Β.Μ. | 6 Φεβρουαρίου 2011

Αντα Ψαρρά – «Ανθρακας» η ΕΔΕ για τις παράνομες εγγραφές στα δημοτολόγια του Δήμου Αθηναίων (άρθρο στην “Ελευθεροτυπία” 2011-02-06)

Η Αντα Ψαρρά, εκ των φορέων του “Ιού”, σε ένα άρθρο της, από την “Ελευθεροτυπία” της Κυριακής 06 Φεβρουαρίου 2011, με τίτλο “«Ανθρακας» η ΕΔΕ για τις παράνομες εγγραφές στα δημοτολόγια του Δήμου Αθηναίων“.

Θυμίζουμε ένα παλαιότερο άρθρο της Αντας Ψαρρά για το ίδιο θέμα, με τίτλο “Εξω οι μετανάστες, μέσα η ψήφος τους! Ο ρόλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δήμου Αθηναίων, του προέδρου της Χρ. Κίσσα και της συνεργάτιδας που μάζευε φωτοτυπίες ταυτοτήτων“, στην “Ελευθεροτυπία” της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου 2010.

«Ανθρακας» η ΕΔΕ για τις παράνομες εγγραφές στα δημοτολόγια του Δήμου Αθηναίων

Κόλαφος θα περίμενε κάποιος να είναι το αποτέλεσμα της ΕΔΕ στον Δήμο Αθηναίων για την καραμπινάτη παράνομη εγγραφή πολιτών από άλλες χώρες -και κυρίως από τη Βουλγαρία- στα δημοτολόγια της Αθήνας.

Μετά την έκθεση των επιθεωρητών που διατάχθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών τις παραμονές των δημοτικών εκλογών περιμέναμε και τα αποτελέσματα των υπηρεσιών του δήμου.

Οι εκατοντάδες καταγγελλόμενες ανεξέλεγκτες εγγραφές χωρίς προσκόμιση από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο ταυτότητας και διεύθυνσης κατοικίας και οι δεκάδες που ελέγχθηκαν και βρέθηκαν παράνομες από την έκθεση παραμένουν μετέωρες και μάλλον οι υπεύθυνοι θα ακολουθήσουν τον γνωστό δρόμο της ατιμωρησίας που μας έμαθαν οι εξεταστικές της Βουλής.

Εταιρείες με υπευθύνους παρά τους διευθύνοντες συμβούλους του τ. δημάρχου, που τα ονόματά τους υπήρχαν στην έκθεση αλλά και οι σχέσεις τους κυρίως με τις θυγατρικές της Βουλγαρίας αναφέρθηκαν σε δημοσιεύματα (“Ελευθεροτυπία”, 29-10-2010, “Ποντίκι”” κ.λπ.) και σε μαρτυρικές καταθέσεις, ξαφνικά έφυγαν από το πλάνο, ακόμα κι όταν προκύπτει ότι χάρη και σε αυτούς τους παράνομα εγγεγραμμένους είναι δυνατόν να εξασφάλισαν ψήφους οι σημερινοί δημοτικοί σύμβουλοι, ιδίως όταν σε τρία συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα ψήφισαν όλοι αυτοί οι «δημότες».

Τελικά, αφού ολοκληρώθηκε ο υπηρεσιακός έλεγχος, «τιμωρήθηκε» με πρόστιμο στέρησης αποδοχών δύο ημερών ο αρμόδιος υπάλληλος του Δ.Α. για το παράπτωμα της αμελούς ή ατελούς εκπλήρωσης καθήκοντος.

Ο ίδιος στην απολογία του δήλωσε ότι έκανε ό,τι μπορούσε την ώρα που η προσέλευση των αλλοδαπών στον Δ.Α. ήταν αθρόα, ενώ τήρησε κατά τη γνώμη του την εγκύκλιο «κατά γράμμα». Στην Ελλάδα του 2011 μπορούν ακόμα να ψηφίζουν τα δέντρα, και μάλιστα μαζικά. Το σίγουρο είναι ότι τιμωρείται πάντα ο τελευταίος τροχός και με τρόπο που αγγίζει τα όρια του αστείου. Ψηφίστε, σκουπίστε, τελειώσατε λοιπόν!

Αντ. Ψ.
Αντα Ψαρρά – Οι Νηές δεν είναι «ιερό» τσιφλίκι (άρθρο στην “Ελευθεροτυπία” 2011-02-06)
Millenium babies, η χαρά της Ζωής, της ευτυχίας, του γέλιου

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published / Required fields are marked *