Β.Μ. | 6 Μαΐου 2011

“Το ολοκαύτωμα στα Βαλκάνια”, ένας νέος αξιόλογος συλλογικός τόμος

Οπως συνηθίζουμε στο ιστολόγιό μας; όταν κυκλοφορεί κάποιο αξιόλογο βιβλίο, έχουμε και σήμερα μία ακόμη “πρόταση για διάβασμα“. Πρόκειται για ένα νέο συλλογικό τόμο, που περιέχει κάποιες (συγκεκριμένα: 17) από τις εισηγήσεις του (ετήσιου πλέον) διεθνούς συνεδρίου από το “Δίκτυο Μελέτης Εμφυλίων Πολέμων“, (για λεπτομέρειες κλικ εδώ), που το 2008 έγινε στη Θεσσαλονίκη με θέμα το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.
Εχει τίτλο “Το Ολοκαύτωμα στα Βαλκάνια”, επιμέλεια Νίκος Μαραντζίδης, Στράτος Δορδανάς, Νίκος Ζάϊκος, Γιώργος Αντωνίου, εκδόσεις “Επίκεντρο”, Θεσσαλονίκη 2011.

"Το Ολοκαύτωμα στα Βαλκάνια", επιμέλεια Νίκος Μαραντζίδης, Στράτος Δορδανάς, Νίκος Ζάϊκος, Γιώργος Αντωνίου, εκδόσεις "Επίκεντρο", Θεσσαλονίκη 2011. Μόλις κυκλοφόρησε, Πέμπτη 05 Μαΐου 2011.

“Το Ολοκαύτωμα στα Βαλκάνια”, επιμέλεια Νίκος Μαραντζίδης, Στράτος Δορδανάς, Νίκος Ζάϊκος, Γιώργος Αντωνίου, εκδόσεις “Επίκεντρο”, Θεσσαλονίκη 2011. Μόλις κυκλοφόρησε, Πέμπτη 05 Μαΐου 2011.

Από την ιστοσελίδα των εκδόσεων “Επίκεντρο”:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο βιβλίο αυτό περιέχονται μελέτες για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στις βαλκανικές χώρες και στην Ελλάδα. Συγγραφείς από πολλές βαλκανικές χώρες ερευνούν το Ολοκαύτωμα στην Κροατία, την Σερβία, τη Βουλγαρία, την Υπερδνειστερία και την Ελλάδα.

Παράλληλα εξετάζονται η μνήμη του Ολοκαυτώματος στη σημερινή εποχή και τα προβλήματα ένταξης της γενοκτονίας στη συλλογική εθνική μνήμη των βαλκανικών χωρών.

Ανάμεσα στους κοινούς στόχους των μελετών συγκαταλέγονται, εκτός από τη γενοκτονία ως μαζικό έγκλημα, η ανάδειξη του ρόλου των ντόπιων συνεργατών, της υλικής διάστασης της γενοκτονίας με την επικέντρωση στο ζήτημα των περιουσιών, του ισχυρού – και πάντα επίκαιρου- συμβολισμού της μέσω της ανάδειξης της κληρονομιάς και της μνήμης της στις σύγχρονες κοινωνίες, αλλά και του νομικού πλαισίου που αναπτύχθηκε μετά το τέλος του πολέμου.

Η επικέντρωση στο βαλκανικό χώρο επιδιώκει να καλύψει ένα βιβλιογραφικό κενό, με σαφή την πρόθεση να αναδείξει την δυναμική της τοπικότητας ως αποφασιστικού παράγοντα για τη βαθύτερη κατανόηση όχι μόνο της μοναδικότητας του Ολοκαυτώματος στο σύνολό του αλλά και της εν γένει φυλετικής και ρατσιστικής βάσης του γερμανικού εθνικοσοσιαλιστικού κράτους.

Μπορείτε να δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου με τα ονόματα των συγγραφέων και των εργασιών τους

και την εισαγωγή των τεσσάρων επιμελητών.

Καλο διάβασμα, αξίζει τον κόπο!!!

 


 

Δείτε επίσης:

# Ολα τα άρθρα του ιστολογίου με θέμα το ‘Ολοκαύτωμα‘ και ‘Εβραίοι‘ και ‘Αντισημιτισμός

# Οι δωσίλογοι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης – 1942: «Αρκετά εβραϊκά όντα έμειναν στον τόπο» – 1943: «Αι ελληνικαί γεννεαί θα εορτάσουν όταν αποκαθαρθή η γάγγραινα με τους κίτρινους αστέρας» (Από το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Ελλάδας, το “Μαύρο Σάββατο” της 11ης Ιουλίου 1942)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/13/mavro-sabbato/

# Γνωρίζει η Εκκλησία της Ελλάδας ότι η Αποστολική Διακονία συνεργάζεται εμπορικά με την αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική ‘Ελεύθερη Ωρα’;;;

Γνωρίζει η Εκκλησία της Ελλάδας ότι η Αποστολική Διακονία συνεργάζεται εμπορικά με την αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική ‘Ελεύθερη Ωρα’;;;

# Ελληνες ευρωβουλευτές καταγγέλλουν Μέρκελ και Ολάντ σαν συνωμότες και ενεργούμενα του σχεδίου από τα ‘Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών’ μέσα από την Ευρωβουλή στο Στρασβούργο

Ελληνες ευρωβουλευτές καταγγέλλουν Μέρκελ και Ολάντ σαν συνωμότες και ενεργούμενα του σχεδίου από τα ‘Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών’ μέσα από την Ευρωβουλή στο Στρασβούργο

# Σκηνή Δεύτερη #02: Ιούλιος 1964, ΕΚΟΦ, Εβραϊκή Συναγωγή, Παγκράτι (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/02/skini-02/

# Από το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Ελλάδας, Ιωάννινα, 25 Μαρτίου 1944, όλη η σειρά των 19 φωτογραφιών
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/05/25/ioannina-ebraioi/

# “Καλή αντάμωσιν, Φιλιά εις τα παιδιά”, το τελευταίο σημείωμα του πατέρα, 02/04/1944
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/07/filia-eis-ta-paidia-simeioma-patera/

# Πλαστές ταυτότητες που έσωσαν ζωές, στην κατεχόμενη Αθήνα (Συνεργασία του ιστολογίου μας με τα “Ενθέματα” της κυριακάτικης “Αυγής”, 2012-01-29)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/01/29/synergasia-me-enthemata-ebraioi-athinas/

# Ελληνική ποιητική ανθολογία για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Ελλάδας (έκδοση του περιοδικού του ΚΙΣ “Χρονικά”, 2006)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/05/27/anthologia-poiimata-olokaytoma/

# Yad Vashem – Ελληνες Δίκαιοι των Εθνών – 306 ονόματα – Greek Righteous Among the Nations – Honored by Yad Vashem [έως την 01 January 2010]
http://wp.me/p1k8qz-5j

# Μωυσής Μιχαήλ Μπουρλάς (1918-2011) – “Ελληνας, Εβραίος και αριστερός”, ο “Βύρων” του ΕΛΑΣ
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/03/19/moysis-mpourlas-1918-2011/

# Αννα Μαρία Δρουμπούκη – Η θεσμική μνήμη του Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα (Αρθρο στο περιοδικό Books’ Journal 2012-11-ΝΟΕ ΤΧ#025)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/11/03/anna-maria-droumpouki-mnimi-olokaftoma-books-journal/

# Ντοκιμαντέρ – Η άγνωστη εξέγερση των Ελλήνων Εβραίων στο Αουσβιτς τον Οκτώβριο του 1944
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/12/ntokimanter-agnosti-eksegersi-ellines-ebraioi/

# Δημήτρης Ψαρράς – Η εξίσωση του μίσους (άρθρο στην “Ελευθεροτυπία” 2011-06-23)
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/06/23/dimitris-psarras-exisosi-tou-misous/

# “Το ολοκαύτωμα στα Βαλκάνια”, ένας νέος αξιόλογος συλλογικός τόμος
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/05/06/olokaytoma-sta-balkania-syllogikos-tomos/

# Στατιστική του περιοδικού Τύπου (εφημερίδων) στην πολυγλωσσική Θεσσαλονίκη του 19ου και αρχών του 20ου αιώνα
a href=”http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/04/04/statistiki-typou-thessaloniki/

# Μίκης Θεοδωράκης: Να διευκρινίσω ένα πράγμα, ότι είμαι αντισημίτης
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/02/08/mikis-theodorakis-eimai-antisimitis/

# Δημήτρης Ψαρράς – Σπίθα, Τιμή, Χρυσή Αυγή;
http://x2t.com/spitha-timi-xa

# Ενα εγχειρίδιο αντίδοτο στην ακροδεξιά προπαγάνδα: Η νέα έκδοση “Ας μιλήσουμε καθαρά για την ακροδεξιά” του Κωστή Παπαϊωάννου
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/27/papaioannou-as-milisoume-gia-akrodexia/

# Η εισαγωγή-προοίμιο: Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/05/16/fasistikes-orgs-100-xronia/

# Το καινούριο βιβλίο του Umberto Eco – Το κοιμητήριο της Πράγας
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/04/14/umberto-eco-to-koimitirio-tis-pragas/

# Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις: Νέα στοιχεία – Εννιά συν μία άγνωστες σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή – Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #04]
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/11/kryfa-04-parakratos-nazistiko-zombi/

 

# Πλατεία Ελευθερίας, Θεσσαλονίκη, Ιούλιος 1942:

 


 

# Ιωάννινα, 25 Μαρτίου 1944:

Οι στενοί συγγενείς του Καρατζαφέρη και της Χρυσής Αυγής – Φασιστικές, ναζιστικές, φιλοβασιλικές, φιλοχουντικές, ακροδεξιές οργανώσεις το 1984
Στη Βουλή, δημοσίευμα της Αντας Ψαρρά στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” για την κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων (άρθρο στην “Ελευθεροτυπία” 2011-05-06)

Comments

 1. κ. θέμελης
  7 Μαΐου 2011 - 00:26

  πολυ ενδιαφερουσα η εισαγωγη. θα μ’ενδιεφερε ιδιως το νομικο αρθρο περι μερτεν και λοιπων, που φτανει μεχρι και την προσφατη δικη του πλευρη.

 2. Μισίρκωφ
  7 Μαΐου 2011 - 10:06

  για εμάς τους δημοκράτες της θεσσαλονίκης έχει τεράστια σημασία να μάθουμε ποιοί- με ονοματεπώνυμο κατέχουν τις περιουσίες των εβραίων, ιδιωτικές και κοινοτικές..
  όπως και φυσικά του πώς περιήλθε στα χέρια τους και τέλος ποιές ήταν οι δοσιλογικές σχέσεις τους με τις ναζιστικές κατοχικές δυνάμεις..??
  φυσικά και ποιός ήταν ο μεταπολεμικός ρόλο και η θέση τους στο ελληνικό κράτος , για τις δοσιλογικές τους υπηρεσίες…
  ευρύτερα μας ενδιαφέρει το ζήτημα των εκατοντάδων χιλιάδων δημευθέντων για πολιτικούς λόγους ιδιωτικών περιουσιών ελλήνων πολιτών σε όλη την επικράτεια..
  υπενθυμίζουμε ότι σε ένα κράτος δικαίου ακόμα και σε περίπτωση αποδεδειγμένης δικαστικά ατομικής βλάβης-π.χ κατασκοπείας δεν προβλέπεται δήμευση ιδιωτικής περιουσίας..
  το ζεύγος EIMS στην αμερική δικαστικά αποδεδειγμένοι πράκτορες της Σοβιετικής Ενωσης τιμωρήθηκαν με πολυετή κάθειρξη και υψηλό χρηματικό πρόστιμο, ασχετα αν η πληρωμή του έγινε ύστερα από ελεύθερη πώληση από τους ιδίους περιουσιακών τους στοιχείων..
  μοναδικός νόμιμος λόγος δήμευσης περιουσίας αποτελεί η απόκτησή της με παράνομα μέσα- φοροκλοπή, εισφοροκλοπή, μη νόμιμες αμοιβές-μίζες, κ.λ.π …
  στο διαδίκτυο κυκλοφορεί η υπόθεση του δικηγόρου πατέρα του βενιζέλου , ο οποίος με νομικά τερτίπια έγινε κύριος 17 ακινήτων, της λεγόμενης εχθρικής περιουσίας..
  της περιουσίας ελλήνων πολιτών της ξάνθης , με βουλγάρικη καταγωγή , η οποία δημεύθηκε αφού τους εξεδίωξαν και τους αφαίρεσαν την ελληνική ιθαγένεια…
  χιλιάδες περιουσίες με παρόμοιο τρόπο αφαιρέθηκαν από έλληνες πολίτες με καταγωγή :
  αλβανική-τσάμηδες, μακεδονική, βλάχικη, βουλγάρικη και φυσικά εβραϊκή…

 3. Μισίρκωφ

  Δες στο λινκ της εβραικης ιστοσελιδσς για το ολοκαυτωμα την φωτογραφια που σου αφιερωνουν με τους προγονους σου να ποζαρουν μαζι με τους Ναζι στα Σκοπια κατω απο τον Κομμιτατζη που δειχνει τον χαρτη της “ενωμενης μακεδονιας” και το πορταιτο του Χιτλερ
  με το τιτλο “”Bulgarian Fascist supporters””

  http://www.noiazomai.net/lefigarobulgar.files/image007.gif

  http://www.holocaustresearchproject.org/nazioccupation/bulgarianjews.html

 4. κ. θεμελης
  7 Μαΐου 2011 - 14:17

  για τσαμηδες κι εβραιους (και καποιους αλλους που δεν θυμαμαι τωρα) υπαρχει ενα σχετικα προσφατο, οχι πληρες νομιζω, του μαργαριτη (παλι νομιζω), με τιτλο κατι σαν δυσκολοι γειτονες (νομιζω). το οποιο το εχω και τοχω διαβασει. αλλα βρισκεται στο μερος του χαους που προκειται να βαλω ταξη καθε επομενο σαββατοκυριακο. το ορκιζομαι μαλιστα.

 5. Κλέων Νεμέας
  7 Μαΐου 2011 - 14:31

  Ε, αφού το ορκίζεσαι.
  “Ανεπιθύμητοι συμπατριώτες”, εννοείς, του Μαργαρίτη, σωστά, για Εβραίους και για Τσάμηδες.

 6. κ. θεμελης
  7 Μαΐου 2011 - 18:44

  μπραβο βρε κλεωνα! ευχαριστω. μηπως να ερχοσουν να βοηθησεις να βαλουμε ταξη στο χαος; και σε παω μετα πισω στη νεμεα…οπου το ριχνουμε στην οινο-γευσιγνωσια! (αντιλαμβανεται βεβαιως καποιος, οτι αν ψαχνω ΤΕΤΟΙΑ κινητρα, δυσχερως θα μπει ταξη στο χαος. Αλλα, εδω η πατρις βυθιζεται, την ταξη στο χαος θα σκεφτομαστε;;-γνωστο επιχειρημα της πλακας, ετσι;)

 7. Κλέων Νεμέας
  7 Μαΐου 2011 - 23:46

  Μαζί σου δεν πάω ούτε σε βαφτίσια 🙂

  Σε έχει φοβηθεί το μάτι μου, αλλά αν είναι για λόγους καθαρά ερευνητικούς (οινολογικούς, γευσιγνωστικούς κ.λπ. ερευνητικά πεδία),
  θα κάνω μία εξαίρεση.
  Για χάρη της επιστήμης, βεβαίως 🙂

 8. κ. θεμελης
  8 Μαΐου 2011 - 00:37

  γιατι βρε κλεωνα, τι ειδες που τρομαξε ο ματης σου;;
  εννοειται. ολα χαριν της ερευνας και για την προοδο της επιστημης τα κανουμε. ταπεινοι υπηρετες.

 9. κ. θεμελης
  8 Μαΐου 2011 - 00:39

  μεχρι και κοϋνερ ντυνουμαστε, για να ενωθουμε πνευματικα με τους ουγκες αυτης της γης.

 10. Πολύ ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική συνέντευξη της Ρένα Μολχο στην εφημερίδα “Ελευροτυπία” 29/10/2009 σχετικα με το θέμα “Ένοχη σιωπή για εξόντωση Εβραίων – 1/3 Χριστιανών Θεσσαλονίκης συνεργάστηκε” Κλικ εδώ: http://blo.gr/5n0

 11. Abecedar

  Να ενα θεμα να το δημοσιευσεις στην Νοβα Ζορα που αρθογραφεις

  Σκάνδαλο στην ΠΓΔΜ για τις λίστες «πρόθυμων» ψηφοφόρων

  Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Μαΐου 2011, 10:57

  Αίσθηση προκαλούν στην ΠΓΔΜ αναφορές του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού «Α1», σύμφωνα με τις οποίες διευθυντές δημόσιων υπηρεσιών και δημόσιοι υπάλληλοι, που διορίστηκαν τα τελευταία χρόνια, φέρονται να έχουν λάβει εντολή από το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE να εξασφαλίσουν συγκεκριμένο αριθμό ψηφοφόρων υπέρ του κόμματος από το στενό τους περιβάλλον και να υποβάλουν σχετικούς καταλόγους με τα ονόματα των ψηφοφόρων, εν όψει των βουλευτικών εκλογών, που θα διεξαχθούν στις 5 Ιουνίου.

  Συγκεκριμένα, ο σταθμός «Α1», ο οποίος έχει τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ΠΓΔΜ και ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση Γκρούεφσκι, ισχυρίστηκε ότι εντόπισε τέτοιους καταλόγους και ακολούθως δημοσιογράφοι του σταθμού επικοινώνησαν τηλεφωνικώς με ορισμένους διευθυντές δημόσιων υπηρεσιών και δημόσιους υπαλλήλους που υπέβαλαν τους εν λόγω καταλόγους.

  Οι δημοσιογράφοι του «Α1» παρουσιάστηκαν ως στελέχη του VMRO-DPMNE και ανέφεραν ότι τηλεφωνούν από τα γραφεία του κόμματος, για να επιβεβαιώσουν ότι οι ψηφοφόροι που αναγράφονται στους καταλόγους θα ψηφίσουν μετά βεβαιότητας το κόμμα στις προσεχείς εκλογές. Τότε οι διευθυντές και δημόσιοι υπάλληλοι φέρονται να επιβεβαιώνουν ότι, κατόπιν εντολής από το κόμμα τους, εξασφάλισαν ψηφοφόρους από το στενό τους περιβάλλον, οι οποίοι θα ψηφίσουν, μετά βεβαιότητας, το VMRO-DPMNE στις εκλογές.

  Σύμφωνα με τις αναφορές του «Α1», κάθε διευθυντής δημόσιας υπηρεσίας είχε εντολή να υποβάλει στα γραφεία του VMRO-DPMNE κατάλογο με 30 ονόματα προσώπων που θα ψηφίσουν το κόμμα του Γκρούεφσκι, ενώ δημόσιοι υπάλληλοι είχαν υποχρέωση να προσκομίσουν καταλόγους με 15 ονόματα.

  Στους καταλόγους αναγράφονται τα ονόματα των ψηφοφόρων αυτών, οι αριθμοί τηλεφώνων τους και το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν. Ορισμένοι από τους διαλόγους, τους οποίους ηχογράφησαν οι δημοσιογράφοι του «Α1”» και μεταδόθηκαν στα δελτία ειδήσεων του σταθμού, προκάλεσαν εντύπωση:

  «Χαίρεται, τηλεφωνούμε από τα γραφεία του VMRO-DPMNE, για να επιβεβαιώσουμε ότι τα ονόματα που αναγράφονται στον κατάλογο που υποβάλλατε θα ψηφίσουν σίγουρα το κόμμα μας στις εκλογές» λέει μια δημοσιογράφος, σε επικοινωνία με κάποιον διευθυντή δημόσιας υπηρεσίας.

  «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία επ’ αυτού. Όλοι όσοι αναγράφονται στον κατάλογο θα ψηφίσουν το κόμμα μας στις εκλογές. Έχω κάνει αρκετές διευκολύνσεις σ’ αυτούς. Για παράδειγμα, δύο άτομα που αναγράφονται στον κατάλογο τα έχω βοηθήσει να πάρουν σειρά στο νοσοκομείο, για να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση» απαντά ο διευθυντής.

  Το όλο θέμα πυροδότησε αρκετές αντιδράσεις. Το VMRO-DPMNE διέψευσε ότι υπάρχουν τέτοιοι κατάλογοι και κατηγόρησε τον σταθμό «Α1» ότι πλαστογράφησε τους καταλόγους, σε μία προσπάθεια να πληγεί η εικόνα του κυβερνώντος κόμματος. Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση Γκρούεφσκι για ανεπίτρεπτες μεθόδους πιέσεων και εκβιασμών προς δημόσιους υπάλληλους.

  Ο τηλεοπτικός σταθμός ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει τους καταλόγους που έχει στην κατοχή του στην αποστολή του ΟΑΣΕ στην ΠΓΔΜ και στις πρεσβείες ξένων χωρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση του Γκρούεφσκι και ο σταθμός «Α1» βρίσκονται σε σφοδρή διαμάχη τα τελευταία δύο χρόνια. Ο ιδιοκτήτης του σταθμού αυτού, Βέλια Ράμκοφσκι, και ορισμένοι συνεργάτες και συγγενείς του είναι προφυλακισμένοι από τον περασμένο Δεκέμβριο, με τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και του «ξεπλύματος βρόμικου χρήματος».

  Η αντιπολίτευση και ο σταθμός «Α1» κατηγορούν την κυβέρνηση Γκρούεφσκι ότι τα κίνητρα της δίωξης του Ράμκοφσκι είναι καθαρά πολιτικά και στοχεύουν στο κλείσιμο του σταθμού και στη «φίμωση» κάθε ελεύθερης φωνής στη χώρα. Η δίωξη κατά του Ράμκοφσκι και η δέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού του «Α1» που ακολούθησε αποτέλεσαν την αφορμή για την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τη Βουλή της ΠΓΔΜ, τον περασμένο Ιανουάριο, γεγονός που οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα πολιτικής κρίσης και στην προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

  Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Μαΐου 2011, 10:57

  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=307404&cid=5

 12. Το βιβλίο είναι εξαιρετικά καλό με πρωτογενές υλικό σαν το κομμάτι του Ριτζαλέου. Το βιβλίο του Μαργαρίτη είναι καλό για κάποιον που γνωρίζει ελάχιστα, αλλά δεν αποτελεί κάποιον ιδιαίτερο σταθμό ειδικά μετά από τα βιβλία του Δορδανά περί δοσιλογισμού και B.Pieron.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published / Required fields are marked *