθησουν” την Αριστερα, αλλα και οποιονδηποτε ενδιαφερομενο πολιτη να “ξεχωριζει” τα θεματα και να φτανει σε υποστηριξιμα συμπερασματα χωρις εξαλλωσυνες και αγριοφωναρες… καλα, σωθηκαμε…Παντως ασκησεις μαθηματικων αυτου του ειδους δεν νομιζω να βοηθουν, αν και η ιδεα οτι ο ρατσισμος καλον ειναι να μην ριζωνει εξ απαλων ονυχων, διοτι δυσκολα ξεριζωνεται μετα, ειναι σωστη.
Βασιλική Μετατρούλου
11 Ιουνίου 2011 - 21:53
Ο κομιστής Θέμος Αναστασιάδης έγραψε σχετικά στο “Πρώτο Θέμα”, και η Αντα Ψαρρά του “Ιού” αππαντησε με ένα πολιτικό σχόλιο, που τελικά κόπηκε από την σύνταξη της “Ελευθεροτυπίας”. Εδώ:
Αντα Ψαρρά – Ιστορία μου αμαρτία μου (πολιτικό παρασκήνιο που δεν “χώρεσε” στην “Ελευθεροτυπία” 2011-05-25)
Ιστορία μου αμαρτία μου
της ΑΝΤΑΣ ΨΑΡΡΑ
“Μαύρη προπαγάνδα υπέρ λαθρομεταναστών” ανακάλυψε το Πρώτο Θέμα του τηλεπαρουσιαστή Θέμου Αναστασιάδη με αφορμή -αυτή τη φορά- το βιβλίο μαθηματικών της έκτης δημοτικού. Δεν διστάζει μάλιστα ο συντάκτης του άρθρου να χαρακτηρίσει μέθοδο Γκέμπελς το ερώτημα του βιβλίου για το ποια ήταν η πολυπληθέστερη κοινότητα της Θεσσαλονίκης πριν από 100 χρόνια. Βάζοντας την ιστορική αλήθεια στο απόσπασμα υποδεικνύει στους συντάκτες του βιβλίου άλλο ερώτημα που να έχει οπωσδήποτε σαν απάντηση τους Ελληνες και όχι τους Εβραίους που συμπτωματικά ήταν η πρώτη σε πληθυσμό κοινότητα της Θεσσαλονίκης πριν από 100 χρόνια. Προχωράει μάλιστα παρακάτω διαφωνώντας με την αναγκαιότητα να οριστεί η ξενοφοβία σαν κάτι αρνητικό και ξένο με την ελληνική κουλτούρα. Διαφεύγει ίσως στον αγανακτισμένο υπερέλληνα το ότι αν ζούσε ο Γκέμπελς θα έφτιαχνε σίγουρα το βιβλίο του με βάση τις υποδείξεις του Πρώτου Θέματος μια και δεν… συμπαθούσε και πολύ τους Εβραίους.
Γράφτηκε στις 23.5.2011
http://www.iospress.gr/texts_2011/20110523.htm