Β.Μ. | 28 Απριλίου 2011

Αντα Ψαρρά – Κότερα με Ρωσίδες! (πολιτικό παρασκήνιο στην “Ελευθεροτυπία” 2011-04-28)

Η Αντα Ψαρρά, εκ των φορέων του “Ιού“, σε ένα σχόλιό της, από τα “Πολιτικά παρασκήνια” της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” της Πέμπτης 28 Απριλίου 2011, με τίτλο “Κότερα με Ρωσίδες!”.

Σκίτσο του Θανάση Πέτρου

Κότερα με Ρωσίδες!

Στο λιμάνι της Αίγινας αγκυροβόλησε το Πάσχα ένα γιγάντιο σκάφος. Μια ντουζίνα νέοι άνθρωποι κατέβηκαν από αυτό για να φάνε σε παραλιακή ταβέρνα. Ηταν ντυμένοι με πολύχρωμα μοντέρνα ρούχα, γυμνασμένοι και γεμάτοι τατουάζ με γοτθικά γράμματα, σπαθιά και άλλα πολεμοχαρή.

Ο ένας από αυτούς, λίγο πιο κοντός, με ένα τεράστιο πούρο στο στόμα, έμοιαζε ο «αρχηγός» της παρέας.

Καθίσανε α λα ελληνικά και φωνακλάδικα, ο δε αρχηγός ούρλιαζε στο κινητό και απειλούσε το συνομιλητή του να παρουσιαστεί στο τραπέζι σε επτά λεπτά, αλλιώς θα είχε κακά ξεμπερδέματα.

Απέναντι όρθιος στεκόταν ένας μπράβος ντυμένος στα μαύρα, με εμφανές το αλεξίσφαιρο γιλέκο του. Ο κοντός με το πούρο τον φώναξε και του είπε επί λέξει: «Πήγαινε στο σκάφος και φέρε αμέσως εδώ τη Ρωσίδα, είναι μια ψηλή».

Πόσες Ρωσίδες, άραγε, υπήρχαν στο σκάφος, για να χρειαστεί να θυμίσει στον μπράβο ποια ακριβώς να φέρει; Σε λίγο εμφανίστηκε ξανά ο μπράβος με μια κοπέλα κατατρομαγμένη και την… ακούμπησε στο τραπέζι!

Ρωτήσαμε ποιος ήταν αυτός ο τύπος με το τεράστιο σκάφος και την αλλόκοτη παρέα. «Ο ιδιοκτήτης γνωστού κλαμπ στο Ελληνικό», μας είπαν. Με τα κότερα και τις αποδείξεις ασχολείται το ΣΔΟΕ. Με τις Ρωσίδες σκλάβες ασχολείται κανείς;

Αντ.Ψ.

Αντα Ψαρρά – Ανθρωποι στα σκουπίδια (πολιτικό παρασκήνιο στην “Ελευθεροτυπία” 2011-04-28)
Ο Μητσοτάκης και η ήττα στις εκλογές του 1985: «Αναψε το τσιγάρο, δώσμου φωτιά, έχω μεγάλο ντέρτι μες στη καρδιά […]»

Comments

 1. κοσμάς θέμελης
  29 Απριλίου 2011 - 00:37

  μια θεσπεσια εικονα της ελληνικης ιδιωτικης οικονομιας, που ολοι πρεπει να (μας) κοψουνε κατι για να γινει ανταγωνιστικη…

 2. εξαδάκτυλος
  30 Απριλίου 2011 - 01:02

  προφανώς δεν ασχολείται κανείς… where to run now…?

 3. Τωρα με τον Αβραντινη, τον Μπουταρη και την παρεα τους που Παρατηρει τα Ανθρωπινα Δικαιωματα, θα νομιμοποιηθει το δουλεμποριο, δεν θα υφισταται πλεον καμμια παρανομια και θ αμπορουν και αυτες οι καημενες να ειναι πλεον σκλαβες ελευθερα…

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published / Required fields are marked *