Β.Μ. | 13 Μαρτίου 2011

Δημήτρης Τρίμης – Εικόνες χρεοκοπίας και… υποκρισίας (άρθρο στην “Ελευθεροτυπία” 2011-03-13)

Ο Δημήτρης Τρίμης, εκ των φορέων του “Ιού“, σε ένα άρθρο του από την “Ελευθεροτυπία” της Κυριακής 13 Μαρτίου 2011, με τίτλο “Εικόνες χρεοκοπίας και… υποκρισίας“.

Ο ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ, ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Εικόνες χρεοκοπίας και… υποκρισίας

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΜΗ

Από τα δύο αδέλφια που έδωσαν τις οικονομίες τους (10 ευρώ το καθένα) στον πρόεδρο της Βουλής για να σωθεί η χώρα, στα περίπου 600 δισ. ευρώ των ελλήνων καταθετών που βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού

ΕΙΚΟΝΑ 1η ΜΑΡΤΙΟΣ 2010

Σύμφωνα με την Πράξη Διοικητή 271/4.3.2010 δημιουργήθηκε και τηρείται στο κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος – Τμήμα Δημοσίων Οργανισμών λογαριασμός για την συγκέντρωση ποσών από ενδιαφερόμενους, σε εθελοντική βάση, που θα διατίθενται αποκλειστικά για την απόσβεση του Δημοσίου Χρέους της χώρας, με Κ.Α. 24/26132462 «Λογαριασμός αλληλεγγύης για την απόσβεση δημοσίου χρέους».

Ο λογαριασμός δέχεται καταθέσεις από τις 05.03.2010 στο κεντρικό κατάστημα, στα υποκαταστήματα, στις θυρίδες και στα πρακτορεία της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και στο σύνολο του δικτύου των εμπορικών τραπεζών.

Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων σημειώνεται ότι ο ανωτέρω λογαριασμός έχει κωδικό ΙΒΑΝ GR 04 010 0024 0000000026132462 και SWIFT/BIC BNGRGRAA. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το Τμήμα Δημοσίων Οργανισμών στα τηλέφωνα 210-3202716 και 210-3203376.

Εικόνα 2η 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος δέχθηκε στο γραφείο του δύο ανήλικα αδέλφια, συνοδευόμενα από τη γιαγιά τους, τα οποία αποφάσισαν και κατέθεσαν τις οικονομίες που είχαν στον κουμπαρά τους στον Λογαριασμό Απόσβεσης Δημοσίου Χρέους που έχει δημιουργηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα δύο παιδιά ζουν στην Πετρούπολη και είναι ο Νικόλας, 8 ετών, μαθητής της Β’ Δημοτικού και ο Γιώργος, 6 ετών, που πηγαίνει στο νηπιαγωγείο. Τα παιδιά μαζί με τη γιαγιά τους πήγαν στην Αγροτική Τράπεζα της περιοχής τους και κατέθεσαν τις οικονομίες που είχαν μαζέψει στον κουμπαρά τους δίνοντας από 10 ευρώ ο καθένας. Ο πρόεδρος της Βουλής όταν πληροφορήθηκε το γεγονός επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους και ανταποκρίθηκε στην επιθυμία που του εξέφρασαν να επισκεφθούν τη Βουλή.

Ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος στη συνάντηση που είχε με τα δύο παιδιά και τη γιαγιά τους στο γραφείο του εξέφρασε τη χαρά του που επισκέφθηκαν τη Βουλή τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Είστε η πιο επίσημη και η πιο ευχάριστη επίσκεψη που έχω δεχθεί αυτούς τους μήνες που είμαι πρόεδρος της Βουλής. Χαίρομαι πολύ που σας γνωρίζω από κοντά και πρέπει να πω ότι παρακολουθώντας χθες πολύ πρωί ένα ρεπορτάζ με συγκινήσατε και όχι μόνο εμένα.

»Με την πρωτοβουλία και τον αυθορμητισμό σας μας συγκινήσατε όλους. Θα ήθελα λοιπόν να σας συγχαρώ εκ μέρους όλων των συναδέλφων βουλευτών, όλης της Βουλής, γι’ αυτή την πρωτοβουλία και είμαι σίγουρος ότι και ο Νικόλας και ο Γιώργος μεγαλώνοντας θα γίνουν πολύ χρήσιμοι άνδρες για την κοινωνία και πολύ καλοί άνθρωποι και καλοί Ελληνες που είναι ήδη, από αυτή την ηλικία. Δεν περιμέναμε ότι δύο λιλιπούτειοι Ελληνες θα είχαν πάρει την πρωτοβουλία αυτή για να στηρίξουν τη χώρα. Κάθε καινούρια γενιά είναι καλύτερη από την προηγούμενη και η δικιά τους γενιά θα είναι ακόμα καλύτερη και με γνώσεις και με ευαισθησίες».

Τα δύο ανήλικα αδέλφια μιλώντας αργότερα στους δημοσιογράφους είπαν ότι από τη Δευτέρα που ανοίγουν τα σχολεία θα προτρέψουν και τους συμμαθητές τους να καταθέσουν και αυτοί τις οικονομίες τους στον ειδικό λογαριασμό.

Μετά τη συνάντηση τα παιδιά ξεναγήθηκαν από τον ίδιο τον πρόεδρο της Βουλής στην αίθουσα της Ολομέλειας και στη συνέχεια επισκέφθηκαν διάφορους χώρους του Κοινοβουλίου. Αποχαιρετώντας τα παιδιά ο πρόεδρος τους έκανε δώρο δύο παιδικά βιβλία «Τα Παραμύθια με τη ρίγανη» του Γιάννη Ρεμούνδου και το βιβλίο «Ο τελευταίος βασιλιάς της Ατλαντίδας» της Κίρας Σίνου, ενώ στη γιαγιά τους έδωσε ένα λεύκωμα των Εκδόσεων του Ιδρύματος της Βουλής σχετικά με «Το θέμα της μητέρας στην ελληνική ζωγραφική».

Εικόνα 3η ΜΑΡΤΙΟΣ 2011

Κάπου 600 δισ. ευρώ ελλήνων καταθετών -σύμφωνα με το «Spiegel»- βρίσκονται σήμερα σε ελβετικές τράπεζες. Από το φθινόπωρο του 2009, όταν η χρεοκοπία της χώρας ομολογήθηκε, έφυγαν επισήμως από τις ελληνικές τράπεζες πάνω από 50 δισ. ευρώ προς… άγνωστη κατεύθυνση.

Ο κουμπαράς του έθνους, που άνοιξε ο κ. Πετσάλνικος (με τυμπανοκρουσίες, για να δώσει το καλό παράδειγμα στους έχοντες και κατέχοντες), έχει κάτι παραπάνω από τα είκοσι ευρώ που κατέθεσαν τα δυο παιδάκια; Αν έχει, θα ήταν απ’ όλες τις απόψεις χρήσιμο και καλό οι τραπεζίτες και η κυβέρνηση να μας δείξουν το συνολικό ποσό που κατατέθηκε υπέρ της «εθνικής προσπάθειας», καθώς και τον αριθμό των «εθνικών ευεργετών». Τι διάολο opengov.gr έχουμε…

Ο Καρατζαφέρης πήγε στη Μονή Βατοπεδίου και προσκύνησε τον Εφραίμ
Δημήτρης Ψαρράς – Τζαμαχιρία αλά … ελληνικά (άρθρο στην “Ελευθεροτυπία” 2011-03-13)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published / Required fields are marked *