Β.Μ. | 21 Φεβρουαρίου 2011

Αντα Ψαρρά – Επικηρύξτε τους! (άρθρο στην “Ελευθεροτυπία” 2011-02-21)

Η Αντα Ψαρρά, εκ των φορέων του “Ιού”, σε ένα άρθρο της, από την “Ελευθεροτυπία” της Δευτέας 21 Φεβρουαρίου 2011, με τίτλο “Επικηρύξτε τους!”..

Παρέμβαση

Επικηρύξτε τους!

Της ΑΝΤΑΣ ΨΑΡΡΑ

Πώς είναι δυνατόν να βρίσκουν κάποιοι εργαζόμενοι πεταμένο στη χωματερή το τέταρτο πτώμα μετανάστη και όλοι να συνεχίζουν απτόητοι την καθημερινότητά τους;

Με κομμένα χέρια και πόδια μελαψός άντρας βρέθηκε σε πλαστική σακούλα στη Φυλή το Σάββατο. Μάλιστα οι αρχές αποδίδουν τη στυγερή πράξη σε κυκλώματα εμπορίας μεταναστών. Μπα; Πόσα αποτυπώματα έχουν βρει μέχρι τώρα στις πλαστικές σακούλες που σκορπίζουν μέλη ανθρώπων στη χωματερή; Πόσο έψαξαν οι αρχές για να βρούνε ποιος κρύβεται πίσω από αυτές τις θηριωδίες; Πού είναι τα γενναία συνδικάτα και οι μαζικοί φορείς να φωνάξουν για να σταματήσει αυτή η κτηνωδία; Τώρα, σήμερα, πρέπει να επικηρυχθούν οι δολοφόνοι όχι με το ένα εκατομμύριο που θα δώσει η ΕΛ.ΑΣ για τον φερόμενο ως δολοφόνο Παλαιοκώστα, αλλά με πολλά εκατομμύρια που θα συγκεντρώσει ολόκληρη η Ελλάδα σε τηλε-μαραθώνιο οργής για να οδηγηθούν οι κατά συρροή δολοφόνοι σε τιμωρία.

Τέσσερις άνθρωποι τους τελευταίους μήνες κομματιάστηκαν και μπήκαν σε σακούλες σκουπιδιών. Χωρίς να υπολογίζουμε τους αλλοδαπούς που βρέθηκαν μαχαιρωμένοι, δολοφονημένοι και πληγωμένοι τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα, χωρίς κανενός να ιδρώσει το αυτί. Αν δεν απαιτήσουμε όλοι να βρεθούν οι ένοχοι, τότε όλοι οι Ελληνες θα μοιραζόμαστε αυτή τη βαρβαρότητα.

Πού είναι λοιπόν η «ελληνική μαγκιά» και το «φιλότιμο» που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του; Που ξεφωνίζει μπροστά στην επιβουλή των ξένων για τα ελληνικά νησιά και τα χωράφια, αλλά το βουλώνει ασύστολα μπροστά στην πλήρη αδράνεια των αρχών για την εξιχνίαση χιτλερικού τύπου εγκλημάτων που τελούνται μέσα στην ελληνική επικράτεια;

Αν η ελληνική Δικαιοσύνη δικάζει τους πιτσιρικάδες με τις κατσαρόλες σαν συμμορία εγκληματική και συλλαμβάνει όσους τους έκαναν παρέα ή μίλησαν κάποτε μαζί τους, πώς πρέπει να δικάσει αυτούς που νύχτα δολοφονούν αδύναμους φτωχούς μετανάστες κατά συρροή σε διάφορες ελληνικότατες περιοχές;

Κι αν τα πράγματα δεν είναι έτσι, τότε να καλέσει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. τα ΜΜΕ και να ενημερώσει πού βρίσκονται οι έρευνες, πόσα αποτυπώματα βρέθηκαν πάνω στις σακούλες και πού κινούνται οι υποψίες των αρχών. Φοβούμαστε όμως ότι ούτε τα ονόματα των δολοφονημένων δεν θα έχουν βρει ακόμα στην αντιτρομοκρατική κι όσο για τα ΜΜΕ μπορεί να μην πήγαιναν καν τα περισσότερα σε μια τόσο ανιαρή ενημέρωση.

Το χειρότερο όμως δεν είναι η ένοχη σιωπή όλων μας μπροστά στις δολοφονίες συμπολιτών μας, νόμιμων ή «παράνομων». Το χειρότερο είναι ότι όλοι εύκολα βρίσκουν έτοιμα τα επιχειρήματα για να τη δικαιολογήσουν. Το ποιοι καλλιεργούν το μυαλό των πολιτών για να στοιχειοθετούν αυτά τα επιχειρήματα και να καθησυχάζουν την όποια συνείδηση τους έχει απομείνει, αυτό είναι το πλέον αδιάψευστο στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει την αρχή της αστυνομικής έρευνας. Αυτά όμως συμβαίνουν δυστυχώς μόνο σε χώρες που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε χώρες που η Δικαιοσύνη επιμένει να είναι τυφλή και που οι αρχές για το οργανωμένο έγκλημα δεν ασχολούνται αποκλειστικά με ό,τι θεωρούν αναρχικό χώρο. Κι όσοι πούνε ότι αυτά είναι υπερβολές, ας αναλογιστούν τι θα γινότανε -και πολύ σωστά- αν ένας Ελληνας εξ αίματος και με τη βούλα βρισκόταν τεμαχισμένος σε πλαστική σακούλα μέσα σε μια χωματερή.

Οι Ελληνες κουΐσλιγκ – Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος – Ιδού η αλήθεια, 1948
Οι Ελληνες κουΐσλιγκ – Ιωάννης Ράλλης – Το βιβλίο Γεώργιος Ράλλης – Ο Ιωάννης Δ. Ράλλης ομιλεί εκ του τάφου, 1947

Comments

 1. Βασιλική Μετατρούλου
  12 Μαρτίου 2011 - 02:05

  Κι άλλο πτώμα, το πέμπτο. Από την “Ελευθεροτυπία” της Παρασκευής 11 Μαρτίου 2011:

  http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=11/03/2011&id=258510

  Κι άλλο πτώμα στη χωματερή

  Τεμαχισμένο πτώμα άνδρα βρήκαν χθες Ρομά στον ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων.

  Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, πρόκειται πιθανότατα για αλλοδαπό τον οποίο τεμάχισαν και πέταξαν σε σακούλες σκουπιδιών. Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση ερευνούν στη χωματερή για να εντοπίσουν και τα υπόλοιπα μέλη του άψυχου κορμιού. Πρόκειται για τον πέμπτο άνθρωπο που βρίσκεται πεταμένος στα σκουπίδια στον ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων από τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι Αρχές ερευνούν ως επικρατέστερο το ενδεχόμενο να πρόκειται για κύκλωμα εκμετάλλευσης μεταναστών που τους φέρνει στην Ελλάδα και απαιτεί χρήματα προκειμένου να τους απελευθερώσει.
  Α.Κ.Μ.

 2. Βασιλική Μετατρούλου
  12 Μαρτίου 2011 - 18:59

  Το πέμπτο πτώμα μετανάστη, και αμέσως μετά και το έκτο πτώμα!!!

  Αντα Ψαρρά – Πτώμα Νο 5: Επικηρύξτε τους! (άρθρο στην “Ελευθεροτυπία” 2011-03-12)
  http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/03/12/anta-psarra-ptoma-no-5/

 3. ΤΙ ΧΑΖΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΕΕ ΜΟΥ!!! ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ..

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published / Required fields are marked *