Β.Μ. | 12 Ιανουαρίου 2011

Αντα Ψαρρά – Βενζίνη απ’ τον τόπο σου

Από την ιστοσελίδα του “Ιού”: Πρόκειται για ένα κείμενο, το οποίο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, δεν χώρεσε στην ύλη της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”, μετά και από την κατάργηση της στήλης του “Ιού”.

http://www.iospress.gr/texts_2011/20110112.htm

Η τιμή της βενζίνης και οι πόλεις των συνόρων

Βενζίνη απ’ τον τόπο σου

της ΑΝΤΑΣ ΨΑΡΡΑ

Παραμένει χαμηλή η τιμή της βενζίνης στις παραμεθόριες περιοχές και αυτό προβληματίζει τους άμεσα ενδιαφερόμενους (υπουργείο Εμπορίου, παραγωγούς και εμπόρους καυσίμων). Ο κόσμος εκεί έχει τη δυνατότητα με μια μικρή βόλτα να γεμίζει φτηνά το ρεζερβουάρ στην ΠΓΔΜ ή στη Βουλγαρία. Αναγκαστικά λοιπόν ισχύει κάπως ο ανταγωνισμός και τα ελληνικά πρατήρια πουλούν φτηνότερα εκεί τη βενζίνη. Αυτός είναι και ο λόγος που οι κρατικές υπηρεσίες σχεδιάζουν να πουλάνε στα σύνορα αφορολόγητη βενζίνη. Αυτό βέβαια είναι για τους πρατηριούχους αιτία πολέμου μια και μπορεί με τον τρόπο αυτό να εμποδίζεται η αθρόα μετακίνηση Ελλήνων πολιτών στις γειτονικές χώρες αλλά αυτό θα επηρεάσει άμεσα τα δικά τους έσοδα. Αυτό που σκέπτονται να κάνουν λοιπόν οι πρατηριούχοι είναι να αποκλείσουν τα σύνορα μόλις επιβληθεί αυτό το μέτρο. Ολο και περισσότερο βλέπουμε δηλαδή να αποτελεί το κλείσιμο των συνόρων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη μοναδική λύση για όλα τα κακά. Η περίπτωση να σπάσει το καρτέλ των εταιρειών για να αναγκαστούν να εφαρμόζουν τον ανταγωνισμό και στην ταλαίπωρη αυτή χώρα, δεν περνάει από το μυαλό κανενός. Το ελληνικό κράτος θα παρεμποδίσει τις βόλτες στα Βαλκάνια και οι πρατηριούχοι θα κλείσουν και τους δρόμους προς τα εκεί. Μια Ελλάδα στα πρότυπα της Αλβανίας του Χότζα είναι φαίνεται για ορισμένους η λύση στην οικονομική κρίση. Μαντρωμένοι αλλά εθνικά υπερήφανοι λοιπόν θα πουλάμε τη βενζίνη των πολυεθνικών στην ακριβότερη τιμή της Ευρώπης.

Γράφτηκε στις 12.1.2011

Δημήτρης Τρίμης – Σοσιαλισμός με βαρβαρότητα (άρθρο στην “Ελευθεροτυπία” 2011-01-09)
Υπόθεση Fee Marie Meyer – Τα περί γονιών στη RAF δεν ήταν μια άτυχη στιγμή μιας τυχαίας διαρροής κάποιων κατσαπλιάδων της ΕΛ.ΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published / Required fields are marked *