Β.Μ. | 30 Μαρτίου 2011

Μακεδονικό Ενημερωτικό Δελτίο ΛΟΖΑ Τεύχος #02, Αύγουστος 2000

Πριν λίγο καιρό, είχαμε ανεβάσει το πρώτο τεύχους του περιοδικού “ΛΟΖΑ” (ή “Μακεδονικό Ενημερωτικό Δελτίο“, όπως λεγόταν τότε που πρωτοξεκίνησε, το 2000, κλικ εδώ.

Γράφαμε τότε:

«“ΛΟΖΑ” σημαίνει “κληματαριά” στα μακεδονικά. “ΛΟΖΑ”, επίσης, είναι το όνομα ενός περιοδικού που εκδίδεται στην Ελλάδα, από εθνικά Μακεδόνες, με μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων».

Σήμερα, με τη βοήθεια και πάλι του γνωστού διαδικτυακού μας φίλου, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανεβάσουμε και το δεύτερο τεύχος του περιοδικού, από τον Αύγουστο του 2000.

Σε αυτό το τεύχος, μεταξύ άλλων, υπάρχει και ένα μικρό αφιέρωμα στους πολιτικούς πρόσφυγες του Εμφυλίου Πολέμου. Στο εξώφυλλο, ένας από αυτούς, ο Αλεξάνταρ Πόποφσκι.

Μπορείτε να το διαβάσετε ή/και να το “κατεβάσετε” στον σκληρό σας δίσκο, εδώ παρακάτω:

[scribd id=51926462 key=key-1qgvnhjj26pldbyuzl96 mode=list]

Ενα βιβλίο για τον Κώστα Καραγιώργη (Γυφτοδήμο) – Ο άνθρωπος, ο κομμουνιστής, ο δημοσιογράφος, ο αγωνιστής, το εξιλαστήριο θύμα
«Δυο χιλιάδες αντάρτες πόλεων, εκπαιδευμένοι σε λιβυκά και τσεχοσλοβακικά έμπεδα, εισήλθαν προς στήριξη του Καραμανλή»

Comments

 1. JustAnotherGoneOff
  30 Μαρτίου 2011 - 22:01

  Εύγε στο Αμπετσένταρ. Να ρωτήσω, αυτά τα δύο βιβλία του Λιθοξόου που διαφημίζονται στην τελευταία σελίδα περιλαμβάνουν κείμενα που υπάρχουν ήδη στην ιστοσελίδα του;

 2. να και ο Αλεξανταρ Ποποφσκι σημερα κατω απο το αστερι της βεργινας

  http://3.bp.blogspot.com/_Il3C_PAhgz0/S9A0QU7hOFI/AAAAAAAABWk/N7rzSWp_WC8/s1600/akritasAlexanderPopovski.jpg

 3. Πανεπιστήμιο του Στιπ αποσύρει το «αστέρι της Βεργίνας» από τα πτυχία

  Τρέχουν να προλάβουν το κακό στα Σκόπια, μετά την αποκάλυψη ότι το Πανεπιστήμιο του Στιπ χρησιμοποιεί το αστέρι της Βεργίνας στα πτυχία του. Έτσι, κατόπιν υπόδειξης του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, το πανεπιστήμιο αποσύρει τη χρήση του συμβόλου του αστεριού της Βεργίνας, το οποίο απεικονίζεται στα πτυχία των απόφοιτων που απονέμει.

  «Το υπουργείο Εξωτερικών ως αρμόδιο όργανο για την τήρηση των υποχρεώσεων που προκύπτουν από την Ενδιάμεση Συμφωνία μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελλάδας, από την 13η Σεπτεμβρίου του 1995, υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το άρθρο 7, παράγραφος 2 της Συμφωνίας, η Δημοκρατία της Μακεδονίας υποχρεούται να μην χρησιμοποιεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο το σύμβολο σε όλες του τις μορφές», αναφέρεται σε σχετική επιστολή του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ προς την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου του Στιπ.

  «Στο πλαίσιο αυτό το ΥΠΕΞ υποδεικνύει την ανάγκη να λάβει αμέσως το Πανεπιστήμιο τα απαραίτητα μέτρα για την απόσυρση του συμβόλου αυτού από τα πτυχία που απονέμει, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Δημοκρατία της Μακεδονίας από την Ενδιάμεση Συμφωνία», καταλήγει η επιστολή του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, την οποία μεταδίδει ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων «Α1».

  Το πανεπιστήμιο του Στιπ, έκανε αμέσως αποδεκτές τις υποδείξεις αυτές του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ. «Σχετικά με τις υποδείξεις σας, σας αναφέρουμε ότι το Πανεπιστήμιο έλαβε εκτάκτως μέτρα για την απόσυρση του συμβόλου αυτού από τα πτυχία που απονέμει», αναφέρεται σε απαντητική επιστολή του πανεπιστημίου του Στιπ προς το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ.

  Υπενθυμίζεται ότι το αστέρι της Βεργίνας απεικονίζεται στις τέσσερις γωνίες των πτυχίων των απόφοιτων του κρατικού πανεπιστημίου της πόλης του Στιπ (πόλη στο κεντρικό τμήμα της ΠΓΔΜ), το οποίο ιδρύθηκε το 2007.

  Το όλο θέμα ανέδειξε ο τηλεοπτικός σταθμός «Α1» σχολιάζοντας ότι η ενέργεια αυτή προκαλεί έκπληξη και μπορεί να λειτουργήσει εις βάρος της χώρας, καθώς η προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης βρίσκεται στην τελική φάση της.

  Τόσο ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, όσο και ο υπουργός Παιδείας, Νίκολα Τοντόροφ, μετά το σχετικό θόρυβο που δημιουργήθηκε, δήλωσαν άγνοια και πρόσθεσαν ότι η κυβέρνηση δεν έχει ανάμειξη στην απεικόνιση του αστεριού της Βεργίνας στα πτυχία που απονέμει το εν λόγω πανεπιστήμιο.

 4. Αρβανίτικο Κεφάλι
  31 Μαρτίου 2011 - 06:28

  Καλά άσε τον “Ήλιο του Κουτλές” (σιγά μην το πει Αστέρι της Βεργίνας) – δε βλέπεις κοτζάμ χάρτη ενωμένης Μακεδονίας; 🙂

  Εκτός από το άρθρο που αναδημοσιεύει η Λόζα ο Ιός είχε ασχοληθεί πολλάκις με τον Αλεξάντερ (πάντα από την καλύτερη οπτική γωνία) – εκτός από μια φορά που τους απογοήτευσε ο εθνικισμός του (που συνήθως προτιμούν έντεχνα να κρύβουν):

  Ακόμα και ο Αλεξάντερ Πόποφσκι, εκπρόσωπος των πολιτικών προσφύγων του εμφυλίου πολέμου, στους οποίους ακόμα απαγορεύεται ο επαναπατρισμός, δήλωσε εθελοντής για να πολεμήσει κατά των «αλβανών τρομοκρατών».

  «Πολλοί Αλβανοί που ζουν εδώ έχουν στο μυαλό τους το μαύρο όνειρο της Μεγάλης Αλβανίας», μας λέει. Για το πογκρόμ εις βάρος των μουσουλμάνων της πόλης, ο κ. Πόποφσκι υποστηρίζει ότι δεν ήταν ένδειξη εθνικισμού: «Απλώς, η νεολαία εξεγέρθηκε τη μέρα της κηδείας των αστυνομικών. Δίπλα στα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Εγώ έχω πολλούς φίλους Αλβανούς».

  Η γυναίκα του Βασιλική ισχυρίζεται ότι όλοι οι αλβανοί καταστηματάρχες υποστήριζαν κρυφά τους «τρομοκράτες». «Εμείς, σαν σύλλογος των Μακεδόνων του Αιγαίου», μας λέει ο κ. Πόποφσκι, «καταδικάζουμε κάθε πόλεμο, κάθε βία. Πρώτοι καταδικάσαμε την επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, παρότι δεν θέλαμε την πολιτική του Μιλόσεβιτς τον οποίο θεωρούμε ψυχοπαθή και εγκληματία».

  Ο εθνικός διαχωρισμός είναι αδύνατον να αποφευχθεί: «Σ’ αυτό το κράτος υπάρχει μέρος να ζουν και Τούρκοι και Αλβανοί, σαν πολίτες της Μακεδονίας. Αυτός όμως που παίρνει το όπλο ενάντια στους Μακεδόνες, απ’ το δικό του όπλο θα σκοτωθεί».

  Το μαύρο όνειρο

  «Εμείς υποστηρίζουμε τη διατήρηση των συνόρων» καταλήγει ο κ. Πόποφσκι. «Αν πέσουν τα σύνορα σήμερα στη Μακεδονία, η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ήσυχη. Πρώτη η Ελλάδα έπρεπε να αναγνωρίσει τη Μακεδονία με το όνομά της. Γιατί η χώρα μας είναι το πρώτο ανάχωμα της Ελλάδας κατά των Αλβανών».

  από το http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010520a.htm

 5. για όλους εμάς τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ελληνες πολίτες , η συνεχιζόμενη ρατσιστική διάκριση της ελληνικής πολιτειας, η οποία ξεκίνησε με το ρατσιστικό νόμο του ΠΑΣΟΚ το 1983 που ενώ επέτρεψε την αδικαιολογήτως καθυστερημένη αυτόματη ανάκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από τους “ελληνες” πολιτικούς πρόφυγες , την στερεί μέχρι σήμερα από τους μακεδόνες πολτικούς πρόσφυγες , αποτελεί ΟΝΕΙΔΟΣ για τη χωρα μας..
  60 χρόνια μετά την ΠΑΡΑΝΟΜΗ αφαίρεση της ελληνικής ιθαγένειας από τους μακεδόνες ήρωες του αλβανικού μετωπου και της αντιναζιστικής αντίστασης , η αυτόματη ανάκτηση αποτελεί ελάχιστη πράξη αποκατάστασης… ( όταν ελάχιστοι μακεδόνες θα αποφασίσουν να επαναπατρισθούν στην ελλάδα..απλώς είναι θέμα τιμής.!!!)
  ιδιαίτερα στη τιμητική της έκδοση , για τον εγγονό του έλληνα πολίτη και μακεδόνα ήρωα του αλβανικού έπους ..
  τον αληθινό φιλέλληνα ΜΑΚΕΔΟΝΑ Νικολα Γκρουέφσκι από την Αχλάδα – Κρουσορράτι Φλώρινας..
  με εμπρακτη ΣΥΓΝΩΜΗ εκ μέρους του ελληνικού κράτους και των ελλήνων εθνικιστών κατά το παράδειγμα της Αυστραλίας..

  ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

  υ.γ
  οι ελληνες εθνικιστές καθημερινά διαπράττουν εγκλήματα έκφρασης.
  αντί να επιχειρηματολογούν ΥΒΡΙΖΟΥΝ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ όσους έχουν διαφορετικες απόψεις από αυτούς..
  πέραν του παράνομου ρατσιστικού τους λόγου..
  οι μακεδόνες της ελλάδος ποτέ δεν διεκδίκησαν αλλαγή συνόρων. είτε νόμιμη ειρηνική είτε παράνομη ένοπλη..
  οι μακεδόνες παντα ζητούσαν και ζητανε εθνοτική ισοτιμία στα υπάρχοντα σύνορα…
  για αυτούς και όλες τις εθνότητες της ελλάδος..
  αυτόχθονες-βλάχοι, αλβανοί ,τούρκοι μουσουλμάνοι αλλά και έποικοι – τούρκοι ελληνόφωνοι πατριαρχικοί , μετανάστες..
  αντι να υβρίζονται ως σκοπιανοί , εαμοβούλγαροι , γυφτοσκοπιανοί , αποσχιστές , αυτονομιστές, φιλοσκοπιανοί…
  οι μακεδόνες υποστηρίζουν την ΑΛΗΘΕΙΑ και το ΔΙΚΑΙΟ..
  καταδικάζουν το κακό , όπου συμβαίνει..
  υποστηρίζουν τα νόμιμα ειρηνικά δικαιώματα των αλβανών στο μακεδονικό κράτος…
  καταδικάζουν όμως τα εγκλήματα των συγκεκριμένων αλβανών με τις δολοφονίες μακεδόνων..
  καταδικάζουν επίσης την ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ χρήση βίας από το μακεδονικό κράτος..
  για το οποίο ούτε απολογούνται ούτε το θεωρούν μητέρα πατρίδα, όπως οι ελληνόφωνοι εθνικιστές βλάχικης και αλβανικής καταγωγής της αλβανίας αλλά και της ιστανμπούλ…

 6. Αρβανίτικο Κεφάλι
  31 Μαρτίου 2011 - 08:51

  Φιλέλληνας ο Νικολάκης μόνο και μόνο επειδή ο παπούς του πέθανε στον ΕλληνοΙταλικό πόλεμο; Δηλαδή όσοι στρατιώτες της Βέρμαχτ είχαν προγόνους που πολέμησαν το 1821 ήταν φιλέλληνες; Εδώ ακόμα και ο Η.Ν.Brailsford που πολέμησε το 1897 με τη φιλελληνική λεγεώνα (*) εξελίχθηκε σε έντονο μισέλληνα (**).
  Μισίρκωφ είσαι άπαιχτος – όπως λένε και οι Τρύπες “Κράτα το σόου μαϊμού”.

  (*) http://www.archive.org/details/broomofwargodnov00brairich
  (**) http://www.archive.org/details/macedoniaitsrac00braigoog

 7. Μισίρκωφ είπε

  “”οι μακεδόνες της ελλάδος ποτέ δεν διεκδίκησαν αλλαγή συνόρων. είτε νόμιμη ειρηνική είτε παράνομη ένοπλη.”””.

  Αφιερωμενο σε σενα “<Μισιρκωφ" να το κανεις wallpaper στον υπολογιστη σου

  22 ΣΕΠΤ 1946 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΟΒΑ ΜΑΚΕΝΤΟΝΙΑ

  ΒΛΑΧΩΒ

  "ΚΡΑΥΓΑΖΩΜΕΝ ΜΕΓΑΛΟΦΩΝΩΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ EΠΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ"'

  http://kounevos.bravehost.com/slavomakedones/images/vlahoff01.jpg

 8. Μισίρκωφ είπε

  ¨””οι μακεδόνες υποστηρίζουν την ΑΛΗΘΕΙΑ και το ΔΙΚΑΙΟ””

  Εδω και αν λες αληθεια “Μισιρκωφ”

  Μαλλον θα αποφπιτησες κ εσυ απο την “Ακαδημια του Αριστοτελη” οπως και οι αλλοι ‘απογονοι’

  http://i3.photobucket.com/albums/y55/ajax1/p1010624wz8-1.jpg

 9. Μισίρκωφ είπε

  “τον αληθινό φιλέλληνα ΜΑΚΕΔΟΝΑ Νικολα Γκρουέφσκι από την Αχλάδα – Κρουσορράτι Φλώρινας””

  Οπως ακριβως το ειπες. το δειχνει ξεκαθαρα σε καθε ευκαιρια με τις πραξεις του

  http://img81.imageshack.us/img81/8933/gruevski1kl6.jpg

 10. Μισίρκωφ είπε

  “”οι μακεδόνες παντα ζητούσαν και ζητανε εθνοτική ισοτιμία στα υπάρχοντα σύνορα””

  για να μ,ην ξεχνιεσαι “απογονε”

  «Η σύγκρουση του ΕΛΑΣ με τους αυτονομιστές στη Μακεδονία»

  http://archive.enet.gr/online/online_text/c=113,dt=26.09.2008,id=73156872

 11. Μισίρκωφ είπε

  “από τους μακεδόνες ήρωες του αλβανικού μετωπου και της αντιναζιστικής αντίστασης “”

  Να η αντιναζιστικη αντισταστη στην πατριδα σου “Μισιρκωφ”

  http://www.macedoniainfo.com/Macedonia=WestBulgaria.htm

 12. Μισίρκωφ , μαλλον εχουν δικιο οι Βουλγαροι της Πγδμ που λενε οτι η κυβερνηση σας χρειαζεται ψυχιατρικη υποστηριξη

  Macedonian Bulgarians invite “Psychiatric Help for FYROM Govt”

  http://www.novinite.com/view_news.php?id=117329

 13. ο μακεδόνας γκότσε ντέλτσεφ από το κούκους/κιλκίς αλλά και όλοι οι μακεδόνες αγωνίσθηκε για απελευθέρωση όλης της μακεδονίας από τον οθωμανικό ζυγό..
  από τον οποίο σκοτώθηκε στη μπάνιτσα σερρών..
  δεν αγωνίσθηκε για ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της μακεδονίας από τις γειτονικές της χώρες..
  και για ενα καινούργιο ΤΡΙΠΛΟ ζυγό…
  ιδιαίτερα τον ελληνικό, με το κατεχόμενο νότιο 51%…

 14. ο βλάχωφ λέει την αλήθεια , ότι κανένα δικαίωμα δεν έχει το ελληνικό κράτος στη μακεδονία..
  την οποία κατέλαβε στρατιωτικώς και όχι κατόπιν εξέγερσης και αιτήματος ένωσης με την ελλάδα…
  αυτό ουδόλως σημαίνει αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας και των συνόρων του ελληνικού κράτους…
  απλά υπενθυμίζει τον ΚΑΤΟΧΙΚΟ χαρακτήρα της παρουσίας του ελληνικού κράτους στη μακεδονία…

 15. ούτε μία ενέργεια του γκρουέφσκι δεν στρέφεται εναντίον των νόμιμων δικαιωμάτων του ελληνικού κράτους…
  αντίθετα πολλές στρέφονται εναντίον των παράνομων πράξεων του ελληνικού κράτους…
  όπως και όλων των χωρών του κόσμου, οι οποίες είναι με την ΑΛΗΘΕΙΑ και το ΔΙΚΑΙΟ..
  για αυτό σε αυτό το ζήτημα είναι με τους μακεδόνες και το μακεδονικό κράτος..
  διεκδικώντας την άμεση αναγνώριση του μακεδονικού κράτους, της μακεδονικής γλώσσας, του μακεδονικού έθνους, της μακεδονικής εκκλησίας…

 16. Κλέων Νεμέας
  31 Μαρτίου 2011 - 12:57

  Δηλαδή, για να καταλάβουμε, αγαπητέ Μισίρκωφ:
  Λες ότι κανείς δεν αμφισβητεί τα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα του ελληνικού κράτους.
  Το οποίο όμως κατέχει, όπως λες, το νότιο 51% της Μακεδονίας.
  Συνεπώς, δεν θα είχες κανένα πρόβλημα, αν αυτό το 51% ελευθερωνόταν και προσαρτούνταν στο εθνικό κέντρο.
  Σωστό είναι αυτό;;;

 17. κανένας μακεδόνας , ούτε βλάχος , ούτε τσάμης αλβανός της ελλάδος συνεργάσθηκε ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ με τους Ναζί..
  ποτέ ο καταπιεσμένος δεν συνεργάζεται ιδεολογικά με αυταρχικές εξουσίες…
  αυτό έγινε ως αντίδραση στην ελληνική εθνικιστική μπότα , η οποία τους είχε κάνει την ζωή αφόρητη..
  με ρετσινόλαδο , εκτοπίσεις , φυλακές, ξυλοδαρμούς μόνο και μόνο λόγω χρήσης της μητρικής τους μη ελληνικής γλώσσας…
  κάτι που συνεχίσθηκε και μεταπολεμικά, αλλά και μέχρι σήμερα..
  οι φωτογραφίες αποτελούν ολοκληρωτική προπαγανδιστική πράξη , που μας θυμίζει αυτές που επευφημούν σήμερα τον τύρρανο καντάφι…
  εξάλλου ουδείς απόγονος των παραπάνω έχει σχέση με χρυσαυγίτικες ιδεολογίες…
  αντίθετα ιδεολογικοί συνεργάτες των Ναζί , ήταν οι Τσολάκ-ΟΓΛΟΥ , οι οποίοι ανταμείφθηκαν από τους ναζί και ελληνικό κράτος , για την κατάδοση των εβραίων, με την παράδοση σε αυτούς των εβραϊκών περιουσιών τους…
  καθώς και υψηλόβαθμες θέσεις μετά τον πόλεμο, στην αστυνομία και τον στρατό..
  οι βιολογικοί απόγονοι των γερμανοτσολιάδων αποτελούν τον σημερινό κορμό της ακροδεξιάς…
  της συνομοταξίας του πλεύρη και αυτού με το ελληνοπρεπέστατο όνομα καρα-τζαφέρη…

 18. οι μακεδόνες δεν δέχονται μητέρες-πατρίδες..
  ούτε εθνικό κέντρο , το οποίο εν προκειμένω βρίσκεται στην γενέτειρα του μισίρκωφ , στο μακεδονικό χωριό πόστολ-πέλλα γιαννιτσών, στα όρια της πέλλας του αλέξανδρου…
  αλλά και στη γενέτειρα του ντέλτσεφ το κούκους/κιλκίς..
  φυσικά και στον τόπο ίδρυσης του μακεδονικού κόμματος, στο Σόλουν/θεσσαλονίκη…
  ούτε πριν ούτε σήμερα κασνεις μακεδόνας δεν επιθυμεί αλλαγή συνόρων…
  αντίθετα ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ενοποίηση όλων των διαμελισμένων τμημάτων της μακεδονίας…
  εν’ όψη της ευρώπης των περιφερειών…
  μια από τις οποίες είναι νόμίζω και η μακεδονία…
  αντίθετα οι λεγόμενοι έλληνες με μη ελληνική καταγωγή εμειναν δύο αιώνες πίσω,στην εποχή του ρομαντικού ελληνικού ψευδοκράτους-εθνους…
  και ονειρεύονται μητέρες -πατρίδες και εθνικά κέντρα…

 19. οι δε σκοποί αυτων που συνεργάσθηκαν με τους στρατούς κατοχής ήταν ΔΙΚΑΙΟΙ , αφού διεκδικούσαν τα νόμιμα δικαιώματα..
  εστω και με αυτό το τρόπο..
  είτε οι αλβανοί μουσουλμάνοι της τσαμουριάς ..
  είτε οι βλάχοι της σαμαρίνας με το πριγκηπάτο της πίνδου, ανάμεσά τους, ο εξέχων βλάχος , ιωάννης μέρτζος , πατέρας του ελληναρά νικόλαου μέρτσου…
  είτε οι μακεδόνες πλούσιοι δεξιοί με τους βούλγαρους τότε και οι ΙΔΙΟΙ με τους έλληνες μετά τον πόλεμο…

 20. -http://en.wikipedia.org/wiki/Alchiviad_Diamandi_di_Samarina
  ————————————————

  A Vlach Manifesto in occupied Greece

  On March 1, 1942,

  Diamandi issued an ample Manifesto which was published in the local press and republished by Stavros Anthemides in 1997 (in his book on the Vlachs of Greece; see bibliography). The Manifesto was co-signed by leading Aromanians (Vlachs) intellectuals such as:

  the lawyer Nicola Matushi
  Prof. Dimas Tioutras
  the lawyer Vasilakis Georgios
  the physician Dr. Frangkos Georgios
  the teacher A. Beca
  the businessman Gachi Papas
  the physician Dr. Nikos Mitsibouna
  Prof. Dim. Hatzigogou
  the lawyer A. Kalometros
  the engineer Niko Teleionis
  Vasilis Tsiotzios
  Prof. Kosta Nicoleskou
  Prof. Toli Pasta
  Dim. Tahas
  Prof. Stefanos Kotsios
  Prof. G. Kontoinani
  Dr. Kaloera
  Prof. Toli Hatzi
  Giovani Mertzios of Neveska (whose son Nik. Merztios, in a twist of history, is a well known pro-Greek Vlach author of Greece)
  Pericli Papas
  Prof. Virgiliu Balamace (related to Nick Balamace, currently the Secretary of the ‘Society Farsarotul’ in the United States)
  ing. S. Pelekis
  K. Pitouli
  the lawyer Toli Hatzis
  Dim. Barba
  ————————————————–
  εκτεταμένη αναφορά στον ιωάννη μέρτζο , του οποίου ο γυιός νικόλαος , με ιστορικό τουίστ , έγινε φανατικός ελληνας συγγραφέας…
  αλλά και φανατικός αντιμακεδόνας , υπηρέτης του βαθέος ελληνικου κράτους, όντας πρόεδρος της εταιρείας αντι-μακεδονικών σπουδών..
  αν και τελευταία με τον μπουτάρη μιλάει για τους βάρβαρους από την τουρκία που εποίκησαν το 22 τη θεσσαλονίκη..

  2- η εθνοτική ταυτοτητα αποτελεί πολιτικοποιημένη εκφραση της πολιτιστικής.
  οι ΒΛΑΧΟΙ , έχουν προκαθορισμένη εθνοτική και γλωσσική ΚΑΤΑΓΩΓΗ βλάχικη και όχι ελληνική…
  το ίδιο φυσικά και εθνικη ταυτοτητα βλάχικη, αλλά και προφανώς γλωσσική βλάχικη , διακριτή από την εληνική…

  3- η πολιτική ταυτότητα σχετίζεται με το κράτος του οποίου είναι πολίτες. οι βλάχοι
  της ελλάδος είναι πολιτικά έλληνες, της αλβανίας αλβανοί , της μακεδονίας μακεδόνες κ.λ.π..
  εθνοτικά όμως παραμένουν μόνο ΒΛΑΧΟΙ

  4- η γλωσσοφωνία έχει σχέση με την γλωσσική ταυτότητα αν είναι μητρική. η βλάχικη γλώσσα είναι μητρική/οικιακή των βλάχων . αν είναι μη μητρική έχει σχέση με το κράτος ή την εκκλησία ..
  οι βλάχοι της ελλάδος μιλάνε ελληνικά ως κρατική γλώσσα. της αλβανίας αλβανικά αλλά και ελληνικά ως ελληνοορθόδοξοι. αυτοί αποτελούν τον κορμό της ελληνικής/ελληνόφωνης κοινότητας της αλβανίας…
  όλοι όμως παραμένουν ΒΛΑΧΟΙ..

  5- οι βλάχοι ανήκουν σε διάφορα κόμματα. έχουν επίσης διαφορετικές αντιλήψεις για την βλάχικη τους ταυτότητα . ανεξάρτητα τούτου παραμένουν βλάχοι. βλάχος ο διαμαντής , βλάχος και ο αντίπαλος του αβέρωφ. βλάχος ο χουντικός μέρτζος , βλάχος και ο μπουτάρης..
  βλάχοι οι φιλικοί σκουφάς , τσακάλωφ, ξάνθος… βλάχοι οι ευεργέτες-δωρητές του ελληνικού κράτους..

  6- η βλάχικη ταυτότητα οφείλει να προστατευθεί και να καλλιεργηθεί σύμφωνα με το ελληνικό, ευρωπαϊκό , διεθνές δίκαιο από την ελληνική πολιτεία . ..
  όπως αρμόζει σε χώρα της ΕΕ , εδώ και 30 χρόνια…
  οι διμερείς συμφωνίες του μεσοπολέμου με τις γειτονικές και μη χώρες σήμερα αποτελούν μονομερείς υποχρεώσεις των χωρών..
  η ελληνική πολιτεία σε αντίθεση με το μεσοπόλεμο ΔΕΝ αναγνωρίζει σήμερα κανένα βλάχικο δικαίωμα- στη γλώσσα στην υποχρεωτική εκπαίδευση, στα ΜΜΕ , στα βιβλία , στις εφημερίδες , στην εκκλησία.
  στο γειτονικό μακεδονικό κράτος υπάρχουν δεκάδες εκκλησίες με θεία λειτουργία στην βλάχικη γλώσσα…!!!
  αλλά και βλαχόφωνα ΜΜΕ…
  καμία δικαιολογία και κανένα άλλοθι για το σήμερα δεν αποτελούν τα ιστορικά γεγονότα και οι διεκδίκησεις των ΒΛΑΧΩΝ της ελλάδος….
  οι οποίες στην πλειοψηφία ήταν νόμιμες , δίκαιες , ειρηνικές…
  για αυτό τα ιστορικά γεγονότα των βλάχων χρήζουν τεκμηριωμένης έρευνας και όχι στρατευμένης αποστολής με σκοπό την απόδειξη ότι οι ΒΛΑΧΟΙ πρόκειται για εκλατινισμένους έλληνες…
  έλεος πιά με τα ΨΕΥΔΗ των χρεωκοπημένων ελλήνων εθνικιστών..

 21. στην μακεδονία διεξάγεται εμφύλιος πόλεμος, ανάμεσα στους εξαρχικούς και τους πατριαρχικούς , των οποίων όμως η εθνότης είναι μία η μακεδονική…
  απόσπασμα από γράμμα του ελληνα εθνικιστή με αλβανική καταγωγή , του ίωνα δραγούμη στην αδελφή του ναταλία μελά, σύζυγο του αντιμακεδόνα δολοφόνου κομιτατζή από την αθήνα, μέλους του ελληνομακεδονικού κομιτάτου των αθηνών, του γνωστού παύλου μελά…

 22. Όταν έλθη ο μέγας πόλεμος, ως αφεύκτως θα συμβεί μετά τινά έτη, η Μακεδονία θα γίνει Ελληνική είτε Βουλγαρική κατά τον νικήσαντα. Αν την λάβωσιν οι Βούλγαροι, δεν αμφιβάλλω ότι θα είναι ικανοί να εκσλαβίσωσι τον πληθυσμόν μέχρι των Θεσσαλικών συνόρων. Αν ημείς την λάβωμεν, θα τους κάνωμεν όλους Ελληνας μέχρι της ανατολικής Ρωμυλίας»

  Χαρίλαος Τρικούπης, πρωθυπουργός Ελλάδας, συνέντευξη στην εφημερίδα Manchester Guardian 1889

 23. Ο Στρατής Μυριβήλης αναφέρει την ύπαρξη Μακεδονικής εθνότητας το 1924.
  Απόσπασμα από το βιβλίο του “Η Ζωή εν τάφω”. Το έγραψε το 1924, και στο απόσπασμα αναφέρεται στους σλαβόφωνους κατοίκους της Μακεδονίας την περίοδο του πρώτου παγκοσμίου πολέμου.

  ” … τη γλώσσα τους την καταλαβαίνουν περίφημα και οι Βούλγαροι κι οι Σέρβοι, αντιπαθούν τους πρώτους γιατί τους πήρανε τα παιδιά τους στο στρατό. Μισούν τούς δεύτερους που τους κακομεταχειρίζονται για Βουλγάρους. Και κοιτάνε με αρκετά συμπαθητική περιέργεια εμάς τους περαστικούς ρωμιούς επειδή είμαστε οι γνήσιοι πνευματικοί υπήκοοι τού Πατρίκ, δηλαδή του “Ορθόδοξου Πατριάρχη της Πόλης” …….”Ωστόσο δεν θέλουν να είναι μήτε “Μπουλγκάρ” (Βούλγαροι) μήτε “Σρρπ”(Σέρβοι) μήτε “Γκρρρτς” (Έλληνες). Μοναχά “Μακεντόν ορτοντόξ”.

  ——————————————————————————–

 24. Γερμανικός εθνολογικός χάρτης του 1918, καταγράφει την ύπαρξη Μακεδονικού έθνους.

  Ένα από τα μεγαλύτερα ψέμματα της ελληνικής εθνικιστικής προπαγάνδας, είναι οτι το Μακεδονικό έθνος είναι κατασκεύασμα του Τίτο. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, είναι πεπεισμένη οτι κάτι τέτοιο ισχύει. Μάλιστα αποδίδουν την κίνηση αυτή του Τίτο, στις επεκτατικές του βλέψεις προς την ελληνική Μακεδονία. Φυσικά υπάρχουν άπειρα ντοκουμέντα που διαψεύδουν αυτόν τον γελοίο μύθο. Σε γερμανικό εθνολογικό χάρτη του 1918, πολλά χρόνια δηλαδή πριν την άνοδο του Τίτο στην εξουσία,καταγράφεται η ύπαρξη Μακεδονικού έθνους. Στο παρακάτω λινκ, μπορείτε να δείτε ολόκληρο το χάρτη σε υψηλή ανάλυση.

  http://img292.imageshack.us/img292/5804/vlkerundsprachenkartedelm9.jpg

 25. Ρε Μισιρκωφ πας καλα?

  Διαβασε τι εγραψες στο σχολιο 5 και τι στα υπολοιπα σου
  Διχασμενη προσωπικοτητα εισαι?
  Μαλλον δικιο εχουν οι Βουλγαροι της πατριδας σου που λενε οτι θελέτε ψυχιατρο

  Και μιας και επιμενεις καμαρωσε τους προγονους σου με τον χαρτη της ‘ενωμενης μακεδονονας” μαζι με τον Φυρερ

  http://www.noiazomai.net/lefigarobulgar.files/image007.gif

 26. Και επειδη το ψευδωνυμο που βαζεις ειναι και αυτο ΚΛΕΜΜΕΝΟ διαβασε τι λεει ο Μισιρκωφ για την εθνικοτητα του στο ιδιοχειρο σημειωμα του
  Στην αναγνωση των Βουλγαρικων ειμαι σιγουρος δεν θα εχεις προβλημα

  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/0/05/MISIRKOV_1.JPG/566px-MISIRKOV_1.JPG

 27. Και επειδη μιλας για “χαρτες” δες τις 2 επισημες απογραφες του Χιλμη Πασα 1904 & 1906 οπως υπαρχουν στα Τουρκικα αρχεια για την Μακεδονια

  In 1904 the Ottoman census of Hilmi Pasha for Thessalonika, Monastiri and Scopje, doesn’t report any “Macedonian” nation:

  Vilaeti of Thessalonica:
  Greeks 373,227 – Bulgarians 207,317

  Vilaeti of Monastiri :
  Greeks 261,283 – Bulgarians 178,412

  Santzaki of Scopje:
  Greeks 13,452 – Bulgarians 172,735

  In 1906 the Ottoman census of Hilmi Pasha for the area of Macedonia doesn’t report any “Macedonian” nation:

  423,000 or 41.71% Muslims (Turks and Albanians)
  259,000 or 27.30% Greeks
  178,000 or 18.81% Bulgarians
  13,150 or 1.39% Serbs
  73,000 or 7.72% others

  ΠΗΓΗ
  Ortaylı, İlber. Son İmparatorluk Osmanlı (The Last Empire: Ottoman Empire), İstanbul, Timaş Yayınları (Timaş Press), 2006. pp. 87–89. ISBN 975-263-490-7 (Turkish)

 28. Και να τι εκανε ο Τιτο μισιρκωφ με τις απογραφες

  In 1921 the census of the “Kingdom of the Serbs, Croats and Slovenes” (later known as “Yugoslavia”) doesn’t report any “Macedonian” nation:

  8,946,000 or 74.4% Serbs and Croats
  1,024,000 or 8.5% Slovenes
  174,000 or 1.5% other Slavs
  513,000 or 4.3% Germans
  472,000 or 3.9% Hungarians
  441,000 or 3.7% Albanians
  229,000 or 1.9% Romanian
  12,000 or 0.1% Italians
  201,000 or 1.7% others

  In 1926 the League of Nations doesn’t report any “Macedonian” nation in the Greek region of Macedonia:

  1,341,000 or 88.8% Greeks
  2,000 or 0.1% Muslims
  77,000 or 5.1% Bulgarians
  91,000 or 6.0% others (mainly Jews)

  And suddenly, in 1948, -just four years after Marshal Tito created Yugoslavia’s southern republic and called it “People’s Republic of Macedonia” – as it is published in the encyclopaedia Britannica, the population of the republic became:

  778,718 or 66.10% “Macedonians” (!!!)
  198,313 or 17.21% Albanians
  96,851 or 8.04% Turks
  9,508 or 0.90% Vlachs

 29. Ακομα και η Αμερικανικη Υπηρεσια Μεταναστευσης στην εκδοση “DICTIONARY OF RACE SAND PEOPLES” του 1911 σας κατατασει στους Βουλγαρους

  http://img.photobucket.com/albums/v250/technotut/hardcoverimmigrationcommission.jpg

  http://img.photobucket.com/albums/v250/technotut/immigrationcommissionbulgar1.jpg

 30. Και αν νομιζεις οτι το ελεγαν μονο οι Αμερικανοι πεφτεις εξω.
  Δες τι ειπε το 1947 ο Προεδρος της ΚΕ των Κομμουνιστων της Σοσιαλιστικης Δημοκρ. της “Μακεδονιας” στον Βουλγαρο ΓΓ του ΚΚΒ Τοντορ Ζιβκωφ

  Krste Crvenkovski (President of the Central Committee of the Union of Communists in the Socialist Republic of Macedonia) to Todor Zhivkov (First Secretary of the Central Committee of the Communist Party of Bulgaria) – May 19, 1967 said:

  “And whether bulgarian consciousness exists in Macedonia, this is a historical legacy. We’re now writing our history. We can’t write that until 1940 WE WERE BULGARIANS and after 1940 Macedonians

  http://modern-macedonian-history.blogspot.com/2009/12/krste-crvenkovski-we-were-bulgarians.html

  και πηγαινε πουλα τα παραμυθια σου σε οσους αφελεις σας εχουν απομενει στο ΟΤ

 31. [Ωραία…. «εθνοτικές συγκρούσεις»… Βλέπω να ξαναγυρνάμε και στα χρόνια της σύγκρουσης γηγενών-προσφύγων]
  Έτσι ορίζουν τα αφεντικά…
  Σε εποχές κρίσης του εκμεταλλευτικού συστήματος , έχουμε ενίοτε και έξαρση εθνικιστικών ή εθνοτικών παθών…
  Όμως πάντοτε υπήρξαν –και τότε- οι φωνές που προσπαθούσαν να αποκαλύψουν στις εκμεταλλευόμενες μάζες τις πραγματικές διαστάσεις της σύνθλιψης των δικαιωμάτων τους…

  Στα δύσκολα χρόνια πχ
  Ο Σοσιαλιστής Βουλευτής Θεσσαλονίκης Ιωάννης Πασαλίδης είχε – από 25/5/1925- τονίσει γι τη διαμάχη γηγενών-προσφύγων: «Πρόκειται για ταξική διαμάχη μεταξύ λαού και πλουτοκρατίας και όχι για διαμάχη ντόπιων και προσφύγων»
  […]
  Στο συνέδριο του Συλλόγου Καυκασίων του 1926 (31/1 & 1/2/1926) ο Ευθυμιάδης συνιστά την «ίδρυσιν αγροτικού πολιτικού κόμματος εις το οποίον δεν θα είναι μέλη μόνον οι Καυκάσιοι αλλά και οι εντόπιοι[…]και ο Κοσμίδης μιλά και αυτός επί της αγροτικής οργανώσεως και «αναγιγνώσκει απόσπασμα Ρωσικού έργου εξ ου καταδεικνύει ότι ο γεωργός πρέπει να απελευθερωθεί όχι μόνον από τον κεφαλαιοκράτην αλλά και από εκείνον όστις θέλη να καθήση μετά την πτώσιν του κεφαλαιοκράτου εις την ράχιν του»
  […]
  Και ο Ριζοσπάστης , στις 7 Σεπτεμβρίου 1929, έγγραφε:
  «Η Ελλάδα δεν διαιρείται σε ντόπιους και πρόσφυγες. Η Ελλάδα διαιρείται σε πλούσιους και φτωχούς, σε ανθρώπους που δε δουλεύουν και ζουν και σε ανθρώπους που ολημερίς και ολονυχτίς δουλεύουν και δεν μπορούν να ζήσουν…ο καθένας πρέπει να διαλέξει μεταξύ του πλούσιου πρόσφυγα που συνδυάζεται με τον πλούσιο ντόπιο και του φτωχού πρόσφυγα που σύντροφό του θα έχει τον φτωχό ντόπιο εργάτη».

  Το πρόβλημά μας μάλλον-και τον 21ο αιώνα – παραμένει:
  «πώς θα απελευθερωθούμε από τον κεφαλαιοκράτην αλλά και από εκείνον όστις θέλη να καθήση μετά την πτώσιν του κεφαλαιοκράτου εις την ράχιν μας;;;;;;;;»

 32. Εmfilios

  Το να υπερσπιζεσαι την Ιστορικη αληθεια και την πολιτιστικη σου κληρονομια δεν ειναι Εθνικισμος
  Αλλωστε η συστηματικη παραχαραξη της Ιστοριας εκ μερους των Βορειων Γειτονων δεν γινεται μονο εναντιον της Ελλαδας αλλα και κατα της Βουλγαριας και Αλβανιας απο τον Ακροδεξιο Γκρουεφσκι και το συναφι του

  Μιας ομως και ανεφερες την Αριστερα διαβασε αυτο το πολυ κατατοπιστικο οσο αφορα την πολιτικη της στο “Μακεδονικο” στα ταραγμενα χρονια του Ελληνικου Εμφυλιου

  http://www.ekathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_11_16/03/2008_263067

 33. ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΤΑ ΠΟΘΟΥΜΕΝΑ ΤΗΣ FYROM

  Η σκοπιανή προπαγάνδα βιβλιογραφία των ΗΠΑ!

  Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

  Πολύ πριν ο Αμερικανός βοηθός υπουργός Εξωτερικών Νταν Φριντ μιλήσει για «μακεδονική γλώσσα» και «μακεδονική εθνότητα», προκαλώντας διπλωματικό αλαλούμ, η Ουάσιγκτον είχε δεχτεί την ύπαρξή τους με πλήθος καταγραφών σε επίσημα έγγραφα.

  Αρχαία ελληνική επιγραφή που, κατά τους απογόνους του Αλεξάνδρου στα Σκόπια, είναι προσλαβική γραφή. Η γελοιότητα θέλει και ψυχραιμία
  Οι πιο χαρακτηριστικές αναφορές που παρουσιάζουμε σήμερα γεννούν ερωτήματα όχι μόνο για τις προθέσεις της υπερδύναμης αλλά και για την «έκπληξη» των ελληνικών αρχών, που θα μπορούσαν να τις έχουν ανακαλύψει εδώ και χρόνια και να έχουν αντιδράσει, έως και αποτρέψει:

  ΥΠΕΞ: Σε έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (www. state. gov/r/pa/ei/bgn/ 26759. html) αναφέρεται ότι η χώρα «Μακεδονία» κατοικείται κατά 64,18% από «Μακεδόνες», ενώ σημειώνεται ότι «κατά τη γιουγκοσλαβική περίοδο, η μακεδονική εθνική ταυτότητα προέκυπτε από το ότι η πλειονότης του σλαβικού πληθυσμού αυτοπροσδιοριζόταν ως «Μακεδόνες». Ομως, η «μακεδονική γλώσσα» μιλιέται από το 70% του πληθυσμού.

  Το αμερικανικό υπουργείο μιλούσε για «μακεδονική εθνότητα» πολύ πριν από το 2004, καθώς στην Αναφορά για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες του 2001 (www.state. gov/documents/organization/9001.pdf) επισημαίνεται ότι «όλοι οι Μακεδόνες ορθόδοξοι είναι μακεδονικής εθνικότητας».

  ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΗΠΑ: Στην ιστοσελίδα της αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια (macedonia.usembassy.gov) φιγουράρει η δήλωση Φριντ ότι «υπάρχουν μακεδονική γλώσσα και Μακεδόνες» και ότι «τα μακεδονικά διδάσκονται στο Foreign Service Institute».

  ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ: Στην ιστοσελίδα www. voanews.com/english/about/2008-01-28-voa57.cfm αναφέρεται το κανάλι μέσα από το οποίο αναμεταδίδεται «πρόγραμμα στη μακεδονική γλώσσα».

  USAID: Στον ψηφιακό κόμβο των προγραμμάτων Αμερικανικής Βοήθειας και στη σελίδα http://www.usaid.gov/ loca tions/europe_eurasia/press/success/first_graduating_class_balkan.html, είναι σαφής η αναφορά σε «μαθήματα μακεδονικής γλώσσας».

  CIA: Στην ενημέρωση που παρέχει η CIA για τη «Μακεδονία» (www.cia.gov/ library/ publications/the-world-factbook/geos/ mk.html) τα στοιχεία συμπίπτουν με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το ποσοστό 64,2% των κατοίκων «μακεδονικής εθνικότητας», αλλά εκείνοι που μιλούν τη «μακεδονική γλώσσα» είναι λίγο λιγότεροι (66,5%).

  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ: Εδώ παρέχονται υπηρεσίες αναζήτησης για το λήμμα «μακεδονική γλώσσα» (www.loc.gov/rr/ interna tional/european/macedonia/resources/mk-language. html), αλλά οι υπεύθυνοι παραπέμπουν σε τέσσερις ψηφιακούς κόμβους -όλοι σκοπιανής προέλευσης!

  Μεταξύ άλλων, θα διαβάσουμε ότι «τα παλαιότερα γραπτά μνημεία παγκοσμίως είναι στα αρχαία μακεδονικά» και «οι Μακεδόνες είναι αυθεντικοί Βαλκάνιοι, σε αντίθεση με άλλους λαούς της περιοχής». Στη σελίδα www. unet.com.mk/ancient-macedonians/lac_a.htm ενημερωνόμαστε ότι το βραχμανικό αλφάβητο στο οποίο είναι γραμμένη η ινδική Βέδα, «είναι παράγωγο του προϊστορικού μακεδονικού φωνητικού αλφαβήτου, στο οποίο γράφτηκαν τα παλαιότερα γραπτά μνημεία στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των ευρημάτων στο σπήλαιο Mas d’Azil της Γαλλίας που χρονολογούνται στο 25000 π.Χ.».

  Τα παραπάνω δεν υποστηρίζει κάποιος Αμερικανός, αλλά ο Vasil Ilyov, ο οποίος, σύμφωνα με τον καθηγητή Βλ. Βλασίδη, γεννήθηκε στην περιοχή της Καστοριάς το 1941, σπούδασε αρχιτεκτονική στο Κίεβο και εργάστηκε ως συντηρητής και τεκμηριωτής αρχαιολογικών ευρημάτων στα Σκόπια. Το πρόβλημα είναι ότι οι ποικίλες ιστορικές αναλύσεις του συγκεκριμένου μελετητή είναι οι μοναδικές που μπορεί να διαβάσει κάποιος ο οποίος θα ζητήσει βοήθεια από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου στο θέμα «μακεδονική γλώσσα».

  Σε άλλη παραπομπή (www.unet.com.mk/ancient-macedonians) ο κ.Ilyov υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι:

  -«Επιγραφές στην Κρήτη (1700-1400 π.Χ.) «είναι γραμμένες σε προ-σλαβική γραφή».

  -«Οι Μακεδόνες είναι ο παλαιότερος λαός με τη δική του γλώσσα και το δικό του φωνητικό αλφάβητο» και «πλούσια μυθολογία» στην οποία περιλαμβάνονται ο Δίας, ο Ποσειδώνας, ο Αδης, η Δήμητρα, η Εστία «δηλαδή οι 12 θεοί του Ολύμπου μεταξύ των οποίων και ο Μακεδών».

  -Οι έννοιες «κόσμος» και «ιστορία» είναι επινοήσεις των Μακεδόνων. Απόδειξη; Οτι «κόσμος» στα αρχαία μακεδονικά σημαίνει «ελικοειδής γέφυρα» – εικόνα που αντιστοιχεί στο νεφέλωμα του Γαλαξία. Αλλη απόδειξη; Οτι η αρχαία μακεδονική φράση «ΤΙΕ ISTORIA» σημαίνει στα ελληνικά «ΑΥΤΟΙ ΕΚΑΝΑΝ»…

  -Αρχαία μακεδονική προ-γλώσσα μιλούσαν πολλές φυλές όπως «Φοίνικες, Ετρούσκοι, Πελασγοί, Λέλεγες, Κρήτες, Ινδοί»!

  -Στην αρχαία μακεδονική είναι γραμμένη και η ξύλινη επιγραφή που ανακαλύφθηκε στο Δισπηλιό Καστοριάς. Ο Vasil Ilyov μάς λέει ότι την αποκωδικοποίησε και το περιεχόμενο δείχνει πως οι Μακεδόνες ήξεραν από το 5260 π.Χ. να χτίζουν πάνω από το νερό.

  -Στα αρχαία μακεδονικά δίδασκε και ο Αριστοτέλης, «ο Μακεδόνας φιλόσοφος του μακεδονικού πανεπιστημίου στα Στάγειρα».

  Περί Σλάβων

  Τέτοια και άλλα πολλά αποκαλύπτει ο μελετητής, επισημαίνοντας ότι δεν θα τα συναντήσουμε «στις πολυτελείς εγκυκλοπαίδειες και τις ιλουστρασιόν εκδόσεις»…

  Περί Σλάβων και σλαβικής καταγωγής, ελάχιστα αναφέρει τόσο ο Ilyov όσο και άλλοι που γεμίζουν διαδικτυακές σελίδες, προσπαθώντας να πουν ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Ελληνες. Πιο μετριοπαθής είναι η προσέγγιση που γίνεται σε μια άλλη από τις τέσσερις παραπομπές της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου (faq.macedonia.org/ language/ language. html). Λέει ότι η «μακεδονική γλώσσα» ανήκει στην οικογένεια των σλαβικών, αλλά «διατηρεί πλήθος αρχαϊκών στοιχείων», αν και «η ιστορική της εξέλιξη χρονολογείται από τον 9ο μ.Χ. αιώνα». Στις σελίδες εδώ γίνεται μια αναφορά στον «πανσλαβισμό», αν και αλλού γίνεται εμμέσως προσπάθεια να αποδοθεί αυτή στο παρελθόν της σοβιετικής επιρροής και της κομμουνιστικής προπαγάνδας.

  Ζητώντας από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου να ενημερωθούμε για τη μακεδονική ιστορία, «πέφτουμε» στη σελίδα http://www.loc.gov/rr/ inte rnational/european/macedonia/resources/mk-history. html. Εδώ, οι παραπομπές είναι μοιρασμένες. Υπάρχουν δηλαδή σελίδες ελληνικής προέλευσης. Υπάρχει όμως και ο ψηφιακός κόμβος του ιδρύματος Σόρος (www.soros. org.mk/ archive/index. html), όπου μαθαίνουμε ότι:

  «Η ύπαρξη του μακεδονικού έθνους πάντοτε ενοχλούσε τα γειτονικά κράτη (Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία), που είχαν κοινή γραμμή να μην αναγνωρίζουν την ύπαρξη μακεδονικού έθνους, γλώσσας και κράτους. Αυτά τα κράτη, ειδικά μετά το διαμελισμό της Μακεδονίας το 1913 και το 1919, προσπαθούσαν να αποεθνικοποιήσουν το μακεδονικό λαό».

  Οι αναφορές του ιδρύματος, που έδωσε τα πρώτα εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσουν τα Σκόπια φωνή στο διαδίκτυο, μιλούν επίσης για τους αρχαίους Μακεδόνες βασιλείς Περδίκκα, Φίλιππο και Αλέξανδρο. Οι σλαβικές φυλές που ήρθαν στην περιοχή «μετά τον 6ο αιώνα» αντιμετωπίζονται σαν κατακτητές του μακεδονικού έθνους. Με άλλα λόγια, όσο επηρεάστηκαν οι Μακεδόνες από τους Σλάβους τόσο και οι σύγχρονοι Ελληνες από τους Οθωμανούς…

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 23/04/2008

 34. Για Αλβανική, Τουρκική και Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα μίλησε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών

  Ουάσιγκτον.- Του Λάμπρου Παπαντωνίου
  Αποκαλυπτικές, αλλά και προκλητικές ήσαν οι δηλώσεις, που έκανε ο Αμερικανός Υφυπουργός Εξωτερικών, Νίκολας Μπέρνς, σήμερα, στο Σταίητ Ντηπάρτμεντ, στη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης Τύπου, με την ευκαιρία της αναχώρησής του, από 7 έως 10 Οκτωβρίου, για επίσκεψη στα Βαλκάνια και συγκεκριμένα σε Σεράγεβο, Πριστίνα και Βελιγράδι, αφού περάσει πρώτα από την Βρυξέλλες, για την επίλυση του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου. Τόνισε, χαρακτηριστικά, ότι φιλοδοξεί μέχρι τέλους του χρόνου , με την βοήθεια του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ, να βρεθεί μια λύση, διότι η όλη υπόθεση έχει χρονίσει και καθυστερήσει , 6 ολόκληρα χρόνια. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός, ότι οι 18 χιλιάδες δυνάμεις ανδρών του ΝΑΤΟ, που βρίσκονται στο Κόσοβο, είναι πανέτοιμες, ως είπε, να συνδράμουν στην λύση. Να υπενθυμίσουμε, ότι οι Νατοϊκές αυτές δυνάμεις τελούν όνο, υπό την πλήρη εποπτεία των Αμερικανών και των Άγγλων ,και όπως λένε ειδήμονες ,είναι εκεί για όλων των ειδών τα βρόμικα σενάρια και παιχνίδια, με απώτερο στόχο να επεκταθεί η κρίση στα Δυτικά Βαλκάνια, γεγονός που βρίσκεται, ήδη, σε εξέλιξη και εκείθεν ό,τι ήθελε προκύψει.

  Τεράστια εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, ότι, στα καλά καθούμενα, η Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΑΣΕ, κ. FELISE GEAR, στις 28 Σεπτεμβρίου, έκανε λόγο για την ύπαρξη μειονοτήτων στην Ελλάδα, κατά πανηγυρικό τρόπο, μιλώντας στον ΟΑΣΕ, και θίγοντας, για πρώτη φορά στην ιστορία, ευαίσθητα σημεία, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ μέχρι σήμερα. Επιπρόσθετα, επικεντρώθηκε σε αυτά τα στοιχεία, που αυτήν την στιγμή, είναι πανέτοιμα, σε πλήρη συνεργασία με τους Αμερικανούς και τους Αγγλους, να βάλουν φωτιά στα έρημα Δυτικά Βαλκάνια ,με απίστευτες γεωπολιτικές εξελίξεις. Μέχρι στιγμής δε, η Βουλγαρία τηρεί μια περίεργη σιωπή, αφού τα δύο στοιχεία, Αλβανοί και Σκοπιανοί .είναι πρόθυμοι να κάνουν τα θελήματα των Αμερικανών και να φέρουν σε πέρας την αποκαλούμενη αμερικανική εξωτερική πολιτική, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει τέτοια κρίση, που θα ακουμπήσει πλέον και την Ελλάδα. Η Βουλγαρία πάντως έχει πυκνώσει, τελευταίως, τις επαφές της με την Ουάσιγκτον, στο πιο ανώτατο επίπεδο. Ο δε Πρόεδρος Μπους, στις 27.10, συναντάται με το Σκοπιανό Πρωθυπουργό, στο Λευκό Οίκο.

  Και όλα αυτά που λένε κατά καιρούς, αλλά και τελευταίως, οι διάφοροι Αμερικανοί επίσημοι περί νέου ρόλου της Ελλάδας στα Βαλκάνια και τα τοιαύτα, δεν ευσταθούν και λέγονται για το θεαθήναι. Ανούσιες δηλώσεις άνευ αντικρίσματος, διότι η τραγική αλήθεια είναι μία: Οι Αμερικανοί παίζουν ανοιχτά με τα βρόμικα στοιχεία των Αλβανών και των Σκοπιανών, κάτι που είναι διάχυγτο στην αμερικανική πρωτεύουσα, στοχεύοντας το ΝΟΤΟ και μετά τη ΝΑ Ευρώπη .με απώτερο στόχο την πρόκληση ζημιάς στην ΕΕ. Ιδιαίτερα ,τώρα, που βρίσκεται στα κάτω της .με την αποτυχία στα δημοψηφίσματα για το Σύνταγμα, την πολιτική ανωμαλία ,που επικρατεί στην Γερμανία από τις εκλογές, της 18 Σεπτεμβρίου, που δεν ανέδειξαν κανένα νικητή, με την κ Άντζελα Μαρκέλ να παίζει πάρα πολύ περίεργα και επικίνδυνα παιχνίδια καθώς και με την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, που έχει διχάσει ολόκληρη την Κοινότητα της ΕΕ.

  Τις απαράδεκτες και κατάπττυστες δηλώσεις της κ. GEAR, τις φέραμε και στην ενημέρωση Τύπου του Σταίητ Ντηπάρτμεντ, στις 6.10, αλλά ο Εκπρόσωπος, Σαν Μακόρμακ δεν ήταν σε θέση να απαντήσει . Και επιφυλάχθηκε να το κάνει γραπτά, όπως συνηθίζεται. Δεν το έκανε, ως όφειλε. Και έτσι, αναγκαστήκαμε να ρωτήσουμε ευθέως τον αρμόδιο Υφυπουργό Εξωτερικών, Νίκολας Μπέρνς, στη συνέντευξή του, με την αναχώρησή του για τα Βαλκάνια.

 35. * Στις αρχές του 20ου αιώνα, ένα μεγάλο κύμα μεταναστών έφτασε στις ΗΠΑ από την Ευρώπη. Κατά την άφιξη τους στο κέντρο υποδοχής μεταναστών των Ηνωμένων Πολιτειών, που βρισκόταν στη νήσο Ellis Island στη Νέα Υόρκη, οι μετανάστες δήλωσαν το ονοματεπώνυμό τους, τη χώρα προέλευσης, την ιδιαίτερη περιοχή από όπου κατάγονταν (περιφέρεια, πόλη, χωριό) και την ηλικία τους. Επιπλέον δήλωσαν και την εθνική τους (ethnic) ταυτότητα.

  Όσον αφορά τα εθνικά φρονήματα, οι απαντήσεις παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για μας, καθώς υπάρχει ιδιαίτερη καταγραφή όσων δήλωσαν εθνικότητα (ethnicity) Μακεδονική (Macedonian), διάφορη της βουλγαρικής (Bulgarian), της σερβικής (Servian) και βέβαια της ελληνικής (Greek).

  Η πρόσβαση στα αρχεία μετανάστευσης των ΗΠΑ της εποχής εκείνης (1892-1924), είναι σήμερα δυνατή μέσω της μηχανής αναζήτησης της ιστοσελίδα του μουσείου Elis Island

  http://www.ellisislandrecords.org/search/search_new.asp?

  Όποιος αναζητά ένα πρόσωπο, μπορεί να ψάξει χρησιμοποιώντας τουλάχιστον τα τρία πρώτα γράμματα που αρχίζει το επώνυμό του.

  Η μέχρι τώρα έρευνα δημιούργησε λίστα με 8.608 εθνικά Μακεδόνες, οι οποίοι ως τέτοιοι δήλωσαν, όταν έφτασαν στις ΗΠΑ. Αυτή είναι η οριστική απάντηση στην Ελλάδα, στη Βουλγαρία και σε όσους ανά την υφήλιο ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος ή ότι αυτό είναι μεταπολεμικό «κατασκεύασμα» του Τίτο.

 36. Η μακεδονική γλώσσα

  στην απογραφή πληθυσμού του 1920

  Τη 19η Δεκεμβρίου 1920 πραγματοποιήθηκε η γενική απογραφή του πληθυσμού του ελληνικού κράτους και των ελλήνων υπηκόων που βρίσκονταν στην αλλοδαπή. Η απογραφή αυτή ήταν η πρώτη πλήρης καταγραφή των κατοίκων των νέων επαρχιών του ελληνικού βασιλείου (και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους) καθώς η «Απαρίθμησις των κατοίκων των νέων επαρχιών της Ελλάδος» που διεξήχθη από τον ελληνικό στρατό το Σεπτέμβριο του 1913 παρείχε μόνο πληροφορίες για τον αριθμό των κατοίκων ανά οικισμό και διάκριση κατά φύλο.

  Το απογραφικό δελτίο το οποίο χρησιμοποιήθηκε περιελάμβανε ερωτήματα για το όνομα, το επώνυμο, την ηλικία, τον τόπο γεννήσεως, την υπηκοότητα, τη δημοτικότητα, την οικογενειακή κατάσταση, την εκπαίδευση, το επάγγελμα ή την πιθανή ανεργία, χαρακτηρισμό των τυφλών και των κωφαλάλων και πληροφορίες για τα μέλη των οικογενειών που είχαν μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Επίσης υπήρχαν ιδιαίτερες ερωτήσεις για τη θρησκεία και τη γλώσσα των απογραφέντων.

  Η σχετική ερώτηση για τη θρησκεία ήταν: «Ποίον είνε το θρήσκευμά σου; Αν είσαι Χριστιανός να γράψης και το δόγμα εις το οποίον ανήκεις, δηλ. αν είσαι ορθόδοξος, σχισματικός, καθολικός ή διαμαρτυρόμενος».

  Η δε ερώτηση για τη γλώσσα είχε ως εξής: «Ποία είνε η μητρική σου γλώσσα δηλ. ποία είνε η γλώσσα την οποίαν έμαθες από μικρός και την οποίαν ομιλείς εις την οικίαν σου. Εάν η μητρική σου γλώσσα δεν είνε η ελληνική, γνωρίζεις και την Ελληνικήν; (ναι ή όχι).2

  Όπως καταλαβαίνει ο καθένας, με ένα τέτοιο ερωτηματολόγιο, η ελληνική διοίκηση συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειαζόταν για τη χάραξη πολιτικής. Στα ζητήματα δε των γλωσσικών και θρησκευτικών μειονοτήτων, είχε πλέον μια πλήρη εικόνα του θρησκευτικού και γλωσσικού χάρτη του πληθυσμού των προσαρτηθέντων εδαφών μετά τους δύο βαλκανικούς και τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, και μάλιστα στο μικρό επίπεδο του κάθε οικισμού χωριστά.

  Τα αναλυτικά αποτελέσματα της απογραφής που δημοσιεύτηκαν, όσα δηλαδή αφορούσαν πληροφορίες ανά οικισμό, περιορίστηκαν τελικά στον πραγματικό πληθυσμό κατά φύλο, στον οποίο όμως υπολογιζόταν και ο αριθμός των στρατευμένων και ευρισκομένων στην Μικρά Ασία.

  Οι πληροφορίες που αφορούσαν τη γλώσσα και τη θρησκεία είχε αποφασιστεί να δημοσιευτούν ανά γεωγραφικό διαμέρισμα. Γι’ αυτό το λόγω είχε προγραμματιστεί η δημοσίευση δέκα τόμων, ένα για κάθε διαμέρισμα: «Στερεά Ελλάς και Εύβοια, Θεσσαλία και Άρτα, Ιόνιοι Νήσοι, Κυκλάδες Νήσοι, Πελοπόννησος, Μακεδονία, Ήπειρος, Νήσοι Αιγαίου, Κρήτη, Δυτική Θράκη». Με κυβερνητική όμως απόφαση, δόθηκε εντολή να δημοσιευτούν μόνοι οι πέντε πρώτοι από τους προαναφερόμενους τόμους. Το ελληνικό κράτος δεν άντεχε να ανακοινώσει τα στοιχεία της απογραφής για τη γλώσσα και τη θρησκεία των νέων υπηκόων του που ζούσαν στη Μακεδονία και τη Θράκη. Αν το έπραττε, χωρίς να παραχαράξει τους αριθμούς, θα εμφανιζόταν να έχει κατακτήσει περιοχές όπου είτε δεν υπήρχαν ορθόδοξοι ελληνόφωνοι, είτε οι τελευταίοι αποτελούσαν μειονότητα.

  Το πόσο σημαντικό ήταν το ζήτημα, φαίνεται από το γεγονός πως δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα ούτε τα συγκεντρωτικά στοιχεία της επικράτειας που αφορούσαν τη θρησκεία και τη γλώσσα των κατοίκων.

  Οι πολιτικοί και πνευματικοί ηγέτες του ελληνικού έθνους υποστηρίζουν με πάθος πως δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος. Στο επιχείρημα ότι το έθνος αποτελεί μια ιδεολογική κοινότητα (ηλικίας δύο αιώνων) και ένας λαός μέσα από ιδεολογικούς ατραπούς μπορεί να αυτοανακηρυχθεί σε έθνος, όπως συνέβη το 19ο αιώνα με τους Έλληνες και στις αρχές του 20ου με τους Μακεδόνες [2], ανταπαντούν – αυθαίρετα μεν αλλά πιστεύοντάς το – πως τα έθνη υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια και εδράζονται σε βασικά πολιτισμικά στοιχεία, το κυριότερο δε εξ αυτών είναι η γλώσσα. Συνεχίζοντας το συλλογισμό τους, ισχυρίζονται πως η μακεδονική γλώσσα, δεν αποτελεί χωριστή γλώσσα, αλλά μία διάλεκτο της βουλγαρικής. Επομένως είναι αδύνατο να υπάρχει μακεδονικό έθνος, χωρίς να υπάρχει μακεδονική γλώσσα.

  Ακόμα και εάν μπει κάποιος καλόπιστος σε αυτή τη λογική και θελήσει να μελετήσει το ζήτημα, θα δει πως εκτός των Ελλήνων και των Βουλγάρων, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα των γλωσσολόγων θεωρεί τη μακεδονική ως ιδιαίτερη γλώσσα που ανήκει στην ευρύτερη ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών.

  Ο έλληνας εθνικιστής είναι όμως είναι ιδιαίτερα πείσμων και ισχυρογνώμων. Εφ’ όσον η πολιτική και πνευματική ηγεσία των Ελλήνων δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη της μακεδονικής γλώσσας, γι’ αυτόν η μακεδονική γλώσσα δεν υπάρχει.

  Στα τέλη του 1994, μελετώντας στη βιβλιοθήκη της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος, τα δημοσιευμένα (αλλά εμφανώς παραχαραγμένα) στοιχεία για τη γλώσσα των κατοίκων των πέντε νοτίων γεωγραφικών διαμερισμάτων της χώρας, βρήκα μία πληροφορία εξαιρετικής σημασίας, μία απόδειξη που τίναζε στον αέρα το βασικό επιχείρημα της πολιτικής και ιδεολογική επίθεσης του ελληνικού έθνους, στη σύγχρονη φάση του μακεδονικού ζητήματος. Ξεφυλλίζοντας τον τόμο «Απογραφή του πληθυσμού της Ελλάδος κατά την 19η Δεκεμβρίου 1920 / αποτελέσματα δια Θεσσαλίαν και Άρταν, Αθήνα 1929», φτάνοντας στις σελίδες 181-182 που αφορούν το νομό Τρικάλων βρήκα ένα πίνακα που περιείχε τα εξής στοιχεία:

  Γλώσσα
  Παίδευσις
  Φύλον
  Πραγματικός

  πληθυσμός
  Ορθόδοξοι
  Σχισματικοί
  Mουσουλμάνοι
  Ισραηλίται

  Μακεδονική

  Macédonienne
  Εγγράματοι
  Άρρενες
  17
  17


  Θήλεις
  Σύνολον
  17
  17


  Αγράμματοι
  Άρρενες
  20
  20


  Θήλεις
  Σύνολον
  20
  20


  Μη δηλωθείσα
  Άρρενες
  Θήλεις
  Σύνολον
  Σύνολον
  Άρρενες
  37
  37


  Θήλεις
  Σύνολον
  37
  37


  Εξ ων γνωρίζουσι

  και Ελληνικήν
  Άρρενες
  11
  11


  Θήλεις
  Σύνολον
  11
  11

 37. 24.
  Μισίρκωφ είπε
  2011/03/31 στο 13:47
  ¨Γερμανικός εθνολογικός χάρτης του 1918, καταγράφει την ύπαρξη Μακεδονικού έθνους¨¨

  Ο χάρτης αυτός χρησιμοποιείται από τους Σκοπιανούς(λένε ότι είναι του 1918) προκειμένου να “αποδείξουν” ότι το έθνος τους προυπήρχε προ “Τίτο”.

  Τον παρουσιάζουν σαν εθνολογικό ενώ στην πραγματικότητα είναι ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΟΣ (völker und sprachenkarte der Balkan- Halbinsel ή διεθνής γλωσσολογικός χάρτης της Βαλκανικής χερσονήσου).
  Έτσι αυτήν την γλώσσα(mazedonier) και τις διαλέκτους της ως είναι γνωστό δεν την μιλούσαν μόνο οι Σλαβομακεδόνες αλλά και οι Έλληνες σλαβόφωνοι αλλά και οι Βούλγαροι.
  Οι διάλεκτοι αυτοί διέφεραν γεωγραφικά. Δηλαδή όσοι ήσαν πιο κοντά στην Ελλάδα και στις πόλεις χρησιμοποιούσαν πάρα πολλές παραφρασμένες Ελληνικές λέξεις στα Σλαβικά. Όσοι ήσαν κοντά στην Σερβία το ίδιο ενώ οι Σλάβοι στην Δαρδανία, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία είχαν έντονο επηρεασμό από την Βουλγαρική διάλεκτο της Θρακο-Μοισίας.
  Υπενθυμίζω ότι στα μέσα του 19ου αιώνα και με την ίδρυση της Βουλγαρίας υπήρξε το γνωστό γλωσσολογικό πρόβλημα στο τι γλώσσα θα υιοθετήσουν στο κράτος τους. Αυτό της Μακεδονο-Δαρδανίας(Δυτική Βουλγαρική διάλεκτος) ή αυτό της Θρακο-Μοισίας(Ανατολική Βουλγαρική διάλεκτος). Το πρόβλημα ήταν ανάλογο με αυτό που είχαμε και εμείς όταν «μαλώναμε» στο αν θα υιοθετήσουμε την καθαρεύουσα ή την δημοτική.

  Μαθε και λιγα Γερμανικα βρε Μισιρκωφ πριν ποσταρεις τις απατες σου

 38. Αλλα μιας και επιμενεις για χαρτες δες ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ χάρτη του Γάλλου καθηγητή Γεωγραφίας στο Οθωμανικό Λύκειο της Κωνσταντινούπολης A. Synvet

  http://3.bp.blogspot.com/_Il3C_PAhgz0/SRhU1gwyEPI/AAAAAAAAAUc/vz4NrDxwmKM/s1600-h/akritassynvet1877.jpg

 39. Και αν θελεις κ αλλο Χαρτη εδω ειμαστε, παρε λοιπον ¨απογον娔 και μεγενθυνε τον να διαβασεις τι γραφει κατω αριστερα

  Εθνολογικός χάρτης σχεδιασμένος από τον άγγλο γεωγράφο Edward Stanford. Ο χάρτης αυτός κατατέθηκε από την ελληνική αντιπροσωπεία στο Συνέδριο του Βερολίνου (1878), και το οποίο ήταν η κύρια αιτία ώστε να ακυρώσει τα συνοριακά δεδομένα της Συνθήκης του Αγίου Στεφάνου που είχε υπογραφεί λίγους μήνες νωρίτερα όπου και έδινε ολόκληρη την Μακεδονία στην Βουλγαρία. Η Ελληνική παρουσία στην περιοχή της Μακεδονίας είναι πασιφανής.

  http://4.bp.blogspot.com/_Il3C_PAhgz0/SRhUeKO1myI/AAAAAAAAAUU/-FYjfjqvQKM/s1600-h/akritas1stanford1877.jpg

 40. Θελεις και αλλα ? Δες την Γαλλικη Απογραφη του 1912 για τα Σχολεια στην Οθωμανικη Μακεδονια

  http://4.bp.blogspot.com/_rJXbdBUjmow/SveF4I_yPsI/AAAAAAAACHw/r-5HPaKsBJk/s1600-h/1912frenchcensus%5B1%5D.jpg

  ΠΗΓΗ
  D. M. Brancoff, La Macedoine et sa population chretienne. Paris: Librairie Plon

  Παρε να εχεις σκοπιανε απατεωνα

 41. Θες να ξερεις τι ειπαν οι Αμερικανοι για τον Τιτο και για την “Σοσιαλιστικη δημ της Μακεδονιας”

  Δες το

  It is historically proven that the Yugoslavian Democracy of Macedonia was created by Stalin, Tito and Dimitrov, aiming at the stealthy removal of a large part of Northern Greece. This Democracy was used during the period 1944-1949 in order to destabilise Greece.
  Thomas Niles, US Ambassador, statement on the 23rd June 1992 to the SubCommittee of US Congress, Eleutherotypia newspaper, June 24, 1992

  http://en.wikiquote.org/wiki/Macedonia_(region)

 42. Δες μηπως να δες τι λεει η ΕΕ για υην παραχαραξη της Ιστοριας και την κλοπη της Πολιτιστικης Κληρονομιας των Ελληνων ?

  Δες το και αυτο

  EUROPEAN POLICY CENTRE http://www.epc.eu

  European public opinion overwhelmingly regards the image of Alexander the
  Macedonian as intrinsically linked to the Hellenic (i.e. GREEK) identity. A claim by any OTHER
  state but GREECE to this historic and cultural legacy is considered, to put it mildly, ILLEGITIMATE.

  http://www.epc.eu/pub_details.php?pub_id=500&cat_id=4

  αντε περαστικα σου

 43. Και μιας και λες οτι εισαι Μακεδονας οπως ειμαι και εγω θα ξερεις φυσικα την προελευση και το ετοιμοιλοφικο του ονοματος. Ετσι δεν ειναι απογονε??

  Macedonia from L. Macedonius “Macedonian,” from GΡΕΕΚ. Makedones, lit. “highlanders” or “the tall ones,” related to makednos “long, tall,” makros “long, large” (see macro-).

  http://www.etymonline.com/index.php?search=macedonia&searchmode=none

  αντε καληνυχτα και ελα πιο διαβασμενος την αλλη φορα

 44. Αρβανίτικο κεφάλι
  31 Μαρτίου 2011 - 22:43

  Μια και για πολλοστή φορά ο Μισίρκωφ βγάζει το άχτι που έχει με τους πρόσφυγες αποδίδοντας στον Τσολάκογλου προσφυγική (και δη Τουρκική) καταγωγή να ξεκαθαρίσουμε πως η καταγωγή του ήταν από τα Άγραφα και πολλές πηγές (συμπεριλαμβανομένου του Μέρτζου που θα είχε κάθε λόγο να την κρύψει) την θέλουν Βλάχικη…

  Αποτελεί γεγονός πως ασχέτως της συνεργασίας του με τους Γερμανούς που αμαύρωσε για πάντα το όνομα του, ως ανώτατος αξιωματικός στον ΕλληνοΙταλικό πόλεμο ήταν επικεφαλής των νικηφόρων δυνάμεων Δ. Μακεδονίας, επί Κατοχής αντέδρασε στις κινήσεις των Ρουμανόβλαχων πολύ έντονα (και εγκωμιάζοντας ταυτόχρονα ιδιαίτερα τους Βλάχους) και τέλος αντιτάχθηκε στις κινήσεις των Βούλγαρων σε Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία. Όπως τα περισσότερα πράγματα στην ιστορία εκτός του μαύρου και του άσπρου υπάρχει πάρα πολύ γκρι (στην περίπτωση του γκρι μουτζούρας βέβαια).

  Περί της καταγωγής του παραθέτω μια πηγή που μιλά για τον φιλότουρκο παπού του
  http://www.evrytan.gr/ENCYKLOPAIDIA0/prosopa2/Prosopa_Tourkokr.htm

  Δημ. Τσολάκογλου. Προύχοντας της Ρεντίνας και της επαρχίας των Αγράφων ο Δ. Τσολάκογλου, ήταν συντηρητικός, φιλότουρκος, εχθρός του επαναστατικού κινήματος και καταδότης αγωνιστών. Πληροφορημένος για τα μυστικά της Φιλικής Εταιρίας, τα μετέδιδε στους Τούρκους. Εύστροφος, έξυπνος και πανούργος κατόρθωνε να ασκεί επιρροή ακόμη και στους δυνάστες. Πρόδωσε το Γ. Αινιάνα κι άλλους Φιλικούς κι οργάνωσε τη δολοφονία του Λεπενιώτη με εντολή του Αλή πασά καθώς και τη σύλληψη του Κ. Ζαχαρόπουλου και του Γ. Ζώτου. Όταν η επανάσταση άναψε για καλά έφυγε για τη Λάρισα ζητώντας προστασία στην αυλή του Χουρσίτ πασά. Οι Κοντογιανναίοι υποστήριξαν ότι φεύγοντας για τη Λάρισα έστειλε ένα γράμμα στους συμπεθέρους του Χατζαίους στο Μαυρίλο με αντεπαναστατικές προτροπές. Το γράμμα είπαν ότι το έπιασαν άνδρες από το ασκέρι τους στο Νεοχώρι στα χέρια ειδικού ταχυδρόμου, αλλά δεν το παρουσίασαν ποτέ. Με διαταγή του Χουρσίτ ο Τσολάκογλου απαγχονίστηκε στις 8 Ιουλίου 1822. Ο λαός τον ονόμαζε Ιούδα. Απόγονος του ήταν ο Αλέξανδρος Τσολάκογλου (1885-1948) αντιστράτηγος που συνθηκολόγησε με τους Ιταλούς και παρέδωσε τον ελληνικό στρατό μετά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Χρημάτισε πρωθυπουργός (1941-42), θεωρήθηκε προδότης και καταδικάσθηκε σε θάνατο, καταδίκη που μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη. Πέθανε στη φυλακή.

  και μια (ελέγχεται η ακρίβεια της) που παρουσιάζει αλλιώς τα πράγματα:
  http://www.e-erevna.gr/portal/story.aspx?ID=79177.0000

 45. με τις εθνικιστικές αρλούμπες των ελληνόφωνων πατριαρχικών τούρκων της μακεδονίας , όπως του απόγονου του δυνάστη της λιβύης καραμανλή γελάει όλη η υφήλιος..
  όσοι κατοικούν στη μακεδονία γεωγραφικά είναι μακεδόνες..
  εθνικά όμως μακεδόνες είναι δυστυχώς μόνο μερος αυτών…

  επί του θέματος : οι σημερινοί μακεδόνες πολιτικοί πρόσφυγες, ήταν τότε , την δεκαετία του 40 , όλοι τους ΠΑΙΔΙΑ, 5-12 ετών ..
  συνεπώς ουδεμία ευθύνη για τα γεγονότα έχουν, τυγχάνουν δε διεθνούς προστασίας..

  το ελληνικό κράτος φοβάται να τους επιστρέψει την παρανόμως αφαιρεθείσα ελληνική ιθαγένεια εξαιτίας δυσκολιών ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ τους…
  παρότι ελάχιστος αριθμός από αυτούς επιθυμεί μόνιμη εγκατάσταση στις μακεδονικές γενέτειρες τους…

  εξάλλου οι εδώ συγγενείς τους είναι ΚΑΘΑΡΟΙ ελληνες , κατα το ελληνικό πάντα κράτος…

 46. Ο Αλεξάντερ Ποποφσκι μιλάει στον Τάσο Τελογλου στην εκπομπη Μαυρο Κουτί στο MEGA 17 -5- 2000

  http://www.youtube.com/watch?v=HBqg1YJMpVs&feature=player_detailpage#t=123s

 47. Αρβανίτικο Κεφάλι
  4 Απριλίου 2011 - 05:22

  Ρε Αλφαβητάρι μια και βαριέμαι να ψάχνω δε μας περνάς και το βίντεο που η γυναίκα του εξηγεί (παρέα με τον Ποπόφσκι) την ιστορία της κατάκτησης της Μακεδονίας από τους Έλληνες; Έτσι να θαυμάσουμε τη φιλοπατρία τους. 🙂

 48. ax ρε Μισιρκωφ τι κουστουμι ηταν αυτο που σου εραψε ?
  Σουρωτηρι σε εκανε κ δεν τολμησες ουτε σε ενα να απαντησεις
  Μας εβαλες και τον μουσαντενιο χαρτη

  Να μου πεις και στην μουρη να σου τριοψουν αλλα τοσα εσυ παπαγαλος θα παραμεινεις

  Αντε για να μην εχεις παραπονο παρε και το αφιερωμα που σας εκανε η Le Figaro

  http://xesemesa.blogspot.com/2010/08/le-figaro.html

  ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ»

  Ειδικά για τα Σκόπια η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι θα μπορούσαν να πάρουν Βουλγαρικό Διαβατήριο 1.400.000 Σκοπιανοί, δηλαδή τα 3/4 του συνολικού πληθυσμού του κρατιδίου, αφού όπως σημειώνει «Environ 1,4 million de Macédoniens (soit les trois quarts de la population) pourraient bénéficier d’un passeport européen. Au regard de certains historiens, la Macédoine constitue l’une des marches de la nation bulgare. La langue macédonienne ne serait d’ailleurs rien d’autre qu’un dialecte bulgare.»! Le Figaro 12-8-2010

  χαρακτηριστικά «λαμβάνοντας υπόψη κάποιους ιστορικούς, η “Μακεδονία” είναι μία από τις βαθμίδες του βουλγαρικού έθνους. Η σλαβο“μακεδονική” γλώσσα δεν είναι επίσης τίποτε άλλο από μια βουλγαρική διάλεκτος»!

  Επομένως σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα, που επικαλείται απόψεις Ιστορικών Επιστημόνων, οι Σκοπιανοί δεν είναι εθνικά «Μακεδόνες» όπως ισχυρίζονται, αλλά είναι εθνικά Βούλγαροι! Ομοίως και η γλώσσα τους δεν είναι «Μακεδονική» όπως προπαγανδίζουν, αλλά είναι καθαρά Βουλγαρική!

  Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής του κόμματος VMRO-DPMNE (σημερινό κόμμα Γκρούεφσκι) και πρώην Πρωθυπουργός των Σκοπίων Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι (1998-2002), ζήτησε και έλαβε το 2006 βουλγαρική υπηκοότητα και διαβατήριο, διακηρύσσοντας πως είναι Βούλγαρος και αλλάζοντας το επώνυμό του σε Γκεοργκίεβ! Το ίδιο έκαναν και χιλιάδες άλλοι Σκοπιανοί!
  Αξίζει επίσης να καταγραφεί η δήλωση του ίδιου του Προέδρου της Βουλγαρίας Ζέλιου Ζέλεφ, όταν επισκέφθηκε την 20η Ιουνίου 1993 τη Σουηδία. Τότε – όπως καταγράφει ο ακούραστος Νικόλαος Μάρτης – ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της Σουηδικής Εφημερίδας Svenska Dagbladet για «Μακεδονικό Έθνος» και απάντησε κατηγορηματικά:

  «Το “Μακεδονικό” Έθνος το δημιούργησε μετά τον Πόλεμο η Κομιντέρν και είναι Έγκλημα του Τιτοϊσμού και του Σταλινισμού»!

  ΤΑ 2/3 ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

  Όπως και να έχει, οι παλαιότεροι κάτοικοι των σημερινών Σκοπίων είναι οι Έλληνες και οι Αλβανοί. Οι υπόλοιποι, ήρθαν δεκάδες αιώνες μετά και γι΄ αυτό δεν μπορεί να είναι «Μακεδόνες» ούτε γεωγραφικά, αφού η Μακεδονία έφτανε ως Αχρίδα, Μοναστήρι, Κρούσοβο, Περλεπέ, Γευγελή, ενώ από εκεί και πάνω η περιοχή ονομαζόταν γεωγραφικά Παιονία και οι κάτοικοι Παίονες (Στρώμνιτσα, Στόβοι, Βελεσσά, Στιπ) και τέλος πιο πάνω η περιοχή της πόλεως των Σκοπίων, του Κουμάνοβου και του Τετόβου ονομαζόταν Δαρδανία και οι κάτοικοι Δάρδανοι, σφοδροί πολέμιοι ανέκαθεν των Μακεδόνων!

  Άρα τουλάχιστον τα 2/3 του σημερινού κρατιδίου των Σκοπίων, είναι εκτός της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας! Και επομένως ούτε γεωγραφικά – όπως υποστηρίζουν προπαγανδιστές – δεν δικαιούνται να ονομάζονται «Μακεδονία»!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published / Required fields are marked *