Β.Μ. | 2 Φεβρουαρίου 2011

Αντα Ψαρρά – Σκληρή (σσ. η κυβέρνηση) με τους αδύναμους (πολιτικό παρασκήνιο στην “Ελευθεροτυπία” 2011-02-02)

Η Αντα Ψαρρά, εκ των φορέων του “Ιού“, σε ένα σχόλιό της, από τα “Πολιτικά παρασκήνια της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” της Τετάρτης 02 Φεβρουαρίου 2011, με τίτλο “Σκληρή (σσ. η κυβέρνηση) με τους αδύναμους“.

Σκληρή με τους αδύναμους

«Η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της», είναι το μότο που συνοδεύει καθημερινά τα σχόλια του Τύπου για τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν διάφοροι κλάδοι εργαζομένων.

Η «σκλήρυνση» αυτή περιλαμβάνει ακόμα και τους πλέον αδύναμους κρίκους της κοινωνίας, όπως τους χρόνια εργαζόμενους μετανάστες, που κάνουν απεργία πείνας.

Αποδείχτηκε περίτρανα ότι δεν ήταν η παραμονή τους στη Νομική που έφερε στα όριά της την κυβέρνηση, τα ΜΜΕ και τα δεξιά κόμματα, αλλά το «θράσος» των μεταναστών να ζητάνε έπειτα από πέντε, δέκα, ακόμα και είκοσι χρόνια παραμονής στην Ελλάδα τη νομιμοποίησή τους.

Με τα δεδομένα της κρίσης, λοιπόν, πόσο θα κόστιζε άραγε στον κ. Ραγκούση να αλλάξει το νόμο, που απαιτεί, για παράδειγμα, υπερβολικό αριθμό ενσήμων, προκειμένου να θεωρηθούν «νόμιμοι»;

Ούτε ένα ευρώ από τα έσοδα του κ. Παπακωνσταντίνου δεν χρειάζεται να ξοδευτεί, για να αποδείξει και η Ελλάδα ότι διαθέτει πολιτισμό και να δώσει διέξοδο σε μια παρατεταμένη απεργία πείνας ανθρώπων που στερούνται τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Αντ.Ψ.
African-Greeks. Απόγονοι σκλάβων στην Ελλάδα. Η μειονότητα της μειονότητας!
“27 Ιουνίου 1906, 2 μ.μ.” – Ενα ελάχιστο γνωστό ποίημα του Καβάφη, του 1908, εξαιρετικά επίκαιρο, τώρα με τα γεγονότα στην Αίγυπτο

Comments

  1. Απεργία πείνας, Νομική, κράτος έκτακτου ανάγκης και η αριστερά του savoir vivre

    Η απεργία πείνας (α.π.) που ξεκίνησε στις 25 Γενάρη στη Νομική και τα γνωστά επακόλουθα δείχνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η χώρα βρίσκεται κάτω από ένα καθεστώς έκτακτου ανάγκης. Ο σφοδρός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε από την πρώτη στιγμή η α.π., μια κατεξοχήν παθητική μορφή αντίστασης, που θέτει σε κίνδυνο μόνο τις ζωές όσων συμμετέχουν σ’ αυτή, αγγίζει πλέον τα όρια της ίδιας της αστικής δημοκρατίας και των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα οποία αμφισβητούνται ανοιχτά από το κυρίαρχο μπλοκ εξουσίας.
    Δεν θα μιλήσουμε εδώ για τις ελεεινές συκοφαντίες και τους τόνους λάσπης που έπεσαν όλες αυτές της μέρες από το σύνολο και κάθε μορφής ΜΜΕ. Όμως δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστος ο πρωτοφανής γκεμπελισμός τους. Κανάλια όπως το MEGA αφιέρωσαν επί 4 μέρες το σύνολο του κεντρικού τους δελτίου ειδήσεων σε αυτό το θέμα και τα υπόλοιπα τουλάχιστον το μισό. Από την πρωινή ζώνη μέχρι τα άγρια μεσάνυχτα έπαιζε η ίδια κασέτα με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Η λάσπη αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο. Και τι δεν ακούστηκε για τους απεργούς πείνας. Ότι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, ότι είναι φορείς λοιμωδών ασθενειών, ότι είναι εισβολείς, ότι καθοδηγούνται από το ΣΥΡΙΖΑ, ότι έχουν σχέδιο για νέα δεκεμβριανά, ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας κ.ο.κ. Όμως για όλα αυτά έχουν ήδη ειπωθεί αρκετά. ανάγνωση του υπολοίπου »

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published / Required fields are marked *