Β.Μ. | 26 Ιανουαρίου 2011

Δημήτρης Ψαρράς – Οι “ικέτες” της Αθήνας και του Παρισιού

Από την ιστοσελίδα του ‘Ιού‘: Πρόκειται για ένα κείμενο, το οποίο, σύμφωνα με τον Δημήτρη Ψαρρά, δεν χώρεσε στην ύλη της εφημερίδας ‘Ελευθεροτυπία’, μετά και από την κατάργηση της στήλης του ‘Ιού’.

http://www.iospress.gr/texts_2011/20110126.htm

Οι “ικέτες” της Αθήνας και του Παρισιού

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΡΡΑ

Πογκρόμ, Αθήνα 2011

Πογκρόμ, Αθήνα 2011

Στις 28 Ιουνίου 1996 τριακόσιοι μετανάστες χωρίς χαρτιά από την Αφρική (κυρίως από το Mάλι και τη Σενεγάλη) εισέβαλαν στην εκκλησία του Παρισιού Σεν Μπερνάρ και ξεκίνησαν απεργία πείνας με αίτημα τη νομιμοποίηση της παρουσίας τους στη Γαλλία. Είχε προηγηθεί η προσπάθειά τους να εγκατασταθούν στο άσυλο μιας άλλης εκκλησίας, της Σεν Αμπρουάζ, τρεις μήνες νωρίτερα. Από κει εκδιώχτηκαν με επέμβαση της αστυνομίας, στην οποία παρέδωσε τα κλειδιά της εκκλησίας ο ιερέας της με την εντολή του καρδινάλιου Λούστιγκερ. Στη συνέχεια, οι 300 μετανάστες κατέφυγαν σε άλλα σημεία του Παρισιού (ένα γυμνάσιο και δυο εγκαταλειμμένες αποθήκες), αλλά και από κει τους έδιωξε η αστυνομία. Η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης και εκδηλώθηκε μαζικό κύμα συμπαράστασης. Ετσι η εγκατάστασή τους στην εκκλησία Σεν Μπερνάρ αντιμετώπισε την ανοχή των αρχών.

Επί δύο μήνες συνεχιζόταν η απεργία πείνας, ενώ η γαλλική κυβέρνηση υποσχόταν ότι αν οι απεργοί υποχωρήσουν τότε θα εξεταστούν θετικά τα αιτήματά τους. Κάτω, όμως, από την πίεση του Λεπέν και του ακροδεξιού Τύπου, ο τότε πρόεδρος Σιράκ και ο πρωθυπουργός Ζιπέ αποφάσισαν τελικά τη βίαιη επέμβαση της αστυνομίας στην εκκλησία. Σχεδόν 1.500 άνδρες των γαλλικών ΜΑΤ (CRS) συμμετείχαν σε μια τεράστια επιχείρηση την αυγή της 23ης Αυγούστου 1996. Πρώτα διέλυσαν τους διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι γύρω από την εκκλησία και στη συνέχεια έσπασαν την πόρτα του Σεν Μπερνάρ με τσεκούρι και συνέλαβαν τους “ικέτες”-μετανάστες.

Οι περισσότεροι απεργοί πείνας εκδιώχτηκαν από τη Γαλλία με τη βία, παρά τις υποσχέσεις που είχαν λάβει. Η γαλλική κοινωνία την κρίσιμη ώρα βρέθηκε διχασμένη και η κυβέρνησή της επέλεξε να ακολουθήσει τη γραμμή που υποδείκνυε ο Λεπέν. Αλλά ο αγώνας των μεταναστών του Σεν Μπερνάρ -που μέχρι σήμερα αποτελούν σύμβολο για το αντιρατσιστικό κίνημα σε όλη την Ευρώπη- δεν πήγε χαμένος. Το κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε γύρω από την εκκλησία λειτούργησε ως ασπίδα για να αποκρουστούν -προσωρινά βέβαια- οι σκληρότερες νομοθετικές προβλέψεις του περιβόητου νόμου Πασκουά για το άσυλο και τη μετανάστευση.

Δεν είναι δύσκολο να μεταφέρει κανείς στην ελληνική πραγματικότητα τα διδάγματα αυτής της ιστορίας:

– Δεν έχουν ανάγκη από “υποκινητές” οι μετανάστες για να οδηγηθούν σ’ αυτές τις οριακές μορφές αγώνα. Απλά το μόνο τους όπλο είναι η ίδια η ζωή τους.

– Η εκδίωξη των απεργών πείνας από ένα σημείο της πόλης σε ένα άλλο δεν μειώνει την αγωνιστική τους διάθεση.

– Κανείς στη Γαλλία δεν υπέδειξε ως “λύση” την κατάργηση του ασύλου στις εκκλησίες. Ούτε καν ο Λεπέν.

– Μέχρι και σήμερα, η βάρβαρη εισβολή των CRS στην εκκλησία αποτελεί στίγμα για τη γαλλική πολιτική τάξη.

Γράφτηκε στις 26.1.2011

Από το Εθνος, 13/05/2011. Μια απ' τις πιο βάρβαρες, και σίγουρα αποκρουστική και ενοχλητική φωτογραφία όλα τα τελευταία χρόνια.

Από το Εθνος, 13/05/2011. Μια απ’ τις πιο βάρβαρες, και σίγουρα αποκρουστική και ενοχλητική φωτογραφία όλα τα τελευταία χρόνια.


Δείτε επίσης:

# ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ 1929-30
Ελληνες κι Αμερικάνοι ή κλέφτες κι αστυνόμοι
http://www.iospress.gr/ios1999/ios19991128a.htm

Ενα αδιάσειστο ντοκουμέντο επιβεβαιώνει αυτό που δεν ήθελαν να πιστέψουν οι κατ’ επάγγελμα αλβανοφάγοι της ελληνικής δημόσιας ζωής: ότι οι συμπατριώτες μας κατείχαν τα σκήπτρα της εγκληματικότητας μεταξύ όλων των Ευρωπαίων μεταναστών στις ΗΠΑ του μεσοπολέμου. Το ίδιο ντοκουμέντο μάς διδάσκει πολλά για τον τρόπο στιγματισμού πληθυσμιακών ομάδων μέσω ‘στατιστικών ευρημάτων’.

# Οι Έλληνες σπέρνουν τον τρόμο στη Νέα Υόρκη
http://www.iospress.gr/mikro1998/mikro19980321.htm

# Συγκριτικός πίνακας με την εγκληματικότητα των ξένων μεταναστών στη Νέα Υόρκη του 1929.
http://www.iospress.gr/mikro1998/mikro19980411.htm

Από τον πίνακα αυτόν συνάγεται ότι οι Έλληνες υπερτερούσαν συγκριτικά έναντι όλων των Ευρωπαίων μεταναστών στο βαθμό εγκληματικότητας

# Εγκληματικότητα των Ελλήνων μεταναστών στη μεσοπολεμική Νέα Υόρκη
http://www.iospress.gr/mikro1998/mikro19980328.htm

# Η λαθρομετανάστευσις εις τον λιμένα Πειραιώς

Η λαθρομετανάστευσις εις τον λιμένα Πειραιώς

«Το ρεύμα της μεταναστεύσεως όχι μόνον εις την Ελλάδα, αλλά και εις ολόκληρον την Ευρώπην είναι ακατάσχετον προς την Αμερικήν. Ούτε ο μεταναστευτικός νόμος, ούτε αι αυστηραί ποιναί αι οποίαι επιβάλλονται εις τους λαθρομετανάστας είναι αρκεταί δια να ανακόψουν το ρεύμα τούτο».

# Έρευνα: Οι Έλληνες ως μετανάστες…
http://gmt07.blogspot.gr/2012/07/blog-post.html

# Βρωμοέλληνες | Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα
http://www.rwf.gr/288/

Δείτε επίσης:

# Ολα τα άρθρα του ιστολογίου μας με ετικέτα ‘Δημήτρης Ψαρράς‘ και ‘Ιός‘ …

# Ολα τα άρθρα του ‘Ιού’ στην ΕφΣυν

# Ολα τα ‘κομμένα’ κείμενα των φορέων του ‘Ιού’ που δεν «χώρεσαν» στην Ελευθεροτυπία, Κείμενα εκτός Ελευθεροτυπίας.

# Ολα τα άρθρα του ιστολογίου μας με ετικέτα ‘Δημήτρης Ψαρράς‘.

# Ολα τα άρθρα με ετικέτα ‘Αντα Ψαρρά

# Ολα τα άρθρα με ετικέτα ‘Τάσος Κωστόπουλος

# Ολα τα άρθρα με ετικέτα ‘Δημήτρης Τρίμης

# Ολα τα άρθρα με ετικέτα “Αγγέλικα Ψαρρά

# Το XYZ Contagion στα mainstream ΜΜΕ

Το XYZ Contagion στα mainstream ΜΜΕ

# Ολα τα άρθρα του ιστολογίου μας με ετικέτα ‘Ιός‘ …

… τους φορείς του οποίου πρέπει να ευχαριστήσουμε, αφού στο άρθρο τους “Νικόλαος Μιχαλολιάκος;;; Απών!!!“, 04/04/2015, πρότειναν στους αναγνώστες τους, στο τμήμα «Διαβάστε/Δείτε/Επισκεφτείτε» που συνηθίζουν, το βιβλίο μας «XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι», έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2, το οποίο έχει εξαντληθεί στην έντυπη μορφή του (ούτως ή άλλως δωρεάν δινόταν σε όλους όσους το ζήτησαν), αλλά κατεβαίνει δωρεάν σε αυτό το λινκ:
https://xyzcontagion.com/2014/11/01/e-book-of-9-1-scenes-bibliography/

# Ιός – Οι άνθρωποι από την Ελλάδα, Νέα στοιχεία για την εμπλοκή των συμπατριωτών μας εθελοντών του σερβοβοσνιακού στρατού στο μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου των μεταπολεμικών χρόνων (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-06-13)

Ιός – Οι άνθρωποι από την Ελλάδα, Νέα στοιχεία για την εμπλοκή των συμπατριωτών μας εθελοντών του σερβοβοσνιακού στρατού στο μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου των μεταπολεμικών χρόνων (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-06-13)

# Ιός – Νικόλαος Μιχαλολιάκος;;; Απών!!! Ο Φίρερ σχεδιάζει τη «μεγάλη απόδραση» (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-04-04) -κι ένα ακόμη ευχαριστώ!!!

Ιός – Νικόλαος Μιχαλολιάκος; Απών! Ο Φίρερ σχεδιάζει τη «μεγάλη απόδραση» (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-04-04) -κι ένα ακόμη ευχαριστώ!!!

# Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά ‘Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής, Ντοκουμέντα από την ιστορία και τη δράση μιας ναζιστικής ομάδας’, εκδόσεις Πόλις, Οκτώβριος 2012

Το βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά «Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής, Ντοκουμέντα από την ιστορία και τη δράση μιας ναζιστικής ομάδας», εκδόσεις Πόλις, Οκτώβριος 2012

# Δημήτρης Ψαρράς – Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη Δικαιοσύνη – Η κάθαρση σε αναμονή (Συνέντευξη στο left.gr 2015-03-10)

Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη Δικαιοσύνη – Η κάθαρση σε αναμονή (Συνέντευξη Δημήτρη Ψαρρά στο left.gr 2015-03-10)

# Δημήτρης Ψαρράς – Δύο απροσδόκητοι συνήγοροι της Χρυσής Αυγής – Τα άρθρα του Τάκη Φωτόπουλου και του Γιώργου Δελαστίκ που αθωώνουν το ναζιστικό μόρφωμα

Δημήτρης Ψαρράς – Δύο απροσδόκητοι συνήγοροι της Χρυσής Αυγής – Τα άρθρα του Τάκη Φωτόπουλου και του Γιώργου Δελαστίκ που αθωώνουν το ναζιστικό μόρφωμα (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2013-09-27)

# Δημήτρης Ψαρράς – Το αντιφασιστικό κίνημα και η δίκη της ΧΑ (Παρέμβαση στην εκδήλωση της συλλογικότητας ‘Ανήσυχοι Γονείς’ στη Νέα Σμύρνη 2014-12-04)

Δημήτρης Ψαρράς – Το αντιφασιστικό κίνημα και η δίκη της ΧΑ (Παρέμβαση στην εκδήλωση της συλλογικότητας «Ανήσυχοι Γονείς» στη Νέα Σμύρνη 2014-12-04)

# Το καινούργιο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά για την ‘Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη’, μια εκδήλωση του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ -κι ένα ευχαριστώ!!!

Το καινούργιο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά για την «Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη», μια εκδήλωση του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ -κι ένα ευχαριστώ!!!

# Τρίτος χρόνος ‘Εφημερίδα των Συντακτών’ – Ολα τα κείμενα της ομάδας του ‘Ιού’ και των φορέων του, Αντα Ψαρρά, Δημήτρη Ψαρρά και Τάσου Κωστόπουλου

Τρίτος χρόνος ‘Εφημερίδα των Συντακτών’ – Ολα τα κείμενα της ομάδας του ‘Ιού’ και των φορέων του, Αντα Ψαρρά, Δημήτρη Ψαρρά και Τάσου Κωστόπουλου

# Δεύτερος χρόνος ‘Εφημερίδα των Συντακτών’ – Ολα τα κείμενα της ομάδας του ‘Ιού’ και των φορέων του, Αντα Ψαρρά, Δημήτρη Ψαρρά και Τάσου Κωστόπουλου

Δεύτερος χρόνος «Εφημερίδα των Συντακτών» – Ολα τα κείμενα της ομάδας του «Ιού» και των φορέων του, Αντα Ψαρρά, Δημήτρη Ψαρρά και Τάσου Κωστόπουλου

# Ενας χρόνος ‘Εφημερίδα των Συντακτών’ – Ολα τα κείμενα της ομάδας του ‘Ιού’ και των φορέων του, Αντα Ψαρρά, Δημήτρη Ψαρρά και Τάσου Κωστόπουλου

Ενας χρόνος «Εφημερίδα των Συντακτών» – Ολα τα κείμενα της ομάδας του «Ιού» και των φορέων του, Αντα Ψαρρά, Δημήτρη Ψαρρά και Τάσου Κωστόπουλου

# Δημήτρης Ψαρράς – Η «ιδιωτικοποίηση» του ναζισμού (άρθρο στην “Ελευθεροτυπία” 2010-11-28)

Δημήτρης Ψαρράς – Η «ιδιωτικοποίηση» του ναζισμού (άρθρο στην «Ελευθεροτυπία» 2010-11-28)

# Ιός – Ναζί με στολή φιλάθλου (άρθρο για τη ‘Γαλάζια Στρατιά’ της ‘Χρυσής Αυγής’)

Ιός – Ναζί με στολή φιλάθλου (άρθρο για τη ‘Γαλάζια Στρατιά’ της Χρυσής Αυγής στην Ελευθεροτυπία 2001-12-01)

# Δημήτρης Ψαρράς – Τα αναβολικά του φασισμού

Δημήτρης Ψαρράς – Τα αναβολικά του φασισμού (άρθρο στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της ΑΥΓΗΣ 2012-06-10)

# Δημήτρης Ψαρράς – Χρυσή Αυγή: Η συμμορία που την έκαναν κόμμα

Δημήτρης Ψαρράς – Χρυσή Αυγή: Η συμμορία που την έκαναν κόμμα (άρθρο στην «Εποχή» 2012-04-29)

# Δημήτρης Τρίμης και Δημήτρης Ψαρράς: ‘Για τη Χρυσή Αυγή το μέσο (βία) είναι το μήνυμα’

Δημήτρης Τρίμης και Δημήτρης Ψαρράς για το «εγέρθητου» των χρυσαυγιτών: «Για τη Χρυσή Αυγή το μέσο (βία) είναι το μήνυμα»

# Δημήτρης Τρίμης – Η σιωπή είναι συνενοχή: Για τη στάση των ΜΜΕ απέναντι στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής

Δη­μή­τρης Τρί­μης – Η σιωπή είναι συνενοχή: Για τη στάση των ΜΜΕ απέναντι στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής (άρθρο στην ΕΠΟΧΗ 2012-09-16)

# Δημήτρης Ψαρράς – Ε, όχι και «φασιστική», η Χρυσή Αυγή

Δημήτρης Ψαρράς – Ε, ό­χι και «φα­σι­στι­κή», η Χρυ­σή Αυ­γή (άρθρο στην ΕΠΟΧΗ 2012-10-07)

# Ιός – «Ρωμηοσύνη» αλά αμερικανικά (άρθρο που δεν “χώρεσε” στην Ελευθεροτυπία 2010-01-23)

Ιός – «Ρωμηοσύνη» αλά αμερικανικά (άρθρο που δεν ‘χώρεσε’ στην Ελευθεροτυπία 2010-01-23)

# Δημήτρης Ψαρράς – Ζήλεψε τη δόξα του Μανιαδάκη, Ο βουλευτής του ΛάΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος χέρι-χέρι με τον διαβόητο υπουργό του Μεταξά (άρθρο στην “Ελευθεροτυπία” 2011-10-09)

Δημήτρης Ψαρράς – Ζήλεψε τη δόξα του Μανιαδάκη, Ο βουλευτής του ΛάΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος χέρι-χέρι με τον διαβόητο υπουργό του Μεταξά (άρθρο στην «Ελευθεροτυπία» 2011-10-09)

# Δημήτρης Ψαρράς – Παρέλαση ρατσισμού (ρεπορτάζ για τη δίκη των ρατσιστικών συνθημάτων των ΟΥΚ στην “Ελευθεροτυπία” 2011-12-21)

Δημήτρης Ψαρράς – Παρέλαση ρατσισμού (ρεπορτάζ για τη δίκη των ρατσιστικών συνθημάτων των ΟΥΚ στην «Ελευθεροτυπία» 2011-12-21)

# Δημήτρης Ψαρράς – Η εξίσωση του μίσους (άρθρο στην “Ελευθεροτυπία” 2011-06-23)

Δημήτρης Ψαρράς – Η εξίσωση του μίσους (άρθρο στην «Ελευθεροτυπία» 2011-06-23)

# Δημήτρης Ψαρράς – Σπίθα, Τιμή, Χρυσή Αυγή;
http://x2t.com/spitha-timi-xa

# Δημήτρης Ψαρράς – Ο παππούς μας ο λαθρομετανάστης
http://x2t.com/pappous

# Δημήτρης Ψαρράς – Το πογκρόμ κατά των μεταναστών σχεδιαζόταν ήδη από το 1997

Δημήτρης Ψαρράς – Το πογκρόμ κατά των μεταναστών σχεδιαζόταν ήδη από το 1997 (άρθρο στην «Ελευθεροτυπία» 2011-05-22)

# Δημήτρης Ψαρράς – Οι ‘ικέτες’ της Αθήνας και του Παρισιού
http://x2t.com/iketes

# Δημήτρης Ψαρράς – Ο Σπίθας και το Παιδί Φάντασμα την εποχή του Μνημονίου
http://x2t.com/spithas

# Δημήτρης Ψαρράς – Τα ‘νόμιμα’ στιλιάρια

Δημήτρης Ψαρράς – Τα «νόμιμα» στιλιάρια (άρθρο που δεν «χώρεσε» στην Ελευθεροτυπία 2011-07-01)

# Δημήτρης Ψαρράς – Ο υιός του πατρός

Δημήτρης Ψαρράς – Ο υιός του πατρός (άρθρο στο RedNotebook.gr 2012-05-18, απόσπασμα από το βιβλίο του «Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη»)

# Αντα Ψαρρά – Τα ‘talk show’ της Χρυσής Αυγής

Αντα Ψαρρά – Τα «talk show» της Χρυσής Αυγής (άρθρο στο RedNotebook.gr 2012-05-16)

# Αντα Ψαρρά – ΕΛΑΣ, Τιμή, Χρυσή Αυγή

Αντα Ψαρρά – ΕΛΑΣ, Τιμή, Χρυσή Αυγή (άρθρο στο TVXS.gr 2012-05-14)

# Αντα Ψαρρά – Εχει (ρατσιστικό) θέμα!!!

Αντα Ψαρρά – Εχει (ρατσιστικό) θέμα!!! (άρθρο στο TVXS.gr 2012-09-18)

 

Δημήτρης Ψαρράς – Ο Σπίθας και το Παιδί Φάντασμα την εποχή του Μνημονίου
Slackers – Το πογκρόμ κατά των Ελλήνων μεταναστών, τον Αύγουστο του 1918 στον Καναδά

Comments

 1. Βασιλική Μετατρούλου
  29 Ιανουαρίου 2011 - 17:02

  Για αρχή.
  Τώρα, μετά την διευθέτηση του ζητήματος της στέγασης των μεταναστών απεργών πείνας
  (για κάποιους, μάλιστα, πρόκειται για “Νίκη”),,
  θα αποτολμούσα να κάνω μια απλή ερώτηση.
  Χωρίς υπονοούμενα, χωρίς υπαινιγμούς, χωρίς δεύτερες σκέψεις.
  Την εξής ερώτηση:
  Οι μετανάστες έχουν κάνει επίσημη αίτηση (είτε για παροχή ασύλου, είτε για την χορήγηση πιστοποιητικών);;;

  • Βασιλική Μετατρούλου
   29 Ιανουαρίου 2011 - 17:07

   Για να τραβήξω λίγο παραπέρα την σκέψη μου, θα ήθελα να σημειώσω τα εξής:
   Με αυτήν την κινητοποίηση των εκατοντάδων μεταναστών,
   θα ήταν δυνατόν το ζήτημα αυτό να γίνει πρώτη είδηση σε όλα τα διεθνή μέσα,
   κάπως στο στυλ: “Η μεγαλύτερη κινητοποίηση μεταναστών στην Ευρώπη ever”.

 2. Βασιλική Μετατρούλου
  29 Ιανουαρίου 2011 - 17:08

  Αντί για αυτό όμως, είδαμε
  – Τα δίκαια αιτήματα των μετανστών να περνάνε σε δεύτερη μοίρα
  – Να γίνεται κύριο αντικείμενο της συζήτησης το πανεπιστημιακό άσυλο.
  – Εκεί που θα ήταν εφικτό να κερδηθούν συνειδήσεις
  (που είναι ίσως και ο πιο ρεαλιστικός στόχος κάθε πολιτικής πράξης),
  και να βρεθούν νέοι συμπαραστάτες στους αγώνες των μεταναστών,
  αντί γι αυτό, λοιπόν, είδαμε μια μεγάλη συμπόρευση ετερόκλητων δυνάμεων,
  μια συμπόρευση που διαπερνά όλους τους πολιτικούς χώρους,
  και μια ταυτόχρονη διάσπαση και θρυμματισμό των δυνάμεων που παραδοσιακά στήριζαν τους μετανάστες,
  έναν θρυμματισμό που ξεκίνησε από την αρνητική στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς,
  που διεμβόλισε τυχόν φιλομεταναστευτικές φωνές στην κεντροαριστερά,
  και που έφτασε ακόμη και στιν τριχοτόμηση (και βάλε) των απόψεων στον Συνασπισμό
  (οι γνωστές τρεις ή περισσότερες πολιτικές συμπεριφορές, που συναντιούνται σε κάθε άποψη στον ΣΥΡΙΖΑ:
  ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ λέει το άλφα,
  ένα άλλο τμήμα ίσως λέει το βήτα,
  ένα άλλο τμήμα λέει το ωμέγα,
  και ένα τελευταίο τμήμα προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει διάσταση απόψεων)

 3. Βασιλική Μετατρούλου
  29 Ιανουαρίου 2011 - 17:09

  Οσοι/ες πρωτοστάτησαν στην υπόθεση αλληλεγγύης προς τα δίκαια ζητήματα των μεταναστών,
  δηλαδή οι αλληλέγγυοι/ες (που ασφαλώς τα κίνητρά τους δεν αμφισβητούνται),
  θα επέλεγαν ίσως διαφορετικές μορφές αγώνα,
  έπειτα από όλα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες;;;
  Σκέφτηκαν άραγε, ότι όταν είσαι αποφασισμένος να συγκρουστείς,
  πρέπει ΕΣΥ να επιλέγεις το γήπεδο και ΕΣΥ να επιβάλλεις του όρους της σύγκρουσης;;;
  Και ότι σε αντίθετη περίπτωση,
  πρέπει να είσαι έτοιμος ότι
  όχι μόνο δεν θα βάλεις γκολ,
  όχι μόνο θα σε διώξουν από το γήπεδο,
  αλλά ότι θα ηττηθείς κατά κράτος ήδη από τα αποδυτήρια.

  Και εκεί, δηλαδή,
  που θα μορούσε να είναι πρώτη είδηση “Η μεγαλύτερη κινητοποίηση μεταναστών στην Ευρώπη ever”,
  αντί για αυτό, είδαμε μια ακόμη ήττα στην μακρά σειρά των μαχών για το πανεπιστημιακό άσυλο,
  και ταυτόχρονα,
  αντί να κερδηθούν συνειδήσεις που να συστρατευτούν στους (και ταξικούς) αγώνες των μεταναστών,
  είδαμε να ανεβαίνει το ποσοστό όσων θέλουν τον φράχτη στον Εβρο,
  και όσων θέλουν να δημιουργηθούν στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες
  (μέχρι την οριστική τους εκδίωξη)
  και να πηγαίνει από το 85% τοις εκατό στο 90% τοις εκατό, αν όχι παραπάνω

  Μαζί με όλα αυτά τα ερωτήματα, θα ήταν χρήσιμο για να δούμε την μεγαλύτερη εικόνα,
  να επανέλθουμε στην αρχική ερώτηση,
  Επαναλαμβάνω, σαν απλή πληροφορία, χωρίς δεύτερες σκέψεις::
  Οι μετανάστες έχουν κάνει επίσημη αίτηση (είτε για παροχή ασύλου, είτε για την χορήγηση πιστοποιητικών);;;

 4. Κλέων Νεμέας
  29 Ιανουαρίου 2011 - 19:41

  Μαρτυρία, εκτιμήσεις & βίντεο απο την απεργία πείνας στη Νομική
  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1253823

 5. Κλέων Νεμέας
  29 Ιανουαρίου 2011 - 19:54

  Ωραίο κείμενο που επιτέλους θέτει το ζήτημα στις ανθρωπιστικές διαστάσεις.
  http://tvxs.gr/node/76842

 6. Καλορίζικο το blog.

  Ως δώρο για τα καλορίζικα θα σου στείλω σε λίγες μέρες ψηφιοποιημένο το πρώτο τεύχος του περιοδικού που ζήτησες.

 7. Βασιλική Μετατρούλου
  30 Ιανουαρίου 2011 - 12:56

  Σ’ ευχαριστώ πολύ, φίλε Abecedar,
  όποτε και όπως μπορείς, θα είναι ευχής έργο.

 8. Στην Ελλάδα δεν είχαμε ούτε έναν παπά για να θυμηθεί πως η Ορθόδοξη Εκκλησία δηλώνει “χριστιανική” και πως αυτός τον οποίο σφετερίζεται ως δήθεν θεό της, ήταν πρόσφυγας στην Αίγυπτο, που θεωρούσε κάθε ξένο ελάχιστο αδελφό του, στον οποίο οι Απόστολοί του και οι πιστοί του χρωστούν φιλοξενία, βλέποντας ρητά στο πρόσωπό του τον ίδιο το Χριστό.

  Ο υπουργός Κουρουμπλής δεν ντράπηκε να δηλώσει πως δήθεν «Η ορθοδοξία έχει δώσει τα πάντα για τους πρόσφυγες» (πότε και που δεν μας το είπε), ξεχνώντας με ποση απάνθρωπη σκληρότητα φέρθηκε η Ορθοδοξία του ακόμη και στον ίδιο και στους άλλους τυφλούς-ακόμη και σε μικρά παιδάκια- στην Καλλιθέα, στην περίφημη “Εξέγερση των τυφλών».
  https://goo.gl/5XD0zo

  Στην Γαλλία είχε αναπτυχθεί από ο 1949 ένα κίνημα αλληλεγγύης προς τους μετανάστες-πρόσφυγες-φτωχούς με επικεφαλής τον περίφημο Αββά Πιερ (1912 – 2007) και της οργάνωσή του «Εμμαούς», που τους παραχωρούσε άσυλο στο αυτονόητο σπίτι τους που αυτοδίκαια τους ανήκε, δηλαδή ακόμη και στους ναούς, τους λεγόμενους και «οίκους του Θεού».
  https://en.wikipedia.org/wiki/Abb%C3%A9_Pierre.

  Αυτό είναι κάτι αδιανόητο για τους έμμισθους κρατικούς υπαλλήλους Έλληνες Ορθόδοξους κληρικούς και για το όποιο κίνημα “αλληλεγγύης” της συντηρητικής (και επιτρέψτε μου και αφόρητα υποκριτικής) ελληνικής Αριστεράς, που δεν θα το αποτολμούσε ποτέ να ακουμπήσει τους ναούς με τα ασύδοτα και από το 2004 αφορολόγητα παγκάρια (τα φορολογούσε ακόμη και η Χούντα, δεν τα φορολογεί η Αριστερά) , τους ναούς που δεν πληρώνουν ούτε ΕΝΦΙΑ, τους ναούς της κακόφημης “Αλληλεγγύης”, που χρωστάει εκατομμύρια κλοπιμαία στο Κράτος, τα οποία η κυβέρνηση Τσίπρα έχει “ξεχάσει” να ζητήσει πίσω (παράβαση καθήκοντος δεν λέγεται αυτό;), ίσως επειδή η οργάνωση άλλαξε όνομα και έγινε “Αποστολή”.
  Σχετικό το:
  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=228143

  Ελευθεροτυπία, Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

  ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
  Ιδού το αμαρτωλό φαγοπότι
  Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ
  ……………………………………..

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published / Required fields are marked *