Β.Μ. | 13 Απριλίου 2011

Μακεδονικό Ενημερωτικό Δελτίο ΛΟΖΑ Τεύχος #03, Ιανουάριος 2001

Πριν λίγο καιρό, είχαμε ανεβάσει το πρώτο τεύχος (Ιανουάριος 2000) και το δεύτερο τεύχος (Αύγουστος 2000) του περιοδικού “ΛΟΖΑ” (ή “Μακεδονικό Ενημερωτικό Δελτίο“, όπως λεγόταν τότε που πρωτοξεκίνησε, το 2000, κλικ εδώ και εδώ.

Γράφαμε τότε:

«“ΛΟΖΑ” σημαίνει “κληματαριά” στα μακεδονικά. “ΛΟΖΑ”, επίσης, είναι το όνομα ενός περιοδικού που εκδίδεται στην Ελλάδα, από εθνικά Μακεδόνες, με μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων».

Σήμερα, με τη βοήθεια και πάλι του γνωστού διαδικτυακού μας φίλου, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανεβάσουμε, για ιστορικούς λόγους, και το τρίτο τεύχος του περιοδικού, από τον Ιανουάριο του 2001.

Μπορείτε να το διαβάσετε ή/και να το “κατεβάσετε” στον σκληρό σας δίσκο, εδώ παρακάτω:

[scribd id=52663257 key=key-v06kyjljo4npbuv7p6i mode=list]

Δημήτρης Ψαρράς – Αρπα-κόλλα με υπογραφή Παμπούκη (άρθρο στην “Ελευθεροτυπία” 2011-04-13)
Το καινούριο βιβλίο του Umberto Eco – Το κοιμητήριο της Πράγας

Comments

 1. συγχαρητήρια στην διαχειρίστρια για την προβολή του μακεδονικού περιοδικού ΛΟΖΑ / ΑΜΠΕΛΙ ..
  πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη δουλειά , ερασιτεχνών ενεργών μακεδόνων…
  η οποία ευελπιστούμε να τύχει θετικής ανταπόκρισης εκ μέρους όλων των κατοίκων της ελλάδος και όχι μόνο των μακεδόνων…
  ετσι ωστε να περάσει στην νέα φάση της ιντερνετικής ανάπτυξης και των τεράστιων δυνατοτήτων της…
  πολύ περισσότερο που ήδη πολλοί μακεδόνες της ελλάδος , ιδρύουν ιντερνετικά ραδιόφωνα , με προσιτό κόστος, νόμιμα , ΑΝΩΝΥΜΑ ,συχνά με σέρβερ στο εξωτερικό, αλλά και μη ελεγχόμενα από το βαθύ εθνικιστικό κράτος..
  ως προς τους εγκατεστημένους απανταχού της γής , μακεδόνες πολιτικούς πρόσφυγες , οι οποίοι εξαιρέθηκαν το 1983 από τον ρατσιστικό νόμο του ελεύθερου επαναπατρισμού του “δημοκράτη” Γεννηματά , ως μη έλληνες το γένος , ενώ τα αδέλφια τους στην ελλάδα θεωρούνται από το ελληνικό κράτος ως υπερέλληνες το γένος …
  διάκριση η οποία κρατάει έως σήμερα , 60 χρόνια μετά τα γεγονότα, κατα τα οποία οι παραπάνω ήταν ΠΑΙΔΙΑ 5-12 ετών, προστατευόμενα από διεθνείς συμβάσεις…
  σήμερα , διεκδικούν για λόγους αρχών, απλή ανάκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, με τον επαναπατρισμό να μην αποτελεί κύρια επιλογή τους..
  ιδιαίτερα πολλοί που κατοικούν στο γειτονικό μακεδονικό κράτος , επιθυμούν ΜΟΝΟ την τακτική απρόσκοπτη επίσκεψη στις πατρογονικές τους εστίες..
  αποτελεί όνειδος για την ελλάδα της ΕΕ, μοναδική σημερινή εξαίρεση σε όλη την ευρώπη, όπου πουθενά δεν υπάρχουν πολιτικοί πρόσφυγες..
  η δε σύγκριση τους εκ μέρους των ελλήνων εθνικιστών με τους γερμανούς σουδήτες , αποτελεί μνημείο παρανοϊκού ρατσιστικού μίσους…

  ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 2. ελα ρε γραφικε κομμιτατζη εχεις καταντησει αηδια πια

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published / Required fields are marked *